Șocul sentinței în cazul Năstase

Sentința condamnării la 2 ani de închisoare cu executarea pedepsei a fostului premier Adrian Năstase în dosarul „Trofeului Calității” a luat pe nepregătite întreaga presă românească. Nici unui ziarist nu i-a trecut prin cap posibilitatea ca fostul premier, care părea de neatins, să fie condamnat de o justiție care și-a făcut un titlu de glorie din a-i face scăpați pe mai marii zilei cercetați pentru fapte de corupție. Nimeni nu a crezut că după achitarea fostului premier în dosarul „Mătușa Tamara”, noul dosar va fi finalizat printr-o condamnare. Și a fost uluitor pentru întreaga presă românească cum o justiție care dă de obicei condamnări miloase cu suspendare pentru diverse vip-uri care omoară câte o întreagă familie în accidente rutiere, a îndrăznit să decidă executarea pedepsei în cazul fostului premier.

Sentința, chiar dacă nu este încă definitivă, poate avea repercusiuni uriașe în viața politică românească. În primul rând asistăm la primul dosar de mare corupție care ajunge să fie soluționat printr-o condamnare ceea ce demonstrează că pașii mărunți făcuți în direcția curățării Justiției de protectorii sistemului înființat de Ion Iliescu în 1990 încep să își facă efectul. În al doilea rând, sentința aruncă opoziția, PSD în special într-o situație extrem de complicată. Adrian Năstase este președintele Consiliului Național al PSD, are vasali în mai toate organizațiile locale, baroni mai mici sau mai mari cu probleme asemănătoare în Justiție. PSD și Victor Ponta vor trebui să decidă modul în care vor acționa în acest caz delicat. Va putea rămâne fostul premier în funcția de președinte al CN?

Și dacă PSD va decide că acesta trebuie înlocuit din rațiuni de imagine în primul rând, cum va putea justifica Victor Ponta această hotărâre? Căci dacă Justiția i-a făcut o mare nedreptate lui Adrian Năstase (așa cum s-a și plâns dealtfel fostul premier: „Este vorba de o decizie politică, este vorba de o decizie murdară„) care ar putea fi motivele pentru care partidul nu se solidarizează cu acesta și, din contră, îl lasă de izbeliște?

Reacția lui Victor Ponta, unul din marii beneficiari ai acestei condamnări, la aflarea veștii a fost extrem de măsurată. „Personal, sunt dezamăgit de acest verdict. Cunosc dosarul și știu cât de multe presiuni politice s-au făcut în construcția sa„, a declarat președintele PSD care nu a uitat însă să adauge, precaut, că „Sunt însă convins că domnul Năstase va face recurs, și cu acest prilej își va putea demonstra nevinovăția. Până la un verdict definitiv, nu vreau să comentez mai mult. Și cred că nu este cazul ca noi, politicienii, să comentăm prea mult un verdict înainte ca el să fie definitiv„. Victor Ponta nu comentează pentru că acum se află în situația nesperată de a scăpa de un alt pretendent la șefia partidului și la conducerea Guvernului, după ce l-a mazilit din fruntea Senatului pe Mircea Geoană. Iar Crin Antonescu, un alt beneficiar al acestei decizii, s-a mărginit a declara că decizia de ieri este „o problemă a lui Adrian Năstase și a PSD„. Crin Antonescu a scăpat asfel, cel puțin momentan, de spectrul unui alt candidat la președenție din partea USL. Așa încât aș putea conchide că justiția „dictatorului” Băsescu le-a făcut un mare favor celor doi copreședinți ai USL pentru că i-a scăpat de un adversar redutabil.

Cine se așteaptă ca PSD să se solidarizeze cu Adrian Năstase va fi cu siguranță dezamăgit. Nu va ieși nimeni în stradă să demonstreze în favoarea lui Adrian Năstase, un personaj extrem de antipatic. În primul rând este prea frig. În al doilea rând nici măcar simpatizanții opoziției nu se omoară de dragul acestuia. Și în al treilea rând în interiorul partidului toate schemele de putere au fost răsturnate odată cu acest verdict.

Dar astfel de cadouri trebuiesc plătite cumva. Târziu în noapte, când oamenii de presă români încercau să iasă din buimăceala acestei decizii istorice, la Bruxelles se luau decizii importante în cadrul Consiliului European, decizii care privesc și viața politică românească. Practic, 25 din statele membre ale UE au adoptat Tratatul pentru disciplina fiscală a Uniunii, urmând ca modificările constituționale ce decurg din el, inclusiv includerea regulii de aur, să fie adoptate până la sfârșitul anului viitor. Dar până atunci tratatul va trebui semnat până pe 1 martie și apoi ratificat de cel puțin 12 din țările semnatare. Uite cum vor trebui să se întoarcă din greva parlamentară liderii opoziției pentru că nu vor putea să susțină că nu votează un tratat care aduce beneficii fiscale importante României.

Cuvintele lui Mihai Eminescu din poezia „La Steaua”: „(…)Era pe când nu s-a zărit/Azi o vedem și nu e”, se potrivesc foarte bine și grevei parlamentare a opoziției. Deciziile Consiliului European (după cum va avea ocazia să afle de la locul faptei Victor Ponta) fac ca greva parlamentară să se încheie mai repede decât spera Crin Antonescu care se și vede în campania electorală pentru președenție.

Victor Ponta va trebui să mediteze atât în drumul către Bruxelles dar și în călătoria de întoarcere asupra vechiului proverb chinezesc care spune că trebuie să fii foarte atent ce îți dorești pentru că s-ar putea să ți se împlinească dorința. Cei doi cruciați ai opoziției au scăpat de amenințarea lui Adrian Năstase dar vor trebui să găsească acum o modalitate pentru a salva aparențele grevei parlamentare pe care vor trebui să o întrerupă deși nu s-a ajuns la nici un fel de alegeri anticipate. Asta după ce în frontul opoziției au apărut deja fisuri pentru că nu toți parlamentarii USL sunt dispuși să urmeze îndemnul președintelui PNL și să renunțe la salariu. Și pentru ca plata cadoului sentinței lui Adrian Năstase să fie completă, ieri a fost anunțat faptul că Mircea Geoană va mai face o vizită la Washington DC. Iar Crin Antonescu va putea face oricâte crize de isterie dorește pentru că acum Victor Ponta nu mai are cum să se răzbune pe fostul candidat la președenție în timp ce cei doi încă nu au ajuns pe malurile Potomacului.

Justiția divină are întotdeauna umor.

Clemy

175 responses to “Șocul sentinței în cazul Năstase

 1. neata,

  Arafat, apoi Calafat (PU), apoi sentinta bombonel, apoi fuga din nou a lui geoana in SUA, urmeaza sau nu greva parlamentara a uslinosilor si asta doar in primele 30 de zile ale anului 2012.

  cred ca o vom tine tot asa pe parcursul intregului an, dusuri scotiene
  🙂

 2. Buna dimineata !

  Imi pare rau pentru Nastase. Baiat fin.
  Hot, borfas, da’ civilizat si inteligent pe alocuri.

  Imi pare bine pentru ca dreptatea e pe cale sa ia fraul in maini.
  Imi pare bine pentru ca e momentul de cotitura in justitie.
  Imi pare bine pentru efectul pe care acest moment il va avea in functionarea societatii romanesti.
  Iar acest aspect cred ca este cel mai important.

  Ce s’a intamplat cu justitia ??????
  Daca nu ma inseala pe mine nasoiu’ cred ca derbedeii in robe au oscilat smechereste intre a’si face datoria corect si a ramane mai departe la ordinele mafiei politice. Au fost tinuti in sah permanent de teama ca USL o sa’l rastoarne pe pirat si cei care au indraznit sa se ia in bete cu marii hoti ai natiunii sa fie spanzurati de limba.
  Dar „Revolutia” USL din strada a esuat.
  Asa ca acum incep sa’i lase din brate pe borfasi.
  Daca e asa, atunci verdictul Nastase e doar inceputul.

 3. Scorpy

  Ce ai zice daca Geoana va fi presedinte PSD in locul lui Ponta ?
  😀 😀 😀 😀

 4. FuriousWordPressRipper

  Ponta are dreptate, nu putem emite rationamente cu valoare decat dupa sentinta definitiva, Pana atunci, manifestatiile din strada vor continua, dar nu foarte convingator, pentru ca lui Ponta ii convine de minune sa scape de suflarea rece din ceafa. Cel mai prost din curtea scolii a ramas Antonescu.
  Reforma continua! Pe surse, am aflat ca Elena Udrea a impus agentiilor de turism sa treaca in circuitul diverselor oferte, obligatoriu, locatia Piata Universitatii. Turistii straini vor avea ocazia, astfel, sa asiste pe viu la luptele organizate intre jandarmi si galeriile diverselor echipe de fotbal, vor putea face poze cu pensionari generali de armata si cu revolutionari, cel mai probabil colonei, maiori, locotenenti, etc. Se vor organiza spargeri de vitrine, jafuri ale unor magazine cu electrocaznice, iar la finalul reprezentatiilor se va organiza o vanzare de tigai ieftine.

 5. VIQ,
  foarte interesanta ideea geoana in loc de ponta,
  dar mosh iliescu ce va spune?
  sa va face infarct la aceasta mutare?
  🙂

 6. bunä dimineatza,

  condamnarea lui nästase la 2 ani, este o glumä.
  totzi au primit,7-5 ani.
  tocmai el care a manipulat, escrocat si dat pe mana mafiotzilor si securistilor ROMANIA; ESTE MANGAIAT SI i se
  dä 2 ani, un fel de BAU……………..putzin, ca la recurs sä fie NUP

 7. Furios

  Ponta habar n’are pe ce lume traieste.
  Dar am parerea ca va afla foarte curand.

  Inteleg ca Udrea creeaza locuri de munca pentru minoritati nationale ! 😀

 8. f. bine vor afla singuri , cat costä sä urlii, cine este DOGARU; GIGI; JIJI; SECURISTII SI FALSII REVOLUTZIONARI:

 9. cum spaniolii nu plätesc pt. urlat, decat uslinosii, somajul fiind mare,
  poate vin cateva mii, sä urle, securistul cu condicutä si intzerlopii,
  de frica justitziei, vor pläti oricat.puturosul si handicapatul ,incearcä
  sä facä de ras romania. romanii nu-si dau seama, ce räu fac
  acesti 2 cretini, din haita rosie.

 10. ASTEPT cu mare interes sentinta in cazul ICA a lui dan felix voiculescu,
  atunci sa te tii urlete la latrine
  🙂

  abia astept si acest curaj din partea judecatorilor

 11. Scorpy

  Geoana nu a renuntat nici o clipa la visul de a se implini politic.
  Daca nu creeaza o nou formatiune care sa ia fata PSD (ceea ce aparent nu ar fi greu dar in realitate vorbim de invingerea unor mari structuri formate in timp si osificate pe teritoriu si pe oameni) cel mai probabil va reveni in PSD cand aia il vor da sutul de rigoare lui Ponta.

  Momentul adevarului va fi probabil la parlamentare.
  Pana atunci Geoana isi face lobby, inclusiv afara. Asta i’ar crea sansa sa intre pe cai mari. Pariez ca inca are oamenii lui in PSD.
  Vedem. 😉

 12. Da, intr’adevar, 2 ani e penibil.
  Daca subodonatii (politici/economici) au luat de 4 ori mai mult si marele mahar numai 700 de zile, asa…. de sanchi…. inseamna ca are inca destui „pretenari” in negru care dau cu ciocanelu’……

 13. ce este comic, atitudinea chefliului somnoros, crinolin se inprumutä,

  dece? are sunte de mii de euro la bancä, s-au vrea sä spele ceva milioane pt. mafiotzii prieteni ?

 14. sä väd pe madam ghimpe-säftoiu, se tzine de cuvant?
  si ea are bani, imre ………..si altzii cu care are afaceri.

 15. färä trofeu, PNL, a luat dela diversi, precum fenechiu milioane
  de euro.

  geoanä a cheltuit cateva milioane, pt. prezidentziale, i-a primit
  si in manä, existä filmuletze, el cand räspune??????????

  dar carlanul isteric, cand v-a räspunde pt-. sponzorizärile
  fäcuite prin intzerpusi, nu numai pt. cumpärarea häitasilor,
  dar si participarea la raliuri, axcolo e vorba de sute de mii de euro.

 16. DAR FENECHIU, cand v-a fii judecat? dar VOICU cu reteaua
  de secu magistratzi complici?????????

 17. SECURISTUL CU CONDICUTZÄ VOICULESCU, nu are ce cäuta in

  PARLAMENTUL ROMANIEI.

 18. se pare vorbesc singurä, revin mai tarziu.

 19. Salut, copaceni!
  Da, furtunos, viscolos, gerulos inceput de an…Adica fierbe tara, mai ales pe ici, pe colo, in punctele esentiale. De, unii au „fierbinteli” cu inghet pe sira spinarii…
  In privinta lui AN, poate ca sampania poate sa mai astepte pana dupa recurs, da’ pt o… http://www.divainbucatarie.ro/wp-content/uploads/2011/01/tuica-fiarta.jpg…, e loc!
  Dosar „politic”?
  Asa se spune in lumea „buna” , streche-like, care sta gata sa cada „prada” unei justitii pe cale de (da Doamne!) insanatosire (de-ar fi cat mai grabnica!).
  Si motanu-varan „furibundurla” la timpul asta…”sa-l demitem, sa-l suspendam, sa-l internam…”

 20. Mi-a fugit tuica fiarta din cadru…

 21. Theo-nona :)))
  greu de epuizat lista ca-i lunga rau…

 22. Reiau unde s-a ramas ieri si conchid, presa e idioata… cand nu are ce spune ca sa o scoata bine………tace!

  Mai e ceva despre care nu se vorbeste, pentru presa tot un esec e, pt mine e o tragedie: Anastase e curata ca o lacrima de unicorn virgin…

  La Nastase timing-ul e politic, la fel si hotararea, Nu spun ca nu e vinovat, spun doar ca o sa scape la recurs… de ce? … pt ca nu mai e in aceasi zi cu Roberta Anastase… daca ma insel, asta e … dar nu am sa ma insel… la recurs o sa iasa si Nastase fecioara batrana si toata lumea, din stanga in dreapta, o sa fie happy 😦

 23. Din ciclul „Gura pacatosului !” :

  „Este o legitate ca cei care câştigă alegerile să facă dosare politice celor care le pierd. Nu am nicio legătură cu «Trofeul calităţii»”, a spus Adrian Năstase.

  In structura mentala a Marelui Ouat, daca castigi alegerile e litera de lege sa’ti lucrezi adversarii politici cu dosare contrafacute !
  Asta spune in subsidiar si de ce, de 20 de ani, domnita justitia vine la serviciu fara chilotei pe dansa.

 24. @viq. A. Pedepsirea INTERMEDIARILOR (la spaga) e normala. (si in penal, la furturi, tainuitorii/intermediarii sunt mai pedepsiti decat hotii insisi). B. nu-s convins ca sentinta nu-l avantajeaza pe Ponta C. fostul trezorier la PSD e la UNPR si se pare ca vorbeste domol (vezi cazul I.Nicolae) pana-l supara careva D. In cazul lui Nastase si o singura zi de puscarie (cu sau fara executare) inseamna iesirea pe multi ani din politica. E. urlete presei sunt mai degraba pt. Voiculescu (next in line) decat pt. Nastase. F. semnarea pactului Europlus va pune definitiv o zabala pomanagelii de stanga. G. eu am senzatia ca USL e ros la stanga de PP-DD si la dreapta atat de UNPR cat si de (ce va face) Geoana.

 25. cei 3 cretini, ce s-au dus la bruxelles, sä facä pe grozavii,
  vor prezenta si un film, despre üprotestele din romania.

  vor fii si cele cu declaratziile, celor plätitzi sä urle?????????

  se v-a spune cä vuvuzeaua plätitä de VOICULESCU; SUNT FOSTI
  SECURISTI CA EL??????????

 26. CARNATUL VOICU; ARE SI GLAS, nu-i este rusine?????????

 27. Viq,
  mai am un singur dor,
  sa-l vad pe Bombo la Jilava in decor! 👿

 28. Nastase a fot iepuizat – va incepe sa colectioneze (sper) statuite din sapun manu factu… (stiti aia cu nastase.exe not found? because is executable only in DOS)
  sa nu lasam necomentat, zic eu, ultima tentativa de intoxicare cu IMAS
  http://sareinochi.com/2012/01/31/sa-invatam-pozitii-in-sondaje-cu-alin-teodorescu/

 29. Ziua buna, all ! pe puincte si punctisoare :
  1. Daca solutia definitiva va fi de condamnare, Nastase va trebui sa se conformeze, inseamna ca probele la dosar sunt suficient de clare in acest sens.
  2.Asa cum am protestat in cauza aberantei detineri timp de 1 an si jumatate in arest preventiv a lui Voicu (pentru care garantez ca vom plati despagubiri date de CEDO) tot asa protestez impotriva ilogicei detineri a inculpatilor Apostu si Stoia si inca in conditii mizerabile, in celule neincalzite, fapt care i-a dus pe ambii in spitalul penetenciarului.Justitie -da, barbarie-nu ! Cu atat mai mult cu cat dovedit fugarul Nicolaiciuc este deja liber !
  3.USL nu va fi presat sa-si intrerupa ,,greva accentuata” (ce o fi aia) pentru modificarea Constitutiei, intrucat :
  ,,Tratatul trebuie inclus DACA ESTE POSIBIL în constituţiile statelor. Confruntată cu dificultăţi, Germania a trebuit să accepte ca anumite ţări să adopte acordul ca un simplu text de lege.”
  http://cronicaeuropeana.ro/marea-britanie-si-cehia-s-au-opus-noului-tratat-de-disciplina-bugetara-in-ue-celelalte-25-de-state-printre-care-si-romania-au-adoptat-masurile.html
  4. ,,nu vor putea să susțină că nu votează un tratat care aduce beneficii fiscale importante României.” i-AUZI, INTERESANT ! Si care sunt acele ,,benefici fiscale importante” pentru |Romania, ca eu nu am auzit si nici citit despre asa ceva.Rog frumos autoarea sau pe altcineva, mai informat decat mine, sa-mi spuna sa ma bucur si eu .

 30. Oare lui nea Nelu o sa i se faca mila de bietul Bombo si-o sa-i imprumute pe perioada mandatului la Jilava fesul lui crosetat de tanti Nina, ala cu cu motzul rosu, ca sa-i faca noptile mai suportabile si sa-i alunge cosmarurile cu numaratul oualelor?!?! 😥

 31. Salut!
  Adriana Saftoiu a demisionat din parlament …PNL a jucat a jucat la off-side cu proprii parlamentari …., unii s-au prins de cacealma altii…
  , …sau nu?…….
  Oricum „pufuletz”, are mai mult sange in instalatie decat are cat „antigel” are Orban in capatzana…..

 32. Pufuletzul oricum freca menta degeaba prin Parlament.
  Mai bine ca s-a demisionat singura. 🙄

 33. Sare, daca pana la urma pica la pripon, nastase va avea o ocazie extraordinara de a colectiona statuete din sapun, tablouri facute cu pasta de dinti si alte artifacte mestesugite in zeci de ani de „creatie”…

 34. Luminita, trebuie sa te contrazic: uslinosii nu freaca menta in parlament ci lampa lui ilici.

 35. andrzej,
  .lol:

 36. purligaru,
  vezi cum iti dai si tu in petic?
  Iti arde tie de lupta de clasa uselista, cum le arde si celor de pe site-urile xxx de mustatza ta.

 37. Tibi,
  salut!
  Ideile Lodei nu au ce cauta pe acest forum.
  Nu stimuleaza dialogul, nu aduc nici un plus comunicarii.
  Nu au umor, nu au obiectivitate, nu au sare, nici piper.
  Au doar scarba.
  De aceea eu o s-o atac la baioneta de cate ori o sa-mi ofere prilejul.
  Anul acesta nu o s-o mai las sa abereze.

 38. Salut, Luminiţa!

  Hai să îţi spun un mic secret: jivine ca asta, se hrănesc din supărarea pe care o produc. După 7 ani de cînd o cunosc, nu mai am nici-un dubiu.

  Păcat numai că cititorii frecvenţi ai acestui blog, se lasă învinşi de greaţă şi nu comentează, fie şi făcînd abstracţie de cei trei crai de la răsărit, ai acestui blog. Mă includ.

 39. Ora 17, declaraţie de presă a preşedintelui Băsescu.

 40. Întregul citat, este:

  Tratatul trebuie inclus dacă este posibil în constituţiile statelor. Confruntată cu dificultăţi, Germania a trebuit să accepte ca anumite ţări să adopte acordul ca un simplu text de lege.”

  „Anumite state” – ca Ge – pot adopta un simplu text de lege care să adopte acest tratat. Ge a trebuit s[ accepte ca şi „Alte state” să poată face acest lucru dacă legislaţia, le permite. Ro nu este în această situaţie deci, Ro TREBUIE să introducă acest paragraf în lege.
  Adică, situaţia din Ro nu este identică cu situaţia din Ge (şi alte ţări similare).

  Aşa că madam, plimbă ursul.

 41. Erată:

  Deci Ro nu este în această situaţie deci, Ro TREBUIE să introducă acest paragraf în legea supremă = constituţia.

 42. Pentru restul nedumeririlor tale, citeşte băbeşte ce scrie aici

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11382270-traian-basescu-sustine-declaratie-presa-ora-17-00.htm

  Poate pricepi şi laşi blogul să respire.

 43. Presedintele a vorbit. Presedintele a informat. Presedintele a explicat.
  Retardo-contristii de serviciu continua sa dovedeasca „patronilor” lor ca isi merita banii…Intrebari, interpretari, comentarii de …stercobilina.
  In vremea asta, reprezentantul asa-zisei societati civile, parvulescu, da din buze (am scris cu „p” mic? pot sa scriu si cu ” – p”).

 44. Da, luminiţa, îmi dau seama. 😦

  Salve Mih
  Corect!

  Revin o leacă mai tîrziu.

 45. cicä organ vrea sä-l suspede pe presedinte s-au sä-l dea in judecatä.

  betzivul organ, mai bine ar da socotealä pt. accidentul din cotroceni, cand a accidentat räu o fetitzä. a avut intr-un singur an, 4-5 accidente.si pe toate le-a acoperit David ministru la care s-a gäsit droguri, dar erau ale unui chirias, ( iar chiriasul era demult inchis ) iar tampitzi au crezut.

 46. purligaru

  ai găsit cu ce să te hrăneşti:
  „Un ziar de stânga din Germania îl compară pe Traian Băsescu cu premierul Rusiei”
  Cît de idiot trebuie să fii să crezi aşa ceva?

  Apoi, uiţi să dai concluzia articolului:

  ” demonstraţiile continuă – iar „puterea protestului constă şi din faptul că acesta nu are conducători clari, pe care bătrânul cal de bătaie Băsescu să îi poată ataca în public”, este de părere jurnalistul. În final, acesta conclude că „alegerile nu vor schimba nimic – românii au mai trecut odată prin această experienţă”, şi că Uniunea Europeană îl va susţine pe preşedinte, care este bine-văzut la Bruxelles din cauza măsurilor sale de austeritate; aşadar, abia în 2014 ar putea avea loc schimbări majore, odată cu terminarea celui de-al doilea mandat al preşedintelui – „care însă nu înseamnă neapărat şi sfârşitul puterii acestuia: noua sa poreclă, , nu prevesteşte nimic bun”, este de părere Mappes-Niediek.

  Ar trebui poate adăugat că această poreclă nu i-a fost acordată lui Traian Băsescu de către demonstranţi, ci a apărut pentru prima oară în 2010 – tot în cotidianul Frankfurter Rundschau, într-un articol scris, desigur, de acelaşi Norbert Mappes-Niediek.”

 47. La Bruxelles, USL-ul solidarizeaza cu stanga EU. Normal, doar n-o sa solidarizeze cu Interesul National care, ce sa-i faci, e cam de Dreapta!

 48. Mih
  În afară de o mînă de tîmpiţi, nu-ai bagă nimeni în seamă la bxl.

 49. Şi dacă mai citezi ziare, citează şi ru nişte ziare mai recente, că alea din 18 ianuarie, au fost deja fumate. Apucă-te şi tu măi pullyfriciule de o treaebă serioasă, cum ar fi Solitaire. Lasă bloggereala.

 50. Salut copaceni! 😆
  @clemy,ma bucur ca ai detaliat cu profesionalismul tau dintotdeauna exact ideile pe care eu le-am semnalat ieri.

  Completez doar- la finetea gandirii juridice al d-lui Nastase, ma asteptam la mai multa consecventa din care sa rezulte clar opinia vis-a-vis de justitie.
  Cand a fost achitat in dosarul matusii Tamarea ,justitia era impodobita de cuvinte pline de laude nemasurate…….si brusc,dupa aceasta decizie ,a devenit politica,obiedienta puterii.Ce incalciti i-au ajuns neuronii Bombonelului.

 51. Da, Tibi, asta spunea si Monica Macovei.
  As vrea sa ma pot detasa de porcariile astea.
  Dar mai bine ar fi sa-i detasam pe nenorocitii astia de destinul tarii…Definitiv…
  Copiii nostri ar cam merita o alta Romanie…

 52. Tibi
  Am spus „nenorocitii astia” si m-am gandit la USL & Co. In „Co” intra tot restul …

 53. Unii s-au educat in pauzele pt reclame: „murdaria e buna!”
  Si uite asa, nu mai pot trai fara ea.
  Iar mirosul de curat ii sufoca.

 54. Tibi :)))
  Cum sa-ti faci anticorpi daca nu descifrezi antigenul ?:)))

 55. purligaru' anticomunist

  @mih…nu uita ca virusurile sunt in minoritate intr-un organism… in cochilia blogului va tineti reciproc de cald … pentru societate sunteti insa doar o gripa de sezon… potential ucide dar in genere o stranuti…

 56. purligaru' anticomunist

  nu amesteca economia cu politicul… te-ai mira cat investeste SUA in Kazahstan…

 57. Imi spune si mie cineva ,daca stie,pe cine a luat cu el Floricel-repetentu’ cla Brucsel pe post de translator? Hi,hi,hi…!

 58. dora
  N-a fost nevoie. L-au lăsat să vorbească în românbeşte. 😛

 59. Tibi
  Dora, salut!
  Si apoi, astia se inteleg din fizionomii :)))

 60. Aşa este, MIh 🙂

 61. tibi,
  eu cred ca si lui Viq i s-a acrit de ei,
  dar nu vrea sa-i baneze cu mana lui,
  ca asa e el milos,
  nu ar omori nici o musca….
  si…in plus….ii cunoaste de cand erau mici…javrele draqului…

 62. Văd că un admin este pe fir. A dispărut pinguinul.

 63. Mno, sper ca onorata redacţie să pună o temă nouă.
  Asta oricum, este compromisă.

 64. Seara buna dragi copaceni, ma abtin sa mai spun ce aveam de gand. In loc sa ne bucuram, sa ne contrazicem, sa dialogam cadem victimele unor persoane ce vin, cred, sa ne irite. Iar noi, naivi, desi am spus-o, le facem jocul. Priviti la Mata Hari din Zalau, isi dejecteaza ineptiile si apoi nici nu-ti mai vine sa vii aici.
  Noapte buna.

 65. Noapte bună,
  mada_lina!

 66. Furry
  Ţi-am mai spus ce cred: HSJP.
  Ai uitat deja?

 67. Indignarea m-a cuprins si pe mine!

  purligaru’…mai departe nu scriu,ca nu ti se potriveste;acum am inteles ce inseamna un simbrias (lefegiu)de blog si de ce te amesteci cu niste portocalii pe care-i detesti si-i dezaprobi tot timpul.Nu-ti mai pierde vremea! Cauta alta locatie cu oameni mai „flexibili” si dispusi sa te urmeze!

 68. Va zic noapte buna!
  tibiii….eu ma var in scutece! 😆

 69. FuriousWordPressRipper

  Vad ca, orice as spune, cineva imi sterge coemntariile. Nu ma mai mira nimic, de altfel.

 70. purligaru' anticomunist

  Pe politica: fractiunea blaga si udmr-ul s-au cam saturat de boc… va intreb daca mai apuca weekendul… eu personal spun ca depind toate de basescu, care si el cred ca incepe sa cugete la un alt guvern…de dragul pdl-ului… daca lasa acum opozitia la guvern scot la alegeri mai mult decat ar scoate daca merg la putere pana la vot…
  Pe partea cu nastase mi-am spus punctul de vedere, astept recursul care il va scoate fecioara… ca, de, asa se face…cardasia nastasiana transcede limitele unui partid
  Pe partea cu parlamentul european, eu spun ca e corect ce a facut usl… daca e sa se ia o decizie o va lua parlamentul…daca informatiile oferite de usl sunt false vor afla, daca sunt reala, tot asa…si e bine ca o viziune europeana sa limpezeasca apele

  @tibi… hai sa nu ne mai jignim o saptamana, orice ar fi… vedem unde ajungem… eu unu ma bag la targ si singur…

 71. dora, dora, dragă dora

  Nu te mai enerva şi tu. Mă enervez eu, destul.
  Numa’ că spre disperarea nenorociţilor, eu sînt călit.
  Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi!

 72. Bună seara tuturor!
  vă reamintesc tanti motto la blogul acesta. Pe lîngă asta mai adaug că nu ne interesează audiențe, ratinguri, top-uri și alte rahaturi blogheristice.

  Acest blog rămîne o poartă deschisă pentru exprimare liberă a tuturor celor care se consideră constrînși în libertatea de exprimare.

  Prin urmare am luat măsura de a modera orice și pe oricine care uită toate acestea fără să banez pe nimeni atîta timp cît se păstrează limita decenței în dialog. După ce această limită va fi fost depășită nu mai garantez nimic. Este ultima mea intervenție pe această temă.

  Vă mulțumesc anticipat! 🙂

 73. Noapte bună, dora! 🙂

 74. OK, Filadel
  Mă automoderez singur.
  ps. Poate totuşi, facem băuta cînd bombo va intra pe tubulatură. 🙂

 75. TRU cenzurat la ALDE în ședință. Iată cum se execută dialogu la socialiștii lu pește:

 76. Tibi
  😆 după cum observi și eu am început să merg pe la biserică, cunoscut fiind mai înainte pentru destrăbălare verbală. 😆

 77. Fury
  scuzele mele. În viteză am șters mai multe comentarii decît aș fi vrut.

  PS. Nu mă interesează părerea BVB atîta vreme cît este jos Băsescu.

 78. Filadel,
  cine sunt cei „constransi in libertatea de exprimare”, carora tu, ca admin, le lasi poarta blogului deschisa?
  Adica ii consideri si pe Loda si pe Purligar suficient de constipatzi si de constransi in libertatea lor de exprimare, incat sa se balege in continuare sub copac, daca numai aici le vine bine? 😯

 79. purligaru' anticomunist

  daca dezbaterea e planificata intr-un fel… dar e urat, oricum sa vezi pdl-isti maziliti…mazilirea e singurul lucru la care ei exceleaza si pana si asta le iau…

 80. Mno Filadel
  Hai să-i dăm totuşi simpaticului pinguiiin, şansa de a explica un coment exprimat cu decenţă. :

  „FuriousWordPressRipper | ianuarie 27, 2012 la 22:54 |
  Sopranelor, si voi,, baieti, ma apuca greata! Daca va face placere sa va confundati cu imaginea inepta a …………………, este numai treaba voastra! ….Va urez succesuri!
  Eu imi vad de drumul meu, si va rog sa ma scuzati ca, pentru o clipa, mi-a facut placere sa fiu unul dintre voi.
  Succesuri!”

  Poate că nu sînt eu în stare să pricep ce a vrut să spună pinguinul cel simpatic, vizavi de acest blog!

 81. Nu luminiţa, nui
  Numai aici li se mai permite fitilismul.

 82. filadel, 21:11,
  cum?!?! i-ai sters lui Furi comentul in care ii pupa mana profei de socialism stiintific?!?!
  nu pot sa cred ca ai facut o asa miselie, mai da-i o sansa, spune-i sa-l reia cu copy-paste. 😉

 83. Lumi
  noi toți care nu putem să ne exprimăm deschis părerea din cauza altora.

  Purly
  dacă ai imaginația bolnavă să crezi că eu voi păzi clipă de clipă comentariile te înșeli destul de tare. Mai am și o viață de trăit. Cu seninătate și un somn liniștit noaptea.

 84. @filadel… stiu

 85. „Am sugerat să nu se folosească acestă marotă că, dacă pleacă Guvernul Boc, ţara nu este guvernată.”

  C. Preda

 86. filadel,
  noi putem sa ne exprimam deschis orice parere,
  nu incerca sa ma imbrobodesti,
  insa nu putem zabovi la o discutie atata timp cat niste copitate ni se balega in sufragerie.
  Astazi am facut un efort sa rezist, maine nu stiu.

 87. Purly
  toți știm cu certitudine că guvernul Boc va pleca. Pun pariu chiar.

 88. Luminița
  Am precizat și limitele libertății exprimării. Pot într-adevăr să fiu mult mai specific însă n-ar folosi la nimic în lipsa unui bun simț minim al fiecăruia dintre noi.

 89. filadel,
  noapte buna, copii!
  inchideti televizorul!

 90. Filadel
  Sper că nu crezi că o doamnă poate şterge cu buretele peste jigniri grobiene, numai dacă tu ştergi acele comentarii.

 91. Mă refer la dora, la Clemy, la luminiţa. Nu şi la madamel. ea poate.

 92. filadel,
  ai merita sa ai cateva zile numai cu haimanalele carora le tii spatele, sa te conversezi numai cu ei.
  Eu initiasem un protest de acest tip, insa nu mi s-a alaturat nimeni.
  Ca nu m-or fi citit, ca dorintza de a zice ceva era totusi mai puternica, ca de una, ca de alta…nu mai conteaza.

 93. Luminiţa
  Eu am fost alături de tine. Şi încă mai sînt. Ştii.

 94. Pot răspunde fiecăruia în parte. 😆
  Repet: o astfel de discuție nu are nici un rost. Nu vor exista cîștigători.

 95. Filadeeeel 🙂
  Despre asta este vorba şi pe acest blog! 🙂
  ALDE purly, ALDE loda, ALDE pinguinu’, cenzurează prin ducere în derizoriu, articolele lui Clemy! Deci?

 96. OK, Filadel, ok! Seară bună!

 97. tibi,
  stiu, si de maine o luam de la capat.
  Pana atunci insa,
  noapte buna!

 98. Noapte bună, Luminiţa!
  Să sperăm că noaptea va fi sfetnic bun.
  Dacă nu, asta e! Blogul va rămîne la cheremul unor ALDE. Ei şi?
  Am impresia că pe noi ne doare mai mult decît pe admini. Ei, şi?

 99. Sper să vă fie somnul lin și perna aproape!

  Înțeleg pe fiecare dintre voi. Vom avea vremuri grele dar HEI!!! cînd ne-a fost vreodată ușor? 😆 Promit să mă arăt mai prezent pe-aici (fiindcă de fost am fost) în măsura în care îmi va permite și timpul.

  Dar nu despre mine este vorba, nu-i așa?

  Avem o mulțime de nemulțumiri și este cel mai convenabil să le aruncăm cît mai repede în cîrca cuiva cu speranța că vom scăpa de ele. E o iluzie care trece, din păcate. 😆

 100. Filadel
  Iluzia este periculoasa pt ca este MINCIUNA.
  Iar Minciuna este fiica Raului…
  Atat de bine vedem asta in aceste vremuri…

 101. filadel,
  astea-s lozinci.
  Esti pe langa chestiune, moncher.
  Ti-am mai spus, ti-ar trebui cateva zile numai cu gloabele balegandu-se pe blog.
  Tu si cu ele.
  Ce m-as rade.

 102. este o mare trädare, o lipsä totalä de bun simt.
  te duci la vecini si itzi speli vasele?
  NICÄIERI N IN LUME NU EXISTÄ ASA CEVA:
  LIBERALII GERMANI; NU CRED SI NU SUSTZIN SOCIALI LIBERALI

 103. http://www.adevarul.ro/financiar/media/Rodica_Culcer-demisa_de_Consiliul_de_Administratie_al_TVR_0_637736722.html

  Ilegal (după ce USL are majoritate în CA și poate face pipi pe lege cu votul). Dar ce mai contează?

 104. Exact, dragă theo-nona, exact!
  Despre asta este vorba. Mă enervez că ALDE, au prelungiri tolerate inclusiv pe acest blog. Despre asta este vorba: trădătorii nu trebuie toleraţi în numele dreptului la opinie. Şi nici idioţii, desigur! Despre fitilişti, am obosit să spun cît de nocivi, sunt. Sau poate că încă nu am obosit? 🙂

 105. Păi vezi Filadel? Jegurile, lucrează! 👿

 106. PREZENTA LUI PARVULESCU ACOLO CU USL, aratä cä acest tovaräsi nu reprezintä decat usl, . nu are voie in mai reprezinte toatä organizatzia.

  adicä ei pot inprosca cu noroi, invitä la desbatere si vorbesc numai ei, TRU, a fost cu mitocäie trefuzat.

  ASTA DEMOCRATZIE:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 107. liberalii germani de aia au procentul pe care il au… adica abia exista…

 108. ALDE nu este decat o stanga cu pretentii de lume civilizata.
  „Burghezia” Rosie.
  Masti, masti, masti…
  Sub ele, fata hada a comunismului „pur”…
  ODIOS!

 109. Mih
  cunosc și de-aia dau mai departe să cunoască și alții.

 110. Buna seara !

  Conteaza orientarea politica a unui person, asa cum conteaza si cultura sa, eruditia, inteligenta….. eventualele realizari si succese…
  Ce insemnatate mai au toate astea in fata incapacitatii de a relationa la modul cel mai elementar cu alti membri ai societatii ?
  Nu mai au.
  Cand injuri pe cineva pentru ca exista, cine ia nota proasta la purtare, el sau tu ?
  Cand esti sustinatorul unei idei socio/politice si’ti pui poalele’n cap, cresti credibilitatea optiunii tale sau o scazi ?

  Uneori ma intreb cand terminam gradinita, alteori daca o s’o terminam vreodata.
  Poate da, poate nu.
  Nu vom sti niciodata daca nu incercam macar.

  Am reusit sa cetesc. N’as mai fi facut’o…..
  Ma duc sa’nchid pravalia.

 111. Mih
  ALDE, este deja o fantomă pe care tratatul recent convenit în UE, tocmai o desfiinţează. Pînă la sfîrşitul acestui an, această fantomă va dispărea. Altă cale, NU mai există!

 112. http://cursdeguvernare.ro/romania-in-europactul-fiscal-daianu-dumitru-dochia-%E2%80%93-despre-cum-ne-va-influenta-tratatul.html

  Cîteva păreri despre impactul noului tratat asupra României. Este un răspuns la punctul 4 al Lodei. Cu siguranță, pe măsură ce va mai trece timpul, vor mai ieși la suprafață și avantaje și dezavantaje pe măsură ce lucrurile vor deveni mai precise și mai publice. Și nuca are coaja tare dar miezul e bun. Trebuie să vedem echilibrul între ce se dă și ce se cere.

  Părerea mea este că România trebuie să adere la tratat așa cum a spus și Traian Băsescu foarte clar și argumentat. România nu are o alternativă de luat în considerare deși opoziția crede altceva, dar noi trebuie să știm cît mai precis care sînt implicațiile tratatului pentru noi înșine.

  Deci, Loda, există și avantaje pentru România în tratat, chiar dacă tu nu le vezi, și există și dezavantaje care însă nu pot compensa nesemnarea lui. Vrei un scaun mai în față? Plătești neanicule!

  Evident nu pot să fiu decît pe lîngă subiect într-un stil propriu și personal. 😆

 113. este o aripä perversä,

  ALDE:::: MÄ-SA

  SUNT NISTE TEMBEI CA SI REPETENTUL SI CARLANUL

 114. DA , DAR SUNT LIBERALI,.

  au procente mici, dar nu sunt curve
  ca ALDE mä-sa si securistii PNL-ce se pupä pe gingii cu criminalul ilici.

 115. iote-aici motiv sa-si franga gatul toti USLinosii: http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/cererea-pentru-obligatiunile-romanesti-pe-wall-street-a-ajuns-la-6-miliarde-de-dolari-9193398
  Cererea pentru obligaţiunile în dolari lansate de Ministerul Finanţelor pe Wall Street se dovedeşte de-a dreptul spectaculoasă, ajungând la 6 miliarde de dolari la închiderea registrului de depunere a ofertelor investitorilor, conform surselor de pe piaţa financiară. Randamentul se situează la circa 6,87%. Rămâne de văzut câţi bani vor lua în final Finanţele. Vorba lui @Teo: “Din nefericire traim int-o lume complet ingrata fiii unui popor care nu-si intelege istoria. Azi trebuia sa fim mandri de o strategie foarte buna si am facut circ dandu-ne in stamba la Bruxelles (si la Bucuresti, adaug eu). Asta inseamna incredere in viitorul Romaniei al unor straini”. intreb si eu: noi avem incredere in viitorul Romaniei? Se pare ca nu din moment ce atat cei din Opozitie, cat si revizionistii din PDL, au facut azi numai scandal si circ in numele propriilor lor interese.
  p*******le, tot *****, mon cher, ramai – vorba lui Caragiale. ia cu medicamente.

 116. Și-mi mai amintesc un amănunt din discursul lui TB de aseară: din 90 și ceva de miliarde de euro datorie externă a României vreo 70 și ceva (nu am memoria cifrelor) este datorie privată. Doar diferența este a statului. Ring a bell?
  Nesănătos? Nesustenabil? Întrebări pe care trebuie să le punem. Se caută răspunsuri. Putem să aruncăm anatema pur și simplu dar nu ne folosește la nimic.

 117. Theo-nona, :)))
  esti minunata in felul in care pui un ocean de revolta in doau cuvinte hatre!

 118. ALDE sînt niște siniștrii la fel cu uslașii noștri. Fără îndoială. Statutul de minoritate în PE îi obligă să comită porcolențe exact la fel ca pe-ai noștri în România. Doamne ferește-ne de liberali ca ăștia!

 119. VIQ
  Poate vei reuşi vreodată, să înţelegi cauza, nu efectele.
  Şi sper să înţelegi că indiferent cît de cult eşti sau indiferent cît eşti de inteligent, cititul pe diagonală n-o să-ţi dea o imagine corectă, niciodată.
  Abia apoi, probabil că vei înţelege, cine este la nivelul de grădi. Poate.
  Cert este că, dar asta nu vrei să înţelegi, că provocatorii toleraţi de tine pe acest blog distrug dialogul firesc.
  Repet: de şapte ani de zile o tot combaţi pe Loda. Ai reuşit să o convingi măcar o singură dată, că biata de ea, bate cîmpii? NUUUU!
  Ţie, îţi face plăcere să îi tot explici la nesfîrşit, că tu ai dreptate, iar EA, Măria sa, marea fitilistă, greşeşte!
  I se rupe în paişpe loazei, de pledoariile tale.
  Tot ce vrea ea, este să aibă o platformă unde să îşi verse veninul, în continuare. Hai, că e simpu de înţeles: Loda nu dialoghează ci, deturnează orice dialog normal, către psihozele sale.

 120. Mih;
  scuze, dar e revoltätor, parcä sunt niste tzigani, se duc cu satra
  si fac parangelii.progeniturile astea comuniste, securiste, sunt handicapatzi si puturosi, numai gura e de ei.

 121. Uite încă o părere aproape pe felie cu cele scrise de mine mai sus pe tema tratatului (este partea care lipsește din cursdeguvernare.ro dar probabil că o vor dezvolta și ei în zilele următoare):

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11384514-care-sunt-avantajele-semnarii-tratatului-fiscal-pentru-romania.htm

  Sper Loda că am atins măcar parțial punctul 4. De celelalte nu mai comentez fiindcă este superfluu.

 122. auzi ce mitocänie. cicä presedintele a mituit-o pe MM.

  M:Macovei, nu e omul care sä fie mituit, a incercat täriceanu pt. patriciu, cretini au intors povestea. mari porci.

  SUNT TOTAL BLEM-BLEM

 123. MÄI COPII; NU VÄ OBOSITZI; E O SCORPIE BÄTRANÄ INDOCTRINATÄ; CU INTRERESE FAM: DE AIA SARE DE FUND IN SUS:e stiutä si in scoalä, si in oras de………………

  VOI NU AVETZI IDEIE; CE SCARBÄ AU MULTZI DE EA:

 124. Filadel dragă
  Întreaga datorie a Ro, este de 97 de mld de euro.
  Per cetăţean, această datorie este de vreo 5 mii de euro.

  Datoria statului român, este de vreo 20 şi ceva de mld de euro.
  Per cetăţean, asta înseamnă vreo una mie şi ceva de euro.

  Piratul a spus limpede: alte state, au datorii care depăşesc suta de mii de euro per cetăţean!!!

  Despre asta este vorba: nu se mai poate trăi pe datorie, iar Ro are avantajul de a fi început curba de sacrificii, cu DOI ani, înaintea tuturor statelor din UE, care abia acum vor începe aceste curbe de sacrificii.
  De aici, şi interesul învestitorilor americani – şi nu numai – pentru bondurile lansate de MF din Ro: deja sunt cereri pentru bonduri cu maturitate peste 10 ani, în valoare de peste 10 mld de dolari!!!

 125. mare noroc avetzi cu PRESEDINTELE BÄSESCU:

 126. Dragă Tibi 😆

  nu observ nici o contradicție între spusele noastre. Povestea cu bondurile este cumva conexă. Sînt de fapt împrumuturi făcute de statul român (cu cel mai mare grad de credibilitate). Problema e că la termen va trebui să le dăm înapoi cu dobînda angajată. Fericirea e că americanii au încredere în noi (după măsurile adoptate de ACEASTĂ guvernare). Nefericirea este că ne bazăm la returnare pe o economie privată care în acest moment deține un record negativ de 2/3 din datoria externă. De aceea TB dorește să deschidă ușa încrederii banilor din UE pentru dezvoltarea IMM-urilor (aka producția proprie a românilor bazată pe cea mai clară idee de biznis – agricultura etajată) singura cale de a ieși din impas.

 127. Theo
  într-adevăr! Dar majoritatea va observa amănuntul acesta mult prea tîrziu.

 128. Şi nu uita Filadel: Marea GE, a lansat recent, o emisiune de bonduri în valoare de 6 – ŞASE – mld de euro. Cît a obţinut? Mai puţin de jumătate!!!

  Observi durerea uslinoşilor? să recapitulăm:
  – statul asistenţial, este kaput.
  – Ro, are o credibilitate pe termen lung.

  Ce mai poate face cuplul comic? Să convoace un ALDE muribund, ca să facă, CE? Răspuns: nimik!

 129. Filadel
  Mă bucur că suntem de acord! 😆
  :

 130. este clar, si PARVULESCU SI ALISTAR, sug dela aceia mamä

  petro-liberalä, securisto-comunistä.

  democratzia, nu are nimic dea face cu ei.
  manipulatori escroci.

 131. este o tzigänie

  o numim, ALDE mä-sa.

 132. Tibi

  Absolut Korekt! 🙂
  Pe de altă parte GE se împrumută numai pentru a stimula încrederea partenerilor de afaceri și a piețelor fiindcă în realitate GE are excedente bugetare. Știi cum e. Cînd ești dator la o bancă nimeni nu este mai interesat decît acea bancă să-ți fie ție bine și sănătate și la mulți ani ca să-ți poți plăti datoria. 😆 Ca-n bancul cu grecu.

 133. Şi totuşi dragă Filadel,
  Nu mi-ai răspuns la o întrebare:
  Crezi că javrele care atacă golăneşte doamnele acestui blog, trebuie tolerate în continuare?
  Întrebare valabilă şi pentru viq.

 134. O privire inside care se dorește sinceră cu privire la aurul românesc Alexa Ionescu pe nasul.tv:

  http://www.nasul.tv/2012/01/31/ancheta-aurul-romanesc-in-serial/

  Interesant!

 135. mä uitam cat de serios, ce atent e presedintele , cum
  abordeazä lucrurile, ca si la noi, iar cretinii uslinosi
  fac tzara de ras, ei lasä, o sä-i tzrimitem si noi filmulete.
  ceva m-a frapat, de unde stia cä filmuletzul nu e tradus?
  mai ascultatzi odatä.
  A FOST PUS IN GARDÄ DE ESCROCII USLINOSI:

  noapte bunä.

 136. Da, Filadel, cu GE ai dreptate. Parţial.
  De ce parţial? Simplu: nici marea GE nu mai poate achita la nesfîrşit nota de plată a celor care consumă muuuult mai mult decît produc. 🙂

 137. Tibi
  atîta vreme cît protestatarii din PU se manifestă pașnic, în limitele democrației, jandarmii fumează și spun bancuri. Cînd protestatarii aruncă molotoave și jefuiesc magazinele unor privați jandarmii pun mîna pe obectul muncii lor. Este exact realitatea de azi de pe blog.

  Fără vio leeen țăăă! 😆

 138. Theo
  evident. Am spus mai sus de ce.

 139. Tibi

  corect din nou. GE n-are note de plată de achitat în sensul real al cuvîntului. Nota pe care o plătește GE este pentru un scaun mai în față. Este investiția lor în viitor. Evident nu-i obligă nimeni pe față dar ăsta este prețul pentru liniștea proprie. GE a învins deja în al treilea război mondial.

 140. Repetir pentru VIQ
  Poate vei reuşi vreodată, să înţelegi cauza, nu efectele.
  Şi sper să înţelegi că indiferent cît de cult eşti sau indiferent cît eşti de inteligent, cititul pe diagonală n-o să-ţi dea o imagine corectă, niciodată.
  Abia apoi, probabil că vei înţelege, cine este la nivelul de grădi. Poate.
  Cert este că, dar asta nu vrei să înţelegi, că provocatorii toleraţi de tine pe acest blog, distrug dialogul firesc.
  Repet: de şapte ani de zile o tot combaţi pe Loda. Ai reuşit să o convingi măcar o singură dată, că biata de ea, bate cîmpii? NUUUU!
  Ţie, îţi face plăcere să îi tot explici la nesfîrşit, că tu ai dreptate, iar EA, Măria sa, marea fitilistă, greşeşte!
  I se rupe în paişpe loazei, de pledoariile tale.
  Tot ce vrea ea, este să aibă o platformă unde să îşi verse veninul, în continuare. Hai, că e simpu de înţeles: Loda nu dialoghează ci, deturnează orice dialog normal, către psihozele sale.

  Şiii, gata! 🙂
  Noapte bună, copăceni şi copăcence.
  De citit, vă mai cetesc. De comentat, nu ştiu, dacă.

 141. Filadel, ora 23:40
  Nu. Nici vorbă de vreo comparaţie. Gendarii din PU, nu-i ştiu pe toţi derbedeii, pen’că îs prea mulţi. Derbedeii unui blog, nu sunt prea mulţi şi în plus, sunt cunoscuţi. TOŢI !!! De multă vreme. 😀

 142. Un coment scurt și fug la nani:

  cînd pe acest blog nu va mai comenta și nici scrie nimeni articole va fi o sărbătoare generală în România. Va însemna că nu mai are rost. 😆
  Voi deschide șampania (că am numai una și-o țin de cîțiva ani pentru ocazii speciale). Nu garantez că n-o voi destupa după verdictul final în cazul Năstase. 😆

  Noapte bună copăceni!

 143. Greşit dragă Filadel, greşit! 🙂
  Întotdeauna va avea rost ca cineva să scrie articole pe acest blog.
  Fie şi numai articole despre seninătatea de care ne putem bucura, dacă vom reuşi să ne detaşăm de jigodii şi să depănăm la umbra acestui copac, poveşti frumoase. Eventual, despre cărţi. NU ? 🙂

 144. Tibi
  eram retoric 😆 dar ce mai contează? Ai prins ideea.

 145. Rugăciunea lui Fil către Dumnezeu:

  Dă Doamne, (asta sună a asistență socială! :lol:) s-apuc să scriu un articol despre cartea lui Lucian Boia „România – țară de frontieră a Europei”.

  Mulțam fain.

 146. purligaru' anticomunist

  „Am comandat un sondaj de opinie ca sa stim cum stam si cum sa modificam legislatia electorala si sa redesanam colegiile. In functie de sondaje care sunt pe fiecare colegiu in parte putem sa redesanam harta corcumscriptiilor electorale”, ar fi spus Anastase. ,,, uf

 147. Da Purly

  trebuie să fim informați dar atenție!!! cînd este pe SURSE trebuie să fim circumspecți. Am făcut precizarea necesară.

 148. http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2012/02/eurofudulism-victor-ponta-si-crin.html

  Declarația lu Rovana a lu Plumb:

  Ca să nu mai fie nici un dubiu în legătură cu ce-a zis și ce n-a zis.

 149. Filadel, eşti sadik 😈
  Ce tot zăpăceşti bietul purlocioflingar? Ai bre, milă de el, zău aşa.
  Răule! 😛

 150. Şi dacă nu cer prea mult, dragă Fiadel, si dragă VIQ, poate îi cereţi şi lui purly să explice ce a vrut să spună de fapt, cu acest comentariu:

  purligaru’ anticomunist | ianuarie 31, 2012 la 20:16 |
  @luminita… daca scrieti gratis e prea dubios pt un om zdravan la cap… e ca si cum ai sta la centura cu cracul dezgolit facand semne la tinristi, pt ca iti place sexul…

  Apoi dragă VIQ, poate îmi explici pe laaarg, cum este cu discuţiile şi cum este cu grădiniţa. OK?

  Sau mai ştii dragă viq, poate pricepi cum este cu dăunătorii.

  ps. încă aştept răspuns la comentul repetat şi subliniat.

 151. Uraaa ! Cea mai normala intrebare pe blog, pentru ieri :
  ,,Crezi că javrele care atacă golăneşte doamnele acestui blog, trebuie tolerate în continuare?
  Întrebare valabilă şi pentru viq.”
  Raspuns : NUUU, mai ales ca ,,javrele” pot fi de ambele sexe.Ma alatur retoricei intrebari, propun o recapitulare a interventiei de ieri a unora care cred ca fac ,,dialog” si cer si eu netolerarea javrelor care ataca golaneste doamnele !(eu as spune birjareste” ). Once again, aprob pozitiv 🙂

 152. Date interesante in articol despre CV-ul si veniturile lui Liviu Voinea economistul de casa ghici ghicitoarea mea al cui ?

 153. Nu-i „şoc”. Era variantă luată în calcul. Dar lupta continuă. Ei, da, „lupta cea mare” pentru salvarea României. Cum vedeţi, sînt ideolog al naţionalismului românesc. Ia gândiţi-vă, băieţi, şi la nişte lucruri serioase. De exemplu, la modelul Shapiro-Stiglitz pentru scăderea salariilor la hoi polloi („pulimea” în jargonul de Ferentari).

 154. Eu nu stiu de ce nu-i intreaba nimeni, vreun jurnalist al lui peste prajit, pe „asupritii” astia din regimul Basescu, cand era mai rau pentru opozanti :

  – in vremea mandatului PSDR sub conducerea lui Nastase, cand un cetatean roman pe numele sau Ciuvica care pentru ca scrisese pe un blog ceva neconvenabil puterii de atunci era ridicat de pe strada si bagat la zdup, ori pe vremea dictatorului Basescu cand acelasi Ciuvica striga de dimineata pana seara impotriva dictatorului si nu i se intampla absolut nimic ?

  Ca sa dau cel mai mic si cel mai la indemana exemplu.
  S-a gandit vreun editorialist al lui peste prajit sa faca o paralela cu acele vreumuri ? As !
  Nu, Clemy, nu cred ca pe presarii nostrii cei de toate zilele ii ia cu adevarat ceva prin suprindere. Nu vor sa-si faca corect merseria. Din pacate sunt doar niste nemernici. Aproape toti. Ca si politicienii. Sunt lucruri foarte simple pe care nu intreprind. Nu ii suspectez de prostie. De lipsa de profesionalism, DA !! De asta ii acuz de-a dreptul.
  Cei care sustin azi USL-ul , odata ajunsi la putere cei sustinuti, vor avea si mai multe stipendii, vor fi mai bogati decat sunt pentru ca si stapanii lor vor fi bogati decat azi.
  Ceilalti ” independentii” vor fi adulati de alde de noi. Vor avea parte de multe onoruri pe la subsolurile articolelor lor. Se vor crede iar eroi….bleah.

 155. Iar am uitat 😦

  Buna dimineata, copaceni 🙂

 156. Luati de vedeti

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Traian_Ungureanu-_Ne-au_batut_mar-_Il_vom_reclama_pe_Schulz_pentru_ca_sustine_masiv_PSD_0_638336161.html

  Ar fi de ras. Dat fiind cat au in sondaje este de rasu- plansu. Trist !
  Sa vina astia la putere in Romania ? Vai de noi va fi. Vai de noi.

 157. Redau un fragment din relatarea de la fata locului a dlui. Traian Ungureanu

  Mai precis, situaţia unor partide ce se plâng de suprimarea dezbaterii democratice în România şi vin să prezinte la Bruxelles această situaţie într-o dezbatere în care suprimă dreptul la cuvânt

  Edificator pentru plans. Las rasul, nu-mi arde de el.
  Cine vorbeste ca este oprimat in Romania lui Basescu ? Cum cine ? Cine nu te lasa sa vorbesti la Bruxelles. Si cat au in sondaje ? peste 50 % ?
  Bravos Natiune ! De halal sa ne fie ! Cat de curand ne va cuprinde o linisteeeeeee …..de mormant. Bravos Natiune. Esti desteapta foc.

 158. @Salutare all

  In primul rand ma bucur pentru condamnarea lui Adrian Nastase. Si chiar daca unii ma aproba sau dezaproba, imi doresc ca acest domn sa nimereasca intr-o celula cu homosexuali ! Amin !
  Una la mana !

  Ceea ce a facut ieri opozitia si mai ales suprimarea dreptului la replica in timpul dezbaterii de ieri denota o nesimtire maxima ! Vai de tara asta, daca nemerinicii USLasi ajung la putere !
  Intrebarea mea pentru impotentii astia din PDL: domnilor, dupa ce s-a intamplat ieri voi ce aveti de gand sa faceti? De ce nu organizati si voi o dezbatere in cadrul grupului PPE unde sa prezentati situatia asa cum este in realitate, u prin intemediul latrinelor lui Felix? Este oare asa de greu sa faci asa ceva???

  Pentru Loda: Ne mai scutesti cu opiniile tale pesediste, please???

 159. Reddog :
  Eu nu pun opinii pesediste, ci postez opiniile mele ! Contrazice-ma daca poti ,astept cu placere, macar din partea ta stiu ca voi primi argumente.Toate cele bune !

 160. @purly. La desenarea colegiilor electorale din 2008, PDL a fost EXCLUS. Iar desenarea s-a facut de Hrebe si B.Olteanu. (din presa vremii). Poate intelegi acum de ce vrea USL sa plece Igas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s