Hannibal ante portes

Să începem cu o veste bună: Adrian Năstase rămâne încă în închisoare. Instanța a respins ieri cererea de eliberare condiționată a acestuia.

Vestea mai puțin bună este că Mona Pivniceru s-a întâlnit ieri cu șeful ei pe linie de partid, adică cu Crin Antonescu. Nu știm ce au discutat cei doi. Dar nu cred că liderul PNL s-a dus la Ministerul Justiție doar pentru a-i da binețe Monei Pivniceru. Din contră, înclin să cred că domnul Antonescu s-a dus să-și exprime nemulțumirea că neîncălecarea Justiției române trenează nepermis de mult.

Și pentru că tot am atins subiectul stării de asediu asupra independenței Justiției, aș vrea să explic pe înțelesul tuturor modul de atac asupra CSM, ca obiectiv strategic în aceasta campanie. Atacul forțelor conduse de Mona Pivniceru vizează două mari direcții: crearea de confuzie în opinia publică privind procesul juridic și decredibilizarea incomozilor Hăineală și Danileț. Crearea confuziei ține de aruncarea în joc a ideii că nu contează în primul rând litera legii (care permite unui procuror să fie șeful CSM) ci un așa zis spirit al ei. Cea de a doua idee a fost enunțată chiar ieri de Renate Weber care vorbea despre faptul că judecătorii fac justiția, afirmație menită să crediteze ideea că judecătorii și procurorii nu fac parte din același sistem și, mai mult, că procurorii sunt inferiori judecătorilor.

Aceste idei pun fundația a două direcții de acțiune politică: modificarea legii de funcționare a CSM și crearea a două CSM-uri paralele: unul al judecătorilor și unul al procurorilor. Am explicat ieri, și revin și azi, că procesul de Justiție este înfăptuit de trei părți: acuzarea (procurorii), apărarea (avocații) și judecătorii care sunt chemați să vegheze asupra desfășurării procesului în ansamblu și sunt responsabili pentru o decizie. Cele trei ramuri nu pot funcționa independent una de alta și deși îndeplinesc funcții diferite au un rezultat final comun: aplicarea legii. Iar procurorii și judecătorii sunt magistrați și se situează pe aceeași poziție pentru că ei reprezintă societatea în ansamblu. Din această reprezentare a societății rezultă în mod primar egalitatea acestora și faptul că nu există o poziție de superioritate sau de inferioritate între aceștia. Decredibilizarea Oanei Hăineală și a lui Cristian Danileț ține până la urmă de tactica utilizată în mod constant de USL de a-i portretiza ca adepți ai PDL, și prin extensie slugi ale președintelui Traian Băsescu, ca pe oricine se opune practicilor și ideilor noii majorități.

Este deci cu atât mai trist că în acest moment în care se duce o luptă extrem de importantă, și cu repercusiuni majore asupra sănătății Justiției române pentru anii care vor urma, dreapta românească se regăsește într-o luptă intestină care nu duce nicăieri. Mă refer în mod special la atacul fostului consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu la adresa domnilor Adrian Papahagi și Mihai Răzvan Ungureanu, domni pe care îi caracterizează drept „două virgule în politica românească” și îi acuză că se fac că nu îl cunosc pe președintele Băsescu. Supărarea lui Sebastian Lăzăroiu a fost creată cu precădere de opinia lui Adrian Papahagi care a susținut într-o postare pe pagina sa de Facebook că dreapta nu va putea să câștige prezidențialele din 2014 cu „nimeni care a fost lansat și susținut de Traian Băsescu – e ingrat, dar așa este (s-a văzut în 9 decembrie). Devine esențial să pregătim nu unul, ci zece lideri tineri pentru 2016 și 2019. Iar în 2019 dreapta va trebui să-și selecționeze candidatul în mod serios, în urma unor primare, nu pe sondajele lui pește„.

Dacă Adrian Papahagi, pe care destui simpatizanți ai dreptei îl văd ca pe un posibil viitor președinte al PDL, s-a referit la Mihai Răzvan Ungureanu, atunci ilustrul intelectual se face vinovat de o contră cu totul neavenită. În plus, domnia sa greșește. Dintre noii lideri ai dreptei, așa fărămițată și fragilă cum este, fostul premier arată cel mai bine în ochii opiniei publice. Și nu doar că nu este corect, dar este cu totul nesănătos să-ți sabotezi poate unicul lider credibil din rațiuni asupra cărora mă voi abține să speculez în acest moment. Așa cum nu cred că dreapta trebuie să renunțe la ideea câștigării alegerilor prezidențiale. A susține că nu ai un potențial candidat, a dinamita discret șansele unui posibil viitor candidat sunt greșeli strategice majore din partea unui om politic cu ambiții de lider.

Obiectivul dreptei nu trebuie să fie într-atât de îndepărtat (2016 și 2019) ci câștigarea președenției și a alegerilor pentru Parlamentul European într-o primă etapă pregătitoare pentru alegerile din 2016. Adrian Papahagi are însă dreptate atunci când propune un sistem al alegerilor primare care să stabilească candidatul la președenție al dreptei. Un astfel de proces are două avantaje enorme: mobilizează baza electorală și oferă o vizibilitate enormă candidaților.
Refacerea dreptei este un obiectiv primordial pentru forțele politice democratice românești. Și chiar dacă între domnii Papahagi, Lăzăroiu și Ungureanu nu pare să existe prea multă dragoste și apreciere mutuală, le atrag atenția că vor trebui să colaboreze dacă nu doresc ca obiectivul câștigării alegerilor de către dreapta autentică să fie împins dincolo de 2020. Pericolul este cu atât mai mare cu cât PNL intenționeaza să se alăture PPE. Hannibal ante portes domnilor.

Clemy

69 responses to “Hannibal ante portes

 1. Buna dimineata!
  Clemy,

  Felicitari!
  Doua subiecte, amandoua importante si stringente. Daca primul, despre situati (practic, puciul) din justitie, a fost deja si va mai fi comentat, al doilea, se impune a fi abordat si el, pt ca … doare 😦
  Revin putin mai tarziu.

  Am citit si asta:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-am-plecat-de-ce-ramin-1018813.html

 2. @mih, buna dimineata. M-a deranjat profund schimbul de replici dintre Papahagi si Lazaroiu.de asta am amintit subiectul.

 3. Clemy,

  Si pe mine, iar subiectul trebuie pus pe tapet, extins, analizat, discutat si poate opiniile noastre vor contura si solutii (de ce nu?).
  Cel putin „criza de timp” nu ar mai avea nimeni dreptul s-o invoce in 2014.
  Deja au trecut alegerile, sarbatorile, timpul zboara si avem muuulta treaba. Cei pe care i-am sustinut pana acum exceleaza printr-o contraproductiva „discretie” a aparitiei in spatiul public (si mai nou, prin declaratii cu valoare de dat cu stangu’ in dreptu’). Intr-o prima faza, poate le-ar prinde bine sa-i tragem zdravan de maneca, sa-i zgaltaim nitel asa, prieteneste…doar, doar s-or urni din amorteala… 🙄

 4. neata,

  1.
  crin a fost ieri la muona pivniceru. a stat 40 de minute, ma mir ca nu a adormit, sarcini serioase de rezolvat.
  se apropie cumva procesul ICA a lui felix_rasputin_voiculescu?
  cine l-a trimis pe crin la muona??? feeeeelix, nene, felix!

  2.
  lazaroiu – nu sint de acord cu iesirea lui lazaroa, dar cum nu am fost niciodata fan_lazaroiu, parerea mea nu conteaza.

  sa-l acuzam pe papahagi?
  sau si pe MRU care a declarat asta:
  „Traian Băsescu este reprezentativ pentru generaţia din care face parte şi este un foarte bun preşedinte.
  Nu este însă un model, oamenii politici nu trebuie să fie neapărat modele”, spunea MRU

  eu consider, ca, in toata haita asta de politruci, TBasescu poate sa fie/ramine un model de urmat…de corectitudine, de om care se lupta aproape pina in pinzele albe, un om care are curajul sa spuna in gura mare lucruri de care altii sint ingroziti s-o spuna si in gind, un om care nu a obosit de 8 ani de zile spre deosebire de altii care dupa nici 3 luni se simteau obositi si cu familia neglijata……….sa se gindeasca si MRU putin cind vorbeste….

  oricum este trist ce se intimpla cu lazaroiu, papahagi, mru… chiar nu era cazul… trebuia ca toti 3 sa-l atace zi si noapte pe ponta, cel care vrea sa puna laba pe DNA, pe justitie…

 5. Bunā dimineata,
  Avem de adāugat ceva?
  http://capitalismpepaine.wordpress.com/
  🙂

 6. Buna dimineata,
  Cel mai mare pericol pentru o strategie sau un program insusit ideologic sau partinic este disensiunea din INTERIOR
  Si nu de putine ori neintelegerile cauzate de orgolii sau teme lansate aiurea,fara a fi discutate in INTERIOR ,au dus la fracturi ,la dispersii care s-au intors ca un bumerang impotriva celor care le-au lansat.
  PDL a fost (da,a fost) un model pentru a demonstra nocivitatea unei asemenea atitudini,lasind impresia ca una spune,alta face..Poate asta s-a intimplat mai de mult,de la preluarea partidului democrat de catre TB.Pentru ca o parte dintre cei care au stat linga Petre Roman nu au avut incotro si au ramas in partid ,scrisninid din dinti.
  TB.a fost un lider care a stiut sa gestioneze situatia,pina la maximum,cind a dus PD-ul la guvernare,el fiind exponentul dela nivelul cel mai inalt,la Presedentie.
  Aripa Roman,reprezentata de Blaga,Berceanu,Sorin Frunza Verde si altii au profitat de preluarea conducerii impunind principii izvorite din strategia lui Petre Roman.
  Ca atare masinaria PDL atit de bine unsa de TB a inceput sa scirtiie.Dualitatea manageriala de partid a condus rapid la degradare si la aruncarea PD-ului afara,odata cu ruperea Aliantei DA,prima fisura…
  Perceptia greilor din PD prin care alaturarea liberala le-ar diminua Puterea de decizie a condus,de fapt ,la intarirea PNL,si la o asimilare fortata si marginala a liberalilor aterizati in tabara PD.
  Urmarirea unor interese subterane,interpartinice,viabile inca din 1990,din FSN au facut din PD un prizonier al PSD-PNL,unite mai mult sau mai putin,in acapararea puterii.
  De aici,incolo,daca emitem pareri despre ce s-a intimplat cu PDL,despre jocurile menite sa satisfaca interese personale sau de grup,putem sa intelegem de ce azi PDL nu mai exista.De ce exista disensiuni intre noii aparuti si cei care se tin cu dintii de Putere exclusiva.De ce s-au facut praf si pulbere Puterea si Decizia liderilor teritoriali..si s-au inchis birouri de reprezentare…de ce unii ca Frunza verde,Sasu ,Duvaz au aterizat in alte partide…de ce au ajuns politistii la Cotroceni sa strige:iesi afara ,javra ordinara..

 7. Doraaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

  Ce mai faci, mai meditezi mult?
  Mie mi-e dor de salutul din coltisorul tau de Ardeal!
  Sanatate si te astept! 🙂

  Mihaela, DJ Carmen, Tibi 🙂

  Si pe voi va salut si va transmit ca m-ar bucura sa va vad, sa va aud 🙂
  Poate va gasiti putin timp pentru asta… CDP arata asa frumos cand sunteti toti … acasa la el… Si mai cred ca e timp potrivit sa strangem randurile 😉

  PS Tibi, tu ai „acasa” ta frumoasa si primitoare… sa nu te superi si sa nu ma intelegi gresit, dar la timpul asta, pt mine e „casa de vacanta” la care ajung mai rar
  DJ Carmen si tu ai o „acasa” unde pot poposi drumeti si stiu ca sunt bine primiti, dar vino in vizita si pe aici… Eu am batut in usa ta cu o urare, dar cred ca taman atunci erai plecata… 😛

  Cer scuze daca acest comentariu deranjeaza pe cineva, dar mi-e dor de cei pe care eu aici, cu bucurie, i-am intalnit si pe care azi ii vad mai rar sau deloc…

 8. @mark. Prezentand -poate simplificat- dilema politicii romanesti poate intelegem „le pourquoi des pourquois”. Cat trebuie sa fie desprinderea de statul asistential (denumit stat social – dar evident fara vreo cifra definitorie)? FUnctie de situarea fata de aceasta USTURATOARE chestiune putem plasa gruparile politice (macar din pdv ideologic). Cat timp nu se defineste cu cifre vom fi pe domeniul lui bla-bla unde oricine are dreptate sau este viguros combatut. Exemplu: suma de ajutoare per persoana nu depaseste X lei, sau nu pot primi ajutoare mai mult de Y persoane.

 9. Buna dimineata !

  1 . Nastase ramane la clocit oo, semnca inca n-au coraj sa faca magarii prea pe fata. Eliberarea conditionata ar fi incalcat cele mai elementare reguli si ar fi alimentat discutia pe subiectul justitiei.

  2. Am alta parere privind „litera si spiritul legii”.
  Sunt intr-adevar doua elemente fortat distincte, fapt pentru care s-au inventat avocatii. Cel care trebuie sa primeze este spiritul legii.
  Ideea, motivul, conceptul din spatele literelor.
  Chiar daca afirmatia „Venea omoara pe Siret” are valoare de adevar 100%, domnul Venea nu va face puscarie. 😀 😀 😀

  Forma in care acestea au fost exprimate nu este intotdeauna cea mai fericita, corecta, explicita. Daca va uitati de exemplu la ce fauna avem acum in legislativ intelegeti si de ce.
  Cum vor arata legile emise de gasca asta de repetenti si cizelata de Comisia Juridica a lui Becali, ramane sa vada copiii domniilor voastre.

  Deci SPIRITUL din spatele textului trebuie cautat, limpezit, respectat.

  Ceea ce e stramb in tentativa lui Madam Beci nu este incercarea de aplicare a spiritului legii ci distorsionarea lui. A sustine inegalitatea membrilor CSM, in drepturile fundamentale, de a alege si a fi alesi in organismul din care fac parte, este o aberatie evidenta. Decaderea di drepturi a unei categorii pe criterii fals-profesionale este un abuz.
  Se incalca automat SPIRITUL legii si de asta data SI litera sa.
  La fel de bine poti spune ca in CSM nu au drept de a fi alesi doua categorii de membri : cei cu numele de Cristian si cei cu numele de Danilet.
  Sau cei cu mustata.
  Sub nas.

 10. 3. Vizita Adormitului National la Madam Beci spune acelasi lucru de la punctul 1 : inca nu pot tine justitia sub control.
  Preda spunea mai ieri ca adicatele…. „de ce Voiculescu este senator care nu e ???”
  A trecut o luna si asta fuge de juramant ca de tamaie. In momentul in care-l depune intra iar pe mana justitiei.
  Deci asta inca poate sa apuce.
  Vor incearca sa forteze lucrurile.

  4. Disensiunile de pe dreapta trebuie sa ia viteza.
  Buboiul nu va disparea pur si simplu. Trebuie spart.
  Eu nu vad nimic gresit sa se certe ACUM !!!!
  Sa se ia la palme, sa-si traga suturi in dos si pumni in falci pana le-o veni rau.
  Ba chiar as vrea ca procesul sa aiba loc cat mai violent (asta ar clarifica mai bine taberele) si cat mai repede (asta ar da timp de refacere mai mult).
  Acum nu mai e nimic de pierdut !!!!
  Dimpotriva.

  Este momentul in care trebuie curatat bine locul pentru o noua fundatie la o noua constructie.
  Curatat cu buldozerul, Smuls tot din radacina, destelenit terenul !!!

  Cu cat mai dur si mai repede, cu atat mai bine.

 11. „ci un așa zis spirit al ei. „-ci, vorba lui Viq, nu doar litera, ci si spiritul, pt. ca, vorba cuiva, daca legislatorul a lasat nespecificat, o fi avut si el ceva in cap, nu, ca d-aia era legislator? 😉
  Despre virgulele Lazaroiene, ce sa zic…..oamenii e clar ca nu se iubesc, dar orish’cat, niste pumni ca asta, n-ar trebui scapati in presa, ci spusi in privat, la sedintele de partid; Lazaroiu ar trebui sa se mai uite putin in oglinda, ca nu-i chiar asa vedeta cum se vrea. In +, Papahagi e totusi un politician extrem de promitator; ar putea candida oare pt. presedintie? Nu stiu, macar in niste „primare”, cum singur propune, ar putea incerca. Si oricum, PapaH nu se referea la Lazaroiu in special, nu e deloc clar de ce-a sarit acesta de 10 metri, + ca nu a jignit pe nimeni cu nimic: spunea doar ca ar trebui evitati candidatii „marca Basescu”, e o afirmatie cu care putem sa nu fim de acord, dar care nu jigneste, in definitiv, nici macar pe Basescu (pt. ca stim preabine cum a fost si este acesta constant diaboliozat pe toate moguliziunile).
  In concluzie, eu zic ca, vorba mmei Udrea, sau altcuiva, poate confund, da, in PDL e o fierbere mare, dar poate nu neaparat inutila, in fond nici supa, daca nu fierbe, nu-i supa…..

 12. Mih

  Mi se pare mai mult decat clar ca locul lui Voinescu nu e in mormantul PDL.
  SI a altor catorva…..

 13. Liviu

  Neata’ pretene !
  Mi-au scapat niste felicitari la un moment oportun, ti le transmit acu 😀 😀 😀
  Stii tu pentru ce 😀

 14. Viq,
  sori, nu vazusem inca commentul tau,
  200% de acord cu .4. Si cu restul, in maimicamare masura. Acuma, despre Monica Pivnishieru, moldovianca di la Hushi (parca, nu? nu? eh, totuna pour moi)….am si eu o dilema, dar, pe bune, e strict intelectuala. Pe bune, pi buni….adica nu sunt maso, sa stii. Si ma intreb: oare nenea ala, Vlasov, sau cum l-o chema, omul lui Felix, de la Camera de Comert…omul ala, care inteleg ca e „pretenul” dansei, amant, sau cum i-o mai zice, iubit,concubin, ca logodna nu se mai poarta (eu cu Nico suntem demodati, ne dam fiance, dar ei…)….prietenul asta….cum o suporta, domle, asa o muratura, cu el in casa, in pat, la aceeasi masa? Cum nu i se intoarce dumicatul inapoi, ca stiu ca mi se intoarce mie, daca mananc si-o vad la tv pe „Mona lui”? Nu pe bune acuma….ce naiba o vedea, cine vede, la ea? Frumoasa nu, desteapta niet, cu bani-inainte de-a fi min. just., cand „s-au luat”, nici asta nu era….ce naiba o fi mitul asta urban, ca mama-maaama, ce misto-s moldovencele? Uite o tanti care il infirma, in spades.
  Dar, Viq, totusi, chiar daca n-are cine sa ne vare 2 desh’te pe gura, dupa betie,
  sa spunem un nu hotarat masochismului!!! :):))

 15. Multzam…sa fie, ureaza-mi mai bine sa ne videm cat mai devreme, face-2-face, ca ti-am zis ca intentionez sa-ti urmez cararea, sa emigrez….sper sa-mi iasa planurile, cat mai curand….eh, sper….

 16. Nu-i mormant, sau mai precis inca mai sunt sanse sa nu devina….sanse, dar nu multe…

 17. Re-felicitari si tie, La Multz’Anille, ji hai-norok! (iti transmite Yogi care iar s-a imbatat si va fi urechiat si trimis la culcare).

 18. De acord ca trebuie bagata viteza in zona opozitiei (parlamentara si extra-parlamentara). Sa vina care de unde si cum e capabil cu oferte pt sustinatori (nucleele dure, nedure, moi de-abinelea sau potentiale). DAR fara excese de pliere pe toate asteptarile, carcotelile si lancezelile: sa vina sa convinga cu ce gandesc si sunt capabili sa faca. E una sa stii si sa tii cont de ceea ce asteapta „ai tai” de la tine si sa vii sa spui raspicat „asta vrem, asta vom face” si sa-i convingi si pe „altii” ca asa e bine, si alta sa faci concesii „altora”, ca sa-i atragi, ignorand ca ii poti pierde pe „ai tai”.

 19. Salut, dragilor! 🙂

  Încurcate vremuri…

  @Liv, pe vremea studenției mele circula un banc:
  «Pe malul lacului Mona mulge vaca.
  În apă se vede invers…» 😉

 20. Salutatiuni!
  Cu privire la Sever Voinescu vreau sa zic doo vorbe.
  Prima ar fi ca e un tip onest. Indubitabil.
  A doua ar fi ca si noi l-am indemnat/incurajat sa intre in politica,
  iar el a incercat sa nu ne dezamageasca.
  Ceea ce se petrece acum in PDL ar trebui sa se finalizeze cu schimbarea garniturii de la butoanele partidului si cu adoptarea unei atitudini bataioase si ferme din postura de opozanti parlamentari, asa putini cati sunt ei pe acolo, sau poate tocmai de aceea, daca tot sunt putini „sa strige” mai tare.

 21. Mih,
  apropo de apelul tau de mai devreme, la care subscriu,
  daca dora nu mai trece pe aici din pricina mea,
  eu imi iau angajamentul 😆 ca nu o sa o mai interpelez,
  decat daca isi va retrage cuvintele cu privire la „moldovenii mei”,
  cu precizarea ca, desi sunt munteanca get-beget– parintii, bunicii, mosii si stramosii mei s-au nascut intr-un sat din muntii Buzaului–
  cuvintele ei m-au durut.
  Atat am avut de declarat,
  drept pentru care ma semnez 😆
  io, luminita.

 22. http://www.evz.ro/detalii/stiri/analisti-economia-nu-poate-sa-suporte-inca-o-taxa-1018839.html
  „Analiştii recomandă Guvernului ca, în locul unor noi taxe ( impozitul forfetar de ex.), să scadă cheltuiele.
  Florin Cîţu spune că este suficient loc de manevră:
  „Se pot reduce sumele aferente subvenţiilor. Pentru asta trebuie privatizate companiile de stat spre care merg aceste subvenţii.
  De asemenea, mai pot fi reduse o parte din cheltuielile sociale.
  Numai de la subvenţii de pot reduce cheltuielile cu 1-2% din PIB, ceea ce este suficient pentru a nu mai creşte gradul de fiscalizare”, a spus economistul.
  Pentru a reduce cheltuielile bugetare,
  Cristian Socol,
  consilierul pe probleme economice al premierului Ponta,
  recomadă o „periere” a investiţiilor publice.
  Din cele 40.000 de investiţii demarate anterior de autorităţi, acesta spune că ar păstra investiţiile în apă, canalizare, electricitate, precum şi pe cele în agricultură, energie regenerabilă şi IT.”

 23. Investitii?
  Druuumuuuuri, shosheleeeeeee, autostraaaaaaaaazi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. Old, Luminita

  Servus! 🙂 🙂 🙂

 25. Viq, Cinic, Mark. Liv, Ovidiu,

  Va salut si pe voi 🙂 🙂 🙂

 26. Skoroy,

  Salut! 🙂

 27. Skoroy n-avem.
  Astazi avem doar Hannibal.
  Maine e posibil sa primim si Scorillo. 😀
  Daca suntem cuminti.

 28. 😳

  Pe Hannibal nu-l salut, pe Scorillo…pana maine, de-o fi, ma mai gandesc…
  Lui Skorpy ii cer scuze (da’ miel n-am…)

 29. Mih,
  😆 😆 😆

 30. Adrian Papahagi (FB)

  Sebastian Lăzăroiu mă ironiza în mod nepermis pe facebook. Îmi pare rău că nu m-am abținut să-i răspund sarcastic. Consider o imensă nedreptate textul scris despre mine: nu m-am lepădat niciodată de Traian Băsescu și nu o voi face vreodată, dar nici nu înțeleg să-l tămâiez slugarnic. Nu sunt „creația” nimănui: rămân un om liber, cu o credință, un crez și niște valori pe care le voi sluji. Sunt în continuare alături de Traian Băsescu, în spiritul unei egalități și loialități cavalerești, nu al unui servilism de care sunt străin prin educație.

  Nu m-am băgat în față pe scenele campaniei anti-suspendare în această vară, ci am fost invitat să vorbesc. Mi-am știut mereu locul, și în discurs și în construcția care a urmat. Am continuat lupta, candidând (cu eforturi proprii) și aducând voturi dreptei, iar nu profitând de voturile colegilor. Nu văd ce mi se poate reproșa.

  Realizez însă că nu orice obrăznicie trebuie rapid șfichiuită. Regret spectacolul jalnic al luptelor de orgolii și faptul că m-am complăcut, fie și pentru o clipă, în acesta. Aș vrea să fim uniți împotriva USL, nu să ne ironizăm reciproc. Cu asta, consider episodul închis și-mi voi mușca limba data viitoare.

 31. Filadel

  Servus! 🙂

  Imi place cum zice Papahagi, categoric!
  (doar partea cu slugarnicia nu o pricep: i-a cerut cineva asta?)

 32. Mih

  e o întrebare bună.

 33. Mih,Te salut si eu,urindu-ti tie si copacenilor prezenti si neprezenti o zi buna!Pina una alta inchideti tembelizoarele,daca nu e Sova,e Codrin Stefanescu sau omniprezentul zimbaret Ponta…Dulce,prelungita,agreata , accceptata absenta opozitiei…Si mai au pretentii la fonctii? Dar opozitie mai exista oare?
  Pe ce se bat oamenii astia?Pe concepte,pe idei,pe morala,pe valente ,pe umori?

 34. „Sefii parchetelor din tara au participat vineri la sediul Parchetului General la o intalnire cu Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei, si cu membrii Sectiei pentru procurori a CSM, in urma careia au decis sa solicite Guvernului clarificari cu privire la masurile legislative avute in vedere in programul de guvernare privind modificarea statutului procurorilor.”

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13983981-conducerea-parchetelor-sectia-pentru-procurori-csm-solicita-guvernului-clarifice-masurile-legislative-privind-modificarea-statutului-procurorilor.htm

 35. Despre Lege, bani, ANI, CCR si…Becali

  „http://www.ziare.com/becali/avere/becali-isi-ascunde-banii-de-ani-daca-ma-da-in-judecata-declar-legea-neconstitutionala-1211900

 36. bonsoir,
  a venit si Skoroy,
  😛

  in toata tarasenia asta lazaroiu-papahagi-mru, ii dau dreptate lui papahagi si nu lui lazaroiu.

  nu era cazul sa se ”distreze” in public,
  putea lazaroiu sa-i invite pe papahagi si pe MRU la o cafea sau un sprit si sa le spuna in fata ce-l durea pe el personal….

 37. Skorpy…

  Servus! 🙂
  Nu stiu daca putea (ca daca vrei, poti), dar intr-adevar,asa era bine…

 38. Daca vrei, poti – Adi Daschler – Adidas!
  🙂

  cum sa nu se poata?
  dar mereu cineva vrea sa demonstreze ca este cel mai destept…
  cazul de-acum = lazaroiu.

  oricum intre solidaritatea canaliilor uslinoase (a stingii) si solidaritatea dreptei este o diferenta uriasa.

  cind dreapta va invata sa devina solidara, atunci va avea si cistig de cauza….

 39. Skorpy

  „cind dreapta va invata sa devina solidara…” CAND??????????????????????
  Ca asta-i boala veche si nu dau/dam semne ca au/am invatat ceva…
  + orgolii, ca multe se trag si de aici…

 40. [cred ca e Dassler (?)]

 41. Viq, skorpy, mih, luminița, copăceni servus! 🙂

  N-as pune în aceeași balanță solidaritatea usl cu cea a dreptei.
  Prima se definiește ca «complicitate» și se va risipi ca fumul atunci când justiția îsi va intra bine în mână!
  Solidaritatea dreptei este de altă natură – referitoare la concepte și idei unde uniformitatea este exclusă prin definiție. Că infantilismul și orgoliile clasei noastre politice îi pun în cale obstacole inutile, asta pare mai degrabă o criză de creștere! 🙂

  Apoi mai e o problemă: care este în România actuala suportul dreptei, pe cine ar reprezenta formatiunile de dreapta?! O pătură subțire de intreprinzători care au îndrăznit să-și ia soarta în mâini, să nu mai stea cu mâna intinsă și care sunt vânați și tot mai împuținați de statul social pentru „seva” pe care o produc, cărora li se mai adaugă câțiva „ochelaristi”, „butonari” și ceva „gulere albe” cu privirea în viitorul unde trebuie să ajungem ca să rămânem în lumea civilizată?! Aceeași puțini generoși foarte activi în momentele cheie ale istoriei României, dați apoi la o parte de turma de oportuniști cățărată în frunte și pusă pe prăduială până când nu mai rămâne piatră pe piatră și generoșii trebuie „chemați iară la oaste”?!
  Oare strădania acestor mitici Meșteri Manole ce reiau ziua construcția prăbușită hoțește noaptea n-ar trebui consolidată si cu contribuția acelei sobre doamne legate la ochi, dotată cu balanță și spadă?!
  …uite, drace, ce decriptare originală mi-a reușit fără vrere pentru o balada străveche și arhicunoscută pe meleagurile astea! 😆

 42. oldH,
  eu m-am referit la o solidaritate normala…..

 43. Old,

  Solidaritatii USL eu i-as spune cardasia borfasilor – suna urat si rau, asa cum si este …

 44. Mih, ai spus-o pe bune, skorpy – mai soft…

  OFF: Clemy, din latina mea „inginerească” parca stiam că «Hannibal ante portas». O fi un alt sens al exprimării, că bau-bau este la toate porțile?!

 45. Decizia de eliberare din functie a sefului Jandarmeriei Bucuresti este practic o noua victorie a Antenei 3.

  Nu cu mult timp in urma, in urma presiunilor aceluiasi post de televiziune, Victor Ponta s-a vazut obligat sa cedeze si sa renunte la cooptarea UDMR in guvern. Acesta a fost si motivul pentru care liderul UDMR Kelemen Honor l-a calificat ulterior pe Dan Voiculescu drept “tumoarea canceroasa a politicii romanesti”.

  cititi obedienta lui radu stroe
  http://www.reportervirtual.ro/2013/01/antena-3-comanda-ministrul-de-interne-executa.html

 46. FuriousWordPressRipper

  Radu Stroe pregateste terenul pentru desfasurarea miscarilor de strada comandate de Voiculescu. Ca sa il tina in sah pe Victoras, echipele de revolutionari ale Varanului vor executa presiuni de strada. Radu Stroe tocmai l-a demis pe seful Jandarmeriei Capitalei, intimidand astfel fortele de interventie ale Jandarmeriei si deschizand drumul anarhistilor.

 47. Neaţa! 🙂

  O gură de cafea.

 48. TETRAILES BAHTALO !

 49. Buna dimineata din coltisorul meu din Ardeal.
  Si mie mi-a fost dor de voi.Mih,TKS!!!! 😆

  Doar atat:

  http://www.stiridecluj.ro/politic/boc-vrea-un-tunel-pe-sub-cluj-cu-parking-subteran-si-iesiri-spre-calea-turzii-si-gara-video

 50. Dora 🙂 🙂 🙂

  Servus, Dora draga, ma bucur muuult ca esti aici!
  Tocmai am facut cafeaua! 🙂

 51. Fini 🙂

  Am vazut cu intarziere …cafeaua ta, da’ nu-i bai, o „beau” si daca s-a racit putin. Multumesc! 🙂

 52. Dora,

  Boc da clasa parlamentarilor PDL, fiind si bun primar in Cluj, facand si opozitie extraparlamentara mult mai bine si mai vocal!

 53. Aseara am vazut putin din emisiunea de la B1 cu Chiliman („marele” dizident liberal). Intrebat ce parere are despre coabitarea cu PSD, daca i se pare ok, a raspuns ca el este anti-Basescu (stiam, a mai spus-o si si-a mai manifestat si simpatia pt USL/PSD). In fond, nici Voiculescu nu pare sa-l prea deranjeze (a cam spus-o si pe asta), el doar cu Antonescu are ce are. 👿 👿 👿
  Daca, din dorinta de a-i apropia pe „dizidentii” liberali, cei de dreapta din PDL sau FC, considera ca trebuie sa-si manifeste distantarea de presedinte, dpmv, gresesc (mie nu mi-ar placea sa vad asta, chiar deloc).

 54. In Sanatate, parca era de facut o reforma… Programul de vizita din spitale nu prea reprezinta una dintre cele mai importante probleme din sistem, nici chiar spaga pe care o ia portarul, sau taxa introdusa de directori (oricat de blamabile sau neagreate de oameni): altele sunt bubele cu adevarat mari.
  Despre adevaratele gauri din sanatate si marea coruptie, nimic?
  D-ul Arafat se ocupa de lucruri marunte si cam…populiste, dar nu agreaza privatizarea sistemului… Mai reformam si noi ceva?

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13984649-raed-arafat-despre-noul-program-vizite-spitale-oamenii-nu-merg-cinema-nu-trebuie-plateasca.htm

 55. Mih,draga mea 😆 😆 😆

  Tare pisichera te-ai mai facut….sa ma astepti cu cafea si cu o piesa muzicala tulburatoare,al celui mai indragit compozitor (E.Grieg)…..nu e la indemana oricui.

  Ai perfecta dreptate cu Bocut,nu degeaba m-am luptat eu sa-i apar onoarea cand era terfelita pana si de unii asa zisi sustinatori.

  Cat despre Chiliman sa-l lasam sa-si linga singur ranile ca,nu e mai breaz decat dusmanul lui personal.-cacarau- Cine are un caracter infect din nascare degeaba se cosmetizeaza,ramane pe veci ceea ce este,un impostor.

 56. O fi importanta si reglementarea vizitelor in spitale,numai ca,d-l Arafat n-a miscat si nici nu va misca nimic esential in sistemul de sanatate.O,Doamne si cat de bine l-a dibuit Base al nostru.El va ramane mereu dependent de bugetul de stat care-i aduce beneficii.

 57. @dora, buna dimineata si bine te regasesc!
  @fini, superba cafeaua ta. Merge si seara nu numai dimineata 🙂

 58. Dora,

  Multa lume l-a blamat pe Basescu pt „gafa” cu Arafat. Dar „d-ul Calafat” era in „programul” de strada al USL, cu sau fara acea „gafa”. Poate, cu timpul s-o mai lamuri lumea…E clar ca Arafat a fost (si) atunci un franar al reformei in sanatate. Pt stanga e fff important sa nu se reformeze acest sistem, sa nu se privatizeze: e o carte importanta dpdv electoral-populist.

 59. Clemy,

  Servus!
  Postare noua 🙂

 60. Clemy,
  ianuarie 12, 2013 la 08:09 |

  somn uşor ! 🙂 🙂

 61. Categoric,Mih,ca bine zici:”“d-ul Calafat” era in “programul” de strada al USL, cu sau fara acea “gafa”.A fost speculat doar momentul declansarii programului pucist cu prima etapa-miscari de strada-

 62. Mih,
  7,11

  am realizat împreună un duet matinal. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s