Veștile vin de la Bruxelles

Cea mai importantă știre a zilei de ieri a venit de la Bruxelles via blogul personal al Monicăi Macovei. Concret, CEDO a decis în 6 decembrie anul trecut că statul român nu a încălcat drepturile omului atunci când a decis reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor.

Decizia CEDO este extrem de importantă mai întâi pentru că anulează unul din argumentele opoziției, respectiv propaganda potrivit căreia Guvernul ar încălca drepturile omului atunci când decide reduceri de salarii, și în al doilea rând pentru că demonstrează că Justiția română a acționat în această cauză în interesul USL și nu ținând cont de litera și de spiritul legii.

Pentru USL această decizie reprezintă o lovitură dată strategiei electorale construită pe câteva direcții simple: dorința românilor de a trăi bine și zgândărirea cicatricilor sacrificiilor plătirii datoriilor în anii 80. Opoziția a bătut moneda timp de doi ani pe incapacitatea și lipsa de sensibilitate a Guvernului față de nevoile populației. Și tot opoziția și-a petrecut ultimii ani făcând promisiuni care nu au ținut cont de contextul economic internațional.

Și pentru că tot suntem la capitolul „context internațional”, Angela Merkel și Nicholas Sarkozy se întâlnesc azi pentru a discuta evoluțiile economice „la zi”. Pe agendă, la presiunea Parisului, se află introducerea unei taxe pe tranzacțiile financiare, taxă din care birocrații de la Bruxelles speră să colecteze aproximativ 55 miliarde de euro. Această taxă, sugerată pentru prima dată în 1972 de către laureatul Nobel James Tobin, ar avea două obiective: limitarea speculațiilor bursiere și asigurarea unui flux continuu de bani pentru guvernele țărilor care ar accepta această taxă. Franța presează pentru introducerea acestei taxe dintr-un motiv cât se poate de egoist: băncile franceze au o expunere enormă la datoria publică a Italiei și a Greciei și Nicholas Sarkozy se teme în primul rând că atacul asupra băncilor franceze va continua pe piețele bursiere și apoi că Franța nu va putea să salveze de la un eventual faliment una sau mai multe bănci franceze cu expunere la datoria enormă a Italiei. Că o astfel de taxă ar scufunda practic bursa pariziană, că ar face ca tranzacțiile financiare să fie cvasisistate nu îl preocupă în prezent pe președintele francez. În schimb, Angela Merkel, care se teme de consecințele nefaste pe care o astfel de măsură ar avea-o asupra bursei de la Frankfurt, nu împărtășește întru totul entuziasmul lui Nicholas Sarkozy pentru această măsură.

Ceea ce intereseaza în mod direct România nu este neapărat soarta taxei Tobin ci faptul că problemele zonei euro sunt departe de a fi rezolvate. La aceste noi probleme economice europene va trebui să se raporteze în acest moment clasa politică autohtonă și nu să încerce să iluzioneze populația cu promisiuni populiste fără nici un fel de acoperire în realitatea financiară.

Clemy

55 responses to “Veștile vin de la Bruxelles

 1. neata,
  oare cei care au cistigat deja cu statul, vor returna cele 25% ?

  daca si mircea lucescu s-a confruntat cu problemele spitalicesti
  a avut ocazia de a cunoaşte lipsurile din sistemul medical românesc. Pentru ca tehnicianul să poată fi operat în timp util, doctorii s-au zbătut să facă rost de instrumentele medicale adecvate intervenţiei de care avea nevoie şi, în cele din urmă, s-a apelat chiar la un medic de la un alt spital pentru efectuarea operaţiei, care a fost una destul de complicată.

  ce sa mai zic de oamenii fara pile…..si fara bani de dat ca spaga, mita, bacsis, ciubuc la medici, asistente, fase

 2. skorpi,stai linistit .NICI UNUL din cei care au castigat cu statul nu si-a primit banii, ai uitat ca la noi NU se respecta hotararile judecatoresti ? deci, prqactic, nu au ce returna 🙂 Eventual, urmau sa primnesca ,,cate-un pic, pic ,pic” asa ca noi, profesorii, partea de bani cat a fost in vigoare legea cu majorarea, din 2013 pana in 2016, cati om mai fi pentru a primi. A, si sa nu uit, prin decizia pe care tocmai CEDo a dat-o, se reconfirma ,de aceasta data, justetea deciziei justitiei romane in privinta Legii de marire salariala a cadrelor didactice :
  ,,Totusi, atunci cand o dispozitie legala este in vigoare si prevede plata anumitor beneficii, iar conditiile stipulate sunt respectate, autoritatile nu pot refuza in mod deliberat plata acestora atata timp cat dispozitiile legale raman in vigoare. In mod similar, un reclamant poate invoca o ingerinta in dreptul la respectarea bunurilor sale, in ce priveste salariile, atunci cand a fost recunoscut printr-o hotarare judecatoreasca dreptul la o creanta suficient de bine determinata impotriva statului pentru a fi exigibila (cauza Muresanu c. Romaniei, hotararea din 15 iunie 2010, nr. 12821/05, par. 26).”
  Interesant cum nimmeni nu a citatsi aceasta parte dinhDecizia CEDO 😉
  Apropo, scrie aici, undeva, ca justitia e datoare sa indice si sursa de finantare a deciziei respective ??? 🙂

 3. vestile bune (pentru baietii destepti) vin si din tara:
  http://sareinochi.com/2012/01/09/la-modul-optimist-necolaiciuc-este-pe-jumatate-liber/
  in ceea ce priveste justitia, nu scrie nicaieri ca ea face politica, mai ales economie politica. iar judecatorii si-au dat in primul rand lor bani – adica eu ma dau in judecata, eu ma judec, normal ca eu si castig – de aceea sunt judecator si nu am nici o responsabilitate pentru hotararile pe care le dau. interesant este cum fiecare citeste numai ceea ce-i convine. hotararea CEDO este clara in ansamblul ei, nu pe citate si bucati.

 4. Buna dimineata.
  @skorpion, salut. Pot sa povestesc din experienta personala cu parintii. Si acum imi aduc aminte cum acum cativa ani, dupa ce tata a facut o operatie de col femural (cu proteza), spitalul nu a avut medicamentele anticoagulante necesare pe care a trebuit sa le cumpar din farmaciile private. Nu mai vorbesc acum doi ani cand tot tata a fost internat ca urmare a unui ulcer perforat si cand am dat bani in dreapta si in stanga. Si multumesc lui Dumnezeu am avut de unde,
  @sare, exact. Dar este o hotarare importanta de asta sta in gat multora.

 5. clemy,
  cred ca nu este familie normala in Ro, care sa nu fi avut experiente de-a dreptul sinistre…noi am avut o ruda apropiata, am platit 7000 lei pentru o operatie si dusa a fost…..ruda! nici nu a mai iesit de la reanimare…conditiile sinistre in spital (fundeni) dela cel mai mic fleac (medicamente, fasa, etc) pina la medici..

 6. @skorpy, imi pare rau ptr ruda ta. Conditiile sunt sinistre peste tot. Ultima data cand a fost intenat tata, la Municipal, erau paturi si pe holuri. Nu mai vorbim de impins financiar ptr toate cele.

 7. @clemy. DE CE? hotararea CEDO e din 6 Decembrie si noi aflam dupa UNA LUNA si doar din blogul lui MM? „Onestele” TV de stiri au tacut? NB. Dispare si mitul „dreptului patrimonial” constituit de pensie si salariu! Cuantumul acestora NU ESTE imuabil ci numai existenta acestora. PS. nu cred ca exista hotarari definitive pentru recuperarea celor 25%.

 8. Ziua bună!
  Aşadar, CEDO s-a lăsat manipulată de dictachior. Ruşine!
  Deci bîrsăneştii, n-au reuşit să ducă spiritul costiniilor, pivnicereselor şi al dănileţilor, la CEDO. Ruşine!
  Cum ar veni adică, cei antrenaţi să vadă numai gaura, nu observă niciodată şi covrigul. De trei ori, RUŞINE, RUŞINE, RUŞI.NE.
  – – –
  De citit
  http://www.contributors.ro/economie/paris-timisoara-si-retur-sau-poanta-tapului-ispasitor/
  – – –
  Şi ca să închei cu o glumă amară, dar bună: aud că uslinoşii prezintă astăzi calendarul suspendării preşedintelui Băsescu. Idioţi sadea.

 9. Clemy

  Taxa asta, taxa „Robin Hood” cum ii mai zice, ar paraliza bursa londoneza, iar aici sunt majoritatea covarsitoare a tranzactiilor europene.
  David Cameron se va opune aproape sigur.
  In cazul in care TOATE 27 de state ar fi de acord, si Londra va avea o problema, dar e putin probabil.
  Insa daca Franta/Germania o aplica unilateral asta inseamna doua lucruri dupa parerea mea :
  1. Sunt disperati; au atata nevoie de bani incat sunt gata sa’i ia indiferent de unde si indiferent cu ce consecinte
  2. Sunt tampiti; isi distrug sursele si sansele de a avea bani in viitorul proxim.

  Pentru Romania nu vad consecinte directe. Cele indirecte vor putea veni de exemplu daca Franta se prabuseste si urmarile europene ale unor asemenea situatii.

 10. Iar privitor la „drepturile omului” deja pe aici se simte o tot mai acida abordare a exacerbarii acestei sintagme. La fel cum e in Romania cu „drepturile minoritatilor”. S’a tot mers din mult spre mai mult ca acum se iau cu mainile de cap. Toti aia de nu au muncit o zi in viata lor si stau pe chirii platite de primarie cheltuind „ajutorul social” tipa ca asta e dreptul lor natural.
  In fond lucrurile sunt cat se poate de simple.
  Esti angajat. Faci o trebusoara pentru o plata. Suma primita e cea rezultata din agreement. Undeva intre maximul pe care platitorul e dispus sa’l dea si minimul pe care tu esti dispus sa’l primesti.
  Cand platitorul nu’ti mai da cat vrei, intelegerea pica si pleci.
  Daca esti de acord cu noua suma, asta inseamna o noua intelegere si ramai.
  Ce cauta „drepturile omului” aici ???

 11. Salut ,dragi copaceni!

  Eu inca plutesc in mirifica atmosfera creiata de viq,cu Fluturii liberi!( eu sunt Dora voastra,cea buna-rea,cum vreti s-o luati).

  @clemy,mi-am pus si eu intrebarea ,la fel ca cinic,de ce s-a ascuns atat de insidios Hotararea CEDO? Isi pierd uslasii obiectul muncii-bine cunoscut -„jos.jos” cu cei care ne-au furat salariile. Analiza facuta de MM merita cunoscuta in detaliu 🙂

 12. Servus, dora cea bună! 🙂

  Ia mai reamintiţi-vă copăceni de face inJustiţia pivnicerită:
  http://anticoruptie.hotnews.ro/

  Şi tot astăzi născase, are termen de judecată la un dosar.
  Tare sînt curios să văd, ce motive hilare vor născoci mafiostraţii ca să-l spele de păcate pe arogant.

 13. Din pacate la „marile noastre posturi de „non- stiri” eu nu am auzit stirea despre sentinta CEDO, azi si probabil majoritatea romanilor care stim ca-si iau informatiile de la tv in proportie de 80%. Eu o stiam de aseara de la voi dar am urmarit special azi. N-am aflat-o. Aaaa, sa nu manipulez si eu. Am auzit-o la TV-info.
  Ce-o sa zica „mona mea” ? S-o supara ea oare si pe CEDO cum ca umbla la independenta ei de brava ispravniceasca ( mi se intampla ca din cauza graiului ei moldovenesc s-o asemuiesc mereu cu cocoana Chirita) si….. ptiu, ptiu, drace, sa-mi vina-n cap tot felul de arhaismedar si tot felul de sudalme, ce nu le depun aici.

  Si daca vreti sa aflati ce si cum mai furara alesii mai ieri la guvernare, azi in opozitie, luati de aflati, in caz ca n-ati apucat, desi ma indoiesc, dupa cum va stiu. http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012010967212/Actualitate/Deputatul-liberal-Relu-Fenechiu-a-intrat-sub-sechestru.html

  Dan Badea scrie articolul. Ii dau credit cat cuprinde. Cred ca a ramas singurul jurnalist autentic de investigatie. Restul, fusera si se …..dusera care-n- cotro, dupa cum le zornait cantecul de sirena al argintilor.

 14. Servus, Mihaela

  Dan Badea este unul dintre puţinii jurnalişti care-şi merită numele iar cele relatate despre Fenechiu se ştiu de cîteva zile. Bineînţeles că şi ticălosul acesta, este o victimă nevinovată a dictachiorului, cum altfel?

  Şi apropo de de sentinţa de la CEDO. Că vuvuzelele au tăcut mîlc o lună de zile, înţeleg.
  DAR. De ce nimeni din arcul guvernamental nu a informat publicul despre această hotărîre? Eventual printr-o conferinţă de presă? Sau măcar printr-un comunicat de presă? Să nu fi ştiut? Nu-mi pot explica.

 15. Servus,tibi cel drept! 🙂

  Degeaba ne amintim de maldarele de dosare ,va fi cum” au stabilit” Pentru rechini NUP,pentru plevusca carcera.
  Macar sa fie judecate la termen dosarele „grele” si sa nu apuce perioada de prescriptie.Desi in noul Cod penal am inteles ca aceasta prevedere a fost eliminata.

 16. Sara bună tuturor!

  și la temă, că asta mă doare:
  că decizia CEDO invalidează strategia opoziției, floare de măr. Mi se rupe praștia-n douășpe de idioțeniile din capul bicefal al usl. E important că s-a pus punct la doă cheștii:

  1. – tradiției populare bujetare care cere indiferent dacă e cazul sau nu (o coadă de pește peste oci)

  2. justiției proletcultiste din România căreia i s-a arătat foarte precis nivelul de competență: rect … la coada clasamentului. Judeci, judeci da judecă măcar!!!

  Și-acu mai vreau, că-s cîrcotaș, recuperarea cheltuielilor de judecată. Banul meu înapoi comuniști nenorociți!

 17. Din cate stiu eu prescriptzia a fost eliminata numai cu privire la crime, inclusiv crimele Revolutiei.
  Dosarele rechinilor tranzitiei se refera la infractiuni economice, de luare sau dare de mita, de evaziune fiscala, …….etc.

 18. Servus, draga mea, Mihaela. 😆

  Nici nu stiu care din noi poposim mai rar pe crenguta copacului.Avem motivele nostre,nu?
  E surprinzator ca nimeni din presa noastra „vigilenta” n-a dat pe goarna stirea cu hotararea CEDO,desi subiectul cu scaderea salariilor si infometarea populatiei era pe buzele tuturor.A trebuit sa vorbeasca Europarlamentarul Monica Macovei pe bogul personal.

  Din cele declarate se vede ca intra,incet -,incet in pielea politicianului ,si inca unul autentic.

  „Nu exista un astfel de principiu (in niciun caz in domeniul drepturilor salariale). Si nu a existat vreodata. Expresia ‘drepturi castigate’ a fost lansata acum cativa ani de fostii membri ai CSM, atunci cand, in magistratura, a inceput furia acordarii de sporuri, unii altora, prin hotarari judecatoresti. Ne amintim ca USL, prin reprezentanti ca Nastase sau Athanasiu, afirma in 2010 ca aceste reduceri incalca drepturile omului si ameninta cu sesizarea CEDO (vezi aici…). Prin nestiinta sau minciuna, acesti politicieni au creat, in mod iresponsabil, sperante false romanilor si i-au provocat intr-un context sensibil care presupune masuri dureroase, insa necesare.” 😆

 19. luminita,

  esti sigura?Nu pot sta prea mult sa caut pe „goagal” despre modificarile aduse codurilor. 🙂

 20. Buna seara, buna seara.
  @cinic, dora, tibi despre decizia asta s-a aflat doar dupa o luna ptr ca presa romana nu are nimic in comun cu profesionalismul. A fi la curent cu ce se intampla in lume, a citi buletinele informative ale CEDO si UE este un lucru peste puterile domniilor lor in primul rand ptr ca trebuie sa citeasca intr-o limba straina. Greu, greu de tot.
  @viq, in legatura cu Merkel si Sarkozy cred ca sunt si disperati si tampiti.
  @filadel, absolut exact la punctul 2 🙂

 21. Clemy și tătă lumea

  și mai sper ca această decizie a CEDO să redeschidă toate procesele prin care magistrații și-au feliat partea leului la salarii în timp ce …. atenție !!! … au fost de acord să li se … taie celorlalți. Mama voastră de hoți nenorociți!

 22. http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-11148511-val-demisii-fruntea-gazprom.htm

  Cică corupție. Nu-mi vine să cred. Dublă negație. Dacă ăștia erau corupți în termenii Kremlinului înseamnă că cei care vor veni trebuie să taie în piatră seacă … și-n gaze naturale.

 23. Va veni o iarnă grea din primăvară.

 24. dora :
  Nu exista in noul Cod Penal prescriptii decat pentru genocid si crime impotriva umanitatii.Omorul a ramas, in continuare, prescriptibil si asta ti-o spun din sursa autorizata (de la o persoana care a lucrat la elaborarea noului cod). E drept ca CEDO a sugerat, repet, a sugerat, ca omorurile de la Revolutie sa fie considerate crime impotriva umanitatii dar inca nu s-a facut nimic in aceasta directie.

 25. Am inteles,mersi!

 26. Şi desigur, optim ar fi pentru unii, ca şi crimele din decembrie ’89 să rămînă învăluite în ceaţă şi să devină istorie, ca şi crimele de la Aiud, Piteşti, Gherla, Sighetul Marmaţiei, canal, şamd.

 27. Tibi
  eu sînt martor că Loda a vrut să zică că că CEDO a bătut șaua dar guvernarea coruptă de azi n-are nici o legătură cu iapa. Iapa e bine mersi la Ovidiu Șincai, studiază, mai studiază, mai scoate un studiu, mai o bîtă, mai un lămpaș, mai o sponsorizare de la UE via senatorul apei cu hidrogen în exces, etc.

 28. Filadel
  De acord cu tine. Şi eu am înţeles acelaşi lucru.
  Cine poate să pună la îndoială, buna credinţă a unei distinse doamne? Eu? Feri, Doamne!

 29. Tibi

  desigur, faptul că în justiție se perpetuează dinozaurii, (o specie de altfel dispărută în dex-ul lui Darwin) nu are nici o relevanță în acest context.

 30. Darwin era un terchea – berchea.

 31. BUNÄ SEARA,
  ce noroc avetzi cu usiloaia, v-atzi mai luminat,
  s-a sträduit zdravän, si voi nimic………

 32. Filadel
  Nu ştiu cum să-ţi spun dar eu, mă simt umilit că trebuie să vină CEDO şi să arate obrazul dinozaurilor din justiţie, dinozauri trup şi suflet uniţi, împotriva românilor şi a României.
  Dinozauri puşi în funcţii şi declaraţi inamovibili şi intangibili, de ştim noi cine.
  Abia acum, în urmă cu cîteva minute, preşedintele Băsescu s-a referit la această hotărîre a CEDO şi a afirmat tranşant că judecătorii care au hotărît împotriva bunului simţ şi a intereselor României, sunt corupţi!
  Vor plăti, aşa cum pe bună dreptate, ceri tu?
  Cine să-i condamne la plată? Tot dumnealor? Asta este problema…

 33. Servus, theo-nona!
  Daaa, mare noroc avem. Parcă am fi cîştigat-o la loto.

 34. Tibi

  adevărat. Ce cîștigi la loto trebuie să accepți, n-ai ce-i face. 😆

 35. @Loda ne minti in fata. CEDO nu a sugerat ca acele crime sa fie imprescriptibile, CEDO A DAT O DECIZIE INTR-UN DOSAR:
  Ion “Ilici” Iliescu a primit scrisorică de la CEDO – nu era pensia de nomenclaturist, ci recomandarea de a-și angaja un avocat (asta dacă mai există Justiție în România): “uciderea oamenilor în timpul Revoluției din 1989 nu se prescrie. Procurorii și judecătorii români trebuie să finalizeze aceste cazuri și să-i pedepsească pe cei vinovați. Societatea românească trebuie să știe adevărul despre evenimentele din 1989”. (Decizia CEDO 24 mai 2011)
  http://sareinochi.com/2011/05/24/iliescu-de-craciun-este-porcul-cel-mai-bun-in-sfarsit-istoria-il-va-consemna-doar-ca-pe-un-ucigas/
  ca de obicei, obrazul USLaninos se tine gros cu intoxicare!

 36. nu se putea sa nu rame ratul USLinos la radacina Copacului!
  CEDO: Uciderea oamenilor in timpul Revolutiei din 1989 nu se prescrie
  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=520
  „E drept ca CEDO a sugerat, repet, a sugerat, ” – iti sugerez, repet, iti sugerez, sa te dai cu capul de tastatura pana inveti sa fii corecta, mincinoaso! si te mai declari profesor de istorie! asa-ti inveti copiii, cu minciuni si omisiuni? RUSINE!

 37. Tibi

  se numește acțiune versus reacțiune. Te-a gîdilat gloria dreptății să dai verdicte a-mpulea? Te mai gîdilă odată … să plătești ce-ai vomitat prima dată. Mi se pare normal s-o simți pe chelea personală. Data aviatoare măsori de doo ori și tai o singură dată, indiferent de ce spune nea ilici de la KGB ori fiica sa năstaq de la usele. Că de-aia există CEDO.

 38. Filadel
  😆

  Sare.
  Eu ştiam de chestia asta dar, am obosit să mă enervez pe loază, ca apoi să fiu admonestat de viq.

 39. Filadel – ora 21:28

  Se numeşte nesimţire crasă bazată pe vid legislativ special întreţinut.
  Repet: cine să-i sancţioneze pe aceşti mafiostraţi?
  Ei înşişi ca parte din sistemul costinesc?
  Cesemeul recent pivnicerizat?

 40. Calm, Sare, calm
  N-o poţi atinge în superbia nesimţirii sale…

 41. Tibi

  ai un mal praxis. 😆 VIq nu se supără din cauza intervenției (ori așa am învățat eu) ci din cauza modului … scurt … de reacțiune. Asta fiindcă cei mulți (modestie undeeee iești?) care citesc acest blog nu pot relua firul deducțiilor logice cu 5 postări înainte.

  Da. Este de bun augur să le repetăm pînă se aude-n fund la taxatoare. 😆

 42. Eu am văzut intervenţia preşedintelui la iRealitatea.
  Dacă nu ştiţi ce a spus, citiţi aici:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11149580-traian-basescu-catre-raed-arafat-nu-cream-psihoza-acest-guvern-ticalos-vrea-distruga-sistemul-ambulanta-daca-asta-mesajul-mincinos-incorect.htm

  Praf i-a făcut pe cei adunaţi acolo, în frunte cu Hurezeanu şi cu Arafat.

 43. OK, Filadel! 😆
  Am un mal praxis. Recunosc. Sînt lipsit de manieră şi repede săritor la gîtul nesimţiţilor care parazitează copacul. Totuşi. Am spus de ce: reacţionez numai, repet numai, după ce pragul meu de suportabilitate, este depăşit. Ce să fac? Tac şi eu cîte-o săptămînă, uneori două. Dar…

 44. bad cop … good cop

 45. Buna seara din nou tuturor. Problema cu SMURD nu o inteleg prea binea dar in privinta CEDO lucrurile sunt clare.

 46. Seara bună, Clemy
  Problema cu SMURD, este relativ, simplă: Arafat a luptat cu sistemul (şi bine a făcut) pentru a sparge monopolul de stat pe salvare, pînă a căpătat el însuşi un soi de monopol. Noua lege a sănătăţii, ameninţă monopolul instituit de el, monopol care s-a integrat sistemului. Simplu?

 47. @tibi, incep sa inteleg 🙂

 48. Clemy
  preşedintele Băsescu a intrat în direct la iRealitatea, şi l-a făcut praf pe Arafat + ceilalţi care demontau în stil vuvuzelistic, noua lege a sănătăţii.
  Arafat a afirmat că studiază posibilitatea de a demisiona din funcţia de secretar de stat, pentru a ataca această lege, din poziţia de simplu cetăţean. Simplu? He he heee, faină vorbă goală! 🙂
  Pe scurt, dictachiorul le-a stricat irealiştilor, cu Hurezeanu cu tot, încă o emisiune de manipulare crasă.

 49. @tibi, de cate ori li se strica jocurile irealistilor ma bucur. Si acum va rog sa imi permiteti sa ma retrag. Mai devreme am avut parte de o nefericita vizita la dentist.

 50. ok, ok, iubitii mei ,,prieteni|” nu sariti cu toporul, eu am GRESIT ! Intr-adevar, termenul folosit apasat de mine ,,sugereaza:” este total gresit in contextul deciziei CEDO ,pe care am recitit-o azi dimineatza ,dar, chiar voi o spuneti ,,te mai declari profesor de istorie!” de istorie, nu de drept, deci nu suntinfailibila in domeniul proprietatii termenilor juridici. Acum, taiati-mi capul !
  In rest, insa, am avut dreptate, imprescribilitatea omorului un exista in noul CP .
  In nici un fel nu am spus ca sunt de acord cu existanta prespcriptiei privind crimele din decembrie ’89, dimpotriva, dar s-a facut ceva in acest sens? va reamintesc ca doi parlamentari PDL (din care unul este vicepresedinte) Macovei si Voinescu au depus un proiect de lege, la parlament, prin care crimele din decembrie ’89 sa fie declarate, in sensul deciziei CEDo, imprescriptibile. A votat parlamentul ,majoritar al coalitiei de guvernare acest proiect? Si-a asumat raspunderea guvernul Boc pe aceasta lege? daca nu, cine e vinovat, tot eu ?

 51. @loda. ALTA DIVERSIUNE!!! de ce era necesara o lege in RO cand era decizia CEDO (ori gata, ori pe teava)?????? NB. Parca tot tu erai vehementa contra asumarii raspunderii pe ORICE????

 52. Salut cinic
  Ce şansă crezi că ai ca madam L să recunoască ceva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s