Întoarcerea vechii gărzi

Coaliția guvernamentală se întâlnește azi în tentativa de a găsi un candidat comun pentru șefia Senatului. PDL l-a nominalizat în unanimitate pe Vasile Blaga pentru a-i succeda lui Mircea Geoană iar UDMR își va negocia la sânge renunțarea la pretenția de a-l da pe președintele Senatului.

Nu pretențiile UDMR ar trebui să mire, în fond Uniunea maghiarilor și-a făcut un obicei de a juca la două capete și a negocia cât mai favorabil în fața unui PDL paralizat de teama de a rămâne fără majoritate parlamentară, cât mai ales nominalizarea lui Vasile Blaga. Diverși ziariști au pus această nominalizare pe „reîncălzirea” relațiilor între Cotroceni și vechea gardă din PDL. Nimic mai fals cred. Pur și simplu pe Traian Băsescu nu îl mai interesează ce se întâmplă în interiorul PDL iar indiferența prezidențială a fost citită într-o cheie incorectă de către democrat-liberali. Personal nu înțeleg care sunt meritele care l-ar califica pe fostul ministru de interne pentru a deveni omul nr. 2 în stat. PDL nu a reușit să treacă mai nimic prin Senat datorită absențelor propriilor senatori și, mai ales, obstrucțiilor repetate practicate atât de oamenii UDMR dar mai ales ai apropiaților lui Vasile Blaga. Sebastian Lăzăroiu a fost demis din postul de ministru al muncii pentru că senatorii PDL leali lui Vasile Blaga au pus semnul egalității între plecarea acestuia și votul asupra legii asistenței sociale. Rezultatul a fost modest: Sebastian Lăzăroiu a plecat dar impasul legii asistenței sociale a continuat.

Iată de ce cred că nominalizarea lui Vasile Blaga reprezintă până la urmă întoarcerea de facto a vechii gărzi la conducerea PDL, întoarcere care nu este de bun augur pentru viitorul democrat-liberalilor. Și poate că în Senat, cu complicitatea unora din oamenii PSD care îi sunt apropiați, Vasile Blaga va reuși să câștige o competiție electorală. Iar planurile PSD de suspendare a președintelui cu complicitatea tacită a unora din oamenii coaliției majoritare ar putea fi până la urmă pusă în aplicare căci Vasile Blaga este omul care este capabil să se înscrie pe un astfel de drum periculos.

Un PDL mai atent cu cele ce se întâmplă în jurul său ar fi mers la ședința coaliției susținând menținerea interimatului cel puțin până în momentul în care Curtea Constituțională s-ar fi pronunțat asupra contestației lui Mircea Geoană și ar fi încercat măcar să-l consulte discret pe președintele Băsescu în privința viitoarelor mișcări din Parlament.
Vom vedea cum se vor descurca azi democrat-liberalii cu colegii lor de coaliție din UDMR și din UNPR.

Clemy

37 responses to “Întoarcerea vechii gărzi

 1. Ziua bună!
  E limpede: pedeleaua s-a rinocerizat. Halal!

 2. neata,

  un blaga care in calitate de ministru de interne nu a facut fata (sau nu a vrut) grevei politistilor cu acel faimos ”iesi afara, javra ordinara!” adresat presedintelui Ro,
  un blaga cu scheleti in dulap,

  chiar nu-mi suride ideea.

  pdl, boc ….reformistii din pdl nu au un cuvint de spus?
  frunzaverde decide?
  nasol…

 3. va mai propun un subiect de discutie: miercuri intreg USL va fi la Cluj-Napoca sperand intr-o noua “mare impacare” si, cred eu, incercand sa-l relanseze pe Ioan Rus candidat la Primarie (contand pe subrezenia PDL – aspru atacat de catre SRI si DNA). lucrurile se cam leaga.
  http://sareinochi.com/2011/11/28/no-ma-pus-ai-gretosag-usl-vrea-din-nou-mare-impacare-la-cluj/

 4. @Tibi, salut! 🙂

  Da’ crezi că ăilalți pedelei au dulapurile curate?!
  Așa abia îl expune pe Vasilcă în vitrină ca să vadă tot boboru’ de ce-i poate lui motoru’. Hm, n-am găsit altă rimă :mrgreen:
  Teama mi-e că într-un caz de Doamne fereste, la cât îi VB de înfipt și curajos află de „eveniment” abia la stirile de seară…

  @skorpy, ‘morning! 🙂

  Care reformiști, ăia alungați de ciolaniști?!
  Boc are destule belele pe capu’ lui oricât ar fi el de rezistent.
  Peste ani, când se va analiza „la rece” guvernarea bocuțului, cum îl alintă o altă ardeleancă, se va vedea că „secundul” Boc a fost un erou în umbra marinarului! 🙂

 5. oldH,
  ma refeream la MMacovei, Sever Voinescu si inca citiva..
  da, ai dreptate cu privire la secundul Boc

 6. FuriousWordPressRipper

  Buna ziua, copaceni!
  Nu stiu cat de buna este optiunea pentru Blaga, dar as fi curios sa aflu pe cine l-ati vedea ca sef al Senatului. Paleologu?

 7. Paleologu nu este senator.
  Propuneri? Actualul interimar, Radu F. Alexandru, Mircea Cinteză, Anca Boagiu, Cristian Rădulescu, …

 8. FuriousWordPressRipper

  Imi cer scuze, Tiberiu, ai dreptate.

 9. Scuze old, SALUT! 🙂
  Am dat cîteva exemple de pedelei fără scheleţi ascunşi prin pereţi. 🙂

 10. Buna de dimineata !
  … ziua … Ma rog.

  Blaga presedinte de Senat. 🙄
  Mda. Putea fi unul cu o imagine mai buna.

  Eu unul nu exclud nici posibila colaborare a lui Blaga cu Cotroceniul.
  Ca daca a fost vorba de o „consultare discreta” atunci nu avem cum sti, logic.
  Indiferent insa cum ar fi, daca USL pierde presedentia Senatului, eu unul le urez succes in suspendarea presedintelui celalalt 😀 😀 😀 😀 😀

 11. UDMR preia SG al guvernului. Iar au cîştigat aliaţii noştri. 🙂

 12. Buna ziua, buna ziua pe fuga inainte sa plec la facultate 🙂
  Nu trebuie sa ne miram ca UDMR a negociat si a obtinut un post cheie. Asta au si dorit inaintea unui an electoral. Postul de secretar al SG este unul cu mult mai important decat presedentia Senatului.
  Raman la parerea ca nominalizarea lui Blaga a fost o greseala care va costa scump PDL-ul indiferent daca castiga sau pierde presedentia Senatului.

 13. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

 14. Presedintele Basescu a pierdut firavul control din PDL!De aceea VBlaga se intoarce pe cai albi!
  La vremuri noi,tot noi! 😦

 15. Blaga ca pres. la \Senat nu poate avea decat interventii VIZIBILE. Si e de preferat!

 16. Sara buna ! Viqule, am spus-o si o mai spun, esti destept !!!!
  ,,Pur și simplu pe Traian Băsescu nu îl mai interesează ce se întâmplă în interiorul PDL iar indiferența prezidențială a fost citită într-o cheie incorectă de către democrat-liberali. Personal nu înțeleg care sunt meritele care l-ar califica pe fostul ministru de interne pentru a deveni omul nr. 2 în stat. ”
  Hi, hi, hi, da, asa-i… :
  ,,Preşedintele Traian Băsescu i-a convocat astăzi la Cotroceni, în jurul orei 12.45, pe senatorii PDL Vasile Blaga şi Radu Berceanu, potrivit unor surse politice, pentru a se asigura că „lucrurile merg bine de acum încolo şi la Senat, iar rândurile coaliţiei vor fi unite”, odată numit la şefia acestei Camere fostul secretar general, perdant în alegerile interne.

  Întâlnirea ar fi durat doar un sfert de oră, timp în care Băsescu ar fi urmărit să-i asigure pe cei doi, potrivit aceloraşi surse, de sprijinul său şi să se convingă că şi Berceanu, vehiculat ca posibil candidat, este împăcat cu acesată numire. „Băsescu le-a spus lui Blaga şi Berceanu că speră ca rândurile să fie strânse de acum încolo şi la Senat, unde majoritatea a mai scărţâit”, a relatat unul dintre senatorii Puterii.

  Întâlnirea „de încurajare” ar fi venit după ce, la Cotroceni, s-a bătut în cuie, săptămâna trecută, în cadrul unei consultări preşedinte-premier, ca „ales” să fie Vasile Blaga.” 🙂 🙂 🙂

 17. |Viq;
  Imi exprimam sincera admiratie pentru intuitia ta :
  ,,Eu unul nu exclud nici posibila colaborare a lui Blaga cu Cotroceniul.
  Ca daca a fost vorba de o “consultare discreta” atunci nu avem cum sti, logic.”
  Uite ca stim ! 😉

 18. Blaga, un nou reevaluat (dupa Oprea) ;la 18 aprilie 2011 ,Basescu i-a transmis lui Blaga :
  ,,„PDL n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte“. Ops ! 🙂

 19. oricare ar fii, este mai bun, decat consomolitul inpäiat.corlätzean

  USL………., isteria nu aduce nimic.

  acum vor pleca, si mai multzi din PSD

  ce imi place, ce agitatzi sunt jigodiile rosii.

 20. Pentru Blaga faptul ca PDL l-a nominalizat la a doua functie in stat inseamna de fapt ca l-a scufundat intr-o solutie de turnesol.
  De acum inainte reformistii din PDL il vor monitoriza cu adevarat pe Blaga! Functie turnesol i-au dat!

 21. FuriousWordPressRipper

  @Loda, servus!
  iti inteleg perfect iritarea, desi era total previzibil ce se va intampla din momentul in care Idiotul s-a dat la beregata lui Geoana si a santajat partidul, ”Ori eu, ori el”. Ca Blaga nu este cea mai potrivita alegere, este posibil, dar poate este o alegere optima. Vom vedea! Daca Senatul nu va intra in linie dreapta si nu isi va iuti pasul in ritmul necesar reformelor, ultima sansa a puterii sa termine ce au promis in campanie, ei bine, adio PDL!
  Altfel spus, sansa lui Ponta sa castige tine de capacitatea lui Blaga de a se impiedica, adica mai are o sansa, mica, este adevarat, dar sa se bucure ca nu a iesit Berceanu, pentru ca nu i-ar mai fi ramas niciuna.

 22. Totul merge conform planului !

 23. Să vedem ce mai zice și CC că-n materie de turbulențe e specialistă.

 24. Radu
  știu, știu! Cincinalu-n patru ani și jumătate.

 25. Observație oarecum offtopic (și-mi cer scuze pentru infantilitatea subiectului): Rogozanu s-a preumblat la Gaudeamus pe la felurite lansări de carte. Întrebarea (humoristică pentru mine) este: era acolo ca să spele geamurile sau să le murdărească?

  Și-acu citez:


  „Pe bănci de lemn, în scunda tavernă mohorâtă,
  Unde pătrunde ziua printre fereşti murdare,
  Pe lângă mese lunge, stătea posomorâtă,
  Cu feţe-ntunecoase, o ceată pribegită,
  Copii săraci şi sceptici ai plebei proletare.”

  😆 😆 😆

 26. filadel,

  sä le murdäreascä , da, o face si cand vorbeste.
  sä fie väzut, printre cärtzi.
  sä-l creadä lumea intelectual.

 27. theo

  punct ochit punct lovit. Telectual roșu și-n ceru gurii.

 28. @ Filadel :
  „Cincinalu-n patru ani și jumătate.”
  S-ar putea !
  Pentru ca s-ar putea retrage si fara suspendare 🙄
  Si atunci mi-e teama ca chiar ar ramane in Istorie zugravit cum Nu se cuvine !

 29. Noapte bună copăceni! Mîine e o nouă zi și eu am început-o de dimineață.

  😆

 30. Fury :
  Fii serios, nu sunt iritata ! 🙂 Din momentul in care s-a decis revocarea lui ponta, era clar sa singura sansa sa nu acceada PDl la Senat, ar fi fost ce am spus eu, negocierea cu |UDMR, si sustinerea unui candidat al acestuia .Evident ca UDMr a actionat cum a crezut ca e mai bine pentru el Deci care era surpriza ?.In plus mie Blaga, bihorean de al meu ,mi-a fost intotdeauna simpatic. Doar ma amuzam de ,,reeveluarile” lui Basescu si trebuie sa recunosti ca sunt amuzante ! 🙂

 31. neata,

  a fost revocat ponta?
  nu stiam…………..loda, sursa,
  🙂

 32. slorpy :
  🙂 may be in my dreams 🙂 (subconstientul ?!)

 33. probabil, loda,
  pentru ca tu il doresti pe iliescu in locul lui ponta
  :mrgreen:

 34. Skorpi :
  Slava Domnmuluii ca aici nu ai dreptate, nu as suporta dsa ai de doua ori intr-o zi LOl ! Nu draga, pe Basescu il doresc 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s