Verticalul domn Funeriu

Daniel Funeriu a mai făcut un pas pentru reformarea sistemului de învățământ românesc. Printr-un ordin semnat ieri sindicatele din învățământul preuniversitar nu vor mai putea să rețină automat cotizațiile din statele de plată ale propriilor membri. Măsura va ușura cuferele sindicatelor din învățământ cu aproximativ 10 milioane de euro.

Cu alte cuvinte puterea financiară a sindicatelor de a se implica în campania electorală va scădea în mod simțitor. Măsura nu va fi cu siguranță populară dar Daniel Funeriu demonstrează că domnia sa face ceea ce este necesar și nu ceea ce este convenient din punct de vedere politic.

Asta în timp ce PDL dă din colț în colț pentru a încerca să recupereze ceva din procentele pierdute în urma mitingurilor de la mijlocul lunii ianuarie. Democrat liberalii se zbat între ideea unei ample remanieri guvernamentale (care cred că este și planul președintelui Băsescu) și tentativa de a forma un guvern politic condus de un premier independent. Dar această variantă va fi greu de pus în practică din moment ce majoritatea guvernamentală are probleme în a strânge cvorumul necesar ținerii ședințelor Parlamentului, nu mai vorbim de votarea unei legi cât de cât importante. Sper că în cazul unei masive remanieri guvernamentale să nu aud că Daniel Funeriu a fost sacrificat pe altarul profesorilor supărați din județul Bistrița (așa cum nervos a declarat Ioan Oltean) și al domnilor și domnișoarelor Goe care nu sunt în stare să treacă examenul de bacalaureat fără să le dicteze cineva răspunsurile prin IPhone. Așa cum nu cred că unul din numele vehiculate în presă ca viitor premier independent, Florin Georgescu, nu este o idee fericită. O parte a liderilor PDL sunt tentați să încerce o apropiere de PSD prin această propunere dar doar în România fostul ministru de finanțe care a păstorit crahul Bancorex ar putea fi văzut ca viitor șef al Guvernului.

Tot ieri, proaspăt întors de la Bruxelles, Victor Ponta a ținut să își spună opinia despre noul tratat fiscal european. „Guvernul României, cel actual sau cel viitor, trebuie să semneze tratate numai după ce le prezintă publicului (…) Acest tratat, care într-o formă sper finală a fost prezentat la Bruxelles, trebuie să ni-l prezinte Guvernul României, să vedem ce înseamnă pentru români„, a declarat liderul PSD citat de cotidianul România Liberă. În afară de faptul că Constituția nu specifică consultarea poporului sau a opoziției înainte de a semna un tratat, conținutul tratatului a fost deja publicat pe pagina de internet a Comisiei Europene așa că orice cetățean cu acces la internet poate să facă acest lucru. Victor Ponta face apel la informarea poporului pentru că vrea să câștige timp și pentru că nu are curajul să spună că USL se împotrivește acestui tratat care oprește robinetul pomenilor electorale cu care este obișnuit politicianul român aflat la guvernare. Și pentru a nu lăsa să se înțeleagă că USL s-ar opune de principiu acestui tratat, același Victor Ponta a declarat că în 2013 noul Parlament va trebui să introducă în Constituție atât modificările cerute de Consiliul European cât și „celelalte” modificări necesare „care să facă mai puţin posibile blocajele constatate în ultimii ani”.

Nu e greu de ghicit care este intenția liderului USL, anume amânarea modificării Constituției în sensul Regulii de Aur și dacă se poate aceasta să vină la pachet cu o prevedere care să transforme România într-o republică parlamentară. Iar speranța nerostită a lui Victor Ponta este ca referendumul pentru modificarea Constituției să nu întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi validat și astfel, USL să poată „scăpa” doar cu o modificare legislativă pe care să încerce să o vândă Comisiei Europene drept respectare a literei tratatului european. Nu de altceva dar probabil că televiziunile de casă se vor întrece a picta în cele mai groaznice culori posibile viitorul românilor sub un astfel de tratat financiar.

Clemy

89 responses to “Verticalul domn Funeriu

 1. florin georgescu – premier al actualei coalitii la putere?
  fereasca sfintu, ăsta florin georgescu este fesenist – si tot ce implica acest cuvint – pina in maduva oaselor…..

  Cel mai antipatic membru al guvernului (ioan oltean dixit) este pentru mine cel mai simpatic si admirat om!! Funeriu a facut in domeniul lui cit nu au facut 10 ministri la un loc in domeniile lor …merita felicitari

 2. Sustinere totala pt ministrul Funeriu!
  Un ministru excelent al unui domeniu cheie: educatia.
  Cea mai mare rezistenta la reforme, cred ca este in sistemul de invatamant. Stie stanga de ce! Educatia trebuie curatata de mentalitatea de stanga. Este esential pt viitor!!
  Pana acum, mai de voie, mai de nevoie, am gandit ca votez PDL pt ceea ce au facut, totusi pt reforme (iar Funeriu este unul din argumentele importante) si pt ca nu vad alta alternativa la pericolul USL (NR nu m-a convins si inca nu vad la ei pasul de la entuziasm la maturizare – factorul timp ar fi trebuit sa conteze in felul cum isi gandesc si planifica strategiile)
  Daca pedelistii se ating de Funeriu, va fi un semnal electoral ft prost pt ei.

 3. Schimbatil degraba pe funeriu, ajutatima si pe mine sa i-au bacul. Ma-u cazut de doo ori! Fratemiu m-ai mare la luat din prima fara probleme si acuma i-i student la drept. Se face procoror.

 4. v.v :)))
  Na-vem noii cum d-ar daca castiga Usl o so puna pe antonescu aia dela psd nu crin si ea te baga la drept la, stang unde vreii fara baclaoreat. O s-ati deea diploma dela intrare nu l-a esire. :)))

 5. da frate ca funeriu’ asta ca nare iel diploma vrea sa nu aiba nimeni diploma si deaia face sa nu se ia bacu oameni

 6. Purly
  vezi că poți? 😆

 7. incerc cum pot :)))

 8. Fratilor, unde e CRIN? Ponta, ponta, Tariceanu, ponta , tariceanu … unde este Crin? 🙂

  nici cu FMI nu s-a intalnit ….

 9. @Mih… iti dai si tu seama ca toata alea sunt supozitii… demonizarea opozitiei in contextul in care basescu a adus trenurile, in contextul in care iliescu sta sa crape din ora in ora si nastase e condamnat, e doar un basm…un mit si o agatare de trecut conform careia basescu, fost belfer pe la naval, e un comunist odios… joc in care nu imi propun sa intru…


  și nu sînt supoziții sînt supozitoare

 10. ce context, purligaru?
  despre ce context in care basescu a adus trenurile vorbesti?
  despre trenurile din mineriadele lui iliescu? in 1990?
  esti sigur ca basescu a fost atunci la bucuresti?
  dar despre ce trenuri vorbesti?
  alti ani? care?

  daca nu esti sigur, atunci, te rog, documenteaza-te, daca informatia (minciuna) aruncata in eter despre trenurile aduse de Basescu chiar este adevarata…

  si daca stiai ca nu Basescu a adus trenurile pentru ca nici nu era la Bucuresti si ai aruncat vorba in mod intentionat (dar aparent civilizat), atunci dovedesti la virsta ta o doza de ticalosie in formare.
  pacat!

  si un om cu complex de superioritate niciodata nu ar fi facut o asemenea gafa!

 11. Cozma: „Basescu e la fel de vinovat ca Iliescu pentru mineriade. O data, Basescu mi-a dat trenuri pentru a ne deplasa cu minerii la Bucuresti. La ultimele mineriade a refuzat.”

  Despre Base, ce nu stiai: „În anul 1989 a devenit director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor, în cabinetul Dăscălescu, funcție pe care a îndeplinit-o până la Revoluția din 22 decembrie 1989.”

  „În primul guvern de după Decembrie 1989, Guvernul Petre Roman (1), a ocupat funcția de subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor.”

  Ca sa stii mai bine si mai exact:
  „Inginerul Ioan Mănucu a dispus oprirea trenurilor cu mineri, iar ordinul a fost revocat de şeful căilor ferate, Gh. Dobre, subordonatul lui Traian Băsescu, subsecretar de stat în ministerul Transporturilor şi viitor ministru”

  Desigur exista declaratia lui Basescu „locuiam liniştit, la Constanţa, şi mă uitam la televizor la mineriada din 13-15 iunie“, altminteri singura declaratie care il apara.

  Daca doar declaratia lui sta marturie pt neimplicare atunci si iliescu e nevinovat, ca doar si el declara asta, nu?


  Observă că mi-am dat silința. Uită-te la tema de mai sus. Ai ceva de comentat? Comentează. N-ai? Nu comenta.

 12. … moderat fiindcă era o automîngîiere în public …

 13. Traian Basescu a fost:
  „1990-1991 Subsecretar de Stat – Şeful Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor ”
  Cozma are dreptate: minerii au venit cu pluta pe Dambovita in ’90. Sau pe „uite muica ce de Jii!”
  Altii sunt cu pluta si azi…

 14. Buna ziua oameni buni. Scuze ca nu am fost mai prezenta pe blog dar programul nu prea mi-a lasat ferestre. In plus, cand ajung eu acasa de la scoala voi sunteti deja la somnic.
  @Cristian, salut. Este sub demnitatea lui Crin sa se intalneasca cu reprezentantii FMI. Si apoi trebuie sa tii cont ca excursia de la Bruxelles l-a epuizat total. De mult nu a mai muncit el atat de mult.
  @mih, salut si total de acord cu postul tau.
  @skorpy, lasa-l in plata domnului pe purly. El nu face decat sa incerce sa schimbe subiectul aruncand pastile ca asta cu trenurile. Nu trebuie sa calcam in capcana asta.

 15. da baieti si fete, da-l dracu’ de adevar… va las in pestera copii frumosi ce sunteti voi… cand se taie adevrul pe un blog inseamna ca acel blog face beletristica… spor

 16. (Traian Basescu)
  A fost ofiţer maritim pe nave de mare tonaj ale flotei comerciale Navrom Constanţa (1976–1981), căpitan de cursă lungă, comandant al navelor petroliere de mare tonaj „Argeş”, „Crişana”, „Biruinţa”–nava amiral a flotei comerciale a României (1981–1987), şef al Agenţiei Navrom din Anvers–Belgia (1987–1989), director general al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor (octombrie 1989–octombrie 1990), subsecretar de stat–şef al Departamentului Transporturilor Navale (1990-1991) şi ministru al Transporturilor în mai multe perioade din intervalul 1991–2000).
  PUNCT!

 17. Purly
  Exact! Și apa bătută-n piuă este mierea zeilor. 😆

 18. Purligescu, nu ai trecut de etapa cu ingeri si demoni? Da’ vrei bacu’:-)

 19. Meci de cosmar pentru Ronnie, revenit de la 0-4 in decisiv … uf, cum ar fi fost un 147 acum?

  cine ar fi crezut, lupta pentru 18, hi hi hi – multa incarcatura pe meciul asta – bine ca s-a terminat cu bine 🙂

 20. cosma minte si este o nerusinare , o manipulare, ca si cu flota, care a fost vandutä de väcäroiu, dar prostii o tzin langa cu minciun.

 21. Salut, Theo-Nona,
  O tin ca si Minciuna ii tine de mercenari cu suflete vandute…

 22. cand creierul mic se crede mare:

 23. ACESTÄ TRÄDÄTOARE DE TARÄ, plumbuita sä fie trimisä

  la balamuc, o mincinoasä ordinarä, ca totzi escrocii USL

 24. @Purligaru.

  Moncher, inainte de a arunca tot felul de „fumigene”, cred ca ar fi bine sa te informezi nitel. In caz contrar risti / asa cum s-a intamplat astazi – sa te faci de „cacao” !

 25. @Sare’n Ochi

  Excelent !!! 😀

 26. purligaru' anticomunist

  da baietii, nu eu am inceput discutia,( http://inliniedreapta.net/democratia-originala-reala-de-la-ion-iliescu-la-claudiu-craciun/ ), nu am am tras in off topic discutia… atat… in rest… poate ma insel, poate se inseala altii… poate ne inselam toti in trainica minciuna politica…
  gata!

 27. purligaru' anticomunist

  @sare… misto treaba 🙂

 28. purligaru' anticomunist

  @sare, 2. doamna plumb e un fel de ioan oltean… ce sa-i faci tati… nu-s toti salvatori de neam…

 29. purligaru' anticomunist

  @reddog… eram nitel agasat de variate supozitii cum ca doar unii is monstrii si altii ba, de parca altii nu au fost in acel minunat si patern prim guvern…

 30. Sara bună!

  Spune Clemy în acest articol:

  „Asta în timp ce PDL dă din colț în colț pentru a încerca să recupereze ceva din procentele pierdute în urma mitingurilor de la mijlocul lunii ianuarie”

  Vă rog să remarcaţi „partizanatul” lui Clemy!!!

  Din linckul lui Mih:

  „Claudiu ignora în totalitate faptul că această mișcare “democratică” anemică a fost ținută vie prin hiperbolizarea ei pînă la dimensiuni apocaliptice de antenele lui Dan Voiculescu și Realități. Am fost de mai multe ori in piață. Nu am simțit acea atmosfera de emancipare frățească între pensionari, oamenii fără adăpost, hipsteri și ultrasi. Am auzit în schimb mai multe înjurături ca niciodată, am văzut polițiști atacați, oameni plătiți. Aș minți dacă n-aș spune că am văzut și oamenii decenți în Piață, dar vocea lor era acoperită de strigăte sugrumate de ură, de vulgarități și amenințări. Mie oamenii din Piață nu mi-au redat încrederea în democrație, mi-au amintit de ele”

  Spune p

  „purligaru’ | februarie 2, 2012 la 14:59 |
  @Mih… iti dai si tu seama ca toata alea sunt supozitii… demonizarea opozitiei in contextul in care basescu a adus trenurile, in contextul in care iliescu sta sa crape din ora in ora si nastase e condamnat, e doar un basm…un mit si o agatare de trecut conform careia basescu, fost belfer pe la naval, e un comunist odios…”

  Şi conchide:

  ” nu am am tras in off topic discutia… ”

  – – –

  Spun şi eu: păcat, păcat, de tineretul imbecilizat. Noapte bună!

 31. Salut, Tibi
  Mai jos: o pozitie partizana?
  poate, dar dpmv este corecta:
  http://www.blogary.ro/2012/02/guvernul-boc/

 32. purligaru' anticomunist

  totul a plecat de la asta Mih | februarie 2, 2012 la 14:20 |
  Sa aruncam o privire si dincolo de usleu, spre generatia pe care au pregatit-o pt un viitor verde-rosu:
  (sursa ILD:http://inliniedreapta.net/democratia-originala-reala-de-la-ion-iliescu-la-claudiu-craciun/)

  La asta raspund caci asta imi e dat

 33. purligaru' anticomunist

  citeste tot linkul tati ca in mare are dreptate, cu paranoia insa… nu?

 34. @purligaru.
  Moncher, eu m+am referit strict la afirmatiile tale. Pana una-alta, cel care a organizat:
  – lovitura de stat din decembrie 1989 si varsarea de sange aferenta (un mizilic de vreo 1000 de morti)
  – prima mineriada din 29 ianuarie 1990 (secventa aia in care actualul USLas Petrica Roman striga catre Seionrul Coposu – Dumnezeu sa-l ierte ! – „s-au demascat ! S-au demascat! „)
  – masacrul de la Targu Mures din 19-20 martie 1990
  – mineriada din 13-15 iunie 1990
  – mineriada din septembrie 1991
  ei bine, autorul tutur acestor grozavii, faradelegi si crime are numele de ION ILIESCU (fie-i numele in veci blestemat !) si nu Traian Basescu.
  Fie ca-ti place sau nu, Marinarul nu a avut nimic de-a face cu evenimentele de mai sus.
  A comis si marinarul grsseli, dar pe langa monstri precum Ion Iliescu, Adrian Nastase, Dan Voiculescu ez ejusdem farine este un inger ! Punct !

 35. Va suna cunoscut, pe ici, pe colo?

 36. rovana plumb – pentru cei care nu au crezut ca a solicitat retragerea fondurilor europene…..

  na, ca va facui, cam asta arata ultima privire din filmulet,

 37. Salut, Mih!
  Madam Blogary nu este chiar blogul meu preferat.
  Apoi. Sînt sătul de experimente. Prea sătul.
  Una am crezut eu că este „copacul”, alta se dovedeşte a fi.
  Spun numai un lucru şi cu asta închei: nici în „poieniţă”, nici pe „muntele Thor”, un comentariu ca acela al lui Riddick: „Băsescu este o slugă”, n-ar fi rezistat mai mult de o secundă pe un blog în care „poienarii” pot comenta.
  Nu din spirit partizan. Nici vorbă de aşa ceva.
  Presupun că regulile democraţiei impun faptul simplu că:
  – un parlament ales, este legitim pînă la noi alegeri
  – un preşedinte ales, ne reprezintă pe toţi, fie adversari sau susţinători
  – denigrarea sub orice motiv, a ţării tale, este de fapt o trădare – fie şi inconştientă – a interesului naţional, care transcende prezentul
  Nu mă mai lungesc. Urăsc logoreea.

 38. Salut, Reddog!
  Îţi pierzi vremea cu purly, exact aşa cum îţi pierdeai vremea cu Loda, în poieniţă!

 39. Am ales acest numele de Tineriu, pentru că aşa mă persifla Loda.

 40. Noapte buna !

 41. Bună seara să vă fie inima!
  Salve Reddog! Mă bucur să văd că te-ai mai eliberat din chingile profesionale. Știu cum este să vrei dar să nu mai ai timpul necesar.

  Skorpi
  n-ai citit cu atenție vere! Poate un pic pe diagonală dar videoclipul cu plumbuita a fost publicat la cîteva secunde după ce l-a postat TRU exact pe acest blog. Asta nu înseamnă că nu trebuie revăzut și băgat la cap. 😆

 42. Tibi
  îmi însușesc critica dar fără Riddick și fără Fury cum am mai primi cele mai fierbinți reacții dintr-o anumită zonă a pidielului? Nici 10 articole pe surse nu fac cît oamenii ăștia doi. 😆

  De prisos să mai spun că nu sînt de acord cu ACEA viziune a lor care ne desparte. Există totuși multe lucruri comune pe care le împărtășim. În final numai timpul ne va arăta cît și unde am greșit.

 43. Filadel,

  În momentul în care încep să-ţi răspund, mai sunt trei minute, pînă MÎINE! 😆
  Problema e că „mîine” a început să fie un „azi” dureros pentru noi, toţi. 😦

  Riddick este exact partea pedeleului care duce în ridikol, tot efortul preşedintelui; sincer, mă lipsesc de reacţiile sale; le pot vedea, dacă vreau, la A3 şi mai nou, numai parţial, la iRealitatea.

  Iată că a venit şi „mîine”! 🙂 Au trecut deja, trei minute din această zi.

  Despre p, nu mai spun nimik. Spune el tot ce e de spus.

  Iar despre viziunea lor, care ne apropie – deşi cum bine spui ne desparte – eu nu prea o văd.

  Timpul? Care timp? Timpul vorbelor fără substrat, sau timpul în care de bine, de rău, cîte ceva s-a făcut ca paşi către viitor?

  Distrugătorii, n-au orizont de timp viitor. Ei văd numai prezentul lor.
  Prezent iluzoriu!

  Na! că e deja mîine şi 13 minute! 😆

 44. purligaru' anticomunist

  Apolitic si pe langa subiect: Margin Call e filmul anului trecut pt. oameni cu ceva in cap… va recomand cu drag… sa-mi spuneti ce credeti!

 45. Tibi
  cred că ai citit ultimul articol de pe Actualităţi Europene (by Theophyle). E acolo un soi de dilemă fifti-fifti. Cam așa consider și eu (din două părți).

 46. Mno, Filadel, Noapte bună!
  O vinit p.

  Ai citit comentariul doamnei Mihaela?
  Dacă nu, caută-l şi neapărat citeşte-l!

  Noapte bună!

 47. Purly
  un pic (mult) stîngist cam ca toți telectualii (fie actori, scenariști ori regizori) care se perindă prin păduricea îngerilor, dar interesant de urmărit.
  De ce zic stîngist? Fiindcă transferă toată responsabilitatea pe un singur jucător: marea finanță lacomă. Clasic pentru stînga care detestă pe toți care au ceva la care ea tînjește cu bale pînă la pămînt. 😆

 48. Tibi
  cred că am răspuns chiar azi de dimineață (ÎNAINTE de cafea!!!) interpelării Mihaelei. Nu cred, sînt de-a dreptul sigur. 😆

 49. Sau visez eu și nu despre asta-i vorba? 😯

 50. Filadel dragă, eşti sigur că ai citit acest dialog?

  „purligaru’ | februarie 1, 2012 la 21:05 |
  am mai spus de ce vin aici, mihaela… sunt cativa oameni cu cap… restu’ ma fac sa ma simt superior si imi place asta… ca fil si viq nu recunosc acest adevar e treaba lor… eu sunt un arogant egocentric… atat.

  Mihaela | februarie 1, 2012 la 21:26 |
  … sunt cativa oameni cu cap… restu’ ma fac sa ma simt superior si imi place asta… ca fil si viq nu recunosc acest adevar e treaba lor… eu sunt un arogant egocentric…atat .

  Dovada ca n-am socotit gresit. Oamenii astia chiar au probleme „

 51. Offf
  Fir-ar să fie! Vreţi, înţelegeţi, nu, NU şi cu asta BASTA!

 52. Tibi
  stai nu da. 😆 Am de citit o mulțime de articole. Iată unul pe care tocmai îl citeam:

  http://alexaionescu.wordpress.com/2012/02/02/apa-aerul-si-fraierul-sau-despre-gazesist-si-sest/

  Pînă al 23:00 am fost la lucru. Trebuie să-i dea cineva să mănînce și lui pontantonescu. Nu?

 53. Şi ca să revenim la temă: imbecili ameninţaţi de VERTICALUL DOMN FUNERIU, susţinuţi de profesori şi profesoare care numai dascăli nu sunt, întreţin această stare de lucruri. Simplu?

 54. Zici să nu dau Filadel? OK 😆
  Asta şi spun: a venit vremea să mai daţi şi voi, adminilor; nu ne mai lăsaţi numai pe mine şi pe luminiţa să părem caraghioşi.
  Dacă ai avea ceva timp, ai vedea că nu suntem chiar atît de singuri. 🙂
  Doi cititori îndeobşte tăcuţi au spus, onorabilul skorpion, deja a ieşit cu o interpelare vehementă.
  Ce vreţi mai mult, măi dragilor? 🙂

 55. FuriousWordPressRipper

  🙂 🙂 Câtă ipocrizie!

 56. Repet, Filadel :

  “purligaru’ | februarie 1, 2012 la 21:05 |
  am mai spus de ce vin aici, mihaela… sunt cativa oameni cu cap… restu’ ma fac sa ma simt superior si imi place asta… ca fil si viq nu recunosc acest adevar e treaba lor… eu sunt un arogant egocentric… atat.”

  GATA! 🙂

 57. zexe
  Încă nu ai explicat ce ai vrut să spui cu:

  „FuriousWordPressRipper | ianuarie 27, 2012 la 22:54 |
  Sopranelor, si voi,, baieti, ma apuca greata! Daca va face placere sa va confundati cu imaginea inepta a …………………, este numai treaba voastra! ….Va urez succesuri!
  Eu imi vad de drumul meu, si va rog sa ma scuzati ca, pentru o clipa, mi-a facut placere sa fiu unul dintre voi.
  Succesuri!”

  Hai, pui simpatic de pinguin, luminează-ne! 😆

 58. Aşa că dragă,VIQ

  Reconsideră ce a spus oldhashu. BINE? 🙂
  Şi nu-i mai oferi cheile blogului, luminiţei.
  Nu înainte de a-i răspunde luminiţei la întrebarea pe care ţi-a pus-o de două ori, referitor la clemy.

  Şi dacă greşesc eu, mă autobanez!

 59. Mno, iar repet: noapte bună!

 60. Tiberiu, daca as spune ceea ce imi ceri si, totodata, as incerca sa fiu si sincer, ei bine, cu siguranta as fi moderat de catre unul dintre admini. Dar tu stii despre ce vorbesc, nu-i asa?
  Esti un *********, dar asta ramane intre noi.

 61. Am să completez eu ****-urile lui Fury.
  Tibi ești un șturlubatic incorigibil care, la fel ca și Fury, crezi că merităm o Românie mai bună. Am citit printre cuvinte. 😆

  PS: cine se opune decriptării mele este banat for ever pe ziua de azi.

 62. http://cronicaromana.com/2012/02/02/clepsidra-pentru-basescu/

  Purly
  citește te rog articolul ăsta și fă o luare prin dare de poziție. Chiar mă interesează părerea ta. La subiectul ăsta – la tema asta. Mulțumiri anticipate. Spasibo!

 63. Sara buna !

  Sau … buna dimineata….

  Deci la tema.
  (La tema pentru care Clemy a investit timp si efort Tibi, nu la obsesiile tale bolnave)

  Cred ca decizia lui Funeriu loveste extrem de dur in sistemul clasic de acces/automentinere la putere cladit pe concept comunist. Partidul e’n toate, e si in mancare, si’n paine, si’n branza uitata la soare….
  EL … unicul si irepetabilul, trebuie finantat. Prin cotizatie legiferata.
  SI iata’ne la „reformarea” clasei de burghezi rosii de care speram c’am scapat, in care liderii de sindicat sunt cei mai fanatici secretari de partid.

  Privitor la cabinetul Boc ceea ce ma ingrijoreaza (am mai spus’o) sunt declaratiile tot mai fara perdea ca se apuca sa dea de’azvarlita cu maririle de salarii si pensii. Boc a realizat chiar mai mult decat credam/speram, dar daca are de gand asa ceva e problem !!!!!!
  „Anul mortii” abia a inceput. Sa revii la clasicele pomeni electorale in conditiile astea e cea mai crasa dovada de inconstienta.
  Prin urmare, daca Boc ramane pe pozitia de lupta de pana acum, eu l’as vrea pana la finele mandatului. Daca are de gand s’o scranteasca, trebuie schimbat.

  Cat despre domnul Tonta care proaspat venit de la sursa cere „…Acest tratat, care într-o formă sper finală a fost prezentat la Bruxelles, trebuie să ni-l prezinte Guvernul României..”, adicatele sa ii traduca cineva cu desene despre ce e vorba in propozitie, nu pot spune decat ca sorocul ii e mai aproape decat crede.
  Vad ca au sarit sa’l spele care mai de care, ba ca a avut un „discurs adecvat” (ce e aia „adecvat” ???? adicatele n’a spus cantitatea de prostii pe capatana patrata cu care suntem obisnuiti ??? 🙄 ) ba civila societate mi’l pupa pe frunte…
  S’ar putea sa fie spalatul cel din urma. Cu pupat cu tot.

 64. FIl

  O gramada de linkuri… 🙄
  Poate maine.
  Ma duc sa ma cuc 😀
  Ca maine incep seria de 3 cu program 6 – 18 😀 😀 😀
  Da-mi fac io niste ferestre 😉

  PS !
  Am jucarie 9 de la doamna Viq.
  Are si 6 si – 😀 😀 😀
  Ioute : 666666666666666666666666666666666666
  😀 😀 –––––––––––––––____––––

 65. Salve Viq! 😆
  Am băgat de samă. Ești back in biznis.
  Să trăiască doamna Viq!!

 66. Și o vorbă pentru Riddick:

  DA, România are niște atuuri puternice! Partea proastă în această situație este că nu le poate folosi decît în contextul unei ordini europene. Sau e o parte fericită care nu mai lasă loc de alte interpretări. Mai departe sîntem de acord – (minus) poziționările anti Băsescu care sînt absolut puerile și fără sens odată ce am convenit punctul 1.

 67. Buna dimineata copaceni,

  Dl, Funeriu a facut ce trebuia facut demult. Felicitari !
  Ghici ghicitoarea mea, o sa fie masa profesorala bucuroasa ori ba de masura luata de dl.Funeriu ? O sa protesteze ea profesorimea pe la minister ca nu mai este obligata da azvarle cu bani in sefii sindcali ?
  Masa profesoarala se mai poate reprezenta prin ea insasi ori este si ea reprezentata ca intreaga romanime doar de ……..”forme istitutionalizate” ?

  Tot din categoria „ghici, ghicitoarea mea” s-or constitui ele „formele institutionalizate” in metode de dansii inventate ca_cu a lor putere sa „ne faca pe noi” (expresie triviala, recunosc) ? Imi cer mii de scuze,
  dar imi vin in minte numai ganduri triviale despre formele „institutionalizate” .
  Asa ganduri asa expresii.

  Aud de pe surse ca Ioan Oltean, super, super simpaticul, super, super charmantul i-a spus dlui. Funeriu ca e cel mai antipatic ministru……….vai de si de mine, iar imi vin cele ganduri triviale. Doua expresii triviale intr-o singura postare e deja prea mult. Expresiile le pot controla. Gandurile triviale care-mi vin potop, nu. Asa ca le las libere. Oricum n-am incotro.

 68. Deoarece ieri dimineata am spus ce stiam. Anume ca Mircea Marian face parte din forma institutionalizata „o romanie curata” si deoarece s-ar putea sa credeti daca nu veti citi foarte atent articolul lui MM, ca am mintit, subliniez :
  Mircea Marian a fost in curat murdar „romania lor curata” o recunoaste in articol.
  Nu de alta, dar sa nu ma luati drept mincinoasa si sa nu mai credeti niciodata in informatiile pe care le depun la copac 🙂

  Iata fragmentul din articol
  Dar, deşi am fost excomunicat din rândul “societăţii civile instituţionalizate” patronate de Alina Mungiu, îmi permit, ca minusculă parte a acelei societăţi ne-instituţionalizate, ……..

  Ca „formele” astea care cer transparenta altora, nu sunt niciodata transparente in ceea ce le priveste, este dovada ca insotitorul lor perpetuu e… lupul. Nu orice fel de lup, ci ala moralistu’.
  Daca Mircea Marian ar fi spus public cand a iesit si mai ales de ce din curat muradaralor ” forma” as fi stiut si nu v-as fi dezinformat fie si din greseala ieri dimineata.
  Acu, ca se rejecteaza intre ei dandu-si la geoale prin scriituri, pe mine ma lasa rece………rece si cu multe ganduri triviale.

 69. Cutremurator adevar

  Faptul că un jurnalist care nu se înscria pe linia trasată de moguli şi de opoziţie a fost îndepărtat dintr-o poziţie care nu le convenea acestora printr-o acţiune pur politică. Dacă au reuşit acest lucru din opoziţie, imaginaţi-vă ce vor face când vor ajunge, în sfârşit, la putere! Or, dacă după 22 ani am ajuns să fim nevoiţi să luăm apărarea independenţei TVR în faţa agresiunii lui Voiculescu, Vîntu, Ghiţă, Ponta&Antonescu, atunci ceva nu este deloc în regulă în societatea românească. Suntem martorii unui proces de mogulizare rapidă a României iar cel care refuză să accepte realitatea contrafăcută a Antenelor e îndepărtat sau ameniţat cu represalii politice.

 70. Din nefericire in fata acestui adevarat flagel nu facem altceva decat sa dormim. Adevarat, nelinistiti, totusi dormim.
  In toti acesti ani cand presa a scazut la cotele pe care le vedem azi, marii nostri intelectuali au tacut rusinos speriati ori oripilati fiind (nici nu mai conteaza) de marea balacareala la care au fostu supusi.
  Din nefericire natiunea romana NU gaseste puterea de a se impotrivi acestui flagel. Natiunea romana NU „formele institutionalizate” concepute si naimite, ca_cu a lor putere…..

 71. Trist, foarte trist !

 72. bunä dimineatza,
  falsa balenä ce scuipä venin, este o mare nerusinatä, de altfel acum se vede mai bine, catzi comunisti are mungiu in familie, si care este culoarea ei adeväratä. este un om pervers.

 73. dl. FUNERIU, este un om tanär, reforma lui , este f. bunä,
  este pas cu pas, dela grädinitzä panä la unii, ca cea din germania.
  sigur nu se mai pot face clanuri, si nu mai räman in unii, urangutani ca marga si andronescu, figuri pt. muzeu. si este bine
  asa. bravo lui. tot respectul pt. dl: FUNERIU

 74. Da, VIQ

  Obsesiile mele bolnave, mulţumesc frumos.
  Ia vezi ce spunea pinguinul apropo de Clemy şi apropo de ……………..:

  „FuriousWordPressRipper | ianuarie 27, 2012 la 22:16 |
  Gata, m-am decis! Decat sa fiu umbra lui Clemy, prefer sa fiu partenerul Lodei.
  Loda, aveti cuvantul, doamna! Va voi urma cu respectul cuvenit!”

  Asta este VIQ situaţia, chiar dacă tu crezi altceva!

 75. Am uitat să vă urez ziua bună!

  Şi distracţie plăcută cu pinguinul cel nedecriptat!

 76. aceastä zisä doamnä loazä, vine cu puricii ei infecti si mizeria

  uslinoasä, sä infecteze blogul.

 77. Fil, textul ala e scris doar ca sa dea in basescu si foloseste cele mai proaste argumente posibile…adica interpreteza putinul bine pe care il face basescu drept prostie…
  Nu politica europeana e buba, nu aplicarea unei doctrine in care presedintele, cine stie, poate crede… ci aplicarea incompleta sa sovaielnica a acesteia… stii ca eu cred in formele extreme ale democratiei… 🙂 ori suntem adeptii unui aparat de stat mare, ori adeptii unuia mic, ce e intre e vax. Deci textul trimis e o frectie trista la un picior de lemn credul.
  Ma gandeam ca stii bine ca am alte necazuri decat ce scrie acolo… nu?

 78. ce naiba sa spun la asa ceva:
  Poziția președintelui în privința crizei economice și politice a Uniunii Europene nu poate fi catalogată altfel decât schizofrenică.
  Unde vede si Base bine cu jumatea lui de ochi, acolo sa ne legam de el? Nu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s