Șantajul USL a reușit

USL-ului i-a reușit ieri șantajul și astfel Mona Pivniceru a depus jurământul în calitate de Ministru al Justiției și urmează să vedem acum dacă majoritatea guvernamentală, în special PSD-ul, își va respecta partea de înțelegere și nu va ridica obiecții privind întoarcerea președintelui Băsescu la Cotroceni.

Faptul că Mona Pivniceru a ajuns ministru al Justiției este o veste tristă și un pas înapoi în lupta pentru reinstaurarea statului de drept și a apărării independenței Justiției. Căci misiunea noului ministru este simplă: schimbarea cât mai rapidă a procurorului general și a șefului DNA cu oameni obedienți PSD-ului și PNL-lui care să stea cloșcă pe dosarele greilor din respectivele partide. O tactică aplicată cu mult succes de o altă deținătoare a respectivului portofoliu: Rodica Stănoiu.

Că Mona Pivniceru va urmări să realizeze acest obiectiv trasat pe linie de partid este o certitudine. Nu este clar însă dacă planul va și reuși. Spun asta pentru că România este țara în care alianțele politice se schimbă de la o zi la alta și în care într-o lună se pot întâmpla tot atâtea evenimente cât într-un an. Iar Mona Pivniceru va fi strict monitorizată de comisarul pentru justiție Viviane Reading.

Există deci și o parte plină a paharului în această nouă numire în guvernul USL. Și anume faptul că planurile USL privind subordonarea justiției au ieșit la lumină și intențiile restauratoare ale liderilor acestei majorități nu vor mai putea fi ignorate chiar și de cei care le dădeau circumstanțe atenuante sau care preferau să considere semnalele de alarmă trase din zona societății civile drept bârfe politice și afirmații defăimătoare. „Credibilitatea Justiţiei nu este o marfă de export, ci o necesitate pentru toţi cetăţenii României„, a declarat după ceremonia de investitură Crin Antonescu demonstrând încă odată că nu înțelege că România nu este o insulă izolată în mijlocul Pacificului și că dacă Justiția română nu primește notă de trecere din partea UE, consecințele pe plan intern vor fi extrem de severe.

Numirea Monei Pivniceru în fruntea Ministerului Justiției în urma unui șantaj de cea mai joasă speță este un simptom al înfrângerii pe care USL-ul a suferit-o în urma referendumului din 29 iulie. Războiul suspendării președintelui Băsescu nu are învingători ci doar perdanți și potențiali învingători. Statul de drept a fost fragilizat prin acțiunile USL, economia se află în pragul colapsului iar credibilitatea internațională a României a fost făcută țăndări prin acțiunile cuplului Crin Antonescu-Victor Ponta. Nici cei doi lideri ai USL nu au ieșit victorioși din această înfruntare. Victor Ponta și-a pierdut orice urmă de credibilitate pe plan extern iar pe plan intern dovedește cu fiecare zi care trece nu doar că este fricos și mincinos, ci că este incapabil să acționeze în mod coerent din punctul de vedere al acțiunii de guvernare și, mai ales, că este prizonierul grupului de interese strâns în jurul lui Dan Voiculescu. Iar Crin Antonescu a arătat în trei luni că este total nepotrivit pentru funcția de șef al statului. Dacă USL nu reușea măcar să numească un ministru al Justiției „prietenos” cu marii corupți, atunci probabil că capul lui Victor Ponta ar fi ajuns pe butuc chiar înainte de alegerile generale. Șantajul USL a fost până la urmă o strategie a disperării care a avut succes deocamdată.

Incompatibilitatea liderului PNL cu funcția de președinte al României a fost observată și în interiorul PNL. Într-o postare pe blogul personal, Varujan Vosganian, susținea că „Cred că în PNL lucrurile, cel puţin din perspectiva luării deciziilor, trebuie să se reaşeze. Aşa că lucrurile nu trebuie să fie cum vrea un singur om, indiferent care e acela„. O aluzie subțire și deloc discretă la adresa lui Crin Antonescu care conduce partidul în mod absolut discreționar. Este amuzant cum un personaj de un oportunism dezgustător, ca domnul Varujan Vosganian care a pus umărul din plin la ascensiunea lui Crin Antonescu și la tot circul suspendării prezidențiale, încearcă să se distanțeze acum atât de liderul PNL cât și de eșecul politic al referendumului de demitere. Dar deși târzie această cvasidelimitare și tentativă de a limita puterile președintelui PNL poate însemna mai mult decât o furtună într-un pahar de apă. Poate fi până la urmă începutul unei nopți a cuțitelor lungi în interiorul PNL. Șobolanii încearcă să fugă primii atunci când nava se scufundă.

Clemy

68 responses to “Șantajul USL a reușit

 1. Buna dimineata!
  N-am primit cu bucurie numirea Pivniceresei la justitie,stiu insa ca instalarea ei in fuctie era inevitabila probabil doar prea precipitata. Schimbarea celor doi de la parchet si DNA numai poate fi amanata mult timp.
  Eu vad in alta parte pericolul cu ea la butoanele justitiei.Toate hotararile de guvern (si cat de importante sunt cele din domeniu economic,contracte,buget etc) trebuie sa aiba avizul de legalitate din partea min.justitiei. Acolo va fi manaria cea mare.
  Altfel ea nu se va putea implica in mod direct in sistemul judiciar,nu-i poate schimba pe procurori,judecatori.Sper in rezistenta sistemului si pastrarea independentei sale.

 2. buna dimineata,

  ..”USL-ului i-a reusit ieri santajul…”

  asupra cui a fost exercitat santajul, pentru ca nu mi-este clara directia santajului.

  in rest hotlips ”va desavirsi” opera de subjugare a justitiei in folosul puscariabililor?! in cit timp?

 3. Bună!
  Cred că nu prea aveau ce face cei de la CSM. Că au fost certuri o demonstrează demisia „ societății civile ” dar sunt convinsă că până la urmă vor face în așa măsură ca să-și apere drepturile obținute.

 4. Mi se pare mai grava Hot. de guvern care „a aprobat proiectul de rectificare bugetara. Cresterea economica revizuita in scadere, de la 1,5% la 1,2%. Deficitul bugetar creste de la 1,9% la 2,25% din PIB. Victor Ponta promite reintregirea salariilor bugetarilor”
  Incep pomenile electorale,guvernul s-a asigurat cu o cota uriasa ca in zile de bum economic.

  ” Executivul a aprobat in sedinta de joi proiectul de rectificare bugetara pe anul 2012, a anuntat, joi, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres. Proiectul de rectificare bugetara prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9% la 2,25% din PIB, pe fondul majorarii veniturilor bugetului general consolidat cu 0,62 miliarde lei si a cheltuielilor cu 3,069 miliarde lei fata de programul initial.”

  Sa mai spuna cineva ca uslasii nu-s lihniti de foame bugetara.

 5. skorpy,servus!
  Santajul ?Asa declarase un liberal,nici numai stiu care.Daca la CSM nu va fi cvorum,nici in camerele reunite nu va fi…..numai ca,legea nu prevede in acest caz nici un cvorum.Parlamentul ia act de hotararea CCR.Punct.

 6. @dora, buna dimineata. La aspectul semnalat de tine nu ma gandisem dar uite inca un motiv de ingrijorare. USL-ul atata stie sa faca: sa dea fonduri cu nemiluita din visteria statului amicilor si votantilor din sectorul bugetar. Si dupa atata opozitie foamea este mare si clientii politici sunt multi si lihniti.
  @skorpy, santajul a fost adresat direct catre CSM si indirect catre sustinatorii lui Basescu din CSM si de pe plan international.
  @carmen, si asta este foarte adevarat.

 7. @dora, declaratia i-a apartinut lui Eugen Nicolaescu de la PNL.

 8. Carmen,
  s-a vazut graba cu care au vrut s-o instaleze pe madam,motivele sunt complexe,unul fiind teama ca TB revenit la Cotroceni va respinge propunerea si piesa grea din planul pucist urma sa fie inlocuita.

 9. clemy,
  mersi pentru explicatii.

  dJ,
  ”societatea civila” aka doamna iorgulescu parca = jigodie mica, asteapta, probabil, ca hotlips s-o numeasca secretar de stat in justitie, asa umbla zvonurile prin tirg.

 10. clemy,servus! 🙂
  Si uite asa toate sacrificiile noastre se duc pe apa sambetei.
  Ai dreptate,Nicolaescu ,devenit trompeta tembela a liberalilor trambiteaza fals si se baga ca musca-n lapte.El face parte din grupul tot mai restrans din jurul Cacaraului.

 11. @skorpy, s-ar putea sa se intample chestia asta.
  @dora, pana la urma nimic nu se cladeste nici intr-o zi si nici fara sacrificii. Iar cladirea pe care am avut-o noi pana acum, ma refer la dreapta politica, nu a fost niciodata cladita pe o fundatie corecta si sanatoasa ci a stat tot timpul sub semnul incropelii si al constructiei rapide, si a beneficiat mai intotdeauna doar de votul „contra” si nu de votul din convingere.

 12. Ponta cu toata prostia lui nemarginita recunoaste ca PIB Romaniei a fost mai mare in 2010 si 2011 si euro era 4,25 roni,cu toate acestea ,ajutat de celalalt tembel Georgescu(in care am avut incredere ca va stopa grandomania) creste deficitul bugetar,cheltuielile.Vai de mama lor de hoti!

 13. Clemy,
  sper ca de data aceasta natiunea romana cea sanatoasa dirijata de Dreapta se va trezi la realitate si va actiona in consecinta,chiar din toamna.

 14. @dora, Fl.Georgescu face ce stie el, si anume sa creasca deficitul bugetar si sa incerce sa ascunda cifrele reale in fata FMI. Si ca sa mentina ritmul asta va trebui sa inceapa sa se imprumute pe piata financiara internationala. Daca o sa gaseasca creditori (greu de tot) si la dobanzi exorbitante. In ritmul asta in sase luni-un an suntem in situatia Greciei. Atunci va veni momentul trezirii din amortire a electoratului. Ce putem face pana atunci este doar sa punem umarul la constructia unei drepte adevarate si nu a uneia de mantuiala.

 15. Deși creșterea economică a fost revizuită în scădere de la 1,5 la 1,2 Ponta a crescut deficitul bugetar de la 1,9 la 2,25. Orice cifră după virgulă e imensă. România cheltuiește.

  Cum de unde? Din buzunarele noastre goale.

  Cam la atît se rezumă „guvernarea” USL.

  Freacking idiots!

 16. Buna dimineata, all! 🙂
  (zambetul este pt voi, desigur, ca pt situatie, nu prea avem pricina…)

  Personal, m-ar surprinde ca luni sa nu constatam inca o data lipsa de limita a ticalosiei USL…Cred ca daca ar fi dupa liberali (putem sa-l atasam si pe d-ul „Mihaela, dragostea mea”), s-ar merge fara retinere pe ideea deja vehiculata in presa, a demiterii lui TB de catre parlament, cu strivirea sub bocanc a rezultatului referendumului si a deciziei de invalidare a acestuia, data de CCR.
  Poate ca PSD ar avea o retinere, nu datorita unor urme de respect pt statul de drept cat, mai degraba legat de dorinta potentiala de a avea un candidat propriu la prezidentialele din 2014 (a-l ajuta pe interimatzu sa se trezeasca in pozitii dezavantajoase, probabil ca le surade „aliatilor” pesedisti).

  Dora,

  Remarca foarte corecta in privinta rolului temniceresei in „legalizarea” cu acte in regula a hotararilor de guvern din sfera economica, in primul rand.

 17. @filadel, dar asta a facut PSD-ul intotdeauna. Si-a ingrasat clientii politici cu pomeni si cu tunuri pe spinarea omului simplu amagit cu cateva margele. Ma rog cateva zeci de lei la chenzina.

 18. @mih, buna dimineata. Daca ar fi dupa liberali categoric s-ar sterge la fund cu decizia CCR si ar merge inainte cu planul lor. Doar ca PSD-ul nu poate sa mearga de data asta pe mana PNL si trebuie sa il readuca pe Basescu la Cotroceni.

 19. @mih
  h 9.40

  acesta este si motivul pentru care TB tace de-a dreptul zgomotos si spre disperarea ticalosilor

 20. Servus, Clemy

  Vom avea un week-end luuung, luuung…
  Si poate nu lipsit de evenimente mai … absconse…

  Skorpy,

  Sper sa fie una din tacerile cu care Basescu ne-a cam obisnuit, una din alea urmate de sunetul apei din capul unora 😈

 21. @skorpy, mih, Basescu nu are de ce sa iasa la rampa in acest moment oricat de mult le lasa gura apa unora sa toace chiar si un „Buna ziua” spus de presedinte.
  @mih, tot ce se poate sa asistam la miscari de trupe in subteran. Vom vedea. Situatia este insa extrem de complicata.

 22. bunä,

  toate motivele de rectificare bugetarä, sunt minciuni.
  Ponta si gasca de tembei din guvern, au aruncat banii pe referendum, cälätorii, si tot felul de pomeni.

  Ponta ca si crin, ar trebuii sä infunde puscäria.

  paiatza Crin este un schizofrenic, trebuie urgent inläturat, a
  distrus PNL:a sajuns o haitä de secu, vagabonzi si prost crescuttzi
  cu lätratul isteric, nu inpresioneazä pe nimeni.

  nemernicul de Ponta plagiatorul, este un vagabont mizerabil

  ce minte si escrocheazä. acum sä vadä oamenii cä este o hahalerä.

  noi cei 11 mii de alegätori, ce nu-i votäm pe usalinosi

  nu vrem ca Ponta plagiatorul si guvernul lui pervers, sä ne

  reprezinte internatzional.

  sunt niste escroci, pucisti , santajisti, ce a fäcut romania de ras,

  ce continuä cu banda de asociali si falsi revolutzionari, sä o facä.

 23. Mih,theo servus! 😆
  mare dreptate aveti!
  Eu tot cu zicala mea preferata:”nu mor caii cand vor cainii”

 24. Stiti la ce ma gandeam zilele acestea?
  La referendum,dupa toate mesajele lamuritoare din virtual (asa m-a „convertit si eu”),din presa prietenoasa si mai ales dupa anuntarea tacticii boicotului de insusi presedinte,cum se face ca au votat NU peste 900000 romani.
  Eliminand pe aceea care or fi crezut ca este o manipulare uslasa,majoritatea dintre ei reprezinta persoane active,amenintate de la locul de munca cu concedierea,pierderea unor beneficii….si atunci s-au dus la vot,punand stampila contrara,adica NU.

 25. nona,

  poate ai vrut sa spui 11 milioane in loc de 11 mii, nu-i asa?
  🙂

 26. bunä dora,

  cu cat vor instiga oamenii pe sträzi, vor fii mai criticatzi de UE, se stie cä sunt cumpäratzi, cä acei golani, s-au, fasi revolutzionari

  sunt INSTIGATZI; PÄREREA OAMENILOR CIVILIZATZI

  FATZÄ DE CUM CONTINUÄ PLAGIATORUL MITOMAN PONTA

  SI SCHIZOFRENICUL CRIN; ESTE BINE MONITORIZATÄ:

  DIASPORA A RUGAT SI ARÄTAT; CARACTERUL ANTIDEMOCRATIC

  A CELOR 2: INSTIGAREA ZILNICÄ LA HAOS; IN LOC DE INDEMN LA MUNCÄ: O RUSINE

  ESTE RUSINOS CÄ NU-SI DAU SEAMA; SE FAC DE RAS IN CONTINUARE:

 27. DESIGUR 11 MILIOANE

  POATE RECTIFICÄ CINEVA

  MULTZUMESC:

 28. clemy,
  crede-ma,m-am rugat ca Base sa stea cuminte ,sa nu dea nicio declaratie pana ce nu se intoarce la Cotroceni.Si dupa momentul asteptat sa dea dovada de f.multa diplomatie si abilitate politica,punand in oglinda prestatia unui veritabil presedinte in contrast cu ciobul deformat de atitudini al interimarului traitor intr-o lume paralela.

 29. theo, 🙂
  protestatarii din Pta Universitatii nu sunt fecioare neprihanite.Condusi de col.Dogaru reprezinta gloata de presiune potrivit protocolului incheiat cu uslasii.Nu m-as mira ca dupa rectificarea bugetara „revolutionarii”si „rezervistii”sa-si primeasca inapoi beneficiile materiale taiate de guv.Boc.Au si acum pensii mai mari decat presedintele tarii,ei vor dublu.
  Este adevarat ca Ponta si Antonescu i-au instigat,aici e marea problema.Inca n-am vazut niciunde in lume ca protestatarii sa fie ai puterii.Daca ar fi oameni neimplicati politic,nu le-as reprosa nimic,fiecare cetatean e liber sa se manifeste cum ii dicteaza constiinta.Sa fii organizat in „batalion” de presiune si in cardasie cu guvernantii este de neacceptat.

 30. Apropo de doagele protestatare, merita amintita si „contributia” primarului general Oprescu, „dragul” de el, manca-l-ar gaia, ca ce ingaduitor este cu dreptul la …liberalo-socialisto-securisto-comunisto-anarhisto exprimare in piata publica…

 31. „The Economist: Evenimentele din Romania din ultimele luni dau impresia unei tari care regreseaza in aproape fiecare aspect”

  „The Economist precizeaza ca un oficial al Consiliului European a vorbit despre presiuni politice „socante” asupra Curtii Constitutionale inainte de a decide asupra validitatii referendumului de demitere. Jurnalistii amintesc de demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre, „ministri mai moderati” din guvernul Ponta. Rus a declarat ca asupra sa s-au facut presiuni din partea politicienilor, inclusiv din partea lui Basescu si a lui Antonescu.

  Leul a cazut la minimul istoric fata de euro din cauza crizei polticie, iar Fondul Monetar International este alarmat. FMI indeamna guvernul sa implementeze o serie de masuri de austeritate si de privatizare pana la sfarsitul lunii septembrie, in baza imprumutului de 5 miliarde de euro, mai scrie The Economist.

  Uniunea Europeana si Statele Unite monitorizeaza indeaproape criza politica din Romania. La Bruxelles s-a ridicat problema daca aderarea Romaniei nu a fost o greseala. Acum depinde de liderii romani sa arate Occidentului ca sunt nerabdatori sa transforme tara intr-o democratie care sa functioneze complet. Evenimentele din ultimele luni dau impresia unei tari care regreseaza in aproape fiecare aspect, incheie The Economist.
  (HotNews)
  http://www.economist.com/node/21560922

 32. Va salut din departari!
  Recomand spre lecturare atenta un articol din Evz cu privire la Paiatza agresiva, actualmente interimar in prelungiri, locatar al sub-patului din Cotroceni:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/EXCLUSIV-n-justiia-condus-de-USL-Dan-Voiculescu-vrea-s-scape-de-Felix-997755.html

  „Două foste surse ale Securităţii sunt sfetnicii de bază ai preşedintelui interimar al României, Crin Antonescu.
  „Stăpânul” conturilor Securităţii, Dan Voiculescu,
  şi fostul ziarist Sorin Roşca Stănescu îl consiliază pe acesta în problemele vitale ale ţării.
  Cei doi au foşti duşmani încă din anii’90, iar USL i-a adunat sub aceeaşi umbrelă.
  Roşca Stănescu s-a înscris, la începutul acestui an, în organizaţia PNL Sector 2 şi va candida la Senat, pe listele USL. Numele acestuia a fost vehiculat pentru postul de viitor ministru de Interne. Oficial este consilierul lui Crin Antonescu şi apare în fiecare seară pe posturile trustului Intact, patronate de familia Voiculescu, în calitate de analist. Dan Voiculescu s-a retras oficial de la cârma Partidului Conservator, dar continuă să conducă, din umbră, activitatea USL. El este unul dintre principalii artizani ai supendării preşedintelui Traian Băsescu.”

 33. Oare ce face azi duamna Muona? ❓
  Redacteaza actul de gratiere a cetateanului infractor 0049 spre a-l trimite la contrasemnat Paiatzei schizo?

 34. luminita,
  ar fi greseala vietii ei si a proaspetei cariere politice.
  Cine crezi ca o mai scapa dintre „dintii feroci” ai Vivianei Reding?S-ar compromite prea repede si adio 9 ani la ICCJ. Nici macar liberalii care o sustin (cu exceptia nebunilor din frunte) nu-si permit o asemenea gafa.
  Temnicereasa are alte sarcini:trebuie sa dea legalitate contractelor si hotiilor privind Hidroelectrica,afacerea Transformatorul unde e implicat amicul Fenechiu,afacerea altui amic bun Felix……si hotararile nascocite de guvern.Fara avizul ei nu misca nicio hartie din domeniul economic.

 35. dora,
  crezi tu ca dintr-o pura intamplare era ea in masina familiei Nastase, impreuna cu consiliera acestuia, acum cateva zile?
  Eu nu cred.
  Tocmai citisem intr-un ziar ca Nastase a fost mutat acum cateva zile din spitalul penitenciar intr-o celula a puscariei.
  „Mutarea s-a făcut în taină, fără a atrage atenţia cuiva, şi nu a necesitat o mobilizare specială pentru că Spitalul Penitenciar Jilava şi puşcăria cu acelaşi nume împart aceeaşi curte. Parlamentarul a fost cazat într-o cameră alături de Emilian Curtean, fost şef la revoluţionari şi om de casă al partidului din care Năstase face parte, care a fost condamnat la cinci ani, şi de un alt deţinut. Fostul premier se poate considera un norocos, mai ales că la Jilava sunt şi celule în care puşcăriaşii stau ca sardelele. În plus, dat fiind faptul că este la regim semideschis, Năstase se poate plimba în voie, într-un perimetru delimitat, fără a avea uşa la cameră zăvorâtă cu cheia.”

  Sunt sigura ca detinutul 0049 face ca toti dracii prin telefon si se cere de urgentza afara. Are si cu ce sa-i santajeze pe mitomanul prim-plagiator si pe alti granguri din PSD.

 36. „Preşedintele interimar Crin Antonescu a spus că nu crede în „povestea“ deprecierii leului din cauza declaraţiilor politice şi că nu-l interesează avertismentele guvernatorului Mugur Isărescu. În replică, experţii Centrului Român pentru Politici Europene arată că moneda naţională s-ar fi apreciat în loc să se deprecieze dacă România n-ar fi traversat criza politică din această vară.”

  http://www.adevarul.ro/financiar/Replica_expertilor_pentru_Crin_Antonescu-_leul_s-ar_fi_intarit_in_loc_sa_slabeasca-daca_n-am_fi_avut_criza_politica_0_761323972.html

  Amicul ‘mnealui, prim-mitomanu’, specialist „habarnameconomic” si el, tocmai ce a redus bugetul pt investitii si a pus de cresterea cheltuielilor…
  Trai … si lua-v-ar pe vatrai, idiotilor!

 37. cu cat vor face mai multä rezistentzä si trimit oamenii pe sträzi,

  dovedesc europei, cä acesti 2 mäscärici nu pot face nimic serios, decat läträturi.

  sä continuie, fac un mare bine presedintelui Bäsescu,

  pe care noi il sustzinem si arätäm lumii cum istericii, dezechilibratzii USL; SUNT NESERIOSI; DERBEDEI MITOCANI;FÄRÄ NICI O VIZIUNE
  FAC NUMAI HAOS:

 38. PE UNDEVA , DESI DERBEDEUL CRIN IL SCUIPÄ PE ISÄRESCU,

  II MULTZUMESTE CÄ I-A TZINUT IN BRATZE:

 39. l-am auzit pe Andronic – comentand, acel todirel dela CCR

  este cartitza mizerabilä , ce a fäcut si proiectat jocul si diferitele socoteli, ce aveau menirea sä-i deruteze pe ceilaltzi.din CCR

  acel todirel prietenul de betzii cu fenechiu, ar trebuii trimes in mä-sa.

  porcul nenorocit, a fost si la baza defäimärii colegilor, desigur

  inpreunä cu predescu.

 40. schizofrenicul crin, este piatra de moarä pt. PNL,

  dar si pt. USL: VOR VEDEA EI IN TOAMNÄ:

 41. Crizel in bratele Antenei 3:

 42. Off topic, dar e vorba despre noi, romanii, despre ce fac (sau nu fac) oamenii, despre ce ar putea face (si nu face) o comunitate…

  Aseara am vazut la stiri imagini dintr-un sat in care scoala fuctioneaza fara avizele necesare…
  Un domn, poate directorul scolii sau primarul, recunostea ca scoala e ca vai de ea, dar zicea ca nu au ce face, anul scolar va incepe in acele conditii…
  Un alt domn, parinte de elev, spunea la randul sau ca sunt conditii proaste, dar n-are ce face, nu poate sa-si duca odrasla in alt sat…
  probabil ca si alti sateni ar fi spus cam aceleasi chestii…

  Imaginile nu aveau nevoie de comentarii…

  Doar scoala avea nevoie de reparatii…
  Unele, nu ar fi fost nici foarte costisitoare, nici greu de realizat…

  M-am intrebat daca un dram de interes, un strop de initiativa si buna-vointa, o minima contributie individuala, fie in bani, fie in munca, din partea intregii comunitati nu ar fi rezolvat macar o parte din probleme si nu ar fi facut scoala aceea putin mai primitoare si mai salubra pentru copiii satului.
  Eu am gasit raspunsul.
  Comunitatea respectiva si oamenii care o formeaza, nu.

 43. Mih,
  😛 😛 😛
  iz-bi-toa-re asemanare. :mrgreen:
  ochii injectati, ranjetul gretzos, latratul de javra rabiata….

 44. Luminita, 😀

  Da, se pare ca in contact direct si prelungit cu…secretiile varanului, javrele care „dispun” de un teren propice si vulnerabil, turbeaza definitiv…

 45. Iata-l si pe d-ul Voiculescu, relaxandu-se dupa numirea temniceresei la MJ, in mijlocul naturii

 46. Mih,
  la marele fix l-ai gasit si pe Varanul. 😛

 47. luminita,
  nu ,nu cred ca miscarile Temniceresei sunt intamplatoare.Ma bazez insa pe momentul cand trebuie sa dea cu subsemnata in calitatea pe care o are,iar statutul prezent .- privilegiat- de care se bucura Bombonel nu i se datoreaza Monei Temnicerescu.Ar trebui sa sapam mai adanc si sa vedem de ce inculpatul se bucura de un regim special.Cine il protejeaza,nu cumva discipolul Ponta? …seful Monei?
  Am citit si eu prin presa ca ,Bombonica este chiar multumit de tratamentul din penicendiar,are timp de strategi(si bine intretinut)-cu privilegii desigur ca in statiune,si dincolo de meniul declarat de el a fi execrabil(cu nimic mai prejos de tratamentul la care am fost supusi ca natie inainte de /89 mil.de roamani), si de care ar trebui sa se rusineze.

  ps,Scuze ca din economie de spatiu si concentrarea ideilor am folosit multe paranteze.Sper ca te-ai descurcat. 😆

 48. luminita,
  despre mitimanul „habarnist”(cum il descrii tu” ma abtin de cate ori pot.Eu sunt foarte alergica la patogeni toxici ,virusati!.:) Doream un michidut diavol cand vorbesc de plagiat.Nu reausesc sa-i pun pe blog.Sa-i imaginam! 🙂

 49. Mih,
  problema scolilor satesti estie de decenii.Se asteapta mura-n gura,nicio initiativa,nicio sursa de venit suplimentar.
  Si eu am fost dir,de scoala,cu un efeciv de 180 elevi(clI-Iviii) .Mi-am sacrificat viata in acea comuna,cu un copil de 1 an purtat de mine in carucior.Am avut entuziasmul tineretii si cu cativa leuti am pus bazele unei mici ferme de legume,din banii contractati am amenajat un laborator de fizica-chimie,,am introdus apa in scoala si am amenajat grup sanitar modern.Din munca patritica la fabrica Iris-de obiecte de portelan,am introdus gazul metan in scoala.Entuzismul si recunostinta elevilor si parintilor mi-au dat avand si am reusit sa pun pe picioare(cu ajutorul a doua invatatoare inimoase) un ansmblu folcoric de dansuri cu care am castigat locul I pe judetul Cluj.Nimic nu este imposibil daca exista pasiune,daruire.
  ps.E prima data cand ma confesez si vorbesc despre carierea mea didactica.Unii se intrebau de ce nu vorbesc nimic despre acest trecut….uite ,nu-mi place sa ma laud.Am avut si alte momente merorabile fiind profa la LI.Pedagogic din Cluj si la Lic. de mate fizica cu un palmares impresionant.Las emotiile sa ma copleseasca doar pe mine….si sigur si pe discipolii mei.

 50. Doruletule, 🙂

  Nici nu stii ce bine-mi pare ca am scris despre scoala aceea dintr-un sat oarecare…
  Confesiunea ta m-a impresionat mult: chapeau!
  Cei ca tine ar trebui sa vorbeasca despre ei, despre cum vad ei viata si despre ce au facut in viata…Sa auda si altii si sa se…molipseasca.

 51. Luminita,

  Nu-i asa ca am putea inchina o cupa (fie si un pahar) de sampanie cu si in cinstea Dorei? 😀

 52. Hei, o zi buna va doresc !

  Mie nu imi place sa aduc vesti mai rele, dar imi place sa trag semnale de alarma … si imi plac cifrele si ce spun ele, cand le compari
  am facut un total pentru Ministerul de Finante, comparativ 2010, 2011, preliminat 2012
  cifrele stau astfel:
  in 2010, MFP a imprumutat 41 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie
  in 2011, cifra a crescut la 51,5 miliarde, cu 25% peste valoarea sumelor atrase in 2010
  in 2012 am depasit deja 40 de miliarde si se poate prelimina o cifra situata intre 55 si 60 de miliarde, cu o crestere probabila de 17%

  avand in vedere valoarea in eur, probabil in jurul a 13.2 miliarde la sfarsitul anului … tocmai trag un semnal de alarma 🙂

  nu cred ca suplimentari de genul fond de rezerva prim ministru (marit substantial la rectificare), care alta data erau atent urmarite de cei din usl … nu cred ca aceste suplimentari sunt recomandate, pe o crestere a imprumuturilor

  o crestere, dealtfel, total contraproductiva economic, ea scazand dorinta bancilor de a se mai implica in economia reala, cu un asa bun client la dispozitie, Statul prin MF

 53. Cristian,

  Treaba este ca puterea actuala va baga mana pana la umar si pana la gat, iar pagubele le vor plati altii (adica boboru’)…Si pana sa-si intoarca boboru’ buzunarele goale pe dos si sa inceapa a marai spre faptasi, alegerile din toamna vor fi trecut demuuult.
  Asa ca bine faci sa tragi semnale de alarma. Ar fi bine ca ele sa fie auzite si intelese de cat mai multi…

 54. Na, belea!

  „Adrian Năstase, CERCETAT pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” (RL)
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/adrian-nastase-cercetat-pentru-nerespectarea-regimului-armelor-si-munitiilor-274882.html

 55. Si iaca na, inc-o belea

  „Zeci de PROTESTATARI de la mitingul ANTI-BĂSESCU, CERCETAŢI şi AMENDAŢI (RL)
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/zeci-de-protestatari-de-la-mitingul-anti-basescu-cercetati-si-amendati-274837.html

 56. Draga mea Mih,:lol:
  firea ta inimoasa te face sa reactionezi la impulsurile pozitive,din acest motiv ne-am intersectat de atatea ori si am pulsat pe aceiasi lungime de unda.
  Nu uita ca, natura umana e complexa si cotradictorie si pana la urma derutanta.Acesta e si motivul tacerii mele, desi sunt partenera de dialog cu majoritatea copacenilor de prin 2008-2009.Vei vedea ca apelul tau nu va fi receptionat cum ti-ai dori tu.
  Ma bucur ca ai rezonat la confesiunea mea si ti-ai intarit convingerea ca in tara aceasta nu sunt doar ipocriti,mistificatori si oameni bolnavi de ura si revansarda de nuante diferite.Probabil ca as avea multe de spus,mi-am pierdut entuziasmul,ma sufoca autosuficienta unora,narcisismul altora,sarcasmul multora si as putea continua.Uneori ma retrag ,imi savurez tacerea si ma incarc cu energie pentru momente de batalii decisive,care nu sunt ale mele ,ci ale oamenilor de bunacredinta,onesti si in care mai cred. 🙂

 57. Dora,

  Entuziasmul, toti ni-l mai pierdem cu timpul (care aduce cu el mule, multe).
  Dar ramai ceea ce ai fost, esti si vei fi, chiar daca nu vei mai putea sau chiar nu vei mai dori sa faci cat la tinerete…Modelul este insa bine sa-l cunoasca cat mai multi, ca si bunul si binele se mai iau, nu doar exemplul rau 😀
  Simbolic, am si baut sampania! 😉 😀

 58. Dora, pt tine 🙂

 59. RACOVICEANU; este un om mizerabil sleios si veninos,
  un mare nesimtzit , ce provoacä scarbä.

 60. Heeeeei, fetelor!
  am lipsit de pe blog cateva ore, acum am intrat iar.
  Mih,
  bineinteles ca Dora merita sa ciocnim un pahar de sampanie in onoarea ei.
  Hai, noroc, Dora!
  Sa fii sanatoasa!

 61. Revin mai tarzior, ies la o plimbare, e o vreme superba aici.

 62. Luminita 🙂

 63. Theo-Nona
  Sunt perfect de acord cu tine. Un sarpe 👿

 64. Partide de votat la legislative. RECOMANDARE

  Din cauza ))))) 🙂 tot a lui Traian Basescu, s-a intamplat, in ultimii cativa ani – un fenomen.

  Partidele s-au ascuns in spatele unui om, omul eticheta. Pe de alta parte oamenii au acceptat asta.

  Astfel au aparut – psd din spatele lui Ponta, pnl din spatele lui Crin, ala micu nu se pune nici aici ))))), usl din spatele celor doi, noua republica din spatele lui Neamtu, miscarea din spatele lui MRU, o grupare in spatele lui Papahagi si … a da, caricatura din spatele DD.

  Va ramane asa ? Nu !

  Ma mir ca ei nu stiu ce se va cere in noiembrie. Copiindu-l pe Basescu, au uitat ca nu sunt Basescu.

  Atata spun – orice alt om anunta un sfert din taierile anuntate de Basescu – era zburat din politica.

  Sustinerea serioasa, a oamenilor seriosi – de care s-a bucurat Basescu, nu o vor avea nici unul dintre ei. Sunt toti plecati pe un drum gresit, din aceasta cauza.

  Se va vota VARIANTA DE SALVARE.

  In cele cateva luni care au ramas, un singur partid are sansa sa fie ales ca si varianta de salvare. Si acela este pdl.

  Si asta nu doar pentru ca este girat de Traian Basescu , ci si din cauza ca in pdl poti , totusi, nominaliza destui oameni curati si inca mai raman alti cativa oameni – de preferat celor din psd si pnl.

  In noiembrie nu se va mai vota omul eticheta. In noiembrie se va vota responsabil , cu imaginea falimentului tarii in caz de greseala.

  Iar SINGURA formatiune ce are mai multi oameni seriosi si cu imagine publica, nu unul – este pdl.

  Daca se vor prinde de asta, in noiembrie pdl va lua de unul singur 45%. E timp pentru asta.

  Dar cineva trebuie sa le si spuna – sa arate CAT MAI MULTI OAMENI DE INCREDERE – pana atunci. Mai ales dintre cei care au probat deja seriozitatea.

  PE DE ALTA PARTE – felul in care au pus garnitura 2 sub MRU, felul in care au schimbat total conducerea la varf , aratand ca au oameni … hm, cred ca stiu si ei ce urmeaza si ce trebuie sa faca.

  Asa-i, Traiane ? 🙂

 65. Ministrul de interne intervine.
  Nu, nu pentru restabilirea ordinii, ci pentru asigurarea dezordinii (aia comandata, promovata, sustinuta de USL prin flasneta in delir, inca interimatz la Cotroceni):

  Ministrul Mircea Dusa a comandat o ancheta la Jandarmeria Capitalei, in urma masurilor luate impotriva protestatarilor din Piata Universitatii

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13088479-ministrul-mircea-dusa-comandat-ancheta-jandarmeria-capitalei-urma-masurilor-luate-impotriva-protestatarilor-din-piata-universitatii.htm

 66. Fetelor, 🙂
  a fost buna sampania,am savurat-o.
  Mi-a placut si Abba, muzica adoloscentei mele.
  Nu v-am spus:e caldura sufocanta si stau mai mult pe balcon.
  E si motivul retragerii mele.Noapte buna pe maine. 🙂

 67. Noapte buna, Dora!
  Si la noi este fff cald, dar seara se mai racoreste si dimineata, devreme e placut…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s