Monica Macovei – victima UDMR

Camera Deputatilor a adoptat ieri Legea lustratiei. O lege care vine 20 de ani prea tarziu si care are unicul merit este de a o impiedica pe Monica Macovei sa ocupe un post guvernamental timp de cinci ani. Conform amendamentului depus de UDMR, si adoptat orbeste de catre PDL, fostii procurori si fostii presedinti de tribunale au fost adaugati pe lista „indezirabililor”. „Dupa 22 de ani, nu pot accepta ca un fost procuror comunist care a facut politie politica, care a persecutat oameni pana in ’89, sa poata accede in Parlament, sa fie ministri sau sa conduca consilii judetene, consilii locale”, a declarat ipocrit Mate Andras Levente, autorul amendamentului cu pricina. Am toata simpatia ptr victimele condamnarilor politice ale Romaniei comuniste dar imi vine greu sa cred ca toti fostii procurori se fac vinovati de persecutarea fostilor dizidenti si dusmani ai regimului comunist. In Romania prerevolutionara aveau loc si furturi, si crime, si talharii, si violuri, etc. Iar aceste infractiuni trebuiau anchetate si faptasii condamnati. Cine decide cine s-a facut vinovat de anchete politice si cine si-a facut corect meseria? Dar ptr ca nu mila fata de victimele proceselor comuniste i-a impins pe liderii UDMR ci propriile interese, domniile lor au preferat sa propuna un text in care toti fostii procurori sunt tratati in mod egal si devin vinovati in corpore. Mai corect ar fi fost ptr UDMR sa spuna ca vor un amendament la lege cu dedicatie ptr Monica Macovei ptr ca liderii Uniunii nu se impaca cu activitatea ANI, agentie pe care incearca sa o desfiinteze, sau macar sa o transforme intr-un organism lipsit de continut, si nici cu atitudinea doamnei Macovei. Nu este prima data cand PDL voteaza orbeste un amendament al UDMR fiind speriat ca ar putea ramane fara sprijinul maghiar in Parlament sau ptr ca au un amendament propriu de trecut. Asa cum a fost cazul ieri cu articolul de lege care ii scoate de sub influenta legii pe fostii lideri ai UTC si pe fostii diplomati ptr ca in caz contrar PDL ar fi trebuit sa gaseasca un alt premier si un alt candidat ptr primaria Cluj si un nou sef al SIE.
Ma tem ca presedintele Basescu nu va putea trimite inapoi Parlamentului legea spre reexaminare. Nu va putea face acest lucru ptr ca Legea lustratiei face parte dintre promisiunile electorale ale domniei sale. Iar in urma acestui ultime ispravi a UDMR devine din ce in ce mai clar ca Traian Basescu incearca sa inlocuiasca UDMR din coalitia de guvernamant chiar inainte de alegerile generale cu o aripa din PNL. Iar in acest sens liberalii ii dau o mana de ajutor. Mai intai prin vocea domnului Quintus, fost informator dovedit al Securitatii, care i-a oferit statutar lui Crin Antonescu mana libera ptr a-l da afara din partid pe Teodor Melescanu. „Nu exista in statut institutia autosuspendarii”, a declarat ieri fostul presedinte al PNL. Nu cred ca Teodor Melescanu este problema cea mai stringenta a liderului liberal ci apartamentul de aproape 250.000 de euro pe care nu are cum sa-l justifice. Dar despre problemele locative si remificatiile legale si politice ale acestui subiect vom mai discuta destul de curand.
Clemy

66 responses to “Monica Macovei – victima UDMR

 1. neata,
  vorbeste Quintus cu 185 de declaratii de turnatorie..
  ar fi putut sa se rusineze putin si sa se fi retras inca in urma cu 20 de ani si nu sa tina secret ”faptele lui de vitejie” cu securitatea.

  unii incearca sa-i scuze pe cei bagati la puscarie pe vremea comunistilor cum a fost si acest Quintus & altii, dar avem exemplul lui Ion Diaconescu (fost lider PNTcd), care si el a stat in puscariile comuniste 17 ani, dar niciodata nu si-a turnat colegii, prietenii, familia…..

 2. De pe HotNnews :
  La dezbaterile in plen, deputatii au decis, la propunerea deputatului UDMR Mate Andras Levente, introducerea procurorilor comunisti in categoria personalelor lustrate

  Ce-i aia, procuror comunist ? Cum bine spune Clemy, procurorii din comunism trimiteau in judecata hoti fel de fel, violatori, criminali, talhari, etc. NU toti procurorii din perioada comunista pot intra pe lista lustratilor. Cu atat mai putin, Monica Macovei.
  Sa intre pe lista lustratilor acei procurori care au intocmit dosare cu caracter politic, includ si pe cele tot politice, „mascate” in dosare privind infractiuni de drept comun, care pot fi insa cu usurinta „demascate” astazi, dat fiind ca putem numara pe degete dizidentii regimului comunist in perioada in care Monica Macovei a fost procuror,

  Tot de pe HotNews :
  Dupa 22 de ani, nu pot accepta ca un fost procuror comunist care a facut politie politica, care a persecutat oameni pana in ’89 sa poata accede in Parlament, sa fie ministri sau sa conduca consilii judetene, consilii locale”, a afirmat Mate Andras Levente, adaugand ca face aceasta propunere pentru ca nu poate sa reziste rugamintilor in genunchi ale unui domn condamnat pe nedrept si a stat 8 ani in inchisoare

  Sa fie lustrat procurorul care a condamnat pe nedrept pe respectivul domn.

  Categoric, NU ! Monica Macovei nu se incadreza in aceasta lege a lustratiei, fie si in forma de acum (pe care nu cred ca a vazut cineva cum arata pe hartie, asa ca, nimeni n-a avut posibilitatea s-o si citeasca).
  Ce sa nu mai zic, ca o poate intoarce Presedintele la Parlament, asta daca nu va fi clarificata la Secretariatul General al Guvernului. Sper ca n-am spus o prostie, dar eu stiu ca exista asemenea practici, practici care sunt perfect legale.
  Cred ca nesuferitul asta de UDMR si-a luat o mare teapa daca a propus acest amendament cu directionare catre Monica Macovei.

  In rest, presa romana, asa cum o stim mereu a fi „in cautarea onoarei pierdute”, onoare mereu de negasit, face ce stie ea cel mai bine. „Implementeaza” voit confuzie.

  O zi cat mai buna, copaceni !

 3. salut copaceni. Pe o nota pozitiva: A. orice lege poate fi amendata B. e o prevedere legata de procurori si legata de drepturile omului (si asta trebuie dovedita) C. nu cred ca MM mai vizeaza un post numit. Iar daca candideaza poate ajunge si presedinte de senat. NB. pe o nota si mai pozitiva: nu cred ca UDMR mai apare in viitoarea legislatura

 4. cred cä cinic , are dreptate

  dacä v-a fii aleasä , poate fii orce.

 5. Deopotrivă și „victimă” a PDL, fără de care nu se vota legea, cu USL out. Meleșcanu și Ungureanu au fost strecurați prin lege.

  Acum urmează circul de rigoare, contestația la CCR, eventual returnarea de la Cotroceni.

 6. Părerea mea e că treaba asta s-a făcut deliberat din partea PDL, scenariul este împingerea activistei Soros spre Noua Republică (din februarie 2009 vorbea despre „un nou partid”). Dealtfel, apare și pe afișul cu conferința NR intenționată pentru 3 martie, dar care nu mai are sală disponibilă.

 7. Am vazut ca si pe politeia, acum si aici, ca se face un caz enorm de apartamentul de 400 000 de euro, luat de sotii Antonescu, cica ,,penyhouse” (?!) .mai mult, autarea proclama rituos :
  ,,este problema cea mai stringenta a liderului liberal ci apartamentul de aproape 250.000 de euro pe care nu are cum sa-l justifice.”
  Asa sa fie ? pai, sa vedem |:lasam deoparte toate veniturile lui Crin Antonescu de la Parlament si ne ocupam doar de declaratia de avere a sotiei, europarlamentasr din 2008 .Conform declaratiie de avere, doar indemizatia (nu diurna si transportul) ,deci venitul net pe anul 2009 a fost de 79 958 de euro; inmultim cu trei,anii 2009,2010, 2011 si ne iese ,doar din indemizatii 224 874 euro ! Conform aceleasi declaratii dna.a facut consultanta la o ifrma care este in portofoliu lui Patriciu : in 2010 a castigat 90 086 euro, iar anul trecut 104 325 euro, adica 194 411 in ultimii doi ani.Tragem linie si adunam venitul pe indemizatii si consultanta si ne ies 419 285 de euro, in timp ca apartamentul a costat 400 000 de euro.Nu punem la socoteala bani avuti in cont inainte de 2009 . Atunci, despre ce vorbim ? De ce ,,nu are cum sa-l justifice”?
  Mi se pare o imensa ipocrizie, in conditiile in care presa si publicul inca asteapta promisele documete ale Ioanei basescu, care s-a angajat sa demonstreze cu acte, cum a facut, din ,,vanzari anterioare” rost de 1 milion de euro pentru nu patru camere, ci un intreg etaj din complexul lui Popoviciu .
  Q.E.D 😉

 8. Loda

  Sursele initiale poate nu au foste cele mai indicate. Presa de doi bani.
  Dar poate odata cu intrarea in lume a postului lui Radu Moraru sa avem date mai reale pe baza carora sa purtam discutii.

  Ieri seara li s-au taiat cablele si s-au sterpelit microfoanele 😀 😀 😀
  Dar azi se reia emisiunea.
  Despre dormitorul cu 4 camere al lui Crin, cateva info aici :

  http://www.nasul.tv/2012/02/29/crin-antonescu-a-vorbit-la-nasul-despre-penthouse/

 9. Vii, servus !
  ,,Ieri seara li s-au taiat cablele si s-au sterpelit microfoanele ”
  porci de caine ,m-am enervat ca mi-am adus aminte de eforul si dedicatia lui Fury ! nemernici !

 10. Cat priveste legea lustratiei, a fost doar o miscare de imagine, unde fiecare a scos si a bagat (nu va ganditi la prostii !) ce a vrut ! Totul sub limitarea impusa ce CC, care a dat o decizie in acest sens. Nu-i pot bara nimic Monicai macovei, sa fim seriosi ;daca era ,,dorita’ cine a impiedecat puterea ca, macar din 2009, sa o numeasca minstru justieii sau macar sef la ANI? Nu s-a vrut si acum, vor incerca ,ioocriti, sa-si acopere evitarea domanei Macovei (deranjanta pentru multi )cu aceasta ,,,lege”.

 11. erata :scuze, Viq nu ,,Vii” 🙂

 12. Salut 🙂 Clemy, excelent post!

 13. Loda

  Canalizeaza-ti frustrarea in ambitite si rezistenta. Nu vor reusi.
  NU TREBUIE sa reuseasca sa inchida ochii si urechile lumii sau sa le umple doar cu laturi semipreparate.

  Cat despre lustruirea MM si legea lustruitiei in general, parerea mea este personala si deloc placuta multor urechi.

  Nu dau doi bani pe prosteala asta.
  Pedeapsa pentru crima este de 20 de ani.
  Sa ramai inca agatat de categorisirea „egalitatii” membrilor societatii in functie de cravata de pionier cu sau fara inel de plastic, la doua decenii dupa ce seful statului roman a fost pus la zid si impuscat, e o prostie.

  Copii mei au fost „soimi”….
  …. la sedintele de sfarsit de an spuneau poeziile din manual cu „toar’sa” si boul celalalt sub tabloul din tinerete al celui din urma.
  Aveau 7-8 ani cand plangeau sub patura in miez de noapte ca se auzerau bubuituri afara.
  Ce sa caute in Romania de azi ?
  Un vot de blam ?

  Multumesc, nu.
  Fie acolo, la voi.

  Faceti voi o tara nou-nouta cu tineri ca Ponta si Antonescu, neviciati de mentalitatea ante ’89.
  Albi si proaspeti, si curati.
  Ca chilotii nespalati.

 14. Tarziu dar nu „prea tarziu”

  Daca aceasta lege ii priveste, chiar si numai pe urmatorii, inseamna ca totusi e cat se poate de binevenita.
  Chiar si acum, dupa 20 de ani.
  – Ion Iliescu – membru al CC al PCR, secretar al CC al PCR, membru al Consiliului de Stat, prim-secretar al CJ Iasi;
  – Viorel Hrebenciuc – fost membru al CJ al PCR Bacau;
  – Lucian Iliescu- membru al CC al PCR, acumm primarul orasului Giurgiu;
  – Dan Voiculescu – verdict CNSAS de colaborare cu Securitatea;
  – Mircea Ionescu-Quintus – verdict de colaborare cu Securitatea;
  – Ioand Vida – fostul presedinte al Curtii Constitutionale a fost lector la Academia de Studii Politice Stefan Gheorghiu;
  – Mona Musca- verdict de colaborare cu Securitatea
  – Dan Mircea Popescu – cercetator la Academia de Studii Politice Stefan Gheorghiu;
  – Constantin Balaceanu Stolnici- verdict de colaborare cu Securitatea;
  – Victor Mocanu – membru in Cex al Consiliului Popular al jud. Bacau, in prezent presedintele CJ Buzau;
  – Serban Mihailescu – secretar al Consiliului de Ministri cu grad de secretar de stat;
  – Silvian Ionescu – fost ofiter de Securitate, in prezent seful Garzii de Mediu;
  – Rodica Stanoiu – verdict CNSAS de colaborare cu Securitatea;
  – Monica Mavocei – fost procuror, acum europarlamentar PDL;
  – Norica Nicolai – fost procuror, acum europarlamentar PSD.

  Referitor la M.Macovei, inca n-am inteles exact daca e vb de toti procurorii sau doar de cei care au ocupat o oarecare functie superioara in aparatul de justitie de la acea vreme.
  Daca insa M.Macovei intra si ea in aceasta lustratie – asta e. Personal, consider ca „sacrificarea” Doamnei Macovei este rezonabila in raport cu celelalte personaje.
  Si cred ca M. Macovei intelege perfect despre ce este vorba.
  Sa nu uitam ca, totusi, imdiat dupa Securitate, cele mai opresive organisme comuniste erau Militia si Procuratura.
  Ca M.Macovei a fost un „procuror bun” si/sau Norica Nicolai un „procuror rau”, cred ca este destul de greu de dovedit – daca nu chiar imposibil.
  Bizar mi se pare faptul ca judecatorii sunt „ocoliti” de legea lustratiei. Daca un procuror ceausist a acuzat un individ ca a scuipat un tablou cu Ceausescu sau ca a protestat in vreun fel impotriva regimului, totusi, cei care dadeau sentintele erau judecatorii, nicidecum procurorii. Aici mi se pare ca e o neregula destul de flagranta. Si mai cred ca in acele vremuri se proceda exact invers decat se procedeaza acum – anume ca, judecatorii , din execes de zel aplicau mereu maximul pedepsei atunci cand era vb de un proces cu conotatie politica.

  In rest, urmeaza sa vedem ce va hotari CCR.

 15. Salut!
  Va atentionam inca de ieri ce urmareste legea lustratiei si amendamentul a apartinut udemeristului (mai mult ca sigur)Frunda cu mana lui Imre si numai stiu cum.
  Legea are valoare simbolica ,la fel ca si condamnarea comunismului si nu este inutila.Se pare ca la categoria procurori comunisti s-a adaugat si precizarea „cei care au savarsit abuzuri”.
  Cine are timp sa copieze textul in intregime,ca dupa zvonuri nu ma iau.

 16. @rididick. NERETROACTIVITATEA iti spune ceva sau trebuie DEX? Deci chiar daca membri supleanti la SAPTESPREZECE ani -adica minori- sunt lustrati nu se poate aplica decat la urmatoarea NUMIRE a lui MRU. NB. daca eliminam diplomatii de dinainte de ’89, ramanem fara ambasadori de cariera.

 17. Oarecare, Dora

  hai sa nu fim copii.
  Legea cu pricina o are in vedere pe MM nu pe NN !!!

  In timp ce Monica Macovei s-ar putea sa faca pasul inapoi (si cred ca este suficient de scarbita ca sa faca gestul asta) madam Norica Nicolai o sa se-nfiga la guvernarea USL. Poate pe postul de ministru al justitiei !
  Iliescu ramane unde e ca si asa nu are alte lucruri in vedere, Voiculescu isi vede de treaba mai departe si o salta pe Norica la post… si toata lumea-i fericita.

  ACEASTA lege a ilustratiei este exact pe calapodul facaturii votului „uninominal”.
  Dar unii nu se-nvata minte niciodata.

 18. VICTIMA UDMR ? credeti ca doar udmr istii astia putred de bogati ( nu-mi cereti exemple ca nu stiu exact care este CEL MAI BOGAT) n-o au la suflet pe MM?
  Santajul acestor batjocoritori ai poporului roman ( am resposabilitatea termenilor) merge incet incet spre incitarea studentilor de la UMF Tg.Mures ! PDL ul va pierde in Ardeal si cu siguranta in Tg.Mures,daca nu-i pun la punct. Nu ma astept la nici o reactie „normala„ din partea slaninosilor 😀

 19. Vă salut!
  Îmi aduc aminte că înainte de ’89, caricaturistul Mihai Stănescu a publicat o lucrare intitulată „Acum nu e momentul”.
  Se pare că suntem adînc impregnaţi de această trăsătură negativă: niciodată nu credem că ACUM este momentul pentru ceva sau pentru altceva.
  Şi băltim de sute de ani în forme fără fond.
  Copiem instituţii care în alte părţi au funcţionat impecabil sau încă mai funcţionează şi le umplem cu frînari a orice poate însemna normalitatea.
  Apoi, plîngem cu lacrimi de crocodil că „vrem o ţară ca afară”.
  Vrem pe dracul.
  Dacă am vrea aşa ceva, n-am mai vota cum votăm: răul cel mai mic sau sacoşa cea mai plină.
  Sau promisiunea cea mai plină de trandafiri.
  Mda.

 20. Viq:
  Nici o problema, legea nu va trece de CC, cei care au votat-o stiu as6ta, nu ti-am spus ca e un excercitiu de imnagine?
  Totusi, daca prin absurd ,ar trece, nici Nicolai nu poate fi ministru, ca e numita, in schimb, ambele pot fi parlamentare ,ca de ales e voie sa candideze.
  cat il priveste pe Iliescu si Stolnici ,praful de pe toba.Din ce sa-i lustreze? Nu au si nu vor avea functii prin numire, nici macar nu candideaza, loc in cimitir nu li se poate interzice

 21. dora ;
  Nu Frunda a facut amendamentul ci deputatul Mate Andras Levente.

 22. D.P.Mures

  Sunt blindati.
  Am cautat putin mai inainte in Constitutie, in legea partidelor politice…
  N-ai ce sa le faci.

  Aceasta organizatie etnica ascunsa sub sa titulatura de „partid politic” va lovi permanent si sistematic in statul roman si in cetatenii romani care NU sunt de nationalitate maghiara atat timp cat va exista.
  Iar dpdv legal nu exista niciunde formularea care sa interzica accesul politic al organizatilor formate pe criteriul etniei.
  O asemenea „scapare” legislativa intr-un stat ce se pretinde „national si unitar” este o idiotenie.
  Pentru care vom plati.

 23. Loda

  Poate nu va trece. Sau poate da.
  Dar faptul ca s-a ajuns pana aici pe mine oricum ma umplke de scarba.

  Si daca legea va trece, eu sunt sigur ca Norica Nicolai o va fenta. Daca vrei iti dau scris.
  Ca si generalul Partz (verdictul de „colaborare” cu securitatea al unuia care a fost printre stalpii institutiei cu pricina e de rasul curcilor) care este ce este si va fi mai mult decat atat.
  Pana o sa se sufoce in propria-i mizerie.
  Ca si ceialalti nemernici care se vor folosi d lege ca sa-si scoata adversarii din joc.

  Legea asta nu e facuta pentru borfasi. Ei oricum nu o respecta.
  Este facuta pentru oameni care respecta legea.

 24. Viq, sa stii ca din pacate DEJA platim. Cateva randuri de la un cadru didactic din harcov v-ar lamuri. Eu ma duc saptamanal prin zona si vad si simt!. Cu atat mai mult este bine venit MRU !

 25. Eu zic ca nu este deloc cazul sa „o ingropati” deja pe M. Macovei.
  Cum bine stiti, M.Macovei s-a descurcat foarte bine in afara Romaniei, cu sau fara mandatul de europarlamentar.
  In afara mandatului de europarlamentar, obtinut de la statul din care faci parte, La Bruxelles exista alte cateva zeci de posturi, mult mai importante decat postul de europarlamentar (atat dpdv material cat si „executiv”), posturi care nu au absolut nimic de-a face cu lustratia de pe Dambovita, posturi la care M. Macovei poate accede fara nicio problema.
  Deci, nu cred ca este cazul sa amplificati „problema Macovei” mai mult decat este necesar.
  In alta ordine de idei, daca soarta Romaniei a ajuns sa stea in mandatul unui singur europarlamentar (indiferent cum se numeste) inseamna ca problema este cu mult mai grava decat pare la prima vedere.
  Nu exista oameni de neinlocuit.
  – Baroul București (din 1997);
  – Salzburg Seminar, Austria, fellow (din 1994);
  – Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România
  – Comitetul – Helsinki (APADOR-CH), membru (din 1996);
  – Eisenhower Exchange Fellowships, USA, fellow (din 1997);
  – Transparency International-România, membru fondator (din 1999);
  – European Series, British Council, fellow (din 1999);
  – INTERIGHTS, Bordul International, membru (din 2000).”

  Cu un semenea CV nu cred ca este cazul sa plangem de mila (viitorului) doamnei Macovei.
  Iar daca romanii isi plang singuri de mila pe motiv ca, fara doamna Macovei, Romania intra in colaps, inseamna ca problema este mult mai grava iar rezolvarea ei se afla in cu totul alta parte, nicidecum la M. Macovei 🙂

 26. depemures :
  ,,Cu atat mai mult este bine venit MRU ! ”
  Adica ?

 27. Cu subiect si predicat ? Inteleg ca sunteti cadru didactic. Iar ca persoana care nu duceti lipsa de informatii ma surprideti. Sincer,nu mai abordez acest subiect deocamdata. Sunt un biet cititor,care cate o data isi mai da cu parerea.Atata tot.

 28. SURPRINDETI

 29. depemures :
  Nu ma intelegeti gresit; STIU situatia din Harcov, stiu si ce s-a intmaplat cu profii romani de acolo in ’90 9direct de la surse) ,nu inteleg beneficiul, prin prisma situatiei, al nominalizatrii lui MRU.Va bazati pe ceva sau e vorba doar de sperante ?

 30. In rest…toti suntem niste bieti cititori, sa nu ne facem iluzii.

 31. Oarecare

  Ai dreptate.
  Dar asta nu inseamna ca e in regula.
  Asa e, „ingroparea” lui Macovei este inversa.
  Noi in groapa si ea afara 😀

  Si la fel de adevarat e ca daca asta ne ingrijoreaza inseamna ca avem o problema. Eu as merge mai departe si as spune ca avem mai multe probleme.
  Pe nume „Ponta”, „Iiescu”, „Voiculescu”, „Antonescu”, …. si inca un munte de nume de aceeasi factura.
  Adevarat e, plebea tre’ sa decaloteze ochii spre a elimina posibile urmari nefaste, dar pana cand acest lucru va fi posibil, stam atarnati de cate o sansa de acest gen.
  Cate un nume oarecum singular ratacit accidental in gunoiul asta politic.

  Scoate doua n ume din ecuatia politico-economica a ultimilor 4-5 ani, Basescu si Boc, si apoi spune-mi ce vezi !

  Sa-ti suflu ?
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/costurile-umane-ale-crizei-din-grecia-vom-plati-datoriile-cu-propriile-vieti-162151.html

 32. VIQ dixit :sa decaloteze ochii … 😀 😀 😀

 33. viq,
  cine nu se invata niciodata?
  Si daca-ti spun ca eu sunt gata invatata,ma crezi? 😆
  Stii ce mi se pare ciudat? Sandeii au fost scosi de pe „lista”,oare de ce? Si in trecut ca si acum ei impart sentinte,nu procurorii.

  @Loda,il crezi atat de neprihanit in acest caz pe Frunda? Eu sunt convinsa ca cel putin l-a incurajat pe Mate Levente(intre timp mi-am adus aminte cum il cheama) Frunda e expert in scoaterea castanelor di foc cu mana tovarasilor sai.

 34. D.P.Mures

  Scuze, m-a luat valu’….
  … ‘n trap cu calu’…

 35. dora ;
  Nu stiu, eu doar ti-am spus ca nu el a propus amendamentul. In rest, dincolo de toate, eu il consider pe Frunda cel mai bun si mai corect vorbitor de limba romana din parlament si, crede-ma, nu e putin lucru la cati agramati sunt acolo .

 36. Dora

  Cei 3 lulele-3 surcele ce ne stim de dinainte de potop, suntem demult in tabara putina. Asta nu se pune.
  Restul plebei,
  ….. cei ce se incapataneaza sa voteaza cu „sfarleaza cu fofeaza”….

 37. Dle Viq.

  Amintiti-va de Smolensk!

  Acolo au disparut, intr-o clipa, 96 de persoane. Si nu vorbim aici de 96 de simpli cetateni plecati in concediu.
  Este vorba de presedintele Poloniei si de o multime de inalti demnitari ai vremii respective. Putem spune, fara rezerve, ca o buna partea din „floarea politica” a Poloniei la acel moment dat a disparut pur si simplu.
  Si, totusi, Polonia a mers mai departe fara absolut nicio problema politica – economica majora (in afara de pierderea sufleteasca, pierdere ce nu poate fi masurata sub nicio forma)
  Deci, Polonia si-a vazut de drum. Un drum cat se poate de bun, dupa cum releva toate cifrele ulterioare acelei catastrofe.

  Acum, vad ca romanii isi fac probleme si isi smulg parul din cap din cauza ca Monica Macovei ar putea fi atinsa de legea lustratiei.
  Nu vi se pare ca aceste deviatii de la o perceptie sanatoasa a realitatii tind sa frizeze absurdul?
  Daca Romania are o problema politica la aceasta ora, acea problema se afla in proportie de 99% la electorat si doar 1% la clasa politica.

  Cand (si daca) romanii vor intelege acest lucru….e scris in stele.

 38. Stiam,Loda,stiam ….trebuia sa -mi exprim si eu doza de furie impotriva unui om care s-a impotrivit verificarii averilor si a atacat-o in nenumarate randuri pe MM.Ca vorbeste bine romaneste…..era culmea in meseria de avocat sa n-o cunoasca .Pacat ca nu si-a cizelat si caracterul.

 39. MAI TRIST O SÄ FIE CAND REPETENTUL;
  V-A JUCA TZARA LA POKER:

 40. viq,
  imi place 3 lulele-3 surcele….asta cam asa e!
  Eheee…lung e drumul Clujului…dar, vorba lui oarecare eu cred ca toate drumurile drepte sunt inscrise in stele. 🙂

 41. Va salut si eu, cam tarziu azi!
  Ceea ce aveam de zis a spus deja @Oarecare, cu mai mult talent.
  Vad ca vaca paste priponita si izbeste din copita.
  Poate se cere la abator. Rabia afecteaza cerebelul, de unde si sindromul vacii nebune. Specialistii britanici recomanda in astfel de cazuri incinerarea. :mrgreen:

 42. oarecare :
  ,,Daca Romania are o problema politica la aceasta ora, acea problema se afla in proportie de 99% la electorat si doar 1% la clasa politica.”
  foarte corecta observatia, de acord .

 43. Domnule Oarecare,

  (la asta cu „domnitu'” m-ai omorat ! 🙄
  Un fel de „comporta-te,mah !” / Ceea ce si fac )

  Orice contraargument la Smolensk pare a fi caduc. Da, logic asa este.
  Dar in ce masura logica asta corespunde realitatii din Romania este discutabil.
  Personal am indoieli foarte mari ca lucrurile ar fi stat.. nu la fel ci macar cat de cat apropiat de stadiul economico-social actual daca Mircea Geoana ramanea presedinte mai mult de cateva ceasuri in noapte.
  Daca la polonezi nu s-a cunoscut dpdv al evolutiei pierderea definitiva a unei intregi garnituri de oameni politici si/sau priceputi manageri economici la noi cred ca era suficient sa se „prabuseasca” cateva zeci de mii de voturi si sa se schimbe un singur om din conducerea statului si situatia ar fi fost radical diferita.

  Poate gresesc, dar am convingerea ca oamenii ce au evoluat sub „regimul Basescu” sunt la antipod fata de cei cu care ne-am fi procopsit sub un eventual regim „Geoana”. Au transpirat ulterior listele ministeriabililor domniei sale. Mi s-a facut parul maciuca de ziceai ca-s clona masculina a gasculitei Lady.
  Ga-Ga 🙄

  Prin urmare logica argumentului mi se pare schioapa datorita similitudinii cel putin fortate.
  Da. Vaca are patru picioare. Si paste.
  Oaia are tot patru. SI paste si ea.
  Dar masa nu paste nici la pastele cailor chiar daca are tot patru picioare.

  Poate masa noastra de popor nu va ramane de lemn-Tanase chiar pana la pastele cailor. Sper asta.
  Dar cred ca e un proces de mai lunga durata.

 44. Viq:
  ,,Poate gresesc, dar am convingerea ca oamenii ce au evoluat sub “regimul Basescu” sunt la antipod fata de cei cu care ne-am fi procopsit sub un eventual regim “Geoana”. ”
  Ei, lasa-ma.te referi la Berceanu,. Videanu, Igas, Falca, Pinalti, Ritzi, Udrea, Ialomiteau, Vreme ,Botis,Popescu, Buda,Apostu, Visan, Canacheu, EBA si ,,ejusdem farinae” ? La antipozi ????

 45. De acord si eu 100% cu
  ,,Daca Romania are o problema politica la aceasta ora, acea problema se afla in proportie de 99% la electorat si doar 1% la clasa politica.”

  Dar asertiunea e valabila atemporal si transgeografic.
  Cu corolarul „Daca Romania NU are o problema politica la aceasta ora aceasta este meritul electoratului in proportie de 99% si al politicienilor de doar 1%”

  Problema este ca AVEM o problema.
  Ea ESTE la electorat.
  Iar electoratul e personaj compus.
  E multi…
  Nu-i schimbi la minte si idei, schimband capete-ntre ei.
  Ca sa citez din clasici „Este un proces…”

 46. Loda

  Chiar si la ei.
  Pentru ca alternativa Vanghele, Catalin Voicu, Norica Nicolai … Voiculescu si-a lor ceata, era la antiopod, draghe.

 47. Domnule Viq

  In popor se spune ca „abia dupa ce pierzi un lucru iti dai seama de adevarata lui valoare”
  Poate ca eventuala „pierdere” a Monicai Macovei, va avea un efect mult mai benefic in constientul popular decat daca ar fi, in continuare, pastrata in vitrina unui partid si stearsa, din cand in cand, de praf, cand vin musafirii. Poate ca o desprindere a doamnei Macovei de rigorile unui codex de partid va fi mai benefica, pe termen mediu si lung, pt viata politica din Romania.

  Dar, prefer sa inchei dialogul pe aceasta tema. Ce-am avut a spune, am spus. Comentariile mele nu au avut ca scop iscarea si alimentarea unui dialog contradictoriu. Sub nicio forma.

 48. Oarecare

  Poate.
  Poate nu.

  Nu-i bai de contradictie.
  De altfel eu nici nu intru daca nu am ceva de spus. De regula „altfel”.
  La ce bun ?

 49. Saracii comunisti, sunt victime acum…

 50. Purly

  Aia saraci, acum.
  Da’ ailalti. CAND ????

 51. Loda

  EXACT asta era imaginea pe care o aveam in minte fara sa fi cetit undeva, fara sa fi vazut sau aflat in vre-o alta forma ce si cum.
  Am senzatia de deja vu…

 52. Ei, asta e ;necazul nostru -lipsa de profesionalism la toate nivelurile, nu fiindca nu ar fi profesionisti in tara, ci pentru ca nimeni nu-i cauta si nu-i promoveaza .

 53. Da, exista acest necaz, al lipsei de profesionalism, este ilustrat de cazul vacii nebune si incompetente la toate nivelurile, pe care nimeni nu o promoveaza, in ciuda faptului ca ea este o profesionista la dat din copite si la rumegat tulpini uscate de trandafiri rosii, proces in urma caruia se pricepe sa ne pricopseasca cu cateva gramezi de balega zilnic, dar asta numai si numai din altruism si ca sa nu uitam ca mai traieste, si ca sa ne demonstreze ca e capabila sa mai produca si maine o balega aburinda.
  Sa nu suspectati vaca nebuna de interese absconse, nuuuuu, n-are asa ceva in soft!

 54. Cred ca e timpul sa ies.
  Am stat prea mult.
  O seara buna tuturor.

 55. O seara buna Viq, pe maine .

 56. Fireste ca pe maine, ca doar n-o sa te scoli constipata ca sa revii abia poimaine. :mrgreen: si saluta-ti sefii politicoasa, sa nu cumva sa te uite pe aratura.

 57. Viq…superbe comentarii…chapeau!
  P.S.off topic…
  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/care-e-faza-cu-romania-%C8%99i-candidatura-serbiei-%C8%99i-cum-s-a-vazut-din-kosovo/
  Mi-a placut…”revelare spune: 29/02/2012 la 13:18
  Da, absolut geniala diplomatia lui Base. Sarbii au aflat acum ca trebuie sa indeplineasca ce au promis… Romania se mai poticneste pt ca sunt multi negeniali ca tine….”

 58. borbely, si-a dat arama pe fatzä in emisiunea lui turcescu,
  spunand cä nu ii place ce macovei,
  eu il intzeleg, cand esti escroc si te descoperä???????????

 59. Buna dimineata, copaceni, si ma bucur ca va regasesc luminosi. La subiect, nu-i asa?
  Precum Mona Musca, Monica Macovei este o victima colaterala a unei legi absolut necesare. Asteptata atata amar de vreme, legea lustratiei nu mai poate avea impactul pe care l-ar fi avut atunci cand o tara intreaga o cerea. Desi pare mai degraba ridicol sa lustrezi o gasca de politicieni lovita atat de profund coruptie, legea serveste pentru a legitima si a deschide usile institutiilor pentru odraslele acestora. Nu vreau sa dezvolt subiectul mai mult, pentru ca ma enervez inutil.
  PS.
  Regret ca nu a iesit asa cum ne-am dorit, desi ne-am petrecut noptile desenand si proiectand ceea ce urma sa construim a doua zi, la temperaturi de lucru absolut inumane. A fost un tur de forta pe care trebuie sa il mai sustinem o buna perioada de timp de acum in colo. As fi dorit sa ma intorc aici cu laurii pe frunte, dar n-a fost sa fie asa. Fiul meu, adica adminul care a ridicat platforma virtuala, este cu moralul la pamant.

 60. @Ridikk: Mon cher, prea multa fantezie si teorie conspirationista. Noua Republica nu se putea impiedica de o sicana a functionarimii de la Muzeul de Arta. Aveam de saptamana trecuta 5 alte oferte de sali. N-a fost decat de o ora, aproape o formalitate sa semnam cu cei de la Hilton. Tot asa, cred ca Monica nu se va impiedica de mintile ratacite ale unor parlamentari.

 61. Furios

  Nu pune la suflet.
  Alunga dezamagirea momentului cum alungi o musca la un picnic.
  De avut in vedere ca starea ta de spirit se transmite automat si celor din jur.
  Si transmite-i juniorului toate gandurile noastre de bine.
  Suflecati-va manecile si, cu calm si rabdare, vedeti ce e de facut si de unde incepeti.

  – Avem de mutat muntele asta de aici – acolo !
  – Ok. Da lopata si spune-mi din care parte vei sa incep.

  That’s it !

 62. Furios,
  si eu, la fel ca Viq, vreau sa stii ca pentru mine nu a fost deloc o dezamagire prima emisiune Nasul, au fost probleme cu receptia pana pe la orele 21, apoi am vazut bine totul si chiar mi-a placut ce am vazut.
  Orice inceput e greu.
  Dati-i bice mai departe!
  Avem nevoie de voi.
  Abia astept sa intrati din nou in direct.
  Il salut si pe fiul tau si te rog sa nu il descurajezi.
  A inceput, sa continuie! E pe drumul cel bun.

 63. Eu nu am vazut Nasul in 28 (am renuntat putin inainte de 21:00, din pacate). Dar m-am bucurat taaaaare si muuuuult cand am aflat ca, in ciuda dusmanilor sabotori*, lucrurile s-au rezolvat ulterior.Si a fost bine ca am putut vedea redifuzarea (FELICITARI!).
  Moralul trebuie saltat de la pamant pt ca nu are motive sa fie acolo.
  * V-au sabotat dusmanii? Pai asta e semn bun, fratilor, inseamna ca se tem si ca va considera un pericol pt ei! Da-ti-i bataie inainte, ca e de bine! Bafta!

 64. Salut!

  clemy,absolut adevarat:A trecut relativ neobservat faptul ca la Consiliul European la care presedintele Basescu va semnat tratatul fiscal in numele Romaniei a fost pusa pe agenda discutiilor si aderarea Romaniei si Bulgariei. Subiectul a fost adaugat in ultimul moment si nu cred ca ma hazardez cand afirm ca aceasta se datoreaza atitudinii Romaniei in cazul Serbiei. Romania blocheaza inceperea negocierilor de aderare a Serbiei la UE datorita nerespectarii drepturilor romanilor din Timoc.
  A fost omiscare diplomatica romaneasca de mare finete.Pana cand sa baltam in false iluzii istorice cu „prietenia romano-sarba”,identica cu „prietenia de nezdruncinat cu Marea putere sovietica?”.
  Suntem europeni cu drepturi egale cu ceilalti membrii,ajunge cu capul plecat!Daca noua ni s-au pus conditii de preaderare,nu e valabil si pentru altii? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s