Promenada Ghilimelelor Seara 3

Sara bună copăceni!

În seara asta voi fi cît mai rezervat fiindcă multe persoane mi-au atras atenția că am aberat în ultimul articol. Așa este. Am făcut corecțiile necesare.

Dar să lăsăm prostiile și să trec la subiect.

Azi am întîrziat cu vreo 20 de minute la promenadă fiindcă am făcut o tură prin Piața Universității unde se anunța un mare miting cu peste 800 de participanți, genul Liviu Mihaiu, Mircea Toma, recte OeNGeuri cu față nu glumă.

Am văzut cam 50-60 de oameni rupți de căldură care se răcoreau cu apa din fîntînă. Vreo cîțiva urlau JOS BĂSESCU! ceea ce mi-a sugerat că nu este tocmai genul meu de manifestație. Am văzut un afiș care spunea că Ponta și Antonescu au învățat dictatura de la Băsescu. O ho hoooo! Am mai numărat odată din ochi participanții cu gîndul că nu e o problemă de cantitate dar n-am găsit calitatea. De prisos să mai spun că dacă aș fi dorit să număr pînă la 800 aș fi ajuns să număr oi sărind gardul. Pa Piața Universității!

În Piața Victoriei promenada era în toi. 😆 Mi-am recunoscut prietenii de seara trecută. Ca de obicei la pornire au fost mai puțini dar s-au înmulțit pe parcurs. Am intrat din mers în coloană. Toți prietenii mei erau acolo. Parcă am ajuns acasă.

De această dată plimbarea a durat mai puțin, numai o tură, după care ne-am proțăpit în față la Antipa care a devenit deja tradițional. Nu voi menționa nume ca să nu se supere nimeni dar au fost toți cei care au promis că vor veni ba și alții. Nici în plus nici pe lîngă. Acolo orice om e binevenit.

Recunosc că nu l-am văzut acolo pe PurlyGurăMare (nici nu mă așteptam) în schimb l-am văzut pe Skorpi (știu că tu nu te superi 😆 ). Poliție care dirijează circulația (deși nu era nevoie), jandarmi care abia așteptau să-și taie plictiseala de peste zi cu un spectacol plin de spiritualitate și umor. Da domnilor! Jandarmii de-abia ne așteptau fiindcă în interiorul lor fraternizau cu umorul situației. Păi să te plictisești toată ziua e înfiorător. Noroc că vin ăia cu țîpuriturile lor comice cum ar fi:

Ponta! Nu uita!
Asta nu e țara ta!

Lîngă Năstase
Ponta urmeazăăăă!
Lîngă Năstaseeee! (pe melodia de la Guantanamera)

Președinte de senat
chiulangiu nemotivat!

Ponta – DEMISIA! (fără rimă dar de o poezie aparte)

Copios a fost momentul în care, cu aroganță maximă, a sosit mașina de la Hantena și s-a parcat în față lîngă iRealitatea și Digi24. Tot ce pot să spun fără să mă rușinez este că, spre norocul lor, manifestanții ăștia nu știu să scuipe. Dacă ar fi știut echipa de la Hantena ar fi luat gratis lecții de înot (cu un singur N da?). Din fericire manifestanții știu să huiduie copios și chiar să fluiere. După 30 de secunde Hanteniștii și-au luat coviltiru la spinare și s-au cărăbănit. Aplauze la scenă deschisă.

Nesimțire maximă. Hanteniștii au încercat să parcheze la vreo 50 de metri mai la margine. Mulțimea s-a urnit imediat la parcare și le-a aplicat o nouă serie de huiduieli. Fiindcă persistau cu nesimțire în greșeală au primit și niște scandări adhoc de genul:

Turnătoru!
Securistu!
Huoooo!
etc. Tradiționale!

În aplauzele mulțimii au fost nevoiți să părăsească piața. Au început să piloteze în jurul pieței și au primit de cîte ori treceau prin fața mulțimii tradiționalele huiduieli însoțite de frumosul gest șoferesc cu degetul mijlociu ridicat (încercați și voi 1, 2, 3 și!!!).

Atmosfera foarte bună. La un moment dat toți jurnaliștii au dat năvală peste mine și m-am speriat că n-aveam discursul pregătit. Recunosc că m-au luat prin surprindere. Pe cînd mă pregăteam să spui că-s nevinovat și reprezint Copacul au trecut pe lîngă și s-au oprit în spatele meu. Era normal. Dacă făceam un pas în spate îl călcam în picioare pe MRU. 😆 Ar fi fost păcat.

MRU, un om normal, a sosit cu soția sa, o doamnă foarte respectabilă, răcoritoare, și a început să răspundă întrebărilor. Deși eram la 1 metru distanță nu am reușit să aud nimic însă am urmărit expresia de pe fața lui. În ciuda căldurii, aproape insuportabile, și a înghesuielii (toată lumea a tăbărît pe el) omul era stăpîn pe situație, calm, stenic. Era normal așa cum este nevoie în politica absolut jegoasă de pe malurile României.

MRU a lansat un apel onest, ferm și fără echivoc oamenilor să se alăture, să participe la manifestația de mîine din Piața Revoluției (lîngă Ateneu). Din păcate mesajul său a fost întrerupt animalic de iRealitatea TV (am confirmări din două surse diferite).  Nimeni n-a înțeles unde va fi mitingul. Mînărie marca Vîntu.

Cineva îi întreabă din mulțime pe operatorii și reporterii iRealitatea TV aflați la un metru distanță:

– E bun rahatul pe care vi-l dă Vîntu? Vă place hidrantul, a???

Am simțit instantaneu ce înseamnă fericirea. Ce rețetă simplă!!!

Am mai întîlnit colocvial pe Mihail Neamțu care n-a stat pînă la final (ca și mine de altfel) fiindcă avea apariții la TeVeuri. De asemenea domnul Vlaston de la EDUCER și Noua Republică simultan.

La un moment dat mi s-au cam tăiat picioarele după 14 ore de acțiune. M-a sunat soacră-mea isterizată că m-a văzut la televizor! Am bifat imediat 5 puncte și-am uitat de durerea de picioare. 😆

27 responses to “Promenada Ghilimelelor Seara 3

 1. ce ai aberat, filadele, dincolo???
  nu mi s-a parut,
  recunosc ca nu am avut timp sa citesc toate comentariile,
  paote imi spui mie ce ti se reproseaza

 2. Skorpi

  nu mă întrerupe din procesul de producție că-mi pierd șirul. 😆

 3. În ce hal am ajuns să răspund la comentarii în timp ce scriu articolul. Sînt un geniu PLM. 😆

 4. fil, as fi venit dar is cu organizat mese si toate alea

  in plus am zis ca vin daca nu va prezentati voi… ati fost acolo, desi nu ati facut nimic semnificativ, deci nu era necesara prezenta mea 🙂

 5. cum e cu berea aia fil? is liber dupa 16… poate pe 21, in centru vechi… o silva black…?

  Acum chiar ma bag la treaba ca vine o livrare de mobila, desi e tarziu…

 6. CEA DELA UNIVERSITATE A FOST ARANJATÄ DE DL: DE STANGA

  ” DÄNUTZ” CE SE VROIA PRIMAR:

  OMUL ESTE DE STANGA SI CONTRA LUI BÄSESCU:

 7. lasa-l pe purly,
  a fost in iarna, acum o fi elaborat textul pentru demiterea lui TB.
  sinistru text!!!!

 8. Cum spuneam: nu mă întrerupeți din procesul de creație că mă tulbur.
  Auzi la ăla: Silva neagră! Blasfemie! 😆

 9. Eu credeam ca spamul avea si el rostul lui, nu degeaba i se mai spunea si filtru….
  dar daca tie, filadel, ti se pare amuzant sa lasi gunoaiele sa treaca spre noi , e treaba ta.

 10. Urmariti clipul pus de mine la 23:39 si reamintiti-va ca turnatorul Felix ne ameninta inca din intai mai 2012 cu privire la ceea ce se petrece astazi-lovitura de stat.

 11. Luminița
  am postat deja pe pagina anterioară videoclip-ul. Foarte bine că l-ai repostat aici. Vezi răspunsul meu către Theo. Trebuie să fim pregătiți pentru lucruri mai rele pe care va trebui să le tratăm nu să le negăm.

 12. Filadel,
  Fain! V-am vazut pe B1 sub forma de „grup de plimbareti”. Mare si frumos grup! Am inteles ca ati fost mai multi ca ieri, asa ma si asteptam 🙂
  Seara buna, noapte buna si pe maine, in Piata Revolutiei!
  PS Excelente emisiuni pe B1 (si la Turcescu si la Nelu Barbu)
  Au inceput sa apara tot mai multe reactii externe, ceea ce e ft bine.
  Pe ei, pe ei, pe toti, mama lor de hoti (si prooosti, bezna!)

 13. Mih

  Dacă m-a văzut soacră-mea nu mai poate să comenteze nimeni. 😆

 14. Înregistrarea emisiunii de pe B1 cu Anca Cernea, Laura Ștefan și Bleen de la Blogary. Foarte interesant. Enjoy!

  Am uitat să dau link-ul. Iată-l!

  Mulțumim prietenilor de la http://inliniedreapta.net/ .

 15. filadel,
  si eu iti multumesc tie.
  Noapte buna si pe maine!

 16. Am găsit și interviul ăla în care n-am auzit mai nimic:

  Mulțumim Andreei Ionescu: http://www.facebook.com/CONSILIER4ECODOGS

 17. Luminița
  Mulțumesc pentru susținere și înțelegere. Chiar am nevoie de încurajarea voastră. Trăim vremuri complicate și interesante vorba lui Clemy. 🙂

 18. Skorpi

  Merde! Am fost deconspirat. 😆

  Mi se vedea secera? Ciocanu era în buzunar.

 19. Ar fi frumos sa se cante imnul maine

 20. Felicitari tuturor! Incet incet bulgarele se rostogoleste. Intr-un fel acum incepe adevarata Revolutie a bunului simt. Sa ii urmam pe cei mai buni dintre noi, avem nevoie si de lideri. Mi-a placut foarte mult posterul cu citatul lui MRU (Sintem multi nu sintem lasi, pus intre ghilimele…) preluat de cei din Iasi. Organizatorii sa vada pozele celor care au demonstrat azi la Iasi. Poate ca va fi preluat si de altii din aceasta miscare, poate chiar in diaspora. . MRU este unul dintre acesti lideri de carea avem atita nevoie.Tinar, destept, patriot si mindru. Faptul ca l-au indepartat atit de repede arata ca i-a deranjat. Sa il ajutam sa revina in politica ptr binele nostru.Felicitari inca o data dragi ieseni, bucuresteni, timisoreni, clujeni, aradeni!!
  Sper sa faca si diaspora mai mult. Sintem multi si aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s