Nemulțumitului i se ia darul.

Și i se dă parul.
…. să-și tragă una-n cap cu el !

Nu mai departe de acum o săptămână tocmai îmi exprimam teribila nemulțumire că PDL își bate joc de ceea ce a promis, de fapt de ceea ce ne-a promis în campanie, mai mult decât clar și răspicat. Respectiv uninominalul curat, reducerea numărului de asistați social cu salarii de parlamentari și mutarea legislativului respectiv de la „două camere plus dependințe cât palatul” la una garsonieră cu bucătăria afară să vedem și noi ce naibili se (pre)gătește acolo.

Spuneam atunci că dacă, DACĂ, PDL renunță la a lupta pentru aceste obiective, îl sancționez cu disprețul meu profund și fac autostopul gata să urc în prima trotinetă ce apare și pare a se deplasa spre direcția care mă interesează.
Nu au trecut decât câteva zile și un duș rece m-a făcut să caut ciorna aia cu nervi pe dânsa și să tai cu roșul sângelui spre a rectifica din mers cu albastrul cerului.
Cu fața de un galben auriu precum grânele patriei.
Când sunt încă verzi :mrgreen:

Nu atât faptul că PDL a început a face vorbire despre respectivele măsuri, prin glăsciorul pe cât de subțire pe atât de tăios al ministrului cu tocuri, m-a făcut să reiau la analiză ce am în valiză. Pentru că nu sună deloc convingator. Deloc, de timp și mai ales de mod, că nu văd CUM ar mai putea să facă ACUM respectivele reforme nici să mă tai. Mai ales în perspectiva unor propuneri iliesciene de modificare a Constituției la care nu mă pot gândi fără să mă împiedic. În timp ce stau pe scaun.

Dar faptul că Justiția din România se vinde la pachet devalorizat, mai ceva decât combinatele privatizate pe un dolar simbolic, este de natură să mă conștientizeze de faptul că ceea ce mie mi se pare infim la acțiunile și comportamentul PDL este de fapt ENORM în raport cu decorul întregului tablou românesc. O fi el Boc scund, dar nick/name-ul României e Liliput.

Cu o asemenea caracatiță, cu o „frăție” mafiotă politico/juridică de asemenea dimensiuni, este de mirare cum de s-a reușit și infimul de până acum !

Nu mai e vorba de omul/inculpatul Năstase Adrian. Că e sau nu vinovat chiar nu mai contează.
În fața mea omul este vinovat din momentul în care a recunoscut public.
Adică momentul în care a pus în mișcare întregul aparat de partid și (din pacate încă rămas) de stat pentru a bloca acțiunea justiției în cercetarea dosarelor respective.
Dar faptul că a reușit să facă acest lucru, că a reușit să pună în completul de judecată acele persoane care să dea acel verdict, e dezarmant. Ba mai mult. A reușit să reintroducă în sistem și pe acel post, persoane aruncate anterior de acolo pentru incapacitate de plată intelectuală, doar pentru pentru a-și realiza obiectivul personal. Vorbim aici de o putere ce depășește orice coșmar social.
Este dovada clară că sistemul pe care-l reprezintă este mai puternic decât întregul aparat de cântărire și împărțire a dreptății în statul român. Și decât orice altă formă organizată de menținere și funcționare a unui stat social.
Dovedește cât se poate de clar că așteptările mele (care între noi fie vorba, sunt cu mult mai modeste decât ale multor amici din aria noastră de acoperire cu frunzele vorbelor), sunt totuși mult prea ridicate pentru capacitatea poporului român la momentul 2012.
Acesta este nivelul real de civilizație la care a ajuns poporul român în acest moment. Un minim bun simț spune că trebuie să acceptăm evidența.

Dacă Teoria Elucubrației se adeverește și Doamne/Doamne spune „StopJoc” pe 12/12/12, să recunoaștem că ne înfățișăm cu o găleată de realizări de care pot fi mândri doar Ponta și Antonescu.
Poate că ar trebui să-i fredonăm „bărbosului” precum prietenul Alifantis :”Mai lasă-mă, un minut, Mai lasă-mă, o secundă, Mai lasă-mă un anotimp, un aaaaaan, un tiiiimp ….!”, doar/doar om reuși și noi ceva în viața vieților noastre de ființe cu sânge cald care nasc pui vii și-i hrănesc cu speranțe.

Dat fiind deci acest „frumos tablou cu lupi” ce mi se înfățișează nud privirii ochiului interior, precum și viteza de-a dreptul dublă cu care pare a nu se întâmpla nimic la NR, încerc să mă abțin a mai sudui cu așa obidă PDLul, că …. cine știe ?!
Poate voi fi silit a fi nevoit să-l pocnesc iar cu ștampila, chiar tremurândă încă de nervii nerăbdării.
Că dacă nu mă mulțumesc cu centimetri portocalii alergați gâfâit de Boc în direcția bună, se prea poate să vină Năstase și dintr-un zâmbet bonom să facem un adevărat salt de câțiva kilometri.
Atât într-o clipită cât și în … apoi.

Iar șansele să apară trotineta alternativă NR, în timp util, scad cu 60 de minute pe oră, în fiecare ceas !

…… dar și dacă apare 😉

Viq

69 responses to “Nemulțumitului i se ia darul.

 1. neata,
  frumoasa postare,

  totusi, poat,e poate apare trotineta si se va transforma intr-un bolid ametitor de optimist – ma refer la rezultate
  🙂

 2. „o gäleatä de realizäri” m-a amuzat teribil

  era gäleata cu rahat, dela closetul biologic, a lui tonta si ponta.

  nici mäcar atat, au fäcut spumä la gurä, de lätrat.

  istericul buhäit-cu ochi de peste mort, este de-a dreitul scarbos,

  iar co-chilotul, este un golänas, cu ifose si comportament de handicapat- cum si aratä.

  astia 2, sunt cele cel sleioase figuri posibile,

 3. Dilema,intristare,obida!
  Cam asta e starea romanului in acest moment .

  Totusi,viq,nu e suficient sa ai vointa ,fara putirinta.Daca portocaliii ar avea inca 25 de alesi si s-ar misca cu trotineta ,am avea motive sa-i zgaltaim din tatani ,sa le smulgem penele ca sa numai zboare niciodata.

  Dar, daca….daca….n-ar fi schiopatat sistemul nostru electoral(original) si n-ar fi fost scos pe tusa un Ionut Popescu si inca cativa de calibrul lui de niste bezevenchi ca Antonescu,Orban ,azi, furia noastra ar fi indreptatita.

 4. theo-nona? De cand?

  Fara sa vreau citindu-te m-am gandit la comicii vestiti ai ecranului,si-mi venea sa-mi dau palme; adica cum sa „intinez”memoria unor celebritati ? Cum sa compar niste gunoaie cu personalitati ce mi-au incantat adolescenta?

  Ar trebui sa ne reamintim in aceste zile de mortii Timisoarei ,de unde a inceput totul.

 5. Salutare tuturor!
  Viq
  mulțumesc pentru articolul ăsta. L-am citit la cafea și mi-a băgat soarele-n ochi. 😆

 6. Frumos articol si dureros de adanc in gandire . E tristetea mamei care-s vede pruncul dand cu piciorul norocului de a se fi nascut sa devina salvatorul natiei. Nu-i mai putin adevarat ca si natia nu-l prea ajuta, daca ea, nesilita de nimeni, si-a intors privirea catre reactiune !. Eu zic, ca orice optimist incurabil, sa mai asteptam un pic (un an), poate ca intre timp poporul se mai trezeste din amorteala !.

 7. nu stiu care partid a pus in practica programul avut in campania electorala. pdl incet dar sigur devine copia fidela a psd-ului

 8. Ziua buna !

  Scorpy
  Eu sper.
  Dar sunt pregatit si pentru cazul ca nu apare la timp.

 9. daca nu apucam noi, poate tinerii nostri vor prinde o trotineta transformata in bolid
  🙂

 10. Fil

  „Flacara de veghe” 😀 😀 😀
  Mica, sighinasa, fara stralucire prea mare dar vitala 😉

 11. Galani
  🙄 🙄 🙄
  Multumesc, ma simt flatat in ziua de duminica, ceea ce face bine la orgoliu 😀

  Asteptam, batrane, asteptam inca un an daca trebe.
  Ca poate ne revenim.
  Ca pana si muschetarii lui Dumas au revenit „Dupa 20 de ani”, noi ce cusur avem ?

 12. BM

  La prima cred ca ai dreptate.
  La a doua mai putin.
  Nu vad sa existe vre’un alt partid/formatiune politica in Romania care sa fie simultan si corupt si cu ideologie socio/economica pe dos fata de normal.

  PDL nu e tocmai ceea ce avem nevoie dar o guvernare PSD e similara cu sinuciderea, ceea ce nu e frumos.

 13. @viq. (cu al meu nick). Puterea si deci si influena asupra societatii se masoara in voturi, ca sa nu cadem in patima dezbaterii despre falanstere, despre Saint-Simon, despre iluministi, despre kibbutz etc. Cat timp NR nu aduna voturi PESTE pragul de un milion se va vorbi DESPRE dar nimeni nu va vorbi CU.

 14. Nemultumitului i se ia darul
  Un titlu deosebit de intelept provenit din multa amaraciune.
  Ar fi bine ca in cheia acestui titlu sa devenim mai intelepti. Ar fi ! Vom reusi ? Greu de afirmat ca, DA, dupa ce vad ca se intampla „pe aici si pe dincolo”.

  Nu stiu, dar cred ca nu mai putem sesiza adevaratul dusman al nazuintelor noastre, cum ar fi de exemplu, PRESA, indreptandu-ne furia, cand si unde NU trebuie, neparat.
  O presa responsabila ar fi pus tunurile pe JUSTITIE in asa fel incat aceasta sa-si exercite adevarata menire intr-o societate. Dar cu o presa ca a noastra, pe care o consider „cel mai mare tradator” al natiunii romane de 20 de ani incoace, cu o astfel de presa (absolut toata) care a trecut mereu sub o nepermisa tacere lucrurile cu adevarat grave care s-au petrecut in aceasta tara incepand cu 1989, ne va fi foarte greu sa iesim la un liman cat de cat convenabil.

  Cat despre NR, ce sa zic,
  din ce in ce mai des imi vine gandul ca NR este ca „fat-frumosul calare pe cal alb” pe care il tot asteapta fetele de maritat. Nevenind, raman cu toatele, nemaritate. Fie, sa-mi fie gandul aiurea, sa nu se indeplineasca.

  Un titlu care in opinia mea include amaraciunea neputintei noastre ca natiune. Ferice de cei ce n-o simt atat de acut. Ferice de ei ! ! !

 15. De cand citesc acest blog niciodata n-am avut un sentiment mai clar de manipulare dusa la extrem cu mijloace extrem de rafinate si si cuvinte maestesigut rasucite.
  Pentru mine dezamagirea este si mai mare deoarece am crezut in bunele intentii ale lui @Viq, care pana la urma se dovedeste un tip plin de talent dar tot atat de lipsit de scrupule .
  Nu-l credeam atat de bine platit sau santajat incat sa mearga pana-n panzele albe cu aberatiile sale, care-l palesc ca bumerangul exact in moalele caracterului sau pe care nici nu incearca sa-l salveze sau sa-l protejeze macar, de jenantele si dezavantajoasele impresii pe care le provoaca/dezvaluie fara a-l mai interesa situatia penibila in care plonjeaza ca ultimul activist ahtiat sa nu-si piarda sinecura !
  Pana acum puneam unele idei perle ale lui pe seama faptului ca este rupt de realitatile romanesti . Din pacate este rupt doar de orice urma de bun simt si obiectivitate !
  Cu greata inimaginabila si dispret pe masura trebuie sa-mi recunosc infrangerea :
  Nimic din ce are tangenta mai indelungata cu mizeria portocalie nu mai poate fi recuperat !
  Si e pacat, ca asta se pare ca era un NIMIC mare !

 16. Loda

  Am cetit.
  Nu.
  Prin abordarea superficiala si tendentioasa a „decorarii securistilor corupti” de catre seful statului, autorul arata ca e si prost informat (habar n’are cu se mananca procesul respectiv) si rau intentionat. De buna seama mai toti cei ce’l urasc pe Basescu se regasesc in vorbele dumisale, fara sa sesizeze ca sunt complet rupte de realitate.
  Nu au de unde sti, e adevarat, dar de ce i’ar interesa ?
  Ura impotriva lui Basescu e suficienta.
  Ministerele de resort (Armata si Internele) au un sistem propriu, semi/automat prin care acorda distinctii, decoratii, medalii. Semnatura presedintelui da o incarcatura patriotica in plus.

  Iar mai adanc, pe masura ce acuza mobilitatea lui Boc, care’si permite (auzi tu, micul dictator… !!! 🙄 ) sa nu se opreasca la franele derbedeilor din Parlament si trage cu asumarea raspunderii din toate pozitiile, e chiar usor mizerabil articolul respectivului.
  Eu am convingerea ca lucrurile se misca MULT PREA INCET, iar el latra ca de ce nu stau complet imobile.

  Parerea mea e ca articolul e o mizerie.
  Presupun ca tie iti place.
  Chestie de gust.

 17. ARIZONA
  Omule, cu inima mare cat o tara. O tara pe care o iubesti de acolo, de departe, mult mai mult ca noi, traitorii in ea,
  te rog mult, mult, sa nu ne spui niciodata adio asa nevolnici cum om fi.
  Fie numai si numai ca sa bucuri pe cineva, adicatelea… pe mine, pentru ca atunci cand scrii, stiu ca inima ta inca mai bate, ceea ce ma bucura nespus.
  E mult, e putin, sa daruiesti bucurie cuiva care nu te-a vazut si nu te va vedea niciodata dar a carei existenta a-i influentat-o profund prin exemplul dat in inclestata noapte a alegerii Presedintelui Romaniei ? Te intreaba si socoate. Orice raspuns vei gasi eu tot te rog mult, mult, sa nu ne spui adio niciodata, niciodata, niciodata.

  Pentru cine nu stie, ARIZONA a condus cu o inima bolnava 1200 mile pentru a vota cum a crezut ca e mai bine pentru tara lui. Astfel de OM este ARIZONA. Cati dintre noi, am fi facut asta ?

 18. Viq:
  Mi s-a parut interesant, nu ca ar fi articolul pe care-l consider ,,deosbit” .Sincera sa fiu ,mi-a placut mai mult cel pe care ti l-am dat ieri, al lui Exarhu .

 19. Cinic

  Cred ca ai dreptate.
  Am atras atentia asupra pericolului asta inca de acum 3..4 luni.
  Emotiile portocalii fac insa o galagie prea mare sa se mai auda glasul sighinas al ratiunii.
  Vedem ce o iesi de aici.
  Cred ca trebuie sa fim pregatiti pentru ambele variante.
  De fapt la momentul respectiv exact asa am si spus : daca noua formatiune va avea destula putere sa intre in Parlament, are votul meu, daca nu, nu’l arunc doar sa’mi descarc nervii.

 20. @Mihaela,

  Banuesc ca Arizona a condus 1200km ca sa voteze cu Basescu. La mintea lui RH si Loda inseamna ca a fost platit per km de catre „dusmani”. :), bashca votul in sine. Doo livre de faina si un sfert de galon de ulei bashca o lopetzica, iaca se face de o masa buna. :).
  Reveniti-va oameni (ptiu drace….era sa zic buni). 🙂

 21. Doamne, Viq,

  Hai c-ai pus-o, Viq ! Te-a dibuit omu-humor 🙂 🙂 🙂 🙂

  Mare e gradina TA, Doamne 🙂 🙂 🙂 🙂

  NU merita pentru dealde astia, sa ne spunem adio. Zau ca nu merita ! ! !

 22. Mihaela

  Ai dreptate cu presa.
  Este si motivul pentru care cred ca o reusita a lui Radu Moraru ar fi poate mai importanta decat a unei noi formatiuni politice.

  Ai dreptate si despre Ari.
  Are o inima mare cum rar gasesti.
  Si, desi nu pot sa il aprob, il inteleg.

 23. Eugeni,

  1200 de mile. ARIZONA traieste in SUA.

 24. Eugeni,

  Reveniti-va oameni (ptiu drace….era sa zic buni).

  Subscriu 🙂 🙂 🙂

 25. Mihaela

  Radu e in cujet, simtiri si rationamente tip USL.
  Parca a facut transfuzie ++ de la Ponta.

  Aci zice ca’s un artist al manipularii, pentru ca mai apoi, in partea a doua a frazei, sa spuna ca n’am reusit sa manipulez nici macar un individ de „calibrul” sau.
  Asa ca…..

 26. Viq,

  Pai cand nu am eu dreptate 🙂 🙂 🙂
  (evident glumesc)

  N-as mai avea cand prevestesc de cele rele

 27. Loda

  Exarhu a observat ceea ce observam toti si a spus’o fara sa o dea in propaganda proUSL sau proPDL. Motiv pentru care ne’a placut amandorura.
  Daca arunca atitudinea in carca portocaliilor eu acceptam, tu te bucurai.
  Daca in schimb arunca atitudinea in carca sustinatorilor USL, eu eram de acord, tu erai impotriva.
  Think about that ! 😉

  Sau poate gresesc ?

 28. Viq,

  Pe bune, omul e dus, dus rau.

  Si-a predestinat nik-ul 🙂 🙂 🙂

 29. o reusita a lui Radu Moraru ar fi poate mai importanta decat a unei noi formatiuni politice.

  Exact le fel cred si eu. Sper din tot sufeltul sa-i iasa.

 30. Nu gresesti, pentru ca ,,injuratul” nu e o practica exclusiva a unui partid sau altul, din nefericire, e sport national, mai nou 😦

 31. Eu cred ca fraudarea votului se face foarte eficient cu
  informatie viciata. Mult mai eficient decat cu pungi de zahar si faina.

 32. Mihaela

  Sunt constient ca avnd in tara o caracatita ca cea despre care vorbesc mai sus, Radu va avea obstacole de forme si dimensiuni la care poate nici nu ne asteptam. Nici noi, nici el.
  Daca e sa ne reamintim fie si numai in ce maniera a fost lucrat in ultimul an si e deja cu racoreala…
  Si totusi sunt gata sa investesc in el.
  Proiectul merita. Lupta trebuie dusa.
  Daca mai si reuseste, cu atat mai bine 😀

  Pana acum din ce am observat este foarte precaut.
  De !
  Tot patitu’i priceput 😉
  Vedem.

 33. Prietene Radu, daca vei citi :
  Scuza-ma, dar sa stii ca Viq nu depune atat efort (fie si pentru ca e destul de obosit ) ca sa manipuleze pe nimeni, mai ales pe acest blog .pe bune, Ce a spus : ca deocamdata e cam dezamagit de PDL, dar considera, si e dreptul lui, ca venirea USL la putere e un pericol mai mare pentru tara.Asa ca, daca NR ,o posibila, pentru el, alternativa nu se va dovedi viabila a intra in competitie, va vota din nou cu PDL.Ce-i manipulatoriu aici ? ca are o opinie pe care o sustine, intodeauna civilizat si cu argumente, nu cu atacuri la persoana ? Eu stiu ca el crede sincer ce spune si atunci de ce sa ne suparam, ca nu gandete cum dorim noi ? Ioii, nu pot sa cred asa ceva, pai atunci ce facem, trecem sa-l injuram (si noi ) ?
  Sunt aici ,cu Viq in frunte, cativa oameni pe care ii respect enorm ,nu judec oamenii dupa optiuni politice ,ci dupa cum si le sustin !

 34. Loda

  Ba gresesc.
  Tocmai mi’ai dat un raspuns care arata asta.

  Pentru ca in intrebarea mea era stravziu un rautacism mic : sugeram faptul ca nu ai fi suficient de impartiala la capitolul asta.

  E ok atunci.Suntem de acord amandoi ca ratiunea trebuie sa prevaleze. Avem un punct comun de plecare.

 35. Sa fie off-topic ?

  Este 18 decembrie.

  Sa ne aducem aminte, ce faceam acum 22 de ani pe 18 decembrie ? Eu imi aduc aminte. Stateam la noi acasa 3 cupluri cu urechile lipite de radio Europa Libera sa vedem ce este la Timisoara. Toate cele trei cupluri la unison : Doamne, poate scapam de ei.
  La Europa Libera, vocea lui Hurezeanu ne emotiona pe toti.
  Astazi vocea si chipul lui Enul Hurezeanu imi produc o imensa sila. A dat cinstea pe rusine pentru un pumn de arginti.

 36. Toate cele trei cupluri la unison : Doamne, poate scapam de ei.
  Si uite ca nici dupa 22 de ani, inca n-am scapat de ei.

 37. Viq,
  Si totusi sunt gata sa investesc in el

  As fi de acord cu tine o singura conditie: omul sa nu fie dus. Dar e dus, Viq, e dus rau de tot. Daca doresti sa investesti, investeste. Cine stie, poate iti iese ce nu i-a iesit vreodata vreunui psihiatru. Mai stii ?

 38. @ Loda
  Chiar postarea ta este cel mai bun argument in favoarea celor afirmate de mine !
  Mai rar asa maestru ca @Viq, iar atitudinea ta, aparent fara cusur, vine si ca urmare a nevoii de a-ti prelungi sederea prin Copac, dar si a abilitatii indiscutabile a lui, care face cat o duzina de postatori de teapa lui @Tibi, sau asta ce sare-n sus ca prostu din baie cu clabucii pe el de teama de a nu ramane singur pe blog cu frustrarile lui, sau @ Arizona, singurul care injura dintr-o placere maladiv-misogina si care ma bucur ca se retrage pentru a-si menaja restul de zile !

  P.S. Deoarece stiu ca nu voi mai putea intra curand pe aici, poti sa citesti postari de ale mele la Roxania, unde le pun dupa ce sunt refuzat aici, sau la Dl Goe unde e mai greu !
  Mie-mi ajunge sa le citesca @Viq si el stie de ce , ca din pacate nu-i baiat prost 🙄

 39. Mai vrea cineva sa-si aduca aminte 18 decembrie 1989 ?

 40. Mda.
  Toate cele bune, copăceni!
  Viq, aI iar CUVÎNTUL.

 41. Nu, Mihaela, nu. Ce nu e limpede?
  Viq vrea discuţii şi iar discuţii, în timp ce… dar tac. Toate cele bune.

 42. @Mihaela,

  Bine inteles, mea culpa, mile in loc de km. Stiam ca Arizona este traitor in state. De aceea am folosit galonul si livra pentru mita electorala a lui Arizona.
  Acum este drept ca doo livre sunt mai putin decat un Kilogram dar si benzina era mai ieftina. :). Lopatzica/galetusha de plastic sunt de la wall mart etc.
  Ma intreb cum de a stiut RH ca a Arizona a fost platit.

  @Loda
  Apeciez (really) faptul ca ii raspunzi lui prietenului tau cel bun, RH, atragandu-i atentia ca Viq este onest si (implicit) nu este platit. Este drept, a explicta acest lucru ar fi fost prea mult, avand in vedere de prietenia ce va leaga 🙂 . Bun sh’ashe. 🙂

 43. Mihaela

  Radu…
  … sunt gata sa investesc in el…
  Vorbeam de RADU MORARU..,..
  … fi’me’ar lenea de a scrie tot sa’mi fie !! 🙄 :rol: 🙄

  Cred ca Radu „al nostru” ar trebui sa’si schimbe numele/nick’ul..
  Sa’si puna altu’.
  „Gardu”…”Cardu”… nu stiu. Altul.
  Prea seamana cu un nume normal.

 44. http://sareinochi.com/2010/12/16/decembrie-1989-ii-suntem-nevinovati-ne-am-facut-datoria/
  daca nu existau acele zile, Neamul lui Tenes Curcanul sugea marxism direct de la sursa. iar ati lasat cotetul deschis sa-si plimbe ratul pe la radacina Copacului?

 45. VIQ, te citez

  „Dar faptul că a reușit să facă acest lucru, că a reușit să pună în completul de judecată acele persoane care să dea acel verdict, e dezarmant. Ba mai mult. A reușit să reintroducă în sistem și pe acel post, persoane aruncate anterior de acolo pentru incapacitate de plată intelectuală, doar pentru pentru a-și realiza obiectivul personal. Vorbim aici de o putere ce depășește orice coșmar social.
  Este dovada clară că sistemul pe care-l reprezintă este mai puternic decât întregul aparat de cântărire și împărțire a dreptății în statul român. Și decât orice altă formă organizată de menținere și funcționare a unui stat social.
  Dovedește cât se poate de clar că așteptările mele (care între noi fie vorba, sunt cu mult mai modeste decât ale multor amici din aria noastră de acoperire cu frunzele vorbelor), sunt totuși mult prea ridicate pentru capacitatea poporului român la momentul 2012.
  Acesta este nivelul real de civilizație la care a ajuns poporul român”.

  Ai spus excelent ce ai avut de spus, pe acest subiect. Ce nu înţeleg eu, este de ce le acorzi în continuare, adepţilor lui năstase, prezumţia de neticăloşie.
  Ce naiba nu pricepi tu, om bun?

 46. RaduAlNostru

  Ma simt tot mai descoperit in fata dibaciei tale detectivistice, SherlockHolmiste si, dupa trenci, usor Columbiste.
  Loda e desigur victima unei diabolice inscenari careia tu i’ai scapat doar datorita absolut neobisnuitului tau fler.

  Intregul blog functioneaza dupa un plan foarte minutios pus la punct si cu o perfecta corelare din spatele cortinei prin mailuri si chat online. Suntem o echipa de pirati in care Tibi e adjunctul meu si acum doua zile am pus in scena varianta „BlogarBun/BlogarRau” ca sa’i sucim mintile Lodei.

  Scopul existentei noastre in virtual este sa schimbam votul pe care persoane oneste precum tu il dau ilustrelor personalitati ce pot mari salariile la pensionari si care nu’s lasate la gramada cu bani de Piratu’ Marinel, ce’i si dictator si chel.

  Acum ca te’ai prins si ai dezvaluit aici, nu e foarte grav, ca Loda oricum nu te crede. Am „vrajit’o” cu doua fire de pe buza santului si trei linguri de lemn pline cu apa din fantana sleita, tinute invers, ca sa schimb gandul omului…..
  Numa’ sa nu ne spui lu’ Roxanna/Balana, ca aia se scapa pe ea si afla tot targul.
  Fi si tu baiet subtire.

 47. Mno, scuze

  Dacă humoralul nu m-ar fi evocat, aş fi tăcut.
  VIQ, nu este musai să-mi răspunzi…

  Toate cele bune vă urez, tuturor!

 48. Tibi

  „…Ce nu înţeleg eu, este de ce le acorzi în continuare, adepţilor lui năstase, prezumţia de neticăloşie…”

  Ce nu intelegi tu, Tibi, este ca este irational sa consideri ca poporul roman este ticalos in proportie de 50% pentru ca l’a votat pe Geoana pentru presedentie.
  Este emotional, dar lipsit de ratiune elementara.

  Nu intelegi ca a crede ceva nu este similar cu a fi ticalos.
  Nu intelegi nici ca rezolvarea problemelor poporului astuia nu sta in a’i scoate ochii Lodei si a ne face margele din ei si nici in a’l spanzura pe Radu cu propriile’i intestine.
  Nici macar in interdictia de vot pentru respectivii 50%.

  THINK !!!!
  Cu capul, nu cu inima.

 49. VIQ, te citez IAR:

  “Dar faptul că a reușit să facă acest lucru, că a reușit să pună în completul de judecată acele persoane care să dea acel verdict, e dezarmant. Ba mai mult. A reușit să reintroducă în sistem și pe acel post, persoane aruncate anterior de acolo pentru incapacitate de plată intelectuală, doar pentru pentru a-și realiza obiectivul personal. Vorbim aici de o putere ce depășește orice coșmar social.
  Este dovada clară că sistemul pe care-l reprezintă este mai puternic decât întregul aparat de cântărire și împărțire a dreptății în statul român. Și decât orice altă formă organizată de menținere și funcționare a unui stat social.
  Dovedește cât se poate de clar că așteptările mele (care între noi fie vorba, sunt cu mult mai modeste decât ale multor amici din aria noastră de acoperire cu frunzele vorbelor), sunt totuși mult prea ridicate pentru capacitatea poporului român la momentul 2012.
  Acesta este nivelul real de civilizație la care a ajuns poporul român”

  THINK!
  Tu mă contratrazici, contrazicîndu-te pe tine însuţi!

 50. Doamne, vino sa vezi ce’a mai ramas din oameni !
  18 decembrie, 1989, Timisoara

  Doamne, vino sa vezi ce’a mai ramas din oameni !
  18 decembrie, 2011, CopaculDinPadure

  Nu avem dreptul sa obosim in munca de a schimba ceva in bine !

  Viq out !

 51. Noapte bună, VIQ!
  Sper să visezi frumos. Visează de exemplu că loaza şi humoralul, chiar tresar la cîntecul pus de tine şi vor rezona!

 52. @ Viq catre Tibi :
  „Nu intelegi nici ca rezolvarea problemelor poporului astuia nu sta in a’i scoate ochii Lodei si a ne face margele din ei si nici in a’l spanzura pe Radu cu propriile’i intestine.”
  Wow !
  De ce -i dai idei ?!
  Ca unul ca asta e stare de orice !
  Speranta mea e sa ma confunde iar razboinicii tai cu…. Moraru !
  Saracu ! Ca nici el nu merita ….
  Dar ce (pre)gateste asa de grozav, de-i tot urati succes ? 🙄
  Atentie la foc, sa nu (se) arda iar mancar(im)ea de lipsa careia sufera
  cei botezati intru Nasu !
  Mi-am adus aminte de un banc ( sper sa ti-l spuna Filadel!) :
  Nu stiu daca la voi, dar la noi, la ortodocsi, la botez se obisnuieste ca preotul sa-l intrebe de trei ori pe nash ( n-as putea sa-ti spun de ce de atatea ori, probabil pana pricepe toata lumea 😆 ) :
  – Te lepezi de Satana ?
  Pana s-a gasit unul care sa-i raspunda :
  – M-as lepada parinte , dar deja am doi copii cu ea !

 53. Am reţinut ideea ta, radule.
  Răspunsul meu, este: La Mulţi Ani şi Sărbători Fericite!

 54. Ei, imagineaza-ti ca m-ai dat gata si asa !
  Fara sa-mi umbli la matze :mrgreen:
  Aceleasi urari de bine si promisiuni de mai bine in relatia mea cu tine !
  Sa vedem cat tzine ?!
  Si la mine si la tine 🙄 ?!

 55. Teoretic, NR ar fi „una din luminiţele din tunel” care s-ar părea că ne indică capătul acestuia.
  A demarat TÂRZIU şi cu o mare penurie de personalităţi de talia acestui UIMITOR Mihai Neamţu, plin de acea linişte interioară primită în anii de studiu, de fapt o siguranţă a INVINGĂTORULUI, la sfârşitul războiului cu confreria celor ce s-au perindat la masa puterii, din 89 încoace. Din păcate acest război este unul de durată, din moment ce trecerea a 22 de ani nu a reprezentat nimic, sau aproape nimic, scufundându-ne la fundul tuturor clkasamentelor de onorabilitate.

  Alături de necesitatea imperioasă de EUTANASIERE a Mioriţei, trecerea în afara normalului, firescului (asta pt noi!!) a cutumei de a acţiona CONTINUU sub imperativele Legii Caprei Vecinului, probabil că ne-ar urni din loc, în direcţia bună.

  Personal, am militat pe bloguri, cu firavele mele puteri (aa, tatonul, tatonulaa ş,a.), pentru ieşirea din zona mioritico-caprină a aplaudacilor ce ne-am cantonat în ea, ceea ce mi-a adus nenumărate …. vă închipuiţi ce, nu!

  laplopulcuportocale

 56. @viq @tibi. Cu persoane ONESTE in gandire eu sunt gata sa pun un pariu: un guvern USL (doamne feri!) NU VA SCHIMBA nici legea educatiei , nici pe cea a asistentei sociale,nici codul muncii,nici… Hau-Hau era necesar ca sa mentina captiv votul sindicatelor si al pomanagiilor.

 57. Cinic

  Etete, mah ! 😀 😀 😀
  Ca sa castigi pariul, ha ?

  Pai bun inteles ca nu vor schimba nimic din cele legi care fac Romania sa functioneze, ca numai din functionarea asta pot veni banutii cu care sa’si momeasca electoratul.
  Nici un regim politic cu orientare procomunista nu rezista la putere daca nu alterneaza guvernarea si cu politica de dreapta, care sa umple la loc sacul ce’l golesc ei.
  In caz contrar, se ajunge invariabil la folosirea fortei si anularea libertatilor civile, cu alte cuvinte incepe sa se formeze bomba sociala.

 58. FuriousWordPressRipper

  Buna ziua, copaceni! Frumoasa postare, Viq!
  Vin si eu, la spartul targului, sa spun doua cuvinte. De bine.
  Mai intai de toate, as dori sa subliniez, sa dau o tusa mai groasa adica, celor spuse de Viq, anume ca Romania este doar una. Simpatiile politice pot fi oricate si este bine sa fie asa, iar noi, persoane civilizate, trebuie sa avem discernamantul necesar sa delimitam clar palierele discutiilor. In find, nimeni nu isi doreste o Romanie framantata de convulsii sociale. Poate doar dementii care ies in media si tot fac apel sa iesim in strada si sa ne luam de gat intre noi.
  Imi aduc aminte ca, dupa revolutie, in familia mea simpatiile politice cuprindeau toate variantele posibile. Eu si mama eram simpatizanti ai taranistilor, tatal si sora mea erau simpatizantii lui Iliescu, sotia era de partea lui Petre Roman, iar pe fratele meu il durea in cot. Cu timpul, simpatiile politice s-au orientat dupa cum au evoluat si interesele noastre. Sa nu ne lasam prada acestui sistem care ne doreste invrajbiti si dincolo de discutiile despre viata politica. Spre exemplu, daca despre Radu Humor pot spune doar ca este usor ratacit, adica derutat de pozitionarea liberalilor in buzunarul de la spate al Iliescului, despre @Loda pot spune ca este o conservatoare latenta.
  Valorile crestine nu au valenta politica, iar, daca ne dorim o Romanie mai buna, este musai sa promovam valori morale. Am devenit plictisitor, nu?
  Pai cam atat doream sa spun, adica sa fim mai buni cu noi si intre noi, pentru ca, daca vom iesi din rahatul asta sau ne vom ineca, acest lucru se va intampla numai impreuna.
  Impreuna vom iesi sau impreuna ne vom ineca

 59. Se uita ca Justitia asta pe care se incearca a da vina pentru toate relele din tara nu poate fi mai buna sau mai rea decat este guvernarea care o controleaza. Cine crede ca procurorii sau judecatorii , mai ales la nivel inalt sunt independenti…n-are decat !
  Asta ca sa nu spun vorbe grele….
  Si v-am mai spus , e greu pana primesc primele indicatii intr-un dosar, ca dupa aia stiu ei ce au de facut !
  Pentru ca te au la mana si nu-i mai poti struni, asa ca ei pot dezavantaja prin deciziile lor si stapanii temporari, nu numai pe cei impotriva carora sunt asmutiti !
  Chiar nu vad motivele pentru care un taranist poate ajunge un atat de convins portocaliu.
  Si nici cum unii neaga atat de vehement situatia dezastruoasa in care se afla marea majoritate a romanilor si incearca sa arunce tot timpul vina pe guvernarile anterioare, Doamne fereste pe cea de acum ?!
  In cei 7 ani care au trecut de guvernare sub indicatiile unui singur om ( mai bine de jumatae sub dictat absolut!) nu poti sa dai cu mata de pamant tot in ograda fostilor, acreditand falsa si vicleana idee ca nu s-a putut face nimic din cauza opozitiei, care e si ea cum e, ca doar nu-i importata din afara !
  Ba, daca vroia, puterea actuala putea face multe lucruri, sau dimpotriva sa nu fi facut altele, ca tara sa nu ajunga in asemenea hal.
  Vorba aia : X n-au vrut, X n-au putut, X nu li s-a dat voie ! 🙄

 60. FuriousWordPressRipper

  Radu, bag de seama ca, usor, usor, reusesti sa primesti mesajele si sa intri in acord cu opinia generala. Discursul tau incepe sa semene cu al nostru, anume ca ori suntem de dreapta, ori nu mai suntem. In fond, ceea ce se gaseste acum la stanga Iliescului nu se poate numi partid liberal, iar PNT-ul, de cand s-a prapadit ilustrul om politic, domnul Corneliu Coposu, nici macar partid nu se mai poate numi.
  Ceea ce se reclama in aceasta postare, pe langa prestatia absolut penibila a opozitiei, este lipsa de determinare si coerenta a fortelor reformatoare in lupta lor cu „Sistemul”.
  Cu privire la fobia ta, vezi sintagma devenita slogan de stanga, „odioasa dictatura”, este pe atat de ridicola cu cat este mai vehiculata. Schimb-o. Spre exemplu, vorbeste si tu despre „Odioasa dictare” si poate reusesti sa ai ceva credibilitate in randul scolarilor repetenti. Nu fac nicio aluzie la Crinulet, el fiind inspaimantat numai de perspectiva unei slujbe onorabile care presupune un program matinal, regulat si obligatoriu.

 61. FuriousWordPressRipper

  Imi cer scuze, am uitat sa inchit bolduirea dupa „Odioasa dictare”

 62. Ai uitat tu mai multe, si in primul rand ca dupa ce-i bine instalata Odioasa dictatura (de fapt un pleonasm, pentru ca orice dictatura nu poate fi decat odioasa!) nu mai poti nici sopti aceste cuvinte !
  Vezi ce inseamna ca istoria sa o scrie cei care in comunism asa erau invatati, sa taca din gura, sa nu cracneasca si sa execute orbeste toate aberatiile ce li se impuneau?!
  Voi chiar nu va dati seama ca prin atitudinea voastra de non combat usurati constient sau nu instaurarea unui regim care nu-si mai propune sa lucreze pentru binele tarii, ci pentru al catorva dintre voi ( si crede-ma, dupa ce va arunca voua, nu merita sa-ti pierzi calitatile de om independent), dar in special pentru ei cei alesi prin tot felul de mijloace (putine legale). Are cineva de aici de pe blog sa sustina cu mana pe inima, ca ultimele alegeri din Romania nu au fost trucate ?
  Sau ca nu vor mai fi ?!
  Hai sa fim seriosi ca , daca credibilitatea mea se va rezuma doar in randul repetentilor, a ta nu va beneficia nici de a lor ! Si s-ar putea ca ai tai urmasi sa te intrebe ce-ai facut bre ?( ca acuma raman probe multe, nu ca pe vremea comunistilor cand nu ramaneau decat consemnarile „organilor” si turnatorilor).
  Ca atunci se putea, dovada ca era unul radu, care uite ce spunea, si n-a patit nimic ( sa dea Domnul sa se sfarseasca asa !), tu de ce te-ai temut, sau n-ai priceput spre ce se indreptau lucrurile in tara aia mare si bogata, care-a fost odata! !

 63. Mare minune cu acest domn Radu Humor, destept nimic de zis, dar si un pic ipocrit: abia „astept” sa-i (re)vina la guverare cei din opozitie, sa-l vad (pe blog(uri) bineinteles), cum va explica si sustine el originala democratie ilesciano-nastasiana !. Spun asta, deoarece in perioada de guvernare a actualei opozitii nu l-am remarcat criticand in vreun fel. Ma insel ?

 64. G.G.

  „Domnul” Radu (zis „alNostru”) are niste probleme. Cel putin deocamdata.
  Pe dinafara pare normal. Cel putin uneori.
  Eu zic sa mai ai rabdare, nu face aprecieri premature. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s