A fi sau a nu fi în UE

Nu cu mult timp în urmă glumeam că în disperarea de a acapara întreaga putere politică și economică în România și presați de comunitatea internațională, liderii USL ar putea scoate de la naftalină vechea marotă verbală a lui Nicolae Ceaușescu privind „neamestecul în treburili interne ale țării„.

Nu am crezut însă niciodată că un astfel de limbaj ar putea deveni realitate. Ieri, Crin Antonescu, pe care prezența la Cotroceni l-a adus în stare de delir, a făcut declarații care pot spune că au pecetluit sancționarea României pe plan internațional. Trec peste minciuna potrivit căreia președintele Comisiei Europene nu a cerut nici un raport din partea României și primului ministru, lista de întrebări a fost confirmată chiar de Victor Ponta, și am să mă refer strict la următoarea declarație: „Legile României, care sunt ținute să respecte toate angajamentele internaționale, se fac în România, nu în altă parte, și nu se negociază în altă parte. E un principiu legat direct de suveranitate, pe care nimeni nu o poate pune la îndoială„, a declarat Crin Antonescu.

O mare eroare. În momentul în care România a aderat la UE și a semnat Tratatul de la Lisabona, România a renunțat la o parte a propriei suveranități. Cu alte cuvinte, spre priceperea și înțelegerea celor care exultă la auzul acestui discurs naționalist-autarhic, dacă România nu respectă principiile politice și normele legislative ale Uniunii Europene nu are ce căuta în această alianță politico-economică. Legislația europeană se situează deasupra celei naționale.

După această ieșire în decor a lui Crin Antonescu, care l-a jignit în mod direct pe președintele Comisiei Europene, este aproape sigur că va fi activat art. 7 al Tratatului de la Lisabona care presupune sancționarea politică a statelor care nu dovedesc că înțeleg să joace după normele UE.

Poate pentru prima oară în ultimii 20 de ani, românii vor trebui să aleagă în deplină cunoștință de cauză pe ce drum o apucă: în interiorul UE (cu constrângerile dar și beneficiile care decurg din această apartenență) sau în afara Uniunii întrucât cale de mijloc în această situație nu există.

Românii s-au obișnuit să facă parte din UE, s-au obișnuit să călătorească liber în toată Europa, să poată lucra oriunde pe continent, s-au obișnuit să acceseze fonduri europene la nivel de instituții sau de societăți comerciale. Toate aceste beneficii vor dispărea dacă România se va plasa în afara UE. Își mai aduc aminte românii de cozile umilitoare pentru vize din fața ambasadelor europene? Sunt pregătiți românii să nu mai poată lucra în străinătate legal și să reînvețe gustul amar al muncii la negru? Este pregătită economia românească să facă față nu doar secării remitențelor trimise de românii aflați în afara granițelor dar și a unui eventual val de repatriați care nu își vor mai găsi un loc de muncă în Europa? Poate face față România unui exod al investitorilor străini? Răspunsul la aceste întrebări este un categoric NU.

Românii au ocazia să aleagă deci unul din aceste drumuri: cel al naționalismului izolaționist care nu va duce decât la ruină politică și mai ales economică sau cel european care este greu, presupune respectarea unor norme, dar care are avantajul că oferă o plasă de siguranță economică. România nu poate avea parte de beneficiile apartenenței la UE fără să și respecte normele acestei organizații.

Oficialii români nu pot practica la nesfârșit dublul limbaj (unul pentru consumul european și unul pentru intern), nu se pot oțărî la liderii europeni atunci când aceștia le atrag atenția că au sărit calul, nu pot să ceară finanțări pentru dezvoltare structurală fără să respecte regulile politice ale jocului european.

Și ajunsă la acest punct încep să mă întreb dacă actualii lider ai USL chiar țin ca România să rămână în UE sau ar prefera să ne situăm în afara acestei organizatii? Au fost eforturile de integrare făcute inclusiv de guvernul Năstase doar de fațadă sau dorește cu adevărat USL-ul „independența” naționalistă și intrarea în sfera de influență a Rusiei? Și cu cât privesc cu atenție reacțiile și acțiunile liderilor USL, cu atât mă gândesc că cea de a doua variantă este cea reală.

Clemy

119 responses to “A fi sau a nu fi în UE

 1. @Clemy
  Buna dimineata!
  Sper sa mai avem parte de dimineti bune!
  Ai descris foarte bine situatia in care ne aflam si, mai cu seama, productia neuonului liber din capul lui Crizel Antonescu.
  La fel de multa dreptate ai si in privinta consecintelor economice. Nici nu au habar romanii simpli in ce am fost bagati si cum am putea sa ne mai scoatem camasa.
  Cred ca este imperios necesar ca parlamentarii onesti sa se dezica de puci.
  Cred ca cea mai importanta atitudine si singura operanta imediat, chiar pana la referendum ar fi o rapida reactie a Parlamentului in care parlamentarii maghiari si ai minoritatilor sa se dezica de puci si sa reactioneze impotriva aliantei USL. Este imperios necesar ca acestia sa dea dovada de respect fata de tara in care locuiesc.

  http://conco.ro/una-din-solutii-se-impune-ca-parlamentarii-udmr-si-ai-minoritatilor-sa-dea-dovada-de-atasament-fata-de-tara-in-care-locuiesc/

 2. Bună dimineața !
  Clemy, ascultându-l pe Antonescu aseară am avut senzația că-l reaud pe Ceaușescu atunci când ni se luase clauza națiunii favorizate de către SUA. După aceea nu a mai rezistat mult. Regimul ceaușist.
  Și în Constituție scrie că, dacă legile adoptate în UE sunt în favoarea cetățeanului , acestea prevalează legilor noastre.
  Dar când putea să afle chiulangiu șef ?

 3. Buna dimineata dragii mei copaceni.
  @cocosila, sunt slabe sperante ca UDMR sa reactioneze fata de situatia creata. Creditam leadershipul acestei unuiuni cu prea multa inteligenta, ptr ca daca ar fi avut asa ceva, nu se inhamau de la inceput in puciul parlamentar. UDMR a crezut ca daca vor fi consecinte negative ale afacerii probabil ca Ponta va fi singurul care o va incasa, poate ca putin si Antonescu, dar ca ei vor putea iesi basma curata. Uite ca nu este cazul si ca vor fi trasi la raspundere in mod egal cu oamenii USL.
  @dj, nu l-am ascultat pe Antonescu dar citit ce a putut iesi pe gura lui m-au apucat si pe mine amintiri funeste. Si imi amintesc extrem de bine cat de greu a platit Romania „neamestecul in treburile interne” declarat de Ceausescu. Pacat ca azi nu isi mai aminteste nimeni de respectivele vremuri. Tare pacat. Si pacat de oamenii care au murit la Revolutie ptr ca azi sa fie readusa in prim plan retorica nationalista de iz ceausist.

 4. @cocosila
  UDMR-ul si minoritatile au hotarat si si-au exprimat deja pozitia cand au votat pt suspendare. Nu vor face pasul inapoi, ei sunt pucisti, sunt partasi si parte a loviturii de stat.

 5. @mih, buna dimineata. Nu mai pot face pasul inapoi. Nici unul din participantii la puci nu mai poate da inapoi.

 6. Scuze pentru postarea lungă, dar trebuie lămurite chestiunile (la mine apar și linkurile puse în text).

  USL caută să-și apropie electoratul naționalist

  Printre primele măsuri luate de guvernul USL au fost cele privind instituțiile IICCMER și ICR. De ce au fost atacate mai întâi aceste ținte neesențiale, când planul prevedea asaltul final asupra conducerilor celor două camere, a Curții Constituționale, a Avocatului Poporului și a președintelui republicii ?

  Pâi, tocmai ca să poată trece mai ușor argumentele aruncate opiniei publice, când atacul își va fi arătat direcția principală. În jurul celor două instituții, dar mai ales în jurul ICR, au apărut controverse. La ICR s-a dezvoltat un curent dizolvant, dăunător, pe alocuri chiar antinațional, au apărut o serie de scandaluri de-a lungul anilor. După dinozaurii lui Iliescu, au venit pretutindenarii cu papion. Iar a critica aberațiile care au ajuns să fie girate de ICR devenise o blasfemie, erai catalogat drept retrograd ori ceaușist.

  Dacă Băsescu și PDL, la guvernare fiind, n-au găsit altceva mai bun decât să urmeze orbește indicățiile Bruxelului și să ridice în slăvi „Statele Unite ale Europei”, USL a avut o marjă de manevră mai mare. Neavând nicio clipă intenția de a abandona linia europeistă, a început să mimeze atitudini naționaliste, uneori cu accente eurosceptice (comedia cu eurodiktatul fiscal, pe care l-au ratificat în parlament în unanimitate, după ce l-au criticat pe Băsescu că l-a acceptat). Pentru cine poate crede altceva despre partidele care au falsificat referendumul constituțional din 2003 și au ratificat Tratatul de la Lisabona fără referendum.

  Iar acum, aflat la guvernare, USL caută să amâne anunțarea agendei reale până după alegerile generale. Punctul principal – regionalizarea (se intenționează să fie trecută în Constituție). A preluat integral acordul cu FMI, Banca Mondială și UE, a mai solicitat un nou împrumut de un miliard de euro, și s-a angajat să continue privatizările întreprinderilor strategice.

  Și, din nou, teatru estival. Antonescu (ieri): „Legile României se fac în România. În conformitate cu Constituţia supuse controlului CCR, ele se fac de către legiuitorii investiţi de Constituţie – Parlament şi în unele cazuri, Guvern. Dar se fac în România, nu se fac şi nu se negociază în altă parte. Acesta este un principiu legat de suveranitatea înscrisă în Constituţie pe care nu o poate pune nimeni la îndoială”.

  Măi, să fie ! Dar unde era parlamentarul Antonescu când s-a ratificat fără referendum Tratatul de la Lisabona, ori când s-au legiferat prăduielile de la BCR, Petrom, și de la multe altele ? Unde era atunci când Tăriceanu a cariat întreprinderile strategice cu 10-15-20 % participații ale Fondului Proprietatea, care a trecut apoi de la proprietarii nedespăgubiți la speculatori, prin cumpărarea la preț de chilipir a drepturilor litigioase ? De ce nu s-a făcut un Fond Național Pentru Despăgubiri, garantat de stat, în care să se verse un procent ori o fracțiune de procent din încasările bugetare, și s-au acceptat cariile intereselor private în întreprinderi strategice ?

  PnL face parte din grupul ALDE, cel mai vocal grup din Parlamentul European în chestiuni precum „Statele Unite ale Europei” și „drepturile” persoanelor gay. Și tot din PnL face parte și Renate Weber, singurul europarlamentar din România membru în Grupul Spinelli, organizație care militează pentru abolirea statelor naționale și crearea „Statului Europa”.

  Așa că jos labele de pe tricolor, impostorilor !

  http://riddickro.blogspot.ro/2012/07/usl-cauta-sa-si-apropie-electoratul.html

 7. bunä,

  ce märginitzi sunt unii.

 8. Referitor la articolul de la Copac – nu putem pune în balanță jaful organizat în dauna tuturor și în beneficiul UE, cu avantajele asigurate pentru maxim 10% care au plecat – mare parte din ei – tocmai datortă acestui jaf, comis de lacheii UE din eurocartelul PSD-PDL-PnL-UNPR-PC-UDMR, care se rotește la putere de 22 de ani în toate combinațiile posibile.

  De sub Ceaușescu am putut scăpa cu căteva mii de morți, am mai avut un stat pe care ar fi trebuit să-l ridicăm, și când colo ne pregătim să-l predăm complet unui imperiu transnațional care vrea să ne destructureze și să ne dizolve. Și din care nu se știe dacă mai scăpăm vreodată.

 9. @theo, buna dimineata. Corecta observatie.

 10. Dacă vrea să urecheze alte regiuni ale Europei decât cele din Germania, Merkel sa meargă șefă la Bruxelles. De la Berlin atitudinea ei este periculoasă. De fapt, ca exemplu pentru alții decât românii, este inacceptabilă și șubrezește la extrem Uniunea Europeană. Și sunt țări mult mai puțin păcătoase, fiecare cu nuanța ei, de la Slovenia la Danemarca, din Estonia în Olanda. Un neamț mi-a spus că știe sigur că Olanda va pleca din U.E.

  Iar investițiile străine în România sunt în acești ani la un nivel mai jos decât pe vremea lui Ceaușescu. Noi suntem europeni, dar interesul poartă fesul. China poate oricând oferi dublul investițiilor europene.

 11. Circulația oamenilor este absolut necesară pentru ca Europa să funcționeze, mai ales pentru că trăim vremuri când oamenii circulă de pe un continent pe altul. Dar investițiile din regiunile bogate, nu de depopularea este soluția pentru problema regiunilor sărace.

 12. Cauza principală pentru care nu se fac investiții în România îmi pare a fi lipsa de calificare a tinerilor. Nu vorbesc numai de bacalaureat, știu întreprinderi care se bazează pe meseriași formați pe vremea lui Ceaușescu. Când aceștia vor ieși la pensie, investitorii vor pleca.

 13. Isaila. Las-o pe Merkel in pace, ca altfel ne trezeam cu Fuhrer-ul Antonescu la Bucuresti. Esti departe si nu vezi [sau nu crezi] ce se intampla. Daca in 18 iulie, la raportul MCV (si nu e al dnei Merkel) apar ingradiri pt. diaspora, vor fi furci la Bucuresti.

 14. Isaila, faci investitii cand partenerul local NU TRISEAZA ordinar. Una din primele afirmatii ale lui Ponta este readucerea Codului Muncii la varianmta socialista. Tu chiar crezi ca, pe buzunarele lor, investitorii au nevoie de lectii de marxism sindical?

 15. D-le Isaila,
  „Dar investițiile din regiunile bogate, nu de depopularea este soluția pentru problema regiunilor sărace.”
  E exprimat afund de tot, nu te pot urmari, scuze!
  In rest, bati campii cu soparle, ca de fiecare data.
  In rest, o zi buna si, de nu e cu suparare, calatorie sprancenata!

 16. Scuze!
  „O zi buna si de nu e cu suparare, calatorie sprancenata!”

 17. Isäilä,
  nu face pe desteptul, cä Merkel nu-tzi face nimic räu si
  nici Romaniei. nouä ne-a plafonat pensiile ani de zile,
  plätim in fiecare trimestru, o sumä in plus la cabinete,
  fiecare zi intr-un spital, chiar dacä esti asigurat costä 2oeuro;
  retzetele gratuite, costä fiecare medicament 5 euro in plus,
  si multe altele.

  täierile din salarii, zile nelucrate,inpozite in plus, etc.
  TOATE ASTEA S-AU FÄCUT SI SE FAC IN GERMANIA:
  isi dau multzi cu pärerea ,dar nu stiu nimic, germania
  a fost prima , care a inceput täierile.
  Merkel; are dreptate, dacä noi muncim de ne spetim,
  dece sä däm bani unor golani gargaragii, mincinosi si
  plagiatori ca Ponta si trantorul CRIN-CRETIN;DIN
  HAITA ROSIE:

 18. Sa inteleg ca Crin va scapa fiind declarat iresponsabil pt faptele lui?

  „Mi-e milă de Crin. Destinul lui, după cum ştiu că se teme şi el, este că va sfârşi într-un spital de boli nervoase. Şi, din decenţă, n-aş vrea să vorbesc mai mult despre asta”
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Lazaroiu-despre_Antonescu-_Nevropat_cu_acte_care_va_sfarsi_intr-un_spital_de_boli_nervoase_0_736726323.html

 19. @mih, buna dimineata. Ptr astfel de personaje, ma refer la Crin si Ponta, nu trebuie manifestata nici un fel de ingaduinta indiferent daca oamenii vor fi declarati de un doctor milos ca fiind iresponsabili.

 20. neata,

  daca pica TB la referendum MEXICANIZAREA ne asteapta!

  o haita de politruci va dansa pe cadavrele vii a 19 milioane de cetateni locuitori in Ro.

  si ei, de fapt, si asta vor, sa nu existe justitie pentru ei, sa fure in continuare cit pot, sa nu se resepcte legile, care de-a lungul anilor au fost armonizate cu cele din UE,

  populatia va saraci crunt, dar ar fi bine sa-si dea seama ACUM, care este viitorul ce o asteapta.

  diaspora, in cazul in care pica TB, isi va lua familia afara….

  vremuri grele, iar mintile tulbure manipulate pina la disperare, pina la ura viscerala impotriva lui TB nu se va trezi in 2 saptamini.

  latrinele_TV ale lui felix, iar acum si posturile de televiziune nationale au spalat creierele mai ceva ca Goebbels!
  au fost voci in anii anteriori care spuneau ca latrinele_tv ar trebui desfiintate, azi sint de acord cu acele voci.
  dar este prea tirziu….

 21. @skorpy, nu mexicanizarea ci modelul Venezuelei lui Chavez care dintr-o prospera democratie sud-americana a devenit o umba a ceea ce era candva.

 22. Clemy,
  Buna dimineata! 🙂
  Oarecum, glumeam. Dar recunosc ca nu mi-ar displacea sa traiesc cat mai curand ziua in care Crinel va incerca disperat sa-si scoata un certificat de „cretinel”, ca sa scape de rigorile Legii („martiale”, de s-ar putea) 😈

 23. @mih, stiu ca glumeai. Dar mai intai sa-l revedem pe Basescu reinstalat la Cotroceni si pe urma ne putem ocupa si de paranoicii de Crin si Ponta.

 24. Reddog,

  are MRU priza la public?
  analizeaza si acest lucru, please, si scrie-ne aici cind ai timp.

  MRU este din alta stofa decit TB, care are priza si la mahala, si la intelectuali….

 25. uite ca administratia crizidentiala nu vrea in ue:

 26. Skorpy, salut!
  Basescu si MRU sunt in aceste zile impreuna, sustinand aceeasi cauza.
  Cred ca este un bun mesaj si semnal pt toti sustinatorii (fiecaruia dintre ei) ca trebuie sa fim uniti!
  Personal, cred ca multi stim deja acest lucru si suntem sustinatorii LOR inca de dinaintea loviturii de stat.

 27. @snapshot, buna dimineata. Radem noi dar purcica e moarta in cotet si nu stiu de unde putem lua alta.

 28. @snapshot,
  Incepi sa te prea „repeti” 😉 :
  ca intotdeauna esti fff bun 😀

 29. cred cä sunt mai multzi porci mortzi, si incep sä
  putrezeascä.cu mireasma lor vor sä anesteziete pe totzi
  la UE:

 30. Ziua bună tuturor
  Felicitări Clemy pentru articol.

  Dragi copăceni, am şi eu o nedumerire: dacă pentru eliminarea loazei, a humoralului şi a purligarului a fost nevoie de ceva timp, de cîtă vreme este nevoie pentru a elimina şi brătfălismele de la copac?
  Măi oameni buni, chiar nu înţelegeţi?
  ESTE război civil care pe care: uslinoşimea VS democraţie europeană.
  Este în joc soarta noastră, a tuturor.
  Pentru ce le mai permiteţi acestor impostori să împută atmosfera de la copac?

 31. Buna dimineata !

  Nu am foarte multe lucruri de spus.
  Daca incep sa spun va duceti a cumparati cucuta pentru ceai si sapun pentru franghie.

  Hai sa speram mai bine !

  Ok.
  Ce ?
  Poate sa-mi deseneze cineva un scenariu in care Romania nu se duce dracului in urmatoarele cateva luni ?

  un amanunt importamt : jumatate dintre romani nu au intrat niciodata pe internet.
  Nu e voba ca nu au bloguri, sau nu comenteaza sau chiar nu se uita la subiectele politice. NU AU INTRAT NICIODATA PE NET !!!!!
  Astia de pe net ii stiti deja.
  Ori cu Base ori formatati in regim „jos Basescu”,
  Cap de plastic cu terci drastic.
  …. stomac spastic….

  Dar poate cu cei din „afara” virtualului se mai poate discuta. Poate ei chiar nu stiu saracii !!!!

  Jigodiile de la TVR au eliminat vorbele lui Base dar au bagat jumatate de ora de elucubratii ale diareicului cu breton.
  Ce sa stie oamenii ?????

 32. Tibi

  daca e manaca atat demult sefia-n fund, de ce nu-ti faci tu un blog personal sa te banezi si pe tine cand ai chef ????

 33. a fi sau a nu fi in europa conteaza enorm.
  dar la asta ne concentram dupa ce-l dam jos pe spanchiu.
  sa scapam de asta si p-orma mai vedem.

 34. Viq, Tibi 👿
  Nu-i vremea pentru cearta intre prieteni si/sau intre cei ce sunt de aceeasi parte a baricadei.
  Toti avem momente cand ne lasa nervii.
  Dar
  Macar atata putem face, sa ne tinem firea si sa nu ne dezbinam in folosul adversarilor nostri.
  Opriti-va, dragilor, ca nu e vremea sa ne impungem intre noi, sa ne varsam prea-plinul revoltei unul in capul celuilalt si nici sa ne indepartam unul de altul!
  Asteptam de la romani sa fie maturi si responsabili, „le” cerem asta, ii certam ca nu arata asta.
  Da’ noi ce suntem? Nu suntem „acei” romani pe care ii vrem maturi si responsabili, solidari si lucizi, hotarati sa faca ceva pt ei si viitorul lor?

 35. Servus Mih
  Singurul motiv pentru care mai vizitez copacul sunt articolele lui Clemy. Ce spune VIQ mă lasă de multă vreme rece pentru că nu este în stare să priceapă cît de naiv a fost şi încă mai e. De ani de zile tot semnalez toxicitatea unor comentatori. Bine că s-a trezit măcar acum, apropo de „tinerelul studios”.

 36. Servus, Tibi
  Ceea ce face Clemy merita cu asupra de masura aprecierile noastre, asa este.
  Dar ce crezi ca ar fi pentru ea mai buna rasplata si mai mare multumire: sa stie ca citim, apreciem si plecam, sau ca citim, intelegem, apreciem si ramanem?

 37. Right !
  Sa fac atunci ce e cel ma bine pentru comunitate si sa-mi vad de treaba.
  Nu-i frumos sa te certi pe timp de futuna.
  Iti intra apa-n cizme.
  O zi buna tuturor.

 38. Mih
  Am văzut de nenumărate ori cum Clemy a fost atacată pe acest blog şi n-am prea văzut apărători.
  Despre asta este vorba, de fapt: munca lui Clemy trebuie apărată dacă o apreciem cu adevărat.
  Şi tu ai avut la un moment dat intenţia de a te retrage.
  Te întreb: nu tocmai şopîrlarii te exasperau?
  E uşor să stai nu ştiu pe unde şi s-o faci pe democratul cînd parte dintre copiii noştri nu au loc în Ro din cauza purligarilor.
  Nu au aceştia unde se exprima?
  Ba au, cu asupra de măsură.
  De ce vin aici? EXACT: ca să împută atmosfera.

 39. Poate nu-i treaba mea sa ma bag in disputa mai veche dintre Viq si Tibi.
  Dar acum, astazi, in aceste vremuri imi arog dreptul de a spune ca este si treaba mea. Pentru ca aici, la Copac, alaturi de toti copacenii, ACUM, simt ca sunt un „eu” parte dintr-un „noi” pe care nu vreau sa-l vad mai mic nici cu un singur „eu”.
  Copacul, vorba lui Liiceanu, este pentru mine si in aceste vremuri, tara mea mica, simbol al tarii mele mari.

 40. Mih
  Eu îţi dau deplină dreptate.
  ps. Pe B1 vorbeşte preşedintele Băsescu.

 41. Tibi,
  Eu te inteleg pana la un punct.
  Si-l inteleg si pe Viq.
  Nici mie nu-mi face placere sa vad unele comentarii. Uneori incerc sa ignor, alteori ma infurii. Uneori combat. Viq o face mult mai des si-mi place puterea lui de a argumenta. Este un bun si necesar exercitiu. Eu asa cred. Viq a incurajat un dialog, o disputa argumentata si nu magariile sau prostiile personilor. Eu cred ca asta e de apreciat, nu de criticat. Este opinia mea.

 42. OK Mih, mea culpa.
  O să tac naibii din gură şi o să las hahalerele să se desfăşoare în voie.
  În treacăt fie spus, puterea argumenţială a lui viq n-a convins nici-un şopîrlar cu nimic, niciodată, în şapte ani de zile de cînd îl ştiu.

 43. Simbolurile sunt importante.
  Mie mi-a placut ideea cu Flacara Democratiei.
  Si da, Doamne ajuta!

 44. Mama, dar orgoliosi mai sunteti! 😛
  Vi s-a facut de tacut si de plecat amandorura.
  Tibi, tu ai fi putut, foarte bine, sa ignori sau sa te retragi cand duhneau personii pe la Copac. Dar nu mi se pare corect sa-l condamni pe Viq pt ca alege alta modalitate de reactie. Poate ca a sperat ca sunt personi care chiar ar putea intelege mai bine lucrurile (poate nu neaparat cei care si comenteaza, or mai fi si unii care doar citesc). Dar si fara asta, repet, varianta unei discutii argumentate, a unei dispute, a unei confruntari, este un bun si necesar exercitiu. Mie nu imi prea este la indemana varianta asta. Imi vine repede sa trag un perdaf, o injuratura si sa pun punct. Dar din comentariile lui Viq am avut cate ceva de invatat, mi-am mai lamurit niste lucruri si poate, voi reusi sa ma deprind si eu a argumenta mai mult (asta inseamna o solutie mai putin comoda, care cere efort, dar efortul l-as face in primul rand pt mine: informare mai complexa, necedare in fata adversarului, rabdare, nervi mai tari etc.)
  Am scris cu lungi pauze. Nu stiu daca voi ati mai comentat sau nu.
  Dar ceea ce am a va spune e ceea ce cred si o fac cu multa apreciere si prietenie pt amandoi. 🙂

 45. @Theo-nona

  Sunt de acord ca nemții să nu dea la nimeni.Chiar asta au făcut până acum prin intermediul unor bănci iresponsabile. Dar pot să investească ei înșiși în țările sărace, chiar și investiții publice cu titlu european pot să facă. Sunt prea naționaliști să-și scoată banii din țară, chiar dacă ar rămâne tot ei proprietari. De aceea proiectul european va suferi enorm.

  Pentru comparație, americanii au investit din greu în China, de aceea s-a ridicat China. Azi există pericolul ca China să le întoarcă spatele americanilor. Un astfel de pericol nu ar exista într-o federație europeană, între români și germani, de exemplu, cu tot trecutul furtunos..

 46. Dragă Mih
  Mai spun o dată şi gata:

  -Dacă am chef să văd ce se coace în laboratorul lui Felix mă duc la A3.
  -La copac vin să mă delectez cu spusele unor oameni cu mintea întreagă.
  -Nu mă interesează stilistica fără rezultat.
  -Dacă vreau să văd dispute mă duc la B1.

  Mai clar de atît nu cred că este nevoie să fiu.

 47. Cine e dispus sa investeasca 10 euro sa sustina Nasul Tv ?

  „..Vom scoate la vinzare 4000 de actiuni, incepind de saptamina viitoare, la pretul nominal !” (n.b. 440 ron)

 48. Tibi,
  Ok!
  Cred ca si eu am spus suficient de clar ce am avut de spus.
  Mai departe, sa dea Domnul sa fim in stare sa facem in asa fel incat sa auzim de bine!

 49. Buna ziua prieteni, va propun azi :

  MIORITICII SI VARANII

  asa obosit, cum pare Basescu, despre ce vorbim ?

  cum sa compari un om care a dus tara inainte cu doi panglicari care o scufunda ?

  macar ceva bun tot se face acum – o parte dintre noi vedem clar cealalta parte … o tot abuream cu mioriticul popor roman ce miroase a trandafiri

  nu, o buna parte dintre noi nu POATE FACE DISTINCTIA DINTRE BINE SI RAU
  pe langa acea parte, traiesc instigatorii, profitorii prostiei lor, varanii, fiinte fara scrupule si cruzi, ce se pot vinde oricarui da mai mult, dar care prefera sa se vanda unuia cat mai jegos, sau poftim – jegosului ii fac discount (ca seamana cu ei)
  Daca au cui sa se vanda – daca nu, oricum se manifesta la fel , e felul lor de a fi.

  in orice comunitate de romani vei merge – in diferite procente, vei gasi si pe cei ce nu fac distinctia intre bine si rau, precum si pe varanii anexati lor

  pe varani ii simti – nu sunt prosti, vorbesc tot timpul stereotip si agresiv, evident 100% impotriva bunului simt al omului ce poate distinge binele de rau, dar, daca esti atent, le auzi ceoflaitul din spatele vorbelor

  acest “ansamblu” – ceata mioriticilor, manata si exploatata de varani, e din ce in ce mai distinct, in fiecare comunitare … de acum. E rau. DAR E BINE ca sunt clar vizibili.

 50. isäilä,

  esti un besmetic, nemtzii dau tuturor, ce muncesc si nu furä,
  ce nu mint si escrocheazä.

  parolele si sloganele voatre sunt perimate,

  lenea si minciuna , trebuiesc combätute.

  golani ca Ponta SI CRIN-cretin, sä nu intindä mana,

  goläniile , lipsa de respect pt. cei ce au trimis vagoane
  de alimente si altele, nu sunt permise, dar uitate,
  nu s-a cerut decat sä munceascä si sä nu mintä

  haita rosie,, este minciuna si mafia romaneascä.

 51. @ Mih, 13:04,
  iti multumesc, m-am regasit in cuvintele tale, ca si cum eu le-as fi scris!
  Nu este prima oara cand mi se intampla asta, de cand ai venit la Copac mi s-a parut de multe ori inutil sa mai scriu ceva deoarece tu deja o scrisesesi in locul meu.
  Si eu, ca si Tibi, am protestat pe blog contra comentatorilor care imi erau indezirabili–Loda si Purli sunt cele mai bune exemple, ei ne-au jignit nu doar inteligenta si bunul simt, ci chiar ne-au determinat sa le raspundem violent si grobian uneori, asa cum se exprima astazi in Romania, si dinspre Romania catre Europa, cei doi idioti, Ponta si Crin.
  Ei insa sunt trasi de sfori de catre alti mafioti, daca nu raspund la comenzile sefilor ei stiu ca li se va taia capul fara sa li se mai ataseze apoi un fular care sa dea bine in poza.
  Nu ma mai lungesc,
  vreau doar sa iti mai spun inca o data, Mih, ca imi pare rau ca l-am mai suparat si eu pe Viq, de multe ori, facand pe gica contra.
  Si as vrea ca el sa ma ierte pentru asta.

 52. Luminita 🙂
  Multumesc pt cuvintele tale!
  Tot „fetele”, dragele de noi 😛 😀

 53. Luminita,
  Totusi, nu sunt de acord cu asta: ” mi s-a parut de multe ori inutil sa mai scriu ceva deoarece tu deja o scrisesesi in locul meu.”
  Ia sa faci bine sa nu ti se mai para inutil! 😀

 54. Mih, cred ca nu m-am facut bine inteleasa,
  voiam sa spun ca de multe ori m.-am regasit in cuvintele tale,
  sau veneam cu un link in varful mouse-ului si tu tocmai il dadusesi….intelegi?
  nu ca mi-ai fi luat tu locul, nu.

 55. Mih,
  adica imi pare tare bine ca esti cu noi la Copac.

 56. Luminita,
  Departe de mine gandul cu luatul locului (c-as fi gandit ca ai gandit asa…)
  Si mie imi pare bine si ca sunt si ca sunteti si ca suntem la Copac.
  Chiar ma gandeam cand si cum am ajuns aici: nu-mi mai aduc aminte, dar nici nu e important. Am revenit, am ramas pt ca ma regasesc in „noi”-ul de aici. Nu-i putin lucru!

 57. „…”mai devreme sau mai târziu, românii vor descoperi că, la fel ca în restul Europei, nu există o soluţie rapidă sau uşoară pentru problemele economice – mai ales atunci când aceasta implică scurtcircuitarea democraţiei”

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/washington-post-ponta-a-alarmat-guverne-ue-si-administratia-obama-270483.html

 58. „Tot fetele, dragele de noi…” 😀 😀 😀
  Mai ce va mai place sa va pisiciti… 🙄

  Luminita
  Ceea ce eu sustin este chestie de principiu. In forma aplicata.
  Efectele respectarii sau NErespectarii principiilor sunt importante pentra ca d’aia-s principii si nu tocana de ghiveci.
  Construirea zidurilor nu ii inchide pe ei afara ci pe noi inlauntru !!!!!
  Marile familii regale au degenerat rapid prin inmultiri incestuoase.
  E o lege a firii.

  Nu conteaza daca va exista vre-o schimbare de optica in mintea lor sau nu.
  Conteaza daca noi vrem/putem sa facem ceva pentru asta sau nu.

  Acei ce sustin prabusirea Romaniei sub USL si pe care noi ii consideram retarzi probabil ne considera pe noi retarzi la randul lor ca nu vedem … cine stie .. „descatusarea” de jugul capitalistilor !!! 🙄 🙄
  Poate avem noi dreptate si ei gresesc.
  Poate ei.
  Si poate nimeni, nici noi nici ei nu vom putea afla vreodata cine greseste si cine are dreptate daca suntem deopotriva incapabili sa intelegem CELALALT punct de vedere.
  Poate.
  Dar daca ridicam ziduri, asta nu mai e „poate”.
  E SIGUR.
  100%.

  Noi suntem infailibili ????
  Really ???
  Oare cat de mult am contribuit la incendiul catastrofic actual ce mistuie toata constructia Romaniei europene, prin bombardamentul sistematic asupra amaratelor alora de stingatoare portocalii, asa mici si vai de capul lor cum erau ?
  Nu stim. dar putem reflecta.
  Daca ajungem la concluzia ca NU a fost cea mai desteapta abordare, daca acceptam ideea ca suntem si noi oameni ce putem gresi, poate invatam sa fim mai receptivi. Iar asta da o sansa sperantei.

  Da, stiu. E cumplit de enervant.
  Dar cedarea ratiunii in fata sentimentelor se cheama „prostie”.
  Liiceanu/Plesu dixit 😀

 59. Luati de vedeti, calda
  Azi la CLuj

 60. „Când premierul României declară despre preşedintele suspendat că este „un nemernic”, „cel mai mare mincinos din istoria României”, „un scorpion care ucide totul în jurul său”, că „nu are ruşine şi onoare, are doar dorinţa de a nu ajunge în faţa justiţiei”, că „îşi joacă viaţa şi libertatea”, aşa cum a făcut-o Victor Ponta, vineri seară, ce reuşeşte să transmită, de fapt, este că de suspendarea preşedintelui atârnă toată cariera sa politică.

  Violenţa de limbaj denotă în acest caz nu agresivitate, ci disperare. Ponta ştie că dacă Băsescu nu va fi demis, el nu are decât o singură soluţie, să demisioneze. Ceea ce poate însemna încheierea definitivă a carierei sale politice, deoarece una este o demisie într-un context politic de rutină şi alta este una survenită ca urmare a unui comportament scandalos.”
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/testamentul-lui-nastase-ar-putea-decide-soarta-referendumului-270492.htm

 61. Germania pune tunurile pe Ponta
  http://live.nasul.tv/

 62. @clemycali , @mih,
  N-am nici eu vreo prea mare incredere in parlamentarii UDMR, electoratul lor este, insa, unul pro european. Nu cred ca ii vor ierta daca ii vor face europeni de mana a doua. Asta ar trebui sa stie.

 63. Eu cred ca vremea induioselilor de doi bani si a lucrurilor spuse pe jumatate – a trecut.

  De acum inainte trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, sa numim varan pe cel ce are comportament de varan, om pe cel care are comportament de om, prost pe cel ce e prost.

  Eu m-am plictisit de politete cu cei ce nu o merita.

  Voi mai fi atent si de bine voitor doar cu cei ce sunt curati. Pe ceilalti o sa ii ignor , nu inainte de a le pune eticheta de prost sau varan, dupa caz, dupa pozitia ocupata in lantul lor trofic.

  REPET : de acum sunt usor de vazut, s-au ales apele. Si cei dusi la taiere (numai ca nu sunt miei si atunci ii numesc prosti deoarece benevol se duc la taiere) , si pe cei care ii duc la taiere sau ii folosesc, traind pe spatele lor – NUMESC ACUM VARANII.

  Si oamenii decenti si buni se vad, pro sau contra lui Basescu, dar evident contra drumului tarii de acum.

 64. Cumva si noi toti suntem vinovati pentru ce se intampla.

  Atitudinea noastra pozitiva a fost luata drept slabiciune.
  Si varanii au ajuns sa controleze o majoritate intr-un fel ce poate duce tara de rapa.
  Si nici macar nu stim daca varanii insasi nu sunt controlati de altundeva.

  Cand noi faceam cantare Romaniei – ei isi montau cuie de otel la ghioage.

 65. Luminita

  Romaniei i se va suspenda dreptul de vot.
  Nu am nici o indoiala.
  Pentru ca daca asta ar fi fost probabil dupa actiunile antidemocratice ale USL, dupa luarile de cuvant din ultimile zile ale celor ce conduc acum tara pe verticala spre centrul Pamantului, sanctiunea e deja batuta in cuie.

  Chestia e ca la o asemenea masura nu s-a ajuns niciodata pana acum, fiind multe altele premergatoare cu care se putea pasa-mi-te gestiona acest gen de probleme.
  Dar nimeni nu a mai sarit parleazul in halul in care l-am sarit noi acum.
  Iar ceea ce e mai grav abia urmeaza.

  Pentru ca papitoii astia doi escaladeaza conflictul in loc sa-l tempereze.
  Iar asta va duce dupa mine la nedorita performanta de a fi prima tara exclusa dn UE.
  Am un articol scris despre asta de mai bine de o saptamana, de pe cand nime nu ajunsese cu temerile atat de departe, dar n-am vrut sa suprapun peste materialele lui Clemy.

 66. si..pentru asemenea momente merita sa raminem in UE!!!

  bucurati-va!

 67. Buna ziua copaceni!
  Sa revenim la realitate cel putin asa cum s-a relevat(adica realitatea)la manifestatia de azi din Cluj-Napoca.

  A fost o atmosfera electrizanta,o reeditare a celor petrecute in 2009 la prezidentiale.

  La tribuna purtatorilor de cuvant s-au reunit, solidar, toti sustinatorii democratiei si aparatori ai statului de drept:lideri PDL(E.Boc si organizatorul manifestatiei,TRU,Cristi Preda,V.Blaga) liderul „Noii Republici” Mihai Neamtu,crestin-democratii Papahagi,A.A.Pavelescu si liderul ICCD Mihai Razvan Ungureanu.(printre sustinatori i-am vazut si pe Sever Voinescu,Lazaroiu,Anca Boagiu,S.Barbu, Raluca TurcanR.,F.Alexandru).

  Atmosfera a devenit incendiara datorita inegalabilului Traian Razvan Ungureanu ca maestru de ceremonii.Excelenti au fost MRU,M.Neamtu,C.Preda,E.Boc.Papahagi si toti ceilalti vorbitori ,fiecare in stilul sau propriu ,dar cu numitor comun: apararea statului de drept ,pro democratie si pro Basescu.

  Presedintele ales a avut un discurs inteligent,fiind carismatic ca de obicei.A multumit ardelenilor,clujenilor, dovedind o sincera emotie ,insuflandu-ne incredere in victorie.

  Nu pot spune exact numarul participantilor:La inceputul discursurilor TRU anunta 15.000 ,urmand sa mai vina din judete.

  Un moment inedit:: s-a aprins „Flacara democratiei ,ce va fi purtata de tineri prin tara pana-n ziua de 29 iulie.

  V-am scris succind- la cald- tot ce am trait in aceasta zi memorabila. 😆 😆 😆

 68. Viq

  Mulțam pentru link. Nu-l văzusem. Cam așa va suna și disperarea celorlalți peste puțin timp cînd noi ne vom fi obișnuit deja cu ea.

 69. Doruletu’posteaza pe FB imagini de la miting.

 70. Cristian

  Sustinerea statului de drept inseamna …. sutinerea statului de drept.
  Nimic peste.
  Orice abuz in numele statului de drept incalca ..regulile statului de drept.

  Despre ce alta atitudine „pozitiva” putem fi invinuiti ?

 71. Viq,
  totul se bazeaza pe majoritati. eu m-am surprins , mai ales in ultimii ani, trecand de la mine – fiind ingaduitor pana intr-acolo incat s-a dus naibii educatia ce trebuia sa o fac, pana la urma

  in acest sens spun ca atitudinea prea concilianta face loc excesului celor care nu respecta nimic si ajung, incet-incet, sa strice majoritati

  cum altfel ne explicam penalii pusi la primarii, votati de oameni? cum ne explicam modelele becali si columbeanu?

  eu, cel putin, o sa incetez sa le mai suflu in coarne la cei prosti – deoarece este nociv si pentru mine (uite unde suntem) dar si pentru ei

  bineinteles, cu respectarea regulilor statului de drept, lucru ce l-am facut de cand ma stiu si il voi face, datorita eficientei, intotdeauna

 72. Cristian

  Interesant ! 🙄

  Taranii il vor pe nebunul satului primar in proportie de 80%.
  Cum rezolvam asta ?
  Pe mine ma depaseste.
  Chiar as fi curios.

 73. Oamenii din orice parte a ţării vor alege cum aleg dacă şi numai dacă dezinformarea îşi face efectul prin toate mijloacele posibile, inclusiv blogurile.
  Dacă sătenii sau alte categorii de cetăţeni, nu au acces la bloguri (sau la alte mijloace de informare), se vor lăsa influenţaţi de cei care au acces şi care fie se lasă la rîndul lor manipulaţi, fie sunt chiar ei, manipulatori, vom culege şi de acum înainte, rezultatele de la alegerile locale recent încheiate.
  În lumina acestor alegeri a fost posibilă declanşarea puciului: aceşti indivizi s-au simţit legitimaţi de votul popular, chiar dacă alegerile locale NU reprezintă voinţa politică a electoratului.

 74. Da, statului de drept si democratiei! Nu USL-ului si slugilor sale!

 75. Repet: clica pucistă care conduce acum România este nelegitimă şi orice părere contrarie poate fi exprimată pe blogurile specializate în dezinformare.
  Şi mai spun odată: şopîrlarii nu postează aici pentru cei care au curajul de a intra în arenă la discuţii; aceştia postează pentru cititorii tăcuţi ai blogului. Pe aceştia vor să-i convertească şi după cum observăm cu uşurinţă, au cam reuşit.
  Despre asta vorbesc eu. Nu sînt înţeles? Asta E!

 76. MARGA KGB- ATRIBUIE RELATZIA CU EU LUI ILIESCU:

  MARELE BINEFÄCÄTOR

  SÄ NU TRANTESTI CU DINOZAURUL COMUNIST DE PERETZI:

 77. Mulțumesc Dora pentru videoclip! 🙂

 78. Viq, Dora 🙂
  Multumiri pt videoclipuri!

 79. Crin preşedinte – fie şi interimar? OMG! Deşteaptă-te române.

 80. Tibi

  Omule, ai un fix !!!!

  daca o luam pe poteca asta, cetitorii tacuti ai blogului au nu doar dreptul teoretic-steril sa aleaga ci si posibilitatea concreta.
  Intre ce zice Brafta-tipul ala, intre ce zice Clemy, ce zic eu si mai cu seama si ce zici si tu.
  Iar tu zici rau.
  Interzicerea cuiva nu este de dorit.
  Asa cum si TVRul e de blamat pentru ca le umple mintile oamenilor cu adormila ala dar scoate tot ce spune/face Basescu.
  N-om fi noi buricu’ democratiei dar nu poti pretinde ca cineva sa te aprecieze in timp ce faci ceea ce condamni. E absurd.

  In mod firesc daca argumentele tale sunt mai clare, mai logice si rationale, ele vor confirma cu forta concluzia la care ajungi.
  Daca argumentele „soparlelor” sunt mai bune decat ale noastre, ei atunci da, avem o problema.
  Eu nu simt ca as avea o problema in sensul asta.
  Tu ai ?

  Oare decat sa porti polemica asta cu mine nu ar fi fost mai inteligent sa demontezi ceea ce ti se pare tie ca e eronat in mesajele soparlelor ?
  Si de buna seama ar fi fost mai constructiv din toate punctele de vedere.

  Oricum eu nu mi-am arogat dreptul de veto niciunde.
  Mai sunt cel putin trei admini care-ti pot canta in struna daca ei cred ca e bine.
  Poti desigur sa-ti exprimi nemultumirea ca mai exista si alte pareri, e chiar de dorit ca in definitiv e si asta o parere 😀 , da sa intri hodoronc-tronc pretinzand ca esti musafirul VIP si sa ceri atat de insistent si imperativ ceva care nici macar nu cred ca e corect, este mai mult decat deplasat.
  Cu asta am incheiat subiectul.

  trec la predicat 😀

  Dora
  Multam pentru clip.
  Gasisem si eu ceva dar era doar un fragment.
  Trebuie sa recunosc ca dupa ce-l ascult parca nu mi se mai pare totul pierdut.
  Parc-as zice ca sanse sunt !!!!

 81. Theo Nona

  Are dreptate martafoiul.
  Relatia cu UE se datoreaza lui Iliescu.
  Si arata in halul in care arata…..
  ….nu l-ar mai rabda pamantul.

 82. Filadel,
  Mon Dieu! Comment vous le blaguerez!

 83. VIQ
  Omiţi cu bună ştiinţă mesajul principal pe care îl dau: nocivitatea unor indivizi.
  Vrei şă redau comentul tău prin care l-ai trimis la plimbare pe purlingar?
  Atunci păreai exasperat.
  Acum, eşti exasperat că am intuit înaintea ta nişte lucruri elementare şi că am avut dreptate? OK!
  În treacăt fie spus, dacă eu am o fixă dovedită a fi benefică, fixa ta de a te conversa cu aceştia, nu denotă decît dorinţa ta de a-ţi expune în toată splendoarea posibilitatea de a demonstra nedemonstrabilul: putinţa de a-i convinge pe cei deja convinşi, de contrariu.
  În rest, toate cele bune, prietene, căci eu aşa te consider, indiferent ce crezi tu despre mine. 🙂

 84. Doar pentru conformitate:
  „Purly

  Mars d’acilea, ca am niste draci de intri la pierderi colaterale in regim preferential.
  Da, sunt de acord ca fara sa gasim suficienti oameni intregi la minte care sa inteleaga ce se petrece, Romania este terminata. Noi suntem prea putini momentan sa putem face ceva. SI avem nevoie de orice mana de ajutor pe care o putem gasi.
  Dar trebuie sa fiu de acord si cu faptul ca dovedesti zilnic ca tu nu te poti numara printre recuperabili. Ca o faci pentru ca esti parte din sistem sau esti pur si simplu prost, chiar nu importa. Dar daca dupa toate cele ce se petrec acum nu esti in stare sa te trezesti la realitate, nu meriti timpul consumat.
  Nu poti gasi perle in toate scoicile. Unele sunt pline doar cu materia aia gelatinoasa si usor scarboasa…..
  A ma apuca sa mangai una d’asta, sa o descant si sa-i cant din Porumbescu sperand ca o sa creasca o perla acolo, este cea mai elocventa dovada ca m-am ramolit.

  Sunt mai mult decat deschis dar am si eu limitele mele.
  Avem nevoie de oameni care sa vrea sa asculte, sa vrea sa inteleaga, sa vrea ceva mai bun in tara asta, nu sa o distruga.
  Nu e cazul tau.

  Cand lucrurile vor reveni la ceva cat de cat normal, poate vom avea timpul necesar sa mai filosofam pe marginea prapastiei, dar asta este tot mai putin probabil.
  Daca cele mai mari jogodii din istoria contemporana stranse sub steagul USL vor duce dezastrul pana la capat, eu mi-am pierdut tara.
  Imprejurare in care faptul ca am pierdut un amic opozant va conta fix zero.

  Pur si simplu ati inceput razboiul.
  Nu va mirati acum ca se lasa cu victime.”

 85. bună seara tuturor!
  astăzi vă aduc o poezie preluată de pe internet…

  SCRISOAREA VI
  – scrisoarea a 6-a a lui Eminescu a fost descoperita recent de catre DNA si se pare ca fusese ratacita printre “Meandrele concretului”

  Un doctor, dintre acei cu masterat italian
  Si cu zambetu-i sarcastic, genul iliescian,
  La guvern isi cheama sleahta ca sa coaca un mic plan,
  Cum sa scape el poporul de „blestemul de Traian”.
  Si cum sta el cu privirea atintita spre nea Nelu,
  Ii veni pe loc ideea cum sa-l demita pe Chelu’:
  – Sapte pasi tre’ sa parcurgem, isi spuse in sinea sa.
  Nu-mi pasa ce zice-Angela, eu sunt Zeu in tara mea.

  Usa insa se deschide s-intra ca un uragan
  Tipul ce-a avut tupeul sa-l lege pe Adrian.
  – Tu esti Traian? – Da, dottore! – Am venit sa te demit.
  Cate nazuri de-ale tale, crezi ca pot sa mai inghit?
  – Orice gand ai, draga Victor, si oricum vei fi primit
  Cat nu incalci Constitutia, eu iti spun „Bine-ai venit!”
  Despre partea cu demisia, as vrea sa mai reflectezi.
  Vrei ca-n vazul Europei prin spate sa ma linsezi?
  Ori vei vrea sa faci intoarsa, ca un PSD-ist de soi,
  Sa ne-arati ca tie-ti pasa de cursul Leu – Euroi.
  – Cum? Cand tara ma doreste, a ma-ntoarce crezi ca pot,
  Ca baronii ce-mi fac umbra, sa se-mpiedice la vot?
  O, tu nici visezi, Traiane, cati in cale mi s-au pus:
  CCR-ul, DNA-ul, eu pe toti mi i-am supus.
  Tot ce sta sub semnul legii, imi mananca-acum din mana,
  Si cei cu predicativa de la teza de romana.
  De la savanti si directori, pana la dactilografa
  Au venit la mine-n turma, ca le-ai luat un sfert din leafa.
  Crezi ca lor le pasa-acum de consiliul european?
  Ei nu vor decat sa muste o bucata de Traian.
  Vor sa curga sange rosu pe a tarii-ntinsa glie,
  Ca sa scape Romania de „ciuma portocalie”.
  Si de crunta-mi vijelie tu te aperi cu Merkel?
  Crezi ca eu o sa ma-mpiedic de un presedinte chel?
  – De un chel, da, Victor draga, caci chelul ce-l ai in fata
  Te-a-nvatat sa bei Glenlivet cu doar 3 cuburi de gheata.
  De-o fi una, de-o fi alta, eu doar legii ma supun,
  Iar daca legea-ti e stramba, nu-ti voi fi carne de tun.
  Eu doar apar tara asta, apar si democratia
  Si nu voi lasa sacalii sa muste din Romania.
  N-avem prosti sa ne sustina, dar purtam un brav stindard
  Care nu se-apleaca-n voia-ti, comunistule bastard!

 86. E nu ca ma apuca…….
  Tu tii mortis sa ma enervezi.
  sau vrei sa verifici nivelul de presiune la care basculez ?
  😀

  Da, i-am trimis .. e adevarat.
  Si pe el si pe Loda.
  Si a fost incorect.
  De unde se poate trage concluzia ca si nervii mei sunt din material uman. 😀
  (Fapt pe care e bine sa-l notezi, sa nu fii surprins Doamne feri’….;) )

  Oamenii nu au fost vulgari, licentiosi, nu au folosit atacuri la persoana.
  Dupa toate regulile nu am avut un motiv viabil sa-i dau afara..
  Drept pentru care nu i-am dat.
  Le-am cerut doar.
  Intr-un vocabular poate mai vulgar decat al lor, i-am rugat sa iasa din peisaj. De buna voie.

  Iar cel putin Loda precum bine vezi s-a conformat. Ceea ce demonstreaza ca are suficient bun simt.

  Si tie ti-am cerut sa nu ma mai bazai cu prostiile astea si te incapatanezi.
  De luni de zile.
  Iar faptul ca nu te tratez cu aceeasi moneda poate nu e o nota buna la adresa mea.

  Discutia pe subiectul asta nu are nimic constructiv intr-ansa si cum tu o tii langa, voi fi nevoit sa te ignor.

  Pentru asta insa va fi denun mare ajutor ca in comentariile tale sa nu ma mentionezi in nici o forma.
  Daca o vei face iti voi fi recunoscator.
  Daca nu, nu. 😀

 87. servus, psi 🙂
  super poezoiul!

 88. tibi, este cu copy paste, că tot se poartă… dar nu ştiu cine e autorul, nu se specifica unde am întâlnit-o! am lăsat-o şi la carmen! 😀 sigur o să-i placă şi ei.

 89. Dora,
  exceptional mitingul de la Cluj si discursul Presedintelui Basescu si atmosfera absolut fantastica.
  Admirabili sunt ardelenii.
  Si ideea cu Flacara Democratiei mi se pare foarte buna.
  Iti multumesc pentru film.

 90. Ca să încheiem discuţia: loaza a jignit permanent întreaga comunitate a copacului (nu pot să vă las aşa, de capul vostru să vă bucuraţi), humoralul a atacat direct la persoană ( pe dora şi pe Clemy) purly s-a simţit dator să se simtă superior şi să ne jignească.
  N-ai fost pe fază? Nu-i nimic.
  Ia-l pe brătfălean în colimator şi convinge-l 😀 Baftă!

 91. psi,
  am preluat si eu Scrisoarea a VI-a si am dus-o mai departe.

 92. psi
  eu mă mut cu comenturile momentan, la Carmen. 🙂
  şi cred că vei fi mult mai bine primită, la nora
  http://noradamian.wordpress.com/

 93. poate eu am sarit o data calul in mod neintentionat, enervat de ce se intimpla in Ro,

  dar in rest constat ca psi este f.f.f. bine primita in copac!

 94. nu văd motivul pentru care psi, nu ar frecventa şi blogul doamnei Nora.

 95. Deceptie!
  Moderata…
  Si chiar am crezut ca pot fi de folos.
  Dar nu greseste cine da.
  Si nici cine nu primeste: inseamna ca nu avea nevoie.
  Inseamna ca nu am motiv de deceptie.
  Ce-mi veni?

 96. Tibi,
  vrei sa sugerezi ca de fapt @psi nu ar sti pe ce lume traieste, trebuie sa ii calauzesti tu pasii prin blogosfera?
  Sincer, mie nu mi-a facut impresia asta, ba chiar e binevenita si bineprimita prezenta ei printre noi, la Copac.
  Mai lasa si tu ranchiunele, chiar te rog!

 97. Bine-nțeles! Azi avem fericita ocazie să fim bine primiți peste tot.

  Eu mă voi concentra, dacă nu vă supărați, pe presă zilele astea ca să pot să vă aduc ce mi se pare mai important.

  De asemenea atît în partea dreaptă cît și în cea … stîngă aveți link-uri către ce ni s-a părut nouă important de citit. Unele au și o descriere scurtă cu ultimele articole la zi.

  Citiți-le! Fiți informați cît mai precis. Asta e una dintre armele cele mai importante de luptă împotriva minciunii omniprezente în declarațiile semioficiale ale puterii roșii. Cealaltă este desigur unitatea. 🙂

 98. Eu va doresc o seara cat mai placuta cu putinta, am sa ies cateva ore de pe net.

 99. Bine lumi, bine
  Ce-am avut de spus, am spus ca întotdeauna: limpede.
  Şi fără să regret ce-am spus, ulterior, decît dacă a fost cazul, punct.

 100. Mih, psi, luminița

  Sufletul sus! Toată lumea e primită și ascultată pe blogul acesta. Brăhtăflean e exemplul. Loda are bun simț să nu mai comenteze aici fiindcă Ponta și Crin i-au luat argumentele și s-au șters cu ele la fund după care le-au afișat, așa șterse, la Hantena3. Îi respect pudoarea și înțeleg jena cu care se confruntă. Asta înseamnă că are conștiință și asta n-o lasă să doarmă noaptea.

 101. Ups! Mi-a dat spanacu-n foc tocmai cînd mă dădeam mai deștept pe blog!
  Nevastă-mea caută bîta de baseball.
  Am pus-o bine, nu vă speriați. 😆

 102. Loaza conştiinţă? Ha! Pe ce lume trăiţi? Loaza jubilează. 👿

 103. În seara asta la girafă:

  – Unde sînteți ghilimelelor? V-ați topit?
  -Nuuuu! Comentăm pe blog-uri și dăm LIKE pe FaceBook!

  Ăștia sîntem. Duri, principiali, contondenți. Merituoși, aș putea spune, pentru ceea ce ni se întîmplă.

 104. Ionut Popescu

  Becali a declarat ca pleaca in Australia daca Basescu se intoarce la Cotroceni; Crin se retrage din viata politica; Ponta nu se simte nici el prea bine ! E incredibil cate se pot rezolva cu un simplu NU la referendum: se curata tara de lichele…

 105. Imi pare bine ca v-a placut linkul (MIH,luminita,viq),nu in aceiasi masura lipsa catorva vorbe despre atmosfera datatoare de speranta,transmis de toti liderii prezenti.

  Ceea ce am incercat sa transmit :prima actiune concreta a Dreptei de curand constituita isi face auzita vocea in spatiul politic si civic. Moment important pentru bataliile politice ce se anunta a fi contondente. 🙂

 106. Pingback: Bula zilei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s