USL la plimbare la Șosea

Negocierile dintre coaliția guvernamentală și opoziție au eșuat ieri. Și nici nu aveau cum să înregistreze vreun succes din moment ce liderii USL au venit cu ideea fixă a demisiei Guvernului și a alegerilor anticipate. Iar acestui refuz de a dialoga al opoziției i s-au alăturat și diverse ONG-uri, în frunte cu SAR-ul doamnei Alina Mungiu-Pippidi, adica societatea civilă „oficială”.

Câteva cuvinte despre opoziția doamnei AMP. Dacă dezgustul pentru păstrarea într-o poziție extrem de bine plătită sub oblăduirea MAE a unei beizadele PDL este perfect justificat, celelalte reproșuri ale doamnei în cauză sunt discutabile. Este adevărat, Guvernul Boc a trecut mai multe legi prin procedura asumării răspunderii. Poate că Emil Boc a abuzat de o prevedere profund constituțională dar asta nu știrbește cu nimic importanța și necesitatea legilor adoptate prin această procedură. Despre aceste legi doamna Mungiu nu spune nici un cuvânt. Așa cum nu spune nici despre faptul că, de exemplu, guvernul Năstase avea „bunul” obicei de a guverna prin ordonanțe de urgență care, deși legale, au prostul obicei de a putea fi discutate în Parlament de abia dupa ce au început să-și facă efectul. Celălalt reproș sever pe care președinta SAR îl aduce actualului guvern îl reprezintă rezultatul de la Bacalaureatul de anul trecut. Doamna Mungiu pornește de la premiza corectă că BAC 2011 este rodul unui sistem care a încurajat mediocritatea și a închis ochii la furtul intelectual (căci așa se numește copiatul) dar se împiedică la concluzie din moment ce scoate vinovat pentru rezultatul de la BAC pe ministrul Funeriu (pe care nici măcar nu se obosește să-l nominalizeze în propriul editorial din RL). Poate că i-aș fi acordat circumstanțe atentuante doamnei Pippidi în atacul domnei sale dar reproșurile legate de bacalaureatul de anul trecut mă opresc să fac acest pas. Doamna AMP s-a situat prin aceste cuvinte de aceeași parte a baricadei cu toți cei care au plâns de mila elevilor leneși care nu au fost lăsați să copieze și să promoveze un examen prin furt. De la o persoană care se mândrește cu finețea intelectuală așteptam mult mai mult. Predă oare doamna Mungiu ore la una din fabricile de diplome care riscă să închidă obloanele din lipsă de mușterii ca urmare a severității examenului de Bacalaureat? O simplă întrebare.

Tot ieri, liderul socialiștilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, declara pentru presa română la Strassbourg că președintele Traian Băsescu este un lider autoritar și că ar fi bine dacă acesta ar alege calea dialogului cu protestatarii și cu opoziția. Când Victor Ponta a dat fuga la Strassbourg și a vorbit despre „zecile de mii de protestatari”, am spus că s-a precipitat către Parlamentul European în speranța că va găsi vreun lider socialist mai slab de înger care să protesteze împotriva acțiunilor „tiranice” ale președintelui. Nu m-am înșelat decât pe jumătate. Într-adevar, s-a găsit un lider mai naiv care să vorbească (domnul Swoboda nu este la primul derapaj verbal în ceea ce privește situația din România) dar spre ghinionul liderului PSD, nici măcar colegii de internațională nu au căzut în capcana de a compara situația politică din România cu cea din Ungaria și nu s-au repezit să ceară demisia Guvernului și a președintelui.

Cât privește dialogul pe care ar trebui să îl înceapă președintele, acesta nu poate avea loc pentru că opoziția are idei puține și fixe pe care și le exprimă cu tenacitate de câte ori nu refuză să se întâlnească cu reprezentanții majorității. Domnul Swoboda s-a ferit să argumenteze ce ar avea de discutat Traian Băsescu cu opoziția și protestatarii. Cu opoziția nu își poate negocia demisia, așa cum probabil ar dori Crin Antonescu, iar cu cei câteva sute de protestatari din piață nu are de asemenea ce dialoga. Reforma în sănătate s-a amânat pentru o perioadă nedefinită iar primenirea clasei politice este o operațiune care nu ține de președintele în funcție.

Acestea au fost faptele care au avut loc ieri. Azi în schimb, USL a anunțat o mare demonstrație care va avea loc la Șosea, adică pe distanța dintre Arcul de Triumf, Șoseaua Kiseleff și Piața Victoria. O manifestație care nu îmi este clar ce ar urma să demonstreze. Căci dacă ne raportăm doar la modul în care a fost primit Ludovic Orban de protestatarii din Piața Universității atunci este limpede că manifestanții nutresc același dispreț atât pentru reprezentanții puterii cât și cei ai opoziției.

Își arată USL solidaritatea cu noii manifestanți din Piața Universității? Acestei demonstrații îi lipsește tocmai rațiunea și de aceea, indiferent cât de mulți oameni vor fi aduși cu autocarele din provincie, va fi un eșec. Chiar mai mult. Îndrăznesc să afirm că opoziția, aflată în scădere de cotă electorală, poate să-și accelereze căderea prin gestul de azi pentru că manifestația și marșul vor putea fi percepute ca o tentativă stângace de a profita de nemulțumirile legitime ale populației. Că acesta este un risc concret o dovedește și reținerea pe care PSD o are în implicarea în această acțiune. Sunt puține organizațiile PSD din țară care au fost de acord să trimită oameni în București pentru a-i asigura lui Crin Antonescu o scenă pe care acesta să-și exerseze vocalizele politice limitate. Vor defila și vor vorbi împotriva tiraniei și a corupției regimului Băsescu domnii Vosganian și Fenechiu și vor mărșălui braț la braț alături de Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc și Radu Mazăre?

Forța opoziției nu se manifestă în numărul de oameni pe care îi vor aduce din provincie liderii teritoriali liberali dornici să intre în grațiile țarului Crin, ci în capacitatea de a veni cu idei proaspete și cu alternative concrete la actuala guvernare. Iar USL este deficitară la aceste capitole. Cu aceste lipsuri de concepție, marșul de azi al opoziției nu va fi decât o plimbare la Șosea care nu va schimba cu nimic peisajul politic actual.

Cât privește „emotivitatea” electoratului, dacă a existat inițial un val de simpatie față de Raed Arafat, luptele de stradă de la sfârșitul săptămânii trecute au făcut ca acest val de simpatie să dispară iar tentativa de manipulare a opiniei publice a devenit transparentă.

Clemy

179 responses to “USL la plimbare la Șosea

 1. Să sperăm că huliganii au înțeles că la protestul ăsta nu se vine cu pietroiu ci cu secerea și ciocanu, că lămpașele s-or gătat.

 2. neata,
  hai, ca nu ne-ar strica o tzira, citeva luni, citiva ani, un adevarat lider autoritar asa cum spune Svoboda despre Basescu. Un regim autoritar care, printre altele, sa duca la sentinte pentru cei care au jefuit aceasta tara de ordinul a 120 miliarde euroi, la indepartarea acelor judecatori care nu si-au facut treaba judecind strimb, primind mita pe linga salariile lor uriase, un regim autoritar care sa puna coruptii cu botul pe labe definitiv.

  AMP – dezgustatoare de ani de zile…

  USL – manifestatie pentru libertate. cica nu exista libertate in Romania.
  hai, sa fim seriosi.

  si asta in conditiile in care trim IV. Romania a realizat crestere economica…

 3. FIL;

  NU TREBUIE SÄ LE ADUCÄ,
  sunt in depozitele pnl-psd-pc

 4. Știe careva a cui este site-ul pesurse. ro ? Este penelist 100% dar poate fi considerat și uselist după diversiunile pe care le vomită.

 5. ce se pute astepta dela pipilica-frumusica, are in fam. destui comunisti, apoi, a fost o ipocritä räutäcioasä. nu este singura
  care urlä pe bani.

 6. Gata. L-am găsit. Ioska buble omu lu Felix.

 7. am auzit cä si la vestitul ANONIMOUS, tot o manipulare
  de informäri false si misculatzii plätite.FAC ORCE PT: BANI:

  sä ducä prostii, niste tineri din frantza, au spus, pt. bani,

  fac aceste organizatzii ; orce, mint si instigä la comadä

  este regretabil.M
  ASA SE EXPLICÄ, vprbeau de 22 de ani dela revolutzie etc.

  este mana securistrului cu condicutzä.

 8. Salut copaceni!
  Chapeau, Clemy!
  Filadel :)))
  Skorpi aceeasi parere!
  Theo ai dreptate!

 9. ioska, omul lui voiculescu, securistul cu antene.

  ce nu are voie, sä calce in parlament, dupä ce a mintzit si manipulat.VOICULESCU ESTE ORIBILITATEA SI CANGRENA ROMANIEI:

  dar CNA, unde este,? nu a väzut manipulärile, minciunile si

  escrocheriile antenelor,ire, si OTV- HAZNA :

 10. DIN CAUZA ACEST ORGANIZATZUII ANONIME

  finantzate tot de mogulii securisti si mafiotzii interesatzi,

  zdruncinä increderea oamenilor, in orce cofiguratzi, organizatzie

  sänätoasä si curatä. acesti anonimi, träiesc din astfel de instigäri si lozinci, am auzit cä
  participä la diversiuni, strecurandu-se si oferind servicii.

  f. grav, f. grav , cat de departe au ajuns aceste oganizatzii, care lucreazä la comano, ca teroristii.

 11. bibne ar fii, ca orcine poate, sä tragä de limbä, bäietzasii si asocialii ce urlä pe sträzi, cine ii pläteste, cat.
  desigur trebuie prins firul, cu dovezi, ei lucreazä prin interpusi.

 12. scuze- bine.

 13. theo-nona,

  este f. grav ca multi oameni au pus botul la manipularile, minciunile si diversiunile de la latrine tv si vintoase.
  prosti, prosti, prosti, prosti, prosti, ca alta explicatie nu pot gasi la faptul ca ei cred aceste latrine….prosti si pe deasupra unii lenesi, altii ipocriti, altii cu muste pe caciuli antedecembriste, explicatii ar fi multe, dar in primul rind prostia!!!!!

 14. ce fantezie bolnavä au uni.sunt uluitä.

  iar acei säraci ,betzivi, cersetori, nu stiu ce fac, cä ei contribuie

  la un räu mai mare. trebuiesc catziva prinsi la declaratzii, asa mäcar, vor vedea si altzii, cä se manipuleazä, cä furä de altfel, o manifestatzie.

 15. PROSTIA

  ii vor prosti, de aia nu le convine DL- FUNERIU,
  de aia mungiu; APÄRÄ PUTUROSII SI GOLANII CE NU I-AU BACUL

 16. astept raportul Presedintiei, al SRI, daca va aparea vreodata, cu privire la cele ce se intimpla acum….aceste manifestatii, mitinguri sint pregatite de luni si luni de zile pe masura ca USL scade in sondaje si, sper, sa scada in continuare….
  si scazind USL in sondaje, ei nu vad alta cale de a acapara puterea decit in mod violent adica antidemocratic si pacat ca svoboda vorbeste fara sa analizeze situatia si istoricul din Ro.

 17. ASTA ESTE O ESCROCHERIE; CARE TREBUIE COMBÄTUTÄ

  SE URLÄ , LIBERTATE……..

  ca ce, romanii sunt liberi sä urle, dar nu poat fi confiscate teme inportante, ca munca,sänätatea,agricultura, cu lozinci KGB

  CA STRÄINII SÄ VAITE ROMANIA: escrocherie de maipulare-

  MAI VINE NAIBA IN ROMANIA , SÄ INVESTEASCÄ:

 18. Se semnaleaza probleme pe blogul Alexei
  Ultimul coment:
  January 17, 2012 at 7:58 pm
  ????????????????????????????

 19. AU INCERCAT TOT TIMPUL; SÄ STRICE BLOGUL LUI ALEXA:

  ASTA E OPERA MANIPULATORILOR USL:

 20. cum merge un blog, mai bine,
  fac tot felul de mizerii,
  s-au trimit loaze la intoxicare.

 21. La o masa intr-un bar, 3 barbati discuta:

  – Eu am cele mai mici maini din lume, zise primul.

  – Eu am cel mai mic ochi din lume, zise al doilea

  – Eu am cel mai mic creier din lume, zise al treilea.

  Cei 3 se hotarasc sa mearga sa verifice la Cartea Recordurilor.

  Intra primul tip, iese dupa cateva minute si spune: „DA! Am cele mai mici maini din lume!”

  Scena se repeta si cu al doilea, iese fericit si spune: „Aveam dreptate, am cel mai mic ochi din lume!”

  Ultimul iese nervos si urla: „Am ieșit al treilea, cine dracu sunt Ponta și Antonescu ?”

 22. ce umor fin.

 23. Am corectat. Acu ești mulțumit?

 24. uite ce am väzut acum la TV:

  O FEMEIE AVEA PE UN CARTON SCRIS

  „ILIESCU SI NÄSTASE JUDECATZI PANÄ LA MOARTE:”

  CEL CU STEAGUL LEGAT LA GAT; A INBRANCIT-O SI I-A RUPT CARTONUL:

  SI IAR A DIRIJAT ; CORUL OAMENILOR STRÄZII:

  AR TREBUII INDENTIFICAT:POATE CINEVA????

  are steagul legat la gat si manipuleazä cu incä catziva, amäratzii inghetzatzi.

  NIMENI NU ARE DREPTUL , SÄ COFISTE STRADA SI SÄ PUNÄ PUMNUL IN GURÄ ALTORA:

  CINE ESTE NEMERNICUL????????????????????????

 25. asta e libertatea care o cere OPOZITZIA ?

 26. FIL;

  GRAV AR FII PT: UNII; DACÄ S-AR COMPARA CREERI;

  NEURONII:

 27. De-acum opoziția poate să stea și-n cap că tot va fi compromisă.

  După ce ai fost dovedit din toate părțile că trișezi (și am vrut să fiu politicos) nu mai poți fi credibil chiar dacă, prin absurd presupun, ai avea intenții bune.

 28. la numärat neuroni, le ajung o manä.

 29. La radio Erevan un pesedist intreaba:
  -Se mai poate pune baza astazi pe domnul Iliescu la rasturnarea guvernului ?
  Radio Erevan raspunde:
  -Da, dar incercati mai bine cu acid.
  :lol. 😛 😆

 30. ia baieti, poate nu se vede pe blod dar poate va creste si voua inteligenta… http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,809393,00.html… daca nu stiti germana, ce sa spun, transformati-va peste noapte din rusi in europeni, nu e prea tarziu niciodata

 31. nici nu au cum, sä tzinä de cuvant, au tupeul caracteristic

  indobitocit de comunism-

  ei au trimes oamenii direct in piatzä, sä facä scandal.
  au si fularele galbene .agitatorii.

 32. Purly

  pur și simplu NU este așa. Picteaz-o cum vrei dar tot nu-ți iasă. Trec peste jignirea groasă pe care mi-ai adresat-o. Rămîi acolo pînă îți mai trece scorbozala. 😆

 33. iohannis, colabor activ la GRIVCO; O MARE RUSINE PT: CEI DE ORIGINE GERMANÄ:

  ESTE COLABORATORUL LUI VOICULESCU SI ANTONESCU.

  o rusine, acesta e mai rosu decat iliescu,

  isi permite cam multe , el interlopul rosu , sub acoperire ,
  sibienii stiu dece.

 34. fil,

  nu te necäji.

 35. START! nasul.tv

  http://www.nasul.tv

  A început acțiunea de subscriere la acțiuni. GO! Instrucțiunile la adresa de mai sus.

  Să fie într-un ceas bun! 🙂

 36. Ok, ai dreptate, stau aici, nici nu mai am pretentia sa intru in mizerie… a mea… a altora… nu am nimic cu tine si cu viq, pe viq il admir deschis… ma aprind cand vad insa ca eu sunt banat pt o vulgaritate pe care nu o neg si o asum iar prostia curge viril din theo- nona si altii de zile bune, blocand, ca si mine, orice discutie…
  Nu vreau sa revin, va citesc,… unele plac… altele nu… ca opozitia joaca prost e adevarat… altele nu-s… daca se schimba puterea sa nu va schimbati… e nevoie de opozitie civica… ce facem noi acum sa faceti si voi si sa nu va vindeti niciodata! …

  Spor…

  Pt tine si viq care poate intelegeti… e despre marti seara… cand erau studenti in piata… http://waszlaw.wordpress.com/2012/01/18/oameni-frumosi/

 37. FIL :

  CE PÄRERE AI; DE FIMUL POSTAT DE ELA; LA Politeia ???:

 38. Nu s-au săturat înainte de 2004. Nu s-au săturat în 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011. Nu a dat apa în fiert și nu a explodat mămăliga. Nici cînd a fost expulzată Monica Macovei, nici cînd a fost suspendat Băsescu, nici cînd Tăriceanu ne arunca banii pe apa sîmbetei, nici cînd Patriciu vindea rușilor averea națiunii pe miliarde de dolari, nici cînd Iliescu administra tîrnăcoape pe spinări. Noooo!

  S-au săturat ACUM în mijlocul unei crize fără egal care a pus pe jar lumea întreagă. Au explodat acum cînd multe din problemele uitate de guvernările ultimilor 20 de ani au pornit pe o cale rațională de rezolvare (care putea fi aplicată cu 20 de ani înainte dar n-a fost și n-au explodat).

  – ACUM cînd USL-ul este pe o pantă descendentă,
  – ACUM cînd tîlharii de toate culorile politice sînt aproape, foarte aproape de funia legii, și într-o poziție din care e greu să mai pună din nou mîna pe putere
  – ACUM cînd este momentul de cotitură în stabilirea poziției externe a României (în dezechilibrul european se reconfigurează aproape toate politicile, alianțele, substratul economic și social)
  – ACUM cînd România a prins puțină libertate pe roțile din față și-a început să se miște din imobilismul comunist.

  Și-au amintit brusc că trăiesc într-o dictatură. Și-au amintit de libertate, că mor de foame, că vor să facă o schimbare, că nu le convine, că nu le place. BRUSC. Peste noaptea de 12.01.2012.

  Nu cumpăr scenariul ăsta nici dacă-mi plătește cineva rata la bancă.

 39. Theo

  sînt două filme (2 bucăți de fapt). Le-am văzut de dimineață pe amîndouă dar părerea mea era deja formată după 6 zile de urmărit evenimentele. Nu mai am nevoie de dovezi suplimentare.

 40. AM VÄZUT SI ALTE FILMULETZE

  de unde au banii de aruncat,??????????????

  cand trimit, cei mai nevoiasi oameni,
  sä stea in frig, sä strige pt. ei.

  aceste fimlmuletze, ar trebuii postate peste tot.

  ce este mai trist, acesti tineri, pot fii total stricatzi,

  de aceste lepre USL:

  SUNT CONSTERNATÄ:

 41. FIL;
  EU NU MÄ PRICEP SÄ LE IAU:

  POTZI SÄ MI LE TRIMETZI???????????

  ITZI MULTZIMESC DIN SUFLET:

 42. CUM SÄ PROGRESEZE ROMANIA?
  cand de zile intregi cäpiazä.

  usl, instigä la violentzä.

  sper cä vor mai apärea filmuleze, cu

  manipularea USL:

 43. Bine v-am regasit. M-am uitat putin pe cele doua „canale” de stiri care deverseaza dejectii de dezinformari (irealitatea si latrina 3). Irealitatea este certata de penelei ca dau, la aceasta ora, doar 5-6000 de participanti. Latrina vorbeste de peste 100000. Zau, in pofida vremurilor incerte, dar vazand fasaiala, mie-mi vine sa zambesc. Dupa ce si-au adus, din toata tara, pe bani multi, trupetii, sunt doar cativa zmarati de uslasii.
  P.S. Sare m-a facut sa ma relaxez aseara. Priviti cum a surprins-o pe Loaza din Zalau deghizata in (alta) bunicuta. Esti cam rau, Sare.
  http://sareinochi.com/2012/01/18/ion-iliescu-care-a-chemat-minerii-sa-i-ciomageasca-pe-studenti-in-piata-universitatii-in-iunie-1990-cere-demisia-guvernului/

 44. FuriousWordPressRipper

  Le-am urmarit discursul reprezentatilor USL, atat al celor din strada, de la miting, cat si al celor din studiourile de mogul. Este monocrom, este comunistoid si total iresponsabil. Remus Cernea s-a inrosit si el. Ma tem ca se va ajunge la violenta.

 45. Theo uite link-ul spre filmuleț:

 46. O-ți vrea voi jos Băsescu da România zice NU. Iaca fleoșc!

 47. Salut
  Mă uit amuzat la cei trei uslinoşei cum se chinuiesc să le spună celor adunaţi la Arcul de triumf (???) că România vrea: jos Băsescu.
  Ete fleoşc! cum bine zis-a filadel. 🙂
  – – –
  Cam tremură de frig rivuluţionarii şefi. 😛

 48. În viața mea n-am văzut un miting mai bășit decît ăsta. Ipochimenul antonescu a început cu promisiunile și jurămintele. Din mulțime este încurajat cu huooo-uri. Je-ni-bil.

 49. Unde-i Furiosul? diaspora fara televizor il vrea pe Furi sa comenteze rivolutia in direct!

 50. Astazi,devreme, „frunzarind ” ecranul televizorului, am vazut o figura cunoscuta in motzul grupului de protestatari de la Teatrul National.
  Acesta:

  Cine este?
  Puteti gasi informatii aici:
  http://brasovnews.blogspot.com/2011/12/cat-timp-primitivul-dorin-lazar-maior.html

 51. Nu-i nimic de povestit, luminiţa. Absolut nimic. Chiar închid tele că pierd vremea de pomană. Nici măcar să se ia la bătaie nu-s în stare. 😀

 52. da, la multi din diaspora ne este scirba sa vedem aceste imagini, iar diaconu si cu ZAMFIR, DADURA CU MUCII IN FASUI CU DISCURSURILE LOR, SI CE MAI APUCAI SA VAD CIND SE CINTA IMNUL, CINTA ITIK SI CU STRUL,parca erau premianti cu aur, sau in mintea lor a creata se si vedeau presedintii moastelor(aia de sint acolo sint aceeasi de plimba moastele si se duc la oferte la tigaii, restul sint manipulati), nu am vazut o pancarda care sa sustina MARELE REFERENDUM VOTAT DE MAJORITATEA

 53. Bună Tays!

  All
  Cînd văd mizeria pe care au lăsat-o peste tot îmi vine să vomit.
  Mii de oameni au muncit și cheltuit bani ca să facă ceva din Bucureștiul ăsta și vin acum niște …nari și-și bagă picioarele în banii și munca lor. Nu-i interesează pur și simplu. Ei vor să le fie lor bine și li se rupe de ceilalți. Să crape România noi să fim deasupra.
  Jeguri umane. Mă opresc aici fiindcă nu pot suporta prostia cînd poartă coroană.

 54. fil, multzumesc,

  sotzul meu, nu este interesat, dar acum cand a väzut cä sunt folositzi minori, este f. indignat, si spune, asta trebuie dat pe mana procuraturi.

 55. cei din diaspora, sä vizioneze, filmuletele, ce le-a indicat fil,
  cu albastru.

  sä vadä toatä lumea cine sunt.

  cu cei din londra, au fäcut la fel.

 56. Salut!
  Se pare ca sunt incidente in p-ta Victoriei.
  Posibil ca uslasii sa incerce sa ajunga in p-ta Universitatii.
  Posibil ca ca mesajul lui cr. antonescu de incheiere a mitingului sa fie „parola” de ocupare a p-tii Universitatii.
  Poate gresesc(bine ar fi!)

 57. porumbacul , isi complecteazä EFECTIVUL securistilor, s-a inscris si

  escrocul securist, penalul SRS:

 58. Buna seara, buna seara. Nu am avut nici cea mai mica indoiala ca mitingul va fi un esec.
  @fury, USL are aceleasi discurs de doi ani. Nimic nou. Nu poti sa o tii la nesfarsit cantand pe aceeasi coarda.

 59. AM TERMINAT CU B1

  clemy, ai väzut fimuletzele?

  INTERESANT, f. interesant

 60. Da, din pacate am avut dreptate..
  Se pare ca mitingul oficial aprobat nu a fost decat o acoperire pentru adevarata miscare: ocuparea pietii Universitatii.
  Se pare ca este o miscare gandita (premeditata), care are rolul de a crea haos….
  vom vedea…

 61. B-dul Lascar Catargiu este deja traseu ocupat spre p-ta Universitatii…

 62. s- tecut de p-ta Romana …,
  nu inteleg ce intampla…

 63. Buna seara !

  „Negocierile dintre coaliția guvernamentală și opoziție au eșuat ieri.”
  Parerea mea e ca nu au esuat, au fost un succes 100% al USL (ma rog, pe fondul unui Boc disperat si cu spatele la zid). Au vrut sesiune extraordinara, asta au obtinut (restul cerintelor declarate erau doar pentru TV).

  In noua lumina, nu vad decat un singur plan (care a fost expus in clar de Nastase in 21 Nov): revolutie in strada cu participare din ce in ce mai masiva, violente (sange) si apogeul atins in zilele de 23, 24 Ian. Pe fondul situatiei din strada, care se vrea una cat mai ampla, guvernul ar trebui sa cedeze in Parlament si sa-si puna demisia sau sa accepte anticipate. Anticipatele se tin, rezultatele sunt previzibile si urmeaza suspendare – asta e adevarata miza (doar e lovitura de stat).

  Un singur plan si relativ simplut (mereu-mereu acelasi), dar cu slabe sanse de contracarare, in opinia mea, avand in vedere numarul si pozitia oamenilor care au schimbat tabara si au batut palma cu dracii.

 64. @theo, buna seara. Inca nu am vazut nimic. Dar am sa ma straduiesc sa le vad.
  @andrei nu trebuie sa te impacientezi. Dar deloc.

 65. Apreciez cam la 700-800 de cetateni care se deplasaza…

 66. tare de tot comentariu pe HN:

  (Joi, 19 ianuarie 2012, 14:59)
  Ozzy [anonim]

  Eu, in locul lor, as pleca repede ca vin demonstrantii adusi de PSD si astia, din reflex, prima data golesc Piata Universitatii si dupa aia vad ce mai e de facut.

  😆 😆 😆

 67. nu ma impacientez Clemy, spun ce se scurge prin fata mea ACUM.

 68. iar vin soparle?

 69. CLEMY;

  MAI SUS; CU ALBASTRU; FIL; A PUS PT: MINE

  ” ADRESE ; UITE CE GROZAV E:

 70. O poza tzeapana, de colectie:

 71. purligaru' anticomunist

  a fost noua dreapta in piata… ma duc maine 😦

 72. @theo, acum le-am vazut. Multumesc. Sunt extrem de instructive.

 73. Era clar de anticipat ca paticipantii mitingului usl vor forta accesul catre p-ta Universitatii.
  „fraternizarea” a fost regizata inca de dimineata cand s-au infiltrat uslistii in zona pietii.

 74. FuriousWordPressRipper

  De astazi, gata, nu se mai poate discuta despre manifestari „spontane”. Ce este in piata, acum, este demonstratia PNL.

 75. Lumi , am facut si eu poze aici, acum , dar le pastrez inca…
  Eu am iesit , las comentatorii profi sa faca restul…

 76. FuriousWordPressRipper

  Unde mai pui ca este si ilegala.

 77. Furiii
  Vezi că te-a solicitat luminiţa.
  Cică să comentezi pentru diaspora fără televizor! 🙂

 78. @Fury, nu trebuie sa te miri. Si asta va insemna sfarsitul de facto al manifestatiei. Oamenii care se strangeau acolo pasnic in fiecare seara erau extrem de clari in dispretul ptr intreaga clasa politica. Nu striga nimeni acomo „Crin presedinte”. PNL cade capra in povestea asta. Sa le fie de bine.

 79. Wow…Wow… WOW
  Mitingu’ se deplaseaza.
  Misca.
  E viu.

  Incident in drum spre Universitate.
  Desi mitingu mergea cuminte, la pas, a fost lovit fulgerator de o babuta ce a iesit in fuga de la coafor si se grabea sa ajunga la televizor sa vada mitingu’.

  Victori, Crini si Danilei, furiosi ca niste lei si la minte’ncetinei, vor sa vin’un SMURD la ei.
  Da’ Smurdu nu poate ca e tocmai la Calafat.

  Jos Basescu !

 80. Buna seara,

  Theo,
  ai crezut ca B1 mai este cel de pe vremea lui Radu Moraru ? Ma dezamagesti 🙂 De cand a fost bagat ca actionar Oancea omul lui Voculescu, B1 a devenit o prelungire a comeatei Voiculescu.

  Turcescu ? Nimic nou, ce a fost intotdeauna, mereu si mereu in interesul buzunarului lui, cum era la Vantu, de unde a incasat 1 mil. euro. Aseara am vazut inceputul emisiunii lui, va dau eexemplu clar de manipulare, marca Turcescu. In studiou Sandra Pralong, fost consilier prezidential timp de doi ani, al Presedintelui Constantinescu. Turcescu o prezinta. Spune ca a fost doi ani consilier prezidential, nu spune al carui presedinte. Doamna respectiva da sa spuna al carui presedinte a fost consilier. Turcescu o acopera imediat. Daca lumea ar fi stiut al carui consilier prezidential a fost, perceptia ar fi fost alta. Asa, nespunand, se putea deduce ca a fost consilierul Presedintelui Basescu.
  In rest erau Bolcas, Chireac, fonful Buda, Nicolaescu. Din partea puterii smecherul Prigoana. Am inchis imediat.
  .

 81. Pacat ca nu sunteti atenti . Eu fac imaginea conflictului de la fata locului.
  Inca de la inceputul zilei am fost umar langa umar cu huniad, convenind sa ne impatim zonele…., e un tip misto….
  Bafta!

 82. … Anm vorbit cu un participant la mitingul USL si intreband care esste motivul venirii sale la acest miting mi-a declarat ca patronul sau i-a conditionat plata salariului de participare, ba mai mult i-a promis bonurile de masa neincasate in ultimimilr 2luni. Mai mult acest anonim (stiu numele dar ii voi da numai initialele si locul de bastina: V. Ro., N. Balcescu jud. Constanta), a declarat ca primarul mazare le-a promis stergerea tuturor datoriilor la serviciu local de incalzire termica.

 83. Daca iese iar cu bataie si vandalisme.

  GATA !!! Adunarilor neautorizate.

  Nu poti sa vandalizezi Bucurestiul, zi de zi.
  Primarul capitalei nu mai trebuie sa accepte adunari neutorizate. In caz ca adunarea este neautorizata sa ceara ajutorul Jandarmeriei. Ajunge !
  Este in sarcina lui, nu a guvernului sa-si apere orasul al carui primar este. Curatirea orasului de dupa vandalisme se face pe banii nostri, ai tuturor bucurestenilor. Asadar sa faca bine si sa nu mai cheltuiasca aiurea banii bucurestenilor. E de datoria lui sa ceara ordine in Bucuresti. Asa ar face orice primar responsabil.

  A ma mai lasa cu nemultumirea vandalilor. Ca nemultumita sunt si eu de multe si nu ma duc la universitate sa vandalizez.

  Nemultumita eram si in anii 90 cand ma duceam cu sotul si copilul in fiecare seara la Universitate si n-am vandalizat nimic. Si eram in zilele bune cam 15.000 de oameni.

  Atunci, daca va mai amintiti, Iliescu a spus ca si daca se strang un milion de oameni in Piata, ei nu reprezinta poporul roman si nu va demisiona ca si noi tot asta ceream, demisia Presedintelui.
  Adu-ti aminte Clemy ca si tu ai spus ca ai fost in Piata, ce a declarat Iliescu atunci si ce tam tam a fost dupa aceasta declaratie.

 84. Si pana acum „spontanii” usl si usl-like au fost in strada.
  De la bun inceput
  Inainte de inceput
  Totul este in scenariu.
  Sunt si oameni pe care ii pot prosti in tara asta, cu siguranta, dar se pare ca nu atatia cat sperau ei.
  Acum vor violente in strada, un razboi civil, de ce nu…
  Disperarea lor este enorma…Eu asa cred.
  Vin semnale pozitive din exterior despre cum se descurca Romania, Basescu si guvernul.
  S-au speculat greutatile si nemultumirile populatiei pt a bloca drumul spre liman (spus pe scurt)
  Tot sistemul asta „Jos”, de ani de zile actioneaza impotriva interesului national.
  Tradatori si vanzatori de tara si popor.
  Aceiasi, ieri si azi.

 85. N-o sa transforma centrul Bucurestiului in gradenele stadioanelor.
  Ca nici acolo nu-si mai fac de cap derbedii astia, ca bat jandarmii la ei ca la fasole.
  Ce naiba, transformam centrul Bucurestiului in loc de joaca pentru derbedii stadioanelor ?

 86. Offff, ce lipseste romanilor emisiunea „Nasul”

  In emisiunea lui, Radu Moraru ari fi difuzat cu siguranta cele doua filmulete de le-am vazut aici. Asa ar fi aflat mai multa lume, despre nemernicia uslasilor. Si nu mergea sa zica nemernicii dreaq ca e facatura, pentru ca apar si alte persoane, in afara de flacaii respectivi, persoane care pot fi identificate cu usurinta.

 87. Pentru Miahela :

  @huniad: 19:30. Hai ca asta o sa va placa – se scandeaza in piata – Presa romaneasca – plina de minciuna!, Voiculescu si ai lui sa se duca dracului!

 88. andrzej,
  mai zi-ne, ca io citesc tot.

 89. Mulumesc mult Doina 🙂

  Din pacate n-au cum sa se duca la dracu, pentru ca EU sunt dracu.
  Ptiu, ptiu, drace, ca incep sa vorbesc ca Becali 🙂 🙂

 90. Ptiu, hai ca au pus dracii stapanire pe mintea mea EI am vrut sa scriu, nu EU.

  Sau poate sunt si eu dracu, mai stii 🙂 🙂

 91. Lumi, citeste tot (si mai mult), ca sa intelegi…..
  Apropo, daca huniad exista si se arata interesat de evenimente, ar fi bine sa umble si pe strazile laterale p-tei Universitatii(Batistei, Arghezi, Calderon , etc) si sa incerce sa ia „pulsul” si pe acolo, ca si acolo e evenimente interesante….

 92. Mihaela,
  stai in genunchi si zi crezul de 100 de ori, apoi „ptiu, dracilor !” de inca 50 de ori si da cu agheazma de la Boboteaza pe computer, cu poza lui nea Nelu la vedere.
  Rezultat garantat.
  Te-au invadat virusii de la Romania Liberala, bre.

 93. Lumi, citeste tot si mai mult.
  Apropo, huniad reporter de teren are trebui sa studieze si strazile adiacente p-tei Universitatii(eventual str. Arghezi, Calderon, Batiste)i si ramificatii…..

 94. Lumi

  Asa o sa fac 🙂 🙂

 95. andrzej,
  fii atent,
  Huniad ar trebui sa il localizeze pe popa ala protestant, pardon, protestatar, care era si serile trecute la manifestari,
  si sa va tineti dupa el, ca sigur va va arata calea, adevarul si lumina catre prima locanta….pardon, locatie deschisa non stop.
  Asta in caz ca iese cu cotonogeala, altfel nu, stati pe baricade, ca abia peste 20 de ani o sa mai aveti ocazia inca unei rivolutii la botul calului, dupa cum a zis si celebrul seismolog Murmureanu.

 96. Lumi, eu am indicat doar zone posibile , evident uitand valul venit dinspre cal. Mosilor pe C A Rosetii, sau pe cel venit pe b-dul Carol, zonele indicate anterior fiind doar cele de imprastiere….
  Succcesuri lui huniad si patronului sau….

 97. andrzej,
  deci tu esti acasa sau la rivolutie, soro?
  ca reiesea c-ai fii cu Huniad pe baricade. ❓

 98. Soro, eu sunt in Vietnam dupa cum ma sti….

 99. Mihaela eu am citit comentariile tale demult. O cunosc si pe Luminita ;))
  Desi de multe ori am fost de acord cu opinia ta privind eficienta mijloacelor de informare nu m-am exprimat.Te-am aprobat in tacere.Dar am inteles si eu in sfarsit ce inseamna „enough is enough”.Nu am nici o legatura cu Romania Liberala . Dar cine stie ma voi informa cine este aceasta organizatie . Nu sunt un virus.

 100. Să ni se dea(cine?). Să ni se dea(cine?). Nu știu de unde și nici nu mă interesează. De fapt știu de unde: să le confiște (cine?) averile la guvernanți că s-au îmbogățit pe spinarea noastră și … și tiranul de Băsescu. Și … jos Băsescu. Că nu ne dă (ce?). M-am suit pe-o șa și Alina Mungiu Pippidi.

  Aiureli mai ticăloase n-am putut să aud și să văd. Și restul României, aia care ține toată șleahta asta de nesimțiți în spinare cînd mai are dreptul să-și spună păsul? Pe noi ne mai ascultă cineva? Ăia din piață de exemplu.

  De ce le spun nesimțiți? Văd că la televizor sîntem beșteliți că nu le dăm niște nume politicoase, că nu învelim rahatul în staniol și că nu-i pupăm pe creștet.

  Pentru că asta sînt. Nu există un alt cuvînt onest în dicționar pentru unul care vine plătit la o manifestație împotriva unui regim democratic ales prin alegeri libere cerînd imperativ disoluția acestui regim fără să se sinchisească de ceilalți semeni ai săi care pot avea o altă părere.

  Nimeni, absolut nimeni nu pune în discuție cealaltă parte a țării. Parcă țara asta e făcută numai din protestatarii din piață, pensionari și bugetari.

  Orice cedare a puterii în fața acestor ființe este o palmă grosolană peste fața cetățeanului onest al României. O ofensă la adresa democrației și a libertății. Imediat după asta ușa rămîne deschisă pentru alți violenți vocali mai mulți ca număr decît cei din piață și mai violenți. Disoluția statului și ce mai urmează după aceasta.

  Bine-nțeles că la astea, poveștile astea, trebuie să ne gîndim tot noi cei care nu sîntem băgați în seamă.

 101. mihaela,
  asta e superbä

  „voiculescu si ai lui, sä se ducä dracului,” a scadat multzimea.

 102. SI TURCESCU E TICÄLOS, repetä si subliniazä ce avantajazä opozitzia, sä se ducä si el la dl. dracu.

 103. andrzej,
  parol, soro, sa ma-ngropi, daca nu te credeam la rivolutie!
  este peste putintza ca sa-nteleg cum m-ai indus in eroare de confuzie!
  Uite, vezi unde ne-a adus guvernul?
  Te pomenesti ca de la criza ni se trage, soro!

 104. Corabia noastră, nesăbuit sabordată acum o săptămână, ia apă în ritm accelerat. Cei ce ar trebui să redreseze situaţia, parcă fără vlagă, se lasă la voia întâmplării.

  Comuniştii ce păreau dispăruţi de pe scena politică Ro, prin incisivul Mazăre cu acea beretă tip Guevara, îşi face loc PE FAŢĂ în prim planul acţiunilor opoziţiei. Radio Guerila a intoxicat de ani buni o parte a tineretului, cu diferitele apelative, în mod aproape diabolic.

  laplopulcuportocale

 105. filadel,
  ti-ai platit impozitele si taxele?
  daca da, atunci de-aia!
  Ce te mai miri?

 106. La B1, la Turcescu, AMP. Am stat putin si am inchis. Pentru ca are un gat gros cu sorici in exces, isi pune ca sa ni-l ascunda, esarfe. De zici ca are gatul in ghips. Pe cuvant, cand am vazut-o acum ceva timp, ca n-o mai vazusem demult, pe bune ca am crezut ca are gatul in ghips. De mi-am zis „ia uite si asta a venit cu gatul in ghips” pe cuvantul meu ca in primele minute asa am crezut.
  Pe urma mi-am dat seama cum sta treaba.
  Mare nesimtire sa te lasi sa te umfli asa, mai esti si persoana publica.
  In seara asta are o pelerina care acopera obiectul cu pricina, adicatelea gatul.
  Spune ca sunt 50 de ONG-uri in piata si sunt alaturi de protestatari de la inceputuri. Bieinteles ca este si aia a lui Liviu Mihaiu, adicatelea, catavencii.
  Pai, daca erau si ele, ONG-urile, si revolutionarii de li se luara indemizatiile nesimtite de 20 de milioane pe luna, si galeriile de fotbal, si membri USL din esalonul doi si trei, atunci, cetateni simpli, cati mai erau ei, oare, ? (stiu ca nu se prea pune virgula inaintea lui si, dar am pus ca mi s-a parut mie mai sugestiva enumerarea, pam, pam)

  Mie mi se pare ca dupa ce a stat in adormire in timpul lui Tariceanu si a lasat sa se intample toate anomaliile posbile, inclusiv legea votului uninominal care a iesit proasta si zaluda, cum o stim, acum vine si ea, societatea civila.
  Pai, nu devine treaba, ca si ea societatea civila, pana acum adormita, se cocoata pe „nenorocile” celor enumerati mai sus ?
  Cum se revigoreaza, brava de ea, cum ii convine, sau cum ii dicteaza Soros.

  Ce vreau sa spun este ca cele 50 ONG-uri prin glasul pipidei, bag seama ca vor sa se erijeze in reprezentantii Pietei.
  Asa piata cu galerii de fotbal, ultrasi, sau cum le-o zice astora, (mama ce seamana cu uslasi)
  <i<asa societate civila.

  Cand o chemam noi, pe vremea lui Tariceanu si anomaliile lui, cand o luase irtv razna rau de tot, n-aparea, neam.
  Acu ca venira galeriile de fotbal, vine nechemata. Ca n-am auzit s-o cheme vreunul din piata.

  Deh, noi nu strigam asa de tare ca ultrasii……. nu ne-a auzit. .

  Ce greata imi e……….

 107. hai sä cerem si noi,

  unicameral cu 300 parlamentari

 108. Turcescu l-a făcut muci pe Toni Greblă. A fost scos din sărite. Uau!

 109. Cine e Turcescu, astaa, pardon, Toni Furca?

 110. AMP nu se deosebește cu nimic de pesediști. Este cu trup și suflet unei cauze străine de orice societate civilă PE care eu o cunosc. Pe aia rusă n-o știu. Nu face altceva decît să se împăuneze cu ce-a făcut ea. Mereu aduce vorba de proiectele ei. Asta rezolvă toate problemele acum.

  Turcescu este foc și pară. 😆 😆 Și Turturică îi încolțește.

  Ooops! AMP recunoaște că PDL a făcut lucruri bune și că ar trebui să se întoarcă la agendă. Întrebarea e agenda cui?

 111. Am văzut, lumi! 🙂 Încă mai rîd! 😛
  Greblă este preşul comisiei juridice de la senat, cred.
  O javră pesedistă.

 112. Turturică: se impune demisia guvernului Boc.

  Răspuns: NU se impune. Dacă pînă acum nu s-a făcut, de-acum chiar nu mai are nici un rost.

 113. Hei , prieteni , eu am dat pe snooker , fasaiala din piata cred ca mai dureaza o ora-doua si o zi memorabila a impotentei se va incheia penibil pentru o opozitie fara nici o pozitie .

  Nu imi pare rau ca actuala opozitie e atat de slaba … dar chiar imi pare rau ca nu avem o reala puternica opozitie. Cine stie, poate vom fi noi aceia !

  Prieteni, nu e dracul atat de negru pe cat pare , nu uitati asta in viitor !

  HA HA HA HA HA … ce lectie au primit socialistii azi !

  Bravo Bucuresti! Bravo Romania !

 114. Doina,
  Bun venit cu postari la copac 🙂

  Abia acum am vzut ca mi-ai scris. Eram in chinurile cumplitelor greturi ce le am fata de societatea civila. Foloseam litere in loc de emetiral.

  Daca ai stii cata incredere am avut in Societatea Civila…….

  Mult s-au mai chinuit Viq, Filadel si Skorpi sa ma vindece de increderea oarba ca va face ceva in timpul lui Tariceanu. Dar eu NU si NU, pana n-am vazut cu ochii mei……..ca asa-i aici la copac.
  Desi ne stim de mult, fiecare cu mintea lui.
  Nu se lasa nimeni manipulat asa usor 🙂 🙂

 115. Turturică lasă-ne! E mușcăcios din momeală.

 116. Theo

  Stiu lozinca de la Voiculescu. Ne-a spus-o Doina. Am facut si comenturi la ea. Insa imi face mare placere s-o mai aud, o data, si inca o data, si inca o data, pana la infinit

 117. Bine că mi-ai amintit de shooker, Cristi! 🙂
  Eu ţin cu Dott dar cred că bate Higgins. Tu?

 118. erata
  despre Voiculescu

  Ptiu, ptiu, ptiu, cum vorbesc de ei, cum intra dracii in mintea mea 🙂 🙂 🙂

  Trebuie sa reiau iar sfaturile Luminitei ca sa scap 🙂 🙂 🙂

 119. Toni Greblă muci din nou via Turcescu. 😆 Nu poate mișca-n front.

 120. OK ! Cristian, nu uitam, nu uitam.

 121. Seara buna tuturor, iar (cred)
  Multumesc Tibi pt recomandare (20:56)
  Bun articol, bun C Campeanu ,
  (doar cu ONG-le nu e pe lungimea mea de unda)
  Eu tot am o mica retinere/suparare in privinta lui de la reactiile= articolele legate de „gafele” lui Basescu (cea cu regele si cea cu critica DNA) – nedrept de dur (parerea mea) ;”faliment moral” ? -dpmv CC a sarit nu calul, ci toata herghelia)
  Totusi sunt asa paradoxuri la CC, incat ma intreb daca nu au un sens…

 122. Buna seara din nou. In pauza intre clase 🙂
  Parerea mea este ca zavera se indreapta incet dar sigur catre un final lipsit de glorie.
  @cristi, tibi, ce noroc pe voi ca va puteti uita la snooker. In SUA nu se da pe nici un canal asa ceva.
  @filadel, AMP este o scroafa cu pretentii de intelectual. Ar trebui sa o preseze cineva sa scoata pe rat si care au fost reusitele guvernului PDL.
  Iar Turturica bate campii. Nu inteleg ptr ce s-ar impune demisia Guvernului? Ptr ca se striga in piata impotriva lui Mitica Dragomir, a presei mincinoase si a clasei politice in intregimea ei?

 123. Servus Clemy, Mih, Mihaela, ALL! again. 🙂

 124. Deci io vreau sa imi spuna cineva care e informat daca s-a terminat rivolutia.
  Ca sa stiu cum sa-i combat pe astia din diaspora care-s vecinii mei conectati la antene si care cica se va alege praful de Basescu, ca vezi doamne s-a programat si el la operatie ca sa-si scoata polipii nazali.
  Deci vreau sa stiu cum sta treaba in Bucuresti.
  Dar fara subterfugii si vata-n nas.
  Spuneti-mi verde-n fatza,
  am invins sau am infrant?

 125. AMP: trebuie un guvern care să reflecte altă majoritate și să reprezinte pe toată lumea. ????!!?????

  După care regulă democratică? Ne căcăm pe constituție, democrație, legi, etc. Așa vrea AMP.

  De unde naiba au ieșit comuniștii ăștia atît de mulți și de pro? Incredibil.
  Păi hai să nu mai facem alegeri futu-i. Numim guvernu în funcție axa icx împărțită la axa igrec și gata, putem mere acasă să belferim. Problemă rezolvată. Cred că AMP n-avea control în cască.

 126. nu s-a terminat, luminiţa
  Se pare că va mai dura mult şi bine. S-au pus în joc sume de bani imense şi lupta e pe viaţă şi pe moarte. Da’ stai liniştită: invingem prin înfrîngere. 🙂

 127. filadel,
  eeeeeiiiii, Dinescu,
  poietul Dinescu care compunea candva celebrul refren devenit intre timpuri manelistic de adevarat :
  „Se-amana revolta din cauza ploii…..”:
  Mi se pare corecta translatia catre ideea absolut geniala cum ca de ce sa fie el de acord sa se amane inca o data rivolutia din pricina Porei…..
  S-avem pardon, poietul e poiet, chiar si-n poiata tv.
  Mai lipsea doar F.Iaru cu curcubitaceele lui.

 128. Alina Gorrrrrghiu: confirmă că vor face manifestație miercuri pe 25 încercînd să preseze CCR să declare neconstituțională hotărîrea de comasare a alegerilor. Ăsta-i planul.

  Eu am înțeles (din imensitatea pustiului meu intelectual) că alegerile comasate ar putea avantaja acea forță politică care are cea mai bună poziționare electorală iar în situația noastră USL declară peste tot că ei vor cîștiga, că sînt cei mai buni, că au procentele cele mai cele. Nu înțeleg unde este problema. Să creadă USL altceva?

 129. Point of no return.
  Salutari de la Sosea.

 130. Dan Ghenea
  interviu și io c-o vorbă de-asta to jmekeră: nevăr sei nevăr.

 131. @filadel, salut. AMP bate campii. Nu exista guvern care sa reprezinte pe toata lumea. Ma rog, pot exista largi coalitii guvernamentale in anumite cazuri grave dar Romania nu se afla intr-o astfel de situatie.

 132. Interesant mi se pare ca madam pipidica sub toate guvernele s-a simtit cam stransa de gat. 🙂

 133. E clar! SINGURUL inamic public, singura țintă este TB. Ce lege neștiută o fi încălcat bietul de el de i-a supărat așa de tare? Mister.

 134. Pe tvr1.
  Mitingul din 12 ianuarie 1990.
  Pe tanc Mazilu, Iliescu, Roman.
  Mazilu si multimea scandeaza:fara comunism si FSN sa nu candideze la alegeri.
  Tatal lui Iliescu, dizidentul lui Dej, el, Iliescu, dizidentul lui Ceausescu…

 135. Fiti atenti ce joc perfid face Cristoiu. El cica nu vrea, dar doar spune, sugerand ca Traian Basecu nu va rezista ca n-are cum. Ca in ochii populatiei reprezinta raul absolut. Nu conteaza daca e asa sau nu. Asa crede populatia si…… hopa…..in aceste conditii chiar de la Bruxeelles s-ar putea sa i se ceara demisia pe motiv ca nu e liniste in tara.

  Face niste grimase de te doare capul care alaturi de ziceri, vor sa arate ca Basescu nu mai are incotro daca se pastreaza scenariul sa iasa putini oameni, adevarat, dar constant si in toata tara.

  Offf, Nasule, Nasule, de ce te-oi fi lasat tu ametit de cantece de sirena, sau ce-o fi fost, ca numai tu stii, cand vad ca toate aceste diversiuni se petrec pe spatiul emisiunii tale……..
  Am plecat de langa tv. ca ma lua cu nervii capului, vorba Luminitei.

 136. Cand o fi fost manipularea mai mare? In ’90 sau acum?
  Atunci lumea nu realiza ca este manipulata.
  Azi?

 137. Hipsterii au atacat din nou jandarmii. Provocări. Provocări cum ar zice Ilici care și-a revenit din polip.

 138. Pe TV INfo Corlateanu se certa cu, ce zic eu se certa, il certa pe Mircea Marian, ca asa porcarie ca la TVR nu mai poate fi suportata. Madam Lupea, mucles. Niciun cuvant.

  Eu n-am vazut asemenea tupeu ca la oamenii astia. Au uitat ca sub conducerea lui Sasu de la ei, insusi Presdintele tarii n-avea voie, in campanie electorala fiind ? Ca acolo se lafaiau numai Iaru si Liviu Mihaiu ? Doamne, incredubil, cat tupeu, incredibil

 139. Mihaela
  se numește intimidare.

 140. Si se face ca nu intelge, nenorocitul, ca el se afla intr-un studiou TVR si este din opozitie si cearta moderatorul. Pai se putea intampla asa ceva pe vremea lui Sasu cu vreun pedelist ?
  Ma sufoc de indignare.

 141. Fartati din Copac, eu va spun asa, situatia pare dramatica, dar nu e de pierit. Va amintesc ca, pana si nevolnicul de Constantinescu a trecut de mineriada din 1999; de prima, ca in a doua a fost Cozma lichidat. Ca veni vorba, va amintiti de unu’ Marius Tuca Show si ce facea Antena 1, patronata de un anume Voiculescu, prin anii 1997-2000? Unele scenarii se repeta.
  Acum, sa revin la ce doream sa spun. Cu toate hibele sale, Marinarul e Capitan de vas, are sange in instalatie si nu se-ncovoaie in furtuna. Am aderat la ideea ca protestele nu sunt chiar intamplatoare, ca exista o legatura cu planul „etapizat” de a-l suspenda pe Base, ca probabil s-au efectuat studii sociologice care mizau pe scanteia care sa aprinda focul nemultumirilor etc. Altfel, si eu am primit pe e-mail, in 11 ianuarie prima data, ieri a doua oara, mesaje de la „Romania liberala” care ma anunta ca au mai ramas atatea zile. Sigur, ne intrebam ce va face Basescu. Eu spun sa asteptam, o sa faca. Fiti siguri!

 142. Stiu Filadel. Nu stiu cum pot avea atat tupeu. Cum de nu le-o fi rusine ?

 143. Filadel

  Este foarte limpede, cred: remember episodul păturiciu-Monica Macovei?
  În momentul în care mafihoţii au priceput că preşedintele Băsescu nu va mai păstori (ca ilicescu) sistemul ticăloşit, s-a declanşat toată nebunia: 322, suspendarea, etc.
  De atunci şi pînă acum, asistăm numai la încercarea urmaşilor celor 322 de a duce acest plan la îndeplinire. atunci s-a declanşat şi cea mai sinistră manipulare mass media care îl demonizează permanent pe pirat şi pe susţinătorii săi.
  Momentul Geoană a fost punctul culminant, iar eşecul acestuia, i-a umplut de furie pe duşmanii preşedintelui Băsescu.
  De atunci şi pînă acum, toată politica actualei opoziţii s-a învîrtit în jurul unei singure idei: jos Băsescu.
  Ce se întîmplă acum, nu este decît rezultatul picăturii chinezeşti.
  Bine a spus Mihaela: pînă la urmă, acestor nenorociţi le-a reuşit!
  Asta este TOT!
  Pînă unde se va merge? Nu ştiu.
  Dar acest tăvălug este foarte greu de oprit, dacă nu cumva chiar imposibil.
  Vom vedea.

  Noapte bună, ALL!

 144. Sa speram Mada-Lina. Este totusi un om. Prea ii dam puteri paranornale.
  Nu-mi place deloc ce se intampla.

 145. Mihaela, asta e stilul psd, obraznicie cat incape. Ma intreb, M. Marian, nu-l poate pune la punct?

 146. Văd că mada_lina spune cam e am spus şi eu! 🙂

 147. Nu-l creditez cu puetri paranormale, dar este inteligent si tare, sunt convinsa ca reactia sa ve veni.
  Apropos, prima reactie din SUA.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11274120-sua-cer-manifestantilor-autoritatilor-romane-abtina-violente.htm

 148. Noapte buna, Tibi

 149. Ingaima ceva acolo, dar nu-l acoperea. Am plecat ca n-am mai rezistat.

  Nu-l creditez cu puetri paranormale, dar este inteligent si tare, sunt convinsa ca reactia sa ve veni.

  Ca tine sa fie, Mada. Am avut un conducator ca lumea dupa 89 si ne-am batut jos de el. Asta este adevarul gol golut, oricat de rusinos ar fi.

 150. In imaginile de pe tvr 1, de pe vremea cand eram si noi acolo, impotriva lui Iliescu :

  – “frontul nu va fi niciodata partid politic” – uitasem !
  ficatii ni i-au mancat atunci comunistii lui Iliescu!

  Iliescu:
  – Nimeni dintre noi nu are nici un fel de ambitii politice
  – Vrem sa ajungem la liman si apoi ne vom retrage

  HA HA HA

 151. @mihaela,

  legat de cristoiu, trag o sinistra injuratura @#$%^&*&****(((
  cristoiu nu stiu ce mama ma-sii vrea sa spuna atita timp cit
  Basescu cel huiduit de ani si ani de zile – exact cum ai spus tu si tibi – injurat, suspendat in 2007, acuzat de toate relele pe lumea asta,
  facut in fel si chip de latrinele tv intii si apoi de irealitatea vintoasa,
  zi de zi, ora de ora…Basescu deseu toxic care trebuie incinerat (geoana), trebuie omorit (ponta)………………….+ tone de zoaie varsate in capul lui..

  totusi in ultimul sondaj are……..doar cu 5% mai putin ca victoras ponta si cu 2% mai putin ca coafatul
  deci
  ponta……………23%
  crizel…………….20%
  basescu………..18 %

  cred ca asta ii face pe multi sa turbeze si mai tare!!!

  adica mass media in proportie de 80-90% il anihileaza pe Basescu,
  aceeasi mass media ii ling pe crizel si pontel

  si fiara asta politico-salbatica Basescu are doar cu 5 respectiv 3% mai putin!

  halucinant, dar pentru unii este infarct non stop

  Asa sa fie!

  deci inca 18% +/- 3% cred in Basescu
  (eu personal credeam ca doar 5-10%)

  si pentru ce?
  pentru reformarea Ro,
  pentru o adevarata justitie,
  pentru ca un procent cit mai mare din oameni sa traiasca mai bine si nu doar ticalosii de politruci si cleptocrati, cindva si pucisti, dar poate si acum,
  pentru ca vrea reforma adevarata ….

 152. Inainte sa va urez noapte buna, celor care nu dormiti deja, va spun ca eu cred in Basescu. Chiar daca face si lucruri care nu-mi plac, il cred cinstit si devotat, fara sa fiu patetica, societatii romanesti. In rest… Doamne, ajuta!

 153. @filadel
  Agree. Never say never.
  Ti-ai fi imaginat asta in urma cu o saptamana?
  Never say never.

 154. Mai am ceva de adaugat, un om de stanga (in USA), JFK, ne-a lasat sa meditam, ce putem face pentru tara in care traim (am adecvat expresia)… sau la care tinem (vezi diaspora)? Stiu, este greu sa le spunem unora ca nu se mai da, ca trebuie sa faci ceva sa ai. Dar, asta e in firea lucrurilor, asa a fost dintotdeauna.
  @Dan Ghenea, n-ati vrea voi uslasii sa (pre)luati guvernarea. Sunteti plini de competenti. Da, ghenea…

 155. Sara buna,

  celor care inca mai sunt treji.
  Deci s’a fasait sau se fasaie mai incolo ?
  Ca e tarziu si i’o fi somn vre’unui lider de carton de pe acolo.
  Apropo’s
  Stiti de ce nu’i place lui Crin de Romania ?
  Pentru ca are un imn care incepe cu desteptarea de la primele versuri.

 156. Deci, pentru interesati, de azi se poate pune cate o caramida la televizia lui Radu Moraru.
  Poate avem sansa sa ajutam cu ceva la ridicarea tarii asteia din balta in care au incoltit’o croncobaurii….

 157. Salve Viq.
  😆

  pare că s-au dus la nani imitîndu-l pe șeful lor.

 158. @mada_lina
  Multumesc pentru lectia de civism. Dar daca eu cred ca am facut ceva pentru tara, am voie sa fiu tratat ca om in tara mea?
  Cat despre preluarea guvernarii, fireste ca asta se va intampla. Si da, oriunde exista mai multa competenta decat in actualul guvern. Daca maine aflu de la televizor ca filadel e prim-ministru si mada_lina ministru de interne, as rasufla usurat: n-are cum sa fie mai rau decat acum!

 159. Repetati, rogu-va, cum sa-l ajutam pe Radu Moraru? Astept.
  P.S. Poate vrea si Loda. Ii dati contul?

 160. Scorpy

  As putea sa pun pariu ca Basescu are mai multe procente decat oricare dintre cei doi maimutoi mentionati.
  Poate chiar mai multe dect ambii la un loc, dar de asta nu’s chiar sigur.

  Insa chiar nu cred ca in majoritatea sa, poporul roman ar da mai putine puncte lui Basescu decat lui Antonescu, sau mau putine lui Basescu decat lui Ponta.
  Luati pe rand, fiecare din cei doi este zero in competitie cu piratul.

  Luati impreuna sunt un zero la patrat.

 161. @Viq
  In ce tara traiesti?

 162. @Ghenea, eu am o profesie din care, atat cat va mai fi democratie in Romania, imi voi asigura traiul. Altfel, cat stiu eu despre democratie, iti spun atat: comporta-te cand esti la putere, cu aia din opozitie, asa cum ti-ai dori sa fi tratat cand esti in minoritate. Dar, mai spun unii, nu te lasa tentat sa acaparezi puterea imediat si sa produci pagube greu reparabile, ca dupa ce se-ntampla niste schimbar,i tu guvernezi.
  P.S. Poate-mi raspunzi maine, doara tu nu esti occupy, banii aia incasati de guvernul roman de la ERSTE Bank, vro’ 3,2 MLD euro, administrati, cica, de Vozganian, unde sunt? Pentru asta nu protestati?

 163. Fil

  Salve dmnu’ premier 😀
  Am vaz’t ca t’ai inflacarat rau mai devreme.
  Eu nu cred ca mutulachii astia au vre’o sansa, indiferent ce malefici sau in spatele lor.
  Pur si simplu traim alte timpuri.
  Ceea ce se intampla acum pe mapamond este fara precedent in istoria moderna.

  Daca, DACA ,prin absurd, ar reusi gogomanii astia sa’l dea jos pe Base, Romania e terminata in mai putin de trei ani.
  Bani de’afara nema….
  …. in tara nu’ti munceste lumea..
  …. investitori sau afaceristi care sa vina sa faca aici rahatu’ praf… exclus…
  Iti imaginezi unde se ajunge in 3 ani ?

  Sa vezi atunci razmerita.
  Il umplu astia pe Ponta cu paie si’ii dau foc.
  Pe Crin il spanzura de limba la Arcul De Triumf….

  Trebuie sa fii complet cretin sa nu intelegi ca „austeritate” e cuvantul de ordine al intregii lumi la momentul 2012.
  2012 e anul trezirii la realitate.

  Ei fac acum ce fac pentru ca sunt intr’adevar cretini.
  Ponta e complet idiot, cu document de la nenea doctoru’, iar Antonescu nu poate fi trezit nici la sedintele Parlamentului dar’mi’te la realitate.

 164. Dan

  In una normala.

 165. Viq
  adevărat. am și eu limitele mele. 😆

 166. Interesant si de bagat la cap, dintr’o tara normala :

  „..Pe langa dovezile statistice si sociologice, vedem fiecare dintre noi ca societatile mai bogate sunt mai fericite. Adevarata surpriza vine insa din urmatoarea concluzie: nu exista nicio relatie intre fericire si inegalitate sociala.

  In plus, studiul mai arata ca fericirea este mai mare in tari unde statul joaca un rol mai mic. In mod surprinzator, acolo unde guvernele cheltuie sume mari pe programe sociale, gradul de fericire tinde sa scada proportional indiferent de eficienta aparatului birocratic sau de cat de democratic este statul respectiv.”

  http://www.rfi.ro/articol/presa-internationala/poate-guvernul-sa-ne-faca-fericiti-telegraph

 167. @mada_lina
  „Ghenea, eu am o profesie din care, atat cat va mai fi democratie in Romania, imi voi asigura traiul”
  – am zis eu ceva de profesia dumneavoastra? chiar nu am vrut sa fiu ironic in ceea ce va priveste; am vrut doar sa spun ca realmente nici nu-mi pun problema ca nu ar avea cine sa inlocuiasca actualul guvern (scuze daca nu ati observat zambetul prietenos – nu stiu sa folosesc emoticoane)

 168. @copaceni. Sa nu ma tratati de paranoic: SE REPETA scenariul guvernului Radescu din 1945. BOLSEVICII lui Ponta vor sa ne aduca ciuma rosie peste noi. SI atunci era bla-bla despre popor, sindicate, democratie etc.

 169. @cinic, buna dimineata. Exista asemanari intre situatia de care amintesti dar exista si multe deosebiri. Poate cea mai importanta este faptul ca in Romania nu mai sunt stationate trupe sovietice. Situatia este delicata dar nu trebuie sa ne pierdem nici cumpatul si nici speranta.

 170. bunä.

  a ceda acum, inseamnä a permite golanilor si manipulantzilor, sä facä ramba -tzamba la comandä.
  NU, sä vinä alegerilä, sä aleagä acesti 2 maimutzoi, mitocani si
  mincinosi
  . crin, ce nu a avut niciodatä o profesie, a lätrat numai
  iar celälalt, copilul de trupä a lui ilici KGB:

  CE SE ASCUNDE IN SPATELE ACESTOR ” ; ESTE O ADUNÄTURÄ DE HOTZI;PENALI;MAFIOTZI-sub acoperire.

  un mare noroc au,

  a intrat in partidul PNL, securistul SRS , ce onoare.

  dar cand porumbacul , vrea sä-si complecteze unitatea.

  vai si amar.

  dl. ghenea, este o mare dezamägire,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s