Banca încrederii și proba timpului

Suntem ca fluturii la becul virtualului plin de chestii, una mai luminoasă decât cealaltă, într-o permanentă emulație, uneori ușor ridicolă, dar în linii mari cu efecte destul de bunicele.
Oricât ar fi de precară informația pe care o pritocim și pe care o întoarcem pe toate fețele, precum copilul piesele de lego, minunându-ne naiv și caraghios, e bine.

Ne obișnuim cu avalanșa de informații, din care multe sunt trăsnăi, multe distorsionate grav iar restul minciuni sfruntate, DAR …. dar asta înseamnă experiență acumulată. Trecem printr-un proces atât de selecție a datelor primare (pe care între noi fie vorba, le luăm ca gușterii de la surse nu întotdeauna oneste, care ne pot băga practic pe gât orice 😀 ) cât și a analizei lor mai mult sau mai puțin inteligente, dar cu folos.
Oricât de proastă e o analiză, e bine că există. Fiecare e un pas mai departe spre una mai bună.

Fără îndoială că din punctul de vedere al unui (semi)profesionist, cum ne dăm noi pe blog, e râsu-plânsu !
Și nu mă refer punctual la un singur blog. Toți transpirăm generos diletantism prin toți porii. 😀 😀 😀 😀
Dar o facem !!!!
Azi mai binișor decât ieri iar mâine un pic și mai bine.
În oarecare măsură, pe multe subiecte probabil suntem la fel de ridicoli ca în etapa filmelor cu karate 😀 😀 😀
Dar timpul trece iar karatele se usucă și cad.

Cel mai dificil lucru este să ne alegem sursele de trăsnăi pe care să le tocăm conștiincioși cu satârul frustrărilor noastre.
Mai alaltăieri Sorina era om de bază al Antenei 3 și mesteca harnic în ventilatorul varanului materia cenuștie pentru spulberare pe sticlă.
Ieri și-a mutat bagajele în tabăra opusă, a început să atace hotărât fosta-i sursă de venit, trai și existență, iar azi pare să se fi sucit iar.
Este desigur foarte posibil ca opiniile sale diferite privind diverse aspecte uneori să coincidă cu ale noastre, alteori nu. Și explicația este simplă : când zice ce ne place, e de partea „corectă” când zice ce NU ne place e din tabăra pizmașului 😀 😀 😀
Asemeni o întreagă pleiadă de jurnaliști și dătători cu părerea, de oameni media și femei asemenea 😀 😀 😀
Cum să ne descurcăm cât mai onorabil pe ceața asta ???

Din punctul meu de vedere, repet, cel mai bun examen în aceasta privință este proba timpului.
Nimeni nu reușește să fie relativ constant decât dacă e într-adevăr independent și-și exprimă propriile păreri. Saltul dintr-o extremă în cealaltă, fără argumente care să justifice amploarea lui și mai ales în timp scurt, este de regulă exclus pentru cei ce fac ceva din convingere.
Pentru mercenari nu e nici o problemă.
Ba chiar mai mult : pentru ei e o necesitate 😉
Schimbarea „patronului” pentru care prestează este de regulă un salt la buzunar, ca în orice slujbă 😉

Pentru noi problema reală ce geme după o soluție este să înțelegem cum funcționează relația asta, cum se construiește și se întreține puntea încrederii, astfel încât să recunoaștem cât de cât falsul față de original, să ne limitam pe cât posibil mușcatul momelilor ce ni se flutură pe la botic.
Pentru că până și cei mai onești personi pot avea păreri opuse nouă la un moment dat privind un anume aspect.
Este nu doar probabil ci cred că este inevitabil. Este practic imposibil să nu avem păreri diferite, uneori chiar divergente, pe subiecte poate sensibile și dureroase. Nu cred că pot spune ceva nou. Dar pot limpezi, șterge de praf, ceva vechi și valoros 😉

Încrederea este o monedă importantă ce se gestionează ca orice valoare de acest tip.
Se depune permanent câte o doză în „Banca Încrederii” iar nivelul economisirii reflectă credibilitatea în fața celorlalți membri ai societății. Uneori părerile subiectului nu coincid cu ale celorlalți. Și atunci o parte din economii „se retrag”. Dar dacă suma economisită în timp e suficient de mare, el poate rămâne „pe plus” și după ce a călcat pe bec. 😀
Depunerile sistematice de încredere pot astfel suporta retragerile inevitabile.

O investiție continuă, de durată, asigură o balanță pozitivă de încredere chiar dacă retragerile ocazionale inerente erodează constant capitalul.
Investiția cea mai credibilă este cea rezultată din depuneri modeste dar sistematice, ce rezultă din „muncă” onestă și continuă.
Iar dacă pe termen lung „credit-score”-ul e pozitiv, deponentul poate primi și credit 😀 😀 😀 😀
Dar e clar că este o acțiune dificilă. Capitalul de încredere se adună greu, în timp îndelungat. Și se poate risipi extrem de ușor și de rapid.
Cel mai adesea majoritatea oamenilor sunt la fel de (i)responsabili ca și cu finanțele obișnuite, cheltuie și aici mai mult decât își permit. Și sunt permanent datori celor din jur.
Apoi sunt supărați că ceilalți nu au încredere în ei.
Ei nu înțeleg un lucru simplu : pentru lipsa încrederii celorlalți în tine, nimeni altcineva exterior ție nu este vinovat.
E capitalul TĂU, al nimănui altcuiva, asupra căruia doar TU ai acces, nimeni altcineva !

ERP trust

Această „probă a timpului” în raport cu investiția poate fi aplicată și la persoane ca și la grupuri deopotrivă, la bloguri/site-uri inclusiv.
Vrei să vezi câtă încredere merită cineva anume ?
Vezi-i contul.
Vrei să vezi câtă încredere îți acordă cei din jur ?
Verifică-ți balanța !

That’s all, folks !

O săptămână excelentă tuturor !
Și de avut în atenție : „Este doar începutul. Vor urma lucruri spectaculoase (…) Urmează dezvăluiri crâncene (…) Mai există înregistrări” Mircea Badea dixit 😉

Viq

292 responses to “Banca încrederii și proba timpului

  1. Mă străduiesc să mă feresc de falsele nevoi, generatoare de shopping spree. Mă ajută dacă îmi amintesc sensul cuvântului informaţii. 90% din ofertă nu este omologabilă. Restul se poate tria.

  2. Bună dimineața! 🙂

    Până în urmă cu 25 de ani gândeau alții pentru noi, era „pericol” altcumva! Ne rămânea doar grija mațului …
    …apoi s-a dat liber la „gânditul pe cont propriu” și destui au descoperit că organu’ pentru așa ceva e o anexă atrofiată. Ceilalți, cu organu’ cât de cât în stare bună au constatat că «softul» le este depășit!
    Și primii, și ultimii au rămas cu aceleași griji – mațul, la cei dântăi și reactualizarea «softului» la ceilalți.
    Între ei, ar trebui să fie acel «mijloc» pe care se dezvoltă normalitatea…
    …mai este până atunci 🙂

  3. Neata buna tuturor! 🙂

    viq, „)
    tare ne zgandari constiintele si ne pui in situatia sa fim mai precauti cand ne aventuram in comentarii pe surse,analize si stiri nebuloase si continut contradictoriu.
    Oricat de diletantiom fi si oricat de influentati de opiniile „mai marilor ganditori” cu analiza pregatita,tot reusim sa picuram cate o idee de-a noastra in care am crezut si credem pentru ca proba timpului ne este favorabila.
    Copacul a dovedit-o ani de zile 😆

  4. Servus,Old! 🙂
    Este castigul cel mai de pret obtinut in 25 de ani:libertatea de a gandi pe cont propriu. Ca nu-si folosesc toti „organu gandirii” nici azi e tot o chestie de timp prost gestionat,ca materie de disecat avem har Domnului cat cuprinde si peste-cat vedem cu ochii.

  5. Old,ati scos mizerabilul punctaj?
    Mi-ati facut ziua mai luminoasa.

    • dora,

      filadel fecit! 😀

      • Atunci sa-i multumesc luifiladel.

        Veti vedea cum se insanatoseste blogul,cum se invioreaza Copacul.
        Nu aveam nimic de reprosat unei „masuratori valorice” la care sa participe comentatorii si vizitatorii ocazionali,daca se respecta buna intentie si…cantarirea obiectiva si nu sentimentul de ura si razbunare.

  6. Acum plec,sper ca la intoarcere sa nu-mi distrugeti bucuria! 😆

  7. bunä,
    de care Simona este vorba ?
    nu este SORINA Matei ?

  8. SI EU AM INCREDERE
    ,sper ca intoxicatziile, puse la cale de ponta cu voiculescu,
    sä ii bage pe amandoi unde trebuie. sä vedem acum ce motiv mai gäsesc, sä amane dosarul mafiotului turnätor.

  9. Buna dimineata, all!

    Cred ca in ecuatia credibilitatii (unei informatii) onestitatea si scopul „mesagerului” si „mesajului” sunt foarte importante. Si nu chiar asa greu de identificat. Mai ales in ce priveste „scena” si „lumea” politica romaneasca, unde „tusele” care fac diferenta sunt groase, vizibile si verificate de factorul „timp”. In plus, „balastul” stirilor „senzational-emotionale” nu e greu de inlaturat cand vrem sa avem o imagine cat mai corecta a realitatii accesibile noua*.

    *) Cred ca exista zone ale realitatii in care nu avem acces, dar nici nu-i musai sa le stim chiar pe toate; un exces de transparenta poate dauna si nu ajuta democratiei, asa cum suntem tentati sa clamam, mai ales intr-o societate „neasezata” corect democratic, inca…In care se duce un razboi crancen si in care ar fi o prostie sa te bazezi doar pe „lupta dreapta”…Cu talharii si ticalosii nu-i posibil si nici indicat. Porumbel , dar si sarpe !!! Sa nu facem confuzii si sa nu uitam asta!

    • Confuzii de nefacut: gugustiuci si soparle:mrgreen:

      • ii räsfetzi ; sunt monstrii criminali, distrug viatza oricui, iar
        romanii ca oi proaste urmeazä aceastä haitä mizerabilä.
        la anu pe acest timp, o sä regrete majoritatea romanilor pt.
        infidelitatea lor:

    • Servus,Mih! 🙂

      cele scrise de tine se potrivesc ca o manusa cu cele intamplate azi.
      Seful SRI demonteaza intreaga marsavie pusa la cale de puternicii zilei,in frunte cu Ponta si Tariceanu.

      Importanta ramane declaratia ca ,SRI nu l-a informat pe Base de relatia Bercea si Mircea Basescu.
      Despre clan se cunostea din 2001-2009 cand informatiile SRI se adresau organelor de cercetare penala si MAI.

      Sa se termine cu joaca guvernantilor.Degeaba se grabesc sa puna mana pe Cotroceni,sa astepte….Basescu nu-si da demisia,nu are de ce.

      • servus Dora! Maior a raspuns [nici nu era de conceput altceva] la 50% din dilema descris de mine ieri, adica varianta A cum ca presed. NU a stiut.
        Mai ramane sa aflam [el nu va spune] DE CE? opinia mea ramane ca NU AVEA CE SPUNE, totul fiind facatura lui Abraham [la incitarea varanului si a pontanacului].
        Acum SRI are ocazia sa rupa definitv beregata DGIPI, [rin simpla demontare a facaturii.Cade Abraham si va incepe sa vorbeasca. Nori negri se anunta si pentru varan si pentru pontanac.

  10. nu numai A3 spalä creere ,dar si tv-guitz, asearä era DD-santajistul
    la tzigani acasä, si transmitea pt. guitz, numai mizerii.
    cum se poate sä nu se intrebe lumea dece sunt cocolositzi tziganii,
    cand aruncä cu banii, tineri obraznici, lenevesc si peste noapte
    au case luxoase,
    cum este posibil. unde naiba este Justitzia,Procuratura ???
    in mana tziganilor????

  11. IN PLINÄ LUME; CU CAMERE MULTE
    Mazäre urla – CÄTZELELE dela DNA, vrea sä-l aresteze pe Nicusor C…………., vä d-atzi seama ce räu a ajuns romania. asa ceva nu
    existä nicäieri in lume.

  12. INCREDERE,, cu dragoste de tzarä, de oameni a venit Presedintele,
    a luptat greu cu adversari perversi, bine instruitzi de KGB, securistii
    isi fac de cap si acum.
    cel mai mare monstru din incrucisärile serviciilor comuniste, este PONTA, sä acreditezi asa un specimen pervers, este sfarsitul democratziei in Ro:

  13. Salut 🙂
    O postare aici http://alegatordedreapta.info/ Ponta nu a mintit, USL traieste si o concluzie ecumenica a lui @eugeni
    Ce parere aveti ?

    In concluzie:
    Cei care cred in statul de drept, principiile lui, au fost impartiti, in contextul politic actual, pe categorii aproape disjuncte:

    1. cei care au mers cu PMP
    2. cei cred ca PDL (MM) sustine aceleasi principii
    3. Cei care au renuntat sa voteze un partid (PDL) sau altul (PMP) avand neclaritati de apartenenta.
    4. Cei care au mers la alte partide care respecta aceste principii adica PFC si chiar PNR

    Acesti sustinatori ai statului de drept, ai principiillor statului de drept, ai independentei justitiei cred ca ar trebui din nou adunati sub acelasi ideal pe care l-au sustinut inainte. Cred ca,
    Fuziunea fortelor de dreapta trebuie facuta, acum, sub stindardul acestor principii incluzand , EXCLUSIV partidele care adera la ele

  14. Razboiul psihologic se face prin bombardament informational, iar Ro chiar este sub asediu. Partea buna este ca orice obuz deconspira o gura de foc. 588 de guri de foc si para. O para, doua PR. Si PRL (malaiete) ale lui CPT si Capatana.

    • Dreapta inseamna, azi, mai ales Basescu. Dreptatea inseamna, azi, mai ales Basescu. Statul de drept in Ro, azi, „fara Basescu” (conf. Iohannis) este ca tiki-taka fara Guardiola: un fiasco. Iar „fara Basescu” este scopul GIOP. Asta este tot. Punct. Punkt!
      P.S. Restul este punk.

  15. Buna dimineata,
    Frumoasa postarea lui Viq dar cred ca nu se poate aplica traitorului pe meleagurile Romanicii.
    Nu sutem in faza reglajului fin ci in faza incipienta in care difuzorul nu scoate sunete armonioase ci ragete.
    Cind ajungi sa iti cumperi o scula muzicala de marca , ai pretentii si incepi sa te informezi cum se obtine sunetul cel mai clar pentru a putea seziza falsetul lui Pavarotti sau performanta lui Calas.
    Cind primesti cadou un radio Progresul cu trei lampi sparte si il auzi ciriind ii dai un pumn si esti fericit daca obtii o voce cit de cit inteligibila.
    Noi suntem in faza radio Progres.
    Din multimea de sunete cirite , alegem sunetul inteligibil si consideram ca am obtinut o victorie.
    Nu este inca loc de selectie sau de reglaje fine deoarece 90% din sunetele obtinute sunt neinteligibile.
    Acest lucru este valabil si pentru noi si pentru Loda si pentru consumatorii de A3.Nici unul dintre noi nu are posibilitatea sa compare si sa si foloseasca discernamintul pentru a alege.Toti ne rezumam in a fi fericiti cind putem distinge ceva inteligibil in noianul de biziituri.
    Ca oamenii politici cinta bine sau fals este aproape imposibil de stabilit deoarece auditia este extrem de proasta din cazuza zgomotului de fond.
    Sezizam insa minciuna groasa , falsetul cumplit.Din acest motiv mai bun nu exista inca.Nu exista decit extremele -rau si bun.
    Totul este sa putem sa ne punem de acord asupra celor doua notiuni.Din nefericire nu este inca posibil si nu va fi mult timp.
    Tin sa va aduc aminte ca omenirea a trebuit sa aduca in prim plan un arbitru universal -Dumnezeu – pentru a putea defini cit de cit raul si bunul.Din nefericire pentru noi am ajuns sa ne credem mai intelepti decit Dumnezeu .O parte din Romanica l a substituit pe acesta cu Gidea, o alta parte cu Dan Diaconescu.O alta parte se uita in oglinda si se vede macar o copie dupa Dumnezeu.Toti acestia au constiinta impacata si nu au framintari privind stabilirea valorilor.
    Noi (din ce in ce mai putini) ne tinem inca tari si nu l am sanctificat pe Basescu.
    Din acest motiv avem probleme.

    • Bine si frumos scris !
      ,,O parte din Romanica l a substituit pe acesta cu Gidea, o alta parte cu Dan Diaconescu” si o parte cu Basescu, nu tu personal, dar destui, oho 😉 Daca esti obiectiv nu poti nega acest lucru, poti, maxim….sa-l uiti.
      In rest, cum spuneam si la inceput ,iti dau dreptate ,poate ar trebui sa-mi explici si ce intelegi prin elitisul ,,noi” ?Doar daca doresti ,eu nefacand parte din ,,noi’ pricep mai greu …

  16. Mda , s’o dai pe Sorina Matei drept barometrul neîncrederii supreme … e de noaptea minţii ! Mă rog . E ca şi când i-aş reproşa mamei că m-a pedepsit după vreo năzbâtie … mai neortodoxă . Mă leşi viquinius and & ! Nu mi/a plăcut (pedeapsa) recunosc . Da’ mi-a prins … binidităt !

    • Hello BillaStarr!
      Prima data a cazut Tapalaga-macovistul, apoi Turturica, apoi Cristian Campeanu, acum Sorina Matei.
      Noroc cu Andreea Udrea si cu Dan Andronic, ei sunt singurele caractere ramase in breasla…

      • Noroc şi ţie … whoever you are !

        Că cam aşa (sic!) mno . Ăştia ce flutură stindardul dreptăţii cu neuronu’ ăl bun pe dreapta – of course , sunt consecvenţi ce mai, nu se dezmint : ş’aşa avem tot mai puţini ce calcă aplecaţi bine spre dreapta şi care şontâc-şontâc (mai) trag la căruţa democraţiei cea plină de colb roşu (acum !) … bă , da’ când au ocazia (că doar biciul-recte cuvântul , e la ei în mână) , apăi dau bine de tot ! Supăraaaaaaţi (sau frustraţi ?!) nevoie mare ! Mă leşi !

        Mi-e drag de mor de acest locaş de ”înalta cultură politicianistă” , ce se transformă pe zi ce trece din Padurea c’un copac , în caragialelistica – mirifică totuşi … Poiana a lui Iocan ! Ma rog …Cam forţată alaturarea , indeed .

        Că dacă la Marin Preda , poiana lui Iocan era o agoră unde oamenii se strângeau pentru a se informa, a schimba pareri si a trăi câteva ore la ceas de zi , într-un plan sufletesc epurat de mizeria vieţii cotidiene … acilea avem -sfertodocti ? – prosti (?)(recte eu ! ca tot revin aiurea), destepti,filozofi, nefilozofi, whatever , ce-şi pun amprenta efemerităţii venid p’aci … şi-şi dau cu presupusul despre orice mişcă în ţara asta , într’o veselie demnă de palmele lu Moş Ion Roată … O tempora !

        … mă întreb ce-ar fi zis Marin Preda despre această …poiană ?!
        O biata sintagmă: ,,Vai … mama lor!”

      • Se mai numește mainstream. Nu sîntem noi de vină că jurnaliștii preferă să fie o turmă sau o gloată. Esențial, cred eu, ar fi să ne punem întrebările care ne salvează sanitatea mentală, cele care ne păzesc de stafia turmei.

        • @filla

          … ha !
          Mainstream … sanitaţie … Nu crezi că eşti prea profi pentru ce-i … acili’şa?!

          Or pricepe … 2 … căcare’i_cum ar veni
          Şi restu’ (fără nici o conotaţie ! )

          • Nu. Dacă aș fi crezut asta eram un intelectual cu fițe-n cap și papion în coadă adică un non-intelectual. Aici e ce nu crezi tu că este dar ai vrea să fie și ai vrea să fie dar nu este fincă nu se ridică la ce ai vrea tu să fii fincă nu ești. Nu știu dacă am fost suficient de clar 🙂 .

          • ”…Nu știu dacă am fost suficient de clar”

            Mai bine nu se poate mai rău nu se există ! Curat_murdar adicătelea , că tocma’ ce fu anu’ lu’ … d-l Goe …

            Meserníță sadea ! 😆 😆 😆

          • ezact. profi pîn altă parte. Go.

    • Este numai părerea ta. Nu am ce argumenta la asta.

  17. panä una alta, s-a descoperit N Constantinescu , nu mai este de luna trecutä in spital, iar luna trecutä, a avut o micä
    interventzie, si a aplecat. mincinosii ordinari- cu ziarele, foto,etc.
    trage de timp mafiotul., sä vinä Ponta la putere sä-l scape

  18. Buna ziua copaceni!
    Un ziar online de stanga din Europa a publicat asta:
    http://www.neurope.eu/article/call-schulz%E2%80%99s-resignation?utm_source=NEW+EUROPE+Newsletter&utm_campaign=f8d4e6ce0d-A_call_for_Schulz_s_resignation6_23_2014&utm_medium=email&utm_term=0_cafce5403e-f8d4e6ce0d-56724041
    Stiam stirea dar acum este confirmata.
    Apropos de ce s-a dat la rumegat de catre prop’etarul 😉 blogului am spus si mai spun ca tot spalam varza dar sa cerem ceea ce doare in clar nu cerem.

    • ,,Parlamentul European a emis, luni, un comunicat de presă în care susține că acuzațiile la adresa fostului președinte al PE, Martin Schulz, cu privire la blocarea anchetei în cazul lui Ovidiu Silaghi, sunt total nefondate.

      ”Contrar acuzaţiilor că Preşedintele de atunci al Parlamentului European ar fi întârziat procesarea unei cereri făcute de procurorii din România pentru ridicarea imunităţii unui Membru al Parlamentului European din România, acesta a acţionat rapid şi prompt şi astfel şi-a îndeplinit sarcinile în întregime. Domnul Martin Schulz a transmis dosarul în decurs de câteva săptămâni de la primirea cererii originale către Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI). Astfel, Preşedintele Parlamentului European şi-a îndeplinit obligaţiile la timp şi într-o manieră corectă”, se arată în comunicat PE. ”
      http://.romanialibera.ro/politica/uniunea-europeana/pe–martin-schulz-nu-a-blocat-ancheta-in-cazul-europarlamentarului-ovidiu-sila

      • salve Loda 🙂 are si PE falitii sai…M Shultz rapid si prompt ,,cateva saptamini,, hai sa fim seriosi…iar M Macovei a spus ca a verificat la comisie daca au primit cererea..deci nu o primisera…euro-scepticismul pleaca de la stangismul european pervertit in …rusofilie :mrgreen:

      • Să trăiți Loda!

        Citește și penultimul paragraf din articolul adus de Dorian65. Traducerea e pe bani. Mulți. O parte din ei îi plătești din buzunarul tău. Dacă nu te interesează e problema ta.

  19. tucu,
    mai bine putzini si buni, loiali si corectzi.
    de trädätori e lumea plinä.

    uitäte la manechinul rosiu, un monument de perversiune, de trädare
    de contradictzii personale . un maldär de gunoi ce se rostogoleste
    ranjins, precum un caine.el nu rade, Ranjeste pervers:

  20. Schulz, este un mincinos ca si Ponta

  21. cum il reclamä Ponta pe Presedinte ,cand el a fäcut trafic de influentzä in biroul säu:

  22. salut copaceni 🙂 @viq servus 🙂 generoasa si…naiv draguta abordarea temei …cum se poate restabili increderea si normalitatea intr-o masa de cetateni care au fost timp de 25 de ani dezbinati dezinformati si manipulati pana la isterizare ? abia in ultimii 5 ani am inceput sa-i vedem scosi la suprafata pe talharii care s-au instalat in fruntea bucatelor in dec.89 insusindu-si ce le convenea din avutul tarii si distrugand ce nu stiau sau nu le era de folos personal si de clan…pana nu lasam certurile de fani microbisti dintre noi cetatenii de rand ei care sunt adevaratii dusmani ai nostri ai tuturor vom fi vesnicii pagubiti…un popor este sfarsit atunci cind acesta ajunge sa admire pe cei care l-au furat…daca vom intelege bine ..mai putem sa ne salvam daca nu …nici nu meritam

  23. erata ..pina nu lasam certurile dintre noi..si nu-i vedem pe cei care..

  24. despre eroare:

    toata lumea vrea normalitate. (cand spun toata lumea ma refer la toata lumea ce nu are interese ascunse sau nu asa de ascunse).

    toate lumea vrea institutii independente, justitie libera, economie privata functionala. de ce suntem atunci la marginea europei functionale, taraindu-ne lesurile ideologice dupa noi ca pe o povara?

    Romanii nu stiu ce e capitalism si nu stiu ce e libertate, si nici toti basistii nu stiu. Romanii vor bani si cam atat. Bani sa fie.
    Asumarea propriei vieti e pentru romani inca un pas prea existentialist pentru a putea fi facut cu usurinta. Le-a explicat cineva pana acum romanilor? NU! Sa ne asteptam de la PSD sa o faca? Sa vina Voiculescu sa o faca? NU! Intelectualii nu o pot face pentru ca habar nu au nici ei. Basistii ar putea-o face daca ar avea vointa renuntarii la aroganta (unii dintre ei, cei care stiu).

    Romanii trebuie sa stie ca responsabilitatea economica da libertate si prosperitate, trebuie sa stie ca un sistem social functional nu se poate fara un mediu privat mare si tare. Ma chinui de ani de zile se le explic unora asta… cu exemple filosofice (Friedman e ok) sau practice din economie. Esuez! De ce? Habar n-am. Poate ca insa eu vs o tona de mass media si politicieni nu prea merge. Cine sa educe presa si intelectualii? Presa si intelectualii se muleaza, din pacate, pe public.Si e dreptul lor… intr-un sistem democratic. Si in plus…cati romani au firma? Cati isi asuma un risc? Cati au macar un PFA? Ceva? Orice? Cati stiu ca viata lor le apartine?

    Romanii nu stiu ce e aia politica de dreapta. Basistii habar nu au si altii nici nu exista. Asta e un fapt trist. Cititi programele PMP si PDL si PNL si FC! E fenomenal ce gasesti acolo. Nu avem un partid care sa se indoiasca de necesitatea bancii nationale…nu avem nici macar un grup in cadrul unui partid care sa faca asta. Ce dreapta vrem cand laudam cu totii BNR care in esenta nu face decat sa intervina in economie cu ciocanul.

    Vrem justitie presa libera! Dar chiar la copac se critica Antena3 si se cere inchiderea ei! Si invers e pentru B1! Suntem seriosi? Daca ceva nu convine se apeleaza la justitie dar cat timp o televiziune nu arata filme porna la ora de biserica totul e ok. De ce in SUA se pot injura politicieni la TV? Pentru ca nu exista cenzura si reglementari ce se vor a lua locul justitiei. CNA asta face. Dar cu totii cerem ajutorul CNA in loc sa mergem la tirbunal.

    Vrem justie libera. Dar cu totii ignoram prezumtia de nevinovatie si cu totii ignoram libertatea justitiei de a nu decide cum vrem noi. Daca iese Voiculescu curat mai avem justiei libera? Daca iese Mircea Basescu curat mai avem justitie libera? Raspunsul e DA! Dar asta e ceva ce trebuie sa invatam, inca.

    E drum lung. Unii dintre noi au trait in comunism si inteleg dreapta ca orice nu e comunist. In ritmul asta nu facem nimic.

    Vrem dreapta? Ma tem ca genratia ce are azi puterea e pierduta! Ma tem ca daca vrem dreapta trebuie sa ne-o facem Cati om fi. Pe unde om fi!

    • *Vrem presa libera!

    • Daca Voiculescu si A3 reprezinta normalitatea pentru Romania eu nu mai vreau normalitate.

    • Postarea ta are un singur merit..Este lunga..In rest amestecul de mere cu pere conduce ,in mod voit,la o manipulare ieftina…si prost construita.. se vede de departe intentia..

      • e un text scris rapid si care spune totusi adevarul.
        singurele variante care ar putea produce neintelegerea acestui adevar sunt o varsta de peste 40 de ani sau o glorificare a basismului peste respectul pentru valoriile dreptei.

        • corect, cine nu te intelege ori e prost ori are peste 40 de ani si e basist.
          Uite, io inteleg ca bati apa in piua; nu spui cine esti si ce vrei, ci bati obrazul altora.
          Pe ce te bazezi, monşer? pe facultati?
          „Ma tem ca” 😛
          Nu te teme, temerarule!

          • vreau sa zic ca e penibil ca termenul „dreapta” sa fie folosit de unii care nu stiu ce e aia si nu vor stii niciodata.
            facultatea nu conteaza in cazul asta, conteaza perspectiva de viitor. caci prezentul e pierdut…si nu datorita mie. aia zic.
            cine sunt se stie, ce vreau sa stie.

        • ai mai incercat odata. Si atunci, ca si acum, ti-am cerut sa ne dai o defintie a dreptei ca sa intelegem cat suntem de nestiutori si ca tu esti un guru. Nu poti defini? atunci lasa-ne ca sunt destui care profereaza aberatii pe acilea!

          • ok.
            pleace de aici http://en.wikipedia.org/wiki/Austrian_School si cand ajungi la „End the Fed” si cu „Liberty Defined” a lui Paul, e ok.

            Mai simplu:
            Un sistem politic democratic de dreapta presupune ca suprem principiu libertatea…atat economica cat si civila in limitele functionarii statului spre a indepline un set de functii bine definite (securitate, educatie pana la varsta discernamantului, servicii de urgenta, asigurarea egalitatii de sanse si mentinerea drepturilor omului…daca mai e ceva, caci poate am uitat, imi cer scuze). C’est ca! Ce e peste limitele functionarii statului e o ingradire a libertatii.

            Fin!

        • nici nu mai exista delimitate clar „dreapta’ ori „stinga”.
          Exista insa sintagma „Stat de drept” care, in ideologia stingii din Romania are alt inteles: „Statul sint eu si ai mei”.
          – cind intrebam, morometian, pe ce te bazezi si intrebam daca „pe facultati”, era o gluma. Dar prin „facultati” nu se intelege doar absolvirea unor institutii de invatamint; poti sa ai „facultati” si fara sa absolvi vreuna.

          – „cine sunt se stie, ce vreau sa stie”
          Ei bine, nu prea conteaza cine esti (pe net putem sa ne dam toti mari), dar tocmai ca nu se intelege deloc ce vrei, te intrebam.
          Pentru ca nu este timpul ideologiilor acum, ci a luptei la baioneta. Sau chiar nu observi? Uite, liberalii au continuat in Parlament fraternizarea cu pesedeii pentru mafioti. Si vor demisia piratului.
          Iar tu, chiar daca esti de buna credinta, te lupti cu „basistii”.
          Succes.

          • ma lupt? nu, nu ma lupt! sper insa sa aiba succes printr-un proiect destept, nu doar un proiect

        • uraaaa! guru P/W a dat o definitie copy/paste pe care noi „ignorantii” de pe copac nu suntem in stare sa o gasim.
          Poate ne explici, tot noua ignorantilor, cum se aplica asta la RO? Ce desfiintam? ce organizam?
          Poate ne dai si un exemplu de stat care practica macar la 80% definitia din Wikipedia?
          PS. Definitii mai pragmatice se gasesc pe Business Dictionary.

          • BNR desfiintat.

            Regrementarile economice limitate la protectia consumatorului (in termeni elementari) si mediu.

            Benefiicii pentru someri desfiintate.

            Scaderea taxelor pana la un nivel care sa acopere un set de servicii fara servicii sociale electorale. E nevoie de discutii pentru asta, dar putem discuta de reforma serviciilor medicale, la promovarea unui sistem de asigurari private pe toate domeniile in detrimentul celor finantate de stat.

            Liberalizarea completa a preturilor.

            Legalizarea uniunii civile intre persoane de acelasi sex.

            Eliminarea oricarei forme de discriminare, pozitiva sau negativa.
            Oprirea investitiilor de stat. Pastrarea unei coordonari pe nivel de infrastructura vitala.

            CNA desfiintat.

            Etc.

            UE nu se va opune.

            Cativa pasi, adica. Daca vrei discutam si punem de un program. Daca vrei ne facem Asociatie (semnaturi pt partid n-am). E nevoie sa facem noi ceva! Daca vrem dreapta si liberalism si drepturi si economie!

            P.S. Inainte am dat un link, doua texte si o definitie proprie desigur inspirate de o ideologie existenta. Crezi ca ma laud ca am inventat ceva?

          • Un model intermediar eficace ar fi cel din SUA.

            Daca vrei pasi…ok:
            Intai ne uitam la sistemul din UK si ne ajutam de el.
            Apoi SUA
            Si apoi poate ne apropiem de ideal.

            Daca nu privim spre ideal nu facem nimic. Daca nu privim spre ideal ramanem blocati.

            E greu? Da! E imposibil? Doar daca credeai ca e imposibil sa scapi de comunism.

    • Servus 🙂
      Eu cred ca este foarte bine ce scrii, poate mai putin la partea cu justitia si cu prezumtia de nevinovatie.
      Pentru mine nu functioneaza prezumtia de nevinovatie, din moment ce procurorul a formulat o acuzatie pentru mine functioneaza prezumtia de vinovatie.
      Pe mine ma reprezinta Parchetul nu Tribunalul, procurorii acuza in numele meu, judecatorii sunt doar arbitri.
      Altfel, ce spui despre dreapta mi se pare in regula, cred si eu ca dreapta este foarte individuala.

      • daca te referi la cazul MB [ca si la ORICE alt caz de arestare preventiva], decizia judecatorului se face pe baza de INDICII SERIOASE.
        Pe un denunt facut vineri seara, chiar crezi ca in 3 zile se putea verifica macar UN SINGUR INDICIU?
        Transformarea indiciilor in PROBE presupune analiza lor [nu se face intr-o zi], mai ales daca le vrei inatacabile.

      • nu m-am gandit sa vad asa lucrurile… 🙂 omu’ cat traieste invata

  25. NERUSINAREA TRÄDÄTORULUI TÄRICEANU, este f. elocventä
    sä nu uitäm, cä nu numai biletzel a scris, a dat telefon la procuror,
    cand a fost aresatat Patriciu., dar cel mai bun martor este D-NEI MACOVEI , ea poate sä spunä , cä a fost fost martor si a fost chematä pt. dosarul Patriciu:

  26. ion rus,

    este cel ce a favorizat infractorul nästase???????
    VAI SI AMAR, DE ACEST GUVERN CARPIT CU ESCROCI:

    ION RUS, se face de ras ;dacä inträ din nou la guverarea mitomanului TOATE AFACERILE LUI SI A FIILOR LUI; VOR
    FI LUATE LA PURIFICAT

  27. dacä PDL SI PNL , VOTEAZÄ IN PARLAMENT PT: DEMISIA PRESEDINTELUI:

    NU O SÄ PRIMEASCÄ NICI UN VOT DELA DIASPORA

    ne-am säturat de mincinosi si trädätori, s-au träieste usle si
    se adaugä si buldogul.armata de escroci turnätori si trädätori.

    • theo
      totul e o gluma.
      iata ce a zis basescu cu adevarat:
      Președintele Traian Băsescu a făcut o glumă și l-a parafrazat pe predecesorul său la Cotroceni, Ion Iliescu, care spunea acum câțiva ani că ”voi ieși din politică cu picioarele înainte”. Băsescu spune că el va ieși din politică ”cu mâinile la spate, încătușate”.

  28. niciodatä nu vor primii un vot, dela diaspora,
    pt. asta suntem totzi de acord, ajunge cu minciuna,si trädarea

  29. ion rus; ARE MARI AFACERI mai toate cu statul, acum
    inträ la pusculitzä, in CLUJ, oamenii stiu incrägäturile. o sä facä de
    ras:

  30. ION RUS, o hranä bunä pt. PRESÄ

  31. Zbanghia Zbanghy

    Buna tuturor. Ce am zis ieri, se confirma azi.
    „Fost procuror, despre cazul Mircea Băsescu: „A fost un scenariu al Doi și-un sfert””
    Saint Paul este portretul robot perfect pentru functia de regizor. A venit acum la final sa ii apere.
    http://www.evz.ro/scandalul-bercea-mondial-tot-clanul-in-frunte-cu-ambasador-si-izaura-este-judecat-pentru-santaj-.html

  32. Blat PNL cu Puterea. Camera Deputatilor a votat o lege care ii scoate din incompatibilitate pe primarii si sefii consiliilor judetene care sunt si membri ai adunarilor generale ale companiilor locale de utilitati. Iohannis, un beneficiar al legii. (HotNews)

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17544105-ultima-ora-deputatii-voteaza-proiect-lege-care-dreptul-primarilor-sefilor-uri-faca-parte-din-consilii-administratie-companiile-utilitati-publice-scoate-din-incompatibilitate.htm

  33. L-am ascultat pe seful SRI care a declarat ca „Presedintele a spus adevarul ca SRI nu a transmis informatii acestuia cu privire la situatia dintre Bercea M si fratele sau,Mircea Basescu”

    Nu stiu care ati vazut declaratia aceasta data presei..Si cum interpretati??
    Sorina Matei sustine ca daca SRI ar fi trimis aceste informatii Presedintelui ar fi comis o ilegalitate..Sugereaza ca SRI ARE aceste informatii trimise la DNA..la procurori.Nu ar fi fost LEGAL ca sa le trimita si la Presedentie…

    Ce credeti???
    SRI nu a transmis Presedintelui ,pentru ca era implicat si nu avea voie sa divulge informatia ,implicind doar procurorii??
    Sau SRI nu s-a ocupat de aceasta situatie de loc…drept pentru care nici nu a avut ce sa transmita.

    • Cred ca Sorina Matei a ramas cu multe sechele din vremile cind lucra pe proprietatile lui Felix.
      Mai cred (de fapt sint convins) ca incearca sa suplineasca logica cu oarece farmece feminine si o guriţă care nu-i mai tace 😛

    • mark,eu am inteles ca pana in 2009 asemenea informatii ajungeau la seful statului,dupa aceasta data doar la organele de ancheta penala si culmea la serviciile speciale din cadrul MAI.
      Am fost atenta la declaratia lui George Maior.

    • tembelism [sper ca accidental] la Sorina. Din 2001 Bercea e monitorizat, deci cu 10 ani inainte de cumetria cu M.Basescu.

  34. INPORTANT,
    Presedintele a spus adevärul.

    • Theo,
      In ambele ipoteze apare faptul ca Presedintele nu a a mintit.
      Pe mine ma intereseaza daca ipoteza lansata de Sorina Matei este cea reala… sau se insinueaza ca totusi SRI detine informatii despre fratele Presedintelui si Interlop..pe care le-a inaintat la DNA!Dar nu si Presedintelui(se sugestioneaza o VINA? O IMPLICARE??)

  35. Sova este un putzoi, un bärbat ce a rämas in pubertate,
    omul este ceva nereusit, face gargarä de cuvinte, un spumos
    nimic consitent in caracterul acestui neterminat:

  36. Salutare tuturor! Monica Macovei nu-l slăbeşte pe Martin Schultz:
    ,, Ca urmare a comunicatului de presă din 23 iunie 2014, publicat de Biroul de presă al Parlamentului European (…), vă rog să-mi comunicați următoarele informații:

    1. În ce zi exact ați informat plenul Parlamentului European cu privire la: (i) primirea cererii procurorilor români pentru ridicarea imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi și (ii) trimiterea cererii la Comisia pentru Afaceri juridice (JURI), așa cum erați obligat conform regulamentului Parlamentului European.

    2. În ce zi exact ați trimis la Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) cererea de ridicare a imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi.

    3. Vă rog să faceți publice documentele referitoare la acțiunile dumneavoastră, din cuprinsul întrebărilor 1 și 2.

    Precizez că am verificat și arhivat toate procesele verbale ale “anunțurilor” președintelui din fiecare plenară a Parlamentului, începând cu 13 decembrie 2013, când cererea a fost trimisă către dumneavoastră de procurorii români, și nu există niciun anunț din partea dumneavoastră cu privire la primirea cererii de ridicare a imunității fostului europarlamentar Ovidiu Silaghi.”

  37. M Macovei, are dreptate dupä mari insistentze , se spune cä a trimis, dar a fost intarzieri speciale sä scape escrocul

  38. liberalii sunt trädätori ca si Täriceanu, nu meritä un vot.

  39. PUTZOIUL ASTA RETARDAT SOVA; ESTE DE INTERNAT:

  40. foarte pe departe ; Maior a vorbit de MAI, adicä acolo unde
    serviciile lor, fac jocuri. deci oprea s-a sträduit sä-l boicoteze
    pe presedinte:

  41. As dori mult sa cunosc parerea lui @Loda in privinta urmatorului fapt:
    Parlamentul a votat astazi o noua lege.
    Prin termenul parlament inteleg majoritatea PSD ,PC , UNPR , UDMR.
    Ondine Gherghut scrie:
    „”1200 de alesi au scăpat de incompatibilitate prin votul majorității PSD+PC+UNPR! Parlamentul lucrează! În favoarea … Acum, să vedem cum se evaporă banii publici în campanii electorale, în vile, în străinătate!””
    O fi de bine sau o fi de rau?
    Ce zici @Loda?

    PS.Rog pe @Jhon.P/W,Bill sau Bila sa se abtina.Nu ma intereseaza comentariile lor.

    • Glumesti ? Clar ca de rau, de foarte rau ! dar ce ,e prima lege ,,ilegala” (daca pot face un joc absurd de cuvinte ) pe care il fac astia din Parlament ?
      Declaratia privind demisia de onoare a presedintelui este la fel de absurda ,parca o fac inadins ca sa le scada popularitatea pe care o mai au(si care, prafrazand un banc dinainte de ’89, se ciocneste deja cu nivelul de trai ).(bancul era asa:
      -De ce nu mai extinde Ceausescu reteaua de metrou?
      -Ca sa nu se ciocneasca cu nivelul de trai )

      • @Loda,
        Este rau.Si eu ca si tine sunt convins ca parlamentul este format in procent de 90 % dintr o gasca de borfasi.Indiferent de culoarea lor politica.
        Ceea ce vroiam insa sa arat este faptul ca punctul de sprijin al acestor borfasi il reprezinta PSD ul sau ca sa fiu mai exact gasca din fruntea PSD ului cu exceptiile de rigoare.
        Cred de asemenea ca daca PSD ul nu era la putere , gasca desi ar fi visat la o asemenea lege (si la multe altele) nu ar fi indraznit sa o promoveze .Motivele care ii tineau in friu sunt diverse si nu vreau sa le comentez.
        De aceea consider ca este absolut necesar ca in funcrtia de presedinte sa nu fie ales un reprezentant sau un acolit al PSD ului.
        In acesti ultimi ani s a vazut clar ca un presedinte puternic poate , daca vrea , sa tina cit de cit gasca in friu.
        Visul de a avea un parlament cinstit si responsabil este de nerealizat in conditiile de acum.alegatorul nu este pregatit si capabil sa discearna.Singura solutie pentru a opri sau macar diminua pofta borfasilor este un presedinte care impreuna cu institutiile statului sa i poata tine in friu.

  42. Ieri scriam aici ca PDL va avea o mare problema datorita incuscririi cu PNL.
    Citez din Lazaroiu :
    „”PDL are o problema serioasa daca maine liberalii se alatura, intr o forma sau alta, PSD cu declaratia privind demisia presedintelui. De altfel, cred ca PDL are o problema de azi. Aliatii lor intru fuziune, prezenta sau viitoare, au incuviintat tacit astazi in Parlament scoaterea din incompatibilitate a alesilor locali.

    Ei vor sa faca o fuziune cu oameni care arata ca n au invatat nimic din ultimii doi ani. Probabil ca liberalii au iesit din USL doar dintr un calcul pur electoral. Altfel, ei se simteau bine in cloaca penala. Iar de maine incolo, prin fuziune, PNL va trage si PDL in mocirla. Si pana la USDL nu mai e decat un pas.

    Daca PDL vrea la putere cu orice pret, calcandu si in picioare toate principiile pentru care a pledat in ultimii 10 ani, cred ca electoratul lor nu ii va urma spre fundatura.””

    Nu cred ca Lazaroiu este un guru dar deja suntem 2 care am semnalat rahatul in care este bagat PDL ul.

  43. @ţucu-te-ndoi ,
    sau cum te cheamă ( nu cum te strigă ! că pari a fi cam mitic …oleacă ) … Nu ştiu de unde-ţi vine ofuscarea asta – ai grijă la splină ! – da’ observ că tu chiar te crezi niscaiva (mare) Gollum pe acest blog . Sper să fii mult mai cinaş , indeed … ca respectivu’ din poveste . Mă rog …

    Tu nu vezi cine-ţi răspunde doctelor elucrubraţii … Te-am pomenit eu ever ? BTW : nici nu te citesc ! Aşa că mă leşi rogu-te , dară !?

    Iote-l mă şi pe ăsta ! ! !

    • @Bila dragul meu,
      Multumesc pentru confirmare.
      Chiar daca voi fi taxat ca atacator la persoana domniei tale tin sa ti aduc la cunostinta ca esti si fudul si prost.De fapt prostie fara fudulie este greu de gasit.Le ai pe amindoua din plin.
      Chiar nu te ai intrebat de ce am scris referirea la tine?Este prima oara cind iti pomenesc numele.Stiam ca ai sa musti momeala , stiam ca fudulia nu te va lasa sa stai in banca ta iar prostia te va face sa ma ataci.

      • @ţucu-te ,

        io recunosc că sunt proastă . Ş-a mea fi-va împărăţia , zice-se ! Matale ? Ce laşi în urmă ? Ce speri să afli … dincolo ?! Nu muşca momeala preadoctule circumcis biotic ! Decât .

      • tucu2
        prostia și fudulia sînt mai presus decît subconștientul persoanei. Să lăsăm oamenii să-și bată joc de ei înșiși mult mai bine decît n-am vrea noi s-o facem. 🙂

  44. TUCU;
    clar ; prin votul lor aläturi de PSD, indiferent ce vor cere,
    sunt ca laburistii , adicä de stanga.
    liberalii din romania sunt de stanga, pot urla cat vor,faptele
    lor demonstreazä asta, niste ,
    PAPIOANE ROSII , CU FASOANE LIBERALE.
    IN NICI UN CAZ NU POTZI VOTA TRÄDÄTORII , CE SUNT CU psd

  45. tucu,
    se dau spirituali, intelectuali manelisti:

  46. MARK;
    MULTZUMESC!

  47. catzi ministrii a schimbat mongoloidul mitoman, panä acum?

    acum a plecat si putzoiul retardat, vai de capul lor, un guvern
    de adunäturi, secu,retardatzi,si oportunisti.
    guvernul gunoaielor:

  48. Sova, este un neisprävit, uitatzi-vä la mutra si faptele lui panä acum,
    un retardat cu pretentzii, ca multzi PSD-isti

  49. Rusia finanțează construirea a 2 reactoare nucleare în Ungaria, la 200 de kilometri de România

    http://www.paginaeuropeana.ro/rusia-finanteaza-construirea-a-2-reactoare-nucleare-in-ungaria-la-200-de-kilometri-de-romania/

    Să ne așteptăm la escaladarea cererilor de autonomie teritorială în Harkov. Mi se pare normal la nivelul intelectual al acestui blog. 🙂

  50. PSD-eii încep să-și dea demisiile. Asta nu-i scapă de DNA. 🙂 Vezi Șova.

  51. a fost pus acolo sä fure si distrugä dosarul BECHTEL,
    l-au tarat un pic, acum coada de topor, si-a indeplinit misiunea.

  52. am o rugäminte, eu nu ajung pe blogul lui Turcescu

    Täriceanu spune el nu a intervenit pt. nimeni, guitzä la ghitzä

    dar vä rog numai atat.

    aducetzi aminte , D-NA MACOVEI, a fost chematä in biroul lui
    sä intervinä pt. Patriciu, si infractorul era in biroul premierului.
    vä rog, scrietzi pe blogul lui urgent.
    d-na Macovei poate fi contactatä telefonic:

  53. Eu nu vreau decat sa intreb daca doamna theo a zambit, vreodata, in aceasta viata.
    Ps. Imediat dupa arestarea dricului mircea presed basescu a declarat la tv, pe bune, am vazut eu cu urechile mele, ca stia de anul trecut de problemele luiffrattello cu magrauanii.
    Asa ca orice discutie ca daca a fost sau nu informat de aia sau ailalti nu mai are rost.
    Omu o zis clar ca stia.
    De ce n-a facut nimic poate intra si la tainuire si la favorizarea infractorului.
    Doamna Theo, ti-am dat motiv de zambilici.

    • PS. deși n-am zis nimic mai înainte, și eu cu urechile mele am văzut tot ce se putea vedea din auzite. 🙂

    • @ john,
      putina logica nu iti strica:
      – piratul a declarat intr-adevar ca stia de la fratele sau despre incercarea de santaj si i-a recomandat sa se adreseze celor in drept, lucru care s-a intimplat;
      – a spus ca nu a primit niciun fel de informatii de la autoritati despre cazul in discutie si chiar azi seful SRI a confirmat acest lucru.
      Ei bine, ca sa ajungi la concluzia „De ce n-a facut nimic poate intra si la tainuire si la favorizarea infractorului”, este ,@ john, ori rautate ori prostie.
      – cum sa fie tainuire cind autoritatile au fost sesizate, iar SRI-ul declara ca din 2001, atentie, de 13 ani, clanul Bercea este monitorizat?
      Mey, oameni buni, spunea mai sus @ filadel ca prin vocea voastra va faveti cel mai mare deservicu, nu mai e nevoie sa va dovedeasca altcineva.
      Si-apoi, daca piratul ar fi intervenit nu se interpreta iarasi ca dirijeaza Justitia? ai pe care tocmai a vindut-o.
      Cap sa avem, ca minte ce ne mai trebuie 😛

      • Tu chiar crezi ce spui?
        Care santaj?
        pt ce a luat magraonu de mircea banii?
        ca sa fie santajat sau…?
        eu sunt sigur ca s-a negociat serios pretul mondialului…
        Si base n-a intrebat macar asa, in gluma, bai frate, pt ce ai luat gramada aia de bani?
        Nu te mai retin ca ai treaba sa speli rusinea prezidentiala, dar mai pot sa dau o multime de ciudatenii in acest caz…

        • Cu asemenea argumente/dovezi: „eu sunt sigur ca s-a negociat serios pretul mondialului…, chiar ca nu mai este nimic de spus 😛
          Logica beton 😉

        • Salutare tuturor,
          John, inainte de a te intreba ”care santaj?” iti recomand sa citesti legea. Asa cum reiese din stenogramele prezentate in rechizitoriul procurorilor de trimitere in judecata a celor 5 membri ai clanului Bercea, acestia au respectat textul art 207 CP, la virgula.
          Articolul 207 defineşte şantajul ca fiind „constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia.Dacă faptele prevăzute în alin. 1 şi alin. 2 au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani’.’
          Atentie, spre deosebire de vexhiul cod penal, cel nou nu precizează prin ce fapte sau cuvinte are loc constrângerea.

    • john, daca nu pui date, ramai doar un fitilist. [daca zici ca un evreu a ucis un alt evreu pare un fapt banal. Daca il datezi la inceptul mileniului unu, incepe sa fie vorba de Iisus si deja e altceva]
      Deci, revenons, in nov. 2013 MB ii spune ceva fratelui [ce anume e doar o speculatie]. TB ii spune fratelui sa se adreseze NU LUI ci institutiilor statului. De aici incolo john o ia pe miriste cf. cu propriul caracter.
      Nu speculez daca e gratis sau stipendiat.

  54. Sara buna ,copaceni !’

    DNA are obligația morala si judiciară să verifice cum au fost realizate ” probele” pe baza cărora s-a facut arestarea si să meargă pina in panzele albe pentru aflarea ADEVĂRULUI ,dacă Serviciul de informatii al Ministerului de Interne ,DIGPI ,de sub comanda Plagiatorului National a fost implicat in această mascaradă .

    DNA are această obligatie ….fiindcă nu suntem țara lui Papura -Vodă ,in care orice infractor sau penal fabrică dosare oricărui om si denturează si falsifică adevărul .

    La 24 de ani de la Lovitura de Stat din ’89 ,cu o țară in NATO si UE ,se fabrică dosare si se falsifică adevarul ca pe vremea Securității Ceaușiste ..

    Trebuie ca cineva să răspundă pentru asta ,trebuie să existe un VINOVAT…..altfel nimeni nu mai e in siguranță ….orice interlop sau fost securist iti poate face un dosar falsificînd adevărul ..

    Procurorul OANCEA, acuzaţii-bombă: Serviciul Secret al MAI, IMPLICAT ÎN DOSARUL BERCEA

    Serviciul secret al Ministerului de Interne controlează foarte bine mediile ţigăneşti. Afirmaţia a fost făcută de fostul procuror Gheorghe Oancea, la Realitatea TV. Totodată, acesta a susţinut că Serviciul secret al MAI este implicat în scandalul care-l vizează pe fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu. Afacerea Bercea este “o lucrătură”, spune Oancea.

    http://www.realitatea.net/procurorul-oancea-acuzatii-bomba-serviciul-s ecret-al-mai-implicat-in-dosarul-bercea_1467330.html

    • si yeti! trebuie aflet ce treaba aveau bilderberg si yeti in treaba asta!
      eu zic ca e pus la cale de hitler din polu sud.

  55. Dorin Tudoran (stiu ca-l ,,iubiti ” ,dar puteti sa cititi :
    ,,Suporteri ai dlui Victor Ponta au pretins că materialul apărut în revista Nature, material care califica drept plagiat calupuri întregi din teza de doctorat a premierului, era ”o lucrătură” a oamenilor președintelui Băsescu. Am scris atunci că poate fi adevărat că dl Ponta a fost lucrat de oamenii dlui Băsescu dar, din păcate pentru premier, chiar acesta din urmă le-a oferit dușmanilor săi politici materialul lucrăturii.

    Astăzi, mulți dintre suporterii președintelui Traian Băsescu consideră că episodul Mircea Băsescu & Clanul infracțional Bercea este ”o lucrătură” a dușmanilor președintelui. Și această ipoteză poate fi adevărată dar, din păcate pentru președinte, chiar fratele său a oferit dușmanilor săi politici materialul lucrăturii.

    În ambele cazuri, s-a lucrat ”cu materialul clientului”, …………………………………Din decembrie 1989 și până azi, serviciile secrete și alte structuri ”speciale” numai apolitice nu au fost. Niciun cutremur politic nu e străin de rolul unor servicii “speciale”. Niciun joc politic major nu se desfășoară azi în România fără implicarea unor structuri ”speciale”. Nicio informație bombă nu ajunge la presă fără să fie livrată de o structură ”specială”, cu un scop ”special”…
    De ce ar trebui să-și dea demisia președintele Traian Băsescu pentru acte săvârșite de fratele său e greu de înțeles; în principiu. …..

    Văzându-l la ananghie, mulți se grăbesc să-l declare pe dl Traian Băsescu ”terminat politic”. Nu împărtășesc această opinie. Finalul celei mai recente lucrături – croită, repet, cu materialul clientului – va depinde nu doar de independența justiției, ci și de felul în care vor continua să se poziționeze/repoziționeze tot felul de structuri ”speciale”, care livrează informații “speciale”, în scopuri “speciale”……
    Postdecembrismul românesc nu a fost, mai niciodată, lupta dintre cei corupți și cei necorupți, ci vodevilul de doi bani ”Da, suntem corupți, dar ei sunt și mai corupți decât noi.”

    • eu declar ca s-o afli: nu iubesc barbatii 😛
      Iar amicul lui Felix nu ma intereseaza. Scrie putin peste nivelul revistei Urzica.
      A facut vilva ca dizident facind greva foamei ca sa primeasca pasaport pentru plecarea din tara. Nu este la nivelul unui Havel sau Michnik; fraierii aia au ramas in tarile lor si au facut puscarie pentru ideile lor; si au cistigat. Nu s-au catarat pe Statuia Libertatii ca sa dea sfaturi.
      Iar cu ceva timp in urma, alaturi de alti mari scriitori si „dizidenti”, il sustinea pe Cretinel, bidon gol.
      Nu merita Tudoran atentie, eventual un flit.

    • @ Loda,
      pentru tine si Tudoran uite ceva placut de citit; doar un fragment:
      „Timp de 18 luni, Dan Sova a detinut fraiele infrastructurii de autostrazi in Romania, iar in ultimele cinci luni a condus si intregul minister al Transporturilor. Marti si-a anuntat demisia. In urma sa raman zeci de proiecte controversate, autostrazi cu probleme si termene depasite, un nivel dezastruos la absorbtia europeana in acest an si tronsoane de autostrazi si drumuri blocate sau tergiversate birocratic. In plus, a reusit sa inaugureze doar autostrazile incepute de ministrii dinaintea sa. Ca o performanta negativa amintim finalizarea a 10 km de autostrada care nu pot fi folositi nici acum pentru ca se termina brusc in camp.”

      • Mersi, citesc si eu Hotnews, de fapt stii 😉

        • cu placere, @ Loda; si asta, dar nu la Teodorescu, ci la alcineva:
          „Producatorul general al Televiziunii Romane, o institutie publica finantata de la bugetul de stat adica de noi toti prin taxe si impozite si cu pierderi de 800 milioane lei noi (circa 200 milioane euro) pe care tot noi le vom suporta, Cristian Zgabercea, a stabilit un nou maxim in slugarnicia fata de un politician: l-a ingrijit, conform spuselor lui Radu Mazare, primarul Constantei, pe Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, timp de o luna in SUA unde acesta este internat pentru o operatie de cancer la prostata.”

          • Victore, te pup !
            Daca ai ajuns sa citezi din Stelian Negrea, unul dintre cei mai cunoscuti ziaristi ai stangii (foarte bun, sa nu-mi spui ca nu stiai) inseamna ca evoluezi spre bine, felicitari !
            Nu inteleg logica citarii, ce treaba am eu cu Zgabercea (cu ce rimeaza?) asta? O fi fost omul in concediu si spre deosebire de tine ,care ,,nu iubesti barbatii” ,el l-o fi iubit pe Nicusor, ce ai cu sentimentele omului ? Sau poate e un samaritean care isi gaseste implinirea mistica sa duca plosca lui Nicusor,ce e treaba noastra?
            A, daca s-a dus acolo pe bani publici si in timpul serviciului se schimba treaba, dar stii tu asta ,probezi ?
            Pana atunci, cum se spunea candva pe un site plin de entuziasm :,,fluturii sunt liberi”-parol .

  56. Simona Halep cîștigă primul set la Wimbledon cu 6-2. Hai Simona!!

  57. dragilor, vä rog sä gonitzi fluturii mizerabili , ce aruncä numai prostii.

  58. Simona Halep ia primul tur la Wimbledon cu 2-0 la seturi.

  59. Increderea acordata altora isi are izvorul in increderea pe care tu insuti ti-o acorzi. tie.si asta este posibil doar daca faptele tale obtin rezultatele scontate.Sentimentul ca poti se insurubeaza mental ,pe masura ce obtii rezultatul actiunilor tale.Increderea in tine creste daca altii iti masoara si iti apreciaza efortul.
    La rindul tau cauti si gasesti modele ,tipare care iti redau propria ta imagine in oglinda..O reflexie a ce esti si tu..
    Idealul de incredere in altii se refera la comportament (adica repere de morala evaluate dupa modul in care isi construieste rezultatelel) sau -caracter- si la competenta cu care isi indeplineste faptele.,ele fiind reflectate in rezultatul obtinut.

    Deseori ne inselam in evaluare..si doar timpul este cel care clarifica daca valorificarea celui apreciat este autentica sau nu.Deobicei eroarea se dezvaluie prin compartament deviat si contrar a ceeace am perceput anterior..
    Dezamagirea este pe masura..da nastere la prudenta ..inveti din greseli ca sa mergi inainte..

    Dar,daca nu ai fi increzator in nimeni..vei avea o mare problema..ai putea sa ramai singur,izolat , meschin si egoist si cu mari probleme cardiovasculare.
    Mi-am amintit de un exemplu dat de un profesor de al meu:
    Pe cine alegi sa te opereze:
    Un mare specialist ,competent recunoscut,dar cu un caracter infect sau de catre un medic slab profesionist cu un mare profil moral??

  60. Putoiul de MRU s-a alaturat si el la coalitia hotilor,coalitia de mazilire creeata impotriva lui Traian Basescu!
    Baietii vor spre Rusia cu orice pret! Ce credeti va fi suspendat Basescu astazi in parlamentul penalilor si puscariabililor? Eu tind sa cred ca da!

    • Salut!

      Nu-i vorba de suspendare, din cate stiu, ci de o declaratie politica prin care parlamentul (cel mai corupt, sa nu uitam aceast „premiu” OCCRP obtinut pentru incercarile sale de a se ascunde de lege prin chiar intermediul legiihttp://www.hotnews.ro/stiri-esential-16275630-parlamentul-romaniei-desemnat-persoana-anului-2013-categoria-crima-organizata-coruptie.htm ) cere „demisia de onoare” (tupeu infinit!!!).
      Presedintele a dat deja raspunsul acestei „cereri” absolut nerusinate.

      In ce-l priveste pe MRU, nu stiu exact la ce te referi. Eu am retinut „sigur ca da”-ul rostit la Realitatea ( http://www.realitatea.net/mihai-razvan-ungureanu-presedintele-a-primit-informatii-din-partea-serviciilor_1469013.html ) legat de „nu-mi imaginez ca”-ul. Mi se pare destul de semnificativ pt logica, consistenta si credibilitatea personajului. Nimic surprinzator, insa…

      • Reamintesc: Baronii locali și-au câștigat în Parlament liniștea în fața ANI

        Primarii și șefii de Consilii Judeţene care fac parte din conducerea companiilor de utilități publice nu vor mai fi luați la întrebări de inspectorii de integritate, grație unui proiect de lege votat ieri de actuala majoritate

        Proiectul, adoptat ieri de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, a fost inițiat de șase deputați PSD: Marian Neacșu, Ioan Axente, Gheorghe Frăticiu, Gheorghe Roman, Florin Iordache și Dorel Covaci. De menționat că primul dintre semnatarii proiectului, Marian Neacșu, a fost trimis în judecată, în decembrie 2013, pentru conflict de interese, într-un dosar pornit tocmai de la o sesizare a ANI.

        Proiectul a primit 215 voturi „pentru“, iar grosul acestora a venit de la social-democrați (147). Pentru liniștea aleșilor locali s-au pronunțat și reprezentanții PC, UDMR, PP-DD și ai minorităților naționale, dar și 13 deputați PNL. Restul liberalilor prezenți la ședința de ieri a Camerei, 60 la număr, s-au abținut, așa că voturile „contra“ (doar 36) au venit de la PDL și neafiliați.
        (RL)

    • Azi este planificat botezul candidatului antisistem (sistemul ticalosit, evident). Eu zic ca e de bine. De rau este ca GIO588 a trecut de la favorizarea infractorului la favorizarea infractorilor. Una alba, alta marti.

  61. Lazaroiu, opinii recente despre „dreapta unita – PDL-Blaga – PNL” (aia despre care ne „sugera” bobocul @Ralu sa-o inghitim pe nemestecate)

    PDL are o problema serioasa daca maine liberalii se alatura, intr o forma sau alta, PSD cu declaratia privind demisia presedintelui. De altfel, cred ca PDL are o problema de azi [24 iunie]. Aliatii lor intru fuziune, prezenta sau viitoare, au incuviintat tacit astazi in Parlament scoaterea din incompatibilitate a alesilor locali.
    Ei vor sa faca o fuziune cu oameni care arata ca n au invatat nimic din ultimii doi ani. Probabil ca liberalii au iesit din USL doar dintr un calcul pur electoral. Altfel, ei se simteau bine in cloaca penala. Iar de maine incolo, prin fuziune, PNL va trage si PDL in mocirla. Si pana la USDL nu mai e decat un pas.
    Daca PDL vrea la putere cu orice pret, calcandu si in picioare toate principiile pentru care a pledat in ultimii 10 ani, cred ca electoratul lor nu ii va urma spre fundatura.

    • Salut Mih,
      Dupa prestatia de aseara a lui MRU la postul Realitatea TV, poti sa-l inglobezi si pe acesta din urma. A fost pe aceeasi frecventa de unda cu Orban. Au fost mai realisti jurnalistii presenti in platou. Daca si Cristoiu a refuzat sa mai participe la emisiune cand a vazut ce se intampla, iti poti da seama cat de ieftin a ajuns sa se vanda fostul Senior Fellow al St. Cross College, University of Oxford.

      • ION,

        MRU; A FOST JALNIC, de acum s-a inchis orce drum in viatza
        politicä.a acuzat alambicat, voalat, dar s-a si contrazis.
        este clar, o JAVRÄ, cum nu am crezut.
        de betzivul SICÄ GURISTUL stiu totzi, este o mahalagioaicä
        un pierde varä, ca ministru a fost catastrofä:

      • Servus, Ion!

        Nu am urmarit emisiunea…Dar din cat am citit (link-ul de la 08:10) si din cate spuneti si tu si Veve, inteleg ca as fi avut o reconfirmare in plus pt o parere mai veche, formata in timp…
        Prima mea bila alba pt MRU a fost pt calitatea de continuator al proiectului Basescu, de mostenitor al acestuia. Prima bila neagra are legatura cu delimitarea de Presedinte si (re)apropierea foarte precoce [daca a existat in realitate vreo „indepartare”] de liberali (fie ei si „dizidenti” fata de KKrau, tot…puciurii erau – vezi inclusiv Cristian Dan Popescu, IRL-ul cu personaje ale „cafenelei liberale”, gen Duca si altii).

  62. Buna dimineata,
    Pentru mine este ciudat ce se intimpla.
    Agenda publica este tinuta de acuzatiile impotriva familiei Basescu.Asta se intimpla cu 4 luni inainte de alegerile prezidentiale.
    Mai clar peste 4 luni Traian Basescu devine un simplu cetatean.
    Ce poate justifica inlocuirea unei precampanii prezidentiale cu o actiune de demolare a unui om care mai are 4 luni de putere?
    Pentru mine raspunsul este unul singur. Adversarul real al PSD in campania pentru prezidentiale ramine Traian Basescu.Ceilalti-Johanis ,Predoiu sau MRU nu conteaza.Conteaza numai Traian Basescu si evident candidatul propus de el,
    Daca vedeti altfel aceasta poveste rog sa mi spuneti si mie.

    Preocuparea unora vizibila si pe acest blog de a l baga la fund pe Basescu se justifica ori prin resentimente personale( repet , peste 4 luni Basescu iese din sfera puterii deci nu va mai deranja pe nimeni) ori din convingerea ca Basescu este inca capabil sa joace un rol important in viitoarele alegeri.
    Daca cei ce sunt preocupati de vinovatia lui Basescu sunt convinsi ca acesta poate influenta viitoarele alegeri ar fi cinstit fata de noi ceilalti sa si exprime clar sustinerea pentru unul din candidatii cunoscuti.
    Cine va suride ? Ponta,MRU,Johanis ,Predoiu sau Cristian Diaconescu?

    • Coalitia GIO588 cu Mobdialu: cui ii este frica de Tercea-Bercea?

    • Fara atacul la Basescu, Ponta are probleme. Transformarea lui TB in „contracandidat” la prezidentiale e calea sigura pentru victoria PSD. TB e atacat tocmai pentru ca e o tinta facila, cu imagine negativa pentru 80% din populatie. O parte din cei 20% care-l mai sustinem nu inteleg ca trebuie schimbata paradigma, ca trebuie iesit din logica anului 2012. Acestia au impresia ca daca schiimba tactica, devin automat pucisti si rusofili, cand de fapt inflexibilitatea lor exacerbeaza puterea cozilor de topor oligarho-rusofile.

  63. bunä,
    incä o martzi de smecherii, culmea marii liberali ce se dau democratzi urlä mai tare decat socialistii, au acelas tzil puterea si
    eliberarea interlopilor,mafiotzilor si sarlatanilor din puscärie.

    s-au näpustit asupra presedintelui, si interlopului mondial
    care trebuia dus deult acolo unde este, cu toatä familia,

    dar sunt interlopi de culoare mai albä, tot la fel de periculosi pt. tzarä, MAZÄRE; DD- UN MIZERABIL MAFIOT SANTAJIIST- CU AVERI
    ENORME; N: CONSTANTINESCU:
    j
    JOHANNIS e läsat sä zburde, dece, dar firmele fam. Ponta?
    de averea lui TÄRICEANU, ce stitzi?

    Täriceanu este un monstru, a aruncat-o pe d-na MUSCÄ
    a FÄCUT ACELAS LUCRU CU MACOVEI:
    MACOVEI A FOST DE EL DATÄ AFARÄ ;CÄ A REFUZAT SÄ-L REZOLVE PE PATRICIU:

  64. SI BECALII;este un intelop escroc si santajist, cum a scäpat serviciilor?

    cu bani??? IN INCHISOARE SI AFARÄ, face acelas circ ca BERCEA:

  65. Referitor la prestatia lui MRU de ieri seara.
    Cred ca baiatul asta se crede la unitatea militara.poate asa a fost crescut si educat .Nu stiu.
    Aseara sustinea ca fiecare ales , parlamentar sau presedinte ar trebui sa obtina aprobarea structurilor de securitate pentru a avea acces la informari cu caracter secret.
    Pare corect dar in fapt nu este.
    Daca un ales trebue sa ceara o asemenea aprobare – si organele nu o dau atunci este automat eliminat de la orice functie in care poate veni in contact cu informatii secrete inclusiv de la cea de presedinte.Este aberant deoarece prin acest fapt se anuleaza insusi esenta alegerilor.
    Ginditi va cum ar fi ca pentru candidatii la presedentie sa se ceara avizul organelor si acestea sa poata hotari cine poate candida sau nu deoarece prin refuzul de a i da acces la documente secrete candidatul nu si mai poate exercita functia de presedinte in caz ca cistiga alegerile.
    In fapt in orice tara procedura este inversa.Alesul este verificat si rasverificat si functie de gradul de incredere apreciat de organe i se furnizeaza informatia .In cele mai multe cazuri informatia nu este furnizata ca atare ci sta la baza unei analize care este pusa pe masa decidentilor .Analiza respectiva nu contine in general si detaliile care au dus la concluziile prezentate.

    Si o intrebare pentru Dl MRU. Basescu , conform actualei legi , nu a avut nevoie de o evaluare de risc in momentul cind a devenit presedinte.Crede Dl MRU ca NATO sau partenerul SUA nu au facut toate evaluarile necesare pentru a sti ce pot sau nu pot discuta cu Basescu. Pentru viitorul presedinte nu se intimpla acelasi lucru?

    • Tucu2, legat de ceea ce a afirmat MRU aseara vis a vis de ”transformarea” presedintelui, ministrilor, parlamentarilor in functionari cu statut special, m=a facut sa-mi aduc aminte de expresia din perioada epocii de aur: ”origine sanatoasa”.

  66. CATÄ DREPTATE A AVUT PRESEDINTELE BÄSESCU.
    MRU, ESTE O JAVRÄ; SÄ-I FIE RUSINE:

  67. Presedintele a fost drägutz, a spus,
    pe MRU- ” NU-L CUNOSC BINE” se pare pärerea era catastrofalä
    dar din bun simtz s-a abtzinut. MRU- si-a arätat asearä caracterul

    JAVRÄ.

  68. Realitatea cruda ne arata unde ne aflam.O mana de oameni,citeva sute de mii isi bate joc de un popor intreg..O dictatura a coruptiei
    ,a mafiei ,a ticalosiei ,de la cel mai inalt nivel provenita de la o structura cu radacini dinainte de 1989.

    Degradarea vietii,a societatii,a umanitatii si dreptatii ,alterarea continua a valorilor consacrate au fost posibile prin abuzuri in forma continuata,prin nesanctionarea vinovatilor sau si mai grav prin acoperirea faptelor infractionale ,deschis,in mod public…la cel mai inalt nivel..

    Incalcarea Constitutiei,a regulamentelor,a statutului de demnitar ca si reprezentare nu mai deranjeaza pe nimeni ,ba mai mult..se constituie in practica oficiala.

    LEGEA SUNTEM NOI!
    Acesta este filonul ce inarmeaza o intreaga armata de TICALOSI ajunsi la Putere prin puci ,prin manipulare si diversiune!

    Ne facem ca nu vedem??Tacem obiditi si resemnati?Ne aliniem la porunca?La ordin?Am ajuns slugi si sclavi??Acceptam taxe si impozite aberante pentru a intretine luxul sfidator al acestor animale politice! Am ajuns sa ne placa Minciuna!Sa ne scaldam in miasme ,in putori si sa ne spunem cit de bine traim!

    • trebuie arsi la vot, cateva sute de mii de oameni nu pot distruge poporul asta! Logic nu au ce sa faca! La vot!
      Si in strada… milioanele de romani onesti trebuie sa iasa in strada!

  69. vä spune ceva VIOREL TACHE– MASON, a fäcut o intreagä retzea de interlopi si spälat bani, sub denumirea de afaceri.

    MASONII, se acuns sub fustitzä, dar fac escrocherii.
    uitatzi-vä ce multzi masoni sunt afaceristi, ce rusine, dece serviciile
    ii lasä sä zburde??, au luat bani??:
    IN OLT, ar trebuii sä fie toatä politzia si procurorii escroci arestatzi
    ca si in CONSTANTZA: POLITZIA DIN CONSTANTZA; ESTE LA
    COMANDA INTERLOPULUI MAZÄRE; CA SI DNA:
    unde sunt srviciile in cazul asta??

  70. hotii, plagiatorii, mincinosii, lenesi,tradatorii , un vor ca BASE SA INTRE IN historia ROMANIEI, ca reformatorul justitiei , fiind pe final de mandat il decredibilizeaza atit pe el cit si familia lui , in historia tarii despre domnia lui va fi scris de comunista doar atit REGIMUL BASESCU, si copii ,nepotii nostrii vor fi nevoiti sa memoreze in istorie minciuni ca si noi scrise de comunista , rusine poporului roman parca ar fi un trib care un are acces la informatie , cel ,ai slab popor di UE , daca un si din lume

  71. CUM M-AM INSELAT IN PRIVINTZA LUI MRU,

    eu chiar a fost o vreme cand am crezut in el, imi
    este rusine, cand mä gandesc cat am militat pentru el,
    in tzarä unde avem prieteni. nu vreau sä mai stiu de el,
    e bine si-a arätat obrazul gros:

  72. SERVICIILE DE SUB ORDINEA LUI OPREA; AU BOICOTAT SI
    FÄCUT CU TZIGANII ACEASTÄ INSCENARE:
    ABRAHAM TREBUIE SÄ MEARGÄ LA INCHISOARE:-ASTA NU ESTE PRACTICÄ; DE AVOCAT:

  73. Actiunea pesedisto-mafiota parlamentara cu privire la cererea demisiei Presedintelui este ILEGITIMA,ILEGALA,ANTICONSTITUTIONALA!

    Nici in Constitutie,nici in regulamentele Parlamentului nu exista o asemenea procedura!

    ACTUL ce se doreste a se inscrie de catre mafiotii partidelor ca o razbunare personnalizata impotriva Presedintelui Traian Basescu este UN ABUZ de functie grosolan si ticalos!

    Mina aceasta de indivizi,ajunsi in Parlamentul Romaniei,condusa de mafioti,dirijata de la Moskova produce efecte profund nocive asupra imaginii Romaniei …asupra institutiei parlamentare,al rolului ei deviat de la interesul national si adjudecat in folosul MAFIEI OLIGARHICE!

    OARE NU LE ESTE RUSINE????NU LE ESTE FRICA??
    O forma continuata de puci sub abonament parlamentar!Incredibil de halul in care poate ajunge un individ care isi vinde constiinta pe citiva lei!
    Lichelism politic de cea mai joasa si mizerabila speta!

    Formula:FURA TOT” se aplica si la imixitiunea in atributiile altor Puteri!
    SE FURA constiinte,imagini,reprezentari,se confisca legislatie..se abuzeaza STATUL DE DREPT!

    • Autofavorizarea infractorilor.

    • ARTICOLUL 67
      Camera Deputaţilor şi Senatul adoptă legi, hotărâri şi moţiuni, în prezenţa majorităţii membrilor.

      Ce e neconstitutional? Doar nu il demit fara a consulta curtea constitutionala.

      Nu inteleg.

      • Cum stii sa bagi bete!
        pentru ca se forteaza mediatic ideea de suspendare!asta face ACUM Parlamentul rusinii nationale!

        Cu 6 luni inainte de expirarea mandatului prezidential,Presedintele Romaniei nu mai poate fi suspendat!

        asa de bine cunosti Constitutia,incit o subrogi unui regulament de functionare de natura interna…
        de care face ABUZ si Parlamentul NATIONAL AL RUSINII!

        Acest articol pe care mi-l bagi sub nas nu are Putere asupra atributiilor si acitivitatii Presedintelui Romaniei!

        PS>Ma intreb daca esti chiar naiv cum te dai!

        • Art. 1. – (1) Parlamentul este alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat.

          (2) Camera Deputaţilor şi Senatul se organizează şi funcţionează în conformitate cu dispoziţiile Constituţiei României, cu respectarea prevederilor legilor şi ale regulamentelor parlamentare în vigoare.

          Ce spun dispozitiile Constitutiei despre competentele Parlamentului cu privire la Presedintele Romaniei??

          Doua cazuri definite prin doua articole clare:
          art.95 – suspendarea
          art.96 – acuzatia de inalta tradare

          Ori…aici avem o incalcare flagranta a Constitutiei..o Putere care isi exercita FUNCTIA ,contrar prevederilor constitutionale!

          PS>Purly
          Vezi-ti de treaba! Poti sa te intorci la cei pe care ii servesti,cu mana goala!
          Articolul 67 ,la care faci trimitere ca sa justifici ingerinta si ilegitimitatea
          se refera la CVORUM!

      • Servus 🙂
        Stii ce nu este in regula? Nu este in regula ca se adopta o „declaratie politica”, nu o lege, hotarare sau motiune.
        In mintile mai putin instruite si asta trebuie sa aiba o valoare, ca doar vine de la Parlament, unde sunt numai alesii neamului, oameni de calitate (???).
        In realitate nu are nicio valoare, la fel ca „ancheta” in cazul Nana sau CEC.

        • Nu este in regula pentru asta se numeste SABOTAJUL INSTITUTIEI PREZIDENTIALE!
          Nu este in regula ,pentru ca s-a legitimat o dictatura parlamentara ,care procedeaza mafiotic si anticonstitutional!
          Nu este in regula ca INFRACTORII interlopi s-au infratit cu infractorii cu gulere albe!
          Si impreuna darama statul de drept,principiile de baza ale democratiei…
          Nu este in regula pentru ca Presedintele este ALES!
          Nu este numit de Parlament!
          Presedintele Romaniei este autonom ,iar prerogativele si imaginea,functia institutionala ii sunt grav incalcate de Parlamentul obedient Mafiei politice!

      • Pai unde scrie in Constitutie ca Parlamentul adopta declaratii politice?. Curat constitutional.

        • REGULAMENTUL
          activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului
          CAPITOLUL II
          Organizarea şi desfăşurarea şedinţelor comune
          SECŢIUNEA 1
          Competenţă; convocarea şedinţelor comune

          Articolul 13. Punctul 23.
          adoptarea unor declaraţii, mesaje sau a altor acte cu caracter exclusiv politic;

          • In cuvintele „… caracter exclusiv politic” ai raspunsul la toate neclaritatile.

          • nu crezi ca asta e politic? pai e.

            si daca nu e, mai ai si 30:

            alte situaţii în care birourile permanente ale celor două Camere consideră necesară convocarea lor în şedinţă comună.

          • Eu nu sustin ca nu este politic dar nu genereaza consecinte juridice, cu alte cuvinte nu este nimeni obligat sa le ia in seama (declaratiile, mesajele, etc).
            Adica daca nu le ia in seama nu se intampla nimic, cam cum a facut Cacarau cu referendumul 😀 .

          • Da-l dracului(Doamne ia-ma!) de Monitor, care parte din regulamentul ala se aplica presedintelui(sau mie), este un mod de functionare al unei institutii si atat.
            Observ ca ma inglodez in argumentatii sterile.

        • nu toata legislatia e in constitutie

          ce e in constitutie e clar, ce e in regulament e clar…

          deci… care e buba?

          • Adica regulamentele camerei si senatului sunt legislatie?
            Simt ca-mi racesc gura de pomana 😀 .

          • republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 461 din 25 iulie 2013 în temeiul prevederilor art. II din H.P. nr. 55/2013, dându-se textelor o nouă numerotare, cu identificarea cifrică a alineatelor.

            depune o plangere la CCR si ataca-l daca e buba

          • Ti-am raspuns mai sus, si gata. Alte argumente nu am astazi, poti sa consideri ca ai dreptate, daca asa crezi.

      • Asa-i ca nu te poti abtine?
        ‘Ti-ar naravu’ sa-ti fie si „talentul” de postac!
        Te mai dai tu cu „parfum” uneori, dar tot iti emana „naturelul” prin toti porii pana la urma 👿

  74. Avem o ţară, cum procedam? (stiu ca nu sint original, dar de la Socrate si Platon toata lumea plagiaza si ajunge ministru sau prim 😛 )
    Cel mai bine ar fi sa discutam despre ideologii, ca inca avem dubii care ar fi stinga si care dreapta; sa ii lasam pe politicieni, ca doar i-am ales si sint reprezentantii nostri, sa-si bata capul cu ţara.
    Eventual, ca e mai simplu si fara angoase, sa intram in corul „jos Basescu, vinzatorul Justitiei”.
    Si dupa ce rezolvam problema asta, mai vedem noi! ca doar nu e sfirsitul lumii 😉
    In fond, daca nu ai pragmatismul sa treci de partea unde se intrevede invingatorul, esti un pămpălău.
    Deci, la vremi noi, tot noi 😛
    Basescu este expirat.
    Sa ne pozitionam cit mai bine. In siajul lui MRU, ca se intrevede a fi un mare politician.
    Nici cu Ciolhannis nu mie tîrşă.

  75. nu mi-e,
    ca vine profa de româna si ma trimite la frizer.

    • 2Victor,
      Nu fi circotas.Si eu gresec .Am fost mediocru la gramatica iar practica in sistemul socialist m a facut sa scriu bine numai sabloanele.Pot sa ti insir fara greseala gramaticala sau ideologica un discurs al stimatului Tovaras Presedinte , Academician , Comandant Suprem Nicolae Ceausescu.La chestii simple insa ………

      • @ tucu2,
        ma mai razgiiesc si eu; ca gresit-am odata apreciind anapoda cuvintul „aţi/a-ţi”, si mi-l scoate cineva pe nas cu reprosurile de incult, asa ca ma mai corectez cind observ 😛
        NB,
        la un meci de ieri seara mi-am complectat cunostintele: „la prima senzatie am avut impresia ca”.
        Asta e senzatia mea, ca am o impresie; proasta si dezastruoasa despre unii politicieni care promiteau ceva, mila fata de unii ziaristi flaminzi si, lasa-i sa traiasca si ei, cei inca nelamuriti care-i dreapta si care-i stinga.
        Bine ca au ajuns oameni maturi. Facem bile si bilute cu senzatii de impresie.

  76. Parlamentarii s-au razgandit (probabil pt a evita comentarii rautaciste la adresa lor)

    Parlamentul nu mai cere ”demisia de onoare” a lui Băsescu, ci demisia efectivă (RL)

    • Zau???Asta este imperativ curat!
      Vai de capul lor,vai de mama lor de prostalai! Dusi ca turma de oi la taiat!

      Ce manipulare ,cit curaj ,cita nerusinare si cita prostie!
      Ultima pentru toti cei care nu merg la vot!

  77. Repet , este ciudat ce se intimpla.
    Astazi , cu patru luni inainte de alegeri , la inceputul verii , intr o perioada in care romanul este mai preocupat de vacanta decit de politica PSD ul a scos pe piata mai toate bombele (cred eu) cu care sperau sa l infunde pe Basescu (de ce Basescu ramine de vazut si priceput).
    Tot astazi taberele s au pozitionat clar in raport cu ceea ce a reprezentat politica lui Basescu printre altele creind o mare problema uniunii intre PNL si PDL.
    Si tot astazi DNA l a chemat la audieri pe seful de cabinet al lui Ponta.
    L a chemat in problema Duicu.DNA ul lucreaza incet si probabil ca in toamna , prin septembrie va trage si concluziile.
    Daca se dovedeste ca intilnirea cu Duicu a avut loc in cabinetul si in prezenta lui Ponta acesta din urma iese pe faras din politica si nimereste direct la tribunal.Tot asta inseamna ca agenda politica pe ultimele doua luni de campanie electorala va fi tinuta de scandalul Ponta.
    Eu zic sa fim optimisti pentru ca daca inceputul verii a fost mohorit avem toate sansele unei toamne bogate si frumoase.

    • nici vorba. „Facaturistii” nu au scontat pe arestarea lui MB. Mentalitatea lor nu concepea ca TB nu va interveni. Munitia lor politica ar fi fost „justitia aservita” care il protejeaza pe MB.
      Acum incepe dansul: caci interceptarile, filmarile etc vor trebui transformate in probe inatacabile [arestarea a fost facuta pe „indicii serioase”]. Analiza nu va dura trei zile [filmuletul lui Patriciu a fost analizat cam 3 luni]. Daca iese vreo facatura primul care se arde e Abraham.

  78. Ziua bună ,copaceni !!

    Io ,nu stiu pe cine interesează ce declarații politice adoptă penalii astia ???….cind Parlamentul are cea mai joasă cotă de încredere

    • Denuntul facut de M.Basescu la DNA a detonat grenada mai repede decît era prevazut ….manipulatorii au fost nevoiți să scoată cuiul de la grenadă mai repede …iar grenada le va exploda direct in față ..

      Traian Basescu nu e de azi ,de ieri in politică ….a luat taurul de coarne ,pentru că are curaj si e patriot ….cu ocazia arestării fratelui ,DNA porneste Marea Curatenie a României de corupți ,fără a mai putea fi acuzata ca e „băsistă” ….dupa cum se vede n-are nici o treaba cu vreo culoare politcă …

      Lumea acum e ocupată cu Mondialu’ de fotbal,prea puțin o va interesa celalalt Mondial ….nu stiu zău citi vor retine si ce vor retine din filmele trucate ale Haznalelor ….ce vor retine insa este ca DNA n-are mama ,n-are tată pentru nimeni ….momentul declanșării scandalului a fost foarte bine ales de Pirat .

      Oricum grenada le va exploda in fată 😀

      • Iar manipultorii au un creier de găină ,dacă își imaginează ca natia asta e așa mare iubitoare de țigani ..nu stiu zău pe cine intereseaza așa mult ca Mircea Basescu a țepuit niște țigani penali si hoti ……din contră ,omu’ pare chiar ușor naiv ,dar le-a tras o țeapă de zile mari …..nu prea se întîmplă așa ceva la un țigan. 😀

    • Esti copil daca gindesti asa.
      Cind este vorba de Basescu nici Bercea Mondialul nu mai este penal.Devine instantaneu om de incredere.

      • 😆 😆 😆

      • Inca o glumă bună ,este că Felix  si Pontalone ,fac aceiasi greșeala ca si Traian Basescu la inceputuri.

        Bombele de presă ,filmele,bilețele roz ,corupția n-au impresionat niciodată nația asta ….Piratul si-a dat seama repede ce fel de natie suntem si a mizat pe Justitie ,pentru schimbarea mentalităților acestui popor ….romanul nu stie decît de frica puscariei  si a confiscării avutului agonisit ilegal ….dacă ar fi fost altfel ,nu aveam penali votati parlamentari ,nici primari victoriosi in alegeri șezînd in pușcărie si nici Baroni puscariasi aclamati zgomotos la eliberarea din penitenciar ….nici ei n-ar fi cistigat cu asemenea scor si nici Pontalone n-ar fi rămas preferat in sondaje .

        Deci,pe natia asta nu prea o impresionezi cu corupți ,doar cu pușcărie …..    )))))))))

  79. POATE IMI SUNE CINEVA;
    cat de legitim este, un acord de colaborare cu DD,
    care are procese de evaziune, si santaj, etc.
    DD este un mafiot ca si mondialul, doar alb si face spume la gurä
    deci, pt. ce a fäcut fratele, il condamnä pe presedinte,
    dar pt. ce a fäcut direct TÄRICEANU- CU PATRICIU-BILETZEL
    DNA: MACOVEI- STERLING-PETROMIDIA;etc nu?

  80. Si pe alte meleaguri interesul poarta fesul:
    „Sefii Gazprom (Rusia) si OMV (Austria) au semnat marti la Viena, in prezenta lui Vladimir Putin, un controversat contract pentru construirea gazoductului South Stream. „Austria sfideaza UE”, a scris Reuters, care aminteste opozitia Comisiei Europene fata de acest proiect.”

    • Buba veche…

    • poate pe teritoriul Austriei. Dar cum ajunge teava pana in Austria? Iar daca UE a SOMAT Bulgaria sa stopeze, vor avea greata sa zica si Austriei?
      In definitv seful OMV nu e cancelar sau presedinte al Austriei ci doar un inalt functionar.

  81. PARLAMENTUL ESTE UN CUIB DE HOTZI; SECURISTI;GOLANI
    SI INCULTZI:

    PARLAMENTUL ROMANIEI ISI VOTEAZÄ LEGI PT: EI;

    NU PT: ROMANI:

  82. PT: PRESTATZIA DE TRÄDÄTORI A LIBERALILOR AZI;
    NU MERITÄ NICI UN VOT LA PREZIDENTZIALE:

  83. OPREA CU MINISTERUL LUI; A INSÄILAT ACEST SCENARIU CU
    TZIGANII:

  84. … ce noroc că vă avem pe voi să ne luminaţi !
    Gizăsfuckingtoase de viaţă !

  85. Salut prieteni! Ce se întàmplă acum cu TB constituie un precedent extrem de periculos pentru oricare Preşedinte al Romàniei! El ar deveni dependent de ,,ifosele” rudelor sale, incluzànd aici şi soţia acestuia!
    Un scenariu posibil: Un frate, soră, văr, soţie etc din invidie, răzbunare (omul este imprevizibil), din faptul că Preşedintele (rudă) refuză să intervină în favoarea acestuia in acordarea de contracte cu statul, justiţie etc, îşi ia un complice, gen Căpăţànă, si se filmează între ei spunànd verzi şi uscate care să-l incrimineze pe Preşedinte, după care începe şantajul.
    Sau, în schimbul unei sume consistente de bani, opozanţii Preşedintelui (via penalii multimilionari), contactează o rudă mai slabă de înger a acestuia, determinànd-o pe aceasta să procedeze asemenea cu scenariul descris!?
    Tocmai de aceea, în democraţie, răspunderea este personală
    Filmările pot constitui indicii asupra unei presupuse infracţiuni a lui MB, dar pentru a face dovada acesteia este nevoie de documente – chitanţe, contracte, inclusiv dovada existenţei şi provenienţei acelor bani etc.
    Deocamdată nu cunosc să existe aşa ceva! De aceea Parlamentul se grăbeşte cu màrşăvia (demisia de onoare, cică) pentru a împrăştia cu rahat, fără a avea vreo acoperire juridică. Dacă aveau, sunt sigur că nu se limitau la o declaraţie politică!

    • Democratia este una singura. „Precedentele” create de Parlamentul Infractorilor sunt periculoase pentru orice Presedinte si pentru toate statele de drept. Zaharia Stancu: Deschultz. Apare un tandem.

    • ,,Un scenariu posibil: Un frate, soră, văr, soţie etc din invidie, răzbunare (omul este imprevizibil), din faptul că Preşedintele (rudă) refuză să intervină în favoarea acestuia in acordarea de contracte cu statul, justiţie etc, îşi ia un complice, gen Căpăţànă, si se filmează între ei spunànd verzi şi uscate care să-l incrimineze pe Preşedinte”
      Foooarte interesant ! Deci din razbunare, respectiva ruda se autoincrimineaza ,acceptand sa mearga la inchisoare ? 🙂
      ,,presupuse infracţiuni a lui MB, dar pentru a face dovada acesteia este nevoie de documente – chitanţe, contracte, ”
      Si mai interesant ! Corect, dintodeauna mita s-a dat pe baza de chitanta(sa aiba si fiscul evidenta) si de contract(legalizat, evident, la notar).
      mai aveti din astea, valoroase?

      • par egzamplu: Nastase a mai luar 6 (sase) luni de prelungire a stagiului pentru a-si scrie lucrarile stiintifice 😛
        Nu e destul de „valoroase?”

        • Nu stiu victoras cat sunt de ,,valoroase” cartile lui Nastase ca nu le-am citit, deci in orb nu ma pot pronunta.Stiu insa sigur ceva, ca nu ar scrie niciodata ,,ma mai ragiiesc si eu” in loc de ,,ma mai razgai” .De, proasta si infecta chestia asta de a scrie carti ,dar nu stiu ce legatura are cu valoroasele asertiuni ale lui Florin. O tema de casa, ceva?
          Declinati verbul ,,a se razgaia” ;incercam ? 😉

    • florin. Fratele lui Clinton, fratele lui Obama, fiul lui Thatcher….
      S-a pronuntat parlamentul in acele cazuri?

  86. viquinius , când ai asemenea tovarăşi de suferinţă… nu-ţi vine să-ţi cam iei lumea-n cap ?!

  87. Lazaroiu:

    O singura data in viata Ponta n-a mintit. Atunci cand a spus ca USL traieste.
    Azi se dovedeste ca el are dreptate.
    USL traieste si va trai atata timp cat clasa politica va fi populata de hoti.
    USL s-a nascut in mai 2007 si va trai pana cand romanii vor vota hoti in Parlament.
    Nu poate DNA aresta, cat pot romanii vota.
    Orice alianta a PDL cu PNL, ca e fuziune sau altceva, este o largire a USL.
    Ma astept ca oamenii integri din PDL si care mai au o voce, Emil Boc, Monica Macovei si altii ca ei, pentru ca sunt destui, sa iasa azi si sa ceara intreruperea oricarei negocieri de alianta sau fuziune cu PNL. Daca nu o fac, sunt complici la o mare porcarie.

    • [Ei, Bobocule, cum e cu euforia „unitatii dreptei” pe care te-ai infuriat ca nu o impartasim?]

    • in privintza liberalilor, Läzäroiu are dreptate, mai coretzi au fost cei din UDMR:

      DAR ACUM OAMENII DE DREAPTA SÄ VADÄ ; CE TICÄLOSI SUNT LIBERALII- ROSII:

      puteau sä se abtzinä, nu au fäcut-o, pt. cä sunt trädätori:

      MRU, a fäcut pipi contra vantului.

  88. Ziua,

    Fara atacul la Basescu, Ponta are probleme. Transformarea lui TB in “contracandidat” la Prezidentiale e calea sigura pentru victoria PSD. TB e atacat tocmai pentru ca e o tinta facila, cu imagine negativa pentru 80% din populatie. O parte din cei 20% care-l mai sustinem nu inteleg ca trebuie schimbata paradigma, ca trebuie iesit din logica anului 2012. Acestia au impresia ca daca schimba tactica, devin automat pucisti si rusofili, cand de fapt inflexibilitatea lor exacerbeaza puterea cozilor de topor oligarho-rusofile.

    • @Bill
      o postare de apreciat.
      Te rog insa (chiar daca esti suparat pe mine) detaliaza ideea cu schimbarea paradigmei.
      Eu de exemplu nu prea inteleg ce importanta pentru viitoarele alegeri are atitudinea mea fata de Basescu deoarece la ora asta Basescu nu mai candideaza.
      La ce te referi?

      • A venit „misionarul” la „gura pesterii”? Fara ciobulete de sticla, margelute si oglinjoare? A trecut juma’ de ora, dar mai asteptam, poate scoate ceva din de-saga „uniunii dreptei”mereu invocate
        :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    • @Bill ,

      lasă-i bre , în paradigma lor ! Tu nu vezi că toţi d’aci’s cu sceptrul părcălabului în raniţă ? Nu-i scoate din Yin-ul ce le-a fost sortit . Strici orzul … numa’ !

  89. o greasealä f. mare, nu trebuie sä fuzioneze, in liberali nu potzi avea incredere, te lucreazä pela spate:

  90. tONTA ; azi a functzionat USL

    HALLO? PDL; AVETZI INCREDERE IN USL?CINE VÄ MINTE FRUMOS??

  91. Abraham azi, nu este inportant dacä s-au dat banii s-au nu,
    intentzia conteazä, si noi am demonstrat…………………..

  92. Auziti ce spun astia de pe comisarul.ro

    Banii primiţi de Mircea Băsescu de la Florin Anghel au fost predaţi de acesta procurorilor DNA încă din anul 2011. Surse din anturajul DNA Constanţa afirmă că Mircea Băsescu a informat procurorii în legătură cu faptul că urmează să primească o sumă de bani de la un membru al familiei Anghel şi că întreaga operaţiune a fost monitorizată de SRI, iar banii au fost predaţi, cu documente, procurorilor DNA. Aceleaşi surse afirmă că nu s-a organizat un flagrant pentru că ancheta viza şi alte obiective şi că în curând vor apărea elemente noi în acest dosar. Sursele mai afirmă că afirmaţiile procurorului Iacobescu au fost pe punctul de a dinamita întreaga operaţiune. Vom reveni cu amanunte incredibile despre evoluţia acestui dosar.

  93. azi Ponta mitomanul, a bätut palma cu un infractor santajist DD

  94. Ha ha ha ha ha

    Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena3 și cere daune de 250.000 euro

  95. comisarul asta, nu-mi inspirä incredere……………….

  96. putzin d-nä,
    1 milion:

  97. Grandiosul spectacol: Lepădarea de Băsescu. Azi: Mihai Răzvan Ungureanu

    Editorial ,Ion Cristoiu ,EVZ

  98. [Iata de ce eu merg cu paradigma mea inainte]
    Lazaroiu:

    As vrea sa nu minimalizam semnificatia declaratiei politice de azi votata in Parlament. Ar trebui sa o coroboram cu doua evenimente: votul de ieri al parlamentarilor pentru eliminarea incompatibilitatii alesilor locali si arestarea fratelui presedintelui pentru trafic de influenta.
    Desi doar o declaratie politica, fara niciun efect juridic, pusa in context, ea devine o chestiune de atitudine. Iar atitudinile nu se schimba peste noapte.
    Disperarea care sta in spatele acestei atitudini vine din spaima de justitie independenta. O justitie care poate lasa fara mandat maine sute de alesi locali care au incalcat legea in vigoare si poate dispune arestarea fratelui presedintelui.
    Asa ceva este un cosmar nu doar pentru PSD, care are cei mai multi oameni vulnerabili la anchete penale, poate si pentru ca e partidul cel mai mare. E un cosmar pentru toti cei care au sperat pana n ultima clipa ca exista un buton magic acolo la Cotroceni pe care, daca il apesi, justitia se opreste. Ei n ar vrea sa modifice legi sau sa desfiinteze DNA, ca sa fie un mare scandal international. Dar acum se dovedeste ca asta ramane singura solutie. Si pentru asta il considera direct responsabil pe Traian Basescu. Pentru ca a desfiintat butonul politic pentru oprirea justitiei si pentru ca a pus reflectorul pe o problema grava a Romaniei: coruptia institutionalizata.
    Din cauza asta ei sunt ca niste gandaci intr o cutie in care bate lumina zilei. Asa se explica si viermuiala de zilele astea. Ca sa nu mai adaug ca Ponta e foarte aproape de a fi pus sub urmarire penala pentru trafic de influenta cu baronul Duicu.

    • @Mih,
      Nu i da lui @bill in cap cu Lazaroiu.
      Sunt efectif curios sa vad cum gindeste .
      Daca o raspunde , daca nu raminem pe a lui Lazaroiu.

      • Daca are cineva impresia ca vine DNA-ul si ne castiga alegerile in locul nostru, se inseala amarnic…
        In rest, Lazaroa are dreptate.

      • Nu am avut si nu am de gand sa-i dau in cap lui @Bill cu Lazaroiu (doar am imprumutat termenul respectiv si nu pe post de ciomag; asa a „cazut”/s-a nimerit) Astept si eu cu aceeasi curiozitate raspunsul pe care i l-ai solicitat.

      • Ei, intre timp a aparut si…un fel de raspuns (?)

      • Un pic de atentie nu strica.
        Cel care te-a jignit ieri nu este @Bill/ @Ovi,
        ci Nostradama Stela, posesoarea de nick-uri multiple, care s-a semnat atunci @billu.
        M-as fi asteptat ca vigilenta Mih sa iti fi spus asta, ea vazand din bucatarie cine invarte polonicele clonate.

  99. F: BUN ARICOL

    CRISTOIU a arätat cum un mizerabil ce a fost scuipat de Täriceanu,
    si ajutat de Bäsescu, a multzumit cum fac javrele ordinare.

  100. Sper ca DNA, sä fie corectä, si Ponta sä fie acuzat,
    altfel credem altceva.

  101. ce bine imi pare, Tonta isi bate joc de Johannis,
    legea cu incombatibili, este si pt Johannis, acum poate candida.
    vezi cum se ajutä reciproc javrele???

  102. Oscar Manto

  103. Lazaroiu:

    Un vierme de la PSD intreaba o lichea de la PDL: „Daca ati fi avut fratele si ginerele anchetati de justitie, nu ati fi demisionat din Parlament?”
    Viermele asta de la PSD e coleg cu o groaza de anchetati (ei, nu rudele lor) care nu demisioneaza din Parlament. Mai mult, cand se pune problema sa ajunga in fata procurorilor, viermele asta decerebrat voteaza impotriva. Si, de ce nu, pe logica viermelui pesedist, el insusi ar trebui sa se care din Parlament pentru ca are colegi de partid certati cu legea.

    Plus…imagine (de OM)

  104. EU AM STIUT DECE II FAC VIERMI:

  105. mult tupeu potzi sä ai, inafarä de bilet, martorä poate fi dna. Macovei, a fost acolo in biroul lui Täriceanu chematä,
    mä mir cä jurnalistii nu apeleazä la ea.

    • Monica Macovei este (si ea) „aici”. Ostirea e ascunsa in padure. Acum sunt identificate gurile foc ale inamicului. Paradox: inamicul micului nu are sare. Chiar daca sare, iesirile sunt blocate de lesi. Si de lesuri.

  106. Am asa o senzatie ca ion, judex, inguduratul si tucu2 nu sunt patru persoane distincte.
    Asa cum nici markwilliams si emily nu sunt…

    • Sensiblue, amice. Cu curaj!

    • …cand 4+ iti spun ca esti beat…nu inseamna ca nu vor sa spuna ca nu le place Beatles. Cu curaj, cucurezulue! Cucuteni e cu noi!

    • ai „o senzatie de impresie” la fel cu Hobana aseara?

    • Ma Biuliuta, uite, „inguduratu” iti pune o intrebare simpla ca s-o poti pricepe si tu, dupa multa gandire. Si spusa asa, neaos:
      De ce dai din kur daca nu te _ute nimeni?
      Si inca una: de ce vorbesti de funie in casa spanzuratului? Hai epigon mic si subdezvoltat, fugi si „ingudura-te” un pic pe langa Last.
      Eu stiu ca te doare de cand te-am plesnit (de fapt asa cum meritai) dar pentru a bate campii asa cum ii bati aici am crezut ca ai nevoie de mai mult de o plezneala, Asta e, m-am inselat…

  107. Salve Night !!! Ce spun cei de pe comisarul.ro îmi confirmă unele informaţii pe care le aveam şi eu. Dacă ţinem cont de: 2001 – clanul Bercea intră sub monitorizare; 2009 octombrie ( la o lună jumătate după celebrul tàrg de la Costeşti) – TB este informat de SRI în legătură cu activitatea interlopului; 2011 – MB face o informare Poliţiei Constanţa în legătură cu presiunile clanului asupra lui. In acest context este greu de crezut că MB să fi pus botul la bani, mai degrabă a acţionat la propunerea procurorilor DNA.
    Va fi o triplă lovitură dată de Pirat:!

    • Exact ,Florine !!!

      M.Basescu face reclamație in 2011 la DNA ….nu se „întîmplă ” nimic pina acum …cind MB face a 3 reclamație la sugestia lui TB să se adreseze justiției si in 2011 si acum …procurorul Iacobescu spune clar ca MB n-are nici un amestec, i se sufla dosarul si e dat lui Ponea mana dreapta a lui Duicu ….

      Dacă se confirmă ,dosarul M.Basescu este o bombă nucleară ,vor cădea multe capete ,inclusiv a lui Ponta …PSD e Mort si îngropat forever . 😀

  108. azi 25 iunie 2014,Parlamentul Romaniei ,ilegitim,anticonstitutional,antidemocratic a adoptat o declaratie politica ce excede cadrul reglementat de statut si regulament.

    Un numar de 344 de parlamentari…lipsiti de cinste si incalcindu-si juramintul dat au elaborat ,tehnic un act de vointa indreptat impotriva Presedintelui Romaniei.

    Acest fapt se intimpla ,desi faptele nu sunt cercetate,nu sunt judecate …nu se tine cont de prezumtia de nevinovatie..
    Aroganta ticalosiei a creat UN PRECEDENT!
    Parlamentul se poate IMIXTIONA oricind vrea in institutia prezidentiala..fara argument juridic..fara motive bazate pe probe.. fara sa aiba DREPTUL…

    Prima reactie a institutiei prezidentiale este o contestatie la Curtea Constitutionala…al carei rost se afla in apararea democratiei si a statului de drept,in apararea dreptului la imagine…

    Trimiterea acestei declaratii la Bruxxeles se constituie intr-un act de grandomanie si ilegitimitate de mari proportii…ca si consecinta a lipsei de demnitate si onoare a celor care s-au aliniat acestui act imoral ,ilegitim..

  109. am väzut in RL un articol despre Haysam, care era pe moarte,
    umbla in instantzä cu perfuzii si fatzä lesinatä, acum nu are nici pe dracu. teroristul prieten cu iliescu, nästase, patriciu este sänätor

    aceias figurä face alt intelop nicusor c: ; CE NERUSINARE

  110. decand este declaratzia Iacobescu.?

  111. Tot scenariul asta grotesc creioneaza apararea si protectia unui interlop ..
    Nu stiu ce fel de imagine au romanii ..mie imi este din ce in ce mai clar ca Bercea a fost sprijinit,ajutat in multitudinea lui de infractiuni de autoritati.De oficialitati ,controlate politic.

    Ajutor care se continua avind in vedere participantii directi ,implicati si amestecati pina in git in afacerile oneroase ale interlopului..

    Ce imagine au romanii??Care „AGREEAZA” clanurile tiganesti si faptelor lor??

    Mie mi se contureaza inscenarea,imprejurarile si scopul pentru care exista atita inversunare ,atita mobilizare ..pina la nivelul sefului de guvern,pina la presedintele Senatului..pina la parlamentarii de paie care sunt la ordin…

    CAMATARIE
    asta s-a intimplat ..clar ca fratele Presedintelui a luat bani de la interlop…
    si n u ar fi prima oara cind camatarii ameninta, solicita tot soiul de servicii sau sume in plus,,alte garantii s.a.m.d. ca sa recupereze suma…cite victime nu pot descrie modalitatile de recuperare a banilor??

    Este asta o vina???existenta camatariei si practicei a nenorocit mii de oameni..s-au rulat banii negri ai politicienilor..ai primarilor,procurorilor,judecatorilor…prin intermediul acestora
    Politia si notariatele au beneficiat de sume imense de la camatari,prin tranzactii dubioase si legiferate fraudulos…prin cercetari care au dat dreptate infractorilor…

    Ce parere au romanii..despre mafia politica tiganeasca care dicteaza in Roman ia pina la Parlament??

    • @Loda,
      Cu cine te lupti?Cu Basescu? Ce importanta mai are? Peste 5 luni va fi istorie.
      Te lupti sa afli adevarul? Ce adevar vei primi? Cel de la A3 ,cel de pe voxpublica (Sorin Rosca Stanescu),cel de la B1 , cel de aici?
      Nu vom afla decit bucati de adevar.
      Oricum ar fi Basescu pleaca si raminem cu actualul parlament si cine stie ce presedinte.
      Crezi ca va fi mai bine sau mai rau? Asta este de fapt subiectul.Razboiul personal cu Basescu nu mai are nici o miza .
      Si noi ne am dorit sa crape Iliescu si aveam slava domnului destule motive.Nu a crapat , timpul a trecut si a ramas numai o indiferenta uriasa.

      • Scuze,dar eu nu ma lupt cu nimeni ,serios ! Sunt o luptatoare dura intr-un singur caz, cand e vorba de familia mea(nu si de mine) ,dar nu e cazul.Eu am postat un link la o cronologie a evenimentelor ,atat. Nu stiu cum va fi, subiectiv as vrea sa fie mai bine ca am obosit de atata rau si nu mai am,ca cei tineri, o viata inainte sa tot , astept.Obiectiv, nu are cum sa fie mai bine ,tot ce pot sa sper e sa nu fie mai rau, dar e omenesc sa gandesc asa ceva ,stii si tu cliseul : ,,speranta moare ultima”.

  112. Citind – de ceva vreme – posturile protipendadei cu inteligenta colant , ce-amusineaza p’acilea , am simtit adeseori o chestie mai mult decât comuna comentatorilor de pe internet . Toti se simt atacati când mno … cineva nu rezoneaza cu desteptaciunea lor . Si nu pot suporta , mda , asa ceva ,deoarece ar însemna sa admita ca defapt ei stau si se balacesc dintotdeauna ,într’o mare de kko ! Apa-n piua ? Nici macar !

    Cruda desertaciune , decât !

    Couldn’t care less , anyway .

  113. Codul lui @billu: co-debilulul.

  114. Daca citesti ”CV-ul” procurorul Iacobescu,nici nu mai trebuie argumentat de ce i s-au luat dosarele.
    http://www.puterea.ro/dezvaluiri/anchetatorul_lui_bercea_mondialu_i_a_dat_nup_cumetrei_acestuia_judecatoarea-17637.html

  115. Lazaroiu:

    Zice Vasile Blaga ca PNL si PDL sunt acum doua partide, care au dreptul la pozitii diferite, dar ca, atunci cand vor fi un singur partid, vor vorbi pe o singura voce.
    Ramane totusi intrebarea: pe ce voce vor vorbi atunci? Pe vocea lui Ghise?
    Oricum, fuziunea merge mai departe. Dezamagitor.

    Chiar o fi o surpriza pt Lazaroiu ce zice Vasile?
    Cred ca nu…
    Totusi, de la altii astepta (si asteptam) o reactie…

  116. Articol apa-n piuă nou.

  117. Ca o observatie, dupa revolutie(acele evenimente din dec.1989) defilau pe tv tovarasi care se aratau ca fiind ardeleni adevarati, nu olteni (cine nu crede poate poate verifica presa vremii, interviiuri tv , etc)sau cu radacini adanci in Ardeal. Astfel tov. Iliescu se dadea ardelean dupa a n-spea mama pe care nu o recunostea, P. roman se dadea si el ardelean gandind ca poate niciodata nimeni nu va sti ca tatal sau era un fost general KGB, iar mama sa o luptatoare comunista in Spania razboiului civil puternic sustinut de internationala a-III-a comunista -comintern- URSS. Sa va mai povestesc?, nu!

    Ieri proaspat sosit din Israel Ponta ne informa ca Sova a fost un ministru bun si ca a venit vremea ca ardelenii sa fie reprezentati si participanti la misiunea PSD in viitorul luminos pe care ni-l proiecteaza.

    Insa ce se intapla cu Oltenia unde scandalurile sunt spuma stirilor, cu Hunedoara, si Caras Severin care inca furnizeaza noutati penale cu marca PSD?

  118. ia uite aici corespondenta;

    de ce traian basescu nu a stiut de infractionalitatea clanului bercea??

    EII,lasa
    Au stiut a altii cu care interlopul a fost compatibil
    Cei de la PSD..cei de la autoritatile oficiale patronate de PSD

    si multi altii din blogosfera ,din presa..

  119. Calin Georgescu se dovedeste a fi un intermediar si un organizator al vizitei lui Dughin in Romania….membru al grupului B ildeberg

    CINE ESTE CALIN GEORGESCU??

    Pavel Abraham poate detalia ce se intimpla …orchestratorul scenariului marca Antena 3….

    CINE ESTE si ce vrea PAVEL ABRAHAM????….

    Turcia–Polonia – Romania

    intra in scenariul international al rusiei de destabilizare a regimului Traian Basescu

  120. Destab ilizarea Romaniei,in aceste momente SE PRODUCE!

Lasă un comentariu