Presedentia Romaniei, comunicat de presa

Marţi, 24 ianuarie a.c., a avut loc la Palatul Cotroceni, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Externe a domnului Cristian Diaconescu.

Vă prezentăm discursul susţinut de şeful statului cu această ocazie:

„Domnule ministru, ca de obicei la remanieri, doar Preşedintele vorbeşte; ministrul care a depus jurământul ascultă, şi aşa se termină ceremonia. Aş spune că un lucru extrem de important şi de salutat este că aici se află şi fostul ministru, domnul ministru Baconschi, şi noul ministru, ceea ce este un semnal de continuitate: politica externă a României nu se schimbă o dată cu miniştrii, ci are miezul ei fundamental, care va continua.

Aş vrea să mulţumesc domnului ministru Baconschi pentru modul cum şi-a exercitat mandatul ca ministru şi să vă doresc dumneavoastră succes pentru continuarea mandatului de ministru de externe al României. Aveţi o misiune grea – aş spune, după aspectele televizate, aproape imposibilă -, şi anume aceea că România are forţă să continue, şi acest lucru va trebui să fie principalul mesaj pe care îl transmiteţi omologilor dumneavoastră din Uniunea Europeană, de peste Atlantic şi nu numai.

Se observă o „veselie” a demolării; probabil reuşita recunoscută internaţional deranjează pe foarte mulţi, şi nu pot să nu observ că mesajul domnului Ion Iliescu – care, nici mai mult, nici mai puţin, aproape de pe masa de operaţie transmitea că Preşedintele în funcţie trebuie să răspundă, în condiţiile în care dânsul încă n-a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revoluţie. Îi vedeam pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta, care susţin nici mai mult nici mai puţin: demisia Preşedintelui, demisia Guvernului, demisia Parlamentului, adică o Românie neguvernată; vedeam activişti din Consiliul Politic al Armatei – chiar astăzi, foşti colonei în Armata României, dar care niciodată n-au fost dincolo de munci agricole, unde făceau propaganda lui Ilie Ceauşescu – manifestând viguros împotriva a ceea ce s-a făcut până astăzi pentru redresarea României, şi, foarte adevărat, am văzut în aceste ultime două săptămâni români nemulţumiţi, pe bună dreptate nemulţumiţi, şi pentru care va trebui şi mai multă explicaţie, şi soluţii. Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători din Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România. Este obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii, este obiectivul unor oameni care astăzi trebuie să răspundă în faţa legii, de a crea dezordine, de data aceasta urcându-se pe un val îndreptăţit de nemulţumire al oamenilor care au trecut printr-un proces dur de ajustări structurale necesare pentru ca România să poată merge înainte – tăieri de salarii, creşteri de TVA, reduceri sau introduceri de impozite pe un anumit segment din pensii. Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca România să se întoarcă la începutul anilor 90 posibilitatea să se urce pe valul nemulţumirii populare. Este o nemulţumire pe care o ştiu, şi nu de azi, nu de două săptămâni, o ştiu din 2009. Sunt un preşedinte care a câştigat alegerile în condiţiile în care se reduceau câte patru zile de plăţi de salarii pentru toţi bugetarii în lunile noiembrie şi decembrie 2009.

Deci, aveţi o misiune extrem de dificilă – şi o sintetizez din nou: aceea de a recunoaşte nemulţumirea oamenilor pe măsurile care s-au luat, dar care crează României şansa să evolueze pozitiv şi, în acelaşi timp, să probaţi sau să susţineţi cu argumente că România merge înainte.

Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, mesajul lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al „societăţii civile”, fostul colonel Dogaru, sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actual şef al fracţiunii Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin.

Domnule ministru, aveţi o misiune grea, în care vă voi susţine, şi sper ca cele ce voi clarifica în intervenţia mea de mâine cu românii să vă poată fi un suport. Vă doresc mult succes în mandatul dumneavoastră! Succes!”
Departamentul de Comunicare Publică
24 Ianuarie 2012

24 responses to “Presedentia Romaniei, comunicat de presa

 1. 25 ianuarie 2012
  sa vedem ce va spune azi Basescu..

  TB or not TB, that’s the question!
  🙂

 2. Scorpy

  Deja ce se putea spune a spus aici.
  Nu vad ce ar mai putea aduce in plus fara sa schimbe situatia care acum mi se pare ca ii e favorabila.
  Vedem !

 3. Noapte buna.
  Maine am o zi plina 😦

 4. salve,
  ai dreptate, si eu vad situatia ca fiindu-i favorabila, dar ar avea enorm de multe lucruri de spus tuturor cetatenilor: si mitingistilor, si nemitingistilor, si pro-TB, si anti-TB, si politicienilor, si politrucilor, si televiziunilor criminale, si cele cumintele….deci toti asteapta cu sufletul la gura, dar probabil ca vom afla doar partial, doar ceea ce este voie acum sa ajunga la urechile tuturor..
  🙂

 5. „doar Preşedintele vorbeşte”
  – Cata voluptate de a vorbi singur!
  „Aş vrea să mulţumesc domnului ministru Baconschi”
  – Deci l-a schimbat doar ca sa dea satisfactie strazii? Nu se poate!!!
  „Aveţi o misiune grea – aş spune, după aspectele televizate, aproape imposibilă”
  – Minunat! Presedintele Romaniei isi bazeaza judecatile pe ce se vede la tv
  „Se observă o “veselie” a demolării”
  – Foarte „colorat” limbaj, adecvat momentului

 6. „Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători din Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România”
  – Nu va mai uitati, domnule presedinte, la televizor! Poate aveti si altceva de facut
  „Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca România să se întoarcă la începutul anilor 90 posibilitatea să se urce pe valul nemulţumirii populare.”
  Da’ valul cine l-a creat, domnule Presedinte?

 7. „Sunt un preşedinte care a câştigat alegerile în condiţiile în care se reduceau câte patru zile de plăţi de salarii pentru toţi bugetarii în lunile noiembrie şi decembrie 2009”
  -Si care si-a recompensat alegatorii cu 5 zile fara salarii pe luna

 8. domnule ghenea, esti vädit räutäcios, nu l-a schimbat de ” aia”, chiar baconschi a declarat.

  nu, el stie , cä este un matrafaslac cu iz securist,
  ce vretzi sä bagatelizatzi??????????

  vä place, numai limba de lemn comunistä.

 9. „Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? ”
  – Tocmai am aflat: Voronin e de vina. Dar ce ar putea face domnul Diaconescu in privinta asta. Sa se duca la Washington si sa avertizeze despre monstruasa coalitie Ponta-Antonescu(!)-Voronin?

 10. ATAT VÄ DUCE CAPUL; CAND FACI UN SACRIFICIU PT: TZARÄ

  VREI RECONPENSÄ??????????????

  GANDIRE DE COMUNIST, nu de patriot, acum, cand poate in curand sä meargä mai bine, invräjbitzi. RUSINOS:

 11. Dan Ghenă
  Tu eşti şocat încă de cînd te-ai născut. Ştii de ce?
  De bucurie, te-a aruncat mămica ta de două ori în sus dar, te-a prins numai o dată. Şi de căzut, ai căzut direct în cap. Şi aşa ai rămas: bătut în cap.

 12. „şi sper ca cele ce voi clarifica în intervenţia mea de mâine cu românii să vă poată fi un suport.”
  Nu stiu ce va fi „interventia cu romanii”, dar, domnule Diaconescu, luati-va un carnetel si notati-va pretioasele indicatii. Puteti folosi carnetelul de la invatamantul politic. daca il mai aveti. S-ar putea sa fi ramas valabile formulele despre agenturile straine si dusmanii socialismului, pardon, capitalismului, ca domnul presedinte e de dreapta (dar musai neafiliat politic!)

 13. Astept cu interes „interventia cu romanii”. Sper sa nu-l podideasca plansul.

 14. Dar cine esti tu, Dan Ghenea, sa ne dai lectii la toti, sa monopolizezi un forum de discutii civilizat? N-ai pe cine sa injuri (cand nu te uiti in oglinda)? nu te mai asculta rudele apropiate? NB. nu remarc preferintele politice, nu le comentez si nici nu ma intereseaza. Dar politetea in comunicare, da, ma intereseaza. PS. nu te obosi sa raspunzi, nu merit eu atata de la tine!

 15. ironii, si argumente ieftine, mitocänii si isterii, asta este marca crin-creti si co-chilotul, atunci cum potzi avea alte pretentzii , dela sustinätorii lor.
  cum este posibil sä sustzii un securist mizerabil ca voiculescu, un dogaru omul kgb, oare chiar
  habar nu au tinerii, ce toxici sunt acestii tortzionari.

  de oascä si canaradul ei, nu mä mir.

 16. @cinic
  Domnule cinic,
  Imi sugerati sa iau lectii de politete de la doamna theo- nona sau de la domnul tibi?
  Folosesc adresarea la persoana a II-a plural, semnez cu numele meu adevarat, ma refer la cuvintele altcuiva cu semnele citarii, sefului statului ii spun numai Domnul Presedinte (dar nu pot sa nu-l compatimesc atunci cand ii tremura vocea), ce alte politeturi as putea adauga.
  A fost o placere sa va raspund.
  Dan Ghenea

 17. Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  Domnule Ghenea, eu nu intentionez sa va reprosez „ironia” din texte pe fond, sunteti liber sa practicati zeflemeaua pe post de argumente, se poarta (este cool) doresc doar sa va atentionez asupra lipsei de cunoastere a sintagmei limbii romane.
  Daca v-ar fi preocupat mai putin sa „percepeti” tremurul din glasul presedintelui, a-ti fi sesizat faptul ca fraza cu pricina avea urmatoarea constructie : sper ca cele ce voi clarifica în intervenţia mea de mâine, ( pauza si tonalitatea vocii au marcat explicit o virgula) cu românii, să vă poată fi un suport.
  Acum sigur ca, toti cei ce cauta in interventiile publice ale presedintelui o hiba, o intonatie, o vorba pe care sa o foloseasca drept arma, asteapta cu infrigurare „interventia”. De obicei, aceste „interventii” sunt baroase in moalele capului miticilor si zile in sir se adus schelalaituri televizate menite a pansa ranile.
  Bref, in toti acesti ultimi ani, presedintele a facut permanent agenda publica si, dupa scurtul interval in care adversarii sai au exultat amagindu-se ca „au preluat controlul”, a decis ca este timpul, dupa ce a contabilizat loviturile fara a se panica sau pierde uzul ratiunii, sa prinda din nou haturile.
  Va place au ba, se pare ca nu avem inca, in spatiul public, un alt personaj capabil sa cante un solo si orhestra sa il urmeze.

 18. 1. V-ati referit probabil la sintaxa (nu sintagma) limbii romane
  2. Textul l-am preluat (cu copy si paste) asa cum a fost el redactat de Biroul de Presa al Presedintelui; reprosati-le domniilor lor lipsa virgulei.
  3. Intre timp ati avut ocazia sa ascultati epocala interventie de azi virgula cu romanii virgula; a fost plina de „argumente”; oricum a fost foarte previzibila si adormitoare.
  The End

 19. uitatzi-vä pe blogul lui rahoveanu meritä.

 20. Dan Ghenea

  I see.
  Deci „ne opunem” domnului presedinte cu tremolo in glas pe palierul bunului simt si al transparentei.
  Al echilibrului si criticii ratiunii pure 😉

  Domnule Ghenea, nu te supara oe mine dar „cine” „ne opunem” ?

  Pentru ca din cate stiu eu „inimicii” domnului presedinte sunt adunati in noul front de innebunire nationala, de la posedatii luii Crin pana la fanaticii lui Iliescu, via zombii cu hlamida.
  In cuvinte simple, daca nu Basescu, atunci CINE ?

 21. @Viq
  In cuvinte si mai simple: ORICINE.

 22. Dan Ghenea

  Am inteles.
  Esti dus.

 23. väd cä nimeni nu a remarcat, din vestitzii jurnalisti. chiul-crin, cu co-chilotul, au cerut o intrevedere cu ambasadorii, la care,
  obositul natziunii, nu s-a dus.

  dar a apärut la discutzii cu jurnalistii.

  cretinul asta, nu e bun nici de pus pasnic la oi.

  cat de tampitzi sunt liberalii, sä mai sustinä un ratat.??????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s