Circul politic cotidian, gafele guvernului Boc și jocurile murdare ale ÎCCJ

Săptămâna a început prost pentru majoritatea guvernamentală și președintele Traian Băsescu. Nu mă refer aici la mahalaua politică declanșată de opoziție în Parlament cu ocazia sesiunii extraordinare (era dealtfel de așteptat ca USL să-și ridice poalele în cap) ci de demiterea intempestivă a ministrului de externe Teodor Bachonshi după o ședință cu scântei a coaliției și după ce premierul Boc și-a cerut scuze pentru limbajul utilizat de fostul șef al diplomației române pe blogul personal.

Iată ce scria pe 16 ianuarie pe blogul personal (și a aflat ieri și Ioan Oltean care l-a criticat aspru pe minsitrul demis): „După ce ani de zile și-a etalat figura uzată exclusiv pe ecranele bătrânei Securități, Crin Antonescu a trecut în sfârșit la fapte. Mă rog, nu direct – asta ar fi cerut prea mult curaj –, ci prin interpuși, simpatizanți ai ordinii noi pe care ne-o pregătesc locotenenții și caporalii lui Ion Iliescu. Alături de copilotul său Ponta, a lansat un apel la manifestații pentru suspendarea Președintelui “în stradă” și răsturnarea guvernării PDL.Acțiunea a culminat ieri seară în centrul Bucureștiului. Ca la Londra vara trecută, vajnicii suporteri ai democrației de macadam au spart, incendiat, bătut și au aruncat cu piatră cubică. Nu știu dacă au dus democrația până la capăt, furând plasme pentru a putea urmări mai confortabil analizele atât de fine ale tonomatelor de serviciu.Să fi declanșat soarta SMURD toate aceste nobile pasiuni stradal-televizive? Sau doar carisma domnilor Antonescu și Ponta? Sau poate exasperarea galeriilor fotbalistice a fost stârnită de dictatura PDL?Habar n-am. Știu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toți românii de bine. A început încleștarea pe viață și pe moarte între forțele trecutului și proiectul unei noi Românii. Opoziția și-a activat în sfârșit întreg arsenalul moștenit de la Ana Pauker, Teo, Luca și Dej: derbedei înarmați, dezinformare, propaganda urii.Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora și acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populație imbecilizată de televiziuni, înfricoșată de scenarii apocaliptice mereu dezmințite de realitate și, mai nou, de bătăușii scoși pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii și neputinței ridicată la nivel de program politic.Anul care începe va fi crucial pentru România. Opțiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranță sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care muncește, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă și ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moștenitorilor Securității„.

Poate că expresia „mahalaua violentă” este puțin prea dură dar restul postului este absolut corect. Domnul Bachonshi ar fi trebuit remaniat, demis poate pentru lipsa de reformă reală a MAE, de faptul că acceptă în continuarea plasarea pe posturi călduțe a tot soiul de beizadele, că s-a încăpățânat să încerce propriul proiect de lege privind votul prin corespondență pentru românii din străinătate nu pentru a da satisfacție străzii (care probabil nu citise postul cu pricina) sau în tentativa nefericită de a capta bunăvoința opoziției. Așa cum este total nefericită și înțelegerea dintre Guvern și o parte a organizațiilor de revoluționari (și pretinși revoluționari) prin care Ministerul de Finanțe se angajează să găsească soluții pentru plata în continuare a indemnizațiilor acestora.

În schimb, liderii acestor organizații se angajează să renunțe la protestele din Piața Universității. Conform cotidianului Adevărul, PDL s-a angajat să treacă rapid prin Parlament o modificare a actualei legi. Printre semnatarii acestui pact rușinos se numără și șeful secretariatului General pentru Revoluționari, George Costin, unul din oamenii care au fost activi în „fabrica” de diplome revoluționare. Faptul că acest personaj este în continuare membru al Guvernului, în ciuda dezvăluirilor care îl acuză fără drept de apel, iar Theodor Bachonschi este concediat demonstrează până la urmă slăbiciunea premierului și incapacitatea PDL de a înțelege adevăratele mize ale circului politico-stradal care se desfășoară în aceste zile. USL nu se va mulțumi cu această demitere și va continua să ceară demisia Guvernului și alegeri anticipate iar strada, oamenii nemulțumiți de clasa politică în general și de activitatea cabinetului Boc în special, nu au cerut niciodată capul ministrului de externe ci pe cel al doamnei Udrea, care a reușit contraperformanța de a fi antipatizată atât de simpatizanții opoziției cât și de cei ai președintelui Băsescu.

Și pentru că tot vorbim de circ, și de tentativa de a crea impresia unei revoluții similare cu cea din decembrie 1989, în Piața Universității și-a făcut ieri apariția și un ofițer al Armatei Române care a fost trimis să vorbească „în numele unui grup de ofițeri” pentru a prezenta nemulțumirile acestora. Și pentru ca episodul „armata este cu noi” să continue, ofițerul a fost invitat și la Antena 3 unde a recunoscut că a fost instigat să vorbească și împotriva președintelui Băsescu. Întrebarea nu este dacă locotenentul Alexandru Gheorghe a spus adevărul (și eu cred că da) ci cine sunt acești ofițeri care întâi l-au trimis în piață pentru a încălca legile și regulamentele militare și au pus uniforma în slujba unei propagande mizerabile.

Acestea însă sunt fapte care țin de circul cotidian pe care îl practică opoziția care se chinuie să picteze imaginea unei Românii în stare insurecțională în care toate păturile sociale (muncitori, țărani și intelectuali) se ridică împotriva regimului dictatorial.

Episodul cel mai trist și mai îngrijorător s-a consumat însă ieri la ÎCCJ care a amânat până pe data de 30 ianuarie sentința fostului premier Năstase în dosarul „Trofeul calității”. ÎCCJ dă astfel o mână de ajutor PSD pe plan internațional pentru că dacă opoziția nu are șanse să convingă pe nimeni la Bruxelles și Strasbourg că România este o dictatură feroce care încalcă drepturile omului, dar prin amânările deciziilor în cazurile importante pune în pericol statutul țării conform Mecanismului de Cooperare și Verificare de care depinde inclusiv aderarea deplină în spațiul Schengen.

Mă alătur pe această cale protestului colegilor Theophyle și Cetățean și blogului Politeia privind acțiunea de subminare a imaginii Justiției române și a încrederii populației în sistemul juridic în general.

Cât privește neînțelegerile dintre PSD și PNL asupra modului în care vor continua „lupta parlamentară”, acestea stau sub semnul copilului prost și răzgâiat (Crin Antonescu) care încearcă să forțeze mâna părintelui (PSD) pentru a accepta toana demisiei parlamentarilor opoziției. O demisie care nu ar conduce automat la alegeri anticipate, așa cum i-a explicat Adrian Năstase lui Victor Ponta, dar care are rolul de a încerca schimbarea centrului de greutate în USL. Crin Antonescu încearcă să devină vioara întâi în opoziție iar în interiorul PSD această tentativă nu este văzută cu ochi buni. Dar asupra evoluțiilor acestui scandal de budoar vom mai avea probabil ocazia să discutăm.

Este cert că și azi, cu ocazia serbării unirii principatelor, circul politic va continua nestingherit și că nu este exclus să asistăm și la provocări periculoase.

Clemy

167 responses to “Circul politic cotidian, gafele guvernului Boc și jocurile murdare ale ÎCCJ

 1. neata,

  ce haos, ce directie spre anarhie..

  iar crin se inseala amarnic daca crede ca va deveni vreodata vioara I.a in opozitie…cred ca crin are si o doza de nebunie dupa privirile pe care le mai vad uneori la tv…..este genul de om care spune ceva, dar nici el insusi nu crede, dar stie ca are impact asupra ascultatorilor (unora)…ceva schizofrenic de-a dreptul gasesc eu la crin..

  totodata pe crin il manevreaza cel mai bine varanul voiculescu & polipianul iliescu!

 2. @skorpion, salut. Asa este. Dar pana la urma mie imi pasa in momentul asta prea putin de certurile de alcov dintre Crinel-Ponta &comp cand vad ce balamuc domneste in Guvern. Vai si amar.

 3. Clemy, mă bucur că ai avut curajul să scrii acest articol. Nici mie nu mi s-a părut că domnul Bachonski n-ar avea dreptate dar cine are timp să citească ? Toți se lasă manipulați de televiziuni și politicieni.
  Chiar și Ludovic Urban a scris :”suntem niste viermi care isi merita soarta” și nu cei din Piața Universității sunt niște viermi.

 4. Bună !
  La toți cei care se odihnesc sub Copacul din Pădure .

 5. @dictaturajustitiei, multumesc. Nu m-am ferit niciodata sa imi spun punctul de vedere. PDL se comporta ca o gaina fara cap, nu stie incotro s-o apuce, incearca sa multumeasca pe toata lumea si in consecinta si-i ridica in cap pe toti. Nu imi amintesc sa fi citit pe undeva de postarea asta a lui Bachonschi pana sa aud ca a fost concediat si ca Boc si-a cerut scuze in Parlament ptr ce a scris fostul ministru de externe. Rusinos comportament. Nedemn de un premier al unei tari membre a UE.

 6. Prostia cu omul de la Transelectrica e veche, de acum o saptamana. Dar astea sunt miscari care ii dezgusta pe oameni si care ii fac pe sustinatorii dreptei si proiectului prezidential sa nu aiba argumente ptr sustinerea guvernului in continuare. Categoric vom avea de suferit de pe urma acestor miscari „inteligente”. Pacat, mare pacat.

 7. DJ, salut! 🙂

  „De ce pune TVR-ul paie pe foc ? Vor alt stăpân ?”
  Asta stie să facă!!!
  «Et în Arcadia ego…» 😉

 8. Clemy, congratulations! 😀

 9. urat cum s-au inchis in parlament… atat, ca am treaba 🙂

 10. he, he, gaina fara cap 🙂
  Sambata ,Boc l-a numit, azi a fost ,,rugat” sa demisioneze, prea mare scandalul, s-au prins ,,fraierii” :
  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-11317199-victor-vevera-demisionat-din-functia-presedinte-consiliului-administratie-transelectrica.htm

 11. Salut!

  Sa-mi fie cu iertare ,d-l Baconschi a folosit un limbaj ofensator in momentul in care si-a preluat misia de negociator cu societatea civila.Reactia a venot din partea protestatarilor din strada. Nu stiu de unde a venit motivatia cu blogul personal al min.Baconschi.
  Si ca sa fim sinceri pana la capat,chiar la acest copac i s-au adus numeroase critici,pe care eu ,la vremea respectiva,nu le-am impartasit intrutotul.

 12. Guvernarea este incoltita
  din toate partile!! 🙂

  Sa n-o mai amplificam si noi!

  Intr-o zi omagiala uitati-va la

  manifestarile anarhice din tara!

 13. Salut!
  Excelent comentariul de azi, felicitari!
  p.s. Poate ar trebui tradus si trimis catre departamentul de stat al U.S. spre documentare.

 14. si ce mai nou prieteni, ca nimic nu e nou ci doar o foarte frumoasa , bine pusa la punct, fasaiala a unei opozitii asa slabe ca imi pare rau pentru noi

  alte lucruri insa sunt si noi si periculoase – Decizia UE de a pune embargo Iran-ului pentru petrol, incepand probabil cu inceputul lunii fabruarie, dupa intalnirea ministrilor de externe de la sfarsitul lui ianuarie loveste adanc o zona deja inflamata.

  Iranul este cea de-a doua tara exportatoare din OPEC, cu 450 k barili/zi catre UE. Cu 2 luni inainte de alegeri deja preturile la alimente cresc in ritm rapid, moneda nationala a pierdut 40% in ultima luna si nimic bun nu se anunta in zona.

 15. FMI cere marire moderata de salarii… Boc spune ca n-are… poate cu ocazia asta isi da si FMI seama ca bugetul e o sita din care se scurg constant bani…

 16. M-am gandit ca de bine/de rau… ce se intampla acum e un esec cras al elitismului… daca de aici se va cadea in populism, de ambele tabere, am belit-o…

 17. Ce treaba are TVR cu „miscarile din p-ta Universit…, cand toata media este a lor?……
  Sun naiv, nu?…..

 18. dragi copaceni! Unora le-am parut paranoic cand am vorbit de guvernul Radescu si de noaptea bolsevica ce s-a asternut dupa caderea acestuia. AZI, revolutionarii lui Iliescu au luat cu asalt „moral” TVR. Delegatia revolutionarilor e condusa de col. Dogaru, ACTIVIST POLITIC PCR, sef al revistei pro-Patrie si membru al Directei Superioare Politica a Armatei. Citez: „avem un program pe care vrem sa-l IMPUNEM…”.

 19. civic, 🙂
  ma pregateam sa fac si eu precizari in acest sens.

  Chiar ma intreb: de cine e reprezentata societatea sociala???
  De un libidinos ca d-l col.Dogaru care reprezinta pensionarii -cadre militare?

  De Dorin Maior presedinte al Asoc. revolutionarilor (adica aceea priviligiati si platiti de noi?) Omul acesta ameninta ca ataca televiziunea publica ,asa cum a mai facut si in /89. si care a fost arestat 3 luni in 2007 tot pentru asemenea amenintati. Am auzit concret un atac la adresa d-ei Andreea Pora .Nu le convine adevarul spus de un adevarat om al societatii civile. 🙂

 20. Basescu a vorbit, la momentul retragerii proiectului de lege pe sanatate de Interese enormeee!”
  Evenimentele ulterioare, cred ca arata ca se referea la mult mai mult decat sistemul de sanatate.
  ……………………………………………
  Astazi, „teroristii” sunt la vedere: „revolutionarii” lui Iliescu si „rezervistii” din armata. Sunt in strada pt ca au multe de ascuns despre adevarul revolutiei si loviturii de stat din ’89.
  …………………………………………….
  Numirea lui Diaconescu (socialist) la conducerea MAE s-ar putea sa contrabalanseze presiunile facute de liderii PSD asupra socialistilor europeni.

 21. Interesant…..
  Ierui a iasit micimanul acela cu grad de locotenent in armata Romaniei, azi vad ca perspnajul „imortant” este acest col. Dogaru..
  As vrea sa stiu ce ii lega pe cei doi si care este legatura cu armata rmana.
  Mie mi se par extrem de importante aceste personaje: un tanar locotenet si un dubios colonel in REZERVA.
  Miciman: http://dexonline.ro/definitie/miciman

 22. Servus,andrzej,
  ma bucur ca ti-a atras atentia si tie acel „miciman”L-am vazut de cateva ori pe la tv. scuipand ura si cu ochii injectati de dorinta de razbunare.Acum -zice el -e pregatit de-o noua „revolutie”si cum cartile marxiste glasuiesc trebuie inceput cu institutiile (si mijloacele) de informatie publica. 🙂

 23. Cu mica intarziere, trebuie sa va spun ce s-a intamplat acum doua zile la Cluj.
  Protestele de la Cluj sunt manipulate în mod grosolan de susţinătorii USL:Degeaba încercau să-şi scandeze tinerii nemulţumirea faţă de întreaga clasă politică, căci în faţa mulţimii, acolo unde erau montate camerele video ale televiziunilor, nu se mai auzea nimic împotriva USL.

  Argumentul suprem al USL-iştilor: “Am participat la Revoluţie, pe vremea lui Iliescu nu exista atâta cenzură”, a pălit în faţa lui Blidariu, care a luat parte, la rândul său, la evenimentele din Decembrie 1989, şi a gustat din plin cenzura.”

 24. Salut Dora, eu cred ca celedoua personaje nu au nici un drept sa vorbesca in numele armatei ronane.
  Or fi si stiu ca sunt multe nemultumiri in randul armatei , dar soldatii adevarati cei caliti in lupte si cu stagii grele in zonele fierbinti stiu sa-si apere drepturile in limita legii, nedandu-se in spectacol ieftin prin piete pline de politruci si provocatori in simbrie…

 25. era o discutie intre sustinatorii uslasi si solistul Mihnea Blidaru care a spus sincer:”că deşi are afinităţi pentru politica de stânga, nu aprobă modul în care PSD şi-a desfăşurat activitatea de-a lungul anilor”.

 26. Si sa revenim in actualitate! 24 ian.la Cluj-Napoca.

  Oficialităţile locale şi clujenii au omagiat Unirea Principatelor Române din 1859 la statuia lui Al. Ioan Cuza din faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj. IPS Andrei a susţinut o slujbă de pomenire în memoria domnitorului Cuza.
  La ceremonialul militar au participat prefectul F. Stamatian, preşedintele A. Tişe şi primarul interimar R. Moisin.
  Au depus jerbe de flori Prefectura, Primăria, Consiliul Judeţean, Divizia 4 Gemina, Societatea Avram Iancu, USL, PDL, PRM şi N.D. La final s-a jucat de către oficialităţi şi clujeni Hora Unirii. La Cluj-Napoca nu au fost incidente cu protestatarii.

 27. eu gäsesc o trädare, iar cei ce l-au instigat , niste lasi.

  si cand te gandesti, ei au acolo de päzit, arhivele romane.

  ce atstepti dela asa un om, sincer, eu l-as condamna.

  asta nu se face.dacä nu-i convenea, dece nu a plecat,

  nu existä scuze, el avea peste 3 mii de roni leafä.

 28. dora,

  mäcar o zii , de bunä cuvintzä.

  bravo ardeleni, nu vä läsatzi manipulatzi de securisti.

 29. In atentia lui Viq si Filadel, Achtung, Achtung !
  ,,hi, hi, hi! asa face si la Copac, le pupa mana sefilor blogului, cu orice prilej, numai sa nu o baneze. :mrgreen:

  luminita

  24/01/2012 at 5:26 pm ”
  Sper ca nu spalati ,apoi, o spatamana pe maini ? 🙂

 30. Ce sa-i cer eu acum Loazei?
  Jura-te pe rosu ca ii detesti pe Crin si Ponta!
  Este ca ti-am cerut imposibilul?
  Paracioaso!

 31. dora,
  ma bucur ca la voi, in Ardeal, e bine, ca sa nu fie rau. 😆

 32. Sare,
  😆
  ce-i pasa Loazei ca tzara-i sub ierni, ea-l vrea pe Crin la Cotroceni. 👿

 33. Asta-i marea mitingeala?
  Jandarmeria Romana: Aproximativ 200 de persoane protesteaza in Piata Universitatii, 1.500 la nivel national – hai siktir uslinosilor care vor sa para ca sunt multi! si scarba aia de Crinolina a declarat ca nimeni nu si-a dat demisia – dar ieri se dadeau de ceasul mortii – mortii ma-sii de destabilizator!

 34. @lumi, scroafa aia batrana ce grohaie sub luna?

 35. @Sare… nu face berd predictii pe zece zile de proteste… predictia e bazata in primul rand pe situatia din zona euro (si Slovenia se duce naibii si acolo lumea sta bine-mersi in case) cat si pe lipsa unor masuri de redresare economica in Romania… ma astemptam de la tine sa nu lasi imaginatia sa te domine…

 36. @Sare2… stai calm… daca e doar un partz trece repede…pute putin dar nu se enerveaza nimeni de la asta…

 37. Buna seara, buna seara.
  @dora, ma bucur sa aud ca la Cluj lucrurile incep sa se linisteasca. Avem nevoie de o raza de speranta.
  @sare, probabil ca asta a fost si unul din scopurile „insurectiei”. Finantelor, investitorilor nu le place sa-si plaseze banii acolo unde exista chiar si umbre de instabilitate.

 38. purligaru,
  eu, daca as fi sef de blog, te-as bana pentru delict de prostie.

 39. @luminita… sunt sigur…

 40. Clemy, salut!
  hai sa dam mana cu mana
  cei din diaspora romana,
  sa cerem cu insistentza
  votul prin corespondentza!

 41. @lumi, sare… uite, se gaseste pe gratis pe net… ultimul raport fmi pe romania, 12 ianuarie, repet 12:
  Risks to Romania’s economic recovery have risen substantially due to the
  worsening euro area financial crisis. Although growth accelerated in Q3 2011, prospects
  for 2012 have worsened significantly and further negative shocks cannot be ruled out.

  Asta e pe 12 tati…

 42. oi fi io prost dar macar gasesc pe net una alta sa arat ca nu sunt singurul…

 43. @luminita, am tocit multe randuri de unghii pe tastatura cerand votul prin corespondenta ptr romanii din strainatate. Cred ca nu s-a dorit impunerea lui nici macar la nivelul coalitiei majoritare daramite in intriorul opozitiei.

 44. ia uite tati inca o boaba de la prostii astia:
  A freeze in public sector wages and pensions and continued reductions in public employment. This decision may be reconsidered during the year if more favorable financing and macroeconomic conditions create fiscal space.

 45. Cum vor impaca cresterile optimiste din bugetul public cu toate deteriorarile astea de PIB , doar Purlingaul le stie

  Dă clic pentru a accesa REP_January_2012_230112_FINAL_1.pdf


  baiete, chiar esti prost!

 46. @Sare…sa fiu al naibii daca inteleg ce treaba are asta (e buna aia cu „The already very fast growth in booming commodity-rich Mongolia has accelerated further”) cu faptul ca habar nu ai ce spui…daca ne batem in documente trebuie sa te trimit la adam smith si sa te rog sa continuam discutia dupa… ca sa te trimit si la altele…
  sau dam fiecare link-uri dupa cum ne taie capu’? mie imi place yves tanguy…sa vorbim despre el…?

 47. culegeti ce ati semanat janghinosi uslinosi: Ziua Unirii: Ponta, huiduit la Focsani – protestele continua in Bucuresti
  http://www.ziare.com/stiri/proteste/ziua-unirii-fasole-cu-carnati-la-iasi-proteste-de-amploare-in-capitala-live-1146736

 48. au reusit si au dezbinat si diaspora, ce este pe facebok este durere sint numai bloguri care transmit numai ura impotriva lui BASE,EU CRED CA MULTI DE TRANSMIT NICI NU SINT PLECATI AFARA, IAR CARE TRANSMIT ACEASTA URA SI SINT IN AFARA ASTIA SINT PROBABIL platiti asta le este serviciul lor in afara tarii,dar chiar nimeni din tara nu se mobilizeaza ptr un miting anti opozitie?.Si mai cred cu tarie ca europarlamentarii nostri ar trebui sa discute cu Parlamentul european despre toate televiziunile din tara de instiga zilnic la ura si manipulare in rau a poporului roman, cred ca sintem unicati in UE cu acest gen de televz.

 49. ia uite: „Mongolia continued to benefit from a mining boom…” … acolo sa mergem nene…

 50. @tays… vrem sistem economic american (sistem de care si america incearca sa scape) avem si televiziuni ca in america… asta e … cauza si efect…

 51. Sare’n ochi :
  mai, tu visezi sau doar dormi ? Unde scrie mai ca scaderea e din cauza ,,a lor mei ” :
  ,,anca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a inrautatit prognoza de crestere econonmica a Romaniei pentru acest an de la 1,1% la 0,8%, ca urmare a incetinirii economice din zona euro,….
  …Incetinirea economica din zona euro are deja un impact semnificativ de atenuare asupra exporturilor Romaniei, iar o continuare a inrautatirii este probabila in lunile urmatoare”, se arata in raportul BERD.”
  Poti sa-i prostesti pe prosti, dar pe mine nu !

 52. @sare, lasa-l in plata domnului pe Purly. Matematica e lucru greu 🙂
  @tays, nu trebuie sa te mire ce se intampla in comunitatile romanesti din diaspora. Acolo au fost didntotdeauna cozi de topor. Sunt aceeasi care au votat probabil ptr USL la alegerile precedente.

 53. @Loda… asta incerc si eu… mi-a dat un link unde spune clar: „Until recently, Romania’s economy was on track to record robust growth in 2012, after
  a modest recovery in 2011. However, the slowdown in the eurozone is already having a
  significant dampening effect on Romania’s exports, and further weakening is likely in
  the coming months. The Greek crisis has a dampening effect mainly through crossborder banking relationships. Continued IMF support provides an important buffer.” … de ca mai da link daca insasi link-ul sau ii neaga teza?

 54. Deci, pe cale de consecinta ,,genialitatea ta’ a ajuns la o concluzie zdrobitorare :
  din cauza ca, cateva sute de romani striga de la 18 la 23 in strada, s-a incetinit economia in zona euro ? bravos mai, de ataat competenta sunt m,uta de admiratie 🙂
  Hai, treci la insulte, ca macar acolo te pricepi si tu …

 55. Filadel ;
  Taci, domne, tu ma mustri in loc sa fii magulit ? Ce nu fac eu ca sa nu ma banezi ? 🙂

 56. Purly :
  Nu te stresa , el saracu asa intelege, citeste ce scrie in articol si intelege ce vrea el 🙂 Pe urma, daca-i arati ca nu-i asa, suglet bun trece la argumente forte ;,,scoafa, grohai”etc, iar din urma e secondat puternic de alta podoaba ,Luminitza . Atata pot, ataat fac, analistii neamului 🙂

 57. Loda,
  tu tragi ceva pe nas? controleaza-te de polipi! 👿

 58. mda… ma asteptam la un discurs ce poate sa dea speranta… vad un om beat si emotiv din care nu vorbeste ratiunea ci emotia… gata, nu mai scriu ca nu vreau sa supar pe nimeni…imi iau rusinea si ma apuc si eu de baut…

 59. väd un nerusinat ce scrie pe acest blog, mizeriile lui,

  sä-tzi fie rusine, tu nu ai fost räcit, un nerusinsat.

  da, ilescu este un criminal, din cauza lui au murit oameni.

  sä räspundä, si totzi colsaboratorii lui.

 60. am spus eu ceva despre continut? am spus doar ca basescu a fost beat si/sau emotiv… atat…

 61. Lumintza
  Möge dein Mund, beißen

 62. Loda,
  Kuh bedeutet Kuh.

 63. nu este adevärat, diaspora nu se ia dupä cei ce manipuleazä,

  se incearcä zilnic, dar se v-a face un documentar, despre , cum
  cumpärä si manipuleazä oamenii afarä.este o mafie condusä de mogulii securisti
  un om normal, nu poate crede un partid de mincinosi ,ce vor
  sä vandä tzara. mitre e jalnic, manivelä nu evoluiezi.

 64. Groh, groh Loda!
  Traian Basescu, primele reactii la proteste, foarte dure: Se observa o veselie a demolarii. Ma socheaza cel mai tare ca mesajele lui Iliescu, Ponta, Antonescu, Dogaru sunt similare cu cele ale lui Vladimir Voronin. Voi clarifica lucrurile in interventia mea de miine cu romanii
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11321430-traian-basescu-observa-veselie-demolarii.htm?cfnl=
  vi se cam apropie Ignatul, Purligaule!

 65. beat Purlingaule? poate taicutul tau calare pe maicuta ta, scotand un idiot in lumea asta.

 66. in primu rand… nu cred ca un om care is lasa ratiunea acasa are credibilitate…
  2. n-am treaba… vreau doar un presedinte care sa fie presedinte, de picat oricum pica ori el ori sistemul sau…chiar si daca raman la putere… depinde insa cum…

 67. Mesajul este bun. N-avea cum să fie altfel din moment ce vine din bun simț.

  Purly
  era o poveste cu Petrică care tot mințea oamenii că vine lupul. 😆

 68. am plecat…

 69. ia, mai Purlingau comunist si consumatoarea aia de telenovele nord-coreene, vi se cam termina jigodismele de securisti, turnatori, activisti ai ex-pcr:
  Se observa o veselie a demolarii, probabil reusita recunoscuta international deranjeaza pe foarte multi, si nu pot sa nu observ ca mesajul domnului Ion Iliescu care, nici mai mult nici mai putin, aproape de pe masa de operatii, transmitea nici mai mult nici mai putin ca presedintele in functie trebuie sa raspunda, in conditiile in care dansul inca n-a raspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la revolutie. Il vedeam pe Crin Antonescu si pe Victor Ponta care sustin, nici mai mult, nici mai putin, demisie presedinte, demisie guvern, demisie Parlament, adica o Romanie neguvernata. Vedeam activisti din Consiliul Politic al Armatei chiar astazi, fosti colonei din Armata Romana dar care niciodata n-au fost dincolo de munci agricole unde faceau propaganda lui Ceauseascu, ii vedeam manifestand vigurios impotriva a ceea ce s-a facut pana astazi pentru redresarea Romaniei si, foarte adevarat, am vazut in acestre ultime 2 saptamani romani nemultumiti, pe buna dreptate nemultumiti, si pentru care va trebui si mai multa explicatie si solutii.”
  – Am vazut televiziuni ale unor fosti turnatori la Securitate promovind international dezastrul din Romania
  – Oameni care au trecut in paralel prin ajustari, taieri de salarii, ridicari de TVA – toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca Romania sa se intoarca in anii 90 posibilitatea de a se urca pe valul nemultumirilor populare
  – Aveti misiunea de a recunoaste nemultumirea oamenilor fata de masurile care s-au luat, dar care erau necesare;
  – Stiti ce ma socheaza cel mai tare? Ca mesajul lui Ion Iliescu, Ponta, Crin Antonescu, fostul colonel Dogaru, sint similare cu mesajele fostului presedinte al Republicii Moldova, actual sef al partidului comunistilor, Vladimir Voronin
  – Dle ministru, aveti o misiune grea, in care va voi sustine, si sper ca voi clarifica in interventia mea de miine cu romanii

 70. purlingaule, iti pica tie mai intai mintile-n chiloti. cand le ridici de acolo mai vorbim, ratacitule!

 71. Luminita :
  So die Kühe dort arbeiten? ich verstehe,

 72. am revenit cu o precizare:… cine stie ce sustin stie, cine stie ce caut aci stie… e deja o vanatoare de vrajitoare si o rabufnire de insulte la care nu iau parte… nu ca nu as face fata… Doamne fereste… ci din contra…

 73. Da, foarte ,, dure reactii ” a avut presedintele, imi venea sa-l mangai pe cap ;avea un tremolo in voce ,inca putin si iar lacrima.Plus ca vorbea despre oamenii care o duc greu de parca era in opozitie, dar asta e talentul lui : la putere fiind, avand totul in mana sa cuvanteze ca si cand ar fi liderul opozitiei.

 74. Purly ,eu te-am avertizat. Aici sunt cativa care numai ,,argumente” de acest fel au si merg doar la intimidare, cu cine le merge . Sau se leaga de tine,(ca doar doar de idei nu pot ) sau se familia ta .
  Sper ca acest blog sa fie citit de cati mai multi oameni ,felul in care ,,combat” (nu toti, doar doi-trei ) fiind cea mai buna contrapropaganda pe care si-o pot face.

 75. @Loda, amanta lui Lenin sta de vorba cu Purligaul, plodul lui Stalin – doi indivzi cu Sindromul Down Basescu. mi-e mila de parintii vostri!

 76. Loda
  decît să continuați această discuție fără miză mai bine ați renunța. Dacă vorbim de discuție dacă e vorba de altceva atunci se schimbă treaba.

  Toată lumea are nervii întinși la maxim nu mai băgați lemne pe foc.

 77. vezi Loado ca ti-a-nceput telenovela nord-coreeana – acolo tremolouri. tremolouri de sunci USLinoase.

 78. argumente pentru USLaninoasa: In tara lui Oprisan, Ponta a fost huiduit.
  ia cu tromolo!

 79. ok, filadel, o seara buna !

 80. Fac si eu o intrebare de cine ghiceste corect.

  Dupa ce Tontonel si Isterel isi termina muzicalul deplorabil in “vuietul” huiduielilor propriilor colegi … ha ha ha ha

  CINE VA VI LIDER ?

  🙂 La aia cu laptopul (pc ha ha ha) nu ma intereseaza desi ar fi foarte usor avand in vedere cei 21 de membri ai “partidului”.

  Pe serioase insa, pronosticul meu este:

  La PSD va fi Miron Mitrea.
  Iar la PNL – Tariceanu.

  Voi ce ziceti?

 81. Cristian,
  adevarul este ca le-ar trebui o manivela intre ochi si-un gigolo stafidit ca sa le-arate calea si sa le-ndrume pasii. :mrgreen:

 82. Loda,
  du-te sub prefect si te culca!
  Vezi ca google translate nu are senzori fini ca sa-ti poata traduce ineptiile in limba lui Goethe.
  Nu mi-a fost dat nicaieri in blogosfera sa vad ca o ciumata, mincinoasa, perfida si tuta este ingaduita de admini sa isi deverse umorile si dejectiile in numele tolerantei si al consensului, vezi doamne. 😯
  Imi pare rau sa spun asta si astazi, de ziua unirii.
  Dar nu ai cum sa te unesti cu cei care-ti vor moartea.

 83. cretinogeneza la romani ne-a dat si scelerati precum Loda, Purlingaul, Neamul lui Tenes Curcanul samd. de unde si-ar trage deraiatul si adormitul neamului votanti, altfel?

 84. Sare, exact.
  dar sa se duca pe blogurile lor, ca au destule, din ce motiv sunt ingaduiti aici?

 85. Aaaaa, am inteles, inca n-au spart toata vitrina cu portzelanuri.
  Mai au de lucru.
  Sa-i lasam sa-si faca treaba.

 86. uite cum seamänä presurile usl, cu cei 2 circari cretini.

  nu numai la focsani au fost huiduitzi, si la iasi, dar televiziunile mogulilor, au manipulat.

 87. noapte bunä!

 88. Mno, sara bună! 🙂

  Vă citesc de dimineaţă dar, nu am vrut să spun nimic.
  Acum, pe seară, mi-a venit ideea să fac şi eu o statistică.
  Deci: pînă la acest coment cu numărul 88, respectiv:
  „Sare’n Ochi | ianuarie 24, 2012 la 20:30 |”
  purli a intervenit de 17 ori, iar Loda de 11 ori. Însumat, 28.
  Dacă nici asta nu este deturnare… 🙂 Bravo lor dacă reuşesc!

  #Filadel dragă
  Nu mai ameţi copilul cu simpatii şi cu afirmaţii despre creier, că le ia în serios. 😛

  Concluzia mea tristă, este: încă o postare cristal a lui Clemy, a fost dusă în bălării.

 89. Sara buna !

  Clemy, foarte bun articol azi. 😀
  La tema 😀

  1. Chestia cu indemnizatiile „revolutionarilor” mi se pare de’a dreptul revoltatoare. E de un cinism feroce.
  Bugetarilor li s’a taiat buricu cu 25% mai scurt ca sa CE ????
  Sa le dea milogilor ????
  Bugetarii (impotriva carora am obiectiile mele) sunt totusi oameni activi, care desfasoara o activitate sociala. FAC CEVA !
  Cum e posibil sa tai de la aia si sa dai la pomanagii ???
  Pentru asta Boc are o bila neagra cat ghiuleaua lui Munchhausen !

 90. 2. Amestecarea uniformei militare cu protestele de strada si cu putoarea unei incercari de lovitura de stat este nu doar imorala dar si ilegala.
  Domnul locotenent trebuie sa fi primit deja ordinul de trecere in rezerva FARA echivalarea studiilor si CU plata contravalorii cheltuielilor pentru scolarizarea dumisale.
  Celalalt netrebnic care face uniforma de ras de pe pozitia de „pensionar militar” e protejat de lege. Nu si de fostii/actualii sai camarazi care ar trebui sa’si faca auzite scuzele in numele dobitocului.
  Asta daca demnitatea, onoarea si caracterul celor ce compun armata romana mai inseamna ceva in Romania nebuna de azi.

 91. Tibi, salut!

 92. 3. Justitia romana la ora dezvaluirii adevaratului sau caracter.
  O adunatura de jigodii.

  Asa cum am spus de mai multe ori, ceva se va intampla fara indoiala pe acest palier.
  E doar chestie de timp.
  Nebuni sunt destui. Numai intamplarea (si poate oarece obedienta lacoma) a facut ca pana acum sa nu fie nici un judecator corupt aruncat pe fereastra de la etajul einspe de un pagubas disperat.

  Sa’ti omoare copilul pe trecere un nemernic si apoi sa fie achitat ?
  Pana acum victimele/familiile cel mai ades au fost manjite cu diverse sume de bani si litigiul s’a stins.
  Cam asa merg trebile deocamdata.
  Pana cand se va nimeri unul (probabil rar dar nu inexistent !) pentru care viata fratelui/fiului/sotiei…. sa nu poata fi evaluata in bani.
  Si atunci finita la comedia.

  Idem pentru aia de te pun sa platesti pe nedrept sau de’ti iau propietatea cu japca.
  Deocamdata marii hoti ai Romaniei fura din averea „statului”. Aia care e „a tuturor” deci a nimanui. Ca nimeni nu sufera pentru ea. Pe roman il doare’n cot de manariile lui Nastase, ale lui Patriciu sau ale lui Voiculescu prin care au schimbat macazul vagoanelor cu bani de la visteria tarii la buncarele proprii.
  Dar cand e banul tau, cand e banul tau MUNCIT de te’ai cocosat ca o vita pentru fiecare leut, atunci se schimba treaba.
  Ori il faci bucati ori mori tu…..
  …… dar cu proteza in beregata lui.

 93. A !

  Si o chestie pe care nu rezonez.
  Ofensiva asta contyinua antiUdrea, in care stii ca am o cu totul alta parere.

  „….oamenii nemulțumiți de clasa politică în general și de activitatea cabinetului Boc în special, nu au cerut niciodată capul ministrului de externe ci pe cel al doamnei Udrea…” – asta cred ca e o eroare 😦
  Care „oameni nemltumiti ?
  Niste nemultumiti cer si mai abitir spanzurarea piratyului de catarg !
  Asta nu inseamna motiv suficient.

  Dincolo de ORICE alt aspect, omul trebuie analizat in raport strict cu actiunile sale. Intentie, mod de organizare, executie, efect final.
  Iar conform actiunilor sale, doamna Udrea NU e in a doua jumatate a plutonului performerilor guvernamentali ci in prima dupa parerea mea.

  Daca analizam in functie de de cat il place Gheorghe, Vasile sau tata Anica, asta NU e analiza/parerea noastra. E a lor. A lui Gheorghe, a lui Vasile si a tatei cu broboada.
  Nu zic ca e gresita sau corecta catalogarea personului de catre respectivii. E gresita catalogarea lui de catre NOI !

 94. Tibi

  Partizanatul orb nu ne va aduce nimic bun.
  In seara asta Sare a gafat dupa parerea mea.
  Dreptatea nu cred ca e de partea lui de asta data.

 95. Daca presedintele e stapan pe situatie, de ce ati devenit atat de nervosi?

 96. Dan Ghenea,
  din cauza ta, pricepi?

 97. Ce imi pare mie rau? Ca s-a terminat “revulutia”.
  Am avut de comentat. Odata cu mutarea lui TB de maine, pa si la gara.

  Au mai ramas răzleţiţii şi “încremeniţii în proiect” în mijlocul dărâmăturilor propriilor construcţii, îngăimând :

  “… a-a-adi-dicăcă ccum viine asta ?

  P-pă-ăi feisbucu u-u-uuunde e ? Pua, şiii şi ăştiiia, ăştia, ăia, militarizaţii, pensionarii … unde .. e ? —ccc-c-a dat pe televizor si cum adiccă, cc-cum? ”

 98. Viq,
  ia-ti o distantza mai focusata pe obiectiv, inainte de a crede ca ceea ce vezi chiar exista.
  Parerea mea.
  Noapte buna, copii!

 99. VIQ dragă
  nu despre partizanat este vorba.
  Poate că acum, dacă ai ceva mai mult timp, poate repet, vei citi ceva mai atent măcar comentariile mele.
  Nu despre partizanat este vorba.
  Este vorba despre ducerea în bălării a temelor puse în discuţie, de Clemy. Sau şi ea păcătuieşte prin partizanat?
  Eu credeam că Loda face acest lucru. În fine…

 100. Exact, Cristi!
  Despre asta este vorba. Asta am spus eu, din prima zi a arafatiadei.

 101. Purly

  Daca in privinta sanctiunilor internationale Sare a exagerat,vezi ca privind forta piratului se prea poate sa aiba dreptate.
  Tu te repezi sa’i nuimeri zilele (lui si ale „regimului” sau).
  Aici irti scapa cateva lucruri importante.

  Iti spun doar unul : esti singurul care nu a sesizat ca Basescu nu a raspuns pana acum in nici un fel ???
  Imagineaza’ti’l in mijlocul arenei in timp ce din toate partile astia trag cu sageti, cu pietre, cu flinte, cu ghiuleaua….
  …… il inteapa cu acul, cu floreta, cu spada, ….
  …….il gadila’n urechi cu pene, cu bolduri, cu sarma de la sticla de sampanie pe care am pus pariu cu ceva vreme in urma….
  Asta… nimic !
  Nu s’a clintit un muschi pe moaca lui !

  Priveste atent la tabloul asta si vezi ce’ti sugereaza !
  Si incearca sa presupui ce ar putea urma.

 102. Dan Ghenea
  întrebare legitimă.

  Pentru că eu am afirmat nervoșenia mă simt dator să-ți răspund.
  Nici dacă Băsescu n-ar fi stăpîn pe situație, dar eu presupun că e fiindcă și-a luat distanța necesară pentru a raționa rece la evenimente, tot n-ar trebui să fiu nervos.
  Motivul pentru care însă sînt este insuportabila minciună picurată în ureche de toți dezmoșteniții acestui neam, minut cu minut, oră de oră. Nedreptatea strigătoare la cer este cea care-mi provoacă indignarea.

  Nu te teme, cei care-au semănat furtuna vor culege roadele iar eu voi unul care mă voi îngriji să nu rămînă vreunul necules.

  Deci să-l lăsăm pe Băsescu în această discuție deoparte. Nu despre el este vorba.

 103. Dan Ghenea

  Aici ai dreptate sa gresesti 😀
  Pen’ca ne stii de prea putina vreme.
  Da, comparativ cu noi, ai un calm de’a dreptul calugaresc 😀

  Dar noi suntem ai lumii, taica !
  Asa am debordat de epitete de la inceput. Ba chiar as putea spune ca suntem mult mai ponderati decat cu vreme in urma.

 104. Luminita

  Nu trag inainte sa somez si sa mi se raspunda la somatie.
  Inainte sa lovesti inamicul, asigura’te ca e intr’adevar inamic.
  Daca gresesti, nu esti un luptator, ci un criminal.

 105. filadel,
  cum le-ai pus tu in topica frazei pe toate , nenicule, mai rar!
  Totusi, daca Basescu nu e, ce ne mai ramane, bre? ::?:

 106. Lumi
  calm dragă! 😆 Nu răspundem la provocări ci le băgăm înapoi pe gît celor care ni le aruncă cu praștia.
  Io-s deja măritat așa că nu mă mai grăbesc.

 107. Lumi
  Rămînem noi, între noi. Ce, e puţin lucru? 😆

 108. Gata!
  Mă duc să refac statistica: o vinit VIQ la discuţii.
  Amu, tre’ să iau în consideraţie, alt reper: lungimea postărilor. 🙂

 109. Poate n-ați observat dar Purly a argumentat foarte calm, înjurînd ușor printre dinți 😆 , o chestie de mult bun simț pe care solzoșii de la usele o fac trecută cu vederea iar panicații din pedele au pierdut-o cu desăvîrșire din vedere.

  Degradarea indicelui de creștere economică a României la 0,8 % pentru 2012 a fost recunoscut oficial că nu ni se datorează, este independentă de voința noastră. Putem sta capră, zebră sau orice altceva tot ne va plezni valul care vine. E adevărat că mai ușor decît pe alții dar ne va plezni. Asta e clar.

  Iar faptul că guvernul Boc n-a luat măsuri mai accentuate de relansare economică mă nemulțumește și pe mine nu numai pe Purly fiindcă e și buzunarul meu la bătaie. Dar nu numai noi sîntem afectați. Odată cu noi vor sughița și nemernicii jegoși (io nu-s ministru de externe deci îi bag în fundu pizdii mă-sii) care pun foc la colțurile casei. Să vedeți atunci lacrimi și jale și revoluție. Doar că atunci n-o să mai aibă cine le plînge pe umărul lor catifelat.

 110. @viq si mai are sare dreptate cu ceva… ma tem…nu din motivele lui.
  E nevoie de solutii… statul merge institutional… ca sta lumea in strada / ca stam in strada… e una, putem sa o facem ani buni,… statul merge mai departe ca daca nu se duce naibii… institutional. Avem un blocaj periculos, nu sunt in masura sa vorbesc de cauze din moment ce am sustinut o tabara si nu am pretentie la obiectivitate din partea mea, acum… are dreptate fil…nervii is intinsi la max. Un exemplu trebuie insa sa dau: un ministru trebuie sa treaca prin parlament… din strada nu se vede asta dar e insa incredibil cum nimeni dintre cei care pot nu sesizeaza asta …sunt insa si la opozitie erori…

  Basescu a gresit azi… trebuie sa o dreaga maine… astept un discurs de presedinte, discurs pentru tara, de mobilizare, discurs economic… cu iliescu si mogulii, sincer, desi are dreptate, nu face decat sa radicalizeze…

  NE TREBUIE UN PRESEDINTE…

  P.S. nu am spus ca pleaca basescu… am spus ca pleaca ideile sale, modul sau de a guverna, ca vrea sau nu … se va schimba. Nu spun ca e bine sau rau…

 111. @filadel… pe conomic, te va surprinde, cred ca iesim mult mai bine din orice val dureros ce va lovi Europa anu’ asta, decat isi inchipuie oricine la ora asta… pe termen scurt si mediu stam foarte bine… e vorba urmatorul deceniu, acolo dam de greu… si nu brusc, lin de nici nu ne dam seama ce ne-a lovit si cand si cum…

 112. Buna seara, buna seara prinsa intre clase.
  Pot doar sa remarc cuvintele bine tintite ale presedintelui si observatiile corecte privind asemanarea dintre afirmatiile lui Voronin si cele ale „fratilor” lui de pe malurile Dambovitei.

 113. *economic nu conomic, desigur 🙂

 114. ce-ti mai plac postarile tale, mai purli! dar, ca de obicei, bagi pe goarna ce ti se sopteste in casca de la Antene, apoi te miri ca ma enervez…
  intrucit structura Guvernului (numarul de ministere) si componenta politica (partidele care compun coalitia de guvernare) nu se schimba, neinfiintindu-se un nou minister, cum a fost cazul lui Leonard Orban (pentru care s-a infintat Ministerul Afacerilor externe) sau neaducind-se ca ministru un tehnocrat sau cineva din Opozitie, nu este nevoie de votul Parlamentului.

 115. @fil… nu e prima oara cand spuna asta: exista insa posibilitatea sa ne folosim sansa… tara in curs de dezvoltare… sa ne folosim de nisa regionala si economica… daca ne dam seama de asta… rupem tot! 🙂

 116. iti dau de la un specialit in chestiuni d-astea (@Cetatean) sa nu existe discutii si interpretari cu si despre dreptatea mea care nu e de la mine:
  Constitutia, art.85, al.3:
  “Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, Presedintele Romaniei va putea exercita atributia prevazuta la alineatul (2) numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru.*;
  Decizia 1559/2009 a CCR:
  “Alin. (3) al art. 85 din Constitutie, invocat ca temei al cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala, impune ca numirea ministrului sa se realizeze pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru, in situatia in care prin propunerea de “remaniere” se schimba “structura” sau “compozitia politica” a Guvernului.
  … Prin urmare, in lipsa unor norme exprese prevazute prin lege organica, structura Guvernului este cea aprobata prin hotararea Parlamentului de acordare a increderii Guvernului sau cea aprobata prin hotararea Parlamentului privind schimbarea structurii Guvernului, la cererea primului-ministru.
  … Compozitia politica priveste partidele care intra in alcatuirea Guvernului, schimbarea compozitiei politice intervenind in situatia in care prin remanierea guvernamentala este cooptat sau, dupa caz, scos de la guvernare un partid politic sau mai multe…

 117. Maine Basescu va face pasa’mi’te niste declaratii.
  Dac’as fi consilierul sau ia’s spune sa NU.

  Daca va spune ceva belicos, va reimporspata falcaruia brichetei ce sta sa se stinga.
  Daca va face vre’o concesie, o va reap[rinde si mai abitir.
  Cea mai buna declaratie este NU.

  Sau, cel mult ceva neutru cu subiect PE LANGA aceste probleme, ceva de genul :
  ” Pozitia Romaniei in contextul economic european este inca delicata, am reusit sa ne mentinem credibilitatea si predictibilitatea chiar in conditiile in care am fost siliti sa luam masuri extrem de impopulare.
  Roamnii au inteles mai bine decat alte natii necesitatea unei abordari corecte a unei situatii de criza in cel mai curat sens al cuvantului.
  Ba, mai mult, in ciuda eforturilor evidente ale unei minoritati politice de a profita de efectul acestor masuri, comportamentul lor a fost in general echilibrat si rational.
  Le multumesc pentru aceasta si’i asigur ca voi face tot ce imi sta in putere fizic, psihic si legal, pentru ca acest popor sa traiasca mai bine cat mai repede cu putinta…”…samd

 118. Mno Sare, ai fost mai rapid 🙂
  Asta voiam şi eu să postez despre remaniere. 🙂

 119. Sare

  Pot fi confuzii.
  De regula esti bine docuentat dar, tot de regula, pui mult peste 😀
  Cand am spus ca dreptatea nu e de partea ta, ma refeream strict la aspectul privind sanctiunile internationale mentionat la 18:11

 120. Viq,
  al draqului inamic, ca io l-am asomat si mi-a raspuns la somatzie, tot de-al draqului si el, apoi m-am convins ca el e mai imputzit decat credeam, ca sa nu mai spun ca mi s-.a facut o mila sa-l omor….. in criminalitatea mea de ucigas…….gandindu-ma numai la cat o sa puta dupa aia ……..
  Totusi conchid, tinandu-ma de nas, zicandu-ti ca daca nu-i ascunzi pe astia undeva, sub fusta ta de scotian sau de englez sadea, eu le voi da la kataroaie pana in ….koa…scuzati, …….panzele albe. 💡 😳

 121. Viq și Purly

  ați schițat amîndoi o direcție pe care credeți că ar fi bine să meargă președintele în discurs. Sînt de acord. Situația trebuie calmată. Trebuie un răspuns către cei care așteaptă în casele lor o garanție că statul ăsta merge mai departe și nu-și abandonează reformele pentru care atîți au strîns din dinți atîta vreme. Un discurs pentru cei tăcuți, cu buzele strînse de indignarea la minciună.

  În rest n-am nici o speranță că idioții care umblă cu chibriturile nu se vor pișa în pat într-o bună noapte. 😆

 122. Da’ cu procurori ( de sponsorizări la raliuri ca tonta) şi ca jurişti eminenţi ca şoava cu propuneri gen tesla-n-coate ( că tot nu mai are parlamentul căderea de a propune suspendarea) la ce să te mai aştepţi?

 123. Lumi, aprob pozitiv. 😀

  Filadel
  Au şi făcut-o. 😀 pe pişuială, evident!

 124. Sare
  cu ani în urmă cînd mă apucasem de blogărit aveam impresia că nervii mei sînt cei mai importanți. Au rămas importanți și astăzi dar NU ei în sine ci felul în care reușesc să-i fac pe ceilalți să priceapă importanța asta. Altfel îmi fac un loc de dat cu capu în baie și-mi aranjez creierii pe pereți cum îmi place mie. 😆 Pianul mi-l pun pe tavan că nu te poți răhăți în plăcerea omului.

 125. ce m-am enervat pe B1 mai devreme – auzi, dom-le, negoita le zice astora, auzi domnule – parlamentul si tara – ar trebui sa functioneze dupa legea bunului simt, DEASUPRA CONSTITUTIEI

  auzi CINE zice si CE zice !!!!!!!!!!!

 126. Tibi
  cam așa judecam și io. În plus, Diaconescu a mai fost ministru de externe. Al PSD-ului. Atunci a fost foarte bun. De ce n-ar fi acum?

 127. Cristi
  care Negoiță bre? 😆 Roberta?

 128. Tibi

  Imi pare rau ca nu’mi poti suferi prezenta, dar imi mai permit sa pun si eu cateva vorbe cand si cand.
  Deocamdata.

 129. filadel, „21:57”
  a schitzat Purligaru o directie in care ar trebui presedintele Traian Basecu sa mearga???!!!?? chiar si numai in discurs???
  Asta deja intrece imaginatia mea si ma declar infranta.
  Sa aveti o noapte buna!

 130. Fil

  Am vazut ca exista destul mare coincidenta intre parerile mele si ale lui 😀
  Evident dupa ce le’am pus … 😀 😀 😀
  Aparent e haios, dar asta inseamna ca de fapt inca nu gresesc foarte des 😉

 131. Lumi
  da la 21:38 🙂

 132. Viq
  eu îl citesc pe purligar. Cînd nu se enervează (poate și din cauza berii 😆 ) pot sări peste vîrsta aia a lui stîngistă care debitează lozinci. În definitiv viitorul este mai mult al lui decît al nostru. Peste vreo 10 ani va fi mai dreptaci decît sîntem noi majoritatea de pe acest blog. Atunci va începe să-și amintească.

 133. VIQ
  Regret că mă răstălmăceşti.
  Parcă aveai simţul umorului, sau mi s-a părut?
  Oricum, tibi, aut. Liber la pulligeală şi la loazeală.
  Toate cele bune, bunule, VIQ!

 134. Nu știu dac-am spus-o: îmi plac articolele lui Clemy. Recunosc cu mîna pe inimă. 🙂

 135. Tibi Viq
  dacă simțiți nevoia să înjurați pe cineva mă ofer. 😆 Am antrenat boxeri în sensul că pe unii i-am pus la podea. 😆 Nu pe toți.

 136. filadel, „22:13”
  am dat peste unul care trebuia picat cu bacul nu in 2011 ci la vremea lui.
  Vrei sa cad in extaz dupa niste insiruiri fara logica?
  Ce se intampla aici?
  Nu mai aveti cu cine sta de vorba si l-ati luat pe Purligaru la reeducare?

 137. Lumi
  mulțam fain. Și io-s supărat. Dar nu pe tine. Nici pe viață. Sînt supărat pe mine că nu fac mai mult din cît aș putea.

 138. Eu ma declar dezamagita de ceea ce se vrea aici a fi o discutie constructiva.
  De aceea de maine incepand o sa intru in greva japoneza, asta insemnand ca o sa citesc dar nu o sa mai scriu nimic, timp de 3 zile.
  Ii invit si pe colegii mei de blog la un protest impotriva stupiditatii si spiritului de „mi se rupe” si „ba pe-a ma-tii” impus de catre Loda si Purligar, cu acordul gazdelor, fireste.
  Sa lasam gazdele sa discute in consens cu cei doi maimutzoi ai blogului.
  Sa vedem ce-o sa le iasa- vreun polip, ceva- si daca o sa le si placa.

  Cine este de acord , sa semneze protestul mai jos
  ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
  Nu va fie frica, in 3 zile fara noi blogul nu pica!

 139. Da, Lumi, DA!
  De şapte ani de zile dragul de VIQ nu reuşeşte să o reeduce pe Loda, iar acum experienţa se repetă cu purli.
  Bine măcar că după lupte seculare, s-a prins măcar kum este – sau a fost ? – cu erhaşul negativ.
  Am mai spus acum vreo doo sau trii zile: kum se revigorează copacul, kum vin IAR, dăunătorii să îl vestejească.
  OK!

 140. Și dacă pică ce-i? 😆
  Împreună l-am ridicat … ăăă nu știu ce replică urmează în mod natural.

 141. Nu mă băgați în seamă. La cîte articole am pus eu chiar n-am dreptul să-mi dau cu presupusul.

 142. Am semnat, Luminiţa!

  ps. hei viqule drag, zici că a săltat copacul pe nu ştiu ce loc?
  He he heee, sînt sigur că habar nu ai, de ce.

 143. Tibi

  21:32
  Gata!
  Mă duc să refac statistica: o vinit VIQ la discuţii.
  Amu, tre’ să iau în consideraţie, alt reper: lungimea postărilor.

  Daca a fost de bine nu m’am prins
  Mea culpa.
  Subiect inchis.

 144. Filadel
  Problema este limpede: nici tu, nici viq nu sunteţi ţinta dăunătorilor.
  Ţinta este CLEMY! Aici este aici!

 145. OK, VIQ! Subiect închis.
  Mai avem nişte subiecte subiective de vorovit. Depandă de tine.

 146. Tibi

  sînt de acord că cel care-și expune opiniile este cel atacat în primul rînd dar atunci noi toți sîntem cei care atacă fiindcă toți comentăm prin replică la ceea ce a scris ea. Nu sîntem întotdeauna de acord 100% cu toată lumea și nici nu discutăm, doamne iartă-mă, întotdeauna la subiect. Eu o iau pe arătură cel mai des. Recunosc.

  Ideea acestui blog, cel puțin așa cred eu – poate mă înșel, era libertatea opiniei, un loc unde poți să nu fii cenzurat atunci cînd îți păstrezi limbajul în limitele bunului simț (care a fost de fooooarte multe ori pus la pămînt) chiar dacă există și opinii diferite.

 147. Luminita

  E alegerea ta.
  Pe care o respect.

 148. Filadel
  Mea culpa dacă am pus în discuţie filosofia blogului.
  Eu mi-am exprimat numai nedumeririle mele personale, despre modul în care sunt comentate de unele persoane, problemele puse pe acest blog.
  Hai, că ştiu că nu trebuie să spun mai mult. Ştii la ce mă refer.

 149. Tibi

  am să concentrez asemeni lui Bruce Lee și Chuck Norris lovitura mea într-un singur cuvînt: JUDO. 😆

 150. eu nu am sa mai comentez… va voi citi si atat… e pacat…

 151. Nu Filadel
  Se spune kam aşe:
  Hai-şi-MO! Bine kă ne păstrăm apetenţa pentru glumeală. 🙂

  Mno dragilor, noapte bună, tuturor.
  Vă mai cetesc şi mîne. Şi deja regret că purli, a intrat în grevă. 🙂

 152. Aşa-i că despre tema propusă de Clemy:

  „Circul politic cotidian, gafele guvernului Boc și jocurile murdare ale ÎCCJ”

  Nu s-a prea discutat?

  Ei şi? Mai scrie Clemy mîine un articol, vine Loda iar cu şopîrle, vine iar purli cu Adam Smith, şi iar uităm despre gafele guvernului Boc, iar uităm despre circul făcut de uslinoşi, iar uităm că dacă justiţie nu e, nimic nu e.

 153. tibi,
  sa nu-i mai presam, ca nu vor intelege.
  Explicatia sta cuminte si e la locul ei ,
  Clemy scrie articole exceptionale aici dar comenteaza la Politeia.
  Ce vor Viq si Filadel mai mult, ca sa priceapa si ei cum devine chestia?
  Poate le explica Loda maine.
  😯

 154. Am spus lumi: tibi, aut!
  Măcar pentru trei zile, cum bine ai spus, tu.

 155. Regret filadel, că uiţi cine a distrus Poieniţa. Şi mai ales, de ce.

 156. De exemplu, cîteva perle marca THOR

  „1. Pentru parasuta penibila de Nicole , ii ofer ceea ce-i place cel mai mult , numere scurte de oral:”

  Nicole, este o femeie admirabilă, o femeie de toată isprava, o femeie care s-a implicat în NR cu toată energia sa.

  „2. Iar celor doua zdrentze penibile de pe blogul Patrasconiului care se faca ca “nu-i vede , nu-i aude” le transmit ca este ultima data cind le acord unor “neica nimeni” ca ei macar o secunda din timpul meu extrem de pretios ! ….. eheeeeeeeee !!!!!!”

  Domnul Pătrăşconiu, este unul dintre singurii jurnalişti cu coloană vertebrală din presa românească.

  3.( asta e de la mine) : timpul său preţios, a expirat cînd v-a f…t în gură pe voi, toţi.

  4. Nu aştept banarea. Aştept să vă treziţi.

  Cu drag, tibi.

 157. http://www.MagazinulCuScule.ro comercializeaza la cel mai mic pret din Romania, o gama larga de scule profesionale YATO pentru service-uri auto si vulcanizari precum si scule pentru acasa si scule pentru atelier. Printre marcile de scule comercializate, mentionam YATO, VOREL, STHOR, POWER UP, FLO, LUND.

  Avem peste 6000 de repere pe stoc din urmatoarele categorii:
  Truse de scule, Scule auto, scule constructii, scule electrice, scule electricieni, scule instalatori,scule pneumatice.
  Chei fixe, chei inelare, chei combinate, chei tubulare, chai articulate, chei reglabile.
  Ciocane si dalti, discuri abrazive, discuri circular, discuri diamantate, echipamente de protectie, imbusuri, scule masuratori, menghine si prese, rangi.
  Scule gradinarit, gratare si accesorii gratar, solutii securitate, echipamente sudura si aparate sudura, surubelnite, scule pentru taiere si aschiere, clesti si patenti, sfori si multe alte scule diverse.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s