Dan Șova la ușa Parlamentului European

Parlamentul European discută astăzi situația politică din România. Gravitatea acestei ședințe nu a fost însă înțeleasă la București. Spun asta nu doar pentru că USL s-a gândit să-l trimită ca emisar la ușa PE pe Dan Șova ci și pentru faptul că în deplina cerințelor UE Parlamentul nu a aprobat urmărirea penală a foștilor miniștri Dobre și Borbely iar ieri, Senatul, a trecut peste propriile reguli și l-a votat pe Andrei Marga în fruntea ICR fără ca formalitatea audierii acestuia de către membrii comisiei de cultură să fi fost îndeplinită.

Cazurile Dobre și Borbely țin până la urmă de spiritul de castă al parlamentarilor care nu văd de ce un „frate” să fie lăsat pe mâna procurorilor. Cu rare excepții, și doar la presiunea presei, parlamentarii au acceptat începerea urmăririlor penale mai ales dacă împricinații făceau parte din PSD sau dintr-o coaliție în care PSD-ul deținea partea leului. Înscăunarea lui Andrei Marga în funcția de președinte al ICR are însă și o altă dimensiune. Votul dat ieri de Senat fără respectarea regulilor vine să demonstreze că parlamentarii coaliției majoritare au decis că Legislativul se află deasupra celorlalte instituții ale Statului și, deci, în consecință, nu trebuie să se supună nici unei reguli. O decizie de rău augur și care nu face decât să complice și mai mult situația pe plan internațional a României. Aș adăuga însă că USL a avut și rațiuni de ordin intern să grăbească votul asupra noii funcții a lui Andrei Marga chiar dacă acesta nu se află în țară. Pur și simplu USL încearcă să îl țină pe fostul ministru de externe cât mai departe de ochii presei pentru a nu fi repuse pe tapet acuzele privind trecutul dubios de colaborator al Securității al acestuia.

USL, PSD în special, nu a înțeles niciodată că nu lipsa PR-ului i-a adus izolarea pe plan internațional ci propriile acțiuni, propriile cuvinte. Dacă ar fi înțeles acest adevăr elementar poate că USL nu îl trimitea la Strasbourg pe Dan Șova (un personaj care prin declarațiile sale antisemite este nefrecventabil în orice mediu politic onorabil). Când presa germană îi califică pe membrii guvernului Ponta drept „gangsteri politici” nu mai putem discuta despre reavoință sau despre neînțelegerea situației interne, așa cum se tot chinuie prin diverse interviuri să explice Victor Ponta, ci de o respingere categorică a oricăror relații de colaborare între stânga europeană și USL. O situație extrem de proastă pentru USL și pentru Victor Ponta și catastrofală pentru România.

Clemy

24 responses to “Dan Șova la ușa Parlamentului European

 1. Buna dimineata!
  Servus, Clemy! 🙂

  Ritmul si continutul evenimentelor ce tin de esenta politicii USL-iste nu par a se schimba, directia spre care actuala putere taraste Romania, ramanand si ea aceeasi. 👿

  Pt ca e on topic, repet si ultimul comentariu de la precedentul articol.

  Este de data relativ recenta perioada in care Ponta, ajuns prim-ministru, perora interminabil pe tema reprezentarii Romaniei la nivelul Comisiei Europene, unde, zicea el, presedintele nu are ce cauta, ca sunt probleme de politica interna.
  La Strasbourg nu s-or discuta probleme care privesc Romania si care tin de politica interna? Suspendarea lui Basescu, incercarea de demitere, referendumul si tot sirul de actiuni si declaratii ale USL legate de aceste evenimente, or fi de politica “externa”?
  Ce dovedeste astazi Ponta, care nu vrea sa mearga in fata PE? Ca este un PM sau un lider politic responsabil? Ca este un om politic puternic?
  Sau ca e un las, un fricos, un om fara coloana vertebrala, fara demnitate si onoare?
  Intrebari retorice, desigur.
  In schimb, Ponta isi trimite ciracii ca purtatori de “cuvant” care sa-i expuna in conferinte de presa ineptiile pe care le debiteaza cu aplomb in tara…
  Mai mare jena!

  “Parlamentarii europeni vor discuta astăzi, la Strasbourg, despre situaţia politică din România.

  Acest punct a ajuns pe agenda europenilor din cauza demersului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, aşa cum a fost el iniţiat de USL şi a declaraţiilor din ultima vreme a celor doi lideri, dar nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta nu vor fi prezenţi la Parlamentul European.

  De data aceasta, premierul Victor Ponta nu s-a mai grăbit să dea ochii cu oficialii europeni, motivând că a fost înştiinţat “prea târziu” pentru o deplasare la Strasbourg.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Ponta-absent-nemotivat-la-Strasbourg-1000359.html

 2. Buna dimineata!
  Sova si cu Zgonea stau pe hol, n-au parola de acces inauntru, la sedinta PE.
  Ma mir cum de nu l-a trimis Toanta si pe Dogaru la Strasbourg, ca doar e specialist in drepturile omului la tromboane mitingiste.
  👿

 3. Buna dimineata clemy,Mih!
  Traim un cosmar si privim cum sub ochii nostri se naruie tot ce s-a realizat pozitiv in materie de justitie in Romania.Am asistat in decursul anilor la nasterea (in chinuri)si consolidarea institutiilor statului de drept ,pentru ca peste noapte……. una neagra de cosmar ,cu uslasii la putere…..sa ne intrebam ce s-a intamplat, de lucrurile bune sunt uitate si se reinstaureaza DOMNIA POLITICULUI?
  Este strigator la cer sa vezi cum Parlamentul in loc sa-si vada de principala sa menire de a da legi drepte tarii se afunda tot mai tare in mocirla si devine un „totum factum”al raului.Parlamentul nu e deasupra legii,nu se poate erija in diriguitor al puterilor in stat,imixtiuna sa in problemele justitiei este o incalcare grava a principiului separatiei puterilor in stat.
  Este evident ca,neincrederea cetatenilor in forul legislativ este justificata.Se dovedeste ca Parlamentul s-a transformat in aparator al penalilor si marea batalie pentru mandate are drept scop obtinerea imunitatii si protejarea nelegiuitilor.

 4. Ce spune Cristi Danilet,membru CSM?
  „Parlamentul nu poate judeca dosare, de ce e rau ca Parlamentul se transforma in instanta extraordinara si cum blocarea anchetelor prin vot devine o imixtiune legalizata a politicului in justitie. Votul impotriva anchetelor declansate de procurori in cazurile Borbely si Dobre, achetati in dosare diferite, are loc in contextul inmultirii atacurilor lansate de liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, impotriva sefilor de la Parchetul General si DNA”

 5. Buna Mih, 🙂
  Na, ca acum , stiindu-te fata, o iau cu buna )))) 🙂

  Pune-te in locul lui. Toata lumea te stia de plagiator dovedit. Dupa asta, de acum, toata lumea stie ce-ai facut, cati grajdani ai inventat pentru a da lovituri dupa lovituri (desfiintare comisie in ziua deciziei, puciul cu toate etapele lui, etc…).
  Adica toata lumea te stie, de acum si de borfas care ai incercat sa ocupi tara, tu si omul borfasilor de la antene.

  Si este o lume care nu uita, cea care stie. Nici nu poate fi „ocupata”, nici desfiintata, nici impiedicata sa vorbeasca. Iar de cumparat, cred ca nu mai are cu ce sa incerce mituirea lor (desi sunt convins ca ar incerca-o, nu degeaba s-a gandit ca TB a mituit mari ziaristi, hahahahhahahahahaha).

  Dar, revenind la oameni civilizati:
  pentru ca sunt multi, puternici, corecti si nu pot fi cumparati, europenii isi vor lua partea de unii singuri. Romania multi ani de acum inainte nu va mai negocia sau o va face cu capul plecat. exact ca si borfasul prost, ce a fost prin, si o reprezinta.

  cum adica nu o reprezinta? pai il sustine, inca, o majoritate, intre romani. adica o reprezinta borfasul.

  voi nu vedeti comportament de borfasi? il ia pe ala pe targa hahahahahhaha, a cata oara? automutilari si tot asa … borfasi !

 6. Buna Dimineata !

  „….Toata lumea te stia de plagiator dovedit. ..”
  Nu putea sa se duca acolo ca are de carat titlul inapoi la Universitate.
  Il aduce in doua valize si-o gentuta cu maner.

  ” Şedinţa Senatului UB începe la 10.00 şi ar putea dura chiar şi patru ore, au spus oficiali ai Comisiei de Etică.
  Potrivit uzanţelor în acest caz, Senatul UB va fi informat de către Comisia de Etică despre verdictul de plagiat în cazul lui Victor Ponta. După ce va lua act de hotărârea Comisiei de Etică, Senatul ar urma să ia o decizie, putând cere Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta.”

  http://www.mediafax.ro/social/victor-ponta-ar-putea-ramane-fara-titlul-de-doctor-senatul-universitatii-bucuresti-ia-act-de-decizia-de-plagiat-a-comisiei-de-etica-si-propune-sanctiuni-10057698

 7. Luminita 😀
  Da, Dogaru trebuia si el sa sustina o conferinta de… „goarna” :mrgreen:

  Servus, Dora! 🙂
  Ticalosii astia o tin una si buna (vorba vine, ca ea e rea) cu „deasupra parlamentului nu mai e decat Dumnezeu!”…trazni-ar! 😈 (Doamne iarta-ma)

  Cristian 🙂
  Ponta nu de jena ca-l stie lumea ce-i poate pielea nu da ochii cu ea, ci de ciuda ca nu poate trisa (macar asta, se pare ca a cam inteles, dar nu cu folos, ci cu „oftica” mare, cu dusmanie, ca astia asa sunt croiti).

 8. Viq,
  din cate imi amintesc eu, Comisia de Etica a Parlamentului a decis, cu ochii inchisi, ca lucrarea de doctorat a Toantei nu este un plagiat. 😯
  Sper ca senatul Universitatii Bucuresti sa nu se lase intimidat de presiunile politrucilor uslamisti ci sa-l trimita inapoi la scoala pe boul de Ponta.

 9. Cititi in RL despre vizita sefului de stat lituanian in Romania.

  „Sunteţi primul şef de stat care vizitează România după iarna noastră extrem de furtunoasă”, i-a spus preşedintele Traian Băsescu oaspetelui străin.

  „Sunt furtuni … important este cum faceţi faţă, cum treceţi peste ele”, i-a transmis, la rândul său, preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, omologului român.

 10. Geologul s-a apucat de trimis scrisori Parlamentului European, de parca nu erau deajuns porcariile facute de cei doi papitzoi, Toanta si Zambil.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/mandatul-lui-basescu-e-ilegitim-afla-ce-ii-scrie-emil-constantinescu-presedintelui-pe-276917.html

 11. luminita,
  CNE care l-a iertat pe Ponta de plagiat se afla in subordinea Min.Educatiei,deci a guvernului si nu Parlamentului. Raportul lor n-a putut evidentia elemente de plagiat,ci….simple „deficiente”.

 12. A inceput batalia pentru locurile eligibile din colegii, vin iarasi listele,
  PDL-ul nu cedeaza nimic, Alianta ARD se va frige!?!?
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/INTERVIURILE-2-1-Radu-F-Alexandru-PDL-i-rezerv-dreptul-de-a-regndi-oportunitatea-A-100.html

 13. Si in sfarsit Universitatea Bucuresti solicita Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor copiatorului idiot Toanta Victorel Vioras, actualmente ocupant vremelnic al unui scaun la Palatul Victoria, boul de el.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Universitatea-din-Bucureti-va-propune-Ministerului-Educaiei-retragerea-titlului-de-docto-1000454.html

 14. Va recomand sa cititi la vreo 2 ore dupa ce va luati cina, e greu de digerat cate prostii au spus uslamistii astazi la Strasbourg.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/CORESPONDEN-STRASBOURG-Reding-n-PE-Dup-referendum-au-existat-ncercri-de-a-modifi-100.html

 15. Viviane Reding:
  „Este a doua oară în acest an, când a trebuit să discutăm o situaţie gravă: după Ungaria, acum România
  Dezbaterea de azi a fost condusă de interese de partid politic: atitudini similare în dezbateri similare
  Atunci când se atacă statul de drept, Comisia trebuie să rămână fermă indiferent de familia politică
  În 2009, când eram comisar pentru telecomunicaţii am început o tentativă de infringement împotriva României când la Putere nu era actuala coaliţie
  Avem nevoie de o abordare independentă şi ptr dl Barroso şi ptr mine, se aplică aceeaşi regulă, justiţia trebuie să fie oarbă, trebuie să reacţioneze doar la statul de drept
  Nu avem mecanisme eficiente în UE pentru a preveni aceste derapaje şi rămâne întrebarea dacă nu ne vom confrunta cu aceleaşi probleme în statele europene.
  Trebuie să punem în aplicare un mecanism obiectiv care să poată evalua toate procedurile din UE
  Experţii care lucrează pentru noi dezvoltă un fel de sistem de bord care să fie aplicat în toate statele membre şi voi discuta cu toţi europarlamentarii şi toţi şefii de guverne în acest sens.

  Trebuie să avem un stat de drept puternic în toate cele 27 de state membre.”

  Am starnit furtuna in Parlamentul European, noi , ca romani, prin intermediul celor doi boi-Toanta si Crizel.
  Oare Varanul o fi fericit?!?

 16. Buna seara tuturor. Multe lucruri s-au mai intamplat azi: de la confirmarea plagiatului lui Tontel, la cele petrecute la Strasbourg si la agitatia din proaspata formata alianta de dreapta.

 17. clemy,
  te salut!
  da, asta e norocul nostru, Romania-tara in care in fiecare zi se intampla cate ceva care da peste cap ceea ce fusese stabilit cu o zi inainte.

 18. @luminita, in Romania balada Mesterului Manole se joaca in fiecare zi din pacate.

 19. Hi !

  Sara buna !
  Deci Pontonel ramane fara diplomel….
  … si-n curand si fara scaunel….
  … vai de el….

  Cam acum un an zicea cineva ca se infige frumos in politica si eu am zis ca trebuie sa aiba si el ocaziile potrivite ca sa arate „ce poate”.

  Arata mai bine decat Prostanacul pana la momentul la care a avut ocazia sa se dea in barci….
  Am 1-0 😀

 20. @viq, salut. Nu stiu daca Pontel ramane fara diplomioara. Din stirea publicata pe pagina de internet a Romaniei Libere reiesea ca Univeritatea nu prea are ce sa-i faca in ciuda plagiatului dovedit.

 21. Ei copii trebuie sa fug la clase. Ne citim si mai tarziu. sa fiti cuminti si sa nu cedati provocarilor 🙂

 22. buna seara prieteni
  astazi mi-a fost rusine. la inceput mi-a parut bine ca poate vedea o lume tupeul marlei de la noi …dar mai apoi mi-a fost rusine
  cum dracu au ajuns borfasii astia in politica ?
  cum dracu au fost votati ?
  semnale am avut , la alegerea primarilor
  unde ne indreptam ?

 23. ‘Neata!

  Si pe mine m-a incercat un sentiment de mare jena, pt ca reprezentantele si reprezentantii USL in PE sunt, ne place sau nu, perceputi ca reprezentanti ai Romaniei si ai unei bune parti dintre romani…Si astfel devenim (inca o data ) un fel de fiinte ciudate care starnesc contrarietate, neincredere, dispret…Suntem un fel de intrusi care isi doresc sa profite de ceea ce poate oferi occidentul, dar refuza sa respecte regulile acestuia. Ba mai suntem si obraznici…Ducem in lume mizeria de acasa si cand ni se atrage atentia ca ar trebui sa facem curat, ne punem mainile in sold si poalele in cap, ne ratoim si dam cu tifla, ca cine-or fi ei sa ne dea sfaturi si sa ne faca observatii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s