USL va aplica tactica pământului pârjolit

Curtea Constituțională a decis ieri întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni. O decizie luată cu cel puțin 6 la 3 (deși conform Evenimentului Zilei s-ar putea ca scorul să fi fost chiar mai mare de 7-2) și care a stopat relativ o criză politică ce părea fără sfârșit.

Nu cred că USL-ul se aștepta la acest rezultat. Din contră, aș fi gata să pariez că liderii USL, liberalii în special, sperau fie într-o nouă amânare a deciziei, fie la o decizie luată cu un vot mai strâns care poate le-ar fi oferit posibilitatea să încerce manevre politice de ultim moment care să împiedice revenirea în funcție a președintelui Băsescu. Și este clar că în interiorul CCR, cel puțin un judecător al USL (fie Ion Predescu, fie Acsinte Gaspar) a încercat până în ultimul moment să facă jocul lui Crin Antonescu în principal și al USL. Cel puțin așa reiese din declarația lui Ion Predescu pentru cotidianul Gândul care, după ce a nominalizat-o pe Aspazia Cojocaru ca votul care a înclinat balanța în favoarea președintelui ales, a susținut că „Am luptat şi noi cât am putut„. Merită însă menționat și răspunsul doamnei Cojocaru dat cotidianului Evenimentul Zilei pe marginea acestui subiect:

Ce înseamnă înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. Întrebaţi toţi studenţii mei. Unul singur dacă găsiţi să vă spună altceva, vă rog să mi-l arătaţi. Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă “Am luptat şi noi cât am putut”?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!„.

Diferența dintre doamna Cojocaru și colegii domniei sale Ion Predescu și Acsinte Gaspar este că judecătoarea Aspazia Cojocaru este mai întâi jurist și apoi apropiată de PSD iar Acsinte Gaspar și Ion Predescu au fost întotdeauna mai întâi oamenii PSD și abia apoi juriști. Cei doi au pus întotdeauna interesul partidului asupra legii pe când Aspazia Cojocaru a refuzat ieri să se transforme într-un simplu executant al ordinelor pe linie de partid. Aspazia Cojocaru a oferit ieri exemplificarea perfectă a proverbului latin „Dura lex, sed lex„. Poate ca doamnei Cojocaru personal nu i-a plăcut rezultatul referendumului, poate domnia sa nu nutrește nici o simpatie pentru președintele Băsescu dar ca jurist nu poate să închidă ochii și să voteze contra legii deși rezultatul nu este poate cel pe care și l-ar fi dorit. Votul Aspaziei Cojocaru, dar și reacția publică a domniei sale, demonstrează însă și alte două lucruri: că în PSD încep să se înmulțească acei oameni care nu sunt dispuși să îi urmeze orbește pe Victor Ponta și Crin Antonescu și că în România zilelor noastre femeile au mai mult curaj decât bărbații. Fie că este vorba de Monica Macovei, de Codruța Kovesi sau de Aspazia Cojocaru, aceste doamne merită felicitate pentru curajul de care dau dovadă în apărarea legii.

Cu alte cuvinte ieri s-a încheiat un capitol, s-a terminat o bătălie, dar azi se redeschide un nou front, cel al Justiției. Pentru că Victor Ponta și Crin Antonescu țin să o numească cât mai urgent, azi dacă se poate, pe Mona Pivniceru în funcția de Ministru al Justiției pentru ca planul de eliminare a Codruței Kovesi și a lui Daniel Morar să fie dus la capăt. Faptul că prezența Monei Pivniceru în mașina fiului condamnatului Adrian Năstase o descalifică moral pe doamna Pivniceru pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției nu a tulburat niciodată mintea premierului Ponta. Pentru că altfel domnia sa nu ar fi declarat ieri seara într-o conferință de presă comună a „triumviratului” USL (Crin Antonescu, Daniel Constantin și Victor Ponta) că „Mîine seară (n.n: adică azi) președintele în funcție e Crin Antonescu și e de acord s-o numim pe Mona Pivniceru ministru al Justiției„. Aceasta a fost cea mai „blândă” declarație a premierului la conferința de presă organizată ad-hoc. „E o decizie nedreaptă şi incorectă. O decizie adoptată împotriva legilor democratice şi împotriva majorităţii absolute a cetăţenilor români care s-au prezentat la vot„, a declarat ieri Victor Ponta, referindu-se la decizia CCR.

Din partea unui absolvent de drept o astfel de declarație este absolut tristă. CCR nu este chemată să facă ceea ce crede un anumit lider de partid că este drept sau nedrept ci să constate îndeplinirea sau nu a condițiilor legale a aplicării unei legi, a unui referendum, să determine ceea ce este constituțional și ce nu. Cât privește marota potrivit căreia decizia a fostul luată „împotriva cetățenilor care s-au prezentat” la vot aceasta nu stă în picioare nici măcar la o analiză superficială. În primul rând nu știm câți din cei peste 7,5 milioane de alegători au fost reali, câți au votat de două sau mai multe ori și dacă luăm în considerare numărul celor care s-au prezentat la vot dar au votat împotriva demiterii și numărul celor care nu s-au prezentat (și care conform normelor Comisiei de la Veneția trebuiesc contabilizați în categoria celor care au spus „Nu”) atunci cei care s-au opus demiterii președintelui este cu mult mai mare.

Nu voi trece în revistă toate declarațiile, toate imbecilitățile și jignirile aruncate cu dărnicie în capul tuturor opozanților, ai UE și SUA de cei trei iezi cucuieți ai USL, ar însemna să consum prea multă energie făcând analiza psihologică și chiar psihiatrică, dar pot să trag câteva concluzii:

1. Victor Ponta nu doar că va fi ținut de acum încolo în carantină chiar și de partidele europene socialiste „frățești” dar că presiunile pentru demisia domniei sale din funcția de premier se vor înmulți în fiecare zi iar atacurile celor nemulțumiți de groapa în care a atras partidul vor deveni mai dure și mai numeroase.

2. USL va aplica tactica pământului pârjolit în următoarele luni. Va încerca să organizeze ample manifestări de stradă pentru a forța demisia președintelui Băsescu, nu se va opri de la nimic pentru a pune botniță justiției și va încerca să fraudeze masiv alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an. Că această tactică va aduce doar suferință și mizerie României nu contează pentru liderii coaliției de guvernământ. De la Crin Antonescu, un personaj al cărui loc s-ar regăsi mai degrabă printre pacienții unui spital de psihiatrie, nu avem ce cere. Doar cei mai agresivi susținători ai acestuia pot să creadă că liderul PNL mai are un viitor politic. Victor Ponta însă își dovedește încă odată propriile limite intelectuale și lașitatea. Căci de patriotism nu cred că putem vorbi în cazul domniei sale.

Așadar să ne bucurăm pentru victoria de ieri și să ne pregătim sufletește pentru luptele viitoare care nu vor fi nici pe departe ușoare. Și dacă ieri epicentrul luptei împotriva restaurației de inspirație rusă a fost Curtea Constituțională, astăzi el s-a mutat la sediul CSM. Să ne păstrăm deci calmul.

Clemy

59 responses to “USL va aplica tactica pământului pârjolit

 1. Bună !
  Clemy, draga mea, te rog să citești comentariul meu de pe Politeia.
  Cel de azi.
  Am spus la fel ca și tine, despre curajul femeilor, nu m-am gândit la Koveși pentru că sunt încă supărată pe ea pentru că nu a fost puternică și hotărâtă în toți acești ani așa cum mi-am dorit, dar în schimb le-am amintit pe cele 5 judecătoare de la ICCJ.

 2. @carmen, l-am citit. Suntem gand la gand.
  @filadel, bun materialul lui Badin.

 3. salve, all,

  – vine mona_temniceru_hotlips ca ministresa justitiei?

  – ii va schimba repede pe Morar si pe Koevesi?

  – va umbla cu ”tancul” demiterii in CSM si ICCJ?

  citi bani o fi primit madam hotlips ca sa renunte la functiile ei ca magistrat, ca membru in CSM si ICCJ?

  citi bani o asteapta intr-un cont dintr-o tara – paradis fiscal???

 4. @skorpion, n-am alt raspuns decat „nu stiu”. Vom vedea cum se va incheia ziua de azi si daca MP va reusi sa se cocoate in jiltul Justitiei.

 5. Clemy,

  Foarte corecta radiografia zilei de ieri!
  A devenit banal (din pacate si este ft. pagubos ca a devenit banal=obisnuit)
  sa constatam totala iresponsabilitate a celor care se afla azi la putere in Romania. Discursurile de ieri ale liderilor USL, oricata sila si revolta au starnit in randul tuturor oamenilor cu scaun la cap si cu bun-simt elementar, nu reprezinta o noutate: indivizii care le-au rostit nu fac decat sa confirme si reconfirme non-stop cat sunt de abjecti si cat sunt de primitivi in asaltul lor asupra statului de drept. Furia oarba, indemnurile la violente de strada indreptate nu atata asupra unui adversar politic, cat asupra institutiilor statului, asupra justitiei, jignirile incalificabile proferate de un prim-ministru si un presedinte interimar impotriva judecatorilor si procurorilor care isi fac corect si cu profesionalism datoria, nu au cum sa apartina unui spatiu european civilizat de secol XXl.
  Pe de alta parte, ceea ce a reprezentat ieri motiv de satisfactie si incredere in sansele democratiei romanesti, a fost rezultatul votului in CCR si cazul Aspaziei Cojocaru capata proportii simbolice: iata ca nu doar noua generatie de judecatori si procurori, dar si cei mai varstnici sunt capabili sa se ridice deasupra politicului si sa slujeasca demn si corect Legea. Este un semnal foarte bun si in interiorul sistemului de justitie si pt toti cetatenii Romaniei, pt ca avem nevoie de o Justitie cu adevarat independenta si puternica. Doar un om fara minte sau unul care stie ca a incalcat legea si va trebui sa dea socoteala pt faptele lui, poate afirma ca „justitia este a lui Basescu, este subordonata acestuia”. Ceea ce au in comun oamenii justitiei si presedintele ales este ca lupta impreuna pt o justitie independenta, corecta, nesantajabila si incoruptibila. Si bine fac!
  Ba chiar incep sa se vada roadele: ieri, justitia a reusit sa apere statul de drept zadarnicind unul din momentele si punctele cheie ale puciului „alb”.
  Eu sper ca astazi, CSM-ul sa faca acelasi lucru, contribuind prin hotararea de neincludere pe ordinea de zi a discutarii demisiei din magistratura a Monei Pivniceru, la stavilirea asaltului USL asupra justitiei.

 6. @mih, multumesc ptr aprecieri. Ponta este prizonierul propriei prostii si lacomii, este priznierul coteriei baronilor mafioti din USL, si nu numai. Ca si la UDMR sunt destui. Pe mine m-a uns pe inima nu doar votul Aspaziei ci mai ales declaratiile ei. Sper ca si CSM-ul sa dea dovada azi de coloana vertebrala.

 7. Opinia unui constitutionalist pe care il apreciez foarte mult: Ioan Stanomir

  „Democraţia constituţională nu este o abstracţie, ci realitatea unui sistem politic în cadrul căruia suveranitatea parlamentului este limitată de suveranitatea constituţiei”

  http://www.contributors.ro/editorial/21-august-2012-moderatie-si-democratie-constitutionala/

 8. Clemy,

  Intr-adevar, declaratia Aspaziei Cojocaru a fost formidabila.

 9. bunä

  judecätoarea aspasia trebuie felicitatä,
  a si justificat dece a invalidat referendum.

 10. Sedinta CSM NU a indeplinit cvorumul!!!!!
  E bine!!! 😈

 11. Deocamdata, zice-se… 😛

 12. Temnicereasa nu trebuie sa depuna juramantul in fata interimatzului! Ce atata graba?
  Sa se grabeasca mai intai parlamentul, sa ajunga TB inapoi la Cotroceni si om mai vedea dupa…

 13. @mih, asta este exact de ce se temea ieri Pontel ptr ca daca depune juramantul fara avizul CSM (din lipsa de cvorum) in momentul in care Basescu se intoarce la Cotroceni o poate suspenda imediat. Nu mai vorbim ca orice decizie ar lua in calitate de ministru ilegal al Justitie va fi lovita de nulitate.

 14. Servus 🙂 .
  usl + Mona = love 😀

 15. Nici nu mai este cazul sa vorbim despre decizia CCR.Se cuvine sa multumim magistratilor pentru respectarea Constitutiei,in mod special doamnei Aspazia Cojocaru,pentru lectia de demnitate,cinste si luciditate pe care a servit-o USL.-ului.
  In acelasi timp,cineva ar trebui sa ia in vizor activitatea trustului INTACT pentru ca SE FACE VINOVAT de instigare si amenintare impotriva sistemului judiciar (procurori si magistrati),de proliferarea unor mesaje deformate cu buna stiinta si rea intentie,cu difuzare continuua in scopul manipularii opiniei publice,pe fondul unei dezinformari de uriase proportii.Nu cred ca se mai pune problema libertatii de exprimare,cind se produc de fapt,delicte de presa.
  Au fost foarte multe persoane care au informat documentat organismele europene despre incalcarile legii,despre confiscarea in folos de partid a unor institutii ale statului,despre nelegalitatea suspendarii,despre lovitura de stat.Trustul Intact ar trebui reclamat,pe baza de inregistrari la Curtea Europeana…garantiile oferite jurnalistilor de art.10 din Conventie sunt conditionate de actiunea savirsita cu buna credinta,sa furnizeze informatii precise si credibile ,cu respectarea deontologiei jurnalistice.

 16. @ markwilliams

  Foarte corect!
  Trebuie facut ceva si cu latrina varanului!!!

 17. Salut ! Aseara am scris un comentariu la acest articol si vad ca nu a aparut nimic .La fel se intimpla si cu alte siteuri !Incerc sa schimb numele si altele !

  Doamnă Merkel ,nu uitaţi că Moldova este o fostă provincie Românească!

  http://xdangels.com/doamna-merkel-nu-uitati-ca-moldova-este-fosta-provincie-romaneasca/


  Uită-te mai atent.

 18. Buna ziua!
  Cred ca presedintele Basescu nu face declaratii de presa si nu da interviuri inaintea reinstalarii sale in functia de presedinte.
  Personal as prefera un PDL mult mai activ si mai incisiv pe probleme economice ca raspuns atat la situatia Romaniei urmare a crizei politice declansate de USL, dar mai cu seama cu programe clare de recuperare si relansare a econmiei.
  Mi-e tama, ca din pacate PDL nu va reactiona conform asteptarilor tuturor celor care ii mai sustin si nu vor fi decat replica in oglinda a demagogiei useliste.

 19. SAlutare all.

  CCR si decizia de ieri au trecut in plan secund.
  Dupa pareea mea ar trebui neutralizata Antena 3. Daca tai capul sarpelui, atunci totul se termina. Ori capul sarpelui este varanul securist Felix.
  Ca sa avem liniste pe viitor este imperios necesar ca daunatorii din politica si media romaneasca sa fie neutralizati.
  Cat timp astia mai au putere oricand ne putem astepta la marsavii !

 20. o pseudo concluzie:
  1 Nu minimalizati personaje gen d-na Aspazia Cojocaru. Sunt acele din colegele noastre care uneori trudesc anonim si care atunci cand au o parere buna si chiar inovatoare(de obicei evita sa-si exprime parerile, sic!), sunt ironizate de „colectiv”.
  2 Nu subestimati puterea colectivului de a te baga sub pamant (daca ai o relatie aroganta sau conflictuala permanenta)cu oamenii din grupul in care lucrezi risti o cadere din loc de avansarea mult visata, ca in cazul Monei Pivniceru.
  Cele doua exemple sunt oarecum asemanatoare pana la un moment dat, cu un + pentru d-na Aspazia.

 21. PDL anunta ca are nr de semnaturi necesar pt convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului in care sa se citeasca hotararea CCR

 22. Asta in timp ce USL incearca sa amane aceasta sesiune (Zgonea zice ca in 3 septembrie)

 23. Cand a anuntat Ponta ca va povesti in parlament despre faptele sale da vitejie, s-a intrunit rapid parlamentul, ca trebuia sa demareze puciul.
  Acum sunt ocupati cu vacanta…

 24. Ziua buna !

  Ok.
  …. petrecerea continua…..

  se joaca sah cu mutarile in asteptare.
  Nu faci cvorumul la CSM sa o infig pe Mona Lisa nu fac cvorumul la Parlament pentru repunerea in drepturi a presedintelui.
  Si, bineinteles, metoda traditionala a pocnirii tablei de sah cu pietre de pavaj : „Nu vezi ba ca te-am batut, ce mai muti ???”

  CSMul poate amana.
  Parlamentul poate amana cu pietroaie internationale in freza.
  Aparent miroase a semiblocaj.

  DAR …..

  A. Violentele din strada (care mi se par iminente) trebuie sanctionate URGENT cu dosare penale si condamnari in regim de urgenta.

  B. …. sunt procese care merg inainte.
  Si nu cred ca se vor opri instantaneu prin ordin „de sus” !
  Justitia nu e formata din 3 oameni !!!!!!

  Nu stiu daca Uslinosii vor reusi s-o infiga pe Mona ministreasa.
  Nu stiu nici ce se mai poate face daca mafiotii reusesc sa-si puna oamenii lor in fruntea DNA si ANI.

  Dar indraznesc sa sper ca :
  1. Daca e manjita suficient, Mona zboara din guvern si intra la puscarie;
  Conexiunea cu mafia USLului nu se poate sa nu fi lasat urme, i-a pasat prea putin sa si le ascunda complet (vezi si plimbarea cu Nastase junior..)
  Daca ies la iveala dovezile, presedintele poate cere urmarirea penala (CR. art 9, al.2) si in cazul inceperii cercetarilor, o suspenda.

  2. DNA, ANI, & Co, nu sunt institutii cu un singur om in schema organizatorica.
  Orice ordine ilegale si-ar permite sa dea cozile de topor puse in functiile-cheie pot iesi la iveala si orice judecator-procuror-functionar in justitie poate reclama abuzurile.

  Si iarasi DAR…..
  Pe toate aceste etape se va duce cate o lupta.
  Pentru fiecare de palma de libertate institutionala se va duce cate un mic razboi.
  Caracatita mafiei nu va ceda NIMIC fara lupta.

  ce se poate face din pozitia de cetatean ???
  Putin care poate insemna mult : sprijin activ (din strada eventual) pentru profesionistii onesti din Justitie.
  Ei au de luptat pentru libertatea lor dar daca o castiga o castiga pentru fiecare cetatean inj parte.

  2012…
  ….. teribil an.
  tare as fi vrut sa fi sarit PESTE el, direct in 2013 !!! 🙄

 25. Viq,
  teribil an, intr-adevar!
  Insa asa s-a putut exprima Varanul Felix, in toata splendoarea lui,
  prin intermediul celor doi kkciosi- Cacarel si Balanel-bagati cu fortza la inaintare in cele mai importante pozitii ale statului,
  ca sa-i ascunda ei lui rahatul sub presh, sub preshul Justitiei.
  Si s-au scalambaiat astia doi-Balanel si Cacarel- si s-au facut ei ca se calca pe bombeuri intre ei , din cand in cand, s-au zburlit si la Justitie si se vor mai zburli pana cand Legea le va spune STOP JOC!
  In orice tara normala, dupa o asemenea instalare in fortza a unui regim criminal si tradator,
  in secunda doi dupa i9nvalidarea Referendumului,
  si Ponta ar fi zburat din schema, neindoielnic.
  Numai in Romania se face apel la o eventuala COABITARE a pucistului Ponta cu PRESEDINTELE suspendat ilegal.

 26. revin cu o postare pusa pe articolul precedent, sorry

  Hei, ce faceti prieteni,

  Intr-adevar, citind pe Sare’n ochi si cautand – in “REGULAMENTUL sedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului” nu am gasit mentionat cvorum decat la vot in conformitate cu :

  “Art. 39. — În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel putin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului.

  Dacă în sală nu sunt prezenţi cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaţilor şi senatorilor, preşedintele care conduce şedinţa comună a celor două Camere amână votarea până la întrunirea cvorumului legal.

  Art. 40. — În caz de paritate de voturi, votul preşedintelui care conduce lucrările şedinţei comune este decisiv.

  Preşedinţii celor două Camere îşi exercită votul după exprimarea voinţei tuturor deputaţilor şi senatorilor.”

  Se poate vedea din aceasta ca o sedinta poate fi tinuta fara cvorum.

  Doar daca se voteaza si “nu sunt prezenţi cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaţilor şi senatorilor, preşedintele care conduce şedinţa comună a celor două Camere amână votarea până la întrunirea cvorumului legal.”

  In concluzie, CCR ar putea citi decizia la 2 parlamentari pdl

  daca gasiti voi alte texte de lege — var rog sa imi spuneti si mie.

  regulamentul aici:

  http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=748

 27. socotitorul eu ))))) 🙂

  unde ramasesem, ca ii incurc ?

  era grajdanel 5 = DOBRE
  era grajdan 6 = RUS, dar s-a degrajdanit ))))) 🙂

  deci GRAJDAN 6 = DIMA, nu a functionat, CCR nu l-a ascultat
  GRAJDAN 7 = STROE, nici pe el

  acum se propune GRAJDAN 8 = PIVNICERU

  ce naiba mai baieti – doar cu grajdani stiti voi juca jocul ?

 28. Buna seara copaceni.
  @cristian, absolut exact. Parlamentul doar trebuie sa ia act de decizia CCR si nu are ce vota deci nu are nevoie de nici un fel de cvorum. Incearca acum sa traga de timp doar doar reusesc sa o impinga pe madam Pivnicieru in functia de Ministru al Justitiei.

 29. BUNÄ;

  ESTE CLAR; DUPÄ ATATA TEVATURA; ACEASTÄ PIVNICERU

  ESTE UNEALTA CEA MAI TICÄLOASÄ A MAFIEI USL

  DECI MADAM TEMNICERU; ESTE TOT DIN OASTEA TICÄLOSILOR SECURISTI SUB ACOPERIRE:

 30. În timp ce Moldova face pași importanți înainte România fuge înapoi în trecut.

 31. PRESIUNI TREBUIE SÄ FACEM NOI;

  CEI !! MILOANE DE ROMANI; CARE AU REFUZAT SÄ VOTEZE CU PUCISTII:

  SÄ LE FIE CLAR NOI CEILALTZI SUNTWEM !! MII:

 32. @theo, bine te regasesc.
  @filadel, asa este. O mare tristete sa vezi cum Moldova se uita catre vest iar liderii politici de la Bucuresti sunt pe mana cu Moscova.

 33. CE MASCÄ AVEA LIBERALII; SUNT MAI ANTIDEMOCRATZI DECAT psd; SUNT INPERTINENTZI;VULGARI SI INSTIGATORI

  PLÄTESC OAMENII SÄ URLE PE STRAGÄ; RUSINOS

  CONTRACTUL LUI DOGARU; ISCÄLIT DE PONTA SI ALTZII

  TREBUIE TRIMES LA BRUXELLES, sä stie cä ei au si fac special cu acesti teroristi, o colaborare de terpoare.

  asta va trage romania in jos, se va descalifica.

  USL; O BANDÄ DE MAFIOTZI SI ESCROCI; CE TREBUIE DIVULGATÄ:

 34. PRECIS
  ANGELA NOATRÄ VIZITA SI ROMANIA; DAR IN ASA O ATMOSFERÄ

  FIIND ASA JOSNIC INSULTATÄ; NU VREA SÄ-I VADÄ PE TICÄLOSII

  ANTI-DEMOCRATZI ;ANTI UE:

 35. Copii trebuie sa plec la clase. Ne citim putin mai tarziu. Sa fiti cuminti si sa nu va lasati provocati 🙂

 36. fir-ar al dra.cului sa fie !!!!!

  prima vizita oficiala a unui sef german in R.Moldova se face peste Romania. Si la propriu si la figurat.

  De la intalnirile cu sefii moldoveni, prim ministru si presedinte, dupa discursul de la palatul republicii, cancelarul german isi va incheia vizita la Chisinau in cursul serii cu o depunere de flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant din centrul capitalei.

  fir’ar ai dra.cului de prosti, de inglodati si de borfasi, ce ne scot in afara lumii civilizate !

 37. unde e ministrul nostru de externe sa aranjeze ))))))) 🙂 o alta intalnire la otopeni ?

  CUM sa o faca ? Ne scuzati, i s-a spus, doamna cancelar NU ARE TIMP sa vorbeasca cu aventurieri !

 38. O mare nebuloasa cu privire la tot acest cvorum invocat.Eu nu am gasit NICIUNDE specificarea obligativitatii unui cvorum pentru citirea deciziei CCR.Pe de alta parte,eu inteleg ca este o sesiune extraordinara fiind in afara exercitiului,prin vacanta parlamentara!
  In acest caz doar PRESEDINTELE care acum este interimarul Antonescu poate convoca INTRERUPEREA VACANTEI si o sesiune extraordinara,pe baza art.92 si 93 din Constitutia Romaniei.
  CE LEGATURA AU BIROURILE PERMANENTE si ce competenta pentru convocarea parlamentarilor?
  CIND SE SCRIE NEGRU PE ALB ca doar presedintele are aceasta obligativitate.
  Nu imi place interpretarea.Daca exista o motivatie pentru INTRERUPEREA vacantei,atunci parlamentarii SA INTRERUPA VACANTA! Sa se prezinte.
  Introducerea birourilor permanente in aceasta procedura nu se justifica,avind in vedere ca dl Zgonea spunea ca doar aceste birouri permanente pot decide convocarea parlamentarilor in sesiune extraordinara.Si nu este deloc asa!
  Presedintele trebuie sa convoce aParlamentul nu birourile permanente!
  Decizia CCR este suverana si se adreseaza plenului Camerelor reunite!
  Nici unde nu se face vorbire la un aviz si la un procedeu stabilit pentru acele birouri permanente.
  M-as bucura daca un constitutionalist,in speta dl.Stanemir ar face lumina si ar pune la punct toata aceasta procedura haotica,enerventa,interpretabila.

 39. in acest timp, IN ACELASI TIMP, imaginea Romaniei o dau cateva sute de “rezervisti” si “rivulutionari”, filmati si rasfilmati de vesnice vuvuzele imbecile

  rusinea Europei am ajuns !

 40. Am revenit ptr scurt timp. 🙂
  @cristian, chiar asa i s-a transmis lui Corlatean din partea doamnei merkel ?
  @mark, nu exista nici o problema privind cvorumul ptr ca Parlamentul doar trebuie sa ia cunostinta de decizia Curtii si nu trebuie sa voteze in nici un fel. Existenta cvorului sedintei comune este o gogorita a USL.

 41. Cristian,
  am vazut la tv ca iar a mai lesinat o uslasa adusa la mitingul din PU de catre „foamea si setea de Cacarai.”. Absolut grotesc.
  Instigarea la revolta adresata uslasilor din postura de presh interimar este o actiune penala. Acestui imbecil de Crin trebuie sa i se puna catusele. A depasit orice limite.

 42. @luminita, normal ca a lesinat. Afara e cald. Antonescu este nebun de legat si va sfarsi vorbind la pereti. Deocamdata insa nu are cine sa-i puna camasa de forta.

 43. buna Clemy
  nu are nici posibilitatea apelului, corlatean. nu in Europa !

  mi-am adus aminte de „solicitarea” lui marga , cum spunea ponta, pe langa ambasadorul englez, pentru „vizita de lucru”, hahahhahahahahaha, din miez de nopte

  rad de ei, Clemy, rad cand ii vad cat de prosti sunt

 44. buna Lumi,
  vad si eu … ma suparasem mai devreme, cand am pus in oglinda drumul corect al R.Moldova, cu vagauna unde ne indeasa astia

  acolo planuri pentru viitor, aici ceva ce nici cu gandul nu gandeai ca e posibil

 45. @cristian, faptul ca de baietii de la USL se rade sau ca sunt privit cu mila de cancelariile occidentale nu-mi pare rau. Ma supara ina faptul ca tampenile lor trag in jos intreaga tara. Imaginea unui guvernant pe plan interntional este imaginea tarii pana la urma. Aici este marea tragedie.

 46. Ei copii, acum chiar trebuie sa va parasesc. Ne mai citim si maine dimineata. Sa va odihniti ptr ca si maine se anunta o zi grea. Noapte buna tuturor!

 47. Clemy, doar intre noi 🙂
  daca li se taie macaroana, si nu mai au mult – a fost cea mai usoara forma posibila de vindecare

  si cei din vest inteleg si ei foarte bine asta
  rasul va dura pana la timpul potrivit, hai , sa zicem, putin dupa

  dar macaroana s-a facut spagheta. azi-maine o vezi fir de orez

 48. clemy,
  numai bine si tie,
  astept postarea ta de maine-dimineata, la cafea. 😆

 49. si tot asa, intre noi, sa nu ne auda astia )))))
  hai sa o spunem si pe aia “pe bune”

  ce s-a intamplat a fost cel mai fericit scenariu. usl a pierdut in timp record tot ce aveau – imagine externa, sustinere interna, credibilitate, samd

  UN IMENS CADOU a facut TB dreptei.
  a aratat, intr-o singura miscare, tot ce era corupt.
  a mobilizat fortele corecte ale tarii.
  a sters erorile si pacatele datorate crizei.
  … a unit lumea civilizata intr-un fel ce va avantaja Romania in momentul cand acest puci se va fi sfarsit, i-a facut partizani, i-a facut sa aleaga tabere, sa participe 🙂
  in fine, a dat posibilitatea aparitiei unui nou fel de politica in Romania

  azi ma uitam la noua grupare. mai putin neamtu, unde sunt inca precaut, dar care poate fi doar un grabit – in rest am vazut un drum corect si bun si o atitudine exemplara.

  asa ca putem zambi, a fost PE DEPARTE cea mai usoara forma de vindecare !

  adaug acum aceasta incredibila performanta a lui Traian Basescu – marelui ajutor dat deja Justitiei si institutiilor statului.

 50. http://badin.ro/?p=243

  Berlinul face noi presiuni: Ambasadorul Germaniei la Bucuresti in vizita la MAE, situatia din Romania discutata in sedinta guvernului german

 51. Filadel, inca rad
  asa o potriveala pe norocosul asta de baselu ! la omu’bun ii face Seful cuib.

  In meciul de pe stadionul Romaniei, a reusit marinarul sa ii faca pe cei din lumea civilizata sa sustina o echipa!

  au ajuns nemtii, cot la cot cu americanii, sa strige HAIDE DREAPTA! daca ai pomenit! asa un marketist bun ! ))))))) 🙂

 52. „Curtea Constituțională a decis ieri întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni„.Coruptia a trecut la nivelul urmator.

 53. Marian

  Cand „nivelul urmator” e cu o treapta mai jos, se foloseste indeobste verbul „a cobora”, pentru o mai buna comunicare a ideii corecte.

 54. noi refuzäm sä fim reprezentatzi internatzional, de plagiatorul mitoman Ponta. nu putem trimite la Bruxelles s-au USA

  un anti-democrat, un mitocan cu vocabular de bolsevic ,ce a insulta,
  CU BANDA LUI DE INFRACTORI PUCISTI
  A MINTZIT SI INSULTAT pe dl. Barroso,Merkel,ambasadorul USA;

  IGNORÄ SI COMENTEAZÄ DECIZIA CCR; TRIMITE IN STRADÄ SÄ FACÄ HAOS; O BANDÄ DE MANIPULARE TERORISTÄ CU CARE ARE UN CONTRACT;

  decapitarea si distrugerea DNA;ANI;CSM;CCR;ETC:

  UN OM MINCINOS CE NU RESPECTÄ NIMIC; NU ADMITEM

  SÄ MAI REPREZINTE ROMANIA SI PE ROMANI:

  VÄ ROG ASOCIATZI-VÄ TUTUROR ROMANILOR SI DATZI MAI DEPARTE REFUZUL NOSTRU; PT: ACEST PLAGIATOR:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s