Lovitură de stat

Dragoș Paul Aligică – preluare de pe Blogary.ro

Hotnews.ro prezintă azi ceea ce se numește „Planul de acțiune al USL pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu.” Este un plan politic în șapte pași care va duce la suspendarea președintelui. Problema nu este însă Traian Băsescu. Problema este că, în traiectoria sa, proiectul demantelează sistematic toate mecanismele statului de drept. Dacă lucrurile stau așa cum sunt prezentate de materialul în cauză, lucrurile sunt grave. După toate datele și criteriile, ne aflăm în fața unei tentative de lovitură de stat.

Am avut săptămâna trecută mai multe discuții în contradictoriu cu prieteni juriști, între care și cu unul dintre cei mai reputați specialiști români în drept constituțional. Două interpretări în discuție:

Teza 1: Ne aflăm în fața unei situații în care statul de drept este sub asediu și vorbim despre o „criză constituțională”.

Teza 2: Ne aflăm în fața unei tentative de lovitură de stat. Ne mișcăm rapid în acea direcție. Vorbim despre o tentativă de „coup d’etat”.

Am susținut teza 2. Săptămâna aceasta, mi-e teamă să spun, evoluțiile par să confirme poziția acestei teze. Ar fi fost, evident, preferabil ca poziția respectivă să fie în eroare, dar din toate datele existente, nu este cazul. Ceea ce urmează să se întâmple, dacă planul descris de Hotnews se va pune în aplicare, este -conform oricărui studiu de specialitate – o lovitură de stat.

Nu știu ce obiecție mai pot avea acum juriștii. Ca politolog însă afirm cu toată responsabilitatea profesională: Ceea ce urmează să se întâmple satisface toate criteriile teoretice și operaționale delimitate în știința politică pentru a descrie o tentativă de lovitură de stat. Dacă privit din prisma dreptului constituțional se vede altceva, las colegii juriști să explice. Dar, politologic vorbind, de la Malaparte la Luttwak, literatura este clară cu privire la criterii și interpretări.

Oricum, nu știu ce ar fi de spus, dat fiind faptul că o lovitură de stat este în ultimă instanță esențialmente un act politic. Un demers ce transcende și subminează bazele constituționale existente, printr-un act de voință politică. Este un act izvorât din cel mai pur decizionism în care locusul controlului și suveranității este transferat, prin forță. Că forța se poate materializa pe căi parlamentare, pe căile puciului militar sau pe calea luptelor de stradă, nici nu mai contează. Ceea ce contează este ca forța politică primează asupra domniei legii, violența simbolică și politică asupra ordinii și procesului politico-legal.

E o dezbatere interesantă dar nu știu dacă va fi timp de ea. Dacă lucrurile continuă pe această linie, prioritățile devin altele.

Prioritatea numărul unu este regruparea rapidă a forțelor pro-democratice și reformiste în apărarea statului de drept și democrației. Din acest punct de vedere, îndrăznesc să spun că în aceste condiții este preferabil să ai o reacție exagerată care poate în viitor va părea un pic deplasată decât o reacție tardivă și lipsită de vigoare. Miza e prea mare pentru a lăsa o marjă pentru erori prin omisiune.

Tot ceea ce știm din studiul loviturilor de stat este că dacă lucrurile se precipită, vor fi câteva zile de confuzie și haos. Opoziția democratică trebuie să intre în acest interval cu mintea limpede. PDL și MRU trebuie să-și coerentizeze cât mai rapid mesajul și acțiunea.

Tot ceea ce știm din studiul loviturilor de stat este că vor fi două fronturi: frontul intern și frontul extern. Pe frontul intern, cunoscând ce s-a întâmplat în culise în ultimele zile, îndrăznesc să sugerez că PDL trebuie să renunțe rapid la gherila informală pe care o desfășoară iresponsabil și impardonabil de câteva zile împotriva lui MRU și a oamenilor acestuia. E momentul să se concentreze pe construirea defensivei politice și sociale în fața asaltului final.

Totodată, nu trebuie uitat însă că frontul extern este la fel de important ca cel intern. Puciștii au nevoie de legitimitate internațională. Fără ea, vor fi izolați și se vor sufoca. Contactele și experiența lui MRU trebuie folosite în acest moment la maximum. Dacă nu în aceste momente, atunci când? Pe scurt, este nevoie de unitate și coerență în comunicare și acțiune. Dacă nu în aceste momente, atunci când?

Și nu trebuie uitate două lucruri:

1. Nu este vorba despre Președintele Băsescu. Este vorba despre demantelarea statului de drept și acapararea puterii de o clică politică.

2. Lovitura de stat încă nu este un fapt consumat. Poate fi oprită. Suntem în fața unei tentative de lovitură de stat. Depinde de noi toți dacă ea va fi una reușită sau una ratată.

 

Reclame

203 responses to “Lovitură de stat

 1. Bună !
  Trăim zile de coșmar dar, din păcate, mulți dintre intelectualii de frunte ai țării sunt vânduți .

 2. ba, da sunteti doar 15, cum vreti sa opriti asta?
  Uf, ne ia naiba!

 3. „2. Lovitura de stat inca nu este un fapt consumat. Poate fi oprita. Suntem in fata unei tentative de lovitura de stat. Depinde de noi toti daca ea va fi una reusita sau una ratata.”

  Are cineva vre-o idee CUM ????????????

 4. No, acu-i acu’!
  Pe ei, pe ei, pe mama lor!
  Musa-i de iesit in strada! MASIV!!!
  M-oi imburca si eu pe microbuz si vin, futu-le maduva lor de criminali!

 5. Viq,
  Cetatenii nu au alta modalitate decat iesitul in strada. Restul, sa faca ce le sta lor in putinta.

 6. Carmen,
  Da-i in ma-sa pe vanduti, nu mai e vreme sa-i numaram si nici sa deplangem aceasta stare.
  Sa dea Domnul sa vina vremuri sa ne putem socoti in tihna, legalitate si moralitate cu toti aceia.
  Acum trebuie sa punem umarul si sa facem impreuna ca vremile alea sa poata veni.

 7. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12686057-incepe-revolutia-borfasilor-ziua-asaltului.htm

  DPA explică și cum. Opoziția trebuie să facă pasul înainte pentru a organiza oamenii ca mine și ca tine și ca el. Trebuie scos poporul în stradă. Pînă acum era Băsescu între ei și noi. Acum îl vor da la o parte. N-avem alternativă. După cum zice Tăpălagă e vorba de ore pînă la max. 2 zile.

 8. FuriousWordPressRipper

  Da, e timpul sa iesim in strada, acolo unde ma astept sa-i vad pe toti cei care doresc sa polarizeze o generatie a schimbarii intr-o dreapta unita si solida.

 9. in stradä ,altfel vä scot ei sä-i saluitatzi pe rusi.

 10. Ce mesaje sunt pe FB?

 11. Curtea Constitutionala a sesizat Curtea Internationala!
  Au publicat in Monitorul Oficial LEGI SI HOTARARI ALE PARLAMENTULUI NECONSTITUTIONALE, luate astazi de plen.

 12. Ma repet:asta am scris cu cateva ore in urma:
  „Salut copaceni!
  De ce ne-am tenut uite ca se intampla.
  Timid sau mai vocal pomeneam de puci,lovitura de stat.Suntem pe punctul de a se implini. Uslasilor,sa dea Domnul sa va iasa pe nas toata mizeria pe care o girati in aceste momente
  Bunul meu simt de cetatean responsabil si calitatea mea de profa de istorie,nu m-au inselat din pacate.

  Lovitura de stat din 2007 a esuat datorita interventiei hotarate a mil de romani;acum ce mijloace avem?

 13. http://www.gandul.info/news/curtea-constitutionala-toate-atacurile-din-ultima-perioada-echivaleaza-cu-desfiintarea-curtii-constitutionale-9808820

  Având în vedere situaţia deosebit de gravă, atacurile fără precedent la adresa Curţii Contituţionale şi a judecătorilor săi, precum şi ameninţările cu revocarea lor, Curtea Constituţională a sesizat Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Conferinţa Curţilor Constituţionale din Europa, precum şi celelalte instituţii europene.

  Plenul Curţii Constituţionale a României în următoarea componenţă: Augustin Zegrean, preşedintele Curţii; Aspazia Cojocaru; Acsinte Gaspar; Petre Lăzăroiu; Mircea-Ştefan Minea; Iulia Antoanella Motoc; Ion Predescu; Puskas Valentin Zoltan; Tudorel Toader – judecători”.

 14. Institutiile pe care se bazeaza Presedintele, functioneaza!
  E nevoie si de SPRIJIN POPULAR.
  IN STRADA.
  Am convingerea ca semnalul nu va intarzia sa apara.

 15. „Dintr-o solidaritate ideologica prost inteleasa fata de reprezentantii stangii din Romania europarlamentarii socialisti si cei din grupul ALDE din Parlamentul European refuza sa discute pe marginea situatiei ingrijoratoare din Romania, se arata intr-un comunicat al PPE, care se arata „realmente ingrijorat” de ceea ce se intampla in Romania.

  Prin acest refuz se incurajeaza o stare de fapt care este impotriva principiilor Uniunii Europene, crede cel mai important grup politic din Parlamentul European, care ii are drept componenti pe eurodeputatii PDL si UDMR.”

  HotNews

 16. filadel,
  foarte bine au facut judecatorii de la CC sesizand institutiilor europene incalcarea Constitutiei si a ordinii de drept de catre Ponta, Antonescu si gaska USL.
  Sa fie deferiti Justitiei ––––Ponta, Antonescu si gaska USL!

 17. Si sa-i ia gaia si mama gaii pe aia de spun ca Basescu si-a subordonat una si alta. Sa te bazezi pe Lege, pe Constitutie si pe Institutiile Statului de Drept, inseamna sa-ti servesti si sa-ti aperi tara si poporul (chiar si partea lui tembela)

 18. PPE are majoritatea, sa faca ce pot face si sa-i bage in ma-sa pe ticalosii de socialisti ‘tu-le rosul maduvei lor!

 19. Cele mai negre evaluări pe care le-am făcut de-a lungul acestor ani lungi de activism civic sînt pe cale să se împlinească azi. Nu-mi folosește la nimic că am avut dreptate și nu mă bucură deloc. Dimpotrivă.

  Trebuie să luăm măsuri să ne putem contacta în caz că vor fi întreruperi de internet, FB și căile obișnuite de comunicare. Probabil că telefoanele nu vor fi o soluție.

 20. Din argumentatia USL de revocare a Avocatului Poporului:
  „A demonstrat prin prerogativele sale stabilite constitutional ca actioneaza la ordinele fortelor politice care l-au desemnat”.

  Iată că se confirmă planul dezvăluit de Hotnews.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12684759-exclusiv-planul-actiune-usl-pentru-suspendarea-presedintelui-traian-basescu.htm

 21. Yes, Filadel, parjoliti ogoarele, otraviti fantanile si ..numarati-va ! la -20 de grade ,maximum in Piata Universitatii au fost 5000 de oameni, sa va vad pe voi ca afara-i cald si bine .

 22. FuriousWordPressRipper

  Asta este cea mai mare sansa a unificarii fortelor de dreapta. Nu pricep ce se asteapta. Nu ne lipseste decat semnalul.

 23. Mihnea Măruță

  http://oradecluj.oradestiri.ro/le-e-frica-de-noi/editorial/2012/07/03/

  Le e frică de cultură, de oameni liberi, de inteligenţă. Le e frică de originalitate şi de nonconformism. Le e frică de oameni. De asta vor pierde.

 24. FuriousWordPressRipper

  Claudiu Saftoiu la TVR! Mi-e greata!

 25. CURTEA CONSTITUTIONALĂ A ROMÂNIEI

  C O M U N I C A T

  Judecătorii Curţii Constituţionale, reuniţi în plen la data de 3 iulie 2012,
  luând act de atacurile virulente pe care Guvernul, alte autorităţi publice, precum şi unele mijloace de informare în masă le-au declanşat la adresa Curţii Constituţionale, culminând cu tot felul de soluţii pentru desfiinţarea acestei instituţii, au decis să facă următoarele precizări pentru toate autorităţile publice prevăzute în Titlul III al Constituţiei – Parlament, Preşedintele României, Guvernul României, Administraţia publică centrală, Administraţia publică locală, Autoritatea judecătorească – precum şi pentru toţi cetăţenii României:

  În conformitate cu prevederile art.142 alineatul (1) din Legea fundamentală, Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei.

  În cei 20 de ani de la constituire, Curtea Constituţională şi-a exercitat cu toată responsabilitatea atribuţiile stabilite prin Constituţie, activitatea ei fiind apreciată atât de forţele politice şi de instituţiile juridice interne, de cetăţeni, cât şi de instituţiile similare din alte state şi de organizaţiile internaţionale.

  Prin activitatea sa, Curtea Constituţională s-a manifestat ca o adevărată instanţă naţională a apărării drepturilor omului şi a instituţiilor statului, contribuind la consolidarea prestigiului ţării ca stat democratic şi de drept.

  Tinem să subliniem că, prin activitatea lor, judecătorii Curţii Constituţionale, fideli jurământului depus, au asigurat respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor.

  Toate atacurile din ultima perioadă echivalează cu desfiinţarea Curţii Constituţionale în componenţa actuală stabilită pe baza Constituţiei. Această măsură încalcă grav dispoziţiile art.145 din Constituţia României, în care se prevede că pe durata exercitării mandatului judecătorii sunt inamovibili – adică nu pot fi revocaţi.

  Pentru garantarea imparţialităţii, Constituţia prevede reînnoirea Curţii cu o treime din judecătorii ei, din 3 în 3 ani, iar judecătorii să nu fie numiţi de una şi aceeaşi autoritate ci, într-o proporţie egală de câte trei judecători, de către Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României.

  Ne adresăm pe această cale atât Parlamentului, cât şi Preşedintelui României să ia poziţie faţă de măsurile ce se preconizează şi prin care se încalcă în mod flagrant Constituţia, normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave, prin precendentul care se creează şi prin deprecierea imaginii internaţionale a ţării.

  Neaparţinând niciunei puteri în stat (legislativă, executivă sau judecătorească) şi niciunui partid politic, atribuţiile Curţii sunt concretizate în deciziile şi hotărârile adoptate şi care sunt general obligatorii pentru autorităţile publice, celelalte instituţii publice, persoane juridice private şi persoane fizice. De aceea, Curtea Constituţională, în raporturile cu celelalte subiecte de drept, nu se supune decât dispoziţiilor Constituţiei României.

  Având în vedere situaţia deosebit de gravă, atacurile fără precedent la adresa Curţii Contituţionale şi a judecătorilor săi, precum şi ameninţările cu revocarea lor, Curtea Constituţională a sesizat Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Conferinţa Curţilor Constituţionale din Europa, precum şi celelalte instituţii europene.

  Plenul Curţii Constituţionale a României în următoarea componenţă: Augustin Zegrean, preşedintele Curţii; Aspazia Cojocaru; Acsinte Gaspar; Petre Lăzăroiu; Mircea-Stefan Minea; Iulia Antoanella Motoc; Ion Predescu; Puskas Valentin Zoltan; Tudorel Toader – judecători.

  Compartimentul relaţii externe şi presă al Curţii Constituţionale

 26. Iulia Motoc

  Curtea Constitutionala a Romaniei cere Parlamentului si presedintelui sa ia pozitie fata de masurile ce se preconizeaza in ceea ce priveste CCR, prin care se incalca in mod flagrant Constitutia, normele democratice si principiile statului de drept, cu consecinte grave, prin precedentul care se creeaza si prin deprecierea imaginii internationale a tarii.

  „Toate atacurile din ultima perioada echivaleaza cu desfiintarea Curtii Constitutionale in componenta actuala, stabilita pe baza Constitutiei. Aceasta masura incalca grav dispozitiile art. 145 din Constitutia Romaniei, in care se prevede ca pe durata exercitarii mandatului judecatorii sunt inamovibili – adica nu pot fi revocati”, se arata intr-un comunicat al CCR transmis marti si citat de Agerpres.

  De asemenea, CCR precizeaza ca, avand in vedere situatia deosebit de grava, atacurile fara precedent la adresa Curtii si a judecatorilor sai, precum si amenintarile cu revocarea lor, a sesizat Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), Conferinta Curtilor Constitutionale din Europa, precum si celelalte institutii europene.

 27. Luminita (14:46), sa crape ala necuratu’, cu tot USL-ul!

 28. Cuibul de comuniști din parlament trebuie spulberat. Statul de drept trebuie să reintre în funcție. Rapid.

 29. Doamne, ce mult e pana joi!
  DAR AVEM APELUL SI VOINTA DE A FI ACOLO!

 30. FuriousWordPressRipper , la fel gândesc și eu.

 31. Mitingul de joi nu este mitingul PDL-ului.

 32. filadel,
  imi spun si eu ca,mai bine nu aveam dreptate cu evaluarile meleAm ramas totusi optimista si mi-am alungat temerile.

 33. M.R.Ungureanu: „Fac un apel catre cetatenii onesti sa participe la mitingul de joi, din Piata Revolutiei, de la ora 18. ​Cand valorile pentru care s-a luptat in decembrie ’89 sunt calcate in picioare, nu ne permitem sa ramanem in casa”

 34. Mih,
  iti impartasesc indignarea, si eu sunt pe punctul de a exploda.
  Cat priveste coincidentza postarilor de la 14:46 sa fie asa cum zici tu, sa crape dracul.
  Numai ca dracul nu crapa din doua comentarii simultane,
  el trebuie exorcizat sau facut terci.

 35. Semnalez un comentariu la spam.

 36. De fapt nemernicii din parlament își votează libertatea clicii lor mafiote. Vor să scape de lege. Trebuie zdrobiți fără milă altfel ne vor zdrobi ei pe noi. Din fericire noi sîntem mai mulți și credem în lege și dreptate.
  România nu mai este țara lor. Tocmai s-au lepădat de ea.

 37. Vad ca sunt stiri confuze:pedelistii au anuntat si pe posturile tv.NR e cea a doua formatiune care mobilizeaza bucurestenii?De ce ne-am opune sa fie cat mai multi,nu de unitate si solidaritate e vorba acum?

 38. USL intenționează să dea astăzi, în Parlament, votul de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, iar în cursul serii să-l forțeze să părăsească Palatul Cotroceni, au declarat EVZ surse politice.

 39. EXCLUSIV EVZ.

  USL VREA SĂ-L SUSPENDE ASTĂZI PE TRAIAN BĂSESCU ȘI SĂ-L FORȚEZE SĂ PĂRĂSEASCĂ PALATUL COTROCENI

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ALARMA DE GRADUL ZERO!!!!!!!!!!!!

 40. MAI E CINEVA AICI?????????????

 41. Armata e cu noi?????

 42. Care pe care. Iată unde ne-a adus USL.

 43. FuriousWordPressRipper

  Demersul lui MRU cu privire la disocierea de celelalte forte este unul de-a dreptul imbecil. Orice om de bunacredinta poate protesta alaturi de noi, indiferent de simpatiile sale politice. Astfel de caractere imi provoaca sila!

 44. Furios,
  daca de MRU ti-e sila,
  inseamna ca de cand il vezi pe Toanta ce e in stare sa faca ti-ai vomitat deja ficatii.

 45. Monica Luisa Macovei (FB)

  Oameni, treziti-va! Suntem in plina lovitura de stat

  Ponta si USL se sterg pe picioare cu Constitutia, legea si institutiile democratice. Traim zile de urgie care sterg 22 de ani de constructie democratica.
  Astazi Ponta si USL dau o lovitura de stat, au inlocuit legea cu propriile pofte tiranice.
  Ponta si USL ataca frontal ordinea de drept si subjuga justitia: il revoca pe Avocatul Poporului, vor sa ii schimbe pe judecatorii Curtii Constitutionale prin incalcarea Constitutiei care ii declara inamovibili.
  Ponta si USL acapareaza ilegal Parlamentul si incearca astazi sa schimbe sefii celor doua Camere prin proceduri ilegale. Tot astazi au acaparat si Televiziunea si Radioul publice.
  Suntem in plina lovitura de stat. E timpul ca toti romanii sa vada adevarul si sa se opuna, altfel dictatura si tirania se instaleaza peste noapte.

 46. FuriousWordPressRipper

  Luminita, nu consider ca e cazul sa coloram politic protestul civic impotriva loviturii date Statului de Drept. Daca doreste sa isi individualizeze protestul, sa-l faca astazi si promit sa iau parte si la el.

 47. Prea multe ranchiune cand tara arde, Furious!

 48. http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1409
  A apărut comunicatul MM și pe propriul blog.

 49. FuriousWordPressRipper

  N-am nimic de impartit cu MRU, numai ca mi-e ciuda ca este prea imbecil pentru ce si-a propus sa faca. Pentru ca o unificare nu se face prin disociere, dimpotriva. Ma rog, n-am de gand sa ma impiedic de asa ceva.

 50. oameni buni,
  sincer sa va spun ceva pana nu uit…
  nu vreau sa enervez
  va inteleg, si eu am reactionat la fel cu alta ocazie, e dreptul si datoria voastra sa iesiti in strada!!! Democratia inseamna sa ii tremure puterii chilotii pe ea!!!

  DAR… sa nu confundam simpatiile noastre cu insasi conceptul de democratie, altfel se repeta la nesfarsit ce avem azi si toata lumea va spune „Statul sunt eu”

  DAR…IESITI IN STRADA, ACUM… si vin si eu, vin si imi fac pancarta „Anti-Basistul e cu voi!!!”

  Luminita are dreptate, ranchiuna e periculoasa… sper sa nu se lasa cu violenta intre tabere… am mai vazut…

  Luptati! Desi dispretuiesc crezul vostru el trebuie sa respire…

 51. Joi ????!!!????

  De ce nu vineri ?
  Sambata ca e weekend, sau mai bine in octombrie ?

  Pana joi, Rus ii si baga la parnaie !

  Nu stiti cum lucreaza bolsevicii ???
  Am uitat cum „l-au abdicat” pe precedentul reprezentant al statului roman acum 70 de ani ?

  Ok.
  Atunci Ilici ne aduce aminte !

  Unora trebuie sa le desenezi !

 52. Desigur este CEL mai potrivit moment să desfacem firul în 16.000. Chiar că-i umoristic. :LOL:

 53. Eu am temperatura 39 (prima data in viata mea in toiul verii si extrem de rar ianra) dar tu Lumi si Furios, ce aveti ?

  Mai pun si eu aici ce a pus Filadel. Pe ce va certati voi ca eu nu stiu, desi de abia ma tin pe picioare sper ca creierul sa-mi functioneze

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12687268-ungureanu-cand-valorile-pentru-care-luptat-decembrie-39-89-sunt-calcate-picioare-nu-permitem-ramanem-casa-fac-apel-catre-cetatenii-onesti-participe-mitingul-joi-din-piata-revolutiei-ora-18.htm

  Nu s-a disociat nimeni de nimeni sau nu mai inteleg eu bine. De ce va contrati voi, nu inteleg. Oricum nu ma faceti sa inteleg ca nu asta imi doresc. Voi trebuie sa ma intelegeti si pe mine

  Mitingul de joi nu este mitingul unui partid. In lipsa Societatii Civile din Romania, mitingul de joi este mitingul romanilor cu scaun la cap din Romania

 54. si in seara asta la 18 la unii,

  trebuie sä arätazi sustzinere pt. presedinte.

 55. Pai vino tu Viq maine si demonstreaza sau acuma, hai vino, vii ?

 56. Ca ati fost majoritatea care traiti in Europa cu toate ca majoritatea erati la vreo doua ore cu trenul. E prea groasa sa mai facem glume proaste, foarte proaste.

 57. La Bruxelles cand a fost ponata trista am vrut sa spun dar nici nu vad bine literile de pe tastatura/

  Sa nu-mi urati insanatosire ca ma insanatosesc eu singura cu medicamente sa ne uram tuturor

  sa scapam de aceasta mineriada, care ne va intoarce in ruma cu 22 de ani

  Este de mers marii intelectuali in fata la ambasada SUA legati cu lanturi acolo la ambasada SUA trebuie sa fie calitate nu cantitate.

 58. Uite că cineva și-a anunțat ieșirea în stradă:

  Mircea Marian (FB)

  Baietii astia dau o lovitura de stat, chiar nu se joaca! Azi il rad pe avocatul poporului, maine dau OUG sa schimbe legea de organizare a CCR, rad si judeacatorii de acolo, apoi ii schimba pe presedintii celor doua camere ale parlamentului si, finally, pe Basescu. Ok, sunt in strada diseara la ora 7 pm.

 59. Nu mai e de glumit si de chibitat pe bloguri. Acum sau niciodata toata floarea acestei tari trebuie SA ACTIONEZE !!!!

 60. Purly

  Nu mai e vorba de Basescu aici.
  Personal nici nu cred ca a fost dar asta nu-si are timpul nimerit sa o discutam.

  Este in modul cel mai evident o ofensiva in forta bine clocita si pusa la punct de o minte diabolic de reala, nu a lui Ponta.
  Si cum corect a sesizat cineva, incercarea socialistilor europeni de a pune batista pe tambal arata ca scopul real al deplasarii jigodiei la Bruxelles a fost indeplinit.

  Viteza si precizia cu care actioneaza demonstreaza ca inclusiv preluarea MO este parte din plan.
  Se prea poate ca azi, inainte de stirile serii sa se cam finalizeze batalia.
  Deseara o sa se ia un interviu presedintelui interimar.

  Iar noi planificam o demonstratie joi.

  Am trecut un pic pe la Politeia sa vad starea de spirit.
  Ei par a fi intr-un univers paralel.
  Ma mir ca nu dezbat despartirea lui Tom Cruise.
  Ii dau inainte cu ce spune legea si cu cat rau a facut/face Blaga, de nici nu stiu daca sa rad sau sa plang.
  O naivitate induiosatoare.

  E clar, la faza asta dreapta e KO.
  Dimpreuna cu intreaga societate.

  Eu personal nu-mi pun sperante in capacitatea voastra (tu si Loda, ca parteneri ocazionali de dialog macar) de a intelege cu adevarat dimensiunile si gravitatea situatiei.
  Nici macar nu pot sa simt adversiune fata de voi. Va percep ca pe niste victime.
  Asta insa nu va exonereaza de vinovatia de a fi sprijinit regimul pe cale de a fi instaurat.

  Pacat, batrane. Mare pacat.
  Daca statul de drept se prabuseste acum, ceea ce va urma va fi in aceeasi nota cu regimul ante’89 dar la alta scara.
  Asa cum a fost al doilea razbel mondial fata de primul.

  Dumnezeu sa va aiba in paza.

 61. Da. Am o primă confirmare. În seara asta în piața Victoriei începînd cu ora 19. Este primul anunț sigur. Dacă mai știți și de altele vă rog anunțați.

 62. purly | iulie 3, 2012 la 15:33 |
  Îmi cer scuze, nu văzusem acest comentariu. Sunt neagră de supărare conștientizând faptul că puțini sunt cei care înțeleg gravitatea a ceea ce se întâmplă acum.
  Iar din cei care înțeleg totuși mulți sunt vânduți.

 63. Mihaela

  Good point !
  Pana ma urnesc se face „ordine” acolo si nimeresc fix in bratele malacilor alora !

  Incep sa ma intreb daca mai am coraj sa mai vin VREODATA !

 64. FIL !

  Dati-i drumul urgent !

 65. Pai vezi, Viq ?

  Mai lasa-ne cu sa iesim mintenas cand de abia ne organizam pe cateva bloguri, ca pe FB nu stiu ce se intampla.

  Poate era bine sa va duceti si voi romanii care traitit in Europa, vineri seara pe la Bruxelles cu ceva ghilimele, ca mai mult de aprox.doua ore nu faceati, cam pe oriunde va aflati, ce zici, era bine ?

  Nu sunt rea dar prea multe indemnuri si mai ales azi ca am pus-o de-o gripa sau ce-o fi, ma enervez foarte tare ca nu pot sa ies.

 66. hai frate, unii au gripa, altii au o muscatura de musca tse-tse, ba ne doare stomacul, ba nu suntem in tara, ba e cald si suntem la saturn cu familia…

  in fine…

 67. Vorbeam de cei care traiesc mai pe aproape de Belgia nu de cei care traiesc in Peninsula Scandinaviei.

 68. eu am scuza, nu-mi place Basescu…
  voi?

 69. Doar nu vreti sa va faca Hrebenciuc organizarea…

 70. Ca de indemnat pe mine, ma indemn si singura.

 71. Vă spun eu ce se întîmplă pe FB. Oricum era decisă adunarea de la 19 din Piața Victoriei. Acum vom fi mai mulți. Și-au anunțat participarea și cîțiva ziariști cunoscuți. N-am apucat să văd care. Revin cu detalii.

  Pînă joi Ponta se proclamă rege, futu-i!

 72. Viq,
  Cu Politeia iti dau foarte mare dreptate. Vezi, mai avem ceva ganduri in comun :).

  Scuze daca am fost prea dura dar sunt speriata ca de moarte

 73. Multumesc Filadel, multumesc mult. De un pic de speranta am nevoie, macar un pic.

 74. Este foarte greu ca nu avem niste personalitati puternice care sa ne adune. Suntem practic singuri in fata unui val imens de nemernicie. De aceea ne organizam atat de greu. Pentru ca suntem cu mainile goale in fata tancurilor. Greu de noi, foarte greu.

 75. Se pare că va fi și TRU în piața Victoriei la 19.

 76. Marii intelectuali legati cu lanturi in fata ambasadei SUA. Numai EI. Ar fi dezastrusos pentru fata mongoloida.

  Va rugam mult dle.Patapievici, Liiceanu, Plesu, va rugam mult.

 77. Pe de alta parte, si lasati si stanga din mine sa se exprime:
  Aceasta ultima zvacnire a FSN-isumului basist e induiosatoare…asta simt in plan personal…

 78. Purly
  nu pream am timp să-ți răspund dar încerc. Ce-ai văzut tu în ianuarie în stradă este total diferit de ce vezi azi.

 79. da, nu e nimeni

 80. pentru ca nimanui NU-I PASA…mama ma-sii de stat de drept

 81. ma duc io, fi atent aci…84 de kile, 1,75, par blond, lung… barba mare… ma duc io daca voi nu sunteti in stare… ma duc si string de nebun… „Lupt pentru voi!”
  Daca ma dau la TV ma vezi

 82. Eu zic ca ajung Ponta, Zgonea si restul trupei. Chiar mai e nevoie si de purligan?
  Daca da, accept si ignor! 👿

 83. Explicații pentru europeni: mineriada parlamentară
  de cpreda

  Șeful delegației române din PPE, Theodor Stolojan, a trimis o scrisoare tuturor deputaților europeni în care le prezintă derapajele guvernului USL, de la instalare până azi.
  Pe de altă parte, atât eu, cât și alți colegi din PE suntem în contact, pe mai multe canale, cu membri ai Comisiei Europene, pentru a-i informa despre evoluția oră de oră a situației din România.
  Ceea ce se petrece astăzi e mai grav decât mineriadele cu care Iliescu & co au făcut cunoscută România în lume: de data aceasta, agresorii sunt parlamentarii USL, iar bâtele din mâinile lor sunt voturi care sparg nu capete, ci regulile statului de drept.
  Mineriada parlamentară trebuie oprită!

  http://cristianpreda.ro/2012/07/03/explicatii-pentru-europeni-mineriada-parlamentara/

 84. Mihaela

  Stiu.
  Sorry.
  Sunt si eu ingrijorat de ce se intampla. Si stiu, (chiar STIU) ca in situatii de genul asta viteza de reactie e vitala.
  Sunt cazuri in care un raspuns rapid face cat zece raspunsuri exacte.

  Actiunea de azi e teribila in opinia mea.
  Nimeni nu a banuit ca vor porni cu toata artileria pe nepusa masa.
  Toti sunt in izmene.
  Dar stii ceva ?
  TOATA dreapta, tot frontul antiUSL este in izmene de luni de zile.
  De la cel mai partid pana la cel mai blog.
  HABAR N-AVEM ce vrem sa facem. Cum. Cand.
  Suntem intr-un borcan cu ceata.

  O miscare pornita ACUM, in seara asta poate avea consecinte importante.
  Daca nu se misca lumea deloc pana joi, nu va mai avea DE CE si mai ales nu va mai avea dreptul s-o faca.
  „Politica faptului consumat”. Model rusesc.

  Odata schimbata componenta CCR si toate celelalte, nu va mai fi nimic „ilegal”.
  Ce decid va primi OK dpdpv contitutional, vor putea modifica ORICE fix cum va dori muschiul lor.

  Daca ii punem un pic pe ganduri si o lasa mai moale, asta ne da si noua ragaz sa ne coagulam.
  Trebuie iesit in seara asta si facut galagie.

  Vad ca si Poli a inceput sa miste.
  A dat un… „Comunicat” 😀 😀 😀

 85. Apelul SALVATI ROMANIA! VICTORIEI 19 a aparut si pe InLinieDreapta.

 86. nu asteptatzi prea mult,
  escrocheria si plagiatul ,nu trebuie tolerat,
  megetzi in stradä.

 87. „In Statele Unite am trecut printr-o experienta nefericita cand Presedintele Roosevelt a incercat sa modifice componenta Curtii Supreme de Justitie pentru a-si numi numai apropiatii sai, fiind nemultumit de unele decizii luate de Curtea Suprema. Astfel de acte au fost universal condamnate. A fost o zi neagra intr-un mandat prezidential de altfel excelent si va fi o zi neagra in istoria Romaniei, daca se intampla acelasi lucru si aici

  Deja, in doar juma de zi, USLul ridica economia Romaniei pe noi culmi ale gropii fara fund :

  „Sunt profund preocupat de orice incercare de amenintare a independentei institutiilor democratice din Romania. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor D-voastra, in special a instantelor judecatoresti, nu vor reprezenta un motiv de ingrijorare doar pentru guvernul american, ci si pentru modul in care Romania este perceputa pe pietele financiare”
  Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, HotNews.ro

 88. Viq,

  Suntem asa, oarecum in deriva pentru ca noi suntem niste fraieri visatori iar ei sunt niste maestrii in arta implementarii raului absolut.

  Nu stiu ce-i aia „Poli”

 89. Mihaela

  Politeia.

  Uite-i ce precis isi urmeaza agenda :

  16:30 se deschide ALTA sedinta in care ar urma sa fie debarcat Blaga..

  16.35: Se face apelul nominal al senatorilor

  Ora 16.37: In Monitorul Oficial a aparut decizia de convocare a sesiunii extraordinare a Senatului. Decizia fusese luata de Biroul Permanent in cursul diminetii. Reamintim ca Monitorul Oficial a trecut in subordinea Guvernului de curind, Victor Ponta fiind acuzat ca foloseste institutia in interes politic

  Ora 16.40: Ilie Sirbu acuza ca pauzele de consultari cerute de PDL au fost „o manevra politica” (cate intreruperi au putut face intre 16:35 si 16:40 ????)

  Ora 16.43: Dan Radu Rusanu si Ilie Sirbu (USL) au cerut suspendarea acestei prime sedinte, astfel incit sa se poata desfasura la timp a doua sedinta a Senatului – cea in care ar trebui debarcat Vasile Blaga

  Ora 16.54: Vasile Blaga a anuntat inchiderea sedintei. USL cere sa inceapa a doua sedinta a Senatului, cea in care pe ordinea de zi e demiterea lui Blaga

  17:00 urmeaza sa inceapa ALTA sedinta.

  ACUM e 17:06

  Se merge la foc automat.

 90. Comentariu preluat de pe Blogary:
  „Rezon
  Deci, sa recapitulam. Vor fi trei proteste.

  – azi, la ora 19, in Pta Victoriei (diversi cetateni mobilizati pe FB)

  – maine, miercuri, ora 19, in Pta Universitatii (ONG-uri, inclusiv dintre cele implicate in protestele din ianuarie)

  – joi, ora 18, P-ta Revolutiei, mitingul opozitiei”

 91. Nu stiu daca ati discutat pozitia „bozgorilor”
  Frunda a castigat:porcul naibii s-a impus la sedinta formatiunii si au decis sa nu participe la vot.
  Solutia salvatoare era sa decida
  ne-par-ti-ci-parea la plenul parlamentului.F–tui,vorba lui Mih si filadel

 92. Stiu Viq,
  Am vazut pe hotnews

 93. fara udemeristi nu era cvorum.Ce populari sunt astia? Sper sa si-o primeasca de la Parlamentarii din PPR.

 94. Mih,
  asa am inteles si eu,de aceea am spus de pedelistii din Pta.Revolutiei.
  Mi s-a parut mie ca e ceva „confuziune”la mijloc.

 95. Asta cu relatarea lui Ponta de la Bruxelles a fost pacalaleala. De fapt ei au urmarit aceasta lovitura de stat

  M-am uitat putin pe irealitatea ca nu mai puteam sta pe scaun
  – e prapad acolo, ce am vazut eu, un pic era Vijulie care spunea ca Blaga prin afirmatii iresponsabile „lovitura de stat” face sa scada euro. Inredibil. I-a pacalit Ponta si ai lui cu sedinta comuna a camerelor unite pentru a „povesti” ce a facut la Bruxelles cand de fapt ei au avut cu totul si cu totul alte scopuri. Si cand ma gandesc ca iar o sa inceapa nebunia cu tradarea lui Blaga ma ia cu si mai mult rau.

  SI DA !!!! Viq, ai avut dreptate, stii tu cand si despre cine. Tipul este „meserie” Noi ? Si niste fraieri si niste visatori, lipsiti total de profesionalim.

 96. Si lumea buna pune botul. Si pe mine neputinta zicerii pe sleau, ma sufoca mai dihai ca tusea.

  Parerea mea ? Suntem pierduti.

  Blestemat sa fii in vecii vecilor !!!
  partid national liberal, tradator al neamului si al sperantelor romanilor cu scaun la cap.

 97. Mih,

  Situatia cu 3 mitinguri a cate 200 de oameni va fi relevanta pentru singuratatea in care am fost lasati de inteleptii acestui neam. Poate ca si ei au fost ca si noi, niste fraieri visatori. Poate. Dar ei erau mult mai invatati ca noi. Dezastruoasa situatie !!!

 98. Nici nu stiu ce sa ma fac. La tv.nu pot sa stau. Pe scaun nu pot. De lucru ca mi-am luat acasa ce am de facut, nu pot. NU stiu ce sa ma fac. Nu stiu ce sa ma fac..

 99. Dora
  Cand o tara de 20 de mil de locuitori sau cati om mai fi pe aici isi pune toate sperantele intr-o minoritate conlocuitoare, tara aceea este pierduta.

 100. Vă doresc toate cele bune tuturor! Am plecat spre Victoriei. 🙂

 101. Eu zic ca nu suntem pierduti decat daca acceptam sa ne pierdem.
  Lucrurile sunt mizerabil de urate, ingrozitor de dificile si periculos de riscante. DAR Razboiul este in curs si AVEM SANSE SA-L CASTIGAM.
  USL-ul mai are un strop pana la iesirea TOTALA in decorul ne-constitutionalitatii, dincolo de TOATE limitele democratice. Repet, TOTALA, TOATE…
  Si atunci va trebui sa FIM sprijinul INSTITUTIILOR STATULUI SI ALE TUTUROR FORTELOR CARE VOR REINSTAURA LEGEA SI STATUL DE DREPT.
  HEI! Fruntea sus!

 102. Mihaela,
  a avut mereu dreptate viq,dar si eu exact pe acelasi subiect.

 103. Hei, comentariului meu „i s-a taiat microfonul” 😛

 104. Reactii internationale:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12689085-prima-reactie-unui-oficial-comisiei-europene-viviane-reding-comisarul-pentru-justitie-drepturi-
  fundamentale-cetatenie-twitter-sunt-profund-ingrijorata-recentele-atacuri-independenta-curtii-constitutio.htm

 105. Dop pe „conducta”

  „Leonard Orban anunta incetarea intrarii de bani europeni in Romania: Din 1 iulie, Romania nu mai trimite cereri de rambursare Comisiei Europene. In cateva saptamani aflam daca pierdem banii din corectiile financiare preventive
  de Anne-Marie Blajan HotNews.ro
  Marţi, 3 iulie 2012, 17:53 Economie | EuROfonduri

  Comisia Europeana face din 5 iulie pana in 17 iulie misiuni de audit pentru patru programe operationale – regional, de mediu, de transport si de competitivitate – si apoi va lua o decizie ce se va inampla cu ele. Existau, pe aceaste programe, corectii financiare preventive – adica bani europeni pe care Comisia ii oprise temporar, ca o garantie – a caror soarta se va decide peste caeva sptamani, a spus ministrul Leonard Orban intr-o declaratie la guvern. Pana atunci, din 1 iulie, Comisia a cerut autoritatilor romane sistarea trimiterii cererilor de decontare. Adica banii europeni nu mai intra deocamdata in tara.”

 106. Da Mih, prima reactie, si ?

 107. Va spun pentru ultima oara,
  lasati netul si iesiti in strada!

  Eu nu sunt chiar la 2 ore de mers cu masina la Bruxelles ca sa protestez, cum zicea Mihaela mai devreme.
  Sunt la doua ore de mers la Viena, fortzand acceleratia unei masini pe care nici macar nu o am.
  Ca sa nu mai spun ca eu nu am cum pleca de aici, fiind consemnata la domiciliul pianistei care m-a angajat.
  Bazati-va pe noi, cei din diaspora, la vot, nu la proteste de strada!
  Ca noi aici suntem consemnati la munca, nu la organizat proteste.
  Mihaela, se aude si acolo la tine asta?
  Eu aici sunt singura, in comunitatea in care muncesc mai exista cateva persoane care au plecat de multi ani din Romania, care isi petrec concediile in Franta sau in Italia, sau in Anglia….sau la mama dracului…
  si pe ei nu ii intereseaza absolut deloc ce se petrece in Romania,
  azi,
  sau ieri,
  sau maine.
  Alooooo, acolo, la voi, acasa, se aude?
  mai e cineva acolo?

 108. „Dop pe conducta”. Si cine sufera ? Cumva, ei ? NUUUUUUU !

  Tot noi vom suferi asa cum am suferit si dupa mineriada din 1990. Au suferit cumva ei dupa cea din 90 ? Sau au furat ca-n codru dupa 90 speriind toata Europa. Se bucura ei si copiii copiilor lor de atunci si se vor bucura pe generatii intregi toate progeniturile progeniturilor lor de pe urmabogatiilor obtinute in urma furtului acestei tari ?
  Cumva copiii lor ratacesc singuri prin lume muncind de le ies capacele, ori copiii nostrii ?

 109. V-au luat astia presedintii tovarasi, tot in casa sunteti?
  Moare FSN-ul fara sa fie aparat?
  Uf… ne ducem naibiii

 110. Mihaela,
  inteleg ca ai febra, ca te doare gatul si ca tusesti.
  asta insa nu te impiedica sa iesi din casa si in seara aceasta.
  Ia un Coldrex si du-te la protest, te rog!
  M-as simti reprezentata de tine astfel.

 111. „Tovaras” esti tu cu neamu’ tau!

 112. eu nu apar un ministru al guvernului iliescu si acolitii sai, sa fiu iertat, domnule…

 113. Mihaela,
  asa este,dar configuratia politica in cele doua camere este opera romanilor.Inca din 2008 ,imediat dupa alegeri ,imi faceam griji pentru majoritatea fragila constituita si fara baza ideologica.(macar cat era posibil la ora respectiva)

 114. daca apar ceva apar democratie cand va cer insistent de cateva zile sa iesiti in strada

 115. NU ! Luminita. Nu se aude la mine. Este inadmisibil sa nu fi iesit macar vreo 10 romani cu pancarde la Bruxelles, Inadmisibil.

  Si daca nu stiai, ca poate ai uitat, si in Romania se munceste.
  Am citit si am invatat de 3 ani incoace toate prostiile despre contabilitate si bilanturi si de altele tot felul, de nu auzisem in viata mea, ca sa nu ma duc tufa de venetia pe unde ma duceam. Si pentru ca sa stiu despre toate astea dormeam vreo cateva ore pe noapte. Si pentru ca sa invat ce aveam de facut am avut doi ani cand mai devreme de 11, 30 noaptea nici ca am ajuns acasa, sa stii.

  Iar colegi de facultate ai fetei mele lucreaza aici de dimineata pana seara, inclusiv sambata, uneori si duminica pe salarii de unde nu pot sa-si faca concomitent si credit pentru casa si credit pentru masina, asa cum ar fi normal pentru munca pe care o fac si pregatirea pe care o au. Si vreau sa-ti spun ca eu atunci cand nu sunt acasa nu am timp sa intru un minut pe net. Un minut nu am timp. De frica ca NU imi voi mai face treaba mult timp nici n-am avut net la treaba mea. Pana cand am decis ca am luat-o razna si mi-am impus sa fiu responsabila 🙂 ca sunt femeie in toata firea.

  Asadar, in caz ca ai uitat Luminita si aici se munceste al dracului.

  De exemplu eu aseara m-am intors la treaba mea de la Piata Victoriei tusind asa de aiurea cum nu mi s-a intamplat in viata mea si am ajuns acasa la 11 noaptea si imi era si foarte rau. Iar azi stau ca pe ghimpi acasa.
  Asa ca, Luminita cu toata prietenia pe care ti-o port si nu de acum, tot de vreo trei ani, astazi nu se aude la mine, nimic de la tine.

  Iar de ultimatumuturi de iesit in strada, te rog sa ma crezi, mi le-am dau singura timp 22 de ani.

  Ia

 116. dora,
  tu mereu ai fost o „prezicatoare”,
  de genul
  „V-am spus eu asta acum 2 luni, sau chiar anul trecut, daca nu ma inseala iarasi memoria”
  Este foarte adevarat.
  numai ca acum nu de prezicatori avem nevoie, ci de oameni de actiune, intelegi tu asta?

 117. Mihaela,
  citindu-ti comentariul recent postat,
  din nefericire,
  trebuie sa constat ca intr-adevar ai febra.
  COLDREX– recomandat de toti medicii din Romania si nu numai.

 118. MRU prin telefon la Realitatea

 119. Lumi,

  Ce este cu tine ? Nu stiu, zau. Nu ne este destul de greu, tuturor ? De ce procedezi asa ? Nu te mai inteleg deloc. Ba te inteleg esti si tu suparata. Dar opreste-te putin din manie, respira adanc si gandeste-te ca nu cineva de la copac este cauza supararii tale.

  Intotdeauna numai ganduri bune despre tine. Astazi insa NU te aud. Numai astazi. Promit 🙂

 120. Vezi, iar nu suntem de acord azi 🙂 Ce ai spus tu e slab. Am luat combinat upsarin cu eferelgan (foarte buna combinatia ptr.febra si siropuri fel de fel ptr.tuse. Inebunesc de furie ca nu ma tin picioarele sa ma duc si eu pe strada, oriunde, numai pe strada sa fiu.

 121. Mihaela,
  dinspre mine nici un miligram de manie nu a plecat catre tine, crede-ma!
  era doar o reactie pe care as fi vrut sa ti-o manifesti tu in locul meu,
  fatza de grozaviile care se petrec sub ochii vostri, a celor care traiti in Romania,

  si anume m-as fi simtit reprezentata de tine, daca ai fi vrut sa protestezi in locul meu.
  Ca pe net pot protesta si eu, dar e aproape degeaba.
  Te rog sa recitesti, si daca am gresit cu ceva–iarta.-ma!
  Daca nu, nu.

 122. Stiu ca multi spun ca upsarin si eferalgan e acelasi lucru dar eu l-am probat pe ai mei care si ei la randul lor faceau foarte rar febra ( o farmacista de la Constanta mi-a spus). Mereu a fost beton combinatia respectiva. Aplicat si vazut ca a doua zi esti ca nou. Garantat.

  p.s. altfel, fara lunga-mi postare nu mai fi crezut ? E uite ca a fost buna la cevasi postarea. Mi-a dat credibilitate.

  Va las ca nu mai pot sta pe scaun, deocamdata

 123. OK ! Luminita Te asigur ca vei fi reprezentata de mine aici, n-ar mai fi fost nevoie 😦

 124. Mihaela,
  adevarul e ca ma inspaimanta ceea ce se petrece acasa, in Romania.
  Iti multumesc.

 125. Mihaela,
  Sanatate! (si suplimenteaza si vit C) 🙂

 126. de ce nu e nimeni in piata???

 127. Fiti oameni (oame ?! :roll:) maturi.
  Fiecare persoana conteaza acum, e adevart.
  Cu atat mai mult trebuie actionat „rece”, lasati sentimentele sa va invadeze DUPA ce le-ati canalizat directia. Dati-le drumul sa faca lucrul meanic, dar dupa ce le-ati trasat fisa postului.
  Altmiteri ne dam in cap ca prostii si nu stim de ce ne ies cucuie.

  Nu incepem invinovatirea ca suntem terminati.
  Inca nu ati invatat nimic din campania de demonizare a PDLului ?

  Nici macar Purly au Loda nu trebuie invinovatiti.
  Nu de opozanti avem nevoie acum ci de aliati.
  Daca ei vor intelege ce se petrece si vor reactiona e un punct castigat.
  Daca nu, nu e, dar NU DIN VINA NOASTRA.

  Daca e sa pierdem, sa o facem demn.

  Nu are relevanta cine si cand a avut dreptate.
  Ceea ce facem acum (cei care putem face ceva) conteaza.

  ARDE.
  Nu mai conteaza cine a spus in ianuarie ca e bun un stingator.

  mai bine vedem ce e pe la Nasul sa la B1 ca trebuie sa dea ceva, nu se poate.

 128. Purly

  I-or fi arestat pe drum, mai stii ??? 🙄 🙄 🙄
  Ce, crezi ca pe ala degeaba il cheama „Rus” ?

 129. frumos viq… eu va sustin in masura in care am ce sustine…nu pe fond, desigur, dar ca singura sansa de supravietuire a democratiei… fara opozitie si fara teama puterii emigrez

 130. pe Rus putem sa mai discutam, aici avem acelasi punct de vedere.

 131. Purly

  Tocmai ca de fond e vorba acum.

  FONDUL: e statul de drept.
  Domnia legii.
  Respectarea regulilor stabilite.

  Daca asta e batuta-n cuie, putem sa ne confruntam, sa fim „adversari” : eu tin cu Federer tu cu Nadal.
  Fiecare il aplaudam pe favorit si-l fluieram pe celalalt.
  Asta e „forma” ce se manifesta pe fond.

  Dar daca unul dintre ei incepe sa-i dea cu racheta-n cap aluilalt, nu mai e vorba de forma ci de fond.
  Si nu poti sa-l aprobi pe nebun chiar daca l-ai sustinut pana atunci.

  Simple like that.

 132. Viq…problema cu statul de drept este o exagerare, hai sa nu ne lasam ghidati de inchipuire…
  cand a venit PDL (Alianta D.A.) la putere, cati din aparatul lui Nastase au ramas…
  serios acum…
  daca ma insel, poate nu ma priep 150% la drept, astept sa fiu contrazis

 133. *pricep nu priep

 134. DECLARATII BASESCU 20:30

 135. nu cotrazicem mustele.

 136. Uff, greu cu ignoru’ cand se neaga evidente si se revarsa vanitati (frumos mi-s, destept mi-s, bla, bla, bla) dar am promis!

 137. Ce-or fi pus stramosii in alea doua celule de il incropira asa de cu motz?
  Ptiu, sa nu-i fie de deochi!
  Asa sunt unii, se vad dupa cum isi inchipuie ei ca sunt. Da’ oglinda cea adevarata zace undeva in strafunduri si tot le va vorbi candva despre adevarata fata: atunci va fi 100%, nici mai mult, nici mai putin.

 138. Si daca ne uitam ce, se schimba ceva ? Stam ca prostii si ne uitam in gura lor spre gloria lor si disperarea noastra. Cand ii aud cum ne prezinta fel de fel de scenarii si maine poimaine o sa-i vad laudandu-l pe POnta si pe Crin…….a ma lasa si cu astia. Nasul TV se prinde numai prin reteaua Dolce eu alta retea nu mai stiu.
  As fi vrut sa-si faca in seara asta B1 si Nasul tv emisunile din Piata Victoriei sau nu stiu, sa faca ceva, nu stiu, sa facem ceva impreuna cu ei. Si jurnalistii astia ca si politicienii trec dintr-o parte in alta, ne zapacesc de cap. Uite, mie zilele astea, Adevarul ro. mi s-a parut a fi cel mai bun si combativ jurnal, mult mai bun decat Ev.Zilei. Toti editorialistii si articolele lor BETON. Adevarat ziar de opozitie. Este unul acolo care a aparut si pe la Nasul TV, Malin Bot, parca il cheama, foarte bun. DA ! Si ? Ce se poate face cand uselistii dupa cum vedem n-au mama, n-au tata isi bat joc de o tara intreaga. Si cand spun tara nu ma gandesc la prostii care i-au votat si la prostii cu damfuri leberale, ma gandesc la cei seriosi, realmente socati de tot ce se intampla. Ce vom face, de acum incolo ? Nu stiu, mi-e si frica sa mai intru pe Politeia sa vad ce zice @cetatean ca vad acolo niste ziceri atat de ciudate, ca ma ia cu si mare spaima. Nu stiu chiar este de cosmar ce se intampla peste tot.

 139. Mihaela,
  Cu tot dragul si cu toata intelegerea, te rog sa incerci sa te linistesti putin si sa fii mai rezonabila.
  Disperarea nu ajuta la nimic, ba dimpotriva!
  Am citit si am auzit stiri BUNE si CORECTE in mult mai multe ziare si pe mult mai multe posturi decat as fi sperat cu nu multa vreme in urma.

 140. Mihai-Razvan Ungureanu mru.dreapta@gmail.com

  17:23 (acum 2 ore)

  către mine

  Dragii mei,

  Vă invit să participați, alături de mine și echipa Inițiativei Civice de Centru Dreapta, la manifestația care va avea loc joi, 5 iulie, la ora 18:00, în Piața Revoluției. Este important să fim cu toții îmbrăcați în alb, o culoare neutră din punct de vedere politic și reprezentativă pentru onestitatea cu care ne raportăm la o schimbare profundă a politicii în România.

  Salvarea statului de drept, a valorilor și instituțiilor democratice din România este responsabilitatea noastră, a tuturor!

  Sunt momente într-o democraţie când simpla contemplare a realităţilor politice de pe margine devine periculoasă. La 22 de ani de la cucerirea prin grele sacrificii a drepturilor democratice România nu îşi permite luxul să mai facă paşi înapoi. Ceea ce se întamplă astăzi îmi aduce mie aminte, ca istoric, de momente negre din perioada interbelică. În mod clar asistăm la o lovitură de stat mascată sub aparența procedurilor democratice. Observ îndârjirea cu care se insistă asupra încălcării Constituției și asupra atacării și acaparării instituțiilor statului.

  S-a ajuns în situația de a încălca inamovibilitatea și independența magistraților care fac parte din Curtea Constituțională. Avocatul Poporului este, la rândul său, atacat pentru că își face treaba. Se propune schimbarea sa fără ca el să fi călcat vreun moment competențele de care dispune. Deciziile Curții Constituționale sunt luate în derâdere și nesocotite. Toate aceste lucruri ne duc către concluzia că ofensiva împotriva instituțiilor democratice ale statului este în plină desfășurare.

  Puterea nu se câștigă în acest fel, se câștigă exclusiv prin vot. Iar votul este în toamnă.

  Fac un apel către cetățenii onești care stiu cât de importante sunt valorile democratice să ni se alăture. Pe cei care se simt reprezentați de Inițiativa Civică de Centru-Dreapta și de echipa din care fac și eu parte, îi chem să ni se alăture. Când toate valorile pentru care s-a luptat în decembrie 1989 sunt atât de brutal călcate în picioare nu ne permitem să rămânem în casă. Este nevoie de mobilizare până nu e prea târziu.

  Vă spun din capul locului că mitingul de joi, ora 18, din Piaţa Revoluţiei, nu este un miting pro-PDL. PDL a facut destule erori in perioada trecuta pentru care sunt convins plateste astazi, dar niciodata nu s-a gandit sa anihileze una dupa alta institutiile statului asa cum o face USL astazi. In momentul de fata USL este un bloc conceput pentru a acapara puterea.

  Suntem destul de mulți pentru a nu fi ignorați. Modul în care este calcată în picioare democrația românească este un motiv serios pentru revoltă, nu pentru reflecție. Perioada reflecției a trecut.

  Vă mulţumesc şi vă aştept să ieșim în stradă pentru apărarea democraţiei şi a statului de drept în România!

 141. Viqule :
  pai, de ce sa ma invinovatiti pe mine, domne? Eu nici macar pe blogul vostru ,,democratic” nu pot ,,incita’ la dezordine, daramite altcumva .Asa ca, sed blanda si ma mir de prostia altora (acum ghiceste tu la cine ma refer:) ).
  Apropo ,cand ii raspundeti Luminitei, ca intreaba pe toate blogurile :
  ,,Armata e cu noi”? Uau….

 142. Ce sa intampla, a trebuit ,,o lovitura de stat” ca sa apar pe blog ? hai, fiti seriosi ,ca tot nu va cred ,va las sa va conversati si sa promovati diversitatea de opinii.

 143. Loda,
  Norocul tau ca nu ai cum sa-ti dai seama cat esti de urata (la figurat, desigur ca fizicul conteaza muuult mai putin).
  Dar cand vei avea si tu oglinda adevarata in fata (n-ai teama, vine si momentul asta) s-ar putea sa te doara rau si…degeaba.

 144. Purly

  Fi destept, mah, da-o dracu’

  Primo.
  Basescu fost SIGURUL presedinte care a pus minisri, sefi ai srviciilor secrete, Inclusiv PRIM MINISTRI de la formatiunile politice adverse.

  ACUM in componenta CCR sunt reprezentati propusi de partidele politice.
  Regula e respectata.

  ….samd.

  Secondo.
  „Ii schimbam pentru ca putem” este un pretext pentru prosti.
  Nu exita un asemenea motiv.
  Nu e real.
  De ce nu-ti dai cu un cocan in cap, ca doar „poti s-o faci”, ce dracu’ ???

  Motivul REAL exista.
  Dar nu poate sa ti-l spuna tie pe sleau.
  Iti dau o gogorita d’asta cu „oamenii lui Basescu” si gata.
  Ce au „oamenii lui Basescu” ?
  (sintagma tampita in sine de altfel)

  Nu respecta legea ?
  Dimpotriva.
  Dovada e ca NU AU NICI UN MOTIV pe care sa-l poata invoca.
  Daca ar fi gasit ceva crezi ca nu ar fi folosit in motivatia actelor ???
  Nu au.

  Blaga, Avocatul Poporului, membri CCR…….
  Tot ce li se poate imputa este ca nu au avantajat USLul.

  Fii inteligent, mah.
  Iesi din masa prostimii.
  Nu e destul de mare ingramadeala acolo ???

 145. Loda,
  siktir!

 146. Loda,
  toate blogurile , in conceptia ta, inseamna Copacul si Politeia?
  inca o data,
  siktir, javra ordinara !
  du-te inapoi pe Vaxpublica si pupa-l pe Teodorescu in dos!

 147. Fostl „avocat al poporului” in direct la Nasul

 148. Imagini cu PLIMBARETII nostri pe B1

 149. Viq,
  MRU pe B1 , acum.
  Cu imagini de la protestul din Bucuresti in fereastra.

 150. Buna seara tuturor. Traim zile grele. Trebuie sa ne pastram cumpatul.

 151. La B1 au anuntat ca in Piata Victoriei au venit din partea USL revolutionarii

 152. Precizari:

  1. Cu referire la reprezentarea –
  Prezenta presedintelui la nivel european nu este necesare si nici legala. Problemele europene nu sunt probleme externe si nu necesita reprezentare dat fiind statutul confederativ al uniunii. De aceea presedintele austriei, cu prerogative de reprezenare identice cu cele stabilite de constitutia romaniei, nu participa la negocieri, ci acolo merge prim-ministrul.
  1.1. In aceasi filiera exista prevederea din constitutia romaniei: ARTICOLUL 91
  (1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil.
  conform careia pentru o negociere, ceea ce a avut loc la Bruxelles, se prezinta guvernul iar presedintele are doar drept de semnatura.

  2. In ceea ce priveste evenimentele de azi trebuie sa amintim ca parlamentul este „organul reprezentativ suprem al poporului român”. Dreptul de reprezenare si de decidere implicita a conducatorilor organelor reprezentative, apartine parlamentului in exclusivitate, demiterile sunt perfect legale si exercitate de popor prin reprezentantul sau. Nu exista alte reglementari in limitele constitutiei.
  Argumetul conform careia convocarea unei sesiuni parlamentare necesita semnatura presedintelui camerei este neconstitutionala, blocand dreptul la libera legiferare conform constitutiei, printr-o singura semnatura individuala ce ar deveni mai importanta decat vointa poporului prin reprezentantii sai.
  2.2. In ceea ce priveste avocatul poporului, dreptul prevede in genere o simetrie a numirii si revocarii din functie, numit de parlament, avocatul poporului e demis de parlament.
  2.3. Avocatul poporului nu a respectat atributiile sale constitutionale:
  ARTICOLUL 58
  (1) Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice.
  Neinterventia sa in cazul unor clare abuzuri, atat in ceea ce priveste constitutia romaniei prin:
  ARTICOLUL 34
  (1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
  si
  ARTICOLUL 135
  (1) Economia României este economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă.
  (2) Statul trebuie să asigure:
  a) libertatea comerţului, protecţia concurenţei loiale, crearea cadrului favorabil pentru valorificarea tuturor factorilor de producţie;
  b) protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, financiară şi valutară;
  c) stimularea cercetării ştiinţifice şi tehnologice naţionale, a artei şi protecţia dreptului de autor;
  d) exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional;
  e) refacerea şi ocrotirea mediului înconjurător, precum şi menţinerea echilibrului ecologic;
  f) crearea condiţiilor necesare pentru creşterea calităţii vieţii;
  g) aplicarea politicilor de dezvoltare regională în concordanţă cu obiectivele Uniunii Europene.
  cat si alte nesesizari obligatorii.

 153. viq, eu asa vad…

 154. ce le ceri ma???
  Doamne fereste, se crede pe vapor!

 155. @mihaela, batacii clasici ai lui Iliescu. Sa nu ne miram.

 156. Basescu pe B1.

  E extradur.
  Se lasa cu belea mare aici.

  Se vor ja TOATE cartile

 157. @viq, salut. Imi pare rau cand am drptate. Atunci cand spuneam ca nu trebuie sa asteptam nimic bun de la sesiunea asta extraordinara aveam banuieli din cele mai negre.

 158. Agenturilii straine!!!

 159. Viq,
  Pute sub Copac a lipsa de caracter si prostie lucie cu coada pe sus!
  E chiar dincolo de suportabil…
  Sa plec eu?

 160. Crin Antonescu minte in direct

  Razboi total.
  De aici nu mai e loc de intors.

  Cineva va merge la puscarie.

  Cerl (cei) care va (vor) pierde razboiul.

 161. O sa ma potolesc Mih. Multumesc pentru sfat.

 162. Purly, Loda

  Mergeti va rog si vedeti-va de treaba.
  E chestie de bun simt.
  Precum bine vedeti, locul vostru nu este in barca asta.

 163. Mihaela 🙂
  Sper sa fim impreuna joi! In alb, ca asa e mesajul.

 164. Viq,
  Iti multumesc mult!

 165. @mih, viq, frati copaceni. Am sa fiu alaturi de voi cu gandul si chiar acum ii scriu congresmanului meu. Grele vremuri traiam.

 166. Raman la parerea ca vremurile astea NU puteau fi evitate in drumul nostru spre INSANATOSIRE stabila si pe termen ft lung.
  Este purgatoriul, prin care nu aveam cum sa evitam a trece daca ne dorim punerea lucrurilor si valorilor la locul lor.
  Asta NU s-a intamplat in ’90.
  Se intampla ACUM.
  DOAMNE, AJUTA-I PE ROMANI SI LUMINEAZA-LE MINTEA!

 167. @mih, poate. Desi eu as fi sperat sa nu fie nevoie de asa ceva.

 168. Clemy,
  Nu se putea decat intr-un mod fff radical.
  Mafiotii rosii au impus asta. Sunt multi si nu se pot adapta la Democratie, Lege, Stat de Drept. Ei NU pot exista in Normalitate sociala, politica, morala.

 169. Asa este mih.

 170. „Deutsche Welle: Noaptea democraţiei, ceaţa raţiunii ”
  http://www.dw.de/dw/article/0,,16070182,00.html

 171. Mihaela,
  A fost si Gabriel Liiceanu in Piata Victoriei! 😀
  (am suparari fata de el, dar ma bucur MULT ca a fost acolo)

 172. @mih, ma bucur ca a fost si Gabriel Liiceanu. Din pacate 500 de oameni sunt prea putini.

 173. Frații mei, am ajuns acasă. Mi s-au rupt picioarele de cît am umblat. M-apuc de scris. Dacă aveți răbdare puteți citi în sara asta dacă nu mîine dimineață. 🙂

 174. Clemy,
  Au fost mai multi ca ieri.
  Maine vor fi mai multi ca azi.
  JOI VOM FI ACOLO SI MAI MULTI! IN ALB! 🙂
  Filadel,
  Cum sa nu avem rabdare? Macar cu asta contribuim si noi (azi si maine, ca poimaine, musai venim in Bucuresti!)

 175. @filadel, bravo tie.
  @mih, sa speram si sa speram ca nu va fi prea tarziu.

 176. Declaratia Presedintelui:
  „Privind la evenimentele care s-au desfăşurat ultimele săptămâni şi au culminat cu actiunilor de astazi, cer premierului Victor Ponta, Antonescu şi Dan COnstantin, precum şi lui Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor, ca şi partidelor lor să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român

  Ţinta finală a acţiunilor majorităţii parlamentare este punerea sub control a Justiţiei, suspendarea preşedintelui este doar o etapă intermediară, care conform planificării lor urmează să aibă loc zilele următoare.

  Prin acţiunile Guvernului şi majorităţii parlamentare se încalcă grav valorile fundamentale ale UE.

  Îi avertizez pe parlamentari că prin încălcarea gravă a legilor şi Constiţutiei şi regulamentelor României, au pus statul român şi pe cei 22 de milioane de români într-o situaţie extrem de dificilă, pe analiza mea similară cu cea generată de mineriada din 13-15 iunie 1990.

  De asemenea, efectele acţiunilor politice ale Guvernului şi Parlamentului vor avea efecte extrem de grave pentru România.

  Repet: cer majorităţii parlamentare şi liderilor să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor Statului Român.

  Trebuie să înteleagă aceşti politicieni că a venit timpul în care în fata Justiţiei politicienii sunt egali cu ceilalţi cetăţeni.

  De aceea, cer imediat încetarea oricărei acţiuni împotriva statului. E un apel pe care-l fac la responsabilitate.” (RL)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s