Micul șantaj al UDMR

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a făcut ieri un discret semn cu ochiul USL atunci când a afirmat că spre deosebire de liderii opoziției domnia sa nu spune niciodata „nu” atunci când este vorba de o posibilă alianță între partide. Replica președintelui UDMR vine ca un răspuns la declarațiile liderilor opoziției care au exclus orice colaborare cu UDMR-ul post alegeri. „Intenţia noastră este să fim în Parlament, să avem un grup puternic şi, după aceea, vom lua noi o decizie şi vom stabili noi cu cine, în ce condiţii, în ce limite se poate colabora. În politică nu este bine să spui „niciodată””, a replicat sibilinic liderul UDMR. Această declarație arată două lucruri: că UDMR este dispus să își negocieze participarea la viitoarea guvernare cu cine „va da mai mult” și că scăderea continuă în sondaje a USL pune opoziția în situația de a-și căuta aliați pentru formarea unui guvern. Asta în cazul în care vor reuși să forțeze cumva mâna președintelui pentru a numi un premier din partea USL. Ceea ce aș spune eu este greu de crezut că va fi posibil.

UDMR se adresează însă și urechilor sensibile și temătoare ale liderilor PDL iar traducerea cuvintelor domnului Kelemen Hunor ar suna așa: dacă nu opriți orice discuție pe marginea regionalizării, introducerii votului prin corespondență pentru românii de peste hotare și nu renunțați la introducerea votului uninominal pur noi ne putem reorienta către opoziție.

Nimic nou sub soare. Acest joc la două capete a fost dintotdeauna tactica preferată a UDMR. De la declarațiile discrete, la șantajul pe față, Uniunea și-a văzut întotdeauna doar propriul interes. Contribuțiile acestei formațiuni politice la reformarea șonticăită a statului român au fost mai mult decât minore din 1996 până în prezent. Iar agitația liderilor UDMR este de înțeles. Cu o natalitate scăzută, cu puține șanse de a primi subvenții de la Budapesta și cu mai multe partide maghiare care se pregătesc să ia startul la alegerile generale din acest an, UDMR își vede pentru prima dată periclitat monopolul politic pe care l-a exercitat timp de peste două decenii asupra maghiarilor din Ardeal. Acesta este motivul principal pentru care liderii acestei grupări politice fac presiuni asupra guvernului Boc și a PDL, profită de majoritatea fragilă a coaliției din Senat, și încearcă să-și impună propriul punct de vedere: eliminarea pragului minim necesar intrării în Parlament, crearea unei liste de compensare, renunțarea la regionalizare dacă nu se acceptă dorința creării unui superjudeț cu populația majoritar maghiară. Și pentru a fi și mai convingători, liderii UDMR aruncă în joc și amenințarea extrem de puțin voalată că ar putea să își reconsidere loialitatea și, la o adică, ar putea să se alăture PSD și PNL, partide cu care dealtfel a mai colaborat în perioada guvernării Tăriceanu.

Și tot ieri, PSD, anunța că va pune în aplicare un soi de alegeri primare deschise pentru stabilirea candidaților la alegerile locale și parlamentare din acest an. Nu este prima dată când PSD încearcă acest exercițiu de imagine dar de această dată trebuie să le acord puncte pentru că au înțeles să profite de exemplul american și să încerce să implice societatea în stabilirea candidaților. Este vorba în primul rând de un exercițiu de imagine extrem de profitabil pentru PSD, exercițiu pe care PDL nu l-a înțeles. Și în timp ce liderul PSD Suceava îi invita inclusiv pe simpatizanții democrat-liberalilor să voteze în alegerile interne ale partidului, la PDL București, a fost scos la înaintare domnul Silviu Prigoană care a reușit doar să încerce să arunce în derizoriu o propunere care ar fi fost extrem de utilă partidului dacă ar fi fost pusă în practică.

Clemy

35 responses to “Micul șantaj al UDMR

 1. neata,

  ancora!
  🙂

 2. Bună dimineața! 🙂

  UDMR își confirmă consecvența: imparțial ca românu’ (din altă piesă, nu?!) cu toate partidele, în toate Camerele!!! 😀

  Ehei, unde sunt ungurii de alt’ dat’?! 😆

 3. e ceva mai complicat: UDMR vrea sa arate ca are munitie, indiferent cine va fi premier. Iar cu asta vrea sa fagociteze electoratul celorlalte partide maghiare. Divizarea electoratului maghiar va duce la disparitia parlamentarilor in cauza (a spus-o si Eckstein Kovacs).

 4. cantec de lebada

 5. Salut copaceni!
  O problema destul de delicata 😆
  Oare nu e vorba si de lupta i din interiorul acestei etnii? Le-a trecut si lor vremea solidaritarii si unirii „in cuget si simtiri”. Au nevoie ca de aer de electoratul sarac care simte inainte de a fi unguri ,ca traiesc in saracie in zonele lor ,iar uslasii le promit „papica”.

 6. Ca un făcut, o parte a celor din PDL care au obţinut cea mai mare susţinere din partea electoratului, sunt puşi în situaţii delicate sau de către organele de cercetare ale statului, sau de diferite bloguri care susţin actuala putere şi implicit pe preşedintele Băsescu. Sunt atacate personaje care nu mărşăluiesc cadenţat (Preda, Prigoană, Voinescu, etc.), sau cei ca EU, prea nonconformistă, prea frumoasă, prea mediatizată, în timp ce personaje total lipsite de carismă ca Nistor, Oltean, Blaga şa, sunt priviţi cu simpatie. Nu pot înţelege acest fenomen! Putem oare câştiga alegerile ce urmează, continuând să ne dăm la gioale?
  UDMR face ceea ce a făcut mereu: joacă la două capete, în mod firesc!
  Ideea unor alegeri în PDL ar trebui să nu alunece în mascarade tip Ridzi-EBA. Dacă se
  reuşeşte asta, va fi benefic pentru PDL şi susţinătorii săi.

  Subiectul arzător ce nu trebuie escamotat, ca de obicei, alungarea lui Raed Arafat, mă obligă să tastez în continuare, chiar dacă devin supărător, ieşind din tiparul pupicelor.

  O întrebare retorică: analizând prestaţiile Dr. Ciuhodaru în acel cunoscut limbaj cameleonic bazat pe diplome, titluri şi munca într-o sală de operaţie din cadrul unui spital din Iaşi, în contrapartidă cu vizibila verticalitate din limbaj şi argumentaţie a Dr. Raed – spre cine aţi apela în cazul improbabil şi nefericit, când o rudă apropiată ar fi angrenată într-un accident de pe o şosea dintre două oraşe. Cine ar putea coagula într-o echipă salvatoare, grupe de medici, pompieri, aviatori, şoferi, asistenţi şi poliţişti?

  DictaturaJustiţiei:
  …………………………
  „Toate greșelile făcute de serviciul condus de domnul Raed Arafat au fost mușamalizate și cunosc acest fapt de ani buni de zile .
  Eu nu dețin probele necesare, nefăcând parte din acele structuri specializate , sursa mea , despre care repet, este pentru mine foarte credibilă , nu mi le poate oferi din motive lesne de înțeles dar, în acest moment , mă situez de partea președintelui României pentru că, teamă mi-e , că nici chiar dânsul nu ne poate spune mai multe.
  Nu vreau să mă trezesc cercetată pentru subminarea …, știți dumneavoastră cui.
  Toate frazele de mai sus, sunt tragi-comice. Unde sunt argumentele, în paragraful de mai sus? Sunt undeva, ascunse la secret ca în procesele de tristă faimă, din deceniile de „comunism feroce”.
  De fapt cam toate argumentele anti SMURD-Raed au aceiaşi tentă, probabil cu un adaos extrem de mic, doar subînţeles al neînţelesului, de xenofobie. Dacă – la altă scară desigur – Regele Carol I nu a putut fi considerat cel care a fost primul dintre constructorii României moderne, nici Dr. Raed nu putea fi lăsat să mai meşterească la singura unitate funcţională la parametrii europeni, din cadrul sistemul nostru sanitar, născută cu două decenii în urmă, după o muncă asiduă, printre piedicile puse de confraţi şi oficialităţi, depusă de acest medic.
  Ieşirea Preşedintelui în discuţia telefonică avută cu Dr. Raed, după umila mea părere, se poate încadra în fila manualului marinăresc care se referă la „sabordarea benefică!?”, scrisă la mare nevoie, sub impulsuri ce scapă omenescului cotidian, de specialişti anonimi (eg. EBA).
  PS. Iată cum acţionează luciditatea tipic mioritico-caprină, asupra aplaudacilor ce suntem: dacă „un om valoros” este alungat de Preşedintele Ro (indiferent care) din preajma sa, imediat se formează două tabere care se aruncă asupra presupusului leş, unii pentru a-l dezmembra cu totul, ceilalţi pentru a-l revigora şi împopoţona cu tot felul de zorzoane. În acest mod, ADEVĂRUL despre personaj şi situaţia conflictuală în care a intrat, se depărtează tot mai mult, chiar pentru cei ce-l monitorizează.
  Nimeni nu câştigă nimic, întrucât România (şi ro care-o locuiesc) mai pierde din credibilitate.
  laplopulcuportocale

 7. conform statutului, UDMR nu reprezinta un partid politic ci un grup de interese. ei nu au ce cauta in parlamentul romaniei, dar sa faca si legea acolo cand taberele sunt echilibrate

 8. Ziua bună, tuturor!
  Despre udmr nu am nimic a spune. Sau, prea mult.
  Mai bine mă abţin. Îi stimez pe maghiari, dar nu şi formaţiunea udmr.

 9. laplopulcuportocale
  Cu toată stima: greşeşti atacînd-o pe Carmen (DictaturaJustiţiei).
  Citeşte-i mai întîi, blogul.
  În definitiv, cîte ştiri „pe surse” sunt demne de încredere?
  Unele da, altele ba dar, asta nu înseamnă că cei care ştiu ceva dar nu divulgă sursa, nu pot fi crezuţi.

 10. @T.O.,
  Departe de mine gândul de a o ataca pe DJ. Nu am făcut decât să copiez cea mai sugestivă parte a comentariului, scris în întregime sub aceiaşi tentă de secretomanie greu de digerat. În acest mod se poate compune orice poveste! Asta nu înseamnă că trebuie să credem toţi, toate cele scrise.
  Eu unul nu cred! O şi spun!

  laplopulcuportocale

 11. Raed Arafat şi SMURD.
  Cu încetul, apar şi unele prime dedesubturi ale acestui scandal!

  UNPRul începe să-şi plătească noii acoliţi. Nu-i curios că Dr. Ciuhodaru, suit pe cai mari, face şi desface la Min. Săn., în prezent „locaţie” a UDMR, care a făcut ceva vocalize în ultimul timp.

  laplopulcuportocale

 12. tatonulaa

  Este treaba domniei tale ce atitudine adopţi, indiferent faţă de oricine vrei.

  Am vrut numai să spun că DJ nu vorbeşte în van. Chiar ştie ce spune. Crezi sau nu, este cu totul altceva. Dacă nu crezi, nu înseamnă că nu este adevărat ce spune doamna Carmen.

  Şi eu ştiu nişte lucruri despre care nu pot vorbi. Ca de altfel, şi foarte mulţi, alţii. Sau crezi că trăim într-o democraţie perfectă în care, ticăloşii nu stau la pîndă. Teama încă este prezentă prietene, printre oamenii neafiliaţi la partid(e).

  Cît despre RA, vom mai avea ocazia să vb. Şi despre d-l preşedinte.

  Toate cele bune!

 13. Clemy, tema raportarii la UDMR nu va avea sfarsit. Liderii Uniunii, cei ma influenti desigur – Frunda, Verestoy etc, si-ar fi dorit sa fie la guverare cu uslinoasa (au si fost pe vremea „premierului” Iohannis). Mie-mi este evident, ei incearca sa blocheze sau macar sa incetineasca reforme care ar schimba in bine societatea romaneasca; asta, deoarece ar aduce avantaje vizibile PDL si le-ar reduce marjele de manevra cu USLA. Daca, in privinta regionalizarii ar exista cica pretextul apararii maghiarimii, atitudinea lor fata de votul prin corespondenta este evident un fault grosolan la adresa democratiei si-n favoarea USLA.
  P.S. Acum doua zile, cred, am facut o eroare, uitandu-l pe Cardinalul Todea. Imi cer scuze si accept corectia sarcastica facuta de Loda. Dar, astazi, am citit in EVZ.ro (informatia a fost data de sutu.ro de pe http://www.roehm-classics.com/vienna-new-year-concert.html?gclid=CLL6lIKMwK0CFQMn3godDBtSBA) ca familia Ponta a platit, doar pentru biletele si sejurul obligatoriu la Concertul de Anul Nou de la Viena cel putin 10 000 de euro. Si mi-am amintit cum diversionista din Zalau ( zau ca-i mai talentata in ale diversiunii decat Aura Vasile, Daniela Buruiana si Olguta Vasilescu la un loc) sustinea – zicea ea ca stie sigur – ca un bilet la acel concert e pana-n 2-300 de euro. Asa a procedat, cel mai recent, si cand inventa o „sugestie” a CEDO, privind prescrierea crimelor lui Iliescu, idolul ei. Cu aceea ocazie a pus-o Sare-n Ochi la punct. Vorba Luminitei, o preiau cu placere, Loaza, baga-ti in revizie (eventual una finala) matura de zgripuroaica si „canta” la uslinosii tai!

 14. mada_lina :
  Daca ai sti despre ce vorbesti, ce super ar fi 🙂 Asa cum singura spui, eu vorbeam de bilete doar , fiindca pe atunci doar de BILETE era vorba nu si de ,,sejurul obligatoriu” pe care-l citezi dupa Ev.Zilei.Poate, ma luminezi si pe mine cum drac poate fi un sejur ,,obligatoriu” in alta parte decat la inchisoare, de exemplu ? 🙂
  In alta ordine de idei, iar trebuie sa te corectez ,nu l-ai ,,uitat” doar pe cardinalul Todea ci si pe cardinalul Hossu ,ce zici ?
  P.S1.iau act de ,,sugestia” ta si am sa-mi bag in revizie ,,matura” sper sa fii la fel de receptiva ca mine si sa-ti bagi si tu, la randul tau, creierasii in revizie, nu de alta, dar se pare ca e mare nevoie (sic) !
  P.S.2 Sper ca ,,persoanele de bine’ sa observe ca azi nu am intervenit de loc (pur si simplu nu ma intereseaza tema ) si cu toate asta, creatura iar se refera la persoana mea, confirmand, o data in plus ca da, domne, nu poate trai fara mine 😉 Trist……

 15. http://doc.hotnews.ro/arafat-vs-arafat.html

  fiindcă s-a aprins FaceBook-ul de inițiative de susținere a doctorului Arafat și pentru că mi-am exprimat ieri o părere (cred eu) asemănătoare. Este ilogic ce se întîmplă și miza este o lege foarte importantă.

  UDMR
  sînt curios cît o să mai dureze această nesimțire ipocrită care nu mai poate ipocri pe nimeni. O formațiune etnică nu are ce căuta în parlament. Dacă făceau dansuri populare maghiare pe scenă aș fi avut toată stima. Din păcate existența la guvernare a UDMR mi se-mpare o tocată cu călcîiele pe litera și sufletul chinuit al constituției (așa cum e ea) românești.

  În timp ce maghiarii din România se grupează și se organizează în mod vădit prin contrast la românitate, românii se dau cu capul de pereți să fie cît mai open la discuții, idei și negocieri (adică democrație). Ce poate rezulta de aici? O diferență și mai mare între cele două etnii în defavoarea maghiarilor cu siguranță. Dar poate că așa înțeleg ei democrația (cam ca Viktor Orban). Și din nou, așa ceva nu este natural. Vom afla poate peste cîțiva ani dedesubturile acestei afaceri murdare, de unde vin banii și la cine se duc, dacă avem noroc anu ăsta.

 16. Buna seara, buna seara.
  Despre scandalul Basescu – Arafat cred ca Basescu a gresit atunci cand a intervenit telefonic in direct si l-a fortat pe Arafat sa demisioneze. Un autogol de care nu avea nevoie.
  @cinic, si ce ai spus tu este adevarat. Pe de alta parte, asa cum a spus si dora, vremea unitatii de monolit a UDMR (unitate care nu a fost niciodata reala) a trecut. Pur si simplu UDMR nu mai poate face fata faptului ca propriul electorat nu mai este interesat de invatamantul in limba maghiara sau de placutele bilingve, si vede cum „realizarile” UDMR nu le cresc nivelul de trai.
  @dora, salut. Bine punctat.
  @filadel, eu cred ca miza legii nu sta in serviciul de urgenta, si nu stiu daca cineva nu a avut interesul sa il atate pe Arafat tocmai ptr a acoperi adevarata miza, ci privatizarea spitalelor.
  @tbi, buna seara.
  @daniel, bun venit. Da, daca nu reusesc sa intre in Parlament atunci intr-adevar ce fac acum liderii este cantecul de lebada al UDMR.

 17. Buna seara, buna seara. Ciudatele caile internetului.

 18. @skorpion, old, bine va regasesc 🙂
  @cinic, salut. Corecta observatie. Problema lor, asa cum a observat si dora, este ca nu mai pot coaliza electoratul maghiar in jurul lor. Si asta dintr-un motiv extrem de simplu: „realizarile” de pana acum ale UDMR (invatamantul in limba maghiara, placute bilingve) nu mai au impact asupra electoratului propriu care nu prea mai vrea sa traiasca in rezervatie.
  @dora, bine te regasesc 🙂
  @daniel, bun venit, Daca UDMR nu intra in Parlament in toamna atunci da, asistam la cantecul de lebada. Vedem, asteptam, ca cine stie, poate reusesc sa il convinga pe Boc sa accepte o lista.
  @filadel, cred ca scandalul Arafat a fost creat de oameni interesati sa acopere adevarata miza a legii, adica privatizarea spitalelor. Iar Basescu a gresit cand a intrat in direct in emisiune prin telefon si l-a fortat pe Arafat sa demisioneze. Autogol de toata frumusetea.

 19. @tibi, buna seara. 🙂

 20. Clemy
  Hai să ne reamintim: *Arafat a venit la iRealitatea, şi a început să-şi susţină punctul de vedere axat pe nişa de serviciu de urgenţă, asistat atent de Hurezeanu şi de o fătucă complet neimportantă.
  *Primele vorbe, primele neadevăruri: se acredita ideea că dacă segmentul de urgenţă este greşit, întreaga lege este greşită.
  *Aici a intervenit preşedintele care i-a spus lui Arafat mai întîi că, din poziţia pe care o are, trebuie să-şi susţină punctul de vedere în cadrul guvernului din care face parte, nu la televizor (aşa cum făcea psd cînd guverna alături de pdl).
  – pe această temă s-au şi concentrat antibăseştii: preşedintele nu ar fi trebuit să intervină la tele. Fals, spun eu. –
  *Apoi, preşedintele a demontat întreaga poziţie a lui Arafat, poziţie pe care sunt sigur că o cunoştea încă din decembrie 2011. A şi făcut o afirmaţie la vremea respectivă, la adresa lui Arafat.
  ***
  De fapt, preşedintele a demontat din faşă, o megamanipulare marca Hurezeanu, direct interesat din poziţia sa din cadrul Fundaţiei SMURD.
  ***
  Ce am aflat ulterior? Că SMURD, este un dublu SMURD: cel patronat exclusiv prin fundaţia sa de Arafat, şi SMURD-ul afiliat la pompieri, smurd în care statul pompează banii necesari pentru achiziţii, dar achiziţii alcătuite după caietele de sarcini alcătuite exclusiv de fundaţia SMURD şi cîştigate aproape fără excepţie, de o firmă a unui prieten de-al domnului Arafat.
  – – –
  Nu mă mai întind. Am avut toată stima pen tru Arafat pentru ce a construit, dar acum, cel care şi-a tras cu sete un autogol, este chiar dumnealui, nu preşedintele.
  În definitiv, atunci cînd a hotărît să intre pe sticlă alături de Hurezeanu, ŞTIA că va trebui să plece din guvern. Tot ce a încercat să facă şi parţial a reuşit, a fost să se autovictimizeze, la fel ca Vanhgelie şi ca Oprescu.
  Cam asta e, în mare.

 21. Buna seara, imi cer scuze anticipat, dar eu una nu pot tolera minciuna si invectivele unei diversioniste de joasa speta.
  Asadar, Loaza:
  1.Imi raspunzi astazi la ora 19,03: „In alta ordine de idei, iar trebuie sa te corectez ,nu l-ai ,,uitat” doar pe cardinalul Todea ci si pe cardinalul Hossu ,ce zici ?”
  Uita-te, nu cred ca te-a lasat memoria, doar caracterul tau este de asa natura, ce scrisesi cu manuta proprie, citandu-ma atunci cand eu nu l-am mentionat pe Cardinalul Todea:
  Loda | ianuarie 8, 2012 la 08:09 |
  ,,Avem, nu doar In Pectore asa cum a fost Iuliu Hossu, un Cardinal. Este primul Cardinal al Bisericii Romane Unite cu Roma.”
  De fapt, este al treilea cardinal roman, dupa cardinalul Hossu si Todea !
  Dar, de ce sa ma mir? \La Gherla, e primul,LOL”.
  Concluzie: minti cu nerusinare, asta esti Loaza, o mincinoasa!
  2. Despre Ponta… ai facut eforturi sa-i gasesti scuze; iti citez „misiva” Loazo:
  Loda | ianuarie 4, 2012 la 12:58 |
  “Ca sa zic asa ,,achiesez pozituiv “(sic) la gravele probleme provocate de Ponta.
  … Si mai grav mi se pare participare lui Ponta & sotia la Concertul de Anul Nou de la Viena.Cu mentiunea ca un bilet nu costa ,asa cum ,,informeaza ” Ev.Z. ,,cateva mii de euro” ci intre 300-500 de euro, aici chiar m-am enervat !!! La concert de muzica simfonica? Si tocmai la Viena ? Snobul dracului, in loc sa fi mers si el la Ciresica !!!! Eu chiar nu mai inteleg unde va ajunge lumea asta ”.
  Eu am scris astazi, (dar tu, fie nu intelegi din cauza unei microcefalii sau te manifesti ca o mincinoasa ordinara si diversionista de nici macar doi banuti) EVZ.ro a preluat informatia despre Concertul vienez si despre preturi de pe sutu.ro, care numa’ favorabil PDL nu este. Sutu citeaza portalul oficial al Concertului, unde scrie clar cat costa biletele. Poate rogi vreo eleva sa-ti traduca ceea ce gasesti mai jos. Oricum, am dat link-ul la prima interventie. Esti o mincinoasa jalnica si un caracter infect. USLA te merita pe deplin, ar fi si pacat sa te piarda.

  Vienna New Year’s Concert 2011
  Your personalised arrangement to enjoy a performance of the world-renown Vienna Philharmonic Orchestra on 1st January 2013, beginning at 11.15 h.
  We have been able to obtain an option for the purchase of a limited amount of tickets (stalls/lower boxes/balcony first row) for this concert. All the available tickets would guarantee a seat with good viewing.
  • overnight stays (incl. breakfast) at the ***** Hotel
  „The Levante Parliament”
  • Beethovens 9th, Wiener Konzerthaus, Sylvesterevening, 7.00-8.15 p.m.
  • private limousine-transfer airport-hotel-airport
  • Fiaker to the concert 01/01 at 10.00 a.m. (one way)
  • the ticket New Year´s Concert 01/01 , 11.15 a.m. (categ. I-III)
  • personal assistance of the promoter

  PRICE: 4690,- € per person sharing.
  (Single rooms available: + Euro 435.- )
  Junior-Suite: + 120.–€/person
  Mai exista si o alta optiune:
  PRICE: 4975,- € per person sharing.
  (Single rooms available: + Euro 335.- )

  Asadar, Ponta si consoarta au platit bine peste 10000 de euro. Sunt convinsa ca, desi iti sunt puse in fata evidentele afirmatiilor mele si propriile tale minciuni, nu vei recunoaste si vei ramane ceea ce esti, o grotesca LOAZA.

 22. mada_lina
  Încă nu ai învăţat că loda citeşte selectiv?
  Calm, că se supără VIQ şi pe tine. 😀

 23. Merci Tibi, dar eu am sentimentul dreptatii. Recunosc cand sunt in eroare, pe Cardinalul Todea l-am uitat atunci si sa-mi fie rusine, dar nici nu pot accepta josniciile Loazei, care insulta bunul simt.

 24. @mada_lina, tibi eu am ales calea ignorarii doamnei cu pricina. Tocmai din motivul expus de tibi, si anume ca citeste selectv si incearca sa iti rastalmaceasca vorbele.
  @mada_lina, iti inteleg supararea. Referitor la concertul de la Viena am fost intrebata pe blogul norei daca ma gandesc sa particip (intrebarea era pusa intr-un context mai larg). Am spus atunci ca o astfel de participare depaseste cu mult posibilitatile mele financiare. De asta m-a apucat greata cand l-am zarit pe Ponta, care plange pe umarul saracilor si al pensionarilor, afisandu-se la un concerct la care pretul biletelor este prohibitiv ptr melomanul obisnuit, fie el si cu dare de mana.

 25. @mada_lina, nu trebuie sa iti ceri scuze ptr cardinalul Todea. Toti avem scapari de memorie.

 26. Buna seara oameni buni,

  Tiberiu, sunt de acord cu tine. TB nu e nici procuror, nici judecator, mie imi pare un Presedinte care arata o hemoragie si cere sa fie oprita.

  “Doctorul” este un “cu musca pe caciula” doar. Cred ca a intrat in atentie in masura in care incerca din inauntru sa opreasca reformarea sistemului si inca folosind cai media cumparate pe banul public.

  Final, cu opozitia multora, deoarece multi beneficiau de folosirea mai „larga” a doua poate trei miliarde dintre cele 5 – se va pune ordine.

  Poate i se va reprosa lui Basescu ca se implica pe atatea fronturi – asta e, aici ajunsese Romania, asta era de facut. O tara in care multe erau alandala , “aranjata” de multi si pentru multi. Dar nu de toti pentru toti.

  Cum spuneai si tu ieri, ca exista motive si sa asteptam, eu cred ca o sa faca ordine marinarul, nici o grija!

  Si parca am mai simtit ceva, astazi, la TB – parca am simtit jucatorul care incepe sa creada in victorie. Sunt curios, dupa perioada de dezbateri si adoptarea/asumarea legii, cine urmeaza la reforma?

 27. mada_lina
  I-am explicat Lodei ce şi cum este cu cardinalii, chiar la postarea cu pricina. Restul sunt vorbe.
  Nu o mică scăpare de memorie este problema ci, problema este CHIAR de ce, în întreaga noastră istorie, am ajuns abia să numărăm cel de-al treilea cardinal din întreaga noastră istorie.
  La această problemă, activista iliesciană, nu are ce răspunde pentru că ar trebui să facă referire la Aiud, Gherla, etc, adică EXACT la teatrele de exterminare patronate de partidul ilicescului.
  Despre asta este vorba, de fapt.

 28. Seara bună, Cristian
  Mulţumesc pentru că eşti de acord cu mine. 🙂
  Preşedintele este un om care a promis să spargă sistemul ticăloşit, şi atîta cît i-a stat în putinţă, a şi făcut-o.
  Este extrem de importantă decizia de astăzi a CCR prin care magistraţii nu vor mai fi exoneraţi de răspundere.
  Asta este adevărata victorie a preşedintelui.
  Victorie care va avea efecte enorme.
  Dar despre acest lucru, vuvuzelele şi giruetele, preferă să tacă.

 29. Seara buna !

  Trec si eu sa iau o gura de aer cu frunze 😀
  La subiectul de azi,UDMR.
  Raman inca la parerea ca acest tip de organizatie nu are ce cauta in Parlamentul Romaniei. Cu nici un reprezentant.
  Esti organizatie constituita pe criteriul profesiunii – activezi in domeniul cu pricina : soferii se intalnesc la cursele de profil sa-l vada pe Ponta din profil cum se da de’a dura, instalatorii la concursul de desfundat Canalul Manecii si filatelistii la schimbat colite. ASTA e criteriul care i’a adunat laolalta,
  De ce ar avea calitate de instalator un optician ?
  Dar daca un participant la cursele cu roate declara frans „Am un cap de bou” inseamna asta ca e foarte filatelist colectionar ?
  Nop.

  Este o organizaqtie constituita pe criteriu etnic ?
  Ok. E frumos, e libera manifestare si e democratic.
  Sa-si desfasoare activitatea de profil, eventual in comun cu altele de acelasi fel, precum Uniunea Democrata a Romanilor din Marea Britanie, spre exemplu.
  Prezenta unui asemenea apendice nationalist cu proprii reprezentanti alesi PE ACEST CRITERIU, in legislativul unei tari, cred ca este incorect, antidemocratic si pagubos pentru societate.
  Cu cat dispare mai repede, cu atat mai biune.

 30. FuriousWordPressRipper

  @Viq, subscriu!

 31. Şi eu.
  Noapte bună, ALL! 🙂

 32. mada_lina:
  Imi permit sa-ti raspuns citand un clasic in viata, bun amic de al tau :
  ,,Siktir, diversioniso ! :)” si ca sa-ti arat aprecierea mea, plusez : ,,mincinoasa ordinara ” sa-ti faci neamurile care nu te-au educat sufcient incat la argumente sa raspunzi cu argumente ,nu cu insulte si atacuri la persoana ! E clar ? Vezi-ti de orizontul tau si nu te mai lega de mine ca, din partea mea, nu ai avut niciodata oferte de dialog ;esti frustrata, te bate consortul, te supara ordasele, tant pis madamme ,nu e vina mea, rezolva-ti problemele, nu ma insulta pe mine !

 33. @clemy @tibi. Detaliez (legenda lui Hercule vs.Anteu). Ca sa poata ramane in parlament UDMR trebuie sa preia TOATE ideile opozantilor (Tokes, etc_) si astfel sa-i fagociteze. Simplu, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s