Aceste modificări constituționale nu trebuie să fie adoptate

Sfanta ConstitutiuneLiderii USL au căzut de acord asupra propunerilor de modificare a Constituției.

Conform surselor cotidianului România Liberă, în viitoarea Constituție va fi eliminat rolul președintelui în desemnarea premierului. Conform modificărilor convenite în interiorul USL, una din propuneri susține că partidul care a obținut cel mai mare număr de mandate (și nu o alianță) va face propunerea de nominalizare a premierului. Președintele nu va mai putea, nu doar să aibă un rol în desemnarea premierului, dar nu va putea nici să refuze nominalizarea unui ministru în cazul unei remanieri guvernamentale. Președintele, definit în continuare drept șef al statului, nu va mai avea dreptul nici să reprezinte țara la lucrările Uniunii Europene, locul acestuia fiind luat de premier în cele mai multe cazuri. Cu alte cuvinte, dacă aceste modificări constituționale vor fi aprobate de Parlament și apoi prin referendum, România se va transforma din republică semi-prezidențială, cu un președinte implicat în viața politică, într-o republică parlamentară chiar dacă președintele va continua să fie ales prin votul populației iar PSD se va perpetua la guvernare pentru mulți ani de acum înainte.

Aceleasi propuneri de modificare a Constitutiei vizeaza rolul major pe care Parlamentul il va avea in raport cu Guvernul. Daca in prezent o motiune simpla la adresa unuia din membrii Guvernului nu are consecinte, in conformitate cu noile propuneri constitutionale, in cazul in care motiunea simpla (care va trebui votata de ambele camere ale Parlamentului) este adoptata atunci ministrul respectiv este demis.

Liderii USL au pus pe hartie si modificarile ce vor viza statutul CSM si cel al Curtii Constitutionale. Cum era de asteptat, modificarile constitutionale vizand CSM-ul prevad ca in functia de presedinte al acestui organsim sa fie ales doar un judecator si ca numarul membrilor CSM sa creasca de la 19 la 21 prin adaugirea a doi membrii ai societatii civile. PSD este constient, si mazilirea lui Cristi Danilet si Alina Ghica a dovedit-o cu prisosinta, ca reforma sistemului juridic nu a atins decat marginal corpul judecatorilor si ca acestia in marea lor majoritate continua sa faca jocurile sistemului politico-economic implementat la inceputul anilor 90. Este evident ca in ceea ce ii priveste pe procurori, statutul acestora de magistrati va fi schimbat nu prin Constitutie, ar fi prea vizibil, ci printr-o lege dupa ce atributiile Curtii Constitutionale vor fi de asemenea reduse drastic. CCR va avea dreptul sa se pronunte asupra constitutionalitatii actelor Parlamentului doar daca acestea vizeaza „situaţiile în care sunt afectate principii sau valori constituţionale.” Cu alte cuvinte, capacitatea CCR de a se opune unor aberatii legislative sau de a bloca o suspendare prezidentiala ridicola, este eliminata. Cat priveste „societatea civila„, nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece. PSD are intotdeauna mai multe ONG-uri de casa, gata sa fie livrate drept societate civila unei populatii credule.

Faptul ca liderii USL au decis sa arunce un oscior cartitorilor admitand ca Parlamentul sa fie dizolvat in cazul in care la referendumul de demitere al presedintelui suspendat esueaza si in situatia in care voturile impotriva propunerii de demitere sunt mai numeroase decat cele pentru.
Nu am nici cea mai mica indoiala ca aceste propuneri vor fi adoptate de Parlament si nu stiu daca Curtea Constitutionala va respinge aceste modificari. Aceste propuneri nu trebuie sa devina litera Constitutiei ptr ca altfel, asa cum am spus, PSD se va instala la guvernare ptr multi ani de acum incolo, presedintele, indiferent care ii va fi numele si ce partid il va propune, va fi un element pur decorativ al scenei politice, iar Parlamentul va deveni bratul politic al tuturor viitoarelor guverne dominate de PSD. Ne amagim daca credem ca PSD va putea fi invins cu usurinta si asta ptr ca partidul care este legat de numele lui Ion Iliescu are inca un electorat captiv (si probabil ca va mai avea inca cel putin un deceniu) care il va propulsa aproape cu regularitate pe prima pozitie in toate alegerile parlamentare viitoare si cu ajutorul unor mici partide satelit va domina viata politica romaneasca. In locul integrarii in lumea civilizata, cu o astfel de Constitutie, si dominata de un singur partid, Romania o va lua pe drumul Mexicului.

A discuta in atari conditii despre Parlament unicameral sau votul prin corespondenta (la o adica votul prin corespondenta ar putea fi acceptat de catre PSD, asa cum a fost cazul propunerii vizand dizolvrea parlamentului daca un referendum de suspendre esueaza, daca asta va duce la eliminarea oricarei opozitii prezidentiale fata de noul proiect de Constitutie) este egal cu conversatiile legate de sexul ingerilor in momentul in care Constantinopolul se afla sub asaltul trupelor otomane.

Clemy

71 responses to “Aceste modificări constituționale nu trebuie să fie adoptate

 1. REGIONALIZAREA nu trebuie adoptată, dar voi, fiind eurobăsiști, o ignorați !

  PDL își asumă oficial proiectul USL de regionalizare :

  Restul propunerilor nu sunt decât un acompaniament orchestral al acestei teze. Va fi penibilă explicația PDL, la votul final, când va spune „da, ne-au respins parlamentul unicameral, dar regionalizarea este necesară, deci votăm pentru această variantă de revizuire, care va fi supusă referendumului”.

  „Nu putea lipsi”, desigur, introducerea în Constituție a limitei maxime a deficitului bugetar, de 3% din PIB (la fel ca propunerea Mișcării Populare), fiind de fapt o chestiune promovată de nucleul german din UE, care să țină pe loc statele mai slab dezvoltate, limitându-le dezvoltarea pe credit. USL a admis verbal introducerea celor 3%, când era în opoziție, după ce a ajuns la guvernare nu a mai revenit cu precizări.

  ARTICOLUL ACTUAL
  ART.3 Teritoriul
  (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

  ARTICOL PROPUS DE PDL
  ART.3
  (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe, judeţe şi regiuni. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii. Împărţirea administrativă în regiuni se stabileşte prin lege, în baza principiilor istoric, geografic, socio-cultural, economic, mediu şi al populaţiei.

  TEZA/MOTIVAȚIA
  Reorganizarea administrativ-teritorial să fie făcută în acord cu prevederile Directivei nr. 1054/2001 a Comisiei Europene, care stabilește principiile pentru regionalizare – implică revizuirea dispozițiilor Art.(3) alin. (3) din Constituție, prin înființarea unităților administrativ-teritoriale ale regiunilor;

 2. Salut,
  Cum de zeci de ani aud sintagma asta ….cu teologii/Constantinopol/ingeri/sex etc………… Apropos, Ce sex au ingerii ?
  Caci cu constitutia am inteles. Mergem la gratar in ziua aia.

 3. neata,
  iar eu am inteles de ce se doreste presedinte decorativ:
  pentru ca USL-ul este absolut convins ca iese antonescu presedinte
  si
  insusi antonescu vrea ca presedintele Ro sa aiba rol decorativ intrucit in luna aia iulie 2012 si-a dat seama ca a fi presedinte de tara nu este atit de simplu si, efectiv, nu se poate dormi la birou
  😛
  Nu glumesc!
  Antonescu se vrea presedinte Ro, dar doar cu rol decorativ si sa scrie pe cartea lui de vizita.

  p.s. regionalizarea – nu mi se pare deloc un pericol pentru Ro cum insinueaza unii

 4. de ce este atit de grav ”A discuta in atari conditii despre Parlament unicameral sau votul.”????

 5. @skorpion, ptr ca discutam si dam de inteles ca la o adica suntem dispusi sa negociem si ptr cateva surcele, nici macar foarte importante, cedam prea mult. Atata tot.

 6. clemy,
  in continuare vreau sa cred, ca presedintele TB (pentru ca pe el il vizezi) nu va negocia surcele!!! Nu cred ca va ceda in partile esentiale. Este just parerea mea.
  🙂

 7. sal`tare tutulor,
  cine nu stie sa negocieze, pierde; cine considera nedemne negocierile (si a „surcelelor” chiar), nu este un democrat, ci ori anarhist ori „io sint buricul pamintului”.
  Incet-incet din cearta oarba a `teligentilor de dreapta incep sa se zareasca efectele: uslamistii nu dorm.
  Si sigur ca Basecu e de vina.

 8. http://www.ziare.com/stiri/proteste/exclusiv-lider-al-protestelor-din-piata-universitatii-jumatate-dintre-noi-erau-platiti-de-psd-1237257

  Teodor Draghici a stat in Piata Universitatii in fiecare zi din iarna lui 2012, inca de cand s-au declansat protestele, ca urmare a demisiei lui Raed Arafat. El spune ca a iesit atunci pentru ca asa l-a indemnat constiinta, pentru ca „n-am mai suportat”, insa acum nu vede nicio diferenta intre fostul guvern Boc si cel actual, condus de Victor Ponta.

  Nț! Nț! Nț! Nu ține nene revoluționar! Atunci n-ați mai suportat dar acum suportați, lichelelor? Nu mai ține să spuneți că v-au fraierit escrocii fiindcă erați perfect conștienți de faptele voastre de jigodii mafiote. Veți plăti cu vîrf și îndesat pentru dezastrul pe care l-ați orchestrat. Păduchilor!

 9. Salutare !

  Aceste modificari constitutionale nu cred ca trebuiesc adoptate.
  Dispare complet controlul reciproc dintre puterile statului.
  Totul se subordoneaza Parlamentului, Primul Ministru inclusiv.
  USl/PSD mizeaza totul pe o carte : ca vor avea vesnic majoritatea alesilor.
  Cu alte cuvinte mizeaza pe prostia de termen lung a electoratului.
  E de la sine inteles ca prostia ce s-a etalat in decembre si eventual se va manifesta iar in cazul in care aproba modificarile, va fi vital sa fie ulterior intretinuta 😉
  „Viitor de aur” 👿

  Ca schimba absolut tot pentru a-si peepetua puterea pe termen nedefinit, stim.
  Din decembre 😦

  In plus modificarile nu contin reducerea numarului de parlamentari al 300, conform deciziei poporului manifestata prin referendum, ceea ce este inaceptabil

  Din punctul meu de vedere sustinerea introducerii modificarilor conform referendumului din 2009 sunt elementul-cheie care ar avea cele mai mari sanse sa mobilizeze electoratul impotriva modificarilor propuse de USL.
  Daca USL nu accepta max 300 de parlamentari se opune hotararii poporului ! E simplu, usor de inteles de orice palmas, imposibil de combatut prin nici o constructie argumentativa logica.
  Poporul a decis, trebuie aplicat.
  Punct.
  Oricare din celelalte aberatii ce le vor infipte-n Constitutie sunt tocana de vorbe pentru electorat. Se pot emite pareri si pro si contra, toate sunt discutabile, unii se vor lasa convinsi (ca pasa-mi-te Parlamentul e reprezentantul puterii poporului 😉 )…altii mai putin… samd.
  Nu va reusi sa coaguleze o forta anti-modificare legata.

  Daca, DACA USL va accepta respectivele modificari (ceea ce NU se va intampla, va dau scris 😀 ) atunci nimic nu blocheaza lupta pentru eliminarea aberatiilor mentionate de Clemy mai sus.
  Sa ignoram insa incalcarea atat de flagranta a celei mai elementare exprimari democratice cred ca e gafa de proportii cosmice. 😀
  Tintuind la zid USL cu reducerea Parlamentului, sansele ca modificarile Constitutiei sa treaca cred ca pot cobora macar la 50%
  Daca nu, eu apreciez cam 70-75% ca va trece.

  Nu uitati ca inclusiv ambiguitatea votului impotriva cu boicotul va juca un rol important chiar in randul celor care pricep ca modificarile nu-s bune 👿

  In fine.
  Astea-s cartile ! 🙄

 10. Pingback: 28 mai 2013 | Tiberiuorasanu's Blog

 11. Fil

  Nu vor pricepe.
  Cum nu pricepe care-i pretul pretul plimbarii, melcul care traverseaza soseaua 👿

  Asemeni lui, cand tentaculele mafiotilor se vor conecta la toate parghiile puterii si va trece tava lugul peste ei, nici nu vor pricepe ce i-a lovit !

 12. Un comentariu în stilul CDP de „vremuri bune”. Rece, calculat, fără a lăsa să adie, nicio boare de normalitate spre încercaţii în adormire ce constituie masa amorfă de alegători ro.

  Părerea mea este şi mai sumbră, probabil datorită vârstei. Până la apariţia unei adevărate clase de mijloc, majoritar dezlegată de relaţii ombilicale cu resursele bugetare, plătind cât de cât cinstit impozite, în urma unor activităţi legale, nu va putea apare o reală forţă de dreapta (termen devenit desuet pentru mulţi dintre noi!) ce ar putea fi o alternativă la domnia baronilor cameleoni politici, ce ne guvernează numai în folosul lor şi a celor ce-i înconjoară, imensa lor majoritate încă din perioada ceauşismului.

  Micii întreprinzători, de fapt singurii ce dau bani reali (produşi efectiv prin activităţi) bugetului, caută şi ei să micşoreze pe cât posibil, sumele cu care sunt taxaţi de statul de-o extremă rapacitate. Toată lumea ştie că marile societăţi sunt cele mai rele platnice spre buget. Aceşti mici întreprinzători ar trebui să constituie baza electoratului de „dreapta”, însă extrem de mulţi dintre ei se refugiază tot în braţele puterii post comuniste (la vot!), de teama şicanelor de tot felul ce i-ar atinge, la o eventuală altă atitudine, în afara celei cunoscute – de aplaudaci.

  Bugetarii, flancaţi de cerberii (şefii) în marea lor majoritate înregimentaţi în structurile de putere, nu au nici dorinţa şi nici curajul de a se opune felului anacronic de viaţă la care sunt condamnaţi. Lefurile ce le-au fost hotărâte, sunt în general peste nivelul lefurilor din sistemul privat şi asta la un volum de încărcare fizică sau nervoasă mult inferior. Cu mici excepţii, desigur. Nici nu este cazul să vorbesc despre opţiunile politice ale celor ce se pot lipi (ei şi familiile lor in extenso) de ciubucuri-şpăgi-mită în acest tărâm al corupţiei generalizate.

  Un alt element hotărâtor al relaţiei puterea post comunistă – veşnica opoziţie este ASTĂZI lipsa practic totală a mijloacelor media cu largă penetraţie în masa electoratului, datorită unei avariţii extreme.

  Multe ar mai fi de spus în plus faţă de aceste idei de bătrân pensionar, postate aici, printre şuvoaiele de teorii şi pupice ce se preling prin frunzişul acestui simpatic COPAC, singuratic dar privind spre alte orizonturi, unde construcţii asemănătoare se menţin tot singuratice şi semeţe, precum numeroasele partiduleţe, mişcări, ONGuri şi alte alea ce se opun, cel puţin teoretic, actualului colos al puterii, unic în Europa de azi, asemănător nazismului şi comunismului, folosind ca cele două sisteme criminale, acţiuni cu mare impact emoţional ale unor formaţiumi para sindicale şi chiar para militare, diseminate prin zeci şi zeci de oraşe din ţară.

  laplopulcuportocale

 13. ziua buna,

  iaca ma intorc si eu din pribegie. (e foarte relaxant turismul de business, mai ales cind e prin partile de dincolo de munti, unde spiritul e mai putin gregar si munca e munca.)
  nu ca m-as fi asteptat ca Clemy sa combata de pe alte pozitii, dar parca vad si mai incrincenata incrincenarea programatica.
  acum la obiect. daca premier jucator ar fi sa zicem Basescu si presedinte decorativ ar fi sa zicem MRU (trebuie sa lucreze un pic la inceputul de burtica), io zic ca nu ar fi deloc rau. ba chiar si in combinatia cu Ponta decorativ nu ar fi rau deloc.
  asta daca discutam exclusiv in termeni de oameni, respectiv interes mai mult sau mai putin personal. daca am discuta principii – republica prezidentiala vs. parlamentara, atunci in discutie nu ar incape majuscule ca PSD, MRU, TB, etc. cum zice si proverbul: principiile cu principiile si sperantele politice moarte in fasa cu sperantele politice moarte in fasa.

 14. laplopulcuportocale

  Chapeau moşule ! Aproape că-mi retrag spusele . Mai deunăzi ziceam c’aş vrea ca moşii să-şi vadă de viaţa lor … de young and restless la 50+ … Totuşi , rămân la ce-am spus . Până la 50 !
  Da’ pentru matale aş vrea o derogare . D’voastră mi’aş dori mult să votaţi ! Onest ! În sfârşit un moş (scuze) treaz !

  RESPECT !

  PS : n-aş vrea să’i rămân datoare …

  … Ori te aliniezi la regulile acestei comunități ori …

  … moşule , tu (voi) chiar sunteţi convinşi că-mi faceţi o favoare că eu pot să arunc câteva vorbe p’acilea . Genul ăsta de muşchiuloşi am întâlnit şi pe nasoltv … Ia ghici ? Mai sunt vreo trei p’acolo ! Copacul ăsta … se hrăneşte cu vorbe … de seră … ARE GUST DE SERĂ ! Spargeţi geamurile , nu mai ascundeţi soarele după ele ! Lăsaţi-l să respire LIBERTATE dacă vreţi să crească !

  Consideră dragul meu admin (?) că m-am exilat – benevol de pe – orice – creangă ! Ştiu cum e să cazi … neaşteptat . Gravitaţia uneori doare … Şi mai face şi cucuie !

 15. cine sapa groapa altuia: 5 partide fac cate 16 %, unul face 17% si da premierul? automat? intram in Italia anilor 60 cu cate un guvern la 4-6 luni. Caci aliantele in parlament se pot schimba dupa MONEY,MONEY!!

 16. „Suntem la capătul primei etape, o etapă decisivă, esenţială, anume această consultare cât mai largă a opiniei publice, a segmentelor reprezentative din opinia publică în legătură cu tema unei revizuiri a Constituţiei. E o etapă esenţială cea care se încheie cu alcătuirea raportului Forumului constituţional”, a spus Antonescu.

  … o etapa decisiva… esentiala…..
  … consultarea „cat mai larga” a opiniei publice……
  … care opinie nu are habar nici ca Antonescu se ocupa de inmormatare si nici cine-i mortu’ ! 👿

 17. Păi tu dai și dup-aia tot tu te superi? 😆 Hai că ai umor involuntar!

 18. Fil

  Chestii existentiale 😉
  Vorba canticului „Imbatranesc si-mi pare raaaauuuuuuuu !” 😀 😀 😀

 19. continui. Un parlament fragmentat ar putea fi chiar o binecuvantare: vin directive europene si nu mai inventeaza aberatii bolsevice.

 20. Cinic

  Piratul a zis odat’ (numa o data, sa nu se prinda) sa nu aiba in vedere modificari ce favorizeaza anumite functii pe ideea ca au oamenii lor acum acolo.
  Ca au mai patit-o odata 😀 😀 😀

  Pentru el n-are-a face, ba dimpotriva. Si-a papat mandatele, iar daca-si face un front bine inchegat de parlamentari, poa’ sa fie premier pana la 100 de ani 😀 😀 😀
  Dar nu e bine pentru tara.

 21. In sir continuat ,lovituri dupa lovituri la institutiile independente,la puteri constitutionale ,la statul de drept….se lucreaza GENIAL de catre IDIOTI…

  Nu sunt si nu voi fi niciodata de acord cu o gindire care ma trimite in resemnare,in tacere si supunere.
  NICIODATA,dragi romaqni NU RENUNTATI la dreptul vostru consfintit prin LEGE.

  NICIODATA nu admiteti sa fiti manipulati si lipsiti de incredere si speranta in viitor.

  Halucinant scenariu pentru un viiitor pol al puterii VESNIC pesedist ..Nu sunt de acord cu acest punct de vedere,o deschidere de portal catre PRAPASTIE????

  Chiar atit de puternici si protejati de divinitate sa fie aceasta clica mafiota??

  Eu cred ca cei care gindesc in acest mod,sa gindeasca doar pentru ei.
  Constat ca puscariabilii isi iiau diplomele in primire..
  Ca greii fotbalului,in frunte cu oierul liberal si-au trimis zadarnic batausii
  din galeriile de fotbal sa sustina huliganic mimarea unei „revolutii trasa la xerox,in scara mica ,in piata universitatii..

  Poate aflam de JIJI cit l-a costat sa ajunga liberal si parlamentar…

  Chiar ma mir ca SRI nu are inregistrari si cu mizeria complotista din decembrie….Ce facut acolo de exemplu,”printesa”Briana Caradja?…Dar colegii gen,Cioflina,Dobritoiu ,Babiuc.cei ai lui Dogaru?Rezervistii…???
  Un subiect care incepe sa se dezbata in televiziuni precum B1.tv.si in preesa cum ar fi Evenimentul zilei….FOARTE INTERESANT,cu mult mai atragator decit vesnica agatare a lui TB,in orice traducere…

  NU,NU CAD in capcana deziluziei,in cea afisata a deznadejdii vesnice…
  INDIFERENT cum vor evolua situatiile politice NU VREAU sa devin leguma,nici prostul satului..

  De aceea am devenit membru alMiscarii populare…NU RENUNT sa lupt,cit se poate de mult si deschis impotriva RAULUI,in fiecare ipostaza a fetelor lui..

 22. Șopârlele revizuirii

  Doar o parte dintre propunerile-șopârlă de revizuire a Constituției, publicate în Raportul Forumului Constituțional 2013. La o citire atentă se mai pot descoperi multe.

  http://riddickro.blogspot.ro/2013/05/soparlele-revizuirii.html

 23. Mark

  Buna atitudine.
  Sanse sunt. Spune Andrei Alex mai sus.
  Daca se reuseste in Ro formarea unei clase de mijloc reale, astia pot rasturna tot.
  Un nucleu de votanti compact, dur, activ, responsabil… pot sa suceasca absolut totul la 180*.
  Inclusiv mutilarile pe care vor astia sa le aduca Constitutiei 😀

  Ca si in decembre… ca si la urmatoarele europarlamentare, ca si la urmatoarele prezidentiale….
  Cheia e la astia multi, noi inclusiv. 😉
  Avem de urcat un munte.
  Un munte al incapacitatii de a colabora unii cu altii, de a vorbi unii cu altii, de a ne intelege unii pe altii… in fond incapacitatea de a forma o societate functionala.
  Parca traim in padure 😀 😀 😀 😀

 24. Daca sintem mesteri la ceva, atunci sintem mesteri la facut legislatie si Constitutie valabile citeva zile sau luni deoarece cineva este intr-o functie sau vrea sa fie. Si mai sintem mesteri si la croit legislatie care sa aduca nenumarate amenzi de la CEDO.
  Iar modificarile ce le vrea acum uslamul se inscriu in o foarte proasta intelegere a conceptului de „majoritatea alege”. Sint convins ca daca s-ar face un referendum cu tema: „confiscam averile unei minoritati de bogati, impartim banii la ciini in coada si pe bogatii respectivi ii ingropam la un nou canal”, s-ar gasi cei 30% necesari din care 51% sa raspunda da. Si nu s-ar indigna nimeni de un nou gulag ca in anii 50, ca doar asa a decis majoritatea, deci e perfect democratic.
  Cu talentul lui Dragnea de a mai adauga 1-2 milioane de voturi orice timpenie de Constitutie are bune sanse sa treaca. Cum mandatul de prim-ministru nu e limitat la doua mandate, mister Copy-Paste are bune sanse sa se eternalizeze prim-ministru multumita unui constant 30% de votanti PSD, si sa ne impoaie capul cu aceleasi minciuni zilnice si zimbetul de pionier timp pina la 78 de ani.

 25. Mark

  Anca G. cerea detalii privind afilierea la MP.
  Stiam ca Mih s-a lipit acolo dar de cateva zile lipseste.
  Daca vrei spune-i tu ce si cum ai facut. 😉

 26. Aha>aha, deci in sfarsit lumea incepe sa inteleaga ce inseamna USLul.
  Sa nu va imaginati ca vor avea vreo jena sa faca asta. Si da, vor avea sustinere populara suficienta astfel incat sa para un proces democratic.
  desi in esenta pervertesc ideea de democratie. Am lucrat intens la asta, in primul rand ca toti sunt la fel, toti fura, etc.
  Si ‘telectualii au pus botul la asta. Ei, daca toti sunt la fel atunci sa nu se mai planga.
  Solutii? Nu am. Si nu ma pot gandi la nimic simplu, la nimic democratic.
  Sa vina altii cu solutii, aia de au stat pe margine si au fost nemultumiti non stop si care vroiau totul nu mai tarziu decat a doua zi.

 27. Eu as propune o Constitutie cu articole cum fac aia din IT cind scriu regulile pentru un calculator: cu „if…then”, adica pe romaneste cu daca asa atunci pe dincolo. Scopul e sa fie permanent pesedeul la putere dar fara sa parem o copie a nord coreenilor. Folosim deductia logica sa deducem programul Constitutiei,
  -Prima Constitutie a fost facuta cu teoria ca ori are FSN-ul, sau urmasul lui PSD, majoritatea. Deci articolul ca prim-ministrul e musai de la partidul majoritar. Sau prezident este Iliescu, sau o clona, de unde articolul ca presedintele propune prim-ministrul, evident de la PSD.
  -Din pacate in ’96 electoratul le-a jucat o festa, nu a iesit nici psd majoritar, nici Iliescu sau clona presedinte. Ca o paranteza putem argumenta daca de fapt Constantinescu a ajuns o clona Iliescu, dar aia e pe linga discutie, deci sa continuam cu revizuirea Constitutiei,
  -Ca si iezii caprei din poveste, pesedeul s-a invatat minte, asa ca au modificat Constitutia de rigoare. Presedintele Nastase e decalat de alegerile parlamentare si numeste prim-ministru de la psd cel putin zece ani. Bine, nu scrie presedintele Nastase are mandat de cinci ani x 2, scrie doar presedintele, dar toti stim ca la Nastase se gindeau in 2003.
  -Din pacate iar pocinog, in 2004 cistiga Basescu. In 2014, conform intelegerii USL, prezident ar urma sa fie catindatul care ar fi de la PNL. Pai daca il apuca pe penelistul prezident cheful sa puna premier de la PNL in 2016? Nu se poate, deci, in logica istorica, modificam iar Constitutia ca sa impacam si capra si varza, adica psd premier si PNL prezident, cu teoria ca PSD obtine minim 30%, si indiferent de ce aliante fac celelalte partide, premierul e musai de la PSD care e pe primul loc.
  -Ca sa evitam o noua modificare a Constitutiei o facem IT:
  „If” prezident e o clona Iliescu, „then” presedintele are mandat de 5 ani x 2 si numeste premierul, „else” premierul e numit de la PSD.
  „If” prezident nu e clona Iliescu si nici PSD nu e pe primul loc, „then” presedintele e de decor si premierul e dat de partidul de pe locul 2, sau 3 sau ultimul loc, Unde 2, 3 sau ultimul loc corespunde cu pozitia pe care e PSD.

 28. Anca G.
  acceseaza acest link

  http://www.miscareapopulara.eu/manifest/
  la finalul manifestului gasesti poarta de intrare pentru adeziune cuvinte albastrite,
  Succes…
  Oameni buni,ASTA NE ESTE CALEA….
  Haideti sa fim ACOLO,sa ii ajutam …..

 29. Viq,
  Azi am primit prin mail SCRISOAREA DESCHISA adresata de Fundatie membrilor sai.Am postat scrisoarea la Topikul Miscarii Populare de pe platforma NASUL TV.
  Rog pe cei interesati sa afle mai mult despre decizia de a infiinta un partid si elementele ce stau la baza acesteia.. sa mearga acolo ,sa citeasca…
  Viq
  Daca atitudinea a doi oameni poate fi apreciata si insusita de alti doi deja suntem patru care vor atrage altii patru….ajungind 8 s.a.m.d.

 30. Se baga carbuni :

  Baconschi, Preda, Funeriu, Paleologu și Voinescu, pe lista EXCLUDERILOR din PDL……
  „Sută la sută voi propune excluderea lor și a celorlați care se vor abate de la linia partidului”, a declarat pentru Evz, Alin Popoviciu…….

  Când a auzit că cel care va propune excluderea sa din PDL este Alin Popoviciu, singura reacție a lui Sever Voinescu a fost un hohot de râs…”

  Sandramaua incepe sa ia viteza 😀 😀

 31. Hahahahha.
  Antonescu si Blaga isi „igienizeaza „partidele excluzind reformistii???
  Ce alianta faina…..

 32. Ma astept , din secunda in secunda, sa ma dea Clemy afara, asa ca o sa zic cat mai multe….. 🙂 si cat mai structurat…
  1. Consider ca Pora, ieri cu Lazaroa, a fost de o agresivitate demna de A3. Personal , sa fi fost acol,o as fi injurat-o si m-as fi carat.
  2. As dori sa imi lamureasca cineva chestia cu NUP_urile. Este Nitu vinovat sau Morar? (Nu ca as tine, Doamne fereste, cu Nitu). Mi mi se pare ca Morara este cel implicat.
  3. Aliantei DA se alatura miscarea liberala. Asa cum m-am asteptat. Acum, asta nu este o coabitare cu parte din „pucisti”?
  4. Se vede din cer, exista doua axe pe dreapta:
  pdl (1) + PMP si Alianta DA+ PNL(1). Ce mai ramane se va pierde. MRU nu ar fi castigat nociodata partea de pdl pe care o „dirijeaza” TB, iar pnl-istii nu s-ar duce la PMP. Aceste doua axe sunt complementare si disjuncte. Mai mult, au nevoie una de alta. Dupa cristalizarea celor doua directii va fi nevoie de un alt lidear care sa uneasca cele doua directii.Lider care nu poate fi nici MRU nici TB
  5. eu cred ca transformarea in partid a MP este necesara. tocmai pentru a acoperi partea de electorat ramasa orfana.

  PS. asta este parerea mea.

 33. Salut copaceni!
  Much obliged Viq!
  Mark, am fost prea eliptica si din cauza asta prost inteleasa. Eu am aderat la MP din primele zile si sunt la curent cu manifestul si ideile, pe care le sustin 100 la 100. Fiind insa rupta de Romania as fi vrut sa aflu informatii de la insider, si anume care este atitudinea populatiei. Din presa aflu numai lucruri negative (avorton nascut mort) sau tacere totala.Rapiditatea infintariilor filialelor din tara -la citeva zile cite una- mi se pare pare iarasi colosal de eficient.Mi-ar place sa aud si despre „fructele” actiunilor, dar poate este prea devreme si mai imi trebuie rabdare. As vrea sa aflu ce masuri de „educatie” a poporului s-au luat, educatie civica, legala, etc.

 34. Eugeni,

  Cum ar fi cu Dl. Calin Georgescu sau cu Dl. Funeriu ca lider, carear pute unii fortele de dreapta.Tot ce au spus ei, le-am dat dreptate la fiecare cuvint.

 35. @anca-gabriela

  Funeriu, acest Monica Macovei a invatamantului, nu cred ca ar „prinde” la populatiune. 🙂 .

 36. Eugeni,
  NU SE TRANSFORMA .Fundatia ramane si nu partidul nou creat conduce Fundatia ,ci invers…Am sa aduc si aici SCRISOAREA Miscarii Populare catre membrii ei,ca sa nu se mai produca nici o confuzie. voita sau neintentionata..

 37. Dragi membri ai Fundatiei Miscarea Populara,

  Dupa cum stiti, noi, membrii fondatori, am anuntat sambata la Timisoara inceperea procesului de strangere a semnaturilor pentru infiintarea unui partid generat si monitorizat de Fundatie, Partidul Miscarea Populara. Acest demers va fi unul de durata si nu va afecta cu nimic procesul de organizare a Fundatiei la nivel national si in teritoriu, prin constituirea filialelor judetene ale Fundatiei.

  Fundatia va continua sa existe, ea fiind cea care va genera, va organiza si va controla Partidul si nu invers

  Impreuna cu dumneavoastra, cu membrii filialelor judetene, vom definitiva statutul si programul viitorului Partid si vom include in ele criteriile de selectie ale membrilor si mecanismele de control a activitatii viitorilor candidati si lideri ai Partidului.

  Iar liderii si candidatii Partidului la nivel national si judetean vor fi in majoritate oameni noi, propusi de filialele Fundatiei, de dumneavoastra. Pentru ca ne asteptam ca multi politicieni actuali (unii de proasta calitate) sa incerce sa intre in noul Partid, vom stabili o procedura de acceptare doar a celor care indeplinesc crietriile Fundatiei si care vor fi validati prin votul filialei judetene a Fundatiei din judetul in care isi au domiciliul.

  Dovada cea mai buna a atasamentului nostru fata de proiectul Fundatiei este decizia mea, ca si a celor mai multi dintre cei 9 membri fondatori, de a ramane la conducerea Fundatiei si de a nu candida pentru nici o functie in noul Partid.

  Am grabit inceperea demersului de strangere a semnaturilor pentru infiintarea Partidului din urmatoarele considerente:- Fundatia era parazitata mediatic de tot felul de zvonuri conform carora formatiunea politica pe care o va sustine va fi una din exterior, cu oameni de proasta calitate pe care nu ii va controla: Partidul Popular, grupul parmanentar Popular etc.

  Acum va fi clar ce partid vom sustine si va fi un partid nou, curat.


  Am constatat in filiale, in randul unei mari majoritati a membrilor, dorinta de a se infiinta un vehicul politic ce va promova proiectele Fundatiei.- Alegerile europarlamentare de anul viitor vor avea loc peste doar un an si daca nu vom avea candidati pe o lista de partid am avea nevoie de 200.000 de semnaturi pentru fiecare candidat independent sustinut de noi. Dupa cum stiti, am lansat deja 10 filiale judetene ale Fundatiei si vom continua acest proces cu 3-4 lansari pe saptamana in perioada urmatoare.

  Va asiguram, dragi membri ai Fundatiei, ca vom ajunge in fiecare judet si vom discuta direct cu dumneavoastra toate aceste problem ca si celelalte care tin de Fundatie si de proiectul nostru comun.

  Cu cele mai bune ganduri, Marian Preda,Presedintele Fundatiei Miscarea Populara

  Mark_Williams

 38. Eugeni,
  In ochii mei Funeriu are charisma.

 39. @mark salut
  Practic nu va fi asa
  Partidul fiul Fundatiei e cu 1 luna doar mai mic decat mamitica dumnelui care inca suge la suzeta. Fundatia nu a facut citeva ture singura sa o cunoasca lumea si deja e insarcinata cu partidul.
  Evident ca Partidul va conduce fundatia si nu invers. Partidul va fi bratul inarmat, tentatia conducerii, fondurile, baietii pusi pe crescut.
  Fundatia era un bun prilej de a colecta pe cei ce sufla si in iaurt. Acum nu mai este. Acum partidul va colecta doar pe noi …..basistii. M-am paruit la Blogary cu doamnele gospodine. pe subiectul asta….. dar a fost interesant

 40. @markwiliams

  Eu fac parte dintre cei care cred ca a spune: MP s-a transformat nu este o acuzatie ci o constatare, un fapt bun, si suna mult mai bine decat : „bratul politic” (inarmat?) al MP.

  TB se inscrie in MP dar nu in PMP. Crezi ca cineva va face diferenta MP sio PMP?. Daca era ICCD si PFC atunci poate.
  Scuze daca am contravenit directivelor PMP (MP?) dar nu eu am ales numele 🙂

 41. @ana-gabriela te asigur ca fiecare barbat are charisma dar limitata la un numar mic de doamne. As vrea sa aiba Funeriu charisma la masa alegatorilor…. Din pacate nu are.
  Un secret: si pentru mine Funeriu e plin de charisma
  Cind se uita la mine direct prin televizor si spune: Tot ce am promis am facut ! Tot ce promit voi face ! Atunci ma inmoi toata 🙂 Pe bune !

 42. TDS

  „Atunci ma inmoi toata…”
  Incantat de cunostina 😀

 43. Draga last, fiindca nu te-am vazut niciodata, iti apreciez deocamdata numai charme-ul in lupta incontinua pentru lucruri de bun-simt/dreptate, caracterul, cultura.
  Charisma iradiaza cind o vezi.

 44. Eugeni

  1. Clemy e fata subtire.
  Decat sa te dea pe tine afara cred ca mai degraba s-ar retrage ea daca se simte lovita excesiv 😉
  Aviz 🙄
  Dar mai au si altii matura 😀 😀 😀

  2. Discutia ai Lazaroiu-Pora e de un suprem penibil.
  Pora joaca excelent rolul mahalagioaicei perfecte.
  Ma intreb cum de-i iese atat de bine !!! 🙄
  O fi talent nativ sau o fi dobandit-o prin „educatie” ?? 😀 😀 😀

  3. In finalul discutiei cu Turcescu, Lazaroiu arunca pe piata si prognoza „meteo” a personului care va da semnalul de adunare a intregii drepte sub o singura umbrela.

  Discutia pe tema asta (fara balariile Porei) am ciugulit-o :

  e depozitata pe termen mai lung la scorbura, aici :
  http://copaculdinpadure.blogspot.co.uk/2013/05/sebastian-lazaroiu-la-b1tv217-mai-2013.html

 45. „…preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, susţine că Iniţiativa România Liberală se va alătura platformei Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr, precizând că nu a fost semnat un protocol încă, dar este o chestiune de zile….”

  Cand le spuneam puristilor sa aiba grija de pian ca altfel trag in pianist, se tranteau cu poponetu’ pe clape 🙄 🙄 🙄

  Cum o scalda acum ????

  Is mai buni ai lui Antonescu decat ai lui Basescu ???

 46. @viq – In fiecare din noi coexista o componenta feminina si una masculina
  @anca-gabriela multumesc 🙂 Personal de mult spun ca Funeriu poate fi un bun sef de partid – impreuna cu Voinescu – Il apreciez mult, E extrem de convingator. Totusi cind am vazut citi il injura m-am gindit ca poate doar pe mine ma convinge

 47. Eu nu mă voi duce să votez Constituția. Nu mă lămurește nimeni să o fac dar cu prostimea ce facem ? Că este majoritară , nu de alta. 😦

 48. TDS

  Corect.
  Numa ai grija cand esti una si cand cealalta 😉

  De un par examplu, cand parchezi trotineta :

  „…….greatest gender disparities emerged when drivers were asked to park. When tasked with every learner’s nightmare, reverse parking, there were twice as many faults committed by females as by males.

  While the latter committed 1,652 errors by failing to control their car during the manoeuvre, the figure rose sharply to 3,367 among women…” 😀 😀

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2331530/Driving-tests-Its-official–women-CANT-park-car–men-better-reversing.html

 49. @tds,
  vin si eu in goana, sa reiterez ca si pentru mine Funeriu este omul viitorului – inzestrat cu charisma. Deci nu numai pentru tine! si anca gabriela
  🙂
  sintem deja tri (3)

 50. @skorpy,

  …four (4)!
  I’m just here 😀

 51. Skorpion,

  Suntem 5..)))))))))))sigur il introduc si pe viq

 52. deci am avut dreptate (ma refer la Funeriu)

  Acum despre excluderile din…..PDL (Baconschi, Funeriu, Paleologu si Cristian Preda) – iata pozitia lui Papahagi

  Adrian Papahagi: „Nu am reacționat la declarațiile ultimelor zile, dar dacă sunt excluși din PDL tocmai oamenii care credibilizează partidul în ochii electoratului de dreapta, nu voi aștepta nici 5 minute să-mi dau demisia în semn de solidaritate.
  Mă întreb ce om normal la cap ar putea sta pe gânduri când vine vorba să aleagă între Alin Popoviciu și Cristian Preda + Teodor Baconschi + Toader Paleologu + Daniel P. Funeriu.
  Am aderat la PDL pentru a fi coleg cu acești oameni, nu cu Popoviciu, și voi părăsi partidul alături de ei dacă se ajunge până acolo.”

  vor merge spre PMP?
  intrebare pur retorica oare?
  :-).

 53. Eugeni,
  Vor fi doua elemente care se vor completa una cu alta,fiecare cu rostul sau definit.
  Cred ca cel mai nociv lucru pentru sustinerea unui partid,pentru bunul sau nume este elaborarea unor scenarii aiuritoare,bazate pe „muschii mei” si „ce au zis si altii”…
  Eu merg pe mana lor.
  Fara sa ii impiedic sau sa ii arunc intr-un viitor care NU LE APARTINE ,ci doar mie,si altora ca mine…

  fara sa ii critic pentru frunzele cazute si imposibil de a fi repuse la locul lor…
  Imi dau seama de gradul ridicat al intelectului membrilor fondatori ai Miscarii populare…de eminenta cenusie numita Traian Basescu…
  Realizez ca este firul meu ,singurul de care ma pot agata ca sa imi trec anii fara sa imi fie rusine..
  Cine se aseamana se aduna.

 54. Scuze, am fost sa ma uit la el sa vad cata e carisma si cat Funeriu si… ce vad ??! :

  „Imi voi scrie frumos demisia. Nu vreau sa-i pun in situatie delicata pe colegii mei, sa-i pun in aceasta situatie delicata de loialitate”

  Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu a anuntat ca marti seara isi da demisia din PDL, dupa ce…. Alin Popoviciu, afirmase in aceeasi zi ca va propune excluderea..

  Cand zic io ca sandramaua-si ia viteza 😀 😀 😀
  Azi a fost zi plina !!

 55. Anca Gabriela
  Ma bucur sa aud ca te-ai alaturat Miscarii Populare…
  Grabeste-te ..incet…cu deplina incredere…

 56. Funeriu… urmeaza la B1

 57. Na, ca atita il laudarati pe Funeriu incit isi dadu demisia di PDL 😉
  Are un vot in plus de la mine pentru asta.

 58. cronica zilei cu titluri

  S-ar putea ca asta sa fie „bulgarele” de zapada.
  Daca Monica Macovei ia si ea atitudine situatia se complica foarte tare in pdl. Cum ar arata un PMP cu MM, Papahagi, Sever V. si ceilalti, la care sa se adauge Aurescu, Predoiu etc.? Aici trebuie sa recunosc ca singurul care ii poate face sa lucreze impreuna este TB.

  Asteptam „justitiarii” sa isi spuna cuvantul
  De astazi avem PFC cu pnl-isti atasati, penelisti care au sustinut din toata inima „puciul parlamentar” si l-au sustinut pe tariceanu in toate deciziile lor si care l-au suspendat pe TB cu voiosie, care au tratat cu persiflare condamnarea comunismului pnl-ist, pnl-isti care nu au avut nimic de protestat cand pivnicereasa a fost pusa la minister. Sau oarecumva astia sunt pnl-isti „buni” fara de prihana?

  PS. Anca-G. Si pentru mine Funeriu este carismatic, dar nu ma inmoi toata 🙂 .

 59. In concluzie azi a fost o zi plina.
  Una care ne-a adus lumina si care ne-a dezlegat multe nebuloase.
  Crde,in sinea mea,ca acest COPAC ,in aceasta zi si-a mai implantat o radacinuta..)))))))
  Sa fie intr-un ceas bun,pentru Romania!

  Thx,Viq!

 60. Concluzia concluziei zilei de astazi,

  Imi pare nespus de rau ca desi atat MRU cat si Lazaroiu au declarat ca unirea dreptei este prioritara si ca trebuie plecat de la lucruri cu care sunt toti de acord, iata ca apar curente de opinie in care o cale este ADEVARATA CALE cealalta fiind pierzania (este drept si aia este o cale 🙂 ). Am exemple pentru amandoua abordarile. Mai rar o asa orbire si fanatism, vad admiratie fata de comportamente tipic A3, invective cu conditional optativ in fata. (Nu te-am injurat bre ,da’ DACA ma suparai…..), vad orice, ca ploua sau ninge, legat de TB, este deprimant.

  Repet, calea este de unire, fara discutie. Pana acum MRU conduce la prezidentiabili. Este posibil ca ceilalti sa conduca la Prim ministeriabili.

 61. Buna dimineata,

  Spune TDS :

  Totusi cind am vazut citi il injura m-am gindit ca poate doar pe mine ma convinge

  TDS-ule si Corneliu Coposu era injurat de multi la inceput si n-avea pic de carisma (inclusv eu m-am impiedicat vreo doua zile de chestia cu carisma) iar atunci nu erau mijloacele de comunicare virtuala care sunt azi. Asa se poate intampla si cu Funeriu. P’acilea erati deja 4 vrajiti iata ca ne si facuram 5 🙂

 62. Viq,

  Ca mare dreptate ai cu Pora, desi culmea, red ca este cel mai putin patat personaj din media romaneasca asa zis de dreapta. De ce cred ca n-au patat-o cu arginti ? D’aia. Pentru ca nu era nevoie. Pentru AP nu joaca excelent rolul mahalagioaicei perfecte Ea chiar este mahalagioaica perfecta. De aceea o si aduc mereu.
  N-ai sa vezi adus pana la intoxicare vreun Dan Badea ori vreo Tia Serbanescu , ori vreo Ondine Ghergut. Ce pleasca pe capul lor felul de a fi al Andreei Pora. Uite asa mai economisira niste arginti nemernicii astia. Ca la ailaltii asa zis de dreapta facura oarece resipa. Las ca si aveau de unde iar risipa era cam oarece. „Jurnalistii-dreptatii” s-au vandut ieftin la cat banet au strans nemernicii.

 63. Neata! 🙂

  @ 7,46

  si cu mine 6 🙂

 64. Fini,

  🙂 🙂 🙂 🙂

 65. Buna dimineata tuturor. Postare noua!

 66. Si pentru ca amintiram de „puristi” si pentru ca amintiram de Corneliu Coposu,
  am preluat o fraza de la un postator al articolul din „22” al amintintei AP

  .. inchei raspunzand intrebarilor dvs.privitoare la selectia politicienilor cu ceea ce i-a spus Iuliu Maniu lui Corneliu Coposu:„Cornele draga ,din pacate noi nu lucram cu ingeri ,ci cu oameni” !

 67. Multumesc Clemy !

 68. – In anii ’90 au furat cu urna mobila, in numele decedatilor si a absentilor.- In anii 2000 au furat prin turismul electoral si votand in numele celor plecati in occident.- Dupa 2010 au nevoie de o noua metoda mai dicil de contracarat si de controlat. Votul prin corespondenta este prima solutie, si apoi votul electronic.Ar putea fi acceptat votul prin corespondenta daca se accepta urmatoarele elemente:- informatizarea totala a prezentei la vot pentru a elimina votul multiplu- informatizarea rezultatelor votului prin corespondenta, respectiv preluarea fiecarui vot in evidenta si cu cine a votat, respectand anonimitatea votului si afisarea lui pe un site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s