Diversioniștii din presă și averile lor

Anormalitatea, minciuna mediatică, inducerea în eroare, dezinformarea și manipularea  sunt evenimente ce produc efecte, uneori majore asupra societății, țării și poporului de români.

Din 1989 și pînă în zilele noastre România este captivă într-o strînsoare fără precedent dată de activități mediatice prefabricate pentru a modela realitatea în  favoarea unui grup restrîns de interese, a unui segment minoritar format din cei care au controlat Puterea prin ițe nevăzute, strîns legați între ei, în timpul regimului ceaușist (nomenclatură, securitate) și  care și-a creat rețele de presă și sisteme de televiziune cu scopul vădit de a-și promova acțiunile, deseori ilicite, aducătoare de venituri murdare și ilegale, de tip mafiot,  sistem ce are la bază corupția extinsă, uneori externalizată, interpartinică, jaful instituționalizat..

O liotă de jurnaliști, analiști, postaci, vuvuzele și tonomate a luat ființă după 1989 sub atenta îndrumare a unor vechi securiști implantați în puncte cheie ale economiei și ale unor centre de comandă instituțional-administrativă, școliți în practici subterane murdare, sub acoperire.


CREZUL   JURNALISTULUI

Cred în profesia de jurnalist

Cred că ziarul făcut pentru masele largi de oameni este un act de încredere publică; cred că toți cei care au legătură cu el sunt, în cel mai înalt grad al responsabilității lor, garanți ai încrederii publice, că acceptarea unui serviciu mai mic decât serviciul public este o trădare a acestei încrederi.

Cred că o gândire limpede și o formulare clară, acuratețea și onestitatea sunt fundamentale pentru jurnalismul de calitate.

Cred că un ziarist ar trebui să scrie numai despre ce știe, în adâncul inimii sale că este adevărat.

Cred că cenzurarea știrilor, pentru orice alt motiv cu excepția bunăstării societății, este de neiertat.

Cred că nimeni nu ar trebui să scrie ca ziarist ceea ce nu ar spune ca om. Că trebuie să eviți să mituiești pe cineva tot atât de mult cât să te lași mituit de alții; că nu poți să scapi de răspunderea individuală sub motiv că ai primit instrucțiuni sau dividende de la alții.

Cred că publicitatea, știrile și editorialele ar trebui să servească, în aceeași măsură, interesele cititorilor; că aceeași cantitate de adevăr util și de imparțialitate ar trebui să se regăsească în toate; că testul suprem pentru jurnalismul de calitate este gradul în care servești publicul.

Cred că jurnalismul care reușește cel mai bine – și cel mai bun merită succesul – se teme de Dumnezeu și respectă omul; este în totalitate independent, neclintit în fața opiniilor îndârjite sau în fața lăcomiei de putere, constructiv, tolerant, dar niciodată nepăsător, ponderat, răbdător, întotdeauna respectuos față de cititori, dar în același timp curajos. Nedreptatea îl revoltă, favoritismele și zgomotul mulțimilor nu îl influențează; el caută să dea fiecăruia o șansă, o șansă egală atâta timp cât legile, traiul decent și recunoașterea solidarității umane îl ajută; este profund patriot, promovând în mod sincer înțelegerea internațională și consolidând frăția între state; este un jurnalism al umanismului lumii de azi și pentru lumea de azi.

Walter Williams, Decanul Școlii de Jurnalistică, Universitatea din Missouri (1908-1935)

Cîți jurnaliști corespund acestui crez ???

C.T. POPESCU

Popescu Cristian, născut la 1 octombrie 1956, în Bucureşti, fiul lui Tudor şi Victoria, inginer, divorţat (pentru a patra oară), domiciliat în str. Feroviarilor nr. 52, Bucureşti.

Când a venit la „Adevărul”, în ianuarie 1990, mult timp după ce zgâlţâiala din decembrie se terminase, Popescu Cristian a dormit nopţi la rând pe câteva mese de la secţia „scrisori”, aflată la mezanin. La vreo săptămână, binefăcătorul său (pe care avea să-l trădeze în scurt timp), Darie Novăceanu, director al ziarului „Adevărul”, a făcut uz de influenţa lui la Petre Roman şi la primarul abia numit al Bucureştiului, spre a-i da lui Popescu un apartament în cartierul „Aviaţiei”.

Liniştit dinspre partea casei, Popescu şi-a luat un pseudonim, Cristian Tudor Popescu (CTP), şi a început să scrie la comanda lui Darie, în funcţie de interesele FSN-ului şi ale lui Petre Roman. Dar de ce nu avea casă? Simplu. Fiindcă fusese dat afară şi din locuinţă şi de la serviciu de către foştii săi colegi la Revoluţie din cauza comportamentului abuziv pe care şi-l permitea în calitate de „nepot” al lui Iulian Vlad, şeful Securităţii ceauşiste. Iar pseudonimul şi l-a luat spre a nu fi recunoscut de ei.

Popescu Cristian, pe numele său real, a lucrat la Întreprinderea de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica”, unitate controlată strict de Securitate, personal de Iulian Vlad, cu sediul în str. Caransebeş nr. 1 (aproape de Piaţa Chibrit) şi cu punctul de lucru unde era angajat Popescu în str. Coralilor nr. 4 (în Dămăroaia). Revoluţia l-a prins lucrând în directa subordonare a lui Adrian Vlad – fiul lui Iulian Vlad – care era directorul Centrului de Calcul Seismic de la „Geofizica”. De altfel, o vreme, CTP l-a angajat şi pe Adrian Vlad la „Adevărul”.

Darie Novăceanu şi-a făcut din Popescu omul bun la toate, punându-l să semneze toate mizeriile pe care el, în calitate de director, nu şi le permitea (în favoarea mineriadelor, împotriva lui Coposu etc.). Pe de altă parte, Novăceanu a încercat să-şi treacă „Adevărul” pe numele lui printr-o privatizare frauduloasă, luându-l tovarăş la parte pe, aţi ghicit, C.T. Popescu. Numai că redacţia a prins de veste şi l-a dat afară pe Darie Novăceanu. Popescu a rămas, şi încă pe funcţie, pentru că avea în această mârşăvie nedusă la capăt un mare merit: el l-a trădat pe Darie Novăceanu, în timpul şedinţei de „demascare” fulminantă.
CTP a rămas liniştit în redacţie ca redactor-şef adjunct, cu un salariu bunicel, dar nu prea mare până în ianuarie 1996. Atunci, după demisia altui adjunct, Dumitru Tinu s-a autonumit director, iar pe CTP l-a făcut redactor-şef, primul său sfetnic. Din acel moment, cei doi au început marile lor afaceri necinstite, avându-l ca mentor şi susţinător pe Fahti Taher. Arabul i-a ajutat pe cei doi să-şi facă vile la Breaza, iar pe Tinu să-şi construiască mai multe vile şi în Bucureşti. C.T. Popescu şi-a făcut şi un credit preferenţial la BCR, ilegal, pe care în scurt timp a fost nevoit să-l returneze înainte de termen, fiindcă povestea răsuflase în presă. Tot atunci şi-a vândut şi vila de la Breaza. Tunul vieţii, Popescu l-a dat tot pe mâna lui Taher, în decembrie 2002, când arabul i-a dat bani lui Tinu, 1,5 milioane de dolari (prin intermediul lui Hrebenciuc), ca să cumpere acţiunile ziarului „Adevărul” de la ceilalţi colegi ai lui şi să le strângă într-o singură mână – pe moment a lui Tinu. Toţi redactorii şi foştii redactori ai lui Tinu au fost păcăliţi cu câte un dolar, doi pe acţiune (în total 720.000 de acţiuni), dar lui CTP, Tinu i-a dat 625.000 de dolari! De ce? Fiindcă CTP a fost cel care i-a îndemnat pe ceilalţi să vândă, nespunând însă ce sumă fabuloasă a luat el!

La scurt timp, în ianuarie 2003, Dumitru Tinu a murit în împrejurările deja cunoscute. C.T. Popescu a influenţat ancheta cât a putut, spre a se ajunge la concluzia unui accident. Şi tot el, se spune, a avut acces la seiful în care Tinu îşi ţinea dolarii necheltuiţi pe acţiuni, de la Taher. Imediat a preluat funcţiile lui Tinu de preşedinte CRP şi de director la „Adevărul”, fixându-şi un salariu de 10.000 de euro. Împreună cu Anna Maria Tinu l-a scos de la moştenire pe fiul natural al celui ce-l făcuse „om”, Andrei Iucinu-Tinu. Între timp, s-a pus pe făcut alţi bani, înşelând Fiscul şi pe proprii colegi, prin organizarea unor simpozioane cu diverse ministere de către „Adevărul” şi firmele lui căpuşă Tipo-Media şi Media Soft, care încasau toţi banii. Firmele aveau doar câte o cameră în spaţiul ziarului „Adevărul” la Casa Presei şi câţiva salariaţi, dar profitul lor era mai mare ca al ziarului. Popescu nu lua banii direct, ci prin câţiva interpuşi, în special pe numele amantei sale, Serinela Spătărelu, care încasa sute de mii de euro pe an, numai prin această învârteală. În plus, gaşca lui CTP iniţia mari tunuri de presă şi punea la cale şantaje de sute de mii de euro, aşa cum susţine bunăoară omul de afaceri Ioan Niculae (Tutunul Românesc).
În anul 2004, Anna Maria Tinu nu a mai suportat aceste hoţii şi l-a scos din funcţia de preşedinte al C.A. al ziarului „Adevărul”, astfel că Popescu, împreună cu ciracii săi, a înfiinţat ziarul „Gândul”, încercând să distrugă „Adevărul” – fără scupule, călcând pe cadavre – aşa cum procedase şi în cazul lui Darie Novăceanu sau în cazul fiului natural al lui Dumitru Tinu. La înfiinţarea noului cotidian, el a acoperit 35 la sută din capital, susţinând că banii îi are din acţiunile vândute lui Dumitru Tinu la „Adevărul” (suma de 650.000 de dolari, cum a declarat amanta oficială a lui Tinu, Emilia Iucinu). Între timp, C.T. Popescu îşi cumpărase şi vila din Domenii, din strada Feroviarilor, ceea ce ar face interesantă o declaraţie de avere din partea lui.

După un an de zile, „Gândul” lui Popescu a dat semne de faliment (20.000 de exemplare, nici jumătate vândute) şi, în disperare de cauză, l-a vândut lui Sârbu, mai exact firmei americano-evreieşti care deţine grupul „Pro”. Apoi, principalul lui asociat, Mircea Dinescu, s-a retras din afacere, scriind un pamflet despre arghirofilia lui C.T. Popescu. Mulţi bani, gurul Popescu a luat de la Patriciu, căruia i-a făcut mari servicii blocând anchetele împotriva lui, ca şi de la S. O. Vântu, apărând frecvent la posturile acestuia. Cu un prilej când Popescu s-a dezis de Vântu, acesta a comentat sec: „mare om, mare caracter”. Într-adevăr!

Şeful gazetarilor din România, cel ce a rămas preşedintele CRP, după ce s-a răzgândit, urmând modele mai celebre, are o avere de invidiat, în ciuda sărăciei ostentative pe care o afişează. Acum este în topul gazetarilor pricopsiţi, cot la cot cu alte „caractere” de „calibrul” lui. Rămâne de văzut cu ce se va alege. Şi nu doar în privinţa averii.

Nightmare

Surse: Centru Român pentru Jurnalism de Investigatieziare.com, Bursa, amosnews

143 responses to “Diversioniștii din presă și averile lor

 1. CTP,

  are asa un caracter mizerabil si dumnezeu il slutzeste pe zi ce trece,

  astfe de zgurä ar trebuii sä fie scos din presä, desigur sunt multzi

  ca el

 2. Buna dimineata!!!!

  Fil

  Îți multumesc pentru publicare .

  Theo

  Cel mai rău lucru este ca e mare formator de opinie ,analist priceput la toate si model de urmat pentru tinerii jurnaliști …..intram într-un cer vicios din care nu mai iesim veac,cu astfel de exemple .

 3. cei ce iubesc jurnalismul si vor sä-l facä bine si corect,
  ar trebui sä se revolte si sä escludä astfel de guzgani urat mirositori
  din presa Romanä.

 4. am citit aduíneauri undeva, zgura asta CTP, lua indirect partea
  tortzionarilor, acest zombi CTP- ESTE TOT UN SECURIST NERUSINAT:

 5. CEVA VROIAM SÄ VÄ SPUN DEMULT,

  eu merg aproape zilnic, chiar postez la dna. Macovei,
  (asa cum pot eu.)

  dintre voi am väzut rar pe cineva, dar vä declaratzi mari sustzinätori
  ai doamnei. nu credetzi cä ar fii mai motivatä, dacä ar fii sustzinutä
  si pe Blog ???

 6. IN SCHIM, AM VÄZUT F: DES MERCENARII DIVERSIONISTI; CE SE INTREC IN A ARUNCA LÄTURI LA DNA MACOVEI pe blog.

  fiecare om are nevoie de sustzinere, ganditzi-vä.

 7. Au făcut din presa un mod de santaj si de făcut averi ,iar mulți au firme care au contracte barosane cu statul pe baza santajului,legati de foști securisti si arabi mafioti .

  Mulți din presa sunt legati de mafia araba si politicieni .

  Cine mai scrie liber in ziua de azi,mânat de principiile jurnalismului postat mai sus ???!

 8. CEL MAI ADANC IN MIZERIA MAFIOTÄ SI RELATZII CU INTERLOPI SI ARABI; ESTE HREBENCIUC.
  curios , cä este ocolit acest monstru comunist.

 9. @Night
  Ne ai facut o cu postarea asta.
  Ne dai de lucru zile bune pentru a epuiza toate injuraturile.

  Cred ca lucratorii de presa (jurnalisti sunt altii) sunt partea cea mai vizibila , definitorie, pentru mizeria morala pe care o traim.Si nu de 20 de ani ci de aproape 100.
  Au fost in presa romaneasca si jurnalisti.
  Se pare insa ca specia a disparut sau s a transformat in smenarii de presa.
  Fenomenul seamana cu ceea ce s a intimplat cu bucataria romaneasca.
  De la minunile descrise in literatura antebelica la saorma cu de toate consumata astazi.Virfurile stiu sa faca si sarmale.In general reteta primitiva de calitate indoielnica.
  Daca nu stiti ce inseamna o sarma buna va sfatuiesc sa incercati sarmale din piept de gisca invelite in foi de stevie.
  Daca reusiti mai discutam.
  Daca nu raminem la Robert Turcescu.

 10. http://www.evz.ro/detalii/stiri/victor-ponta-concediu-strict-secret-1050779.html

  Față de cine păstrează debilii ăștia secretul? De cine se ascund?

 11. Tucu

  N-avea nici un rost sa mai vorbesc si de patriotism …..a ajuns ceva desuet

 12. Night,

  Interesant si important subiect!
  Asa cum ai inceput, pare a fi vorba despre un serial, pt ca material exista din abundenta (din pacate!).

  „Crezul Jurnalistului” pare dintr-o alta lume, rod al fictiunii unui incurabil visator…Poate ca mi se pare asa pt ca in timpul scurs de cand a fost scris, lumea intreaga in general si presa, in special, au cunoscut transformari uneori uluitoare. De altfel, Codul a fost scris prin 1906…Multe s-au intamplat, multe s-au schimbat de atunci…In bine, dar si in rau. Iar despre presa, daca e sa ne gandim la cat este de „atinsa” de interese politico-financiare, la cat din ea a fost de acaparata de propaganda de Stanga (FAPT!), putem spune ca a evoluat exact in sensul contrar principiilor enuntate de Walter Williams.
  Lasandu-i insa pe altii si vorbind despre presa autohtona, lucrurile stau inca si mai rau. Greu sa gasesti „o voce” competenta si decenta in corul „de zgomote” format din vuvuzele, tonomate, parerologi, sau bagatori-in-seama…Si acolo unde ai avea sansa unei opinii corecte, intervine, nu chiar intotdeauna dar adesea, orgoliul (sau vanitatea), plinatatea de sine, care „polueaza” stirea, de exemplu, cu opinia personala (musai de exprimat si musai, cea corecta)…
  Despre CTP nu-mi vine sa comentez. Chiar nestiind dedesubturile „obiceiurilor”, „afacerilor” personale, sau la care a fost/este partas, cunoscandu-l doar prin intermediul opiniilor exprimate in presa scrisa si/sau vizuala, ba chiar in extremis, ignorand continutul „discursului” sau public si urmarindu-i exclusiv tonalitatea, intonatia si mimica, imi iau libertatea de a-l baga in…(nu, nu voi da frau liber celei mai concise si consacrate „sintagme”) categoria celor mai nocivi reprezentanti ai presei romanesti post-decembriste. Nu cred ca posibile dezechilibre de personalitate la care ma duc cu gandul imaginea si retorica acestui personaj, ar putea fi invocate drept circumstante atenuante… 👿

 13. Ponta; NU FACE NUMAI CONCEDIU; ARE NISTE INTANLIRI SECRETE
  acolo se ascund milioane si proiecte de manipuläri pt. alegeri.
  curios, totzi ii injrä pe americani, dar se duc acolo ca mafiotzii.

 14. imi place si jurnalistii, BOT si ORCAN; mai sunt catziva, dar putzini,
  Bädin cand era la turnätor, scuipa multe mizerii.

 15. Am găsit si codul deontologic al jurnalistului din RO ,scris de jurnaliști …ar fi fost prea lung articolul daca îl includeam in postare ….e cam tot ce zice si Williams cu multe adaugiri specifice….

 16. si CÄCÄRÄU, cel care a injurat mizerabil occidentul, a fost in state,
  s-a intanlit cu diversi, iar in italia s-a intanlit cu afaceristi MAFIOTZI???

 17. ADICÄ INVERS DECAT FAC SLUGILE DELA ANTENE…………………

 18. Mie îmi place mult si de Prisecariu

 19. codul nu ajutä escrocilor, santajistilor si turnätorilor.
  ei au codul lor, ca si CIUMA ROSIE: -USL

 20. PRISECARIU; este un bun jurnalist, inteligent si spontan,
  mai este o pläcere sä-l vezi, desi e direct,dar are o delicatetze.

 21. Desi nu are impactul celor ce semneaza editoriale, opinii, analize in presa, trebuie sa spun un cuvant despre reporterul „de teren”. Este categoria care in ultima vreme a ajuns sa ma exaspereze. E adevarat ca e o munca grea, solicitanta (inclusiv fizic, cu stat ore in sir in picioare, fie pe ploaie, viscol sau canicula si cu alergatul dupa „personajele” carora le au a pune intrebari). Dar intrebarile si/sau comentariile de la „fata locului” sunt asa de „neinspirate” de multe ori, atat de lipsite de profesionalism, ca sa nu mai vorbesc de frecventele si inadmisibilele greseli gramaticale si exprimare, ca-ti vine sa dai cu papucul dupa ei…
  Si as mai adauga niste cuvinte pt moderatorii de emisiuni, mai ales despre cum nu-si fac treaba: astia nu prea modereaza nimic. Fie ii lasa pe invitati (indiferent ca sunt 2, 3, 4 etc.) sa vorbeasca toti odata, fie nu-i lasa sa-si termine propozitia si-si dau ei cu parerea, fie ii lasa sa toarne minciuni si prostii evidente, fara a interveni si a-i „trage de maneca”…
  PS
  Evident, nu ma refer la A3, Realitatea sau tv-ul lui Ghita. Astea intra deja in alta categorie.

 22. Pentru mine a devenit din ce in ce mai dificil sa incadrez intentia jurnalistului.
  La prima vedere as fi tentat sa cred ca este dezinformare.Mai ascult un pic si realizez ca de fapt este crertinism.Dintr o stire, 90% dintre actualii ziaristi, retin si expun partea neesentiala , o deformeaza in cautare de senzational si rezulta un comentariu tip Radio Erevan.
  Neavind nici un fel de reper estetic stlistic sau moral totul este evaluat in bani.
  Personajul celebru Tanta s a casatorit.Ea nu are o rochie de mireasa frumoasa -ci o rochie de mireasa creata de o celebra firma de cartier care a costat….mii de euro.
  Invitatii la nunta respectiva nu au mincat o mincare buna ci un meniu ( eu nu ma mincat nici o data un meniu si nici nu vreau sa incerc) de 5 stele Michelin ( saracii occidentali nu au parte decit de 3) care a costat …mii de euro.
  Gherghina , proaspata somera absolventa de Spiru Haret s-a distrat la discoteca.Din spusele ziaristilor eu inteleg ca distractia a constat din „”spargerea”” a 500 de eur.

  In capul ziaristilor platiti , multi dintre ei , cu salarii de 1000 de lei pe luna s a produs o mutatie inspimintatoare.Evaluarea in Eur tine loc de adjectiv.
  Stau si ma intreb cum ar arata o declaratie de dragoste facuta de tinarul nostru jurnalist.
  „”Iubito te iubesc de 4325 de euro””

 23. Sa nu i subestimati pe ziaristii no name.
  Ei incep sa toarne in capul cretinilor pamintul in care vor rodi cretinitatile formatorilor de opinie.
  Ei prepara focul si ceaunul in care marii formatori de opinie vor prepara ciorba zinica numita talk show.
  Un fel de saorma cu de toate dar sub forma lichida sau pastoasa astfel incit sa poata fi savurata se de protezele pensionarilor mari amatori de balmajeli televizate.

 24. CTP ,SRS ,Chireac ,Ciuvica,Ciutacu ,Badea etc …sunt prea mulți ca sa -i enumar sunt modele pentru mulți ……toti aspiră la felul cum si-au făcut averile si vor sa fie precum sunt panaramile astea

  Apoi mulți au diplome in jurnalism de la Spiru Haret….daca ați citit ieri ce averi au unii rectori si decani de facultati in ziarul EVZ ,nici nu e de mirare ….la nivelul Românie activează clanuri si retele de tip mafiot institutionalizate….doar in povesti nemuritoare mai intalnesti asemenea averi si „modul cinstit” in care au fost ele facute

 25. Preşedintele Băsescu face o declaraţie de presă la ora 14.15 (Mediafax)

 26. „Vreme trece, vreme vine,
  ……………………………………”
  Citind tema propusa de Night mi-am reamintit de jurnalismul din perioada interbelica care folosea aceleasi aproape metode dar purta alte masti . Iata ce putem citi in gazetele unor vremi apuse:

  „În articole precum „Bătaie de joc de banul nostru”, miniştrii erau certaţi pentru că-şi luaseră pălării de la Londra. În alt loc citim că „Şedinţa începând la o oră nepotrivită, după-masă, doi senatori s-au absentat, preferând ca astăzi să doarmă acasă”. Presa interbelică demonstrează cu documente că, în 1933, primarul Protopopescu atribuie pavarea unei străzi din Bucureşti, fără licitaţie, unor apropiaţi, familia Rudenberg, fără ca până atunci firma familiei respective să mai fi făcut o asemenea lucrare în capitală. „

 27. Pamfil Şeicaru se specializase în campanii dure împotriva unor puternice societăţi industriale, bancare, comerciale, care, pentru a potoli furia jurnaliştilor, plăteau sume importante de bani. Se pare că aşa a reuşit „Curentul” să-şi construiască într-un timp scurt un sediu impunător şi să achiziţioneze o tipografie modernă. „Invidioşii” au lansat atunci vorba „Şantajul şi etajul”. Între anii 1932 – 1938, Pamfil Şeicaru a fost deputat în Parlamentul României, timp de două legislaturi.

 28. Şantajul, procesul şi duelul

  Poetul Sandu Tudor (director al ziarului „Credinţa”) şi prozatorul Zaharia Stancu au fost implicaţi într-un proces, dar şi într-un şantaj, primul fiind cel care a pierdut şi care s-a ales cu două săptămâni petrecute la închisoarea Văcăreşti.
  Sentinţele se prescriau din doi în doi ani, iar calomnia se pedepsea doar formal, aşa că, pentru a-şi face dreptate, unii apelau la metode ceva mai vechi: duelul. Petru Comarnescu l-a provocat la duel pe Zaharia Stancu, ajungând până la trimiterea de martori. Duelul nu a avut loc, Comarnescu obţinând ceea ce dorea. Mircea Vulcănescu, un om de peste 130 de kilograme, neavând încredere în justiţie, dă o fugă până la redacţia ziarului „Credinţa” şi îi trage o bătaie lui Sandu Tudor, care insinuase că Asociaţia culturală „Criterion” ar include şi aşa-numiţi „cavaleri de curlanda” (homosexuali).
  Şi Lucian Blaga este provocat la duel de Dan Botta care îl acuză de plagiat. Duelul nu s-a consumat.

 29. Filiera Securității Ilie Ceaușescu – Ioan Talpeș – funcționează și azi

  Mijlocul anilor 80 din secolul trecut. În România aterizează tam-nisam DOI cetățeni americani. Deveniți “celebri” astăzi în România: Larry Watts și Kurt Treptow. Era prima dezertare importantă din Lumea Liberă spre lagărul comunist. Și nu oriunde, ci în cea mai dură dictatură comunistă.

  Momentul ar fi putut rămâne un mister dacă nu am fi avut imediat răspunsul: cei doi americani, așa-ziși istorici, sunt racolați în gruparea condusă de generalul Ilie Ceaușescu, care era secondat la aceea vreme de un personaj care mai apoi a făcut “istorie”: Ioan Talpeș, ajuns și el general pe vremea când conducea Serviciul de Informații Externe (SIE), asta după ce fratele tovarășului Ilie C. a fost condamnat și executat la Târgoviște.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/filiera-securitatii-ilie-ceausescu-ioan-talpes-functioneaza-si-azi-1050843.html

  Prea mare preț n-as pune pe dezvaluirile lui Badin ,ca si asta e ceva acoperit ,dar ieri fostul șef CIA ,a spus clar ca Wats minte cu nerusinare.,iar filiera cu Talpes cred ca exista dar,este alta.

 30. Fini

  Frumoase postari …..practica cu santajul s-a perpetuat si perfectat …..daca înainte își făceau sedii si tipografi de ziare,acum își fac propriile averi.

 31. CRP: carpe. Nici macar nu se ascund…

 32. Salut
  astept la 2.15 sa vedem ce maciuci le mai trage ex-piratul
  Am inteles ca au aparut poze agreabile cu andropauzatul in bustul gol la mare. Eu nu le-am vazut pentru ca 1) mie la pirat imi place creierul nu bicepsii si pe de alta parte mie imi plac femeile si sunt prea in varsta pentru o reorientare 🙂
  Ma gandeam ca aia care i-au zis andropauzat, ar trebuie sa posteze si niste poze cu ei insisi in chiloti de baie , asa la comparatie 🙂 🙂

 33. Night,
  @ 13,19

  „…..daca înainte își făceau sedii si tipografi de ziare,acum își fac propriile averi.” Si eu am gandit tot asa.
  Mi-am zis ca nu strica un pic de istorie a jurnalismului care sa ne aduca la concluzia ca „Toate-s vechi si noua toate”.

 34. @last: bustul gol la mare e o invitatie la lupta. Dreapta. Sau o replica. Tranta contra ju jitsu.

 35. 😆 culmea ipocriziei, zau asa !
  Uitati-va la tembelizor: ultima lectie de la DIVERSIONISTUL sef LIVE!!!
  La acest punct ar trebui sa se sesizeze Smurdul lui Arafat, sa alerge grabnic la trei coceni, … ar fi de mare ajutor pentru tara asta de gaura-casca neajutorati in toate cele !!!

 36. N-are ambitie asta care pana una alta a castigat licitatia daca nu-l da in judecata pe Fanfaronul sef pentru cele spuse la TV daca nu izbuteste sa aiba CFR Marfa … pagubele trebui sa le plateasca el personal daca nu stie care sunt datoriile unui Presedinte fie el si dus cu pluta 😆

 37. @viviana

  Te-as intreba care este ipocrizia si care este culmea ei.
  Dar eu personal, n-am rabdare cu postaci de teapa ta si stiu ca nu aveti obiceiul de a va argumenta „afirmatiile” (pt ca NU aveti argumente).
  Pe d-ul Calafat nu-l mai invoca, e clar ca intentia ta e manipularea ordinara si ai nevoie ca de aer de delatiuni si jigniri.

  Propunere:
  @viviana out!
  Dovedeste ca este de rea credinta (foarte probabil o…postaca)
  Comentarii la ce spune se pot face si fara sa mai „auzim” si alte tampenii.

 38. „Coabitarea inseamna respectarea legii. N-am sa acopar nici rateuri, nici hotii de dragul coabitarii” – Traian Basescu
  Intrebare ziarist: „Victor ponta fuge de raspundere?” Raspuns Tiran: „Da!”

  TB: „CFR Marfa e garat la Palatul Victoria, nu se plimba intre palate”

 39. De acord cu Mih.

  viviana
  mai ai o șansă să argumentezi foarte clar, cu subiect și predicat afirmațiile de mai sus astfel încît să se transforme din propagandă în discuție.

 40. Oare e posibil ca astia de la guvern sa fi facut in asa fel incat sa fie statul dat in judecata de GFR? Asta-i noul trend in capusarea statului?

 41. Laura,

  Chiar te-ar mira asa ceva la foamea enorma de bani, la lacomia, la felul in care sfideaza Constitutia si legile tarii, la profilul de HOTI pe care il au si lipsa de scrupule deja dovedita si ras-dovedita de USL?

 42. Nu m-ar mira, Mih. La astia nu ma mira nimic. Doar ca nu m-am gandit la ipoteza asta, acum mi-a trecut prin gand, dupa ce zise Tiranul despre faptul ca Stoica asta poate da in judecata statul 🙂

 43. Un respiro.

  RONDELUL ROZELOR DE AUGUST – Alexandru Macedonski

  Mai sunt încă roze — mai sunt,
  Și tot parfumate și ele
  Așa cum au fost și acele
  Când ceru-l credeam pe pământ.

  Pe-atunci eram falnic avânt…
  Priveam, dintre oameni, spre stele; –
  Mai sunt încă roze — mai sunt,
  Și tot parfumate și ele.

  Zadarnic al vieții cuvânt
  A stins bucuriile mele,
  Mereu când zâmbesc uit, și cânt,
  În ciuda cercărilor grele,
  Mai sunt încă roze, — mai sunt.

 44. dece läsatzi mizeria uslinoasä sä-si verse läturile aici????

 45. O gasca de ticalosi exersati in minarii si dezinformare ,inzestrati de Ion Iliescu si primele sale decrete din 1989-90 ,au infiintat capitalismul de tranzitie,de cumetrie,insusindu-si capitalul vechii securitati depus in conturi proprii la Bancorex, de la Crescent si de la ICE DUnarea.

  SISTEMUL TICALOSIT ,cu galoane si stele se inradacina solid pentru a prolifera bratele unei caracatite de tip mafiot si care avea sa dezvolte retele si filiere ,in toate domeniile,cu scopul de a profita si a isi consolida averile proprii.

  Capii se constituiau in grupari care isi continuau practicile ilicite de dinainte de 1989…informatory,si securisti pina la gradul de general au permis filierelor arabe functionale sa isi dezvolte tot felul de firme ,prin care sa deruleze activitati infractionale,si de la care isi luau partea leului,continuind complicitatea de dinainte de 1989..

  Mistificarea realitatii si a adevarului se amplifica odata cu necesitatea ascunderii distrugerii economiei romanesti,si a unor diversiuni precum piata Universitatii sau mineriadele lui ilici,a aparitiei florei si faunei interlope,a mogulilor,milardarilor de carton,baronilor locali ,ciocoilor mai mari sau mai mici si a unei clici de vatafi si slugulite ce le indeplinesc ordinele.

  Imperii media apar si cresc prolific si controlat.

 46. am observat cä Realitatea lui Guse-Cäpuse, are acelas reprtoriu cu
  antenele turnätorului, felicitäri GUSE- „MARE REALIZARE”

 47. GHITZÄ FACE EMISIUNI CU INTERLOPUL BECALII;
  zile intregi aratä acest primitiv si declaratziile lui degenerate,
  in pauze este cioclu.
  iar cand se dä ordin atac la Presedinte,o mizerie

 48. Fini (15:27)
  Ai dreptate, fain! 😀 😀 😀

 49. Laura,
  Iti dau dreptate: stim prea bine ca ne putem astepta la tot ce e mai rau de la astia, dar nu inceteaza sa ne „uimeasca” cu blestematiile la care-i duce capu’, nerusinarea si ticalosia.

 50. O situatie clasica in Ro: un cetatean, in fata unui ghiseu public, obloanele trase, „vin imediat, lasati cererea la portar, ca avem garda 24/7”. Si cetateanul sta, sta, sta….ca doar sta pe banii lui, in timp ce functionarul platit din banii lui este la bere pe plaja. Cheia: cetateanul este de data asta chiar statul, ghiseul este guvernul, functionarul este Pinocchio. Invatatura: altuia nu-i face, ce tie nu-ti place, mai statule!
  PS: re-salut, @tds (implicit, generic, premergator fiecarei interventii)

 51. Pai de acolo aveau si ei partea lor ….este foarte clar manevra ….îl fac pe unu’ de-a lor câștigător ,iar ei întârzie formalitatile …normal ca tiganul n-are bani ….apoi tiganu ‘ da statul in judecată si încasează despagubirile care le împarte cu Transformator si cu CopyPaste….uite așa se imbogatesc unii peste noapte ,iar prostimea plătește sa meargă hotii in Miami si Hawaii

  Mai romani ,treziti-va pana nu i-au penalii astia care i-ați ales o sa va ia ultima piele de pe voi

 52. Cartea postala:

 53. eu nu intzeleg, cat de cretin potzi fii, presedintele itzi spune, in constitutzie scrie, dar pe posturile servitoare uslinosilor
  o tzin langa, Presedintele a iesit sä-si facä imagine, aratä foto
  cu el pe un vas, ……….tot presedintele este de vinä.

  Romani trezitzi-vä!!!!!!!!!!!!!!!

 54. AM AFLAT STRATEGIA USLINOSILOR SE FIXEAZÄ LA MIAMI
  totzi nätäräii si CHIAR cäcäräu; fac cursuri de manipulare,
  chiar nu am crezut prima datä, dar asa este.

 55. nu am väzut cum trebuia, strigand ,
  JOS USL!
  JOS PONTA PLAGIATORUL!

 56. EUGEN TOMAC , este adorabil.

 57. „Realitatea TV a ajuns pe mâinile lui Vanghelie

  Potrivit unor surse din piața media, Marian Vanghelie s-a întâlnit în weekend-ul trecut, la Monaco, cu unul dintre reprezentanții postului de televiziune. Cei doi au semnat un act de preluare a postului tv.”(Evz)

 58. la RTV a lui ghiztuzä se tot anuntza pe o bandä, cä
  ala dispärut dela cred fisc- ar fii inprumutat bani unuia
  sä cumpere o televiziune, apoi a dispärut.
  davä a luat-o Vanghelie cu ce bani???????????

  vANGHELIE ARE AVERI CE NU LE POATE JUSTIFICA:

 59. E Tomac, poate prinde mai bine la tineret si in general, decat un tip rigid, cald, chiar dacä este un MRU S-AU PREDOIU:
  OAMENII VOR CEVA VIU – CARISMATIC:

 60. Laura

  Laura (sic!) Ștefan

  http://www.ziare.com/stiri/justitie/laura-stefan-numaram-zilele-cat-mai-traim-intr-o-tara-normala-interviu-1249802

  Este extrem de greu sa anulezi rezultatul unei licitatii dupa ce ai declarat un castigator, asa ca nu este exclus ca Gruia Stoica sa ajunga sa primeasca daune de la statul roman daca guvernul nu semneaza cu el contractul de privatizare a CFR Marfa, avertizeaza Laura Stefan, expert anti-coruptie EFOR.

 61. Guvernatorul BNR:
  „Nu sunt pentru o privatizare a unei societati care are un cvasi-monopol doar de dragul unei privatizari.
  CFR Marfa trebuie sa iasa din cercul vicios in care se afla” (HotNews)

  Oare cum or lega asta unii colegi bancheri ai d-lui Isarescu, de „nevoile” d-lui Stoica??? 😈

 62. laura stefan, o femeie drägutzä, f. inteligentä si bine pregätitä.

  si eu cred, cu USL, ROMANIA SE AFUNDÄ

 63. Intr o societate normala , afirmatiile lui Basescu ar trebui sa puna punct oricarei bijbiieli privind privatizarea CFR marfa.
  Basaescu a afirmat clar:
  -Eu Basescu am inteles de la guvern ca procesul de privatizare este un succes
  -in aceste conditii eu Basescu as semna contractul
  -nu exista nici un fel de informatii provenite de la servicii care sa nu fi ajuns si la guvern.

  Ramine o singura intrebare-de ce Ponta nu semneaza contractul.
  Presa , pentru ca de ea discutam habar nu are.
  Pentru presa nu exista o asemenea intrebare.
  Pentru presa exista insa o alta intrebare existentiala ;
  -De ce Basescu statea in barca cu bustul gol la 35 de grade in plin soare ?De ce nu purta caciula?

 64. Tucu

  Sincer ,cum e Parlamentul si guvernul așa-i si presa …incompetenta si habarnista …vai steaua ei ….tot vorbim de penalii din guvern si Parlament si uite av em penali si in presa si cam peste tot …si in universități si in scoli …poate in mediu privat sa mai existe ceva de calitate ….

 65. Același mod smechereste de furt si jefuiala si apoi minciunelele de rigoare …daca te ediție la ei ,același mod d exprimare si același fel de limbaj…daca ii prinzi cu mata-n sac toti sunt nevinovati si sunt urmariti politic… Ne miram ca-i lumea plictisitoare de ei .

 66. Erata : daca te uiti la ei ……lumea plictisita

 67. Parerea mea despre CTP este proasta. Are o fire abjecta fara indoiala.

  Nightmare,
  1. sursele pe care le-ai declarat la sfarsit nu ma duc nicaieri.
  2. Amos news este trustul intact. De ce i-as crede acum?
  3. Am cautat pe internet si nu am gasit ca referinte decat comentarii la subsolul altor articole, comentarii care nu au sursa decat, eventual, amosnews.

  PS. Patriotismul nu inseamna sa fii patetic. Patriotismul, in conceptia mea, este prozaic. Inseamna sa iti faci treaba bine acolo unde esti, sa generezi respect fata de tine, si ca roman si sa te conduci dupa principii clare si corecte. Restul vine de la sine.

 68. Ma uitam la B! un post care ridica pretentii de profesionalism
  Se bate apa n piua cu rastalmacirea afirmatiilor lui Basescu .
  Orice jurnalist serios ar fi inceput discutia cu o singura intrebare
  Care este motivul pentru care guvernul nu finalizeaza contractul de privatizare.
  CSAT ul a lamurit presupusele suspiciuni ale lui Ponta privind presupusele informatii tinute la secret.
  Ce impiedica guvernul sa semneze?
  Pina la data in care s a tinut CSAT ul toata lumea era preocupata de motivul pentru care Basescu se indoia de cumparator.
  Acum nici un jurnalist nu incearca sa afle care este motivul pentru care guvernul nu semneaza contractul.
  Eu sa fi fost jurnalist stateam toata ziua si l pindeam pe Oprea si pe adjunctul de la transporturi pentri a le pune o siingura intrebare- de ce nu semnati contractul atita timp cit Ponta a semnat ordonanta prin care se aproba privatizarea.

  Cred ca in cazul de fata trebue sa scoatem termenul de manipulare din discutie si sa raminem la un singur motiv -imbecilitatea.

 69. Ce au comun liderii Eugen Tomac si Catalin Predoiu ??
  Simplu moncher, au aparut dupa MRU, surprinzadu-l pe MRU cind MRU credea ca dupa el nu mai apare nici un lider. si ca are timp o vesnicie !
  Predoiu stopeaza presupusa hemoragie dinspre PDL spre FC iar Tomac are cel putin 2 sarje pe saptamana la adresa puteri spre deosebire de batranul MRU

  Tot asa surprins a fost si Neamtu, care a lalait-o pana ce a aparut FC

 70. TDS,

  vad la „vecini” ca cineva spune ca nu voteaza cu nimeni daca pnl se va alatura „marelui proiect al dreptei” chair daca crina e dat jos.
  altcineva spune ca daca nu accepti compromisul ajungi sa nu mai votezi cu nimeni, iar „seful” spune: „parerea mea este ca pnl nu este o optiune” (adica pfc ar putea avea alte pareri? 🙂
  Se schimba ceva oare?

 71. Offf @last
  Nu trebue sa l judeci atit de taios.
  Sunt 2 categorii de romani.
  Cei multi si destepti care spun cu netarmurita miindrie ca pe vremea lui Ceausescu exportam Dacii si Tractoare.
  Cei putini si timpiti care spun ca pe vremea lui Ceausescu exportam 5 mii de Dacii pe an deci cam cit fabrica acum Mioveniul in o saptamina.
  MRU a ramas la epoca marilor realizari prin noi insine.L am auzit intr o zi cerind cu naduf pedepsirea celor ce au distrus infloritoarea industrie romaneasca.
  Tomac si Predoiu au invatat sistemul occidental al productiei de serie.
  Sa vedem din ciocnirea celor 2 viziuni cine va cistiga.
  Probabil ca un necunoscut.

 72. @eugeni salut !
  se schimba ceva ? unde? in atmosfera ? 🙂
  E derutant deoarece opiniile acolo sunt ba personale, ba ale grupului, ba ale partidului, ba ale liderului partidului iar confuziile nu sunt intotdeauna inlaturate.

 73. tucudoi
  intradevar MRU devine liderul subiectelor rare si marginale, in timp ce puterea face gafe la greu. Saptamana trecuta il preocupa de ce liderii opozitiei nu fac baie de multime 🙂 si ca lui Ponta ii e frica sa apara pe strada singur – (Parca MRU apare singur pe strada ? Ca fost sef al SIE inca o vreme, nu are dreptul sa iasa singur pe strada )

 74. Pozitia „vecinilor” fata de PNL (indiferent ca a fost vorba de gasca Crizelului, sau de gasca „dizidentilor” IRL – tardivi si degeaba) a fost exprimata de mai multe ori (eu am vazut-o de cateva, in timp) si a fost constant aceeasi si anume cu „nu” in fata. In ce masura poate influenta/schimba relatiile cu MRU sau nu, habar n-am…

 75. Papahagi la B1

 76. Vedeti ca viata joaca feste.
  Eu cel putin ajung sa am puncte de vedere comune cu Th.
  PNL -NU!
  Sa vedem cit ne tine.
  In alta ordine de ideiu obsesia Udrea este ingrozitoare.
  Orice nou partid ar mosi Basescu in imaginatia vecinilor fara Udrea nu se poate.
  A ajuns un fel de factor comun si asta acum cind vad ca biata de ea face eforturi disperate sa ramina in centrul atentiei.

 77. da 🙂 E modelul A3 EU … si EBA care ar viza 🙂 un nou Parlament European Sa alapteze in plen.

 78. Mih,
  @ 15,43

  simt o placere draceasca privund acel „like” minus, sau cum sa-i spun? Like minus. Inseamna ca am tintint drept „in imina”

 79. Mih,

  Gasca imlistilor sau a irlistilor (naiba ii stie) si asocierea cu pfc a fost trecuta cu vederea sau s-a exprimat o parere vaga despre nepotrivirea de caracter.

  tds,
  Si totusi PFC zice ca are 10000 de membrii si la euro va avea 50.000.
  http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/forta-civica/mru-oricine-are-sanse-reale-in-fata-lui-antonescu-la-presedintie-interviu-1249851
  PMP este convins de minim 10%. PDL sa zicem 16-20 % aduna udmr, pp-dd un „soupcon” de pnl, si gata guvernarea….. 🙂 . Mai trebuie presedintele….

 80. Chestia asta cu preluarea temelor si abordarea lor fix in stilul A3 (si e ceva de necontestat: marturie sta cuvantul scris) n-am inteles-o… In fond, ar cam tine de respectul de sine sa nu recurgi la asa ceva, indiferent de pareri, simpatii si antipatii, sustineri sau deziceri.

 81. Fini,
  YES! 😀
  ” 😀 😀 😀 „- cam asa am reactionat cand l-am vazut…

 82. Ce e cu Victor_L ? Victoreee_l ! 🙂
  Stie cineva, ceva ?

 83. Eugeni,
  Chiar am vazut asta de cateva ori. Nu mi-am pus problema daca o spun suficient de raspicat, sau nu. In contextul deja cunoscut, a fost o surpriza pt mine (nu stiu daca asta chiar e o apreciere la adresa lor, sau nu tocmai… 😛 😛 😛 )

 84. Nu stiu daca va place Papahagi.
  Eu zic ca este un politician cre creste.
  Azi a reusit cu subiect si predicat simplu si la obiect sa sintetizeze situatia CFR marfa.
  Constat cu bucurie ca linga Tomac incep sa se adune voci care suna bine.

  Poate MRU ar trebui sa stie sa faca diferenta intre un Funeriu sau Papahagi si Pirpiliu sau Danut Liga.

  PS ::Galeria Stelei citi membri are?20 de mii? Jiji cit a luat in alegeri? 1%?

 85. Tucu2
  Bine punctat!

 86. Eu m-am intrebat intotdeauna de ce MRU nu a reusit sa stranga oameni mai reprezentativi pentru dreapta si nu am reusit sa imi formulez un raspuns clar.
  Ce oare a indeprtat pe Papahagi de PFC? de exemplu.Ei cunoscandu-se bine din cate am inteles. Dar Monica Macovei. Pe deoparte la „vecini” MM este ceva negativ, arivist care nu are principii, pe de alta parte la alli vecini MRU nu a procedat corect cu comisia de integritate a ARD.Deci zvonuri, nimic clar. Si totusi…..

 87. tucu2,
  bine adus din condei 🙂 cu galeria….. 🙂
  Ca pe vrema preapripit impuscatului, mi se pare ca se raporteaza numarul de hectare un pic mai mult ca sa arate ca sunt primii si pe trend. Daca toti fac asta se depaseste suprafata/populatia Romaniei. 🙂

 88. Isi mai aduce aminte cineva de ICCD? Acolo erau si MRU si MM si Papahagi si Stanomir si cativa altii… A disparut atat de dezamagitor de repede…Putea sa fie o FMP care sa dea nastere unui partid. Cat timp s-ar fi castigat…Daca e sa ma gandesc doar la timp.

 89. Mih

  iccd a dispărut fiindcă era de centru – dreapta. tot un fel de stîngă dar mai bleagă. 😆

 90. Ma bucur ca FC are 10 000 si in curand va avea 50 000 membri . Necazul este ca sunt in lumea tacerii, suflete moarte.
  Sa explic: Daca iese aici la copac un scandal pe tema FC vor interveni la aparare tot Andrei, tot TOG, tot Ela, adica aceiasi din vremea in care partidul avea 30 membri. Ceilalti nu au gura ? Se pare ca nu au.

  Danut Liga sau Pirpiliu ? Pai organizatorul Pirpiliu, acest Cozmanca al dreptei nu scoate o vorba de 1 an de zile. Membru marcant al FC nu apare niciodata in prim plan. Si omul are verb, stie ce spune il stim de pe vremea cind era pdlist….

 91. @Eugeni
  Eu nu inteleg contabilitatea asta.
  PSD ul are cca 250 mii de membri de partid cu carnet.
  PDL ul avea si el anul trecut cca 200 mii de membri cu carnet.Diferenta de scor electoral intre cele doua este de 3 la 1 in favoarea PSD.
  Asta chiar nu da de gindit nimanui?
  Este atit de greu de priceput ca activul local dornic de o ciosvirta de putere , in momentul in care reprezinta ceva pe plan local va lucra ca la talcioc?
  Vei avea poate reprezentanti in sectiile de votare.Nu i suficient deoarece acestia vor inchide ochii la cine da mai mult.
  Meciul este jucat in teritoriu rural -in sate si comune.
  Speranta noastra vine din doua directii :
  -prostiile tot mai mari facute de USL care va face ca o parte din electoratul teleghidat sa stea acasa
  si
  -electoratul aglomerarilor urbane care a stat acsa in decembrie trecut.
  Pe asta nu l scoti la vot cu mesaje despre frica lui Ponta de a iesi pe strada.

 92. Filadel
  😀 😀 😀

 93. Buna seara, oameni buni
  Materialul despre CTP a aparut prima data in mai 2007 in Gazata de Cluj si face parte dintr-unul mult amplu, intitulat „Armaghedonul oligarhilor”, care a circulat pe net.

 94. @Last
  Vorbesti de Pirpiliu om cu state mai vechi in politica.
  Uite eu care am curiozitati nu pot sa mi l aduc aminte.Si la cit de mult ma amuza numele lui ar trebui.
  Asta inseamna ca nu a spus nimic interesant nici o data chiar daca are verb cum zici tu.
  Ori cu oameni care nu lasa nici o urma nu poti sa cuceresti viitorul.
  Poti eventual sa faci un nou SIE.

 95. Electoratul aglomerarilor urbane ?Nu il scoti la vot aiurea, il scoti la vot cu o promisiune facuta sub forma unui mesaj.
  Si, nu poti sa multumesti pe toti, cum incearca MRU sa fie briceagul cu 20 lame plus bormasina, ci iei un segment mare si ii faci o oferta publica, scapand de nevoia de milioane de activisti.
  Dar cine sa o faca … daca FC nici macar promisul guvern din umbra amanat ca deadline pana in 15 mai 2013 nu a aparut, darmite oferte structurate.

  Ce iccd ? Intrati pe site-ul ard si vedeti ce frumosi erau MRU. Papahagi , MM impreuna ! Ou sont les neiges d’antan …

 96. @tucu,
  Pirpiliu e chiar bun, dar nu e pus in fata, crede-ma.
  Daca PCR a activat in intre 1945-1960 tot in secret, avand reflexele ilegalitatii – (asta e un subiect bun- vezi Clientii lu tanti Varvara – Humanitas) tot asa FC merge pe reflexele sie-iste ale sefului.

 97. Filadel,
  Eu chiar am o problema cu „centru dreapta”…
  Singurul care se declara de dreapta (conservatoare), e MN…Da’ eu il cred mai degraba oportunist: a vazut ca acolo e mai mult loc si spera sa se vada mai bine. Ma rog, mie mi-a ramas in amintire felul total ne-dreptaci, jenant de populist, de a o ataca pe EU la geanti si rochii…

 98. @mih
  Neamtu chiar e de dreapta – as zice de extrema dreapta, cu popii lui , cu militantismul mesianic , cu legionarismul la 15 ani.
  ..
  De oportunism in a gasi un segment liber, asta e normal in politica si in capitalism 🙂
  Uite Traian Basescu in anii 90 nu avea nici in clin nici in maneca cu dreapta, dar e cel ce a intuit ca locul e liber si s-a infipt acolo. Apoi a invatat si ce e dreapta. 🙂

 99. Ok, Last, cum spui tu!

 100. nu sunt de acord cu o parte dintre voi.
  Udrea nu a spus nimic räu, cä trebuie sä se adune totzi cei de dreapta, si sä nu fie contra presedintelui,
  in altä ordine de idei, dacä ar fii uratä ca „oaia cu ochi de bou”
  nici o camerä nu ar cäuta-o, eu gäsesc cä nu este de vinä, cä golanii antenelor fac subiecte spectaculuase, hai sä fim seriosi,
  cum sä dezbrace Campeanu s-au Crettinii, vrei sä nu mai doarmä
  noptzile. foarte bine face Udrea, sä nu se ascundä, sä fie ca si
  panä acum. nu-mi place cand cäsunä pe femeii
  dar CREATZA are voie sä aibä condicutzä ……….PSD
  NU O DISCUTÄ- pt. cä nu are ce, este uratä si perversä.

 101. Dupa parerea mea afirmatiile -„”unitatea dreptei”‘ sau „”avem 50 de mii de membri”” au un alt substrat.
  Eu cred ( nu dau cu parul) ca si MRU si alti sefi si sefuleti de partide de dreapta au acelesi mijloace si aceiasi tactica pe care o aveau regii europeni din evul mediu .
  Regatele primului mileniu e.n aveau cu rare exceptii o putere centrala destul de timida si erau practic conduse de baronii locului.
  Regele nu avea mijloacele materiale pentru a tine o armata profesionista cit de cit semnificativa asa ca atunci cind plecau la razboi baronii erau obligati sa vina cu armatele proprii puse , aparent . sub conducerea regelui.
  Asta in teorie pentru ca in lupta fiecare baron facea cam cel taia capul.Din acest motiv, in cele mai multe cazuri in care aceste osti de strinsura au intilnit armate cu comanda unitara ,au fost infrinte.

  Cam asta se intimpla astazi cu unitatea dreptei .MRU vine cu oastrea lui, Falca vine cu oastea lui Pinalti la fel , Pavelescu are si el 2 magari si tot asa.
  Numarul de membri cu carnet de partid nu reprezinta altceva decit numarul de ostasi pe care MRU il pune pe masa negocierii pozitiei sale in aceasta strinsura.
  Esecul este garantat.
  O oaste puternica chiar daca este de strinsura , are sanse de victorie numai daca se aduna sub steagul uni general puternic a carui autoritate nu este negociata ci impusa.
  Cred ca asta se incearca prin crerea MP.Un centru de putere indiscutabil spre care respectivele strinsuri politice sa aflueze natural nu cau urmare a unei negocieri.

 102. dragilor, numai un om care a träit in comunism si cunoaste sistemul
  poate aprecia mäsurile si viatza, nu uitatzi, a väzut multe tzäri,
  a invätzat si Presedintele, are o inteligentzä si un instinct nativ.

  numai asa un om, a putut sä facä cotituira spre dreapta.
  acum depiunde de voi, dacä dormitzi in papuci–NOAPTE BUNÄ:

 103. Last,
  Ba nu e! 😛
  Dreapta conservatoare nu e extremista, nu e fanatica, nu e populista, isi declara atasamentul fata de valorile crestine, dar nu e mesianic-fundamentalista.
  In ce il priveste pe Basescu, nu „locul gol” l-a facut sa ajunga acolo si sa invete sa fie de Dreapta. Il compari aici cu MN? Probabil ca iti face placere sa contrariezi, ca altfel nu-mi explic… 🙄

 104. Mie imi place cum scrie Tog, pe care il citesc des. Deci scrie Tog („cum simulezi o democratie”)
  „Ulterior acestei victorii electorale, fără nici o teamă USL îşi anihilează adversarul politic în Parlament, schimbă Avocatul Poporului, demite Preşedintele, îşi subordonează Monitorul Oficial, Statistica şi modifică simultan prin ordonanţe legi organice şi funcţionarea şi atribuţiile Curţii Constituţionale. Aliaţii României înţelegând pericolul dement ce înflăcărează USL-ul, îl convoacă pe domnul”

  Care pericol?
  Vad ca nu ar pronunta cuvintele: anticonstitutional, lovitura de stat, in ruptul capului.
  Asa si cu MRU, catch all…..dar ochiurile plasei sunt mari, si plasa subtire, ba mai mult, nici nu MAIeste singurul care pescuieste.(fara momeala….)
  PS Pentru cine nu stie Turnofftheglory este membru PFC , unul din membrii fondatori ai NR, „bagat afara” de MN.

 105. tucu
  e simplu din punctul meu de vedere:
  MRU managerial vorbind ia in ultimul an numai decizii gresite.
  El
  1 nu foloseste toate resursele pe care le are
  2 nu ataca acolo unde nu e nimeni
  Strategic , la fel de gresit a mers pe a convinge activistii in loc sa convinga publicul
  Intuitiile nu i-au functionat:
  1 – a creat DA inainte de congresul PDL sperind ca va fi o palnie prin care sa se scurga activistii buni pdl – si nu a fost
  2- s-a delimitat cam prea repede de expiratul Basescu, si uite ca Basescu este inca personalitatea care va decide mersul dreptei inca un an cel putin,

 106. @mih te contrariez ? 🙂
  eu nu contrazic 90% din ce spui tu la 20.19 Reciteste ce scriu eu si ce scrii tu. Spunem lucruri diferite
  ……
  ne contrazicem, da 10% cu Basescu. La inceput pd era in internationala socialista acum e de dreapta. Cind a inchis buticurile din bucuresti ca sa fie frumos bucurestiul, habar nu avea de lectia poloneza, Balczerovicz etc

 107. MRU , DEVINE PE ZI CE TRECE MAI INSIPID SI INCOLOR;

  SINCER EU AM FOST INCANTATÄ LA APARITZIA LUI;
  DAR NU MAI ESTE EL.

 108. delimitarea de Presedinte il va costa si pe MRU

 109. Ca sa atenuam controversele pe tema dreapta stinga nu ar fi bine ca intr o zi sa vorbim despre actualitatea acestor notiuni , si la noi si in lumea in care tot incercam sa ne integram.
  Oare termenii nu ar trebui ajustati pentru noua etapa in care a intrat lumea?
  Uite eu as defini altfel cele doua curente de la noi
  In loc de stinga i as zice „”populism gretos”” si in loc de dreapta i as zice „”fanii statului de drept si ai pietei libere””
  As face aceasta corectie pentru ca cele doua curente s au desvoltat in state de drept cu piete libere , puternice in plina dezvoltare care si puteau permite si o trecere de la capitalismul salbatic la statul protector.
  La noi ce s a intimplat.Am iesit dintr un antisistem economic -socialismul -,aruncat in spinarea stingii.De fapt socialismul nu este o politica economica sau sociala ci o forma de dictatura.O dictatura a iluziilor.Socialismul nu tine de o politica economica sau sociala ci de o politica tribala.
  Incercam sa intram in sistemul economic si politic normal timpurilor pe care le traim dar cu reflexele impuse de socialism.Cred ca trebue gasite denumiri specifice acestei tranzitii.

 110. Orice act de injustitie facut prin presa vis a vis de persoane particulare sau institutii,care implica nerespectarea codului deontologic si a legilor tarii se numeste infractiune de presa.
  Prin argumentare manipulata si un mesaj deformat cu buna stiinta,in scop precis,transmis in difuzare continuua,pasat de la un difuzor la altul <jurnalistii au detronat oersonaje politice doar pe baza de supozitii si comentarii

 111. Theo
  Multi am fost incantati la inceput.
  Eu cred ca nu-i vina noastra daca nu mai suntem.
  Poate ar trebui sa invatam a fi mai rezervati, mai pragmatici si mai pretentiosi fata de oferta politica.

 112. Tucu2

  „Ca sa atenuam controversele pe tema dreapta stinga”
  La ce controverse te referi?
  Si daca exista controverse, de ce ar trebui „atenuate” (prin „rebotezarea” dreptei si stangii) si nu discutate, explicate, eventual rezolvate?
  Putem sa discutam (cred ca e si loc si nevoie) despre Dreapta si Stanga, despre doctrine, ideologie, programe, solutii, fractiuni, forme, evolutii…Dar de ce sa le zicem altfel?

 113. eugeni

  Tog este un amic vechi pe blogul ăsta încă înainte de a se decide să intre în politică. Acum însă nu știu ce se petrece cu el. Sînt foarte nedumerit.

 114. Filadel,

  Tog gandeste bine. Il urmaream inainte de a fi membru NR.
  L-am vazut hotarat, pe fb, sa inceapa niste discutii „tari” despre pozitia unor lideri ai PFC……

 115. 1) …buna seara…@lnm et all.

  2) Cum vad eu persoanele despre care s-a facut vorbire mai sus, in context:
  a. MRU: vanataile, nu armura dau valoarea unui ostean.
  b. EU: blonda, blonda (…sic!), dar vanata. Si devotata.
  c. Predoiu: 50%MM. Si inclin sa cred ca e mai mult EU decat VB in el. Vom vedea mai clar foarte curand, cred…
  d. Antonescu: nu mai stiu daca e bine caCrizel sa fie sau nu lepadat de USL cacandidat la prezidentiale: „pe persoana fizica” il bate si Banciu (daca isi ia o saptamana liber de la B1 pentru campania electorala – nu glumesc, vezi cazul lui Beppe); pe de alta parte, cum pot fi facuto de rusine mai bine „intelectualii” din PNL, decat prin sustinerea lui Cacarel la varful tarii? N.B.: dupa mine, MRU se putea dovedi o forta politica daca reusea sa atraga in FC asa-zisii intelectuali din PNL; ca PM, solutia lui in privinta restituirilor a fost o greseala enorma (Ponta s-a dovedit, cu durere o spun, mai politician… … … ….poate chiar mai (((((inteligent?))))) decat MRU). In plus, asa cum zicea @theo, a preferat delimitarea coabitarii…Greseli reparabile, dar intarzierea costa enorm.
  e. Papahagi: greselile de tinerete care sunt corectate rapid produc oameni puternici.
  f. Lazaroiu: nu cred ca exista in noua generatie un strateg mai bun si un comunicator mai talentat decat consilierul prezidential. Aproape (?@sic) mai bun ca Basescu. In crestere accelerata. Eu cred ca el este, de fapt, unul dintre principalele motoare ale „insusi” (sa traiesti Purly, lingvistule!) MP.

 116. Se pare ca BBC a facut un documentar in care a spus ca tara cea mai saraca baga bani de la buget pentru biserici.
  http://www.basilica.ro/stiri/bo-manipulare-care-nu-onoreaza-postul-de-televiziune-bbcb_9024.html
  Reactia BOR:
  „În ceea ce priveşte sprijinul de la bugetul de stat pentru cultele recunoscute (nu doar Biserica Ortodoxă Română), …, acesta reprezintă 0,2% din bugetul de stat sau 0,08% din PIB-ul României şi este CONSECINTA CONFISCARII proprietăţilor bisericeşti prin Legea secularizării proprietăţilor bisericeşti (1863) şi de către regimul comunist din România, începând cu anul 1948. O eventuală întrerupere a sprijinului de la bugetul de Stat pentru Cultele religioase trebuie să urmeze retrocedării tuturor proprietăţilor bisericeşti aflate în proprietatea şi exploatarea Statului român”.

  Sublinierea mea: CONSECINTA CONFISCARII.
  BOR NU EXISTA in 1863. In 1863 bisericile erau „inchinate” greciei, deci grecesti. BOR s-a infiintat in 1872. Cuza a redat proprietatea pamantuli Romaniei.

  Avand in vedere retrocedarea pe puncte a lui Ponta, sunt absolut de acord sa se rascumpere (ce este si numai DACA) ceea ce este de rascumparat.

 117. eugeni

  sper că da. Să gîndim, deci, bine!

 118. EU NU AM NICI UN FEL DE SIMPATIE PT: MN

  ESTE PREA ” AGITAT” SI DIRECT AROGANT:

 119. SINCER EU AM FOST INCANTATÄ LA APARITZIA LUI;
  DAR NU MAI ESTE EL.

  Theo_nona dixit.

  Si noi am fost incintati de el, poate aici este si vina ex_piratului. Insa dupa citeva luni si, mai ales, dupa vara_ingrozitoare_2012 si in cele 30 de zile inainte de 9 decembrie_2012, a picat valul de pe ochii nostri si……?
  am constatat ca regele este gol!!!!!
  mai ales pe dinauntru
  😛

  buna seara, all
  🙂

 120. SKORPY,
  ca sä ajungä chiar apä de ploaie, nu mä asteptam.

 121. Theo,
  chiar apa de ploaie nu este,
  a fost/ este/ va fi un excelent functionar public de rang inalt, dar niciodata nu va fi un excelent om politic…vorbeste multe limbi straine foarte bine, dar nu le are cu socializarea, cu comunicarea, pare artificial… este f. bun profesor…. si atit… pina si TB s-a inselat… dar errare umanum est !
  pina si tog l-ar intrece……are nerv spre deosebire de MRU 🙂

 122. Eugeni.

  Mi se pare mie sau dai lectii de patriotism lui Night?
  Sursele indicate nu sunt pentru informare in plus..ci este conduita legala atunci cind se copiaza un text si il reda.
  In ce priveste articolul scris de night ,indiferent de sursa ,cred ca este corect si nealiniat politicii trustului Intact..cum sugerezi.La urma urmei,,doar in 2006 Andronic a vindut agentia acestui trust ,iar informatia putea proveni mai dinainte..
  Orice poti spune de Night,dar ca este patetic NU..
  Nu am nici o retinere sa iti spun ca respectul pentru opinia fiecaruia trebuie sa primeze.Exista un concept al exprimarii intr-un cadru definit,aici la COPAC.. care respecta libertatea fiecaruia de a gindi,de a simti,de a
  se exprima.Chiar daca exista opinii opuse…nu se pot impune ca judecati de valoare celorlalti…mai ales cind alegem tema patriotismului.,tema care in opinia mea azi nu era subiectul acestui articol.

 123. Mark,
  Citeste pana la sfarsit, calmeaza-te, si o sa vezi ca am dreptate.
  Articolul lui nightmare, in prima parte excelent, copy/paste-ul cred ca putea sa lipseasca. As fi vrut , mai degraba, niste extrase din CTP (si sunt destule) unde se vede „omul” CTP si nu reproduse parerile de tabloid ale altora cu agenda necunoscuta mie.

  1.Daca cineva isi da cu parerea ca patriotismul este desuet pot sa imi dau si eu cu parerea, nu am dreptul?. Eu am argumentat. Cine a spus ca patriotismul este desuet nu a spus si de ce considera lucrul acesta.

  2. Referintele ar trebui sa ma duca acolo unde se afla materialul citat. Asa se face in mod normal (intreaba pe cine vrei).Indiferent ca este din ziua de cluj, amosnews, oricine.
  Si chiar, unde in amosnews scrie ce s-a scris? Sau in ziua de cluj? Cine a scris.?
  3. Din acel copy/paste , care poate incanta pe cineva care nu il place (pe buna dreptate pe CTP) dupa ce indepartezi lucrurile care nu se pot demonstra, dar vor sa ne manipuleze emotional, raman cateva randuri care merita analizate. Atat.

  Ca sa ma exprim clar. metoda asta de acuzare,o aplica si CVT, pe voi nu va deranjeaza lipsa de argumente reale? De amestec de date potential reale si calomnie?

  Exemplu:
  „La scurt timp, în ianuarie 2003, Dumitru Tinu a murit în împrejurările deja cunoscute(care, bune, rele, criminal, complice?)). C.T. Popescu a influenţat cum)ancheta cât a putut, spre a se ajunge la concluzia unui accident. Şi tot el, se spune, a avut acces la seiful în care Tinu îşi ţinea dolarii necheltuiţi pe acţiuni(de ce nu ne-a dat si codul de la seif?), de la Taher. Imediat a preluat funcţiile lui Tinu de preşedinte CRP (a fost ales nu?) şi de director la „Adevărul”, fixându-şi un salariu de 10.000 de euro(nu 11323?euro? sau dolari?). Împreună cu Anna Maria Tinu l-a scos de la moştenire pe fiul natural (dar ce suntem liberatea sau click sa ne intereseze moster=niri si paternitati neclare?) al celui ce-l făcuse „om”(Eu stiam de CTP inainte de ’89, un bun scriitor de sf….Tinu ….cine este….cineva care nu si-a recunoscut, parca , copilul) , Andrei Iucinu-Tinu”

  Aceasta este parerea mea, si cum ai spus tu, pot sa mi-o exprim aici la copac

 124. Sara buna ,copaceni !!

  Eugeni

  Habar n-am de ce n-ai făcut tu o postare cum îți place tie si cum vrei tu ,pana acum ….eu doar am pus cap la cap niște informatii verificate din mai multe locuri

  Uite,pe mâine poți sa faci o postare cu SR Stanescu exact pe sufletul tau cu citate,cu ce vrei tu ….ok???

 125. Citatul care l-ai dat tu e scris de Stefan Candea si Sorin Orzon ….nu l-am scris eu …..deci ,care ii baiul??

  Ți-am dat sursele ….cauta ….acu ce vrei ,mura- n gura ??

 126. Eugeni,gasesti aici ,mai amanuntit tot ce te intereseaza despre CTP…
  https://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/content/content.php?content.96

  …Succesorul lui Tinu-KGB, C.(T.) Popescu
  Popescu Cristian, nascut la 1 octombrie 1956, in Bucuresti, fiul lui Tudor si Victoria, inginer, divortat (pentru a patra oara), domiciliat oficial in str. Feroviarilor nr. 52, Bucuresti. Actualmente presedintele cartelului patronatului din presa – Clubul Roman de Presa – Popescu, director al cotidianului Gandul, calitate in care afirma ca Basescu mai merita doar voma sa, este succesorul lui Tinu-KGB si poate unul dintre cei mai toxici agent de influenta anti-Romania din media centrale. Cand a venit la „Adevarul”, in ianuarie 1990, mult timp dupa ce zgaltaiala din de cembrie se terminase, Popescu Cristian a dormit nopti la rand pe cateva mese de la sectia „scrisori”, aflata la mezanin. La vreo saptamana, binefacatorul sau (pe care avea sa-l tradeze in scurt timp), Darie Novaceanu, director al ziarului „Adevarul”, a facut uz de influenta lui la Petre Roman si la primarul abia numit al Bucurestiului, spre a-i da lui Popescu un apartament in cartierul „Aviatiei”. Linistit dinspre partea casei, Popescu si-a luat un pseudonim…….(citeste mai departe cf.link..)

 127. Puteam sa-ți pun Armaghedonul Oligarhic de la început ….acest link este insumarea a tot ce s-a găsit pe net ca informatii ..Light spune ca a apărut in 2007 ….ce tine de presa si ce-am postat eu e investigatia celor 2 ziaristi si a apărut in 2005 …ai impresia ca nu stiu sa caut niște informatii si sa le verific?

 128. Cind am zis de patriotism ca e desuet ,m-am referit la presari ….fiindca habar n-au ce inseamna …se poate sa mă fi exprimat greșit …si nu m-am făcut înțeles

 129. Night,

  Te rog nu te supara.
  Nu am avut intentia.

  In mod evident avem pareri diferite in probleme secundare si acelea in forma si nu pe fond.

  Asa cum am zis, parerea mea, postarea este excelenta, cu bemolul pe care l-am expus mai sus. scuza-ma daca am fost mai frust si poate lipsit de tact, dar nu o sa ma scuz sau sa imi fie rusine daca sunt mai riguros, si nu accept date din surse incerte sau neclare.
  Cand incerc sa dezvolt o idee spun intodeauna ca este parerea mea, si mi-o asum.

  Daca te uiti o sa vezi ca tds (una din parerile cu multa expertiza in spate- si mai sunt cativa) nu face referire la surse incerte niciodata. Iar parerile si le asuma ca atare. (El este de vina ca m-a invatat riguros 🙂 )

  Pentru mine indiferent ce ar spune SRS, Talpes, Timofte, (astia pentru ca astia sunt mai destepti) nu pot sa cred pentru ca sunt sigur ca au in realitate alta agenda.
  Pe ponta nu pot sa il cred nici (si o sa se ajunga la asta garantat) daca spune adevarul. Atunci sa vezi distractie 🙂

  Un exemplu imi vine in cap de sursa credibila care si-a pierdut credibilitatea:
  Cotidianul. Foarte bun si credibil la inceput (Ratiu, Turcescu parca) si a terminat cu SRS. Practic refuz sa deschid orice link cu cotidianul fiind sigur ca:
  1. Nu au ce stire sa imi spuna ce nu apare in alta parte (cu ce ziaristi?)
  2. Au interese ascunse.

  PS. In principiu nu ma intereseaza viata lui CTP,chiar daca (un mare semn de indoiala) lucrurile sunt adevarate milimetric. Pentru ca importanta este pozitionarea lui fata de statul de drept.

  PPS- Cand ai vorbit despre patriotism desuet am interpretat un pic diferit de ce ai vrut tu sa spui, pentru ca vad toti politicienii clamand patriotismul cel mai viguros din Romania, un patriotism fals, tipand ca din gura de sarpe ca ei reprezinta „radacina , seva” poporului roman. Scuze daca am interpretat gresit.

 130. E ok. Opiniile nu se-mpușcă. 😆

 131. Eugeni,cred ca nu vorbesti serios cind il determini pe CTP a fi pozitionat corect fata de statul de drept…
  Dupa ce a prestat pe bani murdari la SOV,escrocul multiplu,luindu-i si apararea cit se poate incisiv-deci impotriva statutului de drept-sa ne aducem aminte de participarea sa directa in mineriada din 13-15 iunie.90.
  Articolul sau se numea Spirala violentei…
  Ce se petrecea la Piata universitatii ne reda exact pozitionarea lui CTP fata de statutul de drept..
  Miza era lupta pentru Putere lupta dintre FSN-ul lui Iliescu si opozitia taranista…intre o presa obedienta lui Iliescu si alta care era favorabila PNTCD>>

  CTP a avut fara indoiala partea sa de contributie la consolidarea unei strutocamile favorizante ,;la constructia. unei structuri care numai de stinga nu a fost,nu este si nu va fi..,dar sigur mafiota si corupta,impotriva statutului de drept.

  Si daca imi pun in cap ,in aceasta noapte sa scotocesc un pic arhiva de la Adevarul si mai apoi GINDUL,sa reproduc pasaje din scrierea sa de frustrat plin de resentimente ,in mod special impotriva a unor confrati de presa sau oameni de cultura..sa nu mai spun impotriva Presedintelui..a cuvintelor jignitoare,pline de ura si fara acoperire , cred ca vor fi mai multi carora sa le para rau ca nu am folosit plagiatul…

 132. bre, ce naiba pseudonim „sa nu fie recunoscut” si-a ales Popescu Cristian, fiul lui Tudor?

  mie imi place sa nu imi placa – CTP – pe argumente clare; uite acum, inversa pisicologie, imi aduce aminte ca imi placea ce comenta pe vremuri, imi aduc aminte de unele filme prezentate …. niet! NU imi place CTP de acum si punct.

  )))))) 🙂

 133. Mark,

  1.Vad ca ai tendinta sa imi vorbe in gura. Nu este prima data. Asta este tehnica A3. Nu am spus NICIUNDE ca ctp s-a pozitionat CORECT fata de principiile statului de drept.
  Ce am spus a fost ca ASTA m-ar fi interesat, pozitionarea lui fata de statul de drept si nu daca are codul la seiful nu stiu cui, daca s-a inteles cu darie novaceanu (alta lepra) (http://adevarul.ro/news/eveniment/secretele-mineriadei-novaceanu-nu-nu-regret-absolut-nimic-1_50adb3cc7c42d5a663994914/index.html) , daca fiul lui tinu este natural sau nu, daca maica-sa l-a iubit, urat, pieptanat, alaptat.
  2. semperfidelis este site cu si despre militari- deja am reticente. Site care l-ai propus si ieri. Un user „ronin” scrie ceva despre ctp ceva ce a gasit pe internet si este pe un site http://lista322. yeahost.com, site care nu mai exista. De ce l-as crede?. Stie rezultatul testului adn a lui tinu jr?
  Am citit restul articolului care este mai interesant. Pe langa speculatii multe are si cateva sinteze bune,btw printre altele scrie ca profesiunea principala a lui kondiacov este KGB si nu masoneria cum spuneai tu ieri. Pe cine sa cred acum ca sunt confuz.

 134. Kondyakov este un Kaghebist Mason

 135. Foarte multe siteuri au preluat aceasta investigatie ….inclusiv Armaghedonul Oligarhic …..eu m-am dus direct la sursa ,cine a realizat aceasta ancheta …am cauta foarte ,foarte mult pana am găsit .

 136. Ce iti este neclar? Tu imi spui ca Kondiacov este mason si ne va distruge tarisoara prin masoni, iar referinta ta, semprefidelis, confirma ce spuneam eu , ca omul este kgbist.
  „Tot scandalul din ultima vreme din jurul numelui lui Kondiakov a fost deliberat impins pe o directie cat mai indepartata de misiunea reala a fostului ofiter GRU. Kondiakov nu a venit la Bucuresti impreuna cu Mihalkov, cum ar veni pe rezon cultural, sau pentru a participa la Conventul Masonic. Generalul Kondiakov a venit sa ia pulsul colegilor sai ofiteri. Cea mai importanta intalnire a cadrului GRU, nementionata de Presedinte, s-a petrecut intr-un restaurant din Bucuresti, sub ochii echipelor de filaj ale serviciilor romanesti. Kondiakov s-a intalnit cu prietenul sau bun, Generalul de corp de armata Gheorghe Carp”

  Nu remarci fractura logica in afirmatiile tale? Doar este evidenta.

  PS. Remarca in articolul din hotnews : TB spune ca sunt organizatii care vor sa ne mentina in zona gri. (in RL) ATAT. De masoni vorbeste cotidianul , o alta sursa de renume.

  Eu zic sa incetam discutia. Nu cauti o analiza logica, nu vezi cand te contrazici singur. Imi dai numele a doi ziaristi dar nu spui unde au scris ce au scris.Calitatea discutiei scade periculos de mult.si se apropie la nivelul A3, Tricolorul, Romania mare, din cauza ca imi pui vorbe in gura pe care nu le-am spus si nu consideri ca este nevoie sa iti prezinti scuze cand iti atrag atentia.

 137. @Mih 20;52,
  Obisnuim sa punem oamenii in niste casute.
  Basescu este in casuta din dreapta desi inainte a fost in cea din stinga.MRU este in casuta din dreapta.Ponta este ….
  Folosind pentru aceste casute categoriile dreapta-stinga obtinem o impartire care practic nu reflecta drumul personajului si nici realitatea momentului.
  In Romania nimeni nu poate fi de dreapta pur pentru ca am mostenit efectiv un popor cu reflexe de stinga si pentru ca nu s a format inca un electorat semnificativ de dreapta .
  De asemenea reformarea statului , intr o tara normala este un obiectiv in sine.El nu este nici de dreapta nici de stinga.Un stat reformat este baza de la care pot pleca politici de dreapta sau de stinga.
  Dupa parerea mea USL ul nu poate fi incadrat la stinga ci numai in categoria celor ce vor mentinerea statului centralizat cu reflexe comunistoide.
  Daca vom persista in mentinerea definitiilor dreapta -stinga , consiiderind dreapta solutia salvatoare vom intra intr o capcana mortala.
  In ziua in care PNL ul partid securisto comunistoid , va rupe cirdasia cu PSD se va plasa automat pe partea dreapta in virtutea identitatii sale istorice.Si va lua caimacul pentru ca nici o alta formatiune nu are o asemenea parternitate.

 138. Eugeni
  Este doar un raspuns la obiect.,pe ultimul tau comentariu.
  Despre Kondyakov,ultima precizare.Nu ma intereseaza deloc care este prima sa meserie si unde o exercita.Este clar ca Fostul KGB a creiat masoneria sau pe mason.Adsadar ele sunt strins impletite si cu interese comune.Nu poti sa separi kaghebistul de masoneria rosie.Nu poti sa il scoti din ecuatia suspendarilor Presedintelui.
  Aici nu este nici o poveste indusa.Se bazeaza pe date reale.,si dovedeste clar implicarea ruseasca,cu masoni,,cu spioni, la suspendarea Presedintelui,prin factorii de decizie romani care au procedat la aceasta

  Extras din armaghedon:

  Legatura cu Masoneria
  In data de 28 septembrie 2002, la Moscova, a avut loc o adunare anuala a Marii Loje a Rusiei. In cadrul acesteia au fost alesi: Mare Maestru – Dimitri Denisov si mare Secretar – Alexandr Kondyakov. La aceasta intanire a participat si Suveranul Mare Comandor C. Fred Kleinknecht. Desi oficial venirea acestuia in Rusia a fost prezentata ca o vizita turistica, Consiliul Suprem al Rusiei a organizat in tacere un program separat care cuprindea intalniri semioficiale intre Kleinknecht si mai multi lideri guvernamentali si culturali. Aceste intalniri prezentau un mare potential pentru dezvoltarea Masoneriei Ruse. Printre participantii rusi la aceste intalniri au fost si Alexei Kosmarov, Prim Mare Comandor, Consiliul Suprem al Rusiei; George Dergachev, Locotenent Mare Comandor; Alexandr V. Kondiakov, Mare Ministru de Stat. Imediat dupa asezarea sa intr-o postura de varf in cadrul masoneriei, Kondiakov a vizitat Romania, in 2003, pentru a sprijini candidatura lui E.O. Chirovici in functia de lider al masonilor romani din Marea Loja Nationala din Romania. La intalnirea cu liderii Marii Loje Masonice din Romania, Kondiakov a declarat: “Sarcina noastra principala o reprezinta crearea noii elite a Rusiei”. “Aprinderea luminii” la Bucuresti de catre Kondiakov a insemnat, nu doar la nivel ritualic, subordonarea fata de Loja Rusiei.
  Filiera din Romania
  Chirovici a fost ministru in cabinetul Nastase, iar in 2004 a trecut de partea lui Voiculescu. Marele Trezorier, Ion Tanasie, este una dintre figurile de varf prinse in organigrama ROMPETROL. Mihaela Chirovici, sotia Marelui Maestru al Marii Loje Nationale din Romania, Eugen Ovidiu Chirovici, este director financiar in holdingul patronat de Dinu Patriciu. ROMPETROL este conectat puternic la sfera de interese rusesti. In vara anului 2006 (iunie) Kondiakov, Marele Secretar al Marii Loje Nationale a Rusiei a revenit in Romania, unde s-a intalnit cu Eugen Ovidiu Chirovici si Calin Popescu -Tariceanu. La intalnirea recenta dintre rus si premierul Tariceanu, acestuia i s-a fagaduit sprijin economic (energie, gaze) din partea Rusiei. Nu s-a precizat care va fi pretul si cine il va plati.

  (sa fim seriosi.daca nici specialistii din serviciile secrete nu au informatii corecte,atunci CINE?)
  Important este mobilul..pentru ce a venit in Romania si cine are interese comune cu acesta..
  Scuza-ma daca ti s-a parut ca eu si night procedam dupa tipicul Antenei 3..si astept sa ceri scuze pentru aceasta umilitoare comparatie.,pe care o atribui cu foarte mare insistenta..,deja de citeva ori…
  Si,pentru ca mie mi se pare ca toata aceasta tevatura are un clenci anume,te rog ignora-ma si eu voi face la fel.

  „Pe langa speculatii multe are si cateva sinteze bune,btw printre altele scrie ca profesiunea principala a lui kondiacov este KGB si nu masoneria cum spuneai tu ieri. Pe cine sa cred acum ca sunt confuz.”
  .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s