Ținta Bachonschi

Sursa foto: ziare-pe-net.ro

Sfârșit de săptămână relativ liniștit pe malurile Dâmboviței. Și aceasta mai ales datorită evenimentelor din Libia care au ținut probabil trează atenția opiniei publice.

USL nu a ajuns încă să ceară intervenția NATO pentru înlăturarea „odioasei dictaturi Băsesciene” dar asta nu înseamnă că nu se vor găsi voci care să îl acuze pe președinte că se află pe aceeași pozitie cu Rusia în problema libiană. Ideea a fost deja exprimată pe unele bloguri apropiate de opoziție așa că mă aștept să fie preluată și de analiștii politici ai antenelor și poate chiar de diverși lideri politici.

Iar pentru a clarifica problema, trebuie spus că România nu reprezintă o excepție pe plan european sau în Consiliul de Securitate al ONU care a aprobat instaurarea no-fly zone asupra Libiei. Germania nu a dovedit nici un fel de apetit pentru această acțiune militară și s-a opus atât în cadrul discuțiilor cu liderii europeni și a votat împotriva rezoluției ONU alături de Brazilia și India.

Dar până să ajungă la președintele Băsescu și până să îl acuze de „trădare” pentru că nu a sărit în ajutorul Franței în aventura militară libiană, conservatorii se gândesc să depună o moțiune simplă împotriva ministrului de externe Theodor Bachonschi. Conform lui Daniel Constantin, USL va decide luni dacă va depune o moțiune simplă menită să ducă la demiterea ministrului de externe pentru că „eșecurile sale sunt notabile, de la români jigniți în cotidiene din Europa, până la eșecul Schengen și lipsa totală de reacție față de declarațiile președintelui Parlamentului Ungariei, care trebuiau categoric amendate”.

Să vedem deci dacă aceste motive stau în picioare. Românii, în special țiganii români, au ținut în repetate rânduri prima pagină a ziarelor europene în ultimii 20 de ani. Aici nu avem de-a face cu nici o noutate. Asupra situației Schengen cred că Daniel Constantin se grăbește puțin. Din câte am citit nu s-a luat încă o decizie la nivel european privind aderarea totală a României la spațiul Schengen și până când această decizie va deveni definitivă nu putem vorbi de un eșec. Adevăratul motiv se ascunde în ultimele cuvinte ale domnului Constantin. Opoziția nu s-a consolat că jocul politicianist legat de „pericolul” maghiar nu a ieșit și încearcă să reîncălzească supa iredentismului maghiar în speranța că va avea mai mult succes și speră că discuțiile asupra unei moțiuni simple ar putea pune PDL într-o poziție delicată și de natură să determine pierderea voturilor ardelenilor.

Ceea ce este însă și mai trist decât apelul la strategia politică de cea mai joasă speță este faptul că opoziția românească primește ordinele de marș din partea partidului de buzunar al lui Dan Voiculescu.

Și pentru că tot discutăm despre opoziție, ieri, fostul dizident Radu Portocală se alătura altor lideri liberali care îl contestă pe Crin Antonescu și care se declară dezamăgiți de mariajul PNL cu conservatorii lui Dan Voiculescu. „S-ar putea ca trezirea conducerii liberale să fie brutală și neplăcută”, a susținut fostul dizident anticomunist într-un interviu publicat de ziare.com.

Total de acord dar până atunci această alianță contra naturii va continua să polueze nepermis aerul politicii românești.

Clemy

153 responses to “Ținta Bachonschi

 1. trist este faptul ca acei ~ 100 de intelectuali care l-au sustinut pe crinel antenescu, inclusiv sustinindu-l apoi pe geoana gratie indemnului primit de la crinutz, nu s-au prins de ce hram poarta oligofrenul crin sau daca s-au prins l-au votat totusi pentru ca este, cica, „liberal”.

  si pentru aceste 2 motive intelectualii poarta o raspundere.

 2. Servus.
  Cred ca este a „n”-a oara cand intreb:
  „Cine este Daniel Constantin?” pentru ca uit de cate ori mi se spune, o fi prietenul lui Alzheimer?
  Pe urma imi imaginez cum se sfatuiau uslistii cand au vazut ca motiunea fasaie:
  „Bah, o bagam pe aia cu ungurii si Ardealul, n-avem ce sa facem.”
  Si in al treilea rand, constat ca Blaga a inceput sa se flexibilizeze, sau cel putin asa arata, este usor sa bati cu pumnul in masa la trei, intre care o doamna, dar la treizeci sau mai multi a vazut ca nu-i simplu.

  http://www.mediafax.ro/politic/blaga-indiferent-ca-le-place-unora-sau-nu-partenerul-nostru-a-fost-si-este-traian-basescu-8076635

 3. Skorpi, articolul ala este geamanul articolului lui Vlaston de pe Contributors si cred ca sunt amandoua departe de realitate.
  Oamenii astia vor totul imediat, schimbari peste noapte, ori asta nu se intampla.
  Sau vor altceva, mie nota in care este scris articolul de pe Ziare.com nu-mi place deloc, zici ca imi baga ideile lor pe gat.

 4. gino,
  da, ai dreptate, chiar daca dorim ca Ro sa se schimbe rapid intr-o tara tip UE, acest lucru nu se poate…

  dar si ziaristii tre’ sa manince o pita, nu?
  🙂

  tare stirea asta:

  http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/adrian_severin-bruxelles-parlamentul_european-mita_0_447555309.html

 5. Buna ziua ! Chestia asta cu opozita care se pregateste sa-l critice pe presedinte mi se pare ilustrarea perfecta a drobului de sare ;deocamdata, vicepresedintele comisiei de politica externa, Corlatean a declarat oficial aprecierea pozitiva pentru pozita Romaniei,atunci ?
  Cat priveste motive imputabile lui Baconschi sunt destule : e drept ca nu ni s-a oprit intrarea definitiv in Schengen,dar am intrat oare in martie, asa cum trebuia? eRA ,PENTRU UN OM DE ONOARE, UN MOTIV SUFICENT PENTRU A DEMISIONA CACI, NE CONVINE SAU NU,E UN ESEC AL politicii externe romanesti !
  Si da, Baconschi a stat ca prostul fara a avea nici o reactie,nici la nefirescul demers al unei particulare de a citi mesajul oficial al unui premier vecin si a-l ,,imBogatii’ dupa cum a dus-o pe ea capul cu versurile unui criminal de razboi,condamnat in Romania,nici la declAratia sefului parlamnetului ungar.daca nu a avut motive, cum e posibil sa replicati,ibtreb :de ce a facut- o atunci ulterior, de ce l-a convocat pentru explicatii pe ambasadorul ungar, dupa scandalul de la parlament ?

 6. Mneața!

  Loda 😆 😆
  1. (unu) să-l „critice” pe președinte! Haide fii mai puțin corectă politic. Asta cu criticarea ar fi benefică și civilizată. Pentru motive mult mai mici, poate nici nu erau motive, Traian Băsescu este făcut literalmente albie de porci în ziare, televiziuni, fiecare manifestație a „oamenilor de bine” aka sindicaliștii roșii ai patriei noastre socialiste.

  2. (doi) Cine a stabilit termenul de aderare în martie 2011? Cine a stabilit criteriile de aderare? Cine a revenit asupra deciziei de aderare deși România a îndeplinit aceste criterii? De ce Baconschi nu se implică mai mult în politica de reformă internă a Bulgariei? Iată niște întrebări, pertinente zic eu, la care ar trebui să răspunzi, LODA, înainte să-ți dai cu părerea sau cu piatra.

  3. (trei) – poate dai un link care să dovedească cum e treaba cu „mesajul oficial” ca să nu te acuz iar de urechizm și colportare propagandistică. Cît despre retorica întrebare din final ești foarte fany (în limba engleză în text): adică îl acuzi că nu-și face treaba folosind ca argument tocmai faptul că și-o face?

  Hei doamna Logica, vă caută doamna Loda la telefon da’ sună ocupat!!!!

 7. O nelamurire si eu: putea sa faca Romania ceva ca sa intre in spatiul Shengen, INDIFERENT de ceea ce face Bulgaria? Asa, ca principiu!
  Emil

 8. loda = loda!

  de unde logica la ea!
  :mrgreen:

 9. Clemy, servus!

  Ăsta e avantajul libertății cuvântului: oricare, în lipsa unei cenzuri interioare, se poate face de „cacao” pe mâna lui. Mai adaugă și asazișii ziariști un pic de condiment peste porumbelul scăpat din colivie și uite bomba de presă… 😀

  Skorpy, bună dimineața! 🙂

  Nu-i plâng pe cei „cca o suta”! Eu nu-i pot numi fără sovăire intelectuali pe cei care îsi pun „blazonul” la bătaie în slujba vreunui efemer vântură-lume politic. Poate pt că „blazonul” ăsta nu are acoperire în realizari personale, ci în campanii de „promovare”…
  Un adevărat intelectual are, intrinsec, constiinta propriei valori de reper pentru ceilalți, dincolo de mode și curente vremelnice și trebuie să-și respecte această valoare.
  Dacă intră în „hora” socială, intelectualul care se respectă pe sine nu poate „dansa” după un „ritm” în care nu crede, asta este vânzare de conștiintă cu efect de ruinare certă, ultima jumătate de secol XX românesc a demonstrat-o cu prisosința ❗
  Ruinare a lui personală, dar mai grav a celor care i-au acordat creditul lor ca unui reper de stabilitate într-o lume ticăloșită…

 10. OldH

  a nu te implica în politică este una dintre regulile nescrise ale intelectualilor pentru a-și păstra echidistanța și independența ideilor. Eu nu-i condamn defel pentru faptul că se implică, chiar mi se pare lăudabil să te cobori în arenă din turnul de fildeș. Ce mi se pare condamnabil la un intelectual este lipsa discernămîntului, a viziunii, mercantilismul, oportunismul care nu face diferențe și care te fac să aterizezi pur și simplu în tabăra greșită (clasificată astfel după criteriile cetățeanului cel mai simplu din România).

 11. Filadel, salut! 🙂

  E clar, conform „sitei” noastre, prea puțini din intelectualii de azi ai Ro ar trece… 😀

  Subțire de tot contigentul care să amorseze macar reforma morala a societății românești, dar’mi-te să o mai și susțină!

 12. OldH
  un pic de acord, dar nu de tot. 🙂 Reforma morală ne privește și pe noi masa (sau scaunul?). Cîtă vreme aproape jumătate din populație (sînt optimist 🙂 ) așteaptă bunăstarea de la cealaltă jumătate fără să facă nimic pentru ba chiar face contra nu cred că intelectualii vor avea șanse prea mari să reformeze ceva.

 13. Filadel,salut !
  1.Bun,sa zicemj ca am folosit un eufemism,teremnul folosit de clemy era ,,sa-l acuze”. cat priveste ,,troaca de porci” personalo nu voi fi de acord cu exceseole de limjbaj mahalagesc indiferent din ce parte vin (si stii ca nici nu practic0 dar ai impresia ca recirpoca nu e valabila? vrei sa-ti dasu niste citate ? 😉
  2.Nu stiu, spune-mi tu 😦 iar chestia ca nu am intrat din cauza Bulagariei, las-o jos ca macane, dar ,maq rog, dacaq asta va consoleaza.Pozitiile presedintelui s-au referit extrem de putin la aceasta ca si cauza, so extrem de mult la ,,discrimanare’,etc, etc;
  3.http://www.portalstiri.ro/titus-corlatean-despre-libia-romania-nu-poate-fi-decat-solidara-cu-actiunea-aliatilor-europeni-15508/imagini/
  Nu, nu il acuz ca isi face treaba, in general nu acuz,aqfirm doar ca s8i-a facut-o tarziu si doar sub presiune.

 14. skorpi :
  Pe tine sunt putin suparata si asteptam sa te intalnesc.Nu-mi place sa ma apostroifezi in lipsa(vezi Politeia) si, in general, nu-mi place sa ma apostrofezi nici cum,tonul face muzica .

 15. eMIL ;
  pERSONAL NU STIU,DAR STIU CA PRESEDINTELE bASESCU A AFIRMAT CA NU SE PUNE PROBLEMA SA CEREM O DESPRINDERE DEE bULGARIA IN CHESTIUNEA sCHENGEN.Scuze pentru caps,observat tarziu 🙂

 16. Loda

  1. – de cine vorbim aici de TB sau de cei care-l „critică”? Sau ție ți se pare că e vorba de gramatică și stil în propoziție? 😆

  2. E adevărat. Din cauza Bulgariei (care nu și-a îndeplinit cerințele tehnice de acoperire a frontierei) România a fost amînată cu aderarea la Schengen. Nu măcăne nimic în asta. UE nu a prevăzut cheltuieli (inutile de altfel) de acoperire a graniței dintre România și Bulgaria.

  3. Link-ul pe care l-ai dat se referă la altceva decît subiectul. Sorry.

 17. Cred ca se face prea mult caz de Schengen, pentru 99,…% dintre romani nu se va simti nimic, doar unii au pierdut una din ocaziile de a-si face capital politic, bife in agenda cu „proiecte” si gargara pe la televizor, dar nu poti castiga tot timpul, mai ales daca nu vrea Sarko.
  Odata trecut de o granita Schengen esti in spatiul ala, nimeni nu selecteaza masini cu numar de Romania.

 18. Salutare,
  Buna postare, astai trag cu sagetile rosii in toate directiile, doar, doar or nimeri ceva, la cat de fraieri sunt cred ca o sa-si traga singuri o sageata in dos. Robin Ponta si crinii de auleuu am intarziat la coafor.

 19. Si ma mai gandesc ca in lumina evenimentelor recente de peste tot acordul Schengen va deveni pentru unii cam ca un bolovan care, de la caz la caz, se vor gandi ca ar fi fost bine sa nu existe.

 20. Filadel ;
  1.Nu e pe langa subiect, nu te supara, nu poti cere de la altii mai mult decat dai si, iti place sau nu, BaseScu a avut o contributie valooroasa in introducera limbajului de mahala la adresa Adversarilor politic.Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face 😉
  2.Nu denatura.NU din cauza Bulagariei, stii bine ce usor imi e sa caut motivatiile Frantei, Germaniei, etc din acea perioada si care eumera cu totul alte motive, nu Bulagaria.
  3.Linkul nu se refera la alt subiect, aproba pozitia adoptata de Romania fata de Rezolutie ,ai vreun dubiu cine aproba pozitiile romaniei pe pan extern ? Tu ce doreai sa apara ;vaai, ce geniu e Basescu, ce misto a stiut el sa puna Romania in pozitie fata dee rezolutie, hai sa-l mai votam odata? 🙂
  Si rectificarea unei erori ;Corlaqteaqn e presedintele,nu vicepresedinte al comisiei SEnatului pentru politica externa.Ai ceva sa-i reprosezi in aceasta calitate? faptul cA nu-l acuza ,cumva, pe Basescu,pentru a confirma asteptarile unora?

 21. Creangă
  așa cred și eu. 😆

  Gino
  Schengen e doar un alt subiect de băgări de seamă. Sînt convins că-i doare la 15 metri în spatele dosului de Schengen. Băsescu e ținta și cine-o mai pica colateral.

 22. Loda
  în acest dialog al surzilor pot doar să precizez că a ieșit un gulaș pe cinste. Să-l mîncăm cu cinste împreună. Data viitoare îmi aleg ca partener de discuție LP-ul The Wall de la Pink Floyd.

 23. Dna Loda,
  Da multe ‘botoane’ are tastatura dvs, mai scoateti din ele, asa va cam incurca unele litere sau cifre. Desi e duminica, cred ca sunteti obosita, ati spus Basescu doar o singura data, ce ti-e si cu astenia asta de primavara.

 24. Creanga ;
  Mai rar, dar ti se intampla sa ai dreptate,chiar daca ai vrut sa fii ronic 🙂 calcul meu s-a stricat iarasi,scriu de pe un laptop vechi si nu sunt obisnuita cu tastatura, asta e, imi cer scuze,dar,la cgandul caq o sa va (sa iti )lipsesc, scriu cum pot,acceptaqnd ironiile 😉

 25. Filadel ;
  Daca e gulas, iti propun sa-l mancam neaparat cu ,,eros paprika” o pasta de ardei iute importata din Ungaria, absolut exploziva si necesara la gulas(;la noi se mai spune si ,,guias”)

 26. Cat priveste partenerul viitor de dialog, si eu as putea sa spun ca m-as intelege ma usor cu peretele din fata biroului,dar nu o fac ca ,,is” fata buna 🙂 (insa tocmai mi-au murit laudatorii,asa ca ma laud solo)

 27. furiouswordpressripper

  Subiectul discutiei este umbrit de stirile zilei, cu mult mai interesante. Iata, spre exemplu, de ce este bine sa fii europarlamentar:
  http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/adrian_severin-bruxelles-parlamentul_european-mita_0_447555309.html
  http://www.gandul.info/politica/scandal-jurnalisti-britanici-deghizati-in-reprezentanti-ai-unei-firme-de-lobby-i-au-oferit-eurodeputatului-adrian-severin-12-000-de-euro-pentru-o-lege-8078297
  Numiti ce alti europarlamentari mai cunoasteti in afara de Adrian Severin si Gigi Becali 🙂

 28. furiouswordpressripper

  Dar iata ca mai apare unul care isi scutura caciula de muste:
  http://sebastianbodu.wordpress.com/2011/03/20/cum-am-ajuns-subiect-de-presa-britanica-the-sunday-times/
  Ce mica e lumea, domnilor, si ce stramta!

 29. Ce naște din pisică nu ratează nici o ocazie să ne facă de rahat în mod internațional. PSD garantat 100%.

  Loda, a spus cineva ceva de EBA? N-am văzut.

 30. Sa zica mersica le face publicitate europeaqna gratis ,altii platesc bani buni, ei…incaseaza si au si publicitate 🙂

 31. filadel ;
  Da, domnul furious ;
  ,,Numiti ce alti europarlamentari mai cunoasteti in afara de Adrian Severin si Gigi Becali ”
  Dansului i-am traspuns, ce, iar ma suspectezi ?:)

 32. furiouswordpressripper

  Ce vreau sa spun eu, dincolo de aspectele cu iz dambovitean ale aceste afaceri, este ca toti sunt o apa si un pamant, fete mari si roz, din fier, cu luminite …OMFG! OMFG! OMFG!

 33. Vedeti ca poate ceea ce se spune despre Severin nu se incadreaza la categoria „fapte”, doar la „lipsa criteriilor de integritate”, si iar da viezurele asta cu tifla ofticatilor. 🙂

 34. He,he, cum scria pe pereti in timpul lui Antoneswcu ?,,Cine limba lunga are, cinci ani va sapa la sare” 🙂 Nu ca as plange… …

 35. http://www.hotnews.ro/stiri-international-8408962-scandalul-mita-contra-amendamente-europarlamentul-austriac-strasser-anuntat-retragerea-imediata-din-politic.htm

  Retragerea lui Strasser survine la doar cateva ore dupa ce liderul OVP, vicecancelarul Josef Proll, ii solicitase public acest pas. Vicecancelarul austriac a calificat conduita lui Strasser dept „inacceptabila”, scrie Wiener Zeitung in editia sa online, solicitandu-i sa-si depuna imediat toate mandatele si se retraga din toate functiile politice.

  Obligatia fundamentala a politicii si repezentantilor ei consta in „servicii aduse oamenilor”, iar Strasser „a incalcat acest principiu in mod flagrant si inacceptabil”, a declarat Proll de pe patul de spital, fiind internat cu o embolie pulmonara la o clinica universitara din Innsbruck. Seful OVP i-a solicitat lui Strasser sa adreseze, in plus, „scuze explicite tuturor celor care, prin votul lor, si-au exprimat increderea” in el, dar si „miilor de membri si functionari onorifici ai partidului”.

 36. Buna ziua si bine v-am gasit 🙂
  vad ca exersati tehnici de comunicare de cand v-ati trezit.
  Clemy, frumoasa postare, bine de discutat subiectele.
  Multumesc.

 37. Filadel, daca nu o da in „penal” sau nu il scoate cineva cu forta de acolo pariez ca Severin nu demisioneaza de nicaieri, Si ma tem ca daca este vorba de Bodu, cum zice viezurele, suntem cam tot pe acolo, dar eu cred ca este vorba de Severin, incearca el s-o abureasca.

 38. Sarut’mana Ela, la asta ma refeream si eu, nu cred ca Severin va face la fel decat in fata unor argumente pentru care austriacul nu numai ca demisiona dar sapa o groapa si se ascundea in ea.

 39. Daca austriacul a demisionat, cum scandalul e real,nu cumva fumigena cu Baconschi e generata de ascunderea lui Severin? Uita Forza socialista ca daca arati cu degetul pe cineva,alte cateva degete sunt indreptate spre tine? Nu au ajuns la lectia asta?

 40. furiouswordpressripper

  Scandalul este inca la inceput. Vor urma si altele. Spre exemplu, numiti macar doi europarlamentari romani care au facut la Bruxelles loby „gratuit” pentru Rosia Montană Gold Corporation.
  Ca sa fim echilibrati, numiti unul de la PNL si pe altul de la PDL.

 41. Cred ca asteapta sa-i ceara Corlatean demisia, nu poate face el pasul decisiv. Sau Ponta…?

 42. furious: chiar nu stiu. Stiu ce inalt prelat bisericesc a inclinat spre a vinde in 2003 terenurile bisericii Rosia Montană Gold Corporation.

 43. fw,
  hai sa vedem cu Severin, sau Bodu, si pe masura ce apar ii luam la intors.

 44. furiouswordpressripper

  …indiciu: europarlamentarul PNL are initialele A. V.

 45. iti dau si eu un indiciu:inaltul prelat tocmai a fost ales 🙂

 46. furiouswordpressripper

  .. un alt indiciu: A vine de la Adina

 47. furiouswordpressripper

  @ela, hai sa iti spun tie, dar sa nu mai spui la nimeni. Adina Valean iti spune ceva ?

 48. 🙂 Stiiu sa tin un secret!

 49. Tu stii sa nu spui nimanui ca e Andreicut?

 50. furiouswordpressripper

  @ela, te deranjeaza ca subiectul sau faptul ca este implicata onorabila europarlamentara din partea PNL?

 51. fw,
  daca eu as sti ce stii tu, in momentul asta as da pe goarna si as fi bogat si celebru, pe prima pagina si in prime-time, dar nu stiu si ma consolez pentru ca stiu ca sansele nu sunt repartizate uniform.

 52. Valeleu,numa penelista sa nu ma faci,ca vin prin net la tine!

 53. furios ;De valean stiam, dar cel de la PDLO nu-l stii sau nu vrei sa-l spui?

 54. Ela, omul este o persoana cu anvergura europeana, deschidere larga, samd scl etc, pentru care cateva sute de mii de euro pe an din banii altora nu reprezinta nici cat ponderea hidrogenului in molecula de apa, daca sunt lasat sa ma exprim in felul asta. 🙂

 55. Si cine este acest ilustru necunoscut ? 🙂

 56. Ma refeream la Severin si ancheta ANI.

 57. Ei,asta si-o cauta cu lumanarea. Vad ca e o piesa importanta, de fac asa invaluiri strategice.
  De fiecare data cand se executa asa foc automat iau un pic de distanta si ma intreb cui foloseste. Iar ei sunt tare stravezii si grabiti.

 58. furiouswordpressripper

  @Loda,
  Vrei sa te ajut sa il gasesti si pe cel de la PDL? Este unul care acuza principii de integritate in partid 🙂

 59. Din intelepciunea Kamikaze:
  „Diferența dintre capitalism și comunism: astăzi, Felix face declarații la A3; înainte, le dădea pe A4.”

 60. furios :
  N u neaparat, dar mi se parea echitabil avand in vedere celeritatea cu care ai ,,desconspirat-o” pe Valean 🙂

 61. La mine cred ca adie vantul dinspre Islanda, vine un miros de hering ca de la o cherhana de acolo, daca s-o fi chemand tot asa.

 62. furiouswordpressripper

  @Loda, ai dreptate, este incorect sa vad doar aschia din ochiul PNL

 63. Servus ALL ! 🙂

  Loda
  Hai că te lămuresc eu :

  http://old.cotidianul.ro/cristian_preda_face_lobby_pentru_rosia_montana_gold_corporation-113723.html

  Ela,
  Ai dreptate : comunicarea este în toi! 😀

  La temă
  Oribilă mi se pare maniera iresponsabilă în care ministrul de externe este demonizat, pentru o luptă politică internă.

  În rest, ce să mai vorbim ?
  USL-aşii, sunt în toate ce sunt şi în cele ce mîine vor rîde la soare.
  La soarele Hiroshimei.

 64. nu pot sa cred 😦 mai bine nu-mi spuneai (stiu, stiu, eu am insistat)

 65. tibi ;
  las-o-ncolo de Hiroshima,ca nu-i momentul, sa nu cobim ! Servus ! tarziu, eu ma retrag un timp, merg la ziua micutului meu fin,sedere placuta pe blog!

 66. Aaaa, să nu uit : articolul din cotidianul, datează din 3 Mai, anul trecut, dar, ce mai contează ?
  Comunicăm. comunicăm, comunicăm că poate, poate, reuşim să demonizăm. 😀

 67. Petrecere frumoasă, Loda !

 68. furiouswordpressripper

  Ma retrag si eu, in curand, dar nu inainte sa imi scot palaria in semn de respect pentru domnul Orasanu. Buna ziua, domnule Orasanu!

 69. Bună ziua,
  Domnule furiouswordpressripper

  Ce încerc eu să spun este numai! faptul că nu mă sfiesc să îi crititc pe cei pe care i-am votat, pentru că numai critica este în măsură să îi readucă pe o cale normală; în acelaşi timp, nu mă sfiesc să contrazic părerile care mi se par mie, tendenţioase.

  Asta este baza de la care mi se pare mie, că o discuţie este posibilă şi benefică. OK ?

 70. Servus,tibi 🙂
  Deh,ce sa facem,comunicam. Daca trebe,trebe ! Si mai ales daca partidul ne-o cere.
  E nu numai fara sens politic sa demonizezi un ministru de externe pentru ca vrei sa-i iei locul,vezi Corlatean, mai ales cand seful tau de partid s-a dedulcit la produse zaharoase din gel de fructe si zahar si a spus textualca nu doreste sa intra in Schengen,ca nu si-a schimbat dedesubturile. Penibil.
  Nu mai penibil decat sa mergi la congresul cuiva si sa-l ridici in slavi,meritat sau nu,ca pe urma sa falsifici cat incape ca sa ai ce exploata prin „metode specifice”. „Prietenii” stiu ce spun,nu-i asa?

 71. furiouswordpressripper

  Domnule Orasanu, nu pot sa nu fiu de acord cu dumneavoastra, mai cu seama ca eu duc exigenta si mai departe decat dumneavoastra. Adica, de ce sa ii critic dupa ce ii votez si sa nu ii critic inainte? Plus de asta, am sanse mult mai mari sa votez corect si in cunostinta de cauza, ceea ce ma va scuti de un efort suplimentar in perioada postelectorala.Cu alte cuvinte, sunt complet de acord cu dumneavoastra si consider ca este cu mult mai bine sa fie criticati pe drept, fiecare in parte dupa faptele sale si nu dupa suspiciunile noastre.

 72. Servus ela 🙂

  Aşa e. „Prietenii” de ambe „orientări” ŞTIU ! 😀
  Mai ales Corlăţean. 🙂

  În fineeee…
  Lupta intestină a poporului român cu el însuşi, purtată prin intermediul „aleşilor” mă oripilează. 😦

  Pînă cînd şi pentru ce, chiar nu înţeleg.
  Poate justifica lupta pentru putere chiar orice?

  Nu învaţă chiar nimeni nimic din lecţia Ceauşescu – autohtonă, sau din lecţiile dictaturilor arabe, pe cale de a fi destructurate ?

 73. Fourious: ceea ce prezinti,sunt doua probleme diferite. Fiind inginer chimist,pot sa-ti sun parerea personala.
  Ai prezentat cazul a doi europarlamentari,care,spui ca sprijina rproiectul Gold Corporation. Am cautat si eu ,ca sa nu vorbesc in necunostinta de cauza.
  – extragerea aurului cu ajutorul cianurilor este intr-adevar cel mai raspandita tehnologie,fiind larg raspandita si in Europa
  -d-l Preda a facut referire la interzicerea procedeului ,ceea ce ar presupune chiar inchiderea unor capacitati existente
  -d-na Valean a facut campanie pentru si alaturi de Gabriel,ceea ce este cu totul altceva.
  Daca as avea putere de decizie,as incerca sa lansez zona ca zona turistica,tinand cont de zona si de vestigiile istorice pe care tin foarte mult sa le pastrez pentru generatiile viitoare
  Nu sunt atat de sigura ca dupa 10-15 ani de exploatare cineva ar mai aloca resurse pentru intretinerea si neutralizarea lacurilor de cianura.
  Nu am vindecat inca ranile produse de exploatarea sarii de la ocnele mari,nu stim ce ne mai asteapta acolo, si vrem sa facem o alta investitie de acelasi fel?

 74. furiouswordpressripper

  Eh, intuiam eu că nu există prea multe diferenţe de opinie între noi.
  Mă bucur că am ajuns – reciproc – la o cale de înţelegere. 🙂

 75. scuze typo;am probleme cu tastatura

 76. Da,tibi si fourious, e normal sa-i criticam in mod constructiv pe cei pe care ii votam,sa le cerem sa ne raspunda la intrebari si sa primimraspunsuri. La fel de normal ca si faptul ca trebuie sa ne documentam. Suntem toti trei de acord,nu-i asa?

 77. furiouswordpressripper

  @ela, inginerul electronist din mine iti da dreptate. Sunt doua cazuri diferite de lobby, pentru legi diferite, facute de europarlamentari diferiti din aproape toate partidele politice. Dar si cu privire la Rosia Montana avem aceeasi opinie, culmea 🙂
  Ma intreb si eu, ca inginerul, oare nu le mai ajung banii din salariul de europarlamentar?

 78. Deh,famelie mare,renumeratie dupa buget,mica….. 🙂

 79. eu zic ca basescu este de vina pt situatia din libia si pt crimele lui gaddafi…cel putin asta vrea usl sa credem…

  la mine pe blog Euro-antropulogu’ Adrian Severin, cu ambele maini ar fi apucat 100 000 de euro mita in numele socialismului european cu fata bovina!!!!

 80. Vad ca heringul a iesit cu burta in sus si lumea se uita la el asa ca imi dau si eu cu parerea ca daca exista aur in Apuseni va fi scos cu siguranta, cu cianuri daca trebuie, singura necunoscuta este cine isi va da binecuvantarea, sau ok-ul cum spunem noi.
  Ala zona turistica, nu avem destule de care ne batem joc cu consecventa? La Abrud se poate trai din turism? La Rosia Poieni? Dar la Zlatna?

 81. Alta zona… era corect.

 82. furiouswordpressripper

  @Gino, nu cianurile sunt de vina, bineinteles, ci doar binevoitorii care ne-o baga pe gat. Contra cost, desigur.

 83. Este pacat ca nu o facem.Mare pacat.
  Daca te duci in orice alta tara europeana,daca au cateva pietre dintr-un vestigiu,il conserva si il introduc in circuitul turistic, construiesc in jur locuri de cazare.
  Noi avem din plin si una si alta in Apuseni si nu facem nimic. Preferam sa-i invatam sa stea cu mana intinsa,dependenti de ajutoare si paraajutoare.
  Nu era mai simplu sa fie invatati si sprijiniti sa dezvolte turism rural si sa promoveze meserii de mult uitate in alta parte?

 84. @furious: si aceia dintre politicieni care au interesul sa ne faca sa o inghitim. Oricare ar fi ei.

 85. Eu v-am spus ca nu-i chiar cum pare cu Severin, conteaza el pe faptul ca nu a depus amendamentul dar cred ca ziaristii aia sustin mai mult faptul ca a cerut bani pentru un lucru care stia ca se va intampla oricum, fara contributia lui.
  Daca au cumva inregistrari ca l-au arvunit pe cativa ani cu salariu anual este mancat.

 86. a carut uslashul Presedintelui sa se amestece in treburile justitiei altei tari?
  Asta ori e prost,ori e prost!

 87. „Întreaga poveste este o mârşăvie fără margini, care mistifică un adevăr ce a fost în mod deliberat adâncit în confuzie”, crede Severin.

  😆 :LOL:
  daca e asa de usor confuzabil,ce cauta in viata publica?

 88. ela

  Severin credea că numai el ştia de „lista” aceea celebră. 😀

  Iaca : ştiu şi alţii si i-o bagă pe git cu vîrf şi îndesat; ca metoda, desigur. 😀

 89. spunea Stefan ca a aparut stirea si in ziarul economic din peninsula,ci Severin cap de lista ca fost PM.
  Cred ca ii vor iesi pe nas banii!

 90. erata:Cu Severin

 91. Deci, de ce facem scandal? sa ne ascundem dupa fumigena?
  Sunt curioasa daca mogulizatoarele dezbat stirea

 92. Monica Macovei cere demisia lui severin & anchetarea lui de catre DNA.

  mare javra acest severin si lacom pina la cer.
  190.000 euro pe an ca europarlamentar dar tot nu ii ajunge……

 93. furiouswordpressripper

  Eu as dori sa fie anchetati toti europarlamentarii care au facut lobby pentru firme si in interesul grupurilor economice aflate sub suspiciunea ca au finantat aceste campanii. Gresesc? Pentru ca nu doresc sa scape vreunul si sa ajung sa-l votez si sa-l trimit inapoi in Parlamentul European. Dar sa nu-i suspendam din partide pana nu se dovedeste ca sunt vinovati.

 94. furiouswordpressripper

  Sau sa-i suspendam? voi ce parere aveti?

 95. daca un politician are un dosar facut de procuratura, de DNA si acest dosar este impins spre judecata ……..parerea mea: acel politician sa-si depuna demisia !

  altfel strica imaginea partidului din care provine.

  vezi austriacul care impreuna cu adrian severin s-au lacomit la bani. I s-a cerut sa-si dea demisia, ceea ce el a si facut chiar in cursul zilei de azi!!!
  pentru a nu sifona imaginea Austriei, a partidului din care provine….

  in schimb severint are tupeul abject sa dea ziarul in judecata care i-a deconspirat imensa lacomie./

 96. Care campanii?

 97. furiouswordpressripper

  @Gino, nimic in politica, dar absolut nimic nu se face gratis. Este scris in gena politicianului si in cea umana, de asemenea. De la darurile grecesti pana la margelele si oglinzile primite de indienii americani contra salbelor si podoabelor de aur. Istoria de ofera nenumarate lectii pe aceasta tema.

 98. Am intrebat ceva concret si tu ma aburesti cu grecii si pieile rosii, calul si aapa de foc. Deci care campanii?

 99. furiouswordpressripper

  @scorpion, deci tu votezi impotriva retragerii lui Severin din Parlamentul European pana nu se pronunta justitia din Romania.

 100. fw,
  cred ca da!
  🙂

 101. furiouswordpressripper

  @Gino, hai sa gandim impreuna. In cazul in care doresti promovarea unei legi care sa te avantajeze pe tine, presupus om de afaceri, ce faci? Mai intai de toate finantezi o campanie de presa care sa iti sustina interesul. Spre exemplu, il cumperi pe ITMorar sau pe Turcescu sau pe amandoi si pe multi altii infometati si ii trimiti undeva, in Noua Zeelanda spre exemplu, dupa care le ceri sa scrie, la intoarcere, despre cat de buna este apa pe care au baut-o din lacul creat in urma unei exploatari miniere. In plan politic campania este asemanatoare. Cumperi politicieni de toate culorile si le ceri sa iti promoveze interesele financiare. Ce faci dupa aceea?
  Pentru detalii, mai poti citi si http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/seful-de-cabinet-al-lui-tony-blair-implicat-in-afacerea-rosia-montana-si-ce-legatura-are-asta-cu-premiantii-presei-romane-dusi-de-rmgc-in-noua-zeelanda-51447.html

 102. Ca om politic s-a compromis si sper sa aibe minima decenta sa isi dea demisia. Cer prea mult?

 103. @ela

  NU!

 104. Stii,sa ma mai lase cu ancheta; a fost dat in vileag.Si cred ca nu numai ca a pus botu’, ci ca,in cunostinta de cauza ca propunerea de lege e pe teava,a comis si o inselaciune. Si le-a trimis si nota de plata. Ce trebuie demonstrat in plus?
  Daca Bodu e vinovat, sa plateasca!

 105. Eu gandesc totdeauna singur :). In ceea ce spui ai perfecta dreptate, asa se petrec lucrurile cum spui, se numeste imagine pozitiva a celui ce solicita.
  Eu inteleg ca ai o senzatie ca Preda are o preferinta spre un anumit fel de solutie dar pana la a afirma ca trebuie cercetat pentru declaratia aia pe care ne-o arati este cale lunga.
  Daca vezi modul in care este formulata constati ca se pronunta pentru ca lucrurile sa ramana cum sunt si sa nu se adopte initiativa altora care propun interzicerea tehnologiei cu cianuri.

 106. Am inteles ca se declanseaza o ancheta la comisia europeana pe tema asta. Sper ca nu vom astepta sa fie condamnati ceilalti,iar domnia sa sa ne mai reprezinte.

 107. @Gino: cui i-ai raspuns ?

 108. furiouswordpressripper

  @Gino, indiferent cum gandesti, important este sa fii impartial si nepartinitor. Eu nu am senzatii bazate pe suspiciuni. Eu iau in calcul doar faptele. Mai mult decat atat, eu nu judec aparentele, eu cer sa fie anchetati de cei care sunt indreptatiti sa o faca. Dar si mai mult decat atat, conform principiilor de integritate, imi doresc ca persoanele supuse anchetei sa nu sufere nicio ingradire a libertatilor cetatenesti pana nu i se dovedeste vinovatia.
  Gresesc?

 109. Ela, raspunsul era pentru FWR.

 110. furiouswordpressripper

  :))) impartial si nepartinitor …omfg, cat de idiot am fost!

 111. ela ;
  ,,a carut uslashul Presedintelui sa se amestece in treburile justitiei altei tari?
  Asta ori e prost,ori e prost!”
  Iar tu sau nu citesti ,sau nu citesti 🙂 vezi ca a cerut presedinteolui PE ,nu preseditelui Basescu !

 112. Daca vrei sa gandim impreuna eu pot sa spun ca as putea avea un interes personal in exploatarea miniera, pentru ca m-am ocupat de basculantele de 55to si 110to de la Abrud, Campeni si Rosia Poieni si daca ar incepe exploatarea as putea sa-mi gasesc un job bun destul de aproape de casa, te asteptai la asa ceva?
  Poate ca nu vreau sa fiu impartial, ecologist si conservationist, sau corect politic.
  Sau o tema de gandire: daca romanii aveau tehnologia de extractie prin flotatie ezitau sa o foloseasca pentru ca aia-aia?

 113. Prin romani inteleg stramosii.

 114. Buna seara, buna seara.
  Cand am scris despre un sfarsit de saptamana relativ linistit nu aveam in vedere bomba Severin.
  Trebuie sa adaug un lucru: presa britanica nu are la inima Bruxellul si europarlamentarii. S-ar putea ca fiecare cuvant scris in articol sa fie bazat pe o documentatie beton.
  Iar problema opozitiei va fi ca nu pot da vina pe Basescu in scandalul asta.

 115. Loda: cum ar fi sa fii prins si sa ceri la randul tau sa fie anchetati cei care te-au dat in vileag. Nu e prost> e impertinent!

 116. Sarut’mana Clemy.
  Pai nu a zis Cameron ca sparg prea multi bani cu ei? Eu zic ca-i cu bataie lunga.

 117. furiouswordpressripper

  @Gino, as putea sa te iubesc pentru ultima replica, stii?
  In fapt, ai dat un raspuns pe cat de sincer pe atat de corect! Esti perfect indreptatit sa optezi pentru una dintre variante.
  Acum, daca esti dragut sa judeci cu acelasi filtru analitic, spune-mi ce anume l-ar indreptati pe decanul unei facultati sau pe un europarlamentar sa opteze cu basculantele de 55to sau 110to?
  Poti fi tot atat de sincer?

 118. Furious; 🙂 reformuleaza,sa pricep! Cum e sa optezi cu basculanta? Cum se numeau basculantele alea uriase de la campu lui neag?

 119. furiouswordpressripper

  @ela, iti raspund dupa ce primesc replica lui Gino, daca nu te superi.

 120. @gino, salut. Am spus ca in Marea Britanie nu exista prea multa dragoste ptr Parlamentul European. Si nu cred ca Severin a fost tinta ci el a plecat in plasa alaturi de altii. Nu m-as mira sa aflam ca sunt si britanici printre cei cazuti in lat. Evenimentele sunt in desfasurare ca sa folosesc un termen la moda.

 121. Nu sustin niciun moment ca Preda nu poate fi influentat, sau ca nu a fost, sau ca nu are o matusa cu pamant la RM, dar situatia nu se suprapune deloc cu a lui Severin, si daca pun intrebarea „de ce sa-l anchetez pe Preda?”, inafara de o suspiciune nici nu am de ce ma lua, eu.
  Era un roman frumos, Nobila Casa, jAMES cLAVELL NU ERA ROMAN, VEDEM SI ACOLO CUM ERA CU POLITICUL.

 122. Scuze pt. majuscule.

 123. Ela,
  se numeau basculante, si la Moldova Noua erau destule.

 124. nuu,erau unele uriase,cred ca rusesti,cu rotile mari cat mine ,folosite la tunelurile de aductiune de la Rausor,Hateg. Rabe se numeau,sau cum?

 125. Nu, se numeau Belaz, erau facute in Belarus, dar erau si unele romanesti, si ai dreptate, erau unele la Raul Mare-Retezat, scria UMM pe cele romanesti.

 126. furiouswordpressripper

  @ela, daca pentru Gino dilema era daca sa opteze pentru basculantele de 55to sau 110to, in exploatarea de la Rosia Montana, pentru Preda, care nu are nicio taina cu respectivele basculante, optiunea era intre a vinde un munte si a obtine o balta de cianuri sau de a pastra ceea ce ne-a dat Dumnezeu asa cum este acum.
  Ma intreb si eu, daca as fi fost in locul lui Preda, ce anume m-ar fi determinat sa optez una din variante, tinand cont ca dilema celor doua basculante imi este tot atat de straina ca si lui.

 127. Bună seara!

  UMM venea, cred, de la Uzina Mecanică Mârşa, aflată pe undeva pe lângă Avrig. O dată pe an, de 23 august, le scoteau la defilare pe străzile Sibiului. Erau nişte monştrii concepuţi după chipul şi asemănarea celor de producţie sovietică.

 128. furiouswordpressripper

  Mai pe scurt, de ce sa ma scarpin daca nu ma mananca?

 129. Maria, sincer erau copiate la ultimul surub dupa cele americane, motorul era licenta germana MTU-23 August, ulterior original IABv si transmisie americana licenta Clark, facuta la Hidromecanica-Bv. Deci, no way…

 130. FW:Preda avea a se pronunta in legatura cu folosirea respectivei tehnologii sau interzicerea ei,oriunde in Europa.
  Or,nu poti interzice utilizarea unei tehnologii,cand se aplica in 90% din cazuri. Ar insemna ca in viitor sa presupui ca nu mai investesti in instalatiile ce folosesc tehnologia. La asta s-a referit Preda in interventia sa.
  Nu vindea nici un munte. Asculta inregistrarea,eu asa am auzit.

 131. presedintele la tvr

 132. Gino, te cred. Mai exista vreo piaţă de distribuţie a lor, în afară de cea românească?

 133. furiouswordpressripper

  @ela, pastrand locica expusa de tine, nici Adrian Severin nu a gresit cu nimic. La urma urmei era vorba despre o alta lege a Comunitatii Europene pentru care europarlamentarul PSD a facut lobby. Observi vreo diferenta? Adica alta decat aceea ca in cazul legii care prevede interzicerea exploatarilor cu cianuri nu era nimeni interesat sa filmeze cu camera ascunsa.

 134. Bineinteles ca observ. Nu a venit nimeni cu dovada ca Preda a primit bani pentru luarea de pozitie.
  La Severin,exista un film,l-am vazut si la TVR. Iar austriacul se retragea din viata poltica daca era ok?

 135. furiouswordpressripper

  @ela, e ca si cum ai spune ca un viol este probat numai daca organizezi flagrantul, in cazul nostru filmare, sau doar daca este cu finalizare. Restul de rapoarte de tip lobby se pot considera ca iubire sincera si liber consimtita 🙂

 136. severin este un inpertinent, el este animalul agresiv care a complotat contra presedintelui , nu numai in romania, dar si la PE

  cine stie cate invarteli , a mai fäcut spurcatul asta.

  dacä are un pic de demnitate pleacä singur din PE

  LISTA AIA VESTITÄ; O STIU SI ALTZII.

 137. CE MAI TURA-BURA, BÄSESCU E DEVINÄ !

 138. Buna dimineata.
  Vad ca datorez un raspuns Mariei dupa iesirea mea brusca de ieri.
  Nu se mai fabrica masinile alea si oricum nu se puteau exporta pentru ca ansamblul tot un fel de furt intelectual era, chiar daca partile erau sub licenta.

 139. Bună ziua,

  Abia acum citesc răspunsul lui Gino. Mulţumesc.

 140. Pingback: Blogosfera Săptămânii 20/3 – 26/3 « Politeía

 141. Acum, recitind comentariile, constat cine a dorit să distragă atenţia de la ministrul de externe la Preda, via Severin, a reuşit!
  He he heee : 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s