Pădurea de stejari

“Nu pot să zic că sunt mândru că sunt român …. ” – Spunea cineva.
“Nu pot să zic că sunt mândru că sunt român, pentru că a fi mândru implică existența unui merit personal. Nu pot să fiu mândru că plouă afară, așa cum nu pot fi mândru că sunt român, pentru că nu am niciun merit pentru asta.”

Hmm ! 🙄
Fair enough !
Atunci nici rușine nu ar trebui să ne fie.
Ce treabă am eu cu clanurile românești organizate ale hoților de buzunare ce se pregătesc pentru … Olimpiadă 😀 cărora Daily Mail le dedică două pagini ?
De ce să fiu mândru că Nadia poartă acum feștila olimpică în capitala britanică ?
Cu ce am contribut în bine sau rău la toate astea ?
Cu nimic.
Atunci DE CE mă apucă fie furia fie bucuria de om prost la unele și/sau altele ???

Pentru că mă simt reprezentat.
Nu are neapărat legătură acțională logică, de tip cauză-efect, este vorba de ce SIMT !
Mă simt reprezentat de șatra de țigani puși pe furat în Londra ca și de șatra de bandiți puși pe distrus România.
Și NU VREAU să fiu reprezentat de ei. Pentru că eu știu că eu nu sunt ceea ce ei arată lumii.
Eu nu am furat niciodată din buzunare și nu mi-am copiat lucrarea.
Am muncit pentru fiecare bănuț toată viața și, fără a fi bogat, tot ce am e obținut cinstit.
Am conceput și scris, și rescris, și refăcut, și modificat lucrarea până am început s-o visez. Am scos-o la imprimantă și am legat-o personal.
La una, îndrumătorul meu, pe care nu-l cheamă Năstase, (nicăieri) mi-a spus fransh :
Este una dintre cele mai proaste, (poate chiar cea mai proastă) lucrare din punct de vedere al tehnoredactării pe care am coordonat-o. Tu ai bătut-o ?
– Da. E prima dată că folosesc calculatorul. N-am avut bani s-o dau la cineva care se pricepe să mi-o aranjeze.
– E în regulă. Ceea ce este important e altceva. Conținutul îmi place ……….
Și atunci DA !
Mă simt reprezentat corect de Nadia care știu că nu și-a trimis clona la exercițiul de la sol iar pe cel de la paralele nu l-a xeroxat după vre-o revistă, iar asta mă face să mă simt bine.
Și NU mă simt reprezentat corect nici de hoții de buzunare din capitala britanică nici de cei care fură țara de la Carpați la Marea Neagră. NU VREAU să fiu reprezentat de ei.

Dar ce pot face dacă milioane și milioane de conaționali se simt corect reprezentați de aceste scursuri sociale ?
Să le explic ?
CE ?
Dacă și ei fură, mint, copiază, dorm la slujbă …… ei se simt corect reprezentați. Și asta nu poate fi schimbată prin vorbe, nu ține de ideologie, nu ține de politică și nici măcar de nivelul intelectual și/sau pregătire profesională. Oamenii ăștia reacționează pavlovian la pomeni electorale, la promisiuni demagogice, la manipulări grosolane.
Ce am eu de explicat ?
Nu am nimic nou de arătat. Ei cunosc realitatea.
E posibil să fie cineva care să nu știe că în doar câteva zile, sub conducerea noilor lideri artificiali, Ponta și Antonescu, România a făcut un salt uriaș în adâncime din rândul statelor civilizate ?
Nu este posibil. Dar interpretarea este diferită. Cei ce se simt reprezentați de derbedeii ce conduc acum destinele tarii, consideră că NU aceștia poartă vina. Sunt vinovați Băsescu, Merkel, Macovei, Barosso, …. ORICINE altcineva dar nu cei reali.
E posibil să mai existe cineva care să nu știe că încercarea de îndepărtare a președintelui ales democratic s-a făcut încălcând flagrant Constituția și legile țării ?
Nu este posibil. Dar consideră că aceasta se justifică pentru că nu vor ei să rămână Băsescu președinte până își termină mandatul conform legii. Dacă nu-ți place ceva, din punctul lor de vedere poți încălca legea. Sunt oameni cu vârsta biologică în zona maturității și cu vaccinurile la zi.
Ce am eu de explicat aici ?

Nimic.

Sper doar că cei care trăiesc în universul meu, care folosesc aceeași scară de valori, care își trăiesc viața pe aceleași principii, să fie mai mulți decât cei care se simt reprezentați de o clică de mafioți.
Iar în alegerea lor (a noastră de fapt) să mă simt corect reprezentat și eu.
Ca o pădure în care sunt și fagi și arțari dar dacă majoritatea sunt stejari, e o pădure de stejari.
Dacă noi ăștia om fi mai puțini decât cei ce se simt reprezentați de hoți, va trebui să acceptăm că suntem niște stejari rătăciți într-o pădure de altceva.
Și să sperăm că după alte decenii și decenii în care alte semințe vor fi mai puține decât ghindele, pădurea să arate altfel.

Este posibil să fie printre cei de altă frunză, stejari dar nu și-au dat seama că cresc strâmb pentru moment ?   Nu e imposibil. Poate asta ar fi de foșnit în pauza de o bere duminicală.

O duminică relaxantă tuturor.

Viq

102 responses to “Pădurea de stejari

 1. salve,

  foarte corect!

  toti cei cu muste pe cap voteaza usl-ul,
  – securistii in primul rind, caracatitza care s-a trezit din nou la butoane cu voiculescu in frunte si care a pornit si mai abitir masina de propaganda goebelsiana & stalinista,

  carora se adauga toti cei care traiesc prin pile, prin nemunca, prin turnatorii, prin lichelisme,
  intra aici si cei care au pensii de boala fara sa fie bolnavi,
  proaspatii picati la bac si cei de anul trecut, fie ca au copiat ca ponta, fie ca nu au invatat
  (dar printre ei mai exista unii elevi care recunosc ca nu au invatat),

  foarte multi, citeva milioane!

 2. Dan-Radu Zatreanu 11:56am Jul 22
  ANUNT IMPORTANT:
  Pe cei care vor să participe ca observatori la Referendum din partea unui O.N.G, ii rog sa-mi trimita un mesaj . Prezența observatorilor este foarte importantă pentru a supraveghea corectitudinea desfășurării procesului de votare , a modului de numărare și centralizare a voturilor, mai ales ca in fiecare sectie vor exista 5 reprezentanti ai lor fata 1 reprezentant al nostru. Observatorii vor trebui să asiste la desfășurarea procesului de votare pe toată durata acestuia, dar mai ales să fie atenți să nu se comită fraude în perioadele critice , cum ar fi orele 21-23, când lumea este deja obosită și atenția este scăzută sau cand reprezentantul Pdl este iesit din sala. De asemenea , este nevoie de observatori pentru a se preveni fraudele ce se pot comite prin turism electoral , adică votarea pe liste suplimentare de către cei din alte localități. Observatorii trebuie să solicite copii după listele suplimentare. Deasemenea pe parcursul desfăsurării procesului de votare, obsevatorii, dacă constată fraude pot face sesizări sau pot suna la 112. Instructajul il voi efectua personal. Astept solicitarile dvs sau ale prietenilor dvs.

 3. a ramas batut in cuie votarea pina la ora 23??

 4. Viq,
  Nu-mi vine nici sa mai adaug ceva la ce ai scris, nici sa tac cu totul.
  Asa ca spun doar atat: chapeau, batrane! 🙂

 5. @Viq, desi aduce tristete, reflectia ta este realista. Daca privim la anii scursi din 1990, este opinia mea, o tot mai mai promitatoare stare de normalitate a inceput sa vina dupa 2004. Stiu, se leaga de Basescu, asta este adevarul. Ceea ce fac pucistii de cateva zile/saptamani, avand sustinerea media – in majoritatea acesteia – dar si a acelei populatii care isi vede viata in modul descris de tine poate provoca deznadejde. Eu raman optimista, chiar daca Basescu (si prin asta noi) o sa fie infrant acum. De va fi sa fie, va muri in picioare, ca un STEJAR, iar sacrificarea lui (nu melodramatizez – amintiti-va de efectul mortii lui Coposu (1995) in alegerile de un an mai tarziu) o sa schimbe evolutia politica din Romania. Sigur, intrebarea este cand!
  P.S. Iesim la vot,eventual, dupa ora 21?
  @Skorpy, sa vedem ce decide CCR, Marti, 24 iulie.

 6. Skorpy
  Dupa USL, probabil ca da.
  PDL a depus contestatie la CCR.
  Am inteles ca CCR urmeaza sa se pronunte (marti?)

 7. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog and commented:
  De acord cu fiecare literă. Felicitări, VIQ!

 8. Viq,
  chapeau bas, batrane!

 9. skorpion,
  lada!

 10. Ziua bună
  Pe fb a circulat o altă vorbă:
  eu sînt mîndru că sînt român. Nu sînt mîndru că şi alţii sunt.

 11. Tibi,
  :D, corect!

 12. Salve tuturor! 😀

  Viq
  Ai plagiat un text pe care nu l-am scris niciodată. 😆

  Putem spune orice despre toate categoriile de alegători din România dar nu putem spune că nu știu despre ce este vorba în aces caz. Nu pot să cred așa ceva în perioada în care am avut cea mai mare libertate a presei și cea mai mare libertate nesățioasă la cumpărat plasme.

 13. lumi,
  ok, viceversa este tot adevarata
  🙂
  lada

  SI DACA TRAIAN BASESCU – PRESEDINTELE ALES IN MOD DEMOCRATIC – NE ROAGA SA MERGEM LA VOT,
  NOI CE FACEM????????

  si eu am spus ca nu merg,
  ca boicotez,
  ca nu vreau sa dau legitimitate unei lovituri de stat,
  ca ar trebui sa ii scriem si lui Barosso si UE,
  sa-i explicam ce este cu lipsa sustinatorilor TB la referendum,

  dar acum am mari indoieli…..

  nu stiu cum este mai bine!

 14. Aveți aici detalii despre Ion Manea PNL:

  http://networkedblogs.com/A9Ckb

  Jegosul ăsta cu haita lui uselistă au smuls la Orșova flacăra democrației din mîna celui care o purta și a aruncat-o în Dunăre.
  Cam asta-i atmosfera în care noi cică mergem să votăm. Ca să ce? Să se umfle Ponta-n gușă că a avut prezență record la referendum?

  Ce? Mai există cineva pe acest blog sau în România care nu crede că vor frauda mai presus de imaginație?

  Ponta, NU sînt prostul tău, bă, vită-ncălțată!!!!!!

 15. Mă plagiez de la Teofil
  „Vă salut!
  Eu sînt sută la sută hotărît: boicotez NU votez.
  Poate să se întîmple săptămîna asta orice, inclusiv să pornească războiul atomic, nu-mi mai schimb punctul de vedere. Ceea ce se întîmplă acum în România este o lovitură de stat, mascată de pucişti într-un referendum, referendum convocat ILEGAL de preşedinţii aleşi ILEGAL ai celor două camere ale parlamentului, în urma suspendării ILEGALE a preşedintelui ales, Traian Băsescu.”
  Ups, a ieşit plagiat cu ghilimele. 🙂 .

 16. Boul ăla de primar din Orșova le-a interzis tinerilor să intre în oraș. Totuși și-au recuperat-o și-au plecat spre Craiova.

 17. Filadel
  Am văzut la tele. Am închis televizorul de nervi.
  Începînd cu 30 iulie a.c. mă aştept la tot ce este mai rău din partea puciştilor.
  Rău de tot va fi, pentru că lupta a devenit una pentru existenţă: ori spre putinizare conduşi de ei, ori democraţie şi mersul umăr la umăr cu lumea civilizată.

 18. Skorpy,
  Cel mai bine ar fi sa fim uniti. Si multi. Cei mai multi…
  Nu stiu daca „cel mai bine” este posibil.
  Putem incerca…
  Putem afla…

 19. Iesiti in strada cu mesajul:
  BOICOT = SPUN NU PUCIULUI USL
  BOICOT = IL SUSTIN PE PRESEDINTELE ALES

 20. semnele dictaturii incep incetisor dar sigur…
  inca la nici 2 saptamini de la instaurarea lui ponta s-au vazut primele semne,
  apoi tot mai tare,
  acum cu flacara democratiei…inseamna ca ii deranjeaza teribil chiar si niste simboluri nevinovate…este ca in filmele alea sf cind le arati crucea 🙂

  democratia cu astfel de oameni este in real pericol.

  de fapt este vorba de hoarda de securisti batrini si tineri care vor sa puna laba pe Ro de peste 22 de ani si acum au o ocazie buna, creata tot de ei prin suspendarea nazisto-stalinista in 36 de ore a unui presedinte ales in mod democratic intr-o tara membra UE & NATO.

 21. Urmăriți gestica lui Ponta:

  Nu mai contează huiduielile!

 22. Mih 13,51
  Corect! Asta este calea!!!

 23. am observat la ponta ca atunci cind este nesigur, enervat, atunci ii chitaie vocea. Si acum la intrebarea daca a fost deranjat de huiduieli a chitait ~pe mine??~

  😛

 24. BOICOTUL înseamnă NU. Înseamnă NU la ambele întrebări ale puciștilor. Nu eu i-am rugat să mi le pună!
  http://sareinochi.com/2012/07/22/boicotul-inseamna-nu-inseamna-nu-la-ambele-intrebari-ale-pucistilor-nu-eu-i-am-rugat-sa-mi-le-puna/

 25. vezi ca este o disfunctie semantica in partea asta de text: „E posibil să fie cineva care să nu știe că în doar câteva zile de conducere de stat sub Ponta și Antonescu, România a făcut un salt uriaș în adâncime din rândul statelor civilizate ?
  Nu este posibil. Dar interpretarea este diferită. Cei ce se simt reprezentați de derbedeii respectivi, consideră că NU aceștia poartă vina. ”

  O judecata insa corecta, te-as intreba daca vezi o solutie si care ar fi apropos de referendum si campanie?

  Mi-a placut mottoul selectat 🙂

 26. Salut !

  Abia acum am prins inca o fereastra sa intru un pic.
  O sa ma duc sa corectez si postarea pe unde am vaduvit-o de litere si sens, ca am scrisat-o in graba, din mers.
  revin

 27. So….
  Scorpy

  Aceasta ete marea noastra problema.
  Avem deseori impresia ca ne luptam cu o clica de ticalosi, cu un grup de politruci, cu o gasca de hoti.
  Nope.
  Acestia REPREZINTA o parte a societatii romanesti.
  O „buna” parte care nu e tocmai buna.
  Nu putem lupta numai cu reprezentantii respectivi ignorand multimea reprezentata. Conceptul democratic fin unul din motive, dar cel mai important e ca nu vom rezolva astfel problema. E ca si cum ai vrea sa schimbi soiul copacului taindu-i din frunze.

  Daca vrei sa-l schimbi in profunzime trebuie umblat la radacina, in sol. Multe popoare au reusit grefarea unor altoiuri pe trunchi, ceva mai sus de primele straturi sociale. Intelectuali, antemergatori, vizionari, sau pur si simplu scoliti „dincolo” si cu o alta viziune despre vizuina.
  Vezi pasoptistii.

  Cu cat clamam mai puternic principiile democratice cu atat mai abitir trebuie sa ne focalizam pe straturile primare.
  Omul de langa tine !
  E greu ?
  Da.
  Presupune o rabdare de inger si o perseverenta de diavol.
  Dar asta e calea care ne scapa.

  Never worry about numbers.
  Help one person at a time,
  and always start with
  the person nearest you.”
  Mother Teresa

 28. Fil

  este cel mai destept lucru pecare il pot face cei doritori cu adevarat sa sprijine poporul roman.
  Implicarea activa in pastrarea corectitudinii referendumlui.

 29. Salut dragilor! 🙂

  Viq, prietene, las-o așa scrisă la prima „simțire”!
  E dureros de adevărată, și eu mă simt un rătăcit printre cei de acum.
  Dacă mă port cum am fost învățat în cei șapte ani de acasă, sunt luat drept fraier. Când intru în jocul lor, îi bag în boale pentru că lipsa „exercițiului” nu m-a învățat cu dozajul ripostei. Așa că cel mai ades stau în cochilia mea…
  Un exemplu:
  De câteva săptămâni, un vecin mă „terorizeaza” cu programul de manele captat la o nuntă în sat și înregistrat pe „scula” lui tocma’ adusă din Spania. La rugămintea mea de a mai reduce sonorul, mai ales după ora de culcare, tipul mi-a răspuns cu o uimire bovină: «Da’ e frumoase și place la lume!». Când i-am returnat-o că nu poate nu place la toate lumea, el mi-a răspuns cu ceva de genu’ fiecare ascultă ce-i place!
  Atunci am pregătit și eu două colaje: unul cu muzică „percutantă” deschis de motivul muzical Zaratustra de Richard Strauss, continuat cu pasajele vibrante din simfoniile lui Beethoven și cu ritmurile electronice din Michel Jaree, Vangelis și Oldfield, celălalt cu muzică de relaxare gen Chi Mai al lui Moricone, cu pasajele cosmice de Jaree și Vangelis, cu fragmente din baladele irlandeze ale lui Oldfieldși din muzica micului vrăjitor japonez al sunetelor Kitaro, toate „scuipate” prin boxele sistemului audio cât două birouri ale lui Junior II, depozitat provizoriu aici la țară…
  …discotecă, nu altceva!
  Prima ripostă am primit-o de la Mme Old, da’ nu se pune!
  Apoi ipochimenu’ vizat a venit să mă întrebe dacă aia e muzică și cine o ascultă.
  S-a uitat ca bou’ când i-am spus că „cam un sfert din lume”!
  Astea sunt „tufele” noastre și cu ăștia am intrat in Europa secolului XXI ❗

 30. Miami

  Am incercat sa reformulez.
  Eram aproape sigur ca sunt chestii de mantuiala. De regula mananc litere sau pun in plus 😀

  Solutie ??!!!
  Cea corecta, serioasa, profunda cu rezultat adanc si pe termen lung e cea despre care vorbesc mai sus, cu citatul din Maica Tereza.
  Asta presupune un proces cum ziceam, presupune timp si automat un lung orizont de asteptare.
  Pe termen scurt si imediat, referendum si legislative, e greu.

  a. referendumul.
  Era foarte greu.
  Din dorinta de a-l castiga cu orice pret (sau din alt motiv asupra caruia inca reflectez 😉 ) s-a declansat o anticampanie care din „foarte greu” l-a dus in „imposibil” dupa parerea mea.
  Era previzibil ca Basescu va mobiliza lumea sa mearga la vot. Este un aspect elementar ce nu poate fi incalcat de nici un lider fara consecinte catastrofale. Pe de alta parte asta ii este stilul, pe calapodul asta a mers dintotdeauna. Iar faptul ca modul in care este el croit s-a potrivit cu elementele de baza i-a adus victoria de fiecare data cand a dus o lupta politica.
  Sa il vezi acum curvindu-se cu viclenii politice este de neconceput. Basescu prefera sa nu ia nici un vot decat sa se apuce de sforarii.
  Asta este unul din motivele (mai sunt si altele) pentru care cred ca strategia asta cu boicotul va duce cel mai probabil la esec. Pentru ca de fapt efectul ce se obtine este divizarea, bulibasirea, confuzia generala a sustnatorilor presedintelui in functie.

  E ca la batalia aia in care fiecare capitan cu grup distinct in subordine face ce-l taie capul. Unul ataca, altul se retrage, altul invaluie, altul initiaza tratative…
  Pentru referendum cel mai bun lucru ce se mai poate face este sa avem grija la fraudarea votului de catre uslasi, pe toate etapele care au mai ramas. La etapa pregatitoare deja ne-au fentat. Cu orele de votare, cu urnele deschise pe plaja si cu cele inchise pentru diaspora….samd.
  Mai putem avea grija pe timpul in care se voteaza efectiv si mai ales privind rezultatele numaratorii.
  In rest e cam jucat.

  b. legislativele.
  Cel mai important moment de altfel, ar fi trebuit sa fie momentul in care sa putem sa schimbam radical raportul de forte.
  Am avea acolo mai multe carti bune, unele direct oferite generos de tampitii astia doi in cele cateva luni de guvernare ce vor urma si altele indirecte in urma crizei europene si lipsei de finantare externa.
  Din pacate si aici ne dam deja cu stangu-n dreptu’ pentru ca dupa rezultatul de la referendum habar n-o s-avem cum o sa stam.
  Indiferent cum va fi nu ne va spune practic nimic.
  Ne-am bagat singuri in celebra „Nici noi nu stim cati mai suntem….”

  Oricum va fi, calea de a ne fructifica sansele, atatea cate sunt, va fi pe platforma de dreapta cu MRU. & Co.
  Daca ar vorbi aceeasi limba, ar putea face o campanie de foarte mare anvergura.
  Avem acolo PDL, apoi NR cu M. Neamtu, MRU cu formatiunea nou infiintata si desigur, Basescu.
  (in cazul campaniei lui baza de plecare care va avea impact va fi numarul de voturi NU la referendumul de demitere nu numarul de … neparticipanti).

  Sunt cel putin 4 poli de condensare la care se pot adauga M.Macovei, TRU si multi altii, care pot face cel putin cate 4 intalniri electorale in cate 4 locatii 😉 diferite simultan.
  Asta va conta enorm, pentru ca in conditiile cvasimonopolului massmedia al USL (inclusiv TVR) intalnirea directa face-to-face ramane optiunea de baza.
  Daca o fructifica inteligent si cu hotarare, ceea ce pare un handicap se va transforma intr-un avantaj ce poate fi decisiv.
  Intalnirile live sunt mult mai convingatoare decat SFul tv.
  Iar pe teren, in fata elctoratului Ponta si Antonescu nu au nici o sansa.
  Orice iesire a lor in lume va aduce puncte in tolba noastra.

  ce putem face noi, palmasii, concret, la lupta aia, e cam ce fac de obicei trupele de logistica pentru luptatorii din prima linie, de pe scena.
  Lobby pentru participari la manifestatii, mobilizarea cunostintelor, voluntari la facut diverse trebusoare colaterale, preum securizarea intrerupatorului de alimetare a statiei audio si aparaturii video, facut poze si filmulete, facut cafele alora si beut inainte de a veni ei 😀

  rectific. : ce puteti face VOI palmasii ca sa castigam NOI, ca eu is cam departisor.
  „Ori cu totii sa muriti, ori cu totii sa scapam !”

  Scuze pentru lungime.

 31. Old

  retrage-te si tu mai la tara 😀

 32. Mai există români care și-au făcut singuri lucrarea de diplomă?
  O veste bună. Nu mă mai simt singură.

 33. Tibi, Luminita

  Voi sunteti de vina, ca va place.
  Stiu altii carora nu le….

 34. Carmen

  Astia saraci la punga si la smecherii.
  Au fost si „smecheri” in promotie ce au avut cosmarul de a fi siliti sa-si citeasca repetat lucrarea pe care nu o intelegeau spre a sustine apoi oral ceva ce nu pricepeau.

  pana la un punct era haios…. 😀 😀 😀
  In definitiv, pe piata libera perfomezi prin ce ai IN cap, nu PE cap.

 35. Viq,
  vad ca ne-ai luat, pe mine si pe Tibi, la pachet.
  hihihi!

 36. Viq,
  ca tot pusesesi tu un pariu pe 5 E cu Gino,
  uite aici un pariu pe o lacrima, un pic altfel :

 37. Viq,
  imi amintesc coperta acestui album, din pacate nu il mai am.

 38. Heeeei, aici la noi, pe acest pamant
  oameni buni au fost, oameni buni mai sunt……
  Si tot ce curge-n noi, iubire sau durere
  e din strabuni venit, si ce-i strabun nu piere…..

 39. E timpul sa.nteleg istoria de maine
  e timpul sa-ntelegem ca painea naste paine…..

 40. http://www.mediafax.ro/politic/conducerea-camerei-deputatilor-convocata-pentru-o-sesizare-a-pdl-la-curtea-constitutionala-pe-hotararea-privind-referendumul-9895652

  Potrivit aceloraşi surse, sesizarea PDL depusă la CC vizează articolul 3 din hotărârea Parlamentului, care prevede că, „în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat”.

  Contactat de MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a precizat că sesizarea PDL pe această temă a fost depusă la Curtea Constituţională în urmă cu o săptămână.

 41. Eeeee! Dar Zgonea nu este de acord:

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunțat, la finalul ședinței, că sesizarea grupului parlamentar al PDL la CCR privind art. 3 al Hotărârii Parlamentului 34/2012 este neîntemeiată.Zgonea a precizat că punctul de vedere al Biroului permanent a fost luat cu unanimitatea celor cinci membri prezenţi la şedinţă. Art. 3 din Hotărârea 34/2012 a Parlamentului privind stabilirea obiectului şi a datei Referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României prevede că în situaţia în care CCR va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile legii, Parlamentul va luat act de aceasta şi va hotărî asupra procedurii de urmat.

  Citiţi mai mult: PARLAMENT. Conducerea Camerei Deputaților, convocată de urgență – Parlament > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/parlament-conducerea-camerei-deputatilor-convocata-de-urgenta-992974.html#ixzz21MVTSecl
  EVZ.ro

 42. filadel,
  Curtea se va pronunta marti iar in Monitorul Oficial decizia ei va fi publicata dupa aparitia motivarii,
  adica dupa referendum…. cand va vrea maimutzoiul Ponta, ca doar nu degeaba a confiscat M.O.

 43. Dacă după referendum și după decizia CCR tot parlamentul decide ce și cum, ce rost mai are referendumul?
  Chiar nu pricep. Ăștia de la USL sînt cretini cu diplomă.

  Adică faceți ce vreți că la urmă luăm decizia pe care o vrea mușchiu nostru comunist. Asta mi se pare deja dictatură post-lovitură de stat.

  • @filadel,

   nu sint cretini cu diploma,

   ci sint DIABOLICI si TICALOSI si speriati de un stat de drept dupa model occidental…si sint teribil de periculosi.

 44. skorpion,
  exact, dupa ura pe care o manifesta prin toti porii si pe care o urla in gura mare, dau de inteles ca sunt capabili de orice, chiar si de un atentat.

 45. Luminita

  daca ati avut aceeasi opinie….. 🙄

  Am acasa, in tara, peste 500 de discuri…..
  O colectie de nesanatos la cap, inceputa cu trei discuri pe care le-am luat la schimb contra unor serii de Ajman cu tablouri si niste San Marino cu sport parca……

  Toate 3 erau cu „slagare engleze” cantate de englezi sadea,desi nu in original.
  Multe decenii mai tarziu am inceput sa aflu ce e cu ele,.

  Unul era asta :

 46. exact,

  posibil sa aiba si acest lucru in vedere

 47. Eram nebun si dupa Eloise :

 48. Salut copaceni!
  @ viq, 🙂
  Cheia intelegerii vorbelor tale bine alese si pornite din constiinta curata e ca,nu vrei sa fii reprezentat „de șatra de bandiți puși pe distrus România. 🙂
  Pentru a avea padure de stejari cu radacini viguroase si sanatoase e nevoie de mai mult decat doua decenii.Daca ma uit bine constat ca vlastarele unei lumi noi au aparut deja si se afirma in ciuda conditiilor neprielnice.
  La momentul „prezent” singura noastra sansa e unitatea de actiune si nu divizarea optiunilor ,situatie pe care am prevazut-o si tare m-am temut de ea

 49. filadel,skorpion,luminita,Mih Si imensa majoritate de aici, 🙂
  suntem de aceiasi parere ca,nu vrem sa fim reprezentati de hoti si mafioti,din pacate nu ne intelegem in privinta caii unitare de urmat. care sa ne dea cea mai buna sansa de reusita.Informatiile curg si dintr-o parte si din alta strecurandu-se probabil si diversiuni…….in ce ma priveste dau curs primului meu impuls (de obicei nu m-a dezamagit niciodata) si voi spune NU. Intr-un singur caz ma intorc din drum:daca sustinatorii presedintelui cu totii cad la pace si ne transmit varianta boicotului.

  ps.in sondaje nu prea cred,de data aceasta parca ,imi lipsesc.

 50. Viq, 😆
  ce ma bucur ca mi-ai m-ai descretit fruntea!
  Din pacate doar Eloise mi-a ramas undeva in memorie, eram un copil pe vremea aia….copil mic si nevinovat…. iar la noi muzica occidentala ajungea foarte greu.

 51. Luminita

  Astept niste rude la mine la sfarsitul lunii.
  Alaltaieri cand am vorbit cu ei am aflat ca au avut un accident de masina.
  Nu au mai nimic.
  Dar au scapat ca prin minune.
  Trotineta nu se mai poate repara. E facuta praf. S-au infasurat dupa un stalp din cauza unui cretin care le-a taiat fata.
  I-a costat vre-o 40.000 de euro s-o ia. Probabil daca asigurarea le da jumatate se pot considera norocosi.
  dar puteau fi morti amandoi la momentul asta.

  Asa ca….. ce atata prosteala ?
  Mai cu masura, ca nu-i fromos.

  ia sa vad daca mai gasesc ceva muzichie in comun.
  Imi zii pe care le stii si pe care nu.

  Ma duc mai adanc, pe cand n-aveam discuri, ascultam la radio :

 52. Eu mi-am blocat reclamele pe Hotnews (deci nu le văd) însă astăzi cineva spunea că peste 50% din reclamele de acolo sînt pentru Emag. Emag este firma lui Ghiță – ăla cu Romania TV. Acum am făcut legătura cu discreția din ultimele zile de pe HotNews. Lipsă știri importante (plagiatul lui Ponta și altele), lipsă articole jurnaliști importanți, etc. Au fost de asemenea mai multe avertizări de la oameni cu credibilitate peste medie din virtual.

  Mare atenție la HotNews. Posibilă intoxicare cu falsuri.

 53. Băi, mă enervați! 😆 Eu mă dau de ceasu sorții să aduc știri și voi lălăiți în bucătărie? 😆

  Hai să mă prind în horă și eu Kașai românu! 😆 Dedicați-mă, deci!

 54. Monica Macovei
  De la 18.45 sunt la Romania TV

  http://www.rtv.net/live

  Că tot vorbeam de Ghiță TV.

 55. filadel, 🙂

  impiedicatul de Zgonea taie si spanzura la Camera. Ne arate el cum se conduce o tara suverana si ce inseamna puterea „celor multi”.

  Si mie mi se pare dubioasa noua fata de la hotnews.
  Mai sus spuneam de intoxicari ,ca nici numai stii de unde apar.

 56. Nicolicea și Duvăz sînt atît de oribili că n-o lasă pe MM nici să vorbească. Ăștia nu merită să se mai apropie la o distanță mai mică de 10 Km de ORICE funcție politică sau administrativă în țara asta.

 57. Uite și frauda cum ridică capul spart de după useleul măzărist:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/alegeri-constanta-scandal-in-usl-la-navodari-1000-de-euro-mita-electorala-pentru-membrii-sectiilor-de-votare-266739.html

  Sfinte Ilie, știu că ai posibilitatea, fă curățenie în România! 😆
  Cîte unu mic de 4000 kilovolți pentru fiecare tîrîtură uselistă!

 58. Fil

  Esti inca conectat cu cablu ala in ceafa….
  … incerc sa te directionez la telefonul de iesire….
  Acolo, in lumea aia e numa’ parole, parol !

  • @Viq, mă bucur că mi-ai înțeles mesajul.
   Ieri, eram la finalizarea unui curs de perfecționare, am avut o mare dezamăgire în momentul în care colegii mei, toți cadre didactice, au avut o reacție la care nu m-aș fi așteptat.
   „ Ce se tot leagă de Ponta că a plagiat ? N-am copiat cu toții la lucrările noastre ? ”
   Când le-am povestit că mi-am petrecut o vacanță de o vară pentru a-mi realiza lucrarea de gradul I cei de lângă mine au tăcut cu toții.
   Colegii mei vor vota cu toții DA la referendum !

 59. filadel,
  ia si tu o dedicatie! 😆

 60. Sînt cenzurat la sînge de WP. Nu mi-a intrat link-ul prin care vă anunțam Monica Macovei la Romania TV. 😦

 61. Viq, 😆 😆

 62. 24.000 de draci …..
  ……… pentru 256 de borfasi…
  …………tradusi pre limba lor pentru care ne traduc…

 63. Carmen

  Asta e poporul roman real : o fictiune.
  Sau o parte din el.
  O buna parte….
  …… care e rea.

 64. Luminita

  Ai inceput sa te pisicesti…..

  Da-i unealta asta lui Fil, vad ca e pe baricade cat e ziulica de scurta….

 65. Salut!
  Mi-a placut Liiceanu pt ca a parut la tv, pt ca a discutat la zi si pt ce a zis.
  Conteaza? (nu ca mi-a placut mie 😛 …restul )

 66. „pt ca a aparut”

 67. Mih

  regret că am pierdut emisiunea. Poate iese pe tub. Eu eram ancorat la Ghiță tv. 😦

 68. Pentru „petrecăreții” (ca Viq și Luminița 😆 ) există în ultima postare a Norei la Grădină – vă recomand lectura – un comentariu lămuritor al lui Mr. B. Enteresant.

 69. filadel,
  eu promit sa nu mai fac.

 70. Ia puneți-vă mintea la contribuție cu cimilitura asta:

  Fara a da nume, Liiceanu a povestit ca, in urma cu cativa ani, un tanar politician a afirmat ca „e procuror, obisnuit sa aresteze intelectuali”, chestiune care il inspaimanta.

  Cine credeți că a sunat în emisiune să se disculpe????

  Intr-o replica telefonica, premierul Victor Ponta a subliniat ca el nu a rostit niciodata o astfel de „afirmatie aberanta” ce aminteste de anii ’50. „Inteleg ca domnul Liiceanu a spus ca eu as fi amenintat ca sunt procuror si arestez intelectuali. Nu am facut niciodata o astfel de afirmatie aberanta, am respect pentru domnul Liiceanu si toti intelectualii…Un om care ar spune asa ceva s-ar inscrie direct in anii ’50”, a subliniat Ponta.

  QED

  😆 😆 😆

 71. aha….
  … eu promit sa mai fac….

  Nu e de mirare.
  E o reactie instinctiva.
  Daca e vre-o emisiune din viata satului la capu’ patului si taranul Ionspune ca joi un bou a trecut pe…
  … Ponta da telefon si spune ca Ion minte cu nerusinare.
  Joi el a fost in sedinta de guvern, nu pe teren. Are si martori….
  … doua vaci, o scroafa, trei berbeci si un maimutz.

 72. Hei!
  În Piața Victoriei s-au aprins cîteva zeci sau sute de flacăra democrației!

  😆

  Nu pot ei stinge cîte aprindem noi!

 73. S-ar putea sa i se traga de la festila asta…..

  … am io asa cateodata o viziune prin fata vizierei….
  … vvVVVvaaaaajjjjjjjjjj …..

  Se facea ca lu’ Maimutoi ii luase foc degetu’ mare si nu-l mai putea baga in gura …….. a fujit repede la colegu’ lui de suferinta de partid si de stat si, cu mana la spate :
  – Vrei ceva bun ???
  – Daaaa 😀
  – Deschide gura si inchide ochii…. 👿

 74. Site-ul Curentul a căzut. Se afișase articolul din scandalul porno cu politicieni.

 75. http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012072374595/Actualitate/Politicieni-USL-si-oameni-de-afaceri-din-top-100-printre-clientii-prostituatelor-din-reteaua-Andreei-Marta.html

  Soția fugarului Codruț Marta, acuzată că racola fete frumoase pe care le închiria pentru servicii sexuale, nu vindea serviciile prostituatelor sale oricui, ci unor nume notorii din topul societății, oameni de afaceri, persoane publice din lumea mondenă, fotbaliști și politicieni.

  Fetele scoase la produs pe sume între 3.000 și 10.000 de euro nu primeau mai mult de 300-500 de euro pentru serviciile prestate, restul banilor fiind trecuți în conturile matroanei și ale complicilor acesteia. Tinerelor exploatate nu li se spunea numele clienților, ci doar pseudonime care să le protejeze acestora identitatea, fiind vorba de persoane publice influente. „Niciodată, Andreea Marta nu menționa numele persoanei la care eram invitate și spunea că era un prieten de-al ei. La un moment dat, a menționat că era un om de afaceri și că aceste persoane sunt persoane importante și toate simpatice“, a declarat una dintre fete procurorilor.

  Prostituate cu priză la USL

  Surprinzător sau nu, printre clienții fetelor exploatate de Andreea Marta și de sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, se regăsesc multe nume sonore din PSD și PNL, oameni cu funcție și prestigiu politic. Potrivit surselor noastre, numele deputaților PSD Nicolae Bănicioiu și Cristian Rizea se află printre cele care au ajuns în atenția procurorilor DIICOT în această anchetă, aceștia plătind sume considerabile pentru a se bucura de serviciile sexuale prestate de fetele culese de pe podiumurile de modă. Numele deputatului PSD Nicolae Bănicioiu a mai apărut într-un alt dosar, de proxenetism, alături de colegul său de partid Robert Negoiță. Acesta era acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu o serie de fete exploatate de o rețea de proxenetism, inclusiv minore, promițându-le tinerelor pe lângă sumele de bani și câștigarea unor concursuri de frumusețe organizate de TSD. Conform datelor din dosar, Negoiță i-ar fi propus uneia dintre tinere să întrețină raporturi sexuale și cu prietenii lui apropiați, Nicu Bănicioiu și cântărețul Adrian Enache dar fata nu a acceptat decât în cazul lui Andrian Enache.

  Rareș Mănescu, primarul sectorului șase din Capitală (PNL), Titi Holban (deputat PNL) și Cristian Rizea deputat PSD, completează lista politicienilor USL care și-au riscat statutul politic, achitând sume exorbitante pentru numai câteva ore de plăcere cu fetele stilate care le erau furnizate de Andreea Marta, potrivit datelor din dosar. Primarul sectorului șase al Capitalei și președinte PNL București, Rareș Mănescu, este un apropiat al președintelui interimar Crin Antonescu și, potrivit datelor din dosar, un client fidel al prostituatelor de lux, acesta cotizând cu sume importante la profitul Andreei Marta, pentru serviciile oferite de tinerele din agenda acesteia. Pesedistul Cristian Rizea nu este nici el un sfânt, fiind un politician tânăr cu aspirații înalte și dispus la numeroase compromisuri. Ziarul „Curentul“ a scris în repetate rânduri despre aventurile lui Rizea cu diverse domnișoare, altele decât soția sa, pe la Monaco . Cât despre Titi Holan, deputat PNL de Buzău, acesta este căsătorit așa cum sunt majoritatea clienților Andreei Marta și fost director adjunct la Administrația Finanțelor Publice Municipală Rm. Sărat. În ciuda celor 48 de ani ai săi și statutului de familist și om politic, Holban nu s-a privat de plăcerea oferită de fetele din rețeaua de proxenetism de lux, bazându-se probabil pe încrederea și confidențialitatea matroanei.

  Puiu Popoviciu și Marius Cristescu-printre clienții de vază ai rețelei

  Celebrii frați Cristescu din Timișoara, desemnați în topul celor mai bogați oameni de afaceri de cei de la Forbes, au o avere estimată la 600 milioane de euro.Aceasta fiind situația materială de la care pornește, în mod evident Marius Cristescu nu se ducea să își satisfacă ascunsele fantezii la niște anonime, ci la fetele alese pe sprânceană ale lui Marta, potrivit datelor aflate pe masa procurorilor DIICOT. Poreclit și ”Regele Imobiliarelor” de pe Bega, Marius Cristescu este un important om de afaceri care deține alături de fratele său holdingul Bega Group dar și alte afaceri care le aduc venituri substanțiale. Tinerele care primeau de la Marius Cristescu suma de 500 de euro, se întâlneau cu acesta într-un apartament de pe Strada Nordului din Cartierul Francez. ”Cuibușorul de nebunii” dedicat omului de afaceri și unora dintre cele mai alese fete, era unul dintre cele mai luxoase imobile din Capitală aflat sub monitorizarea SRI, potrivit informațiilor din dosar. Potrivit surselor noastre, personajul care se ascunde sub inițialele PP în dosarul Andreei Marta, este nimeni altul decât milionarul Puiu Popoviciu, proprietarul Băneasa Shopping Center, cu o avere estimată la cel puțin 100 milioane de euro.

  Sportivi celebri

  Ilie Năstase și Adrian Mutu sunt cele două nume sonore aflate pe lista clienților prostituatelor de lux. Clienții fetelor din rețeaua de proxenetism de lux au însă un motiv major de îngrijorare. Dosarul DIICOT relevă faptul că în unele cazuri, scenele fierbinți au fost filmate, acestea fiind analizate de procurori și putând fi folosite ca probe în dosar. Interesant este că au fost înregistrate numai unele dintre episoadele erotice și scopul acestor filmări este fără doar și poate șantajul persoanelor implicate, oameni importanți dispuși să plătească mii de euro pentru a se răsfăța cu ”amazoanele” Andreei Marta. Din rețeaua Andreei Marta se estimează că ar fi făcut parte 30 de tinere, toate alese după preferințele clienților și performanțele fetelor în domeniul modei, majoritatea fiind de profesie manechine.
  Activitățile de prostituție – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile București, Tulcea, Brașov și Călărași, dar și în alte țări – Italia, Elveția, Principatul Monaco. Numele celebrităților implicate în dosarul prostituției de lux va putea fi făcută publică în mod oficial după ce dosarul instrumentat de DIICOT va fi trimis instanței de judecată.

 76. Fil

  repet : bagati la arhiva ce prindeti ca e cafteala la popoul gol…
  Armata de prostaci sta cu ochii pe net ca pe nevasta in calduri.
  Bun ar fi un Rokileaks….

  Hmmmm :roll::roll: :roll::roll:
  Adica… oare nu ……….
  Hmmm !
  Voi incerca sa-mi fac putin timp sa ma gandesc la o idee 😉

 77. Vezi, Viq?
  cand sa mai pun si io un vanghelis si-un skorpions ne stricara astia doi-maimutzoiul si paiatza- petrecerea.
  Dar lasa, ca ne scoatem noi parleala!

 78. Eu v-am salutat, voi n-ati fost atenti.
  Am vrut sa va mai scriu de cele aflate la Nasul si Turcescu .Am inteles ca prinde contur ideea neparticiparii la referendum.Radu Moraru a avut o argumentatie beton.Dar……ce rost are sa-mi pierd vremea,mai bine ma duc sa dialoghez cu doruletu’meu.
  Noapte buna!

 79. Dora

  STAI!
  N-am știut că și Radu Moraru susține boicotul. Asta e o știre importantă.

 80. bunä,

  am intzeles cä sunt nume mult mai grele,

  chiar f. grele, ce nu au fost dezväluite.

 81. Dora,

  Interesant.
  De vazut.

 82. Luminita

  Las ca vine un weekend si saptamana viitoare.
  ii lasam sa-si bata capul cu referendumul si noi punem muzica 😀 😀 😀

 83. Fil

  Tonta n-a dat inca telefon sa zica ca aia din filme nu e ei ????
  😀

  Tot Basescu le-a facut-o ?? 🙄

 84. Viq

  Păi mi se pare evident că Băsescu e de vină. Pixelu porno. 😆

 85. http://pressinside.ro/2012/07/300-de-romani-au-fost-atacati-la-cahul-de-membrii-ligii-tineretului-rus-vezi-cine-a-castigat/

  Astăzi a avut loc la Cahul o manifestaţie unionistă la care au participat peste 300 de persoane.

  Deşi o parte din participanţii din România au reuşit să treacă vama peste 50 de persoane nu au mai reuşit să ajungă la eveniment fiind blocaţi de autorităţi cu tot cu steagurile aduse pentru a fi arse.

  Manifestanţii au fost întimpinaţi în mod violent de către 50 de persoane membri ai Ligii Tineretui Rus si Patrioţii Moldovei care au încercat provocarea manifestanţilor şi declanşarea de violenţe.

  Pe tot traseul ruşii au încercat ruperea cordonului de poliţişti dar forţele de ordine au reuşit să menţină securitatea manifestanţilor. Aceştia au aruncat cu pietre, ouă şi lemne în manifestanţi.

  Manifestanţii Unionişti veniţi din rep. Moldova şi România au fost scoşi sub escorta poliţiei până în afara oraşului pentru a evita conflicte ulterioare marşului.

  Un grup de peste 30 de persoane venite din România au reuşit confiscarea unor drapele aparţinând Ligii Tineretului Rus şi le-au rupt în centrul Oraşului Cahul stârnind furia comuniştilor.

 86. am testat azi metoda prietenului meu … si a mers

  am fost la o masa in provincie. sat de munte, oameni mai inceti, dar fiecare dintre ei avand un membru al familiei prin Italia sau Spania sau Germania …

  la inevitabilele „discutii politice” nu am zis nimic pro sau contra, dar am mentionat ca ma enerveaza ca va trebui sa iau din nou vize … daca ne exclud astia din UE 🙂

  intreaga discutie politica s-a dus naibii si , pana dupa masa, nu s-a discutat decat cum naiba sa facem sa nu bage astia din Europa din nou vizele ))))) 🙂

 87. Bravo, istet lucrat!

 88. chestia este ca oamenii nu constientizeaza ce pot pierde. ei sunt uslisti „de duminica” , inca aburiti de cuvintele antenelor si primarilor migratori

  siiiiiigur, JOS BARROSO, ce sunt ei sa ne de noua lectii, noi suntem romani si pe deplin NOI AICI ….. stai frate, ca nu iti da nimeni lectii.

  lasa ca or sa plece, nemmtii si cei din UE si ramanem independenti … cum eram si inainte, luam frumos viza si dupa o saptamana ne suie aia in rata si ne trimit inapoi, daca uitam sa plecam. NU AM MAI FACUT ASTA ? Nu am mai vandut pe la polonezi si iugoslavi si mergeam in italia dupa 1 luna stat pe la ambasada si bani dati …..

  ei, si aici se produce declick-ul. isi aduce tălâmbul aminte, ii pleaca o rotita si isi aminteste cum se gandea la nemti si la Merkel pe vremea aia , ca la fratii mai mici ai lui Dumnezeu , hahahahahhahahahaha

  si constientizeaza ce a primit si ce poate pierde.

  In realitate inca nu suntem acolo, dar nici mult nu mai avem – asa ca eu doar anticipez 🙂

 89. Viq , un articol excelent , cum rar am citit in ultimul timp , on line . De aceea m-am simtit bine de fiecare data , aici . Sint reprezentat stralucit ! !

 90. frati copaceni salut. O simpla chestiune de aritmetica: e mai usor sa bagi doua sute de mii de buletine (fie ele si nule) in urna ca sa fraudezi quorumul decat sa bagi doua milioane. Asa ca nu bagam buletine! O alta intrebare PUBLICA pt. uslamisti: daca au ignorat referendumul din 2009, noi de ce ar trebui sa mergem la vot?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s