FMI nu crede în engleza „de baltă”

Sunt extrem de rare ocaziile în care într-un mediu protocolar oficiali străini îi contrazic în mod public pe liderii unei țări. O astfel de excepție s-a înregistrat însă ieri când șeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer, a ținut să îl contrazică în fața presei pe Crin Antonescu.

Ca să fim sinceri, suntem puțin îngrijorați în legătură cu această situație și, de asemenea, de impactul pe care actuala situație politică îl are asupra economiei„, a declarat șeful delegației FMI în replică la cuvintele președintelui interimar care susținuse, într-o engleză aproximativă, că „Cred că putem vorbi despre o criză politică, dar în primul rând această criză politică nu influențează negocierea cu FMI și Banca Mondială, pentru că Guvernul are un program politic, are angajamente și viziune, iar criza politică care sper să se termine la finalul acestei luni nu influențează, nu afectează această discuție„.

Dacă guvernul Ponta chiar are un program economic atunci aceasta este marea știre a zilei de ieri căci în ultimele trei luni executivul USL s-a preocupat de orice mai puțin de situația economică a României. Iar FMI-ul nu și-a ascuns nemulțumirea pentru restanțele României în materie de progres economic. Iată ce declara ieri același Erik de Vrijer citat de cotidianul Evenimentul Zilei:

Actualele turbulenţe îngreunează economia, fapt care se reflectă în încrederea investitorilor şi în cursul de schimb, dar şi în costurile de finanţare şi în creşterea economică„, cuvinte care sunt extrem de similare cu cele rostite de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu în urmă cu două zile.

De ce au folosit oficialii FMI această exprimare directă și nediplomatică este extrem de clar: domniile lor se tem că actualii lideri de la București sunt capabili să prezinte populației informații care nu reprezintă atitudinea de îngrijorare a creditorilor internaționali ai României. Acesta este respectul de care se bucură în acest moment România condusă de Victor Ponta și Crin Antonescu. O țară în care pentru ca premierul să dea un micuț pas înapoi în privința mini-recensământului și să reintroducă câteva cuvinte într-o decizie a Curții Constituționale publicată și așa cu întârziere în Monitorul Oficial, a fost nevoie să se deplaseze direct la sediul Guvernului ambasadorul SUA. Și ținând cont de antecedentele lui Victor Ponta în fața Bruxelles-ului, îi sugerez ambasadorului american să-și mute biroul la Palatul Victoria.

Și tot ieri, odată plecată delegația FMI de la Cotroceni, Crin Antonescu s-a năpustit în studiourile Antenei 3 de unde a început să dea directive Guvernului. „E nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate, şi aici mă refer în primul rând la Guvern, care a dat senzaţia – trebuie să o spun – unor anumite timidităţi şi anumitor ezitări (…) Guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru ca propriile sale instituţii să nu se lase intimidate şi pentru ca toţi cetăţenii acestei ţări să fie apăraţi în faţa ameninţărilor şi intimidărilor la care Traian Băsescu, situat practic în afara legii şi în afara răspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred că trebuie să facă Guvernul„, a declarat liderul PNL.

Cred că trebuie să ne lămurim odată pentru totdeauna: Traian Băsescu fie este un „cetățean în bluză bleu”, așa cum îl caracteriza acum câteva zile același Crin Antonescu, ori un personaj atotputernic care le face și le desface pe toate peste capul Guvernului și președintelui interimar. Pentru că cele două situații sunt incompatibile.

Nici președintele Băsescu și nici premierul Ponta nu au comentat declarațiile lui Crin Antonescu. Primul pentru că totuși știe să și tacă atunci când circumstanțele o cer iar cel de-al doilea pentru că oricum era prea fericit că a ajuns, în fine, să își vadă visul cu ochii și să devină și Ministrul Justiției, din moment ce Mona Pivnicieru nu s-a decis încă dacă părăsește CSM-ul sau dacă acceptă funcția guvernamentală. Un vis periculos ținând cont de apucăturile lui Victor Ponta și de interesele baronilor locali care au cotizat din greu pentru ca USL să se intaleze la Palatul Victoria. Și același Victor Ponta are în plus de rezolvat și nefericita nominalizare în Guvern a lui Dan Șova (pe care domnia sa îl credea „curatat” de păcate după vizita la Muzeul Holocaustului) și, mai ales, discuția de azi cu aceeași delegație a FMI. Dan Șova va pleca în cele din urmă din Guvern. Aceasta este o chestiune de zile dar până atunci scandalul va lua probabil o dimensiune internațională suplimentară. Nu era suficient că premierul roman a fost dovedit că fiind un hoț intelectual de cea mai joasă speță, că fiind minicinos și incapabil să-și respecte cuvântul dat în fața partenerilor occidentali, mai trebuia ca în guvernul României să fie numit și un negaționist al Holocaustului. Din rău către catastrofal. Toate aceste isprăvi se traduc până la urmă prin neîncrederea investitorilor în stabilitatea politică a țării. Și așa cum am spus și ieri, și în alte rânduri, nu investește nimeni într-o țară în care regulile se schimba de la o zi la alta și în care nu știi exact cine conduce. Iar prețul financiar al acestei îngrijorări este uriaș.

PSD începe să deconteze prețul suspendării președintelui Băsescu pentru ca Crin Antonescu să se vadă instalat la Palatul Cotroceni. Și personal nu aș avea nimic împotrivă ca nota de plată a PSD să fie cât mai usturătoare dacă aceasta nu s-ar răsfrânge asupra întregului popor. Un lucru este însă cert, zilele care urmează nu vor fi deloc ușoare. Căci cu cât Crin Antonescu va fi mai singur cu atât va fi mai agresiv și va încerca să îi forțeze mâna lui Victor Ponta pentru ca interimatul să dureze cât mai mult posibil, dacă se poate până la viitoarele alegeri prezidențiale.

Clemy

83 responses to “FMI nu crede în engleza „de baltă”

 1. Buna dimineata!

  Servus, Clemy 🙂

  Ft. bine punctate evenimentele la zi (e nevoie de un real efort chiar si doar pt a tine pasul cu ele, ce sa mai vorbim despre comentarii, analize, previziuni).

  O intrebare:
  IN CE CALITATE, IN VIGOAREA CAROR PREROGATIVE SI PE CE TEMEI CONSTITUTIONAL, ISI PERMITE CRIN ANTONESCU SA INCALCE/ANULEZE DREPTURI CONSTITUTIONALE SI SA SCOATA IN AFARA LEGII PE CETATEANUL ROMAN TRAIAN BASESCU????????

  Aceasta intrebare este perfect indreptatita si cred ca SE IMPUNE ca Antonescu SA RASPUNDA la ea (public, si in fata legii).

 2. Bună !
  Clemy, te apreciez mult pentru faptul că rămâi pe baricadă.
  Eu m-am plictisit.
  E un război al nervilor care , într-o zi, ne vor lăsa baltă.

 3. @mih, buna dimineata. Crin Antonescu actioneaza pe langa lege si Constitutie ptr ca ne aflam intr-o zona gri. Presedintele ales si de drept nu a fost demis dar interimatul continua ptr ca CCR nu a invalidat inca referendumul de demitere.
  @carmen, bine te regasesc. Eu cred ca nu trebuie sa ne dam batuti ptr ca in acel moment ei au castigat si noi am pierdut.

 4. Clemy,
  Nici macar daca CCR ar valida referendumul (ceea ce ar echivala, in opinia mea, cu o tradare a statului de drept de catre CC insasi), nici daca interimatul s-ar lungi la nesfarsit (ceea ce nu e posibil), sau daca ar deveni presedinte ales (Doamne, apara de asa catastrofa!) Antonescu tot nu ar avea dreptul sa faca asemenea afirmatii si ar trebui sa dea socoteala pt ele.

  Servus, Carmen! 🙂
  Tare bine te inteleg, dar trebuie sa ne pastram nervii tari si sa nu renuntam. Cum sa le dam o asa satisfactie netrebnicilor?

 5. @mih, daca am avea de a face cu oameni intregi la minte discutia s-ar purta in parametrii expusi de tine. Din pacate nici Antonescu si nici Ponta nu sunt zdraveni. Ceea ce ii separa este doar gradul de nebunie.

 6. Clemy,
  Nu e vorba de „a discuta” cu ei, ci de dreptul nostru de a pune intrebari legitime si de datoria organelor abilitate de a-i obliga pe capii puciului sa raspunda pt declaratiile si actiunile lor.

 7. 😀
  Antonescu a incercat sa aduca la Cotroceni echipa catalana de fotbal FC Barcelona, iar raspunsul a fost: „EXCLUS!” (si pe astia i-a terorizat si, in final, i-a cumparat Basescu)

 8. @mih, lasa ca se ajunge si acolo. Dar oamenii astia trebuiesc intai dati jos de acolo unde s-au cocotat. Nu trebuie repetata greseala lui Constantinescu care nu i-a tras la raspundere penala pe liderii PSD si PRM dupa ultimul mars al lui Cozma impotriva Bucurestiului.

 9. @mih, hai ca asta-i tare. Daca pana si fotbalisti ii dau cu flit e groasa rau.

 10. Carmen,

  Ia uite ce lunga e lista celor alaturi de care suntem de aceeasi parte a baricadei:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-apocalipsa-dupa-el-crin-sau-despre-paranoia-in-politica-995512.html

 11. Sărut mânurile, doamnelor! 🙂

  Ați rămas singure pe baricadă, bărbații sunt în pădure la vânătoare sau prin alte părți?! (G/M) 😉

  O zi bună tuturor! 🙂

 12. @salut old 🙂 Pai am devenit bufnita de cand cu evenimentele astea 🙂 Stau la calculator noptile si zilele le dorm. Dar tot nu ma las 🙂 Doar motanii mei stiu ce au mai patinimit, ca de nervi ii tot tesal si le fac baie.

 13. Ha, ha, ha!
  Chestia cu FC Barca e si mai tare ( via coment. Florina Blogary)

  ” „Echipa FC Barcelona nu are în program o întîlnire la Cotroceni. Oricum, Preşedintele ales al României nu se află momentan la acolo. I-am adresat o invitaţie lui Traian Băsescu, de a fi prezent la Naţional Arena, pe care sperăm că o va onora. De asemenea ne onorează prezenţa deja confirmată a Preşedintelui interimar al României, domnul Crin Antonescu”, a precizat Thiess.”
  http://www.gsp.ro/fotbal/amicale/barcelona-nu-merge-la-palatul-cotroceni-vezi-ce-intilnire-de-grad-0-ar-putea-fi-la-stadion-351651.html

 14. @mih, e tare de tot. 🙂

 15. Comisia Europeana isi exprima ingrijorarea cu privire la situatia Statului de Drept in Romania si cere Comisiei de la Venetia sa verifice daca masurile luate de puterea actuala din Romania, pun sau nu in pericol Statul de Drept.

 16. Salutare all

  Va amintiti cand presa vanduta USLasilor si blogeriii uSLabari ne toto tocau cu faptul ca presedintele ne face de rusine, etc, etc?
  Dar ieri ce a facut canalia de cacarau ! Romengleza lui ce dracu mai este ! PENIBIL !!!!
  Cred ca il dureau mainile, a facut febra musculara, de la engleza de balta cu care i-a oripilat pe cei de la FMI si Banca Mondiala !
  Individul asta este nu numai o nulitate, o cakamitate, pentru toti romanii normali la cap, ci este in acelasi timp si un dement ! Locul lui nu este la Cotroceni sau in Parlament ci la spitalul de nebuni !

 17. @11;12 continuare

  Acesta e raspunsul CE la evenimentele recente si, probabil, in primul rand de „BALBELE” (inexplicabile si inacceptabile) din partea CCR (sau ale unei parti din CCR). Pt ca despre asta e vorba, in fond, cand se emite un S.O.S. cu privire la presiuni, amenintari si, s-ar subantelege, o posibila vulnerabilitate si/sau cedari in fata acestora din partea unor membri CCR.

  Reddog,

  Eu as pleda pt internarea cacaraului intr-o celula speciala, in cadrul unui penitenciar de maxima siguranta pt raufacatori sociopati. 😈

 18. „Parchetul de pe lângă Înalta Curte s-a sesizat în legătură cu numărul persoanelor de pe listele permanente. Cauză penală privind referendumul”
  ”Având în vedere comunicatul Curţii Constituţionale din data de 02.08.2012, referitoare la datele contradictorii primite de la autorităţile publice privind numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit din oficiu o cauză penală.”
  „În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva chestorului Manoloiu Constantin pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată”.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/parchetul-de-pe-langa-inalta-curte-s-a-sesizat-in-legatura-cu-numarul-persoanelor-de-pe-listele-permanente-cauza-penala-privind-referendumul-273070.html

 19. Mih

  O, Doamne! Da cît am mai avut de așteptat.

 20. Salut,salut!
  @clemy,excelenta,excelenta analiza.Sincere felicitari!.Ai surprins esenta esentelor din noua politica damboviteana.
  Mi-a placut si concluzia PSD (as zice USL) începe să deconteze prețul suspendării președintelui Băsescu pentru ca Crin Antonescu să se vadă instalat la Palatul Cotroceni..
  Am avut ocazia sa constat pe viu schimbarea de optica a multor votanti pro USL sau neutri ,deveniti constienti de catastrofa spre care se intreapta Romania cu cele doua paiate.Vor deconta cu siguranta la urmatoarele alegeri.

 21. Mih,
  eu de doua zile am semnalat acest caz.Stiam ca parchetul de pe langa ICCJ s-a autosesizat inca din ziua deciziei CCR.

 22. Servus, Dora! 🙂

  Mai avem de tras, dar pana la urma se termina cu bine, indiferent ce vor mai face pucistii (cu cat fac mai mult, cu atat capetele de acuzare vor fi mai multe si dosarele mai voluminoase).

  Pivnicereasa si-a dat demisia din CSM, deci, ATENTIE, JUSTITIA IN PERICOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. Adrian Toni Neacsu
  Comunicatul oficial al CSM in ce priveste demisia Monei. Demisia nu produce efecte pana la constituirea Plenului pentru a lua act de aceasta. Decizia a fost luata in aceasta dimineata. Conducerea CSM anunta imposibilitatea constituirii Plenului CSM pana in data de 20 august 2012. Cvorumul este de 15, iar in momentul de fata putem participa la sedinta 17 membri (George Balan este suspendat, Mona Pivniceru desigur nu va participa la luarea deciziei).

  Reamintesc parerea mea ca Senatul trebuie sa se implice in competarea rapida a cvorumului CSM.

  http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/08_08_2012__50833_ro.doc

 24. Mih,
  excelent art.din EVZ scris de V.Tismaneanu.Aflam ca nu suntem putini si mai ales ca numai suntem singuri,noi anonimii,”mortii vii” de care se tem atat de tare paiatele de la Victoria si Cotroceni.
  Emisiunea de aseara de la B1 a fost un adevarat regal unde 2 intelectuali de elita si-au asumat directia Dreptei.

 25. „Senatul trebuie sa se implice in completarea rapida a cvorumului CSM.” ?????????????????????????????????????????????????????????
  Filadel, cine e Adrian Toni Neacsu?
  Un responsabil cu ne-separatia puterilor in stat? Ca eu asa inteleg.

 26. Apreciere si respect pt atitudinea civica si implicarea constanta a lui Koles Attila! Un exemplu de urmat…

 27. Dora,
  Asa este!

 28. Iată și neamul lui Dabija:

  http://romanian.ruvr.ru/2012_08_08/84345276/

  Te laudă Moscova? Te cheamă Căcărău.
  Te spurcă? E de bine.

  Interpretare în cheia lui Plagirică din Victoriei. Adică tomna pe invers.

 29. Sebastian Lazaroiu
  Update: Mona a demisionat, dar Crin tot nu se poate baza pe ea pana dupa 20 august. Cam tarziu. Asa ca speranta ramane tot la ministrul interimar al justitiei, plagiatorul-sef al guvernului, Victor Ponta. Hai, Victore, te bagi la schimbat procurori?

 30. Filadel,
  E mai ceva ca o traducere cu goagale 😀

 31. @ filadel 13:27

  Pai au dreptate, Basescu obstructioneaza lovitura de stat! 😀

 32. Pentru cei care n-au reușit aseară să urmărească emisiunea Ultimul cuvînt cu Liiceanu, Oișteanu, Tăpălagă și Nelu Barbu:

  http://inregistrari.b1.ro/view-07_Aug-2012-ultimul_cuvant-89.html

  O emisiune excelentă pe care v-o recomand în mod repetat (atît de repetat precum minte Ponta). 😆

 33. filadel,
  cand oficiosul guvernului moscovit devine atat de activ si virulent,nu ai nevoie de prea multa minte sa intelegi ce interese si ingrengaturi promoscovite exista.

 34. Luați-vă aproape o basculă de lămîi și citiți:

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/punctul-mort-al-usl-273073.html (comentariile la articol au fost suprimate)

  Iar entitatea asta (cum să-i zic să nu jignesc pe nimeni?) care scrie așa ceva este o voce a societății civile neutre.

  Săracă ești limbă română la capitolul înjurături!

 35. Dora

  Convinge-o și pe AMP de poți!

  😆

 36. http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Viviane_Reding-Comisia_Europeana-Bruxelles-referendum-Victor_Ponta-Crin_Antonescu-adevarul_europa_0_751724986.html

  Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a primit cu îngrijorare scrisoarea preşedintelui Curţii Constituţionale a României, a precizat astăzi ofiţerul de presă al cabinetului său, Mina Andreeva, care a adăugat că avertismentele şi opinia Comisiei de la Veneţia legate de ameninţarea judecătorilor CCR şi de presiunile reclamate de sistemul constutuţional din România sunt „împărtăşite pe deplin” de comisarul Reding.

 37. http://www.contributors.ro/editorial/jocul-de-a-%C8%99ova/

  Din partea mea, dl Șova poate face în fiecare lună un pelerinaj la Muzeul Holocaustului din New York, poate să se taie împrejur, poate să învețe ebraica, poate să-și prezinte la Antena 3 zece, o sută, o mie de prieteni evrei. Nu mă încălzește cu nimic. Dl Șova este pur și simplu nociv pentru noi, toți românii.

 38. http://www.b1.ro/stiri/externe/reac-ii-dure-din-israel-fa-a-de-numirea-lui-ova-e-chiar-jenant-pentru-guvern-si-pentru-tara-35007.html

  Inutil de precizat că numirea lui Șova a fost un afront gratuit adus comunității internaționale occidentale (occidentale – mă văd obligat să clarific). Comunitatea internațională siberiană vorbitoare de limbă rusă aplaudă.

 39. Filadeeel!
  Mergi mai incet ca am ramas in urmaaa! 😀
  Glumesc, desigur. Multumiri pt tot (n-am atatea lamai cat sa-mi permit o AMP), mai ales pt inregistrarea cu Liiceanu!!!

 40. „Parchetul General a fost sesizat astăzi cu privire la falsificarea unor înscrisuri oficiale transmise de Curtea Constituţională către Guvern.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/falsurile-ccr-catre-guvern-anchetate-de-procurori-995607.html

 41. „A fost presat din interiorul coaliţiei de guvernare să facă lucruri pe care nu le consideră legale”, a spus Dâncu.” (despre Ioan Rus)
  Vasile Dâncu a mai adăugat că succesorul lui Ioan Rus de la ministerul de interne este important pentru că „va fi omul care trebuie sa facă lucrurile pe care nu vrea Rus sa le facă”.
  „Sigur că acela s-a angajat să facă asta. Probabil că va trebui să găsească o soluţie pentru ca referendumul să fie validat. Numele lui nu contează, contează doar misia. Ce nu ştiu politicienii este că MAI nu este un minister oarecare, este greu să-l încaleci politic. Cred că, în cele trei luni, Rus a readus speranţa profesioniştilor şi oamenilor cinstiţi că MAI ar putea să redevină un loc al vegherii la legalitate şi ordine publică şi nu un instrument politic”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/vasile-dancu-ioan-rus-a-fost-presat-din-interiorul-usl-sa-faca-lucruri-ilegale-995609.html

 42. clemy,
  pe tine te terorizeaza pisicile….pe mine canicula ,iar nepotelele imi fac capul calendar.Tot e mai bine decat sa ma sufoce paiatele imbecile de la varful puterii.
  xxx

  all, 🙂
  am tot vorbit despre psihoze ,despre comportamentul celor doua „paiate”
  Uite cum ii vad eu: Tontanel sufera de dubla personalitate,din pacate partea intunecata ii invadeaza eul si provoaca mult rau cu o nonsalanta socanta.Boala din acest motiv este f.periculoasa si se citeaza in cazuri extreme,chiar de crima,cand vinovatul nu are cunostinta de faptele sale.
  Crizelu’sufera de tulburari delirante-tip grandoare- cu hiper trofiere a eu-lui,cu comportament bizar,dezorganizare totala a persoanei,predominand limbajul violent si obsesiv,avansand rapid spre paranoia in faza maniacala.

 43. Mih,
  nu stiu cat a mai ramas din spiritul reformist al grupului de la Cluj,ceea ce e sigur insa,Ioan Rus nu este compatibil cu baronii grei din zona sud-estica.Din punctul meu de vedere s-a dovedit las,daca a lasat un subaltern sa-i nesocoteasca autoritatea.Las si in cazul in care a stiut ce pun la cale granzii la Directia de evidenta a populatiei.Nu m-ar mira ca I.Rus sa revina la Cluj si sa reia bunele relatii cu primaria condusa de E.Boc.

 44. Dora,
  Eu nu am incredere nici in Rus, nici in Dancu (vorba aia, „spune-mi cu…ce Ponta & Co. te insotesti, ca sa-ti spun cine esti”).
  Dar e vorba, cu siguranta, de disensiuni in PSD si in USL…

 45. Ioan Rus a facut o mica diversiune.Ca sa-l poata ataca pe Chuky ca l-a presat ca sa scada nr.alegatorilor,l-a amintit si pe Basescu ca l-a presat sa creasca nr.votantilor.Aceasta varianta nu are logica,nr. de 18.200000 era suficient, pentru invalidare;mai probabila este cererea facuta public de a respecta cifra anuntata BEC-lui si CCR-ului.

 46. Mih

  😆

  sînt pe fugă și mi-e tot mai greu să citesc (darmite să comentez) toate articolele care apar la foc automat. Bine că avem societate civilă. Nu mai au ce-i face. Moscova poate să stea și-n cap.

  Dora
  Pe Ponta nu-l mai salvează nici mama frontului salvării naționale cu toată personalitatea lui multiplă. S-a înhăitat cu un psihopat și a violat cu bună știință constituția și o sumă incredibilă de legi ale statului român. Nu există nici o circumstanță atenuantă. A știut foarte clar ce face fără să știe exact de ce. Pentru un individ cu studii juridice este abominabil.

 47. Filadel,
  Ar fi destul daca Moscova ar sta pe fundu’ ei!

 48. Mih

  Nici o speranță din partea aia. Uită-te la Tontălău și Crizălău. Marionetele perfecte. Țapii perfecți ai ispășirii moștenirii comuniste.

 49. Ia de la Parchet:

  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/actualitate-cabulea-liste_electorale-manoloiu-evidenta_persoanelor_0_751725020.html

  Secretarul de stat Nicolae Căbulea, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, este acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări privind referendumul, potrivit unor surse judiciare.

 50. De la 21:00, la B1, MRU

 51. @Clemy și Mih ,
  Nu mă dau bătută, până la moarte am să-i taxez pe USL-iști pentru acest concediu „ canicular ”, dar m-am plictisit și mi-e și greață, chiar silă, de uslinoși.

 52. Hei, salut, Carmen 🙂

  Ar fi nesanatos si total nefiresc sa nu ne fie sila… 😛

 53. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12980174-ambasadorul-sua-bucuresti-mark-gittenstein-guvernele-vin-duc-important-este-parteneriatul-romano-american-care-dainui.htm

  Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, ca atat in Romania, cat si in SUA „guvernele vin si pleaca”, importanta fiind insa relatia de parteneriat dintre cele doua tari, care va dainui pentru totdeauna si care nu poate fi distrusa.

  Amin.

 54. Nicoleta Savin
  8 minutes ago near Bucharest ·
  Imi scrie Valeriu Mangu pe blog, ca intotdeauna avizat in materie de legislatie, urmatoarele:

  „Demisia pe care dna Mona Pivniceru si-a dat-o din CSM ii rezolva doar jumatate din incompatibilitati. Ce se intampla cu functia sa de JUDECATOR al Inaltei Curti de Casatie si Justitie? Va fi cumva detasata de la respectiva Curte la Guvern?
  Potrivit dispozitiilor art. 125 alin. (3) al Constitutiei, “Functia de judecator este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior”. Dna Mona Pivniceru trebuie sa fie numita in functia de membru al Guvernului prin decret al Presedintelui Romaniei, ceea ce inseamna ca va detine o NOUA functie, alta decat cea de judecator, ceea ce este contrar dispozitiilor constitutionale. Numirea prin decret nu poate fi ocolita – a se vedea dispozitiile art. 85 alin. (2), dar si alin. (1), ibid. Mai precis, dna Mona Pivniceru nu poate functiona in cadrul Guvernului ca membru al acestuia in baza unei detasari dispuse de conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
  Pentru a evita starea de incompatibilitate, respectiv pentru a detine functia de membru al Guvernului, dna Mona Pivniceru va trebui sa-si dea demisia si din functia de judecator al respectivei Curti.
  Dar chiar detasarea in alta “putere” a statului este neconstitutionala.
  In ceea ce priveste incompatibilitatile a se vedea si dispozitiile art. 105 alin. (1), ibid., potrivit carora “Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu exercitarea altei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de deputat sau de senator”. Exercitarea prin detasare de catre dna Mona Pivniceru a atributiilor de membru al Guvernului nu este, la prima vedere, contrara acestor dispozitii, chiar in situatia in care dna Mona Pivniceru este numita membru al Guvernului prin decret – in acest caz d-sa trebuie sa-si suspende activitatea de judecator -, dar impotriva acestei solutii se opun, dupa cum am aratat mai sus, dispozitiile art. 125 alin. (3), ibid.”

 55. 20 august va fi o dată istorică:

 56. Crin Antonescu (sar peste miile de porecle pe deplin meritate și potrivite) are o minte simplă.
  Incipientă.
  De amoebă.
  Sau, ca să nu jignim amoeba,
  de euglenă.

  Spun asta revăzînd faze din emisiunea de aseară de pe A3. Deliciul psihologilor. Caz de manual. De predat în școli. Cum spuneam mai sus – țapul perfect.

 57. Așa că de ce i-aș cere lui Antonescu să se exprime corect în limba română?

 58. filadel, 🙂
  nu pot s-o conving pe AMP,este in deruta inconciliabila.amesteca realitatea cu fantasmogoriile de care e derutata ea insasi.Incearca ipoteza neutra ,privind taberele adverse,dar se incurca in propriile ei concepte si concluzii.N-a mai recunoscut calitatile „impecabile ale unui Ponta si presedinte interimar”,recunoaste imaginea reprobabila a Romaniei in UE si in lume,dar arunca cu zoaie in prestigiul castigat datorita pira tului incapatanat si legitim acceptat de lumea civilizata.

  Dragul meu,am adastat adanc in ultima vreme sa se desparta apele in politica romaneasca si singura mea concluzie viabila a ramas aceiasi:ma aliez cu politica de Dreapta reprezentata de oamenii onesti din PDL ,ICD,.NR,PNTCD,Alianta Crestina..Nu stiu daca am numit corect asociatiile,dar cred ca ma intelegi.
  Numai Dreapta ne poate scoate din marasmul in care ne-au aruncat socialistii-fie ei si autenici – si mai ales vopsiti in rosu impotriva convingeriilor lor asumate initial.

 59. Mooona Temniceru este feblețea lui Antonescu. Corolarul comentariilor mele anterioare.

 60. filadel,
  numirea Pivnicaresei va fi cu cantec si ma astept la nenumarate contestatii.

 61. Delir Căcărescian. Dar nu mă aștept de la un decerebrat să înțeleagă cum e treaba cu ceva, atît de complicat pentru creierul lui inexistent, cum ar fi o lege simplă.

 62. Căcărău aiurează. E o varză cosmică. Nici măcar nu știe să mintă. Sună-l băh, pe Ponta să te învețe cum să minți cu zîmbet tîmp pe buze.

 63. filadel,
  cred ca ai cuplat perfect la concluzia mea de la 15,17 ,ceea ce exprima perfect de ce maimutoi avem parte.Recites-te te rog concluzia.Cred ca nu are fisuri. 🙂

 64. Căcărău e monumental. Doamne cît de prost poate fi. Nu-și poate controla nici cuvintele care-i ies din gură. Biata făptură este TOTAL ruptă de realitatea în care și-a dorit să ființeze.

  De azi am mutat observatorul de pe Antonescu. El nu contează pur și simplu.

 65. Vă rog nu uitați:

  Mihai-Răzvan Ungureanu
  În seara aceasta, de la ora 21.00, voi fi în studioul B1 TV alături de Dan Tapalaga și Nelu Barbu pentru a dezbate teme de actualitate din viața politică românească.

  Adresa:

  http://www.b1.ro/live.php

 66. ======ADEVARATELE MIZE ALE SUSPENDARII=======

  Nu sunt deloc un analist politic ,sunt doar un cetatean al Romaniei ,care se informeaza atat cit poate si de unde are si nu vrea deloc sa fie spalat pe creier de vreo televiziune sau cotidian.

  SUNT UN CETATEAN AL ROMANIEI, LIBER … liber sa gandesc si sa am propriile mele pareri.

  Drept urmare ,am vrut sa vad mai departe de MIZA USL, PENALA SI AGRESIVA A SUSPENDARII PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU.

  Pentru acesta ,trebuie neaparat sa facem o incursiune in politica internationala si vom incepe cu politica administratiei Obama …sesizati ,desigur ca nu spun politica americana ,pentru ca fiecare administratie are politica ei externa,deci administratia Obama nu reprezinta si America ,decat doar 4 sau 8 ani.

  Statele Unite sunt vazute drept Marele Aparator al Libertatii si Democratiei in lume…..dar administratia Obama a facut concesii foarte mari Rusiei ,o Rusie care devine tot mai agresiva si expansionista,iar politicile externe ale acestei administratii distrug interesele Americii pe tot globul,iar in Europa sprijinul statelor proamericane

  Si ,prima mare concesie facuta Rusiei ,de administratia Obama a fost renuntarea la amplasarea scuturilor din Polonia si Cehia ,contra neamestecului Rusiei in Iran ,unde Obama are interese de moment cu Israelul,parerea mea.

  La noi nu se pune problema de renuntarea scutului american de la Deveselu,deocamdata,pentru simplu motiv ca acest scut ar apara SUA de noile rachete inteligente ale Rusiei ,dar si pentru ca politicile externe ale administratiei Obama incep sa -.si arate coltii ,iar victima este doar America,care pierde sprijinul statelor proamericane.

  Dar,daca rusii nu pot anihila scutul din Romania ,desi au facut multe valuri ,cred ca au cerut altceva la schimb…priviti ce spune mister Obama la Summitul pe securitate de la Seul din martie,anul acesta

  eu inteleg ,ca Moscova are liber in zona ,iar baietii s-au pus urgent pe treaba.
  Cel mai mare rau pentru ei in zona ,este Traian Basescu si trebuie decapitat .

  TRAIAN BASESCU pentru ca :
  – duce o politica pe fatza contra agresivitatii si expansiunii Moscovei si militeaza pentru intrarea R Moldova in UE

  -pentru ca vrea INDEPENDENTA ENERGETICA A ROMANIEI SI A UNEI PARTI A EUROPEI….

  -pentru Nabucco,pentru gazele de sist din Romania ,pentru hidrocarburile descoperite in Marea Neagra

  -pentru “Pozitia Romaniei de contestatar public la nivel european si regional al superioritatii energetice rusesti a provocat o riposta dura a Gazpromului, ce doreste impiedicarea cu orice pret a proiectului Nabucco. Pentru a „taia pofta” eventualilor investitori, partea rusa nu doreste ca Marea Caspica sa fie folosita pentru tranzitarea unor conducte dintre tarile centralasiatice spre conducte concurente cu ale lor. Planurile de investitii rusesti in infrastructura din Balcani sunt in mod clar directionate catre Serbia, unde partea rusa santajeaza autoritatile de la Belgrad cu posibilitatea recunoasterii independentei provinciei Kosovo. Primul sef de stat din zona Marii Negre care a atras atentia acestui tip de santaj a fost actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, iar raspunsul prompt al Kremlinului se observa cu usurinta in spatiul politic al Romaniei. Despre Dan Voiculescu, Patriciu ,SOV, masonerie, CTP, Dinu Patriciu, PSD, PNL, Iliescu.”

  drept urmare l-au trimis in Romania pe mister Kondyakov ,fost ofiter Kgb si Mare Mason pentru a pune la punct planul .

  cu ajutorul a 256 de PARLAMETARI TRADATORI DE TARA ,cu ajutorul Masoneriei Ruse si Romane si mai ales cu ajutorul AGENTILOR ROMANI KGB ACUM REACTIVATI ,ACEST PLAN A FOST EXECUTAT ,dupa cum stiti.

  Mizele penalilor sunt diverse ,de la Nastase care se vrea gratiat si care detine intr-o banca din Luxemburg DOSARELE BOGATILOR ROMANIEI la Voiculescu care vrea sa scape de puscarie ,fiecare a avut cite o miza mai mare sau mai mica si pentru asta s-au unit.
  MIZELE MOSCOVEI AU COINCIS CU MIZELE TRADATORILOR.
  PARLAMENTARII TRADATORI DE TARA ,trebuie trimisi dupa GRATII ,INCLUSIV INCHISE OFICINELE PROPAGANDISTICE ALE MOSCOVEI ,ANTENA 3 SI VOCEA RUSIEI.

  DE AICI SI REACTIA DURA A EUROPEI OCIDENTALE SI A PRESEI INTERNATIONALE.

  acum,declaratia lui Viktor Orban ,trebuie privita in alt context
  Se stie foarte clar ,ca Viktor Orban in afara ca este un nationalist este si un ANTICOMUNIST FEROCE.

  Este normal sa nu vrea la granita tarii lui o RESTAURATIE BOLSEVICA

  tot ce va rog este sa VIZIONATI CU MARE ATENTIE ACESTE VIDEOCLIPURI FOARTE IMPORTANTE si sa le DISTRIBUITI MAI DEPARTE

 67. Buna seara prieteni,

  Poate PRIMUL PAS spre mai bine, ce il putem face, asa, ca popor, este sa recunoastem unde suntem. Degeaba grecii sunt urmasii marilor filosofi, intelepciunea acelora nu se simte in greselile celor de acum.

  Eu cred ca trebuie sa recunoastem niste adevaruri:
  – dupa 1989 nivelul intelectual a scazut in Romania, invatamantul s-a transformat in gluma, nu peste tot, dar nivelul a fost mult scazut.

  – dupa 1989 mai mult de 3,5 milioane de romani mai rasariti au plecat din tara.

  – am sarit in ochi , ca popor ce greseste, prin mineriadele si votul popular catre criptocomunisti, dupa 89

  – am avut o sansa sa fim primiti in NATO si in UE, intr-o perioada de extindere

  – dupa aceea, destui cetateni romani au plecat in Europa si ca cersetori, prostituate, hoti si altii, cu fapte mai rele. Acestia au adus un mare deserviciu imaginii tarii dar si ei sunt cetateni si ne apartin.

  – am scapat de primul val al crizei, dar urmeaza un val mult mai rau

  – in 2012, o gasca de aventurieri a reusit sa combine, la un moment dat, mai mult de 60% dintre romanii care voteaza, ramasi in tara

  – ultima , dar nu cea din urma, apartenenta in UE – a fost SINGURA salvare a Romaniei in fata acestei aproape sigura compromitere a democratiei.

  Trecutul este bine de stiut si ghidat dupa, dar prezentul hotaraste soarta tarii … iar prezentul lasa de dorit.

  Necesitatea tratatului interzicerii depasirii deficitului structural de 0.5, precum si interventia UE in Romania acum – ne arata ca avem nevoie de ajutor.
  Cedarile partiale de suveranitate sunt implicite intr-o viitoare mare uniune europeana. Si cele de mai sus sunt cedari de suveranitate.
  Un ultim punct aici : ar fi cazul fiecare dintre noi sa isi spuna clar daca doresc un drum european , in conditiile de mai sus , sau nu.

  Daca da, sa intelegem unde suntem si sa ne aducem aminte ca aprtinem unei mari familii, UE.

  Daca nu, nu stiu – la mine e da.

 68. Atenție la MRU pe B1.

 69. bun MRU pe B1.
  de-al nostru 🙂

 70. MRU, asta este nivelul la care trebuie sä ridice romania,

  cu astfel de oameni este asigurat viitorul.F:F: BUN

  cu patzachine precum CRIN; SE DESCHIDE BALAMUCUL IN TOATÄ ROMANIA:

 71. Si nio si furat arbitru

 72. Tot mai indragostit de pupitrul de la Cotroceni, Crin Antonescu nu da semne ca s-ar vrea despartit de el
  http://conco.ro/onoarea-lui-cacarau/

 73. offtopic:-articolul a fost propus pentru Blogstorming 19. , pe MWB!
  http://www.mostwantedblog.org/2012/08/09/blogstorming-19/

 74. Pingback: Blogstorming 19. – MWB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s