O frază: două prostii

Pentru că presa americană nu s-a îngrămădit să îl intervieveze pe coliderul opoziției române, mă refer la Victor Ponta (căci Mircea Geoană a reușit să apară în emisiunile postului Fox), președintele PSD a acordat un interviu unui post de televiziune al românilor din Chicago.

Printre platitudinile înșirate de liderul social democrat, precum aceea că „România este și trebuie să fie un partener special al Statelor Unite”, domnul Ponta a reușit să spună și câteva prostii care îi demonstrează limitele intelectuale. „M-am văzut și cu reprezentanții FMI, pentru că România are nevoie de capitaluri americane”, a glăsuit Victor Ponta. O frază care conține două prostii. În primul rând domnul Ponta nu trebuia să se ducă tocmai peste ocean ca să discute cu reprezentanții FMI, căci delegația Fondului vine destul de des în România (dar domnul Ponta a uitat să spună că USL a cerut „demisia” lui Jeffrey Franks) și în al doilea rând pentru că FMI este un organism internațional al cărui contribuitori sunt și SUA, și Canada, și Germania, și Australia, etc. Cu alte cuvinte domnul Ponta crede că românii din SUA nu cunosc realitățile din România, că nu au descoperit internetul și că nu pot fi la curent cu actualitatea internă, și apoi se face de râs arătând că nu cunoaște că FMI nu funcționează cu capital american.

Din partea unui om care se visează viitorul premier al României o astfel de scăpare este de neiertat. Și este jenant că în emoția lui, ziaristul care i-a luat interviul domnului Ponta nu a simțit nevoia să-i atragă atenția acestuia asupra greșelii. Așa cum este jalnic și faptul că domnul Marian Petruța nu a găsit de cuviință să-l întrebe pe președintele PSD de ce se opune votului prin corespondență pentru românii din străinătate și când are de gând partidul domniei sale să pună capăt grevei parlamentare.
Iar acest interviu nu doar că nu face din vizita lui Victor Ponta un succes dar nici nu va schimba percepția românilor din SUA față de USL ci este doar epilogul trist al unui eșec răsunător al coliderului USL.

Clemy

37 responses to “O frază: două prostii

 1. Salut Clemy, copăceni 🙂 ! Bune observaţii! Cârlanul a evoluat: a ajuns papagal.

 2. neata,
  pacat ca ziaristul Marian Petruta nu a pus muuuulte intrebari necesare.
  S-o fi pierdut in fata papagalului-rege
  🙂

 3. Servus, dragilor! 🙂

  @nora, drept la tintă! 😀
  …mai ales că, vorba aceea, fiecare pasăre pe limba ei piere!

  @skorpy, poate ziaristul MP n-a vrut să facă de cacao un politician de aceeași naționalitate?!

  …până la urmă parcă „Almanahe” a ieșit mai bine! 😉

 4. Buna dimineata prieteni.
  @nora, excelenta observatia ta.
  @old, un ziarist care tine la numele lui pune intrebari incomode, nu ridica mingi la fileu asa cum a facut inchipuitul de la Chicago.
  Eu nu ma gandesc asadar la ideea ca nu a vrut sa-l faca de kkao pe musiu Ponta, nu ca s-a pierdut, asa cum a sugerat skorpy, ci ca pur si simplu fie nu este ziarist fie a fost „miluit” ca sa fie bland cu Pontel.

 5. Clemy, servus! 🙂

  Acum noi știm sigur ce soi de politician este ViPo!!!
  …despre ziaristul Marian P, Dumnezeu cu mila și VP cu mia! 😉

 6. @old, saracie mare, criza si la Chicago 🙂

 7. Buna dimineata,

  Ca dl. Marian Petruta n-a pus intrebari care ar fi stat in practica oricarui jurnalist normal ( NU si de origina romana) dovedeste pentru a „n spia mia oara” ca argintii sunt mult indragiti de breasla jurnalistilor romani oriunde s-ar afla ei in lumea asta mare.

  Ia sa vedem, in Romania se va incumeta vreunul din breasla, sa-l intrebe in direct, la ora de maxima audienta, de ce el, Victor Ponta lider de USL si aspirant la scaunul de premier, nu stie de unde provin fondurile FMI-ului ?

  Am mari indoieli ca i se vor pune intrebarile dorite de Clemy, de multi romani. Daca nu s-a reusit in SUA, slabe sperante sa se reuseasca aici. In mod normal, intr-o tara cu o presa onesta, pentru asemenea incompetenta crasa s-ar face ditama-i tam-tamul cuvenit.
  La noi va fi liniste si pace.. Si ne mai miram ca USL are atat de mult in sondaje.

 8. Clemy,
  Eu nu ma gandesc asadar la ideea ca nu a vrut sa-l faca de kkao pe musiu Ponta, nu ca s-a pierdut, asa cum a sugerat skorpy, ci ca pur si simplu fie nu este ziarist fie a fost “miluit” ca sa fie bland cu Pontel.

  Nici eu. Varianta sigura .a fost “miluit”. Nu poti sa lucrezi la o publicatie si sa nu fii ziarist. Este imposibil.

 9. Ia sa fi spus prin absurdul absurdului o asemenea prostie Traian Basescu, Sa mi te tii. Ca latrinele toate, ca asa zis independentii, care fie vorba intre noi nu l-au iertat niciodata pe TB cand a gresit-o.
  Mai deunazi, cand a comis-o grav Antonescu la Capatos, ingaduitori tare, independentii nostri. Au ingropat repede povestea lui Crin.
  L-au infierat tare numai pe Capatos. Imensa greata imi mai produc independentii astia.

  .

 10. Ceva care m-a uns pe suflet .

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-deszapeziti-va-creierele-967150.html

  Oricât ai fi de tolerant, e timpul să spui că s-au depăşit toate limitele bunului-simţ şi ale normalităţii. De vreo patru ani încoace, un grup isteric-vocal are pretenţia de a acapara discursul public. „Confreria” decide ce trebuie să gândească românii. Neo-ortacii sunt singurii cu dreptul de a emite opinii.

  Convingerile lor sunt obligatorii pentru toţi ceilalţi. Dacă ai îndrăzneala să spui ori să scrii altceva, te-ai ars. Eşti vândut, eşti slugarnic cu puterea, eşti un duşman al boborului, ai intrat pe lista neagră a grupului de presiune. Un grup alcătuit din ciurucurile lui Emil Constantinescu, plozii spirituali ai d-nei Zoe Petre, universitari famelici, jurnalişti traşi pe linie moartă, simbriaşi ai turnătorului Voiculescu, ciomăgari ai infractorului Vîntu. Plus plevuşca veşnic îndoliată că n-o bagă nimeni în seamă: frustraţii care se visează miniştri, ambasadori, şefi de agenţii, mai-mari peste televiziunea şi radioul publice ori măcar prefecţi

  Eu am aceeasi revolta ca a domnului Mihaies si pentru cei insiruiti de domnia sa, cat si pentru „impartialii independenti” care nu au inteles ca una din caracteristicile strict necesare ale meseriei de jurnalist este curajul. Daca nu-l au sa stea dreaq… acasa, ca mult rau mai fac acestei natiuni prin lipsa lor de curaj.

  .

 11. @Mihaela, Mihaies are din pacate multa dreptate.

 12. Clemy,

  Asa este din pacate. Cum om scapa noi de pleava asta despre care vorbeste dl.Mihaies, nu stiu.

 13. Trebuie sa plec. O zi si saptamana buna, copaceni !

 14. Sa nu plec de acasa cu nr.13 in gand si fapta. Sunt superstitioasa cu cifra 13, in mare graba,

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11549749-suveranitatea-mediatica.htm

  Nu inteleg de ce intelectualii de marca din Romania nu se constituie intr-o organizatie care sa militeze activ (nu doar prin articole care ne ung la suflete) pentru curatirea mizeriei devenita de-a dreptul sufocanta in televiziunile de stiri. Astfel de articole sunt citite de o mana de romani raportat la intreaga societate romaneasca. Mizeria insuportabila de pe televiziunile de stiri patrunde in milioane de creiere, pervertindu-le mult prea periculos pentru viitorul Romaniei.

 15. Pingback: Poezia înoirii clasei politice: “copilași luați voi seama, dacă-i capră mama, nu vi-e tată lupul” (se naște și Mișcarea Populară?) | Sareinochi's Blog

 16. Clemy, Clemy, Clemy … poate ca pe viitor avem si documentare inainte de a scrie un articol –
  http://www.imf.org/external/np/sec/memdir/members.aspx

  Adica, DA, SUA finanteaza fondul-

  Canada – 2.68% din total
  Germania – 6.12% din total
  Australia – 1.36% din total

  SUA – 17.7% din total

  Mai mult nu am sa discut, articolul gafeaza mau rau decat ala pe care il acuza de gafa…

 17. Pentru a intelege si sistemul in intregimea sa, iti recomand o lectura foarte buna – http://www.imf.org/external/np/exr/facts/finfac.htm

 18. i@purly. Te credeam mai ONEST decat Ponta (sau mai istetz). Dupa teoria ta, ne imprumutam SI cu capitaluri romanesti si olandeze si.. In realitate, cand primesti o strachina de ciorba din cazanul comun nu poti identifica gradina in care a crescut o parte din fasole. Esti sigur de exemplu ca ce ni s-a dat noua nu e capital chinez sau canadian? Dar cand visezi rosu si galben in loc de alb-negru ca noi „astialalti”……

 19. ponta ,
  se comportä ca un retardat
  crin . este deja sters de pe räboj..

 20. @cinic spun doar ca daca congresul ar retrage sprijinul pt fmi (nu stiu in ce masura e posibil, dar ipotetic|) … fondul se duce naibii cu tot cu x% bani din China..banii FMI sunt bani SUA, controlul in FMI il are SUA… ce naiba vorbim? Sa mergem in Lesotho sa cerem bani de la FMI?

 21. P.S. In SUA Lobby-ul e legal si reglementat… in Lesotho, nu… ar mai fi si diferenta asta, nu stiu cate de mult sesizata…

 22. Pe asta Nu l-a „vopsit” nimeni cu branza…din curiozitate l-am cautat pe net… cica-i din Cluj mister marian gentutza..Oare sare stie ceva de el?
  Ce-am gasit…
  http://rousa.blogspot.com/
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=7433341504626431956&postID=8216755494958332808
  http://www.gandaculdecolorado.com/redactie/15-echipa-redactionala/4-marian-petruta

  P.S.Tontanovici si Antenescu SUNT CONTRA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA!…singura explicatie ramane explicatia data de clemy

 23. Cu cine s-a intalnit Tontanovici… de aici…
  „hai ca repet pentru tot poporul. Dl Ponta s-a intalnit la Washington cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru Europa de Sud-Est Dr. Philip H. Gordon
  http://www.state.gov/r/pa/ei/biog/123518.htm
  Theophyle”
  tot el…
  „Clemy salut,
  Problema lui Ponta este si mai nasoala. Initial trebuia sa se intalneasca cu Dr. Gordon care insa a fost retinut la Bruxelles si marele om de Stat s-a intalnit cu asistentul-asistentului. Nasol! Pe agenda trebuia sa se intalneasca cu Dr Gordon, de fapt s-a intalnit su asistentul lui ”

  si Cetatean…
  „Exista un secretar de stat.

  Acesta are un asistent.

  Asistentul are un adjunct, in caz ca asistentul se imbolnaveste sau cade de pe bicicleta si se zgirie.

  Iar viitorul PM al Romaniei se intilneste cu acesta din urma.

  Meserieeee!”

 24. Buna sara !

  Purly

  Ma intreb oare ce intelegi tu din materiualele pe care le recomanzi.
  „Putin’s role is now taken by Ungureanu, chief spy, destined for a presidential career. So, we can say that Ungureanu’s appointment marks Basescu’s entry into the presidential campaign for the 2014 presidential election,”
  … asta e chestie grea spusa de Reuters. Numa ca nu se opreste aici, mai departe scrie :
  ..said political expert Cristian Parvulescu at the Pro Democratia think tank.
  😀 😀 😀

  Iar despre paralela facuta de bezmeticul ala de Parvulescu, respectiv Ungureanu=Putin, vad ca spune ca :

  Whereas Putin served in the communist-era KGB and helped launch a new war against Chechen separatists on his rise to power, Ungureanu is too young to have worked in the Securitate and unlikely to crack down on minorities; ethnic Hungarians, the largest group, are a key coalition partner.

  Having studied at Oxford University, Ungareau has a pro-Western outlook. As foreign minister he cooperated with the United States over Iraq and as intelligence head, he worked with other members of NATO. Romania even had a row with Russia in 2010 over spying that resulted in a tit-for-tat expulsion of diplomats….

  Asa ca ei nu fac alt decat sa explice ca Parvulescu si cei ce adopta o asemenea idee ar putea fi batuti in cap. „Ar putea”, dar nu sunt.
  Pentru ca lipseste ceva esential pentru asta.
  Sau poate nu inteleg eu bine limba 😀

 25. Vezi cai scris gresit ca corect e doi prosti cun singur de i

 26. @purly. Daca n-ai inteles ca la FMI nu poti cere capitaluri americane atunci ori eu nu stiu sa explic ori tu nu STII sa intelegi. NB. Cand un american (sau patagonez) investeste capital, il si controleaza. Cand IMPRUMUTA FMI nu-l controleaza (adica si dreptul de a-l retrage).

 27. Dadaistu’

  Da’ tu ?
  „cai”, „cun”, „ca corect” si „doi prosti” cum e, ha ???? 🙄

  Corecteaza. „ca-i”, „c-un”, „ca ca sa fie corect” si respectiv „un prosti” .
  Sau sunteti o echipa ?

  Rade cioc de oarba soarta 🙄

 28. Dute ma. Ca eu ziceam de titlu carea scris ca doua prosti care se stie ca prost e substantiv de genu masculin asa ca nu se poate sa scri doua prosti ca corect e doi prosti. Sau doua proaste. Parerea mea.

 29. DADA

  Ba d-ute tu, maaaaa !

  Pen’ca :
  „PROSTÍE, prostii, s. f.
  1. Starea celui lipsit de inteligență sau de învățătură, starea omului prost; (concr.) faptă, comportare, vorbă care denotă o astfel de stare.
  2. Vorbă, faptă sau lucru lipsite de seriozitate, de importanță; fleac; absurditate, inepție.

  FEMENIN, copilu’ … O prostie – DOUA prostii.

  Prostul masculin nu este cel care spune o prostie. Asta poate face si un destept, ca e format din om, care se mai si defecteaza.
  Prostul la care pe drept te gandesti mata este tembelul care se ocupa numa cu productia de prostii si la care normalul e accidental.
  Il/ii stim amandoi, e adevarat, dar in tiltu este vorba de productia prostului respectiv.
  Ma rog….. una dintre ele.

 30. Viq,

  nu tolera mizeriile aciuite aici, sunt o turmä de
  uslinosi, trimesi special-

 31. Theo

  Dupa capul meu, faptul ca imi mai gasesc timp si resurse sa le mai raspund se cheama ca NU tolerez.
  Dar mandatul nu-mi e nelimitat.
  De peste doi ani astept implicare din partea comunitatii.
  Incapatanat, de ! 😀

  Dar se prea poate ca ea sa fie si mai incapatanata decat mine.
  Nu vrea si pace.
  Exista o esplicatie …. 😀 😀 😀
  Si o solutie 😉

 32. A mam prins ca nu era clar din titlu la cese refera ca eu nam timp sa citesc totu ca am de scriis un blog super meseriash. Decat titlul citesc siatata.

 33. @ dadatroll
  Baiete, daca faci mult pe prostul spiritual risti enorm ca sa si devii.
  Sa-ti ajute un pic si Dumnezeu si om te-ai facut, Fermecatorule!

 34. Dute mey. Cum a zis si ala dela prison break ce conteaza cum scriiu daca mantelegi. Important e ce scriu sa fie scris bine nuca alti. Nu? Parerea mea.

 35. Vad ca Dumnezeu te „ajuta” in continuare. Sa-ti fie de rau!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s