Între Bruxelles și sălile de judecată

Presa românească a descoperit brusc ieri problemele UE și deciziile dificile pe care le va avea de luat România în viitorul nu foarte îndepărtat. Căci nici la o zi după ce Angela Merkel și Nicholas Sarkozy prezentau lumii un acord ce urmează a fi prezentat Consiliului European de joi și vineri, Standard&Poors anunță că se pregătește să reduca ratingul de țară al statelor membre ale zonei euro.

Și ca lucrurile să se complice și mai mult, presa britanică publica tot ieri informații potrivit cărora Herman Von Rompuy, care și-a și luat în serios rolul de „premier” al UE, trimitea demnitarilor de la Bruxelles un document prin care își făcea publice propriile propuneri de soluționare a crizei euro, fără să mai aștepte propunerile duoului franco-german. Rompuy a mers și mai departe decât liderii francezi și germani și a propus impunerea unui control al bugetelor naționale de către oficialii europeni. Cu alte cuvinte, Rompuy propune ca bugetele naționale să fie aprobate de Bruxelles și nu de parlamentele naționale ale țărilor UE din zona euro. Și, bine-nțeles, domnul Rompuy vorbea și despre necesitatea emiterii de eurobonduri pentru a acoperi datoriile suverane ale țărilor cu probleme. Idee cu care Germania nu este de acord atât datorită amintirilor republicii de la Weimar dar mai ales datorită faptului că cifra totală a datoriei publice a țărilor cu probleme nu o cunoaște deocamdată nimeni. Că societatea româneasca nu înțelege încă dimensiunile problemei nu este o noutate și este totuși de salutat faptul că presa a început să dea o mai mare atenție acestei situații.

Opinia publica a fost mai atentă ieri la faptul că autorul accidentului soldat cu doi morți de pe Calea Floreasca, fiul fostului vicepreședinte al BCR, va fi cercetat în stare de libertate. Indignarea opiniei publice este corectă. Problema nu o reprezintă însă șoferul beat ci un sistem de justiție care acționează după cum vrea și în totalul dispreț al legilor pe care ar trebui să le impună. Presa românească descoperă ororile care se petrec în sistemul judiciar românesc sub așa zisa inamovibilitate și independență a judecătorilor, orori pe care politicienii români de mai toate culorile le-au oploșit timp de peste 20 de ani. Iar astăzi se va pronunța sentința în unul din dosarele lui Adrian Năstase. Nu aștept cu sufletul la gură acest verdict. Justiția românească este capabilă de surprize dar surprizele oferite de judecători sunt mai întotdeauna împotriva dovezilor și bunului simț.

Și dacă vorbim de politică și de politicieni, PDL a mai dat ieri o probă de incoerență politică atunci când a cedat, din nou, în fața pretențiilor UDMR. Într-adevăr vom avea alegeri locale și parlamentare comasate dar nici numărul de parlamentari și nici sistemul de vot nu va fi modificat. UDMR s-a opus, și a câștigat, atât în privința păstrării numărului de parlamentari cât și în privința păstrării sistemului de vot care a făcut ca oameni bătuți în alegeri să intre în Parlament în timp ce victorioșii au rămas pe afară. De ce acceptă PDL șantajul permanent al UDMR și de ce cedează fără să obțină nimic rămâne un mare mister pentru mine. Degeaba recunoaște tardiv Vasile Blaga în fața lui Ion Cristoiu că fără președintele Băsescu PDL nu ar fi existat ca partid dacă actuala conducere a democrat-liberalilor se comporta de parcă UDMR ar fi principalul partid de guvernământ. Și dacă PDL se chinuie să se facă preș în fața UDMR, Victor Ponta a arătat că nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lui. După ce se agita luni pe tema Consiliului European, ieri, același Victor Ponta anunța că PSD va demara o acțiune de strângere de semnături pentru demiterea președintelui. „El merge la Bruxelles și vorbește în numele Guvernului, cere în mod explicit ca Parlamentul să nu mai legifereze și să se angajeze răspunderea, deci practic nici Parlament nu mai există, se duce la Curtea Constituțională și la CSM și le spune celor din justiție cum să judece. Ceaușescu era un pic mai reținut. Nu le spunea direct la judecători, la Marea Adunare Națională și la nu știu cum îl chema pe Boc de atunci, Dăscălescu sau Bobu”, a declarat triumfător președintele PSD. Victor Ponta a făcut o fixație în privința prezenței președintelui Băsescu la Consiliile Europene. Trebuie să îl înțelegem, UE pregătește un proiect de transformare care pune în cui toate promisiunile electorale ale PSD. Dar în loc să înțeleagă că în viitor, pentru a trece peste turbulențele care vor urma, clasa politică va trebui să acționeze unit, Victor Ponta continuă să meargă înainte cu ideea suspendării. O placă veche și care nu mai impresionează pe nimeni.

Clemy

109 responses to “Între Bruxelles și sălile de judecată

 1. Vă rog corectaţi şi apoi ştergeţi comentariul meu: se spune inamovibilitate şi nu imonavilibitate…
  Mulţumesc.


  Tnx Ari. Done.

 2. Verdictul în cazul Mătuşei lui Năstase s-a amînat. Iar.
  Ponta spune tîmpenii. Iar.
  Tot aşa cum România a fost ultima care a înţeles ce se întîmpla în Europa anului 1989, tot aşa România va fi ultima care va înţelege ce se întîmplă în Europa anilor 2000. Iar.

 3. Buna dimineata!
  Criza ne mananca viata.
  Austeritatea se holbeaza la noi, pieptanandu-si indolenta mustata…
  :mrgreen:
  Ca sa va inveselesc nitel va spun un banc despre cum functioneaza la noi justitia:


  O femeie a furat un compot de piersici dintr-un magazin si este prinsa de politie. Este dusa la tribunal, iar judecatorul o intreaba:
  – Cate piersici erau in borcan?
  – 6.
  – Atunci vei sta pentru fiecare piersica cate o luna la inchisoare.
  Din spatele salii se aude vocea sotului ei:
  – Domnule judecator, a furat si un borcan de mazare!”
  😆 😛 😆 😛 🙄

 4. Servus 🙂
  Viq,
  uitai ieri de UK cand zisei ca vor fi unii care nu vor pune botu’ la ce vrea brucsel.
  Uite ca 😀 Cameron le arata din nou cat de mult ii iubeste.

 5. Moare ţiganul, iar în Rai se-ntâlneşte cu Ceuşescu.
  – Măi ţigane, când a fost mai bine, in vremea mea, sau acum?
  – În vremea ta, jupâne, că pă vremea aceea politicienii făcea
  politică, muncitorii lucrea, iar ţiganii fura. Acu’ însă…
  politicienii fură, muncitorii fac politică, şi toţi vrea…. să
  lucrez eu.

 6. Si mai constat ceva, S&P vrea sa scada ratingul la toata lumea, ce d… ne facem 😀 😀 😀 .

 7. Rumpi vrea sa le dea puteri sporite lui Adrian Severin, CV Tudor, Gigi Becali, EBA, Adina Valean, Norica Nicolai ca sa se intromisioneze ei invaziv 😀 in proiectele de buget ale unor tari ca Irlanda, Spania, Portugalia, Grecia.
  Noroc cu Elvetia ca nu a aderat la UE ca sigur nu scapa de astia.

 8. @gino @viq. De Gaulle era impotriva acceptarii UK in UE. Iar englezii au fost mereu Gica Franaru’. De data asta, cu noi reguli la Euro (17) daca vor sa ramana la clasa 2, treaba lor.

 9. cinic,
  daca ma gandesc ca va trebui cineva sa-i explice Reginei Angliei cum vine treaba cu cedarea de suveranitate eu chiar ca nu vad UK in nicio clasa.
  Apropo, nici nu cred ca vor exista doua clase, degeaba se dau cocosi si Merkel si Sarcozy (doar parerea mea, sa avem rabdare si o sa vedem).

 10. Vai, l-am gresit pe Sarkozy, eram invatat cu romanescul Șarchezi 😀 .
  Aveam un cunoscut, Sarchezi Pardalian, chiar semana putin cu Nicolas 😀 .

 11. Ați votat un trădător președinte și nici acum nu vă vine să credeți ce vedeți. Eu unul mereu am avut bănuieli, văzând consilierii: Pleșu, Weber, Săftoiu. La Orban deja știam despre ce e vorba. Nu că ar fi fost altfel Geoană. Meciul a fost măsluit de la bun început, era win-win pentru „ei”.

  Ce poziţie susţine România de la Consiliul European de vineri?

  „Aşteptăm la fel ca toate celelalte state membre soluţii pentru consolidarea guvernanţei economice în Europa, soluţii atât pe termen scurt cât şi pe termen lung”, spune Orban.

  „Există două idei – tratatul să fie modificat la nivelul tuturor statelor membre, sau doar la nivelul celor 17 din zona euro. România ar prefera opţiunea modificării limitate a tratatelor şi la nivelul UE 27, astfel încât să se asigure integritatea UE şi să se evite pericolul de fragmentare a acesteia, de creare a Europei cu două viteze”, spune ministrul Afacerilor Europene.

  Îşi pierde România suveranitatea?

  „Nu este vorba despre o pierdere de suveranitate, ci de o partajare a suveranităţii pentru nişte lucruri care sunt absolut obligatorii. E clar că în momentul în care a fost creată zona euro nu au fost rezolvate toate problemele. Acum, în perioada de criză, aceste probleme de design sunt mai vizibile decât oricând”, spune Orban.

  „Dacă vrem să asigurăm o monedă puternică * e clar că va trebui să luăm mai multe măsuri care să conducă la adâncirea integrării, evident în interiorul zonei euro, dar e valabil şi pentru statele din afară, care sunt obligate să adere la zona euro, care trebuie să se pregătească pentru aderare”, declară ministrul.

  http://www.realitatea.net/criza-ue-orban-romania-vrea-modificarea-limitata-a-tratatului-este-o-partajare-a-suveranitatii_893212.html

  * care e „moneda puternică”, și cui vreți să o asigurați ?

 12. Riddick,
  se intalnesc niste oameni care cauta solutii la probleme pe care nu le-am facut noi asa ca nici propunerile de solutii nu vin de la noi.
  Era un banc cu „ma c… in pompa ta”, cam asa este si acum, nu te poti duce cu solutiile tale inainte sa auzi propunerile lor.
  Sa spui ca am ales un tradator mi se pare putin exagerat dar ma rog, este in ton cu… tonul 😀 .

 13. Bișnițarul de blugi și Kent de pe vapor vrea acum să euro-bișnițărească o țară.

 14. Si video 😀 .

 15. Fii serios, crezi ca lucrurile merg chiar asa din topor cum le prezinti?
  Fii si tu mai relaxat.

 16. Băsescu trădător?
  Ai luat-o razna băiete. Rău de tot.

 17. Riddick

  Apreciez ca esti contra UE (si banuiesc, anti CSI ca alternativa), dar nu apreciez chestia cu „bisnitzarul”. Omul nu a frecat puntea pe nava aia.

 18. Preşedintele în direct la tele.

 19. Buna seara, buna seara.. Din cate am citit acum cateva minute pe Hotnews presedintele explica pozitia pe care o va adopta Romania la Coniliul European 🙂

 20. Exact, Clemy! Seara bună! 🙂

 21. Servus Clemy 🙂

 22. Salut gino, salut tibi.
  Am citit. Corecta pozitia presedintelui. 🙂 Mie mi-a placut faptul ca a spus un lucru absolut evident: avem nevoie de solutii acum si nu putem sa asteptam modificarea tratatelor, o procedura greoaie si cu sanse mici de realizare in actualele conditii politice.

 23. Dream on, sheeple. Vă veți trezi în SUE.

 24. Riddick
  cred ca tu ai gasit iesirea, sper sa fie rapida si fara suferinta.
  Si nu trebuie sa ne jignim, chiar daca in capul unora dintre noi este pitch-black.

 25. Seara buna!
  nu am mai intrat azi sa vad daca v-a inveselit bancul meu,
  si chiar nici nu trebuia sa va placa,
  insa nici nu pot sa ma intristez inutil afland ca Riddik il considera pe Basescu un presedinte tradator.
  Parerea mea este ca mare noroc are Romania cu Basescu la butoane.
  A avut o atitudine de luptator si s-a manifestat mereu ca un sef de stat caruia ii pasa de ceea ce se intampla in Romania si care vrea sa schimbe in bine ceea ce depinde de el.
  Asa ca dezamagirea lui Riddik nu este deloc si a mea, ba dimpotriva.

 26. @luminita, salut. Am citit bancul la cafeaua de dimineata si m-a binedispus automat. Multam ptr el 🙂
  Acum despre musiu R. Lasa-l in boii lui. Atata il duce pe el creierasul, atata spune. Nu trebuie sa pui la inima scierile lui.

 27. Salve Lumi!
  Am citit bancul, mi-a plăcut. 🙂
  Apoi am citit ce a scris R şi mi-a sărit muştarul. De mult, R nu face decît să vorbească prostii la adresa lui Băsescu dar azi, parcă a pus capac.

 28. Riddick,
  tu ce faci aici?
  din confesiunile unui om sincer cu privire la trecutul lui, tu ii faci acum proces de intentie? ma refer la asa-zisa bishnitza cu blugi.
  Ma dezamagesti.
  Dupa logica ta ar trebui ca si eu sa ii incriminez acum pe cei de la care mi-am cumparat blugi inainte de lovilutie, nu?
  Dar de cand il stii tu pe Basescu Presedinte, ce ai sa-i reprosezi?
  Ce voiai tu sa faca si nu a facut, desi depindea de el?
  Ce lege scoasa din burta Parlamentului trebuia sa o promulge si a refuzat?
  Ce atitudine contra intereselor Romaniei a avut ?

 29. Salut, Clemy!
  nu am mai scris demult aici, iar daca indraznesc sa o fac este numai pentru ca postarile tale, exceptionale, chiar merita comentarii.
  Esti mai buna decat multi jurnalisti ai momentului, care publica in presa romaneasca.

 30. Salut, Tibi!
  cred ca ar trebui sa ne reocupam locurile pe baricada.
  Altfel se va cocotza scroafa in copac. 🙂

 31. Riddick,

  Am avut o intrebare, este drept implicita, care este parerea ta despre CSI ?(sau cum naiba se cheama). Despre UE o stiu.
  O alta intrebare implicita: Care este parerea ta despre calea care ar trebui urmata de Ro.? (UE sau Rusia)
  O alta intrebare implicita: Daca exista o a 3-a cale pentru Ro. este ea posibila?

 32. @luminita, intai multumesc ptr complimente. Nu le merit.
  In al doilea rand cred ca ar trebui sa scri mai des pe blog. De absenta oamenilor ca tine profita tot soiul de personaje cu misie. Nu trebuie sa ii lasam nici sa isi faca de cap si nici sa distruga ceea ce am cladit cu greu noi toti.

 33. OK! Lumi! 🙂
  – – –
  Clemy
  Te rog frumos să laşi modestia. Articolele tale sunt extrem de limpezi şi de cuprinzătoare. Şi întotdeauna la obiect!

 34. Don’t feed the troll 😀 😀 😀 !

 35. Incantațiile nu pot ține loc de solidaritate sau de proiect viabil, asumat conștient.

 36. Riddick,
  incantatii?
  unde vezi tu incantatii?
  Si daca e vorba de un proiect asumat constient, acela nu poate fi decat reformarea statului, la care s-a angajat Basescu si la care au atentat continuu franarii galagiosi Ponta si Crin.
  E drept ca si PDL-ul s-a calcat singur pe bombeu de multe ori, dar nu le-am iertat nimic si nu le-am cantat in struna, niciunul de pe aici.
  Tu insa cu cine tii de fapt?

 37. Nici vorbele aruncate aiurea nu pot ţine locul unor acuzaţii extrem de grave la adresa unui şef de stat. Înţeleg ura politrucilor gărzii vechi din pdl, dar de aici şi pînă la a face jocul uslinoşilor, este o cale prea lungă .

 38. Lumi
  După ce trioul BVB a fost scos de la butoanele pdl – nu discut dacă a fost bine sau nu – s-a dezlănţuit R la adresa piratului şi a noilor veniţi: Macovei, Sever, Preda, Paleologu şi nu numai. Chiar nu îl mai înţelege nimeni de pe acest blog. Poate unul sau doi trolli dar, vorba lui Gino: să nu-i hrănim nici măcar numindu-i. 🙂

 39. @eugeni: Germania merge spre CSI, cu „Triunghiul de la Weimar”:

  http://www.adevarul.ro/international/Rusia-in_-Triunghiul_de_la_Weimar_0_424158179.html

  The Russo-German Plan to Dismantle NATO
  http://www.thetrumpet.com/?q=5598.3914.0.0

 40. Discursul de azi al preşedintelui:
  http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13415&_PRID=lazi
  Hai mister R: spune ce este atitudine de trădător în acest discurs.

 41. Luminița, știu sigur cu cine nu țin: cu cozile de topor care fac jocul străinilor.

 42. Cu adevăruri culese din adevărul lui păturiciu, este normal să spui „chestii”.

 43. Buna sara, in trecere 😀

  Cred ca parerea mea care este…. 🙄 🙄 🙄

  Se joaca cele mai importante carti europene de la ultima cafteala incoace.
  Lucrurile incep sa se tensioneze cu atat mai mult cu cat Putin incearca sa profite de degringolada economica a vestului capitalist ca sa dea timpu’ napoi in razboiul rece.
  In 2012 se prea poate sa se decida din nou cele doua blocuri antagoniste dpdv politico/economic.
  Riddick are oarece dreptate privind directia in care se indreapta Romania si gafeaza impardonabil la adresa piratului de serviciu.

  Asa cum am vazut ca a prins Eugeni, ideea de baza e „noi cu cine votam” ?
  Nu noi astia de ne zbenguim la pom, ci „noi” Romania !

  Basescu face tot posibilul sa nu patim ca la ultima imparteala la care am jucat rolul de mamaliga si sa trecem si noi de partea cealalta a gardului prin propria vointa de fiinte cu sange cald ce nasc pui vii si’i hranesc cu oase. C’est tout !

  Avem variantele :
  A./cu „aia”.
  B./cu „ailalti”
  C./singuri straja pe redute, sa vedem cine’i mai iute, cin’ne prinde si ne … „integreaza” 👿

  Daca iesea Prostanacul prezidel, acum nu aveam nici o durere de cap.
  Nici cap pentru durere.
  Trebile erea simple, gata aranjate.
  Dar asa…….
  Inca se joaca.

 44. Mister T., e evident din activitatea lui recentă, precum și din implicarea fundațiilor germane în finanțarea și îndrumarea unor centre care promovează „linia PDL” (cică…). ISPR, F C-D, de ex.

 45. Vorbitorii de vorbe vorbesc:
  tradator, incantatii, solidaritate, proiect viabil, asumat, constient, cozile de topor, jocul strainilor … sufragiu nationale :D, asta-i din alta piesa.
  Parca e tot banda aia pe care o stiam, „decat” 😀 mai uzata.

 46. Mister R
  Vezi că ţi-a răspuns viq puţin mai sus: Adică tu crezi că dacă ieşea prosti preşedinte, era mai bine? Interesant. Să ştim şi noi cu cine joci.

 47. Nu, era același lucru, e un cartel europeist PPE/S&D/ALDE. Mare minune ca Geoană să nu fie în 2014 candidatul unei coaliții din care va face parte și PDL. Mai vorbim.

  Buzek demisionează, iar PPE nu desemnează candidat, mențin înțelegerea din 2009 cu socialiștii ca să îl voteze pe Schulz (desemnat formal candidat într-un scrutin intern recent la S&D), ba chiar Marian Jean Marinescu confirmă o întâlnire a grupului PPE cu candidatul comun Schulz (în interviu nu spune că e candidat comun, dar se știa deja). ALDE au candidatul lor, la mișto, vor merge cu Schulz la turul al doilea.

 48. Lumi

  Bun bancul.
  Am o rugaciune la domnia ta, se poate ?
  Pune deoparte ce gasesti mai zambaret de’a lungul saptamanii si o (le) agatam sambata dimineata de creanga, sa avem la cafea.
  „Bulinul si bulina de sambata matina” 😀
  Daca nu cer prea mult 😉

 49. Desigur, totul se decide la un nivel inaccesibil noua, prostilor de rand.
  Daca si voturile s-ar da tot acolo ar fi situatia ideala, mai ales pentru observatorul avizat, n’asha?
  Din fericire se voteaza aici si tot aici se numara voturile.

 50. O femeie a fost prinsă că a furat dintr-un supermarket un borcan cu compot de piersici. Judecătorul o întreabă:

  – Cîte piersici erau în borcan?
  – Șase! răspunde femeia.
  – Pentru fiecare dintre ele vei executa cîte o lună de închisoare.

  Din spate sare bărbatul femeii:
  – Domnu judecător, a furat și un borcan cu mazăre!

 51. Tibi,
  ca sa nu mai zicem ce-o sa fie daca iese Agamitza CrinDandanache presedinte….
  Cand alternativa pe care am avut-o in 2009 la Basescu, asa Prostanaca cum era ea si este inca, a ajuns sa fie considerata astazi chiar mai buna decat ar putea fi vreodata cea a Crizatului-„demnitarul” fara demnitate si fara obligatii de serviciu in Parlamentul in care a ajuns prin redistribuire de pe locul 3–
  cum ar putea cineva cataloga drept tradator pe cel care a tinut echilibrul balantei, atat cat i-a dat voie Constitutia iorgovana, si care dovedeste continuu ca vrea sa scoata tara la liman?

 52. Lumi,
  nu mai cauta motive unde nu sunt, omul abia asteapta sa porneasca un delir verbal impanat cu tot felul de questii, vezi comentul de la 20:50.
  Mi-a trebuit un timp sa ma lamuresc. O fi doar parerea mea dar este un fel de predicator al neantului. O fi, nu o fi, este parerea mea si o iubesc 😀 .

 53. @filadel, super banc. Atata dragoste in cuplu mai rar 🙂

 54. @gino, absolut exact. 🙂

 55. Un german pe aeroport in Paris. Vamesul francez se uita la pasaport si intreaba: – Ocupation? La care neamtul: – No, no, just visiting!

 56. Riddick

  La Congresul PPE, care lucra fix azi (7) si maine (8) inainte de niste decizii, e si Merkel si Sarkozy, dar si Basescu, si Boc, si Filat.
  In contextul in care PSDul moldovan trage tare sa obtina optiunea „democratica” a transprutenilor pentru alipirea la noua federatie a lui Putin.

  Pentru ei problemele noastre s’ar putea sa’i enerveze mai mult decat sa’i intereseze.
  Dar pentru noi cartoful e al naibii de fierbinte.
  Cred ca intrebarea nu e „daca ne lasam luati” de ei ci „daca vor sa ne ia”.
  Sau poate nu !
  Vedem !

 57. Viq,
  am inteles.
  Adica sa nu mai vin cu bancuri in cursul saptamanii, ca tre’ sa ne veselim doar in vichend.
  Eu m-am grabit sa-l pun tocmai ca sa nu-l uit pana sambata, 😆
  cum am patit acum vreo 10 zile cu un articol senzational + videoclip despre o tanara din SUA care , ramasa fara picioare de la varsta de un an, a performat cu ajutorul unor proteze in atletism si chiar in prezentari de moda.
  Din pacate am uitat unde gasisem articolul, am rascolit toate arhivele ziarelor pe care le citesc zilnic….si nu l-am mai gasit ca sa ti-l arat, cum intentionasem.
  Mi se parea ca s-ar potrivi frumos langa serialul cu Marty Ravelette.

 58. Lumi
  Am început să mă iau cu mîinile de cap văzînd variantele de preş sau de pm pe care le avem după pirat; pur şi simplu, nu ştiu ce să mai cred. Asta-i tot ce poate produce clasa noastră politică? ponta.cr-et-ini ?

 59. Dupa bancul Luminitei de la 11:15 si al lui Fil de la 20:57, mi’am amintit unul pe care nu’l stiti :

  La un proces femeia care a furat un borcan cu piersici e intrebata :
  – Cîte piersici erau în borcan?
  – Șase! răspunde femeia.
  – Pentru fiecare dintre ele vei executa cîte o lună de închisoare.

  Din spate sare bărbatul femeii:
  – Domnu judecător, a furat și un pachet cu orez !

  😀 😀 😀 😀

 60. Gino (21,05) Absolut exact! 😀

 61. Viq,
  😆 😛 😆 😛

 62. Bancuri?
  Iată: după ce se consumă noaptea nunţii, soţul spune:
  – din cîte văd, n-am fost primul; la care soţia răspunde:
  – după ce-am văzut, n-o să fii nici ultimul.
  🙂

 63. Luminita

  La prima vedere te scutesc de ceva, la a doua, de fapt iti dau de lucru 👿
  Cat despre materiale de motivatie, noteaza ce gasesti ca ma intereseaza.

  See ya !

 64. @tibi, si eu imi pun adeseori aceeasi intrebare. Este trist cand trebuie sa constat ca de exemplu Geoana este mai capabil decat Ponta si Crin.

 65. Noapte buna va doresc 🙂 .

 66. Clemy
  Rămîn la convingerea că acesti doi nefericiţi nu sunt decît experimente. În spatele lor sunt vulpoi mult mai versaţi care ştiu ce înseamnă să scapi astfel de specimene la putere. Că îi lasă să scheaune din poziţiile lor de aşa zişi lideri ai opoziţiei este una, să-i laşi la putere este cu totul altceva.

 67. @tibi, tot ce se poate ca ipoteza ta sa fie corecta. Dar chiar si asa este o situatie cu totul nefericita ca doi incompetenti (din care unul are si serioase probleme psihice) sa fie lasati sa se joace de-a liderii opozitiei si viitori conducatori ai Romaniei.

 68. Eu as fi curioasa sa stiu cum sunt perceputzi acesti doi maimutzoi de catre opinia publica, de catre oamenii obisnuitzi care isi iau informatia de la televizor,
  ca in sondajele de opinie nu am absolut nici o incredere deocamdata.
  Mi s-ar parea extrem de trist daca acesti papitzoi chiar ar fi credidati ca viitori presedinte, respectiv premier.
  Ar insemna ca tembeliziunile si-au atins scopul de a prosti poporul.

 69. Clemy

  Din păcate, se vede limpede că în toate partidele sunt grupuri de interese care aparent sunt unite dar care de fapt se sfîşie în subteran pentru putere.
  Dacă mă gîndesc de exemplu numai la ultimele alegeri din psd, este mai mult decît elocvent: şi Geoană, şi Ponta, au fost aleşi împotriva oricărui calcul politic de bun simţ şi în pofida evidenţei că ambii, sunt doi pitici politici fără viziune şi fără anvergură politică.

  Oarecum similar în PNL şi chiar şi în pdl unde ceea ce îi mai ţine uniţi, este speranţa cîştigării viitoarelor alegeri; sau măcar poziţia de PM.

  Revenind la cei doi. Ambii au dat dovadă de ambiţii nemăsurate ori acest lucru, nu se iartă. Nu se uită şi nu se iartă. Ambii au deranjat persoane mult mai importante (fiecare în propriul partid – şi nu numai) ori acest lucru nu va rămîne fără urmări.

  Plus de asta, vulpoii din fiecare partid în parte, ştiu că fără sprijin masiv din partea terţilor, fie aceşti terţi UE, sau Rusia, sau China, geaba cucereşti puterea. Te izolezi. Exact acest lucru nu înţelege Mister. R.

  Părerea mea.

 70. Am uitat sdă menţionez SUA… Sorry… Aici este de fapt, cheia.

 71. Lumi
  Eu încă mai cred în bunul simţ al omului obişnuit. Văd că şi televiziunile şi-au mai schimbat cît de cît, tonul. iRealitatea de ex. că de A3 nu poate fi vorba. Aia estre o oficină dedicată trup şi suflet felixului.
  Am spus puţin mai sus că nu cred că cei doi vor ajunge vreodată, să ocupe poziţiile în care se visează.

 72. Seara bună 🙂 Clemy, bun post: ai prins excelent starea politică a momentului, scoţând în relief exact aspectele esenţiale.

 73. @nora, salut. Bine ai venit pe la copacel. Multumesc de complimente. Cum scap de ultimul examen (maine 🙂 ) incep sa frecventez si gradina. 🙂 Vine Craciunul si trebuie sa mai aduc si eu in traistuta ceva nuci, mere, cozonaci 🙂

 74. @luminita, tibi nu stiu ce sa spun despre perceptia omului care se uita la televizor. Cred ca ar trebui sa devina evident ptr orice om relativ normal ca Ponta si Crin sunt lipsiti de orice fel de calificare ptr a spera sa ocupe functiile de premier si de presedinte. Spun „cred” desi poate ar fi mai potrivit sa spun ca sper.

 75. „De absenta oamenilor ca tine profita tot soiul de personaje cu misie. Nu trebuie sa ii lasam nici sa isi faca de cap si nici sa distruga ceea ce am cladit cu greu noi toti.”
  Adanc !
  Numai voi construiti, noi dezinformam !
  Vum va spne unul ca basescu nu-i cusher, cum ii bagati si voi pe Ponta, Crin si-l scoateti curat si uscat pe Geoana!
  Cum va spune unul (@Ridick, acum) adevarul in fata il desfiintati facandu-l in toate felurile, uitand ca in afara a unu, hai doi de pe aici nu-i stati nici la degetul mic.
  Sincer va invidiez pentru cat de loiali puteti fi celor care va platesc ( voua, care nu stiti sa faceti altceva vi se par astronomice sumele pe care ei le dau baccsis la un restaurant de fitze).
  Sper ca odata macar sa va fie rusine de ceea ce faceti !

 76. Stimați prieteni
  îmi cer scuze pentru eliberarea de la spam a comentariului lui Radu Humor. Promit că n-o să se mai repete.

 77. @RH, te sfatuiesc sa arunci astfel de pastile in alta parte. Nimeni pe acest blog nu este platit sa scrie ceea ce scrie. Daca eu scriu pe blog eu o fac in timpul meu liber si nu stau cu mana intinsa la pomana in fata nimanui. Este peste puterea ta de gandire sa accepti faptul ca cineva poate avea o parere proprie, ca poate scrie si altceva in afara talking-points date din subsolul sediului unui partid.

 78. OK, filadel!
  Greşeala recunoscută, se repetă. 🙂

  Serios vorbind, nu-i bai. Chiar, nu mai e.
  E limpede ce vrea şi ce poate, mister rh. Fooooarte limpede.

 79. Dragă Clemy
  Nu te mai amărî cu spusele ipochimenului. Nu merită!

 80. @filadel, e ok. Ai avut un moment de slabiciune. Se intampla.

 81. @tibi, m-au apucat nervii cand am citit ce a scris idiotul. Pe urma mi-a parut rau ca m-am ambalat. I-am dat satisfactie si nu se merita. Dar este si asta o idee indusa de presa romaneaca cum ca toti cei care nu striga ode cuplului Crin-Ponta si nu adera la teza dictaturii lui Basescu sunt vanduti. Daca vorbim de lipsa de coloana vertebrala si de mercenariat patent nu trebuie decat se ne uitam la ce se intampla la asa zisele televiziuni de stiri. Si chiar la unii editorialisti din presa centrala. Ptr proba putem lua un editorial recent din EZ care trebuie citit cu postarile de pe bloul asta. Ai sa vezi ca intreaga structura a ideilor este pastrata si au fost schimbate doar niste expresii pe ici pe colo. Nu imi trebuie nici drept de copyright si nici sa mi se ridice statuie ptr ca am semnalat niste evidente dar asta este atmosfera presei romanesti de azi. Si vine un individ frustrat ca RH si incepe sa dea lectii de moralitate.

 82. FuriousWordPressRipper

  Putina liniste, va rog, ca vreau sa va rog sa imi traduceti si mie un articol interesant 🙂
  http://www.bucharestherald.ro/politics/34-politics/25800-12-years-in-prison-for-adrian-nastase

 83. @Clemy

  Partea proasta este ca vine un tip naimit(tocmit cu ora 🙂 ) precum RH si te face sa te scuzi si sa argumentezi pozitia ta, el ne fiind interesat deloc, dar absolut deloc, de ceea ce ai de spus.
  Nu merita nici macar uzura tastelor, daramite pixelii din ecran. 🙂

 84. Clemy

  Explicaţia este cred eu, destul de simplă: vezi ce se întîmplă în Rusia unde fraudele de la recentele alegeri au fost clar arătate, unde putin a pierdut cam tot ce avea de pierdut deşi, credea că va domni în continuare pînă la adînci bătrîneţi şi devine limpede de ce anume hoţii, strigă hoţii.
  Le cam fuge iubitorilor de kremlin, terenul de sub tălpi. Nu mai au pe ce se baza.

  Cît despre presă, ce să mai vorbim? Acest blog şi blogul lui Teofil, sunt masiv copiate uneori, fără pic de jenă.

  Despre imbecil(i), nimic de spus în afară de, IGNORE.

  Ştii că toată lumea apreciază strădania ta. Dă-l naibii de frustrat.

 85. @tibi, in privinta lui Putin eu nu as fi chiar atat de sigura. Eu cred ca Medvedev a fost mai dibaci decat il credeam. Putin este in momentul de fata fara credibilitate chiar in randul propriilor sustinatori. Iar pe plan international nu se va risca nimeni sa il sustina. Medvedev l-a lasat sa greseasca ptr ca la momentul potrivit sa se prezinte ca „salvatorul democratiei” rusesti. Se va schimba garda KGB cu acte in regula cu o garda ceva mai spalata si mai abila. Si tinand cont de problemele economice-financiare si de interesele imediate ale Rusiei, cozile lor de topor din Romania nu mai merita atata osteneala si cheltuieli.
  @eugeni, nu stiam ca omul e cu simbrie. Deh hotul striga hotii.

 86. fw
  Articolul este tradus inclusiv în româneşte. L-ai citit pînă la capăt?
  Vezi că acest articol include cîteva fitile: Dragnea în pedele. 🙂

  Apoi. Cu Năstase, chiar e groasă: imediat ce s-a amînat verdicttul în procesul cu Mătuşa Tamara de azi, a ieşit la declaraţii. Numai că din arogant şi miştocar, mister născase a devenit aproape plîngăcios. I-a cam ajuns cuţitul, la os. Şi doare al naibii.

 87. FuriousWordPressRipper

  Tiberiu, 🙂

 88. Clemy
  Sincer, mie Medvedev nu-mi pare a fi decît o marionetă.
  Abil? Probabil. Dar nu prea cred.
  Cît despre ce spui cu cozile de topor din Ro, eu mai am oarece îndoieli.

 89. @fury, dupa materialul in engleza urmeaza si o traducere. Cateva impresii despre aricolasul asta nesemnat.
  In cazul lui Nastase nu cred pana nu vad o sentinta. In cazul lui Dragnea am indoieli. Omul tine baierele pungii la PSD si dupa ce partidul s-a incolonat ca sa-l apere de DNA nu stiu cum vor putea sa o intoarca. In PNL, ptr ca tot e dat numele lui Rusanu acolo, e posibil orice. Iar in cazul lui Pinalty, omul ar putea fi agatat ptr multe fapte dar cel mai probabil privind niste aranjamente fotbalistice. Sa vedem. Nastase a ramas in prinuntare inca o data pana pe 18 decembrie. Vedem atunci ce si cum.

 90. FuriousWordPressRipper

  Hai, ma, ce naiba? Nu mai stiti de gluma?

 91. OK!
  Dragilor, mai vorovim şi mîine!
  Noapte bună! 🙂

 92. Fw
  Nu prea mai este vreme de glumit.
  Dacă vrei să smulgi ceva zîmbete, spune şi tu un banc. Bun. OK?

 93. FuriousWordPressRipper

  Bine, ma retrag.

 94. FuriousWordPressRipper

  Videanu catre Basescu:
  – Sefu, am o veste buna si una rea. Pe care o vreti prima?
  – Pe aia rea.
  – Geoana a luat 60% din voturi.
  – Cum??? Atat de mult? Si care e vestea buna?
  – Dumneavoastra aveti 70%!

 95. FuriousWordPressRipper

  un reporter catre Geona: Care a fost cea mai frumosa zi a dvs.?
  raspuns Geoana:Pai stiti ,cea mai frumosa zi a fost o noapte

 96. FuriousWordPressRipper

  Ce i-a pus in ghete Mos Nicolae lui Geoana? Programul Geoana presedinte – varianta trial

 97. FuriousWordPressRipper

  Adobe a hotarat sa schimbe extensia psd in pdl

 98. FuriousWordPressRipper

  Geoana va tine azi o conferinta de presa, pentru a demonstra ca filmuletul in care se bucura si topaie pe scena este trucat

 99. FuriousWordPressRipper

  … daca nu zambeste nimeni, voi continua tot asa

 100. FuriousWordPressRipper

  Bine, fie, ma las pagubas. O seara pe gustul vostru!

 101. FuriousWordPressRipper

  Doi indieni mergeau linistiti pe un deal… La un moment dat, in departare zaresc un fum gros, intermitent.
  Cel mai in varsta zice:
  – Auzi, ce zice fumul asta, ca nu mai vad?
  Tanarul se uita, raspunde:
  – Aaa, nimic!… Sunt doar reclame!
  🙂

 102. FuriousWordPressRipper

  Mos Craciun intra pe horn intr-o casa si nimereste in dormitorul unei blonde superbe, care dormea goala in pat. Nehotarat, incepe sa se plimbe de colo-colo prin incapere, tulburat:
  – Daca o fac, nu ma mai primeste baba mea, dar, daca nu o fac, nu o sa mai pot iesi pe cos

 103. DRAGILOR (nu includ pe Red-Dick si pe RH)! la un moment dat RO va trebui sa raspunda la intrebarea hamletiana: In/out UE!!!! In subsidiar: exista viata INDEPENDENTA si dupa UE? Daca vrem (sa ramanem in) UE, atunci acolo sont reguli (mai noi si mai dure) de respectat, iar restul consideratiilor sunt vorbe la o bere/cafea.

 104. Buna ziua ! Am si eu o parere (mai cuprizatoare) :
  Vizita d-lui Geoana in US,aranjata de servicii,pentru ca PSD sa-l dea jos de la sefia senatului! Pe aici si acolo sunt niste baieti carora chiar le pasa de soarta noastra.Acesti baieti,stiind ca se apropie vizita pregatita de Hrebe pentru cele doua marionete,au stiut sa „loveasca„,si din fericire pentru noi le-a iesit! Mai stiti declaratiile ambasadorului US ? Ne-a spus copilotul ceva despre vizita in de.,si despre ce-a discutat cu seful sd de acolo?
  PS parere despre tradatori : marele tradator este Antonescu (Crin); ar fi trebuit ca pnl ul sa fie la guvernare, nelasand o minoritate sa se puna frana la ceea ce era firesc sa se intample! Sper ca macar acum , dupa urecheala zdravana venita de la Djuvara, Antonescu si mai ales PNL ul sa se trezeasca ! SOMNUL PNL NASTE MONSTRII !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s