Minciuni comuniste care sunt crezute

Tanti Motto:
„Don’ Cioflan !
Fii uman …
Dă-mi un ban …
Să mă duc la băcan …
… să-mi iau un sfert de pâine !”
(Mitică, preten real, fost viu)

Minciuna comunistă nr. 1 : altruismul egalitarist versus egoismul capitalist.

În prima perioadă de când am început a trăi pe insulă, când vedeam aparatura electrocasnică scoasă la poartă spre a fi luată de cei care au nevoie de ea, mi s-a părut o aroganță afișată superior, o atitudine chiar ușor enervantă. Mașini de spălat, frigidere și mai ales televizoare. Mai micuțe, de bucătărie (eventual cu DVD Player încorporat) până la diagonale de peste 1m. Toate fără excepție, color. Dar majoritatea mari. Mari, cu burta la spate și grele. 🙄 Funcționale, desigur.
După un timp am constatat că nici eu personal nu am cum să păstrez și mai ales de ce, tot felul de „uzate moral” ce ocupă aiurea spații ce pot fi folosite mai deștept. Am înțeles că nimeni nu le scoate ca să demonstreze cuiva ceva. Iar dacă îl vezi întâmplător pe propietar și-i spui că nu poți căra drăcovenia la tine acasă, se prea poate să ți-o repeadă el cu propria-i trotinetă. Și foștii propietari nu văd nimic jenant în a folosi bunurile cu pricina pe care și ei le-au considerat utile cu doar puțin timp în urmă.

În timp, tot mai multe aspecte ale fenomenului „share” au început să-mi atragă atenția, de la reclamele Tv pentru donații destinate fie salvării vre-unei specii de tigru pe cale de dispariție, fie vre-unui sătuc de schelete umane mergătoare din mijlocul Africii aflat în aceeași situație, până la shop-urile de caritate în care persoane ce muncesc voluntar vând obiecte donate, spre beneficiul unor case de bătrâni sau al vre-unui institut de cercetări medicale.

Pentru că în anii tinereții mele doctrina comunistă picurată chinezesc pe toate căile, inclusiv ca obiect de studiu liceal („Etica și morala socialistă” cred că se numea manualul 🙄 ) avea drept vârf de lance una dintre cele mai tăioase atitudini comportamentale, respectiv altruismul comunist versus egoismul capitalist, constat încă o dată, pe viu, falsitatea teoriilor propagandei comuniste.
Și știu că mulți, foarte mulți … poate TOȚI cei care agreează într-o formă sau alta comunismul/socialismul pornesc de la acest sentiment al deschiderii, al înfrățirii, al ajutorului și altruismului social. Cred că este una din minciunile cele mai eficiente pe care se sprijină doctrina de stânga. Oamenii își bazează orientarea doctrinar-politică (deși nu o percep ca atare) pe o uriașă minciună.

La prima vedere, să consideri că societatea capitalistă e mai altruistă decât cea comunistă pentru că-și oferă televizoarele vechi pe stradă de pomană la trecători, pare ușor patetic.
Poate și e.
Gândind că perspectiva mea este totuși a unuia cu gândirea structurată în primitivismul estic, al unuia care a făcut cândva împrumut la CAR să-și ia un lădoi color să aibă și ochiul lui ce sa vază. 🙄
Dar dacă ai avea o discuție prietenească ACUM, cu unul din susținătorii stângii, ai egalitarismului (cei 80% cu studii lipsă despre care vorbeam cu puțină vreme în urmă) la întrebarea „De fapt de ce ții tu cu comuniștii ?” cel mai probabil răspuns ar fi „Pentru că ei dau la toată lumea ! Nu lasă pe nimeni să moară de foame …. au grijă de noi toți …” sau ceva pe-aproape.
Ori asta nu e adevărat !!!!!
Realitatea e că de fapt nu lasă pe nimeni să trăiască !!!!!

Întregul mod de gândire comunist se bazează pe frica primitivă că cei ce produc (ei de regulă nu spun „cei ce produc” că nu dă bine-n doctrină, spun „cei care AU” 😀 ) nu vor da din bunul produs de ei și celor ce „nu pot” produce. De aici înverșunarea luptei ÎMPOTRIVA liberei inițiative, dorința de a ține toate fondurile societății sub control de frică să nu le fure ĂIA.
Este din capul locului un rezultat limpede al unei mentalități egoiste care aparent nu poate gândi/accepta ideea că venitul se poate împărți „corect” fără coerciție.
În fapt simte că noțiunea unei „corecte împărțeli” nu avantajează membri care nu contribuie la producerea bunurilor. Drept pentru care cei care nu produc trebuie să aibă dreptul „legal” de a le lua cu forța.
communist propaganda
Ideologia comunistă acuză în teorie egoismul drept cauza principală pentru care unii oameni au și alții nu. Avariția bolnavă a guzganului capitalist care îl stoarce pe muncitorul harnic suflecat și cu sufletul plecat și de ultima picătură de vlagă. Ca să ia el tot și să-i moară lu’ ăla copiii cu nevastă cu tot. De foame. Și de sete. Și de păduchi.
În speță, că în societatea capitalistă cei care au nu dau și la cei care NU au !!!!

În practică, întotdeauna fără excepție, societățile care funcționează pe baza conceptelor comuniste, sunt societățile cele mai egoiste din lume. La toate nivelele de manifestare și la toate nivelele de relaționare ale membrilor respectivelor societăți. Au loc destule furturi, tâlhării, delapidări, acte de corupție, în toate tipurile de societate. Dar în regimurile de tip procomunist furtul se transformă în stare de normalitate, corupția e cotidiană și minciună generalizată. Este adevărat, majoritatea lor (dacă nu toate) au degenerat în regimuri dictatoriale, în societăți închise/închistate fapt care ar putea fi invocat drept circumstanță atenuantă, dat fiind că lipsa libertăților democratice ar putea fi considerată o cauză în sine, independentă de ideologia politică.
Ar putea dar e fals.
Atâta timp cât lipsa democrației este o consecință automată a impunerii regimului comunist, egoismul cauzat de ea poate fi cel mult consecința de rang secund a ideologiei dar în nici un caz  nu poate fi rupt de ideologie cordonul ombilical cauzal. Cel mult poate fi lungit. Și puțin răsucit.

Poate cea mai evidentă exemplificare a nivelului de egoism social se observă când e vorba de acțiuni umanitare. De la nivelele cele mai simple, ale cerșetorilor din gurile de metrou, până la acțiuni umanitare de mare anvergură, private (precum „LiveAid” sau teletoane Tv pentru ajutorarea săracilor din nu știu ce colț al Africii care nu au apă potabilă) sau guvernamentale, precum pomparea unor sume de-a dreptul uriașe din bugetul german/francez/britanic în gaura neagră elenă.
Dacă privim cu atenție la cine/unde/când/cum au întreprins acțiuni de gen pentru ajutorul concret al cuiva și focalizăm la mentalitatea populației cauzatoare a acestor acțiuni, vom găsi aproape de fiecare dată societăți NONcomuniste. În iulie 1985, Bob Geldof a reunit cele mai mari nume ale muzicii pop ale momentului într-un concert-mamut care a început simultan pe Wembley (Londra, 72.000 de spectatori) și pe JFK Stadium (Philadelphia, cu 100.000 de oameni) reverberat la scară mondială cu alte concerte simultane în Germania și Australia și câteva inițiative simbolice în Olanda, fosta Iugoslavie și la Moscova. Acțiunea a căpătat dimensiunea unui fenomen ce a depășit cele mai optimiste previziuni posibile. Totul pentru a aduna fonduri pentru salvarea populației etiopiene de la moarte prin înfometare.
Ce se întâmplă în acest timp într-o țară eminamente socialistă, care eticheta capitalismul celor de mai sus drept o feroce formă de egoism ????
Să vă spun eu, că am trăit în ea !

Nici măcar nu am avut ocazia să auzim ce au cântat cele mai mari nume mondiale ale muzicii momentului. Nu ne-am numărat nici măcar printre cele 150 de țări care au format o audiență de aproape 2 milioane de persoane. Sau cel puțin eu, care eram până-n gât în discuri „pe sub mână”, nu am auzit nimic-nimicuța despre evenimentul cu pricina la momentul cu pricina. Manifestarea moscovită a fost mai degrabă accidentală, conjuncturală, o inițiativă singulară și personală a trupei „Autograf” (???!!!) care a ținut mai degrabă să bifeze o sarcină de partid.

Desigur cel mai prost argument pe care procomuniștii îl pot aduce acestei stări de lucruri este că „ăia au de unde, măh.. au de unde !!!”
Nu pentru că argumentul nu ar fi „adevărat”.
Este.
Într-adevăr ei „au de unde”. Iar atunci când ai de unde, e mult mai ușor să fii altruist, să întinzi o mână de ajutor cuiva în nevoie.
Dar ce a împiedicat societățile comuniste „să aiba de unde ” ??????
Nu cumva imposibilitatea performanței economice ?
Nu cumva tocmai eșecul economic dezastruos al ideologiei este cauza lipsurilor ce limitează drastic manifestarea altruismului și cedarea terenului de către această calitate comportamentală celei antagonice, în speță egoismului ???

Dacă da, se explică foarte ușor de ce corupții nu se mai satură indiferent cât ar fi de mare șpaga. Pentru că acolo nu mai e vorba de o „nevoie” ci de o mutație la scufie. Dacă îl știu pe Kenny Rogers drept un donator de mare anvergură din averea obținută prin propria lui muncă, din propriul său succes, efort și sacrificiu, nu am auzit încă de vre-un șpăgar de marcă care să facă cine știe ce acte de caritate. Poate este într-adevăr o mutație provocată de lipsuri. Dar nu scuză ideologia de stânga nici cât negrul de sub unghia lui Becali !!!
E ca și cum ai spune că nu e vina ta că nu participi la proba de tenis cu piciorul la olimpiadă pentru că nu ai cine știe ce picioare deloc, omițând elegant că tu ți le-ai tăiat singurel cu drujba puțin mai antărț ca să te lăfăi în scăunelu’ cu motoraș electric 👿

Mi se pare mie că societatea comunistă e atât de „altruistă” încât nu-și dă nici sie-și propriile averi minuscule, își ține TOȚI cetățenii în mizerie, pe când „egoismul” capitalist ajută uneori până și comuniștii care-i înjură.
Poate doar mi se pare.

Poate că eu ma înșel și de fapt ASTA reflectă realitatea, adevărul … și viața 😀 😀 😀 :

Dar eu înclin să cred în ACEST adevăr, în această realitate și viața ce rezultă de aici :

Un weekend plăcut tuturor.

Viq

Prezenta postare mi-a fost inspirată de un „pingback” al autorului „ZiarulLuiIpu” autodeclarat „de stânga” care prin nu știu ce minune a poposit deunăzi pe la Pom și de stilul „felie.de.viață” sugerat de Liviu.

94 responses to “Minciuni comuniste care sunt crezute

 1. Buna dimineata,copaceni!
  viq,
  interesanta,realista,demna si „altruista” meditatia ta! 🙂

  In esenta ,egoismul social capitalist versus altruismul social comunist.
  M-a uimit la culme si pe mine, cand am asistat cu ceva ani in urma, in Nemtia, la acel fenomen” share”(se spune?) de schimbare a destinatiei unor bunuri intre aceea catora le prisoseau cu aceea carora le era de trebuinta. Am mai constatat un aspect.:esticii printre care polonezi si romani- au si gasit prilejul sa faca business.Carau cu microbuze bunuri in tara lor de bastina.Doruletu’meu ,timid din fire n-a indraznit sa ia altceva decat tigaie de tuci pe care o pastrez (la mare cinste) si acum.

 2. neata,

  foarte corecta postare….

  si da, eficienta lor permite acte de caritate…etc
  mi-aduc aminte de un film splendid pe discovery cum o echipa de oameni de stiinta insotea niste giste salbatice din Nordul Europei pina spre Sud, spre Germania… Filmuletul a fost splendid, dar tot atunci am avut revelatia ca numai o societate capitalista performanta poate cheltui bani pe astfel de studii: zborul gistelor. Si nu este un caz unic, asa cum a demonstrat si @viq mai sus…

 3. nu-mi iese asta din minte:

  L-am vazut pe Ponta la BBC.
  Daca nu ai sti ce este si ce face in realitate ai zice ca e normal.
  Ceea ce m-a infiorat si mai mult.

  (o spusese @viq dincolo, dar o citii abia acum de dimineata)

  adica mai precis asta:

  Daca nu ai sti ce este si ce face in realitate ai zice ca e normal.
  (despre ponta)

  si ca sa fim in ton cu tema:
  v.v.ponta = un comunist perfect, adica persoana lui reprezinta mie la suta minciuna, minciuna adusa la rang de politica de stat!!!!

 4. In aceasta zi s-ar putea sa avem o speranta sau dimpotriva o dezamagire dupa Conferinta Nat.PDL. Vom avea o opozitie reala la actuala putere criptocomunista? -putere care-si etaleaza minciunile cu nonsalanta si din pacate crezute de urmasii „altruistilor” comunisti.

  Cosmarul vietii sociale a atins cote paroxistice.Excelenta radiogfafiere ne prezinta Adrian Papahagi in acest sens.

  Mă simt ca în anii ’90. PSD la putere, haos în economie și societate, presa aservită 90%, vrajba româno-maghiară atent întreținută, izolare internațională, aer irespirabil în învățământ și cultură

 5. Judecatoarea Costache catre vrajitoare:
  „De ce nu mi-ai spus ca or sa vina astia peste mine?”.

  si femeia asta are studii superioare de drept,
  femeia asta impartea, cica, dreptatea,
  femeia asta credea in vrajitorie….
  incredibil, halucinant de-a dreptul

 6. skorpion,servus! 🙂
  Asa este!”ponta = un comunist perfect, adica persoana lui reprezinta mie la suta minciuna, minciuna adusa la rang de politica de stat!!!!” Si ce nas de Pinocchio are!

 7. Si totusi,Pinocchio cel real e simpatic.

 8. ai dreptate, dora!
  🙂

 9. Skorpi,toata sandramaua criptocomunista purpurie e vrajitorie de aia diabolica sub aceea practicata de triburile primitivilor.

 10. interesant…interesant ca exista oameni care gandesc cu argumente autentice de dreapta…bravo!
  ca aceste argumente nu trebuie sa fie corecte, asta e alta poveste, sunt destul de ocupat azi, dar revin la subiect candva.

 11. Salutare !

  Dora
  Fara a avea importanta daca e adevarat sau nu, oamenii cred asta !
  SIncer.

  Cat despre „spiritul intreprinzator” neaos, eu am pe undeva numarul de mobil al dubitei romanilor care aduna „fiarele” 😉
  Mai am un cuptor cu doua microunde si inca doua televizoare de scos afara 🙄
  Inca incerc sa mai pastrez unul pentru … nu stiu…. la vara in curte 🙄
  Sa vad unde-l ascund de madam Viq 🙄

 12. Scorpy

  Incredibil !!!!
  Phui, ce material de facut misto de ei ar fi fost….. 🙄
  Da’ purceaua e asa de moarta ca nu mai e loc de ras…..

  No comment !

 13. Sînt foarte dezamăgit de ce întîmplă azi la PDL. Nu este o surpriză ci doar ultima confirmare. Bănuiam că așa se va întîmpla de ceva timp în urmă … dar speram că pricep eu pe dos. Nope.

  Însă pot interpreta și invers. 😆

  Eu zic că Băsescu a început deja regruparea pe partea dreaptă. Cînd nu se poate cu vorba bună n-avem de ales.

 14. vig,
  unele obiecte le mai tin si eu ca loc de depozitare.Am pe balcon un frigider (fram) aspectuos in exterior si unde tin o multime de lucruri (ciocane,cuie,bomfaer,detergenti ,grau pt.porumbei si altele.N-am unde sa le tin ,in beci e prea departe si nu le avem la indemana.De la celalalt apart.am scos 3 televizoare,un frigider,2 masini de spalat si 2 aspiratoare.Bunu’ era tare strangator.

 15. Fil

  Am sperat ca Udrea sa se retraga si sa o sprijine pe Macovei.
  Dar trendul in partid e cumplit de greoi. Din ultimile statistici, diferenta dintre Macovei si plutonul fruntas unde se confrunta Udrea-Blaga era uriasa.
  „Reformistii” nu cred ca vor reforma nimic in PDL.

  Am ascultat putin ce-a vorbit blnda.
  Vorbit corect, dar „cuminte”.

  Acum incpe Blaga.
  Toata sala e in picioare:roll:

  So… that’s it !

  Cel mai bun lucru ce se poate intampla e sa castige Udrea iar Macovei sa-si vada de drumul ei.
  Daca se infiripa o dreapta externa PDL sansele intregului front antiUSL pot creste.

  Vedem. 🙄

 16. Blaga pare nervos dar ar putea fi doar „didactic”, sa transmita emotii 😉

  ” …. nu poti sa critici si sa te pui permanent doar pe tine in frunte…. Nu poti fi si in partid si in afara lui…” (approx)
  Mie imi suna ca daca castiga Blaga, in secunda II Macovei & Co zboara cu telescaunu’……

 17. Salut, all!

  Intru direct off topic (scuze).
  Cum zice Viq (si cred ca multi gandesc acelasi lucru), formula care ar fi avut cea mai mare priza in ce ne priveste pe noi, electoratul de dreapta (indiferent si dincolo de diferente), ar fi fost cea in care Udrea s-ar fi retras din competitie si ar fi declarat sustinerea pt Macovei. Este insa, o varianta teoretica…
  Om vedea…
  Mi-au placut (din ce am apucat sa ascult) discursurile lui Basescu, Macovei, Boc. Acum (vorbeste Blaga) am schimbat canalul…

 18. Viq

  Iar a jucat Băsescu. 😆 Dintr-o singură lovitură a separat apele. Închipuie-ți ce s-ar fi întîmplat dacă o susținea pe Macovei în locul lui Udrea.

 19. Pentru mine a devenit foarte clar că cei ca Macovei nu vor avea niciodată cîștig de cauză într-un partid ca PDL luat în medie (fiindcă acolo e adevărul), nu în vîrfuri.

 20. Fil

  Cel mai probabil piratul isi cunoaste oamenii. Stie ce e in capatanile lor si de ce sunt in stare. Probabil ca a prevazut ca Macovei nu are sanse.

 21. Dap. Susținerea pentru Udrea m-a indus în eroare la început apoi m-am dat mai în spate și am început să privesc peisajul. 😆

 22. Totuși am rămas cu o impresie frumoasă, mai mult interesantă, cu felul în care s-a desfășurat campania asta. N-am mai văzut pînă acum așa ceva la nici un partid din România.

  A fost un open. De reținut.

 23. … dar !!!!
  daca nu ma inseala portretul piratului ce mi s-a creat de multi ani de zile, omul lui e Macovei !!!
  Nu ca ar avea ceva impotriva blondei. Dar Macovei e cu doua clase deasupra. Iar la o adica, Base judeca rece si drept.

  La momentul potrivit, cand sansele sunt reale si Macovei pe val, va da impulsul decisiv. Pana atunci o va consilia probabil si in paralel va incerca sa pastreze un PDL cat de domestic se mai poate.

 24. Mda.
  E totusi viu, cu toate „aranjamentele” cu un ceas inainte de vot inca nu se stie sigur cine va castiga 😉
  Si chiar daca sansele sunt in mare parte de partea unuia dintre candidati, au si ceilalti doua frunze de-o ciorba 😀
  Exista totusi o confruntare.

  E intr-adevar o floare rara ;la partidele romanesti 😀

 25. Perfect de acord cu tine,filadel
  Ramanem cu imaginea frumoasa:s-a dat o reala batalie la aceste alegeri.A fost competitie si nu mimare de alegeri democratice ca in cazul uslamistilor ,cu explozii de unanimitate revolutionara.

 26. Razvan Cucui
  14 minutes ago ·
  Am fost în sală la discursurile celor trei candidați. La Monica Macovei aplauze răzlețe. La Elena Udrea scandări venite de la un grup compact de 100 de persoane, în rest, aplauze răzlețe. La Vasile Blaga – sala în picioare. Cred că va fi un singur tur.

 27. Eu tot mai sper sa se uneasca sustinatorii Monicai si elenei.Asta ar fi solutia.

 28. Dora

  am fost plăcut impresionat.

 29. Dora

  Nu cred. Va cîștiga Blaga. Problema e că el nu știe CE va cîștiga.

 30. @viq. Un mare BRAVO! aceste minciuni comuniste (de fapt propaganda imaginata de Ilici cel rus) trebuie demontate,caci BANTUIE societatea din RO, domina ecranele si toarna cu pipeta OTRAVA in romani (aviz purly!): A. fiecare din ce ce cuvanta vorbeste MEREU in numele altora (te recunosti purly? loda?) B. dreptul legal al cetetaenului e confundat voit cu OBLIGATIA celorlalti de a-i implini dreptul [dreptul la studii superioare e pretins ca o obligatie de a primi GRATIS educatie] C. daca avem bani sa aducem 5 spitale la standard EXTRA nu o facem, caci fiecare va pleda pentru distribuirea uniforma a banilor catre 400 de spitale [idem scoli, camine etc]. NB. Aceleasi miniciuni care distrug individualismul, spiritul de free-entreprise, a dus deja la disparitia valorii personale [self-esteem] si la o plecare instinctiva a capului in fata establishmentului. Viq, dragule, ai emigrat. Nu cumva prima realizare „acolo”este castigarea/recastigarea respectului de sine?

 31. Eu am treburi,ma duc la cumparaturi.Nu pot asista la pierderea umbrei de speranta.

 32. Cinic

  Nu m-am gandit in forma asta.

  Dar, da.
  Poate fi si astfel interpretata.
  Desi cred ca procesul a inceput mai demultisor… pe cand eram inca acolo 🙄
  Dar nu s-a terminat !

  E !
  Nu stiu.
  Ma mai gandesc 🙄

 33. Salutare ,la toata lumea!!!!!

  Viq

  Eu cred ca Tiranu’ extrage partea curata din PDL ….si anume sustinatorii lui Macovei….din acest motiv a sustinat-o pe Udrea ….a separat apele foarte clar….acum a vazut clar cine sunt blatistii,cine sunt udristii ….PDL este si va fi un Partid mort

 34. „pe surse 1′ : exista sanse sa fie al doilea tur !
  „pe surse 2” : daca se ajunge la turul 2, Blaga are sansa unu sa piarda 😀
  „Pe surse 3” : interesant cine poate castiga in turul 2

 35. Night

  Foarte probabil.
  Sectionarea legaturii lui cu PDL e o actiune fara precedent cel putin in politica romaneasca.
  In definitiv a condus partidul ala si n-a facut-o rau. Au reusit sa guverneze, sa castige presedentia. De 2 ori !!!!

  Sa te rupi efectiv de el presupune ca deja ai ajuns la concluzia ca nu mai poti continua cu echipa aia. Si 100% stie despre ce oameni e vorba.

 36. Viq, Interesant subiect. Banuiam eu ca nu mai traiesti in tara…Am avut o experienta absolut extraordinara acum 2 ani cind ne-am cumparat casa in SUA. Fostii proprietari inca ne ajuta sa avem grija de gradina, ne-au lasat multe pagini cu tips (nu mai stiu in romaneste cum sa traduc..) despre cum sa avem grija de casa, de unde sa cumparam sau sa nu cumparam lucruri (de ex nu cumperi din locul X ptr ca proprietarul nu plateste bine angajatii..))), unde sa merg la coafor a fost fantastic. In paralel o cunostinta in Rom si-a luat o casa din care scosesera si prizele. E vorba de educatie, altruism, bun simt sau toate la un loc..Dar mai ales lipsa de exemple. Daca n-ai vazuit niciodata pe nimeni facind lucrurile astea cum o sa le faci tu?? Am uitat sa punem valorile pe primul plan. Si de aici pina la a ne pierde respectul fata de noi insine nu e decit un pas… Asta este. Lucrurile se vor schimba dar greu.

  Cred ca pier (dem) pariul cu Macovei..Poate ca atit putem acum. Exista un articol interesant al lui Dan Turturica in Rom Libera. Merita citit.

 37. Alte surse : Udrea n-a reusit sa „sparga” plafonul Ar fi strans undeva putin peste 40%

 38. …ALTE surse…. nu prea sa stie clar cum e cu procentele.
  S-au zapacit cu numarul participantilor….

 39. blat, trebuia sa ia paleologu

 40. Blaga reales, la acest CONGRES!
  Din păcate! Mare păcat!
  Poate că unirea dintre EU şi MM ar fi avut şansa de a scula buldogul de pe scaunul unde se odihneşte!

  Mama lor de orgolii!

  PS. după reacţia sălii, a avut loc o manipulare. Cei din apropierea tribunelor erau numai şi numai oamenii lui Blaga! Ceilalţi erau mai la fundeni. Scandările pro Blaga au avut un iz de adunare de partid (congres comunist).
  Oare mă înşel?

  Amin! Mulţi aplaudaci şi aici ….

  laplopulcuportocale

 41. Dpmv (dar nu doar al meu si nici nu e o noutate), daca Blaga are peste 50%+1 (cum se spune acum la tv pe surse, chiar 55%), ziua de azi e ziua declararii decesului PDL…decesul inceput mai demult…

 42. Coana Mare

  In prime time nu realizezi cum e cu diferentele…
  Oamenii merg pe strada pasind… sunt imbracxati cu haine…. masinile merg pe sosea…casele stau langa trotuare…
  Ai impresia ca ce mare filosofie ???!!!
  E la fel ca „la noi” !

  Nope !

  Dupa o vreme ies in evidenta chestiile alea mai putin observabile la prima vedere, actiuni ce construiesc comportamentul zilnic si care sugereaza existenta unei fundatii din alt aluat, pe alte baze educationale.

  Un vizitator nu poate evalua, nu poate „prinde” esenta….

 43. Cate voturi mai pierde azi PDL pe mana lui Blaga?
  Vom vedea la europarlamentare…

 44. Daca ar fi fost 5000 delegati, ar fi fost un tur 2.

 45. Zice-se ca Blaga a reusit… 😦
  Sa piarda ! .. 🙂
  Partidul….. 👿

  Ce ramane insa bun de la congresul asta este competitia reala.
  Scor strans intre Blaga si Udrea !!!!
  Mult mai strans decat aratau sondajele !!!

 46. În urma acestui fiasco PDList, probabil că nou formata Alianţă (renăscută!) DA, va fi vârful de lance al dreptei din RO.

  Oare Simpaticul Popeye aflat astăzi într-o formă ce ne amintea zilele sale de glorie, nu gândeşte ca amărâtul de mine (sau invers, desigur!)? Ar fi motivul pentru care a fost atât de indirect în sugerarea debarcării buldogului. Urechile care ar fi trebuit să audă, erau ale unor aplaudaci surzi.

 47. pai da viq, au fost doar 2 reali competitori

 48. Purly

  Nu Lazaroiu ? 😀 😀 😀

 49. io, anti pedelist convins spun o teorie, ca sa fie si asta spusa, nu de alta:
  macovei o intrat numa sa nu ia udrea.
  am spus-o!

 50. @Viq.
  Vezi coincidenta, teza mea cu doamna macovei chiar suna a lazaroiu

 51. Dacă a fost o competiţie reală, românească, precis a fost trucată ….. Acum se duc tratativele necesare repunerii pe şine a şandramalei …

 52. Purly

  Cel mai probabil Udrea a cules multe voturi „antiBlaga” nu neaparat pentru performantele ei 😉

  Dar totusi astia nu s-au dus la Macovei.
  Ceea ce arata ca Macovei & Co nu sunt perceputi drept „d-ai casei”, nu au crescut acolo, na-u „mancat salam cu soia” cu plebea PDL.
  Or fi ei buni dar sunt „altoi”, corp strain….

  Macovei nu avea cum sa castige in conditiile astea.
  Singura optiune realista ca sa fie rasturnat Blaga era Udrea.

  Se renumara voturile 😀 😀 😀

 53. dar s-au dus spre macovei un numar suficient de voturi „elitiste”…care altminteri nu mergeau la blaga. nu stiu insa exact numerele finale, asa ca nu ma pronunt.

 54. Imi fac mea culpa pt ca am neglijat tema propusa de Viq in favoarea conventiei PDL…

 55. Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a primit din partea șefului statului (roman n.r.) Ordinul „Steaua României” –

  …”Este o onoare să primesc această decoraţie din partea dumneavoastră. Vă consider un bun prieten al meu şi al Consiliului Europei şi o persoană care a servit România şi, pot să spun, (care este n.r.) cu cel mai mare nivel de integritate protectorul Constituţiei şi statului de drept în această ţară….”

 56. Mih<

  Si eu.
  Da' e baiat de comitet si nu face caz de asta
  Vorbesc eu cu el 😉

 57. Mi se pare interesant faptul ca „egoismul” capitalist este cumva personalizat: „aia” care au, care „exploateaza” sunt „rai”, „egoisti” etc., in timp ce „bun”, „generos” este statul, sistemul de stanga, puternicii acestui stat, sistem, fiind una cu „poporul”, „reprezentanti” ai acestuia…Puternicii sistemului capitalist nu au „legitimitate”, in timp ce puternicii de stanga, ar avea…Alta minciuna.

 58. Sper ca această mascaradă de alegeri să devoaleze importanţa ce se dă alegerii unui Blaga ÎMPĂCIUITOR la cârma unei drepte obediente de către forţele roşului malefic scurs din comunismul stalinisto-iliescian.

  laplopulcuportocale
  sub care postează un fraier

 59. 273 voturi in plus

 60. Final apoteotic: 209 voturi pentru Monica Macovei dintr-un total de peste 4000 și nu știu cîte.

  Ce părere aveți? Mai are sens să-mi pierd vremea cu un asemenea partid?
  Monica mă întorsese înapoi din decizia pe care o luasem cu cîteva luni în urmă.

  Acesta este PDL-ul pentru care m-am strîns de gît atunci cînd votam, pentru care am încasat scuipații de la genul Purly și Loda, pentru care m-am contrat cu prieteni și dușmani în timp ce eu îi susțineam pe cei 209.

  Am fost scuipat în față și-am să le-o întorc cu aceeași măsură.
  Pa PDL.

 61. Ceea ce urmează pe B1 este grețos. Exact ca Marga la Paris. Filadel out din rahatul ăsta. Mai bine mă duc la pesuit.

 62. Se spune ca „tot raul spre bine”…Poate ca se adevereste si de data asta.

 63. Paul Dragos Aligica
  4 minutes ago

  Relaxati-va!
  Divortul PDL de Basescu si sustinatorii sai a avut loc. Ambele parti ar fi trebuit sa-l doreasa. Acum s-a intamplat public, indiferent de ce mai aduce ziua de azi. Gata.

  Din acest moment PDL nu mai e problema sustinatorilor reformei si occidentalizarii.

  A devenit in schimb principala problema interna a USL. Ganditi-va bine: E doar o chestiune de timp.

  Deci una peste alta, incepem sa intoarcem in sfarsit pagina spre o etapa noua in politica romaneasca.

 64. Subscriu 1000% la ce zice DPA.

 65. Orgolii sunt peste tot. Şi aici – perfect vizibile. Şi obedienţă năucă, amestecată cu frica de a fi pe malul greşit!
  De ce este nevoie de aşa ceva? Ţara arde şi baba se scarpină, …peste tot, … cu imparţialitate mioritică!

  scrise de moşul aa
  laplopulcuportocale

 66. Avem nevoie de …butucei noi 😀

 67. Problema reala daca Macovei are mai multe sanse la populatia Romaniei decit la membri PDL. Eu zic ca da. Cu scorul asta, reformistii vor iesi din PDL. E o chestie de timp. Probabil se vor indrepta spre noua alinata „Da”.
  Nu e clar ce va face Udrea.

 68. Andrei Alexandru

  Dacă te-ai referit la mine cu orgoliile n-ai nimerit-o. 😆

 69. Yeap !!!
  209 !!!!

  din 4000…..

  5% !!!!!

  Pai ce reforma sa faca aerienii astia cu 5% sustinere in partid ?????
  Imposibil.
  In capul nost era fix o aiureala.

  Bun, stim un lucru : PDL nu se poate reforma.
  Ce va face de la punctul asta mai departe pentru noi va conta destul de putin.

  Interesant e ce vor face cei 200 !!!!!
  Daca nu pot aduc/induce nimicuta, ce naibili sa mai caute acolo ??????
  Cel mult sa se piarda intr-o bolboroseala amorfa si sa-si deterioreze iremediabil imaginea pe care o au acum.
  Clar : trebuie sa se desprinda.

  Cap-compas MRU/AC/DA.

  Daca Blaga va fi baiet de treaba pentru noi, va forta tare acum apropierea de PNL ca sa plece si Udrea cu gasca ei.la DA.
  Daca pleaca toti odata, sub nume nou…. „PDL-portocala rostogolita” …. se pot afilia la DA ca grup.

  Vedem 🙄

 70. S-a sfarsit !
  Eu raman la ideea ca simpatizantii doamnelor trebuiau sa-si dea mana.
  A crezut cineva ca Monica chiar are sanse de castig?Ea face parte dintr-un aluat mult mai fin,dar nu e politician,brandul ei cu integritatea n-a suscitat interes decat in mica masura,ea este apreciata pe plan international si nu la romanasii nostri cu cap patrat.
  Udrea are meritul de a se fi implicat prima data intr-o competitie interna la cel mai inalt nivel,este curajoasa si cu un mesaj politic bine articulat de centru dreapta.Nu stiu ce masinatiuni a facut ea(suspiciunea ii apartine lui clemy),dar stiu ca sefii delegatiilor in majoritatea lor i-au apartinut „castigatorului”Blaga alesi pe spranceana si au fost eliminati sustinatorii MM si EU.

 71. Servus 🙂
  Tristi 😀 ?
  Stati linistiti, situatia economica este atat de „fluida”, cum se spune, incat nu se tie carei berze ii face Dumnezeu cuib.
  Cu pdl nu am avut azi nicio surpriza.

 72. Dora

  Nu aveau de ce „sa-si dea mana” inainte de vot.
  Cartile au fost proaste dar s-au jucat corect. Nu se putea castiga.
  Daca ar fi reusit sa faca ceva impreuna, ar fi existat un tur 2 !!!

 73. Gino

  Nope ! 😀 😀 😀
  E-n regula !
  Pen’ ca nu e nici o surpriza !

  Pe langa ce face USL acum din ceea ce ar trebui sa fie o tara, ce se-ntampla cu PDL e un moft.
  Iar despre USL am ostenit sa ne-nnervam 🙄

 74. Boc și Udrea cer soluționarea contestației.

 75. Bleoana a „infrant” azi… 😈

 76. Popeye nu are numai curaj şi muşchi. Are şi un fler super!

  Ce aţi spune de un scenarii (marinăreşti!) de acest fel:
  A.
  – câştigă EU în turul 2
  – MM se alipeşte la EU
  – Popeye le ghidonează pe cele două doamne în jungla politicii de la grupa mare

  B.
  – câştigă buldogul
  – doamnele şi oamenii ce le susţin se îndreaptă spre DA
  – Popeye trece din 2014 sau mai devreme, în spatele triumviratului MRU, MM, EU şi a susţinătorilor tuturor acestora, formând o autentică DREAPTĂ combativă în RO.

  C.
  – rămâne cum ar fi normal pentru a-i înmărmuri pe cei din Occident (dacă mai era nevoie!).

 77. Filadel
  După cum te cunosc, ai mai marcat un punct! Cum să fie aşa cum inversezi situaţia / opinia. Eşti un călăreţ acrobat!

 78. Andrei

  Punctul B.
  …. asescu 😀 😀 😀

 79. Scenariu……aripa Macovei cu alianță DA si ce mai pleacă din PDL ,noua Mișcare Populara,cea inscrisa de Ioana Basescu?

 80. „…..echipa lui Vasile Blaga a plecat cu tot cu urnele cu voturi la sediul partidului din Aleea Modrogan.

  Echipa Elenei Udrea a rămas la Romexpo, reunindu-se în şedinţă. Aceştia sunt deosebit de iritaţi de faptul că deşi au contestat corectitudinea procesului de votare, organizatorii l-au declarat președinte pe Vasile Blaga, iar acesta a închis lucrările cu forța, trimițând acasă delegații…”

  ori Blaga a stat prost „pe real” si a accelerat procesul..
  … ori Udrea isi pregateste decolarea si lanseaza fumigene sa aiba pretext..

  Daca ar fi varianta a doua, de ce a plecat Blaga cu urnele si nu a permis numaratoarea voturilor ca sa solutioneze contestarea blondei ???
  🙄
  Interesant 🙄

 81. laptopulcu portocale,
  in primul rand te salut si-mi exprim regretul ca ne vizitezi cam rar
  Iti impartasesc opinis ca la aceasta Conventie era benefica coalizarea fortelor din partea celor doua doamne.
  Nu sunt insa de acord ca MM nu trebuia sa-si testeze puterile si sustinerea in partid.Ea are un rol aparte in structura pestrita a politicii romanesti,si ea reprezinta viitorul de care au nevoie generatiile ce vin in urma noastra.Este o deschizatoare de drum. 😆

 82. E oficial. Băsescu a declarat : Adio PD Adio PDL. Despărțire definitivă.

 83. fantastica reactia lui Basescu,
  absolut fantastica…..

 84. nightmare,
  miscarea populara nu poate muri inainte de a se naste.

 85. Unii nu stiu ca intre MM si MRU nu poate exista colaborare!

 86. eu o felicit pe d-na MACOVEI,ptr lupta care o duce singura,singurica ptr ROMANIA,oare a sustinut cineva pe aceasta femeie in presa pe bloguri,la telv,nimeni doar ce a zis BASE ,ca este super buna,rusineeeeeeeeeeeee la toti acuma stati si plingeti cu lacrimi de crocodil,cit lupta femeia asta la Bruxel sa demomstreze minciuna si furtul din tara iar noi ne dam cu presupusul pe bloguri,nimeni nu a crezut cu adevarat in ea,nici in BASE,ptr asta nici nu mai citesc asa zisele bloguri de dreapta care se comporta precum copii antenistilor,este tare DAN BADEA citesti pe un blog dar cu acte doveditoare despre adevar asa sa ne dam cu presupusul ne pricepem toti.Si da in tarile civilizate cind se arunca electrice ptr cele care nu functioneaza li se taie stecherele,la mobila se pun si suruburile in punga,hainele se pun calcate in pungi de nailon. Eu am pus in tara mobila si haine la containere iar dupa citeva zile mi-au multumit niste femei pe care nu le vazusem nici-odata,in general romanii care au o casuta la tara le duc acolo si ramin impaienjenite,sa fiti iubiti vorba lui RM un jurnalist de mare clasa.SCUZE SCRISEII MULT

 87. Stiu,viq,stiu se miza pe un tur doi.Aici se pot pune intrebari: de ce a plecat Bleaga cu urnele,de ce s-s anuntat rezultatul fara sa se solutioneze contestatia?

 88. Salutare Viq,
  1.Imi pare bine ca te-am inspirat, sper sa mai reusesc si data aviatoare
  2.”E ca și cum ai spune că nu e vina ta că nu participi la proba de tenis cu piciorul la olimpiadă pentru că nu ai cine știe ce picioare deloc, omițând elegant că tu ți le-ai tăiat singurel cu drujba puțin mai antărț ca să te lăfăi în scăunelu’ cu motoraș electric „-asta ma va inspira pe mine, e foarte tare. Adica urmeaza un desen :)) :))
  3.Ai uitat sa spui ceva-zic eu-esential, aici: care Live Aid, ale lui Bob Geldof, banii stransi, vreau sa spun, au servit ulterior, intr-un final, unui dictator african celebru, sa-si cumpere mercedes si lazi cu sampanie (cf. JFRevel, Cunoasterea inutila). Si prin asta nu vreau sa spun ca nu-i bine sa fii altruist, ci ca, atunci cand donezi, trebuie sa dashchizi mari lentilele cum, unde, cand, si cui.
  4.Despre Bleaga, numai de rau. M-a impresionat sincer reactia Marinarului. Acum, reformistii nu mai au nici o scuza sa faca purici in partidul ala. Acum, e momentul sa-si faca unul nou, sa-i cheme langa ei, daca vor sa vina, si pe Neamtu,si pe MRU. Si, din reactiile lor, deja incep sa cred ca o vor face. Nu-i nimic, noroc ca pana-n 2014 mai avem, PontaCacaraii se bucura degeaba. De fapt n-au castigat ei nimic, in seara asta, P-C-ii, de-abia ce-au pierdut mai abitir; dar, eu zic, da-le D-ne mai multa prostie, cata pot (si pot!!!) sa duca, sa-si dea seama de asta cat mai tarziu!

 89. Liviu

  In valtoarea evenimentelor mi-a scapat comentariul tau la tema asta.
  Scuze.
  Un singur lucru : nu mi-a scapat furtul nemernic facut din banii stransi de „capitalistii” cantareti sa-si ajute ceea ce ei interpreteaza a le fi „semeni” sa nu moara de foame.
  Aspectul nu ar fi facut decat sa accentueze si mai mult discrepanta…
  ….. ce discrepanta ?
  …… PRAPASTIA uriasa dintre mentalitatea unei societati umane dezvoltate, libere si educate fata de niste …. triburi de urangutani paduchiosi.
  Ar fi lungit insa prea mult postarea care si asa e cat e.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s