Confesiunile telefonice ale lui Ioan Rus

Nu vreau să-mi petrec bătrânețile în pușcărie„, s-a confesat telefonic fostul ministru de interne, Ioan Rus, fostului ministru al administrației, Victor Paul Dobre, când cei doi își plângeau pe umăr pentru presiunile la care au fost supuși de liderii USL (respectiv Victor Ponta și Crin Antonescu) să falsifice listele electorale. Iar liberalul Dobre, într-o discuție telefonică cu unul din secretarii săi de stat se întreba retoric dacă „nu cumva e bine să fugim din acest grup infracţional organizat! Pe bune”.

Ceea ce i-a îngrozit pe cei doi a fost cererea liderilor USL ca miniștrii să „omoare” scripitc sute de mii de români astfel încât cvorumul pentru validarea referendumului de demitere a președintelui Băsescu să fie mai ușor de atins. Potrivit stenogramelor publicate ieri în presă doar în Gorj (județ fruntaș la prezență la referendum) ar fi murit 40.000 de oameni. Imposibil, susține speriat unul dintre interlocutorii, rămas deocamdată anonim, fostului ministru Dobre, din moment ce în toată țara au decedat într-un an aproximativ 200.000 de oameni.

Cei 40.000 de morți pe care liderii USL voiau să-i scoată din listele permanente ale județului Gorj se vor regăsi probabil pe listele suplimentare de vot din Olt, Teleorman sau Mehedinți. O astfel de cifră de decedați în timp de pace, în lipsa unei catastrofe naturale uriașe (nu-mi amintesc de nici un cutremur devastator în Oltenia urmat de un tsunami) sau a unei molime de dimensiunile ciumei bubonice, este suspectă pentru orice om de bun simț. Degeaba a sărit subprefectul de Gorj să explice că acest număr de morți s-a înregistrat în ultimii zece ani, stenogramele discuțiilor telefonice sunt extrem de clare. Ioar Rus și Victor Paul Dobre erau îngroziți de faptul că erau puși în situația ca de pe o zi la alta să radieze de pe listele electorale oameni indiferent dacă aceștia erau cu adevărat decedați sau nu din rațiuni politice de cea mai joasă speță.

Stenogramele care au explodat ieri în presa românească nu trebuie să mire pe nimeni. Cel mult acestea arată cât de departe s-a întins mizeria și cât de lipsiți de scrupule sunt autorii loviturii de stat din iulie.

Această cangrenă puturoasă emanată de actuala conducere a României a trecut oceanul pentru că acesta este motivul pentru care duminică administrația Obama își va trimite emisarul la București pentru a prezenta „îngrijorarea” SUA față de derapajele democrației în România. Înaltul emisar va ateriza în România după o escală în Turcia. Un traseu deloc întâmplător. Din moment ce intervenția Iranului în Siria a devenit oficială, SUA nu mai pot nega existența acestui război prin proxi în care de bine de rău poziția americană în Siria este susținută de Turcia. Și cum aliatul Iranului în acest conflict este Rusia (vechiul sponsor politic al regimului Assad), SUA trebuie să își asigure flancul estic pentru orice eventualitate. Din păcate însă nu are o astfel de garanție cu actualii conducători ai României așa încât este mai mult ca sigur că vizita oficialului american va avea un caracter ultimativ: ori vă potoliți ori vă ia mama dracului. Sunt curioasă dacă Victor Ponta își va scurta vizita la Londra pentru a se întâlni cu oficialul american sau va prefera să asiste la festivitățile de încheiere ale Olimpiadei.

Clemy

76 responses to “Confesiunile telefonice ale lui Ioan Rus

 1. ‘Neata! 🙂

  Ingrijorari, atentionari, avertismente, somatii, ultimatumuri…Cata rabdare sa mai ai cu raufacatorii? La un momentdat, daca nu si nu, vine timpul sa „tragi”…Noi vom trage…ponoasele economice. Pe cele penale sa le traga „ei”…toti…mama lor de ticalosi pucisti si hoti 👿

 2. Servus, Clemy!
  Vom vedea daca Puie Monta se va grabi spre intalnirea cu americanii, sau va prefera vecinatatea de la „deschidere” si la „inchidere”… 😈

 3. @mih, buna dimineata. Om vedea daca „dottore” o sa se oboseasca sa vorbeasca cu trimisul Washingtonului. 🙂

 4. Bună !
  Mă bucură faptul că Europa și America se interesează de noi dar dacă vorbesc doar cu mincinoșii și plagiatorii…sunt slabe nădejdi să ne folosească la ceva.

 5. @carmen, buna dimineata. Ponta si amicul lui Cacarau aka Crizel aka Crin Antonescu trebuie sa invete sensul proverbului „Ulciorul nu merge de prea multe ori la apa”. Cu alte cuvinte nu pot sa minta tot timpul, sa spuna si sa promita una si pe urma sa faca alta si sa pretinda ca au uitat sau ca nu au promis niciodata asa ceva. America nu-si trimite emisarul ca sa stea la cafea si o parola cu cei doi. Eu zic ca e de bine.

 6. Si eu zic ca nu e o vizita de curtoazie pe care s-o faca lui PM (de la prim-ministru = Puie Monta) si lu’ Cuie Antenescu (gen „buna ziua domnilor, ce mai faceti, ne bucuram sa va vedem”), ci una de tras de urechi si dat suturi in dos (gen „ma baieti, bagati-va mintile in cap ca deja ne-am pierdut rabdarea cu voi”).

 7. @mih, cred ca deja s-a depasit momentul „bagati-va mintile in cap” si se trece la cuvinte si mai alese si concrete.

 8. Neața tuturor!

  Nu cred că sîntem în cazul „o să vedem dacă”. Ponta este obligat să răspundă invitației ca un prim-ministru normal (chiar dacă nu-i – nici pe departe).
  Desigur poate să creadă în continuare în cifrele din sondajele pe care tot el și le servește și să-și spună că mai are de unde să scadă. Antonescu se bucură! 😆

 9. frati copaceni salut. Abia acum capata consistenta v orbele despre Kondiakov, mail-ul de pe RussiaLeaks si multe alte banuieli de-ale noastre. Datele cu care vine acest emisar sunt de cel mai inalt nivel (si se pare peste „need to know” ale lui Gittenstein) si nu e vorba doar de pasiunea Ipo-Crinului pt. vodca Moskovskaia sau Stalinskaia. Orice interventie spre Siria, Iran are si logistica din RO (baza de la Fetesti si portul Constanta). Cu TB la Cotroceni colaborarea era garantata, cu USL cel mai benign risc este sifonarea de informatii catre Putin, mai ales pe filiera Ponta-Iliescu-FSB.

 10. din nou salut. Numai Crizel crede ca tentativa sa de a demola SIE nu are repercusrsiuni. Profesionistii din SIE (nu Melescanu) au contacte cu omologii si-si au credibilitatea lor. Omologul din USA, UK, Germania au raportat sefilor lor ce vrea Ipo-Crinul. A se vedea si articolul lui Campeanu din RL.

 11. Gasite prin vecini (Blogary)

 12. acestea ar fi de discutat intr-un stat de drept, bre, RAMONO MANEASCO !

  DAR TOCMAI L-ATI DESFIINŢAT ! Si acum va miraţi ca vi se sparge in cap insăilarea ?

  dar la varianta ca Rus s-a prins UNDE vreţi voi să îl târâţi , confirmându-i-se aceasta in intalnirea de la Neptun … … te gândişi ?

  şi ca a vrut sa arate cine sunteţi ? vezi , nu te gândişi !

 13. parlamentul ,nu este stat in stat,

  este o porcärie comunistä sä decidä numai parlamentul.

  in parlament sunt o groazä de condamnatzi, cu ce drept?:

 14. Va salut dragi copaceni!
  Am dat peste o scrisoare deschisa adresata de liberalul Victor geosan partidului sau-in CRITERII.
  Merita citit.
  incerc sa va dau linkul
  http://www.criterii.ro/index.php/en/national/445-apel-disperat-al-unui-liberal-catre-partidul-sau

 15. Buna Dora,
  nu zic ca le zise rau nea Victor Giosan , dar vezi, oalele sparte se mai si platesc.
  liberalilor, cati or mai fi , le trebuie o perioada de plata de acum. si prima rata este debarcarea ametitilor de azi.

  teorie stim si noi, la practica ducem piciorul stramb 🙂

 16. Da,Cristian,
  vor plati cu varf si indesat tradarile si infaitarea cu toti borfasii.
  Pe mine m-a impresionat claritatea doctrinara al acestui Giosan.Nu stiu nimic despre el,are un nume asemanator cu al unui ziarist sau scriitor ,poate ca memoria imi face feste.

  Tu vrei sa spui ca unii si-au si inceput penitenta?

 17. dragä dora,

  rus si dancu, nu au invätzat nimic, poscii di USL; respectiv PSD,

  ii foloseste cand au nevoie, dupä ii scuipä si ii trimit acasä

  culmea de criminalul iliescu, repetentul-schizofrenic crin si

  toatä mafia USL; AU FOST OPREPE DE STERS LA FUND ARDELENI

 18. Buna ziua ,copaceni!!!

  hai sa ne mai si distram un pic,cu ALEGATORUL USL ….eu am ras cu lacrimi ….exact tipul asta de cetatean e bun USL sa-l conduca

 19. night,
  asta- dus rau cu pluta! (Dora-profa)

 20. alegatorul usl …este exact tipicul lor

 21. salve, copaceni, salve

  Victor Ponta își va scurta vizita la Londra pentru a se întâlni cu oficialul american sau va prefera să asiste la festivitățile de încheiere ale Olimpiadei???????

  buna intrebare, sa vedem

 22. Filadel,

  Uauuu, ce poza i-au tras lu’ Crizatu’!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 23. Buna seara, buna seara, copaceni!

  Dora,
  Ioan Grosan e scriitor (probl. cu secu, parca si din pacate)
  Nicolae Giosan a fost activist PCR

 24. Ala din filmulet, dupa cat e de dus, pare de-a lu’ Cuie Antenescu…

 25. Va salut din nou! 🙂
  theo-nona,
  cam asa este:se pare ca ardelenii sunt si creduli,crezand ca pot face bine si cu forta.De impacat se mai putea impaca cu Tonta(ai vazut ca tot timpul ii multumea pentru prestatia sa),cu Crizelu’schizofrenic era imposibil.

 26. Mih,
  liberalu’ in discutie e Victor Giosan si parca-i citisem pe undeva un articol.Nu sunt sigura….de asta am si pus intrebari.

 27. filadel,
  mie mi-a scapat din filmul „Referendum”
  episodul interventiei kaghebistului-criminal
  Iliescu.Nu stiam de interventia sa din 30 iulie.
  Ceea ce mi se pare delirant e mutarea bataliei la CCR,
  intamplare nemaiauzita pana acum.
  In privinta politicienilor se pare ca s-au divizat,
  cei mai virulenti si turbati fiind gasca lui Crin si cea a lui Iliescu
  impreuna cu ucenicii sai.

 28. Victor Ponta s-a dus la Londra pentru a căpăta medalia de aur la proba de viteză în minciuni.
  A reuşit şi acum sărbătoreşte.

 29. dogaru mi se pare un pericol public de necontestat

 30. tibi,
  proba de viteza in minciuni, dar si la proba de cantitati industriale in minciuni
  😆

 31. Trebuie explicat pe cine reprezintă Dogaru. Inițial un sindicat al cadrelor militare în rezervă. Apoi cînd balonul s-a desumflat (recalcularea a mărit peste 80% din pensii) s-au alăturat și rezerviștii din SRI, STS și celelalte servicii ca să contrabalanseze desumflarea. Ghici ciupercă cine erau ăștia? Securiștii cei mai răi, politrucii lui Nea Caisă, etc.
  La momentul de față armata s-a retras din sindicatul lui Dogaru în proporție de peste 90%. Ghiciți cine a rămas? Securiștii din MAPN și politrucii.

  Rezultat final = securiști și politruci.
  La ce vă așteptați din partea unora de acest gen?

 32. Skorpion,
  isi scurteaza sau nu pontacul vizita – li s-a dus naibii tupeul de tot. cu Merkel s-au infoiat in pene, pe englezi nu i-au luat in serios, sa vedem daca o fac si la americani

  eu zic ca au de ales, de acum – renunta , pleaca sau incearca sa transforme Romania in Iran 2

 33. Cristian,
  eu sper ca vor pleca la………………………inchisoare.
  numai acolo este locul lor si nu cred ca vor putea transforma Ro in Iran 2, dar haosul si anarhia le-au bagat deja in tara.

 34. Da Skorpion
  au si cei din vest rabdare pana la un punct
  nu merge pe directe asa ca vor incepe cu penalizari

  revenind la zi, am auzit ca la iarna nu va fi cald si iarba verde

  azi e „in sezon” si am cumparat kg de grau cu 1.1 fata de anul trecut 0.65
  porumbul va fi dublu daca nu triplu

  kg de mere 4-5, pere la fel, cartofi 2-3, mure 25 … in sezon

  taranii castiga acum, vorbesc cu ei si isi freaca mainile. vor avea mancare la iarna. ce vor face aia de la oras , LA IARNA ?

  majoritar pensionarii si bugetarii l-au vrut jos pe Basescu, ca le-a taiat salariile. ce vor face la iarna , cand nu vor mai veni deloc bani ?

 35. ce vor face la iarna, Cristian?

  iti spun eu ce vor face.
  Vor spune: bine ca a plecat TB, din cauza lui am ajuns atit de rau, bietii uslinosi fac si ei ce pot.

  Atit de mare este ura incit nici peste 5 ani nu va disparea.

 36. Ce VOM face la iarnă?

 37. hai sa mai vedem …

  vezi tu Skorpion, ura nu tine de foame
  ura asta a aparut pe baze aiurea. bugetarii, unii dintre ei , luau salarii nemeritate si stiau asta. cand li s-a taiat macaroana, au instigat si pe ceilalti

  cand e bine afara poti sa-ti alimentezi ura aiurea. nu mai arati ca aia de 20 de ani – Basescu e de vina
  nu mai ai succes in mici afaceri, lumea nu te mai baga in seama ca esti inspector la vama sau … mai stiu eu ce nemultumiri au unii bugetari – tot Baselu
  esti pensionar si nu mai vin copii … tot asa, pai nu ii mai lasa baselu sa castige sa vina. medicamentele cresc si s-a restructurat ceva – etc.

  in general oamenii au aruncat pe politic nemultumiri proprii – dupa aia si-au autoalimentat ura
  BUN
  vine iarna, bani nu vor mai fi, preturile vor creste … nesiguranta in tara si nume prost in lume , hm – trebuie sa fi prost sa nu vezi vinovatul

  odata vazut vinovatul – intelegi si greseala urii

 38. Reddog

  impresii despre meci? 😆

 39. sa speram ca ai dreptate, Cristian,
  iar ura a fost alimentata in cantitati industriale si via latrine_tv_voiculescu.
  si asta nu ar trebui sa ramina nepedepsit.

 40. am intrebat destui „contestatari” ai lui TB – de ce il contesta
  si am vazut motive de kkt
  abia astept, cand vor fi real afectati, sa vad cum vor reactiona

  ce este bine – s-a tras o limita clara intre austeritate si neputinta
  „roadele” neputintei nu vor putea fi aruncate pe TB si guvernarea trecuta

  iar aceste „roade” vor face ca efectele austeritatii sa para rai

 41. citisem asta pe undeva azi

  Saddam Hussein a zis ca lui nu vine nimeni sa ii dea ordine ;
  Gaddafi a zis ca lui nu vine nimeni sa ii dea ordine;

  Tontutza si Crizutza au zis ca lor nu vine nimeni sa le dea ordine …
  🙂

 42. 🙂 Scorpion
  am reformulat si elaborat putin ce spuneam mai sus, repostez

  EFECTELE AUSTERITATII VS. “ROADELE” NEPUTINTEI

  Romanul nu a avut termen de comparatie privind ineficienta in conducere … inca. Tara a fost bogata candva, oamenii au fost saraci si orice in plus parea ok, nu tu criza mondiala …

  Am vorbit cu multi contestatari ai lui TB. Motivele contestarii pareau lor importante dar , in marea lor majoritate, erau personale si amplificate sau erau legate de efectele crizei.
  sunt curios, cand vor fi real afectati, sa vad cum vor reactiona.

  CE ESTE BINE – s-a tras o limita clara intre austeritate si neputinta

  se stie ce a fost in austeritate. SE STIE CE A PROMIS PONTA SI USL-UL. Altceva decat a fost.

  au fost aruncate in carca lui TB si a guvernarilor trecute – “roadele” austeritatii

  “roadele” NEPUTINTEI insa – nu vor putea fi aruncate pe TB si guvernarea trecuta

  iar aceste “roade”, cu parere de rau o spun – vor face ca efectele austeritatii sa para o raceala fata de o pneumonie

  Repet, CE ESTE BINE – se face distinctia clara, de acum, intre austeritate si promisiunile unor neputinciosi.

  Mai devreme sau mai tarziu va fi inteleasa austeritatea.

 43. BUNÄ;
  trupa de securisti si falsi revolutzionari a lui Dogaru,

  ar trebuii demascatä, ei lucreazä pt-. USL CU CARE SE STIE AU UN CONTRACT, ei trebuie strunitzi, altfel sI USL; SE FACE VINOVATÄ SI DE TERORISm; CÄ PUCISTI SUNT:

  ACESTI TERORISTI TREBUIESC DEMASCATZI SI LA UE:

  EI AU FÄCUT BALAMUCUL DIN IARNÄ SI O SLEATCÄ DE ASOCIALI PERVERSI A LUI CERNEA:

  SPRE RUSINEA LUI A URLAT SI ACEL DÄNUTZ:::::::::::::::::::::::::

 44. Buna dimineata!

  Nu am dubii in privinta posibilitatii ca pucistii USL sa trimita in strada mercenarii lui Dogaru (si care or mai fi, ca poate nu sunt singurii…).
  La cata dementa dovedesc (iresponsabilitate e prea putin spus), daca nu le iese cu puciul in CCR, sunt in stare sa declanseze mari dezordini stradale (si cred ca si un razboi civil intra in planurile lor de a-si atinge scopul, de a duce „pana la capat” aceasta lupta „pe viata si pe moarte”, ca doar au tot spus-o).
  Ar trebui cateva masuri in forta, exemplare, pt a se stopa zelul distructiv al tradatorilor de neam si tara (in fond, asta sunt pucistii, teroristi si tradatori).

 45. Se plangea Romania ca nu se intereseaza tarile straine de ei, gen America si cele din Europa. Ei bine, se pare ca acum se intereseaza si discuta de noi, dar decat sa ne faca „plagiatori” si in toate felurile era mai bine sa nu discute.

 46. Ba de discutat s-a discutat si in alti termeni despre Romania, nu cu mult timp in urma, cand era data de exemplu pt felul in care a gestionat probleme dificile, legate de criza economica generala, pt demararea procesului de reforme, pt evolutia economica promitatoare. Si convine, sau nu, era vorba despre guvernele Boc si Ungureanu, asta trebuie mentionat, daca suntem corecti.
  E adevarat, cu cat aveam aceste semnale pozitive din afara tarii, cu atat se inteteau atacurile, denigrarile, minciunile si manipularile in interiorul tarii, dinspre actuala putere si presa aservita.

 47. foarte corecta observatia, Mih, de la ora 11.00

  ticalosilor de uslinosi nici pe departe nu le-a convenit nici statul de drept, nici faptul ca oameni de-ai lui infunda puscaria

  si

  atunci printr-o lovitura de stat au desfiintat statul Ro.

  sper ca vor infunda puscaria

  „ART. 166-1 (Cod Penal) Acţiuni împotriva ordinii constituţionale

  Întreprinderea oricărei acţiuni pentru schimbarea prin acţiuni ilegale şi prin violenţă a ordinii constituţionale sau a caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.”

 48. filadel (12:34)
  Excelent articol! Multumesc pt link!

 49. Skorpy,
  Am avut de mai multa vreme senzatia ca fiecare centimetru castigat in procesul de reforme, de normalizare si civilizare a Romaniei, de castigare a demnitatii si respectului in Europa si in lume, le sta nenorocitilor in gat si ca sunt capabili (au si dovedit-o acum) sa faca ORICE sa anuleze fiecare bruma de progres castigata si sa ne tarasca in afundurile trecutului. Si nu pot sa nu leg interesul lor direct ( interesul incompetentilor, impostorilor, mafiotilor si puscariabililor) de interese exterioare Romaniei, alea de la Rasarit, care nici ele nu au vazut niciodata cu ochi buni emanciparea romanilor.

 50. Ziua buna, prieteni

  DE UNDE SE PRESUPUNE CA VOR VENI BANII DE SALARII SI PENSII

  s-a incheiat, “cu succes”, cum spune nea Florin, misiunea FMI.

  au trimis o masura cat de cat buna – cea cu tva la incasare – dupa 1 ianuarie. adica dupa ce se aleg, sau nu. o masura ce oricum va crea probleme de armonizare , fiind valabila pentru firme cu rulaj mic. dar, in fine, o masura economica, singura.

  INSA, banii bugetati pentru plata salariilor bugetare si a retinerii la pensii – au fost bizar presupusi a fi obtinuti din cateva imposibile surse:

  1. amenzi si penalitati mai mari, la un nivel de 800 milioane. de unde? cum?

  2. incasare suplimentara de tva.

  Aici e hilar, pe o economie in incetinire si cu blocaj financiar sa bugetezi asa ceva , hm , e o gluma. Cei ce nu platesc tva (evazionistii) oricum nu vor plati pe rulaje in scadere iar pe cei cinstiti nu ii poti obliga la mai mult.

  Eventual se vor confrunta cu un refuz de a mai face afaceri chiar si de la cei cinstiti, si atunci sa vezi “crestere” !

  Stiu ca incasarea de TVA e intre 45 si 55% din estimat de colectat. Oricat ar incerca , chiar daca se duc la 60%, pe un volum in scadere – CUM SA BUGETEZI crestere pe scadere? 60% din 0,8 e mai mic ca 50% din 1.

  Ceea ce pot ei impiedica – sunt rambursarile dar, neavand posibilitatea sa o faca in control – le vor bloca pe toate si vor afecta si pe cei cinstiti. Ceea ce este foarte rau.

  3. neplata co-participatiei la fonduri europene. asta stiam si noi, ca oricum nu mai sunt fonduri date asa ca nu se mai plateste participatia.

  In final, vad surse de tot rasul ! Ce cred eu ?

  Neavand incotro, pana la urma vor provoca o depreciere masiva a monedei nationale, cum au mai facut-o de atatea ori in trecut, ducand in derizoriu cresterile si platile, in valoare reala.

  Iar cei ce i-au votat si ii vor mai vota , poate, vor plati integral prostia facuta. INTEGRAL !

  In trecut au platit mult agentii economici, nu doar cei platiti de la stat. DAR ACUM agentii economici, multi dintre ei, s-au protejat.

  Plata o vor face chiar bugetarii si pensionarii, de data asta.

 51. Justiția depinde de mentalitatea cetățenilor. Nicoară a împărțit găleți. Ardelenii știau că e ilegal, deci au luat găleata și au votat contra (pe date concrete la alegerea lui Marius Nicoară ca senator). Olteanul știa că e ilegal, dar pentru el e mult mai important omul „bun” care i-a dat găleata decât legea și a votat în favoarea acelui candidat.

  În Cluj a fost primul judecător la Curtea de Apel arestat, pentru că l-a infuriat pe un gabor din Someșeni. Mă îndoiesc că succesele unui DNA cu procurori regățeni.

  Când l-au arestat pe primarul Craiovei olltenii au ieșit în stradă. Și în Cluj au protestat ceva pedeliși contra arestării primarului, dar cu măsură. Aveau și protestatarii dreptatea lor. Și Sorin Apostu și Cristian Anghel (doi mitici ajunși primari în Ardeal) furau cu măsură, urbele lor aveau parte și de investiții.

  Ardelenii trebuie să se elibereze de minciună.

  1. Coconașii, urmași ai Coanei Chirița și ai lui Carol I se sprijină pe ardeleni pentru a-și impune ideile lor „occidentale” unei mase mai puțin europene din Muntenia și Moldova, adică să poată parazita în liniște. Acesta este băsismul și ardeleanul trebuie să se dezbare de el, să respecte mai mult pe munteanul și moldoveanul de rând, istoria lui, mai ales că vorbesc toți trei aceeași limbă.

  2. Ardeleanul trebuie să redescopere istoria creștinismului popular românesc de sorginte latină, transformat în uniatism sau ortodoxim ardelean, Să respingă biserica greco-bulgară.

  3. Ardeleanul trebuie să accepte că ungurii sunt parte a Ardealului și că nu mai este niciun pericol ca minoritatea maghiară să impună cultura ei românilor, cum insinuează mereu miticii.

 52. uitam, fir’ar sa fie , de la mana pana la gura
  eu nu uit
  … ca am platit la acea vreme

  nu voi uita niciodata cum am plecat in Grecia vineri cu dolarul la 3.000 si m-au sunat de la banca luni ca e 9.000 iar furnizorii imediat au actualizat intreaga pierdere pe capul nostru

  pe vremea aia dra.cu se proteja la pierdere, taceai si o inghiteai si munceai 3 ani dupa aia sa scoti paguba

  dar acum nu mai e cazul. multi agenti au redus creditarea si expunerea la depreciere, multi vand in c/v eur si multi importatori sau platitori de materii prime importate cumpara futures eur, pentru achitare la termen…

  … asa ca pierderea, repet, pierderea va fi suportata integral de cei ce primesc bani de la stat, in special bugetari, pensionari si asistati. si cei ce au salarii fixe in ron, deoarece in banci si in alte parti salariile sunt in c/v in lei a eur fix.

 53. deprecierea a fost metoda de „reglare” , intre 89 si 2000 si ceva

  de la estimat 20 in 89 la 40.000

  de ce puii celor de atunci, acum , ar face altcumva ?

 54. asa ca, fratilor, care o puteti face (si nu ati facut-o deja), negociati salariul in c/v lei a eur

  care aveti firme, scurtati creditarea , asigurati-va platile in eur catre furnizori, vindeti cu pret fix in c/v lei a eur, eventual puneti actualizare la curs BNR din data incasarii …

  ar cam fi momentul …

 55. va impuiez si voua capul ? … hai sa o fac, poate unii dintre voi au nevoie de niste cifre si poate ii ajuta la ceva. e cam lung dar sunt cifre de la cei care asta fac si … articolul e la final, poate nu va deranjeaza

  am plecat de la un articol:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Urmeaz-creteri-spectaculoase-de-pre-la-alimente-996166.html

  ce ma amuza, este ca orasenii continua sa se umfle in pene ce bine o duc ei. mai ales aia cu pensii sau salarii mari de la stat
  DAR
  eu am multi prieteni si multe cunostinte care au plecat de la oras sau sunt la tara. si de la ei am cerut zilele astea cifre

  IA UITE CUM STAM :
  anul asta la hectarul de cartofi noi s-au scos 250 de milioane vechi, plus peste 100-120 bagati. s-a vandut bine cartoful 2,2-3

  la hectarul de varza de vara au scos si 700 de milioane, tot acum

  la fructe au 300-350 pe hectar

  la ceapa ies cam 300 de milioane

  si mai sunt multe “smecherii” care vor imbogati pe cei ce lucreaza pamantul cu cap
  adica ce cap ? se duc, fac 2 puturi pe hectar (la ses e chestie de cativa metri, se sapa si cu mana) si asta daca nu au garla pe aproape, baga o honda pe 3 toli si iriga direct sau pun picuratoare

  cei care anul trecut puneau 2 hectare, anul asta au pus 4. la toamna cumpara pamant de la cei ce nu vor sa munceasca sau iau in arenda … si tot asa

  in satele pe unde sunt, oamenii s-au impartit in doua – cei care muncesc cu ziua, care nu au bani sa inceapa si gastiga mancare si 10-14 mil pe luna, si cei care au avut ceva bani si au pus deja de acum 2 ani

  si treaba nu se termina aici

  deoarece inainte veneau misitii la ei si le cumparau productia, baietii astia au cumparat dube si acum se duc ei direct in Filaret (sau Rahova) si vand direct la tejghetarii ce vin sa se aprovizioneze pentru a doua zi. Mai castiga si de aici 20-30%

  pasul 3 urmeaza de acum – inchiriere tarabe in piata – si acolo iar mai sunt 20-30%, poate chiar mai mult

  asa ca oamenii ce vor sa munceasca – au bani

  acum, pentru lucrul la hectar, asa, omeneste, nu teoretic:
  – in primavara pui cartofi pentru cartofii noi
  – sau varza de vara
  – sau ceapa, chiar si rosii

  dupa aia pui varza de toamna, sau porumb de 3 luni

  pe un hectar bine muncit scoti si un miliard, dar media e pe la 700 de milioane – intr-un an

 56. Buna seara!
  Nu stiu daca urmariti emisiunea „Ultimul cuvant”, pe B1.
  Ministereasa Andronescu da un spectacol sinistru, grotesc. Cucoana asta e de o perversitate inimaginabila…(ma rog, un fel de a spune, pt ca o cunoastem deja, de mult timp, dar astaseara se depaseste pe sine)

 57. Mih

  Mă uit eu acum. Cel mai important pentru USL în toate aparițiile televizate este să conteste absolut orice acuză adusă guvernării. Indiferent dacă există motive sau nu.

  Exasperant. Abramburica este o copie a lui Ponta – minte încontinuu. Nu aflăm nimic nou din astfel de discuții. Toate sînt vechi și reciclate la infinit. Texte învățate pe de rost, în loc de răspuns la întrebare se mută focusul discuției pe cel care pune întrebarea, ba pe-a mă-tii, etc. Tot instrumentarul bolșevicilor manipulatori.

  Cu USL nu poate exista dialog. Ideile lor sînt ștanțate în creiere și nu pot fi schimbate cu nici un preț.

 58. Deci )))) 🙂 … eu nu mai pot sa ma uit pe televiziunile de stiri. Daca nu e pelican, e dinescu, daca nu e dinescu e abramburica, daca nu e asta e ghise …

  NU MAI POT SA MA UIT LA ASTIA !

 59. Filadel, acum m-am prins ce fac aştia, mă mira şi pe mine că devin asemenea spălaţilor pe creier. Mă miram ca toate răspunsurile sunt şablon …

  asta fac – le răspund , de fapt, spalaţilor pe creier – ceea ce ăia deja ştiu, confirmandu-le automatismele şi încurajându-i să continue în ele …

 60. @filadel & ceilalti,
  miine intre orele 13-13.30 vine Philip Gordon la guvern.
  Oamenii din PV – cei care pot – vor fi acolo.
  tu poti veni? eu nu – plantatia fiind de vina.

 61. Skorpi
  din păcate sînt blocat la mantinela plantației. 😦

 62. 13 – Cotroceni
  17 – Victoriei

 63. si 11 Base ? ))))))) 🙂 ce voi rade

  … eu in scenariul cu Rusia instrumentand si finantand ce se intampla in Romania – nu cred.

  citind articolul urmator:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Arendaul-Dan-Voiculescu-tun-dup-tun-la-Ministerul-Agriculturii-996195.html

  nu ma mai mir de determinare, finantare, spate si asa mai departe

  poate uitam cu cine avem de-a face. pe de o parte miliarde de euro, plus amenintarea a 17, 20 de ani de puscarie, plus antecedentele AN si Vantu
  ce vrem sa faca, sa stea cu mainile in san ? aia fac, au bagat niste jucatori de poker politic la inaintare, ce joaca fara scrupule o cacialma si fac ALL IN prin aventurierii astia 3.

  eu sunt de acord ca vocea rusiei ii sustine, ca si voronin, prosti sa fie, sa nu profite ca ne bagam piuneze pe scaun si MAI ALES, punem piuneze in calea europenilor

  din situatia din Romania au de profitat toti cei ce vor sa arate slabiciuni UE si NATO

  DEALTFEL – cred ca acum Romaniei exact asta i se reproseaza de UE si de SUA(Nato) – imaginea proasta pe care o cream celor doua entitati
  am devenit o amenintare LA IMAGINE pentru ei !
  VIZITA de maine EXACT despre asta va vorbi !

  … dar de initiativa si finantare – nici o grija, le avem pe teritoriul nostru. SUNT DINTRE NOI !

 64. tot io 🙂
  voi nu gasiti similitudini intre criza din ianuarie si cea de acum ?

  ati vazut, in jocuri de strategie, de multe ori faci miscari pentru a-l obliga pe celalalt sa mute

  iar tu stii cum va muta si atunci ii intinzi capcane
  chiar si numai daca stii ca el va muta in graba si tot esti in avantaj

  … atunci numeam, ce a facut TB, o detensionare controlata a unui posibil viitor mare cutremur

  si atunci, si acum – usl a mutat INAINTE de ce planificasera. Planificasera atunci in martie-aprilie si a tebuit sa iasa in iarna in strada

  ACUM trebuia usl – doar sa astepte, pana in noiembrie si aveau tot parlamentul al lor.

  tot asa, a trebuit sa mute mai devreme si pot pierde, de data asta tot, prin compromitere si asociere cu voiculescu si altii

  STAU SI MA INTREB – sunt doar similitudini? … si incep sa cred ca nu.
  nici chiar prelungirea nefireasca a CCR nu imi mai pare o coincidenta …

  ia zii, nene marinare, cum o fi ? )))))) 🙂

 65. @cristian. Sa incerci sa demonstrezi aberatiile lui Fl.Georgescu e usor: A. chestia cu amenzi e hilara (daca cresc amenzile, culpabilii se imputineaza) B. taierea cofinantarii la bani NERAMBURSABILI e criminala, nu imbecila (dar e filosofia PSD cunoscuta de Florin de cand era MF sub Vacaroiu). C. Stoparea investitiilor elimina locuri de munca, nu creaza. D. imbecilitatea cu angajarea somerilor o tot incearca PSD din 2002, cu rezultate canci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s