Cine ridică steagul dreptei ?

„… miza sistemică e: cum naiba să atragi electorat care nu e neapărat “băsist”, care nu e neapărat votant al lui MRU, care nu e “țărănist”, care nu e “liberal” ??!!”

După părerea mea toți cetățenii cu cap în dotare și altceva-ntr-ânsul decât rumeguș, ar înțelege truismu’ dureros : de unde NU e, nici Dumnezeu nu cere !
Că cere degeaba.
Ca să ai de unde da/lua trebuie mai întâi să produci.
Nu ai economie cu piață liberă, ești cadavru viu.
Cine nu pricepe (sau nu acceptă) asta, adio mamă.
E votantul PSD pe viață.
Orice ar face oricine.
E omul kilului de zahăr, al litrului de ulei și cozonacului de Paști, vai de cozonacul lui !

Dincolo de segmentul ăsta sunt oamenii care probabil înțeleg acest lucru simplu.
Dintre ei însă majoritatea covârșitoare nu se prezintă la vot.
Adevărat e, sunt și care vin, așa zișii votanți tradiționali ai dreptei. Puțini.
Dintre ei se pare că unii întorc armele ca-n august ’44 și își reorientează opțiunea de la USL către actuala opoziție.
O spune sondajul despre care vorbeam ieri, care constată că pierderea procentelor de la USL nu se repartizează pe ambii parteneri ai coaliției, ci se regăsește doar la secțiunea „ciumați” : PNL și PC.
În timp ce PSD este relativ constant în opțiunile electoratului, aripa frântă a USL ce se declară liberală, cam pierde din pene.
Dar aceștia sunt (încă) în număr nesemnificativ, total insuficient pentru ca actuala opoziție să aibă vreo șansă reală în confruntarea electorală.

Grosul electoratului ce poate răsturna situația politică, este o masă tăcută.
Există o importantă masă electorală care refuză să se implice în rezolvarea propriilor probleme.
După părerea mea mai puțin pentru că nu le-ar înțelege și mai mult pentru că nu are încredere în politicienii/formațiunile ce le solicită votul.

Formațiunea/liderul care va reuși să transmită sentimentul de încredere va atrage voturile acestora.
Pentru asta este nevoie de pași în față.
Este nevoie de mesaj simplu, clar, răspicat, logic și de bun simț.
De obiective concrete comunicate în propoziții scurte, observabile și măsurabile, cu termene ferme de finalizare în cazul în care ar atrage suficiente voturi ca să obțină puterea.

Îndrăznesc să-mi permit a crede că „tortul dreptei” poate fi mai mare decât e acum.

În Brăila s-a început cu ceva timp în urmă reabilitarea unei artere importante, Calea Dorobanților. Traseul tramvaielor avea acolo a doua buclă vitală pentru respirația circulației orașului.
Totul din fonduri europene, nu pe cheltuiala cetățenilor urbei.
S-a primit o tranșă de finanțare, lucrările au început în forță, s-a săpat în draci și s-a făcut licitația de acceptare a furnizorilor. Pentru ciment a fost acceptat un singur ofertant care a corespuns unei condiții incluse suplimentar în caietul de sarcini, respectiv care să aibă fabrica la o distanță mai mică de 10 km. Omul lui Bunea Stancu, boierul urbei, unul din indivizii ce țin în spate dpdv financiar PSD-ul.
Până aici lucrurile păreau să meargă.
Dar dat fiind că proiectul este finanțat din fonduri europene, caietul de sarcini nu putea fi modificat pe plan local.
Drept consecință, finanțarea a fost anulată, banii primiți deja trebuiesc rambursați.
Calea Dorobanților a rămas o groapă ca o rană postbelică.

Majoritatea brăilenilor știu povestea asta. Se lovesc de ea zilnic de luni de zile.
Nu ar fi deloc greu de inițiat o ofensivă politică în care politicienii să se angajeze să respecte regulile, să susțină organele de justiție în acțiunea lor de asanare a societății de jigodiile de genul individului de mai sus, să preia nemulțumirile micilor întreprinzători și să le transforme în obiective de rezolvat.

Poate ar cam fi timpul ca și politicienii de dreapta să se facă auziți.
Ponta și Antonescu și-au început campania.
Cu tradiționalul îndemn patriotic „Jos Băsescu”.
De dincoace nu prea se aude mare lucru.
Doar același veșnic Băsescu zăngănește niște oale-n bucătăria națională.
Cine ridică steagul ?

Viq

De cealalta parte

Anunțuri

123 responses to “Cine ridică steagul dreptei ?

 1. Viq
  Un semnal care suna a gol.Situatia dezastruoasa a politicii romanesti este din ce in ce mai vizibila prin derapaje inacceptabile de la reguli, cu o guvernare penibila,lamentabila si fara nici un impact pozitiv in administrare..

  un parlament alcatuit din indivizi certati cu legea ELABOREAZA LEGI??

  Miroase a incins ,caldura este mare..putrefactia este in galop..

  Mie mi se pare o lentoare a inteligentei umane..agonizanta la nivel de putere,letargica la nivel de opozitie..
  un semn bun mi se pare a fi obsesia Jos Basescu a PNL.. a Antenei 3,fiind de notorietate adversitatea lor impotriva Presedintelui…neconforma si ilegitima..
  Placa s-a uzat atit de tare incit melodia si refrenul este de nesuportat.Ici colo mai auzi cite ceva de la cite un intirziat in logica..
  Efectul taierii salariilor si pensiilor deturnat de la Adevar nu isi mai are eficienta..
  Atit de mult am tot analizat ce inseamna Dreapta si cine se inghesuie pe acest palier,incit am ajuns sa cred ca doar cei care vor actiona inforta,cu argumente,cu exemple cu vizibilitatea concreta impotriva Puterii,doar aceia vor fi de Dreapta…
  Material au cu tona..
  Indrazneala?
  Curaj?
  Argumente?
  in afara de PMP ,unde vedem oameni interesati sa fie altfel,decit actualii politicieni nu pot sa prezum nici un reper pentru ofensiva impotriva impostorilor,penalilor,puscariabililor lenesilor,coruptilor,mafiotilor,securistilor cocotati pe crestetul Romaniei.

 2. Greseala sistemica este ca nu stiti cui sa va adresati. si sa si castigam alegerile.
  Propunerea lui @Viq urmand pe cea a lui @city
  Hai sa ne adresam la oamenii cu constiinta
  Cati oameni de constiinta avem ? Putem castiga alegerile cu ei ?
  hai sa facem un guesstimation.
  Am mers cu tramvaiul sau troleibuzul. Tigani sau mitocani s-au luat de cite un om sau de cate o femeie. Calatorii au tacut malc in 4 cazuri iar vreo 2 au luat atitudine curajosi netinand cont de muschii tiganului. Daca au fost 30 calatori (cu drept de vot)x 5 tramvaie = 150 persoane – 2 = 148 de votanti care nu clipseaza la constiinta intratit incat sa ia atitudine raportat la 2 rataciti care clipseaza. Mergand pe drumul asta pierdem alegerile sigur 🙂 cu 1.25 %
  Daca ridicam constiinta de 5 ori mai mult decit azi , am ajunge cu chiu si vai la un 6.3%
  ….
  Ce nu inteleg baietii, generalisti este ca nu poti castiga adresandu-te la toti – pt ca atunci mesajul este difuz si neluat in seama – sau creind mesaje diferite pentru multimile diferite ,caci vei fi luat de neserios si contradictoriu
  Deci va trebuie 1 mesaj unic pentru o singura categorie (multime ) care sa devina motorul pentru alte categorii.

  Constiinta pe care merge MRU , Neamtu, city este forma cea mai tentanta de a aduna sub un mesaj o multime de alegatori . Multimea oamenilor care au constiinta latenta vs cei ce nu au constiinta.
  Tot la fel ar fi sa adunam multimea celor ce cred in Dumnezeu sau a celor ce mananca de 3 ori pe zi si am castiga alegerile. Nu putem sa ii adunam si pe unii si pe altii decat daca intersectia celor 2 multimi e vida.
  Este absolut ridicol ce zic multi prieteni de-ai nostri ca ne trebuie un mesaj. Adica sa ii pacalim pe alegatori, adica sa ne ascutim limba ca lupul in Scufita Rosie. Ca alegatorul e prost. Alegatorul nu e prost. Cei ce au votat 70% au facuto in deplina cunostinta de cauza , basca pachetul cu gaina.
  Ne adresam asadar 3) unui electorat care stie ce vrea si care asteapta de la noi nu un mesaj transmis de sefii ochelaristi : MPreda,MRU, MN si de o oferta, de un contract.
  Daca ma credeti pana aici …. pot continua cu gandirea abstracta a lui TDS

 3. si din penultima propozitie se citeste : ci

 4. @Last
  Si electoratul care stie ce vrea -ce vrea de fapt?

 5. @Last
  Excluzi categoria electoratului care ar vrea ceva dar nu prea stie sa defineasca ce vrea?Nu cumva asta este majoritar? Electoratul care de fapt stie ce nu vrea si sta acasa pentru ca gaseste suficiente motive pentru asta.

 6. tucu2 ufff
  Tot electoratul stie ce vrea ! doar ca e format din multimi care au dorinte diferite
  Biciclistii din parcul Titan -unde nu sunt piste de biciclisti, au dorinte diferite de cele ale bunicilor cu copii mici ce pot fi calcati de biciclisti.
  Pensionarii doresc pensii. Taranii care au primit 350 lei de la guvernarea Boc au votat impotriva lui asta vara pentru ca nu au marit aceasta suma. (a fost bun maica 350 lei ? Da, dar de ce au ramas la suma asta ! Asa ca am votat USL care a zis ca ne mai da )
  Aceste multimi ce pot fi conjuncte sau disjuncte se formeaza dupa principiul din clasa a 4 a : cmmdc – cel mai mic divizor comun.
  Partidul trebuie sa faca o oferta unica Unique Selling Proposition (USP)
  Pentru ca ma intrebi, raspunsul meu este : O oferta clara, la nivel de contract cu intreprinderile mici si mijlocii ce nu au relatii cu statul. Acestea pot fi uniforme iar contractul poate fi uniform.
  Mai exista cateva motive pentru care ar trebui abordata multimea asta… la fel de importante , dar am mai scris despre asta pot sa mai scriu daca e cazul.

 7. Last
  Introducerea lui Marian Preda in context nu isi are repondenta.Dl.profesor este doar presedinte de fundatie.Nu de partid.Referirea cred ca se potriveste lui Eugen Tomac. Pe care eu il vad foarte potrivit ,dar sa nu uitam CA ABIA SI_A INCEPUT ROLUL.este inca necunoscut..
  Au grija baietii veseli de la manutanta A.3 sa il faca cunoscut…

 8. tucu2
  electoratul care nu prea stie ce vrea… Asta se cheama o Fatal Assumption
  asta cred politicienii nostri, ca mergand cu plugusorul la convins oameni vor castiga. Nu ! Vor pierde ca si pana acum.
  Toti in familia mea sunt de dreapta. Am un nepot in Germania doctor, care are pe MBadea pe FBook. Frate-su mi-a explicat, ca era inca in tara cind ca medic stagiar cu 1000 lei /luna l-a dus Boc la 750. Daca ar fi fost in tara in decembrie ar fi votat cu USL pt ca nici MRU nu a dat semne sa ridice macar la amaratii de doctori tineri la loc salariul. Si nu e tampit de loc
  Pot sa iti iau fiecare om care a mers la vot sa ii vezi rationalitatea lor.
  Se spune in entrepreneurship: Nu clientul este irational ci producatorul care isi imagineaza ce isi doreste clientul si ofera un produs pe care clientul il respinge.

 9. Mark – de ce nu urmaresti firul a ce spun. ? Si asa incerc sa spun lucruri complicate cit de simplu sunt in stare.

  (uite ; la marginala ta : Nu am nimic cu Domnul Proffessor sef de fundatie. Daca fundatia ar fi despre ingrijirea fluturilor iar dom profesor ar iesi in media cu apararea lor, ar fi o treaba. Dar atita timp cit vine cu mesaje politice … nu ai incotro si il introduci si pe maria sa dom profesor tot la emitatori politici ai MP)

 10. Cine ridica steagul dreptei?

  Asta o fi intrebarea? Si NU si DA si … POATE.

  NU spun unii fiindca stagul dreptei e sus, tinut de PNL. Mai sus de a fi la putere 1/2 din puterea totala desi tu esti cam o treime din cat e partenerul tau, nu este o realizare? Este, daca privesti obiectiv.

  DA spuneti voi, fiindca PLN nu e dreapta „adevarata”. OK definiti voi care este acea dreapta, incat sa o recunoasca si cei care, credeti voi, asteapta o drepta mai dreapta.

  POATE spun, in fine, altii care nu si-au format inca o parere si nici nu sunt prea grabiti sa o faca. Dar … constituie o tinta electorala, nu?

  Ca sa nu o lungesc inutil, in opinia mea ar trebui:

  – sa definiti clar si neechivoc care/ cum este dreapta ce-o visati
  – s-o lasati mai usor cu cliseele pe care tot repetandu-le au ajuns axiomatice. de exemplu e cel putin exagerat sa spuneti ca alegatorii stangii sunt dependenti de kilu de zahar cand toate alegerile locale, prezidentiale si legislative au umplut tara de o mare de pungi, sepci si galeti portocalii

  Astept, sper nu singur fiindca altfel ce v-ati face, coordonatele definitorii ale adevaratei-asteptatei-nenascutei-inca „drepte”.

  Adica, inainte de a tot certa la fiecare pas electoratul care nu-stie-ce-vrea, aratati ca macar „voi” (aveti o anumite identitate si) … stiti ce vreti.

  Pentru ca, ulterior sa nominalizam si (pe Vasile Roaita de PMP) … stegarul

  hi hi hi

 11. Ziua buna !

  bag sama ca problema ce ar trebui clarificata inainte de a rezolva problema… e ca trebuie sa cunoastem electoratul !!!

  Vorba ceea… „… orice ai avea de rezolvat, intotdeauna este alltceva ce trebuie rezolvat mai intai !” 👿

  Pai poate aici este si cel mai bun atu al MP !
  Si fundatia si partidul.
  Sunt pe acolo niste sociologi !

  Sau ma insel ?

 12. China.

  Pai sti deja ca sunt de aceeasi parere.

  Erai in zona parca cand a pusat Mih pe subiect.
  Si la 24 de ore am revenit si eu pe el.

  Si inca vom reveni macar de 2-3 ori pe saptamana… doar-doar ne-om limpezi.

  Ziceam acolo ca evaluam pe doua criterii : economie si libertate.

  Pe economic, daca simplifici la maxmum ajungi la economie centralizata/controlata de stat pe stanga versus piata libera pe dreapta.
  Stat maximal, bugetofag, stapanul societatii versus stat minimal in slujba cetateanului.

  La libertate, mai incolo 😀

 13. Viq
  Cam asa
  Politicienii nostri, si noi astia de pe margine incercam de multe ori sa dam o rezolvare stralucita la probleme inexistente.
  ..
  Din ce spui tu mai sus nu inteleg cum a aparut MP inainte de a sti ce vrea electoratul ?
  Adica hai sa facem un butic ca sa cistigam bani. Dupa ce facem buticul ne gandim, oare ce vor oamenii astia din cartier in afara de Cico si tigari Assos… si abia atunci punem sociologii sa determine cam ce ar mai vrea

  Atunci e grav. Au facut partidul ca sa aiba ei si familiile ce sa conduca ? sa fie ministri si directori ? Sa ii smulga pe cetateni de la a merge la Carrefourul USL convingandu-i prin produse si pret sa vina la magazinul nostru, sa castige si ei dar sa castige si Elenina o leafa acolo ?

 14. Sociologii sunt la fel ca si avocatii. Unui avocat nu ii ceri sa iti spuna ce sa faci . El stie doar sa iti spuna ce sa nu faci. Tot asa, degeaba ai sociologi vestiti daca nu ai un plan clar iar sociologul sa cerceteze daca se potriveste pe teren cu ce ai gandit tu.

 15. pentru mine este clar ca tot ce a insemnat pina acum intre putere si opozitie nu a fost decit Mica intelegere ,interpartinica si care a escaladat pina la acest moment de amutire totala.
  orficit s-ar stradui pnl SA LAMUREASCA ca este o forta autentica de dreapta ,nu va oferi decit demagogie,apa de ploaie.evidenta,realitatea comb ate orice discurs..
  Un PNL autentic nu isi da mana NICIODATA cu un segment al fostei securitati comuniste.Un PNL autentic nu sprijina ,nu ajuta sa se ridice un partid de stinga,un partid rosu.,cu atit mai mult nu bate palma.
  Un PNL autentic nu admite ca intre membrii sai se afle indivizi patati,corupti,penali,fosti nomenclaturisti,fosti securisti.

  daca PNL inseamna singura speranta de a da o alta turnura politica ,cea de dreapta,inseamna ca suntem dusi cu pluta…prosti cu carul..sunt acum la Putere oferind un spectacol jalnic si in reprezentare ,dar si in actiune si activitate…de rezultate nu mai spun…

  Dorinta PDL de a se uni cu aceasta indefinita formatiune,incerta,tradatoare si mizera ne arata ca sunt de aceeasi parte a baricadei,nicidecum in opozitie..
  Si MRU inclina catre PNL…de ce oare?
  Personal nu imi mai doresc sa ii vad la butoane NICIODATA pe un Petre Roman,pe un Tariceanu,Antonescu,Vosgania,Ghise,Fenechiu,Chiuariu,Nicolaescu ,SRS si atitia altii ca ei….
  Doar n u s-au nascut pe scaune episcopale politice….sa PLECE..sa elibereze ringul…AJUNGE…

 16. @Last
  Vezi rapunzind la intrebarile mele idioate putem intrezari cit de cit drumul.
  Eu am citit ce ai scris , sunt complect de acord .
  Nu am inca raspuns la ce drum trebue urmat.
  Spui si pe buna dreptate ca dorintele electoratului au o diversificare extraordinara.Dorinta comuna -sa avem o viata mai buna este o generalitate exploatata pina acum deci nu cred ca mai trebue folosita prea mult.
  Daca ne ducem insa in zona -ce nu vrea electoratul cred ca acolo gasim o mai mare concentrare de aspiratii comune -sa nu mai fim furati, sa nu mai fim mintiti sa nu mai vedem aceleasi mutre de politicieni, etc.Sunt tot generalitati dar care pot fi reduse la exemple punctuale .
  Ca sa fiu mai clar -intre a promite ca IMM urile vor fi sprijinite ( tot o generalitate) si a arata ca tu nu mai scoti la inaintare oameni corupti este o mare diferenta.Diferenta intre o intentie si un fapt realizat.
  Cui ne adresam?
  Vorbim de clasa celor care se sustin singuri banuiti a fi de dreapta.Nu stim de fapt numarul celor de dreapta pentru ca aici sunt inclusi si prestatorii de servicii pentru care un stat slab este mana cereasca ca si pentru cei care au o societate comerciala si din trei hirtii invirtite traiesc un an ca si pentru nenumaratele firme capusa.
  Pentru restul am de asemenea indoieli deoarece pentru o mare parte din cei ce lucreaza in mica industrie patronul nu este binefacatorul ci in general cel ce i exploateaza.Este o alta zestre cu care ne au procopsit anii de comunism.
  Deci ce volum are electoratul caruia i te adresezi in momentul in care sustii sprijinirea patronatului?
  Eu nu stiu dar sincer nu cred ca este foarte mare.Ideea ca patronul creaza locuri de munca nu a patruns inca in mintea populatiei atita timp cit apar la TV diversi indivizi si de dreapta si de stinga care acuza statul ca nu creaza locuri de munca.Ei or fi vrind sa spuna alrtceva dar din nefericire asta se intelege.

  Vorbim de numarul mare de someri si de creerea de locuri de munca.
  Aici ramin fara raspun doua intrebari si anume citi dintre someri sunt dispusi sa presteze o munca si doi citi dintre ei sunt capabili sa o faca ?Din informatiile mele de exemplu se cauta cu luminarea muncitori calificati -sudori , prelucratori de metale, electronisti si culmea intr o tara cu 7,7% somaj ,nu se gasesc.
  In conditiile astea sloganul -Vom crea locuri de munca ce impact are? Impact cuantificabil in voturi nu in vorbe.
  Eu cred ca traim intr o societate care nu are aceleasi valori ca societatile westice si din acest motiv mesajul trebue adaptat conditiilor reale din Romania.

 17. @Last
  Ramin totusi la parerea ca electoratul identifica mai precis ce nu vrea decit ce vrea.

  Exemplul cu produsul este corect daca mai adaugi ceva .Un producator serios, in momentul in care s a hotarit sa arunce pe piata un produs nou angajeaza o echipa care incearca sa distruga viabilitatea de piata a produsului.Sunt echipe specializate in „”ce nu vrea consumatorul””.
  Orice produs nou are la baza ideea ca necesitatea se poate crea dar peste micile sau marile pretentii ale consumatorului nu se poate trece.

 18. Draga tucu2
  Am explicat pe politeia in noiembrie decembrie de ce cred ceeace cred si am structurat proiectul meu abstract de ce chiar s-ar putea face practic.
  Am o problema. De obicei vorbesc oamenilor care platesc pentru ce vorbesc. Sunt oameni gata convinsi cind vin la mine sa le povestesc. Si daca dau bani, atunci chiar mai urmeaza ceeace spun. Imi este greu sa explic si sa ma justific atunci cind publicul se uita banuitor la mine zicind ce mai spune si zevzecul asta ? 🙂
  Poate alta data. Voi da ceva bibliografie si poate voi explica de ce imm-urile sunt singurele care ar avea aceleasi interese cu profesorasii si avocatzei ochelaristi de dreapta care ne conduc in lupta cu oligarhia. Si de ce imm-urile ar face-o.

 19. Last

  In algoritmul meu sociologii sunt cei ce se pricep a patrunde mai bine dincolo de suprafata.
  Ca pe din’afara toti par oameni.

  Ca folosesc ei studii d’alea cu bomboana, sau statistici care sa aduca matematic lucrurile pe un fagas etalonabil, e taina lor.
  Au cred datoria sa-si foloseasca skillurile pentru a limpezi optiunile politicienilor privind deopotriva si directiile de urmat pentru a fi in asentimentul democratic precum si uneltele cele mai potrivite pentru a construi respectiva

 20. tucu 12.43
  Daca ramai la parerea ta ca…. etc
  atunci imi pare rau ca m-am chinuit sa iti spun ce cred eu.
  ……..
  Subiectul este mult mai gingas. Sunt tone de carti scrise pe subiectul customer expectations. Pare simplu, dar e la fel de complicat ca a il opera pe Cioaba pe cord deschis.
  Nenorocirea este ca nimeni din cei ce vorbesc pe bloguri nu se repede sa mearga la Antalia si sa bage bisturiul in inima lui Cioaba….. dar toti se pricep la negustorie.
  Cu toata prietenia 🙂

 21. 🙄 🙄 🙄

  Care o fi mesajul electoral direct si/sau indirect al unui material electoral?
  Si cum s-o defini materialul electoral?
  Dar pomana electorala?
  Or fi diferente?

  O sapca, un tricou, un pix cu sigla unui partid este un soi de reclama. Se practica absolut legal de catre toate partidele. Si nu doar in politica. Suporterii le pot folosi cu placere si chiar mandrie…Altii, dupa utilitatea obiectului, tinand, sau nu cont, votand sau nu partidul care le-a oferit.

  Un chil de zahar, de malai, o sticla de ulei, sau o pereche de tenisi data in „rate” or avea acelasi mesaj? Or fi tot „material electoral” din categoria primelor? Exista un mesaj „subliminal” mai altfel?

 22. Viq
  Nu sunt in stare sociologii sa faca exact ce zici tu in proiectul asta.
  Uite , as asemana sociologul cu un inginer proiectant de structuri.
  Este necesar sa vina un arhitect sa faca proiectul, apoi apoi structuristul sa dimensioneze stalpii si placile, si sa armeze constructia.
  Abia apoi vine echipa de constructori care construiesc cladirea.

  Unde ai dreptate: E necesar inginerul de structuri. Daca echipa construieste dupa capul ei sunt sanse sa se darame casa
  Unde te contrazic: E nevoie de arhitect care sa vina cu proiectul pe care structuristul sa il lucreze. Fara arhitect sociologul e un fel de Barbu Mateescu care spune lucruri corecte dar ne focusate exact pe strategia arhitectului.
  Mai bine nu pot spune

 23. Viq,

  Ma indoiesc ca suntem chiar de aceeasi parere. Dar uite, incerc sa dau un sfat „tehnic” dar, mai mult … formal.

  Puneti in varful siteului, eventual langa „About” un tab (gasiti-i voi un nume) unde sa se regaseasca:

  1. Decalogul cu „asa trebuie” pentru drepta ce-o visam si
  2. Decalogul cu „asa NU trebuie”

  Daca nu va sunt suficiente decalogurile, folositi dodecaloguri sau … centaloguri, numai bateti si „voi” ceva in cuie sa fie lumea sigura ca stie despre ce vorbiti

  Bineintele si apoi … combatem. Cu … totii 😉

  hi hi hi

 24. Mie imi place, serios… dreapta asta clara, simpla, ce emana din principiul statului mic, neintruziv, principial… imi place!
  dar n-am cu cine … n-am cu cine… astept sa ma fac mare si ma votez pe mine… alta dreapta nu vad! Sau, Viq, o sa apari pe afise in curand?

 25. Salut!

  Cred ca principala categorie de electorat care este/ar trebui sa fie in atentia partidelor politice este cea a nehotaratilor scarbiti de politica.
  Pt Dreapta (care, cum), sarcina e ceva mai dificila pt ca trebuie sa convinga aceasta categorie sa renunte la convingerile care au facut-o, in ani de zile, sa prefere statul acasa in ziua votului. Pt Stanga e ceva mai usor: si daca nu-i convinge sa iasa din casa pt ea, e destul sa o „ajute” sa nu iasa la vot pt „ceilalti”…Spun asta SI pt ca se vehiculeaza mereu in spatiul public ideea ca toti sunt la fel, ca oricum, nu se schimba nimic, nu se poate face nimic si noi suntem prea mici si neputinciosi etc…

 26. @mih
  1 pomana electorala – carne, ulei galeata nu foloseste la nimic. Taranul ia sacosele si de la usl si de la pdl iar in linistea cabinei de vot voteaza tot pe cine vrea el.
  2 promisiunea de pomana electorala.- Daca venim noi va dam la toti asistatii bani mai multi, plus la orbii cu permis de conducere le vom da inapoi alocatiile luate de tiranul Boc
  3 Materialul electoral – este contractul pe care partidul il face cu cetateanul – sistemul de oferta/contract pe care il semnam cu alegatorul promitind ce vom face si ce nu

 27. P.S. pe partea aia cu morala conservatoare cum ne pozitionam, sa stie si sufletelu meu ce face…ca io vreau droguri la liber si casatorii intre gay…mie si asta imi pare o miza de dreapta…
  suntem de dreapta a la Santorum sau a la Paul?

 28. @mih
  iar e prea simplu:
  categoria celor nehotarati scarbiti de politica nu este omogena ! Nu i te poti adresa in integralitatea ei. Trebuie sa determini ce anume i-ar face pe unii sa vina la vot, iar din aceia daca tot i-ai urnit de acasa , citi din ei nu vor vota cu Ponta sau dl Dan. 🙂
  40% din ei sunt cei ce nu au votat niciodata, si nu vor vota niciodata. E pacat sa strici mesajul pe ei (avand in vedere ca nu poti avea 7 mesaje cum avea Noua Republica – sa te strici de ras 🙂 )

 29. Last

  Vorbeam de categoria „mare”. Sigur, ai perfecta dreptate cand afirmi ca ea nu este omogena. Asta-i pasul urmator…

 30. Last,

  In privinta celor 40% care „niciodata”…am rezerve cu „nu merita”. Pt ca e tot eterogen, e foarte mare si ar cam conta in contextul actual…Nu-i musai sa existe un mesaj special, doar pt aceasta categorie, adaugat la alte 6 tipuri de mesaje… Poate doar, sa ai o voce „puternica” si s-o folosesti pt 1-2 mesaje bune. 🙄

 31. fyi…cred ca e pe bune :)))))))))))

  Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, că, în calitate de ministru al Transporturilor, nu va semna brevetul de comandant de navă al preşedintelui Traian Băsescu dacă nu va da dovadă de echilibru şi consecvenţă în decizii. ”Având în vedere manifestările din ultima perioadă ale preşedintelui Băsescu, manifestări care dau nişte semne de inconsecvenţă, incoerenţă, de lipsă de echilibru, dacă mai sunt eu ministru o să-l chem personal să-l testez”, a spus Ponta, adăugând că, dacă se comportă şi pe navă cum s-a comportat în ultima perioadă ca preşedinte nu-i va da brevetul, ”că iar îi dă foc la navă, ca la Rouen”.

  Mie imi place joaca astora…

 32. @mih
  daca reusim cu totii sa trezim categoria mare a scarbitilor de politica si am reusi sa ii aducem pe toti la vot ( va amendam daca nu veniti, sau va dam 200 lei/caciula de votant ) ei ar vota dupa algoritmul existent: PSD,PNL,PPDD, PDL, etc
  Ei trebuie treziti dar nu toti 🙂 Ci doar trezibilii iar dintre acestia pe cei care ar clipsa pe oferta noastra.

 33. @Last
  Eu vorbeam de mesaj electoral nu de necesitatea sau binefacerile IMM urilor.
  Cit despre tonele de literatura as fi si eu curios sa citesc o reteta despre cum poate fi schimbata mentalitatea unui popor balcanic in 23 de ani.

  In rest sincer imi pare si mie rau ca m am chinuit sa ti raspund.De obicei asa se procedeaza intr un loc ca asta -se schimba pareri chiar daca nu convingi pe cineva.

 34. @mih
  E vorba de cca 40% din 40% adica 16% cei ce nu au votat niciodata.
  Da 16% sunt multi, dar efortul de ai aduce sa voteze, macar jumatate 8% pentru noi este prea costisitor . Este ca in analiza Paretto 20/80%
  Tot asa se poate spune ca anual din apele romanesti se varsa in Dunare cca 4 kg de aur sub forma de firisoare de aur. Vai ce bogatie !!! 🙂 Pe de alta parte a recupera de pe toate raurile cele 4kg de aur te-ar costa echivalentul a 4 tone de aur.

 35. Nici Presedintele Basescu, nici PM Ponta NU se joaca. Diferenta intre ei, intre altele, este ca Presedintele este un OM politic responsabil, iar Ponta un derbedeu politic obraznic si iresponsabil.

 36. Last

  Poate ca are temei ce spui tu, dar nu inteleg partea cu „pentru noi este prea costisitor”. Defineste, te rog „noi” si „prea costisitor”…

 37. Tucu
  Mesajul electoral este un rahat
  Pune pe Coehlo pe marele Will sau un poet sa iti faca un mesaj electoral in versuri daca vrei. Sa vezi tu daca mesajul scris de ei e votat de mai multi alegatori.
  Ai nevoie de oferta pe care o faci si pe care o introduci in mesajul electoral scris de un poet renumit
  Aia deriva din strategia partidului referitoare la multimea respectiva
  deci strategia – duce la oferta – duce la contract (mesaj cum ii zici tu )

  Mie imi pare rau ca scriu astea pt ca de meserie nu sunt frizer ci ma pricep la entrepreneurship si la construirea de afaceri noi. Ori un partid e ca o afacere noua. De aceea daca scriu aici ceva el este fundamentat, si nu imi pot permite sa scriu nici prea tehnic ca nimeni nu m-ar crede nici prea labartat ca nu am timp.
  ….
  Popor balcanic ?
  Nu a castigat Basescu alegerile de doua ori pornind din primul tur de pe pozitia a doua ?
  La bulgari nu a castigat niciodata dreapta alegerile ?

 38. China

  Tu ceri de la noi ceea ce nici specialistii speciali nu sunt in stare sa faca.
  Ceea ce nu inseamna ca e o idee tocmai rea 😀 🙄

  Poate dupa o vreme, tragem o concluzie, o spalam frumos pe la axile si-o punem pe televizor langa pestele de sticla 😀

  Desi mai e pana acolo, am putea ajuta cu totii sa o identificam.

  Purly
  Stiu ca-ti place.
  Desi am avea poate niste deosebiri de nuanta, culoarea ne e cam aceeasi.
  Nu ma astepta pe afise.
  Cu riscul de a te dezamagi, ma indoiesc ca asta se va intampla vreodata.
  Am si eu o viata…..
  … la care tin din ce in ce mai mult pe masura ce e din ce in ce mai scumpa la vedere… 🙄

 39. Steagul dreptei…e viu colorat si pe lancea sa se bat utopici si politicieni. Intre utopici si politicieni exista o singura diferenta notabila: aichiu-ul. Mai misuna prin zona si o turma care confunda aichiu-ul cu aichiulul, ei vor si steagul din dreapta si steagul din stanga, desi au deja unul in mana – pe al lor, maroniu. Si cu care au plecat. Au plecat cu steagul cei dusi cu pluta.
  Eu cred ca lupta intre dreapta si stanga e prematura in Ro din cauza ca inca NU exista inca o formatiune de stanga. Avem doar o ceara de smecheri populisti, care au dat cu icre de Manciuria pe fata de masa, de aia li se pare unora ca populistii astia ieftini agita steagul rosu, cand ei doar scutura firimiturile de la ospetele lor pe geam. Din cauza ca stanga nu exista, fiind inlocuita cu stramba, lupta de azi trebuie sa se dea intre drept si stramb, nu intre dreapta si stanga. Eu cred ca asta e mesajul pe care il cauta @last. In lupta asta vor trebui cooptati toti cei care vaneaza strambii. Mai ales strambii care pun piedici strambilor sunt bineveniti intr-o lume machiavelica. Adica, lumea noastra.

 40. @mih
  sa zicem ca am 10 clienti din care 2 sunt foarte convinsi sa cumpere, 7 nu sunt convinsi iar unul e impotriva.
  Este util sa semnez contractul cu cei 2 si sa incerc sa conving 2 din cei 7 sa semneze cu mine. Apoi caut alti 10 clienti si se repeta povestea.
  Este prea costisitor pt mine sa il conving pe al 10 lea care e impotriva. Bine inteles ca pot. Ii seduc soacra, ii sperii nevasta ii rapesc copiii, ii dau telefon noaptea spunand ca ma sinucid daca nu semneaza, ii fac cadou garajul meu. Pana la urma a semnat.
  Merita efortul ?

  In activitatile sociale spre deosebire de fenomenele universale in care folosim clopotul lui Gauss, – cu care determinam daca la rezidentiat candidatii au copiat, deci cum spuneam, in activitatile sociale folosim analiza Paretto care spune ca : cu 20 % efort obtinem 80% rezultate, si 20% din produse ne aduc 80% din profit, 20% din angajati ne aduc 80% din probleme si ca
  daca 20 % din produse ne aduc 80% din profit restul de 80% de produse ne aduc numai cheltuieli deci numai 20% din profit
  Analiza Paretto fiind sociala se poate aplica si la Razboiul de independenta si nu numai la negustorie dar asta e alta caciula

 41. S-au scris analize pe forumul dreptei,am avut contraziceri si contradictii cu alti comentatori.S-au afisat linkuri cu tot ce se intimpla cu fundatia MP,apoi cu PMP,cu organizarea si structurile acesteia,in teritoriu,fara de care nici un partid nu are un succes.
  este inutil sa mai reiau sau sa mai redau..
  doar atit; MP ca fundatie a plecat in aprilie anul acesta si a ajuns cu organizarea in toata tara.,structurat pe judete.Are un proiect,are un statut,are o strategie…putini sunt cei care au avut rabdarea sau stiinta de ale cunoaste indeajuns sa poata determina CINE ESTE SI CE VREA PMP.Modul de lucru,orientarea si profilul.. scopul,tinta..

  Nu putem aduce pe aceeasi linie partide care sunt organizate de 20 de ani..perimate,uzate si necredibile.. cu PMP..
  Desigur,ne-am invatat cu isteria publica.. sau,in cel mai bun caz cu discursul charismatic al presedintelui…
  PMP merge incet si programatic..cu bataie lunga..nu face foc de paie…
  Oameni buni,abia si-a depus documentatia pentru inregistrare..CE PRETENTII aveti?Poate ca va sari o faza electorala,poate si doua..dar este partidul care va avea LOZUL CISTIGATOR in batalia politica pentru Romania…pe termen lung..
  Daca voi aveti alta [perceptie ma inchin alegerii voastre…

 42. @mark, 14.09: de acord cu tine, PMP este un partid cu parcurs ireprosabil pana acum. Mai mult, este SINGRUL partid cu parcurs si discurs ireprosabil. Si este, adevarat, un partid de dreapta autentic. Problema ramane: care partid e de stanga? Stanga de caviar nu mai poate rezista, pentru simplul motiv ca nu ea produce caviarul, iar toate bancurile de sturioni sunt date in grija pescarilor autentici. In plus, piratii de la noi vaneaza braconierii, s-au dat cu paza de coasta…

 43. Last,

  Multumesc pt explicatii! Interesante…Eu intrebasem altceva. Imi retrag intrebarea. Dar voi citi cu interes raspunsurile tale. 😀

 44. @Mih, ref. @last: Neamtu (nu, nu Iohannis, altul…) intreaba: „Poate fi pus clopotul lui Gauss in turnul mitropoliei? Cat costa?”. Raspunsul insusi ar fi o risipa de efort…

 45. Err: „Cat ne costa pe noi, poporul?”

 46. @mih 14.38
  Te rog formuleaza altfel intrebarea, chiar e pacat sa nu raspund la o intrebare a ta daca am cheltuit timp si am raspuns la o intrebare nepusa 🙂

 47. ce naiba mey . mi-ati dat -1 la 14.09 cind am explicat cum e cu analiza paretto si de ce e prea costisitor sa potcovesti calul cu potcoave de aur in raportul pret/efect ?
  Pai atunci , daca ma roaga cineva sa scriu legea lui Avogadro sau teorema lui Pitagora, sigur imi veti da – 10 🙂 Are rost ? Pai mai bine ma fac ca ploua 🙂

 48. Mark

  Nu-mi dau seama in ce procent formatiunea ar trebui ca sa vina cu programul si sa convinga si in ce procent ar trebui sa preia dorintele maselor.

  Sunt convins ca exista o punte corecta intre cele doua, suficient de solida ca sa le lege.
  De-asta zic ca niste sociologi militanti acolo poate insemna lucru bun.
  Trebuie mers pe puntea asta si alese mijloacele cele mai eficace de a o face inteleasa/acceptata/dorita de un numar cat mai mare.

  daca o masina tuseste si pocneste la fiecare doua secunde, cine o poate face sa mearga mai bine decat mecanicu’ ??

  Last zice ca mecanicu e prost.
  ca iti consulta trotineta si apoi concluzioneaza :
  „Ba, nene, e o stricaciune defecta !
  Mere-ntr-un piston.
  Sfatul meu e sa nu-l scoti si p’ala !”

  Poate e asa.
  Dar eu stiu si mecanici ce-ti fac motoru’ la loc.

  or fi Preda, Lazaroiu & co din aceasta categorie ?

 49. Last

  Ma duc sa dau io un +…
  Sezi olecuta si ai pacienta ….

 50. Viq
  Merci dar un plus de la tine face cit 1/3 de la Mih 1/6 cit unul de la Mark 1/10 cit unul de la Purly 🙂

 51. Last,

  Am inceput (13:06) prin a spune ca e importanta (asa cred eu) categoria celor care nu vin la vot, pt ca reprezinta un procent semnificativ. Suntem amandoi de acord ca e o categorie eterogena. Eu cred ca in contextul dat (si ma gandesc cam care e repartitia voturilor intre putere/opozitie), e necesar ca opozitia sa castige procente SI din aceasta categorie electorala (cea „inactiva”, cea care, de obicei, sta acasa). Tu ai spus ca „e pacat sa strici mesajul pe ei”, ca e „prea costisitor pentru noi” [sa facem efortul de a aduce la vot procentasul ala micut, care ar conta pt noi…]
  Te-am rugat sa-mi spui la care „noi” te referi : electorat care voteaza si militeaza pt dreapta, politicieni de dreapta, si unii si altii? Si ce inseamna „costisitor”, costa prea mult timp, bani, energie, imaginatie sa formulezi mesaje care sa fie interesante si sa atraga voturi inclusiv din zona ne-votantilor?
  M-am lungit prea mult. Te rugasem NU sa-mi explici DE CE…ci sa definesti doua notiuni: „noi” = la cine te referi? si „costisitor” – ce e prea costisitor: sa gandesti/formulezi/transmiti un mesaj care sa capteze atentia si interesul votantilor?

 52. Judex.
  Si eu sunt de parerea formulata de tine..
  Mai mult m-am straduit cu ample dizertatii sa conving pe interlocutori ca STINGA NU EXISTA.
  Deci raportam lupta opozitiei impotriva TICALOSIEI dusa la gradul absolut.
  Si nu neaparat la doctrina socialista..,ea este sublima dar lipseste cu desavirsire din actul politic al conducerii actuale.

  Identific de ambele parti aceleasi proceduri de accedere la Putere.Principii?Si daca sunt pronuntate ele nu se respecta.
  O GASCA de MAFIOTI combinata tricolor nu este nici de dreapta (PNL +PC) nici de stinga (PSD)..O masa amorfa de grupari mafiote ,o adunatura pestrita ,care isi face mendrele dupa cum le dicteaza interesul…comun.

  asadar,concluzionind lupta politica nu se poate eficientiza bazindu-ne pe o mistificare Stinga contra dreapta si invers…

  Va cistiga partidul care
  va avea structuri in teritoriu.
  Va avea fundament
  Va avea oferta pe proiecte CERUTE si nu impuse.
  Cel care va sti ca dusmanul cel mare este CORUPTIA intretinuta de mafia politica.,acel partid si acei lideri care se vor concentra pe ilegalitati,hotii,furturi,santaj,mita ,abuzuri,averi necuvenite,minciuna,frauda,oportunism,carierism,impostura.. le va proba,le va argumenta,le va arata direct si deschis populatiei..
  Ce vrea electoratul?
  ASANARE si readucerea valorilor pe locul cuvenit..
  Doar astfel se va produce degradarea si devalorizarea mafiotilor ce sunt azi si la PUTERE si in asa zisa OPOZITIE..

  Si sa conchidem
  Ce forta politica se situeaza pe acest plan???

  .

 53. Viq
  Preda e excelent, Lazaroiu e formidabil.
  Hai sa stam pe cururi si sa vedem cum opereaza si sa vezi ca vom castiga cu brio si in 14 si in 16
  Noi sa stam aici sa jucam leapsa pe ouate ca intre timp dreapta va fi la guvernare

  Eu cred ca ai citit superficial ce am scris. Oricum nu mai explic ce cred eu ca noi aici putem da filme cu Louis de Funes iar in rastimp Preda&Lazaroiu vor face o Romanie ca soarele sfant de pe cer. 🙂

 54. Am folosit „mesaj” in intelesul de forma de comunicare a ofertei politice (in cazul in care e vorba despre politicieni) si in intelesul de „parere despre oferta politica” in cazul nostru, parte a electoratului, al celor care discutam la Copac, de exemplu.

 55. @last: ce zici, „sa nu furi!” o fi si in decalogul maimutelor? Eu cred ca da, desi nu cred ca Monica are vreun amestec…

 56. Draga @mih
  Basescu a dat drumul la MP in ideea draga tie ca exista 40% din electorat care nu voteaza , si ca el se va ocupa de a ii aduce pe acestia la vot. Adica sa nu se enerveze PDL cu 16% FC cu 5% PNL cu 24% pentru ca MP nu va lua de la ei ci va lua de la 40% adormiti. Sunt 3 luni de cind Basescu merge pe chestia asta si ne uitam la procentele personale ale lui TB ca sa intelegem citi adormiti s-au trezit – sunt citiva dar mai e mult pana departe.
  2 Costisitor-
  Nu poti merge cu prea multe mesaje. Nu poti avea mai mult de 2 mesaje, altfel esti categorisit drept curva – NR cu 7 , sau MRU incolor,inodor si cu fundul in mai multe luntri si ii pierzi pe toti. Decit sa pui si al 3lea mesaj si sa ii pierzi pe toti mai bine mergi doar pe doua.
  3 Noi – Ma refer la partide. Ma refer la Neamtu si MRU si la Preda care sunt 3 profesori bugetari, who never ran a candy store …. care vor sa conduca o tara dar niciodata in viata lor nu au avut de luat deciziile cruciale pe care le ia un buticar noaptea amenintat de faliment.
  Stanga e condusa de intelectuali incepand de la Lenin, Trotzky, Buharin pana la stanga caviar de azi a intelectualilor dar dreapta trebuie condusa si de oameni de dreapta care au riscat afacerea, etc. Dna Tatcher a lucrat toata copilaria in buticul parintilor, si cind a taiat ;laptele gratuit pentru mame a stiut de ce face asta
  MP nu e de dreapta ….. inca. Mai are sa ma convinga

 57. @mih 15.51
  mesaj in sensul ofertei politice,…… spui tu
  Care este oferta politica ?!!! Exista o oferta politica a mp ? exprimabila in 10 cuvinte ?
  Mesajul este un vax, un balon spart daca nu exprima o oferta politica.
  Vreau oferta politica a MP in 10 maximum 20 cuvinte.

 58. Last
  Argumenteaza de ce MP nu este de dreapta..Ce inseamna a fi de dreapta? cum se poate identifica un partid de dreapta?

 59. Last
  Ma uimesti
  Este clar ca nu ai intrat deloc pe site-ul MP.Nici nu stii cu ce se maninca.Il identifici cu TB si procentele acestuia…Eronat…S inca odata :Profesorul Marian Preda este Presedintele Fundatiei..Domnia sa nu va intra in PMP.,nu va face politica…..O sa ne referim la partid dupa ce acesta va fi LEGITIMAT.Mai usor cu pianul pe scari…

  PS>Last sunt membru al MP-al fundatiei..un simplu voluntar..nu ma inscriu in partid,dar voi participa VOLUNTAR la toate actiunile.(poate asa pot sa ma scuz pentru interventia mea. si sa nu ma intelegi gresit..
  Daca vei avea bunavointa sa citesti macar MANIFESTUL de inceput al Fundatiei poate vei avansa in cunoasterea MP si a PMP…

 60. Comunicat de presă
  Materiale de presă | 14 august 2013
  USL fură de la săraci. Cât este partea lui Ponta?

  Scandalul de la APIA, în urma căruia au fost arestați directorul adjunct al APIA, Aurel Pană, și George Mugur Voinea pentru încasarea unui comision ilegal de 1,2 milioane de euro, pune în lumină prăpastia care există între declarațiile hiper-populiste ale premierului Victor Ponta și realitatea prozaică din spatele cuvintelor generoase. Ca o ironie a sorții, șpaga s-a luat în cadrul unui program intitulat „Ulei pentru săraci”, realizat cu fonduri europene.

  Nu mai târziu decât aseară, într-o intervenție televizată, premierul Victor Ponta spunea că domnia sa se ocupă de pâine și că intenționează ca în viitorul apropiat să se ocupe și de ulei, cartofi și alte produse de bază. Ne întrebăm, dacă acesta este modelul avut în vedere, care era destinația șpăgii de la APIA și la cât se ridică, în final, cuantumul destinatarului ei la vârf? Ar ajunge pentru o vacanță cu familia în Miami?

  Eugen Tomac
  Președintele Partidului Mișcarea Populară

 61. Comunicat de presă
  Materiale de presă | 14 august 2013
  USL cere amnistie pentru furat. Respectaţi statul de drept!

  După ce un număr de peste 100 de aleşi locali au fost declaraţi incompatibili de ANI, baronii USL îi cer lui Ponta să schimbe legea aşa încât faptele lor să fie uitate.

  Visul demnitarilor USL a fost dintotdeauna să fure şi să scape nepedepsiţi. După ce devalizează bugetul naţional, bugetele locale şi banii europeni, USL-ul intră în trepidaţii de teamă să nu ajungă ca mentorul lor Adrian Năstase: după gratii.

  Aleşii locali, indiferent de partid, trebuie să aştepte verdictul justiţiei şi, în cazul în care rezultatul anchetei desfăşurată de Agenţia Naţională de Integritate va fi confirmat de instanţele judecătoreşti, să părăsească urgent funcţiile în care au fost aleşi pentru a sluji comunitatea şi nu pentru a-i jefui pe cetăţeni.

  Facem un apel la prim-ministrul Victor Ponta şi la preşedintele Senatului, Crin Antonescu, aflat în vacanţă, să nu violeze legile ţării doar pentru a-i satisface pe baronii locali înspăimântaţi de consecinţele faptelor lor.

  Eugen Tomac
  Președintele Partidului Mișcarea Populară

 62. Te rog frumos draga mark da-mi unique selling proposition http://www.entrepreneur.com/encyclopedia/unique-selling-proposition-usp a Miscarii Populare, in 20 de cuvinte si apoi vom vedea impreuna cat de stanga sau de dreapta sunt profesorasii care au mosit partidul
  Sau daca e greu, argumentarea de 2 paragrafe de la orice lucrare stiintifica
  Daca mi le dai, – si este onest sa fie asa pentru ca MP trebuie sa imi dovedeasca mie ca e de dreapta ca sa o votez, caci nu vine dom profesor Preda sa ma voteze el pe mine – atunci vom discuta , chiar in seara asta.
  Imi este frica ca partidul isi doreste sa placa la atit de multi barbati incit va fi mai usor pentru niste curve autentice cum sunt PNL sa le ia din clienti. Dar astept oferta unica a MP care se diferentiaza de concurenta la modul net.

 63. Comunicat de presă
  Materiale de presă | 16 august 2013
  Ministrul Titus Corlăţean să deprindă reflexele diplomaţiei europene

  Ministrul de externe, dl. Titus Corlăţean, a dat ieri o nouă dovadă de inteligenţă diplomatică şi curaj politic, afirmând că Ungaria are o „strategie de recucerire a bazinului carpatic”.
  Devenit infam prin presiunile asupra Justiţiei din timpul loviturii de stat ratate, şi faimos prin truismele despre comunicarea mai facilă cu cei vii decât cu cei decedaţi, Titus Corlăţean s-a încăpăţânat să dea cu bâta în baltă şi în cazul relaţiilor româno-ungare.
  A ieşit ridicol din întrecerea în comunicate de presa cu diplomaţia maghiară şi a făcut declaraţii hazardate la Izvorul Mureşului, ceea ce a atras convocarea ambasadorului României la Ministerul Afacerilor Externe ungar.
  Remarcăm inclinaţia constantă a d.lui Corlăţean de a tensiona relaţiile cu vecinii României, în proasta tradiţie a naţional-comunismului ceauşist. Îl invităm pe dl. Corlăţean să ne precizeze dacă exacerbarea tensiunilor cu Ungaria face parte din planul USL de a ne ţine la nesfârşit în afara spaţiului Schengen.
  Partidul Mişcarea Populară condamnă ferm orice declaraţie revizionistă facută pe teritoriul României, dar nu confundă Ungaria cu vocile extremiste din această ţară, aşa cum nu confundă etnicii maghiari din România cu unii exponenţi extremişti. Totodată, ne manifestăm rezerva faţă de scenariile conspiraţioniste vehiculate de dl. Corlăţean şi îl invităam pe discipolul lui Adrian Năstase să deprindă reflexele diplomaţiei europene şi să nu mai alimenteze conflicte imaginare între două state membre UE şi NATO.

  Teodor Baconschi,
  vicepresedinte, Partidul Miscarea Populara

 64. Draga @Lastnightmusic,

  Faptul ca exista cei 40%, nu tine de ce imi e mie drag, sau nu. Este un fapt si il iau ca atare. Eu nu am constatat ca „MP” si Basescu vor voturi DOAR de la acest electorat, ci SI de la acest electorat. In fapt, MP nu vrea voturi ca nu e partid si nu candideaza in alegeri. N-am observat ca PMP se straduieste sa convinga restul partidelor de opozitie ca nu „atenteaza” la electoratul lor. Mi-o fi scapat chestia asta 🙄

  Sunt de acord cu tine ca ar fi nevoie de implicarea in politica de dreapta a celor cu experienta si gandire antreprenoriala. Ca si, in general vorbind, de mai multi oameni politici (= cu educatie politica) si mai putini impostori, incompetenti si arivisti politici.

  In privinta d-nei Thatcher, nu ar trebui sa uitam totusi faptul ca s-a nascut intr-o societate cu vechi traditii democratice, cu o deja solida experienta capitalista si asta insemna inclusiv un real, autentic cult al muncii (foarte bine exemplificat de ceea ce spui despre experienta sa in buticul familiei).
  Aici avem un handicap pe care trebuie sa-l depasim „arzand” niste etape…

 65. Mark
  multumesc pt comunicatele lui Tomac. El face un lucru minunat pe care MRU trebuia sa il faca de acum un an de 2 ori pe saptamana, deci ne e dator 100 de comunicate. Despre asta scriu de multa vreme

  Ce discutam noi e altceva. Cat de dreapta e Tomac ?
  Esti de acord cu mine ca PPDD fiind in opozitie ar fi putut scrie exact aceleasi texte de bun simt si tinand de statul de drept fara ca Dl Dan sa fie de dreapta.
  Vreau definitiile cerute mai sus.

 66. hello,
  excelenta & utila postare,
  grozave comentariile – in special ale lui @lnm – pentru care eu multumesc frumos si bag la cutiuta multele din idei transmise la copac in mod gratuit, ceea ce este o mare favoare, n’est ce pas?
  🙂

 67. @mih
  ok
  eu credeam ca daca intervin mai elimin un pic din confuzie. Vad ca dimpotriva fac rau. maresc confuzia. E mai bine sa va las intre voi caci asa lucrurile vor fi cristal clear. Chiar e obositor pentru mine sa explic chestii de care nu aveti nevoie. Merci ca m-ai luminat ca PMP nu e acelasi lucru cu MP si ca find in urma fata de GB vom promova in fruntea dreptei inca 20 ani profesorashi avocatzasi bugetarashi telectuali care au citit despre dreapta ;la biblioteca si sunt gata sa stea in fruntea dreptei inca 20 ani pina va aparea o Margareth Thatcher

 68. mark
  eu nu vizitez nimic. Fa tu te rog efortul si pune in 20 de cuvinte esenta MP ca intr-o analiza swot/asoa si ce o diferentiaza de concurenta FC, PDL prezenta sau viitoare.
  Ea trebuie sa ma cucereasca pe mine, pentru a-i dedica apoi timpul meu si abnegatia mea gratuit.

 69. Last,
  imi place grozav cum scrii,provoci si pretinzi raspunsuri..ideal pentru un autor..
  regret ca nu am in domeniul meu de activitate consultanta,matketingul,cererea si oferta..
  Nu imi cere asadar sa VIND eu materialul altui client..nu am nici o chemare..
  Cert este ca eu am plecat din start cu aceasta Miscare si am avut curiozitatea OFertei …am cintarit ,am inors pe fata pe dos,nu m-am lasat dus de cintecul de lebada..
  Daca esti un negustor bun poti vinde si un rahat frumos imbracat in hirtie lucioasa,asadar depinde de forma si prezentare,nu de continut…
  Parerea mea…
  AICI ,la aceasta fundatie eu m-am convins singur, vazind si facind…ce ma putea convinge in primul rind?GARANTUL ,adica Presedintele Traian Basescu,caruia eu ii acord credit nelimitat..
  In al doilea rind MANIFESTUL

  MANIFEST
  Ne-am săturat! Vrem altceva!

  Ce face un IT-ist care are calculatorul invadat de viruși? Îl curăță sau îl reformatează!

  Ce face un chirurg care găsește tumori în corpul cuiva? Le extirpă, desigur!

  Ce face un controlor de calitate când găsește un rebut între produsele bune? Îl aruncă pentru a nu compromite prestigiul companiei!

  Ce face un fermier care are pomii invadați de omizi? Dă foc crengilor compromise, vor crește altele sănătoase!

  Ce face un popor care are o clasă politică incompetentă, coruptă, fără viziune, fără perspective de reformare din interior, fără o opoziție politică puternică? Se ridică și acționează: își mobilizează competențele profesionale, instanțele morale, dă glas majorității până atunci tăcute și creează o opoziție din rândul societății civile!

  Prin vocea societății civile, spune de ce s-a săturat și ce vrea să schimbe!

  ***

  Ne-am săturat să vedem România furată, vândută, compromisă, mințită, ținută la coada Europei! Vrem o Românie prosperă, modernă și democratică, o Românie europeană de care să fim mândri!

  Ne-am săturat să vedem cum se închid fabricile, scad procentele alocate investițiilor și dispar locurile de muncă! Vrem să vedem investiții și locuri de muncă!

  Ne-am săturat să vedem câmpurile nemuncite și coadă la pomenile sociale! Vrem să-i vedem la muncă pe cei apți, nu cu mâna întinsă la Stat după ajutor social!

  Ne-am săturat să vedem pensionari de 40 de ani și șomeri de 25, obligați să plece în străinătate pentru un loc de muncă! Vrem ca toți românii de vârstă activă să aibă o șansă de a munci la noi acasă!

  Ne-am săturat să auzim despre sute de kilometri noi de autostradă ori să-i vedem doar pe hârtie! Vrem să mergem cu mașina pe autostradă de la Constanța la Nădlac!

  Ne-am săturat să vedem zeci de taxe noi puse în cârca celor puțini care muncesc! Vrem reducerea taxării și a birocrației din administrație!

  Ne-am săturat să vedem incompetenți în funcții administrative, puși de partide pentru că au lipit afișe! Vrem specialiști independenți și competenți în funcții! Vrem o lege prin care numirile în sectorul public să nu se mai facă politic!

  Ne-am săturat să vedem cercetați sau condamnați penal, agramați, corupți, incompetenți, măscărici și mincinoși câștigând alegerile generale sau locale! Vrem să fim reprezentați de oameni competenți, cinstiți, valoroși!

  Ne-am săturat să votăm la Referendum pentru 300 de parlamentari și să vedem în Parlament 600! Vrem maximum 300 de parlamentari și, în general, cât mai puțini angajați în sectorul public!

  Ne-am săturat de un Stat maximal la taxe și minimal la investiții și la creare de locuri de muncă! Vrem minimum 20% din cheltuielile publice anuale alocate investițiilor și creării de locuri de muncă!

  Ne-am săturat să auzim guvernările trecute că au acționat bine dar au comunicat prost, iar acum să vedem că se comunică mult și nu se acționează deloc! Vrem guvernanți care fac mai mult pentru binele public și care comunică mai puțin și mai clar!

  Ne-am săturat să vedem cum guvernanții se ceartă pe vorbe, pe declarații și pe starea vremii! Vrem dezbateri publice reale pe problemele economice și sociale grave ale României!

  ***

  Ne-am săturat de PSD, PNL; PC, UNPR, USL, UDMR, PPDD, PDL! Ne-am săturat să nu mergem la vot sau să tot sancționăm prin vot negativ! Vrem alți oameni în spațiul public!

  Vrem o Românie mai bună pentru noi și pentru copiii noștri! Vrem o Românie cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă!

  Pentru toate acestea, NOI ÎNFIINȚĂM MIȘCAREA POPULARĂ!

  Tu ce mai aștepți? VINO ALĂTURI DE NOI ȘI VOCEA NI SE VA AUZI MAI TARE!

  Last,
  Eu nu am mai asteptat pe nimeni si nimic ca sa ma convinga ce sa fac.
  M-am dus alaturi.. si cred ca este cel mai intelept sfat pe care eu pot sa il dau cuiva :sa nu mai stea pe alaturi,in expectativa,sa circ oteasca pe fata ,pe dos…
  Nu exista o alternativa!
  De ce asteptam sa faca altii pentru noi,iar noi sa gasim doar puncte slabe,mereu si mereu,in loc sa fim acolo sa le depasim??
  Nu este mereu o garantie ca daca stii sa vinzi o marfa ,vei avea si clienti…
  Pentru ca daca cuvintele mestesugite au reusit sa vind un produs expirat drept fata mare..o sa am grija sa spun acest lucru tuturor care ar vrea sa cumpere….iar ei,la rindul lor sa duca vestea mai departe..
  O fi asta politica,un indreptar al viziunilor inguste sau pur si simplu implicare pentru tine?

 70. dragi prieteni
  ziua buna la toti.
  din titlul postului se intelege ca dreapta are un steag si se cauta un tovaras care sa il ridice de jos in sus si sa il tina, probabil, ridicat mai mult timp.
  dar comentariile domniilor voastre se bat pe intrebarea shehspiriana: ce e dreapta?
  io zic ca un tip bun sa duca steagul dreptei ar fi traian.
  nu, nu traian basescu ca el e presedinte, dupa cum cred ca stiti si nu se baga el in mizeria asta.
  ma refeream la traian igas.
  asta e parerea mea.
  daca vreti, argumentez.
  dar il rog pe tov. chinez sa nu raspunda, ca el voebeste cu decatloane, decantoloane si alte chinezarii d-astea si io nu le am cu astea, nu stiu d-astea, nu stiu, nu stiu…

 71. Last,

  Decat sa iei aerul asta bosumflat, mai bine ai spune ce solutii ai/vezi/intrevezi IN CONDITIILE alea care SUNT, cu oamenii aia care SUNT (si in politica si in societate). Ca n-avem altele/altii. Ok! n-avem dreapta, n-avem stanga. Avem puterea de azi si opozitia de azi. Cea din urma, amestecata, slaba, anemica, farmitata. Poate ca unii ni se par totusi mai buni ca ceilalti. N-avem certitudini in privinta lor. Cei mai multi, abia invatam sa avem certitudini in privinta lucrurilor de care chiar avem nevoie, abia invatam sa ne dorim exact lucrurile de care avem nevoie si invatam sa o spunem cu voce tare. Si deocamdata, ne straduim sa alegem din „oferta” care exista, ceea ce ar fi cel mai apropiat de ceea ce vrem…
  Mama ma-sii, ca m-ai enervat! Ai vazut tu vreun „Margareth Thacher” prin preajma si te revolti ca, in ciuda explicatiilor pe care mi le-ai dat mai sus, eu nu sunt in stare sa-l vad?

 72. pe vremuri, adica cam acu vreo luna si ceva, cand am intrat io prima oara aici, mi s-a atras atentia sa am postari scurte si la obiect, ceea ce ma straduiesc din rasputeri sa fac.
  dar vad ca domnul marcu, de altfel si bun prieten cu mine, baga niste postari decakilometrice, cum ar zice chinezu pe limba lui, si nu il atentioneaza nimeni.
  io cred ca asta nu prea e democratie.
  in alta ordine de idei, vad ca acelasi bun prieten al meu marcu s-a saturat.
  ok, marcule drag, daca tot te-ai saturat, mai lasa-ne si pa noi sa mai furam cate ceva, ca si noua ne-o fi foame…

 73. @Jhon
  Trebuia sa formulezi hamletian
  „”A fi sau a nu fi…de dreapta”‘
  Sigur ca pentru a gasi raspunsul trebue mai intii sa definesti dreapta.
  Nu vei reusi.
  Vor fi multi care ti vor prabusi in cap biblioteci intregi despre dreapta.
  Din nefericire ,in cazuri de genul acesta, fiecare are definitia proprie .
  Cu o exceptie probabil a mea deoarece eu nu sunt de acord cu categorii de genul asta.
  Fiecare cu pacatele lui.

  Cine va lua steagul? Om vedea.

 74. @Mark
  Multam pentru manifest.Nu l stiam.
  Constat insa ca dl profesor Preda s a consultat cu mine inainte de a l formula si a folosit retorica -ce nu mai vrem -ca sa ajunga la concluzia dorita.
  Eu sunt de acord cu el.Daca or mai fi si altii ramine de vazut.

 75. Last, all,

  M-am calmat atata cat sa pot sa-mi cer scuze pt rabufnire.
  Ies sa iau o gura de aer curat.
  Daca ma calmez de tot, revin mai tarziu.

 76. @mih-margareth, Am pus h la sfarsit pariind 75%/25% ca imi vei scoate ochii cu asta. Da 🙂 ai facut-o
  (Tot asa am spus niste chestii – mi se pareau importante la blogary si singurul raspuns al citorva doamne de acolo a fost ca am pus virgula dupa si 🙂 )
  Nu sunt bosumflat de loc, eu sunt chiar constructiv aici 🙂 dar spun pasi ce par neobisnuiti
  Eu am o gandire abstracta, si dau solutii nu ma plang, nu descriu fenomene. Citeste tot ce am scris de dimineata si vezi ca alea sunt solutiile unei gandiri inchegate. Chiar mai citeste odata. V-am vazut ca musca fara cap si am incercat sa va dau solutii. De unde le am ? Cei ce ma cunosc mai bine stiu ca ma ocup de f multi ani de entrepreneurship la modul activ. Asemuiesc un partid si o oferta politica cu o intreprindere noua si oferta ei si de aceea sunt putine sanse sa gresesc. Dar vad ca va mandriti sa alergati ca musca fara cap. E un sport.
  Daca mi-ai spune ca ai priceput macar 30% din ce am spus , indiferent daca am sau nu dreptate, as continua. Dar daca spui ca nu pricepi nimic atunci degeaba continui.

 77. consicer ideea ca ……asadar depinde de forma si prezentare,nu de continut… total gresita, intrucit mai sint oameni care nu judeca dupa: haina il face pe om . Dovada: enorma cifra de absenteism la alegeri….deci oamenii nu se mai lasa pacaliti de forma de prezentare, de margelele colorate….
  🙂
  au mai evoluat si indienii politici din Ro
  😛

 78. @all: @last este plin de substanta, nu-i treceti argumentele cu vederea. Daca e sa vorbim de multiplicatori, un contraargument @last valoreaza cat 20 John, 10 Purly sau 3 3xhi. Asta se cheama opozitie constructiva. Sarea si piperul se combat cel mai bine cu paine si sare. Tsintao cu Recas dau impreuna o posirca, cum bine a evaluat acelasi @last. Sa combateti bine (adica cu cap)!

 79. @lnm,
  mi-ai dat un minus la ora 16.31? de ce?
  🙂

 80. Mark,
  Te rog sa imi spui ce defineste MP in 20 -3o si nu esti in stare
  si imi trimiti copy paste 1600 de cuvinte pe care nimeni nu are curajul sa le citeasca.
  As putea banui ca pe tine te-a atras ca Traian Basescu ti-a recomandat in somn MP si atunci tu ai intrat in MP.
  Si eu voi vota cu MP tot din motivul Basescu.
  Intelege omul lui Dumnezeu ca sunt alegatori si oameni cinstiti care nu mai au incredere in Basescu. De aceea este crucial ca ei sa vina la MP pe alta carare decit Traian Basescu. OK pana aici ?
  Mesajul care ii cucereste e important. Cum pe mine m-a cucerit la Mih parfumul Fleurs de rocaille , faptul ca are 1.70 ochi caprui, Ori daca MP vine cu o pagina intreaga, fiind ca un briceag cu 25 lame plus telefon mobil, plus detector de aur….. atunci chiar nimeni nu clipseaza ;la mesaj.
  Stii tu ce zic oamenii care citesc mesajul cu 50 ne-am saturat ?
  Pai zic ca 51 este : Ne-am saturat sa se imbuibe Ponta si ai lui din cozonacul puterii….. vrem si noi acolo….. noi si ai nostri .

  Mies van der Rohe un arhitect are dictonul „less is more” asta este bun si aici .

 81. @lnm, esti o bijuterie pe blogul acesta, inca nu s-au prins toti, dar sper ca se vor prinde (nu ca pe alte bloguri)!!!

 82. tucule
  si celorlanti
  imi place aici ca se discuta serios.
  chiar prea serios.
  numai ca ceea ce lipseste e chiar obiectul muncii: partidul ala de „dreapta” care sa faca si sa dreaga…
  nu ca stanga ar fi altceva decat o adunatura adunata de profitori, ca sa fiu domn…
  dar eu nu inteleg cum prietenul marcu incearca sa ne convinga ca nou nascutul pmp este un fat frumos cu paloshul gros cand bietul partiduletz nici nu a renuntzat inca la pampersi…
  nu ca nu ar exista sperante.
  dar de promis, pot sa o fac si eu…
  ma votati?
  sigur e doar ca eu voi fura mai putin ca astia sau ca ai sau ca ailalti…

 83. Inainte de ceea ce urmeaza, scuze pt. aparitie, dar nu ma pot abtine sa nu zic 2 vorbe, a propos de cine/ce/cum/cu ce. Ca de ce, deja se prea stie. Cred ca cine va reusi sa convinga indecisi sau/si cei care nu vor sa auda o vorba despre politic/alegeri scl
  – ca politica e cu totul in alta parte, nu in ceea ce tot vad ei de 23 de ani, fiind „ceva” despre bunul mers al vietii de zi cu zi, incepind cu strada pe care locuiesc si orasul/satul – comunitatile lor, dar si
  – ca ei ar putea (trebui ?) sa devina niste voci in bunul mers al lucrurilor, daca nu le convine ce se petrece sub nasul lor si asta nu doar din 4 in 4 ani
  va avea sanse sa-i scoata la vot
  Cred ca asta era mission statement-ul unor ong-uri din secunda 2 a cistigarii (?) alegerilor de catre strutocamiloii actuali.

 84. PMP are in frunte 2 suspecti de furt.

  Unul e Tomac si al doilea e Baconschi cu voturile alea mitraliera si cu apartamentele din Paris.

  Ei par sa confirme zicala cu „hotul care striga primul HOTUL!” fiind cei mai vocali in P.M.P (initiale de partid, sa nu-nteleaga cineva altminteri)

  Bunaoara aflam de comunicatul prin care e facut ridicol ministrul de externe pentru denuntarea unei „strategii de recucerire a bazinului carpatic” si bineinteles se tace chitic de dorinta lui Basescu de a-si asuma „leadership-ul punerii la punct a Budapestei”

  Nici nu ii intereseaza pe basisti ca ministrul a specificat elemente concrete, 2 legi+ o „interpretare”:
  1. legea „Trianolului” infierat ca dictat si cauza a tensiunilor din Europa centrala
  2. legea de acordare a cetateniei maghiare si in al 3 lea rand
  3. extinderea interpretarilor Curtii Internationale de justitie de la Kosovo la spatiile cu populatie maghiara

  Nu intereseaza nici ca dupa aceste initiative 2010, Basescu a avut nenumarate intalniri prietenoase cu liderii maghiari, inclusiv la taberele lor de vara

  Din pacate, pentru cine se gandea sincer la ceva ALTFEL, PMP nu este decat alt partid basist (in fapt dominat tot de cartre PDListii de care fariseistic zic ca s-au saturat)

  Cat de fraieri ar trebuie sa fie acei ALTII incat sa nu vada mascarada ca VOI sunteti … ACEIASI?

  hi hi hi

 85. – sunt alegatori si oameni cinstiti care nu mai au incredere in Basescu. De aceea este crucial ca ei sa vina la PMP pe alta carare decit Traian Basescu.
  (lnm dixit)

  deci oamenii astia trebuie cuceriti!

  uneori evidenta este atit de simpla.

 86. judexule
  spune-ne , ca un adevarat matematician ce esti,
  un last catzi judexi fac?
  sau (o fi ) invers?

 87. @skorpy , multumesc prietene. Si pe alte bloguri au apreciat dar acolo erau alte stringente, erau pragmatici. Mi-au dat un sut in koor cu multa duiosie. 🙂
  @mark, La descrierea USP a lui @mih am omis : par auriu

 88. Skorpion…
  Extrasul tau din cele scrise de mine nu are legatura cu concluzia ta..
  Nu haina il face pe om….dar p;romisiunile electorale si tinuta fatarnica a modestiei,a ofertelor de politician rutinat,versat in minciuna si demagogie tin loc de imbracaminte…asa ca un electorat fidelizat merge pe mana celui care il tine captiv pentru citeva firimituri…
  Asta contrapun pe argumentul meu cu negustorul priceput care vinde orice frumos ambalat si gol pe dinauntru..,lucru la care eu nici nu ma pricep( sa vind ceva ce nu corespunde adevarului,)dar nici sa pot avea incredere intr-un asemenea negustor..
  Am o mare calitate(pentru altii un defect): verific singur…ma lamuresc singur…niciodata pe vorbe…hotarasc singur..

 89. off topic, dar scurt.
  chinezule
  cum te simti ca a 3,3xhihi parte din last?
  io zic ca-i de bine.
  iertare pentru off topic,
  dar n-am inceput eu galceava.

 90. @MW,
  ok, cred ca eu am inteles gresit cele scrise de tine. sorry!

 91. marcule, dragul meu
  lamureste tu un biet novice
  spui ca toti politicienii actuali sunt nemernici, trebuiesc castrati, impuscati, si apoi gadilatzi in chinuri ( cu exceptia lui tb, off course)
  pe de alta parte,
  faci reclama nemascata noului partiduletz.
  intrebarea e:
  ma marcule, noul partid nu e facut tot din politicieni (vechi) ?
  pai atunci cum si cine le-a schimbat naravurile si obiceiurile?
  cum ma poate convinge pe mine un partid, oricare ar fi el, in afara de variantele clasice: kilu de ulei si punga respectiva sau o lista de promisiuni utopice , in care nu cred nici ei?
  sper ca m-am exprimat coerent.
  recasul, de…

 92. Presedintele si-a reconfirmat brevetul de Comandant de nava

 93. Last,nu ne intelegem dintr-un motiv foarte simplu..Eu am verificat SINGUR cine este si ce vrea Fundatia si apoi partidul MP.Tu ceri sa iti prezint in 20-30 de vorbe configurari intoarse la 180 de grade fata de ce se practica azi de toate partidele.
  Nu sunt analist.Nu fac si nu expun ideologii.Nu dau consul;tanta.nu interpretez.Nu dau alte conotatii formatelor definite pentru scop.Ti-am spus:sunt voluntar,nu activist,nu postac,nu tonomat..

  Cit priveste pe cei care il au in disgratie pe Traian Basescu sa stea la partidul care i-a crescut de mici pentru asta.I-a educat si le-a pus creierii pe moate.

  Nu cred ca PMP se bazeaza sa atraga un electorat fidelizat si captiv…este cel mai slab si neajutorat electorat,cel care poate fi vindut si c umparat cu un mic si o bere.
  .
  PMP are in vedere elitele,exact electoratul care sta in expectativa..iar dupa platforma program a PMP sunt destul de multe atractii inedite pentru acest segment…

  Last,nu imi cere sa fac politica aplicata…sunt doar un nealiniat al carui tata de sorginte liberala a facut inchisoare aproape doi ani…iar eu ma duc pe calea deschisa de el si de altii ca el..

  Si nici eu nu ma grabesc..LA CE? Fusereala fara fundament,fara baza duce la pieire orice structura politica…

 94. Sara buna !

  Mark

  Daca am inteles eu bine, Last nu neaga forta viitorului/actualului partid PMP, cel putin in raport cu ceilalti competitori.
  Este doar mai retinut si cere o spalare a mesajului de buruienile ce-i ascund esenta.

  Nu e foarte dificil.

  Din „Manifestul” ala se pot scutura lementele esentiale ce cuprind de fapt MESAJUL real al PMP.
  PE modelul scurtarii decalogului la 2, maxim 3 porunci 😀

  Si se poate face chiar in max 20 de cuvinte.

  Eu cred ca nu greseste.
  In fapt este cam acelasi lucru pe care am incercat sa-l spun in postare prin : „Este nevoie de mesaj simplu, clar, raspicat, logic si de bun simt.
  De obiective concrete comunicate in propozitii scurte, observabile si masurabile, …

 95. Scorpy

  Este mai putin cunoscut, dar Last e cel ce a scuturat candva creanga din care a cazut samanta ce a devenit Copacul de azi 😉
  E responsabil spiritual. 😀 😀 😀

 96. Mesajul MP exista deja (pentru mine): Jos Mafia!

 97. Viq,
  @ 19,34

  FRUMOS gest. 🙂
  Te asigur ca adesea vorbesc cu Skorpy despre parcursul Thor-Gradina-Copac.
  Au fost zile de cautari si sperante partial implinite.
  Imi amintesc ca la o sugesite a lui uts Fila, care era cu surubelnita in mana, i-a raspus „stai sa mai montez un dulap” 😉
  Ati fost niste frumosi!
  Nostalgii de…..vara.

 98. @john, 18.06: eu nu sunt matematician, am doar o vaga cunoastere despre arotmetica si „masurarea pamantului” din liceu. Le am, insa, cu metrul (si cu centimetrul, de asta te-am masurat in @last). Ca tamplar, deci, am masura la mine tot timpul. Nu m-am inselat, te asigur.

 99. Fini

  😀 😀 😀
  Important este ca facem umbra pamantului 😀

 100. dragul meu judex
  (vezi ce frumos vorbesc_ ca iar se supara dl. oldhasu si imi pune comentariile in asteptare…)
  probabil ca esti un tamplar foarte bun.
  tre sa te mandresti ca a mai fost unul, acu vreo doo mii de ani…da a fost rastignit, saracu…
  sa sti ca si eu sunt mandru ca pot fi macar o particica din chinezu.
  ce ma nedumireste e unitatea de masura folosita pt el :
  3,3xhihi…
  recunosc ca nu am invatat in facultate unitatea asta de masura.
  concluzia:
  sa nu faci tu batzul pentru steagul dreptei.
  va fi ori atat de mic ca nu il va vedea nimeni,
  ori atat de mare si greu incat nu-l va putea ridica nici tot poporul frate chinez.
  si astfel vom ramane cu drapelul atarnand …

 101. marcule, dragule
  ia uite ce scrie un nesuferit,
  ca nici nu vreau sa-i fac pomenire:
  Traian Băsescu a trecut cu brio testul pentru reconfirmarea brevetului de comandant de navă.
  Din păcate, nu a înţeles aluzia şi va rămâne în ţară.

 102. viq 19,31
  ai perfecta dreptate.
  oare daca tai din manifestul pmp tot ce scrie si in celelant manifeste al celorlante partide,
  ce crezi ca mai ramane?

 103. Ca, vorbiti de copacul din vechime
  Uite aici Copacul in 27 septembrie 2009 cu Gabhryel, Lumi, orangeS, Gerula, imperialistul, theophyle cind era doar comentator, si multi altii http://web.archive.org/web/20090929171853/https://copaculdinpadure.wordpress.com/2009/09/27/din-spatele-lui-macovei-prin-spatele-lui-pivniceru-spre-dosul-democratiei/#comment-1511
  Cred ca voi cunoasteti scula asta sa vezi site-urile vechi 🙂 E tare misto , si e buna ca proba pentru uituci

 104. @john, 21.25: zici ca ai urmat o facultate? Sa stii ca sunt sincer surprins. Pe noi, la scoala profesionala, ne obliga sa masuram de doua ori inainte sa taiem. Si pe colegii de la croitorie la fel…Tu ai citit cu atentie ce am scris eu? Ia mai uita-te o data (adica, citeste de doua ori inainte sa „tai” un comentariu penibil), sa vezi ce mai ramane din nedumeririle tale…Chiar ai trecut de vreun examen de admitere vreodata? Sper din tot sufletul ca nu esti inginer de poduri, cu superficialitatea asta…

 105. Viq
  nu am nici o problema cu Last
  Doar ca nu sunt dispus sa ma bag in ceeace nu imi este dat.pur si simplu nu vreau.
  Nu imi plac disecarile,etichetarile,partajarile,in planul unui pol de putere,acolo unde eu nu am ce cauta…nu m-am inscris in MP ca sa fac analize sau punctaje.Nici macar sa selectez esentele unor sinteze…Fundatia are membri fondatori capabili sa raspunda la orice nelamurire..
  Sa o faca cine vrea…
  Eu mi-am lamurit problemele,am achiesat,am inteles si am acceptat.
  In rest ,sunt doar un voluntar,bun la toate…
  Poate,mai incolo,cind PMP va incepe sa isi cultive griul din care sa isi coaca painea voi face si altceva.

  Deja PMP este plin de etichete lansate de toti cei care isi vad scaunele rasturnate…este murdarit,este aruncat in derizoriu,este denigrat,liderii degradati de inchipuite fapte imorale…
  Prezenta comentariilor mizere ale chinezului ,precum si ajutorului venit in mare graba John ne atesta spusele…
  La urma urmei,cu ce difera parerea mea sintetizata in 20-30 de cuvinte asupra PMP fata de a lui Last sau altcuiva ,oricine ar fi el?
  Daca citeste textul
  daca extrage esentialul
  daca gaseste cele 30 de cuvinte…
  daca AR VREA…sa citeasca..
  Eu am facut-o pentru mine,…

 106. Johnule

  Cel mai probabil mai nimic.
  Dar nu asa se pune problema.

  Daca ai 4 bacanii pe strada ce au etichete de malai la sacii cu nisip, ce relevanta are asta pentru a 5-a daca vine cu sacii de malai ???
  Nu are.
  Nu este un algoritm bun de folosit la evaluare.

 107. judex
  dragul meu
  ai scris asa:
  „@last valoreaza cat 20 John, 10 Purly sau 3 3xhi”
  imi fac mea culpa: 3,3hi si nu 3,3hihi.
  dar nu cred ca asta era problema.
  matematic se poate face echivalarea lui john cu chinezul, trecand prin last, ddesigur…
  problema e ca aceasta echivalare tre sa o faca publicul, cetatenii, prin vot, si nu un tamplar (tu ai zis-o, nu eu…)
  pt ca am mai avut un cizmar care a facut el toate echivalarile in tara si ai vazut ce a iesit…
  dar ne bagam in amanunte si pierdem esentialul:
  cine falfaie, pana la urma, steagul dreptei?
  ca incepe banciu si mor daca nu aflu…

 108. Uts,

  uite ca l-ai descoperit singur pe Gabhryel! Uitasesi cand ti-am vorbit de el de curand. 🙂 Pacat ca apare meteoric: avea comentarii deosebite.

  Multumesc pentru link.

 109. viq
  bun exemplu.
  dar contrez si eu cu intrebarea:
  esti sigur ca noii geambasi de la a cincea bacanie au pus chiar malai in saci?
  ca doar au fost vanzatori la celelante bacanii… seful cel mare a fost chiar patron…
  si pana la urma urmei, din pacate, pmp a scos un simplu manifest, inflacarat ce-i drept, dar si mein kampful a fost asa…
  scuze, dar eu cred ca romanul nostru va pune votul tot pe cel care va da uleiul…
  si daca pmp va face asa ceva, care va fi diferenta?
  daca nu o va face, nu va avea nici o sansa.
  grea dilema.
  ma invart in cerc.

 110. @john:
  Mai baiatule, sa stii ca este ultima oara cand iti mai raspund: nici sa c/p nu esti in stare. Pe intelesul tau: „3 3xhi” nu este acelasi lucru cu al tau prost copiat „3,hi”.Ce am spus eu este, de fapt, de trei ori ala care face hi,hi,hi. Toti au inteles, mai putin tu! Te pomenesti ca esti Repetentul insusi! Oricum, nu mai existi pentru mine din acest moment. Cine a mai vazut un tamplar sa dea lectii de ortografie si analiza pe text unui „intelectual”? Sau poate ca ortografia si aritmetica si erau facultative la facultatea ta….

 111. Mark

  Nu cred in „dragostea la prima vedere”.
  E mai degraba un „tun” decat o relatie de durata.

  iar mie-mi plac chestiile de durata.

  PMP promite cel mai mult din ce este acum pe piata.
  Daca o acceptam cuminte, intelegandu-i ezitarile si dificultatile inceputului e mai bine.
  Daca insa pretindem ca e perfecta pentru ca VREM sa fie asa, asta ne va lovi inapoi ca bumerangul.

 112. judex,
  draghiditeli
  vorbim pt ca discutiile cam lincezesc pe aici in legatura cu ridicarea drapelului.
  3,3 sau 3 e cam acelasi lucru, rotunjind in favoarea ta.
  problema e cum reusesti tu sa faci masuratori cu metrul din dotare la corpuri / obiecte care se masoara cu alte unitati. de masura.
  probabil tot asa diferentiezi si partidele.
  chiar asa, cum faci?

 113. viq 22.21
  (ma bag si eu in vorba)
  excelenta argumentatie.
  dar stii… marcu, dragutzul de el, este un idealist.

 114. o titlu interesant din „gandul”
  si cu asta ma duc sa ma culc
  ca maine am multe de masurat, cu constiinta din dotare:
  „Fericiţi cei cărora li se rupe”
  noapte buna

 115. Johnny

  Majoritatea personalului noii bacanii e proaspat.
  Poate fi la fel ca ceilalti.
  Sau poate sa nu.

  Ceilalti nu pot fi decat la fel ca ei insisi.

  Avand de ales intre aceste doua variante, merita incercat malaiul noii bacanii.

  Patronul de care vorbesti e unul din punctele care cresc increderea in noua bacanie.
  Pe vremea cat a fost prezent in una din cele vechi, malaiul era cat de cat comestibil. Cum a lasat inlocuitor la comanda, mamaliga a inceput sa scrasneasca.
  In fata refuzului alora de a reveni macar la calitatea anterioara, a renuntat la ea si a pusat caramida la astalalta.
  Deci am motive suplimentare sa sper in bine.

  Perpsectiva personala.

 116. Nu cred ca Mark e chiar idealist. Poate mai entuziast doar.
  Ceea ce nu mi se pare deloc rau.
  Cu entuziasm ca al lui si temperare ca a mea, poate facem un melanj bun .. 😀

  Noapte buna !

 117. Thx.Viq.
  Ai nimerit-o!

 118. Mark

  Fara entuziasm si incredere in reusita, 80% din salturile civilizatiei cred ca nu ar fi avut loc niciodata.

  Maine – un clip dragut despre incredere.

 119. Theo-nona,
  nu te mai lasa deranjata de gainaturile socialiste din copac, ele cad pe jos, daca ai observat, se usuca si cad ca orice gainat, mai ales daca este si socialist… asa ca, bitte,komm zurueck! vino inapoi!
  si stii, ca gainaturile, chiar si socialiste, sint bune ca ingrasaminte, nu???
  😛
  🙂

 120. Seara bună, dragilor! 🙂

  Eu aș avea o completare la titlu: «Pentru cine se ridică steagul dreptei?»
  Credeți că există în România „clienți” pentru dreapta?!
  Cine să fie ăștia?!
  Generic, ar fi cei care se susțin economic, fără să stea cu mâna întinsă la stat.
  S-o luăm de jos:
  – muncitorii?! Ăștia sunt ai stângii, greu să te apropii de ei!
  – meșteșugarii?! Păsări rare terminate de economia de consum, mulți blogeri nici nu știu ce specie este aia?!
  – liberii-profesioniști, vocaționalii și talentele?! Puțini în general, și mai puțini în țară! Cei mai valoroși sunt „afară”…
  – intreprinzatorii mici și mijlocii, posibilii detentori ai schimbării și speranța imediată după ’90?! Unii – decimați de acțiunea concertată a criptocomuniștilor , ceilalți – soldați pe diferite nivele in mafia roșie.
  – marii intreprinzători?! Baronii roșii, noduri într-o rețea de interese de căpuși secătuind bugetul public cu protecție politică asigurată – USL!!!

  Cine să fie „clienții” dreptei: niște visători care văd viitorul României așa cum este și-n alte părti ale lumii civilizate – tineri mânați de eroismul vârstei, maturi cu principii morale de la care n-au abdicat, vârstnici dispuși înca o dată la un sacrificiu pentru binele celor de după ei.

  Buni, dar puțini…

  PS: Da’ parcă nici pașoptiștii nu erau mai mulți?!

 121. ‘Neata!
  Last

  Ti-am urmat indemnul si am mai recitit comentariile tale. Nu pot exprima procentual cat am inteles din ele. Unele lucruri tot neclare au ramas. Exemplu, comentariul de la (10:38) in care spui la un momentdat: „Deci va trebuie 1 mesaj unic pentru o singura categorie (multime ) care sa devina motorul pentru alte categorii.”, iar putin mai jos: „Este absolut ridicol ce zic multi prieteni de-ai nostri ca ne trebuie un mesaj. Adica sa ii pacalim pe alegatori, (…)”. Poate ca pricep eu mai greu anumite subtilitati… 🙄
  Au mai fost si probleme care tin, in ce ma priveste (recunosc) de o reactie mai degraba subiectiv-temperamentala. Pot sa fac efortul de a le depasi pt ca nu sunt importante. 😛

  Ceea ce (cred) ca am inteles corect: consideri ca dinspre politic este necesar (datorita eficientei scontate) un mesaj (unic) clar, optim formulat, cu valoare de oferta contractuala adresat unei categorii electorale tinta, identificata a fi cea din zona IMM, optima pt asumarea functiei de releu.

 122. Pentru infiltrati:
  „Mintile luminate discuta idei , mintile mediocre discuta evenimente , mintile mici discuta oamenii.” Eleanor Roosevelt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s