Valurile CEDO

Am sa încep prin a explica de ce s-a aflat cu o lună întârziere despre decizia CEDO în privința salariilor bugetarilor. Două sunt rațiunile:

1. presa româneasca este într-atât de deprofesionalizată în acest moment încât este incapabilă să urmărească o informație singură. CEDO are propria pagină de internet permanent actualizată. Așa că un simplu click pe respectiva pagină ar fi relevat decizia istorică a Curții Europene. Dar aceeași presă lipsită de profesionalism suferă și de o altă maladie: incapacitatea de a citi corect ceva scris într-o limbă străină. Iar dacă o știre nu este tradusă de Mediafax dintr-un cotidian internațional de mare tiraj, ziariștii români vor alege să prefere tăcerea în locul informării cititorilor.

2. presa românească este în mare parte vinovată de circul inchizitor din anul 2010 când s-a alăturat cu voluptate opoziției în a acuza guvernul Boc pentru măsurile de reducere a salariilor bugetarilor. Cine are curiozitatea poate cerceta arhivele mai multor ziare și posturi de televiziune și va vedea cu cât avânt au apărat diverși purtători de condeie și microfoane acțiunile iresponsabile ale opoziției. Decât să-și recunoască participarea voluntară la isterizarea populației, presa românească a preferat ca timp de o lună să păstreze tăcerea asupra subiectului. Asta în cazul fericit în care ar fi aflat despre decizia CEDO în momentul în care a fost făcuta publică.

La nivel politic însă decizia CEDO a avut efectul unui scurt circuit în creierul și așa chinuit al lui Victor Ponta care nu a înțeles că decizia CEDO spune foarte clar că decizia de reducere a salariilor bugetarilor cu 25% nu încalcă drepturile omului. Căci cum poate fi altfel interpretată declarația liderului PSD care afirma ieri că va încuraja în continuare populația să se adreseze CEDO și că „statul când își asumă o responsabilitate față de cetățenii săi, fie că pierde un proces, fie că a semnat un contract de muncă prin instituțiile sale, statul român ca orice român trebuie să-și îndeplinească acea obligație”. Domnul Ponta se află într-o gravă eroare: statul român nu are nici o obligație să mențină salariile la un anumit nivel iar decizia CEDO tocmai a afirmat răspicat acest lucru oricât de neplăcut ar suna pentru urechile domniei sale. Victor Ponta susține că din moment ce un partid a promis în campania electorală majorări de pensii și de salarii va trebui să respecte aceste promisiuni indiferent de condițiile economice care ar putea apărea. Așa cum a făcut nu demult USL care a promis că va dubla salariile și pensiile, va anula reducerile operate în 2010 de cabinetul Boc pentru ca acum, presat de Dan Tăpălagă, să încerce să o dea la întors și să susțină că aceste majorări trebuiesc făcute de actualul guvern. Și pentru că tot vorbim de coerență și de liderii opoziției, Victor Ponta a mai reușit ieri o contraperformanță pentru că dacă dimineața susținea sus și tare că nu va participa la nici un fel de consultări cu președintele Băsescu, seara se întorcea cu 180 de grade și afirma că va participa la consultările privind modificarea Constituției. Atâta consecvență în gândire mi-a fost rar dat să întâlnesc.

Și dacă Victor Ponta a reușit să abereze pe tema deciziei CEDO, CSM tace mâlc. Și nici nu mă aștept să spună ceva pe marginea acestui subiect pentru că acest organism a dovedit că are tot atâta coloană vertebrală cât o moluscă și tot atâta capacitate de înțelegere a nevoii de reformă în sistemul de justiție românesc cât o oaie.

Clemy

54 responses to “Valurile CEDO

 1. neata,
  nu ma mir ca presa nu a anuntat nimic despre decizia CEDO, dar totusi mai exista si presa responsabila cum ar fi revista 22, poate si hotnews etc, si lor le-a scapat informatia.

  cristi danilet pe blogul lui a anuntat ieri / 9 ianuarie – foarte sec – despre decizia CEDO.
  am convingerea ca el, personal, a aflat mai de demult – daca este cit de cit profesionist citeste si tot ce face CEDO – insa a preferat sa taca milc….

  ponta latra in continuare si indeamna populatia sa mearga in continuare la CEDO. o javra iresponsabila si incompetenta.

 2. Bună dimineaţa!

  Un articol lămuritor
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/efectul-cedo-bugetarii-nu-mai-pot-contesta-reducerea-de-25-960867.html

  Despre tonta nu mai este nimic de spus. Văd cine susţine partidul domniei sale şi mai ales pe mentorii săi, şi deja îmi este de ajuns. Dacă mai are cineva vreo îndoială ca actuala opoziţie nu are drept scop decît destabilizarea ţării, sînt curios să aud ce argumente are. Să recapitulăm: imediat după admiterea în UE, premierul Tăriceanu a pus PDL în faţa unei alegeri: ori se dezice de Monica Macovei (care a refuzat să intervină pentru patriciu – dar eliminase steguleţele roşii impuse de condiţiile de pre-aderare), ori pleacă de la guvernare. PDL a refuzat să-i retragă sprijinul politic doamnei Macovei, şi a fost scos in corpore de la guvernare. Guvernul Tăriceanu a funcţionat sprijinit de psd şi de udmr. Tot atunci a fost pusă la cale suspendarea preşedintelui, adevărată lovitură de stat, suspendare care a devenit principalul scop al actualei opoziţii. Cui ar folosi destabilizarea politică a ţării, pe fondul actualei crize economice mondiale? Exact celor care în ultimul an de guvernare tăriceană, au făcut praf bugetul ţării, buget care cu greu a putut fi restabilit, după doi ani de sacrificii dureroase, sacrificii care vor avea un cost politic enorm pentru pdl şi pentru preşedinte.
  Repet ce am spus şi ieri: ca român, mă simt umilit că acţiunile iresponsabile ale opoziţiei, trebuiesc amendate de un organism suprastatal. Dacă lupta politică a atins cote iraţionale, nu mai înseamnă cecitate politică ci, pur şi simplu acţiune deliberată de destabilizare îndelung gîndită şi pusă în aplicare, începînd din 2007 şi pînă acum. Trist, dar adevărat.

 3. Ziua buna ! intrucat decizia CEDo a fost dezbatuta si ieri ,imi permit sa va anunt ceva mai ,,proaspat” : reforma a invins, se pare ca Arafat si-a dat demisia, urmeaza conferinta de presa la ora 13 ! (clar, din nou fac eu o diversiune)

 4. E limpede că este o diversiune ordinară: Arafat se comportă acum, cum se comporta psd cînd guverna alături de pdl.
  Adică, dimineaţa era la guvernare, iar seara, la teleimbecilizatoare, făcea opoziţie guvernării.
  Numai că istoria, este puţin cam dificil de înţeles pentru propagandişti de doi bani.
  Am spus ieri ce joc face Arafat acum, alături de Hurezeanu; după ce a spart un monopol de stat în domeniul serviciului de urgenţe, a devenit el însuşi monopolist prin SMURD şi nu vrea apariţia pe această piaţă, şi a altor competitori.

 5. Revenind la temă, Clemy a devoalat foarte exact de ce presa românească a tăcut despre decizia CEDO: este părtaşă la circul făcut de actuala opoziţie.
  De ce tace csm, asta da! întrebare. Ce să spună ? Că este parte a sistemului ticăloşit? Că recent aleasa preşedintă a csm – protejata pivniceresei – încalcă legea nedepunînd declaraţia de avere?

 6. Revin cu o rectificare :
  Conferinta de presa s-a amanat pe 14, 30 .

 7. Schema de funcționare a SMURD a fost concepută pentru o funcționare independentă într-un sistem de sănătate de stat. A fost bună și a funcționat. Acum sistemul se reformează iar baza va fi privată. Schema de funcționare a SMURD ar trebui să se potrivească mănușă în noul sistem al asigurării sănătății.

  Problema lui Arafat nu este că i se desființează serviciul ci că i se vor aloca în continuare prea puțini bani de la bugetul de stat (pentru că vor putea să apară și alte firme concurente!! îndreptățite să concureze pe acești bani) iar calitatea serviciului va scădea.

  Cu ocazia asta am aflat că SMURD funcționează cu bani de la buget deși eu am virat în fiecare an 2% în contul fundației nonprofit SMURD. Șocul meu cel mai izbutit ca să zic așa este prezența unor personaje în consiliul director al fundației: Emil Hurezeanu, Mihaela Rădulescu și Radu Tudor!!!!

  WTF???

 8. Filadel
  Tocmai din acest motiv a intrat preşedintele pe post şi l-a făcut şah mat pe Arafat; era şi Hurezeanu pe acolo şi era tare indignat.
  Apoi. Radu Tudor, Muhaiela Rădulescu, specialişti în sănătate unu şi unu, mama lor de şerpi veninoşi abonaţi la bani publici.
  Ai citit ce bani se învîrt în vistieria SMURD, bani excedentari?
  Te ia ameţeala!

 9. filadel :
  Si eu am dat si am de gand sa dau in continuare 2% la Smurd ,dar chiar crezi ca cu cei 2% ai nostri poate functiona un asemena sistem ? \el a functionat cat de cat cand a fost la niveulul Targu-Muresului ,ldar la nivel national ? Acum, ca este integrat cu pompierii, e normal sa functioneze cu bani de la buget.Esti ,,socat” ca Smurdul functioneaza (presupun legal ) cu bani de la buget dar nu esti socat ca si privatii vor functiona cu aceeasi bani|? Nu inteleg 😦
  Cat priveste componenta consiluiului de administratie a Fundatiei nu este exclusiv doar ce ai prezentat tu si nu stiu in ce masura a impedimat, daca a impedimat asupra sistemuui? Pana una, alta, FMI -ul (daca tot il invocam la masurile de austeritate, poate il invocam si aici) spune :
  ,,„Avand in vedere ca medicina de urgenta in Romania functioneaza bine si ca este considerata exemplu de buna practica in regiune, sugeram ca in acest moment sistemul de urgenta sa nu fie reformat, pana ce nu vor exista cativa indicatori/dovezi de succes ale reformelor introduse in restul sistemului.” Atunci ?????

 10. Loda
  stai nu trage că n-am gătat de zis. Unde apare Hurezeanu și Radu Tudor (o excludem pe MR) ceva pute și pute urît.

  Îți închipui că îl apreciez pe Arafat dacă am cotizat ani de-a rîndul la SMURD. Reformat nu înseamnă desființat. Drobuuuu!

 11. Nu am zis ca inseamna ,,desfiintat” ,cel mult a fost desfiintat el si munca lui de o viata, aseara, la Tvf. Pacat ,iar acum, ca justificare, unii mai au putin si-l scot hot si mafiot.Merita sa faci ceva in tara asta ? 😦
  Cat ii priveste pe cei doi, nu am nimic de spus, dimpotriva, nu m-am uitat de loc aseara la A3, eram sigura ca se vor repezi ca si corbii pe subiectul Arafat ,greatza .

 12. Este de asteptat ca toti cei antibasescu sa se ,,ralieze” cauzei Arafat ,cum s-au trezti ,,monarhisti” cand cu regele Mihai ,dar exista foarte ,foarte multi oameni care nu au interese politice si care sunt vexati de ce s-a intamplat, e suficient sa citesti coemntariile la bloguri .

 13. Si cum valoarea nu intarzie sa se afirme, fostul PC-ist, pesedist, actualmnente uneperist :
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ciuhodaru-am-fost-la-cotroceni-mi-a-fost-cerut-un-cv-si-informatii-despre-tot-ce-stiu-sa-fac-249790.html
  pariem ca e de acord cu privatizarea serviciului de urgenta ? 😉

 14. Lasă că-l vor lua toţi uslinoşii în braţi pe Arafat şi-l vor pune iar la zid, pe dictachior. De parcă aşa românii vor putea fi deturnaţi de la adevăratele consecinţe ale deciziei CEDO. : D
  Abia aştept să văd ce va abera pe acest subiect, cuplul devenit celebru: tonto-lenevilă. 🙂
  Gata. Conferinţa de presă a domnului Arafat, zăvîrşi.

 15. Bună ziua !
  Un minim bun simț ne arată că acela care poate crește poate și diminua.
  Presa noastră mai mult se implică în politică decât informează.
  Îndrăznesc să vă spun că am scris câteva rânduri și eu :
  http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/01/10/ce-nu-se-cunoaste-despre-domnul-raed-arafat/

 16. circul de presa continua cu Arafat. sa aiba si @Loda ce rama pe la radacina Copacului:
  http://sareinochi.wordpress.com/2012/01/10/ambulanta-si-costel/
  lucrurile nu sunt intotdeauna in alb si negru. nu-i atat de malefic Dictatorul pe cat de curat Arafat!

 17. Servus, Dictatura!
  Foarte bună intervenţia ta.

 18. Salut Sare!
  Bun articol, dacă tot este să vorbim despre arafat. 🙂

 19. Salut Tiberiu!
  ce a facut onest a facut! jos palaria! dar asta nu inseamna ca nu pot sa observ ca azi foloseste exact „argumentele” pe care le-au folosit altii impotriva lui cand era prigonit. daca atunci cand era prigonit pe nedrept i-am luat apararea, nu vad de ce acum sa nu vin sa trag lumea de maneca si sa nu spun: Arafat e gol!

 20. @tibi @clemy @citizen (daca vine si pe aici). Nicoleta Savin a aruncat o bomba, pornind de la FAPTUL ca s-a semnat un protocol intre PSD si AMR (sau numai asociatia procurorilor?): PSD a promis bani de salarii la magistrati iar acestia -in toate prcesele de coruptie cu PDS-isti- dau de probe insuficiente/neconvingatoare. Rog comentati si investigati, caci e de rau! Rau de tot! N.Savin spunea: cum de toate procesele apar numai in judete non-USL???

 21. @cinic, banuiesc ca Nicoleta Savin iar a trecut cu copy-paste pe la mine pe blog. despre acel protocol am scris in detaliu cand a fost asrestat Apostu la Cluj – se poate verifica.

 22. In mare graba si cu indignare la conflictul zilei, cu mii de scuze, Clemy.
  Am venit special acasa, am citit sa ma clarific cat de cat, ca de la telev. slabe sanse. Si voi pleca cat de repede pot. Aseara nu am inteles mai nimic, pentru ca nu stiam nimic despre subiect si neprofesionista noastra presa……….ca drept mai subliniaza Clemy, de fiecare data nici ca a dat vreo lamurire.
  Ce m-am mai lamurit acum pe diverse bloguri date de voi.
  Din pacate iar ne impartim in tabere. Pro si contra Arafat ori Basescu. Cu o presa extraordinar de neprofesionista si la fel de extraordinar de corupta mereu si mereu ajungem asa. In loc de o dezbatere ( cazul noii legi a sanatatii) intre specialisti, pro si contra, ajungem a ne scinda in doua tabere de regula pe criterii politice, nicicum pe criterii de stricta specialitate. Trist !

  De data asta, nu sunt de acord cu Presedintele. Gasesc ca dialogul cu Arafat a fost foarte necivilizat si foarte neinspirat totodata. A dat apa la moara tuturor sacalilor care-si freaca mainile a bucurie, naiba sa-i ia, ca nu mai scapam odata de ei. Sa-i vedeti, cum o sa sara sa-i ia apararea lui Arafat (cum au facut si cu regele Mihai) iar Arafat cu imaginea buna pe care o are pe drept in opinia mea, ii va face sa mai ia cateva procente pe nedrept pe acesti nenorociti. Adica nu pe nedrept. Pe o greseala de neiertat a Presedintelui. Impardonabil ce a facut, absolut impardonabil. Trebuia sa ceara sa discute cu Arafat in particular, sa-i asculte argumentele. Poate erau juste. Eu una cred in ele. M-am saturat de smecherii prifatizarilor fel de fel. Mai este si opinia FMI.
  Asa, ce a facut TB ? A facut circ la televizor si a mai luat cateva din procentele PDL si asa putine.
  Sper sa nu gandeasca „dupa mine potopul” dupa cum incep a banui.
  Repet, NU il sustin deloc pe Traian Basescu in atitudinea sa fata de Arafat. Chiar daca are dreptate, desi ma indoiesc, dupa cat m-am documentat si eu, ca evident nu ma pricep deloc, modalitatea prin care a dorit sa si-o impuna a fost in opinia mea total gresita.

  N-am avut rabdare sa nu spun ce gandesc.
  NU !!!! Domnule Presedinte, de data asta nu sunt de acord cu dvs., absolut deloc.

 23. A dat nemeritat puncte uslinosilor, tocmai cand erau in dificultate, dat fiind solutia CEDO. Asta a facut. Mare greseala, foarte mare.

 24. Buna seara oameni buni,

  Am promis sa va vizitez si ma bucur sa va intalnesc.

  Ceea ce speri tu, Mihaela, sa nu gandeasca TB adica „dupa mine potopul” este posibil dar nu in sensul in care o spui tu.

  Eu cred ca nivelul de implicare al lui TB este atat de mare incat nu ii mai pasa de imaginea lui de „dupa” – in acest sens – „dupa mine potopul” – in privinta propriei imagini.

  Pai cine e TB? Are formatie de comandant, a obtinut votul confirmat de doua ori al tarii. Undeva acum 2-3 ani a avut posibilitatea sa inceapa un proiect si l-a inceput. Responsabilizarea venita din voturile primite, sansa de a face ceva istoric pentru tara, salvarea ei de la faliment si reconstructia ei – au fost un obiectiv care l-au prins si acum nu mai poate merge inapoi si nici nu cred ca o mai vrea.

  Metoda de a face aceasta este cea a unui comandant de nava pe timp de furtuna:
  – cand nu ai timp de politeturi, mai ales cu propriul executiv echipaj,
  – cand intotdeauna ceri mai mult de la cel care poate,
  – cand nu ierti pe cel care greseste deoarece orice greseala poate afecta nava.

  Interventia la DNA a fost pe aceasta linie, si ultima interventie e tot pe aceasta linie – eu il inteleg foarte bine, vad obsesia responsabilizarii votului primit pe el si teama de a nu scapa acest moment oportun de modificare in bine a traseului navei, vad determinarea comandantului de nava pe timp de furtuna si de asta il sustin – pentru ca il inteleg.

  Ce spune el acum pdl-ului este discutabil dar posibil – vedeti-va de munca si luptati cu furtuna, pana la sfarsit, pana veti preda sau nu executivul navei. Daca pdl-ul va avea nervii si intelepciunea sa-l asculte, vom vedea.

 25. Daca as posta eu asa, uau, ce mi-as lua-o de la unii ,dar nu e Loda, e Andreea Pora :
  http://www.revista22.ro/-profesor-doctor-traian-basescu-urgentai-ca-taximetria-12803.html

 26. Cristian :
  ,,- cand nu ierti pe cel care greseste deoarece orice greseala poate afecta nava.”
  Serios ?Dar cand greseste Domnia Sa ? Sau dansul nu greseste, este infailibil ?

 27. Acum, toată lumea aste prea încălzită şi toţi se grăbesc să-l pună la zid pe preşedinte.
  O să treacă nişte vreme şi se va vedea cine a avut dreptate: Arafat să se ducă la televiziunea care bate cîmpii de ani în şir, sau preşedintele care a stîrpit în faşă o megamanipulare stil toarşul huhurezeanu.
  Om trăi şi om vedea.
  Dacă pe unii îi ştiu oneşti şi se indignează sincer de gestul preşedintelui, pe duşmanii săi declaraţi care acum jubileată, îi anunţ că se bucură de pomană: preşedintele nu a pierdut nici-o bătălie pînă acum, şi vă asigur că nu o va pierde nici pe aceasta.
  Regret că nu sînt de acord cu Mihaela pe care o preţuiesc, sînt de acord însă cu Cristian căruia îi urez bun venit la copac.

 28. Loda:

  Si comandantul poate gresi, nimeni nu e infailibil dar ideea de comanda unica pe timp de furtuna , principiul ei – poate fi o solutie corecta.

  Nehotararea, pe vreme rea , este de multe ori cea mai periculoasa si uneori un plan mai prost este mai bun decat nici un plan. Eu imi explicam doar tipul de reactie .

  In privinta privinta priceperii, ce sa spun, marinarul tot invata, mie imi pare mai bun azi decat ieri, ieri decat alaltaieri si asta poate crea premisa ca maine va fi mai bun decat azi.

 29. Pora s-a săturat să fie percepută ca omul de casă al lui Băsescu şi procedează stil pleşu.
  Asta este: încet încet, toată presa se umple numai de giruete.

 30. Cristian

  Loda este adversara feroce a lui Băsescu de mai bine de 6 ani.

  Idolul ei este ultimul pe listă, Ion Iliescuuuuu. + psd.

 31. Bine te-am gasit Tiberiu,

  aveti un loc foarte curat si unde eu sunt un pic intimidat.

  M-am intrebat de ce … fir-ar sa fie, vine din responsabilizare. Odata din cauza fosnetului frunzisului copacului vostru, alta data deoarece sunt legat ca imagine cu proiectul de unde vin si duc si grija lui in spate.

  Multiplica, te rog, cu zeci de mii aceasta grija (si obsesie) pentru responsabilitatea unui sef de stat ce isi asuma acest rol in fata … o sa spun cuvinte mai mari dar chiar asa e – istoriei.

  Poate ma insel in privinta lui TB, dar ce m-as face daca nu ma insel si gresesc?

 32. lasati madam ratul mai in jos! am citit materialul d-nei Pora. concluzia: totul se rezuma la bani. Iar sar cavalerii-fara-de-prihana dar nu mai judeca ce scriu. UNU: cand a pornit SMURDUL la Tg. Mures a destructurat Ambulanta? ca asa reiese din articolul d-nei Pora. DOI: daca-i competitie, numai prezumtia de rea intentie viitoare tine sa faca departajarea?
  atunci este timpul sa ne luam cearceaful si sa ne mutam disciplinati la tintirim.

 33. Cristian :
  Sper ca-mi permiti sa dau eu referinte despre mine :
  -nu am nici un idol, dar pe Basescu nu-l agreez din varii motive, in fond e dreptul meu.
  – Multumesc pentru raspuns ,apreciez sinceritatea ta si iti respect opinia.

 34. Cristian
  Aici, la copac, cu excepţia lodei şi a unor rătăciţi, sunt susţinători ai preşedintelui şi parţial ai pdl. Eu unul mi-am afirmat deja disponibilitatea de a sprijini NR, de a-i vota fără ezitare şi fără condiţii, evident dacă merg pe linia promisă.
  N-ai de ce să fii intimidat dar, nu te lăsa sedus de cîntecul înşelător de sirenă al Lodei. Este o pesedistă feroce, despre care aproape nimeni nu ştie ce caută pe acest blog, în afara ei, bineînţeles.

 35. Auzi ,Viq ? Sunt ferrrroce !!!!!!|:)

 36. 🙂 🙂 🙂

 37. Nu-ţi place ferrrroce? Pot să-ţi spun şi altfel. 😀

 38. Buna seara, buna seara.
  @cristian, bine ai venit la umbra copacului.
  @cinic, sare referitor la procurori si la pactul cu USL, in cheia asta trebuiesc citite declaratiile presedintelui care a atacat DNA.
  Referitor la demisia lui Arafat nu am mare lucru de comentat. Un lucru este insa cert: sumele de bani care se invart in mediul sanatatii sunt enorme si interesele asisderea.
  @tibi, doamna Pora se teme ca daca cumva USL ajunge la putere dupa alegeri sa nu ramana pe drumuri ptr ca a fost prea pro-Basescu si pro-PDL, si se reorienteaza incet, incet. Lipsa asta de coloana vertebrala ma face sa fiu atat de critica la adresa presei romanesti.

 39. Servus, Clemy!
  Cam asta bănuiam şi eu despre A. Pora. Păcat.

 40. Tiberiu :
  multumesc mult, mi-ai demonstrat deja ,de nenumarate ori, cred ca esti mandru de tine ! De altfel, ma retrag .

 41. Bună seara !
  Nu vă supărați pe mine dragilor, poate la începutul începutului proiectul dr. Arafat a fost măreț, dar medici și asistente din sitemul de stat. care l-au cunoscut și în alte împrejurări decât la televizor sau în fața presei , îl consideră de ani de zile ca pe o persoană paranoică. Na, că mi-a scăpat. Sunt interese la mijloc particulare mari și dacă am să le reproșez ceva instituțiilor statului este că n-au descoperit la momentul inițial faptul că domnul dr.Arafat era în aceeași situație ca și d-na Melania Vergu jurnalista angajată de ministrul Funeriu. !

 42. @CINIC, unde scrie doamna Savin despre înțelegere ?
  Eu am simțit-o pe pielea mea în procesele intentate împotriva politicienilor liberali și pesediști. Am scris despre ea prin deducție logică.
  Mulțumesc !

 43. Seara bună, Carmen
  Sînt absolut sigur că preşedintele Băsescu a fost informat despre cine ştie ce chestii necurate punea Arafat la cale.
  Băsescu nu face nimic gratuit, niciodată.

 44. bunä seara,

  nu este corect, guvernul care te-a sustzinut, cel mai mult,
  sä-l numesti ticälosit.
  arafat , a refuzat sä vinä la discutie, marca tonta-ponta,
  dar a insultat colegii si guvernul. dacä faci parte dintr-un

  institut ori participi, ori pleci, dacä nu-tzi convine, dar nu a fäcut decat jocul opozitziei. imi pare räu cä nu vä d-ati seama.
  l. arafat, a fost tot timpul rugat sä paricipe.
  el nu poate pune monopol pe salvare. in germania sunt f. multe
  crucea rosie, caritas, evang. salvärile clinicilor.ELICOPTERE:

  faptul cä hurezeanu, räduleasca,tudor si multzi altzii au
  cotizat, nu este numai asta. se ascund unele afaceri.

  nu cäsunatzi pe presedinte, nu e corect ce facetzi.
  arafat face jocul OPOZITZIEI:

  SUNT MULTZI DOCTORI ROMANI, cärora nu li se dä ocazia sä se afirme
  CONCURENTZA LA SALVARE; V-A FII BENEFICÄ:

 45. noapte bunä,

  si nu vä luatzi dupä muste.

 46. @tibi, pacat sau nu asta este starea presei romanesti. Ceea ce este cu adevarat pacat este ca generatiile tinere, viitorii ziaristi, cei aflati pe bancile facultatilor de profil, vad cum se comporta cei cu experienta si inteleg ca asa trebuie sa actioneze un ziarist adevarat. Exemplul dezgustator pe care il ofera oamenii din media va face ca modelul acesta de presa sa se perpetueze ptr multi ani de acum incolo. Cu toate consecintele care decurg de aici. Tiberiu Lovin avea dreptate cand scria pe blogul personal ca din pacate marea majoritate a ziaristilor buni au parasit presa.

 47. Clemy
  Nu doar ziariştii. Aproape toţi oamenii cu spirit de iniţiativă, muncitori calificaţi, specialişti, etcaetera au ales plecarea pentru a nu mai deveni a nu ştiu cîta generaţie de sacrificiu în van. Asta este problema.

 48. @tibi, intr-adevar. Si din pacate nu vad o solutie ptr aceasta problema.

 49. ca prostia lui Preda se intalneste cu prostia Lodei nu-i de nici o mirare – vorbim despre punctul comun numit oportunism. Preda ca si Loda crede ca are ceva de castigat cainandu-l pe Raed. Adevarul are obiceiul biblic de a iesi la suprafata ca untdelemnul – ce au sa faca jubilatorii claditori de rahaturi atunci? macar ramatorii si-l mananca cu pofta pe al lor.

 50. Buna dimineata!, afirmati in articol :„Domnul Ponta se află într-o gravă eroare„; eu consider ca d-l Ponta este o grava eroare!

 51. @tiberiu. De data asta nu zic nimic despre „conflictul” TB si RA. Dar l-am zarit pe Raed la A3 si credibilitatea lui a ajuns la ZERO pt. mine. NB. Daca legea sanatatii e copiata dupa Olanda (si nimeni nu a negat asta), ascultand niste zbierete deduc ca urgenta si sanatatea in Olanda sunt un dezastru! A bon entendeur salut!

 52. http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asistentii-medicali-pot-face-cursuri-de-paramedici-pentru-a-lucra-la-SMURD_4500/
  Asa zisul razboi Arafat-Basescu e o tampenie de presa. Legea are un singur articol care se refera la servicul terestru de urgenta si acolo nu scrie absolut nimic de SMURD. Se precizeaza ca pot intra in sistem si alti operatori atat privati cat si publici (primarii, spitale etc) in anumite conditii.
  SMURD-ul e SMURD, Ambulanta e Ambulanta. In Romania, la ora actuala, tot vechea ambulanta intervine.
  “Paramedicii nu sunt considerati medici insa au rolul de a ajunge primii atunci cand vine vorba despre o situatie de urgenta la care trebuie sa acorde primul ajutor pacientilor, pana la sosirea cadrelor medicale.”
  Cei de la SMURD sunt pompieri si apartin de MAI. Scurt si clar. Asa ca disputa asta e falsa. Statutul SMURD-ului este reglementat prin alte legi, nu prin Legea cadru a sanatatii. De-aia zic ca la mijloc e altceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s