Furtuna politică vine de la Bruxelles

Deciziile recentului Consiliu European de la Bruxelles au consfințit decizia statelor membre de a consolida disciplina financiară, cerința ca statele membre ale acestei noi forme a UE, și implicit a zonei euro, să își înscrie în propriile constituții o regulă de aur a unui deficit bugetar de maxim 3% din PIB, și autorizarea Curții Europene de Justiție de a supraveghea respectarea acestor angajamente merită analizate cu atenție.

Faptul că Germania a reușit să impună principiul „regulii de aur” nu este un lucru rău iar pentru România este o șansă nesperată de a-și pune ordine în finanțele publice. Ceea ce a obținut Germania a fost o primă condiție pentru ca Europa să înceapă să se desprindă de trecutul pomenilor sociale de tot soiul. Măsura vizează în primul rând tentativa de salvare a monedei unice iar disciplina financiară și „tăierea” cheltuielilor reprezintă un prim pas pe acest drum. Sigur, austeritatea bugetară singură nu poate scoate UE din recesiune, dar cel puțin asigură asanarea finanțelor publice. Ceea ce nu este puțin.

Rămân însă alte probleme cărora Consiliul nu a fost în stare să le găsească un răspuns. Două sunt în acest moment aceste necunoscute: de unde vor veni banii pentru ajutorarea țărilor cu probleme în condițiile în care Germania nici nu vrea să audă de eurobonduri, și care vor fi politicile menite să relanseze economic un continent aflat în letargie.

Marea Britanie a refuzat să accepte acest nou acord al UE pentru bunul motiv că nu este de acord cu ideea taxării tranzacțiilor financiare. O idee pe care am considerat-o întotdeauna nefericită și ca având un potențial enorm de a adânci și mai mult problemele financiare ale Europei. Cel mai vehement acuzator al premierului britanic s-a dovedit a fi Mario Monti, noul prim ministru al Italiei, acest leagăn al frugalității bugetare și a cărei cifră exactă a datoriei publice nu o cunoaște nimeni, care la adăpostul deciziilor impuse de doamna Merkel a vorbit de „autoexcluderea” Regatului Unit. Atâta curaj doar în rândurile gintei latine se putea găsi.

La București însă vestea semnării de către România a acestui nou acord a provocat o furtună în mintea și așa tulburată a lui Victor Ponta care s-a repezit cu declarații prin care s-a pronunțat împotriva modificării Constituției în sensul dorit de UE, de Germania în special. „Nu putem să modificăm Constituția cu un Parlament în care sunt trădători ca UNPR„, a precizat liderul PSD care a urmat apoi pe linia de acum cunoscută: modificarea Constituției doar după ce vor fi organizate alegeri anticipate. Și bine-nțeles a reluat și altă idee aceea a unui grup tripartit format din reprezentanți ai Guvernului, BNR și ai opoziției „pentru a discuta problemele României”. Aceasta a fost declarația dată agenției Hotnews ca apoi președintele PSD să-și schimbe părerea și să declare pentru Agerpres că ar fi de acord cu modificarea Constituției în sensul cerut de UE dar s-a arătat nemulțumit că nu au avut loc consultări pe marginea acestei probleme. „Suntem puşi în faţa unui fapt împlinit – acela de a accepta o decizie faţă de care nu au existat consultări în ţară şi dezbateri largi cu societatea civilă şi cu opoziţia„, a susținut copreședintele USL. Domnul Ponta încearcă să prostească lumea. Traian Băsescu a încercat în repetate rânduri să aibă discuții cu liderii USL dar aceștia au refuzat orice discuții și au preferat să recite mantra alegerilor anticipate.

Victor Ponta se agită pentru că începe să înțeleagă un lucru simplu: UE nu va accepta ca și alte state să o ia pe drumul Greciei și al Italiei și este în special îngrijorată de potențialul cheltuielilor populiste din partea țărilor din blocul estic. Iar pentru PSD, care și-a făcut strategie electorală din promisiunile privind majorările fără limite ale pensiilor și salariilor bugetarilor, deciziile de joi noaptea de la Bruxelles au căzut cum nu se poate mai prost. USL care a scos oamenii în stradă, care a acuzat măsurile chinuite de austeritate financiară ale guvernului Boc și care până deunăzi susținea că în Europa nu este nici un fel de criză și că problemele României sunt exclusiv creația „regimului Băsescu”, se vede în situația de a alege două soluții perdante: fie acceptă fără să crâcnească modificările cerute de Bruxelles și de președinte și rămâne astfel în imposibilitatea de a-și continua strategia electorală (și așa aflată în impas) sau se opune și riscă izolarea internațională și pune țara în pericol de a nu mai primi ajutoarele financiare europene. Este capătul unui drum pe care s-au avântat plini de inconștiență liderii opoziției care au crezut că vor putea să prostească organismele internaționale, să profite de finanțările europene, să dea drumul mai întâi promisiunilor electorale și apoi ale băierelor pungii statului fără a fi trași la răspundere de nimeni. Odată acceptată cerința UE, disciplina și autoritatea bugetară vor deveni literă de lege, PSD și PNL pierd definitiv argumentul potrivit căruia „criza” este doar o creație a incapacității actualului guvern.

Mărinimos, președintele Băsescu a anunțat că va convoca partidele pentru discuții informale asupra celor petrecute joi noaptea la Bruxelles. Sunt curioasă dacă Victor Ponta și Crin Antonescu vor onora cu prezența aceste consultări.
Decizia de la Bruxelles este și confirmarea unui lucru pe care îl scriu de mai multă vreme, și anume că România va avea de luat decizii grele și dureroase și că va trebui să le ia în cunoștință de cauză. Presa românească descoperea ieri atât posibilitatea ca moneda euro să se prăbușească (și înclin să cred că această perspectivă a rămas la fel de probabilă) cât și faptul că în Europa se conturează un nou pol de putere, Germania. Mass media autohtonă se face vinovată de a fi dezinformat în permanență populația și de a fi lăsat doi lideri de partid a căror capacitate de înțelegere a evenimentelor internaționale este limitată să creeze o imagine distorsionată a problemelor reale cu care se confruntă țara.

Clemy

PS: și în timp ce Victor Ponta urla împotriva deciziilor Consiliului European, un alt lider al PSD, Liviu Dragnea, filozofa pe marginea importanței consultării electoratului. Citez: „O să organizăm un gen de acţiune prin care probabil că o să chestionăm românii în legătură cu candidaţii pe care noi vrem să-i susţinem atunci când vor fi alegeri (…) Nu pot da detalii acum fiindcă nici noi nu avem acum foarte clar în minte„.

Atâta adâncime de gândire rar mi-a fost dat să citesc și această afirmație poate să stea strălucit în panteonul expresiilor de genul Ion Bobu „Am fost un dobitoc”. Mai mult, îndrăznesc să propun ca acest gen de afirmație politică să fie de acum înainte pus sub eticheta „Sunt prost și sunt mândru de asta„. Cine ar fi crezut că bietul Mircea Geoană o să înceapă să fie perceput ca un adevărat Ceahlău al coerenței politice a opoziției.

70 responses to “Furtuna politică vine de la Bruxelles

 1. FuriousWordPressRipper

  Buna ziua, Clemy!
  Rar se intampla sa fiu de acord cu tot articolul postat, dar de data aceasta ai reusit, de la un cap la celalalt.
  Un articol lucid, echilibrat, perfect!

 2. Articol de nota 10! Felicitări!

 3. O zi bună în continuare, tuturor! Vă citesc şi mai tîrziu. 🙂

 4. excelent, clemy,
  oare pina cind va mai putea ponta sa prosteasca pe unii?

 5. Buna dimineata!
  Pe mine clemy nu ma surprinde, sunt obisnuita cu stilul ei logic, ordonat, lipsit de echivocuri, uneori taios ca o lama de otel. Da clasa multor jurnalisti.
  Sper ca recentele decizii de la Bruxelles sa fie aprobate de Parlament iar Constitutia sa fie modificata si cu privire la rezultatele referendumului din 2009 dar si la o noua organizare administrativ-teritoriala.
  Avem o ocazie absolut unica sa indreptam lucrurile in directia reformarii statului si ar trebui ca si opozitia sa se opreasca din bruiaj si sa se puna in slujba cetatenilor care i-a legitimat prin vot pentru asta.

 6. BRAVO Clemy. As comenta pe scurt: A. spun de multa vreme ca PSD nu a inteles ca exista un tratat de aderare al RO la UE si ca nu e o vorba goala. B. negarea UE, PE, CE etc s-a intors precum grebla in fruntea PSD (in toto!!) C. Ponta declara in acelasi timp ca TR.Basescu a luat decizii IRESPONSABILE la Bruxelles, dar si ca USL e „cam de acord” cu tratatul. Incorenta tipica la USL. D. as vrea sa vad „programele” economice ale USL (fruct si ale poetului Vosganian) cum se ajusteaza pe tratat. PS. la consultari vor pretexta iarasi ca ei nu discuta cu un guvern in care exista si ministri ai UNPR?????? au facut-o pana acum de mai multe ori.

 7. USL ar consulta electoratul dar habar nu are pentru ce. cred ca l-ar palpa la portofel.

 8. Clemy, tu ori ai câlți în cap, ori faci aici propagandă:

  „Faptul că Germania a reușit să impună principiul “regulii de aur” nu este un lucru rău iar pentru România este o șansă nesperată de a-și pune ordine în finanțele publice.

  Mărinimos, președintele Băsescu a anunțat că va convoca partidele pentru discuții informale asupra celor petrecute joi noaptea la Bruxelles. Sunt curioasă dacă Victor Ponta și Crin Antonescu vor onora cu prezența aceste consultări. Decizia de la Bruxelles este și confirmarea unui lucru pe care îl scriu de mai multă vreme, și anume că România va avea de luat decizii grele și dureroase și că va trebui să le ia în cunoștință de cauză”.

  România va face ce decide parlamentul. Aparent, nu ar fi majoritate pentru modificarea Constituției, dar USL și PDL sunt în același cartel europeist, se va face după alegeri. Posibil, anticipate, dacă așa vor primi ordin de la Bruxelles (USL joacă electoral și punctează, PDL pierde).

  Pentru EuroBăse, o dedicație: „Vesti la giubba” – Pune-ţi costumul [de paiaţă]
  Ruggero Leoncavallo, opera Pagliacci (1892)

  Vesti la giubba,
  e la faccia infarina.

  La gente paga, e rider vuole qua.
  E se Arlecchin t’invola Colombina,
  ridi, Pagliaccio, e ognun applaudirà!
  Tramuta in lazzi lo spasmo ed il pianto
  in una smorfia il singhiozzo e ‘l dolor, Ah!

  Ridi, Pagliaccio,
  sul tuo amore infranto!
  Ridi del duol, che t’avvelena il cor!

 9. Medicamente… 😉

 10. Credeam
  Mister R.
  credeam că spusele lui viq, sunt valabile şi pentru tine.
  Mă refer la tratamentul aplicat celorlalţi de pe acest blog.
  Faptul că i te adresezi lui clemy ca un golan de ultima speţă, dovedeşte că de fapt, cîlţii sunt în creierul tău încins de propagandist anti UE.

  Şi apropo de paiaţă. Dacă te uiţi singur în orice oglindă, BINGO! :mrgreen:

 11. Salut Old!
  Cămaşa de forţă bădie!
  Că ipochimenul parcă a scăpat nu se ştie cum de la 9.

 12. Riddick

  Ti’o iei.
  Nu am banat pana acum decat o singura data, un purligar ratacit. La minte.
  Dar nici nu e nevoie.
  E suficient sa nu va mai tin partea.
  Si sa nu ma mai ostenesc sa va slobozesc din scaieti.

  Pe Radu l’ai mai vazut ?
  Eu nu.
  Si nu l’am banat.

  Up to you.

  Din cate stiu orice virgula schimbata in Constitutie este valabila numai dupa referendumul de validare.
  Gresesc ?
  Daca nu, atunci vax albina !
  Nu Basescu, nu Parlamentul ci poporul roman decide in final ce si cum.
  Nu te mai infoia asa ca curcanu’ ca cand faci galagie se aude, fiindca curtea’i mica.

 13. Riddick, te ştiam altfel…
  O spun cu seriozitate.
  Tot cu seriozitate: m-ai dezamăgit! Tare mult!!!
  Păcat…

 14. Va salut!
  fara respect pentru cei care-si infoaie pe aici penele facute flenduri in cotetzul lor care nu ii mai incape.

 15. Arizonianul,
  exact asta ii spuneam si eu ieri.
  Se pare insa ca e definitiv dus cu totul.

 16. Viq,
  tu ai fost mereu ingaduitor cu toti nebunii care au tinut mortzis sa-ti dea autografe la Copac.
  Sper sa te vindeci.

 17. Clemy, cu riscul ca repetitiile sa plictiseasca, ai o minte riguroasa, gandesti clar si iti reprezinti ideile deoasebit de inteligibil. Felicitari!
  In aceeasi ordine de idei, taxarea tranzactiilor financiare imi pare si mie o prostie enorma, n-ar face decat sa determine emigrarea capitalurilor de pe batranul continent. O dominatie a „formulei germane” ar aduce prejudicii pe termen scurt, nu doar mediu. Ar fi de revazut, aici, tezele lui Susan Strange, privitoare la, Westphalia system – Westfailure, precum si la States and Markets and The Retreat of the State : The Diffusion of Power in the World Economy.

 18. Servus 🙂
  😀

 19. Gino,
  servus!
  😆 😆 😛

 20. Lumi,
  Articolul este foarte bun, radeam numai de ce misuna prin ograda 😀 .

 21. Gino,
  si io radeam, dar nu era rasul meu. 🙂

 22. mada_lina,
  ne tinem de aproape, n-avem cum altfel. 😆 😆

 23. Luminita

  Eu sper sa nu ma vindec. 😀 😀
  E si ei oameni, soro, ce naibili ? 🙄

  Da. Pe alocuri pot fi altfel de oameni decat cei care pareau. Dar pentru mine nu sunt surprize atat de mari.
  Daca iti aduci aminte, vorbeam candva cu ani in urma, intr’un clip documentar/artistic despre „mortii/vii”.
  Persoane „plantate” in teritoriul adversarului, care se comporta intr’un mod frumos is previzibil pana primesc parola de percutare la misie.
  Atunci pot sa declanseze jihadul spre surprinderea „inimicului” nepregatit fizic, psihic si cu ciomag langa el.

  Nu spun ca Riddick ar putea fi unul dintr’ansii. Nu stiu.
  Dar nici nu spun ca n’ar fi. 😉 Nu stiu nici asta.
  Spun doar ca sunt pregatit pentru variante de genul asta.
  Ar fi bine sa fiti si voi.
  Ati fi mai calmi si mai senini oleaca. 😀 😀 😀

 24. Şi eu sper să nu te vindeci, VIQ!
  Rămîi aşa cum ai fost şi mai ales, aşa cum cum ai devenit. 🙂
  Cît despre „implantaţi” e simplu: se numesc conserve într-un limbaj de specialitate. 🙂

 25. Of, am bolduit aiurea. Vă rog să ştergeţi tot comentul.

 26. Viq,
  suntem 😀 .
  A spus ca presedintele este tradator, ok, parerea lui. A spus ca suntem oi, parerea lui.
  O doamna scrie un articol, ii da ocazia sa comenteze, sa-si puna link-ul aici pe blog, ocazia sa ne mai spuna o data oi, daca vrea 😀 , si el ce face:
  spune ca are calti in cap.
  Mai da-l in puii mei de domn.

 27. Viq,
  da, sunt.

 28. adica sunt calma .
  😉

 29. Mno, amu’ dacă îi bolduit, măcar să se înţeleagă că acest copac, a fost recuperat în spiritul poieniţei. TKS, filadel şi viq.
  Mulţumiri deosebite, pentru eforturile dragei de clemy! 🙂

 30. Buna seara, buna seara.
  Multumesc ptr aprecieri tuturor 🙂
  @cinic, Dumnezeu cu mila daca USL va face efortul sa vina la consultari. Nu mai e mult pana luni, asa ca o sa vedem 🙂
  @luminita, daca noi, romanii, nu ne putem face singuri ordine in propria ograda, atunci trebuie UE si mai ales Germania, cu bata, sa faca ordine. Timp de 20 de ani am tarnosit-o prin „tranzitii” si nu am ajuns niciodata nicaieri. Uite ca avem acum o ocazie nesperata sa ne indreptam pe drumul cel bun.
  @mada_lina, polul de influenta german a inceput sa se contureze inca de acum un deceniu. Chiar eu am scris in numeroase randuri ca eu vad viitoarea Europa nu ca o singura UE ci ca mai multe uniuni competitoare, unele avand forme regionale. Si nu am nici un merit in afirmatiile acestea. Nu sunt profet sau cititor in stele, pur si simplu am citit cu mai mula atentie presa europeana. Ceea ce ar putea sa faca si ziaristii autohtoni daca si-ar obosi creierul si ochii macar jumatate de ora pe zi si nu s-ar multumi cu traducerile Mediafaz preluate din cateva ziare din SUA si Europa.
  @tibi, old, arizona, fw, sare, viq, tuturor salut 🙂

 31. @gino, salt. 🙂
  Ups, vad ca boldul a devenit „contagios” 🙂

 32. clemy,

  numai pe mine nu m-ai vazut
  😥

 33. @skorpion, salut. Scuze ca nu te-am vazut din prima. Mea culpa.

 34. Servus Clemy 🙂

 35. am glumit
  🙂

 36. clemy,
  te salut inca o data si ma bucur ca tii pasul cu noi si ne tii moralul sus, desi puteai sa ne uiti demult.

 37. @luminia, sti vorba aceea veche „sangele apa nu se face”. Mie mi-ar fi rusine sa ma privesc in oglinda si sa nu ma mandresc ca sunt romanca. Romanca m-am nascut, si romanca am sa mor. Ca acum locuiesc departe de tara este un amanunt. Tarii asteia i-ar merge mult mai bine daca romanii plecati peste mari si tari ar da mai multa importanta la ce se intampla acasa.

 38. Viq,
  si io sper sa nu te vindeci, ca altfel cine naibilii ar mai tine echilibrul pe-aci?!!?
  Cat despre ce ziceai tu mai antartz, adica la 19:23 , nu-mi amintesc nimic de documentarul/clipul acela, cu mortii vii.
  Poate ar fi cazul sa ni-l aduci iar in atentie.
  |

 39. Da.

  O sa’l caut si incerc sa’l pun.
  Scuze ca’s episodic. Eu nu ca ma laud, dar sunt tot pe plantatie. Azi am bonus, ca e sambata : o ora in plus 👿
  Ma duc sa scot boldurile. Si sa pun ace de siguranta 😀

 40. Viq, 😉 🙄

 41. mama ce la mai place la asa-zisii liberali sa frece riddikea pe bloguri si sa-si dea cu dreptu-n stangu’!

 42. Se făcu’ lumină sub copac! 🙂
  Scuze pentru bolduire, VIQ, mulţumesc, VIQ. 🙂

 43. Ce-mi plac clipurile mele…… 😉

 44. VREAU O TARA CA AFARA !

 45. Nu e bardul meu preferat dar, spune bine ce spune.
  Vă reamintesc

 46. Luminita

  L’am gasit.
  L’am vizionat din nou. 😀 😀 😀 😀
  Si am impresia ca desi are frumusica varsta de trei anisori jumate, a ramas teribil de actual.
  Nu mai fac trimitere la mine in ograda, prefer sa’l aduc aici drept postare in weekendul urmator ca mi se pare inca bun.
  Radbarica 😀

 47. Viq,
  cum adica in weekend-ul urmator?
  las’ ca ma duc la tine-n ograda, poate dau de el acum.
  PS: Cum se intituleaza?
  😳 ca sa dau de el mai rpd.

 48. Tibi,
  stii ca cica si Ducu Bertzi a dat cu subsemnatul la …”.Ochiu si Timpanu SRL”?!?!1
  asa a zis CNSAS-ul.
  Mie chiar mi-e ciuda.
  Noi cu cine mai ramanem sa ne sprijinim de garduri?

 49. Bon. O seară plăcută în continuare, tuturor.
  Vă mai cetesc cu drag, şi mîine!

  ps. nu vă obosiţi să-mi răspundeţi. 🙂 🙂 🙂

 50. Va rog frumos sa nu va enervati, da ?

  Cetim frumusel, zambim si’ ii dam picioare’n gura pe rand.
  Fara inghesuiala, fara galagie, fara dezmat si strigate isterice. Dupa aia ii luam capu’ si batem la perete pentru antrenament la tenis cu picioarele.
  Totul calm si civilizat.
  Ca oameni suntem, nu animale.

  Deci :
  „….preşedintele, dacă iubeşte ţara asta, să lase partidele în pace, să nu le invite nicăieri. Ideea că preşedintele cheamă partidele la sfat, ca un tătuc, că el e gazdă şi ceilalţi oaspeţi, că el vorbeşte primul, în faţa gazetarilor, eventual face câteva glume când dă mâna cu invitaţii şi se taie în vorbe cu liderii opoziţiei, s-a dovedit că nu e cea mai potrivită soluţie. Hotărât lucru, Palatul Cotroceni nu e un loc bun pentru consensul politic”
  …………………….
  „Dialogul politic trebuie să aibă loc la Parlament, între grupurile parlamentare ale partidelor reprezentate. În situaţia în care partidele parlamentare nu se înţeleg, abia atunci ele pot solicita arbitrajul
  prezidenţial”
  ……………………….
  „Lăsaţi ca fiecare să-şi facă treaba: partidele să dialogheze, Parlamentul să voteze şi Guvernul să aplice. În cazul în care astea nu se vor întâmpla într-un timp rezonabil – deşi înclin să cred că în acest mod sunt mai multe şanse – abia atunci Constituţia vă mandatează să interveniţi. Altminteri, chemându-le înainte ca ele să-şi fi făcut treaba, lăsaţi impresia că ele, fără dumneavoastră, nu sunt în stare să se descurce. ..”

  Semneaza Varujanu’ Guzganian,
  Cu ciocul de bou plavan,
  Si cu capu’ tot de bou,
  Ce cuvanta din popou.

  Pai ma, sa nu’i bati p’astia pana spun „Nu mai fac !” ????? 🙄
  Prin semne, cu degetele ramase tefere. !!!

  …..’ti ai dracu’ de derbedei !!!!!!!

 51. Da viq, ştiu.
  D’aia am şi spus că ducu nu e bardul meu preferat.
  Nici păunescu nu e; dar; ruga sa pentru părinţi spusă de hruşcă, rămîne.

 52. Luminita

  Cum vrei.
  Nu insist ca fac pe interesantul si nu’i fromos.
  Il gasesti acilea :
  http://civiq.blogspot.com/2008/08/antizbang-virtual-war-episodul-pilot.html

  31 august 2008 🙄
  Hei, ei…. ce vremuri !!!! 🙄 🙄

 53. Tibi

  Ai spart oalele !!!!
  🙄
  Eu vorbesc despre altceva !

 54. Tibi,
  io eram cu ce-am zis de Ducu Bertzi , nu Viq.

  Viq,
  „…cand nu poti ca sa mai ai printzipuri si valori….
  cand si rapitza s-a dus dracului demult….”
  ce mai conteaza ce zice azi dobitocul de Vosganian, dupa ce-a lasat ministerul de finante in genunchi?!??!
  sa ne fereasca Dumnezeu de Ponta si Crin,
  ca pe ceilalti ii cunoastem deja si stim ce le-a putut neuronul.

 55. Tibiiiiiiiiiiiii,
  ma lasi si cu Hrusca?
  iar a mai compus vreo 8 colinde si a venit sa ni le cante?!

 56. Viq,
  hi, hi, hi, n-am rezistat decat 2 minute, mai incerc si maine.

 57. OK, dragilor. 🙂
  Am spart oalili.
  Mă penitenţiez automat cu frooo, doo zile de tăcere pînă îmi bag minţile în cap. 🙂
  Important e că, ştiţi voi CE! 🙂

  Şi vă dedic:

  🙂

  NB!

 58. Şi pentru lumi, dedicaţie specială 🙂

 59. tibi,
  multumesc deosebit de mult!

 60. tibi,
  lasa-ti mintile acolo unde s-au aciuat,
  de ce trebuie sa stea neaparat in cap?!?!?!
  Pe maine!
  ca maine sigur va fi ceva mai ceva decat azi. 😆

 61. Noapte buna, Romania, oriunde te-ai afla!

 62. Din partea unui insomniac bătrân, pentru cei care s-au ostenit p’aci. Hai că e fain și clipu’ și șalu’! 😉

 63. Buna dimineata si buna sa va fie inima!
  😆

 64. Buna dimineata!
  Va recomand la cafea sa cititi acest articol, adus de cedric pe Politeia:
  http://www.ziare.com/politica/politica-externa/in-sfarsit-europa-se-va-ocupa-serios-de-romania-1138973

 65. Clemy
  😆
  Excelent material!
  Iti admir talentul literar,claritatea ideilor,capacitatea de analiza si nu in ultimul rind munca depusa ! 🙂
  Felicitari!

 66. @clemy @all. O fraza EXCEPTIONALA dintr-un articol aparut n The Guardian (atribuia unui inalt politician german): „Trebuie să scăpăm de iluzia că cheltuielile de stat creează oportunităţi de dezvoltare.” Hai s-o repetam peste tot (pe post de bec: poate se mai lumineaza ceva imbecili)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s