Viscolul vine de la răsărit

Viscolul care bântuie peste România a avut marele merit de a tempera avântul revoluționar al protestatarilor din Piața Universității. Și i-a oferit premierului Boc oportunitatea de a arăta electoratului cât este de preocupat de modul în care se desfășoară dezăpezirea punând personal mâna pe lopată în fața camerelor de luat vederi și vizitând în plină noapte operațiunile de dezăpezire.

Nu este în principiu rău ca un premier să arate că este sincer interesat de problema zăpezii (deși eu ma întreb de ce viscolul în luna ianuarie este un eveniment și o surpriză) dar nu știu cât efect va avea această operațiune de PR a premierului. Sigur, în comparație cu liderii USL, care au continuat să toace mărunt discursul prezidențial, Emil Boc a încercat măcar să arate că este aproape de preocupările populației dar mi-e teamă că acest blitzkrieg mediatic nu îl va salva de mânia prezidențială ce se va abate asupra capului domniei sale în viitorul nu prea îndepărtat.

Atât însă deocamdată despre guvern și premier. Acum însă, că insurecția se îndreaptă către un final sigur și puțin glorios, este cazul să vedem care este situația în care se află opoziția după „războiul” de două săptămâni împotriva „dictaturii”. Am spus ieri că la prima vedere opoziția a câștigat puncte serioase. Cu toate acestea USL se află într-o stare mai fragilă decât era înaintea începerii „revoluției din ianuarie”. Ideea demisiei în bloc a parlamentarilor opoziției, idee vânturată de Crin Antonescu, a fost ferm respinsă de PSD. După Adrian Năstase a venit ieri rândul lui Victor Ponta să explice că demisia deputaților USL nu ar duce la alegeri anticipate și a venit cu încă un motiv pentru a refuza această inițiativă pentru că „Vorbim de partea de modificare a Constitutiei, care in acest moment, doua treimi, nu se poate realiza decat cu noi, de legea votului prin corespondenta, de exemplu, pe care o consideram o lege gresita. Deci sunt lucruri foarte importante pe care mi-e teama ca Puterea actuala, tocmai profitand de lipsa noastra de acolo, s-ar vedea incurajata sa le foloseasca„.

Constituția va trebui modificată chiar dacă domnului Ponta îi convine sau nu și asta probabil că a aflat domnia sa și de la întâlnirea cu ambasadorii statelor Uniunii Europene. Dacă România vrea să participe în viitor la moneda unică va trebui să accepte înscrierea în Constituție a deficitului zero. Lui Victor Ponta îi este mai ușor să vorbească în schimb despre votul prin corespondență decât să recunoască că PSD, care visează la reinstalarea la Palatul Victoria, va trebui să joace după muzica de la Bruxelles dacă vrea ca partidul să nu rămână încă câțiva ani în opoziție nu datorită lui Traian Băsescu ci datorită opoziției UE.

Declarația președintelui PSD nu face decât să arate că între domnia sa și Crin Antonescu s-a căscat o mare prăpastie. După ce PSD s-a lăsat târât în circul revoluției ratate, în acțiunea liberalilor de a confisca manifestările populare, după ce Victor Ponta a făcut prostia să meargă la Strasbourg pentru a cere sancționarea României pentru încălcări inexistente ale drepturilor omului, partidul a început să privească extrem de prost faptul că liderul unui partid minor a început să dicteze acțiunile USL. Iar Victor Ponta nu poate să sfideze baronetul local care va duce în spate viitoarele alegeri pentru toanele amicului său Crin Antonescu. De aici și refuzul public al ultimei ințiative liberale.

Și pentru că de mai multe ori pe acest blog, dar și pe blogurile prietene, s-a pus în repetate rânduri întrebarea privind motivațiile atacurilor opoziției din ultimele luni, aș îndrăzni să emit câteva ipoteze. Prima ține de calendarul electoral al acestui an și de situația în care se găsea USL, pe un trend descrescător extrem de accentuat. Cea de a doua ține mai mult de contextul internațional de la granița de est a României, cu precădere de complicata ecuație ce se desfășoară în prezent la Moscova. Vladimir Putin se află în plină campanie de realegere în funcția de președinte al Rusiei într-un moment în care relațiile UE cu Iranul sunt mai proaste ca niciodată. Iar premierul rus, un partener internațional al Iranului, are tot interesul să slăbească flancul estic al UE iar România este un teatru de operații excelent din acest punct de vedere. Atât prin poziționarea geografică cât și prin partida rusească din interiorul USL.

În România viscolul vine întotdeauna de la răsărit atât în prognoza meteo cât și în viața politică.

Clemy

54 responses to “Viscolul vine de la răsărit

 1. Bună dimineața! 🙂
  A intrat net-ul, nu stiu pentru câtă vreme, generatorul papă litrii de combustibil și eu am primit „verde” de la Mme Old pentru câteva minute! :d:

  Clemy, brici ca de obicei! 🙂
  Circul „contras” a fost umflat și dezumflat de crivăț. Deh, așa-i când te bazezi pe vânt! 😆

 2. Revin la societatea civila, ca aveam o datorie-

  „Preşedintele a cerut societăţii civile şi intelectualilor să iasă din letargie şi să-l sprijine ca-n vremurile bune. Când într-adevăr l-au sprijinit ca pe niciun alt preşedinte dinaintea sa. Din păcate, nenumăratele sale gafe au arătat că Traian Băsescu are-n sinea lui toate reflexele românului mediu: autoritarism, sexism, rasism, dispreţ pentru intelectuali, e drept, nu în proporţii catastrofale (e o exagerare uriaşă să vezi în el un fascist sau un tiran), ci, ca să zic aşa, la nivel de stil de viaţă şi de gândire cotidiană. Nici când toate acestea au devenit evidente nu l-au părăsit toţi oamenii de cultură, pentru că încă deosebeau omul politic de omul pur şi simplu. Curând, şi omul politic şi-a epuizat credibilitatea, iar azi nu cred că vor mai răspunde mulţi intelectuali chemării sale în ajutor. În definitiv, ultimul ţap ispăşitor al puterii, Theodor Baconschi, e unul dintre puţinii intelectuali din conducerea PDL…

  M-am cutremurat, ascultând discursul de alaltăieri, la curajul lui Băsescu de a ne arăta, cum arăţi un câmp plin cu oseminte, ce ne aşteaptă în viitor. Am aflat că nu ne mai putem baza pe investiţiile străine, ci doar „pe forţe proprii”, ceea ce ne întoarce, economic, în evul mediu comunist. Am aflat că şansa noastră e strângerea relaţiilor cu ţările din jur şi, fireşte, cu prietenii noştri tradiţionali, China şi Africa. Scăparea, cum s-ar spune, e unde-o căuta şi nea Ceaşcă pe vremuri. Am mai aflat că nimeni nu poate să fugă de criză, dar că împreună, strâns uniţi etc. etc.

  E greu să te-mpotriveşti vântului schimbării. El te mătură şi cu un discurs bun, şi cu unul rău, şi pe drept, şi pe nedrept. Dar vântul rămâne vânt, poate doar dărâma, nu şi edifica. Vom abandona anul acesta, poate, corabia beată a actualei puteri. Dar, în loc de salvarea aşteptată, mă tem că ne vom trezi pe pluta Meduzei, unde ne vom devora unii pe alţii pentru supravieţuire”

  Cartarescu.

 3. neata,

  aici greseste cartarescu:
  Am aflat că nu ne mai putem baza pe investiţiile străine, ci doar “pe forţe proprii”, ceea ce ne întoarce, economic, în evul mediu comunist.

  dau un exemplu: Germania si alte tari de talia ei..
  nu sint comuniste si se bazeaza enorm de mult pe oamenii lor, pe sistemul institutionalizat foarte bine pus la punct.
  Asta ar trebui sa faca si Romania (nu Basescu singur! asta este clar), institutii puternice si serioase, justitie adevarata plus solidaritate

 4. din pacate din anumite puncte de vedere intre Germania si Romania este o distanta de….150 ani…
  😦

 5. „skorpion… vroiam sa fiu maltitios 🙂 … dar ai dreptate… doar ca in modul in care se prezinta lucrurile ai dreptate si cu a doua… 😦

 6. 1. In Romania iarna a venit intotdeauna de la rusi.

  Ieri a fost partea a doua a unui documentar despre Rusia lui Putin, extrem de interesant.
  (Poate am sa deschid un club privat virtual cu taxa la intrare 😀 😀 😀 in interiorul caruia sa putem vedea materiale de genul asta ca mi se par intr’adevar importante).
  Putin se pregateste de ascensiune. Nu doar in varful Kremlinului, ci cred ca are drept obiectiv varful lumii.
  2012 e an de cotitura si daca nu dam coltu’ cu ocazia asta o sa fie ok.

  2. Spectacolul oferit de Boc cu lopata nu ar fi avut absolut nici o importanta daca cretinii de serviciu nu ar fi sarit sa muste din ea.
  E ca ala care ia un bat cu el, aparent fara nici un rost, cand intra pe straduta intunecata. Abia cand latraii sar din ghene cu dintii ranjiti intelegi ca nu e rau sa ai un bat cu tine.

  3. Eu nu cred ca USL a crescut in ochii electoratului.
  Este posibil dar extrem de ptuin probabil. Iar pe sondajele alea nu dau doi bani. Din perspectiva mea, opozitia a pierdut
  a ) pe termen scurt; nu e putin lucru sa organizezi/manipulezi cu 80% din media, iar cand iesi langa protestatari sa fii luat la huiduieli, nu inseamna nici pe departe ca istoria ti’a adus o crestere de popularitate, dimpotriva.
  b) pe termen mediu; odata cu micul fas al „revolutiei” de paie are loc marea fasaiala a manipularii mogulilor. Decredibilizarea este un proces complex, de lunga durata care a inceput de mai multa vreme si care continua accelerat. In scurta vreme nici cei mai fanatici antibasisti nu vor mai pune botul la prostiile lor. Sunt limite de minim respect pentru inteligenta telespectatorului care totusi nu pot fi depasite fara consecinte.
  c) pe termen lung; actiunea internationala a lui Ponta si boala somnului care l’a lovit pe Crin Adormescu, scad drastic credibilitatea unei alternative viabile la Basescu si formatiunea politica pe care el o va sprijini (care inca nu suntem siguri daca va ramane PDL sau nu 😉 )
  Inclin sa cred ca la urmatoarele parlamentare procentul USL va fi mult mai slab decat spera cel mai infocat basescian.

  Cer scuze pentru lungime, stiu ca pot fi persoane deranjate de asta dar pe de o parte punctele puse in discutie de Clemy presupun un raspuns al fiecaruia dintre noi privind subiectele respective iar pe de alta parte, libertatea de a citi sau a sari peste e deplina si prin urmare nu deranjeaza pe nimeni sper. 🙂
  Nu in ultimul rand nu pot sta imobilizat mai mult de cateva minute in fata monitorlui 😀

 7. Scorpy

  Cartarescu e depresiv acolo.
  Nu spune ca alternativa la Basescu ar fi mai buna, nici macar nu o sugereaza. Spune doar ca orizontul sau se inchide. Asa incep marile drame umane.
  Ca vina ii apartine lui Basescu, mogulimii care trage Romania in jos de zeci de ani sau propriei sale diete prea saraca in micronutrientii esentiali, nu conteaza din punctul sau de vedere.
  Ceea ce’l coboara aici cu cateva trepte intelectuale.
  E totusi un om.

 8. salve, Viq

  eu de ani de zile ma tem de ascensiunea lui Putin, care intr-adevar s-a aratat si pina acum ca un dictator in devenire (ziaristi, bancheri, avocati, oameni incomozi asasinati la drumul mare).
  UE ar trebui sa caste gura inca de demult. Opozitia din Rusia exista dar este infima…dar UE nu va fi prudenta din cauza trocului cu gaze..

  Cartarescu este cel care era foarte deprimat la Berlin pentru Basescu ca va pierde si va merita sa piarda al doilea mandat prezidential?
  asta se intimpla in vara lui 2009.
  asa ca Cartarescu nu este intelectualul de care are nevoie Basescu, azi optimist, miine speriat, azi optimist, miine deprimat si dind bir cu fugitii

 9. oare intelectualii tarii se reduc la cartarescu,liceeanu sau cum io mai chema ,unde este floarea intelectuala din tara , stau ascunsi precum strutii niste lasi, eu ii consider tradatori, ar putea macar sa scrie sau sa se uneasca si sa se autoinvite prin emisiuni tv, ies in fata toti care au vazut ca merge, sa te dai intelectual,si saracutul de BOC, cind este serios este certat de BASE, CIND ZIMBESTE ESTE BLEG, ASTA SINT POSTURILE TV , ASTA ESTE NIVELUL LOR DE ANALIZA,iar bietii rusi credeti ca lor le place ce este in tara lor, foarte multi pleaca in afara dar daca sint usor de manipulat de acolo vine puterea rusului, cred ca avem legaturi de singe intre tari ca sintem ca popor la fel ca ei.

 10. Salut all!
  Cartarescu nu are dreptul sa fie depresiv(decat in jurnalul sau personal) in situatia in cara TOATA este depresiva si astepta incurajari si solutii de la liderii de opinie. Eu imi pot permite sa fiu depresiv acasa sau aici, dar personalitatile publice nu-si pot permite sa arunce tara in haos din cauze(angoase) personale.

 11. De mult tot vreau sa scriu despre Cartarescu…si aman.

  Cartarescu, mi-a fost aratat prima oara de Marin Mincu, in 1988, citat intre multe valoroase perle ale poeziei romanesti, in acel incredibil Eseu despre textul poetic II.
  Eu nu l-am mai gasit si imi ramane doar acea prima referinta despre el.

  Eu nu stiu de ce se amesteca in toate cei care nu au simt decat pentru unele.
  Ce cauta un poet in analize politice si economice?

  “M-am cutremurat, ascultând discursul de alaltăieri, la curajul lui Băsescu de a ne arăta, cum arăţi un câmp plin cu oseminte, ce ne aşteaptă în viitor. Am aflat că nu ne mai putem baza pe investiţiile străine, ci doar “pe forţe proprii”, ceea ce ne întoarce, economic, în evul mediu comunist. Am aflat că şansa noastră e strângerea relaţiilor cu ţările din jur şi, fireşte, cu prietenii noştri tradiţionali, China şi Africa. Scăparea, cum s-ar spune, e unde-o căuta şi nea Ceaşcă pe vremuri. Am mai aflat că nimeni nu poate să fugă de criză, dar că împreună, strâns uniţi etc. etc.”

  Poetule, ţări mari ale lumii merg acum “prin noi insine”, vezi Germania, vezi chiar Statele Unite. Tocmai faptul ca aceste ţări mari au pierdut tarile medii si subdezvoltate economic ca piata de desfacere – in favoarea Chinei si Indiei, tocmai acest fapt, zic, poetule – este cel care i-a afectat si i-a adus aici.

  Mai mult , venirea Chinei pe propriile lor piete cu produse medii tehnologizate dar din ce in ce mai putin medii (in crestere) – reprezinta a doua mare problema. Ceea ce Basescu spune este ceea ce si ei spun acum , poetule.
  Dar in plus, Basescu spune ca solutia Chinei o putem adopta si noi, catre piete inferioare noua dar si catre cei mari, cum deja am facut-o in anii care au trecut (vezi Dacia dar nu numai).

  Poetule, Romania poate adopta politica de penetrare chineza in pietele lor, poate semana Chinei deoarece mana de lucru este ieftina, Poetule, ca si in China si nu ca in Germania.

  Cum poti intelege atat de putin?

  “E greu să te-mpotriveşti vântului schimbării. El te mătură şi cu un discurs bun, şi cu unul rău, şi pe drept, şi pe nedrept. Dar vântul rămâne vânt, poate doar dărâma, nu şi edifica. Vom abandona anul acesta, poate, corabia beată a actualei puteri. Dar, în loc de salvarea aşteptată, mă tem că ne vom trezi pe pluta Meduzei, unde ne vom devora unii pe alţii pentru supravieţuire”

  Mai asteapta tu salvari de unde nu pot veni , Poetule , si ai rezerva de hrana, apa, motorina – pentru ceea ce se va intampla daca vor veni cei pe care ii sustii.

  De ce nu ramai la poezie, unde “odata vroiai … caci odata vroiai, galeso, apetisanto!” ?

 12. cärtärescu, nu este singurul atras spre miere,din päcate sunt si altzi scriitori filozofi, psiologi , etc. ce au aräta adevärata lor fatzä.

 13. cärtärescu, crede cä noi din diaspora, nu stim, ce fitile, ce carcotas este, este un arivist infect, ce comploteazä de mult.

 14. Salut!
  Pertinent textul lui Clemy, pertinente comentariile.
  Unele lucruri sunt certitudini, altele, in special cele care tin de evolutia evenimentelor, au marja lor de relativitate.
  In ce priveste opozitia din Romania si dementa televizata a contrafacerii realitatii, sunt de acord cu parerea lui Viq: este un exces de manipulare la care „adresantul”, ori cat de vulnerabil, reactioneaza in cele din urma paradoxal: ajunge sa respinga mesajul si „expeditorul”, prin „prea plin”. Poate (si sper asta), exista macar niste reziduuri de discernamant si bun-simt care ajung sa isi spuna cuvantul.
  Despre Cartarescu s-a cam spus ce era de spus. Cred ca nu are nici o bruma de inclinatie spre analiza politica, doar o anume viziune personala pe care da, era mult mai potrivit sa o pastreze pentru sine. Nu-l pot banui de rea-credinta (desi m-am invatat sa nu ma mai mir de nimic), doar de un „talent” al inoportunitatii in momentele in care nu de reactii emotionale inadecvate si care accentueaza deruta, avem nevoie…
  Despre proiectele (deja formulate si asumate) lui Putin si eu cred ca se inscriu perfect si periculos in „destinul” trasat de testamentul lui Petru cel Mare, „asezonat” cu tot ceea ce a adus umanitatii bolsevismul sovietic.

 15. Legat de sondaje.
  Nici eu nu cred ca sunt corecte si deci, relevante.
  Dar putem accepta ca rezultatele reflecta realitatea. Care realitate?
  Ca USL creste pt ca oamenii au incredere in USL si o vad ca o alternativa mai buna, deci de dorit?
  Sau ca USL creste prin scaderea increderii in puterea actuala?
  Sunt doua lucruri diferite.
  O parte din nemultumitii de azi sunt cei care prefera statul asistential. Astia sunt atrasi de oferta de stanga a USL si au votat constant stanga.
  O parte, sunt nemultumiti ca s-a facut prea putin pe calea reformelor, ca s-a gresit prea mult etc. Acestia pot raspunde, aparent in favoarea USL intr-un sondaj, dar nu vor vota niciodata cu USL.
  Dintre „nehotarati”, dintre cei care nu au optiuni clare de dreapta sau stanga (mai mult, sau mai putin constientizate), o parte s-ar putea sa nu voteze cu USlL datorita unei reactii de respingere prin bunul-simt rezidual, minimal de care vorbeam mai sus.
  Mai pe scurt, „intentia” de vot din sondaje nu se suprapune pe votul real.
  Dpmv, sondajele PUBLICE de opinie sunt instrumente de manipulare, pozitiva sau negativa (aici depinde de cine si in ce scop le foloseste).

 16. FuriousWordPressRipper

  Am ascultat si eu mesajul presedintelui adresat „romanilor”, dar acolo sunt mai multe mesaje, iar cel mai important este cel pentru opozitie. Nu vreau sa intru in detalii, dar va sugerez sa cititi mesajul si printre randuri. Macar incercati. „Ca Cartarescu” scrie scenarii de telenovele in care personalejele principale sunt oameni politici, nu este o noutate si ma mir ca mai este luat in serios. Am spus-o si ieri, o spun si azi, intelectualii au socotelile lor, interese accentuat egoiste si care nu se suprapun cu agenda publica decat foarte putin si numai cand in discutie se pune si imaginea lor proprie. Intelectualii sunt ca globurile si beteala bradului de Craciun. Ii scoti o data pe an si te bucuri de ei doua saptamani. Apoi, cu grija, ii ambalezi si ii pui bine pentru Craciunul viitor. Din punctul asta de vedere, Hrusca este un exemplu de onestitate. Vine in tara numai de sarbatori, iar dupa ce isi face treaba isi ia banii si se intoarce la treburile lui. Cei precum Cartarescu, convinsi de faptul ca ei trebuie sa stea mot, in frunte, comit „emanatii” pe toata perioada anului si, chiar daca nu primesc decat maruntisul, se simt indreptatiti sa il primeasca regulat. Cartarescu este doar un exemplu, dar sunt foarte multi ca el.

 17. In privinta ONG/societate civila/USL, un articol bun are Florina pe Blogary:
  http://www.blogary.ro/2012/01/lideri-usl-angajam-societate-civila-pe-bani-publici/

 18. Buna ziua,
  Astazi ,27.01.2012, ora 20.30, invitatul emisiunii Romania la zi, la WEST TV, este Mihail Neamtu.
  Postul poate fi vizionat si online

 19. O analiza pentru PSD a declaratiei presedintelui a facut DIP. :
  http://www.inpolitics.ro/adevaratele-mesaje-din-discursul-lui-traian-basescu-art65818.aspx
  interesant de citit.

 20. Salut tuturor!
  Viscolul vine de la rasarit. Asa este, dar frigul , dezorganizarea haosul care domneste acum sunt produse strict romanesti.
  Spune o vorba buna romanesca: „Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista”
  Asa si cu bunii nostrii conducatori care iata sunt aproape infranti de o iarna obisnuita aici in Ro.

 21. FuriousWordPressRipper

  Ghicitoare
  Aveti trei incercari sa ghiciti ce mare si important lider politic reformator a declarat urmatoarele:
  „Dacă într-o lună Guvernul nu găseşte soluţii la problemele oamenilor, atunci să plece”
  Imi este din ce in ce mai clar ca alegerile interne, facute asa cum au fost facute, nu au avut niciodata in intentie reforma interna. PDL nu trebuia sa ramana nici puternic si nici orientat spre o reforma reala. S-au promovat in fruntea partidului niste cururi.

 22. Cristian, eu unul sant satul de dilemele acestui intarziat Wether(Cartarescu). Dilemele sale sunt acum notorii si atat de diverse incat ar trebui sa le puna etichete de identificare.
  Sa se inteleaga poietul si romancierul Cartarescu este definit de critica literara, dar editorialistul si „ziaristul” Cartarescu ar trebui sa ia o lunga pauza, sa cumpanesca si sa se hotarasca ce intelege si ce nu inainte de a face loc gandurilor sale catre coala de hartie , dar mai ales catre gazeta, ziar ….

 23. @purly. Nu e evident ca banii disponibili se imputineaza? Va investi un fond de pensii in bonduri romanesti sau in cele franceze? Daca ai priceput ceva din discursul lui Obama, outsourcing-ul american va fi fiscal descurajat. Vor mai fi investitii green-field in RO, dar „pactolul” de dupa 2006 nu va mai fi curand. In aceste conditii, e de neimaginat ca sumele mari sa vina din interiorul RO? deci ce te ingrozeste ? PS. Pt. acei bani putini concureaza si bulgarii si sarbii si croatii si… si.., iar pt. anumite domenii nici daca tot bugetul tarii se duce spre madam Grapini tot nu putem concura cu Bangladesh!

 24. tara piere si baba se piaptänä,

  foca neagrä cu mustätzi, alina väleanu pregäteste terenul, sä facä loby pt. o firmä de telefonie. aceastä femeie , aleargä dupä bani disperatä, este si directoare, la una din afacerile lui nasu patriciu.

  asta nu vede nimeni???????? PARAZITUL CRIN, se face cä plouä
  dar afacerile cu nasu si voiculescu curg.sigur prin interpusi.

  ca si a interlopului santajist d. diaconescu

 25. Fury :
  ,,Jenialul’ de Oltean 🙂

 26. astia de la adevarul nu mai au cum sa scrie ce vor?

  se auto provoaca cu 2 postari /minut ?

  jalnic, tovarasi … patetic de jalnic

 27. purligaru' anticomunist

  @cinic…necesitatea nu am cum sa nu o accept… traba cu vointa politica ma doarea…ba mai mult, cu capacitatea clasei politice, in intregime, de a intelege ceva dintr-un discurs economic corect…

 28. purligaru' anticomunist

  scuze cu multiplele nick-uri, folosesc zilnic intre 2 si 4 computere si raman chestii diferite salvate prin ele…

 29. Salut
  În atenţia marilor admiratori ai ilicescului şi a pesedelei păstorită de mnealui

  http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/ultimele-zile-ale-lui-iuliu-maniu-articol-integral-251544.html

 30. Excelenta, ca de obicei, analiza ta Clemy. Nici eu nu exclud, raportandu-ma la mai vechile legaturi cu „Rasaritul” ale celor celor ce dirijeaza USLA, interferente venite dinspre Mama Rusia. Cert este ca totul se joaca inca si mi se pare ca, deocamdata, apetitul de mitinguri s-a dezumflat. Am trecut in seara asta prin Piata Unirii din Cluj, unde sub Statuia lui Mathias Rex se aduna protestatarii. Erau cam 50-60 de persoane, vreo 3-4 ii indemnau pe rand la porta-voce, ceilalti sporovaiau. Majoritatea erau varstnici, dar in buna conditie fizica, solizi. Apropos, probabil ca ati vazut filmuletul TV Transilvania Brasov, redat si pe blogul lui Radu Moraru. Oricum, aici e link-ul: http://www.nasul.tv/2012/01/26/bursa-pnl-pentru-romi-50-de-lei-o-zi-de-protest-in-piata-sfatului-150-in-piata-universitatii/
  Salve Tibi. Am citit de dimineata. Este cutremurator. Il recomanzi si bunicutei din Zalau?

 31. servus, mada_lina.
  Sigur că da. Dar nu numai ei. Mai cochetează şi alţii cu roşii.

 32. FuriousWordPressRipper

  Seara buna! Sunt inghetat bocna! Mainile au luat forma manerului lopetii de zapada.
  Servus, Loda! Va asigur de tot respectul meu.

 33. @Salutare all.
  Clemy, o analiza corecta ! De acord cu tine.

  Am verificat si eu autenticitatea informatiilor oferite de RTT Brasov – postate pe blogul Nasului – cu privire la racolarea rromilor din cartierul Garcini-municipiul Sacele, pentru mitingurile USL. Fiind de prin partile acelea si avand rude in Sacele, am putut verifica la fata locului. Ei bine, informatiile se confirma. Organizatoa PNL din Sacele i-au recrutat pe rromi nu numai pentru protestele din Brasov, ci si pentru protestele din Bucuresti. Din ce am aflat de la sursele mele, peste 150 de rromi saceleni au fost prezenti in Bucuresti la mitingul USL.
  Daca nenorocitii astia de la PNL se coboara la acest nivel, va dati seama de ce se va intampla cu tara asta daca ar ajunge la putere? Invazia lacustelor va fi pepsi pe langa ce hecatombe vor provoca PeNaLii si tovarasii lor din USL.

 34. Buna seara, buna seara si oarecum pe fuga.
  Oltean simte vantul schimbarii. El spera ca premierul independnet al guvernului politic sa pastreze gasculitele din interiorul PDL. Nu cred ca asta are in vedere Basescu.
  @cinic, salut, vorbesc de apropae un an de zile ca banii ptr investitii de pe pietele internationale de capital se imputineaza si ca lupta ptr ei devine feroce. Cartarescu ar face bine sa coboare din cand in cand din lumea literara si sa citeasca presa internationala care e plina de informatii in acest sens.
  @ela, inpolitics e o pagina de soparle. Tot ce e scris acolo trebuie citit cu multa precautie. Eu cred ca in PSD s-a declansat teama ca la guvernul nou i-ar putea invita Basescu sa participe. Asta este marea lor temere ca nu vor fi invitati si nu vor sti cum sa refuze. Ptr ca Basescu le va spune ceva in genul:”pai asa puteti avea siguranta ca alegerilor vor fi corecte”. Nu mai vorbim de continuarea masurilor cerute de FMI si de UE.
  @viq, daca in Romania presa ar scrie despre ce se intampla cu opozitia si presa libera in Rusia de exemplu nu ar mai avea curaj sa zbiere despre ‘dictatura” Basescu.

 35. @reddog, bine te regasesc 🙂 Ce surpriza!!!

 36. @Clemy.
  De acum incolo voi fi mai prezent pe blog. Chiar daca nu am postat, in momentele libere v-am urmarit atent. Voi reveni mai des, pentru ca avem de combatur 🙂

 37. @reddog, sa fie intr-un ceas bun. te asteptam cu drag 🙂

 38. FuriousWordPressRipper

  @clemy, vai de loptata lui boc :))

 39. FuriousWordPressRipper

  Gata, m-am decis! Decat sa fiu umbra lui Clemy, prefer sa fiu partenerul Lodei.
  Loda, aveti cuvantul, doamna! Va voi urma cu respectul cuvenit!

 40. Salut Reddog!
  De cînd te aştept! Bine-ai revenit. 🙂

 41. FuriousWordPressRipper

  Idiotenia este empatica. Postulat!. Celor care sunt curiosi, sunt disponibil pe mess 🙂

 42. FuriousWordPressRipper

  Sopranelor, si voi,, baieti, ma apuca greata! Daca va face placere sa va confundati cu imaginea inepta a …………………, este numai treaba voastra! ….Va urez succesuri!
  Eu imi vad de drumul meu, si va rog sa ma scuzati ca, pentru o clipa, mi-a facut placere sa fiu unul dintre voi.
  Succesuri!

 43. FuriousWordPressRipper

  Ps. Doamna Loda, va iubesc!
  Va iubesc pentru ca fata mea, nu stiu cu cine seamana, datorita profesoarelor ei, sa le dea Dumnezeu sanatate, este olimpica la tot ce misca! Eu, parinte de elev, va multumesc!

 44. Buna seara
  @clemy: stiu ca soparleste,DIP face analiza pe text al discursului intru uzul activistilor.

 45. Servus, Ela
  DIP explică în amănunt -mistificînd – de ce toţi uslinoşii care au crezut că de această dată piratul este terminat, au greşit, ca de obicei. Cam despre asta este vorba.

  Servus Clemy
  Şi scuze că nu am spus nimic la temă. Lucrurile mi se par atît de evidente încît devine redundant să subliniez şi eu, ceea ce tu arăţi atît de limpede.

 46. FuriousWordPressRipper

  @Tiberiu, daca iti retragi putin limba, ti-as multuni si eu si Loda 🙂
  Nu de altceva, dar, si eu si Loda stam la rand inca de dimineata sa ii multumim lui Clemy 🙂

 47. Noapte frumoasă, copăceni.

 48. Buna dimineatza ,all ! Mada_lina :
  multumesc pentru grija de a fi informata .Avand in vedere profesia mea, linkul despre Maniu (care, pe desupra e si salajan, sin comuna Badacini ) e ca si cand i-ai trimite unui bucatar cu 35 de ani profesie in bransa, o reteta de facut cartofi prajiti 🙂 Oicum, am notat interesul pentru cultura mea generala cu toata simpatia.

 49. @mih. A intelege „de ce” nu inseamna a fi de acord. Deci: socul restructurarii industriala e RO a produs someri carora (scoala KGB) li s-a promis lapte si miere si carnati si…. Cei care promit continuarea statului asistential sunt preferatii acestor persoane. Pe iRTV acum vreo doua luni, deputatul PSD de Sibiu Cindrea, le promitea alegatorilor: „las’ca venim noi la guvernare si dublam pensiile” si mai apoi „..va triplam alocatiile de copii..”. Cine il crede pe Cindrea nu are capacitatea intelectuala sa priceapa ce se intampla in Europa. NB. Nu remarci ca vuvuzelele -practic- nu difuzeaza stiri despre UE???

 50. Bonsoar bun 🙂

  A zis si Boda una buna … cica daca schimbi un partid cu altul , politician fiind – se cheama traseism.

  Daca treci de la dreapta la stanga, partid fiind, se cheama alianta politica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s