PDL la început de an electoral

Raluca Turcan și Cristian Preda au făcut ieri declarații interesante cu privire la PDL în contextul alegerilor din acest an.

Doamna Turcan a declarat pentru Mediafax că partidul trebuie să facă o remaniere până la 15 ianuarie, să-și facă cunoscuți până la Paște candidații pentru alegerile locale, să anunțe până în iunie un candidat pentru postul de premier post 2012, în condițiile în care Emil Boc a anunțat că nu dorește un al doilea mandat de prim ministru și să amâne orice discuție pe tema regionalizării și a modificării Constituției pentru care nu există nici majoritate parlamentară și nici apetență în interiorul partidului.

Nu știu dacă o remaniere guvernamentală ar fi utilă în acest moment și nu știu care ar fi miniștrii vizați de o astfel de acțiune. Elena Udrea, care nu aduce nici un beneficiu nici partidului și nici cabinetului Boc, ar trebui trasă pe linia secundă dar nu cred că acest lucru se va întâmpla deocamdată. Dar sunt de acord că PDL trebuie să-și nominalizeze candidații pentru confruntările electorale din marile orașe cât mai curând posibil.

Și legat de acest punct, europarlamentarul Cristian Preda, cerea PDL să organizeze alegeri primare pentru nominalizarea candidatului pentru primăria Bucureștiului. Sunt de acord cu această idee a lui Cristian Preda din cel puțin două motive. Astfel de alegeri ar crea o competiție de idei și de personalități în interiorul PDL și ar crea entuziasm în rândurile militanților partidului. Dacă PDL se va încăpățâna să facă doar câteva sondaje de opinie și va nominaliza un candidat slab dar agreat de diversele fracțiuni ale partidului, atunci nu va avea parte nici de mobilizarea electoratului și nici de rezultate satisfăcătoare.

Cât privește nominalizarea unui viitor premier, așa cum dorește Raluca Turcan, acesta este un subiect delicat. Nu cred, așa cum s-au grăbit unii analiști să afirme, că Traian Băsescu s-a împăcat cu Vasile Blaga și că acesta ar urma să fie omul care ar putea conduce viitorul guvern. Poate doar dacă acest guvern va fi format din PDL și PSD. Cred mai degrabă că președintele a făcut un armistițiu condiționat cu fostul ministru de interne iar condițiile privesc în primul rând modul în care Vasile Blaga va reuși să treacă agenda partidului prin Senat și dacă va reuși să mobilizeze structurile locale în viitoarele alegeri. Și cum nu cred că Vasile Blaga va reuși să se achite satisfăcător de ambele sarcini, am serioase îndoieli că Traian Băsescu va fi de acord ca PDL să defileze în alegeri cu un fost ministru a cărui apetență pentru reformele impopulare dar necesare a fost zero. Emil Boc va trebui să își apere mandatul chiar dacă nu va mai fi premier după alegerile generale din acest an.

Clemy

72 responses to “PDL la început de an electoral

 1. Buna dimineata, lume!
  mi-a placut teribil asta cu „Boc nu-si mai doreste un al doilea mandat de premier” !
  Pai sa fie sanatos, ca a avut deja vreo 4 mandate si acum e in al cincilea deja, cred. 😆 😆

 2. Sper ca v-ati indosariat facturile de la gaz si chitantzele aferente ultimilor X ani,
  ia uitatzi cui trebuie sa-i cerem decontarea lor:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dosarul-romgaz-al-doilea-miliardar-al-tarii-s-a-racordat-6-ani-la-rezerva-de-gaz-a-tarii-96037.html

 3. FuriousWordPressRipper

  Buna dimineata, copaceni!
  Cand sotia purtatorului de cuvant al presedintelui scrie agenda principalului partid de guvernamant cu privire la o iminenta remaniere, ei bine, ori partidul are o grava problema ori remarcabila sotie. In fond, ceea ce spune sotia purtatorului de cuvant al presedintelui este ca partidul trebuie sa se distanteze principalele obiective ale reformei statutului si a Constitutiei, mai direct spus, sa traga pe dreapta si sa se dea la fund.
  Despre colegul lui Gigi, adica despre Cristian Preda si razboiul lui cu colegii de partid, singurul razboi in care este angajat plenar, ma indoiesc sincer ca, in urma unei competitii interne, i-ar asigura acestuia un loc intre eligibili. In schimb, sunt de acord cu ideea ca viitorii candidati vor trebui sa obtina, mai intai, suportul partidului.
  Despre raportul dintre Blaga si presedintle Basescu nu pot spune decat ca este unul absolut normal intre un presedinte de stat si unul de senat. Doi oameni puternici si cu picioarele pe pamant.

 4. Buna Dimineata, Luminita !
  …………… Lumea

 5. Viq, 😆 😆 😆

 6. Bună dimineața, oameni buni! 🙂 (pictez răsăritul în stil antonescian)

  Fury
  mai degrabă invers dacă ținem cont de datele istorice.

 7. Remanierea, orientarea interna pentru un candidat la primarie, chiar si schimbarea lui Boc mi se par mai putin importante decat renuntarea la lupta pentru imbunatatirea Constitutiei.
  Bad, bad, bad !!!

 8. Viq, cu privire la imbunatatzirea Constitutiei, catre care s-au dus si iluziile mele, care le-am avut, deh, n-ai cu cine, bre, n-ai cu cine! 😥
  ramane pe altadata.

 9. Dacă PDL își asumă lipsa de apetență pentru reforma constituțională atunci va trebui să-și asume mult mai multe lucruri.

 10. filadel, cu alte cuvinte, PDL-ul ar cam trebui sa-si dea foc la valiza.

 11. Dar uite cum veni si amiaza iar eu era cat p-aci sa uit ca azi e Boboteaza bre, prilej de bucurie pentru mirenii doritori de plonjat in apele purtatoare de cruci plutitoare, meshteshugit aruncate expres de catre inalt prea fericitzii purtatori de robe negre, intru mantuirea banilor nostri, de pacatoshi ce suntem, nu chiar in vecii vecilor, dar pe aproape, orishicat, Amin va zic , voua, ashadar! :mrgreen:

 12. Surprinzator, stupefiant, dar nu am gasit poze cu aruncatul in apa dupa cruce, ca in anii trecutzi, desi avem un ianuarie mai cald decat ni se cuvenea, totusi o stire am gasit :
  http://www.ziare.com/social/biserica/agheazma-mare-si-semnificatia-ei-in-viata-crestinului-1143384

 13. Si iata si o stire cu adevarat senzationala, care-mi e la indemana, vezi doamne, cu mentiunea ca austriecii nu au apucat sa afle cat de bine stie Marcel Pavel sa interpreteze un imn national altfel decat e el scris oficial, hmmm:
  http://www.ziare.com/diaspora/romani-strainatate/o-romanca-a-fost-aleasa-sa-cante-noul-imn-national-al-austriei-1143414

 14. filadel,
  da, judecatoarea Alina Nicoleta Ghica a fost aleasa de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in functia de presedinte al forului pentru anul 2012. Alina Ghica a fost aleasa cu 12 voturi.

 15. Luminița
  încă nu mi-e clar dacă e de bine sau de rău. Oricum zarurile au fost aruncate pentru 12 luni. Vom vedea.

 16. Între timp Hotnews a revenit cu mai multe precizări. Este după cum mă așteptam …. de rău. CSM-ul a fost preluat de garda pivnicerilor. Hai … pa.

 17. Cand nu ai pe cine sa remaniezi intotdeauna se gaseste cineva sa o remanieze pe Elena Udrea uitand sau nestiind ca aceasta a intrat in parlament cu numarul cel mai mare de voturi luate intr-un colegiu din Bucuresti . Asa-i decand lumea : decat frumos si bogat mai bine urat si sarac .

 18. FuriousWordPressRipper

  @misu, ai dreptate, Elena Udrea este si frumoasa si bogata. Atat de frumoasa si de bogata incat, de cand o stiu, m-am intrebat ce cauta femeia asta in politica. Poate voi afla, nu sunt sigur, dar un lucru este cert: e frumoasa si bogata.

 19. Ce sa facem, mishu, asa e viata, complexa. 🙄
  Sa ne fereasca Dumnezeu de aia si uratzi si bogati.
  Vrei o poza cu Columbeanu? cu Catalin Voicu? cu SOV? cu Mazare? cu DIP?…..

 20. sigur, nu putea sä-l aleagä pe dl. Serban, el vroia sä
  schimbe pe costiniu si altele

  o mare rusine, se stie cä ghica, a fost sustzinutä de………vechea
  gardä..v.
  v-a ascunde dosare si le v-a tärägäna..

 21. dna. udrea , nu face politicä sä se inbogätzeascä, ii place.

  s-au trebuie sä facä politicä, sä te inbogätzesti???????????

  URATÄ E SI NORICA SI AURA VASILE; politica nu le-a
  fäcut mai frumoase si nici credibile.

 22. Theo

  a fost lovitură de … CSM. Ghica și-a anunțat candidatura azi de dimineață în timp ce celălalt candidat cu mult înainte, avea deja și o strategie pusă pe hîrtie și făcută publică. Nu miroase tocmai corect.

 23. Lene, prostie sau calcul?
  – PDLul aruncă reformele la coş
  – Senatorii puterii, lipsesc în momentele cele mai importante
  – „Reformatorii” din CSM, lipsesc în momentul votării conducerii lor, pentru anul electoral 2012!
  – Blaga, agreatul veşnic al PSD şi PNL, este pus pe cai mari.

  Slăbiciunea lui Boc, este absolut evidentă. Mă mir că nu l-a scuipat sau bătut nimeni până acum (dintre cei cu sânge în instalaţie).

  PS. comparaţi-l pe Boc cu Mihai Neamţu!

  laplopulcuportocale

 24. FILADEL

  ;nu mä mirä, s-a jucat sub acoperire.

  se stie, cärui clan apartzine, lupascu si altzii………….

 25. andrei,

  hai sä fim cinstitzi, mie imi place f. mult dl. Neamtzu,
  ii doresc chiar sä aibä succes.

  dar nu-mi plac oamenii incorectzii.

  intr-o perioadä f. grea, dl. Boc a fost un om corect,
  s_a sträduit si a reusit, sä facä fatzä inprejurärilor.
  nu facem comparatzii, ce nu au rost.
  räutätzile nu-si au locul, omul Boc, este un bun roman.

 26. Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  de acord cu ideea (necesitatea) practicarii, macar de catre un singur partid romanesc, a unor democratice si benefice alegeri interne pentru desemnarea principalilor candidati, nu si cu alegatia „….Elena Udrea, care nu aduce nici un beneficiu nici partidului și nici cabinetului Boc”, lipsita de fundament si contrazisa de cifre si fapte seci. Doamna cu pricina este cel mai prolific, eficient si benefic (pentru economia romaneasca) ministru al cabinetului Boc.
  Sarmul si bogatia cucoanei cu pricina sunt aspecte nerelevante in raport cu activitatea sa guvernamentala, repet, extrem de corect si pragmatic exercitata.
  „Legenda” cu banii publici alocati doar pe temeiuri politice este o simpla suseana uselista, datele oficiale relevand o alta realitate, peste 50% dintre proiectele/lucrarile co-finantate de ministerul Lenutei au fost derulate de autoritati locale /judetene cu primari/consilii judetene din opozitie.
  In ciuda altei „legende”, marunt si zilnic tocate de tonomatele useliste, industria turismulului romanesc a avut, in ultimii 3-4 ani cea mai spectaculoasa evolutie din istoria ei, si aici nu vorbesc de turismul de litoral pe care s-a batut moneda, in mod contraproductiv, ani de zile.
  Cat priveste beneficiul” de imagine adus partidului … sa fim seriosi, Udrea este politicianul tipic gusturilor votantilor pedelisti (nucleului dur) si va aduce mereu si orisicand ,,, o galeata de voturi partidului.
  Inteleg ca este si un organizator de marca pentru orisice celulula de partid, toate structurile pe care a pus mana au fost resuscitate.
  Sigur nu este idealul meu de politician, nici unul dintre actorii politici de astazi cu corespunde „gusturilor” mele, dar, daca avem de facut clasificari plecand de la … materialul avut la dispozitie, Udrea ar primi multe voturi.

 27. FuriousWordPressRipper

  In masura in care Mihai Neamtu reuseste sa aduca in scena politica un nou partid de dreapta, iar daca partidul nou infiintat stie sa joace inteligent cartea aliantelor politice, ei bine, in acest caz, Mihai Neamtu poate deveni ALTERNATIVA. E greu, insa, iar fara „icre” tari si mult sange in instalatie, fara o echipa determinata si harnica in teritoriu, nimeni si nimic nu va putea schimba distributia actuala a actorilor politici.
  In fond, este suficient de evident ca, la viitoarele alegeri, cel care va castiga va fi cel care reuseste sa creeze ALTERNATIVA.

 28. Buna ziua!
  Po sa fiu de acord cu urgentarea desemnarii candidatilor care implica sustinerea majoritatii membrilor de partid din circumscriptiile electorale respective: a sosit si momentul aflarii candidatului la primaria capitalei.Cred ca amanarea desemnarii sale a fost o tactica de partid ce a urmarit reactiile bucurestenilor din ultimele luni si sondajele realizate de de institute diferite,inclusiv cel intern.

  Nu stiu cine sustine ideea remanierii guvernamentale in acest moment.Poate fi oportun numai in cazuri de necesitate urgenta ,impusa de grave deficiente de managment ministerial,inca nu m-am edificat pe deplin in aceasta privinta.

  Sunt de acord cu Furi in privinta realiilor normale dintre Base si Blaga si chiar -zic eu -intre Udrea si Blaga.Blaga pe langa atributiile ce decurg din functia secunda in stat, ramane cel mai bun organizator si mobilizator de „soldati” disciplinati ai partidului. EU iubita si detestata, se descurca de minune in fruntea ministerului mastodont,dar si reuseste sa capteze interesul votantilor.

 29. @fury @andrei alexandru. Facem -ca laici in politica- eterna confuzie intre ideologul unui partid si „strongman”. Mohandas gandhi a fost sigur mai bun decat Neamtu, dar nu a condus nici macar o asociatie de bloc, daramite o primarie mare sau un stat. Daca ideologul nu reuseste sa stranga parlamentari in jurul sau ne intoarcem la Saint-Simon, la falanster etc. Politica REALA se face pe voturi, de la un milion in sus si NU disparate in toata tara. Restul e subiect de blog, de discutii interminabile si neproductive cu Loda, cu Radu Hunor, cu purli etc.

 30. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  „La multi ani” 2012 !!! 🙂 🙂 🙂

  Bobotează
  de Teodor Dume

  la bobotează –
  în busuiocul din grindă
  lacrima lui Crist

 31. Pe mine ma ingrijoreaza alegerile de azi din CSM,institutia care da de furca atat institutiilor statului cat si cetatenilor simpli.

  S-au ales presedintele si vicele in locul celor cu mandatul expirat. Alina Ghica este magistratul(fost procuror) care a obtinut in instanta sporuri de risc si de suptasolicitare neuropsihica pentru toti magistratii.In continuare isi propune cresterea puterii judecatoresti ,as zice consolidarea stului deja existent de „stat in stat”. Cea mai aberanta intentie mi se pare ca CSM sa aiba dreptul de iniţiativă legislativă în problemele sistemului judiciar. Ghica nici nu vrea să audă de o lege pentru răspunderea materială a judecătorilor, initiativa a Min.Predoiu.

  Daca se materializeaza intentiile ei vom plati dublu mafia din justitie si nu vom vedea nici un magistrat pedepsit pt.malpraxis judiciar.

 32. Sint de acord cu declaratiile lui Raluca Turcan si cu cele ale lui Cristian Preda!

  In ceea ce priveste impacarea lui Traian Basescu si Vasile Blaga o trec la „impacare”! Din ambele parti!!!

 33. Clemy
  😆
  Servus si „La multi ani”! 🙂
  Excelent articol! Ca de obicei! Felicitari!

 34. Lumi,
  ai facut un portret corect Ilenutei.Asa stau lucrurile si degeaba incercam noi s-o deformam.

 35. Dora
  😆
  Servus si „La multi ani”!

  Ma bucur „sa te vad”! 🙂
  Multa,multa sanatate!

 36. Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  Dora, si eu cred ca evenimentul de la CSM este cel mai prost semn al noului an, Justitia a inceput cu stangul.
  Pe surse (din’launtrul sistemului pe care il cunosc, helas, prea bine) madam Ghica este pionul otravit al maleficului personaj Mona ot Iesi, bref, este pupila sa si in mod cert CSM-ul va fi condus (controlat) de catre aceasta Chirita

 37. Salut voios, Lumi!
  foarte tare faza cu precizarea ta privind coincidentza de nume. 😆
  iar daca n-o faceai puteam sa jur ca io scrisesem comentul tau de fapt. 😆 😛

 38. cinic :
  Sa nu fi trecut relaxarea sarbatorilor ?
  ,,Mohandas gandhi a fost sigur mai bun decat Neamtu, dar nu a condus nici macar o asociatie de bloc, daramite o primarie mare sau un stat. ”
  Mahatma Gandhi nu a condus o ,,asociatie’ de bloc ci cel mai mare boicot din istorie ,care a dus la independenta Indiei…comparatia cu Neamtu (altminteri un tanar care imi place ) fiind, cel putin, neavenita .
  ,,Radu Hunor”? _poate Radu Humnor 😉
  P.S. ma abtineam, daca nu ma introduceai ,absolut fara temei, in conversatie .

 39. Buna seara, buna seara.
  @dora, nici eu nu inteleg cui i-ar folosi o noua remaniere in acest moment.
  @lumi, salut, imi pare rau sa aud ca CSM va intra sub controlul, chiar si indirect, al „doamnei” Mona. Asta este probabil cea mai proasta veste pe care am citit-o azi.

 40. Luminita
  😆
  Servus si La multi ani! 🙂 🙂 🙂

  Sigur te-ai referit la cei uritzi fizic, ca de cei uritzi la suflet ii plina politica/”afacerea” dimboviteana.

  In ceea ce o priveste pe d-na Elena Udrea, admit ca este si faina si bogata! I se shede! 😆

  Nici nu-mi place, dar nici nu-mi displace!

 41. Dar din dar se face dar!
  😆

  un cadou de sarbatori 🙂 happy

  Pune volumul mai tare, scrie-ti prenumele, lasa sa se incarce, si urmareste pana la sfarsit. Ei?!

  http://www.obtampons.ca/apology

 42. Maya
  salutare! 🙂

  Luminițele
  avem un cor ? 😆

  Dora
  sîntem pe aceeași idee cu CSM-ul. S-o vedem pe Ghicu ce face și să acționăm în consecință.

 43. CITITI APOI DE JOS IN SUS

  Deştept făcut! cititi cu atentie,nu ignorati
  Autor ANONIM!

  Discursul înainte de alegeri, citit normal:

  In partidul nostru politic, ne respectăm promisiunile

  doar imbecilii pot crede că

  noi nu vom lupta împotriva corupţiei

  pentru că, un lucru e sigur pentru noi:

  cinstea şi transparenţa sunt fundamentale pentru atingerea idealurilor noastre

  vom demonstra că e o mare prostie să crezi că

  mafia va continua să facă parte din guvern ca în trecut

  vă asigurăm, fără umbră de îndoială, că

  dreptatea socială va fi scopul principal al mandatului nostru

  cu toate acestea, există încă oameni proşti care îşi imaginează că

  guvernarea să fie posibilă în continuare

  cu aceleaşi vechi şmecherii politice ale membrilor de partid

  când ne asumăm puterea, facem totul pentru ca

  să se termine cu situaţiile privilegiate şi cu traficul de influenţă

  nu suportăm în nici un fel ideea că

  poporul va flămânzi, tăind pensiile şi salariile

  ne vom îndeplini misiunea chiar dacă

  rezervele economice vor fi complet epuizate

  vom exersa puterea până ce

  veţi înţelege că începând de acum

  noi suntem partidul x, victorios în alegeri

  SURPRIZA o aveţi dacă citiţi fiecare rând de jos în sus !!!!!!!!!!!!!!??????????
  __._,_.___
  .

 44. Filadel
  😆
  Servus si La Multi ani!!! 🙂

 45. maya,
  servus si La multi ani, imi pare bine sa te reintalnesc!
  Super textul electoral.
  😆

 46. Filadel, salut! 😆
  culmea e ca tiza mea are cam aceleasi afinitatzi si simpatii politice ca mine, am mai intalnit-o pe alte bloguri de cateva ori, de-aia ii si zisesem ca daca nu specifica cine e de fapt, puteam crede ca io scrisesem comentul si imi trageam doua sau chiar trei perechi de palme in oglinda de la baie, apoi imi bagam neuronul in revizie capitala de urgentza pe motive de Alzheimer, ii schimbam si hardul si windows-ul…tot tacamul…. 🙄

 47. maya,
  eu n-am gasit aici driver audio ca sa-l instalez asa ca nu aud ce canta tipul, ne pronuntza numele la refren sau ce ❓

 48. @maya, la multi ani si bine te regasesc!

 49. Luminita

  Numele fiecaruia este cintat/fredonat! Efectiv!Vorba Robertei Anastase!
  Este tare fain programul!!!Eu care sint cam paralela la IT 😆 ma tot minunez! 😆

 50. Clemycali
  😆
  La multi ani,bucurii si fericire si sa ne mai „aduci” multe materiale atit de bine scrise!!!

 51. Cu mii de scuze, dar este doar aparent off topic! Autor anonim!
  😆 😆 😆

  In anul 2011, vine Dumnezeu la Noe, care traia linistit in Transilvania si-i zice:
  – Noe, pamantul s-a umplut de rautate si oamenii M-au uitat. Vreau sa-Mi construiesti o noua Arca, pentru ca Potopul va veni iar. Sa iei din fiecare specie cate un exemplar mascul si femela. Ai la dispozitie 6 luni de zile !

  Dupa 6 luni se uita Dumnezeu pe pamant si-l vede pe Noe plangand in gradina.
  -Noe !!! Sunt pe cale sa incep Potopul, unde este Arca ???
  -Iarta-ma Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Am nevoie de autorizatie de constructie. Ma tot cert cu un inspector, pentru un sistem anti-incendiu, vecinii m-au dat in judecata pentru ca am incalcat planul de urbanism construind Arca in gradina mea si astfel am incalcat normele de inaltime.

  Apoi compania de electricitate a cerut sa pun ipoteca pe Arca in vederea acoperirii costurilor de transport si de mutare a liniilor de inalta tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcii pentru a fi lansata la apa. Degeaba le-am spus eu ca va veni marea la mine, ca nu m-au crezut.

  Sa fac rost de lemn, a fost o alta problema. Este interzis sa tai lemn din padurile invecinate deoarece acolo traieste bufnita cu pete care-i o specie protejata. Am incercat sa-i conving pe ecologisti ca tai lemnul tocmai pentru a salva bufnita, dar nici n-au vrut sa stea de vorba cu mine.

  Cand am inceput sa adun animalele, am fost dat in judecata de un grup de activisti pentru protectia animalelor. Ei sustineau ca tin animale salbatice sechestrate impotriva vointei lor, si de asemenea au sustinut ca sa pun atatea animale intr-un spatiu atat de mica, inseamna cruzime asupra lor.

  Apoi Ministerul Mediului, au spus ca nu am voie sa construiesc Arca pana cand reprezentantii lor nu fac un studiu de mediu si implicatiile pe care Potopul Tau le poate avea asupra mediului.

  Inca am un proces in derulare cu Ministerul Muncii, deoarce inca nu m-am hotarat cate minoritati ale grupurilor etnice sa angajez pe santier iar Blocul Sindical nu ma lasa sa-mi folosesc la constructie copiii mei deoarece nu fac parte din Sindicat si nu au certificare ISCIR pentru constructia de Arce.

  Ca sa fie totul si mai rau, Fiscul, mi-a confiscat toate posesiile deoarece sustin ei ca vreau sa parasesc tara cu specii de animale pe cale de disparitie.

  – Deci Doamne iarta-ma, dar, imi trebuie pe putin 10 ani ca sa fac tot ce mi-ai zis.

  Dintr-o data cerul se lumina, norii disparura, iar soarele din nou aparu stralucitor pe cer.
  – Doamne, sa inteleg ca nu ne mai distrugi lumea ?
  – Nu Noe, se pare ca mi-a luat-o guvernul inainte…

 52. maya, 😆 😆 😆

 53. maya, si linkul catre kamikaze e mortal.

 54. Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  Filadel, daca nu un cor cel putin un duet si daca vom mai falsa din cand in cand, sa fim iertate.
  M-a amuzat (si m-a intristat a neputinta) optimismul tau ” S-o vedem pe Ghicu ce face și să acționăm în consecință”, care consecinta ?? kakaia actiune ?? papusa si papusarul vor trage sforile linistite si nestingherite, „pulimea” nu va putea face nimic, decat sa muste zabala si sa isi verse fiere … pe bloguri.
  Aceasta este tristul adevar si din acest motiv Romanica noastra este condamnata sa ramana in zona branzei bune in burduf de caine, a natiuni care promite de mai bine de doua secole si care nu a reusit sa performeze decat in zona tarilor „cool”, deh, fete frumoase, distractie si bere.

 55. Lumi,
  si tu cand razi faci hihihi! ? ca asta e patentu meu, inregistrat la osim. 🙄 si mai am vreo cateva.

 56. Lumi care n-o clonează pe Luminița

  😆

  Știu ce vrei să zici dar acord circumstanțe atenuante. Pînă la proba contrarie cînd scot Kalajnikovu.

 57. Ia uitati-va ce zice Base, cica nu renuntza la reorganizare si nici la modificarea Constitutiei:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-nu-renunta-la-reorganizarea-tarii-nu-mai-putrem-amana-trebuie-o-lege-pana-in-noi.html

 58. @luminita, salut. Foarte bine ca nu renunta. Introducerea regulii de aur in Constitutie este ceruta de Consiliul european asa ca asta trebuie sa se intample. Regionalizarea va fi mai greu de pus in aplicare ptr ca UDMR se opune din rasputeri si ptr ca PDL nu este in stare sa negocieze cu uniunea. PDL a cedat tuturor pretentiilor UDMR si nu a primit niciodata nimic in schimb. Declaratiile lui Basescu de azi sunt raspunsul la cele declarate ieri de Raluca Turcan ptr Mediafax.

 59. Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  clemicaly,
  regionalizarea se va face cand UDMR nu va mai fi, in politica romaneasca, jolly joker-ul de serviciu, chestiune foarte posibila dupa urmatoarele alegeri parlamentare cand vor accede acolo partiduletze extremisto- maneliste tip PRM sau OTV. Cat despre asertiunea ” ptr ca PDL nu este in stare sa negocieze cu uniunea. PDL a cedat tuturor pretentiilor UDMR si nu a primit niciodata nimic in schimb” nu cred ca este tocmai exacta. Cu toate costurile de rigoare, PDL-ul a obtinut (inghitind zilnic broasca maghiara) cel mai de pret lucru, trei ani de guvernare de dreapta in care s-au putut luam masuri reformiste cu imens impact asupra dezvoltarii economice si sociale a tarii, asa cum nu a fost capabil sa promoveze nici un alt partid in 15 ani.
  Politica este o „animatoare” parsiva, se promite mult se poate putin si niciodata nu se respecta respecta regulile pe cate s-a batut palma initial.

 60. maya,
  mi-a fost dor de tine ! 😆
  Numai ganduri frumoase sa ai si impliniri nenumarate in Noul an!

  Anonimul a ticluit ingenios oferta electorala; asa se si intampla in realitate,una spun si fac pe dos. 🙂

 61. @lumi, cu cat problemele de la Budapesta devin mai mari, cu atat apetitul UDMR de a fi gica contra se va diminua. Cu putin noroc poate ca vom reusi o regionalizare pana la sfarsitul anului. Dar ptr asta sunt multe obstacole de trecut. Dar in nici un caz nu trebuie renuntat la idee. Si raman la parerea ca PDL a cedat prea usor intotdeauna pretentiilor maghiare. Sa nu uitam initiativa parlamentara de desfiintare a ANI si cate si mai cate. UDMR a practicat intotdeauna jocul asta de glezne atunci cand a gasit un partener de guvernare mai slab de inger.

 62. Lumi, Clemy

  aveți dreptate. UDMR și-a jucat toate cărțile și nu mai are nici un joly joker în mînecă. În plus ajutorul din Ungaria s-a terminat. End of game.

 63. clemy,
  Madam Ghica cesemista e pornita pe fapte „mari”.Vrea adica independenta totala in justitie ,ceea ce se traduce in stabilirea legilor de functionare,a salariilor si altor beneficii speciale.

  L-am auzit si pe Danilet entuziasmat nevoie mare de proiectele de reforma,asigurand societatea de respectarea principiilor de integritate al justitiarilor.Oare?

 64. lumi,
  care n-o cloneaza pe luminita,
  am si eu aceleasi temeri cu CSM-ul care nici acum nu se va reforma.Si e domeniul cel mai vulnerabil si pentru noi si pentru europeni. 🙂

 65. filadel, 🙂
  crezi ca putem face ceva impotriva mafiei din justitie,in afara de a „cotcodaci” p’aci intre noi si a ne face sange rau?

 66. Dora
  DA. Să fim cît mai vocali și să amendăm absolut orice, cît de mică, deviație de la calea cea dreaptă. Iar atunci cînd e nevoie: să ieșim în stradă. Nu numai că putem dar este obligatoriu. Nu există reformă cu de la sine putere.

 67. Nefiind nici un comentariu la spam de la Radu bănuiesc că de această dată este de aceeași părere cu noi și total opusă Adormitului Maicii Domnului. 😆

 68. Buna dimineata si buna sa va fie inima!
  😆
  La multi ani Ionilor,Ioanilor,Ioanelor! 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s