Victoria mediocrității

Editura „Thomas Reuters” a oprit accesul cercetătorilor români la bazele de date datorită faptului că interimarul ministru al învățământului, ilustrul anonim Liviu Pop, a decis să amâne cu două luni orice demers pentru reînnoirea contractului. Cu alte cuvinte, fără accesul la baza de date, nu mai pot fi verificate și dovedite acuzațiile de plagiat, iar cercetătorii onești din România nu mai au acces la informații absolut necesare.

Întrebat de presă despre această decizie, Liviu Pop a susținut că nu știe de decizia „Thomas Reuters” și a adăugat că „Vom vedea. Ce vă pot spune este că auditez toate proiectele, directorul de la ANCS a plecat și avem alt președinte. Va trebui să vedem despre ce este vorba. Am 7 oameni pe 57 de proiecte. Deci asta o fac în paralel cu încă trei activități. Dar voi vedea ce s-a întâmplat cu Thomson„. Ceea ce este un mare neadevăr susține fostul șef al ANCS (Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică), Dragoș Ciupariu. Domnia sa a susținut că ministrul Pop personal a decis să prelungească data de depunere a dosarelor pentru încă o lună ceea ce, a susținut pentru Hotnews Ciupariu, astfel încât decizia „a stârnit disconfortul și suspiciuni în rândul celor care asigură aceste servicii, în special Thomson, ca și celelalte edituri, astfel încât ei ne-au trimis o scrisoare prin care ne anunță că au suspendat accesul și că se va renegocia întregul pachet de acces„. Și contactat de cotidianul Evenimentul Zilei, același Dragoș Ciupariu a declarat că atunci când a cerut o motivație a acestui gest din partea proaspătului ministru, acesta ar fi afirmat că este presat de la Guvern să facă acest gest. Minciuna are întotdeauna picioare scurte.

Există în întregul balcanism al acestui episod ilustrarea proverbului că răzbunarea este arma prostului. În fond după ce Guvernul a fost prins cu nădragii în vine prin cazul plagiatorului Mang, ura conjurației mediocrităților care și-au cumpărat titlurile și diplomele universitare, care și-au copiat tezele și lucrările față de toți cei care militează pentru curățirea sistemului educațional românesc de impostori este imensă. Acesta este un prim aspect.

Cel de-al doilea aspect vizeaza „foamea” după resurse financiare a actualului guvern. Guvernul Ponta are nevoie de bani pentru pomeni electorale, pentru a arunca cu câteva sute de lei în fața sindicaliștilor din învățământul general (în special) pentru a-și asigura cât mai multe voturi în alegerile din toamnă. Și pentru că resursele bugetare sunt totusi limitate acest proiect extrem de important pentru comunitatea științifică româneasca a fost tăiat din rădăcina. În fond, pentru „doctoranzii” de la fabricile de diplome „Spiru Haret” și „Dimitrie Cantemir”, ca și pentru universitățile „de casă” din diverse capitale de județ, accesul la informațiile de ultimă oră sunt irelevante. Ba mai mult, faptul că hoția științifică nu va mai putea fi dovedită este pentru aceștia un lucru îmbucurator. O „victorie” în fața tuturor leșinaților de foame din facultățile adevărate care au pretenția să studieze cu adevărat.

Evenimentul a fost caracterizat concis de fostul ministru al învățământului Daniel Funeriu care a declarat pentru Evenimentul Zilei că „mediocritatea universitară probabil că jubilează pentru că nu se mai poate verifica opera ştiinţifică a fiecăruia„.

Izolarea informatică este însă un simptom care ține până la urmă de reflexele tuturor regimurilor totalitare sau cu tendință totalitară. PSD a avut întotdeauna groază de accesul la libera informație, indiferent că a fost vorba despre presă sau despre accesul comunităților științifice la actualitatea informațională internaționala. PSD a încercat în permanență, și în mare parte a reușit, să țină sub control audiovizualul românesc atât în perioada 1990-1996 (când a deținut monopolul asupra Televiziunii și Radioului public), să pună bețe în roate presei independente și a continuat această subordonare și în timpul guvernării Năstase când vocile dizidente erau ridicate de pe stradă de poliție (vezi cazul Ciuvică despre care azi apărătorii de duzină ai USL nu mai suflă nici un cunvânt).

Și în aceeași zi în care cercetătorii români se trezeau fără acces la una din cele mai importante bănci de date internaționale, demonstranții de la Iași împotriva premierului Ponta erau amendați pentru tulburarea liniștii publice. Fapt care în timpul „odioasei dictaturi” a președintelui Băsescu și a fostului premier Boc nu s-a întâmplat niciodată.

Clemy

87 responses to “Victoria mediocrității

 1. Pingback: Liviu Pop, ministrul potrivit la locul potrivit « Dictatura justitiei

 2. Tampeniile lui Ponta au ajuns sa fie binecunoscute in Europa. Vom gasi tot mai multe porti inchise.
  http://conco.ro/cum-se-duce-buhul-despre-ponta/

 3. @cocosila, nici o bucurie.

 4. neata,
  chiar ca este victoria mediocritatii…
  numai comparind membrii guvernului ponta cu cei ai MRU, ba chiar si ai lui Boc, vezi o diferenta colosala.
  guvernul ponta are in componenta sa numai mediocritati, numai oameni dubiosi, oameni certati cu legea, oameni facind parte din mafia romaneasca

  ieri ponta a fost huiduit la Iasi,
  protestatarii au fost amendati!

  in perioada ianuarie-februarie 2012 in PU au fost zeci de oameni care l-au huiduit, jignit , insultat seara de seara pe TB, dar si pe Boc
  si nu cred ca au fost tone de amenzi.

  deh, diferenta de guvernari
  unul cu iz bolsevic, asta de acum,
  celalalt cu dorinta de democratizare si directionare spre Occident.

 5. salut copaceni. Inca doua mostre de ….. A. Ponta dixit: „tatal RObertei are salariu de 320 000 lei lunar, ceea ce este inacceptabil pt. o companie integrala de stat” (adica vreo 75 000 euro). SALARIUL este de 15 000 (alte televiziuni au arata statul de plata, iar in martie a luat o prima anuala din dividende, ceea ce a dus la 30 000 in liuna respectiva”. CONPET are actionar statul numai in proportie de 58% (de la 66% in sus era discretionar, iar cu Fondul Proprietatea actionar semnificativ, nu Ponta decide). Oricum era o minciuna ORDINARA chestia cu capital integral de stat. B. Ponta dixit: „vrem alegeri in octombrie astfel ca viitorul guvern sa faca buget”. „vreau sa avem un acord politic cu PDL”. Deduc ca Ponta e ingrozit de continuarea guvernarii ca premier si vrea sa paseze -mai ales- bugetul catre un alt fraier. NB. Bugetul 2013 va trebuit aprobat si la Bruxelles nu numai de catre FMI si bugetul este ora adevarului, nu gargara pe sticla.

 6. Buna dimineata!
  Episodul „Thomas Reuters” ar fi putut fi considerat mai putin important, sau ar fi putut fi trecut cu vederea pt cei atenti la evenimente cotidiene mai „zgomotoase”, mai „grase”. Ar fi fost o mare eroare pt ca semnificatia lui este, asa cum bine subliniaza Clemy, plina de miez si ft. grava.
  Acest episod arata inca o data dispretul si ura impostorilor, mediocrilor, incompetentilor, fraudatorilor, fata de cei care isi bazeaza viata profesionala pe munca asidua, efort onest, performanta reala. Acest episod arata si cat de periculoasa este prezenta la „butoanele” unui stat, ale unei tari, ale promotorilor mediocritatii, imposturii si coruptibilitatii.Si merita subliniat faptul ca terenul confruntarii este cel al Cercetarii, al Educatiei in fond. Educatia si Cercetarea reprezinta domeniul de maxima importanta in devenirea unei societati, cheia spre formarea unor generatii capabile sa ridice o natie si spre dezvoltare pe termen lung si foarte lung.
  Nivelul scazut al invatamantului nu este o intamplare. Orizontul limitat si pervertit pe care il ofera tinerilor, nu este un „accident”. Aceste mari probleme sunt rezultatul unui scop bine determinat, ale unui plan bine pus la punct si cu tenacitate construit de reprezentantii Stangii: un popor needucat, o tara ce nu se poate dezvolta liber si pe propria creativitate dpdv economic, sunt mult mai lesne de manipulat si condus in beneficiul „internationalistilor” rosii.

 7. azi este procesul catalin voicu!

  un individ de o rara abjectie umana, care nici nu ar fi trebuit sa fie prezent in parlamentul Ro, mai ales dupa ce s-a ales si cu dosar penal.
  lucru valabil si pentru alti parlamentari penali.

 8. @cinic, nu vrea sa fie la carma singur si in cazul in care ramane premier sa se asigure ca o sa aiba o opozitie de carton. Miscarea, si oferta facuta PDL, se aseamana ca doua picaturi de apa cu acordul politic de neagresiune din 2001 dintre PNL si PSD. In plus, si trebuie sa fim atenti la asta, omul pregateste terenul ptr suspendarea lui Basescu si isi cauta aliati in interiorul PDL. Ca oricum aia il iubesc acum ca sarea in ochi pe presedinte. De la actuala conducere a PDL ma pot astepta in continuare la orice fel de tradare si de aranjament. Doar prin astfel de manevre poate sa ajunga Blaga sa conduca partidul. Nu conteaza ca va avea undeva la 10% din voturi. Important e ca baietii si fetele destepte din partid sa isi continue afacerile nestingheriti.

 9. @mih, salut. Absolut adevarat. Cu o presa care se da de ceasul mortii la moartea unui milionar, care face cap sincron de la marginea gropii, se preocupa mai mult de silicoanele si de problemele de alcov ale asa ziselor vedete si cu o educatie care scoate pe banda imbecili, capacitatea critica a electoratului este extrem de redusa. PSD se pregateste sa guverneze ptr urmatorii 10 ani nestingherit.

 10. presa meteo
  abia asteapta cate un cod galben sau mai acatarii ca si-au gasit subiectul

 11. Si fiecare furtuna mai serioasa devine un adevarat uragan. Fiecare accident de masina al unui imbogatit al tranzitiei devine tragedie nationala.

 12. daca nu angajeaza ei vreun suflator, ca ala cu nisipul de pe plaja

 13. Au anulat OM-ul lui Funeriu. Sindicatele din învățământ sînt mituite din nou.

 14. Cu cât trece timpul, acţiunea de sabordare a Marinarului nostru ni se arată la adevărata dimensiune. Democraţia din Ro este în mare pericol.

  Salvarea situaţiei stă în mâna celor două clone ale „răului mai mare”. Cu cât vor recurge la mai multe acte ce ignoră nu bunul simţ, ci chiar normalitatea, opoziţia de azi, aşa nevolnică cum pare, va avea şanse mai mari de a reveni la cârmă.

  laplopulcuportocale

 15. Andrei Alexandru

  și-atunci am putea spune pe drept cuvînt că gogomănia salvează România! 😆

 16. @cinic

  Ca sa vezi pana unde merge marlania lui Ponta!

  Premierul declara ca vrea alegeri anticipate pt ca…bla bla bla…..
  Pana aici e ok. Are omul ideile sale.
  Dar apoi, tot Ponta declara ca „La ora asta, tactica PDL este sa se opuna la tot…”
  Pai bine bre Ponta, dupa ce voi ati atacat la CCR absolut toate deciziile luate de guvernele Boc si Ungureanu si dupa ce, atunci cand ati vazut ca CCR nu joaca dupa cum canta USL, ati facut si greva de 2 luni, mai aveti tupeul sa acuzati PDL ca „se opune la tot..”

  Aici e de fapt marlania si abjectia aduse la rang de arta!

  Din pacate, nimeni din PDL nu pare dispus (sau nu are interes) sa ia taurul de coarne si sa-i spuna lui Ponta ceea ce trebuie spus! Poate ca ar fi facut-o Basescu dar cred ca si lui i s-a acrit cand a vazut ca , de fapt, PDL n-are niciun interes sa-l apere pe Basescu in cazul suspendarii. Toti USLamistii vorbesc de suspendarea Presedintelui dar nu vezi niciun PDL-ist care sa contrazica sau care sa puna in discutie aceasta problema.
  Se pare ca PDL incepe sa se acomodeze cu noua Putere iar singurul lor gand este acela de a-si asigura , pe inca patru ani, posturi de deputati si senatori.
  Chestia cu atacarea la CCR a votului uninominal este de-a dreptul puerila. PDL a depus acea contestatie la CCR doar asa, ca sa se afle in treaba, pt ca tocmai ei, la indemnul lui Basescu, au fost cei care au sustinut acest tip de vot – uninominal pur.

  Raman la amara concluzie ca romanii dorm pe ei si se pare ca isi chiar doresc o revenire la putere a criminalului Iliescu, a turnatorului Voiculescu si a infractorului Nastase.

  Or, in acest caz, vina o poarta tzugulanul roman nicidecum politicianul profitor.

 17. MR Ungureanu ramane singura speranta a dreptei (pana la aceasta ora)
  .
  Daca Ungureanu calca putin pe acceleratie si se implica activ in politica, poate sa-l contracandideze pe Crin, chiar daca alegerile prezidentiale vor avea loc in 2013, in urma demiterii lui Basescu.
  Altfel, ne pricopsim cu Crin la Presedintie iar acest lucru chiar ca va asigura un viitor siumbru Romaniei, pt cel putin 8-10 ani!

  Din pacate, si in acest caz, semnalele date de PDL sunt mai mult decat descurajatoare. Deja au aparut voci „consacrate” in PDL care-i cam dau cu tifla dlui Ungureanu. Ba ca n-ar fi timpul, ba ca n-ar fi corect, ba ca n-ar fi bun….

  Pacat.
  Totusi, inclin sa cred ca PDL trebuie sa dispara. Nu ca partid ci ca forma actuala de organizare. Lumea s-a saturat de vesnicii Blaga, Boc, Udrea, Videanu, Oltean, Cezar Preda sau Berceanu. Daca nu vor fi capabili , nu doar sa faca un pas in spate ci sa si promoveze noi „exemplare”, tinere si nemanjite (inca) de politica Damboviteana, PDL nu are nicio sansa sa coexiste ca partid important in opozitia fata de urgia USLamista.

 18. sunt oameni f. buni in PDL, ce nu trebuie sä disparä.

  sä disparä toatä trebuie hoarda rosie USL

  PLINÄ DE SECURISTI; PEDOFILI; MAFIOTZI SI AGENTZI KRU

 19. @the-nona

  Nimeni nu spune (eu in niciun caz) ca oamenii din PDL trebuie sa dispara.
  Nu trebuie nici impuscati, nici bagati in lagare de concentrare, nici aruncati la gunoi.
  Trebuie ca ei insisi, cu buna intentie si benevol sa faca un pas in spate dar in acelasi timp sa sprijine nume noi, oameni tineri care sa le ia locul la conducerea PDL.
  Dar pt asta trebuie si un dram de constiinta si caracter, pt ca altfel n-am facut nimic.
  O sa faca toti ca Frunzaverde, o sa plece care incotro, ofuscati si indignati ca electoratul nu le mai acorda „cinstea si onoarea” pe care ei le pretind ca fiind o conditie sine qua non…

  Aici e de fapt problema!

  Teoretic ar trebui sa invete de la PSD!
  Iliescu l-a pregatit pe Nastase, Nastase l-a pregatit pe Ponta si uite ca le-a reusit.
  Daca insa „greii PDL” se incapataneaza sa ramana mereu in frunte si pretind adulatia populatiei ca pe un drept care li se cuvine „din oficiu” PDL o sa se scufunde de tot.

 20. Ce s-a intamplat de fapt?
  -n-am platit cotizatia de acces la baza de date la editura „Thomson”
  -numai avem nevoie de informatii din lumea stiintifica internationala
  -liber la plagiat ca nimeni numai verifica
  -victorie pentru fabrica de diplome
  -toti romanii vor repurta un succes de proportii, devenind doctori si doctoranzi in orice domeniu fie el si de top pentru sec.al xviii-lea.
  De ce sa nu devenim „din cei de pe urma cei dintai?….sau invers,ca m-am zapacit. 😆 😆

 21. Mih, 🙂

  la prima vedere esrti tentat sa-i acord un cec in alb pontanacului cand recunoste existenta celor 5 mild. din buget lasati de predecesorii sai guvernanti,pe care ilustrul sau partid il contesta cu vehementa,la fel cu angajamentele fata de organismele internationala fata de care a devenit un catelus bland ,desi in opozitie era un tigru feroce aparator al suveranitatii si independentei nationale ,opozant la deciziile organismelor internationale.Ce reprezinta acest premier in ultima instanta?Mie imi place sa-i spun un hopa-mitica pregatit sa iasa in decor indiferent peste cate cadavre trebuie sa treaca.Unul de „grand favor”fiind chiar mentorul sau Nastase Bombonel. 🙂

 22. clemy, 😆 ce vrei si tu acum? Sa fie ignorate marele vedete de care nimeni nu a auzit in afara de sponsorii dedicati genului?

  Pe tine,pe mine si pe multi altii nu ne intereseaza can-canurile,dar din pacate nu le putem ignora.preocuparea pentru barfe ,senzational,intrigi de alcov a preocupat generatii intregi si nu numai la noi romanii.Romanele cu tema istorica ,cele romantate(care ne impresionau la vremea respectiva) erau impregnate cu aceste scene de intrigi ,care pana la urma dadeau castig de cauza dreptatii si adevarului.Sper sa castige si acum aceasta cutuma. 🙂

 23. oarecare, 🙂
  in general iti impartasesc opiniile.De data aceasta mi se pare ca faci o volta peste timp istoric si realitati.Iluzia iti face feste,de ce il denigrezi subliminal pe Boc si-l asociezi cu personaje controversate?(nici macar in cazul lor nu am date contestabile).
  Te rog nu uita ca strategia uslasa era clara:disparitia PDL-ului.Era pohta ce-au pohtit-o dintr’un inceput ,pe motiv ca portocaliii au vrut disparitia liberalilor.Nimic mai fals.Ideea reactualizarii aliantei DA a fost mereu prezenta in strategia pedelista,ceea ce a fost complet ignorata de liberali(din motive chiar absurde) si care si-au ales aliati adversarii lor ideologigi- socialistii.Eu sunt alaturi de MRU si numai pentru sustinerea consistenta din partea presedintelui.Dar…. sa ne avantam in necunoscut intr-un moment atat de dificil,sa-i diabolizam pe pedelisti si oamenii sai integri si dedicati democratiei autentice este o grava greseala.Constructia de centru dreapta e sustenabila intr-un viitor ,poate fi el si in toamna.Ramane crezul meu ferm de care nu abdic sub nicio forma. 😆

 24. oarecare,te rog hotareste-te! ce inseamna ca”inclin sa cred ca PDL trebuie sa dispara:.
  theo-nona 🙂 ti-a raspuns cu constiinta ei curata si devotata in permanenta interesului natiei romane de care este legata cu toata departarea ei geografica.Niciodata n-am contrazis-o pentru ca ,ceea ce sustine ea .este mereu adevarat. 🙂

 25. mai vreti probe de MARLANIE si dictatura rosie? Ponta [cu propria gura]: „i-am telefonat ministrului economiei sa-l demite pe tatal Robertei, iar ministrul i-a ordonat directorului de la Conpet sa-l demita; directorul refuzand….”. Deci motivul demiterii este paternitatea [o fi paternitatea in codul muncii?], iar un manager demite la ordinul ministrului, intr-o firma care NU ESTE cu capital integral de stat. O fi Ponta reincarnarea INCULTA a lui Pingelica?

 26. Servus, copaceni!
  cinic
  noi nu (mai) vrem, dar asta nu inseamna ca nu vom mai avea parte de probele de PM pe care le da PM, PM (pura marlanie, respectiv premierul marlanos, pe al treilea PM nu-l mai explic, e neaos romanesc ) si oricare uslinos mai mare sau mai mic. 👿

 27. Cătălin Voicu – condamnat la 5 ani de închisoare cu executare mai puțin timpul petrecut deja în arest. Nu este condamnare definitivă. Face recurs. Procurorii au cerut 9 ani.

  Costiniu 3 ani cu suspendare, schimbarea scutecelor, mîngîiat părintește pe creștet. Justiția l-a pupat în koor.

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-12406371-senatorul-psd-catalin-voicu-condamnat-cinci-ani-inchisoare-executare.htm

 28. @dora

  Eu am explicat ceea ce am considerat ca trebuie explicat.
  Boc in sus Boc in jos…este irelevant ca a fost bun sau rau..vine o vreme in care trebuie sa faci loc altora, in prima linie.
  Lumea se satura. Generatiile isi au cobflictele lor, inerente si inevitabile.
  Pana si clujenii (conform sondajelor) il resping pe Boc din ce in ce mai mult..
  De ce?
  Pt ca si el reprezinta PDL de prea multi ani. Oamenii nu mai vor acelasi individ, pe aceleasi posturi, cate 20 de ani. Daca nu e senator, e deputat,. daca nu e deputat e ministru, daca nu e ministru e primar, daca nu e primar e sef la Transelectrica sau la Posta……
  Mereu aceiasi indivizi!
  Lumea a inceput sa aiba pretentii.
  N-am denigrat pe nimeni.
  Insa, trebuie sa acceptam ca anumite persoane se erodeaza in functiile pe care le detin. Dupa 20 de ani de politica, dupa 10 ani de parlament, dupa alti 10 ani de primar, deputat, senator, premier,…. din nou primar….respectivii ar trebui sa-si dea seama ca e cazul sa se retraga din prima linie.
  Cei care inteleg acest lucru fac un serviciu Romaniei.
  Cei care nu accepta ca dinamismul politic s-a schimbat, n-au decat sa se incapataneze.
  Vedem cu totii ce se intampla.

  Basescu a dat un semnal cat se poate de clar cu Ungureanu.
  A pus un premier mai tanar, care la randul sau a numit niste ministri tineri, cu o pregatire , relativ suficienta si convingatoare…dar totul s-a transformat intr-un fiasco.
  Ca a fost Frunzaverde de vina sau ca alti 10 indivizi au schimbat macazul in ultimul moment, denota doar un singur lucru. Politicienii actuali trebuie schimbati.
  Un roman care are acum 30-40 de ani nu cunoaste alte nume din politica decat pe cele cu care Romania s-a pricopsit la Revolutie. Ca e vb de Iliescu sau Nastase, de Voiculescu sau Basescu, de Boc sau de Hrebenciuc, de Hassoti sau Stolnici…advaratii sforari, cei care intr-adevar conduc Romania, nu s-au schimbat in ultimii 20 de ani.
  la Putere sau in Opozitie, politicienii romani doar s-au rotit. S-au schimbat intre ei, dar au ramas, mereu, aceiasi la ciolan.
  Asta e de fapt problema.

  In rest, sa voteze fiecare dupa cum il duce tartacuta.
  Ca de-aia e democratie.

 29. Hi !

  FIl

  Am inteles ca DNA face recursul.
  Pentru ca pedeapsa e prea mica.

 30. @filadel

  Cred ca la recurs vor scapa toti , ori cu achitare ori cu suspendare. (urmeaza Nastase)
  Nu prea inteleg cu ce-l afecteaza pe Cosatiniu – de exemplu, pedeapsa cu suspendare.
  Omul si-a dat demisia, e in pensie, incaseaza mii de euro pe luna…se joaca cu nepoteii..
  Car e de fapt pedeapsa?
  Adica trebuie sa anunte politia daca-si schimba domiciliul sau trebuie sa dea un telefon sa anunte ca pleaca in concediu in Miami sau in Tokio.
  Asta e pedeapsa.
  O bataie de joc.
  Sunt de acord ca si sentintele americanilor sunt absurde cand il condamna pe cate unul la 500 de ani de inchisoare.
  Dar macar acolo stii o treaba, anume ca respectivul nu mai iese de dupa gratii decat in cosciug.
  La noi….suspendarea a ajuns sa fie pedeapsa maxima.

  Halal!

 31. filadel
  E:
  – rau pt ca sunt condamnari usoare fata de faptele si profilul personajelor si mai au si drept la recurs
  – bine pt ca EXISTA CONDAMNARE

 32. Varianta 1.
  Justitia nu a murit.
  Nu de tot.
  E numa in oarece coma. De la maciucile derbedeilor. Dar se straduieste sa supravietuiasca.
  In concluzie, piratul s-ar putea sa aiba dreptate si procesul declansat de el sa cotinue in ciuda talpilor puse de netrebnici.

  Varianta 2.
  Voicu e pierderea colaterala a gastii de banditi in lupta pentru salvarea OOlelelor… aluia 🙄
  Putin sange proaspat pentru plebe, si ast rastimp bomboneua sa se rostogoleasca in tacere, in culise si in siguranta simultan 👿

 33. Oarecare

  condamnările din acest caz sînt o mizerie de neimaginat, o insultă de tip comunist la adresa acestui popor, nație, stat – cum vrei să-l înjuri.

  De fapt Voicu a primit 5+4+1 ani de condamnare dar legea blîndă, grijuliu făcută, cu bieții penali spune că se execută numai una – cea mai lungă. Sînt pentru legea din state care dă sentințe de secole sau milenii. 100%.

  Sînt întotdeauna uimit de blîndețea judecătorilor cînd e vorba de penalii jegoși din politică și de iuțeala cu care se dau verdicte de ani grei de închisoare pentru poolimea proastă care n-are pe nime-n spate cum au interlopii. Pe lîngă uimire mai sînt și într-o dispoziție de înjurat.

 34. Mih

  din partea mea poate să dea afară pe cine vrea mușchii lui de asiatic retard cu un amendament: cînd o veni ăla de la CEDO cu factura … s-o plătească exclusiv din buzunarul domniei sale. Mă refer la Victor Ponta desigur.

 35. Mih
  tocmai citeam știrea și mă minunam. Ponta a reușit performanțe inegalabile de mîrlănie, prostie și incompetență prin guvernul pe care l-a impus la guvernare. Omul ăsta este atît de jos încît cred că respiră printr-o prăjină căreia nu-i vede capătul.

 36. Am incercat sa vad reluarea emisiunii Nasul de aseara (apare pe http://www.nasul.tv/ sus in stanga)
  Mi-au atras atentia, in mod neplacut, patru momente/exprimari : la 0:50, 1:27, 1:56 si 2:30. Si mi-au ridicat semne de intrebare.
  Voi ce parere aveti? Cat de justificate sunt aprecierile pozitive la adresa lui Ponta si compararea celor care il critica pe PM cu cei de la Antene?
  Este o noua incercare de manipulare, sau doar un „exces de zel echidistantist”?
  Echidistanta cu orice pret este o atitudine corecta in acest moment?

 37. @Mih

  Nasul TV e doar un fel de surogat al echidistantei despre care vorbesti.
  Nasul nu este altceva decat un fel de Badea mai elevat sau un Banciu mai „cioplit”
  In rest, n-am gasit nimic acolo. Nimic care sa justifice tam-tam-ul facut in jurul acestui nou post de televiziune.
  Am (inca) incredere in Radu Moraru dar…….cu reticenta.

 38. Daca si Dumitra, de 72 de ani, femeie saraca dintr-un sat din Dolj…8O
  Sper sa nu reprezinte o minoritate. 🙂

 39. SI SUNT UNELE SIOPARLE, mai veninoase decat „oarecare”
  SARPE: VENINUL NU-I LASÄ SÄ VADÄ SI AUDÄ BINE:

 40. UN VAGABON ; UN MÄGAR FALS DIZIDENT- diaconu.

  un escroc ce se foloseste de politic si s-a folosit de politic.

  RUSINE:

  DEMISIA LUI DIACONU:!!!!!!!!!!

 41. Oarecare
  Aveam deja niste rezerve in privinta Nasul tv. Vad ca am ocazia sa le sporesc 😦

 42. Oarecare
  Reticența este un sentiment foarte sănătos care echilibrează bine încrederea. Ar trebui folosit în orice situație și în cazul politicii pentru orice persoană.

  Nasul este prima televiziune privată din România pornită din subscripție publică, fără mogul (asta e deja o repetiție). Unii oameni de acolo au venit direct de pe bloguri. Dacă le acorzi puțin timp și atenție vor crește.

 43. filadel
  Am vazut si emisiuni interesante pe Nasul tv. Am vazut si oameni interesanti si valorosi (fie din echipa, fie invitati, indiferent ca au fost subiecte politice, sau nu). Dar unele abordari ma pun pe ganduri.
  Iar comparatia cu oamenii Antenelor, mi se pare jignitoare (nu ca ar fi ceea ce conteaza cel mai mult, dar…oameni suntem 😛 )

 44. Mih

  Rămînem pe recepție în orice caz. Cine s-a ars cu ciorbă suflă și-n iaurt.

 45. filadel
  Corect! 🙂

 46. mih,

  si eu cred, Nasul, incercä ce merge ,cum räspund si spectatorii,

  cu sigurantzä v-a reusii, este tanär si talentat.

 47. dar cel mai mult mi-a pläcut, tzoapa mitocanä DIACONUL;

  TZÄRANUL PARVENIT; A SCUIPAT CA PE OGOR:

  UN NEA PROST; CE ESTE SECU DEMUL; PT: CAT A URLAT

  i-au dat un os.

  ajunge,

  afarä mitocanul vagabont DIACONU:

 48. http://www.evz.ro/detalii/stiri/iion-iliescu-catre-pnl-de-ce-aceasta-protectie-a-celor-care-castiga-mai-mult-984480.html

  HB-ul de Ilici nu înțelege de ce. De-aia sîntem aici după 22 de ani. Cu vorbele astea simple a … o țară-ntreagă.

 49. Servus, Theo! 🙂
  Sa speram ca nu vom avea surprize neplacute din partea celor in care investim incredre! Iar cei ce pot dezamagii sa nu ne surprinda pe picior gresit…
  Diaconu: o figura urata si cah!
  Demisia n-o sa si-o dea, ca n-are onoare. Ponta s-ar putea sa-i impuna asta, sau sa-l demita cand nu va mai avea incotro.

 50. Mare jeg Petrica :evil:…Nu spun nimic nou, recunosc

 51. ILIESCU , este un zombi criminal, datoritä lui, a stagnat si
  distrus romania. tupeul sclerozatului, il vedem exact si la PONTA:

 52. PETRE ROMAN; UN FLÄCÄU BÄTRAN DE BORDEL:

 53. Rodicsinistra Sinistranoiu.

 54. Mazga, multa mazga uslinoasa.
  Trebuie sa-mi curat si sa-mi reincarc bateriile.

 55. Interesant !
  “Să facem următorul calcul (de dragul demonstraţiei, vom presupune că trăim într-o lume în care nu există inflaţie şi în care preţurile, salariile şi taxele sunt îngheţate la nivelul de acum).
  Gigel e un tânăr care tocmai se angajează. Ca orice tânăr, salariul lui net de încadrare nu e nici prea prea, nici foarte foarte: să presupunem că e de 1100 de lei. Gigel are 23 de ani. Întrucât e criză şi criza va dura – să presupunem! – multă vreme de acum încolo, hai să zicem că în 2015 leafa lui Gigel va fi tot de 1100 de lei.
  Ia să vedem însă câţi bani plăteşte Gigel CAS-ul timp de 5 ani (adică 60 de luni) la o leafă mizeră de 1100 de lei. Păi la valorile actuale va plăti 491 de lei x 60 de luni, 29.460 lei.
  Ei, aici e buba.
  Gigel are numai 28 de ani şi deja a plătit în contul statului toată suma pe care statul i-ar returna-o în cazul în care ar ieşi la pensie la 65 de ani şi ar mai trăi încă 3-4 ani, cât e speranţa de viaţă a bărbaţilor din România.
  Cum aşa? Păi să facem un mic calcul.
  Dacă nu mă înşel pensia medie din România e undeva pe la 750 de lei. Din contribuţiile date statului până la 28 de ani, Gigel ar putea primi (presupunând că timp de 37 de ani banii săi vor sta undeva într-o valiză, nu într-un cont care îi va multiplica măcar prin dobândă) o pensie medie timp de 29.460 lei /750, 39,28 de luni.
  Adică peste 3 ani. Păi e numai bine, tanda pe manda: iese la pensie la 65 de ani, mai trăieşte 3 ani şi la 68, după cum zic statisticile, moare!
  Totuşi, nimeni nu îi explică lui Gigel, şi nici nouă, ce se întâmplă cu CAS-ul pe care Gigel îl plăteşte între 28 şi 65 de ani, adică timp de 37 de ani. Adică 444 de luni.
  Presupunând că Gigel va rămâne toată viaţa un tâmpit căruia nu i se va mări niciodată salariul, asta ar însemna că timp de 444 de luni va vărsa în buzunarul statului încă 444 x 491 lei, 218.004 lei. Destul de mult, dacă e să mă întrebaţi pe mine. Şi dacă Gigel, totuşi, e un ins dezgheţat, leafa i se va mări şi cotizaţia la stat va fi pe măsură.
  SI ACUM UIMIRILE SI MIRARILE MELE:
  1. Unde se duc banii ăştia?
  2. Ce se întâmplă cu ei?
  3. Cum e posibil ca după numai 5 ani de muncă, fără un salariu deosebit, orice tânăr să-şi fi acoperit deja pensia medie pe care ar putea-o primi la bătrâneţe, înainte să moară?
  4. De fapt, ce găuri acoperă munca de o viaţă a lui Gigel?
  5. Şi de ce trebuie Gigel să muncească 37 de ani pentru ca banii lui să se ducă în altă parte decât în propria bunăstare de după pensionare?
  6. Şi cât credeţi că mai poate rezista un sistem în care 5 ani munceşti pentru tine şi 37 de ani pentru o cauză neştiută de nimeni, în afară de… politichie. “

 56. tanti Dumitra este o exceptie, mai ales la tara,
  pentru mine ea este fantastica,
  auzi,sa refuze 50 lei,
  incredibila si optimista stirea

 57. nu inteleg de ce acum apar stenogramele alea jegoase?
  stiam de ele inca de pe atunci, citind evz-ul,
  dar de ce apar acum?

 58. Nu apar acum Skorpi. Le reamintesc celor care poate nu știau de ele. Articolele sînt publicate la vremea aia.

 59. aha, danke, filadel, alles klar
  🙂
  stau calm citeva luni, adica pina in noiembrie, cu speranta ca usl-ul va pierde alegerile generale.
  daca nu va fi asa, vai de mamaliga noastra

 60. Am citit pe undeva ca azi s-a intilnit Viktor Orban cu Traian Basescu.
  nu am citit insa detalii legate de aceasta stire.
  voi ati gasit pe undeva ceva?

 61. Skorpi

  Mai pe la prînz era pe HN. A vrut Ponta să se bage da Orban i-a dat flit. Numai cu Băsescu a vrut să discute. Nu știu ce au discutat că n-am mai avut timp să urmăresc.

 62. Gata bey! Ne-am răzgîndit. Roșia Montană ne place acum. Și la Rovana. De fapt Băsescu avea dreptate.

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Daniel_Chitoiu-ministrul_Economiei-Guvernul_Ponta-minerit-Rosia_Montana_0_710929185.html

  Bă da nesimțiți pot să fie ăștia. Te vînd pe 2 bani pe la spate și-ți rîd în față. Nu vă mai rabde pămîntu.

 63. @theo – nona

  Fanatismul si ura acerba nu duc niciodata la ceva bun. Indiferent de cauza care le genereaza.

 64. @skorpion

  „După ce a participat la Conferința ”Prietenii Coeziunii”, organizată la Palatul Parlamentului, premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost primit, vineri, la Cotroceni de către președintele Traian Băsescu.

  “Viktor, mă bucur să te văd la București”, au fost primele cuvinte ale președintelui Traian Băsescu adresate, vineri, premierului ungar Viktor Orban, după care și-a exprimat speranța că reuniunea de la Palatul Parlamentului a fost “o întâlnire bună” în pregătirea Consiliului și a bugetului.

  “Chiar mai mult de atât. O întâlnire foarte bună, organizată bine, la fel și coordonarea, iar chestiunea este extraordinar de importantă. Bineînțeles că este vorba de buget, pentru că am discutat cum ar trebui să fie cheltuiți banii în UE în următorii ani. Dar este vorba și de viitorul Uniunii Europene. Pentru că dacă nu este coeziune, Europa nu mai are inimă, întrucât coeziunea este întruchiparea solidarității”, a răspuns Orban.

  În opinia premierului ungar, “întreaga arhitectură ar putea avea probleme fără politica de coeziune”, iar România merită felicitată pentru organizarea acestei conferințe.

  În acest context, președintele și-a exprimat speranța că această întâlnire “va genera o poziție unică privind Consiliul, pentru că fiecare guvern are propria opinie”.

  Premierul ungar, Viktor Orban, care se află de joi seara la București, nu a vrut însă să se întâlnească cu premierul României, Victor Ponta, existând speculații că refuzul oficialului de la Budapesta are legătură cu refuzul autorităților de la București privind reînhumarea lui Nyiro Jozsef.”

  Cam atat….

 65. Buna dimineata,

  Cititi, neaparat. Are legatura mare cu tema propusa.

  http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/cartarescu-patapievici

 66. Din articol, am extras un citat pe care indraznesc cu de la mine voie, sa-l extind aidoma anchetei al carei protagonist este actorasul de duzina, care sper sa ramana in istorie supranumit „actorasul cel degraba scuipator” odata devenit ministru.

  Succesul – cel adevărat şi consistent – enervează. Iar oamenii care ajung să construiască serios şi durabil sînt imediat luaţi în vizor şi bălăcăriţi. Ori, în cel mai „bun“ caz, minimalizaţi.

  E de reflectat mult la aceasta fraza. Indraznind iar cu de la mine voie s-o extind (asumandu-mi consecintele) constat nu fara amaraciune ca si Boc si Ialomiteanu au fost gratulati cu distinctii internationale in domeniile in care s-au instruit. Noi din dobitoci nu i-am scos.
  Clujeni, faceti-vi-l Primar ! Faceti-va acolo la Cluj, o tara ca afara.

  Cat despre noi, miticii, sper sa nu-i aplicam acelasi tratament lui Mihai Razvan Ungureanu. Desi dupa raceala cu care a fost primit, slabe sperante. Imi vine in minte acum fraza Andreei Pora, stiti voi care, cea rostita la Turcescu. Venindu-mi in minte fraza damei respectve, imi vine sa mai pun un citat din articol

  Dacă o parte a opiniei publice e cu desăvîrşire victima „formatorilor de opinie“ Gâdea, Badea & co, nici elitele intelectuale nu se manifestă, adesea, altfel decît în acelaşi „spirit“ al veşnicei cîrteli complexate şi invidioase

 67. Cu aceasta fraza bolduita ma voi retrage o buna perioada de timp de pe acest blog atat de drag sufletului meu care mi-a fost in perioada cea mai grea a vietii mele, fratele, sora pe care nu i-am avut niciodata, cel mai bun prieten caruia i-am spus cele mai tainice ganduri, jurnalul meu, locul meu drag de refugiu din aceasta a treia parte de viata grea si urata care mi-a fost ursita.

  De ce ma retrag, pentru ca nu mai este langa mine omul meu atat de drag care-mi mai spunea cateodata… intotdeauna atunci cand imi trebuia ” vezi ca devii prea patimasa„. Nemaifiind langa mine sa mi spuna EL si numai EL, nu stiu daca am devenit sau nu patimasa. Degeaba ma tot rog in van ajutata de tulburatoarele slove eminesciene macar in vis Doamne, macar in vis Doamne,
  Redă-mi comoara unei clipe
  Cu ani de părere de rău!

  Neredandumi-o, ma simt din ce in ce mai debusolata.

 68. Servus, Mihaela! 🙂
  Din pacate nu pot accesa pag. din Dilema veche. Dar sunt de acord cu cele spuse de tine si cu ideile citate. Si eu cred ca e paguboasa /periculoasa carcoteala unora de la care as fi avut alte asteptari in aceste vremuri 😦

 69. Bună dimineața, copăceni! 🙂

  Mihaela & Mih, reparat link-ul, acum e OK! 🙂

 70. Mihaela, nu-mi permit sa judec ultimul tau comentariu, dar parca, parca nu te-as incuraja in hotararea de a pleca de langa Copac: mie mi-ai lipsi si cred ca si celorlalti…Poate si altii se vor intoarce…Eu sper…Un copac parasit este un copac trist. Merita Copacul acest lucru?

 71. Servus, Old si multumesc (si tie si Mihaelei) 🙂

 72. bunä,
  e drept si eu mä necäjesc cate odatä, cand ” gandacii rosii”
  sub diferite nikuri, vin si piscä, s-au incearcä sä-si lase mizeriile.
  nu cred cä Mihaela, o femeie luptätoare si dulce, nu mai vine la copac.

  mai tarziu, imi trimete cineva niste informatzii si vi le scriu si vouä.
  sä vedetzui ce atentä e presa sträinä, si f. multzi observatori.
  si chiar multzi oameni de afaceri, ingrijoratzi de prostia si lasitatea romanilor.

  la guvernul mincinosilor,incompententzilor,perversilor,agentzi KRU;
  ARIVISTI HAOTICI, si multe alte lucruri despre „TUNTE”…….

  SI BORDELUL PONTA:

  ASEARÄ IMI SPUNEA CINEVA; OPRESCU ESTE UN PLAGIATOR DOVEDIT: SI ESTE UN TALHAR COPIL SE SECURIST; UNDE
  ACTIVEAZ’Ä SI EL:..asa se explicä multe.

  desigur stitzi cui li se atribuie acest cuvant.

 73. deci Nicoarä dela Cluj, este sustzinut de ilici CRIMINALUL ROMANIEI

  SI SE HAITA DE MONSTRII DELA USL:

  SPER CA CEI DIN CLUJ; SÄ-L HUIDUIE PE NICOARÄ;

  COMUNIST NENOROCIT; COLABORATOR SECURIST-:

 74. o intrebare de bun-simt. Dupa ce seful PSD -adica Ponta- l-a porcait in toate felurile pe blog sau in declaratii publice, de ce ar vrea Orban sa-l intalneasca? Bafta lui Ponta este ca n-a iesit Sarko, desi daca dreapta lui Sarko vine la guvernarea Frantei , nu se stie

 75. @cinic, dreapta franceza are sanse serioase sa castige alegerile generale. Intai l-a ales pe dobitocul de Hollande si cand au vazut ce ii poate creierasul s-au speriat. Ei credeau ca ce vorbea el in campania electorala era doar retorica ptr guvid, cand ce sa vezi, omul vorbea serios.

 76. MIHAELA
  si eu te rog frumos sa nu te retragi,
  nu esti atit de patimasa, incit sa fie nevoie sa iei tu aceasta masura
  🙂

  creanga ta este sus in dreapta, se va usca daca pleci
  deci, ramii!!

 77. Pingback: Bula zilei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s