Seminormalitatea PDL și lupta lui Victor Ponta cu ideea deficitului zero

În cazul arestării primarului Clujului, Sorin Apostu, PDL a reușit să reacționeze mai coerent decât a făcut-o cu alte ocazii când suspendarea din partid a împricinaților a trenat nepermis.

Este unul din puținele aspecte ale întregii afaceri care denotă o apropiere de normalitatea politică. Dar nu pot să nu remarc faptul că atunci când Constantin Niculescu, președintele PSD al Consiliului Județean Argeș, a fost arestat preventiv, PSD s-a năpustit să îi ia apărarea, să denunțe „poliția politică”, și să organizeze mitinguri de solidaritate cu învinuitul. Ceea ce PDL nu a făcut salvând astfel zile întregi de atenție nedorită din partea mass-media.

Și pentru că tot am amintit de reacția PSD, liderul de moment al partidului, Victor Ponta salută acțiunea DNA în cazul Apostu. Declarația îi aparține aceluiași Victor Ponta care acuză „poliția politică” a regimului Băsescu și îi amenință pe procurori în mod public. Nu consecvența și claritatea în gândire îl caracterizează pe Victor Ponta. Din contră.

Dacă Victor Ponta dovedește consecvență în ceva, atunci această consecvență se manifestă în încăpățânare și prostie.

Despre prostie și incapacitatea de a înțelege natura evenimentelor (fie că acestea sunt interne sau internaționale) m-am și plictisit să mai amintesc. Și totuși, liderul PSD s-a trezit ieri calificând ideea deficitului bugetar zero drept o prostie. Probabil că Victor Ponta se gândește să cumpere voturile baronilor locali cu bani proveniți din bugetul guvernării viitoare și nu înțelege că viitorul european al României și sănătatea fiscală pe termen lung țin de disciplina financiară a statului. Nici nu este de mirare că ideea imposibilității unui deficit zero enunțată de Victor Ponta a fost entuziast susținută de Crin Antonescu.

Și în timp ce Victor Ponta găsea un nou strigăt de luptă împotriva președintelui Băsescu, Mircea Geoană îl sfida public anunțând că se va prezenta duminică la ședința comisiei de integritate cu o condiție: anume ca Dan Șova, amicul, partenerul de afaceri și sfătuitorul lui Victor Ponta, să se recuze de la conducerea ședinței. O cerere care îi complică și mai mult viața și așa grea a președintelui PSD care s-a aruncat singur într-un razboi pe care nu îl poate câștiga. Dacă Șova nu se recuză, atunci Mircea Geoană nu se va prezenta iar dacă Dan Șova acceptă cererea președintelui Senatului, atunci și puținele speranțe pe care Victor Ponta le avea pentru ca comisia să ofere un impuls demersului de excludere a lui Mircea Geoană sunt spulberate.

Clemy

62 responses to “Seminormalitatea PDL și lupta lui Victor Ponta cu ideea deficitului zero

 1. Mda ! Tot ce se ridica impotriva portocaliilor si in special al varfului lor de atac impotriva romanilor, dovedeste prostie si incapatanare 🙄
  Aducerea noastra, a celor multi, in sapa de lemn si acumularea in schimb a unor averi fabuloase de catre o mana de nemernici, precum si vanzarea pe nimic a tot ce a mai ramas „de stat”, este privita ca o solutie la iesirea din criza. Executarea fara cracnire a ordinelor unei entitati impuse ca UE (nealese), care dicteaza cand se deschid restaurantele in Italia, ce taxe scolare se platesc in Anglia, unde si pana cand au voie sa fie deschise restaurantele si barurile in Romania ( pana cand vor ele, ca nu intereseaza linistea celorlalti, ci mai degraba alienarea lor :mrgreen: ) se dovedeste politica de stat .
  De eventualele referendumuri, atat de invocate pana nu de mult, nici nu se mai pune problema sau daca se iveste duce la schimbari de guvern ca in Grecia.
  Preluam numai constrangerile impuse, dictate aiurea de niste contopisti fara pingele, saracind in ritm ametitor, dar facem pe plac celor care ne dau cu taraita, imprumuturi tot din taxele noastre virate la UE, FMI sau BE.
  Si cine are curajul sa se opuna acestor criminale masuri este taxat imediat ca prost si incapatanat ! 🙄

  P.S. Stiu ca n-o sa apara, dar macar sa vedeti ca mai sunt si oameni care gandesc in tara asta, prost facuta in care unii fac sex la vedere pe banii ei !

 2. neata,

  din toate punctele de vedere ponta este pe faras…in curind, la fel ca antonescu, ambii vor deveni…istorie penibila atit pentru ei, cit si pentru partidele lor.

  cei 2 mari prosti ai politicii prezente au ajuns din greseala in virful partidelor lor gratie prostiei „parintilor lor” politici (iliescu-nastase pentru ponta, patriciu pentru antonescu), care au crezut ca ii vor putea manipula perfect…..ceea ce insa nu s-a intimplat.

 3. Servus 🙂 .
  Sigur ca nu i-au putut manipula. Prosti, dar cu personalitate 😀 😀 😀 .

 4. victor ponta este un neterminat. problema cu marile dosare de coruptie este ca avem legi ambigue, usor de interpretat si care, exact prin ambiguitate, pot produce numai victime, fara a produce niciodata si dreptate. iar coruptia pare sa reziste cata vreme este rentabila:
  http://sareinochi.com/2011/11/12/cu-legi-ambigue-usor-de-interpretat-vom-avea-parte-numai-de-victime-nu-si-de-asanarea-coruptiei/

 5. @gino,
  corect, prosti dar cu personalitate, cu atit mai periculosi si imprevizibili pentru taticii lor
  🙂

 6. FuriousWordPressRipper

  Buna ziua, copaceni!
  Sunt in acord cu Clemy si cu toti comentatorii de pana acum, semn ca visul lui Iliescu legat de consens, iata, s-a implinit. Unde mai pui ca pana si Vladimir Tismaneanu a tinut sa subscrie consensului, publicand un articol cu un titlu foarte sugestiv „Nu subestimati rolul prostiei in istorie”
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/nu-subestimati-rolul-prostiei-in-istorie-deriva-cuplului-ponta-antonescu/

 7. cum vrea cineva (daca nu e orbit de marxism/maoism/castrism) sa reduca datoria statului daca bugetul e permanent in deficit? cum se restituie din imprumuturi?

 8. ‘Neata 1

  Hihihi ! 😀
  Imi mplace titlul
  Ponta in lupta cu Zero !
  Eu zic ca Zero castiga 😀 😀 😀 😀
  Pontilici e mai slab 😀 😀 😀

 9. zero, decand l-au descoperit in india, a folosit la ceva,

  poantä-mitocanä, de cand s-a näscut nu, procuror mizerabil,

  sotz agresiv, politician mincinos, mitocan si turbat.

 10. ce interesant,
  antonescu, acelas tip de om, färä valoare,
  repetent,chiulangiu,betiv,escroc,mincinos––läträu turbat–cand e treaz-

 11. FuriousWordPressRipper

  In noaptea dinspre 10 spre 11, Victoras viseaza cifra 11, de 11 ori.
  Se trezeste si se uita la ceas. Era 11:11. Se uita in calendar -11 noiembrie 2011.
  Hotarat lucru, isi spune Victoras, e un semn divin, si ia hotararea sa isi incerce norocul. Se urca in tramvaiul 11, se duce intins la raliu, pune 11.111 dolari pe masina cu numarul 11 din cursa a 11-a si se urca pe locul copilotului.
  Victoras iese al unsprezecealea.

 12. Deficit 0??? Genial!!!… am impresia ca guvernul crede ca suntem la monopoly… ei bine, nu suntem…

 13. purli :
  servus ! puneam si eu in discutie ieri deficitul zero, exprimandu-mi indoiala cu privire la realismul tintei pentru 2013 ,mai ales in actualul nefericit context economic ,dar nu prea s-a inghesuit lumea la discutat subiectul, probabil nu-i suficient de incintant 😦

 14. cinic, de ieri
  Vezi, e bine sa fim foarte atenti la nuante in exprimare, cand zici ,,sindicalistii din invatamant au pomeni” ,rezulta cu totul altceva decat ai precizat tu ulterior, adica ,,,sefii din sindicat”. ,,Sindicalistii’ sunt cadrele didactice inscrise si cotizante la sindicate si carora, sincer, nu le-a facut nimeni nici o pomana vreodata. Cat despreasefii de sindicat, mai bine sa nu vorbim, noi ii consideram ,pe cei de la nivel judetean mai ales, niste tradatori, care, pentru propiile avantaje, s-au facut ca lupta pentru profesori. Pentru cum s-au si ne-au mobilizat ,nu mai avemnici o incredere in ei si cu noi, actiuni sindicale, prea curand nu se vor face ,daca raman aceeasi lideri.
  Sper ca ne-am clarificat si daca nu doresti informatii in plus, propun sa incheiem tema ca sa nu-mi aud acuzatia de serviciu : vine Loda cu diversiuni 🙂

 15. Servus Loda,
  asa cum spui, deficitul este o tinta dupa cum si bugetul este o previziune.
  Dar daca nu ai o tinta mergi asa, catre nicaieri.
  Poti sa stabilesti un deficit de 10% la o previziune aiuristica de buget, cum au fost multe pana acum, si sa incepi cheltuielile.
  Una din problemele care apar este ca trebuie sa-i convingi pe cei care iti finanteaza deficitul sa-ti dea banii.
  Se pare ca banii se dau tot mai greu si de asta tinta se vrea stransa. Parerea mea… care poate fi diferita de a unuia care face afaceri cu statul si cu prietenii lui.

 16. Despre deficit !

  Am mai spus’o si daca n’am spus’o o repet. Iar.
  Deficitul cel mai mare permis de o societate normala la cap este O.
  ZERO.

  Deficitul negativ este cel de dorit.
  Faptul ca peste tot in lume statul are deficit, uneori mai mult decat substantial, este anormal. Pe termen scurt duce la suferinte materiale si nu numai.
  Pe termen lung duce la regres si disparitie.

  Faptul ca ne propunem un nivel zero al deficitului este un semn al dorintei de a intra in normalitate. Pasul unu.
  Daca o sa si reusim e alta poveste. Asta e pasul doi.

 17. Salut Gino!
  Cu respect tin sa va atentionez: bugetul nu este o previziune , ci doar o socoteala dupa care se pot imparti banii in functie de acumulari previzionate.(ceva la fel, dar e altfel!).
  Oricum bugetul se calculeaza cu ochii la sacul de bani pe care ti piciorul,, restul fiind rectificari facute pe parcurs.
  Cat priveste deficitul zero , acesta este o tinta care ar trebui gandita cu raspuns in cel putin 5 ani(un cincinal- pentru placerea lui Purligar si al Lodei).
  Cine crede ca inventez , sa caute pe blogosfera date, statistici si previziuni.

 18. Gino ;
  Stiu, problema credibilitatii este strans legata de cea a deficitului si de ,,solvabilitate” in ochii creditorilor; ca si tinta nu este rau, nu criticam (de mirare, nu ? 🙂 ). ma gajdeam insa cat de realista este o asemena tinta in actualul context si la un an distanta/

 19. Ce inseamna „seminoramlitatea” ?!!?!?!?
  scuze, m-am impiedicat in titlu. 😉 🙄

 20. Raspunsul catre Gino ,valabil si pentru Viq, am uitat sa-l pun si pe el, scuze.

 21. Loda,
  nu trebuie sa para realist, trebuie sa te comporti ca si cand. Cum faci acasa cand stii cati bani iti intra si cam ce cheltuieli vrei sa ai la anul.

 22. Cat de aeriam este Ponta in probleme economice nici nu are rost sa discutam. Carlanul nu stie ca imprumuturile mai trebuie si returnate (cu dobanda) si ca in acest moment mentinand un deficit ridicat nu facem decat sa facem noi imprumuturi pentru a le plati pe cele vechi.Crestere a economica ar fi salvatoare,m-am tot intrebat, insa, unde gasim piata de desfacere,cand tarile dezvoltate sufera de restrangerea pietelor proprii ; in tarile sarace ? Ele au posibilitati de plata,or pe noi ne frige la degete lipsa banilor.
  Inca astept,ca statul sa recupereze banii de la infractoril,devalizatoril economiei nationale, prin sechestrarea averilor ilicite.

 23. skorpi,
  de manipulat i-au manipulat,dar si-au luat-o in cap ca sunt mari si tari. Tot o forma de prostie.
  Pe undeva ,cred ca Geoana asta si doreste: plecarea triumfala din partid si constructia unui partid de centru-stanga de orientare social-crestina.L-am auzit deunazi vb. despre o asemenea strategie,fiind convins ca este posibil ,nu numai o constructie social-liberala.

 24. Linumtia

  Imansena ca n’am vzaut gsraelea nici eu cnad am carcetat.
  Se mai imanpatla.
  Ma duc s’o raper

 25. Se da urmatoarea problema:
  In data de 31 12 2010 eu si sotia suntem salariati la Nokia ot Jucu, jud.Cj.
  Suntem platiti cu salariul mediu pe economie (plus bonuri de masa 😀 ).
  Se cere: sa se intocmeasca bugetul familiei pe 2011.
  Ce este asta daca nu o previziune.
  Sau nr.2:
  Cu cat contribuie Hidroelectrica la PIB in conditiile secetei din jumatatea anului?
  Sigur avea si asta o cocoasa de incasari prevazute de anul trecut.
  Astea sunt socoteli :D, nu?

 26. Loda

  Raspuns la raspunsul tau…. la o intrebare pe care n’am intrebat’o 🙄

  „…problema credibilitatii este strans legata de cea a deficitului si de ,,solvabilitate” in ochii creditorilor; ..”
  Din punctul meu de vedere acest aspect (al credibilitatii in fata creditorilor, de..) este neimportant. Nu ma intereseaza.
  Pentru un fapt extrem de simplu : in momentul in care ai echilibrul ala bugetar si cheltuiesti cat produci nu ai nevoie de imprumuturi la care sa platesti dobanda.
  Este si momentul la care orice creditor se repede sa te imprumute, pentru ca esti solvabil.
  Problema e ca din momentul la care ai accesat un imprumut, povestea cu echilibrul a luat sfarsit. Din momentul ala esti dator, ai de dat mai mult decat iti permiti.
  Stiu, sunt o sama de cuvinte rostite de „profesionisti” in ale finantelor care’s gata sa demonstreze ce bine e sa te imprumuti.
  Nu dau pe ele doi bani, chiar daca nu’mi cere dobanda la ei 👿

  „… ca si tinta nu este rau, nu criticam (de mirare, nu ? 🙂 ). ma gandeam insa cat de realista..”
  Ar trebui sa o apreciem nui doar ca si tinta ci ca si tinta DE ATINS.
  Cat este de realista e greu de spus.
  Ce e cert e ca indubitabil e mai realista pentru noi decat pentru greci spre exemplu.
  Si pentru italieni…..

  In defintiv vorbim de cateva procente. Mici.

 27. viq,
  cum crezi cä läcustele, vor recunoaste aportul guvernului boc

  si mäsurile luate? ei o tzin langa cu directiva bolsevicä.

  toatä lumea apreciazä, mäsurile luate de romania.

  desigur gonacii rosii laträ, ei si, vom vedea la anu.

 28. Aerian,desigur…parca merge si aer(i)am in minte Ponta.

 29. Sare,
  de ce crezi ca au fost posibile amanarile in dosarele grele pana au ajuns la prescriere,nu din motive de vicii procedurale si chichite avocatesti?Sandeilor de convine ca, scapa de invinuirea malpraxisului,iar mafiotilor din politica mare ca au intotdeauna o usita de scapare.Ce era atat de greu sa corecteze partile din legea organica si cea de procedura si mai ales sa uniformizeze criteriile de judecata in cazuri similare?

 30. Salut!
  Postarea lui Clemy nu aduce noutati, stirile sunt stiri, insa este interesant cum pot fi puse stirile cap la cap pentru o concluzie, valabila(salut Clemi, faci o treaba extraordinara!) chiar si pentru o jumatate de zi…..
  Maine va fi o alta zi si poate vom „citi”: mai bine trecutul si viitorul(ca doar de asta exista analisti, nu?)…..

  P.S. Nu voi mai comenta decat tema nicicum(de acum)postarile celorlati prieteni(sau nu).
  O seara buna!

 31. Viq:
  Suntem paraleli 🙂
  Tu vorbesti ipotetic, din carte, cum ar fi daca ar fi, eu vorbesc din viata noastra reala de azi.Sigur, nu tre sa te imprumuti, dar ne imprumutam fratello, 500 de euro la fiecare cinci secundei in 2012:
  http://www.gandul.info/financiar/romania-va-imprumuta-peste-500-euro-pe-secunda-in-2012-8922233
  : si atunci ia fa tu socoata : daca esti cat de cat credibill in ochii creditorilor, poate ca-ti da si poate ca nu te sufoca de tot cu dobanda, iar credibilitatea ti-o masoara si dupa deficitul bugetar pe care il propui.Daca lor li se pare ca itit fixezi un deficit cam mare, adio imprumut sau cu dobanda in pod ! Deci socoata nu e ca nu e bine sa ne imprumutam, caci o facem si o vom face inca, ci cat ne vom putea apropia de deficitul ,,0″ avand in vedere ca pierderile companiilor de stat intra la deficit si arieratele la fel, ori si la mine statul are arierate. S-atunci ?

 32. Viq:
  ,,Ce e cert e ca indubitabil e mai realista pentru noi decat pentru greci spre exemplu.
  Si pentru italieni…..”
  Stii cum e asta ? Eu avand diabet ,ma bucur ca macar nu am cancer 🙂 (si stii ca nu e o gluma prosta, chiar am diabet 😉 ) .

 33. Gino, ai citit atent ce am spus sau doar incerci prin sofisme sa eludezi ?
  Am spus clar:: acumulari previzionate.
  Ca dvs. si sotia va bagati la rate „previzionand” ca sunteti de neanlocuit in firmele in care lucrati sa/ si firma este una beton (?) , atunci, da afirmatia mea e falsa.
  Asta au patit multi gusteri care credeau ca viitorul incepe cu ei si sfarsitul e previzibil.

 34. ce bine, ce grozav, ce minunat, ce fantastic, ce extraordinar ar fi fost daca din decembrie 2004 și pina azi ar fi guvernat pesede-ul, nu-i asa?
  nimic din ce ne-a macinat guvernarea boc1. boc 2, boc etc nu ar fi fost…eram intr-un fel de paradis acum…nu tu salarii de bugetari scazute, nu tu firme private falimentate, nu tu imprumuturi de miliarde…..
  :mrgreen:

 35. Whaaaw, tocmai mi-am incalcat andajamentul…., ce sa fac inca nu m-ma obisnuit cu singura regula pe care mi-ma autoimpus-o. Voi lucra la asta!

 36. skorpii :
  Bati campii sau ai vreun argument la discutie ? 🙂

 37. Loda

  Din carte, din necarte, ce e important e ca e o regula ce trebuie respectata.

  Daca aia din Gandul sunt atat de destepti, a facut cineva o socoteala cata dobanda am platit pana acum din ultimii 20 de ani, de la Marea Victorie Revolutionara AntiCeausista si AntiSinistra ?
  N’am idee cat banet s’a dus pe dobanzi.
  Dar aia sunt munca amaratului asta de popor. Erau ai nostri !
  Daca am avea acum banii aia, cum ar fi criza ?

  Exista, e adevarat prezumtia de profitabilitate. Adicatele atunci cand banii imprumutati se investesc intr’un proiect care creste eficienta muncii si aduce un plus de profit la final.
  As paria oricand un sambure de maslina greceasca contra un cotor de mar romanesc ca banii aia NU AU PRODUS NIMIC.
  Parte s’au scurs in buzunare particulare, parte in plati pensii/salarii bugetare.
  Nema plus/profit.
  Au adus minus.

  Atunci ????
  Care e avantajul imprumutului ?
  Ca te face mai sarac ?
  Niu stoiu din ce carte o fi, soro, da’ eu zic ca trebe respectat.

 38. Viq,
  epe bipinepe apashapa.
  😆

 39. Viq draghe :
  Eu nu te inteleg, tu esti contra imprumuturilor, dar de imprumutat cum ne-am imprumutat in ultimii trei ani nu am facut-o niciofdata, datoria lui Ceausescu era un mizilic, crede-ma ! Deci ,tu fiind impotriva imprumuturilor, de fapt critic guvernul Boc si a sa politica ? Ca tocmai vorbeam cu cineva zilele trecute si-i spuneam ; da-mi domne doua obiective economice profitabile facute cu banii imprrumutati care sa aduca locuri de munca, si bani din taxe la buget, da-mi domne, ca-i transparenta o lista cu trei coloane : atat am imprumutat, atat am folosit la pensii si salarii, atat de investitit aducatoare de bani ,atat a ramas. Nu ar fi normal, daca eu conduc si tu conduci, si poporul suveran conduce, sa stim ce se face cu banii pe care ii vor plati nepotii si copii nostri ? Sa nu strigi la mine, ca merg pe ce ai spus tu !!!
  Noroc ca UE a blocat fondul de 4 milioane al doamnei Udrea pentru investiti in drumurile juetene, pai frate, acum se dorea si amanetasrea guvernelor viitore : fac azi drumuri judetene, proritar unde sunt primari si presedinti portocalii si se platesc din 2016, cine-o fi si o plati ? Adica cum ,una cu foloasele (electorale si bani lpentru firmele de partid0 si altii, guvernele viitoare, cu ponoasele, vinovatii fara vina ? Uite ca nu i-a tinut !

 40. …danga, langa….langa, danga….
  suna-n asfintit talanga…
  si de la pasune, iaca,
  nesatula vine vaca….

 41. Loda

  Iar despre ale diabetului aventuri, le discutam pe indelete daca vrei, dar nu aici ca nu e locul potrivit.

 42. ……Si calcand ea ca si vaca
  Intr’o ditamai baltoaca
  Lui Ion stropita’i geaca
  De’si scapa pe jos cinzeaca…..
  Si’si musca de nervi falanga..
  ….
  ..Langa/danga…danga/langa….

 43. la ultimu’ am ui9tat sa pui andrisantu’… 🙄
  A se ghici !

 44. Geaca lu’ Ion de firma
  e o paguba infima.
  Ce-o sa faca insa vaca
  dac-a disparut baltoaca???

 45. PS: danga, langa. 😆

 46. Loda

  Daca o sa spun ca Boc si Basescu ar fi fost bine sa nu imprumute nici un cent si sa dea afara din bugetari fix tot ce nu se incadra in sumele existente la buget, dupa ce platea pensionarii… o sa zici ca’s al dracu’ … 👿

  Acum probabil erai la padure dupa radacini si ciuperci…..

 47. …Pe patru paricopitate
  Se va protapi, sireaca,
  Se va screme dand din coate
  Si’o umple la loc baltoaca….

 48. Aaa….
  Am uitat sa pui talanga
  Ca Ion deja e manga…
  Langa,danga !

 49. Viq :
  ,,Acum probabil erai la padure dupa radacini si ciuperci…..”
  Normal ar fi fost, ca la ce dracu ne mai trebuie scoala ? 🙂 Eu chiar sustin ideea, desfiintam scolile si spitalele (ca acolo nu le place nici mofturosilor de la partid) si reducem deficitul ! Evrika si aveti grija : cer dreptul de autor ! 🙂
  …Si abia grai Seherezada ca se ivira palide zorile, adica pardon, orele 20 ,iar ea tacu sfioasa…..noapte buna copii, pe maine.

 50. Buna seara, buna seara.
  Ponta nu intelege un lucru simplu, si anume ca posibilitatile de imprumut ale Romaniei de pe piata financiara internationala sunt extrem de reduse. Si nu neaparat din vina Romaniei. Asa incat deficitul bugetar zero (aici sunt cu totul de acord cu viq cand spune ca acesta ar trebui sa fie standardul normal) devine o solutie obligatorie. Ptr asta iti trebuie insa si capacitate de intelegere, ceea ce in cazul lui Pontel nu este cazul.
  @skorpion, nu stiu daca chiar trebuie sa ne bucuram ca Ponta este ca si terminat. Dintr-un punct de vedere, tinand cont de incapacitatea lui mentala si de iresponsabilitatea de care da dovada este bine. Pe de alta parte, daca ma gandesc la un PSD condus de Iliescu si Nastase mi se strange inima.

 51. Servus Clemy 🙂 .
  Pot fi Iliescu si Nastase balauri dar tot mai multi psd-isti seamana cu Ponta, Sova, Banicioiu, pe la mine vechea garda s-a cam ramolit, sau mai retras prin custi la lins ciolanul, fac pe mentorii, chestii din astea de salon 😀 .
  Mie mi se pare ca urmatoarea campanie pentru alegeri va semana destul de putin cu cele de pana acum.

 52. @gino, salut. Asistam nu doar un schimb de generatii in politica (schimb care era necesar inca cu un ciclu electoral in urma), dar si la o tentativa de schimbare a sistemului politic. Va fi interesant cu siguranta.
  Asta nu inseamna ca un PSD condus de Iliescu si Nastase nu poate fi mai periculos decat cel condus de berbecelul Pontel. Iliescu are inca suficienti sustinatori la tara iar Nastase controleaza baronetul local.

 53. @gino, salut. Categoric viitoarea campanie electorala va fi diferita ptr ca garnitura de lideri va fi tranzitionala. Sa vedem ce mai ramane din vechea garda de politicieni si cum va arata urmatoarea.:)

 54. clemy,
  h. 20.17

  si acum PSD este condus de ilici & nastase, doar ca din cind in cind ponta da cu mucii in fasole.

  Eu mai vad si alta perspectiva si anume: ridicarea UNPR la rang de partid de stinga (desi nici cu ei nu mi-este rusine, au o tona de schelelti prin dulapuri) si scufundarea lenta si irevocabila a psd…
  who knows/
  🙂

  ce-ar fi ca in 2012 UNPR sa ia 25%???
  cu o campanie „buna” poate cistiga o pozitie buna in Parlament si sa guverneze si dupa 2012 alaturi de un PDL mai curatel si poate, poate si cu N.R.

 55. @skorpion, salut. 25% ptr UNPR anul viitor este foarte mult. Eu cred ca pot ajunge la 10%, poate 15% dar cam atat. Ca UNPR sa ajunga la scorul propus de tine ar trebui ca PSD sa se prabuseasca efectiv in sondaje ceea ce este relativ greu de crezut.
  Problema cea mai mare ramane in opinia mea in dreapta esicherului politic unde PDL nu reuseste sa salte peste 20%, si nici nu da dovada ca intelege de ce nu poate fructifica caderea USL. In ceea ce priveste NR, vom trai si vom vedea. Acum cateva saptamani eram de parere ca nu ar trebui sa intre in lupta electorala anul viitor. Timpul este scurt si miscarea de abia incepe sa prinda radacini. Dar nu se stie niciodata.

 56. cat vor exista „mumii „cu talanga, ne vom aduce aminte de ei.

  dar vor dispärea si vacile si boii ;si punetzi talengile, la muzeu.

 57. clemy,

  interesant si veridic, ar fi al treilea judet in care sondajul real este diferit de cel creat de uslinosii din centru:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10679913-mehedinti-conferinta-presa-lui-victor-ponta-blocata-membra-psd-liderul-usl-fost-nevoit-faca-declaratii-hol.htm

 58. CLEMY; NU-TZI FACE GRIJE; VOR AVEA MULT MAI MULT

  NU-I LÄSÄM NOI PE SLEIOSII BOLSEVICI, SÄ DISTRUGÄ

  ROMANIA:

 59. @purly @ loda. Credeti ca datoria Italiei s-a NASCUT la 100%? nu a fst mai mica, dar deficitul fiecarui an a ADAUGAT??? nu se va intampla la fel cu RO? cu ce ritm, se poate discuta, dar nu trebuie sa apara un momemt zero? @loda SPECIAL. Daca ai un imprumut de UN EURO pe trei luni si la prima scadenta te imprumuti pe trei luni cu UN EURO s.am.d (am lasat deoparte dobanda), inseamna ca te-ai imprumutat cu patru euro intr-un an sau cu 0,….0 euro pe secunda. Rationament de iRTV, de Radu Soviani de A3 si de „unele cadrre fara pregatire economica din partid” (suna cunoscuta formularea, nu-i asa?)!!!! Daca nu incepi sa RASCUMPERI obligatiunile de stat (sau bonduri) nu le reinnoiesti? asta inseamna ca te imprumuti SUPLIMENTAR???

 60. cititzi, CURENTUL

  sobolanul cenusiu DD,OTV; este un mafiot ca si Vantu;

  CU BANII LUI VANTU ISI FACE DE CAP; PARTID, etc.

  sobolan santajis, escroc, ce probabil a spälat multzi bani.

 61. Nimeni nu poate fi mai realist decît Ponta. Ponta este culmea realismului, dușul cu apă rece, trezirea la realitate, aducerea cu picioarele pe pămînt. Ponta este palma, pumnul și piciorul cu care realitatea ne lovește violent în fiecare zi în speranța că vom deschide bine ochii atunci cînd vom pune ștampila pe buletinul de vot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s