Reîntoarcerea președintelui de cursă lungă

În ambasadele în care lucraţi vă rog să daţi următorul mesaj: instituţiile statului român funcţionează„, a declarat ieri în fața ambasadorilor statelor occidentale președintele Traian Băsescu care a ținut să sublinieze că statul de drept a fost apărat prin rezistența instituțiilor statului la un abuz politic.

O declarație care a picat prost USL și liberalilor în special. Discursul de ieri al șefului statului a fost unul strategic, menit să transmită aliaților occidentali faptul că în România tentativa de subminare a statului de drept a fost oprită și că parteneriatul strategic România-UE, România-NATO poate să continue. „Este treaba diplomaţiei române să redeschidă dialogul cu statele europene„, a mai spus președintele, recunoscând prin această frază faptul că grație acțiunilor majorității USL, a declarațiilor cretinoide ale lui Crin Antonescu și Victor Ponta, România este izolată în acest moment politic și economic.

Interesantă este formularea ambiguă „diplomația română„, semn clar că președintele se bazează pe activitatea corpului diplomatic și nu pe capacitățile actualului ministru de externe, Titus Corlățean de a atenua impresia oribilă creată de cele trei luni de „zbenguire” politică a cuplului Ponta-Antonescu. În plus, formularea demonstrează că președintele nu este dispus să încerce să obțină „absolvirea” de păcate a guvernului în fața UE așa cum a avut tupeul să ceară Victor Ponta.

Această declarație politică este importantă în primul rând pentru că reafirmă faptul că în România a avut loc o tentativă de lovitură de stat (oprită cu greu prin curajul unor judecători ai CCR, acțiunea de boicotare a referendumului inițiată de societatea civilă și de vigilența UE și SUA), că a reafirmat soliditatea unora dintre instituțiile statului (afirmație importantă în contextul viitoarelor lupte ce se vor duce pentru independența justiției) și că a subliniat încă odată consecințele politice externe ale guvernării USL. Personal aș fi dorit ca președintele să mai fi păstrat tăcerea măcar câteva zile, timp în care Victor Ponta să își continue șirul declarațiilor jignitoare la adresa diverșilor lideri europeni și în care izolarea politică a guvernului Ponta să devină evidentă chiar și pentru spectatorii avizi ai Antenelor lui Dan Voiculescu.

Firește, declarația prezidențială a scos din minți conducerea PNL care a și vânturat, din nou, ideea unei noi suspendări prezidențiale. Suspendare pe care poate că liberalii o doresc, poate că și unii din liderii PSD o văd ca pe o posibilitate, dar care are relativ puține șanse să devină realitate. Ideea unei noi suspendări prezidențiale nu ține doar de poziționările pentru numirea viitorului procuror general și pentru șeful DNA (unde Victor Ponta l-ar dori numit pe amicul său de raliuri, procurorul Marian Drilea, cercetat pentru fals în acte) dar are și o importantă miză electorală.

USL se află pe un trend descrescător după ce a reușit, prin suspendarea președinteleui și apoi prin circul creat imediat după referendumul de demitere eșuat, să crească în preferințele electoratului. Este deci extrem de clar că există oameni în interiorul USL care cred că dacă se va demara o nouă suspendare în apropierea alegerilor parlamentare, această acțiune ar avea un efect emoțional benefic în sensul creșterii potențialului electoral al actualei majorități electorale. USL nu are realizări cu care să se prezinte în fața electoratului, nu are probabil curajul să propună efectiv ieșirea României din UE și NATO și este deci logic ca strategii politici să încerce să organizeze o diversiune politică menită să îl ferească pe Victor Ponta de o campanie electorală jenantă.

Repet însă ce am spus puțin mai devreme: între idee și fapt de această dată este o distanță mare. Poate că dorința USL de a încerca o nouă suspendare este încă vie în interiorul majorității guvernamentale dar numărul celor dispuși să reintre în acest joc este mult mai puțin numeros. USL nu poate conta pe voturile UDMR (liderii Uniunii sunt prea speriați de reacția negativă avută de propriul electorat față de alierea la suspendarea din iulie ca să mai riște o astfel de mișcare cu puțin înaintea alegerilor parlamentare), nici pe voturile întregului grup al minorităților naționale și poate nici chiar pe toate voturile propriilor oameni. Iar a iniția un nou demers doar pentru a arăta că USL nu mai are în realitate majoritate parlamentară ar fi o acțiune sinucigașă.

Traian Băsescu a reintrat deci de ieri pe scena politică spre marea dezamăgire a adversarilor săi politici.

Clemy

33 responses to “Reîntoarcerea președintelui de cursă lungă

 1. Bună dimineața !
  Clemy, după atâta tăcere eram sigură de faptul că TB va da o lovitură. Mă bucură faptul că nu bate palma cu ei pentru a supraviețui.

 2. citat aproximativ din Trotki: „comunistii, ajunsi la guvernare, nu stiu ce sa faca cu puterea. EI trebuie sa inventeze mereu un nou dusman, care-i impiedica sa realizeze raiul comunist pe pamant”. Asa ca Ponta, cand nu demonizeaza PDL, trebuie sa arate spre „agenturili straine”. Cartea nationalista e cea mai la indemana si cea mai pe intelesul multora. Sa nu uitam ca la referendum 51% dintre votanti aveau educatie medie si submediu.

 3. Nici nu s-a întors bine și a început iar cu prostiile (discursul adresat ambasadorilor):

  „Câteva cuvinte despre UE. Experiența de opt ani pe care am acumulat-o în relațiile la vârf în UE mă duce la o concluzie pe care am mai exprimat-o public: Europa nu are șanse de supraviețuire dacă procesul de integrare nu se accelerează. Avem nevoie de integrare economică, fiscală, politică. Dacă la capăt o să putem spune că acest proces de integrare s-a materializat în realizarea Statelor Unite ale Europei cred că este ceea ce vede orice om ca finalitate a proceselor care se desfășoară acum în UE.”

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13155983-live-text-ambasadorii-romani-sunt-primiti-aceasta-ora-palatul-cotroceni-seful-statului-traian-basescu-produs-brusc-proces-izolare-romaniei-este-misiunea-diplomatiei-romanesti-redeschida-dialogul.htm

 4. Un președinte real (nu o marionetă a Berlinului și Bruxelului ) Vaclav Klaus, adresându-se ambasadorilor cehi (2012):

  „Am încercat să fac din politica externă a țării noastre o politică de stat suveran și încrezător, conștient, nu care dă din cap iresponsabil la tot ce spun statele mari.”

  „În politica europeană, există tendințe de îngustare a spațiului diplomației noastre, iar statalitatea și suveranitatea țării noastre pot slăbi în mod semnificativ în viitor. Adică, de exemplu, o serie de propuneri la nivelul Uniunii Europene să fie aprobate printr-o procedură tacită sau să fie prezentate doar pentru scurt timp înainte de ratificare, și, prin urmare, aprobate de multe ori fără a fi citite și analizate.”

  http://riddickro.blogspot.ro/2012/09/vaclav-klaus-am-incercat-sa-fac-din.html

 5. Tot Vaclav Klaus, în 2011:

  „Aparent, promovarea a cât mai multora dintre diplomaţii noştri în diplomaţia UE ar fi cel mai bun mod de a apăra şi promova interesele naţionale cehe. Nu este aşa. Diplomaţia UE este un drum planificat îndelung şi conştient, pentru a ocoli interesele naţionale. Diplomaţii UE sunt diplomaţi care reprezintă ceva foarte neclar – ceva care este destul de birocratic definit drept Europa – ceea ce este dezavantajos pentru noi, precum şi interesele specifice ale unor ţări mari ale Uniunii. Interese mai degrabă diferite de cele ale noastre. Acest lucru este definit printr-o noţiune vagă, „intersectarea intereselor statelor membre”, o frază goală care apare şi în Conceptul politicii noastre externe, pregătit de minister.

  Diplomaţia înseamnă serviciu. Aceasta înseamnă un serviciu pentru cetăţenii ţării noastre şi pentru nimeni altcineva. Nu serveşte o instituţie supranaţională. Ştiu că vorbesc în faţa unui corp profesionist de diplomaţi şi nu a unor politicieni, dar politicienii, precum şi ambasadorii cehi, trebuie să simtă cea mai mare responsabilitate faţă de ţara lor şi faţă de cetăţenii săi.”

  http://riddickro.blogspot.ro/2011/09/diferenta-dintre-castelul-praga-si.html

 6. Neata !

  Eu cred ca iesirea (asa cuminte cum a fost, in fond a dat niste sarcini diplomatilor romani, nu a facut conferinta de presa sa condamne public atacul institutiilor democratice….samd – ceea ce ,sa recunoastem, ar fi fost destul de firesc) a fost un act impus de situatia momentului.

  Traian Basescu ESTE presedintele ales si are atributii specifice functiei.
  Nu putea sta „cu capul la cutie” ca vezi draga Doamne … il suspandeaza Voiculescu iar sau il musca de fund Nistorerscu la Gadea sau CTPul la Ciudatu’.

  Presedintele trebuie sa faca ce trebuie sa faca, dupa fisa postului, ca d’aia-i presedinte si nu floare de colt !

 7. Riddick

  Nationalismul nu duce decat inapoi.
  Ceea ce nu inseamna ca nu poate avea succes

  Se prea poate sa vedem ce n-am vazut si sa REinvatam lectia convietuirii IMPREUNA cu alte natii si neamuri nu IMPOTRIVA lor.
  Se prea poate sa gandim altfel dupa ce ne injumatatim binisor ca numar, in regim fortat si in timp extrem de scurt. De n-o sa apucam nici sa ne ingropam mortii cum trebuie.

  Desi am banuiala ca de Statele Unite Ale Europei e pe cale sa se aleaga praful, nu cred ca inchistarea nationala duce altundeva decat intr-o fundatura. Una urata.

 8. Salutari din departari!
  Off topic, vreau sa-i zic chinezului ca am trimis cu copy-paste bancul cu koala si shoparla si am primit inapoi numai emoticoane amuzate.
  😀 😛
  Pe cai! sau daca n-aveti cai, pe curand!

 9. Viq, împreună, dar „fiecare la casa lui”. UE are ce are cu identitățile naționale. Și unii care au jurat pentru statul român le fac jocul demenților.

  Nu e vorba de închistare, ci de ripostă la agresiunea asimetrică (atipică).

 10. lUMINITA

  cARE BANC ????? 🙄
  Mi-a scapat….

 11. Riddick

  Sunt nuante, batrane !
  Si trebuie deslusit cu grija printre ite, ca e belea !

  Este adevarat, chestii de traditie, de cultura, de identitate a radacinilor….
  toate astea isi au rostul lor.
  Dar o imbratisare habotnica, de-a dreptul obsesiva a nationalismului de dragul … nationalismului, a pastrarii traditiilor la sange si a regulilor imuabile e bomba sociala curata in societatea moderna.

  Aici sunt grupuri de strazi prin unele cartiere unde islamistii s-au puit in asa hal ca au pus efectiv stapanire pe ele. Acum umplu stalpii cu afise ca pe strazile alea nu e voie sa se consume alcool, droguri, prostituatele si jocuriule de noroc sunt interzise…
  La prima vedere ai zice ca… nu e tocmai rau…

  DAR….
  … in spiritul acelorasi legi femeile umbla cu traista pe cap, fetele sunt vandute de mici copii, barbatii au drept de pedeapsa fizica corporala si sa detina un numar variabil de sotii…
  Deja intram in conflict cu legile moderne ale societatilor civilizate !!!

  Sa ne raportam acum la concretul penibil al situatiei prin care tocmai am trecut noi ca popor !!!!
  Cu ce ne-ar fi ajutat totala „independenta” de partenerii nostri externi in situatia in care doi dementi sustinuti de o gloata de borfasi au dat …. (era sa spui o vorba grea acu’ 🙄 )…. ma rog au sfidat cele mai elementare reguli ale functionarii unei societati civilizate, au scuipat pe legile in vigoare, au siluit bunul simt si au violat institutiile statului roman ???!!???

  In definitiv nimeni de afara nu ne obliga sa ne ducem la ei !!!
  Sa ne bagam in NATO sau UE, sa fim parteneri Shenghen, sa facem afaceri, tranzactii, alea-alea cu alte popoare !!!!
  Dimpotriva !!!
  Noi vrem asta !
  Si ei nu prea…….

  Sau … nu vrem ????? 🙄

 12. „Oltchim” e pe faras.
  A „produs” la gauri economice ca nu le mai poate acoperi nimeni.

  Sindicatul are o idee-bec de milioane : sa se scrie pe o hartiuta ca e datorie de XXX.XXX,xxx miliarde si sa se dea creditorilor.
  Iar astia sa dea drumu’ la curent,ca sa aiba unde lucra productie de …. gauri mai departe 🙄 🙄

  Nimic deosebit fata de falimentele sub Boc sau sub orcine altcineva.
  Numai ca de data asta….. o ia si Pontilici direct in barba 😀 😀 😀
  Sa vada si el cum e ca poate ajuta la pricepator.

  Copilu’ , vezi ca te cheama multimea la o sticla de bere !!!!
  Ei berea si tie sticla 😀 😀

  „Sa vina Ponta la Valcea !”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Proteste-la-Oltchim-dup-oprirea-produciei-S-vin-Ponta-aici-999445.html

 13. Luminita,

  Ma bucur ca ti-a placut bancul 😉

  Chiar dacă, în fapt, am dorit sa fie interpretat ca un autodenunţ: EU sunt omul [care umblă] cu şopârlele la … copac

  hi hi hi

 14. „Ciuhapii” care fac legea prin cartierele orașelor din Vestul UE au ajuns acolo datorită politicii iresponsabile a multiculturalismului. Există documente UE care propun importul de forță de muncă arabă și africană „pentru compensarea îmbătrânirii populației”. Se vorbește de 30-40 de milioane în 20-30 de ani. Și ăia NU se vor integra !

  http://en.wikipedia.org/wiki/Eurabia

 15. Mai bine ucraineni, dar le fac tot felul de chichițe fiindcă o judecă pe infractoarea Timoșenko.

 16. @riddick. deci, dupa opinia ta, Merkel, Draghi, Barroso si toti cei ce vor mai multa integrare europeana sunt imbecili si odata cu ei cei 200 de mil. de cetaten care i-au ales. In schimb, Klaus, de care vor sa scape cehii (asa arata sondajele) este un vizionar. Tot imbecili sunt si cei care, din 1956, s-au adaugat celor sase si au creat UE (te-am interpretat corect?). Daca, insa acei 200 de mil NU sun imbecili nici presed. NOSTRU nu e, asa ca ma intreb cine dreaq e imbecil?.

 17. Cinic

  De acord dar cuvintele-s Prea tari 😉

 18. Buna seara tuturor 🙂 Am vazut situatia de la Oltchim. este albastra catre neagra si in ciuda a tot ce glasuieste Pontel, eu nu vad nici un investitor serios care sa vrea sa preia Oltchimul in situatia financiara in care se gaseste acum. E ca si cum ar cumpara o gaura neagra.

 19. cinic,

  nu pare ok sa ne impartim, asa simplu, in imbecili si ceilalti.

  e trivial de spus ca toata istoria a cunoscut deja [am putea zice ca asta si este] o insiruire perpetua de tendinte si realizari unificatoare dar si de destramari rasunatoare, cam in acelasi numar.

  cu o sumedenie, suntem chiar noi contemporani (cand 🙂 … cand 😦 ).

  nu am pretentia ca voi trage o concluzie unanim acceptabila, insa m-as risca sa afirm ca, numarul si efectele esecurilor in materie de „unificari” sunt, la acest nivel, direct proportionale cu lipsa de pregatire, impunerea fortata si neglijarea particularitatilor nationale (pentru a nu pune in ecuatie si des intalnita coercitie).

  asa ca nu face rau nimanui sa asculte cu atentie si parerea altora. chiar cand sunt/ par mai … neinsemnati.

  si … cand spun asta, stiu ca singura exceptie care pare sa intareasca regula este, nu fiindca incerc sa trag spuza pe turta mea, doar … China

  hi hi hi

 20. Clemy

  probleme de genul Oltchimului sunt cele cu care de fapt guvernul Ponta ar fi avut de luptat ca sa nu se erodeze pana la parlamentare.
  Eu asa vedeam cu luni in urma.

  Cand colo… lui Ponta i-a cazut palaria guvernarii pe cap pana la calcaie….

  Cum sa se duca el sa vorbeasca cu valcenii ???
  CE sa vorbeasca ???
  Jos Basescu ?
  Il bat aia de-l asculta popa cu stetoscopu’….

 21. @viq, asa e. Grea e guvernarea asta domnule 🙂

 22. clemycali ,

  sa fim mai optimisti. parca si gaura neagra Galati inghitea milionul de dolari pe zi.

  si in mai putin de un an a ajuns pe superprofit. bine, n-am zis ca pentru statul nostru. el a ramas sa se multumeasca doar cu impozitele si o oarecare liniste sociala in zona.

  asta o fi blestemul romanesc, sa ne bucuram ca am mai vandut cate o frabrica (sic!) pe juma’ din datoriile sale. nu oricum ci … sa mai fim si mandri pe deasupra

  (nu mai bag niciun hi hi hi la asta)

 23. Viq,
  azi sunt total offtopic, asta-i bancul:
  chinezu’ amuzat | septembrie 5, 2012 la 01:18 |
  O soparla si o koala stateau intr-un copac si fumau marijuana.

  La un moment dat, i se face sete soparlei si se duce la un rau sa bea apa.
  In rau era un crocodil, care-i zice soparlei:

  – Ce-i cu tine ma, ce esti asa de ametzita? la care soparla raspunde
  – Io si cu koala fumam in copac marijuana.

  Se supara crocodilul si se duce la copac, sa o certe pe koala. Ajunge intr-un final si se uita sus dupa koala. La care koala, vazadu-l, uimita si speriata ii zice:

  – CÂTĂ APĂ AI BĂUT, FĂ..?!?!?

 24. @chinezule, Mittal a preluat Sidex doar dupa ce guvernul a acceptat sa preia la buget toate datoriile (enorme) ale complexului. Cu alte cuvinte guvernul, contribuabilul nu a profitat prea mult din respectiva privatizare iar acum Sidexul are probleme suplimentare cauzate de faptul ca acelasi domn Mittal nu a facut retehnologizarile necesare ptr a-i permite combinatului sa functioneze conform cu politicile de mediu ale UE. Sa pastram proportiile. Guvernul roman nu va putea acum sa preia datoriile Oltchim la buget. Ar insemna ca datoria interna sa sara automat peste limita impusa de FMI.

 25. Riddick

  Mai nu te mai lua dupa toate fantasmogoriile.
  „Islamizarea” aia e o bazaconie a unor minti febrile in lipsa de piramidoane.

  Islamizarea chiar va avea loc, laolalta cu „chinezarea” si „africanizarea” drept urmare a unor cauze economico-sociale mult mai simple !

  Economic – cu cat poporul e mai serios si res[ponsabil cu atat economia merge mai bine si tara e mai bogata; cu ca e mai bogata cu atat salariile sunt mai mari si mai usor de obtinut.

  Social – cu cat salariile sunt mai mari simai usor de obtinut cu atat poporul se leneveste si se prosteste; feedback-ul normal ar fi scaderea nivelului de trai pe vatrai si pe cale de consecinta oamenii ar reveni la obiceiuri mai sanatoase;

  AICI s-a bagat politicu’ ca musca-n lapte !
  In loc sa lase oameni sa sufere pe propria lene i-a luat in brate cu noi si noi pomeni !
  DE UNDE ????
  Economia trebe sa duduie in continuare sa ca sa aiba de unde curge pomenile si atunci a injectat sange proaspat de emigrant. DIn Africa, Europa sau Asia, nu importa. Ii lasa si p’aia de pe Marte dac’ar vrea sa vina si tin la tavaleala.

  Asa ca econoimia a duduit si mai tare, societatea s-a imbogatit in continuare si pomenile au curs mai abitir.
  Asa s-a ajuns la aberatiile actuale din UK cand familii intregi traiesc pe spatele statului fara sa fi muncit nici un singur membru, o singura ora macar in viata vietilor lui, in casoaie de sute de mii de lire, cu trotinete mai proaspete de 5 ani si flaturi tv hiperdimensionate in toate camerele.

  In ast timp duduiala economica e asigurata de indieni, paki, srilankieni, bangladeshieni, kenieni, chinezi, lituanieni, ….. cu voia ta, si romani pe ici-colo.
  Ca aia se puiesc precum iepurii si in cateva decenii au ajuns sa fie clase de elevi de primara in care e un singur copil de origine bastinasa, englez sadea, si restul pana la 20….. copii de emigranti, este o consecinta fireasca a prostiei de mai sus.

  Povestea asta nu se va opri pana nu se va opri pomana.
  Cum ziceam este o chestie de tip social-economic-social….
  N-are nici o treaba cu planul cuiva de a islamiza Europa sau lumea intreaga. Se islamizeaza singura din cauza idiotilor care si-au „protejat” popoarele de munca.

  Pomana n-a produs niciodata nimic bun.

 26. Cinic, pâi… și de Băsescu vor să scape românii. „Așa arată sondajele”. 🙂

  Oricum, Klaus mai are cam șapte luni din al doilea mandat (ultim) de 5 ani.

  La alegerile europarlamentare din 2009 au participat 43 % dintre cetățenii cu drept de vot, nu „200 de milioane”. Iar din România, doar circa 27 %.

 27. Viq, da,
  imi permit sa te citez, cu copy-paste si ghilimelele de rigoare:
  „Povestea asta nu se va opri pana nu se va opri pomana.
  Cum ziceam este o chestie de tip social-economic-social….
  N-are nici o treaba cu planul cuiva de a islamiza Europa sau lumea intreaga. Se islamizeaza singura din cauza idiotilor care si-au “protejat” popoarele de munca.

  Pomana n-a produs niciodata nimic bun.”

 28. Riddick,
  poti sa fii mai explicit?
  ce tot il compari pe Basescu cu Klaus?

  Ce tot compari 200 de milioane cu 18 milioane?
  Si de fapt ce vrei tu sa ne demonstrezi prin interventiile tale ?
  Te percep, de cate ori intervii, de parca ai fi izolat intr-un turn, de unde tot masori, cu aparatele tale proprii, ba presiunea atmosferica, ba temperatura aerului, ba viteza vantului si directia lui dinspre est sau dinspre vest, pe sub copac, la umbra , la soare, la ora 5 am, la ora 16 pm..
  ..
  Nu mi-o lua in nume de rau, dar nu te inteleg, asa sunt eu probabil, mai inceata.
  😉

 29. Luminita

  probabil vezi si tu cam ce vad si eu si intelegi ce pricep 😀

  Riddick e ca un burete probabil in care vin materiale pe garla netului, care cum devine.
  Chestia e ca e timpul sa invatam sa selectam.
  Altminteri e baiet de treaba si cu cele mia bune intentii.
  Eu asa-l vad.

  Numa eu stiu de cate ori i-am bestelit pe liderii europeni, cu Merkel si Sarko in frunte !
  Dar asta nu inseamna ca sunt impotriva unei convietuiri armonioase intr-o Europa comuna.
  Dimpotriva.
  Sunt PENTRU asta, dar tocmai pentrau ca asa ceva sa fie posibil e nevoie de o abordare desteapta a problemei.
  Asa cum merge acum, ii da dreptate lui Riddick 👿

  A cazut boul de Sarko a venit vaca de Hollande !!!!
  Pe langa bazaconiile gandite de cel din urma, prostiile predecesorului vor capata aspect de genialitati !

  Numai cat au pompat in Grecia pana acum si merita spanzurati de limba !

  Iti vine sa crezi ca acum, ABIA ACUM !!!!! se dezbate ca Grecia sa treaca la programul de munca de 5 zile lucratoare saptamanal ????? ???? ??? ??? !!!!!!!!!! 🙄
  Sa le mai taie o zi din weekend ??? 🙄
  ACUM !

  Sa-ti spun ce regim de penitenciar am abordat eu doi ani de zile ????
  Acum, cu 60 ore/saptamana, sunt boier 😀 😀 😀 😀

 30. Viq,
  ca e baiat de treaba si cu bune intentii, asa l-am cunoscut si eu.
  Si il cunosc de ceva timp, de niste ani.
  Numai ca mi se par prea incifrate mesajele lui,
  iar cand transpare cate ceva mai concret dinspre el e numai cate ceva cu „Basescu e-n toate, e-n cele ce sunt deja naspa”, sau „MRU e venit din structurile oculte, e clar ca e naspa si el”….in fine, de-astea. 😉

 31. buna seara prieteni

  ziua in care nu se va mai putea face ceva

  tehnica de pana acum a functionat. toti am majorat pericolele pentru a ajuta oamenii sa nu mai risipeasca, sa se teama de mai rau si sa suporte o viata mai cu economie sau macar mai atent gestionata

  a functionat. am obtinut economie, cate putin de la fiecare si aproape reusisem. nu intamplator afacerile sanatoase au avut profit in aceasta perioada. oamenii … europenii bogati se impacau cu lipsa risipei vazand pe altii cum sufereau mai mult. cei medii sau mai saraci au inteles si s-au adaptat si viata europei a continuat …

  ziua in care nu se va mai putea face ceva va fi ziua cand aceasta economie nu va mai fi de ajuns.

  din acel moment intreaga tehnica a promovarii temerii de mai rau … se va sparge. ce va fi dupa, nu stiu.

 32. 🙂 mai devreme sau mai tarziu, se va vorbi de aceasta tehnica a ultimilor ani, reactia europei si a statelor la criza – cea care putea sa taie bonusuri, sa scada salarii, sa optimizeze, sa aduca piata fortei de munca sub nivelul productivitatii

  de ce? tocmai deoarece afacerile sanatoase au avut profituri, raportate la rulaj, de multe ori mai mari ca in trecut

  dar asta a fost

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s