Europa fierbe iar USL se războiește cu liderii UE

Suspendarea președintelui Traian Băsescu de către majoritatea ad-hoc: PSD, PNL, UDMR și UNPR a făcut înconjurul lumii în mai puțin de 24 de ore iar reacțiile internaționale nu încetează să sosească pe toate canalele.

Dăm azi doar două exemple. „Comisia europeană și Germania se declară „foarte îngrijorate” de posibilele atentate la adresa democrației din partea coaliției de centru stânga„, susține Le Figaro într-un amplu articol pe marginea evenimentelor petrecute în ultima săptămână la București. Le Figaro, ziar cu simpatii de dreapta, dar extrem de influent pe plan internațional, nu uită să sublinieze faptul că cele mai importante organizații internaționale pentru respectarea drepturilor omului, așa cum sunt Comitetul Helsinki și Freedom House, susțin că suspendarea președintelui, deși înscrisă în Constituție, reprezintă, prin maniera în care a fost făcută „un atac concentrat la adresa democrației și a statului de drept„.

Cu alte cuvinte retorica europarlamentarilor USL care susțin că nu ne aflăm în fața unei lovituri de stat, pentru că se va ajunge la referendum, nu reușește să păcălească pe nimeni în Occident. Nimeni nu susține că procedura de suspendare a președintelui este în afara Constituției. Ceea ce li se reproșează liderilor USL și aliaților lor este faptul că au abuzat de această prevedere constituțională, că în locul unei proceduri care sa sancționeze fapte cu adevărat grave, acțiunea parlamentară a avut menirea unică de a înlătura un președinte incomod, și că în galopul către acest țel, liderii noii majorități parlamentare au călcat în picioare statul de drept, limitând până la desființare independența justiției și a Curții Constituționale. Nici faptul că europarlamentarii USL îi cer lui Joseph Daul să își ceară scuze „poporului român, pentru afectarea gravă a credibilității României prin acuzațiile sale false„, nu ușurează situația și așa catastrofală a USL pe plan internațional.

Nu liderul popularilor europeni „strică imaginea” României în lume ci acțiunile guvernului și majorității USL. Nu doar Joseph Daul critică lovitura de stat parlamentară ce a avut loc în România ci și Departamentul de Stat American iar Germania (care este liderul de facto al Europei) se află în prima linie a acuzatorilor guvernului Ponta și majorității USL.

Nu mai departe de ieri, ministrul liberal de externe al Germaniei, Guido Westerwelle, susțintea într-o declarație pentru ediția de duminică a FAZ (Frankfurter Allgemeine) că este necesar ca UE să introducă noi măsuri de control pentru ca UE să poată reacționa mai rapid în cazul încălcării valorilor democratice europene. „Avem nevoie de mecanisme noi pentru a putea reacționa mai repede în comun în cazul în care o țară parteneră din UE ignoră grosolan litera legii sau spiritul comunității europene de valori„, a susținut ministrul de externe german. Într-adevăr, îngrijorarea Germaniei este întemeiată. Am scris de mai multe ori că UE va trebui să ia măsuri drastice în cazul României pentru că dacă nu o va face întregul mecanism de integrare europeană va fi pus sub semnul întrebării, întreaga construcție a UE (bazată pe democrație și stat de drept) se prăbușește ca un castel de carți de joc. Afirmațiile arțăgoase ale europarlamentarilor USL sunt făcute pentru consumul spectatorilor Antenelor domnului Voiculescu. Apelarea la retorica utilizată de Nicolae Ceaușescu privind defaimarea țării pe plan internațional vin să atingă o coardă naționalistă proprie electoratului USL. Și nu m-aș mira ca dacă presiunea internațională va deveni și mai puternică să auzim și faimosul slogan al „neamestecului în treburile interne” folosit de același Nicolae Ceaușescu în ultima parte a anilor 80.

USL se bucură în acest moment că l-a înlăturat pe Traian Băsescu și crede că în timp, Europa va uita mașinațiunile care au dus la acest eveniment si, mai ales, tentativele de subminare ale statului de drept la care s-a pretat uniunea în ultima săptămână.

În spiritul caracteristic, Victor Ponta crede că dacă va reuși „să-i facă din vorbe” pe responsabilii europeni și că dacă va promite unor mari companii europene contracte lucrative în România, toată tevatura din ultimul timp va fi uitată ca prin farmec. Nimic mai fals. Victor Ponta a mințit prea mult în două luni pentru a mai avea chiar și o urmă de credibilitate în fața liderilor europeni iar marile companii europene nu vor investi într-o țară instabilă politic și aflată în izolare internaționala. Iar dacă Victor Ponta se gândește cum să-i minta din nou pe oficialii UE, Crin Antonescu sunt convinsă că nu înțelege mai nimic din ce se întâmplă pe plan internațional. Pentru asta, domnia sa ar trebui să vorbească o limba de circulație internațională, ceea ce nu este cazul. Iar proaspătul președinte al Camerei Deputaților, ilustrul anonim Valeriu Zgonea, a și fugit pe litoral pentru a se caza la una din vilele de protocol pentru a sărbători „victoria” împotriva „tiranului„.

Clemy

92 responses to “Europa fierbe iar USL se războiește cu liderii UE

 1. Buna dimineata!
  Clemy,
  Este cu adevarat dincolo de orice limite atitudinea din aceste zile a liderilor USL (si ii revine lui Ponta cea mai mare responsabilitate), a europarlamentarilor USL, care se intrec in a minti, a dezinforma si a sfida cu nesimtire atat realitatea, cat si faptul ca aceasta nu poate fi masluita si/sau ascunsa in stilul si prin mijloacele de tip A3, fata de UE, fata de Occident, fata de Lumea intreaga.
  Daca pui una langa alta, declaratia lui Ponta( ca va merge la Bruxelles si unde mai merge el, ca din proprie initiativa pt a-i „lamuri” pe europeni despre situatia din tara si „bunele” intentii ale actualei Puteri din Romania) si faptul ca I S-A CERUT (deci, la modul IMPERATIV) sa mearga sa DEA EXPLICATII despre toate masurile pe care le-a luat in ultima vreme (si care au determinat reactiile cunoscute din partea oficialilor si presei europene si din USA) si este suficient pt a intelege cata credibilitate ar mai putea avea PM.

 2. Buna dimineata! (ce obicei frumos aveti pe blogul acesta! chapeau, realmente, a todos! se simte ca suntem de dreapta, aici!)
  Ok, ce mi se pare dramatic e ca…..enfin, nu sunt inca sigur, era doar un post pe contributors.ro, dar, dupa cate se aude, procentul de raspuns la intrebarea „Il suspendam?” e 60-70% „da”, pana acum. Sau nu e dramatic, pt ca, la niste eventuale prezidentiale anticipate, avem deja 2 (nesperat! doi!! 🙂 ) potentiali candidati foarte-foarte ok, MRU si Mihai Neamtu?
  Politica romaneasca, oricum, mereu „palpitanta”.

 3. @mih, buna dimineata. Ponta are zero credibilitate internationala. Ceea ce este rau in primul rand ptr Romania. Ponta este obisnuit sa minta. Este o chestiune de timp pana cand isi vor da seama chiar si sponsorii lui de la Moscova ca pe cuvantul lui nu se pot baza. Si in cele din urma isi va da seama si electoratul.

 4. frati copaceni salut. PATRIA IN PERICOL!!! nu tacem, nu-i lasam sa ne distruga. NU VREM NOAPTE ROSIE peste Romania.

 5. respectele mele catre@clemy si catre @mih. Acum cativa ani, coreenii de sud si-au duas aurul la banca ca sa scoata tzara din criza. [posibil] slogan pt. ce facem noi: ” Romani, ati duce aurul vostru la banca pt. hotzul si mincinosul Ponta??”” PS. Dan Turturica sugerea echipa dum-dum: MRU presedinte si Basescu premier! Votez pentru!

 6. @cinic, mai este mult pana sa ajungem la echipa dum-dum invisionata de Turturica. prioritatea prioritatilor o reprezinta oprirea tavalugului fratiei hotiei transpartinice si a USL.

 7. bună dimineaţa spun şi eu, tuturor.

  de zile bune urmăresc cum în presa străină curg valuri de cuvinte dure la adresa usl şi a tuturor călcărilor în picioare ale constituţiei. la noi…mai mult linişte şi pace, vagi vorbe despre cei care, uitând de căldură şi de tot, au ieşit în străzi.

  mă tem tot mai tare de referendumul la care fiecare va putea vota oriunde. în parte pentru că autobuze întregi vor colinda satele, în parte pentru că mulţi nu înţeleg însemnătatea votului lor şi, aflaţi în concediu, nu-şi vor rupe acel minut important pentru ţară, pentru mâine. cei din diaspora au anunţat deja că nu îi vor opri din drum sutele de kilometri pe care vor trebui să-i parcurgă.

  aşteptăm cu interes întâlnirea premierului cu preşedintele UE care l-a chemat la raport săptămâna viitoare, probabil rămas perplex după ce a aflat că tot ceea ce i-a spus dottore sunt praf în ochi.

  şi îmi tot stăruie în minte ceea ce spunea cristian tudor popescu „când vezi pe cineva cum obţine puterea, gândeşte-te ce va face când va trebui s-o cedeze.”

 8. @psi, buna dimineata. Si pe mine ma ingrijoreaza referendumul dar trebuie sa gandim pozitiv pana la urma. Si, da, si eu astept cu mult interes intalnirea pe care Ponta o va avea cu Barosso.
  Cat priveste cuvintele lui CT Popescu ele nu fac decat sa exprime mai vag ceea ce multi altii au scris inca de la inceputul scandalului, adica din momentul in care Grajdean s-a dus cu tidula la completul de judecata incercand sa-l faca scapat pe Nastase: Ponta va iesi afara din Palatul Victoria doar scos cu tancurile. Balamucul pe care l-am trait in momentul caderii lui Radu Vasile (care s-a inchis in birou) va fi considerat ceai de tei fata de ce s-a va intampla cand Ponta, si amicul lui Crinel, vor trebui dati afara.

 9. Salut! Excelet articol Clemy(ca de obicei!)
  Ce nu prea s-a spus cam pe peste tot, este un fapt esential cred eu, este ca presedintele Basescu nu a luat niciodata vreo decizie anticonstitutionala (ACTE SEMNATE).
  Singurele „dovezi” ar fi declaratiile sale in diverse ocazii, dar care nu sunt decat decat vorbe.
  Vadim nu a fost nicicand sanctionat pentru lunga sa lista de porcarii (ATENIE) scrise si semnate, la fel : iliescu, felix, ponta, antonescu, etc(lista ar fi nesfarsita.

 10. Nu sint de acord cu dumneavoasta:unde a fost Germania si Uniunea
  EUROPEANA ATUNCI CIND PRESEDINTELE Basescu ne saluta ,,SA TRAITI BINE „,NUMAI CA SALUTUL nu erea adresat poporului româmîn,salutul era adresat camarilei sale de partid ,care dupa cum ati vazut in timp ce poporul nostru murea de foame ,murea prin lipsa medicamentelor oameni din fieful PDL-se imbogateu vazind cu ochi noi poporul am suferit prin aplicarea unor masuri de austeritate ,austeritate era doar pentru cei saraci si obiditi iar cei lalti is umpleau conturile is construiau palate de tip,,sultanat”.ASTAZI ne aflam in situatia descrisa de marele Eminescu in poiezia
  Împărat şi proletar
  ,,Mihai Eminescu – ,,Împărat şi Proletar”
  Pe banci de lemn, în scunda taverna mohorâta,
  Unde patrunde ziua printre feresti murdare,
  Pe lânga mese lunge, statea posomorâta,
  Cu fete-ntunecoase, o ceata pribegita,
  Copii saraci si sceptici ai plebei proletare.

  Ah! – zise unul – spuneti ca-i omul o lumina
  Pe lumea asta plina de-amaruri si de chin?
  Nici o scânteie-ntr-însul nu-i candida si plina,
  Murdara este raza-i ca globul cel de tina,
  Asupra carui dânsul domneste pe deplin.

  Spuneti-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngradira
  Cu-averea si marirea în cercul lor de legi;
  Prin bunuri ce furara, în veci vezi cum conspira
  Contra celor ce dânsii la lucru-i osândira
  Si le subjuga munca vietii lor întregi.

  Unii plini de placere petrec a lor viata,
  Trec zilele voioase si orele surâd.
  În cupe vin de ambra – iarna gradini, verdeata,
  Vara petreceri, Alpii cu fruntile de gheata –
  Ei fac din noapte ziua s-a zilei ochi închid.

  Virtutea pentru dânsii ea nu exista. Însa
  V-o predica, caci trebui sa fie brate tari,
  A statelor greoaie care trebuie-mpinse
  Si trebuiesc luptate razboaiele aprinse,
  Caci voi murind în sânge, ei pot sa fie mari.

  Si flotele puternice s-armatele faloase,
  Coroanele ce regii le pun pe fruntea lor,
  S-acele milioane, ce în gramezi luxoase
  Sunt strânse la bogatul, pe cel sarac apasa,
  Si-s supte din sudoarea prostitului popor.

  Religia – o fraza de dânsii inventata
  Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
  Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
  Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
  Ati mai purta osânda ca vita de la plug?

  Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
  Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti…
  Nu! moartea cu viata a stins toata placerea –
  Cel ce în asta lume a dus numai durerea
  Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti.

  Minciuni si fraze-i totul ce statele sustine,
  Nu-i ordinea fireasca ce ei a fi sustin;
  Averea sa le aperi, marirea s-a lor bine,
  Ei bratul tau înarma ca sa lovesti în tine,
  Si pe voi contra voastra la lupta ei va mân’.

  De ce sa fiti voi sclavii milioanelor nefaste,
  Voi, ce din munca voastra abia puteti trai?
  De ce boala si moartea sa fie partea voastra,
  Când ei în bogatia cea splendida si vasta
  Petrec ca si în ceruri, n-au timp nici de-a muri?

  De ce uitati ca-n voi e si numar si putere?
  Când vreti, puteti prea lesne pamântul sa-mpartiti.
  Nu le mai faceti ziduri unde sa-nchid-avere,
  Pe voi unde sa-nchida, când împinsi de durere
  Veti crede c-aveti dreptul si voi ca sa traiti.

  Ei îngraditi de lege, placerilor se lasa,
  Si sucul cel mai dulce pamântului i-l sug;
  Ei cheama-n voluptatea orgiei zgomotoase
  De instrumente oarbe a voastre fiici frumoase:
  Frumsetile-ne tineri batrânii lor distrug.

  Si de-ntrebati atuncea, voua ce va ramâne?
  Munca, din care dânsii se-mbata în placeri,
  Robia viata toata, lacrimi pe-o neagra pâine,
  Copilelor patate mizeria-n rusine…
  Ei tot si voi nimica; ei cerul, voi dureri!

  De lege n-au nevoie – virtutea e usoara
  Când ai ce-ti trebuieste… Iar legi sunt pentru voi,
  Voua va pune lege, pedepse va masoara
  Când mâna v-o întindeti la bunuri zâmbitoare,
  Caci nu-i iertat nici bratul teribilei nevoi.

  Zdrobiti orânduiala cea cruda si nedreapta,
  Ce lumea o împarte în mizeri si bogati!
  Atunci când dupa moarte rasplata nu v-asteapta,
  Faceti ca-n asta lume sa aiba parte dreapta,
  Egala fiecare, si sa traim ca frati!

  Sfarmati statuia goala a Venerei antice,
  Ardeti acele pânze cu corpuri de ninsori;
  Ele stârnesc în suflet ideea neferice
  A perfectiei umane si ele fac sa pice
  În ghearele uzurei copile din popor!

  Sfarmati tot ce atâta inima lor bolnava,
  Sfarmati palate, temple, ce crimele ascund,
  Zvârliti statui de tirani în foc, sa curga lava,
  Sa spele de pe pietre pâna si urma sclava
  Celor ce le urmeaza pân’ la al lumii fund!

  Sfarmati tot ce arata mândrie si avere,
  O! dezbracati viata de haina-i de granit,
  De purpura, de aur, de lacrimi, de urât –
  Sa fie un vis numai, sa fie o parere,
  Ce far’ de patimi trece în timpul nesfârsit.

  Ziditi din darmature gigantici piramide
  Ca un memento mori pe al istoriei plan;
  Aceasta este arta ce sufletu-ti deschide
  Naintea veciniciei, nu corpul gol ce râde
  Cu mutra de vânduta, cu ochi vil si viclean.

  O! aduceti potopul, destul voi asteptarati
  Ca sa vedeti ce bine prin bine o sa ias’;
  Nimic… Locul hienei îl lua cel vorbaret,
  Locul cruzimii vechie, cel lins si pizmataret,
  Formele se schimbara, dar raul a ramas.

  Atunci va veti întoarce la vremile-aurite,
  Ce mitele albastre ni le soptesc ades,
  Placerile egale egal vor fi-mpartite,
  Chiar moartea când va stinge lampa vietii finite
  Vi s-a parea un înger cu parul blond si des.

  Atunci veti muri lesne fara de-amar si grija,
  Feciorii-or trai-n lume cum voi ati vietuit,
  Chiar clopotul n-a plânge cu limba lui de spija
  Pentru acel de care norocul avu grija;
  Nimeni de-a plânge n-are, el traiul si-a trait.

  Si boale ce mizeria s-averea nefireasca
  Le nasc în oameni, toate cu-ncetul s-or topi;
  Va creste tot ce-n lume este menit sa creasca, „”
  Va bea pân-în fund cupa, pân’ va vrea s-o zdrobeasca,
  Caci va muri când nu va avea la ce trai.

 11. @buna dimineata andrezj. Intr-adevar, presedintele Basescu a fost suspendat ptr a doua oara ptr delict de opinie. Infricosator.

 12. ‘Neata !

  Nu ma pot abtine sa nu remarc inainte de a face vre-o referire directa la tema :
  VideoRUDOTEL = Monumental !

  Rog ceilalti admini sa nu-l stearga, macar deocamdata,

  Trebuie cetit discursul lu’ „poietul” de mai multe ori pana ne intra-n cap ce sub-nivel avem de infruntat.
  Refuz sa cred ca asta se poate manifesta la nivel de masa.
  Nu pot fi toti romanii atat de dusi cu sorcova.
  Mi se pare imposibil.

  Domnu’ „Video….”,
  Nu voi a va jigni.
  Comentariul este intr-adevar tampit, ceea ce nu inseamna insa ca si dvs. ca persoana sunteti la fel.
  SI cele mai mari genii ale lumiii au facut si fac gafe in mod constant.

 13. @viq, buna dimineata. Marturisesc ca la prima citire m-a batut gandul sa ii sterg comentariul lui „Video”. Pe urma m-am gandit ca trebuie lasat ptr exemplificare a retoricii de lupta a adversarului. Vorba ceea: sa luam notite 🙂

 14. Deciii,
  la temas, ca asa-i fromos.

  Clemy
  Foarte buna trecerea in revista cu o nuanta insa nu sunt de acord.
  Si mi se pare importanta.

  „…Nimeni nu sustine ca procedura de suspendare a presedintelui este in afara Constitutiei. Ceea ce li se reproseaza liderilor USL si aliatilor lor este faptul ca au abuzat de aceasta prevedere constitutionala…”
  Nu stiu daca ei asa vad problema, dar daca da,e o mare eoare.

  Abuzul este prin definitie in afara regulii.
  Constitutia specifica limpede IN CE situatie poate fi suspendat presedintele tarii.
  Nerespectarea acestei specificari scoate actiunea respectiva IN AFARA CONSTITUTIEI. Adica NEconstitutional.
  Ca sa fie mai smplu de inteles, sa ziem ca acolo ar fi putut fi specificat nu „fapte grave…tradare..” samd ci ca poate fi suspendat daca poarta pantaloni maron, spre exemplu.
  Ei, satra de mafioti penali din parlamentul Romaniei l-a suspendat pentru ca … poarta palarie !!!!!!

  E ca si cum politaiul din intersectie te amendeaza pentru ca porti adidasi chinezesti sau iti ia permisul pentru ca ti-ai lasat mustata.

  Desigur cunoscuta sintagma de o sublima inteligenta pontaca „ti-l ia pentru ca POATE” ramane in picioare. E valabila. Asa cum este valabila si o bataie la talpi dupa ce te aresteaza pentru lezarea imaginii adormitului national.
  Pntru ca poate !
  SI de puscat poate sa te puste. Cu pusca….
  Tu nu poti pen’ ca n-ai pusca.,
  Deci daca nu poti, nu ai dreptul !
  Sublim !

  In doua vorbe : in opinia mea suspendarea presedintelui ESTE IN AFARA Constitutiei.
  Flagrant neconstitutionala.

 15. neata,
  se pare ca acum este mai naspa decit in 2007.

  pentru ca intre 2007 si iulie 2012, latrinele tv & irealitatile tv au reusit ce n-a reusit nici ceasca sa faca: sa spele creierele a milioane de cetateni, dintre care multi oameni onesti….

  http://www.europafm.ro/stiri/interne/sondaj-europa-fm-traian-basescu-va-fi-demis-la-referendum~n59636/

 16. dialogul dintre reporter si ilustrul ministru de finante Georgescu

  „Reporter: Şi de unde aveţi bani pentru a majora salariile aferente lunii iunie, în condiţiile în care nu au fost…

  Florin Georgescu: V-am spus că am obţinut o creştere de deficit bugetar, o creştere de ţintă de deficit de la 1,8-1,9 la 2,2 şi ceva.

  Reporter: Ştiu, dar n-aţi efectuat rectificarea bugetară încă pentru luna… Aveţi încă o lună de salarii majorate…

  Florin Georgescu: Sunt metode bugetare prin care se redistribuie între luni de zile, între perioade, în trimestrul… Suntem în trimestrul trei acum. Sunt metode bugetare. Dvs. voiaţi să le majorăm sau să nu le majorăm, să nu avem un cadru juridic…

  Reporter: Nu. Vă întrebam de unde doar de unde aţi luat banii pentru luna…

  Florin Georgescu: Este un mecanism bugetar permis de Legea Finanţelor Publice, care permite anumite permutări, transferuri de sume între o lună si alta. Până la rectificarea bugetară sunt sume necheltuite în lunile următoare. S-a făcut o redistribuire. Se face rectificarea bugetară şi fiecare lună va avea alocaţiile bugetare, noile condiţii cu salariile majorate cu 8%. Cum sa-i explic colegei daca primim sau nu marirea de 8% in 14 iulie?

  Daca ati inteles va rog sa-mi transmiteti traducerea.

 17. @videotuturialotel
  In timp ce Traian Basescu isi asuma si greselile si realizarile (ele exista, chiar daca USL si prostii care se uita in gura lor le contesta), in timp ce PDL, cu bune si relele lui, a respectat hotararile CCR si Justitia, USL MINTE CU NERUSINARE si DISTRUGE STATUL DE DREPT ca sa isi apere HOTII si INCOMPETENTII!
  Te reprezinta Ponta, Antonescu, Vanghelie, Mazare, Oprisan, Voicu, Nastase, Robert Negoita, Voiculescu, Iliescu, Fenechiu, Zgonea, Marga, Nicolaescu, Ghise etc. etc. etc.?
  Ti-au dovedit cei din USL,prin FAPTE, nu prin vorbe, promisiuni mincinoase si pomeni electorale de doi bani ca le pasa de tine,tara si de romani?
  Te reprezinta derbedeii politici, impostorii, incompetentii, cei care vor sa minta si sa fure fara sa dea socoteala in fata Legii, asa cum au facut-o si pana acum, cei care nu au lucrat pentru oamenii nevoiasi, ci pentru ei si familiile si clanurile lor?
  Daca DA, mai gandeste-te! Daca si dupa, tot „da”, esti ca si/sau dintre ei…
  Daca NU, gandeste-te bine ce ai de facut!

  PS
  Ma mir de mine ce grad de toleranta am azi 😛

 18. CLemy

  Comentul ala mi se pare excelent ca material didactic.

  De la conceptul de fond, cu poezeaua eminesciana predata in clasele primare ca mesaj al stangii traditionale pana la agramatismul exprimarii.

  Si a pus-o pe toata 😀 😀 😀 😀

 19. @viq, poate m-am exprimat eu in mod gresit. Eu sustin ca ideea suspendarii presedintelui este inscrisa in Constitutie. Ceea ce a facut USl se numeste lovitura de stat.
  @skorpy, situatia nu este din cele mai fericite si exista posibilitatea ca presedintele sa piarda referendumul. Vom vedea. A ne lamenta inainte de inchiderea urnelor este o mare greseala.
  Despre Fl.Georgescu nu vreau decat sa spun ca imi pare tare rau cand realitatea imi confirma comentariile. Am scris pana am facut scurta la degete ca Fl.Georgescu nu a fost, nu este, si nu va fi niciodata un mare finantist. Si ca presa a trecut cu nepasare peste mandatul lui dezastruos la finante in timpul guvernarii Vacaroiu.

 20. @viq, acum eu ma intreb daca omul chiar crede ce scrie sau este platit sa puna pe diverse forumuri astfel de cretinatati. Nu stiu care varianta este mai proasta.

 21. florin georgescu a mai facut o ticalosie inainte de alegerile din 10 iunie 2012, solicitind oamenilor sa voteze usl ca vor veni bani…
  daca vreti bani, atunci votati usl
  (ceva de genul asta)

  mare ticalos, eu stiam, dar nu si altii

 22. @skorpy, eu am scris si ptr cei care citesc blogul dar prefera sa nu comenteze. Sunt sigura ca printre ei se aflau si oameni care nu stiau cate parale gaurite face pielea lui Fl.Georgescu.

 23. bunä

  acest georgescu , trebuie demascat.

  trebuie scris peste tot, cä oamenii au memoria scurtä

  trebuie scris clar.

  ministrul geogescu, cu obräznisie si-a permis sä facä
  campanie pt. USL, promitzind bani.

  dar peste tot.

 24. da. sa o iau din nou pe firul afirmatiei: cei de la IMAS, complicii lui FELIX, au bagat 80% participare la vot cu scop manipulativ – pe de o parte ca nu conteaza daca CCR desfiinteaza ordonanta lor ilegala/anticonstitutionala, ca oricum guvernul GRIVCO ii da inainte cu publicarea referendumului in MO, si sa-i demobiliezez pe cei care cred ca asistam la o lovitura de stat – cum ca ei ar fi multi. nu sunt mai multi decat la locale – scor general USL = 49%. dintr-o medie de participare de 56%. adica 27,44%. in plus se refera la cei care sunt in tara – la locale NU au votat cei din Diaspora. plus nu stiu unde a disparut informatia aceea conform careia USL a pierdut intre 4 si 6 procente de cand cu scandalul copy-paste, mang, diaconescu samd.

 25. Scorpy

  Salut.
  Cu timp in urma am pus o postare cu cateva exemple de „alba-neagra” intelectuala folosita de jmekerii astia cu analizele economice cosmetizate politic si/sau aia de la finante.
  Sau ma rog, de cei ce SE CRED jmekeri.

  Pot sa-ti spuna de exemplu ca luna viitoare toate salariile vor scadea cu 50% din motive de austeritate, dar numai pentru o luna calendaristica.
  Dupa aceea, in luna imediat urmatoare, vor creste cu 50% „inapoi”.
  80% din populatie, poate mai mult, nu se prinde decat DUPA ce a fost de acord, atunci cand dupa „cresterea inapoi” constata ca iau mai putin decat luau inainte de cele doua masuri.

  La subiect, incerc eu o traducere personala.

  Georgescu abureste acolo cu zeci de vorbe mesajul real strecurat cu picatura.
  Trebe sa cerni butoiul de litere pana ramane esenta in cat mai putine vorbe posibil.

  Intrebarea este : „de unde luati bani ?”

  „Am obtinut o crestere de deficit…” = pacaleala. Cuvantul „crestere” induce in eroare. Gandesti ca ar fi de unde ca e si ceva care „creste”.
  Este vorba de DEFICIT … adica,creste gaura, lipsa, datoria….. NU CRESC BANII.

  „Sunt metode bugetare prin care se redistribuie între luni de zile, între perioade… „ = pacaleala.
  Cuvantul „redistribuire” induce in eroare. Gadesti ca se iau dintr-o parte, unde sunt deja repartizati (stiu eu ? investitii, cercetare…) si se pun aici. Se muta adica dintr-un cont intr-altul. Fals.
  „Redistribuirea” intre LUNI, intre PERIOADE e o prosteala in fata.
  Se iau adica din alt segment de timp si se pun aici. Acest „alt timp” (luni/perioade) nu poate fi in trecut ca nu s-a inventat calatoria in timp. Poate fi numai in viitor.
  Adica „se iau” bani prevazuti pentru luni/perioade urmatoare sa se dea pe salarii.
  Atentie, nu care SUNT deja ci care urmeaza sa vina.

  Asta repeta si aici : „..Este un mecanism bugetar permis de Legea Finanţelor Publice, care permite anumite permutări, transferuri de sume între o lună si alta. Până la rectificarea bugetară sunt sume necheltuite în lunile următoare. S-a făcut o redistribuire..”

  Pe scurt ar fi putea vorba (teoretc) de o crestee a veniturilor la buget in perioada urmatoare.
  Asta ar fi fost foart dificila in conditii normale, in care la guvernare ar fi fost inca sa zicem Boc si Basescu la Cotroceni, dat fiind adancirea crizei europene care ne afecteaza si pe noi volens-nolens.

  In conjunctura actuala, venirea nu mai e”dificila”. E imposibila.

  Ar ma fi varianta clasica, „sinuciderea greaca”, cu imprumuturile externe, la dobanzi radical diferite dupa catastrofa politica din ultima saptamana.

  Deci raspunsul sugerat ar fi : „Nu avem de unde”.

  In concluzie Georgescu tocmai a comunicat ca dpdv financiar, daca avem noroc, o luam pe drumul Greciei si murim putin mai incolo.
  Daca nu avem noroc, murim pe loc.

 26. Dragii mei este don nou aproape 2 dimineata. Mi se inchid ochii de somn 🙂 O duminica frumoasa va urez tuturor. Sa fiti cuminti si sa nu va lasati provocati. 🙂

 27. MRU, a spus sunt bani de pensii si salarii,
  ei le-au intrebuintzat pt. voiaje si sute de angajatzi suplimentari
  Ponta are o suitä de golani ca Cernea.
  ce drept räsplatä la mägäria din iarnä, a fost de curand la Rio
  congresul verzilor, ltzii sunt ministrii sportului,tvr,rr,etc.

 28. Somn usor, Clemy! 🙂

 29. eu cred cä trebuie cerutä demisia lui Georgescu pt.
  cest mizerabil gen de manipulare, el nu este numai ministrul USL
  SI NU DÄ DIN BUGETUL HAITEI ROSII:

 30. Clemy

  Parerea mea este ca omul chiar crede.
  SI asta e varianta cea mai proasta.

  Aia platiti sa faca ce fac, iau un argint, il beau/mananca iar la vot fac ce cred.
  Iar ceea ce cred, poate fi si altfel decat ce fac pe bani.

  Uita-te, totusi omul a pus TOATA poezeaua !!! 🙄 🙄 🙄

 31. Odihna placuta, Clemy.

 32. Din nefericire raul a fost infaptuit. Nu stiu cand, cum, vom mai iesi de aici.

 33. Salutari prietenesti!
  😆
  @Videorudotel,
  vezi ca s-au afisat rezultatele la bac deja, du-te repede sa te cauti la picati! 😆
  PS: daca ai dat bacul acum 20-30 de ani, nu te mai duce sa te cauti pe liste, du-te direct la psihiatru sa-ti schimbe tratamentul! :mrgreen:

 34. Ferice de cei care azi se bucura, vai de cei care vad raul in toata grozavia .

  Maine, cand va fi la fel de rau si pentru cei ce rad azi, va fi fi prea tarziu pentru toti
  bine va fi, numai pentru aceasta sleahta de derbedei care au pus ghiara pe noi.

 35. CUMPLIT !

 36. Eu si jumatatea mea ne-am gandit sa punem niste texte „in voga” zilele astea, pe tricouri si sa le plimbam prin oras.
  Aceleasi texte; pe birou, la munca, pe parbrizul masinii…
  Si discutii de la om la om, de cate ori avem ocazia…

 37. Mihaela,
  te salut, cu toata prietenia!
  vad ca esti extrem de deprimata si nu stiu cum as putea sa te incurajez, macar un pic.
  Sa asteptam pana maine, sa vedem cum va solutiona Curtea Constitutionala sesizarile primite zilele trecute.
  E posibil ca cei 9 judecatori sa ii dea dreptate Presedintelui Basescu, pentru ca adevarul este ca el nu a incalcat niciodata Constitutia si nu a facut nici o fapta care sa constituie motiv legal pentru suspendarea din functie.
  La fel si destituirea celor doi presedinti de la Senat si de la Camera poate fi considerat un abuz, de catre CC.
  Si ar mai fi….modificarea legii referendumului de suspendare a presedintelui prin ordonanta de urgenta…si altele.
  Daca si Curtea Constitutionala va da niste sentinte strambe–inseamna ca totul este pierdut si vom juca ultima carte pe mana lui Basescu la referendum.

 38. Salutare all

  Nu va suparati pe mine, dar trebuie sa constat un lucru. Pe acest blog este prea multa democratie. Sa ma explic. Daca un idiot ca videorudotel intra pe blogul lui Thephyle, va garantez ca postarea idiotului – in cazul in care trecea – disparea in secunda doi. Ce constat aici: nu numai ca nu stergeti elucubratiile dementului, dar va mai si raportati la el, ii dati replici. Asta inseamna ca il bagati in seama si el, dementul, tocmai asta vrea: sa fie bagat in seama si sa deturneze discutia in alta parte.
  Pentru asemenea dementi nu exista decat o singura solutie: DELETE !
  Asa ca rog adminii sa-i stearga imediat postarea ! Avem suficienti inamici pe care trebuie sa-i combatem si nu avem nevoie de diversionisti uslamisti pe acest blog. Trebuie rasi !

 39. @mihaela,
  incearca cu calm sa convingi oameni pro_suspendare_TB asa cum am facut ieri timp de 70-80 de minute cu doua pensionare de cca 80 de ani…am scris la politeia despre asta…

  @luminita,
  asa cum la nici 2 saptamini de la inscaunarea lui ponta la guvern, am vazut ca acesta joaca in sistem nazisti-bolsevic – vorbind si despre blitzkrieg – , nu exclud acum, ca putem sa ne trezim, la o adica, si cu niscaiva tancuri….

 40. Rezultate corecte la bacalaureat.

  Licee care aveau 60-80% pe vremea comunistilor fabricanti de diplome – procent 0 (ZERO) azi !

  DOARE ADEVARUL, DOARE CORECTITUDINEA !

 41. Mihaela,
  Rezultatele de la Bacalaureatul 2012 par sa fie cam ca anul trecut, sau chiar mai proaste. Dpmv, asta inseamna ca Sistemul de Invatamant incepe sa dea semne de insanatosire, inseamna ca profesorii incep sa reactioneze bine la Reforma initiata de Funeriu/Guvernul Boc, ca Legea Educatiei are deja consecinte.Inseamna ca oamenii, profesorii, inspectorii scolari isi fac datoria.
  Pe langa o Justitie care incepe sa functioneze…
  Daca oamenii care sunt in institutii, cei de la baza, incep sa-si faca datoria corect, institutiile incep sa functioneze corect.
  Iar Justitia si Educatia sunt piloni de MAXIMA importanta!
  Mi se pare un lucru extraordinar!
  De ce sa capitulam pesimist in fata dusmanului?

 42. Liderii europenii ar trebui sa gaseasac parghii rapide ptr suspendarea Romaniei de la toate nivelele de decizie atata vreme cat justita este subordonata unui plagiator copy paste.

 43. In Ilfov – hahahahhahahahaha – au fost 15%.

  DECI : fetele, hai nene la nemti, ca inca mai au nevoie … ca vad ca turcii pleaca de aici si centura nu se mai reface …

  … baietii – la sapat gropi si in galerie – va recomand “GI-GI, te-am iertat, si de-acuma îstem fraţi”.

  DUPA CARE , BAIETI SI FETE, MERGETI SI VA INSCRIETI LA TINERETUL PSDIST – SA LUPTATI PENTRU RESTAURAREA BACALAUREATULUI – CUM TREBUIE EL SA FIE !

  Cum spunea ieri un psdist pe B1 – am pus Curtea Constitutionala cativa ani inapoi, cum trebuia ea sa fie, ce am facut ?

  In curand puneti si voi bacalaureatul inapoi, dupa aia puneti si Justitia inapoi – sub Guvern – CUM TREBUIA SA FIE , NU ? RESTSTAURATIO AD INTEGRUM, BY NASTASE.

  asta daca nu sunteti deja inscrisi la pesedie – si timpul l-ati pierdut prin taberele de vara, in poala alora doi primari …

 44. Am onoarea sa va salut!
  Stiu ca multi sunt dezamagiti de suspendarea Presedintelui ! Mai ales ca , probabil , auziti in media tot mai multi „analisti” si „sociologi” din curtea USL care sunt ferm convinsi ca la referendum , Basescu o sa fie demis , cu un procent zdrobitor !

  Multi dintre cei care ma cunosc , stiu ca intrecut , am avut „surse” destul de bune despre sondaje interne in PDL .Acum , ca am (din nou ! ehee ) chiar o ‘sursa” de familie , la nivel inalt in PDL …..eheeeeeeeee !! pot sa va dau , IN PREMIERA , scorul de la care se pleaca in acest referendum !

  ATENTIE : Singura necunoscuta -MARE SI HOTARITOARE – este daca (si cit) va putea sa fure din voturi USL ,adica „masinaria lor mai buna ” (am citat cu ghilimele din Ponta) ………… de aceea , daca doriti sa faceti ceva util SI PRACTIC , pentru Basescu , TREBUIE sa incercati sa fiti observatori in sectiile de vot sau chiar sa solicitati PDL , sa va delege ca reprezentanti in comisii ……..

  Dar , (stiu ca va cam fierb ) sa revin , scurt :

  Dintre cei care declara ca vor participa SIGUR la vot
  DA demitere : 56 %
  NU demitere : ……44%

  Ei , ce ziceti ? Eu cred ca 12 % se poate remonta pina pe 29 … A plecat Marinarul Suprem si din procente mai nashpa si tot „i-a ciuruit” pe meltenii astia din USL !

  Va salut , curaj si ……… la luptaaaaaaaaaa !!! … pe ei , pe mama lor , fratilor !

  ne-om mai revedea noi ……..
  eheeeeeee !!!

 45. Androneasca – sedinta de urgenta , sa strangem Parlamentul – sa facem o lege, care sa ne dea rezultate mai bune in 2013 …si tocmai spusei )))))) 🙂

 46. Salut copaceni! 😆
  @clemy,excelenta postarea ta.Fiind fizic in afara vacarmului( dar cu inima alaturi de tara),percepi mai limpede vuietul declansat in cancelariile europene si in presa internationala.
  @viq,si eu sunt de parere ca nu e vorba de dreptul parlamentului de a declansa suspendarea presedintelui,mecanism inscris in constitutie,e vorba de un abuz de putere ,suspendarea se poate declansa doar cand presedintele a savarsit fapte grave.Nu suntem tampiti ,orbi sau cu ochelari de cal ca sa nu vedem tinta ticaloasa urmarita de uslasi.

  Declaratia lui F.Georgescu o traduc astfe:vrea sa ascunda „gaura” bugetara prin explicatii tehnice ,cand de fapt cresterea cu minus,inseamna indatorarea tariiin conditii dezavantajoase.Ai redistribuit bani rezervistilor lui Dogaru, falsilor revolutionari pentru asigurarea „pacii sociale”.Mai departe Dumnezeu cu mila.

 47. Am imbatrinit si m-am ramolit , de uit ce mai trebuia luat in calcul in comentariul de mai sus : DIASPORA !

  Cum va spuneam , alea 12 % se pot lua numai din diaspora , daca se mobilizeaza romanii de afara , impotriva siluitorilor uslinosi !

  pa , gata , nu va mai deranjez !

 48. Thor, salut !
  Ba, mai deranjeaza-ne ! 🙂

  Stai linistit ca murim cu uslinosii de gat ! Fii sigur de asta !

 49. Thor, nu sunt 12 % – sunt 6% plus un vot …

  Usor de rezolvat DACA ies oamenii corecti la vot. Eu cred ca va fi 55-60%, cum am spus si ieri.

  Si inca ceva necesar – NUMARATOARE PARALELA si pdl implicat pe bune in supraveghere la sectia de vot.

 50. Salut Thor! 🙂
  Multumim,dar ….parca avem o problema. Cum putem remonta scorul,cine sa fie cei 12% lipsa?

  Sa revii cat mai des la copac.Eheeeeee……..noi te asteptam

 51. Pe langa supraveghere interna ,asteptam o stricta monitorizare de la organismele internationale,asa cum au promis.

 52. Da, Clemy delict de opinie, asa se numeste si e revoltator faptul ca toti pot sa-si exprime parerile verbal, numai presedintele nu.
  „Dictatorul” Basescu este acuzat pentru „delict de opinie”.
  Curat dictatura halal dictator…..

  Scuze acest Thor este cumva acelasi care dadea ….. tuturor celor care la un moment dat era gazda grobiana a unui bolg?…..
  Cat tupeu…

 53. fiind tara membra UE nu se mai pune problema existentei unor observatori externi
  Asta mi-a/ne-a spus Monica Macovei joi seara cind am vorbit mai multe persoane cu ea

 54. Frati copaceni. Blogul nostru are efect!!! uslinosii au inceput sa se teama!! dovada: aparitia lui videorudotel. Vor mai aparea si alti specialisti in dezinformare rosie (maskirovka, manual KGB, tradus si adnotat de Ion Ilici Iliescu). PE EI, PE EI, PE MAMA LOR!!!!

 55. Rasul curcilor, se asteptau la un Basescu la 7%.

  A facut mişmaşul asta sondaj in mediu neinformat si la coltul primaverii, si tot le da 30%. HABAR NU AU !

  Si fara romanii din afara granitelor. Si fara noi.

 56. Manipulari stangiste de presa:
  In articolul din Adevarul
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Traian_Basescu-presedinte-suspendare-Deutsche_Welle-Victor_Ponta-USL_0_733126814.html
  se prezinta opiniile lui „Peter Mario Kreuter de la Institutul pentru Studii Est şi Sud-Est Europene de la Regensburg” (aparute, se spune in DW).
  Din curiozitate am vrut sa aflu mai multe despre acest „politolog” (cum am crezut eu ca este). In realitate, d-ul respectiv este specialist in VAMPIROLOGIE!
  Cum naiba sa „echilibrezi” declaratiile liderilor UE cu ale unui asemenea specialist??????????????

 57. Spuneti-mi,
  unde a aterizat Marga
  pana la urma?
  Sau se afla pe un camp deschis,
  din lipsa de „combustibil?”

 58. Pot in sfarsit sa-i dau m…. e acestui derbedeu numit Thor.
  O fac in nume propriu, dar daca doriti puteti sa dati un semnal de solidaritate impotriva golaniei si a nesimtirii.

 59. Mih,
  dar cum poate P.Mario Kreuter sa afirme de presedinte ca este la fel de corupt ca aceea cu care se lupta? Pe opiniile unui astfel de politolog se baseaza Ponta si postacii de pe site-uri?

 60. Dora 🙂
  Tocmai ca nu e politiolog, el are treaba cu vampirii, cu Dracula si alte „realitati” est si sud-est europene de felul asta… :megreen: 😈

 61. l-am zbarcit pe :mrgreen:

 62. Salutare prieteni, este important sa fim prezenti pe blog, dar este clar ca depinde mult de media din Romania; desigur, si de ce va face Basescu, desi nu-i supraom. Important este, cat ne sta in putinta, sa incercam sa-i convingem pe cei de langa noi despre pericolul in care ne aflam.
  P.S. O informatie de ultima ora imi confirma cele spuse de Thor. Masuratorile au fost facute Marti 3 iulie, inaintea suspendarii. Sunt sanse, daca ne mobilizam!

 63. andrzej,
  cred ca nu se va solidariza nimeni de aici cu tine in privinta lui Thor.
  Eu o sa il ignor pur si simplu, asta numai pentru ca nu vreau sa fac opinie discordanta din nou, pentru ca am vazut ca si adminii si comentatorii ii tot saluta intr-o veselie „revenirea”.
  O duminica placuta in continuare, tuturor va spun.

 64. Buna luminita!
  Nu-mi fac iluzii, mai ales ca acest loc a fost infestat permanent de specimene de gen Loda sau Purligar.
  Ideea despre democratie a unora din stapanii acestui blog seamana izbitor cu „doctrin despre democratia” care a condus Romania catre situatia in care ne aflam..
  Eu am aspus ce am avut de spus!

 65. Este o vorava romanesca” decat cu prostul la castig , mai bine cu desteptul la paguba”.
  Va salut , si am iesit de aici………

 66. Regret enorm ca am deranjat ….. doar am dorit sa va dau o veste buna , indiferent cit m-am abtinut ( mereu) sa nu va deranjez cu postari ci doar sa va mai citesc pe aici , cind am timp!

  Promit ca n-o sa se mai intimple , este vina mea, recunosc !

  primesc pina si ..”muie” …..poate ca asa este democratic ! lol !
  adieu ,…………l`ami !!

 67. Andrzej

  Lasă-mă, te rog, pe mine să decid. Nu voi tolera atacurile la persoană. Nu te supăra nici tu așa cum nu mă voi supăra nici eu cînd le voi șterge fără regrete.

  Thor
  Mulțumesc Emil pentru vești. Orice informație e binevenită în bătălia pentru România.

 68. Filadel si ceilalti: Salut!
  Luminita si filadel:QED
  Va doresct tuturor bafta, doar bafta ne mai poate scoate la liman.

 69. Mih,
  m-am lamurit atunci. Te rog si pe tine ca luminita nu m-a ajutat:cum se fac dracusorii ata cu cornite si ranjete?

 70. Dora
  😈 – tastezi fara pauza „:”, „twisted” si iar „:”.
  :mrgreen: – „:”, „mrgreen” si „:”
  👿 – „:”,evil” si „:”

 71. Il salut si eu pe Emil si-i mersic pentru info.

  Se pare ca nu mi-am pierdut complet nasoiul, cu cateva ore mai devreme ii spuneam unei doamne Dana pe la Theophyle sa ia in calcul si posibilitatea ca piratul sa castige din nou referendumul 😀 : D 😀

  Apropo’s de „democratie” am intr-adevar o mniera personala de interpretare a conceptului.
  In capul meu este dreptul de exprimare a tuturor opiniilor, inclusiv a celor opuse parerilor proprii, in vreme ce unele opinii sustin ca e dreptul de a le baga pumnul in gura.
  Chestie de interpretare.
  Old fashion guy 😀

  Postare 9.

 72. I-mi pare rau ca v-am deranjat pe toti ,dar un lucru e de remarcat ,,voi niciodata nu o sa acceptati parerile altora.Da am facut scoala de mai bine de 30 cum remarca ,,cinic”Atunci pe vremea mea cel care o termina,o termina pentru ca merita,se luau meditatii si atunci.Nu voi mai da niciodata vre-o replica pe acest blog fiindca nu am cui.cit de curind ve-ti urma sfatul tatucului vostru si ve-ti emigra ,sper din toata inima sa aveti grije de parintii vostri datorita carora existati pe lume,ei vor ramine aici sa moara de foame.Va rog nu-i uitati,si nu uitati sa faceti o rugaciune si pentru tatal meu care si-a varsat singele ca voi sa puteti sa va exprimati liberi intr-o tara jegmanita de Basescu si camarila lui .Era unul VIG care a reusit sa ma boteze multumesc. .OTEL e numele care mi -la dot nepotelul meu cind a inceput sa rosteasca citeva cuvinte.Oricum voi jigniti si vorbiti despre comunism DAR VA COMPORTATI EXACT CA EI.Si sint mai mult ca sigur ca multi dintre voi nu l-ati prins,dar aveti sansa sa cititi despre comunism, cu conditia ca sa stiti sa cititi,fiindca articolile vi le scrie cineva deoarece sint toate la fel.Cu analfabeti ca voi România NU POATE PROGRESA nu poti progresa nulitatea,mediocritatea ,fiinca cu toti v-ati complectat nivelul de inteligenta la scoala de vara a PDL-ului,iar ocolo unde m-ati trimis pe mine cit de curind ve-ti ajunge voi.VIG ai dreptate se scrie ,,POEZIE,,Daca am gresit va rog sa ma ierta-ti.

  • trist…
   inotul, mersul pe bicicleta,gramatica, inclusiv ortografia nu se prea uita, daca le-ai invatat ca lumea inainte sau dupa decembrie 1989.
   Indiferent de virsta pe care o ai acum.
   cel putin 10 greseli

 73. @videotuturialotel
  Ai dreptate pe cat de lipsit de greseli gramaticale iti este textul.
  Ba inca si mai si… 👿

 74. dece suportatzi gunoaiele astea pe blog?

 75. Scorpy

  Si daca Tutorialu’ are 75 de ani (eu cam aici l-as incadra desi spune ca terminat acum 30 de ani, adicatele nu sare de 50) sa zicem ?
  Daca numai si faptul ca scrie pe internet este provocarea vietii sale si exprima ce a inteles el din nebunia ce are loc in Ro in momentul asta ????

  Poate nu.
  Dar daca …. ?

  • pai, omu nu a inteles nimic.

   si nu ma mira acest lucru.

   vorbesc si eu cu oameni care locuiesc in Germania, in SUA si gindesc la fel. Daca nici rudele lor din Ro nu inteleg ce se intimpla cu adevarat in tara lor, ce pretentie sa ai de la unul plecat si care nu se documenteaza cum ne documentam noi, nu de azi de ieri, ci de ani de zile…
   noi avem un istoric enorm, pe cind cine se trezeste brusc cu TB suspendat, crede ca asa este corect…

   p.s.
   initial si eu am crezut ca trebuie sa fie f. batrin, dovada inot, etc.
   🙂

 76. AM 60 de ani, iar internetul l-am invatat singur si tot ceace trebuie stiut despre calculatoare,in anul 2010 nu stiam sa-i dau drumul iar de scris la tastatura nici nu era vorba fiindca nu am fost dactilografa niciodata.

 77. Video….

  Cele ai spus initial, fara sa te forteze nimeni s-o faci, sunt din punctul meu de vedere lucruri complet in afara realitatii.
  Primul comentariu nu poate fi catalogat altcumva decat o suma de aberatii.
  In completarea ideilor eronate vine si exprimarea, care da peste cap literatura universala. SI o lasa asa…

  Nu am in intentie sa discut cu tine in contradictoriu si nici sa te conving de contrariul celor ce crezi deja.

  Ceea ce ar trebuie sa-ti clarifici tie in primul rand este umatorul lucru, in trei pasi simpli :

  1. Daca legea trebuie aplicata sa nu.
  – Raspuns 1 = Nu. Legea nu trebuie sa fie aplicata. – in cazul asta du-te nene si vezi-ti de treaba, nu ne mai bazai.
  -Raspuns 2 = DA, legea trebuie aplicata. – in cazul asta treci la intrebarea urmatoare :

  2 Daca presedintele ales democratic de popor este normal sa fie dat jos incalcand legea suprema, Constituia Romaniei ;
  – Raspuns 1 = DA, pentru ca…. (aici poti pune ce vrei…) – in cazul asta revin la invitatia sa-ti vezi de drum.
  – Raspuns 2 = NU, cu atat mai mult cu cat reprezinta o institutie fundamentala a statului democratc – si atunci treci la intrebarea urmatoare :

  3. La referendumul de demitere al presedintelui ales cum vei vota :
  – Raspuns 1 : Voi vota DA, sa fie demis pentru ca …. (si aici poti pune ce vrei, ca a mancat usturoi, ca are chelie deasa, ca nu-ti place de moaca lui, …..) – si ne intoarcem la invitatia sa-ti vezi de viata si sa lasi oamenii normali in pace,
  – Raspuns 2 : Voi vota NU, ca sa respectam legea si prevederile Constitutiei.
  Caz in care mai putem sta de vorba.

  Asta e tot.

  A !
  Daca ai 60 ne despart doar cativa anisori. Foarte putini.
  Dar probabil ca e diferenta semnificativa dincolo, la cati din anii astia s-au tocit si coatele pe banci.
  In treacat fie spus sunt printre cei care nu suporta aroganta universitara fara fond pecare sa se sprijine. Petru mine socrul meu, om cu foarte putina scoala, este un model de OM, la nivelul caruia 90% din sinistri parlamentari nu vor ajunge in viata vietior lor.

 78. Viq-eu nu m-am abonat la acest blog te rog daca sti fa cumva sa nu-mi mai vina aceste articole ,,copacul din padure”.I-ti multumesc anticipat ………….Bebe

 79. Nu as vrea sa creada cineva ca faptele de coruptie ale lui Nastase mi-au facut un bine .de aceea in 2004 am votat cu Basescu,in 2007 aflindu-ma in spital la Cluj am fost la mitingul lui si l-am votat pentru raminerea lui in fruntea tari ,in 2009 cind am vazut ca Giona colaboreaza cu un hot numit VINTU am votat pentru continuitate.Astazi sint revoltat ca a trimis tineretul,profesori,doctorii din tara prin recomandarea data la televizor si prin conditiile createpentru ai motiva sa ramina in tara.Astazi este sigur ca 4 milioane de persoane incadrate in munca nu pot duce in spinare 7 milioane de pensionari.Dar oare ce vina avem ca am ajuns la virsta de pensionare ,ca sintem ros de boli si de lipsuri.As vrea sa traiesc sa putem dialoga cind ve-ti fi si voi in pensie. Pentru a ne plati utilitatile renuntam la o parte din medicamente.pentru a nu ne afunda in noroiu mlastinei de datorii,poate multi dintre voi nu lucrati sau aveti un salar aproape de pensia mea 740 roni.Va intreb care este viitorul vostru ?……..cu ce ve-ti putea intemeia o familie?……..de unde locuinta?…cind astazi stati la tata.Am doi copii realizati din toate punctele de vedere ,absolventi de studii superioare ,astazi cu functii importante in firme private,copii care- si petrec concediile in strainatate ,iar frumusetile Europei nu mai sint un secret pentru ei.As dorii ca toti copii din lume sa aiva norocul copiilor mei.Cind dumnezeu i-mi va inchide ochii, voi pleca multumit din aceasta lume fiindca rezultatul muncii mele pana la scrificiu a dat roade.Cei doi copii ai mei sint opera educatiei pe care le-am dat-o.As fi bucuros ca acest blog sa nu mai apara cu e-mailuiri pe adresa mea,bebeotel@yahoo.com

 80. Copii educati, realizati profesional si material, plimbati prin toata lumea si parinti disperati, rosi de boli si lipsuri?
  Ceva nu se leaga!
  Minciuna pandeste dupa colt!

 81. NU pindeste nici-o minciuna.Eu am fost expert constatator in agregate combustie interna ,reprezentant al unei societati comerciale in toata tara ,iar sotia mea a fost tesatoare.asta ne este soarta determinata de meseria pe care am practicat-o, la batrinete suportam bolile.In ceace priveste copii ,ei sint opera vieti mele ,a educatiei date ,explicindu-le :ca indiferent in ce tara te vei stabilii conteaza valoarea umana,si pentru asta trebuie sa te pregatesti in asa fel incit sa fi mundru si multumit tu insu-ti de tine.Ma bucur ca m-au ascultat.Baiatul e ing.constructor,iar fica este jurist.Desi am 740 de lei pensie ,iar sotia are 944 lei noua ne este destul,si nu cumva sa crede-ti ca nu am vrea mai mult,doar atit considera statul Român ca meritam dupa 40 de ani de munca ,pe linga astea mai avem o mama de 88 de ani si o ajutam lunar de doua ori la o distanta de 55 km,acordindu-i sprijin de hrana ,adevarul ca noi batrinii rosi de necazuri stim sa pretuim mai mult banul ca sa-l avem si miine fiindca sintem români si nu romi care atunci cind au bani cheltuiesc totul fara a avea grijea zilei de miine,traiesc clipa .Noapte buna !

 82. „”:” „twisled”,”mrgreen”,”evil”

 83. Mih,
  nu reusesc,ceva n-am inteles!

 84. „:”twisted”:”

 85. IN CIUDA TUTUROR VÄICÄRELILOR; MAJORITATEA COPIILOR
  AU FOST SINCERI; NU AM INVÄTZAT

 86. PONTA DEMISIA

 87. PONTA DEMISIA?=NUTRET PENTU TIMPITI !

 88. Dora,
  M-am „exprimat eu gresit – nu pui si ghilimelele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s