Ce PeNeLe mele?

Discutam aseară pe blog la Nora despre cum se vînd aleșii noștri. Din vorbă în vorbă am constatat cu oarece uimire că la votul din 2004 cel puțin trei patru dintre noi am votat alianța DA mizînd pe liberali (io, Nora, Fini și Bășcăliosu). Pe ceilalți nici nu i-am mai întrebat. Traian Băsescu a fost o continuare, ca să zic așa, a faptului că era candidatul unic al alianței (în locul lui Teodor Stolojan). Nici unul dintre noi nu-l simpatiza ca să nu mai vorbesc că unii chiar îi erau împotrivă. Din punctul meu de vedere PD-ul nici nu exista mai ales după Petre Roman și povestea FSN-ului. În sfîrșit am dat o șansă celor care au greșit dar mărturiseau că vor să-și spele greșelile. Nici nu era prea greu s-o faci cînd alternativa era PSD și Adrian Năstase consiliat pe la spate de KGBilă Nelu cu imensa rețea lucrativă electoral și nu numai în background. Tragi aer în piept și înghiți nodul cu speranța că poate-poate ceva se va schimba, că uriașa mașinărie ruginită a statului de drept se va pune în mișcare, că există speranță și pe strada noastră. 🙂

Practic, în 2004, Traian Băsescu a fost ales președinte de marea majoritate a electoratului PNL. Jocul la urne al PSD nu poate să vicieze acest rezultat. Înafara Bucureștiului TB nu era o miză.

Uitați-vă cum s-a strecurat PNL în parlament la ultimele alegeri. Cum a ajuns Tăriceanu acolo? Dar cum a ajuns președintele partidului în parlament? Cum au ajuns fețe serioase din PNL să-și pună dosul pe un scaun parlamentar? Cine i-a ajutat să ajungă în aceste poziții politice în pofida votului popular majoritar? Au guvernat liberalii din 2007 pînă în 2009? De ce ar fi nevoie să acceadă din nou la putere? De ce ar fi nevoie de o alianță a celor mai puțin votați politicieni în scopul guvernării acestei țări?

Așadar ce dumnezeu a putut să facă PNL, un partid cu o bogată zestre ideologică și o tonă de speranțe așezate deasupra, cu pedigri și ștaif, într-o perioadă așa scurtă de timp încît să-și îndepărteze majoritatea susținătorilor, să și-i transforme în adversari declarați și să-i trateze cu o asemenea aroganță și dispreț încît aceștia să-l prefere pe Traian Băsescu și PD-ul său????

 

Filadel

Viq UpDate Foto

 

 

37 responses to “Ce PeNeLe mele?

 1. pai, iata ce a facut PNL:

  patriciu catre mirele (voiculescu) si mireasa (crin):
  „Va declar hot si hotie”
  (preluat de la baricada)

  si uite au facut un triunghi abject, mai lipseste sa se lipeasca si ponta a lui kgbila iliescu si alianta ROSIE este gata!

  este incredibil cum s-a decredibilizat pnl.

  asta este!

 2. pentru circotasi ca loda, care va sari sa spuna ca crin nu a furat nimic, pot sa-i replic ca crin este hot de sperante….ca a plasat pnl-ul de la dreapta la stinga si i-a dat mina libera varanului la o hotie si mai mare.
  pnl nu ar fi avut nevoie sa se maseze, comaseze, alieze, fuzioneze cu pc-felix!
  dar au fost alte motive si explicatii si interese subterane,
  patriciu stie de ce,
  poate si kgbila iliescu

 3. http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-tacerea-mieilor-918139.html

  p.s. nu cred ca tariceanu ar dori refacerea aliantei DA cum spuse cartarescu in articol

 4. Neaţa Fila! 🙂

  Ambiţia, deja fără limite, de a deveni preşedinte de ţară l-a determinat pe Antonescu să facă o alianţă contra naturii. Dacă analizăm toată activitatea sa politică vom constata că nu a relizat nimica, vom da de jurnalul unui pierde vară. Promite să devină un presedinte nejucător, aşa cum îl doresc cei cu care s-a aliat spre liniştea lor.
  Dacă acum „chiorul” nu e bun pentru că vede totuşi cu un ochi, cu Antonescu având mâna pe schiptru ţara ar beneficia de un surdomut orb. Trai nineacă!

  O cafea fierbinte, fără zahăr, pentru tine:

 5. Neața tuturor! 🙂

  Mersic Fini, exact cu o cafea mă îndeletnicesc acum.

  În tema PNL nu este vorba numai de Antenescu. Acesta s-a suit pe coteț numai de cîtva timp ori problema este mai veche. PNL a ratat toate oportunitățile (și a avut destule) în care s-ar fi putut comporta ca un adevărat partid de dreapta. Asta mi-e greu să înțeleg. De ce n-a făcut-o fiindcă ar fi avut enorm de cîștigat electoral în termeni reali.

  Parcă ar fi dus o politică împotriva propriului partid.

 6. să-și îndepărteze majoritatea susținătorilor? hmmm… nu prea…

 7. Fila,

  deviza a fost „Interesul poartă fesul”, grămezile de bani mulţi.
  Petrom, jocul la bursă, scandalul petrolului de pe platforma maritimă a Mării Negre, oare nu este destul ?! Asta este patria pentru ei. Logica mamii lor este BANUL, nu unde o cauţi tu. Din punctul lor de vedere, a pidosnicilor, tu eşti pi dos. Ş-om videa care pi care!
  Îşi apără dosurile şi simt că în România a mai rămas câte ceva de furat

 8. Fini

  asta argumentează o idee și mai interesantă cum ar fi aceea că PNL a făcut de fapt politica protecției unor personaje dinafara partidului ori chiar din alt partid ceea ce duce la concluzia că PNL este controlat de la distanță.

 9. tare, scuze ca ma bag, dar in ce sistem sanatos la cap (democratic), opozitia e rea si vinovata si corupta…? ca io stiu doar de belarus, cuba, china, turkmenistan, iran, mai nou tunisia, in fine… daca stau sa ma gandesc, sunt destule… . Just askin’? ca imi pare chiar tare ca se vorbeste atata despre opozitie… de parca ea ar conta cumva…

 10. Fila,

  este controlat de la distanţă şi de aproape. Cred că e trecut pe pilot automat.

  Să ai o zi bună! 🙂

 11. Filadel, salut! 🙂

  Pun mai jos un text propriu publicat în urmă cu ani pe un forum mort acum care arată osificarea PNL -ului în singurul său „proiect” politic: «Jos cu B asescu!»:

  «Gustul amar al recunostintei

  Grecii au o poveste interesanta, desi cu o oarecare coloratura etnica, despre povara recunostintei.
  Un pescar sarman isi striveste bratul intr-un accident pe corabie, la pescuit. Lipsit de bani, grecul se si vedea in situatia de a-si pierde mana si odata cu ea, posibilitatea castigarii painii celei de toate zilele pentru el si ai lui.
  Ca prin minune, cerul îi scoate in cale un doctor turc care se ofera sa-i lecuiasca bratul fara sa plateasca un ban. Trebuia doar ca de cate ori se intalneau, pescarul sa i se incline pana la pamant si sa zica: “El este omul care le-a redat hrana copiilor mei!”
  Doar atat? –intreaba grecul. Da-i drumul, jupâne!
  Medicul turc isi face treaba si, dupa nici o luna, grecul iese la pescuit si apoi la carciuma cu tovarasii lui, sa probeze ca e barbat ca inainte. In toiul petrecerii, apare turcul si, conform intelegerii, grecul se executa. Prietenii lui se mira si il iau la intrebari – pentru ce se ploconeste in fata unui păgân. Grecul este nevoit sa insire toata povestea. Petrecerea se strica si grecul se intoarce acasa, lipsit de bucuria de mai ‘nainte.
  Asta se repeta de nenumarate ori, cand grecul se afla intr-o multime de oameni, hop si turcul sa-si primeasca rasplata…
  Treptat, grecului i se facuse lehamite sa tot faca temenele in fata turcului, mai ales ca ajunsese un ciumat printre conationalii sai pentru ca se tot pleca in fata unui necrestin. Isi gasea tot mai greu de lucru, nu mai putea sa-si vanda pestele capturat, negustorii il ocoleau, bacanii nu-i mai vindeau pe datorie si cate altele…
  Intr-o zi statea la o masa in carciuma pescarilor singur, parasit de tovarasii lui. Iata-l si pe turc venit sa-si ia plata. Grecul nu mai reactioneaza in niciun fel. Imediat turcul îi reproseaza ca nu respecta intelegerea si-l anunta ca-l va chema in judecata pentru despagubiri.
  Brusc, grecul se ridica in picioare, pune bratul lecuit pe masa si cu o lovitura de tesac, il taie de tot si il arunca turcului in fata.
  “Ia-ti despagubirea, jupane!”

  Adusi la guvernare printr-un artificiu constitutional si un mariaj cam contra naturii, liberalii suporta tot mai greu povara recunostintei pentru painea si cutitul oferite de Base.
  Altminteri, ar fi votat pentru “contra” lustratiei de pe bancile opozitiei, asta daca eventual, prin cine stie ce minune, legea ar fi apucat sa intre in parlament pe vreo usa nepazita de garda pesedista.
  Maraielile si iesirile lor din ultima vreme o dovedesc.
  Oare vor avea si curajul grecului !?»

  Era la inceput de tot, abia apăruse fricțiunea cu biletelul „Dragă Traiane…”.
  Culmea este că TB n-a fost niciodată „turcul” din povestire ❗

 12. OldH
  este realitatea aşa cum o percepeam noi în acel moment fără să ştim amănuntele din profunzime care au devenit publice între timp. Pe această confuzie s-a bazat balonul electoral PNL. Cu toate astea sînt uimit de numărul mare de români care continuă să se amăgească cu PNL. Uite unul mai jos!

  Waszlaw
  discuţia este despre PNL şi nu numai din perioada în care a intrat în opoziţie. Am specificat asta deja. Citeşte mai sus. Eu încercam doar să elucidez misterul prin care am devenit opozantul partidului cu care simpatizam deşi nu mi-am schimbat cu o virgulă măcar optica politică.

 13. säracile läcuste, ce se sträduiesc.

  uite cum ii indeamnä dumnezeu, sä facä greseli radicale .

  da, CIUMA ROSIE ROMANEASCÄ; -CHEIA RUSILOR

  PSD-PC-PNL- SUNT O BOALÄ , A SECURISTILOR SI MAFIOTZILOR.

  ce bine, asta este adevärata lor fatzä

 14. @theo… chiar de e adevarat ce scrii… tot e mai bine decat ce avem acum… ce naibii… tineretul pdl racoleaza tinere si le trimite la produs? come on!

 15. skorpi :
  Ai dreptate sunt cam carcotasa domnia mea, recunosc 😉 .Dar dreptatea ti de cam termina aici, mie Antonescu nu mi-a furat nici o speranta, asa cum nu mi le-a furat, cam de 10 ani incoace nici un politician.Ultimul de care mi-am legat speranta fusese Stolojan si mi-a dat amara lectie a dezertarii la prezidentialele din 2004.Prin urmare, la subsemnata, niet iluzii-niet sperante-niet sperante-nimic de furat 🙂
  A, ca unii dintre voi aveati si,culmea, mai aveti sperante e dreptul si riscul vostru.dar chiar si n cazul vostru nu-i grav, daca Crin v-a furat sperantele se afla intr-o onorabila companie( pentru voi) : Boc ,,in secunda doi” si Basescu ,,sa traiti bine”,plus PDL ,,Fecioara Maria.Traiti ? 🙂 Sorry for you .

 16. skorpion,

  carcotasi ca psd-pnl-isti nu pot sä mai infintzeze.

  sunt cele mai mincinoase si inpostoare partide.

  partide ce contzin, securist, intwerlopi si mici ” profitori

  conjuncturali”

  ESTE INTERESANT CÄ ACEI MAFIOTZI CE AU DEVENIT BOGATZI DIN FURT, finantzeazä nu democratzia si bunul mers romanesc

  hotzi bogatzi ai romaniei, finatzeazä degringolada, minciuna si infiripä URA:

  INSECTELE CE SE STRÄDUIESC SÄ MURDÄREASCÄ
  „PARBRIZUL”SE STROFOCESC DEGEABA; NOI LE CUNOASTEM

 17. dar ce se intampla, unde sunt oamenii buni, gino, viq, filadel????

 18. Te-ai săturat de cei răi? 😀 😀

 19. Sara buna !

  Loda
  Nu se-ntampla nik, bre !
  🙄

  Nu stiu de ceilalti, dar daca sunt si ei in clasa sociala din care fac si eu parte, au treaba. Muncesc, familesc…. traiesc…

 20. Apropo’s…

  Am pusat o completare foto la materialul lui Fil, care e simultan si concomitent si un raspuns la invitatia ta de ieri.

  -…. vrei sa-ti desenez ?
  – Deseneaza !

  Ei, deocamdata vezi desenul ala de sus 😀 😀 😀

 21. Viq:
  Ioiiii, ce urat e desenul tau, daca-l visez la noapte ai incurcat-o 🙂

 22. Filadel :
  Care oameni rai ? Am zis sa fiu eleganta, ca ma gandeam ca s-a stricat blogul de nu mai aparea comentarii nici de leac ..

 23. apareau, erata !

 24. Bien, eu ma retrag, pe maine dupa amiaza ,ca dimineatza am activitati la scoala !

 25. Buna seara.
  Nu stiu ce sa zic pentru ca de mult PNL nu mai este un subiect de dezbatere pentru mine, de cand am vazut comportamentul aberant al presedintelui pe care si l-au ales, care pentru mine tine de patologic in sens serios si fara intentie de a jigni.
  Loda ar fi vrut sa citeasca ceva scris de mine, probabil, dar nu am ce spune.
  La modul generic, orasul in care locuiesc a avut o puternica inclinatie proliberala din ’90, cand s-a manifestat clar prin vot, si local si parlamentar dar usurel pseudoliberalii au reusit sa iroseasca tot creditul.
  Nu pot sa comentez pe tema pentru ca liberalismul azi nu se afla la cei ce se denumesc PNL, deci nu comentez.

 26. Viq
  😀 😀 😀 mă țin de burtăăă!!!

  Gino
  poți comenta liniștit că nu-i vorba de liberalism aici ci de PNL. 🙂 Strict.
  Dacă tu n-ai fost penelist (în intenția de vot) atunci, probabil, vei avea mai puține de spus.

 27. Fil, daca ti-as spune ce am fost apropo de PNL ai sa razi, dar chiar ca nu-mi vine sa spun nimic pentru ca, asa cum am mai spus si aici, ma consider liberal, as putea spune fara nuante de democrat, adica pe dreapta aia mai departata de centru.
  Pentru mine „liberalii” de acum nu sunt decat o gasca du’pan „Bucale”, nicidecum un partid.
  Oricum, nu-i inteleg pe cei cu nostalgia liberalismului de ce nu-i lasa dracului pe papagalii de Crin, Ghise, Pocora, Gorghiu si sa se regrupeze, sau foamea e chiar asa mare?
  Ce pot sa spun este ca in acelasi oras in care locuiesc aproape toti liberalii sunt pdl-isti ratati, care nu au prins loc la os intr-un moment oarecare al carierei politice si au esuat pe la „liberali”. Adevaratii liberali s-au cam retras cu bunsimt.

 28. Gino

  nu știu de ce dar n-aș putea să te contrazic. 🙂 Încă odată spun că n-am adus vorba despre liberalism. Alea e treburi grele. De ce am fost io penelist și nu mai sînt. Asta dacă poți pentru ca să-mi spui. 🙂

 29. De fapt cred ca-i prea tarziu pentru o regrupare, cred ca trebuie lasat sa moara ceea ce are de murit, si gata, in cartea de istorie.
  Acum astept s-o arza pe rug pe Saftoaica, sa vezi show-uri si cu asta.

 30. Plus cîteva pălmici pe dosul lui Orgănică. Să nu uităm că ultima dată n-a văzut cartonașul. Ce dracu? PNL i-un partid democratic. Așa se lăuda Radu (nu ăla) Câmpeanu în declarații.

 31. Pentru RC am stat cu pieptul inainte ca sa nu o ia in freza, acum ma cam incearca regretele.
  Orban se da disident dar ii explica Crin cu frumosul cum vine treaba si sigur o sa inteleaga.

 32. Gata Gino
  te-ai deconspirat. Mă tot învîrteam să ghicesc ce feblețuri ai avut dar acum sînt sigur că faci parte din aceeași tagmă cu noi cei enumerați mai sus în postare. 😀 😀 😀

  Ești un refulat penelist nenorocit. 😀

  Îi explică Crin cu frumosul lui Orban, plus cîțiva bocanci în gură. C-așa-i în tenisul liberal.

 33. Nu mai stau, noapte buna.

 34. Filadel, Viq ! 🙂

  Hai că-i o surpriză faină up date-ul ăla! 😆
  Parcă s-a plâns careva de coșmaruri?!
  Fumigații cu păr din coadă de câne, ăsta-i leacu ❗

  Noapte bună, dragilor!

 35. Noapte bună Oldule! 🙂

 36. Salve! Faină poză, le va fi cam frig păsăroilor de-acum încolo 😆

  Noapte bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s