Sus inima: noua dreaptă românească încearcă să prindă contur

Vasile Blaga (PDL), Mihai Ungureanu (ICCD), Mihail Neamțu (NR), Adrian Papahagi și Aurelian Pavelescu (PNȚCD) au semnat ieri un manifest comun intitulat „Români, sus inima! România are viitor„, un document menit să devină nucleul viitoarei platforme de dreapta.

Salut orice tentativă de unificare a dreptei pornind de la o platformă program comună dar cel puțin în acest moment platforma dreptei arată mai mult ca o uniune de circumstanță decât una de substanță. Spun asta deoarece în interiorul acesteia avem un partid relativ mare (PDL), cu o conducere obosită și lipsită de viziune, două partide mici care aproape că nu contează electoral (NR și PNȚCD) și două ONG-uri, unul condus de Adrian Papahagi și celălalt de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Nu doar diferențele de gabarit dintre aceste formațiuni politice sunt importante ci, mai ales diferențele de viziune politică.

Există mari deosebiri între PDL-ul lui Vasile Blaga, un partid care se mișcă greoi, care are greutăți în a se adapta la noua realitate politică și care este lipsit în acest moment de un lider locomotivă și între ICCD-ul lui Mihai Răzvan Ungureanu de pildă. Nu mai discutăm despre competiția pentru acapararea atenției opiniei publice care se duce, declarat sau nu, între Mihai Neamțu, liderul NR, și Mihai Răzvan Ungureanu, liderul ICCD. Cum vor fi reconciliate diferențele de viziune, de acțiune politică și de compatibilitate personală între aceste formațiuni politice și liderii acestora rămâne de văzut. Așa cum nu știu dacă titlul acestui manifest este cel mai potrivit. În primul rând este prea lung și în al doilea rând are în el o mare doză de naivitate. Sloganurile cele mai eficiente sunt cele scurte și percutante care se imprimă imediat în mintea alegătorilor și care nu au nevoie de explicații suplimentare privind sensul lor. În concluzie, deși salut acest pas, rămân încă în expectativă privind succesul acestei construcții politice, o construcție care sper totuși să reușească întrucât România are nevoie de o alternativă politică viabilă care să fie contrapusă USL.

Dacă noua platformă de dreapta se va împotmoli în viziuni diferite, în mărunte șicane și ambiții personale, dacă nu va avea un mesaj simplu și clar, dacă nu va veni cu candidați care să nu poată fi atacați de către USL atunci ideea alternativei la conglomeratul numit USL, măcinat de lupte pentru putere între liberali și social-democrați și împânzit de personaje cu o reputație îndoielnică, nu va avea efectul scontat. Nici ideea vorbitului pe mai multe voci din partea dreptei nu este o situație fericită. Ideea conducerii colective este bună în teorie dar în practică ea este fermentul unor mari probleme. CDR a suferit enorm datorită faptului că după decesul lui Corneliu Coposu nu a beneficiat de un lider unanim acceptat și, astfel, s-a apelat la formula conducerii colective care a determinat o guvernare haotică. USL, care practică în acest moment o conducere bicefală (Crin Antonescu-Victor Ponta) se mișcă când hăis când cea în funcție de ideile, umorile și interesele de moment ale celor doi colideri. Să ne gândim doar la cazul ICR, instituție ale cărei fonduri au fost drastic diminuate de premierul Ponta (supărat probabil de susținerea pe care fosta conducere a arătat-o președintelui Traian Băsescu) doar pentru ca peste câteva zile liberalii să încerce să îl impună la conducere pe fostul ministru de externe, Andrei Marga. Ar fi deci poate mai bine ca în locul unei conduceri colective viitoarea dreaptă românească să se strângă în jurul unui singur lider și liderul cel mai bine plasat în acest moment este Mihai Răzvan Ungureanu. Dar nu îl văd nici pe Vasile Blaga și nici pe Mihai Neamțu acceptând rolul de locotenenți ai fostului premier.

Noua dreaptă românească se află la început de drum iar calea către alegerile parlamentare din acest an este lungă și plină de pericole. De modul în care liderii acestei drepte vor înțelege să parcurgă acest drum va depinde până la urmă și viitorul României.

Clemy

52 responses to “Sus inima: noua dreaptă românească încearcă să prindă contur

 1. neata,
  ok – articolul. sa vedem mai departe.
  MRU deocamdata este prea cumsecade cum se spune in popor.

  Dacian Tolea

  Dacian Tolea (via Florina Neghină)

  „In sfarsit, jurnalistii si analistii favorabili curentelor de dreapta incep sa isi puna intrebari si sa ridice din umeri. „Cum naiba ne-a intrat dihonia in casa?! Ce se intampla acolo?! Cine este cu adevarat acest Neamtu, Horia Neamtu, ce este Noua Republica a lui Neamtu?! Cat de serioasa este si apare alianta acestor forte de dreapta?! Dar, oare, chiar sunt forte?!”

  Bravo, tati, eu, unul, scriu de luni de zile, fie la mine pe pagina (si suntem „amici” de FB), fie pe blog, fie in comentarii la tine pe pagina, fie in comentarii pe hotnews, vorbesc cu oameni importanti din PDL, cu oameni importanti din jurul presedintelui, vorbesc si altii, nu putini, care pe unde poate, de la marimile PDL pana la MRU, Turcescu tranteste cu o carte de masa intr-un restaurant-mai-mult-decat-decent cand i se spune sa cerceteze ce promoveaza, e negru de suparare si injura cu naduf ca „nimic nu mai e curat, onest si serios in tara asta?!” – si asta in luna mai!!!, dar, cum altfel?!, nu face absolut nimic pentru ca probabil comandamentele de a-l promova pe Neamtu sunt mai puternice si mai ispititoare decat semnalele de alarma, apare o pagina speciala pe FB, se strang acolo mai multi disidenti („eretici”) decat „militantii” Noii Republici de la Hotel Residence, oameni de cultura, intelectuali si chiar jurnalisti decenti, dar si politicieni odihniti si deschisi la minte incep sa se intrebe daca nu cumva exista probleme la mansarda in ceea ce il priveste pe invitatul-din-doua-in-doua-zile al B1TV, pe rasfatatul evz si hotnews&contributors, sunt ridicate incet-incet tot mai multe sprancene si semne de intrebare in jurul rasetelor isterice, in jurul grimaselor si privirilor stranii, al iesirilor si atacurilor ciudate si imprevizibile, adesea contradictorii, in fata aerului insolent si autosuficient amestecat cu ifose, martiale si intransigente, de Judge Dredd autohton (Judge, Jury & Executioner)… In fine, luni de zile batista a stat pe tambal ca o duna de pe vremea bunicii. Nu misca nimic sub ea, iar Neamtu defila cu emfaza prin toata media romaaneasca ca un veritabil Salvatore della Patria, afurisind si caterisind in stanga si-n dreapta, taindu-le unora ratia Noii Republici, iar altora de-a dreptul „maul”, cum ii sare cateodata printre dinti…

  Acum nici nu stiu ce sa fac, sa rad sau sa plang, privindu-i pe „vinovatii fara vina” cum se indoiesc si se dezlipesc de propria lor „creatie”. De „manifest”, de „constructie” si chiar de „noua republica”, care, iata, dand dreptate, in sfarsit, „ereticilor” (vezi Heretics pe FB), e prezentata ca fiind proprietatea cuiva, egala cu unu, adica cu UNUL. Cu unul care, dupa lecturi apasate si, pe alocuri interzise, a devenit constient cu asupra de masura ca „nu e singur, ci SINGURUL”*…

  Oh, sancta simplicitas! 😦 ”

 2. Buna dimineata!

  Exista o echipa cu jucatori, antrenori, o echipa noua care se pregateste pt un meci ft greu. Este echipa noastra, singura pe care o avem.
  Noi suntem, la urma urmei „galeria”. Sa facem ceea ce trebuie sa faca o galerie pt echipa.
  (este finalul comentariului mult mai lung pe care l-am scris si cred ca ma voi limita doar la el pt ca este ceea ce conteaza dpmv din tot ce am vrut sa spun).

  PS
  Din pacate, in privinta lui MN am mari rezerve de prin octombrie 2011 pe care, evolutia sa ulterioara le-a intarit in loc sa le scada.

 3. Nu am incredere in aceasta constructie.In primul rind PDL nu da semnale de revigorare.Nu este viu.In teritoriu filialele nu au activitate,sediile sunt inchise,reprezentantii neinteresati sa se organizeze,sa faca propaganda,sa racoleze noi membri.Iar Vasile Blaga nu da semne ca si-ar dori sa reactiveze munca in echipa.Nu mai am incredere in Vasile Blaga.recenta sa declaratie data in Parlamentul Romaniei,la citirea hotaririi CCR,prin care reitera necesitatea de cvorum m-a facut sa trag aer in piept si sa imi pun intrebari.Era oare NEINFORMAT?Sau sustinea punctul de vedere al USL?Si intr-un caz si altul ,Vasile Blaga nu da suficienta vigoare PDL:Sau nu o asigura.Comunicarea cu electoratul este,in continuare ineficienta si fara substanta.adversarul adica USL este tratat cu prea mare bunavointa,cu manusi si discretie.Ati auzit pe cineva sa aduca in fata opiniei publice ,sa strige,sa urle,sa denumeasca modul in care se face cheltuiala banului public?Pai ce mijloc de intarire al unui partid poate fi mai mare decit sa iti ataci adversarul cazut la pamant,cu argumentul cel mai sensibil pentru natiune?Sa taci,in aceste momente,strategic este o enorma greseala sau o acceptare de infringere dinainte programata.
  Asadar un PDL ineficient si incapabil a deveni o locomotiva pentru incepatorii care ii calca pe urme.
  De Mihai Neamtu nu mai spun nimic,m-am lamurit.Remarc ca studiile de performanta nu-i ajuta la nimic ,atita vreme cit se lasa condus de umori personale si de un arivism greu de acceptat de partenerii de alianta.
  Ramane Mihai Razvan Ungureanu ,cu un bagaj greu de ignorat,in cursa sa catre presedentie,pentru ca ,fie ca va fi sau nu o locomotiva ,in aceasta uniune de centru dreapta,am certitudinea ca el va fi presedinte al Romaniei,după Traian Basescu.Existenta lui Preda,Macovei,Voinescu,Ungureanu,Anca Boagiu,Sulfina Barbu si altora in aceasta constructie imi da o oarecare garantie ca isi vor gasi un echilibru care sa asigure o unitate si un parcurs comun,pentru viitorul Parlament.

 4. Buna dimineata !

  Clemy

  De acord cu tine, azi 😀
  Asa cum spuneam deunazi, si aripa astora are nevoie de un lider asa cum aripa are nevoie de pana si de un mesaj percutant,simplu si eficient asa cum aripa are nevoie de un unghi de atac, ca sa poa’ sa zboare.
  Altminteri, ca orice pasere, pre limba ei pere, ….
  …… mere si gutui.

  Neamtu asta e : cap-de-neamt.
  Cu casca de fer….
  …… si creer de fonta.
  Si este foarte bun drept proba de examen pentru MRU.
  Ca si Blaga de altfel.
  MRU trebuie sa faca un lucrusor simplu si clar : sa se impuna in fata celorlalti drept reprezentant al turmei.

  Au acolo, in manifestu’-protestu’ o chestie care suna prost dupa parerea mea, dar nu o iau acum la boscorodit.
  Avem alta dominanta 😉

 5. Iata ca a venit si ziua in care lasati mai in urma vorbele exaltate si incepeti, macar din pragmatism, sa analizati cu mai multa sinceritate situatia.

  Nu am idee daca sunteti dispusi sa mergeti pana la capat cu recentul … obiectivism. Voi incerca sa fiu scurt. Sunt cateva premize care fac noua alianta subreda:

  1. Calea spre alegeri e extrem de scurta [nicidecum lunga, cum sustine Clemy]
  2. Faptul ca MRU nu se inroleaza in PDL (desi tot capitalul politic de la PDL si l-a „tras”)
  3. Disproportia dintre PDL si „restul aliantei”. Blaga, va trebui sa argumenteze in fata sustinatoarilor grei, cu vechime si experienta in PDL [cei mai loviti, aflati pe post de paratraznete in perioada prezenta si viitoare] ca trebuie sa cedeze pozitii importante politice si mai ales mandate eligibile in favoarea unor microconstructii politice cum sunt cele ale lui Neamtu, Pavelescu, Papahagi [si MRU].

  Astea sunt doar chestiunile … interne, administrative. La ele trebuie adaugate adevaratele ingrediente ale visatei victorii: articularea de mesaje credibile pentru [re]cucerirea electoratului si … lupta propriuzisa cu USL.

 6. chinezule,

  cred cä ai gresit poteca.

 7. Off topic

  Mircea Marian
  46 minutes ago ·
  Radioul public i-a prelungit pana in decembrie contractul Doinei Jalea, redactor șef la Romania Actualitati. Dansa trebuia sa se pensioneze in aceasta vara. Nu am comentarii legate de profesionalismul dansei, pentru ca nu am de unde sa o evalez profesional, dar acesta este un caz Rodica Culcer la indigo. Nu vreau sa repet cuvintele rostite de Crin Antonescu despre Culcer, o mitocanie pe care nu vreau sa o propag la adresa nici unei doamne. Doina Jalea a fost purtătoarea de cuvânt a guvernului PDSR condus de Nicolae Văcăroiu, prin 1993. În paralel, sunt scoși de pe post, pe diverse pretexte, cei suspecți că nu sunt pe noua linie politică. Carmen Valica, ex-BBC, este pe cale de a fi rasa, pe motiv ca n-are voce :), iar lui Dragos Ghitulete (RFI) i-au scos iar emisiunea, desi avea o audienta buna. BTW, inteleg ca RRA s-a dus la o cota de piata de 13%, o prabusire absolut incredibila. A, si sa nu uit: la rectificarea de buget, guvernul Ponta a dat 50 de milioane de lei (peste 11 milioane de euro) radioului public (si a taiat la ICR, CCR si Presedintie). Daca adunati toate aceste fapte, puteti trage o concluzie…

 8. Stapanul (p)inel(e)ului, in recidiva supraacuta obsedant-deliranta de turbare…
  (pe asta chiar nu-l opreste/trateaza/cerceteaza nimeni?)

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13123908-dan-voiculescu-noua-suspendare-presedintelui-basescu-posibila-legitima-cel-mai-bun-moment-sfarsitul-lui-octombrie-inceputul-lui-noiembrie.htm

 9. Salut,salut!
  Mersi pentru raspunsuri:theo,Mih,Mark 🙂

  Pentru mine nu este un lider mai credibil,viitoarea locomotiva a Dreptei, decat MRU.

  Cititi si declaratia lui Andrei Plesu din ziare.com
  http://www.ziare.com/puiu-hasotti/ministrul-culturii/plesu-hasotti-sufera-de-un-tembelism-intelectual-acut-1187106

 10. Mi-a zburat comentul.
  1Multumesc pentru raspunsuri:theo,Mih,Markw. 🙂
  2Singurul lider credibil,singura locomotiva a Dreptei este MRU.

 11. Dora, 🙂
  12:50/2 ft de acord.

 12. @ 12:50 / 2, 13:03

  Amara constatare: Singurul lider credibil, singura locomotiva a Dreptei este MRU” (s.m.).

  Cum o fi de analizat si ce are de … tras dupa el? La propriu, ca e … locomotiva, nu!?

  hi hi hi

 13. Poti rade cat vrei amuzatule. chinez(ceaina!)….vezi ce hoit tracteaza dupa ei uslasii. si apoi putem rade impreuna.

 14. Mih, 🙂
  e unica varianta de castig! 🙂

 15. Nu, hihihi-ule, nu e o constatare amara cand apreciezi ca EXISTA cineva si E CEL MAI DE INCREDERE (pt ca asta este ideea, de fapt). Nu-i amara de loc. Dimpotriva!
  Amara e situatia in care au adus tara cei din USL si toti sustinatorii lor, ticalosi si idioti, amare sunt consecintele unor actiuni iresponsabile si demente.

 16. @gigelu chinezamuzat 🙂

  O mai fo’ cineva p’aci cu bățu’ pân gard și ș-o luat-o pân’ la urmă, cu toate pilele de la împărăție…
  Stii bancul cu cowboy-ul, calu’ îndărătnic și nevasta certăreață:
  « Unu! » 😉

  O zi bună tuturor! 😀

 17. Mih,

  Eu sunt mai simplu in gandire. M-am referit la ce-i scris negru pe alb: „singurul lider … singura locomotiva”, nu la … erata (hi hi hi) ulterioara, a altui autor, cu: „e cel mai de incredere”.

  Ramane oricum problema ca, trenul „Sus inima”, e 99% PDL (ei baga banii in carbuni, vand bilete si controleaza, ei stiu garile si in general care-i mersu’ trenurilor). Daca dam la o parte vagoanele de posta si restaurant (MN si PNTCD- Pavelescu) vedem ca Locomotiva reprezinta cel mult 0,5%.

  Mi-e teama (ma rog, vorba vine) ca voi auzi cat de curand o fraza cunoscuta de genul: „Nu stiu daca-i bine domnu’ mecanic conductor? Mi-e teama ca … eu v-am facut conductor!

  hi hi hi

 18. Mesaj de la MRU

  „Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta s-a născut din dorinţa cetăţenilor independenţi şi activi, cu valori şi principii de dreapta, de a avea o platformă de exprimare civică, mai ales în contextul în care oferta politică disponibilă nu îi mai reprezintă. Succesul Iniţiativei atestă amplitudinea cererii de politică veritabilă de dreapta, care astfel îşi conturează o formulă de expresie şi de reprezentare.

  În al doilea rând, Iniţiativa a luat fiinţă şi din dorinţa cetăţenilor de a reda lor înşisi încrederea în acţiunea publică, ceea ce presupune încredere în celălalt şi în sine, precum şi, mai ales, încrederea că lucrurile chiar pot fi schimbate. Mobilizarea masivă în jurul acestui proiect alternativ de societate şi de civilitate politică este la fel de importantă ca proiectul însuşi, mai ales în contextul în care de mai bine de 20 de ani suntem împinşi să fim dezgustaţi de tot ce înseamnă politică, spaţiu public, implicare politică sau civică, şi retrimişi sistematic în sfera privată. Iată că nu ne-am pierdut (sau că ne regăsim) gustul participării, al acţiunii comune, al construcţiei împreună: gustul viitorului.

  În al treilea rând, Iniţiativa s-a născut şi ca spaţiu spontan de discuţie critică a modului în care se face politică în România şi a modalităţilor prin care politica poate fi adusă în orizontul dialogului şi transparenţei, al civilităţii şi moderaţiei, al binelui comun.

  Iniţiativa este deja cel mai mare ONG din România şi ia alura unei mişcări sociale, ceea ce îi permite să fie un important factor de coagulare a forţelor politice şi civice de dreapta în cadrul platformei pe cale de a se forma. Scopul acestei platforme electorale este câştigarea alegerilor parlamentare din toamnă şi formarea noului Guvern. În contextul legislaţiei actuale, Iniţiativa nu poate să angajeze candidaturi pentru Parlament în cadrul platformei decât prin intermediul unui partid. Evident, candidaţii Iniţiativei nu vor adera la unul sau altul dintre partidele care compun, alături de Iniţiativă, platforma. Nu este însă vorba nici de transformarea Iniţiativei într-un partid, ci de a dota Iniţiativa cu un astfel de vehicul electoral.

  Pe langă faptul că răspunde urgenţelor momentului – şi nimic nu este mai urgent decât crearea alternativei la guvernarea USL, un partid ataşat Iniţiativei înseamnă trecerea la nivelul următor pe cele trei paliere pe care le aminteam mai sus.

  Dacă până acum Iniţiativa a funcţionat ca un laborator de critică etică a politicii, e timpul să arătăm, prin exemplul propriu, ce inseamnă un altfel de partid politic, construit pe principii şi valori, de la selecţia personalului până la politica de alianţe.

  Dacă încă din primele zile de existenţă Iniţiativa a fost catalizatorul unor resurse participative nebănuite şi al încrederii în acţiunea publică, e timpul să redăm încrederea în implicarea şi acţiunea politică propriu-zisă prin intermediul unui altfel de partid.

  Iar dacă Iniţiativa a avut înainte de toate un rol expresiv, permiţând exprimarea celor care, atunci când privesc spectrul politic, văd la stânga prăpastie şi la dreapta loc de mai mult, e timpul să ne ocupăm locul, printr-o ofertă politică de dreapta ataşată unui altfel de partid.

  Membri ai Iniţiativei, vă chem să participaţi la construcţia acestui veritabil prototip politic!

  Să arătăm că politica se poate face altfel!

  Ştiu că sunteţi pregătiţi pentru acest pas!

  Vă aştept alături de mine!

  Mihai-Răzvan Ungureanu

 19. Mesajul de mai sus are un titlu:

  „Proiectul politic al Inițiativei Civice de Centru-Dreapta: PARTIDUL”

 20. Mih, Oldhash

  Daca vreti sa-mi dovediti ca asta-i nivelu’ locului, oricum n-ar avea nici un haz sa continuu

  Si … cum cred ca nu ar fi de vreun interes nici un subiect neutru gen functiile „hash” de mapare pe care le folosesc la … criptari, va las sa exersesati singuri numeralele … ordina(re)le

  hi hi hi

 21. Sal !

  Chinezule
  Interesante probleme ridici, in opinia mea.
  Poate ar merita discutate.
  Nu ma bag deocamdata ca nu stiu daca nu cumva raman sa vorbesc singur.
  Dar, cu spalatul de rigoare, pe-ncaltari si pe picioare…..
  …. aspecte ce merita gandeala.

 22. @mark @mih @clemy @dora. Vrem nu vrem, latent sau nu, in orice orasel [unde au auzit sau nu de NR, de FCD, ba chiar si de PNTCD] exista cativa PDL. Ca acum sunt efervescenti sau nu, ca urla sau tipa e mai putin relevant acum, ei EXISTA. Obiectivul este parlament FARA majoritate USL, adica trecem peste diferente, peste critici, caci intre un candidat al NR si Ghise voi sustine pe NR, intre un candidat X si DIana Tusa e evidenta alegerea mea, intre Crizel/Voicu (oricare) si un „hulit”de la PDL iar e clar!! De ieri [de la manifest incepand] OCHII in patru. Vor incerca uslamistii: sa bage zazanie, sa semene indoiala, sa porcaie pe oricine are un nume cat de cat cunoscut, sa inventeze trecut „cu semne de intrebare” despre nepotul varului de al doilea care a vandut [nu se stie bine ce] unuia ce sta pe aceeasi strada cu „stiti voi cine”. Vor face spume la toate orificiile pe toate sticlele, vor face „dezvaluiri pe surse”, vor baga fitile pe bloguri. ASTA INSEAMNA CA LE ESTE GROAZA DE NOI!!!!! deci, frati copaceni: 1. boicot total fitilistilor 2. sustinere neconditionata pt. platforma de dreapta 3. „munca de la om la om” cu cei din jurul nostru. Si nu uitati: PE EI, PE EI, pe mama lor. WE SHALL FIGHT (W.Churchill).

 23. „….candidaţii Iniţiativei nu vor adera la unul sau altul dintre partidele care compun, alături de Iniţiativă, platforma. Nu este însă vorba nici de transformarea Iniţiativei într-un partid, ci de a dota Iniţiativa cu un astfel de vehicul electoral…

  Deci PDL & Co pe post de calut.
  Calaretul fiind MRU ! 🙄
  Pare intr-adevar greu de crezut ca greii PDL vor accepta pozitia asta si sa mai si alerge cu tragere de inima sa castige cursa.

  Dar….. !!!!!! 🙄 🙄
  …. dar sa n u uitam ca acolo mai sunt alti personi de multe carate !!!!

  Macovei si Voinescu sunt doar doi dintre ei.
  Cristi Preda mai are de platit ceva din urma, dar si el poate veni pe turnanta…

  Ok.
  Daca respectivii vor forma „StatulMajor” responsabil ulterior si cu guvernarea, atunci PDL poate fi mai mult decat multumit, si va evolua sub stindardul lui MRU, care in schimb poate viza presedentia.
  Dat fiind halul in care e perceptia PDL la electorat cred ca le-ar surade varianta 😉

 24. Se pare ca Ponta a ajuns tocmai prin Vietnam, unde au inteles si aia de ce are capul asa rotund si neted 😀 😀 😀

  http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/un-peste-al-carui-penis-este-situat-la-nivelul-gatului-descoperit-in-vietnam-9995345

 25. „…De multe ori temperamentul nostru latin ne joacă feste…Nu cred că e cazul. Avem un adversar mare, un pasiv greu şi care trebuie să nu guverneze în următorii patru ani în România. Aceasta este ţinta. Deocamdată e bine ca între membrii alianţei de centru dreapta să nu apara atacuri”
  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/teodor-baconschi-deocamdata-e-bine-membrii-aliantei-centru-dreeapta-sa-nu-0
  Cred ca Baconschi poate fi suspectat de buna credinta !!!
  Si ceva inteligenta. 🙄

 26. Butonat scurt pe B1
  Petre Roman (daca si-ar fi dat demisia in iunie 1990, la mineriada, poate ca ar fi capatat respectul meu, da’ n-a fost cazu’, ba chiar, la vremea si evenimentele pomenite, zicea ‘mnealui ca nu e sigur ca minerii au devastat Universitatea, ca poate studentii au facut-o…jeg a fost, jeg a ramas) – greata!

 27. Viq,

  In general raspund oricui, nu obisnuiesc sa las lumea cu ochii-n soare. Cred ca am mai spus-o deschis, de la prima aparitie „la copac”, ca nu impartasesc trendul locului dar, in limita timpului, sunt dispus sa-mi confrunt propriile limite (de care sunt constient).

  Cateodata, in naivitatea mea, cred ca si altii sunt dispusi sa-si confrunte cu adevarat ideile, nu doar sa-si ridice unul altuia la fileu mingi usoare. Dar, ma trezesc usor si fara sa fac vreun caz din asta, cand incepe cate cineva sa ma … numere (banuiesc ca-i vorba de un fel de cartonase … portocalii – rimeaza cu … hi hi hi).

  Uite, ca sa ma refer doar la apelul lui MRU. Eu iau de bune notiunile de

  „platforma de exprimare civica”,
  – „proiect alternativ de societate şi de civilitate politică”,
  – „spaţiu spontan de discuţie critică a modului în care se face politică în România şi a modalităţilor prin care politica poate fi adusă în orizontul dialogului şi transparenţei, al civilităţii şi moderaţiei„,
  – „politica se poate face altfel!”

  La notiunile de mai sus rezonez perfect cu el din convingere si educatie, nu fiindca incerc sa fiu persuasiv [citeste: placut cititorilor].

  Ca sa fiu mai clar, astept sa vad si consecventa [macar a] lui MRU si a celor din jurul sau in promovarea efectiva a respectivelor principii [daca nu si a majoritatii suporterilor, cum ati fi voi „copacenii” de exemplu].

  Fiindca … de principii doar in discursuri nu a dus niciodata lipsa Romania.

 28. Buna seara tuturor.
  @mih, nu trebuie sa te mire ca Voiculescu se gandeste din nou la o noua suspendare. Si daca te uiti la timingul dat de el reiese clar ca la numirea noului procuror general va iesi cu scantei. Oamenii pregatesc terenul de pe acum.

 29. chinezamuz,

  Nu cred că n-ai știi care e diferenta între argument si „bățul prin gard”, că doar ești băiat mare! 😉

  Uite că Mih stie bancul cu pricina, dar hai să-l spun pentru toți:
  «Un cowboy se întorcea de la oras un făcuse cumpărături și își „achiziționase” și o nevastă din multele disponibile căci balanța era tare dezechilibrată prin contribuția indirectă a dlor Colt, Remington ș. a.
  Calul nervos protesta cum știa el, ca un dobitoc fără grai, sub încărcătura dublă plus ceva boccele aferente jumătății feminine – necheza, zmucea în frâu, mergea clătinat ca o corabie în furtună. Împrejur, pustiu, dar tăcere ioc – spartă în țăndări de reproșurile proaspetei neveste: de ce trebuie să umble amândoi călare pe un singur cal, nu-ți iei nevastă dacă n-ai cu ce s-o ții, ce loc e ăsta fără un copac și un izvor și tot așa până când calul nu mai rezistă și se împiedică. După ce se adună încărcătura pe calul pus pe picioare, călăretul, mut până atunci, se duce în fața calului, îl privește adânc în ochi și zice: «Unu…»
  Nu trece mult, situația se repetă, călăretul se duce iarăsi în fața calului, îl privește adânc în ochi și zice: «Doi…»
  A treia oară, cowboy-ul scoate șaua de pe cal, îl privește în ochi și îi trage un glonț în cap: «Trei!»
  Tânăra doamna explodează: «Pârlitule, ce ai avut cu bietul animal, l-ai sleit de tot și așa îl răsplătești? Acu să porți tu șaua și bagajele că doar nu crezi că voi face vreun pas pe jos, prin praful ăsta!!!»
  „Pârlitul”, suflând fumul de pe teava pistolului, o privește adânc în ochi și zice: «Unu…» :mrgreen:

 30. Cinic.Sunt de acord cu sustinerea acestei formule de dreapta.In ultimii 8 ani nu am votat altceva decit PD si PDL.Daca ei nu inteleg sa isi axeze activitatea in teritoriu pe o buna organizare si m obilizare a filialelor,cum pot fi activi si prezenti ?Vrei sa participi la actiunile locale si gasesti doar lacate pe usi.Unde si cum poate fi activ PDL?Doar la sediul central?

 31. Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina

  Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina
  Cine ţi-a scris marturia de credinţă, Giorgică? Esti atât de incuiat încat crezi ca esti original. Hai, Ungureanu ştie ce este cu UTC-ul, deci cu comunismul, dar tu de unde dracu’ să ştii ce este ăla legionarism? Că ai lui Basescu se fac că te iau în serios nu demonstrează decât în ce măsura sunt de disperaţi. Realitatea este aceea că dacă îşi fac iluzia că ar putea ieşi ceva din alianţa cu câţiva mucoşi, s-au compromis definitiv şi nici macar nu vor putea intra in parlament; nici ei, şi cu atât mai mult nişte copii obraznici.
  Cum dracu’ credeti voi ca Iliescu mai reprezinta ceva de luat in serios. Oare nu aţi gasit alt adversar? Daca nu ati fi acceptat alianta cu hahaitorul national, ati fi avut si voi un adversar politic comunist veritabil. Mai Nemţică, sunteti chiar atat de prosti incât nu vedeti ca UE si SUA au conditionat „recotrocenizarea” pana la alegerile parlamentare si daca USL va dovedi ca electoratul elimina PDL-ul, Basescu va fi pus pe liber fara a mai fi sprij

 32. Chinezu

  Nu lipsa ta reactie o aveam in vedere 😉
  Desi mie spre exemplu mi se mai intampla sa nu ajung in timp util pentru un dialog cursiv.
  Cam des 😀

  Tot ce spui mai sus este ok.
  Iar ultima observatie e teribil de consistenta, precum ca lumea … e cum e !
  ….. iar Copacul nost e „ca lumea” 😀

  Dar cine e intr-adevar de buna credinta, pe langa aprecierea mentionarii punctelor respective (cu care teoretic TOTI suntem de acord) analizeaza activitatea autorilor in raport cu alternativa posibila sau chiar probabila niciodata cu idealul.
  Pentru ca si acesta este un principiu.
  Unul de baza.

  Am vazut io la Olimpiada mai adineaurea 😀 😀 😀

  Iar in acest caz, daca avem in vedere alternativa, trebuie sa recunosti ca a oferi ceva mai prost decat USL e o performanta cu totul improbabila. E ca si cum ar trebui sa treci pe sub linia trasata cu creta pe asfalt.

 33. Clemy

  Voiculescu o fi cartita lui Base ! 😀 😀 😀 😀
  Pana se prinde papasa, mai face o suspandare si ridica „Platforma” la 65% 😀 😀 😀

 34. Chinezule

  mama ma-sii de treaba !!!
  E a doua oara cand la venirea ta apare si „profesoru'”.
  Sanse de coincidenta 1 : 35.000,74
  Puteai sa-ti lasi catelu acasa ca si-asa latra-n pustiu :D.

  A !
  Vezi ca nick-ul multiplu te sare cu doua numere la numaratoarea de la 1 la 3 😉

 35. …nit, dom profesor, şi nu mai contează cum te numeşti domnule din Cîmpina, la exprimarea de la 21,55.
  Cu toată stima, 🙂 nu despre preşedintele Băsescu mai este vorba după demiterea guvernului MRU.
  Asta este greu de înţeles: ţinta falsă. 😀
  Nu detaliez…
  Greu la deal ( la deal în sens geografic 😈 ) 🙂
  Nu în sensul negocierilor care se duc pentru destructurarea benefică a unui usl malefic pentru români şi pentru România.
  Ci, pentru încercarea de a întrona în Ro, o nouă modalitate de a face politică, în ţara asta…

 36. Ai naibulii cretini!
  Le lipseşte reacţia piratului. 😀

  Vă urez tuturor pentru mîine, o zi mai bună decît a fost cea de azi! 🙂

 37. Viq,

  Nu te-ai prins ca am totusi un oarecare grad de orgoliu!? Crezi ca am nevoie de acoperire de la profesori?

  Nu, nu am. Dar, in definitiv, daca va place sa va rezumati la numaratorile din bancurile copilariei mele, ma resemnez si ma retrag, fiindca devine prea monoton pentru mine si probabil prea agasant pentru „copacenii” locului.

  Nu inainte de a va ura sa aveti in continuare o dezbatere mai placuta si mai profunda decat am fost eu in stare isc!

  Hi hi hi

 38. Buna seara , prieteni

  NU credeam sa ajung sa imi fie rusine. Cand prieteni din UE m-au sunat, dupa suspendare, si mi-au spus ca, cel putin pentru o perioada, orice firma din Romania plateste in avans … i-am inteles si nu mi-a fost rusine. E precautie. O aveam si eu.

  Dar ce s-a intamplat azi, anularea congresului socialistilor europeni, acum , cand un partid asa zis socialist e la guvernare … MARE RUSINE ! Asa o desconsiderare pentru Romania nu am mai pomenit pana acum !

  MARE, MARE RUSINE !

 39. Si io va urez „inima sus!”
  dar celor care erati deja cu inima-n gat, aveti grija cat de sus.

 40. socialisti germani ce nu vor sa vina in Romania psdului lui ponta … un afront ce nu cred ca am mai primit vreodata.

  … si nenorocitul asta de iliescu : „nu vad problema care este. Nu cred ca pe fondul evenimentelor din Romania, ci practic e mai comod sa se reuneasca la Bruxelles, este o chestiune de optiune”

 41. Cristian,
  dar nu-ti face sange rau pentru atata lucru.
  A adus-o ministrul Helwig pe Lady Gaga la Bucuresti pe banii ministerului?
  Ietete ca ei i-a placut si a promis ca vine iar , in octombrie.
  Cui ii mai trebuie congresul socialistilor iouropeni?
  Ca sa ce?
  Ca sa constate ca nea Nelu e inca viu si produce efecte?

  PS:rusinea este a lor, a uslamistilor, nu ne-o insusim toti. 😉

 42. Ei, poftim! inca o bomba, ca sa spunem asa, de parca nu avusesem destule bombe in ultimele luni , dar iata ca a mai iesit una:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Marga-turntor-la-Securitate-998664.html

 43. Paştele mamii lor de socialişti de pretutindeni.
  Credeţi că paraziţii hrăniţi abitir din bugetele grase alimentate din împrumuturi bancare, bugete care au devenit limpede nesustenabile dpdv financiar pe termen lung, vor rezista la infinit ca massă de manevră electorală?
  Eu cred că nu. Exact această massă de manevră electorală, va fi motorul schimbării de la guvernare a idioţilor care cred că populismul, este calea, şamd.

 44. Cristian, 23:13
  ce-i pasa lui nea Nelu ca nu mai vin socialistii europeni la Bucuresti si se duc la Bruxelles?
  El oricum are in plan sa organizeze urmatoarele congrese socialiste de consens uninominal la Talpa Iadului, periodic, din doua in doua luni+.
  Numai ca dupa ce crapa.
  El insusi.

 45. Lumi, nu lui kaghebescu trebuie să-i pese ci, idioţilor care care nu înţeleg cum merge lumea, inclusiv din pdv al socialiştilor europeni, sadea.
  Socialişti care oricum, sunt anacronici, mama lor de paraziţi!

 46. tibi,
  „sus inima!”,( daca te mai tin baierile.)
  asa a zis ieri cineva.
  Noapte buna, tuturor!

 47. lumi
  mă mai ţin băierile.
  rămîne de văzut cît îl vor ţine băierile pe MRU.

 48. @tibi. Dragule, ziceam si pe Politeia. Pupacesc pe oricare din dreapta daca-l scoate pe Ghise/Tusa/Crin din parlament. Ba chiar pun si de o subscriptie publica pt. o statuie. DUpa 2 dec, ma voi preocupa de bubele ipotetice ale persoanei pupacite. Pana atunci, nu critic nici macar acasa si nu raspund la fitilistii de pe bloguri, care din ticalosie sau prostie vor doar divide et impera.

 49. În ultima vreme, pe zona de dreapta, se dezbate intens pe această temă:
  Oare includerea PDL-ului în Platforma de Centru Dreapta formată din PDL, ICCD (MRU), Noua Republică (M. Neamţu), FCD (Papahagi), PNŢCD, ajută la obţinerea unui scor mai bun pentru Dreapta, sau, dimpotrivă, îndepărtează alegătorii nehotărâţi care, pur şi simplu nu mai vor să audă de PDL? E oare mai bine să meargă toţi împreună, sau ar avea mai multe şanse de a învinge USL-ul dacă Platforma şi PDL ar candida fiecare separat?
  Un recent sondaj online adresează exact această chestiune
  http://www.petitieonline.ro/sondaj-s14512043.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s