Surpriza Melescanu

Presedintele Basescu l-a desemnat pe fostul ministru de externe, Teodor Melescanu, drept sef al SIE. Anuntul a surprins intreaga clasa politica dar mai ales opozitia care nu se astepta la aceasta nominalizare. Cel mai surprins a fost Crin Antonescu, presedintele PNL care s-a si repezit sa acuze „tradarea” senatorului PNL si sa acuze faptul ca nu i „s-a cerut acceptul” ptr aceasta numire. In plus, Antonescu a amenintat cu excluderea din partid a fostului ministru de externe. Ceea ce in situatia revolutionara care domneste in filiala PNL Prahova, filiala al carui membru este domnul Melescanu, s-ar putea sa nu fie tocmai un lucru usor de indeplinit.
La randul sau, la fel de surprins ca si colegul sau de alianta, Victor Ponta a declarat ca reprezentantii USL din comisia parlamentara de supraveghere a SIE nu au fost informati in prealabil de aceasta numire si ca in consecinta, presedintele comisiei SIE, un social-democrat, nu va convoca sedinta necesara audierii lui Teodor Melescanu.
Traian Basescu nu are de ce sa consulte nici comisia SIE si nici pe liberalul Crin Antonescu deoarece numirea sefilor serviciilor secrete este de competenta directa a presedintelui tarii. Iar surpriza acuzata de liderii opozitiei este greu de inteles: la SRI este sef chiar nasul de cununie al presedintelui PSD (care uita in mod convenabil acest amanunt) iar la SIE a fost pana deunazi sef un alt liberal, actualul premier Mihai Razvan Ungureanu.
Supararea opozitiei, care a si anuntat cu blocarea audierilor in comisia SIE si a votului in plen, are alta natura: in primul rand ptr ca o lasa fara avantajul minimal pe care il detinea in Senat, ca ii pune pe liderii USL in situatia de a se opune votarii unui om de-al lor intr-o functie extrem de importanta in stat si ptr ca le arata liberalilor ca dracul nu este chiar atat de negru pe cat il zugravesc Antenele si Crin Antonescu, adica faptul ca Traian Basescu este un om cu care te poti intelege la o adica. Liberalilor li se mai da astfel un exemplu de ce ar fi mai benefic ptr domniile lor sa revina alaturi de majoritatea guvernamentala si sa paraseasca USL-ul. Si in conditiile in care se inmultesc problemele in teritoriu in interiorul USL este de presupus ca multi liberali vor incepe sa se gandeasca serios la oferta nerostita de presedinte de a se intoarce acasa. Doua sunt scenariile posibile ptr o astfel de alianta: fie un grup de parlamentari si de nemultumiti din teritoriu se vor dezlipi de PNL si vor reveni alaturi de PDL, fie acest grup va reusi sa il indeparteze din fruntea partidului pe Crin Antonescu si oamenii fideli acestuia, miscare ce ar avea aceeasi finalitate. In ce ma priveste cred ca prima varianta are mai multe sanse sa se indeplineasca inca inainte de alegerile generale caci nu imi fac iluzii ca va putea fi coagulata o miscare suficient de puternica ptr a-l descauna pe actualul lider al PNL. Dar Romania este o tara a surprizelor, orice este posibil si pana pe 7 martie, cand presedintele a anuntat ca vrea sa se adreseze Parlamentului, mai este timp si ptr alte miscari surprinzatoare.
Clemy

109 responses to “Surpriza Melescanu

 1. neata,
  ma intreb daca uslinimea infantila 100% si iresponsabila tot 100% va fi prezenta in data de 7 martie in parlament.

  am mai citit o stire cum ca ponta ii ameninta cu OUT pe parlamentarii pesedisti care nu vor dona propriile lor salarii din timpul grevei accelerate, accentuate, iresponsabile
  🙂

 2. la multi Ani, Alles Gute, Luminita, zu Deinem Geburtstag !
  🙂

 3. luminitza,

  sä fii iubitä si sänätoasä, restul le faci tu.

 4. Bună dimineața! 🙂

  Crin Antonescu face acum ceea ce n-ar trebui să facă un bărbat care ține la imaginea lui – se ușurează contra vântului!
  A vântului la stârnirea căruia are cel puțin 50% contribuție și care acum îi „mătură” din partid numele „grele”, unul după altul.
  Partenerul lui „meteo” si-a luat seama sau a fost consiliat din timp de un naș bine informat intern, bun la casa omului și face un balet de supraviețuire în fruntea partidului său.
  Crinăucea însă e consecvent în drumul spre ghena politicii!
  Cale bătută!!! :mrgreen:

 5. salut copaceni. Ne-a scapat o declaratie a lui Ponta: „..cand vom ajunge la putere nu-i VOI SCHIMBA pe sefii de la SIE si de la SRI..”. Poate ne-am bucurat, poate am zis ca s-a dezmeticit Ponta, poate.. Dar, DAR, DAR, in momentul inscaunarii lui Ponta cei doi sefi devin de-ai PUTERII !!!! Deci toata gargara cu sefii apartinand opozitiei a fost doar o alta PORCARIE de a lui Ponta.

 6. luminița,

  La mulți ani și sănătate că asta le aduce pe celelalte! 😀

 7. Cinic, salut! 🙂

  Crezi că Marinaru’ n-are plan de rezervă pentru astfel de situație?!
  Îndoi-m-aș și n-am cui… 😆

 8. Raman la parerea mea, parere care e adevarul: o alianta cu pdl si/sau basescu e sinucidere politica in momentul asta… nu cred ca ceausescu a fost atat de hulit ca actuala putere: orice teorie care vorbeste de asemenea aliante e o prostie…

  P.S. La multi ani Luminita… Alles Gute!!!

 9. Bună dimineața !
  Nu mă gândisem la faptul că opoziția pierde un senator !
  M-am bucurat că le-a mai arătat celor care tot urlă că e dictator că nu este adevărat. De fapt e o continuare a politicii sale începută în 2005.
  ” Democrații ” Iliescu și Constantinescu au avut numiți în funcții la servicii oamenii lor !
  Luminița , La mulți ani !

 10. purly, copile!
  …și vrăbiile visează! 😀

 11. Buna dimineata, copaceni!
  Va rog sa nu uitati sa ne urmariti, astazi, in jurul orei 20:00. Voi fi si eu acolo, undeva, prin spate, unul dintre voluntarii acestui proiect de suflet.
  Doamne ajuta!

 12. Hă-hă-hă. Hăhă.

  Teodor Meleşcanu: Prioritatea României este Răsăritul

  “România nu are ce plusvaloare să adauge la UE şi NATO decât în măsura în care devine cu adevărat o interfaţă între aceste structuri şi spaţiul de la Răsărit. Apoi, în condiţiile în care serviciul nostru extern este unul clasic, în care avem relaţii cu toate ţările, priorităţi faţă de toate ţările, ne ocupăm şi de probleme politice şi de probleme economice şi de diplomaţie culturală este evident că – de vreme ce avem resurse limitate, şi e de presupus că ele nu vor creşte exponenţial nici în perioada următoare – trebuie să-ţi alegi nişte priorităţi. Eu consider că prima prioritate este politica în Răsărit. Ceea ce înseamnă mult mai mult decât retorică: structura ambasadelor noastre, încadrarea lor, ierarhizarea ca importanţă trebuie să se mute pe această zonă”.

  http://www.adevarul.ro/international/foreign_policy/dosare_fp/Noi_ce_facem_cu_Rusia_0_407359686.html

 13. FWPR, salut! 🙂

  S-a marcat! 😀

 14. Riddick, salut! 🙂

  Deci pe firu’ ăsta logic, Angelika Merkel este o meleșcankă sadea?!
  Buni suntem, tată! 😉

 15. Vă salut copăceni!

  LA MULŢI ANI Luminiţa!!! Toate cele bine îţi urez, cu drag!!! 🙂

 16. Hă hă hă hă hă hă

  Aşa manipulare, mai rar, vericule:
  1. informaţia este din ianuarie 2011
  2. declaraţia începe cu
  „Problema fundamentală pentru România este că acum avem nevoie de o nouă politică în Est. Şi faţă de Rusia, şi faţă de Ucraina, şi faţă de Republica Moldova, ca şi faţă de ţările din Caucaz. În primul rând pentru că statutul nostru, ca ţară europeană, este acum foarte clar definit: suntem membri ai comunităţii europene şi euroatlantice. (…)

  Abia pe urmă urmează :

  România nu are ce plusvaloare să adauge la UE şi NATO decât în … ETC!

 17. tibi, salut! 🙂

  Nu mai stai pe aici?! 😀

 18. tibi,

  Faina răzgândirea, bun returu’ !
  În lung de linie, să te uiți după el ca după… cum îi zice acu la accelerat?! 😉

 19. oldhashu, Merkel joacă cu Ivan. Sau nu știai ?!

 20. Ar putea fi o prioritate sub aspecte economice, strategice (adică, „atenție mărită !”), dar el ne vede ca pe o interfață dintre cele două părți, când de fapt aparținem uneia dintre ele !

 21. Riddick,

  Important e ce joacă: cazacioc sau v’o tiroleză?! 😀

 22. La temă

  Mutarea preşedintelui este surprinzătoare numai parţial
  Nu sînt eu fan Meleşcanu dar, desemnarea sa a băgat din nou opoziţia, în offsaid.
  Declaraţiile lui tonta şi ale somnorosului, nu fac decît să confirme acest lucru.
  Să nu uităm că un serviciu secret cum este SIE, nu poate fi reconfigurat peste noapte: şi nu mă îndoiesc că orientarea acestui serviciu este în acest moment una adecvată, orientare care nu poate fi schimbată prea curînd.

  Şi mai cred că declaraţiile belicoase ale lui crin, au reuşit să adîncească falia nemulţumirilor din pnl faţă de conducerea actuală. Aşa că este din ce mai limpede: usl şi-a trăit traiul, şi-a mîncat mălaiul.

 23. Salut, old
  Nu plec eu de la copac dar, nu întotdeauna am ceva de spus.
  Bine? 🙂

 24. Văd că trebuie să repet prima propoziţie din declaraţia lui Meleşcanu:

  În primul rând pentru că statutul nostru, ca ţară europeană, este acum foarte clar definit: suntem membri ai comunităţii europene şi euroatlantice. (…) ”
  Este exact poziţia exprimată şi de preşedintele Bush, cînd a venit în Ro şi s-a conversat în particoler cu piratul, la Neptun.

  Ce nu este limpede aici?

 25. tibi,

  TB a pus icul în despicătură, barosul l-a lăsat în grija celor doi p…frici să se „joace” cu el! Și ăia nu se pot abține neam… 😀

 26. NU UITATZI; TINERII CE AU DEMONSTRAT ;DIN PRAHOVA;
  NU ERAU TRIMESI DE ANASTASE,sunt tampeniile lui crin-cretin
  sunt din prahova de unde vine si melescanu.
  melescanu , nu era propus de crin in viitor, pt. nimic candidat.
  sä vedem catzi se vor mai revolta.
  degeaba se stranbä crinolin, poate fii si o miscare din partea lui ghitzä-ponta, si ghitzä vine din prahova.

 27. old
  Exact! Îi joacă piratul pe degete. 😀
  Se fac singuri de basm: în mintea lor, partidul primează, nu ţara.

 28. angela joacä cu ivan, cum joc eu cu iliescu.
  aparentzele insealä.

 29. Salutari prietenesti, tuturor! 😆
  si multumesc din suflet pentru urari! 😆 😆 😆

 30. Să fii iubită, dragă luminiţa! 😆

 31. tibi,

  Ai dreptate cu primatul partidului!
  Altminteri, „independentul” de PSD, Oprescu n-ar fi scos pe trompetă perla aia care îi devoalează gândirea despre cei care îi susțin – «poporul psd» adică prostimea dusă cu zăhărelu’! :mrgreen:

 32. Salut, servus, tuturor si La Multi Ani, Luminita!
  Antonescu si Ponta se vor oameni politici, chiar de frunte, dar se comporta execrabil si ca oameni si ca politicieni, iar fruntea o tin ei pe sus, dar in spatele ei pare a fi gol, gol, gol…
  Atata ura prosteasca si prostie urata, mai rar!
  Si atata demagogie ieftina si gaunoasa, la fel.
  ……………………………
  Aseara, la Turcescu, Hasotti declara ca fosta conducere a PNL Prahova a fost demisa pt ca a „cochetat” cu PDL-ul local. Mai devreme, fostul presedinte al filialei, a spus ca a votat cu majoritatea pt probleme de interes local…Da’ ce conteaza interesul comunitatii fata de politica de partid, nu ?
  …………………………….
  Tot Hasotti a sarit in sus cand d-na Pora acuza chiulul lui Antonescu, pretinzand ca liderul PNL nu vine la Parlament pt ca are treburi mai importante la partid…La ce naiba a mai candidat la parlamentare (in afara de scopul „dezinteresat” de a primii o „indemnizatie” grasa pe facut nimic)?
  ……………………………..
  Pretentiile formulate de cei doi (vai de capu’ lor) lideri USL, cum ca Basescu trebuia sa-i anunte, sa-i roage, eventual, sa se ploconeasca, de ce nu, sunt noi obraznicii de baieti de cartier, frustrati si lipsiti de cei 7 ani de acasa,, ca multe altele de pana acum.

 33. Pt Luminita (nu-mi place cuvantul „misto”, dar filmuletul e dragut) :)))

 34. ei scriu scrisorele, cu dorintze,
  ca lui mos cräciun.

 35. Am uitat filmuletul

 36. Am uitat filmuletul, l-am trimis, dar nu apare

 37. Mih, salut! 🙂

  Cei doi păcălici sunt fantoșele scoase în față de „greii” cu imaginea șifonată din cele două partide pentru o perioada de refacere (make-up) in timpul căreia s-a lucrat din greu cu toate Antenele și „fabricile de știri”.
  Acu misiunea lor se cam apropie de final, adus tot mai aproape și de faptul că marionetele încep să se creadă actori pe bune, cu putere de decizie ❗

 38. Salut, Old!
  Cam asa ceva…

 39. Tot incerc sa trimit filmuletul si nu ajunge :((

 40. Salut, Mih
  L-am văzut şi eu pe Haşoti aseară.
  Raaaar, aşa demagog ca individul acesta. Păcat de părul său, alb.

 41. Salut, Tibi!
  Si mai si spunea cat il apreciaza pe Mele si ca sunt prieteni…
  De, notiunile sunt asa diferit intelese si folosite!
  Da, demagog/i ordinari.

 42. Mih
  Discursul politic ar trebui să aibă nişte limite.
  Dacă discurs politic înseamnă minciună ordinară şi terfelirea realităţilor cu orice preţ, asta seamănă a orice, numai a politică, nu.
  Mai degrabă seamănă a şmecherie ieftină de mahalagiu analfabet.

  ps. Murphy l-a învins pe R. Walden cu 5-3. 🙂

 43. Mno, mai vorovim şi mai tîrziu! 🙂

 44. Pentru Luminita din partea Copacului! 🙂

 45. Mih 11.50,

  Inutil, nu-l mai trezește nimic din visurile sale pe Crinăucea! 😀

 46. Va multumesc inca o data, tuturor!
  M-ati coplesit, asa ca va rog sa-mi acordati o invoire de cateva ore astazi. 😆 😆

 47. Old
  Da, dar ar face bine sa-si doarma (nesim…) somnul in afara scenei politice…>:(

 48. Lumi
  Daca te intorci cu o felie de tort…:)))

 49. old, omule, mai repede o alianta psd pdl… psd are de unde pierde…

 50. CCR ar trebui sa se grabeasca cu decizia referitoare la (ne)constitutionalitatea alegerii lui Ungureanu si, implicit, a noului guvern.
  Pana cand CCR nu se va pronunta (indiferent care va fi decizia) Ponta si Antonescu, Sova si Nastase, Iliescu si Voiculescu vor continua sa toarne aceleasi abnormitati cum ca fara Comisiile lor, totul este neconstitutional in Romania.
  Sa speram ca CCR va pune capat acestui marasm politic prin care USL face Romania de ras in intreaga lume.

 51. Chiar si cand lucrurile sunt declarate constitutionale, respectivii pun placa cu „lipsa de legitimitate”…Pentru ei totul functioneaza pe baza „democratiei originale”…Pe cea autentica n-o vor nici in ruptu’ capului. Uite asa, de-ai naibii! Si ar trebui sa dicteze „sondajele” pe carele pun la cale…
  In cazul lor s-ar aplica bancul cu samovarul („…astia trebuie impuscati de mici…”). >:|

 52. |Furtious :
  mult succes si vant in panze ! Doamne ajuta !

 53. @oarecare. ORICE DECIZIE va lua CCR se anunta catastrofica pt. USL. A. daca guv. MRU cade, atunci NU VA EXISTA un guvern Ponta, caci in viitoarea legislatura, oricare comisie dominata de PDL va face greva si guv.Ponta nu va putea fi investit. B. daca nu cade guv.MRU, din nou expertul Sova -propus ministru al justitiei- o da grav in bara.

 54. @cinic

  Cunoasteti, desigur, renumita fraza „Cine are ceva de spus impotriva acestei casatorii, sa spuna acum sau sa taca pt totdeauna”
  Daca n-ai dorit sa fii prezent in biserica, in acel moment, nu mai ai dreptul sa declari, ulterior, cu de la sine putere, ca mariajul tocmai incheiat nu este valabil pe motiv ca tu ai refuzat sa-ti spui parerea la timpul potriivit.
  Cam asa este si cu aceste Comisii Parlamentare. Rolul lor este strict informal.
  Si din moment ce Constitutia prevede cat se poate de clar ca „verdictele” date de respectivele comisii sunt doar facultative (consultative) este ilogic ca trecerea prin fata acelor Comisii sa fie, totodata, obligatorie.
  Ar fi un paradoxum.
  Ar insemna ca ceva facultativ sa fie in acelasi timp si obligatoriu.
  De fapt, este vorba doar de niste ineptii mascate de USL sub forma unui „boicot democratic” care frizeaza absurdul.

 55. sa nu ziceti ca nu va port de grija manifestarilor de sustinere ,daca va intereseaza
  http://stareanatiunii.com/3-martie-2012-miting-pro-basescu.html :

 56. hello, Sft.Petru, detinatorul cheilor, am unul-doua posturi arestate ! Nu sunt indecente ,jur 🙂

 57. Buna ziua oameni buni.
  @luminita, la multi ani.
  Tuturor, Melescanu tot a fost confirmat de Parlament cu toata opozitia USL. 🙂

 58. De citit opinia unui autentic liberal, istoric de mare valoare şi pe deasupra, OM:

  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/dezbateri/scrisoarea-lui-neagu-djuvara-catre-traian-basescu-255175.html#top_articol

  Scurt citat:

  „E foarte probabil că, absorbit de propria dumneavoastră campanie prezidenţială din noiembrie anul trecut, n-aţi putut observa că m-am aflat mereu alături de candidatul Partidului Naţional Liberal la toate manifestările sale publice. Crin Antonescu, ştiind că lucrările mele şi apariţiile mele publice de 20 de ani încoace mi-au adus o oarecare popularitate, m-a luat pe lângă el, aşa cum se pune un vas de flori în mijlocul mesei la cinele simandicoase. În seara fatidică de 22 noiembrie, când s-a văzut că la primul tur nu ieşise pe primul sau pe al doilea loc, (cum cred că ar fi meritat), ca să vă fie opus la al doilea tur, el nu s-a mai gândit să-mi ceară şi mie părerea privitoare la atitudinea de adoptat la al doilea tur. Cu micul cerc din jurul lui, s-a grăbit să încheie strânsă alianţă cu Mircea Geoană. Acesta era, desigur, un socialist mai prezentabil, mai occidentalizat decât mai toţi cei din PSD dar, în spatele lui, în toate pozele, apăreau nelipsite umbrele sumbre ale unor Ion Iliescu, Hrebenciuc şi Cozmâncă, cerberii „democraţiei originale”, aprigii paznici instalaţi ca să asigure continuitatea puterii politice oculte a fostei Securităţi şi a acaparării mai întregului avut naţional de către foştii securişti şi foştii activişti de partid. Toţi aceştia formează o uriaşă, dar invizibilă, pânză de păianjen care sufocă ţara. Cu asemenea şleahtă, Partidul Naţional Liberal nu avea voie să intre în cârdăşie. Din care pricină, de atunci, m-am retras „pe tuşă”, cum se spune în limbaj sportiv. N-am demisionat însă din Partidul Naţional Liberal, căci nu puteam părăsi un partid şi o mişcare în care mă aflam de 170 de ani alături de părinţii, de bunicii şi de străbunicii mei de ambele părţi.

  Eu l-aş fi sfătuit pe Crin Antonescu să rămână neutru şi să lase membrii şi simpatizanţii PNL să voteze la al doilea tur fiecare după conştiinţă. Erau şanse, în acest caz, domnule preşedinte, să ieşiţi cu o majoritate mult mai confortabilă.”

 59. Salut!

  Surpriza si nu prea, daca tinem cont de raceala dintre seful liberalilor si senatorul de Prahova,unde influenta mild.Patriciu este covarsitoare.
  Ma intreb cu legitima ofuscare:Crinosul antenist chiar se crede buricul pamantului,ca trebuie intrebat la orice miscare pe care o face seful statului?
  xxx

  Pentru mine surprizele au venit avalansa:1.o mobilizare neasteptata la votul de investitura -228 -mult peste necesar.
  2.Mult asteptata Lege a lustratieiNu este tarzie,doar intarziata cu 22 de ani.
  Ma ingrijoreaza lovitura-daca nu ma inseala toate nuantele – prin care Monica Macovei ca procuror adjunct o primeste.
  Ma puteti lamuri,voi? 🙂

 60. VOM MAI VEDEA, nu a ajuns la presedinte.

 61. @salut tibi 🙂
  @dora, bine te regasesc 🙂
  Copii fug la facultate. Ne mai citim printre picaturi 🙂 Blogareala placuta tuturor 🙂

 62. OLD,

  ma inscriu si eu la urarea copacului:
  LA MULTI ANI luminita! 😆 😆 😆

 63. se pare contra a fost geoanä.

 64. ,,Erau şanse, în acest caz, domnule preşedinte, să ieşiţi cu o majoritate mult mai confortabilă.”
  Edificator !!! Clar de ce domnul Djuvara s-a suparat, inca din 2009, pe Antonescu . Sa speram ca, domnul presedinte, nu-l va dezamagi pe venerabilul sau suporter si va purcede de indata sa clarifice evenimentele din decembrie 1989 (desi nu inteleg ce l-a oprit pana acum ,daca tot a promis).

 65. Lumi,sanatate si numai bucurii sa ai!

 66. cinic,
  zici ca ne-a scapat consecinta imediata a plecarii lui Mele la SIE.
  Chiar ieri am subliniat aceasta importanta consecinta:reechilibrarea pozitiei in Senat pentru Coalitia la putere.Mi se intampla mereu sa -mi fie ignorate umilele pareri. 🙂

 67. Salut, copăceni 🙂 Clemy, Teatru politic cu surprize ca pe la noi mai rar! Nu ne plictisim 🙂 Miscare desteaptă si cu efecte politice esenţiale , numirea lui Mele 🙂

 68. Tibi, multzam de semnalare. Neagu Djuvara promisese si acum câteva zile că o va trimite lui Băsescu, se vedea că simte nevoia acestui gest reparator. 🙂

 69. Cred ca absolut nimeni nu este, la ora asta, in masura sa-i spuna Dlui Djuvara sa fie mai atent cu declaratiile.
  Dar, totusi, sa stai la umbra Crinului, cuminte si fudul si totodata sa te plangi ca floarea cam pute…
  (sa creada fiecare ce doreste)

  Djuvara ar putea foarte bine sa demisoneze din acest PNL, daca chiar nu mai poate suporta mirosul crinului. Macar pana cand apele se vor reaseza, cu un alt presedinte de partid.
  Nimeni nu i-ar lua-o in nume de rau (in afara de Crin si Fenechiu, desigur)
  Liberal poti sa fii si fara sa platesti o cotizatie lunara.
  Dupa parerea mea, Crin Antonescu a indeplinit toate conditiile necesare sa-l faca pe un liberal de talia lui Neagu Djuvara sa renunte ( temporar) la PNL.
  Dar, din pacate, lui Djuvara ii lipseste cel mai de pret bun.
  Timpul….

 70. Servus Nora,
  Mulţumesc. 🙂

 71. Salut, dragilor! 🙂

  Am revenit de la trebile gospodărești!

  @Loda, năvodul este gol! Azi platforma nu m-a plăcut nici pe mine, mi-a păpat o frumusețe de răspuns, bibilit v’un sfert de ceas! Uite-l, nu-i…

  Cine e mai lămurit: care este efectul lustrației procurorilor activi înainte de ’90, după câte am înteles s-a votat legea cu amendamentul udemerist țintit pe M Macovei?!

 72. Mai dau o dată esenţa citatului din Scrisoarea domnului Djuvara

  ” „umbrele sumbre ale unor Ion Iliescu, Hrebenciuc şi Cozmâncă, cerberii „democraţiei originale”, aprigii paznici instalaţi ca să asigure continuitatea puterii politice oculte a fostei Securităţi şi a acaparării mai întregului avut naţional de către foştii securişti şi foştii activişti de partid. Toţi aceştia formează o uriaşă, dar invizibilă, pânză de păianjen care sufocă ţara. Cu asemenea şleahtă, Partidul Naţional Liberal nu avea voie să intre în cârdăşie.” „

 73. nora, salut! 🙂

  Așa-i, teatru politic, arenă deschisă, lovituri mascate, spectacol, lume, lumeee! 😆

 74. La multi Ani Luminita!

 75. old:
  Ok, inseamna ca e de la mine .Cu lustratia, inca nu e clar, am cautat degeaba pe site-ul Camerei forma finala a legii, asa cum a fost votata, nu am gasit nimc .Doar informatii de presa pe google, dar eu voiam sa vad textul, nu informatii selective.

 76. Poate sa-mi spuna cineva daca legea lustratiei este valabila si pentru varan-actualmente vicepresedinte?
  Multumesc.

 77. @tibi

  Atata vreme cat dl Djuvara infiereaza, cat se poate de clar si de documentat, alianta PNL cu „umbrele sumbre” ale fostilor tortionari comunisti – securisti….dar totodata ramane membru al actualului PNL ( pe motiv de traditie de familie) inseamna ca Dl Djuvara are o problema! Una urata de tot!

 78. Legea lustraţiei este circ parlamentar.
  În primul rînd nu o va promulga preşedintele apoi, dacă va fi obligat să o promulge nu va trece de CCR.

 79. Oarecare

  Eu cred că domnul Djuvara are mai multe zile de trăit decît are crin de stat în fruntea pnl.
  Micul cerc de lichele care îl sprijină pe crin este tot mai nereprezentativ. Să nu uităm că anul acesta, este totuşi, un an electoral iar cearta pe locurile eligibile este în toi în usl.

  Aşa că domnul Djuvara nu are de ce să plece din pnl.
  Alţii ar trebui să plece cu obrajii arzînd : Stolnici, Qintus, etc.

 80. „Testul” a intrat, „textele” de mai devreme nu si nu 🙂

 81. @tibi

  Cred ca vorbim „unul pe langa celalalt”
  Atata vreme cat Dl. Djuvara nu ia o pozitie clara, radicala, concreta fata de actualul sef al PNL inseamna ca accepta acest status quo.
  Nu poti sa reclami public, la nesfarsit, directia pe care Crin Antonescu a dat-o PNL-ului si totodata sa te complaci in situatie, „ca simplu membru”. Asa cum am spus, Neagu Djuvara are liberalismul in sange, in idei, in traditie….nicidecum la dispozitia unui Crin Antonescu.
  Ceva nu se potriveste.
  Dl Djuvara nu trebuie sa astepte pana cand un Fenechiu, un Hassoti, un Stolnici un Quintus sau un Antonescu isi dau demisia din PNL. Stie foarte bine ca acest lucru este cat se poate de improbabil.
  Dl Djuvara ar trebui sa renunte el, de buna voie, la acest PNL care nu-l mai reprezinta. Sau sa taca.
  Altfel, prin pozitia sa transant – dezaprobatoare pe care o adopta public fata de Crin Antonescu, Dl Djuvara nu face altceva decat sa se compromita, atata vreme cat continua sa ramana membru al actualului PNL.

 82. Oarecare

  E limpede că vorbim paralel. Eu susţin punctul de vedere al domnului Djuvara. Nu cred că slăbiciunea domniei sale pentru tradiţia acestui partid în care este, se paote interpreta ca o compromitere.

  Şi personal cred că „evenimentele” care au început la pnl-prahova – tinerii care i-au cerut lui crin să se trezească – sunt exact amorsa care va duce la clarificare în pnl: ceata lui crin aici, ceilalţi dincoace.

 83. @tibi

  Ei, vedeti? (tocmai aminteati de „slabiciunea” lui Djuvara fata de PNL)

  Ceea ce au facut cei 200 de tineri, ar fi trebuit sa faca Djuvara. Prin fapt, nu doar prin slova!
  Pt ca „dgiuvaerul” liberalismului este la Dl Djuvara , nicidecum la Antonescu.
  Si tocmai pt a-l feri de mainile murdare ale lui Antonescu si ale aliatilor sai, Djuvara ar fi fost (si inca mai este) cel mai in masura sa salveze adevaratul PNL.
  Iata ca „mintea cea de pe urma” vine si la cei tineri, fara sa mai astepte senectutea care..uneori vine si cu alte „acareturi” in tolba.

 84. Dragii mei,
  eu sunt din Prahova și la un moment dat am fost membră a PNL-ului.
  Organizația PNL Prahova nu era condusă de Teodor Meleșcanu nici măcar din umbră.
  Teodor
  Meleșcanu, Adrian Semcu, președintele schimbat, dr Luchian, Horia Toma, Nicolae Alexandri au fost pe ștatele de plată ale lui Dinu Patriciu. Dinu Patriciu era cel care hotăra cine să fie sau nu președinte.
  Poate Crinuțu vrea să-i dea nevestei această conducere, a filialei, dar în mod sigur încearcă să-i limiteze puterea lui Patriciu. N-am reușit să văd la tv persoanele care au protestat dar de unul am citit c-ar fi fost prezent. Domnul Costel Hordigan care nu este liberal vechi

 85. Trebuie sa remarc, cu o oarecare parere de rau, ca cei 200 de tineri au demisionat din PNL pe motiv ca nu li s-au rezolvat anumite probleme interne, locale, de interes mai mult sau mai putin material.
  Niciunuia nu i-a trecut prin gand sa demisioneze in momentul in care Antonescu a aliat PNL-ul cu partidul lui Iliescu si cu cel al turnatorului Voiculescu. Dimpotriva chiar, acum se lauda ca ei au fost cei care i-au facut campanie electorala in 2009 lui Antonescu, atat in primul tur cat si in cel de-al 2-lea cand Antonescu a vandut pur si simplu PNL.

  Neagu Djuvara este batran si din ce in ce mai singur.
  Si, probabil, din ce in ce mai neinteles.

 86. Oarecare, cam ai dreptate. Asta ma intreb si eu–daca niste tineri imberbi au putut fi pacaliti de freza lui Antonescu, cum de si Djuvara nu i-a citit infatuarea si habarnismul acestui mojic gargaragiu, ba a acceptat sa-i tina si trena la alegerile din 2009 si chiar l-a ingaduit in motzul PNL-ului pe mai departe, desi era clar ca duce partidul spre dezastru ?!?!?

 87. La mulți ani, Luminița!

  http://www.nasul.tv funcționează.

  Monica Macovei scoasă pe tușă de udmr.

 88. Buna seara din nou tuturor si tot pe fuga.
  @filadel, bine te regasesc. Nu inteleg cum a reusit UDMR sa o scoata pe tusa pe MM. Poti fi mai explicit?
  @tibi, cred ca boierul Djuvara bate saua poate se pricepe cineva din PNL ca trebuie inceputa revolutia impotriva lui Crin. Si in acest caz el ii va sprijini pe pucisti.

 89. Carmen
  Mulţumesc pentru informaţii

  Luminiţa
  În acele momente, Djuvara era supărat foc pe Băsescu deci, subiectiv.

  Filadel
  Mulţumesc pentru linck

  Clemy
  Asta cred şi eu dar, nu am vrut să mai polemizez.

 90. @tibi, am vazut si am citit.

 91. Cam aiurea. Si absolut ineficient.
  In loc sa iei iapa de capastru, tu bati saua!

 92. De ce Neagu Djuvara nu a adresat acea scrisoare deschisa, direct lui Crin Antonescu? De ce are nevoie Djuvara sa bata saua ca sa priceapa…cine?
  Adica, te duci sa plangi la usa „dusmanului” Basescu pt ca n-ai curaj sa dai cu buzduganul in poarta penthouse-ului celui care este de fapt direct raspunzator pt situatia in care a ajuns PNL?
  Ce vrea Djuvara de la Basescu?
  Poate Basescu sa dea vreun ucaz prin care sa-l excluda pe Antonescu din PNL? Neagu Djuvara stie bine ca nu. Atunci…?
  Fie vb intre noi, cred ca Djuvara poate fi acuzat de multe lucruri dar in niciun caz ca (mai) fuge dupa ciolan. Deci, de ce Djuvara se comporta asa cum se comporta?
  „Pai , sa vedeti, ca de fapt eu nu sunt de acord, nu-mi place, nu e bine, sunt nemultumit de ceea ce se intampla acum in PNL….. dar nici prin gand nu-mi trece sa ma despart de Antonescu.

  Dle Djuvara, cu tot respectul, dar nici chiar matale nu poti sa fii si cu sufletul in rai si cu………

 93. sara buna !

  Loda, Mih
  Am slobozit ce era in galeata.
  Sorry. Platforma e superexigenta din motivele ei proprii.
  Carea’mbracat-o.

  Luminita
  La Multi Ani !

  FIl
  De la mine nu a vrut sa mearga neam.
  „Streamul nu poate fi accesat din tara dumneavoastra !”
  N-am putut intra deloc.
  Alta data.

 94. Oarecare
  Sunt teribil de tentat sa-i spun vre-o doua batranului de la obraz.
  Sa fiu iertat, dar sa-ti ceri scuze celui pe care-l bati la talpi pentru ca-i provoci durere si apoi sa continui trebusoara mai cu spor si cu cugetul impacat, mie mi se pare cel putin penibil.

 95. FuriousWordPressRipper

  Viq, imi pare rau. Lasa ca va iesi si pe sticla, prin satelit, iar cu timpul, daca nu se rezolva cu serverele si retelele de aici, site-ul se va muta intr-o alta tara. SIte-ul a fost atacat si daramat timp de ora, perioada in care, dintr-o pura si regretabila intamplare serverul de host era total lisit de firewall.
  Fatalitate!

 96. Furious, eu l-am prins pe Nasu excelent, pana la incheierea emisiunii,
  in ciuda faptului ca celelalte posturi tv, deja stabile, imi fac probleme mai mereu cu receptia online.
  Necazul meu cel mai mare e cu B1, de exemplu, si mai ales cu emisiunea lui Banciu pe care insa o gasesc a doua zi pe site, inregistrata.

 97. Viq, multumesc!
  Filadel, multumesc!

 98. Buna dimineata, Luminita,

  Lipsesc si eu o data, doar o data de la citit copacul si ale lui crengute, lipsa super motivata de plecarea din oras pentru.o zi,
  si….. a si fost aniversarea TA.

  Sa fii sanatoasa Luminita, atat de sanatoasa incat sa-ti vezi crescand nepotii si stranepotii.
  Fie ca realizarile si implinirile fiicei tale si ale baiatului tau, sa-ti mangaie si sa aduca multa bucurie sufletului tau.

  Cu multa consideratie,

  LA MULTI ANI LUMINITA !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s