Vor fi înțelese de către CCR cuvintele lui Philip Gordon?

Nu știu dacă CCR va avea tăria să pună astăzi capăt puciului USL și va decide invalidarea referendumului din 29 iulie, trimițându-l astfel pe președintele Traian Băsescu înapoi la Cotroceni.

Vom vedea dacă judecătorii constituționali și-au înțeles nu doar menirea dar și faptul că se bucură de sprijinul total al UE și al SUA. Sprijin care reiese clar din cuvintele spuse de emisarul american Philip Gordon după întâlnirile avute ieri, în ordine, cu președintele ales și suspendat, Traian Băsescu, cu președintele interimar Crin Antonescu și cu premierul Victor Ponta. O ordine deloc întâmplătoare și care vine să confirme faptul că în ochii lumii civilizate Traian Băsescu este președintele legitim al României. „Plasăm România într-un context strategic mai larg, România e un membru NATO poziționat strategic. Ne pasă de sănătatea democrației într-un stat-cheie al NATO nu doar prin prisma oamenilor, dar și prin prisma Parteneriatului Strategic. Mesajul meu a fost: respect pentru democrație și instituții. Liderii cu care am vorbit și-au exprimat susținerea pentru aceleași valori. Ce fac oamenii e mai important decît ce spun oamenii„, a declarat printre altele adjunctul secretarului de stat american Hillary Clinton.

Aceste cuvinte, alături de afirmația potrivit căreia „Le-am cerut liderilor români să respecte statul de drept și independența instituțiilor„, trebuie interpretată în următorul fel: nu persoana președintelui Traian Băsescu este punctul cheie, în fond președinte ar fi putut fi și cetățeanul Gică Popândău sau Ilie Păstârnac, ci funcționarea instituțiilor statului de drept, respectarea regulilor care fac posibilă apartenența României la NATO și EU. Vremea promisiunilor și a declarațiilor de atașament a liderilor politici față de normele democrației a trecut și a sosit momentul ca acești domni să și acționeze conform principiilor pe care declară că le respectă. Iar celor care au încercat să convingă populația că diplomatul american a venit pentru a „se informa” despre situația de la București, același domn Gordon le-a tăiat avântul când a amintit că a venit să prezinte câteva mesaje de la Washington. Iar celor dispuși să susțină că ambasadorul american vorbește de unul singur, fără acceptul superiorilor săi (așa cum sunt tentați să o facă mulți dintre salariații trustului Intact și chiar colegi ai domnilor Ponta și Antonescu) li s-a mai aruncat o găleată de apă în cap când li s-a atras public atenția că ambasadorul Gitenstein vorbește în numele administrației americane. Punct. Așa cum edificator este și pasajul referitor la discuțiile cu cei trei protagoniști ai crizei: „Mesajul meu a fost: respect pentru democrație și instituții. Liderii cu care am vorbit și-au exprimat susținerea pentru aceleași valori. Ce fac oamenii e mai important decît ce spun oamenii„.

Nu pentru urechile lui Traian Băsescu a fost făcută această dublă subliniere (ce fac oamenii e mai important decât ce spun) ci pentru urechile premierului Ponta și ea trebuie tradusă în felul următor: noi știm că tu ne spui una în față și apoi faci altceva, că ești un mincinos abject și asta nu mai ține. Ori e laie ori bălaie.

Nu știu cât a înțeles Victor Ponta din discuția cu Philip Gordon dar este clar că partenerul său de puci parlamentar, Crin Antonescu, nu a înțeles absolut nimic și nu engleza precară pe care o folosește a fost de vină pentru această lipsă de percepție pentru că nu s-ar fi năpustit în studiourile Antenei 3 pentru a face următoarea declarație războinică la adresa președintelui Comisiei Europene: „nu se poate să fii ditamai președintele Comisiei Europene, domnul Barroso adică, și din vacanță sau de undeva să mai trimiți o scrisoare lui Ponta fără să știi ce s-a întâmplat aici, să vorbești despre presiuni asupra Curții Constituționale când în realitate 20 de milioane, 18, 16, câți suntem de români, indiferent dacă au votat sau nu, văd că presiunile le face o singură persoană și cei care o servesc în diferite instituții„. Domnul Barosso știe foarte bine ce se întâmpla în România, așa cum știe și angajamentele pe care și le-a luat la Bruxelles Victor Ponta, angajamente care nu au fost puse în practică nici în ziua de azi. Angajamente de care însă a fost foarte bine informat domnul Gordon și de care nu a uitat probabil să-i amintească primului ministru.

Acestea sunt amănunte care par nesemnificative pentru Crin Antonescu dar care în realitate sunt probleme fundamentale în relațiile între oficialitățile europene și nord-atlantice. Crin Antonescu trăiește într-o permanentă confuzie atunci când afirmă, nu doar că ambasadorul american vorbește în calitate de partizan al lui Traian Băsescu (contrazicându-l astfel pe Philip Gordon) dar și atunci când pretinde că are în spate 7 milioane de voturi în timp ce Traian Băsescu doar aproape 1 milion. Domnul Antonescu are în spate cele puțin peste 9000 de voturi pe care le-a primit în propriul colegiu electoral atunci când a pierdut în fața lui Ionuț Popescu. La asta se rezumă reprezentativitatea domniei sale. Căci la referendumul din 29 iulie pe buletinul de vot nu s-a aflat niciodată numele lui Crin Antonescu ci doar al președintelui Băsescu pentru care cetățenii au fost invitați să se exprime dacă îl mai vor ca președinte. Nu a întrebat nimeni alegătorii dacă îl vor președinte pe Crin Antonescu, referendumul din 29 iulie nu a fost un scrutin între președintele în funcție și președintele interimar. Crin Antonescu, cocoțat într-un post pentru care nu are nici pregătirea și nici caracteristicile psihologice pentru a-i face față, nu înțelege mecanismele fundamentale de funcționare a unei democrații.

Exista diferențe fundamentale între un exercițiu electoral care vizează alegerea unui primar, a unui parlamentar sau a unui șef de stat, atunci când alegatorii sunt chemați să-și exprime preferința pentru unul dintre candidați, și un referendum în care oamenii trebuie să se declare de acord sau împotriva unei măsuri legislative, constituționale sau cu rămânerea în funcție a unui președinte. Și nu știu ce este mai grav: confuzia voită a acestei diferențe sau simpla necunoaștere a acestor amănunte. Nici una din aceste variante nu îl scuză pe Crin Antonescu care devine pe zi ce trece un partener de discuții chiar mai puțin credibil decât colegul său Victor Ponta. Și ce înseamnă lipsa de credibilitate la nivel înalt a spus-o același domn Gordon ieri atunci când s-a referit la posibilitatea ca pe plan internațional legitimitatea referendumului din 29 iulie (deci inclusiv a celor care l-au forțat și l-au pus în practică) va fi pusă în discuție: „Dacă legitimitatea e pusă în discuție, nu va fi bine pentru liderii țării și pentru țară: piețele financiare vor fi speriate, investitorii vor găsi alte locuri în care să meargă, aliații vor fi mai puțin confortabili cu continuarea proiectelor comune„. Cu alte cuvinte liderii politici vor fi izolați iar țara va suferi din punct de vedere financiar. Consecințe care se întrevăd deja și care au fost anunțate ieri nu de Philip Gordon ci de Mugur Isărescu când a anunțat că în acest an investițiile au scăzut cu 30%. Ce înseamnă asta pe plan economic este relativ simplu de definit. Mai puțini bani la bugetul de stat (pentru acoperirea deficitului România va trebui să recurgă la împrumuturi pe piața privată de capital dacă va găsi creditori și probabil la dobânzi doborâtoare) și creșterea ratei șomajului. Cine are urechi să audă.

Clemy

45 responses to “Vor fi înțelese de către CCR cuvintele lui Philip Gordon?

 1. Bună dimineața!
  Clemy,
  De ce trebuie să plătesc eu pentru că niște nebuni își doresc să mă conducă ?
  Ce vină am eu că sunt milioane de semianalfabeți care n-au neuronul necesar gândirii ?
  Ce vină ?

 2. Neata’ ce frumoasa este viata!
  Clemy,eu unul nu am incredere in CCR,mereu au luat decizii politice.Tare imi este teama ca astazi se vor intampla lucruri grave acolo.Se intrunesc la orele 10,si daca nu iau o decizie pana la orele 12,atunci sa stii ca este de rau,asa i-am spus unui prieten si pe 30 Iulie,si asa s-a intamplat.
  Acum 2 minute a vorbit Zegrean,si a spus ca Erata a fost trimisa perfect legal,si ca a fost semnata de un judecator de serviciu,pt.ca el era in concediu.Cei trei care au convocat CC (Predescu,Toader si Gaspar),ei au spus ca nu au semnat acea Erata.Ce sa intelegem acum,ca ceilalti 5 judecatori au semnat impreuna cu Zegrean prin judecatorul de serviciu,iar ceilalti trei se opun si vor sa anuleze decizia a 2/3? Dupa cum ne dam seama acum cei trei vor sa valideze referendumul,prin puci in CCR,asa cum i-a invatat tatucul lor Ilici.

 3. Bună dimineața! 🙂

  @Clemy, superanaliză! 🙂
  @Carmen, răspunsul e dureros de simplu:
  – o dată pentru că la fel cu alții (eu, el, ea, noi șamd…) nu ripostăm!
  – a doua oară pentru că ăsta este efectul pervers al votului universal într-o societate „necoaptă” pentru așa ceva:
  «Geniu sau un bou de turmă, tot un singur vot în urnă»
  :mrgreen:
  @veve, tizule, muscă-ti limba! 😉 (G/M)

 4. @carmen, buna dimineata. Tu nu ai nici o vina. Asa cum nu sunt vinovata nici eu, nici dora, nici nora, nici skorpy, nici tibi, nici mih, nici luminita, nici ela si nici alti cititori si corespondenti ai blogului. Vina nu este individuala. Vorbim pana la urma de o vina colectiva si de probleme de sistem care s-au perpetuat cu schimbari minuscule din 1990 incoace. Vina apartine si celor care in schimbul unei chenzine marite au preferat sa isi vanda constiintele si sa prezinte negrul alb si albul negru si care au vehiculat marea minciuna a lipsei de diferenta intre Traian Basescu si Victor Ponta si Antonescu. Vinovati sunt si cei care au intretinut in mod fals si ticalos ideea „dictaturii” prezidentiale. Vinovati sunt si oamenii din PDL care au mimat reforma, care nu au stiut sa comunice pe intelesul tuturor importanta masurilor de austeritate, care prin intregul lor comportament au dat apa la moara criticilor de tot soiul. Nu vorbim aici de o singura vina ci de vinovatii cumulative care ne-au adus in situatia de acum. Nu stiu daca asta era raspunsul pe care il asteptai.

 5. @veve, buna dimineata. Nici eu nu am mare incredere in CCR dar prefer sa gandesc totusi pozitiv. Eu ma calauzesc dupa principiul ca daca te astepti la tot ce este mai rau de regula asa se intampla. De asta prefer sa ma gandesc, si sa sper, ca nu vom asista la niste blestematii azi. Vom vedea insa. Orice este posibil.
  @old, multam. 🙂

 6. Buna dimineata,prieteni 🙂
  Grele vremuri am ajuns sa traim.Am recitit interviurile de aseara ale celor doi pacalici. Slabe sperante.
  Atarnam de un fir de par, de deciziile judecatorilor Curtii, numiti de partide.Adevarul lor va fi o ruleta politica.Nasol moment…

 7. @ela, buna dimineata. Avem de-a face cu un nebun de legat (Crin/Cacarau) si un mitoman fricos (Victor Ponta). Asa o combinatie catastrofala rar poate fi intalnita.

 8. Buna dimineata, tuturor!

  Mie mi-au sunat fff bine la ureche cuvintele rostite aseara de Iulian Chifu (citez cu oarecare aproximatie): „cei care sunt responsabili pt actuala situatie vor plati politic si LEGAL”. Doamne ajuta!

  Mari emotii = nelinisti in privinta judecatorilor USL de la CCR: daca si ei reactioneaza la mesajele FOARTE CLARE ale Europei si USA cum reactioneaza Ponta, Antonescu si restul uslinosilor, slabe sperante ca lucrurile se vor intoarce curand la normal. Dinspre cei trei care, contrar regulamentelor CCR, au facut declaratii publice despre probleme interne ale CCR, n-am sperante, oricum. Totul depinde de 1-(2?) care pot contribui la majoritatea de 6…

  Sa speram ca parchetul isi va face si pe mai departe (corect si cu celeritate) datoria…

 9. @mih, buna dimineata. Si eu am emotii in privinta CCR dar incerc sa privesc pozitiv.

 10. Din Polonia, inca o radiografie a situatiei din Romania:

  http://inliniedreapta.net/bronislaw-wildstein-romania-la-rascruce/

 11. Buna dimineata !!!!

  daca ,CCR a cerut ajutorul Comisiei de la Venetia ,eu sper cà a inteles foarte bine mesajul UE si SUA

 12. Buna dimineata!
  Clemy, perfect de acord ca actualul locatar de la Cotroceni nu a inteles nimic din vizita si din mesajul lui Philip Gordon, personajul nu asculta si nu dialogheaza, el face doar o figuratie protocolara, adevarata sa fata si respect pentru oameni si institutii se vad din ceea ce spune la Antena3. Tom Gallagher numeste aceste spectacole-rabufniri „freak-show”, deci, fara comentarii!

  PS. Multumiri lui Mih.

 13. Buna dimineata !

  Excelent material azi, Clemy 😉
  Privind insa ce va aduce ziua de azi via CCR, sunt rezervat.
  Abordarea corecta este sa fim optimisti pentru ce poate fi mai bun si pregatiti pentru ce poate fi mai rau.

  „Fortele raului” sunt mai putine probabil dar extrem de motivate. Au intrat intr-o gaura din care singura iesire e intrarea de la puscarie. Asemeni criminalului in serie care a macelarit tot ce a prins in raza puscociului si nu poate acum sa vina singur la sediul politiei sa spuna „Ba, stiti, eu i-am tocat p-aia, imi pare rau ! 🙄 Am gresat ! 🙄 ”
  Hai sa fim seriosi.
  Isi vor juca nemernicia pana la capat.
  Daca din 10 judecatori 7 sunt baieti de treaba si ar cam fi de acord a agrea sa aprobe …… ceea ce este corect, iar ceilalti 3 sunt DISPERATI gata sa-si taie o mana si-un picior daca e nevoie, decisi sa traga cu dintii ca sa NU se dea decizia corecta, cine credeti ca va avea castig de cauza ?

  Nu-l vad pe Gino pe aici ca as mai pune la bataie 5 euro, sperand sa-i perd 😦

 14. Inca ma intreb cat de jos ne putem prabusi.
  Ca inca suntem in cadere…..

  „…..DW il citeaza pe Peter Eckstein- Kovacs, fostul consilier al lui Basescu, „cunoscut avocat pentru drepturile omului si liderul minoritatii ungare”, care afirma ca „statul de drept in Romania nu este pe deplin dezvoltat”, iar „un atac asupra putinelor zone ale statului care inca functioneaza” urmeaza sa aiba loc. …”

  (DW – „Romania a luat-o razna”)
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-13017741-deutsche-welle-romania-luat-razna.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

 15. poate cu cateva placarde in fatza CCR, s-ar atrage atentzia

  -NU INTRETZINETZI HAOSUL
  -NU FACETZI JOCURI POLITICE
  -NU AMANATZI; ACTELE DIN 29 LE AVETZI

  azi cat delibereazä, poate se vor simtzi mai responsabili
  stiind cä romanii privesc,dar si gandesc.

 16. Sînt 9 judecători la CCR. 3 numiți de președinte, 3 de senat și 3 de cameră.

  Decizia trebuie luată cu 6 la 3. Așa zice legea (nu se știe de ce).

 17. Dan Tapalaga

  „Despre interviul cu Victor Ponta: politician greu de prins, abil, alunecos si capabil sa reziste la atacuri dure. Daca are ocazia, isi ucide adverssarii fara mila. M-a tarat in mlastina discutiei despre legi si ordonante unde evident eram nepregatit, in schimb el era blindat. Nu era cazul sa intru in ea. A fost o eroare, acolo m-a trimis in corzi. Discutia trebuia sa ramana la principii: schimbam regula dupa ce jocul s-a incheiat? Asta este esenta ingrijorarii cancelariilor occidentale. In rest, raspunsuri neconvingatorare, evazionist, sinistru de indiferent la probleme grave (avizarea urmaririi penale, imixtiuni in justitie). Nu manifesta vreun sentiment de rusine fata de acuzatiile de plagiat, nu are probleme de constiinta din cauza haosului instalat in tara care ne costa in plan intern si extern. Politician carnasier si castrat total de valori etice sau morale, Ponta va face probabil cariera calcand, la o adica, totul in picioare. Inclusiv pe Antonescu.”

  Bine că recunoaște.

 18. Sebastian Lazaroiu

  Un articol de pe VOCEA RUSIEI

  DESPRE VIZITA DLUI GORDON LA BUCUREŞTI
  14/08/2012
  Sosirea intempestivă a subsecretarului de stat al SUA la Bucureşti şi opiniile exprimate, cu acest prilej – vădit influenţate de campania de dezinformare reuşită de partizanii d-lui Băsescu (reflectate, de altfel, şi în declaraţiile d-lui Barroso), constituie un fapt regretabil.

  Este, însă, surprinzător, cu câtă uşurinţă unele cancelarii occidentale (şi inclusiv reprezentanţii lor la Bucureşti) pot fi influenţate de campania de intoxicare desfăşurată de susţinătorii d-lui Băsescu şi câtă lipsă de sensibilitate şi respect pot manifesta acestea faţă de un vot popular, exprimat la un Referendum organizat în mijlocul verii, în ciuda boicotului proclamat de d-l Băsescu şi susţinătorii săi.

  Acestea trebuie să constituie , însă, o temă de reflecţie serioasă şi totodată – obiectiv pentru o acţiune amplă, din partea autorităţilor şi în special a MAE, vizând contacte active şi o informare, promptă, obiectivă şi cât mai completă, a aliaţilor şi partenerilor noştri.

  Este , cred, o temă de dezbatere şi cu întreg corpul diplomatic, care se va reuni la Bucureşti, la începutul lunii septembrie, cu prilejul “Zilei diplomaţiei române”.

 19. la vocea rusiei scriu si presurile lui felix si SRS,-piele-p,

  nu sunt rusi, sunt secu din romania

 20. Miron Damian

  ”De asemenea, plenul CCR discuta, in sedinta de marti, si cu cat sa se decida valabilitatea referendumului, respectiv de cinci la patru dintre judecatori sau de sase la trei.”

  Logică simplă: legea spune că pentru validare trebuie să voteze 6 judecători. Deducția imediată e că dacă nu se întrunește acest număr, referendumul e invalidat. Nu doar 5-4 ci și un vot 4-5 ar duce la invalidare!

  Uite și explicația pentru comentariul de la august 14, 2012 la 12:52.

  Tnx Doc.

 21. Servus 🙂 .
  Viq,
  ma grabesc sa accept 😀 .

 22. Buna ziua, prieteni

  CCR cere listele in timp scurt si, ce era mai important, confirma lipsa divergentelor interne semnificative

  pe 21 vom avea decizia corecta

  decizia aceasta, partiala – putea fi vazuta de pe la 10.00 , de cand a inceput sa scada eur .
  intre timp eur scade pe interbancar la 4.48

  m-am cam prins ca nu vom avea decizia finala azi odata ca malachistii de la guvern nu au facut in asa fel incat listele sa ajunga la CCR

  dar mai era ceva – eur ar fi trebuit sa scada si mai abrupt, undeva la 4.42, in acest caz, pe motiv emotional, pentru a reveni mai apoi undeva in jurul valorii la zi (aprox.4.50)

  oricum , iesirea din pozitiile de plasament antileu a inceput dupa ziua de ieri, cum era si firesc, dupa ultimul cuvant al singurului care putea sa il aiba , nenea licuriciul

 23. Cat o mai lalaie si CCR-ul?
  Nu le este clar ca suntem deja figuranti intr-un film prost?
  Ce e asa de greu sa constate ca nu s-a indeplinit cvorumul si sa declare referendumul invalidat?
  Daca nu pot vedea limpede asta, sa se duca cu naveta in spatiu, ca tot sunt ceceristii dornici de concediu, se vede si de acolo recensamantul prostilor lui Cacarau si Balalau.

 24. Salutatiuni cordioase,
  ca si uitasem sa va zic!

 25. ponta face pe prostul prea bine si prea tot timpul
  o fi ramas naibii prost si nu stim noi 🙂

  CCR a amanat datorita unei institutii din subordinea sa, MAI.
  Si atunci CCR cere superiorului direct al acelei institutii – listele dupa care s-a votat – sa verifice ea. Oare s-o mai face sau o fi ramas asa?

  Altceva – ma intreba un prieten de ce asa sume mari pentru medalii ?

  Pai cum altceva de la niste oameni care nu au castigat vreodata bani pe merit? ei au castigat tot timpul din mita, frauda, bacsis.

  si atunci asta stiu si ei sa faca – sa mituiasca. Pe vremea cand Romania era pe locul 2 la medalii , primeau felicitari. Acum am ajuns pe locul 10 in lume. Pe locul 10 la plata medalii.

 26. … ce inseamna politica agresiva , nationalism stupid de om inglodat , cel ce acuza pentru vot orice, plecand de la conationalii maghiari, pana la cel mai inalt nivel international:

  despre Angela Merkel si Barroso:

  “… nu este acceptabil sa dai declaratii pe ce ti-a spus Basescu la telefon.

  … nu se poate sa fii ditamai presedintele Comisiei Europene, domnul Barroso adica, si din vacanta sau de undeva sa mai trimiti o scrisoare lui Ponta fara sa stii ce s-a intamplat aici ”

  PENTRU SUA SI AMBASADORUL EI, EL, NATIONALISTUL SOVIN !!! :

  “Mark Gitenstein, nu a scapat de remarca presedintelui interimar acesta spunand ca in timp ce in spatele sau, simbolic, sunt 7 milioane si jumatate de oameni care au votat, in spatele lui Traian Basescu sunt 900.000 de oameni si niste sustinatori din care, probabil, cel mai important este ambasadorul SUA in Romania”

  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-13015129-crin-antonescu-este-normal-sua-intereseze-suplimentar-situatia-din-romania-tara-noastra-este-aliat-partener-important-statelor-unite.htm

 27. nu imi apare comentariul precedent, despre declaratiile lui antonescu

  dar continuarea lui poate fi un lucru bun pentru noi acum:

  IN ACESTE MOMENTE multi dintre romani inteleg ce periculos este sa pui un terchea-berchea sef de stat, unde poti sa ajungi facand asta.

  Printre perdanti vor fi TOTI cei superficiali , dupa aceasta experienta – inclusiv DD.

 28. Salutare !

  Cristian
  L-am scos.

  Gino
  Ha ! 🙄
  Ce facem ?
  Iti trimit datele de cont sa pui maruntisul ? 😀

  Cat despre CCR putem sa mai facem si pe el o miza.
  Ia sa ne gandim !!!!
  Daca acolo se vorbea pre limba legii nu aveam o decizie privind validatea referendumului pana acum ?
  Totul era extrem de simplu.
  Regulile mai mult decat clare. Inclusiv cea privind cvorumul, deja discutata si clarificata INAINTEA desfasurarii referendumului.
  Datele clare, comunicate deja. Totul organizat, manageriat, controlat de EI.
  Nimeni nu putea scoate un diftong.
  Ei nu aveai alt de facut decat sa confirme ceea ce fusese deja acceptat.

  Si NU au facut-o !!!!!
  Ei ???????

  A !
  Zicem noi ca sunt voturi impartite acolo inlauntru, ca nu toti sunt de acoprd, ca nu s-a atins numarul necesar….
  Pai daca o minoritate proUSL a reusit sa blocheze decizia atunci cand era jumatate pe teava, ce va face acum ???
  Iti spun eu : ORICE este nevoie pentru a face ca decizia finala sa le fie favorabila.
  Poate ca cei care nu vor sa incalce legea sunt mai multi decat cozile de topor.
  Nu este suficient.
  Trebuie sa fie MAI TARI !
  Piatra bate frunza….. apa stinge focul…..

  Asta nu inseamna ca decizia CCR va fi automat de validare a referendumului, dar sunt sanse mult mai mari decat pare la oprivire din exterior.
  Care este motivatia celor cinstiti ce vor sa aplice legea corect ?
  Sighinasa spre „fleosc !”
  Motivatia borfasilor e maxima.
  Inving acum sau sunt terminati.
  Gandeste-te : dupa TOATE bombardamentele nu doar europene ci si de dincolo de „marea cea mare” Ponta ….. continua cu recensamantul 🙄 🙄 !!!!!!!

  Pe blogurile lor tensiunea creste gradual cu referiri tot mai dese la actiuni violente, impuscarea lui Basescu, anihilarea clicii de dezaxati care il sustin (noi suntem aia 😉 ), rasturnarea prin forta a ordinii care nu le convine….

  Dupa pariul cu CCR pregatesc altul cu miza violentelor de strada 👿

  Nu sunt deloc stresat de asta sa iau in calcul marja de eroare indusa de emotii. Aici la mine e o liniste si pace de zici ca e alta planeta.
  Jocurile olimpice s-au desfasurat exemplar, incidentele au fost de desene animate (unii care s-au betivit de bucurie, altul care a sarit in Tamisa… 😀 ) pe timpul lor nu am vazut nici macar 1 (unul) tren sau metrou cu intarziere desi traficul era „la rosu”….
  Asa ca mi-e teama ca nu gresesc prea tare 👿

  Dar poate da Dumnezeu sa n-am dreptate 😉

 29. Ce povești are Viq în program! SF-uri.

  Noi sîntem încă la abecedar:
  http://corneliuturianu.blogspot.ro/2012/08/imunitatea-parlamentara.html

  S-o luăm ușor. De la capăt. Ana are mere. 😆

 30. Viq,
  si la mine,aici, e o liniste si o pace de zici ca esti pe alta planeta.
  Iar oamenii nu sunt cu nimic diferiti decat cei care populeaza Romania.
  Numai ca aici legea si ordinea sunt la ele acasa.
  Cetateanul simplu nu se preocupa de ce se intampla in Parlament,
  doar se informeaza din ziare si de la tv si n-are emotii.
  Stie ca guvernarea e pe maini bune.
  Si daca nu, la orice abatere, intervin institutiile statului si elimina „gunoaiele”.

  Viata decurge firesc.
  Ceea ce mi-as dori si noua.

 31. Viq,
  nu iese nimeni in strada.

  Odata deoarece astia sunt singuri, de acum. Sunt multi – puscariabilii – dar nu vor intra toti. Cativa. Ailalti vor ramane oameni politici , sau de afaceri, dupa caz , bucurosi ca scapa ii vor trada 🙂

  Chestia cu Rusia e fumata si chiar si cercuri de interese se vor potoli.

  Pucistii sunt singuri, de acum – si au procuratura (si cred ca si serviciile, macar partial) venind arici din spate.

  In virtual mesaje razboinice ? 🙂 ii dau cu mouse-ul in cap lui base ?

 32. Iliescu: „S-ar impune o audiere a doamnei Kovesi din partea Parlamentului”

  Filadel: S-ar impune o condamnare a tovarășului Ilici pentru infinitele nemernicii făcute României de către un simplu judecător a unei justiții libere. Fie ea și din Elveția.

  Kakașa o întoarce către Parlament că știe că are majoritate penală acolo. Legea băăăăă! Lasă gargarismele bolșevice.

  Cu parlamentul mai vedem după alegeri. Pînă atunci pașol na turbinca vidmă!

 33. filadel,
  Pasol na turbinca, Iliescule !

 34. Fil

  Incerc sa evit ca mi se pare de prost gust sa dau despre ce si cum.
  Cel putin nu aici.
  E incrancenare, furie, frustrare….

  Si totusi, asa cum e, e rai pe langa ce vad la „dusmanul de clasa”.
  Aia-s porniti rau.
  Intr-o maniera usor inspaimantatoare.
  Cu repetare obsesiv-compulsiva „ne uitam la Antene, singura noastra speranta…”..”de cand a spus chioru’ sa nu mai privim la Antena, nu am mai schimbat postul… nu am mai oprit televizorul….. ANTENE FOREVER !!!”

 35. Viq

  😆 😆 😆

  Ce-mi place cînd nu trebe să dau explicații.

 36. Luminita

  Zilele trecute ma gandeam la o oaza…. un tapsan…. un…..ceva, in virtual, care sa gazduiasca verbul „a construi” !
  Si atat !

  Nimic alt decat constructie.
  Idei-caramizi, logica-mortar, vorbe-grinzi, glume-tablouri …. 😀
  In care sa poata fi observate partile bune ale oricui, sa fie incurajata „semisfera” ce vede binele si acolo unde e infim, al oricui, de oriunde si sa fie banate aprecierile negative la adresa oricui….

  Idei pentru modul in care poate fi supravegheat procesul de votare spre exemplu, sau fluidizat traficul, sau extins/intretinut/utilizat spatiul parcurilor, sau spectacole free ale elevilor de la liceul de arta clasa saxafon/trombon/violoncel cu cercel, in zona de promenada….sau…
  …sau…
  ….sau….

  probabil va fi un loc de o liniste vecina cu pustiul…. 😀
  Cine o sa vina acolo ?
  iti dai seama ce pedeapsa tre’ sa fie sa nu poti injura pe nimeni si nimic ?????
  Plictisitor la limita rabdarii…..
  Dar de o utilitate fantastica.
  De o curatenie ireala…..

  O adevarata provocare 😉

  „Coliba Cladirii” 😀
  Sau „La Coliba”.
  „Coliba cu etaj” 😀

  …. pe interior 😀 😀 😀

 37. Cristian

  Ai un optimism sanatos.
  Beton.
  Atata de solid ca ma convinge 😀

  Ceea ce inseamna ca as pierde daca as paria ca vor fi trosneli in strada.
  Dar sunt gata sa platesc 5 euroi pentru asta.
  E un pret pe care mi-l permit.
  Mai ales ca tocmai ii colectez de la pariul anterior 😀 😀 😛

 38. Viq
  Pucistii sunt all in. NU STIU ce vor face pentru intimidare.
  Trosnelile sunt foarte posibile.

  Pana acum insa stim – sunt ei all in dar sunt singuri. Nu mai e nimeni in spatele lor, din afara ma refer.

  Pariu – hai la un pariu totul sau nimic ))))) 🙂

  estimez la legislative urmatorul scor:

  29-32% psd, daca ies din usl
  7-11% pnl daca renunta la ei psd

  altcumva, anticipez un procent in jur de 37-39% pentru usl, cu posibilitatea de a scadea, daca vor fi probleme financiare dpdv plata pensiilor si ei vor mai fi la guvernare

 39. „Această minoritate, pe lângă faptul că beneficiază de resurse materiale importante, moşteneşte de la leninism o cultură a acţiunii politice văzută ca o formă a acţiunii militare. Cultura politică leninistă te învaţă să nu crezi în instituţii şi legi, de vreme ce politica este un război în care adversarul trebuie nimicit pentru totdeauna. Vocabularul lor este semnificativ: principalul partid adversar „trebuie să dispară“, preşedintele suspendat „este un cadavru politic“, iar declaraţiile macabre sunt zilnice. Acest homo bolşevicus nu a trebuit să-l citească pe Lenin pentru a gândi aşa. El este rezultatul unei istorii româneşti mai lungi, perfect definită ca Stalinism pentru eternitate de Vladimir Tismăneanu. În această vară, parcă mai fierbinte ca niciodată, românii ar putea privi către istoria lor sub comunism ca într-o oglindă, atât de multe sunt similitudinile între comportamentul şi mentalitatea de atunci şi de acum ale elitei politice şi nu numai ale ei. Numai aşa a fost posibil.”
  N.B. „SI NU NUMAI ALE EI”…

  http://www.revista22.ro/noul-homo-bolsevicus-nu-stie-sa-se-opreasca-17068.html

 40. Dragos Paul Aligica / Revista 22

  „Nu poţi susţine prin vot – şi în ciuda evidenţei publice covârşitoare – o bandă de infractori şi sociopaţi ce vor să pună stăpânire deplină pe ţara ta şi, în acelaşi timp, să te pretinzi cetăţean patriot, cu discernământ intelectual şi o judecată moral-politică funcţională.” (…)

  (…)”Ceea ce am văzut în ultima lună în România a fost nu doar o lovitură de forţă la adresa statului de drept ca instituţie, dar şi un asalt pe frontul intelectual şi re­toric la adresa ideologiei şi culturii aso­ciate acestuia. Am văzut o încercare de jus­tificare publică a loviturii de stat prin­tr-un apel direct, rudimentar şi agresiv la tezele centrale ale populismului.”(…)

  (…)”Trebuie să ne pese de milioanele de ce­tă­ţeni care au votat în favoarea puciului?”(…)
  (…)”Răspuns simplu: nu. Nu ar trebui să pre­ocupe în sensul că cineva ar avea vreo res­ponsabilitate politică sau cetăţenească anu­me faţă de ei. Este dreptul lor să aibă ce opinii vor. Statul de drept asigură asta. Chiar şi atunci când aceste opinii merg îm­potriva statului de drept, avem obligaţia să respectăm drepturile constituţionale ale acestor indivizi. Dar nu mai mult.
  A spune că trebuie să le respectăm nu doar dreptul, dar şi opinia este deja prea mult. O opinie ce validează brigandajul po­litic, impostura şi trădarea naţională nu trebuie nici măcar să viseze respectul, cu atât mai puţin să-l ceară. A mai avea pre­tenţii politice, doleanţe şi revendicări, du­pă ce ai vrut să arunci în aer ordinea cons­tituţională şi alianţele strategice ale ţării tale, nu este un act politic, este Tupeu pur şi simplu. Cu majusculă.
  Deci, răspuns simplu: aceste milioane nu ar trebui să ne preocupe în sensul că ci­neva ar avea vreo responsabilitate faţă de ei în termeni politici sau civici. Nimeni nu le datorează nimic, în afară de drepturile lor constituţionale. Drepturi pe care, de altfel, le-au abuzat pervers şi sinistru.”
  (…)

  http://www.revista22.ro/articol.php?id=17076

 41. Rugăciune

  Noi ce din mila Sfântului
  Facem umbră pământului,
  Rugămu-ne’ndurărilor,
  Luceafărului mărilor.
  Ascultă-a nostre plângeri,
  Regină peste îngeri;
  Din neguri te arată,
  Lumină dulce, clară,
  O, Maică Preacurată
  Şi pururea Fecioară,
  Marie!
  Crăiasă alegându-te,
  Îngenunchem rugându-te
  Înalţă-ne, ne mântuie
  Din valul ce ne bântuie.
  Fii scut de întărire
  Şi zid de mântuire.
  Privirea-ţi adorată
  Asupră-ne coboară,
  O, Maică Preacurată
  Şi pururea fecioară,
  Marie!
  Mihai Eminescu

  ( preluat de la ILD http://inliniedreapta.net/ )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s