Premierul „după noi potopul”

Dintr-un condei, Victor Ponta a anulat o parte a investițiilor preconizate de Ministerul Transporturilor pentru unele din proiectele de infrastructură ale Capitalei. Este vorba de reducerea banilor necesari reabilitării centurii Capitalei și cei destinați terminării lucrărilor de metrou pe tronsonul Piața Universității-Drumul Taberei.

Explicațiile date de premier pentru aceste decizii au fost absolut puerile și contradictorii. În gândirea lui Victor Ponta cele 5 milioane de euro destinate finalizării centurii Bucureștiului au fost ciopârțite pentru că oricum din banii respectivi nu s-ar fi putut construi decât un kilometru. O prostie pentru că nu vorbim aici de proiectul fantasmagoric al autostrăzii suspendate ci de un proiect de infrastructură început de mai mult timp și care este aproape de punctul final.

Același lucru se poate spune și în cazul Metroului pentru care „specialistul” în lucrări publice Victor Ponta îl consideră ineficient din moment ce se lucreaza la el din 7 direcții diferite și astfel nu ar putea fi finalizat nici unul. „Am tăiat acele proiecte care prestau bani pentru partid și pentru a cumpăra eventual primari de la alte formațiuni politice. Bine ați făcut și vă rog să tăiați în continuare din banii pentru partid și să canalizăm eforturile noastre bugetare către investiții reale„, a declarat sforăitor Victor Ponta referindu-se la reducerile din bugetul Ministerului Transporturilor, reduceri care vor afecta implicit și proiectele pe care le-am dat ca exemplu în București.

Domnul Ponta a uitat probabil că Bucureștiul și cele șase sectoare ale sale se află sub oblăduirea unor primari ai USL așa că nu îmi este clar despre ce primari cu potențial de a fi cumpărați vorbește domnia sa. Așa cum nici nu știm care ar fi investițiile reale de care vorbește Victor Ponta căci autostrada suspendată cu care se tot laudă Sorin Oprescu nu se numără printre acestea.

Explicația acestui gest este însă una cât se poate de simplă. Victor Ponta taie banii necesari investițiilor pentru a putea da pomeni electorale în această toamnă. Că aceste pomeni sunt un măr otrăvit atât pentru cei care le oferă cât și pentru cei care le vor primi, nu pare să intereseze pe nimeni în interiorul USL. Sistarea unor proiecte de infrastructură de anvergură și de necesitate, nu doar că sapă la imaginea USL în București, dar crează și probleme de șomaj. Poate că guvernul va avea pentru un timp bani pentru salarii prin tăierea investițiilor dar aceasta este o soluție de avarie care poate fi folosită doar pentru foarte puțin timp. Ce se va întâmpla după ce și acești bani se vor epuiza nu poate spune nimeni. Dar dacă privim la ce se întâmplă în aceste zile la Oltchim, unde salariile nu au fost plătite de două luni de zile, combinatul se află practic în faliment, cocoșat de datorii imposibil de acoperit (aproape 1,5 miliarde de euro pierderi) avem un preludiu al multor spectacole asemănătoare în multe alte orașe ale țării.

Preocupat însă mai mult de acțiuni politice avortate (vezi acțiunea suspendarea) și să-i facă cu ou și cu oțet pe liderii europeni, Victor Ponta a neglijat total ceea ce ar fi trebuit să fie preocuparea de căpătâi a domniei sale, adică guvernarea. Iar acum, când costisitoarea aventură a suspendării prezidențiale a luat sfârșit, primul ministru dă nas în nas cu realitatea unei țări care timp de mai bine de trei luni nu a fost guvernată.

Tot ce face în aceste zile Victor Ponta ține de procesul electoral de la sfârșitul acestui an. De la mutarea banilor de la investiții la salarii, la trimiterea Metrorexului în brațele lui Sorin Oprescu și la pocăința publică adresată cancelarului german Angela Merkel, toate aceste acțiuni au ca scop principal oprirea trendului descrescător al USL în opțiunile opiniei publice și cumpărarea bunăvoinței electoratului sărac și dispus să voteze pentru câțiva lei și un kil de zahăr.

Cred că este locul potrivit în care să spun că la un moment dat – acum mi se pare foarte mult timp în urmă, deşi sunt doar două luni, cred – am spus că nu doamna cancelar Merkel votează în România. În mod sigur, nu a fost deloc cea mai inspirată frază a mea din politică şi am regretat-o imediat„, a declarat Victor Ponta la aniversarea a 10 ani de la înființarea Camerei de comerț româno-germane. O pocăință ipocrită care ține mai mult de teama că în urma răcirii relațiilor româno-germane, unul din investitorii germani interesați în privatizarea Oltchim s-ar putea retrage.

Cât despre Metrorex, acest „cadou” guvernamental făcut primarului Capitalei, aici avem de-a face cu un joc electoral din care Victor Ponta speră să îi facă un serviciu politic amicului său Crin Antonescu. Este evident că PSD caută deja un prezidențiabil propriu așa cum este probabil că încearcă să găsească și un nou premier. Concret, Victor Ponta speră ca prin încetinirea lucrărilor la metrou imaginea lui Sorin Oprescu să fie afectată într-atât încât PSD-ul să renunțe la ideea de a-l arunca în cursa pentru prezidențiale pe primarul Bucureștiului. Este o simplă presupunere personală dar ținând cont de modul în care acționează Victor Ponta acesta este scenariul cel mai posibil.

După noi potopul„, pare a fi lozinca favorită a premierului Ponta speriat de posibilitatea că va plăti cu capul, respectiv cu funcția de premier, un eșec al USL la alegerile viitoare. O atitudine care va face viața grea tuturor românilor, chiar și celor care se vor bucura la un moment dat de generozitatea guvernamentală.

Clemy

53 responses to “Premierul „după noi potopul”

 1. Demagog mai ceva ca Iliescu este junele Ponta. Zi, dottore, pe bune, ca nu mai ai bani de pensii si salarii, ca nu ai credibilitate la imprumuturi nici cat matusa-mea, pensionara, care poate garanta cat de cat la CAR un imprumut de 1000 de lei. Zi, dottore, pe bune, ca nu stii ca investitiile taiate inseamna tot bani cheltuiti, pentru ajutoarele de somaj ale actualilor muncitori, bani cheltuiti pentru penalitatile platite constructorilor, ca o organizare de santier deja facuta nu se tine gratis si nici conservarea lucrarilor intrerupte. Zi, dottore, ca nu stii ca vine iarna cu mai multi someri si facturi mai mari! Faza cu taiatul banilor pentru partid (spagile de la lucrari) e de tot rasul. Pai alea s-au incasat deja, la atribuire. Speri si tu in ceva comisioane ca sa platesti lucrarile? Zi, sa mori tu, ca macar tu crezi in demagogia asta.

 2. Buna dimineata!
  Clemy, imi cer scuze pt off topic 🙂

  Mesaj MRU:

  „Vineri, 7 septembrie 2012, va astept la Conventia Nationala a partidului Forta Civica

  Dragii mei,

  Îmi face plăcere să vă invit la Convenţia Naţională a partidului Forţa Civică, care va avea loc vineri, 7 septembrie 2012, începând cu orele 11.00, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

  Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta s-a născut din necesitatea coagulării forţelor civice şi politice care pot schimba România. Încă din primele zile de existenţă Iniţiativa a fost catalizatorul unor resurse participative nebănuite şi al încrederii în acţiunea publică şi a devenit, într-un timp foarte scurt, una dintre cele mai mari organizații neguvernamentale din România.

  Mobilizarea masivă în jurul acestui proiect alternativ de societate şi de civilitate politică ne-a creat convingerea că este timpul să trecem la un nivel superior. Este timpul să ne ocupăm locul pe scena politică printr-o ofertă politică de dreapta, ataşată unui alt tip de partid politic, construit pe principii şi valori, de la selecţia personalului până la politica de alianţe.

  Forţa Civică este vehiculul electoral care va reda încrederea în implicarea şi acţiunea politică propriu-zisă şi va permite membrilor Iniţiativei să-şi asume un rol activ în viaţa politică, prin participarea la alegerile parlamentare din acest an.

  Vă invit să facem împreună acest pas! Să construim împreună această nouă forţă politică!

  Vă aştept alături de mine la Convenţia Naţională a partidului Forţa Civică, ce va avea loc vineri, 7 septembrie 2012, începând cu orele 11.00, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

  Cu cele mai bune gânduri,

  Mihai-Răzvan Ungureanu
  Preşedintele Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta „

 3. frati copaceni salut. Care potop? stie Ponta ce e aia? guvernarea cf cu sondajele e singurul lucru pe care-l stie. Il va lasa partidul sa-l saboteze pe Crin Laden? am dubii MARI! Semnale anti-Ponta in PSD sunt garla. (I.Rus, vazut ca anti-Iliescian – si de aceea mai credibil- a pornit un atac furibund asupra Ipo-Crinului, de tip bila-manda-bila ca in bowling). Ponta cazut/ologit duce la disparitia lui Crin-Laden, iar in PNL se aude distinct zgomotul tocilei care ascute pumnale (o fi tocilarul platit de PSD? nu e de neconceput). PS. Ponta, conducator de manifestatii populare/sindicale contra guvernului, e asteptat (ceva oua clocite?) la Oltchim si in curand pe santierele inchise din cauza imbecilei rectificari bugetare.

 4. scuze, era vorba de sabotarea lui Oparila (zis autostrada suspendata) nu de sabotarea lui Crin-Laden.

 5. Buna dimineata tuturor.
  @mishu, asa este. Pontel nu are curajul sa spuna adevarul nici sub amenintarea spanzuratorii.
  @mih, am vazut. Un mare pas inainte. Voi fi acolo cu sufletul.
  @cinic, vedem ce se va intampla dupa alegeri. Eu nu vad ca pumnalele sa fie utilizate in PSD mai devreme.

 6. @cinic, am inteles ca te refereai la Sorinel. Vedem ce se intampla dupa alegeri.

 7. Clemy,

  Cu adevarat, guvernul si PM dovedesc si pe mai departe, asa cum au facut-o de la instalare, ca NU sunt nici interesati, nici capabili sa guverneze. Exemplele de „masuri” luate recent de USL, pe care le mentionezi, sunt elocvente.
  Guvernarile de stanga, in general, au succes prin promisiuni si masuri populiste pe care le iau, daca vin la putere dupa o perioada de stabilitate si/sau crestere economica, pe fondul bunastarii sociale, asigurate de Dreapta.
  La noi nu s-a ajuns intr-un asemenea stadiu. Reformele incepute de PDL (cu opintelile si balbaielile pe care nu le neg, dar si cu manipularile si sabotajul permanent din partea USL + presa aservita + „neutri” de serviciu), nu au apucat sa se concretizeze in rezultate pe care populatia sa le simta, ramanand, din partea acesteia, doar adversitatea pt masurile de austeritate (inevitabile in perioada de criza). Lacustele uslinoase au navalit pe un ogor inca nerodit si nu fac decat sa distruga tot ce a apucat sa rasara… Nu stiu daca ele se vor „indestula”, dar in mod cert, aceia care au sperat ca le va fi bine si burta plina, vor constata ca le ghiortaie matzele mai dihai ca oricand.

 8. Bună !
  Tu de obicei ai dreptate, rămâne de văzut ce se va întâmpla.

 9. @Mih nr2:
  ai foarte, foarte mare dreptate. Gand la gand: si eu sunt demult de parere ca stangistii, din orice tara/sistem politic ar fi ei, de altceva nici nu vor fi in stare vreodata, dpdv economic. Ei sunt fix ca lacustele, care vin sa manance recolta plantata de altcineva; sa faca ei ceva sa creasca din pamantul economiei unei tari, nu sunt si nu vor fi in stare in veci. Obama e un bun exemmplu, dar nu singurul-Tony Blair si boul ala de Smith sau cum il chema care a venit dupa el. Astia fura doi stangisti care, dupa ce Thacher si ai ei scosesera UK din groapa, au bagat-o inapoi, si mai adanc inca. Stangistii nici nu sunt in stare de nimic altceva.

 10. Salut din coltisorul meu din Ardeal!
  Si ca buna ardeleanca ce sunt ,deci si romanca, Ii urez primarului Clujului ,Emil Boc,”La multi ani” cu ocazia implinirii frumoasei varste de 46 de ani.

  Poate am raspuns indirect, sau poate direct, la matrapazlacurile anti-romaninesti si anti cetatatenesti reprezentate de unii ca Tontanel,Crin-Laden si Oparila.S-ar putea sa se trezeasca acum si bucurestenii vazandu-si „opera” la care au contribuit veseli cu mic-cu mare.

 11. @mih @liv. [unul care se pricepea BINE] Trotki dixit: comunistii stiu sa ia puterea dar nu stiu ce sa faca cu ea. Idem Trotki: comunistii au nevoie permanenta de un dusman, caci altfel incepe sa-i intrebe poporul de ce nu e raiul [promis] pe pamant.

 12. Cu fiecare zi Ponta se dovedeste a fi tot mai incompetent in arta guvernarii.Infantilismul politic,dublat de incompetenta conducerii executive, aplicate pe o societate in deriva, dezlinata, dezorientata, lipsa de argumente documentate si explicite asupra situatiei economice, de strategii dublate de previziune. Absenta unor activitati menite sa reporneasca motoarele economiei,fac din Ponta nu doar un premier incapabil ,ci o leguma.Catastrofala actiune a puciului a plesnit fragila situatie a Romaniei,stabilizata de masurile de austeritate la care am fost supusi cu totii si pentru care am suferit unitar.Neindoilenic,USL in aceasta perioada a guvernarii Ponta si-a batut joc de o natiune intreaga ,paradoxal ,luind ca pretext nejustificarea aplicarii acestor sacrificii.Pentru ca ,daca nu ar fi fost asa la acest moment tara era guvernabila constient si catre un trend mai inalt ,decit la preluarea Puterii.
  Puterea USL a emanat energii negative,poluante pentru constiinta colectiva in dorinta abjecta pentru a detine controlul si Puterea exclusiva.A divizat natiunea,periculos si cu rea credinta pentru a asmuti o parte contra celeilalte
  Inadmisibil pentru gindirea umana,pentru armonia unei societati pe care te-ai urcat cu bocancii!
  Frica si diviziunea au fost cele doua metode predominante ale guvernarii useliste.Divide et impera!
  Un episod trist pentru romani si tot atit de folositor in a cunoaste hidosenia ,prostia,brutalitatea,ignoranta,infantilismul ,aroganta si dictatura unei politici asa numita de stinga!

 13. @ Liv St Omer,

  Capitalismul este pus la zid, dar cei care o fac „uita” sa precizeze ca asta se datoreaza (cel putin) in mare masura devierii spre stanga a politicilor socio-economice, a „infestarii” cu masuri stangiste, daca nu chiar a stangismului propriu-zis, „pur” si „simplu”…
  ………..
  Un ghid din Copenhaga ne prezenta cu ton de evidenta ranchiuna un cartier „al celor bogati”, desi recunoscuse cu nonsalanta ca intretinerea si bunastarea orasului se datoreaza in buna masura taxelor mari platite de acestia…
  ………………………………………………………………………………………………………
  Servus, Dora! 🙂

  La Multi Ani, Bocutului!
  (ce tanar e…)

 14. „Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul referndumului”

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/liviu-dragnea-urmarit-penal-276252.html

  Ar fi bine ca cercetarile sa mearga pana la capat, sa aflam adevarul despre cele 7,4 milioane de voturi si cei care au incalcat legea sa raspunda penal si pt frauda si pt LOVITURA de STAT.

 15. o … soparla

  poate ca aveti dreptate cand spuneti ca, in general, stanga obisnuieste sa manance/ risipeasca bunastarea asigurata de dreapta.

  in cazul RO lucrurile, cel putin pe hartie, par sa arate o alta situatie: in 2000 stanga a preluat o tara

  – cu o crestere aproape de zero
  – cu o inflatie de peste 40% pe an
  – cu un nivel extrem de scazut al investitiilor externe

  si a „lasat-o” in 2004

  – cu o crestere de peste 8% (ce mai mare din EU)
  – inflatie cu o cifra
  – integrata in NATO
  – cu circulatia libera a cetatenilor RO in spatiul EU
  – cu toate cele 40+ de capitole + negocierea finala de aderare la UE incheiate
  – salarii/ pensii, dublate
  – mecanisme de alegere interne sistemului judiciar, nu politica, pentru CSM, ICCJ si CCR
  – BNR cu cateva zeci de mld in cont (fata de mai putin de 1mld anterior)
  – acorduri finalizate cu FMI, oricum doar cateva (~2) sute de milioane
  – o datorie externa de sub 10% din PIB

  ca soparla sa fie completa, spun ca azi si-ar fi dorit sa poata zice ca au [re]preluat RO din nou [doar] de la … zero

  hi hi hi

 16. Salutari!
  Deci avem o Alianta Romana de Dreapta (ARD) si un slogan-„Sus inima!”, plus o sigla-o inima.
  Am citit ca Neamtu si-a arogat paternitatea ideii cu inima, care mie, ca slogan politic, imi suna ca dracu.
  Ma bucur insa ca Neamtu e teolog si nu medic ginecolog, ca cine stie ce idee desteapta ii mai venea. 😯
  Nu aruncati cu pietre, am fugit deja. 😀

 17. Mih, 🙂
  tanar…..si cine-i prohodea sfarsitul carierei politice?
  Vezi ca ai de combatut ,mai sus,o teorie tipic comunista. 🙂

 18. Ziua buna !

  Ponta concureaza pentru medalia de „cel mai prost premier al deceniului”.
  Si e mirat de distanta care-l separa de pluton.
  Nu se credea asa de iute ! 🙄 🙄

  DIn ciclul „Eu sunt ala mic si prost, si-ocup fonctia fara rost” :
  „Relatiile intre Germania si Romania nu pot fi stricate nici de oameni politici ca mine…” 😀 😀 😀 😀

 19. Chinezu

  Nu face pe prostul.
  Daca tot esti adancit in studiul perioadei stralucitei guvernari „de stanga”, ia si noteaza dintre masurile socio-economice luate si care au produs efect pozitiv si de durata care au fost de stanga !!!!

  Apoi incearca sa revezi prin ce se (auto)defineste un curent socio-politic sau altul.
  Daca o tii asa o sa ajungi sa crezi ca Felix Voiculescu chiar are un „Partid Conservator” 😀 😀 😀 😀

 20. Ok.
  La munca again. E zi plina 🙄 😦

 21. Ar fi de luat in discutie inceputul anilor ’90 ca sa ajungem la problemele economice din ’96. Romania in perioada post-decembrista: saptamana de lucru de 5 zile (ce bucurie pe harnicul electorat roman), „nu ne vindem tara” + jaful national al asa-ziselor privatizari…Imi aduc aminte ca intreprinderile aveau cohorte de directori, acestia infiintau in draci firme „private” care capusau intreprinderile de stat, care intreprinderi de stat au ajuns falimentare si s-au „vandut” pe nimic la fiare vechi, muncitorii stateau in „somaj tehnic” cu 75% din salariu (si nu protestau, nu cereau sa munceasca, nu-i deranja jaful practicat de sefi)…Etc. etc. etc. …

 22. @chinezu. Calculezi dupa calendarul lunar sau dupa Hegira??? Integrarea in NATO NU a fost in 2004, cresterea de 8% (cu deficit de 5%) este „meritul” incontestabil al lui Vosganian. Imi inchipui ca insisti ca avutia Frantei, Germaniei, UK etc s-a facut sub guverne de stanga, desi partide de stanga au ajuns la guvern DUPA 1950 (exceptie un an de dezastru francez sub Leon Blum).

 23. Mih,

  perspectivele sunt intr-o miscare/ schimbare continua. chiar si in cazul aceluiasi actor social, daramite cand incerci o agregare la nivelul unor milioane de oameni.

  sa nu uitam ca, una din cele mai imputate atitudini ale guvernului Vacaroiu, a fost taman ritmul lent de privatizare.

  sigur ca multe din privatizari apar/ suna azi ” ca dracu’ „ (pentru a ne aminti o si expresie a vremii), dar, trebuia sa se nasca si capitalismul autohton din ceva, nu?

  apoi, nu stiu sa existe statistici sau studii serioase care sa indice ca profitorii (adesea hoti sadea) din epoca la care faci referinta ar fi grupati azi mai mult in stanga dacat in dreapta. in lipsa lor, ramanem fiecare doar cu propriile perceptii date de experienta, uneori de educatia, pozitionarea personala fata de grupuri politice si nu numai (invidia indreptata spre cei care „reusesc” e notorie de ex.).

  in ultima instanta, perceptiile ne sunt influentate de propriul … interes. nu ca ar fi ceva rau in asta dar, e bine sa ne-o … reamintim cu sincerite

  hi hi hi

 24. cinic,

  se vorbea de stanga-dreapta. cum 2000-2004 a fost ultima perioada curat [stai, nu sari la mine, asa e expresia] de stanga, la ea m-am referit cu realizărili (sic!).

  pe atunci nu erau inca in calendarul gregorian nici Voyganienii nici deficitul de 5%. erau „tănăseştii”

  cat despre acumularile perioadelor coloniale, nu, nu imi propusesem sa aduc vorba. ca sa nu para iarasi o … soparla

  hi hi hi

 25. Viq,

  fiindca inteleg ca ai o zi grea, iti dau o veste care te va inveseli … sper.

  nu fac pe prostu’. aşa e … naturelul meu

  hi hi hi

 26. @Hihihiule, n-am pretentia detinerii unor date exacte sau a unei cunoasteri temeinice a problemelor ideologice. Incerc insa sa ma informez, sa tin cont de experienta si…intuitie (m-am inselat mai degraba cand n-am tinut cont de ea).
  Nenea Vacaroiu nu mi-a ramas in amintire ca un mare autor de privatizari „pe bune” (indiferent de ritm), ci ca autor si beneficiar de fraude bancare.
  Fata de cei care au „reusit” cam in acelasi fel (fraude, hotii, inselaciune, ticalosie, coruptie, minciuna, manipulare) etc. n-am simtit niciodata invidie (tu?) ci dispret, repulsie, revolta. Iar modelul asta de „reusita” a cam fost promovat de Stanga, stangisti, stangei…
  In ceea ce priveste interesele si aici sunt mari diferente (ca si in privinta principiilor, modelelor,metodelor, scopurilor, rezultatelor…) intre stanga si dreapta, intre oamenii de stanga si cei de dreapta.

 27. O rugaminte, @hihihiule: cum nu-mi face placere sa dialoghez cu…soparlele, nu tin neaparat sa continuam discutia. N-am …interese pt asta.

 28. @markwillliams. Romania anului 2012 nu e sigur cea a anului 2004 (ultimul an de expertiza PSD). Au intervenit NATO, UE, C.E., tratatul fiscal etc. Ideea „geniala” -la nivelul lui 2004- a subventionarii apei de irigatii nu e pur si simplu acceptabila in UE. Cu alte cuvinte, USL nu are ministri care sa „stie UE”.

 29. chinezule amuzat, 🙂 iti respect opiniile,dar dam voie sa te contrazic!

  Este o eroare strigatoare la cer sa confundam capitalismul clasic cu surogatul de „capitalism de cumetrie”vinovat de criza economico-financiara mondiala prelungita de atata vreme si de care se fac vinovati stangistii .Nu stiu cat de adevarata este invinuirea care i se aduce lui G.Soros considerat distrugator al ideologiei capitalismului clasic si promotor al ideologiei capitalismului de cumetrie.

  Revenind pe plaiurile noastre,il am mereu in fata pe bolsevicul Ilici ,care a definit „capitalismul de cumetrie”dambovitean dintr-o sincera convingere……si mai ales dezamagire ca, nu i-a iesit constructia socialismului „cu fata umana” in care a crezut si va crede pana la moarte.Invataceii sai de azi au preluat segmentul social si de propaganda a teoriei tatucului,au ajustat-o propriilor interese si au inteles ca, se poate obtine profit si fara munca cinstita meritorie si competenta .E suficient sa acaparezi puterea prin forta si propaganda mincinoasa,sa domini si sa folosesti statul drep pavaza hotiei instittionalizate.

  Cam in aceste dileme te complaci.chinezule,cand spui ca trebuia inceput de undeva capitalismul romanesc,ca socialistii romani au facut si au dres ……nici macar,atat!

 30. scuze:da-mi voie sa te contrazic!

 31. S-a pus in discutie lipsa unor statistici,masuratori pentru evolutia increderii romanilor in stanga-dreapta.
  Tocmai aseara am auzit de existenta unor astfel de statistici(imi pare rau ca n-am retinut si sursa).Aceste date vorbesc despre cresterea in mod constant al icrederii romanilor in valorile democratice:siguranta nationala,credinta in Dumnezeu,aprecierea muncii,eradicarea coruptiei,dominatia legii ,economie de piata competitiva,nediscriminare,performanta in invatamant,etc). 😆

  Exceptand manipularile(in politica si presa) ,romanii se aseaza de partea binelui si a dreptatii,de partea legii si a statului de drept,sustinute de fortele progresiste reprezentate de Dreapta.

 32. Crizatu’ se dezice de Voiculescuuuuuuuuuuuuuuuuu???????????????

  „Crin Antonescu: Nu PNL a propus suspendarea președintelui Traian Băsescu” EvZilei)

  Ei, glumesc…Nu asta a vrut sa zica_Kaka-mal…Doar fenechiul a fost sef de campanie la referendum…

 33. viq,
  chapeau pas ! :lol:, :lol:, 😆

 34. bas….mi-au fugit degetele pe tastatura,doar stii ca sunt repezita.

 35. Mih,
  Cacarau cu inconsecventele declaratiilor sale va ajunge sa se linga pe bot de sponsorizari felixiene!

 36. Dora,

  cu siguranta eu sunt intrusul aici, asa ca, sunt ultimul care sa ma opun contrazicerilor

  nu e bine de confundat nici capitalismul clasic „din carti” cu diferitele forme de manifestare la nivelul puterilor date de obicei ca … referinta. in fapt, fiecare a avut capitalismul propriu pe care si l-a putut permite.

  e hazliu [zic eu] ca tocmai fostul ideolog comunist a gasit cea mai buna sintagma [sau scuza in favoarea lui] pentru etichetarea sistemului creat sub pulpana sa in RO. nu sunt de acord ca e vina unei „cumetrii” mondiale, insa, argumentarea ar fi lunga si … sincer cred ca deja am abuzat prea mult de spatiu.

  dilemele raman, fara sa ma complac.

  – trebuia sau nu trebuia capitalism romanesc.
  – ca se putea mai bine stiu.
  – mai repede … nu stiu.
  – am putea stabili oare gradul de vina impartit pe partide daca am face azi un inventar al celor care au profitat atunci?

  ei, sunt oare doar dilemele … mele? crezi sincer ca e [alt]cineva cu adevarat interesat?

  eu, nici de mine nu sunt asa de sigur … precum vreau sa par 😉

  hi hi hi

 37. off topic (in pauza de politica) 🙂

 38. chinezu amuzat.
  ”..trebuia sa nu capitalism romanesc?”
  ”..ca se putea mai bine?”stiu
  ”..mai repede..nu stiu”
  ”..am putea stabili gradul de vinovatie..?”
  Ce anume definesti a fi capitalism romanesc?Cel implementat de Securistii lui Ion Iliescu?Cei care s-au alimentat dela BRCE si din fondul de rezerva valutar de citeva miliarde de dolari?
  A fost o mimare de capitalism care sa introduca impresia ca tara merge in aceasta directie!A fost un jaf organizat si premeditat ca cei desemnati si pregatiti anume sa PROFITE!
  Apoi sa se invoce ,in numele acestui capitalism salbatic ,de tranzitie fara de sfirsit,ca este inadecvat si net inferior valorilor socialiste.
  Nu cred,in ruptul capului ca Dinu Patriciu,Sorin Ovidiu Vintu sau Dan Voiculescu au fost sau sunt capitalisti autentici.Pot sa afirm ca singurul capitalist roman adevarat este Tiriac,care a venit cu capitalul din RFG si cu fondul asigura prin propria sa valoare!
  Sigur ca se putea mai bine,DACA nu ar fi existat ION ILIESCU si reteaua kaghebista care l-a sprijinit si indrumat!
  Pentru ca Ion Iliescu a reusit sa pastiseze pluripartiddismul prin infiintarea opozitiei ad hoc ,din oamenii sai infiltrati si in acelasi timp sa alunge adevarata opozitie formata din reprezentanti ai partidelor istorice ca Ratiu sau Coposu.
  Bolsevicul Ion Iliescu,legitimat ca atare,din 1946 a reusit sa mentina viabila impostura fie ca ea s-a numit liberala sau pesedista sau peremista.
  Gradul de vinovatie ii apartine in intregime,in baza unui plan diabolic de mentinere la putere a unei structuri mafiote ,pe care toti o stim si am vazut-o in manifest,denumita sistem ticalosit!
  Excrementele acestui sistem se intilnesc ,azi in USL,uniune formata nedoctrinar,pe interese private si de grup,strict delimitate de afaceri interpartinice si de externalizare prin retele obediente unei puteri straine.

 39. Fostul preşedinte al filialei PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu şi-a anunţat, joi, demisia din partid, el arătând într-un comunicat că PNL a devenit prizonierul „obsesiilor” lui Crin Antonescu, şi al unor lideri care au probleme cu legea, cu morala şi cu bunul-simţ. Crin Antonescu şi unii liderii ai PNL sunt incapabili să înţeleagă că obsesia lor faţă de o persoană – Traian Băsescu– nu coincide cu dorinţele reale, speranţele şi aşteptările electoratului de centru-dreapta, pe care PNL ar trebui să-l reprezinte”, se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

  http://www.mediafax.ro/politic/dan-cristian-popescu-demisioneaza-din-pnl-partidul-a-devenit-prizonierul-obsesiilor-lui-antonescu-10030426

 40. Scuze, textul – intre ghilimele (ca nu sunt pontanacu’)

 41. Buna seara tuturor 🙂

 42. Buna seara, Clemy! 🙂

 43. @mih, bine te regasesc. 🙂 Am citit despre demisia lui Dan Cristian Popescu. Vedem daca ramane singur in gestul lui sau daca trage cu piciorul cum se spune.

 44. Ar mai fi, poate, Catalin Chereches, primarul de la Baia Mare (daca nu l-au dat afara deja, dupa ce a afirmat ca el respecta legea si nu face minirecensamant…)

 45. @mih, vom vedea. Ptr mine a fost intotdeauna extrem de ciudat cum oameni altfel onorabili s-au complacut pana acum in mizeria care poarta titulatura de PNL.

 46. Copii, trebuie sa plec inapoi la clase. Ne citim mai tarziu. O seara buna tuturor.

 47. Clemy, impartasesc intru totul opinia ta.

 48. „Miercuri, Franklin Templeton a luat o pozitie dura la adresa Guvernului, declarand ca actuala situatie poate submina orice perspectiva pentru restructurarea cu succes a companiilor de stat.”
  (Cele noua motive ale iritarii lui Franklin Templeton)
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-13172133-cele-noua-motive-ale-iritarii-lui-franklin-templeton.htm

 49. @pur LEE (zis si chinezu’). Pana si Biblia ta („Das Kapital” a lui Marx, Karl nu Groucho), arata ca acumularea de capital nu se face in CINCI ANI (jaful privatizarilor pana in 2000, jaf poreclit MEBO). Capitalul romanesc (neaos) nu se poate naste peste noapte. Mos Kaghebila si ciracii sai, plus absolventii de ASE pana in 2005, vad Bursa ca o caldare cu otrava, cand de fapt Bursa este sursa de capital pt. companii, iar putinele averi ONESTE s-au facut pe Bursa (evident exclud pe cei din jurul lui Patriciu, cei cu smenul de la Petromidia).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s