Firul roșu al sponsorizărilor PSD

Scandalul iscat în jurul proiectului Legii Sănătății, demisia lui Raed Arafat, telenovela demiterii deputatului Ciuhodaru din funcția de consilier onorific al Ministerului Sănătății, reluarea temei „genocidului” actualei guvernari la adresa „poporului” și mitingul de solidaritate de la Tg. Mureș au făcut ca dezvăluirile privind afacerile lui Ioan Nicolae și ale lui Viorel Hrebenciuc să treacă oarecum neobservate.

Ioan Nicolae este unul din „băieții deștepți” care se pregătea să ia cu asalt Bucureștiul dacă „președintele Geoană” nu i-ar fi îndeplinit doleanțele. Mult mai interesant este faptul că în acest din urmă scandal este implicat și un institut de sondare a opiniei publice, Insomar, institut prin care Viorel Hrebenciuc, șeful campaniei electorale a lui Mircea Geoana ar fi spălat aproape 1 milion de euro. Că menirea unui instituit de cercetări sociologice este alta și nu cea de a funcționa drept spălătorie de bani pentru o campanie electorală sau alta este o cu totul altă poveste. Dar în România, țara care a inventat partidul de buzunar dar posesor de trust media, poate exista și un institut de sondare a opiniei publice care să fie mai preocupat să facă jocurile partidului „de casă” atât la nivelul cercetării sociologice cât și la cel al ascunderii sponsorizărilor ilegale.

Așa cum nu ar trebui să mire pe nimeni că în vârtejul acestor afaceri dubioase, în special cu gaze, sunt implicați doi foști ofițeri de Securitate, Ioan Nicolae și Dan Voiculescu. Și mai ales că o parte a acestui ghem de interese duce direct către Moscova. PSD a fost întotdeauna un partid cu simpatii filo-ruse iar faptul că printre marii finanțatori ai aceluiași partid se află foști ofițeri de Securitate iar nu trebuie sa constituie o surpriză. În fond, înțelegerea originală făcută de Ion Iliescu cu oamenii din structurile fostei Securități a fost foarte clară: aceștia au fost lăsați să se îmbogățească în schimbul sprijinului financiar acordat structurii politice construite de fostul președinte al statului. Singura noutate o reprezintă faptul că această înțelegere începe să iasă la lumină.

Acestui dosar, aflat deocamdată la început, nu i se dă atenție în primul rând pentru că este complicat, pentru că are legătură cu guvernarea Tăriceanu (guvernare pe care mulți ziariști români se încăpățânează să o considere drept model) și, mai ales, pentru că vine într-un moment în care se încearcă o minirevoluție media în genul celei practicate în primăvara-vara anului 2010. Iar dacă în cauză se aflau atunci reducerile de pensii și de salarii, acum, inflamatorii de serviciu ai opiniei publice, cheamă populația în stradă pentru a „apăra” sistemul de sănătate din România. Nu știu cât de mult succes va avea această chemare la „revoluție”. Doar că inițiatorii acestei „mișcări populare” au uitat că între timp în România a venit iarna, un anotimp puțin prielnic marilor demonstrații.

Clemy

119 responses to “Firul roșu al sponsorizărilor PSD

 1. neata,

  ciuhodaru sau, daca vrei, cocodaru
  🙂
  nu ciuhandu care este primarul Timisoarei


  tnx Skorpy, am corectat.

 2. O foarte buna comparatie intre ce vrea/propune „sistemul Traian de sanatate” si „sistemul Raed de sanantate” puteti citi pe Madame Blogary, daca va plac comparatiile. Eu as zice, pentru „martorii lui Arafat”, daca suporta comparatiile. 😀
  http://www.blogary.ro/2012/01/traian-si-raed/

 3. @clemy @skorpy. Demo de la Tg.Mures trebuia sa acopere dosarul Hrebe, Negoita! si daca nu ajungte zgomotul, sa zbieram si la Bucuresti. Aseara la B1TV, pana si dr.Paveliu (inversunat aparator al exclusivitatii statului si a bugetului nelimitat pt. doctori -nu pt. sanatate-) a recunoscut ca noua lege NU SE ATINGE de SMURD (serviciul public).

 4. Scuze pentru intensa absenta, sunt in clinci.
  Schimbari substantiale pe plantatie suprapuse in plan personal cu doua nemernicii conexe intre Maplin si Santander in care mie mi s’a rezervat rolul de prost.
  Azi probabil ca o sa am niste meciuri cu ei.
  Ne vedem mai incolo.

 5. Datorită scandalului iscat de turbulentul nostru Preşedinte, prin apariţia la TV pentru a-l pune la colţ pe singurul cetăţean al României considerat un salvator de vieţi la scară mare şi practic privit cu deosebită simpatie, ca să nu zic dragoste, de imensa majoritate a românilor care au auzit de el, noi toţi locuitorii acestui pământ putem vedea cum acţionează legea mioritico-caprină ce ne afundă în coada oricărui clasament „ATACĂ ŞI EVENTUAL DISTRUGE TOT CEEA CE ESTE FOLOSITOR CELORLALŢI”. Avem exemple cu duiumul: irigaţiile, COMTIMUL, multe fabrici ş.a.

  Credeţi că vom mai putea avea relaţii normale cu străinii care ar avea intenţia să sponsorizeze în vreun fel SMURDUL, sau chiar sistemul sanitar în general? Acest scandal, semănând cu o bătaie marinărească dintr-o tavernă sordidă (să fie asta RO!) a unui port de la marginea lumii, ne va pune iarăşi în lumina mediei internaţionale, în postura ce ne este atât de obişnuită, de neadaptaţi civilizaţiei.

  mai sus, @cinic sare chiar mai departe de drum, în cadrul unui scenariu greu de masticat.

  laplopulcuportocale

 6. Teza nu imi apartine, e insa aceasi de fiecare data si imi pare plauzibila:

  1: „Avem bre niste interceptari cu ala si ala din opozitie si cu un om de afaceri”

  2: „Wow, super tare frate… pai hai sa le facem publice”

  1: „Pai da ma, dar nu avem nicun fond legal pentru asta si ne-am da singuri cu firma in cap.”

  2: „Ete fleosc, facem noi un dosar sa ne acopere si ii trosnim pe fraieri”

  1: „Asta e!!!”

  Urmare: Dosarul pica in instanta, e plin de rahat prost facut de la un capat la altul (nu spun ca aia vizati sunt sfinti, spun doar ce are sa se intample)… dar imaginea unor indezirabili e patata si scopul implinit… in plus mai uita lumea de cat de doctor e presedintele si de cat de mult il iubeste pe nenea Arafat… toate bune si frumoase… au trait fericiti pana in adanci batraneti…

 7. Salut

  Foarte la obiect articolul lui Clemy, ca de obicei.

  Apoi: cinic are dreptate. Pericolul inexistent la adresa SMURD trebuie exacerbat pentru a acoperi cu zgomote dezvăluirile la adresa sobolanilor roz.

  Spuneam mai deunăzi că cei care cred că dictachiorul a greşit, se înşeală; constat că aceştia, văzînd ca au greşit, în loc să recunoască acest lucru cu onestitate, că doar nu ia nimeni capul nimănui pentru delict de opinie, practică fuga înainte şi inventează noi perdele de fum.

  Ce nu e limpede? Arafat a crezut că este pe cai mai mari decît era, o forţat nota (şi-a încercat puterea în guvern) şi cînd a văzut că este pe cale să piardă partida, a început să facă scandal alături de Hurezeanu, la iRealitatea Preşedintele a oprit în faşă manipularea, iar armata de dezinformare face dîn ţînţarul arafat, armăsarul care acesta credea că e.

 8. FuriousWordPressRipper

  Excelent articol!

 9. Excedent Filadel? La fundaţia non-profit? Manipulări. 😛

 10. Preşedintele a oprit în faşă manipularea, iar armata de dezinformare face dîn ţînţarul arafat, armăsarul care acesta credea că e

  Nu, Tibi. De data asta nu sunt de acord. Ceea ce nu cred ca este bai mare, ci o situatie normala, nu ?
  In opinia mea (poate gresita) tocmai Presedintele prin nesabuita interventie de la i-rtv a declansat uriasa manipulare, gresind, gresind, gresind……inexplicabil pentru mine..

  Cand ai 10 % din increderea romanilor, (de ce, de ne ce, stim cu totii, noi astia de pe aici, dar asta este situatia)
  cand partidul cu care te chinui sa dregi busuiocul, cu plusurile si minusurile lui, zace la 17 %, cand 99% din asa zis mas-media (eu consider ca mass-media de la noi, NU este presa in adevaratul inteles al conceptului, ci reprezinta cea mai redutabila arma de anihilare a oricarei incercari de curatire a sistemelor mafiote din Romania, sisteme care au acaparat-o in proportia de care am amintit) iar acea parte de 1%, care in fapt, nu te-a sprijinit niciodata in niciun demers, ci doar nu te injura birjareste, ca cealalta,
  cand noua Lege a Sanatatii va impune cetateanului, costuri mai mari, asadar, nemultumindu-l, NU AI VOIE SA FACI O ASEMENEA EROARE.
  Era nevoie de mult, de foarte mult tact, mai ales, in conditiile pe care le-am amintit mai sus. Daca ar fi inceput interventia sa cu acea conferinta de presa pe care a sustinut-o dupa nefasta interventie de la irtv, ar fi fost altceva.
  Ca a fost o eroare o dovedeste in opinia mea cursul evenimentelor pe care le stim cu totii.
  Amintesc pentru a 1000 oara, Romania…. nu insemnam noi, cei care scriem pe acest blog. Romania are 22 de milioane, sau cati om mai fi, care se informeaza in proportie de 80 % de la tembeleziuni.

  Asta nu inseamna ca ma dezic in vreun fel de Presedintele Basescu si ca sunt profund deceptionata de prestatia domniei sale timp de atatia si atatia ani.
  Inseamna ca in aceasta situatie, cu Arafat, a starnit inutil uriase valuri care, iata, s-au dovedit a fi un nesperat colac de salvare mafiotilor si slugilor lor. Colac de salvare de care aminteste si Clemy in postarea de azi.
  Inclin sa cred ca Traian Basescu trebuie sa-si caute alti consilieri. Si asta cat mai uregent posibil.

  p.s. Sa stii ca nu dispar din alte motive ci doar din cauza de „contratimp” de stat in fata calculatorului. Asa ca, imi cer scuzie anticipat, daca n-am sa-ti raspund imediat.
  Cu aceeasi deosebita stima,

 11. Fury :
  De acord cu tine Radu Moraru are o pozitie corecta ,inclusiv spre final :
  ,,Daca e barbat cu adevarat si daca vrea sa salveze SMURD de sacalii politici sau privatii bodiguarzi, il rog pe Raed Arafat sa se delimiteze drastic de Voiculesti si Uselei, si de Pedelei, si sa devina cel mai mare aparator al SMURD! ”
  Tocmai ce a facut-o :
  ,,”Apreciez sustinerea populatiei in privinta sistemului de urgente, insa rugamintea mea este sa nu se lase manipulati politic sau de catre persoanele care instiga pe Internet la iesire in strada. Nu stim cine sunt aceste persoane. Declar in mod oficial ca nu am de gand sa fiu implicat politic sub nicio forma in viitor si voi ramane sa lucrez in domeniul expertizei mele tehnice in orice situatie.” Hotnews)
  Nenorocitul, papusa uslasilor, coruptul, ciolanarul 😉
  (scuze ca n-am postat pe forum la nasul, dar, prea multa exaltare, de regula, dupa gustul meu )

 12. Si sa nu cumva sa spuneti ,fara sa dovediti, ca il citez pe |carta cand imi convuine, caci eu NU l-am criticat niciodata :
  ,,Regele Mihai şi Raed Arafat sunt eroi naţionali, nu dintre cei de carton, cântaţi la serbări sforăitoare, ci dintre cei cu adevărat iubiţi şi respectaţi de oameni.”

  Citiţi mai mult: SENATUL EVZ: Locomotiva inversată – Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-locomotiva-inversata-961326.html#ixzz1jLF7tsTX
  EVZ.ro

 13. cinic ;
  pai, daca nu ma insel (si nu ma insel) cronologia a fost inversa celei inventate de tine :
  mai intai a fost scandalul Arafat,si abia de ieri ,,demo ” cu dosatul Niculaie, hrebenciuc ,Negoita. Pe logica ta, ce concluzie se trage ,cine pe cine si cu ce vrea sa acopere? 😉

 14. Salut, copăceni! 🙂

  @ Mihaela, servus!
  Asta ai înțeles dta din riposta Marinarului ?!
  Păi atunci @Tibi poa’ să-ți fluture în față și-un tramvai… 😀

 15. Mihaela
  Cu toată stima pe care ţi-o port, de data asta nu sînt de acord cu tine.
  Arafat şi-a pregătit atent ieşirea în presă, alături de Hurezeanu care nu e aşa, cu totul şi cu totul întîmplător este în colegiul director al fundaţiei SMURD, alături de specialiştii în medicina de urgenţă Tudor de la A3 şi Miuhaela Rpdulescu de la Monte Carlo.
  Nicăieri în legea sănătăţii nu se vorbeşte despre distrugerea SMURD (nici fundaţia nici organizaţia afiliată la pompieri). Este vorba numai despre introducerea altor actori pe această piaţă, adică de concurenţă.
  Arafat care prin smurdul afiliat pompierilor avea monopol nici nu a vrut să audă de aşa ceva. De aici dezacordul cu guvernul. Dar. Dacă Arafat era corect, întîi demisiona din guvern, apoi începea circul. Dumnealui, a procedat exact invers iar preşedintele, l-a taxat urgent, împiedicînd din faşă manipularea marca Hurezeau, şi BINE A FĂCUT!!!

 16. Oldhasu,

  Nu inteleg ce-ai vrut sa spui. Ma si grabesc foarte tare. Bine. ! Fie, sa n-am eu dreptate, sa ma insel. M-ar bucura mai mult sa n-am decat sa am dreptate.

 17. Tibi,

  Asa este. Sunt intr-u totul de acord cu tin. Nu am de ce sa te contrazic.
  Ceea ce reprosez eu Presedintelui este lipsa de tact. Repet ceea ce am spus si lui Old, fie, sa n-am dreptate, sa ma insel si perceptia publica sa fie cu totul alta. Nu mi-ar fi cu nicio suparare.

 18. Gata, am taiat-o. O dupa-amiaza placuta !

 19. Mihaela
  Cu lipsa de tact a preşedintelui sînt şi eu de acord.
  Problema este că în naţia noastră, cu tactul nu ajungi nicăieri.
  Nu vezi ce nesimţire crasă tronează în clasa politică?
  Toţi frînarii reformelor îi reproşează preşedintelui lipsa de reforme, toţi frînarii aplicării referendumului îi reproşează preşedintelui exact acest lucru, etc.
  S-a săturat şi bine a făcut. A dat un semnal clar: aviz manipulatorilor.
  Scandalul? Se va stinge ca toate celelalte…

 20. FuriousWordPressRipper

  Servus Loda!
  … eu te intreb asa: Esti multumita de sistemul actual de sanatate? Pentru ca, daca poetul Cartarescu face confuzia si amesteca merele cu perele, poate ca este platit sa o faca. Dar tu, cetatean ordinar ca si mine, esti multumita de serviciile medicale? Daca nu esti multumita, ai dori sa se schimbe? Daca doresti sa se schimbe, nu doresti ca toata schimbarea sa fie facuta in urma unei legi? Daca doresti aceasta lege a sanatatii de ce o polarizezi politic? Ce are sula cu Prefectura? Adica pana unde se poate merge cu ipocrizia?

 21. Salutare încă odată tuturor!

  Vă reamintesc, indiferent de cum ar fi reacționat Traian Băsescu, că există o miză mai mare în legătură cu legea sănătății. În această miză nu este vorba de SMURD, Raed Arafat sau Traian Băsescu.

  Cei care vociferează astăzi împotriva legii sînt cei care nu o vor schimbată fiindcă status-quo-ul actual le convine, cîștigă excelent din căpușarea banului public și nu-și doresc o competiție pe piață (acum piața e a lor în întregime). Așadar discuția despre cine a greșit că s-a exprimat mai dur sau mai soft, că e mai palestinian sau mai tatar, sau mai chel??? este pe lîngă subiect. Nu are nici o valoare.

  Pe lîngă asta mai este și un an electoral în care USL a început cu un marșarier de glorie. Ajungînd la USL constat că dintr-o dată perorația mea începe să devină la obiectul articolului lui Clemy. Deci e bine.

 22. Fury :
  De ce polarirez eu politic ? Nu inteleg ! Sigur ca nu sunt multumita de sistem ,dar ce e rau in faptul ca, pana la urma, s-a ajuns sa se discute o lege fundamnetala care, initial, trebuia asumata rapid sa nu stie bizonul ce il asteapta? daca vrei sa convingi pe cineva ,apoi atunci asculta-i nelinistile, adu-i argumente si, mai ales, castiga-i increderea sa te urmeze, nu legifera exclusiv cu asumarea,.macar acum, vom avea o dezbatere din care cei de bunacredinta pot intelege ceva,gresesc ?

 23. Deci fury, nu orice schimbare e reforma (asa le explic eu elevilor mei notiunea) ci doar acea schimbare care are efecte pozitive in timp ! Corect ? deci nu sunt pentru schimbare de dragul schimbarii, ci pentru ,,reforma „.

 24. FuriousWordPressRipper

  Loda, corect! Ma bucur ca esti pentru reforma. Pornind de aici, putem discuta, dar nu despre SMURD, pentru ca la SMURD nu se reformeaza absolut nimic. Si nici de la Raed versus Basescu, pentru ca nu Raed sau Basescu sunt subiectul acestei reformei, asa cum incearca idotul acela de Cartarescu sa sugereze. Legea cadru trebuie dezbatuta, precum si punctele asupra carora putem sa aducem obiectii sau completari.
  Unde ramasesem? Aaa, da, la Raed Arafat, Klaus Yohanis si la hodorogul de Hohenzollern, eroi nationali 🙂

 25. FuriousWordPressRipper

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/traian-basescu-sus-ine-o-declara-ie-de-presa-la-palatul-cotroceni-la-ora-17-15-19037.html
  Pe surse, am aflat ca, dupa conferinta de presa, urmeaza o ceremonie in care presedintele le va conferi titlul de eroi nationali numitilor Raed Arafat, Klaus Yohanis si hodorogului de Hohenzollern. La aceasta festivitate a anuntat ca va participa si celalalt hodorog, de de scoala ruseasca, Iliescu

 26. ce pacoste pe elevi din zaläu,
  sä ai asmenea scorpie ca profesor.

 27. Preşedintele în direct la tele

 28. –comentariu moderat–
  vă rog nu mai insistați!

 29. Preşedintele a cerut premierului în mod public să retragă acest proiect de lege.

 30. Eu vreau o lege a sănătății și mai dură decît cea propusă de comisia prezidențială. M-am săturat pur și simplu de clănțăii care latră pe la colțuri – acolo unde se și ușurează.

 31. Pînă una-alta, circarii continuă spectacolul şi în stradă, şi pe sticlă.

 32. Comentariu moderat :
  normal, lasa ca ,,insista ‘ ‘theo ,care ma face ,,scorpie\’ si ejusdem farinae 🙂 Nu ma mir ,,curat constitutional, dar umflati-l ! 🙂 democratie, frate !!!!

 33. Popeye a dat înapoi.
  De necrezut!

  Parcă avea iarăşi lacrimi în ochi!

  laplopulcuportocale

 34. Arafat/ Romania 1-0 Basescu/ PDL

 35. FuriousWordPressRipper

  Desi nu imi place, trebuie sa recunosc ca Basescu a fost mai inteligent decat mine. Si-a retras proiectul exact cand opozitia se pregatea sa puncteze si a lasat in locul reformei, Opozitia. Astfel, orice repros adus coruptiei din sanatate sau coruptiei in general, este adus in mod implicit opozitiei. E momentul dezvaluirilor, moment in care Basescu are ocazia sa puncteze nimicitor. Astfel, nemultumirea populara nu se mai poate indrepta impotriva Guvernului care a dorit sa schimbe sistemul ticalosit, pentru ca, iata, acum avem un aparator vizibil al coruptiei: OPOZITIA

 36. Fury :
  Sincer, nu te iluziona ! Oamenii nu vor acuza opozitia pentru ca din 2005 Romania este condusa de Basescu si, cu o intrerupere de doi ani, de PDL. Ce a spus el azi despre situatia din sanatate este real, dar, cumva, azi a aflat ? Guvernarea din 2005 si pana azi si cel care este realmente premierul Romaniei nu are nici o raspundere? Apropo, domnul Boc mai exista?
  Nu este o manevra, surse provenind dinspre prietenii mei de alta nationalitate imi spun ca s-a inflamat rau UDMR-ul, ca s-a trecut ostentativ peste ministrul lor si ca a transmis ca nu vor sustine acest proiect.
  In sfarsit, daca tu apr4eciezi ca a punctat nimicitor,reu nu te contrazic.

 37. cea care pierde , nu este presedintele, sunt romanii
  manipulatzi si indobitocitzi de mafia USL:

  VRETZI O TZARÄ CA AFARÄ?????????

  SI SABOTATZI TOT PROGRESUL SI DEMOCRATZIA;
  ROMANII SE LASÄ MANIPULATZI DE UN MINCINOS CA ARAFAT

  CONCURENTZA ESTE BENEFICÄ; SÄ FIE CONTROLATÄ;
  NU CUM ESTE ACUM:

  VREAU SÄ VÄD DEMONSTRATZIE PT: SCHIMBAREA LEGILOR SÄNÄTÄTZII; UNDE SUNT OAMENII? rusine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NICI INTERESELE VOASTRE NU LE SUSTZINETZI:

 38. Exceptând problema SMURD, ce părea şi poate este controversată, o reformă a sănătăţii era/este necesară!
  Popeye nu numai că a dat înapoi, dar s-a aruncat pe spate, spre uluiala tuturor.

  După părerea mea, Legea trebuia lăsată specialiştilor şi publicului s-o discute în amănunt.

  Retrăgând Legea i-a/ne-a luat pe toţi la mişto! Inclusiv pe specialiştii Comisiei Prezidenţiale pe care de mila cărora s-a înduioşat. Ce să mai vorbim de Boc şi miniştri învârtiţi în ultimele zile, care par acum nişte maimuţoi.

  Singura chestie mai tare decât tragi-comedia RIDZI-EBA!

  Câte astfel de şarade ar mai trebui pentru a scoate PDL.ul din parlament?

  laplopulcuportocale

 39. FuriousWordPressRipper

  Raed Arafat este groparul reformei din sanatate. Vrea, nu vrea, asta a devenit. Trebuie sa poarte aceasta sintagma pentru ca o merita

 40. FuriousWordPressRipper

  Mai mult decat atat, a devenit un maimutoi politic in curtea USL.

 41. FuriousWordPressRipper

  @tatonulaa, eu nu mai inteleg ce doresti. Vrei sau nu vrei reforma? Daca vrei reforma, va trebui sa mai astepti. Regret. Actuala reforma a fost ingropata de USL cu mana romanului Raed Arafat.

 42. Basescu le-a facut martafoilor angajati in Arfatiade si SMURDifade o surpriza 😀
  “Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor, sistemul de urgenta nu vrea schimbarea. Inteleg din toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea. Cer public premierul retragerea proiectului care viza reforma in sanatate… Inteleg ca sunt foarte multi multumiti de starea actuala a sanatatii”, a anuntat presedintele Traian Basescu, vineri seara, intr-o conferinta de presa pe tema proiectului noii Legi a sanatatii.
  Acum sa vezi urlete ca ce buna-i legea!
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11183460-traian-basescu-sustine-declaratie-presa-ora-17-15-tema-legii-sanatatii.htm?cfnl=
  primul exemplu:@ prostonula! da, ba, n-are sapca si cand are si fumeaza fara filtru si cand n-are cu filtru!

 43. ce tot vrea prostul äla, cu lozincile??????????

  SÄ NU SE PLANGÄ NIMENI; DE SISTEMUL SANITAR;

  NU A IOESIT NIMENI PE STRADÄ; MÄCAR SÄ SPUNÄ

  ARAFAT; A MINTZIT; A MINTZIT ORDINAR: DE MANÄ CU OPOZITZIA

 44. @theo- nona … dar e lume in strada, la bucuresti la universitate… 🙂

 45. Te-ai prins purli
  De frica lor a retras piratul proiectul.
  Mîine va demisiona, şi la viitoarele alegeri îl vom face preş, pe domnul arafat.
  Ce, numai americanii să aibă un preşedinte de culoare?
  Noi ce cusur avem? 🙂 😀 😛 :mrgreen:

 46. cred ca nu de frica lor… dar cred ca o pasarica de la sri a batut in geam si a susotit ceva catre presedinte… asta cred sincer… e pacat de lege… trebuia macar discutata serios…

 47. –comentariu moderat–
  vă rog nu mai insistați!

 48. altul este motivul de au iesit in strada,insemna ca au bani romanii( sa lipeasca bani pe frunte la medici ca la manelisti, cum comenta alta persoana), dar BASE, imposibil sa nu aibe un as in minica,cred ca le da pauza ceva timp si vom trai si vom vedea.

 49. Ce zici Filadel ? Asa-i ca apare frumos ? 😉

 50. Jandarmeria… minim 1500 catre Cotroceni…

 51. Purly

  calm down. Am mai avut de-astea. Să-i vezi la număratul ouălor. Unu și unu. O să-ți fie jenă.

  Loda
  ți-am spus că m-am săturat. Cei care tac din bun simț sînt closetul celor care vorbesc toată ziua și se află-n treabă fără să aibă habar pentru cine și ce. O să vezi.

 52. Buna seara, buna seara. Mi se pare ca devenise inevitabila retragerea proiectului de lege. Aici Basescu a procedat corect dar raul a fost deja facut si o discutie serioasa pe marginea reformei in sanatate, reforma reala, va trena inca multi ani de acum incolo.

 53. @Filadel… de oameni cu drept la vot nu imi e jena … plus ca vad imagini in direct… si ma gandesc sa ies… si din cate tremura facebooku’ nu-s singur…

 54. Mă uit pe laBe1 TV cu imagini în direct. Manifestație clasică USL. Mai vorbim.

 55. Ponta: este o înfrîngere a regimului Traian Băsescu. Este o victorie a societății civile.

  Brava! Noi stăm în case și USL pune mîna pe România.

 56. Filadel ;
  ,,o sa vezi ” ? promisiune sau amenintare ?
  urmatorul pas banare, fiindca:
  – am incalcat toate regulile copacului, respectiv am atacat EU persoane ,nu altii pe mine
  -am insultat EU pe alte pesrdoane,
  – am facut remarci obscene EU, si nu alte persoane,
  Concluzia e logica si in sfera bunul simt;o tragi tu ? Eu ma grabesc sa-mi rasucesc mustata, parul de pe gambe, sa-mi rujez ,,ratul” si sa urmaresc telenovele (nodr-coreene ,of course). Semnez cu ultmiul pseudonim, dat de gentila theo ? OK -,,scorpia” .

 57. si daca e facut de USL… nu e rusine sa poti mobiliza oameni… unii pot… altii stau pe net, vorba ta

 58. Loda

  nu discut despre metodă cu USL-ul în stradă. Dă-te cu pudră dacă ești roșie la față.

 59. Purly
  tu ai citit articolul la care comentezi? O literă? Ceva?

 60. da… dar sa discutam despre manipulari e o pierdere de vreme, cred… nu?

 61. Purly
  ești liber să te manifești în afara manipulărilor oriunde dacă tu crezi că acest blog manipulează.

 62. Buna seara Copaceni!
  Cum va simtiti ca „jucati” in piesa scrisa de Loada si purlingaul uslasilor?
  Nu simtiti ca ei va fac agenda? Nu simtiti ca va domina numai punand in discutie temele ce le convin indiferent de substanta articolelor ce apar la Copac?
  In batalia „pe viata si pe moarte” ce deja se desfasoara la orice nivel (politic, social) in Romania- cum f. bine zicea Tiberiu- ne oferim tinte tinte si incurajam aceasta Coloana a V-a sa-si faca mendrele si la Copac?
  Folositi cu incredere Ignore sau Moderat!

 63. nu blogul, el preia cum si eu sunt sigur ca preiau din manipularile altora… face parte din democratie se discutam ce nimeni din viata publica nu crede dar ne arunca spre rontaiala…

 64. Eu am crezut că acest proiect de lege a fost scos în discuție ca să-l vadă tot prostul și să-și dea cu părerea. Acum eu am luat-o ca atare. Citesc în dreapta. Citesc în stînga. Îmi dau cu părerea și spun ce cred mai ales despre părțile nu tocmai bune din lege. Sînt de toate – a recunoscut și Ponta. Ăsta nu-i un motiv de Jos Băsescu. Sau dacă este atunci este un motiv și pentru Jos Orice.

  Mă trezesc că-i vorba de Jos Băsescu din nou. Ce drac să mai înțeleg? Un grup de oameni. Niște oameni. Cîțiva oameni. Ce înseamnă asta pentru România? Eu sînt tot aici și nu m-am schimbat deloc. Cu toate Lodele și toți Purlyii.

 65. Ai pus punctul pe I, Filadel.

 66. Cu mine si despre mine sa nu vorbesti ! politica pumnului in gura nu itri da dreptul si apoi, sunt ocupata : ma pudrez !!!!

 67. Loda
  am simțul umorului. 😆 Totuși n-aș abuza de chestia asta cu articolul de mai sus a lui Clemy și cu niște idioți manipulați în stradă cum bine spune Purly. E treabă serioasă. Nu-mi place să-mi sufle-n ciorbă cineva fără să cer ajutor.

 68. Ioooi
  Loda şi-a întrerupt vizionarea de la Diva? Măi să fie! 😆

 69. Tibi

  manipuuuuulaaaareeee! 😆

  Traian Băsescu i-a rupt în bucăți programul Lodei.

 70. Filadel
  Huooooo, dictachiorul care între.RUPE programul Lodei! 😆

 71. Ceea ce se întîmplă acum la Cotroceni este o mizerie absolută pentru România. Ce se întîmplă acum în România fără ca românii să reacționeze este de asemenea o mizerie absolută. Pe tăcerea asta se bazează USL.

 72. acuma urla ca le-a luat Traian Basescu ciolanul din fasole
  http://sareinochi.com/2012/01/13/traian-basescu-le-a-luat-ciolanul-din-fasole/
  legea sanantatii a devenit buna, iar (s)murdarirea va fi buna atat in privat cat si mai ales in particular.
  va las cu traditionalul Jos Basescu (bietii presedinti ai Romaniei, cum capata ei acelasi prenume “Jos”… vine de la Joshua? 😀 )

  @Purlingaule – 150 de oameni la doua partide care vor castiga alegerile cu 170%….?! uăi!

 73. Filadel
  Tîmpiţii ăştia vor să facă la Bucureşti, o primăvară arabă.
  A cam scăpătat imaginaţia urss-ului… 😀

 74. Nu mai reușesc să urmăresc toate firele de discuții. NICI UNUL nu este împotriva legii sănătății propusă de Băsescu. Așa e Purly. Manipulaționes.

 75. Iartă-l sare, pe purli
  El încă se încadrează (ca vîrstă) în definiţia lui Ţuţea. 😛

 76. Tibi

  au fîsîit-o și pe asta. Bănuiesc că Băsescu a plusat din nou. Așa aș fi făcut și eu. Acum o șarjă și îi dă pe spate pe toți. 😆

 77. Un comentariu de pe Hotnews:

  MarianEugen [utilizator]

  Felicitari baieti! Ati reusit sa va adunati in strada peste 150 de participanti, mai precis 151 de participanti, cu tot cu jandarmi! Adica cam 0,01% din cati erati inscrisi cu mare pompa pe acest site! Toti batrani, fara educatie, nebarbieriti, cu IQ-ul proletariatului din perioada comunista! Sunteti o rusine nationala, mentalitatea voastra comunista, dorinta voastra de a opri Romania in loc se va rasfrange coplesitor asupra viitorului vostru si al copiilor vostri. Eu nu voi suferi pentru ca muncesc, in timp ce marea voastra majoritate furati, primiti spaga, sunteti asistati, sunteti bugetari sau pensionari de lux, nomenclaturisti, securisti sau pur si simplu niste prosti cu creierele spalate de interesele interlope a mafiei din sanatate trambitate de Antenele lui Voiculescu si Realitatile lui Vantu care nu aveti mijloacele necesare mereu sa platiti spaga imensa pentru o asistenta medicala adecvata ! Traian Basescu va merge la Viena iar voi veti merge la spitalele care scot mai multe cadavre decat oameni sanatosi! Veti da spaga ca la balamuc si doar BUNUL DUMNEZEU va mai poate scapa sanatosi!!! Doctorii romani merg pragmatic, pe bani, in timp ce voi vreti sa fiti vindecati. In mai putin de 6 luni, o sa va para rau ca legea nu a fost adoptata. Cand veti da spaga, va veti injura pe voi insati si nu pe Basescu, care a vrut sa schimbe lucrurile. Iar v-a ciuruit! Asta e viata!
  Vreau voturile celor care cred ca acesti comunisti spalati pe creieri nu trebuie lasati sa voteze in locul nostru, ci sa mergem la vot si sa castigam dreptul celui care munceste si plateste cinstit!

  UPDATE.

  Ce s-a schimbat în ultimii 8 ani (2004-2012), în timpul preşedinţiei lui Băsescu şi guvernelor Tăriceanu (DA-UDMR-PC, PNL-UDMR) şi Boc (PDL-PSD-PC, PDL-UDMR-UNPR):

  1. Sistemul fiscal (cota unică – guvernul Tăriceanu, ministrul Ionuţ Popescu)

  2. Codul Muncii (în guvernul Boc, ministrul Ioan Botiş)

  3. Sistemul de educaţie (în guvernul Boc, ministrul Funeriu)

  4. Sistemul de pensii (în guvernul Boc, ministrul de dinainte de Botiş, nu-mi vine în cap numele lui)

  5.Sistemul de asistenţă socială (în guvernul Boc, miniştrii Botiş, Lăzăroiu şi Sulfina Barbu)

  5. Codurile penale (în guvernul Boc, ministrul Predoiu)

  6. Codul civil (în guvernul Boc, ministrul Predoiu)

  7. Mica reformă din justiţie (în guvernul Boc, ministrul Predoiu)

  8. Salarizarea din sistemul public (în guvernul Boc, acelaşi ministru de dinaintea lui Botiş)

  9. Sistemul de sănătate? (în guvernul Boc, miniştrii UDMR, Ritli şi Cseke)

 78. Pe surse
  Cică Liga arabă din Ro, l-a cam pus la zid pe Arafat.
  Adică: cît de tîmpit poţi fi, să ieşi din guvern?
  Noi de unde mai avem informaţii de primă mînă? 🙄

 79. Filadel
  Am spus de la început că ştie Băsescu ce face. Chiar, ŞTIE!

 80. @filadel, evad ca protestatari duc lipsa de imaginatie in materie de strigaturi. Citesc ca protestatarii de la Cotroceni au reluat cu entuziasm poezioarele de la mitingul politistilor.
  @tibi, hehe. In alta ordine de idei,

 81. Sînt prezent întotdeauna la copac, dragă Clemy. 🙂
  Este drept că uneori, sînt mai tăcut… 🙂

 82. Tovarasi, vorbim maine, ma duc la cotroceni … pacat de idealurile economice ale lui Basescu… pacat ca in jurul lui s-au adunat doar prosti… pacat ca o idee economica buna nu poate fi acceptata de popor datorita arogantei ececutivului… poate ca moare ultimul regim FSN… poate ca idealurile bune se vor imbina in viitor si cu conceptul de democratie si de stat de drept… imi cer ierate ca v-am stresat… dar sunteti interlocutori destepti… spor…

 83. FuriousWordPressRipper

  Purligaru, simt ceva in urina si cred ca asta s-a intamplat imediat dupa ce te-am citit.

 84. FuriousWordPressRipper
  Nu cred că purli ştie vorba asta cu urina. Are tot timpul s-o simtă.

 85. FuriousWordPressRipper

  Tiberiu, pe surse, am aflat ca „Moartea domnului Lazarescu” a fost un film de fictiune si ca orice legatura cu sistemul de ambulanta romanesc este o pura intamplare 🙂

 86. Buna seara oameni buni,

  Cum sunteti azi? Unii mai tristi, unii mai putin tristi. Poate va schimb putin starea 🙂

  Ce face prietenul nostru TB la televizor ? Ma scuzati, nu pot sa nu rad cand imi aduc aminte de fata lui si de glasul tremurat. Imi pare rau ca il desconspir 🙂 dar nu suntem asa de multi cat sa ii facem un deserviciu .

  À voleur, voleur et demi – cum ar veni , vreti masinatiuni – na masinatiuni!

  Aveam o victima – acum avem doua!

  In ton mai fara ras – in fiecare pierdere este si un castig. Sistemul sanitar pierde (nu pentru mult timp si oricum va fi sub lupa) dar imaginea lui TB castiga.

  Desi din ce in ce mai puternic in imagine ca presedinte, omul TB se departase de oameni, pasul inapoi il apropie de ei, acum e perceput si ca un om intelept, trasatura mai noua pentru el.

  Aceasta noua trasatura va fi foarte utila pentru credibilizarea necesara urmatorilor pasi – pentru lupta impotriva coruptiei, care sper si cred ca se va intensifica.

 87. Excelent!!!!

  http://www.contributors.ro/fara-categorie/povestea-cu-legea-sanatatii-cum-se-vede-de-la-distanta-cu-detasare/

  Sigur, modul in care are loc rezistenta, cine o face si cum o face, este uneori mai important decat ideea in sine. In cazul de fata, vedem ca modurile de manifestare tradeaza ceva patologic in societatea, politica si viata publica romanesca. Dar patologic sau nu, asta e realitatea.

  Asa se vede de la distanta si detasat. Ganditi-va ce s-a intamplat: De la cota unică si codul muncii pana la sistemul de educaţie etc.etc. etc…Schimbari, reforme, schimbari dupa schimbari, tulburari de ape si de interese, grupari si regrupari, scandal si scandal. La fiecare schimbare un nou grup de nemultumiti se adauga corului. Despre prostimea aflata in trecere si in treaba, nu mai vorbim…

  Acum a venit vremea legii sanatatii. Ca toate marile agitatii, va trece si asta. Saptamana viitoare toata povestea e uitata. Saptamana viitoare va veni cu alte chestii si povesti. Ciclul vietii publice in Romania e asa construit ca e naiv sa crezi in respiratia si manevrele pe spatii si durate largi. Ce e un defect cand e vorba de reforma devine ceva pozitiv cand e vorba de contra-reforma…

  Pe scurt, cineva care vede de la distanta si un pic detasat toata agitatia asta, nu ar avea decat un un singur mesaj important pentru sustinatorii reformei in Romania: Indiferent de pozitia fata de lege, sunteti minoritatea care a dorit sincer reformarea sistemului de sanatate. Nu a iesit de data asta. Asta e. Intr-o democratie un popor traieste exact asa cum merita. La romani, asta este momentan nivelul. Ati facut tot ce ati putut si in acest caz. Ca si in alte cazuri, cand ati avut mai mult succes, ati facut ce trebuia facut, in conditiile date.

  Nu uitati ca sunteti o minoritate care in ultimii zece ani a sfidat legile gravitatiei politice si sociale. Ati dus Romania inainte sfidand Romania insasi, asa cum a fost ea redesenata de Ceausescu, Iliescu si clientii, asociatii si urmasii lor. Cred ca uitati asta destul de des. Uitati cu cine aveti de a face si uitati ca rezistenta la schimbare e un fenomen social si politic de o forta coplesitoare. Iar prostia umana un fenomen cosmic pe care nici rezistenta la schimbare (asa data naibii cum apare din discutia de mai sus si din ce zic expertii) nu poate s-o incapa… Da pe dinafara din orice, inclusiv din cosmos…

  Opriti-va o secunda. Respirati adanc, admirati fenomenul. Zambiti pentru ca puteti intelege. Este unul din privilegiile daruite de viata oamenilor inteligenti. Profitati de acest privilegiu. Azi spectacolul e absolut gratuit.

  Serios vorbind: Scorul general al schimbarii pozitive in Romania va este favorabil. Sigur, detaliile conteaza. Dar in cazul de fata, chiar ca nu merita supararea. Mult zgomot pentru nimic. Daca nu credeti, verificati intr-o saptamana…

 88. @cristian, nu sunt de acord cu scenariul tau optimist. Din pacate Basescu a pierdut o batalie extrem de importanta. Partial din propria lui vina

 89. @ clemycali , sa mai vedem , nu-l cunoastem pe marinar de azi de ieri

  In plus, lumina suplimentara pusa pe Sistem cu ocazia acestei „infrangeri” nu poate decat sa-l ajute in urmatoarea perioada. Membrilor sistemului le plac umbrele, ceata … sa mai vedem ce urmeaza.

 90. FuriousWordPressRipper

  Clemicaly, gresesti, dar imi face placere sa iti atrag atentia asupra acestui fapt. Basescu nu mai lupta pentru sine, pentru ca nu mai are nimic de obtinut, adinca nimic din ce putea obtine si care n-a fost obtinut deja.
  Despre ce vorbim? Cred ca vorbim despre reforma in sanatate.
  Sa ne revenim si sa judecam fara prejudecati. Nu Basescu a pierdut, pentru ca nu era o reforma pentru interesul sau propriu.

 91. Mno dragilor,
  Eu vă urez în continuare o seară plăcută. 🙂
  Luptăcioşilor. 😀

 92. Bună seara, dragilor! 🙂

  Popeye a demonstrat cum se folosește „marinărește” vântul din față! 🙂

  „Volta în vânt” și prostacii rămân cu izmenele în vine și bucile la bătaie!!! 😉
  Adică vor „deconta” politic toate „bubele” sănătății! :mrgreen:
  Fără număr, fără număăăr…

 93. Tibi
  noapte bună!

  Clemy
  dacă TB lupta pentru imagine (aka electorale) atunci ar fi pierdut. Dacă însă obiectivul lui este o nouă lege de bază a societății românești atunci îndrăznesc să spun că a făcut un mare pas înainte. Și a făcut-o și în contul PDL și pentru toți românii. Cum era povestea cu capra și cu varza.

 94. OldH

  parcă ar ști să joace șah. 😆

 95. @filadel, si tu crezi ca in atmosfera creata se va mai putea vorbi de o reforma serioasa a sistemului de sanatate? Eu spun ca nu. Sper sa ma insel dar mi-e teama ca am dreptate.

 96. @oldhashu 🙂 ))))))))))))))) 🙂

 97. Fil,

  Political chess! 😀

 98. @Cristian, salut! 🙂

  Popeye are cel puțin două cicluri, nu doar clase, peste gugustiucii din politichia dâmbovițeană, atât din opoziție cât și din tabăra proprie.
  De primii nu-l doare capu’, îi joacă ca pe pioni!
  Mai greu e cu ai lui că tre’ să-i mâne de la spate!
  Ăștia sunt, cu ăștia defilează…

 99. Clemy
  sînt convins că discuția serioasă pe subiect abia acum începe. Fără arafaturi și alte mizilicuri. TB a provocat opinia publică (aia care tace). Timpul a fost prea scurt. Unii nici n-au apucat să citească proiectul darmite să propună soluții. Agenda de discuții a fost complet monopolizată prin deturnare. Punct negru Arafat. Dar eu tot mai cred că a fost o mică complicitate la mijloc. E prea multă amorțire în România care a primit prea multe mesaje de liniștire și chiar nu e momentul.

 100. @Oldhashu, salut , nu am putut, frate , sa nu iti pun postarea si dincolo, si eu si Night radem de 30 min dupa ea ))))))))))

 101. @Cristian,

  Unde mă faci popular, dom’le?! 🙂

 102. @Cristian 777,

  Aha, la Nașu!!! 😀

 103. @Oldhashu, da, scuza-ma, nu am mentionat
  … ce seara mai speciala domnule , noapte buna va urez !

  „Zic: gătește-te degrab’, Mițule, și… hai și noi pe la revuluție.”

 104. deci, este adevärat ce se spune.

  becalii sä ajute USL, a plätit galeria steaua, sä facä
  tamtam, ce escroc nerusinat.

 105. dacä nici acum, romanii nu ies sä-l sustinä pe
  bäsescu, cu nenorocitzii dela USL; V-A FII NENOROCIRE:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s