Botnita juridica pentru Dan Badea

Un individ s-a suparat pe un cant de blogosfera.
Exemplarul, care din poza arata precum orice umanoid banal, solicita in instanta inchiderea unui blog, mintenas, cu penalizare de 2000 ron pe fiecare zi intarziere sau, daca instantei i se pare ca solicitantul e putin dus cu pluta, macar scoaterea din arhiva blogului a unei postari ce-l vizeaza direct, tot mintenas, cu penalizare de 2000 ron pe fiece zi intarziere.

Individul cu pricina e Razvan Petrovici, iar autorul „infractiunii” de vorbire libera e Dan Badea. Blogul : „Adevaruri necesare prin investigatii la cheie”. Articolul : „De ce mor unul dupa altul administratorii lui Razvan Petrovici ?”
Il stiti. Daca nu, puteti sa-l vedeti. Nu articolul respectiv este subiectul pe care vi-l propun spre atentie.

„Expunerea de motive” pentru pus botnita lui Dan Badea si dat blogul la topit, e SU-PER-BA !
Ia luati de va minunati :

„..paratul incearca in mod evident inducerea unei opinii…”
Va dati seama ce crima de gradul zero a facut blogerul respectiv ???
A incercat inducerea unei opinii !
Cum este posibil asa ceva in Romania ????

„… subsemnatul am fost atacat direct, intreg articolul fiind astfel conceput incat sa-mi prejudicieze imaginea, reputatia pe care le am.
In fapt prin acest articol autorul nu a urmarit decat denigrarea si compromiterea prin punerea la indoiala a probitatii morale a subsemnatului si a reputatiei dobandite in mediul de afaceri.”

A doua „crima de lez-majestate” : a pus la indoiala probitatea morala si reputatia !!!
Vad ca nu este suparat si pe punerea la indoiala a nivelului dumisale de inteligenta, dat fiind probabil ca din aberatiile cu pricina acesta transpira destul de clar prin toti porii.

„Este adevarat ca libertatea de exprimare este un drept constitutional garantat insa aceasta nu poate justifica prejudicierea grava a reputatiei si imaginii unei persoane.”
Fuck Constitution.
Da nu toata !
Numa juma’.
Aia care nu da bine-n imagine.
Pentru ca ailalta e buna :
„… si subsemnatul ca si orice alt cetatean are dreptul la respectarea imaginii personale astfel cum acest drept este expres prevazut in art.30 alin.6 din Constituie”.

Si in sfarsit, asa cum sta bine oricarui scenariu cinematografic, finalul e apoteotic :
„Prin dispunerea masurilor solicitate nu se prejudeca fondul (N.B. – adicatele in ce masura cele expuse in articolul de pe respectivul blog corespund sau nu realitatii).
Astfel prin dispunerea unei astfel de masuri (NB. – inchiderea blogului) instanta nu emite aprecieri juridice si nu valideaza motivatiile juridice ale vreuneia dintre parti”.
PAM PAM !
Cu alte cuvinte, blogul sa fie inchis, eventual cu autor cu tot, indiferent daca cele expuse acolo sunt reale au ba.

Nu iau in discutie aici profesionismul sau onestitatea avocatei Mariana Enache, care daca poate sa-l scuture pe barzaune de punga de techini e foarte bine. Dpdv civic fredonez Eagles cat pot de des :
„The more I think about it, old billy was right
Let’s kill all the lawyers, kill ’em tonight…” *

Dar sa revenim.
Avem deci pe de o parte un material/articol/postare a unui jurnalist referitor la o persoana, pe de alta, respectiva persoana cere instantei sa-i inchida gura galagiosului indiferent de gradul de adevar al celor expuse.

Mai avem din alta perspectiva o bucata de Romanie ce-l spurca pe presedintele tarii, o buna parte din ea folosindu-se de profesionisti media si mijloacele din sfera respectiva, fabricand inclusiv trucaje video. Libertatea de exprimare este in acest caz drastic protejata.
Minusculul „om de afaceri” a lu’ peste’prajit e „prejudiciat” insa pentru ca dupa cele cetite in articol, nu mai are credibilitate suficienta sa ia alt imprumut de la banca !

Pe de alta parte, cei ce ati trecut pe la Dan Badea, stiti cam cum pune problema atunci cand o pune. Cu documentatia scanata si detaliile la penita.

Este totodata o buna ocazie sa privim si la cresterea impactului si importantei informatiilor care circula pe site-urile mai mult sau mai putin personale, in raport cu cele ale surselor de informatie traditionale.

Viq

*Piesa „Get Over It” am pus-o tradusa cu vreme in urma aici. Din pacate Iutub m-a silit s-o sterg, pen’ ca incalcam drepturi. Cele in engleza sunt bine-mersi. Ele nu incalca.

31 responses to “Botnita juridica pentru Dan Badea

 1. Viqule dragă!
  Face animalul cât îl duce mintea…

  Părerea mea?
  Îl trimite justiţia la plimbare eins-zwei!!!
  Vorbesc de justiţie adevărată aici, nu de o oarecare justiţie.
  L-am apreciat pe Dan Badea de mult’şor şi omul acesta nu umblă nici cu fofârlica şi nici ca să facă bani.
  Ciudată specie de român!
  🙂 🙂 🙂

 2. ce mizerie, vrea sä interzicä pe DAN BADEA?

  II ESTE FRICÄ DE EL:

  ESCROCII SE FOFILEAZÄ:

  DAN BADEA; ESTE UN JURNALIST BUN; IL SUSTZI ABSOLUT TOTZI: ESCROCILOR DE CE LE ESTE FRICÄ NU SCAPÄ:

 3. Doamne fereste!!! Io dispretuiesc ce scrie Dan Badea…dar la naiba…fiecare are dreptul la propria-i cocina ca de aia avem internet… io pe astia cu cenzura i-as bate, nu altceva. Io m-am patit simplu…plangere la provider :)))

 4. Neata !

  Arizona-man
  Cred ca ai dreptate.
  Pretentiile mamelucului sunt de-a dreptul aberante.
  Povestea asta e de natura sa arate cat de haotica e perceptia mediului virtual in raport cu relatiile dintre oameni.
  Este adevarat si ca este o schimbare majora deloc usor de priceput.

  Pana la bloguri/pagini tweet…samd, nu se punea problema ca o persoana isi exprima opinia la o cafea/bere cu prietenii decat pe vremea impuscatului, cand totusi bancurile cu Leana circulau. Libertatea de exprimare, care vas-zica.
  Se putea ridica jalba-n protap la momentul in care o publicatie media etala o poveste. Necazul isi avea radacina in numarul de persoane ce avceau contact cu respectiva comunicare si drept urmare a efectului asupra unui grup restrans sau la nivel de masa.

  O rotita infima s-a schimbat.
  Orice individ cu orice opinie poate avea o audienta de masa.
  Asta sperie. Se pierde controlul, influenta, posibilitatea de a reduce la tacere respectiva sursa.
  O minte primitiva, incapabila de a intelege si accepta ceea ce e inevitabil si poate ireversibil, actioneaza pe vechile sabloane. Face presiuni pentru a fi inchis individul ce da drumul la informatie, blogul/site-ul, providerul si curentul electric.

  Efectul ?
  Primo – o dublare sau triplare a numarului de citiri a articolului despre dobitocul ce a avut o asa proasta inspiratie;
  Secondo – cresterea credibilitatii punctului de vedere al autorului Dan Badea in povestea respectiva;
  Terto – intarirea credibilitatii intregului site si a pozitiei jurnalistului pe piata virtuala..
  … samd.

 5. ,

  eu m-am pliat de mult pe pozitia lui Dan Badea.
  Mi-am si exprimat solidarizarea la „Fiful cartii un blog pe nedrept ignorat al Mariei.

  De ce sa punem calus unor opinii alternative?Sa ne recunoastem in ele daca ne reprezinta. 😆

 6. <viq,

  e ce nu esti promt si decisiv in optiuni,mi se pare ca aluneci in abracatiuni ce deruteaza si nu expliciteaza.

  Imi plac „metaforismele si miniaturile tale coloristce”,dar nu reusesc sa ma conduca la acel „punct fix(amintit deunazi) si de care am nevoie.Sory!. 😆

 7. @ Viq :
  „Orice individ cu orice opinie poate avea o audienta de masa.
  Asta sperie. Se pierde controlul, influenta, posibilitatea de a reduce la tacere respectiva sursa.
  O minte primitiva, incapabila de a intelege si accepta ceea ce e inevitabil si poate ireversibil, actioneaza pe vechile sabloane. Face presiuni pentru a fi inchis individul ce da drumul la informatie, blogul/site-ul, providerul si curentul electric.”

  Dar atunci cand Basescu declara presa antentat la siguranta nationala nu v-am zarit sa sariti la beregata lui, ci dimpotriva, l-ati sustinut :mrgreen:
  Bietii de voi, cum faceti niste jocuri fara ca macar sa stiti ce faceti 🙄
  Oare ?!

 8. Ca sa nu mai zic de ce faceti voi aici(la tine ma refer @Filadel in special !

 9. Bună ziua!

  Viq, sunt de acord cu tot ce ai scris în postare. Exact acelaşi lucru (acţiunea în justiţie, respectiv pretenţiile formulate privitoare la daune şi sancţiuni) şi aceleaşi posibile consecinţe ale sale m-au revoltat şi pe mine.
  Nu putem ignora reversul medaliei, adică faţa mai puţin curată a sistemului mediatic românesc, aservită unor grupuri de interese pentru care echilibrul, transparenţa, adevărul factual nu valorează nici cât o ceapă degerată.
  S-ar adeveri vechiul proverb românesc: ,,Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”, adică exact aplicarea unei duble măsuri.

 10. Dora, îţi mulţumesc pentru că mi-eşti alături! Vestea bună e că lumea reacţionează şi sunt tot mai multe voci care se fac auzite, solidarizându-se.
  Am updatat postarea. Filadel a preluat-o pe blogul său, după cum am aflat chiar aici, motiv pentru care îi mulţumesc încă o dată. Chiar am convingerea că nu a fost ignorată, la fel ca toate celelalte pe această temă, de pe alte bloguri şi site-uri.
  🙂

 11. Hi !

  Purligar
  Eu cred ca blogul lui Dan este unul dintre cele mai serioase si autorul e printre cei mai responsabili blogeri.

  Interesant ce zici cu „plangerea”.
  Si ce ti-au facut aia ?
  Te-au sanctionat, amendat, limitat, deconectat ?

 12. Salutare tuturor! 🙂

  Viq, Dora, Maria, Arizona, Wszlw

  sint aliniat cu demersul vostru. Mafiotii au acelas patern comportamental: Vintu cere sa-i fie recuzata judecatoarea pentru ca asa vrea muschii lui. Asta de aici vrea si el sa inchida el gura presei din acelasi motiv. Cu cit se chinuie mai mult cu atit efectul este mai puternic si de sens contrar. Scopul este intimidarea. N-ati auzit ca Vintu a inceput vinatoarea nu numai impotriva lui Basescu dar si impotriva tuturor celor care-l sustin???

 13. Dora

  Imi cer scuze daca ceea ce scriu pare uneori neclar sau contradictoriu.

  In primul rand fac tot ce pot spre a evita sa-mi transfer pur si simplu credintele/convingerile spre a fi luate de-a gata.
  Fiecare are cap. Sau trebuie sa aiba.
  Gandeste cu el. sau trebuie s-o faca.
  Are propriile-i dorinte/vise/aspiratii. Sau trebuie….
  …precum si propria grila de valori.
  Din ingredientele astea trebuie sa poata face singurel o salata.

  De regula imi spun parerile si incerc sa asez sub dansele picioarele argumentelor ce le sustin.

  Daca ele se potrivesc cu ale altor amici, foarte bine.
  daca nu, SI MAI BINE !
  Avem ocazia sa privim impreuna in traistele proprii si sa vedem cine si unde greseste.

  La toata asta mai adaug inflorescentele de cuvinte ca papa bun tre’ sa aiba si ceva gust nu sa fie doar hranitoare si-atat.

  Las’ ca ne clarificam noi, ca mai si comentam, nu ?

 14. Maria

  Precum vezi, nu am trecut cu vederea.
  Am trecut si pe la tine fara sa am timp prea mult de zabovit.
  Asa cum mai trec si pe la Theophyle, Patrasconiu, Lovin si altii.

  Cand oi avea mai mult timp, stau mai mult 😀

 15. Salut Radukku! 🙂

  uite ca se poate si fara scrijnete de dinti! 😀
  Relaxeaza-te omule ca-ti distrugi ficapul!

  Cit despre ce fac eu aici chiar am nevoie de o parere sincera si competenta de la tine! Multam fain!

 16. Viq

  Când am scris despre convingerea mea că… , mă gândeam chiar la ce ai scris puţin mai sus. 🙂
  Sincer, pentru toţi cei ce suntem sub avalanşa timpului, doresc să vină mai repede vremea aceea în care să zăbovim acolo unde ne place.
  Şi să facem şi poze dacă acesta este hobby-ul nostru, mai mult sau mai puţin mărturisit. 😀

 17. @viq… nu au avut ce sa-mi faca ca locuiam la vremea aia intr-un camin studentesc… cu ip unic… ne-au cerut insa la toti mac-urile…l-am schimbat si l-am dat…si de atunci nimic…m-am mutat si saru’ mana. dar oricum, fu neplacut mai ales ca implica intreg caminu’ 😦 .

 18. viq</,

  dragul meu!Reprosurile cred ca nu te-au suparat la miximul de suportat.Mie, sincera sa fiu,imi place stilul tau critic-amuzant,numai ca pentru Bizonul „pragmatic si doritor de concret”,nu este prea lamuritor.Gandeste-te ca vizitatorii(deci ambulantii) nu le este prea clar ce mesaje transmiti si tot demersul tau ramane suspendat si receptat doar de initiati.asta am vrut sa spun.Nu te raporta la humoristi si lode…sau mai stiu eu cine….vizeaza masa mai larga de internauti. 😆

 19. Filadel

  Am citit despre recenta ieşire vântoasă din zona tribunalului. Cred că aberează. Sunt tare curioasă ce se va întâmpla în continuare, mai ales că tocmai i-au fost zburaţi din lesă doi dintre câinii de atac, antrenaţi să cotonogească adversarii de tot felul. 🙂

 20. purligar ,

  esti tanar cu perspective si punctul tau de vedere conteaza in ansamblul deciziilor electorale.Te-am urmarit constanta fara a avea vreo interventie,mi-a fost suficienta disputa cu gazda blogului.

 21. Maria

  la asta te-ai referit?

  😀 😀

 22. viq,

  de fapt e atat de simplu. Intelectualitatea cauta mereu dedesupturi si scenarii sofisticate.De exemplu Bocut este „primitiv” in comunicare, dar nu este oare…. mai usor de receptat de masa „ignorantilor” pe care noi ii eludam cand facem sofisticarii? Este concluzia mea recenta dupa impactul cu aceasta masa „amorfa”, dar atat de insemnata. 🙂 Condeierii si intelectualitatea fruntasa n-ar trebui sa-i ignore ca, de ei depinde pana la urma decizia politica finala. 🙂

 23. fladel,

  e sugestiva caricatura,dar e un text si mai sugestiv la lincul la care am facut si eu referire:LA FIRUL CARTII – administrat de MARIA. 🙂

 24. Bă da Voiculescu ăsta îi chiar cretin? Nu poa să treacă ziua să nu-și lase balele spurcate peste tot? Fire-ai a dracu de varan scîrbos!

  Prima data a mințit că mînca și el o pîine. Acu nici aia nu mai e valabilă. Cică a fost obligat! Nu vă mai rabde pămîntu jigodii scelerate!

 25. Marica și-a pierdut mințile. Realmente!
  Cum apare o acuzație împotriva vre-unui mafiot puturos și sclifosit trebuie să se ceară imediat și obligatoriu demisia președintelui.

  Vai de steaua voastră de mafioți mioritici! Nici măcar mafioți n-avem de calitate!

 26. Filadel

  Răspund cu întârziere pentru că abia acum am revenit acasă. 🙂
  Da, exact la celebrul cuplu de moderatori mă refeream! Am un singur amendament la poză. Nu-i păcat de frumuseţea de fotomodel căreia i s-a aplicat chipul Oanei?! 😀

 27. Maria
  nici o grabă! 🙂
  Asta i-am reproșat și eu amicului Baricada, că e mult peste Realitate 😀 😀 în realitate.

 28. Bună seara

  Pertinentă analiza lui viq.
  Singura problemă e, că în cei doozeci şi unu de ani de cînd a fost instaurată democraţia iliesciană, toate reţelele de securişti au căpătat o pondere economico-politico-juridico-sfidătoare, aproape imposibil de contracarat.

  „Băieţii” l-au lăsat pe umilică să întrerupă mersul către neant pentru că, pe de o parte atunci vorba lu’ poietul-premier, Vasile-şi-nu-mai ştiu-cum, nu mai era nimik de furat, iar pe de altă parte, aveau nevoie de o victorie a sistemului în care chiar preşedintele (umil) să recunoască : sînt învins.

  A urmat dilema : Vadim? Ilicescu ?

  Iar în ultimi şase ani, sistemul se repoziţionează : mai dăm de la noi un bou-marica, mai ameninţăm un veritabil jurnalist-badea, mai sacrificăm un senator idiot-voicu, mai amînăm la nesfîrşit grei ca născase, mai vedem noi ce facem.

  Cam asta E!

 29. Iti multumesc pentru încredere, Viq! Fii sigur ca nimic din ceea ce scriu nu este lipsit de acoperire. Pentru ca, odata, am fost profesor de matematica, m-am ales cu un defect specific breslei: nu poţi trage o concluzie fără să ai argumentele care să demonstreze că ipoteza ta stă în picioare. Cât priveşte materialul contestat de mafiot, aproape fiecare afirmaţie făcută de mine poate fi regăsită de oricine, folosind google. Diferenţa de 2%, referitoare la reacţia lui Petrovici după moartea lui Onica, a fost obţinută pe surse apropiate contrabandistului.

 30. Dan Badea
  Putine persoane se manifesta la nivelul asta de responsabilitate. Mai ales in mediul virtual.
  Din punctul meu de vedere asta impune stima si respect indiferent de pozitia pro sau contra in raport cu un subiect sau altul.

  Cred ca asemenea abordare este cea care trebuie sa domine mediul virtual nicidecum sa fie interzisa.
  Si probabil asa se va si intampla, indiferent de tentativele aberante ale unor intarziati.

  Faceti treaba foarte buna acolo, pe care toti prietenii nostri o apreciaza ca atare. Felicitari.

  Si nu uitati sa va mai si destindeti 😀

 31. Pingback: Comunicat de presă: FRJ MediaSind protestează faţă de intenţia omului de afaceri Răzvan Petrovici de a închide blogul jurnalistului Dan Badea Dan Badea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s