Mea culpa. Unde-i pulpa ?

Interesant cum ne incapatanam deseori sa ramanem intepeniti fix intr-o idee mai fixa decat orice altceva din univers.
Dat fiind ca acum stim ca nimic in univers nu e fix. Stiintologii au demonstrat cu o luminita ultravioleta de la o lumanare infrarosie ca universul insusi se umfla in propriile-i pene pan-o sa dea-n foc.
Sa vezi atunci probleme cu clima 🙄
Intre noi fie vorba, aceste minunate creatii – ideile – sunt cel mai interesant cumul de paradoxuri.
Din capul locului existenta lor desfide adevarul einsteinian ca nimic nu se creeaza/pierde in univers, ci totul se transforma. Ideile se creeaza si nu se mai transforma nici batute cu maiul. Ele doar dispar mai apoi si lasa locul altora noi, respectiv celor ce demonstreaza eroarea ideilor precedente.
Ideile nu pot fi altfel decat fixe 😀 😀 😀
Si odata cu atacarea acestui concept, el insusi o idee in prim time, e ca si cum ai spune „Orice adevar (inclusiv cel determinat stiintific) este o eroare.”
Sau clasicul „Nu exista adevar absolut. Aceasta este absolut adevarat !”
Sa dau exemplu de-o idee fixa : daca vrei sa rezolvi problema – cauta vinovatul !

Paragraful asta introductiv l-am lasat sa curga mai mult pentru a ilustra cat de usor ne putem pierde in hatisul teoriilor daca suntem suficient de isteti si doritori de profunzime.
Si odata ce pierdem legatura cu roca solida a realitatii prozaice si imediate, suntem mai neajutorati in ropotul vietii decat un melc fara imprumut pentru prima casa, in lapovita de toamna.
Un limax nefericit cu contul golit.
Cum esti putin mai inteligent decat media – cum faci trasnai mai mari decat media 🙄
(Ma refer la media umanoizilor din societate nu la mass-media. Pe asta nu o depaseste nici Kimi Räikkönen.)

Ma incapatanez si eu intr-o idee fixa la care tin ca si cum ar fi a mea : fratilor, prieteni…. oameni buni… hai sa nu ne aburcam mai sus in copacul evolutiei „telectuale” pana nu intelegem, acceptam si mai ales pana nu respectam principiile elementare.
Informatia e pe noi calare cum n-a fost niciodata in istoria omenirii.
„A fi destept” nu se mai identifica cu „A sti” nici cu „A sti SI a intelege”…
Acum suntem la inceputul epocii in care inseamna „A socializa”.
Dezvoltarea pe palierul intelectual nu se mai poate face decat impreuna.

Va garantez ca daca nu ne straduim macar sa facem asta vom avea enorm de pierdut.
Dar daca vom reusi vom castiga enorm !

Stiu ca in genere exista o reactie teribila (si penibila prin furia ei irationala) impotriva „truisemlor” ca si cum raportarea la aceste principii de baza s-ar face asa, d-am-proasta, numai sa-si manifeste cineva fericirea tampa ca a descoperit apa calda si roata rotunda.
Nici vorba.
De fiecare data, dar de fiecare data, aproape fara exceptie, referirea la acestea este impusa de derapajele de la ele.

Hai sa trecem de la teoria batului de chibrit la de ce ma doare povestea asta si sa ma refer la una din ideile ce ciripesc printre crengi in ultimile zile, privind-o din cateva unghiuri diferite.

Culpabilizarea celor din jur nu schimba o stare de fapt, chiar daca starea asta ne da dureri la nervii capului.
Culpabilizarea guvernantilor ca sunt la guvernare…
….. a mass-media ca a prostit cu graunte de plastic aproape intreg stolul de gugustiuci, …
….. a stolului de gugustiuci ca s-au repezit la margele ca gaina si i-au votat tocmai p-astia, …
….. a intregii generatii ce a trait sub comunism si a facut posibila existenta tuturor celor de mai sus…..

Cu tot respectul, sunt prostii mari cat casa.
Cu totii stim ca :
1. – Generalizarea e o eroare;
Oricum am intoarce-o nu exista aceeasi cantitate de vina pe cap de gugustiuc, indiferent unde/cum/cand a trait.
Daca te calca un sofer beat ce vine de la revizia anuala cu trotineta reparata, nu bagi la bulau de la mecanicul ce a schimbat bujiile, pana la vanzatorul ce i-a facilitat betia (ca sa faca el profitu gras) si bineinteles toata multimea de trecatori care prin lipsa lor de atitudine cetateneasca au facut posibil ca tampitul sa urce la volan.
Deci, nu.

2. – Culpabilizarea celorlalti produce feedback negativ.
Cu sau fara a avea dreptate.
Daca in cazul in care avem dreptate, ne pasa mai putin ca trezim in partenerul de discutie o mare placere …. de a ne luam la palme (cu variantele de a ne pare rau ca-l ranim dar acceptam asta drept consecinta a actului de dreptate SAU de a ne satisface noua placerea perversa ca ne-am gasit paratrasnet frustrarilor proprii) in cazul in care NU avem dreptate nu facem alt decat sa provocam aiurea reactii de revolta indreptatita.
Deci nu.
Culpabilizarea celorlalti combinata cu generalizarea potenteaza efectul negativ.
Deci nu – nu.

3. – Gasirea vinovatului nu presupune gasirea solutiei.
Vinovatul si solutia sunt intodeauna elemente distincte.
Uneori solutia problemei poate fi o actiune asupra vinovatului, fapt pentru care e foarte usor de cazut in plasa asta, dar de cele mai multe ori nu.
Ba mai mult.
De cele mai multe ori cautarea vinovatului limiteaza, intarzie sau chiar impiedica gasirea solutiei si prin urmare rezolvarea problemei. Exemplul clasic al cautarii prin iarba inalta a sarpelui veninos ce tocmai te-a muscat trebuie tinut minte.
Priviti in jur !
Tradus in optiunile politice ale momentului, nici invinovatirea de catre opozitia de azi a fostilor secretari de partid nu duce la dezvoltarea societatii asa cum nici invinovatirea de catre USL a cui vrei si cui nu vrei nu rezolva aceeasi problema.
Solutia nu se gaseste pe terenul asta.
Si singura doar solutia va face ca viata stolului sa fie mai buna candva.

Cred ca este „omeneste” ca aceste derapaje sa apara uneori.
Pentru ca ceea ce duce la asemenea atitudini tine de psihologic, de manifestarea brutala a unor scurt-circuite emotionale sub presiunea stressului. Acolo logica rece si calculul rational sunt date afara in suturi, neuronii sparg geamurile la mansarda iar neuroanele danseaza din buric pe mese, imbracate cu … greu.
Dupa ce le ia somnu’.
DAR … ele, derapajele, nu trebuie luate nici in serios nici in obisnuinta.

Trebuie mentionat ca datorita acestui aspect, componenta emotionala adica, este foarte usor de manipulat indivizii de buna credinta catre un comportament eronat de tipul asta, provocand fie identificari aiurea a unor vinovati fictivi fie blocarea lor intr-o bucla inchisa a cautarii vesnice, de fiecare data momeala avand drept scop indepartarea respectivilor de gasirea si aplicarea solutiilor la disfunctionalitati.
Cine face asta ?
Cei ce beneficiaza de existenta respectivelor disfunctionalitati.
Dar aici intram pe terenul manipularii care e alt subiect.
Am vrut doar sa evidentiez aspectul.

Prin urmare cred ca ar fi bine sa intelegem derapajele, ale altora si ale noastre deopotriva, dar sa incercam sa nu ne lasam provocati de ele. Sa incercam in schimb sa dam mai mult timp si sa directionam efortul catre cautarea solutiilor.

E!
Zic si eu 🙄
Voi faceti cum credeti !

Viq

Anunțuri

188 responses to “Mea culpa. Unde-i pulpa ?

 1. neata,
  draguta postare, viq, felicitari!

  Pentru ca ceea ce duce la asemenea atitudini tine de psihologic, de manifestarea brutala a unor scurt-circuite emotionale sub presiunea stressului. -> as mai adauga, pe linga stress, si pe tanti educatia de acasa si cea primita din partea profesorilor…+ anturajul.

  Acolo logica rece si calculul rational sunt date afara in suturi, neuronii sparg geamurile la mansarda iar neuroanele danseaza din buric pe mese, imbracate cu … greu.
  Dupa ce le ia somnu’.
  ……………..am evidentiat fraza pentru ca mi-a placut cum „arata”
  🙂
  🙂

 2. deci unde-i pulpa?
  danseaza cumva si ea din buric?
  😛

 3. Ideile devin fixe doar când sunt transpuse în conjecturi falisificabile și doar până când sunt înglobate în alte conjecturi, falsificabile la rândul lor…Concepere ideilor, transformarea lor în conjecturi falsificabile, cu alte cuvinte crearea contextului în care un lucru e real pentru observatorii interesați,este tot ce face mintea umană. Mai mult sau mai puțin nu poate face, ori dacă face …nimeni nu observă acea facere ce transcende activității observate (poate de acolo apar ideile …geniale).Asta ca să lămurim prima parte, de fapt premisa, postării. Deci premisa postării e falsă.
  În context, nu putea ca dezvoltarea să fie coerent logică…din ideea fiind creații ale minții umane nu poți exclude creatorul lor din căutarea vinovatului care le-a însuflețit. Există o idee acceptată de toți. O ducem prost. Și cei care au creat ideile pe baza cărora am ajuns unde am ajuns și cei care vor să propună alte idei. Cum formularea de idei nu e discriminatorie, și cei care au avut idei pot să devina cei care au idei. Logic grupa celor care au avut idei e mai numeroasă decât a celor care au idei noi și nimic nu împiedică pe cei care au avut idei să nu facă parte dintre cei care au idei. La nivel individual acest proces de creare a ideilor nu pune probleme. Problema e în domeniul ideilor colective, promovate prin partide, mișcări etc.. Activitatea politică se bazează pe idei colective și revin la ideea „o ducem prost”. Scopul e să o ducem bine. Și atunci apar idei de realizare al acestui scop. Autorul, perfid , ne spune că trebuie promovate idei rezolvare, ori cele ce caută vinovați nu ajută la nimic. Eu spun că ajută, pentru că așa cum am mai spus , dacă ar fi un partid născut din spuma mării ar fi de urmărit doar ideile cu care vine. Dar ce te faci când partidul e „aceeași mărie cu altă pălărie”? Ce faci cu „scheleții din dulapul” ideilor sale anterioare…Aparent autorul vrea să tempereze mârâitul din postare anterioară prin care nu se acceptă diversitatea de opinii pe acest blog.. debussyan….până la apariția a doi. trei wagnerieni. Mesajul e clar, să-i lăsăm …că au dreptate , noi cei de dreapta …iubim dialogul..surzilor…În realitate autorul a sesizat că ideile susținute de grup sunt …paștișe palide ale falsului elan revoluționar ( cu care ne aburește de 24 de ani) ale unui grup, reformiștii, singurii adevărați, care a pierdut puterea și mai grav, s-a compromis definitiv în ochii poporului antenei 3 și acum folosește ultimele redute pentru a împiedica marea lui dramă…POPORUL SĂ NU CEARĂ VINOVAȚI… Și ca să ne referim la o pseudoconjectură infailibilă…„urma plătește”, sau „urma scapă turma”…aplicată …televizat în crăciunul din 89, cred că aici e explicația multor gesturi politice din ultimele luni…și probabil din continuare…Să nu uităm că poporul are 80%…cam aceeași idee…

 4. *Acum suntem la inceputul epocii in care [„a fi destept”] inseamna “A socializa”. Dezvoltarea pe palierul intelectual nu se mai poate face decat impreuna.*

  Viq
  Poti sa legi cele de mai sus de un exemplu concret? Eventual, de discutiile de ieri pt ca sunt… cele mai recente?
  Multumesc! 🙂

 5. Daca nu amendam pe cei vinovati de derapaje si aici vorbesc de cei care reusesc sa ne afecteze direct sau indirect,pe termen scurt sau lung nu obtinem oare exemplul negativ pe post de conduita?
  Sa le spunem politicos pofta buna?Mai veniti pe la noi?Dupa ce ti-a intors buzunarele pe dos?
  Sau poate nu inteleg cum se cuvine”gasirea solutiilor”?
  Sorry,Viq
  Experienta si practica ma determina a fi unul care a lucrat pentru gasirea vinovatilor…o munca extraordinar de aplicata ,un job care ma va fi insemnat si cu „sechele” pe viata..
  Poate ar fi bine sa amprentezi derapajele..pe obiect..

 6. am zis ca nu ma vin dar, sunt un mincinos…imi pun eu aceasta noua eticheta…
  in principiu vreau sa spun ca sunt de acord cu textul dar si cu comentarile anterioare
  da, si eu cred ca ar trebui o radiografie aplicata, practica, clara…

  Mih, norma si datoria:
  Guvernul USl e inconsistent, oribil de inconsistent si lipsit de viziune unitara. Nu are un plan si din aceasta cauza se invarte mai mult in declaratii, ce pot fi ulterior schimbate, decat in actiuni.

  Purly

 7. am urmărit meciul Stelei. Steaua e ceea ce sunt antrenorul și managerul ei…un încrâncenat supărat permanent pe sticla de apă minerală și un golan mardeiaș. Fotbalul e altceva…și asta e doar grupa mică…S-a dovedit încă o dată că degeaba strică preparatorul fizic…„orzul pe gâște”, nu poate obține nici măcar ce a reușit poporul român prost hrănit și în bejenie…să-l elimini din …piață pe „instalatorul polonez”.

 8. Salut,
  Ganditi-va bine : Eu cred ca noi suntem aici din disperare. Suntem putini si incercam sa tinem aproape. Stim ca ne asteapta o lunga hibernare sub regimul usl si incercam sa compatimim impreuna. Daca iesi in cartier si iti vezi vecinii ei sunt „din ceilalti” in cvasitotalitatea lor. Daca urci in tramvai la fel, Daca vezi cine vine la vot cam la fel. Niciodata cei ca noi nu au depasit 10-15%
  Noi nu putem sa oprim uraganul in acest lustru. Doar ne tinem de manutze sa ne dovedim ca nu suntem chiar singuri cind uraganul, si era glaciala vine peste noi. La asta e bun blogul Copacul acvatic si socializarea

 9. skorpion, sorina matei și încă mulți alții care (băieți și fete) sunt crescuți pe tarlaua A3. Au fost dați afară pe criterii de competență profesională și asta este evident pentru orice privitor…Fata asta e cea mai slabă dintre toți…și are o dicție …de balamuc…

 10. mey Antonie (Plamadeala ? popa securistu ? )
  Da cum zici matale ca e Sorina Matei la pat ? ca prea le stii pe toate.
  Deci Sorina a fost data afara pe incompetenta iar Dumitrescu si ailalti de la A3 sunt pastrati pentru competenta ? ? 🙂 Acum imi dau seama ca ai dreptate : nu la competenta jurnalistica au fost pastrat ci competente felationista. Sunt cei ce dau un pupic lui Felix, si spun ca le place. Nu-i asa Plamadicule ?

 11. vezi cu ce argumente vii? păi e frumos pentru un intelectual? Ce ai tu cu bunicul?

 12. „SOCIALIZÁ, socializez, vb. I. 1. Tranz. A trece în proprietatea statului.”
  Prima definitie din DEX
  😀 😀 😀
  (m-a amuzat, na!)

  Cred ca este bine sa intelegem cat mai clar termenii pe care ii folosim.

  „SOCIALIZA 3. Tranz. și refl. A (se) integra într-un grup social.”
  Retin „INTEGRA”

  „INTEGRÁ, integrez, vb. I 1. Tranz. și refl. A (se) include, a (se) îngloba, a (se) încorpora, a (se) armoniza într-un tot.
  Retin „ARMONIZA”.

  „ARMONIZÁ, armonizez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A pune în armonie sau a deveni armonios, a face să fie sau a fi în concordanță.”
  Retin „CONCORDANTA”

  „CONCORDÁNȚĂ, concordanțe, s. f. Acord, potrivire.”
  Retin „POTRIVIRE”

  Observ ca „a socializa” implica SI notiunea de „potrivire”

  Deocamdata atat.

 13. Nu-i cunosc dictia Sorinei Matei, nu am ascultat-o niciodata, stiu doar ce scrie si scrie bine!

  O bătrână stătea amărâtă pe un balansoar, ţinând în braţe pe motanul ei,
  Gicuţă.
  Deodată apare o zână care-i spune:
  – Fiindcă ai dus o viaţă cinstită şi ai un suflet bun, iţi voi îndeplini
  trei dorinţe!
  Stă bătrâna, se gândeşte şi îi spune prima:
  – Vreau să fiu foarte bogată!
  Zâna dă cu baţul magic, transformă casa în palat şi o umple pe babă de
  bani.
  – Acum vreau să fiu tânără şi frumoasă!
  O transformă zâna într-o prinţesă.
  Si ultima dorinţă:
  – Vreau să-l transformi pe motanu’ Gicuţă în cel mai frumos bărbat din lume!
  Zâna îi îndeplineşte şi ultima dorinţă şi dispare.
  Câteva minute bune, prinţesa şi Gicuţă se privesc în ochi. Prinţesa e
  tulburată de cât de frumos poate fi Gicuţă. Gicuţă se ridică, se apropie de
  ea, se înclină şi îi şopteşte la ureche:
  – Nu-i aşa că-ţi pare rău că m-ai castrat?

  😛

 14. @mih,
  asta cu potrivirea o spusese si @lnm mai sus… astia, care bintuim prin cracile copacului ne cam potrivim, cu citeva exceptii aka gainaturi socialiste/bolsevice/latriniste/felixiste
  🙂

 15. Skorpy’

  Am vazut si eu comentul lui Last, da’ dupa ce l-am „adanc cujetat” si tastat pe-al meu 😀 😀 😀

 16. @mih,
  🙂

  +

  iata o actiune corecta:

  Premierul a fost reclamat la Bruxelles şi va fi dat în judecată de Asociaţia Inspectorilor Guvernamentali, pentru că Guvernul a eliminat din legislaţie protecţia de care funcţionarii publici ar trebui să beneficieze în faţa factorului politic
  ******
  *****
  ******
  În scrisoarea către Barroso, aceştia reclamă faptul că au fost eliminaţi din sistemul public în baza unor criterii arbitrare şi mai ales în condiţiile în care şi-au ocupat funcţiile în urma unui concurs pentru o perioadă nedeterminată, fiind recrutaţi, formaţi şi evaluaţi din resurse provenite din bugetul de stat.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-functionari-publici-1053679.html

 17. Poate vedem undeva și o listă a Inspectorilor guvernamentali. Câți tăietori de frunze la câini ori și printre ei!!!
  Mi se pare ciudat ca un skorpion de dreapta să le plângă de milă. Dacă guvernul e politic inspectorii, numiți politic până acum, să se agațe de chichițe legislative?
  Ție chiar îți place compunerea oligofrenă a unei fetițe nubile?

 18. ideea cu functionarii publici e cu dus si intors
  Am inteles ca majoritatea datilor afara sunt de pe vremea lui Tariceanu
  ..
  Chestia e cam asa: \
  1 Functionarii inalti – prefecti,subprefecti etc etc sunt alesi pe criterii politice cu tot concursul dat .
  2 Cind se schimba guvernul sunt adusi altii tot pe criterii politice si tot prin concurs, iar a cestia dati afara sunt numiti in alte functii de ars gazul.
  Si tot asa , de la guvern la guvern, apar noi clienti politici care intra in corpul inaltilor functionari publici, iar cei vechi maninca o paine dulce.
  ..
  In strainatate nu este asa pt ca functionarul public ramane indiferent de schimbare

 19. Antonica plamadica
  Ce il opreste pe Ponta sa nu puna in functii inalte , cum am zis inainte, functionari existenti despre care zici tu ca taie frunza la caini ? Nuu…. Ponta are flamanzii lui pe care trebuie sa ii numeasca…. iar acum nu poate scapa de putorile puse de altii.

 20. @Mih, restu…

  Deci buba e exclusiv la mine…?

  Uite cum vad eu ziua de ieri, cred ca e un exercitiu interesant pentru a ne intelege mai bine:

  1. Eu venit la copac, postat ceva in evident dezacord cu articolul, evident pe dos, evident critic … dar decent. Cred ca se intelegea ca e abordarea mea, ca e pe dos stiam si imi asumasem din start. Dar comentasem la subiect.
  2.Urmeaza o serie intrega de raspunsuri, ce privesc aspecte personale, ce ma privesc pe mine ca om, culminand cu majesticul:
  „ASTA ESTE UN VIERME DE HASNA, parlitul isi dä aere de
  intelectual, dar el este pus pe murdärit, un gunoi uslinos,
  sper sä rämanä pe viatzä gunoi.” dar si ” Nu stiai ca purligareala dauneaza grav intelectului? Nu vezi ca purligaritul te transforma intr-un daunator, in paduche de copac?” si „Ai fost foarte revoltat pe Estu, cand vorbea despre creiere spalate de A3…Cred ca totusi, ar fi fost o varianta de preferat, mai putin dezonoranta” … cu mentiunea ca pe Mih nu ma supar niciodata…
  Oricum, acest punct 2 a fost off topic si un atac direct la persoana mea.
  NU AM PRIMIT NICIUN RASPUNS LA SUBIECT.
  3. Raspunsul meu nu poate ataca individual, ca nu va cunosc. ce fac? Greseala…generalizez si deviez de la subiect…DAR astea vin ca raspuns la punctul 2, nicidecum din burta. Oricum, aici atac, poate dur, poate jignesc sau sigur jignesc…dar, impresia mea era de pus la colt…si asta offtopic,
  3. Tambalau! Nebunie! Dialoguri barbare! Chiar barbare! Si nu cerd ca doar de partea mea, sincer! Nu o sa raspund niciudata daca am femeie, ce fac cu ea si alte astea, nu o sa raspund niciodata la comenatrii ce imi implica copilu’…(domoale dar nu cred ca sunt ok). Asemena chestii au aparut.
  Nu am fost usa de biserica…dar nimeni nu a fost…

  P.S. Problemele de fond NU au fost discutate. Interviul NU a fost discutat. Acuzele mele, ideile mele, NU au fost discutate.
  P.P.S. Expertiza mea in ceea ce priveste teoria polititilor de dreapta a fost aruncata la gunoi…de mai multe ori! Orice as fi spus, desi incercam sa neutralizez dementa, era luat la suturi…linkurile cu Ron Paul si pustiu sau nu au fost discutate!
  Mai mult, insasi notiunea ca eu as putea fi de dreapta a fost aruncata la gunoi, doar pentru ca nu-s basist!

  Repet, nu am fost usa de biserica!
  Dar nici nu am discutat cu sfinti!
  Primul meu coment a fost la subiect!
  Problemele de fond nu au fost discutate!

  Eu asa vad ziua de ieri! O zi dubioasa la Copac.

  Astept alte opinii, viziuni, puncte de vedere… cred ca e bine sa inteleg cum ati vazut voi.

 21. Last
  Sunt un optimist incurabil..Si viata mi-a dovedit ca sunt cistigator din acest punct de vedere..
  Stii care este secretul?
  IMPLICAREA…
  Nu poti cistiga la loz in plic daca nu cumperi lozul..
  Discernamintul complecteaza ratiunea,urmeaza deductia data de logica si
  Vint Bun din Pupa )))))))))))))))..
  A sta in expectativa nu traseaza nici o cale…

 22. ‘Neata !

  Scorpy
  Multam.
  Asa e.
  Stressul e una din cauze. Mai sunt si alti „vinovati”.
  Putem face o lista intreaga.
  Dar cred ca gradele de vinovatie sunt diferite.

  Am eu o teorie „a injumatatirii” in care dau 50% cauzei din capul listei, urmatoarei ii acord 50% din ce ramane (adica 25% din total), celei de-a treia la fel – 50% din ce-a ramas…..samd.
  Ceea ce ma ajuta sa ma rezum la max 3-4 cauze si sa nu ma pierd in jungla aiurea si-mi da si o lista de prioritati de actiune.

 23. Purly
  oamenii fac confuzii
  il vad pe Ponta la televizor … mai rau, il vad pe Ghise
  AR VREA SA II SPUNA CE VIERME USLINOlashIST este.
  Dar nu pot. Ghise e bine (merci) dincolo de ecran, iar in viata de zi cu zi, Ponta e foarte bine, MERCI, pe unde o fi si face … ce o face

  si oamenii acestia injura (ca si mine, uneori) catre peretele din fata, catre vre’un conlocuitor, catre monitor, samd

  si se potriveste sa te vada pe tine
  si iti transmit tie cele de transmis celor pe unde nu au putirinta sa o faca …
  si gresesc, deoarece formeaza un cor la fel de fals ca cel caruia i-ar trebui adresata sudalma

 24. Mark salut
  Pesimistul este un optimist bine informat 🙂

  Nu stiu cit ai castigat tu de la viata daca ai ajuns aici in scorbura copacioasa sa te lupti cu Purly si Chinezu. Chiar crezi ca mergi pe traseul perfect ?

  Nu intelegi ce am spus ? Ca suntem aici din motive ca altfel am intra in depresie ? pt ca suntem al dreak de minoritari ?
  Multumesc ca te implici ca sa imi ridici moralul. mie si altora 50 care mai dau pe aici.

 25. Scorpy

  „Pulpa” – bucata, solutia.

 26. …nici nu poți pierde dacă nu-l cumperi. Câți pierd cumpărând-ul și câți necumpărând-ul, asta-i întrebare? Dacă ești fidel dreptei admiți că pierzi cumpărând-ul, pentru că nimic nu vine din cer. Dacă ești de stânga, fără bani nu-l poți cumpăra și te amăgesc , tot cei de dreapta,care de fapt trăiesc din jocul făcut de ei, că nu ai bani din vina ta că nu joci la loz în plic…

 27. Anton

  🙄 🙄 🙄
  E beton !

 28. …cumpărându-l…

 29. mulțumesc, viq. Ce marcă?

 30. Mih

  E simplu.
  Purly culpabilizeaza doua generatii la gramada pentru ce avem azi.
  „Noi” il culpabilizam pe el tot pentru ce avem azi.

  Mie mi se pare ceva in neregula aici !
  Si nu e vorba de cine e mai adancit in eroare.

  Pot fi 3 variante posibile :
  1. El are dreptate.
  2. „Noi” avem drepotate.
  3. Toti avem dreptate.

  Nici una din ele nu face ca ceea ce avem azi sa se schimbe maine.

  Cu alte cuvinte, putem sa ne rafuim inca doua decenii de acum incolo, asta nu face decat sa pastram starea asta de lucruri inca doua decenii.
  That’s all.

 31. Anton

  Made In Ro ! 🙄

 32. Viq
  Purly, culpabilizeaza 2 generatii de dreapta , nu pe tacsu Iliexu
  Si cind sprijina generatia tanara nu il include si pe Tomac
  ….
  Ca si generatia lui si ale noastre sunt aceiasi mizerie – asta ramane intre noi 3. Tu , eu si Boia (din De ce e Romania altfel )

 33. ce aveți cu purly? E foarte ușor de combătut. E subțire rău. E naiv. E ceva ce mie îmi scapă? E creat de unul dintre voi pentru animație? De ce nu vin și femei? Le-ați alungat? Au interdicție? E ciudat, e primul blog fără femei.

 34. Ha, ha, ha! Beton e la agatat! 😆

  Timane, tu esti, mamica, sub nick-ul beton?

 35. Mark

  Daca nu amendam pe cei vinovati de derapaje si aici vorbesc de cei care reusesc sa ne afecteze direct sau indirect,pe termen scurt sau lung nu obtinem oare exemplul negativ pe post de conduita?

  Ba da.
  Dar eu nu despre asta vorbesc.

  Pedepsirea vinovatului este si ea o componenta a solutiei.
  Dar una colaterala.
  Nu degeaba in tarile civilizate puscaria este reeducare nu doar pedeapsa primitiva.

  Adevarat e, ca sa poti pedepsi, trebuie sa identifici pe cine trebuie sa pedepsesti.
  Dar noi, cetatenii cetatii, nu ne ocupam cu pedepsirea !!!!

  Nu este in puterea noastra s-o facem. Deci nu o putem bifa drept o solutie realista din punctul NOSTRU de vedere.
  Asa cum nu putem lua in calcul sa reglam activitatea solara care ne da probleme la anticicloane.
  A !
  Daca scopul discutiilor este doar de a bate apa-n piua, de a ne varsa frustrarile, si a ne linge reciproc ranile, e ok.
  Ii injuram la foc automat, ca avem de ce ne agata.
  Cum spune „betonu” : „o ducem prost !”

  Dar daca privim prin prisma a ce putem face, atunci putem cauta solutii.
  Ce tip de societate credem ca ar fi buna si de ce, cine din politicieni pare sa mearga pe tipul asta de societate si de ce, cum ar trebui sa ne comportam si de ce….

  Cum sa sintetizez ?
  Daca te loveste unu cu masina pe strada si vrei doar sa-ti versi nadufu’, poti sa-l cauti dupa aia sa-l bati de sa-i sune apa-n cap. Presupunand ca-l gasesti.
  Daca vrei insa sa rezolvi problema cauti solutii sa nu mai dea masinile cu roate peste oamenii bipezi.
  Examene pentru permise de conducere, semafoare, marcaje… reguli de respectat…
  Got it ?

 36. tu nu știi pe unde-ți bântuie copilul. Câți ani are. Eu am 40-. „Timanul” tău câți are?

 37. Viq
  culpabilizarea este o parte a raspunsului la intrebarile de ce am ajuns aici, de ce nu iesim din fundatura, de ce va mai trece timp pana o vom face.
  Vorbesc despre asta deoarece am inteles fenomenul prin 90 si ceva, dupa cateva mirari in legatura cu actiunile multor oameni cunoscuti atunci.

  Vine unul si spune … uite, securistii, turnatorii !
  si toata lumea – huooooooo!
  Uitand ca inregistratii ca turnatori au fost cateva milioane
  Uitand ca multi dintre ei erau cei remarcati deoarece erau cei de remarcat
  Uitand ca cel ce a spus primul asta a fost Iliescu, cu un scop usor de inteles acum
  Facandu-i acest joc lui Iliescu, l-au ajutat sa puna in practica , ce a insemnat parte principala din controlul acestui popor, prin pasivizarea culpei comune … daca nu se mai putea cu decapitare, ca la comunisti.

  in alte tari ocupate de manuitori fosti comunisti nu s-a putut face asta, oamenii au fost suficient de destepti in a diferentia pe cei ce colaborau – in cei ce au facut-o benevol, in cei ce au primit salariu, in cei ce au facut politie politica, samd.

  nu o lasau asa, amestecata, ca aici. In trecut ma intrebam de ce profesorii de la facultate nu veneau cu noi. Pana m-am prins de ce. Deoarece cineva avusese deja grija sa le aseze pe spate culpa.

  Aceasta culpa a fost asezata nu doar pe cei ce au mers ei la Securitate, dar si pe cei ce au fost agatati de Securitate, pe cei remarcati, spun, pe cei ce se „descurcau” – intreprinzatorii de azi, pe cei „rebeli” – dreapta de azi, pe cei neastamparati si cu umor, pe cei ce puteau fi remarcati …

  Si ne mai miram ca nu s-au implicat, multi dintre cei remarcati pe vremuri… pai a fost simplu de facut. Iliescu a gasit ideea si ATENTIE – noi am sustinut-o!

  … nu a mai trebuit decat sa se lase sa fie distrusa atitudinea de a invata – si generatiile noi sa vina otova … si gataaaaaaa! Control pe 100 de ani.

  Iata cum o idee de control de pe vremea comunistilor, cum a fost aceasta „racolare” de cat mai multi oameni remarcati de catre securitate … a devenit tot control, dupa comunisti, prin culpa comuna si prin folosirea dosarelor surselor.

  Cunosc multe cazuri de oameni ce erau agatati cu cine stie ce vanzare de blugi si carora li se punea in fata o hartie in care se spunea ca vor anunta organele statului daca vad un atentat la siguranta nationala.

  Adica o hartie pe care orice nou cetatean canadian sau american se simte mandru ca o semneaza. Si acum sunt numiti „securisti”.

  Ne meritam soarta? Pai cam da, ca noi ii numim. Nu recunoastem asta? Ne vom merita soarta si de acum inainte.

  E atat de usor sa spunem – NU NOI SUNTEM VIONOVATII, ALTIIII SUNT!

  )))))) 🙂

 38. laura, șoricel mic și drăgălaș, ce vrei să spui? Stai la pândă la prospături?

 39. Purly

  Daca am putea face radiografia asta, ar fi mult mai usor de orientat corect votul.
  Nu se mai pierde asa usor sub impresia de moment privind doar o persoana.

  Si daca observi manipularea se manifesta peste 80% pe terenul asta, al atasamentului emotional fata de o persoana sau a urii fata de o alta persoana.
  Ca pentru o comunitate primitiva.

 40. Viq,

  „Mih
  ……………….
  “Noi” il culpabilizam pe el tot pentru ce avem azi.”

  Nu, Viq, nu-l culpabilizez pt nimic. Nu-i impartasesc parerile, nu-mi place modul in care se exprima si ii apreciez „consecventa” ca fiind tipica unui postac. Sau troll. Este opinia mea.

 41. Viq,
  dezbaterea de idei presupune o larga arie de atins..mie mi se pare important,oriunde ne-am afla,in virtual,in real ,aici la copac sau altundeva in blogosfera sa stim ce vrem pentru obtinerea unei informatii care ne ajuta sa discernem ADEVARUL.

  Asistam la o tehnica de manipulare dezgustatoare…o tehnica institutionalizata prin inducerea in creierul uman informatii de a denatura adevarul,realitatea si care modifica personalitatea si vointa umana..cu privire la necesitati,la gusturi,la pareri,la confort,la dorinte etc…

  Instrumente ale acestei manipulari mentale sunt si indivizi anume pregatiti
  in „arta”..
  Eu nu imi pierd timpul cu ei,decit in caz de press..ii inlatur pur si simplu..
  Dar sunt sigur ca suntem cu totii controlati psihic…prin tehnica computerizata…
  Nu sunt cantonat intr-un spatiu limitat si captiv,din contra as spune ca ideile mele curate de reziduuri isi iau zborul cu mult mai puternice…de aici,de la COPAC…

 42. Viq & co,

  Iar ma mir (vorba vine ;)).

  Pareti adesea a avea cate ceva in minte. Iata sunteti constienti [ma rog, probabil nu toti] ca „manipularea se manifesta peste 80% pe terenul asta, al atasamentului emotional fata de o persoana sau a urii fata de o alta persoana”

  Daca tot ajungeti la cate o reflectie de asemenea profunzime, de ce va opriti? De ce nu va puneti reflexiv intrebarea daca nu sunteti chiar voi manipulati?

  Fiindca de indeplinit conditiile [de voi/ viq enuntate], nu exista nicio indoiala. Nu va e teama ca si voua unii carcotasi va pot aplica eticheta de „comunitate primitiva?”

 43. Viq, tu spui:
  „Dar daca privim prin prisma a ce putem face, atunci putem cauta solutii.
  Ce tip de societate credem ca ar fi buna si de ce, cine din politicieni pare sa mearga pe tipul asta de societate si de ce, cum ar trebui sa ne comportam si de ce…”

  ce parere ai?
  Pledoariile mele pentru PMP si PRESEDINTELE Traian Basescu,inscrierea mea si activitatea in fundatie nu sustin spusele tale?
  Si tin sa spun ca eu nu m-am abatut de la regula,NICIODATA..
  Imi stiu calea,imi bat cararile spre Lumina,…
  Nu bat „apa in piua”….

 44. Buna ziua, tuturor!

  Sunt in asentimentul lui @Last de la 9:22. Adica ma aflu aici pentru ca sa nu ma apuce disperarea 🙂 . Ce vad in jurul meu ma ingrozeste. Lipsa de civism ma enerveaza pana la disperare. Rautatea ma deprima. Dar ma alin cu gandul ca am gasit cateva locuri virtuale care sa ma convinga ca speranta moare ultima.

  Cu ocazia asta, marturisesc ca motivul pentru care nu am dat curs invitatiilor voastre de a scrie este pentru ca, citindu-va, ma regasesc in comentarii si mi se pare ca nu mai am ce spune in plus. Dar sunt aici si mi-e drag sa va citesc! 🙂

  Va doresc toate cele bune!

 45. Buna ziua!
  M-am trezit mai tarziu decat voi ca,de,sunt in urma cu doua ore.
  Bun titlul postari.
  Am ajuns sa ma intreb ce este aia ,,dreapta”?
  Este cumva stangace dreapta din Romania?
  Vorbeam cu un coleg de serviciu din Anglia despre diferite tampenii si a facut o remarca mosul(mos pentru ca are 67),,ba, crizele apar pentru ca banii sau valoarea acumulata nu circula sau circula in alt sens decat trebuie”.
  M-am gandit la ce a spus omul acela si inclin sa ii dau dreptate si sa ma gandesc ca pulpa este la …….nu stiu unde ,dracu stie si vina mea este ca nu stiu unde este si ca am fost un ignorant somnabul ca nu am pazit-o.
  O zi buna tuturor!

 46. Cristian

  Cum ziceam mai sus lui Purly, e manipulare grosolana.
  Brutala chiar.
  Si e degradant pentru noi ca popor ca suntem victimele unei ofensive atat de cretine.

  Cum ziceam, cand am fost in tara m-am ingrozit.
  Clipurile A3 cu Basescu – „umbra neagra” la pupitrul prezidential in timp ce o voce lugubra incanta niste tampenii ca un preot voodoo, mi s-au parut mai infioratoare decat propaganda comunista a lui Ceausescu impotriva balaurului capitalist.
  Cumplit e insa ca cei cativa privitori cu care am discutat l-ar fi muscat pe Basescu de beregata dac-ar fi avut ocazia.

  Inteleg foarte bine ce zice Last ! 🙄
  Poti sa ai sentimentul izolarii intr-o multime de genul asta.

 47. In cele de mai jos eu regasesc ceva din atitudinea personajului @purly

  „Un “troll” al Internetului e o persoană care e încântată să semene discordie pe Internet. El (şi de obicei e un “el”) încearcă să pornească certuri şi să supere lumea.(…)
  Trolii văd în serviciile de comunicaţii ale Internetului o oportunitate convenabilă jocului lor bizar.(…)
  Trolii sunt impenetrabili la critici (fie ele şi constructive). Nu poţi negocia cu ei; nu-i poţi face să simtă ruşinea sau compasiunea; nu te poţi înţelege cu ei. Nu pot fi făcuţi să simtă remuşcarea. Dintr-un anume motiv, trollii nu se simt legaţi de regulile bunei-cuviinţe sau responsabilităţii sociale.
  Poate că pare de neconceput. Puteţi crede că, “Cu siguranţă le poţi scrie ceva care să-i schimbe.” Dar un troll adevărat nu poate fi schimbat prin simple cuvinte.
  (…)trollii descurajează lumea. Membrii fideli pot părăsi un forum din cauza certurilor iscate de trolli, iar “pândarii” (persoanele care citesc dar nu postează) se pot decide să nu se expună abuzurilor şi să nu se mai implice niciodată.
  O altă problemă este că emoţiile negative stârnite de trolli se strecoară şi în alte discuţii (…)
  Internetul e o resursă minunată care sfarmă bariere şi înlătură prejudecăţi. Trollii ne ameninţă plăcerea noastră de a participa la discutarea ideilor.(…)
  (…)e inutil să încercaţi să “vindecaţi” un troll de obsesia lui.

  PS
  Viq, repet, nu-l „culpabilizez”. Doar ca nu-i agreez prezenta ASA cum intelege si doreste el sa si-o faca simtita. Constant. De ani de zile. Fara nici o urma de schimbare, evolutie, dezvoltare.

 48. Last
  Ma faci sa rid..Doar sunt optimist,nu?
  Ar trebui sa ma ingrijoreze faptul ca sunt cantonat AICI??
  Dragul meu copacean…sunt deja realizat.. material,si am un job care ma satisface integral,.nu caut aici un locsor de refulare…nici de adapost vremelnic sau de necesitate…
  Am umblat mult prin blogosfera..cu alte nickuri…m-am luptat mereu cu clovnii si circarii vremurilor..cu paiatele si saltimbancii politici..cu argumente,cu probe,cu implicare directa la cele doua suspendari,…

  Nu sunt de acord (iar?) cu punctul tau de vedere…
  Pentru mine COPACUL si oamenii lui alcatuiesc mediul in care ma regasesc,ma consult, primesc si preiau idei noi…
  Exact asta este raspunsul:COPACUL ESTE UN LABORATOR DE IDEI
  Nu se aplica pe individ sau persoana(exceptie postacii trolli)
  Analizeaza..
  Avind in vedere ca pe mine ma determina sa gindesc in planuri diferite si sa retin ce imi arata reteta ,este,indiscutabil,extraordinar…
  Ozon la maxim…

 49. China

  Nu pot vorbi in numele altora, dar autorul cuvintelor citate si-a pus intrebarea, fii linistit.

  Daca ne-am fi cunoscut mai demult ai fi stiu cum imi aleg eu reprezentantii.

 50. Mih
  Lasa supararea deoparte si gandeste pozitiv.
  Unul ca Purly animeaza discutiile pe aici el este ca un barometru.
  In plus cred ca opiniile celor ce ne enerveaza ne pot indica punctele slabe ale ideologiei noastre sau ale ideologiei lor.
  Nu le stim pe toate dar putem invata de la toti.

 51. Viq
  manipularea de acum este doar o tusa groasa pentru niste pitecantropi majoritari … cum se si cuvine, dealtfel, doar nu umbli cu subtilitati la abrutizatii, asa majoritar vorbesc, de toate culorile si toate orientarile.

  fac referinta aici si la stanga si la dreapta, Vic … oamenii sunt mult sub ce ar fi putut fi, si multi sunt mult sub ce erau

  … eu spuneam ca e pacat ca s-a ajuns aici si numeam si unul dintre motive … poate chiar pe cel principal

 52. Mark amice
  faptul ca te fac sa razi ma ingrijoreaza 🙂
  Toti suntem realizati, nu primim bani pentru ce spunem pe blog , avem timp liber berchet daca ne pierdem vremea aici.
  Nu esti de acord cu mine pentru ca nu esti mai atent la ce spun. Altfel ai vedea ca nu ne contrazicem prea mult.
  E clar ca suntem disperati daca cautam prieteni de idei pe blog pt ca pe strada noastra nu ii gasim. Suntem maxim 10-14% de felul asta in tara.

  Eram in America
  in ianuarie 90 m-am suit in avion si am venit aici.
  Am participat la marea manifestatie a dreptei din 28 ianuarie 1990
  Inainte m-am intilnit cu niste prieteni intr-o cladire din Piata Natiunilor unite si am facut cu flowmastere niste pancarte pe cearsafuri. Am mers apoi pe NTonitza, Doamnei , si am ajuns la Intercontinental.
  Credeam ca suntem singuri .
  Acolo am vazut ca erau coloane care ajunsesera deja in piata victoriei , ultimii fiind inca pe la Rosetti.
  Mi-am dat seama ca nu eram singur. A insemnat enorm pt mine. Erau citeva zeci de mii din 2.5 milioane de bucuresteni, dar pt mine era important. De aia vad blogul important.
  Daca ma iei cu blablaul cu ozonul copacului,. cu vitamina C a copacului, cu calciul si fosforul din copac ma pierzi 🙂

 53. Mark

  ..ce parere ai?
  Pledoariile mele pentru PMP si PRESEDINTELE Traian Basescu,inscrierea mea si activitatea in fundatie nu sustin spusele tale?..

  ba da.
  Efortul tau in directia asta il vad ca pe o componenta a solutiei.

  Nu impartasesc entuziasmul la momentul asta pentru ca la varsta mea am tabieturi 😀 😀 😀
  Unul dintre ele este sa subordonez emotiile (entuziasmul inclusiv) unei analize cuminti anterioare. Le las sa se canalizeze dupa ce mi-am stabilit sistemul in care ele fac lucru mecanic.

  Emotiile sunt energie pura.
  Daca le dozezi atent intr-un motoras cu arderi foarte interne, face bine la viteza, daca le lasi sa faca „Bum” dupa cum li se pune lor scanteia, te alegi cu ce va urma acum in Siria, dupa ce cretinii aia au gazat 1.200 de oameni.
  Majoritarea copii.

  Nu spun ca entuziasmul nu e bun. Dimpotriva. Dar poate fi si pagubos.
  Cel putin pentru mine, e abia etapa cantaririi cu grija a drumului pe care el sa se manifeste.
  Tu esti deja pe culme 😀 😀 😀

 54. Dorian,

  Nu sunt suparata si gandesc pozitiv. Si nici n-am nevoie de „animatori” pt asta. Dinspre partea „invatarii”, asta e intr-adevar o problema importanta si ar cam trebui sa fie permanenta. Putem invata DIN TOATE intamplarile, dar nu cred ca si DE LA TOTI. Doar de la unii. Pe astia cred ca avem dreptul (ba si datoria) sa-i alegem. Cum? Asta tine de maturizare, de responsabilitatea fiecaruia si de respectul de sine…
  Spori la invatat! 😀 😀 😀

 55. Multumesc Mih!
  Te rog sa ma lamuresti mi-ai urat spor sau spori?
  ,,Spori la invatat! 😀 😀 :D” de la tine scriere.
  Nu ma supar nici de spori dar trebuie sa imi iau goagalii ca imi intra in ochi cand calc pe ciuperca aceea cu numele popular de Basina porcului care am vazut, creste cam pe toate campurile.:D

 56. Dorian

  .. opiniile celor ce ne enerveaza ne pot indica punctele slabe ale ideologiei noastre sau ale ideologiei lor…

  Si punctele slabe ale comportamentului as adauga.
  Poate multi din copaceni nu au nevoie, dar pentru mine e benefic ca, cel putin periodic, sa ma confrunt cu tabloul vazut cu alta pereche de ochi.
  Sa-mi verific viabilitatea propriilor criterii si maniera in care ma comport in conformitate cu ele.

  Drept exemplu, dupa culpabilizarea in masa facuta de Purly, primul lucru care mi-a venit in minte a fost ca este posibil sa fi alunecat excesiv atunci cand m-am luat de tiganime.
  Nu spun ca am alunecat, spun ca am fost mai ingaduitor cu mine decat ar fi trebuit la capitolul asta.

  Sunt aspecte care din motive ce-mi scapa, nu le poti privi obiectiv oricat te-ai stradui. Atunci accesul la obiectivitate nu poate veni decat dintr-o sursa exterioara.
  „Poate” veni… sau nu 😉
  Depinde de sursa, dar macar exista osibilitatea.

 57. Comunicat de presă
  Materiale de presă | 21 august 2013
  Ponta să semneze contractul de privatizare a CFR Marfa sau să plece

  Partidul Mişcarea Populară îi cere premierului Victor Viorel Ponta, ministru interimar al Transporturilor, să semneze contractul de privatizare a CFR Marfă, denumită chiar de el „cea mai de succes privatizare”.

  Interimatul la şefia Ministerului Transportului se apropie de sfârşit şi domnul Ponta nu şi-a asumat nici până acum responsabilitatea pentru „cea mai de succes privatizare”.

  Ce ascunde această privatizare, domnule prim-ministru? E ceva putred în privatizarea făcută de inculpatul Fenechiu de nu vreţi să vă asumaţi răspunderea?

  De ce aţi lăsat să treacă atâtea zile până aţi publicat Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă în Monitorul Oficial? De ce încă tergiversaţi semnarea contractului?

  În perioada interimatului la Ministerul Transporturilor, premierul Ponta nu a avut decât o singură realizare remarcabilă: a propus un penal, Ovidiu Silaghi, în locul altui penal, Relu Fenechiu.

  Dacă domnul prim-ministru nu îşi poate asuma răspunderea pentru privatizarea pe care el însuşi a lăudat-o, atunci nu mai are la dispoziţie decât demisia.

  Eugen Tomac
  Președinte al Partidului Mișcarea Populară

 58. in Polonia, comunistii au omorat intelectualii, in Ucraina la fel
  in Romania post comunism au pasivizat 2 milioane de oameni remarcati si agatati de fosta secuitate

  din aceste 2 milioane 100.000 , sa zicem (dar sunt multi) erau de pasivizat,
  dar restul spusesera un banc politic sau vandusera piese de Dacia sau mai stiu eu ce … i-a facut sa fie remarcati … sau erau avansati in domeniul unde lucrau si aveau de a face cu straini si … gataaaaaaaa …

  nu zic ca nu erau destepti si in restul de cateva milioane, cei care au scapat, norocosii, dar sigur 1.500.000 din cei ce dadusera cu subsemnatul … aveau potential sa ajute tara dupa 1989

  adica in Romnia planul de „decapitare” a fost mult mai bun ca pe vremea comunistilor 🙂

  dracul s-a gandit, cand noi ieseam pe strazi si incercam reconstructia, prin 1990 – la chestia asta. CULMEA este ca fiecare dintre noi a contribuit la asta.
  Nestiind organizarea Securitatii si numarul mare de surse, am strigat toti: JOS SECURISTII, asimiland securistilor si acest milion jumate de surse!
  Ca pe oi ne-a dus de nas musiu Iliescu.

  am strigat pana am ramas singuri – deoarece „sursele” s-au retras si am ramas cu majoritarii de care vorbeam, neremarcatii )))))) 🙂

  Intre timp (cand noi doream democratie si stat de drept), Iliescu si ai lui :
  – si-au sters dosarele
  – au luat dosarele la ceilalti (super meserie de idee, plus controlul prin CNSAS, de mai apoi)
  – au avansat de ai lor, dar cu dosarele la pastrare, facandu-i sclavi.
  – AU FACUT CE AU DORIT MAI APOI, de unii singuri.

  Acum nu se mai poate repara ceva, 2-3 generatii s-au pierdut. Intre timp generatiile noi sunt fara de trecut … si gata, lucrarea e gata.

  Bre, nea Ilici e mult mai destept decat aialalti la un loc, Castro a fost mic copil!

 59. Dorian,

  „Spor!” ti-am urat…dar am scris „spori” = o gluma preluata de la juniori… Nu cred ca e legata de ciuperca „aia” (ca nu-i singura proprietara de asa ceva) 😀

 60. Last,E in regula.
  Suntem de aceeasi parte a baricadei..
  Doar ca eu sunt stabilizat.Stiu si unde ma duc si de ce.Si nu de azi de ieri am conceptia bine inradacinata.Nu m-am abatut nici o clipa ,de cind m-am reintors..
  Cuvintele sunt metafore..eu sunt un tip care iubeste metafora,repetitia,alternanta,in genere figuri de stil..defect de job..
  Asa ca treci peste si ramai tu in continuare pe rigoare…
  poate reusesti intre timp sa te indrepti spre o alternativa a viitorului…daca nu le-am gasi,inseamna ca suntem oameni fara speranta…

 61. Gata, adeziunea a fost trimisa,

  „Vă mulțumim pentru aderarea la principiile și valorile Fundației „Mișcarea Populară”.
  Adeziunea dumneavoastră a fost procesată cu succes.

  Împreună vom fi mai puternici!

  Fundația „Mișcarea Populară”.

 62. De subiectivitate, nu putem scapa [cu totul]. Nici nu cred ca ar fi posibil si poate nici … uman-benefic.

  Totusi cred ca sunt evitabile:

  – dusmania necontrolata,
  – limbajul degradant,
  – intoleranta agresiva,
  – etichetarea injurioasa,
  – ipocrizia desantata

  Culmea este ca spiritul acesta este declarat chiar de voi in … „despre voi”-ul (about) din antetul paginii insa, il duceti adesea in … derizoriu.

  Mai multe despre meandrele subiectivismelor poate gasi, cine vrea, aici: Eu cu cine mă aliez? ”Meciul”, sau Istoria așa cum o scriu unii și ceilalți.

 63. Un respiro-pauza de oftat:

  https://lh4.googleusercontent.com/-
  OyZDQSmpWp4/UM79xy91DZI/AAAAAAAB-Xk/3JYEEI-SdVA/w690-h539-no/%25C5%25BB8.jpg

 64. Mark
  Sunt sigur ca stii in ce directie mergi . Si orbii din parabola orbilor erau stabilizati si stiau unde merg.
  Deocamdata MPopulara ii cere lui Ponta una , lui kakarau alta… exact ca si copilul care ii cere lu tacsu Ipod, masina etc.
  Maturizarea MP va fi in momentul in care va incepe sa spuna si ce face dupa ce ia puterea,
  Ori ei in afara de a fi garantati de Basescu nu prea au initiative sa spuna ce vor face ei.

 65. Pacat de imagine..habar nu am ce s-a intimplat..


 66. ??? 🙄 … 👿 … 😛

 67. Last
  Cu toata stima
  Este inutil orice raspuns…esti cramponat pe o fixitate,din care nu o sa iesi prea usor…pentru ca refuzi evidenta,contextul,analiza..cintarul..
  Toate materialele MP si cele derivate al PMP(INCA NELEGALIZAT) sunt ancorate pe INITIATIVE.PE DIRECTII.PE O RUTA.

  Ce faci tu??
  Ce gindesti?
  Ramai in expectativa?
  Ai o alta alternativa?
  Stai pe margine si chibitezi?
  Pariezi?
  Te implici?
  Ce faci TU?

 68. Mih..

  Hahahahahahahahaha..bunaaa..

 69. Sa fiu troll? hmmm… nu cred…deja sunt mai implicat in viitorul dreptei ca majoritatea de la copac, am un mail care confirma ca is cu miscarea populara…gata joaca, e oficial
  Daca sunt egal cu mark, fac parte din aceasi chestie, se pune ca-s bun?

  Ca alte diferente nu vad?

  Adica imi place Hayek (desi nu inteleg niste chestii de politica monetara pe care nimeni nu vrea sa mi-le explice), imi place Ron Paul si sunt cu miscarea populara.
  Mai trebuie ceva ca sa nu ma fiu troll?

 70. „Dacă privim cu atenţie ultimele sale interviuri şi declaraţii se poate scoate cu uşurinţă o listă de bullet points pe care aşa numiţii spin doctors pe care îi are la dispoziţie i-au vârât-o sub nas. Şi pentru că, în esenţă, este vorba de spin, adică de răstălmăcirea şi „răsucirea” faptelor, exact asta face Victor Ponta.”

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/seriosul-domn-ponta-si-elena-udrea-310611.html

 71. @Purly
  ,,Mai trebuie ceva ca sa nu ma fiu troll?”
  Raspunsul se afla in ultimul tau comentariu.
  Imi aduci aminte de fata mea de 3 ani si 8 luni ,,tati am fost cuminte am papat tot „

 72. mark 13.15 – greu mai pricepi 🙂
  Ce voi face eu ?
  Voi vota cu MP la fel ca si tine , Mih, Skorpy. Si ?
  Vom pierde presedentia in 14 si restul in 16
  Ce te rugam eu ?
  Du-te la madam Elenina si la dom profesor Preda, si zi-le ca e niste nebuni pe Copacul Arzator, adica : TDS,Eugeni,Skorpy si inca citiva , spun niste mascari referindu-se la programul si promisiunile PMP , de care tu ca soldat disciplinat te delimitezi, dar ca ii rogi sa citeasca freo 10 minute daca au timp ce au spus boii aia despre programul partidului
  Atit
  E greu ?

 73. dorian…pai asa si merge…dar e usor sa spui ca cineva e troll

  eu am bifat insa niste chestii care ma fac mai de dreapta ca multi.
  Da, am papat tot…poate chiar in plus…

  eu sunt troll, mih e republican cu vechime? Cine spune asta in afara de mih?
  Cum se defineste un om de dreapta? Sau sunt troll de dreapta, ar fi ceva nou!

  Din pacate singurul criteriu intre bine si rau e Basismul… nu esti basist, meriti sa dispari, orice spui e prost si esti troll…

 74. Putem scrie un articol despre fiscalitate si sa-l discutam?
  Despre principii ce deriva din asumarea libertatii individuale?
  Putem de exemplu sa facem o zi pentru teorie?
  O zi in care sa elucidam de ce economia controlata de un stat mare e falimentara?
  Putem discuta despre CE e statul de drept si despre cele doua modalitati de a-l defini?

  NU…nu putem discuta astea pentru ca majoritatea celor de dreapta de ieri, cei cu care m-am ciondanit, habar nu au…nu discuta din astea…ei sunt de dreapta doar ca base e de dreapta, atat…nu au ajuns personal la vreo revelatie ideologica. Daca base era ecologist toti mancau acum patrunjel, cu mih in frunte…iar theo injura macelarii nu uselistii.

  Asta e… asta e adevarul

  Se vrea cladita o dreapta dar cu oameni care nu pot lega doua vorbe despre ea, e greu. Daca esti de dreapta dar ai un electorat ce e plin de vid ideologic, cat de coerente pot sa fie politicile tale?

  Na…asta e…sunt postac

 75. @Pulry
  Chestia aceea cu basismul nu am inteles-o niciodata.
  Basist este la care aproba reducerea numarului de bugetari si a salariilor altor bugetari?
  Pai,daca stau sa ma gandesc bine si Pontax a inceput sa dea afara din ei si nu mai vrea sa le mareasca lefurile.Pontax este basist?
  Uite am primit o stire de email:http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15425369-raed-arafat-confruntam-refuzul-spitalelor-romanesti-angaja-medici-romani-pregatiti-afara-vasile-astarastoae-bugetu
  Si aia sunt basisti?

 76. dar nu depinde de mine sa ma pozitionez, la mine e clar tot, eu am ajuns la dreapta, trecand prin stanga, fiind marxist, am ajuns sa deschid carti, sa urmaresc oameni…
  Eu, spre deosebire de mih, nu m-am nascut de dreapta…pe mine nu m-a trosnit dreapta intr-o dimineata…eu am cautat raspunsuri si le-am gasit la libertarianism…Ron Paul imi e pe buze decand erau „primaries” in SUA!

  Dar eu sunt postacul ce deranjeaza dreptacii, care le spune ca masca lor a facut mult rau…in primul rand dreptei…da…asta e…

  Imi pare rau de Viq, ca el intelege una alta…la o bere cred ca am rezolva tara…dar na… e blog nu e chat… pe blog e trafic mare

 77. dorian…aia, ca toti tampiti din europa condusa de PPE, imbratiseaza niste politici ce se pun de-a curmejisul pietii, fara ca macar sa-si dea seama…ce sa spun…
  DA, la naiba, daca ar fi sa denumesc limpede fenomenul european al austeritatii ca salvare mesianica, cu toate balariile ce deriva din asta, cu toate masurile ce debalanseaza artificial ceva ce ar trebui sa fie liber, i-as spune basism. Nu e nici de stanga, nici de dreapta, am scris un articol pe asta…e basism, e ppe-ism, e incompetenta.

  ponta poate intra lejer aici daca o tine asa…

  • @purly
   Hai sa iti spun ceva !
   Eu imi organizez banii pe care ii am si cheltui numai daca am .
   Mai intai trebuie sa ai ca-sa cheltui daca nu ai si te imprumuti trebuie sa te gandesti ca trebuie sa dai si inapoi imprumutul si incepi sa tai, tai din banii de bere, de buzunar al copiilor,banii de fuste si alte chestii feminine ale nevestei si sa te gandesti la un al doilea job.
   Pe intelesul tuturor sa muncesti mai mult si familia sa iti aprecieze munca.
   Femeia care atunci cand a fost bine si a fost rasfatata nu va aprecia asta si va divorta doar asa ca-sa ramana cu ceva.
   Ramane cu acel ceva si daca nu are minte sa gospodareasca eficient acel ceva il va pierde.Nu continui va las sa va ganditi singuri.
   Ce trebuie Romaniei?
   1)Legi simple
   2)Restructurarea statului din temeli.
   Aia de la UE sunt confuzi pentru ca este enorm de greu sa te gandesti si sa elaborezi la o lege acceptata de toti membrii Uniuni.Principiile sunt stabilite dar noi rasaritenii avem inradacinata ideea ca statul trebuie sa faca si sa dreaga si statul trebuie sa dea noi decat sa asteptam. iar daca nu face ce vrem noi si nu cum vrem noi este de rau.
   Chestia ,,cum vrem noi” s-a pus in aplicare prin metoda haiducului sau borfasului de la drumul mare.
   Solutia problemelor se afla in Romania si nu la Bruxelles.

 78. basism= ppe ism= incompententa
  zice purly
  mai purly , imi pare rau ca Theophyle ti-o taie sec de fiecare data cind mergi acolo la politeia , dar e pacat. Ai fi mai util acolo 🙂

 79. last…te-am intrebat ceva ieri… ai gasit?

 80. „Ce se poate face în privinţa trollilor?

  Când bănuiţi că cineva este un troll, puteţi încerca să-i răspundeţi cu un mesaj politicos şi blând, pentru a vedea dacă nu cumva e doar cineva prost dispus. Uneori utilizatorii Internetului îşi lasă slobode pasiunile când stau aşezaţi în siguranţă în spatele tastaturii. Dacă le ignoraţi izbucnirea şi le răspundeţi într-o manieră cumsecade, de obicei se calmează.

  Totuşi, dacă persoana persistă, şi pare să-i placă să producă neplăcere, singura poziţie eficientă e să urmaţi următoarele:

  Singurul mod de a trata cu trollii e să vă limitaţi reacţiile, reamintindu-le celorlalţi să nu le răspundă trollilor.
  Când încerci să te înţelegi cu un troll, aceasta câştigă.
  Când insultaţi un troll, acesta câştigă.
  Când ţipaţi la un troll, acesta câştigă.
  Singurul lucru pe care trollii nu-l suportă e să fie ignoraţi.”

 81. „Când trollii sunt ignoraţi, ei îşi înteţesc atacurile, căutând cu disperare atenţia după care tânjesc. Mesajele lor devin în ce în ce mai insistente, şi publică din ce în ce mai mult. Ca o alternativă, pot să protesteze că le este încălcat dreptul la liberă exprimare”

 82. vezi, Mih, ca postezi din ce in ce mai mult cand esti atacata

 83. purly, să nu zici că nu te-am avertizat. Și pe cei pe care-i superi. Ești dezlânat și ușor de combătut, n-ai coerență. Altă dată fii mai atent. …Viq nu e om de o bere. O bere e pentru…Mih…Viq începe discuția doar de la …două, cu guler, pe masă…

 84. Ba purligare, vreau sa-ti raspund la un comentariul de kaka ce l-ai postat azi la ora 9:16; te-ai dat impuscat de @theo ca te-a caracterizat (foarte exact din pacate pentru tine) drept vierme de hazna. Femeia n-a gresit, are o intuitie care o ajuta sa devoaleze instant impostorii de genul tau.
  Te-ai aratat indignat si de faptul ca subsemnatul te-a redus la calitatea de substantiv comun, adjectiv, verb si alte parti de gramatica, ceea ce este, dupa parerea ta, inadmisibil si degradant pentru cel ce practica acest fel de atac. Nu este purligare nimic in neregula cu atacul meu la „ilustra-ti” persoana. Este o reactie normala de aparare in fata unui manipulator ascuns si periculos ce are scoala kgb-isto-secutistica. Apelurile mincinoase de tip „banati-ma. banati-ma” cu care vrei de fapt sa te martirizezi de fapt te deconspira si descalifica dar si arata clar scopul cu care defilezi pe blog. Nu dorinta de a afla esenta fenomenelor politice, a dezbaterilor de idei cu argumente de bun simt ci numai promovarea ideilor convenabile tie si da, afirm cu sinceritatea care, zic eu, m-a caracterizeaza, si a stapanilor tai.
  Vrei sa imbraci hainele unui rebel cool dar nu esti decat un rebel de carton, promotor de indoiala acolo unde lucrurile sunt clare si certificate si un sfidator nu de tipul „singur impotriva tuturor” ci de tipul „Gica contra”.
  Te bazezi pe oarece instructie si sistematic produci uneori confuzie, alteori indignare urmarindu-ti cu incrancenare diabolica scopul incercand sa manjesti ceea ce este clar cristal.
  Narcisismul tau nu este doar pentru a te autoridica in proprii ochi, interventiile tale sunt telescopate cu destinatie precisa: manipularea discutiilor si deturnarea temelor cu adevarat importante.
  A avut dreptate cel sau cea care a propus aici pe blog sa-ti dam permanent „ignore”. Intradevar, te-ai ofili repede si ti-ai cauta alt loc in care sa-ti incerci manipularile ignobile!

 85. …e trollie sau troallă?

 86. „Singurul mod de a trata cu un troll este să vă limitaţi reacţiile în a le reaminti celorlalţi să nu le mai răspundă trollilor. Postând un asemenea mesaj, îl anunţaţi pe troll că ştiţi ce este, şi că nu vă veţi lăsa antrenat de ciudatul său hobby. ”

  The End

 87. Inganduratule…asa sa fie…
  te pomeni ca si tu esti de dreapta doar ca habar n-ai de ce?

  eu astept ban, ignore, orice…orice…nu imi place martiriul…dar cu mine se rezolva simplu, nu e nevoie de o tona de text …

 88. Scuze, ….sinceritatea care „ma” caracterizeaza…

 89. ingânduratule, theo e femeie? Ești bazat?

 90. hai, gata, fiti de dreapta si fiti neprihaniti…fiti liberi, dragilor…

  cine are ochi sa vada, vede … vede si ce a fost azi aici…si intelege

  nu mai are rost… daca asa se vrea copacul…imi pare rau…e un trist simulacru… imi asum partea mea de vina… intr-u totul…

  poate viq e prea plin de tact…de stiut stie si el…

  sa va distrati! Va faceti o tara cu guvern de dreapta! sa luptati ca pana acum…sa tineti de idei, idoli si principii…sa nu schimbati nimic, sa nu cautati nimic…

 91. @dorian, iti raspund ca merita…uite…un comentariu azi care merita…
  problema e la nivel mental…trebuie ceva direct…direct si clar…

  sa dispara BNR, asta e prima,
  sa scada taxarea PRIN ARTICOL IN CONSTITUTIE!
  statul SA NU AIBA bani de pomana, ca daca ii are, ii da! Statul sa aiba stabilite domenii clare in care sa se implice!

  Munca, si doar munca, sa fie recompensata! Bine!
  Angajatorii sa fie LIBERI!

  Asta ar fi! Buba e populatie care nu va permite asa ceva niciodata! Limitele democratiei!

  „Solutia problemelor se afla in Romania si nu la Bruxelles.” cu cine? Cu Mih si theo si Inganduratul? Hai omule ca stii si tu!

 92. Are Rand Paul un interviu misto, poate dau de el…
  explica clar si frumos de ce un sistem medical privat e mai ieftin si competent ca unul de stat…DAR…nu e gratis…e doar mai ieftin.
  Pe termen mediu si lung, legile de cerere si oferta isi fac treba…cu privat o operatie ce costa azi 10000 de euro ajunge sa fie de 10 ori mai ieftina, caci e cerere! Si dedicatie si devotamentul medicilor vine din concurenta…treaba mai buna, mai rapida, pentru 1000 de euro, la privat, fara stat!
  DAR…spune-i tu ca e mai bine 1000 decat gratis lu nea Gogu din Patraulesti (?). Asta e buba. Sau spune-le tu sefilor de la casele de asigurari ca sunt inutili si fac mai mult rau decat bine! Incearca!

 93. si nu e gratis ca statul tot 10000 da! Tot din banii lui Gogu! Si asta tot nu intelege!

 94. dorian65, legile simple sunt pentru realități simple. În România nimic nu e simplu. Să luăm domeniul învățământului. Un domeniu foarte complicat, poate cel mai complicat, mai complicat și decât sănătatea, care e legată de învățământul specific. De fapt orice alt domeniu e legat de cel al învățământului. Cum ar arăta, după tine, o lege simplă a învățământului care să acopere baza materială, procesul de învățământ și recuperarea banilor investiți în forța de muncă specializată produsă. Ține cont de mobilitatea forței de muncă, în special cea mai bine pregătită și care nu-și mai aduce niciun aport la recuperarea investiției făcută în ea…, de schimbările permanente în tipul de specializării solicitate de piață etc. și spune-ne ce ar însemna după tine un set de legi simple în acest domeniu…

  • @ANTONIE
   De ce vrei sa incepi cu Legea invatamantului?
   De ce nu incepem cu Codul fiscal,sa indentificam intai si intai de toate sursele de finantare.
   Ideea nu este rea de a propune si dezbate pe bloguri legi.
   Treaba asta este subiectul altor dezbateri.
   Hai sa infintam un fel de parlament al blogherilor unde sa propunem si sa dezbatem legi pe care le putem si vota.
   Nu,nu te opune spunand ca treaba asta este a alesilor?Pai,daca ei sunt ce sunt hai sa fim noi cu mot si ei decat sa copieze propunerile noastre ca…,de ,se practica asta,nu!

 95. antoinie…elimini obligativitatea scolii…
  dai liber la scoli private, cu programa proprie…alea vor fi finantate de economie sau de ce vor ele…si copii vor invata dupa nevoi
  scoal de stat sa faca ce vrea…sa fie gratis si sa faca ce vrea

 96. cat despre examinari, alea pot fi standardizate…examen de capacitate+bac…sa fie…sa aia scoala privata un minim guideline…
  dar atat…
  e simplu…

 97. Skorpy 🙂
  Vino domle si fa o statistica pe ziua de azi cit la % postari s-au invartit in jurul ombilicului lui Purly

 98. Paruiala de ieri nu a fost apa de ploaie. A fost o buna practica la teoria minciunii. De exemplu, printre minciunele am aflat ca unii au in cap sa dea cu MRU in MP. Si sa spuna ca o fac ca sa salveze dreapta de basism.

 99. @antonie: o lege a invatamantului „simpla”, mai omule simplu, este legea lui Funeriu, pe care tocmai a distrus-o USL. Se poa’, dom’ invatator, sa te faci ca nu vezi?
  @Purly: a venit timpul sa-ti dovesti onestitatea. Ia zi-ne tu lucrurile care iti plac din programul lui MRU. Si mie imi plac o multime, asa ca poate ne-ntelegem pe tema asta. Desi eu sunt „vandut” MP.

 100. Last,
  Iar eu nu stiu cum sa fac sa intelegi ca nu este suficient VOTUL…
  Last,nu fac nimic orbeste..Dar am prostul obicei sa CITESC TOT.Si apoi sa rumeg.
  Daca nu m-as fi convins singur,dupa logica proprie ca MP..este menita sa INDEPARTEZE PLAGA zemuinda ce acopera Romania din 90 incoace,NU ADERAM..
  Nu ma obliga nimeni si nu sunt foc de paie…Dar CINE SA ADERE LA CE VREA SA FACA PMP???
  Ala nu,ala nu,allalt nu….
  Eu nu sunt c onvinsa de vorbele,de trei parole ,de trei bumbi de agatat haina,ci am studiat foarte atent ce vor oamenii astia sa faca…Mi-a [placut ce am gasit.Se potriveste cu ce vreau si eu.. E simplu .nu?
  De ce ar trebui sa vina cineva sa imi tina conferinte?Sqa imi povesteasca?
  Nu sunt lucid?Sau sunt greu de cap?NICIODATA in viata mea nu am facut decit ce am crezut eu de cuviinta sa fac…
  Si..crede-ma nu imi pare rau..
  Este drept,la prima vedere multitudinea materialelor elaborate de fundatie
  SPERIE si induce in eroare..
  Dar..dragul meu…nu se poate sa iti propui a fi ALTFEL decit daca ai PROCEDURI,DIRECTII altfel…ori astea nu se arunca in trei boabe de saminta…este un material elaborat de specialisti sociologi si se citeste ca atare..

  Cit priveste intratul celor de MP pe aici,crede-ma…abia au timpul necesar pentru munca lor VOLUNTARA..imensa,si doar in timpul lor liber… de aceea PMP se bazeaza pe voluntariat..nu ofera nimic la schimb..

 101. judex, acum citem programul politic?
  am dat maretia asta de dreapta acolo>

  „Program national pentru renasterea agriculturii prin comenzi,achizitii si vanzari la intern si extern de catre o companie nationala aflata sub egida Ministerului Agriculturii;”

  „-Infiintarea unei companii nationale de achizitie si vanzare la intern si extern a produselor agricole autohtone;”

  „-Program national de electrificare a zonelor neracordate pana in prezent la reteaua de electricitate;”

  „-Oprirea pe timp de minim trei ani a exportului de busteni si lemn sub forma de materie prima sau sumar prelucrata si incurajarea productiei de mobila;”

  „-Stimularea si utilizarea creditelor nerambursabile pentru dezvoltarea acestei industrii . Stimularea pescuitului naval maritim romanesc si a prelucrariii in tara a produselor piscicole;”

  nu, nu imi place…credeam din auzite ca e de dreapta dar nu-i…la naiba, sunt singur???

 102. @mark
  Esti in stare sa le spui celor de la PMP ca sunt prolicsi ? si sa ii trimiti la materialele de la copac Sau nu ?
  Faptul ca tu esti incurabil (optimist) sau ca tu ai aderat deci sa aderam Faptul ca tu ai facut toata viata ce ai crezut de cuviinta nu e un argument aici cind nu stim nici cum te cheama nici daca esti pedofil, voyeur, laureat al premiului Nobel sau sahist in Cismigiu.
  Cind vii cu argumente, pune-te si in locul interlocutorului sa vezi daca ele sunt credibile.
  Tot asa si MP . Se adreseaza doar Basistilor.
  In fapt te rugam ceva. Tu esti simpatic dar o cam falfai. Nu raspunzi la intrebari. 🙂

 103. PMP (Tomac si Papahagi, in special) are o comunicare profesionista: plina de substanta si pe intelesul majoritatii celor care formeaza bazinul potential al PMP. @last cere sageti, nu asediu general. Adica, show! Asa e, homo ludens il bate pe sapiens la price ora! Iata de ce eu zic ca o solutie la conflictul ideatic al celor doi ar fi ca @marcw sa aduca in fiecare zi o SINGURA tema din programul PMP, pentru discutii. Bineinteles, cu propria interpretare. Scurta. Sunt conins ca @last va gasi, la final ul discutiei, cea mai percutanta si concisa exprimare. Sageata, adica.
  As zice ca @Purly si-a manifestat deja dorinta sa faca acelasi lucru pentru MRU, si si-a dovedit asiduitatea de a scrie cu regularitatea robotului si pe intelesul celor mai simpli sau rauvoitori (hihihinezul, antonie, john…). Cum sa fie banat @Purly la Copac? Sa ne scrie despre MRU si de ce il prefera PMP! Sare si piper avea deja Copacul, dar Boia ii lipsea…De ce e @Purly altfel?

 104. faptul ca rand paul ia 2 minusuri demonstreaza multe…
  mai e ceva de zis?
  nu!

 105. @Purly: mai fatuca, parca ziceai ca tie iti pace MRU, lasa-l pe Paulica in plata domnului @john! Ca iar iti vor zice ceilalti ca esti troll, si nu-i evident ca ai merita-o? Respecta-ti cuvantul si spune-ne ce-ti place la MRU. Sau te-ai razgandit si astazi nu-ti mai place? Daca nu, spune-ne tu, cu vorbele tale, cine iti place dintre toate numele pe care le aduce lumea de aici in discutie (in afara de Crin Antalyanul, bineinteles, ca asta stim toti ca e pe…gustul tau)? Cum ar fi ca acum sa vina cineva sa ne spuna ca el vrea sa vorbeasca despre Spartacus? Intelegi?

 106. judex, ce ușor te extaziezi în fața unor falși idoli. Tomac și Papahagi au comunicare profesionistă? De unde le vine profesionismul? Și ce comunică de fapt? Nu sunt produse al PDL, 100%, și care sunt acuzați că nu au știut să comunice mărețele lor realizări? Nu au fost lăsați să comunice și abia acum se exprimă la adevăratul potențial? Ce pot ei să exprime de fapt? Că Ponta nu e un bun premier? Păi nu e, dar dacă ne spun ei parcă îi crește valoarea…lacând vezi ce ar putea veni în loc…

 107. vreau să vorbesc eu despre MRU. E un foarte bun ministru de externe, un intelectual și cam aici este limita lui de competență. Dacă îl pui premier sau îl pui să comunice cu poporul atinge instantaneu limita incompetenței…Poate în condiții normale de guvernare cu o majoritate care să-i dea siguranța o fi altfel. Cred că merită încercat…mai ales că s-a lovit cu capul de pragul de sus al ușii…

 108. @antonie: a lauda nu este acelasi lucru ca a fi extaziat. Mi se pare simplu de inteles. Nu si pentru tine, aparatorul simplitatiii. Uite ce e: tu nu te potibspala de acuzatia de troll decat daca ne indici un politician (nu Nero) care ti se pare azi mai acceptabil decat ceilalti. Roman, fireste. Pana cand nu raspunsi la intrebarea asta directa, pentru mine nu existi. Pur(ly) si simplu.

 109. antonie,

  MRU este mult superior cretinilor uslinosi, cu sigurantzä cä poate face fatä la orce provocare. nu poate sä fie comparat cu mitocanul plagiator ,s-au paiatza paranoia crin.

  desigur sunt oameni f. valorosi, chiar f. valorosi precum dl. FUNERIU
  UN EXCELET OM, din toate punctele de vedere.
  MP , are oameni de valoare, nu hotzi,securisti si mafiotzi ca USL

 110. TOMAC SI PAPAHAGII; exceletzi comunicatori.OAMENI DE VIITOR

  desigur nu au invätzat sä comunice din speluncile Tulcei unde läläia cretinul crin, si nici din goläniile derbedeului de stradä ponta-
  haimanaua mincinoasä–-ce este de rasul EUROPEI:

 111. VIERMII INPUTZITZI USLINOSI, sunt nelinistitzi,niste dementzi
  ce cred cä pot influentza cu aburelile lor

 112. d-atzi cu flit päduchilor uslinosi.

 113. Interesant, ieri „toma alimos”-ean astazi tinara speranta a dreptei cu basisme incipiente, pentru ca cine a fost cel care a vrut sa introduca o lege a sanatatii moderna? Traian Basescu. Cine ar fi de acord cu ea? tanarul scriitor de balade populare.
  Oare superiorii lui stie ? 🙂

 114. bancuri si povesti pt, tampitzi,
  mamele voastre stiu???????????

 115. Mark,

  Ideea este buna, decat un copy/paste peste tot programul PMP, (pe care am zis ca nu o sa il citesc, si am explicat de ce) hai sa le luam pe rand. Sa vedem daca sintetizeaza pozitia centru-dreapta.

  Poate ar trebui sa vedem ce inseamna ce inseamna a fi de dreapta filozofic si dupa aceea in „format ” economic, nu?

  Trebuie sa recunosc ca daca tanarul colportor de balade populare a citat corect din programul pmp, atunci are un punct de vedere valid.

 116. theo, te iubesc
  eugeni, traian basescu?
  traian basescu a inchis spitale publice!
  asta e solutia…?

  nu a fluidizat si liberalizat piata, nu a inchis case de sanatate…nu a planificat/facut vreo reforma!
  nu a avut guvernul nu stiu cati ani??? a inchis doar spitale! ce masura de dreapta mai e si asta?
  eu sunt manipulat?

 117. Theo,
  Iar ajungem sa nu ne intelegem. Eu vorbeam de purly care ieri a scris balada „trolului banat”.

 118. eugeni, am citat prost…ma si miram…stiati ca sunt doua forta civica in ro?
  eu nu…mea culpa, vorba titlului…

 119. judex, pot să spun că Cioloș le-a cam dat clasă la toți. Cred că și Liviu Voinea are stofă. Cristian Preda dacă scapă din anturajul în care a eșuat ca balena pe uscat. Nu pune întrebări stupide. Suntem 17, 18 milioane de adulți și nu există printre noi politicieni buni și cinstiți?

  teo, Funeriu e prea încrâncenat …și nu poate fi un om politic bun cu o astfel de personalitate. Nu vreau să-i contest meritele profesionale dar ca ministru a fost o marionetă. Oana Dobre, sau cum o chema pe secretarul de stat care-i dirija activitatea a fost adevăratul creier și părea competentă. Păi să te înconjuri de Vlaston și Vergu și să crezi că ești și apreciat de competent e prea mult pentru un privitor atent…

 120. Raspuns: Da. Raspunsul il stii foarte bine. Exista multe spitale care mai degraba sunt sanatorii, in care nu se executa tratamente cat de cat importante.
  Astazi spitalele datorita lipsei de fonduri, lucreaza cu jumatate din departamente in jumatate din cladire. Ele cad in paragina. Asta ai vrut, asta ai votand usl.
  Cand s-a vrut introducerea legii sanatatii, pe care o lauzi, ati sariti cu totii ca ne vand smurdul. „Da” este raspunsul si la intrebarea cu „manipulatul”

 121. Last
  Banuiesc ca ma supraestimezi..Nu am nici un fel de incidenta cu membrii fondatori ai PM sau cu conducerea interimara a PMP.
  Sunt doar un anonim care depunind adeziunea cauta sa ajute…De ce crezi ca as avea eu putere de convingere sa ii determin pe cei din fundatie sa vina la COPAC?Sunt doar unul dintre alte mii…
  Iar de falfait,,sorry,mi se pare ca arunci pisica…
  Esti in eroare si cind spui ca PMP se adreseaza doar basistilor… este o falsa perceptie indusa de dusmanii,adversarii lui Traian Basescu…nu ma asteptam sa o gasesc in gindirea ta.
  dar,cred ca nu mai este absolut nimic de zis…..

 122. On Topic , plin de mea culpa:
  Purly,
  Mea culpa
  Tot gresesc cand astept de la tine un proces de gandire in afara „lozincilor” : a inchis spitalele, a vandut flota, casa de pe mihaileanu, eba, udrea, ponta cinstitul, corlatean, sova, dragnea destepti si buni, ppe tradatorii, pse buni. etc
  O sa incerc sa ma indrept
  All
  Mea culpa.
  copy / paste-ul lui purly a fost din programul politic al PFC.nu PMP cum gresit am presupus.

 123. de ce nu s-a dat hotărârea de înregistrare a partidului PMP? care e motivul?

 124. În cazul Flota expertiza judiciară, fără prejudiciu, făcută în perioada când orice act juridic a fost suspendat mai poate fi folosită a reluarea procesului? După codul penal se pare că nu. Rămâne valabilă expertiza cu prejudiciu sau se face alta…?

 125. antonie, antonie,
  intrebari socratice:

  a) Care este procedura de eliberare a hotararii judecatoresti? O cunosti?

  b) A avut legatura TB cu prejudiciu? A avut imunitate TB cand s-a judecat procesul? (pe vremea lui nastase?)

 126. răspunde-mi tu la cele două întrebări. Când s-a judecat procesul celor care au scăpat și acum faptele lor s-au prescris, a avut. Cei scăpați au fost scăpați pe o expertiză făcută în perioada de imunitate, care nu poate fi folosită la reluarea procesului, pentru că nu e valabilă pentru singurul rămas în cursă …fără flotă. Actele juridice făcute în perioada de imunitate sunt nule…referitor la cel favorizat de imunitate. E lege. Ori, atunci, singura expertiză valabilă e cea cu prejudiciu…

 127. Antonie,

  Adica tu acuzi si eu trebuie sa ma apar ? sau ce mama naibii?

  Tu ai afirmat niste lucruri auzite, poate, in alte parti (A3 sa fiu explicit). Poti mai mult decat speculatii? ceva date?legi?. Pot si eu sa afirm ca antonie a scapat de la parnaie pentru ca a votat in parlament deghizat in nepoata noricai si a avut imunitate. 🙂
  DAte, legi, surse de incredere altminteri te voi categorisi drept postac/troll whatever.

  Pleaca unul vine altul, sau suntem noi ultimii ramasi si se pun toate tunurile pe noi?

 128. Eugeni,

  Mai pune langa voiculescu-source si luju-SRS-source, gardianul (mai exista?), cotidianul, ziua si alte asemenea: pai cum sa nu fie de incredere? 👿
  Da’ mai bine trimite-l pe „curios” la nea Vaca (cea mai sursa pe subiect), ca poate lui o sa-i spuna cum fu prin Atena, cu armatorii…stie ‘mnealui!… :mrgreen:

 129. Salut dragi copaceni!
  Fiindca a fost invitatia facuta, ca fiecare sa-i puna pareare o fac: eu nu citesc comentariile lui purly, a chinezului, a lui Antonie, John, etc. din principiu pentru ca e pierdere de timp. Va admir insa pentru rabdare si perseverenta…
  Intrebare pentru cei implicati in MP/PMP – cum poate ajuta diaspora MP/PMP? – pentru ca bani nu se pot da (daca situatia s-a schimbat va rog sa comunicati date concrete).

 130. Sara buna !

  Slabiciunile umane sunt in noi toti.

  O multime de personi bine intentionati au fost pacaliti sa voteze cu USL chiar impotriva dorintelor lor socio-economice de baza, pacaliti de o ura irationala impotriva lui Basescu. Nu mai cinta de fapt cu cine voateaza,important era sa nu fie „d’ai lui Basescu”.
  Nu discutam acum cat de false sunt premisele pe care s-a construit aceasta manipulare grosolana, cert este ca s-a construit. Le-a iesit maneva derbedeilor de la sectorul de propaganda.

  Dar ce avem de reprosat victimelor respective daca si noi am cadea in aceeasi greseala ?

  Daca (din motive ce pot fi discutate dar nu e momentul) pur si simplu Purly nu poate fi inghitit, ce facem acum cand declara deschis ca a aderat la Fundatia MP ?
  Ne reconsideram pozitia fata de MP ?
  Desigur ca nu.
  Faptul ca Purly s-a afiliat acolo nu este, nu trebuie sa fie… un criteriu in analiza optiunilor noastre.

  Da, dar daca acum e de aceeasi parte a baricadei cu noi, cum ramane cu castanele ce i le-am administrat ?
  Problem !
  Dar nu a mea.
  Eu n-am dat prea tare 😉
  Numa cand chiar situatia a impus si atunci cu masura.

  Si tot ce zic aici se incadreaza in postarea de azi : Culpabilizare VS Solutie

 131. Chiar daca e inca pigmentat cu etichete de trollism vs. ba$$ism si bruiat-inecat de repetitiv-redundanta-declamata adulatie a unui personaj vadit prietenos cu toti cei predispusi sa ii accepte laudele …

  … sunt gata sa recunosc ca, azi au fost posibile dialoguri reale la Copac

  Apreciez in special contributia lui Antonie si a partenerilor lui de dezbateri.

  Acestea fiind spuse va recompensez cu un banc ad-hoc dar aproape … on-topic.

  Cica, dna. Udrea careia i se reprosau aparitiile in costum de baie ar fi raspuns:

  Mea pulpa. Unde-i culpa!? 😉

 132. DECE LÄSATZI ACEST MAIDANEZ ANTONIE SÄ LATRE???????
  UN TURBAT USLINOS CE SE STROFOCESTE, SÄ canta balada lui CÄCÄRÄU- s-au mägäriile plagiatorului-cu atanci apucäturi criminale.

  PROSTUL DRA CULUI, dacä se uitä in acte FLOTA A FOST VANDUTÄ DE VÄCAR SI ALTZII.

  Bäsescu nu a iscälit pt. vanzare, dupä vanzare , trebui au scoase din circulatzie, se vede cä sunt tampitzi, laträ la comantä

 133. Mark

  Last priveste la scara mare. Poate putin prea mare pentru un frunzis atat de divers.
  Ma indoiesc ca aici va aparea vreodata vre-un „comunicat” al Copacului 😀 😀 😀

  Insa propunerea cu discutarea pe bucati esenta programului PMP mi se pare foarte buna.

 134. cicä ,chinezul e retardat, bancuri de marlani ca si Ponta.

 135. cu asa multe omizi, nu o sä mai vezi frunzisi.

 136. Viq

  Wow! Personul e in „MP”? O fi…daca zici
  Pai ar fi de crezut. Cand erai in vacanta, tot asa, intr-o buna zi, devenise de dreapta si basist si nu mai stia cum sa ne convinga. Pana la urma a bagat-o tot pe aia cu „voi sunteti vinovati c-ati sustinut comunismul si n-aveti voie sa vorbiti”.
  Mea…pulpa (adica solutia) e sa mai vedem, sa mai vorbim, sa mai castanacim (dupa caz)… 😀 😀 😀

 137. Mih, am intrat…in expectativa…timp sa ma conving pe deplin mai am…
  viitorul ne poate lega opiniile, la un moment dat…gandeste-te ca base nu mai candideaza si pdl e istorie…
  ranchiuna o sa ma tina putin…apoi, vorba ta…vedem

  eu ingrop securea…
  cred in anumite idei de dreapta-crezi in idei de dreapta
  avem un viitor comun
  eu am un trecut dubios
  eu nu sunt basist
  eu nu o sa sustin niciodata ppe

  unele ne pot lega,
  pe viitor unele nu vor mai conta

  ironic am sa mai fiu, etichichete imi vei mai pune…dar…ce joc ar mai fi, altfel…?

 138. bonsoir,

  @lnm, azi nu voi numara, dar ochiometric cred ca procentul a scazut de la 70% la 50%. Ma insel?
  🙂

  +

  ceva frumos pe blogul lui D.Funeriu:

  http://funeriu.blogspot.ro/2013/08/de-ce-nu-pot-sa-suport-impostura.html

 139. Si la Funeriu se poate intelegere 🙂

  Il citeaza pe Geo Bogza…comunist parca, prin interbelic…
  Gasiti referinte faine la nascut in 02, a lui Sasa Pan…

  tot de acolo povestea minunata cu bogzele…era atat de obsedat geo de sani incat aia din gasca avangardista le spuneau la sani bogze…
  e…alte vremi 🙂

 140. *Sasa Pana

 141. stie cikneva cine e nini sapunaru…ca dupa nume pnl a luat-o razna

 142. V-ati uitat careva din voi in dupa-amiaza asta la B1TV?

  Eu am ramas bouche bee cind l-am vazut pe Sabin Orcan fluturind o pagina – un document – vechi de 21 de ani adica din 1992!!!

  Dokomentul era plin ochi de stampile si semnaturi + ceva text primitiv si plin de greseli prin care, acum tineti-va, daca nu v-ati uitat, prin care Ion Cioaba – taticul lui Florin Cioaba cel mort in Antalya – a fost declarat rege international al tiganilor!!!!

  iar………….stampilele si semnaturile apartineau, tineti-va, fratilor, institutiilor statului roman cu kaghebistul ion iliescu in frunte. Dokomentul a fost semnat si de ministerul de externe, si de cel de interne, de procuratura, de ministerul culturii, etc, etc… ca nu le-am tinut minte, ca ma tineam de scaun!!!
  🙂
  In orice caz hirtia aceea prin care ion cioaba era proclamat 🙂 rege avea cel putin 10 stampile, daca nu chiar mai multe!!! + de acord, de acord, de acord, semnatura si stampila….
  halucinant, frate @lnm, pot sa folosesc acest cuvint in acest context halucinant?
  🙂

  eu nu am stiut chestia asta. Cit de mare a fost spaima lui iliescu de regele Mihai, acum imi dau seama si mai bine… o chestie de o mizerie umana absollut abjecta….numai mintea creața si bolnava a lui iliescu putea sa faca asa ceva…..

 143. (DA! era pt textul de pe blogul lui Funeriu)

 144. @Mih,

  DA ce? ai vazut stirea? sau ce?
  🙂

 145. OK, MIH 🙂

 146. De la subiectul imposturii…la „sanii” „comunistului” Bogza…
  Ramane cum am stabilit! „Murdarim, murdarim, murdarim…”
  Ca-n reclama aia „murdaria e buna!”
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 147. dar nu murdaream…aici chiar e greseala de interpretare…
  eu il iubesc pe Geo Bogza…iubesc toata generatie lui Sasa Pana…
  avanfarda romaneasca e singura miscare culturala de la noi ce a fost la unison cu vestul atat artistic cat si politic!
  Mih…chiar m-ai inteles gresit!

 148. Il mai tineti minte pe Nini Sapunaru?
  excrocul liberal? cica este propus ca ministru al Transporturilor.
  Ma intreb, oare citi scheleti are individul prin dulap? mai ales ca va fi trezorierul lui căcărîu la anul, la prezidentiale…
  deci criteriul dupa care a fost ales nini: stie sa faca rost de bani pentru căcărău
  🙂

 149. „Mi-a soptit o viorea/C-o s-o tina tot asa/Trollii, trollii, trollii…”
  Scuzati, fredonam si eu, nu va fie cu suparare…

 150. in fine…
  Viq, nu merita!

  Te rog eu, sincer baneaza-ma…nu o iau in nume de rau…doar ca voi mai fi pomenit dar nu mai vreau sa comentez…

  daca mai e ceva, am mail-ul…

  te rog!

 151. Skorpy,

  Pai asta a fost criteriul si pt Silaghi, nu? E de baza pt Crizel…

 152. „În acele timpuri în care finul lui Virgil Măgureanu, Răzvan Petrovici, punea bazele afacerilor din vamă cu magazine duty-free, în vremurile în care vameşii nu erau arestaţi în România, şef peste tot sistemul vamal era Nini Săpunaru, actual deputat de Vrancea.
  Acum 12-13 ani scandalurile de corupţie cu trafic de alcool, produse petroliere, celebrele afaceri Ţigareta aveau ca numitor comun corupţia din vămi şi serviciile secrete.
  Nini Săpunaru era în centrul atenţiei. Nimic însă nu l-a atins pe liberal, el ieşind basma curată din complicata funcţie de şef al vămilor. În urma lui au rămas relaţiile de afaceri cu foştii săi subalterni conectaţi la business-urile din vămi” (Realitateatv)

 153. @antonie: dom’le, da’ greu mai intelegi (acum inteleg de ce vrei legi simple, nu ca aia a lui Funeriu)…Eu i-am cerut lui @Purly sa vorbeasca despre MRU pentru ca el a zis ca nu e multumit de PMP si va vota, neavand incotro, cu MRU. Din cauza asta ce ar putea spune @Purly despre MRU este interesant, in timp ce parerile tale despre acelasi personaj sunt neavenite si le putem afla si din tocsourile de duzina. Daca vrei sa participi la discutie (desi se pare ca nu vrei decat sa agiti batul prin gard), tu trebuie sa spui ce politician te reprezinta cel mai mult (Ciolos este un tehnician. Excelent, asa e. Propus si sustinut de Basescu, impotriva lui Vosganian si Severin. Mai simplu nu se poate). Daca spui ca si tie iti place de politicianul MRU, atunci se schimba treaba, desigur! Eu cred ca tie iti place cel mai mult de politicianul Cacarau. De asta ne improsti pe noi. Din toate pozitiile. Numai ca noi vrem sa fim indestepti. Ca baietii aia din PMP care nu te lasa pe tine sa dormi. Pe tine. Ca Cacarau.

 154. @Mih: „personul” era inamorezat alaltaieri de MRU si ii promitea vot vesnic. Adera la diverse formatiuni politice cum respira. Sau EL este chiar liantul dreptei, de lipsa caruia se caineaza natiunea intreaga. O fi Raed…

 155. Purly

  1. Banuiesc ca clipul adus mai sus este interesant.
  Si mai banuiesc ca nimeni nu l-a accesat 😉

  Poate e timpul sa mai bifezi cel putin doua lucruri importante ce tin de relatii interumane :
  – nu e suficient sa ai dreptate.
  – crearea unei relatii este un proces.

  2. „Putem scrie un articol despre fiscalitate si sa-l discutam?
  Despre principii ce deriva din asumarea libertatii individuale?
  Putem de exemplu sa facem o zi pentru teorie?
  O zi in care sa elucidam de ce economia controlata de un stat mare e falimentara?
  Putem discuta despre CE e statul de drept si despre cele doua modalitati de a-l defini?

  Nu stiu daca putem sa le discutam.
  Depinde de multi factori.
  Dar cred ca ar cam fi de responsabilitatea noastra sa incercam.
  Esti cu mine la treaba asta ?

 156. Judex,

  Nu am urmarit chiar toate comentariile. Asta cu MRU mi-a scapat.
  Mi-a scapat si cel in care iti raspunde? 🙄
  Recunosc ca un raspuns la o intrebare/cerere concreta (si la obiect, desigur), ar fi o surpriza pt mine…

 157. Purly

  Inca o chestie.

  Atunci cand backgroundu’ are o anumita culoare/forma, ceea ce se deseneaza pe el poate fi perceput deformat cu mare usurinta. E in natura umana.

  Concret cand tu spui „basism” cred ca tu aduci o acuzatie sustinerii unei persoane fizice (indiferent care) in locul sustinerii unei idei/actiuni.

  Altcineva insa o poate percepe drept o acuzatie adusa actiunilor/ideilor promovate de Basescu.
  In cazul asta Mih sau oricne altcineva se considera indreptatit sa te combata.

  Primul pas in procesul de care vorbeam mai sus este sa incercam sa intelegem CORECT celalalt punct de vedere.
  Si ea pe-al tau si tu pe-al ei !
  Cu precizarea ca a intelege nu e echivalent cu a aproba.

 158. Judex

  Cred ca e o eroare la mijloc.
  Purly a aderat la MP, dac-am inteles eu bine.
  Nu stiu sa fi sustinut pe MRU (desi nu mi s-ar parea ceva aiurea) ci dimpotriva, considera ca programul FC este departe de a promova dreapta in forma pe care el o agreeaza.

  Poate ma insel.

 159. Viq… maine seara sunt 6 ore pe tren, sambata am o nunta…duminica iar pe tren, 6 ore inapoi.
  dar…poate ca fur maine pe zi, din programul de la munca, cateva ore…poate merge de un draft…daca nu, pe saptamana care vine

  De comentat NU voi mai comenta…
  Mail-ul il am…

  Va rog, nu ma mai pomeniti…nici de bine, nici de rau…

  O seara faina si iertare…

 160. Viq, Mih: August 21, 20.29.

 161. „Domnul Boc mi-a tăiat 30%, dar domnul Ponta mă lasă fără serviciu!”, a declarat femeia ….

  ….a lucrat timp de 14 ani la Administraţia Finanţelor Publice din oraşul Pucioasa. A fost disponibilizata in luna august.

  Am fost şi i-am votat pe aceştia şi am zis că va fi mai bine, că vor fi locuri de muncă”

  Se pare ca unii incep sa constate ca prostia mai si doare!!!!!
  cit mai multi cu putinta din prostimea din decembrie 2012

 162. P.S.: a nu se intelege ca un vot acordat lui MRU este un lucru de blamat. Din contra! Eu, de exemplu, i-as fi dat lui MRU votul meu daca nu ar fi aparut PMP. Pacat ca s-a pierdut o ocazie de a pastra o constiinta curata….Alta ocazie nu se va mai ivi.

 163. Viq,

  Eu pot incerca sa te inteleg pe tine (indiferent ca te aprob, sau nu). O si fac de catva timp in legatura cu atitudinea pe care o ai fata de @purly. In parte, cred ca am si reusit. Intr-o buna masura sunt de acord cu ce am inteles eu ca este abordarea ta. Dar doar pe palierul teoretic. Practic, nu!
  Faptul ca esti „gazda”, admin., moderator al blogului, imi impune o oarecare distanta, sau moderatie in a-mi exprima parerea despre optiunile tale. E o chestie de respect si asa mi se pare corect. Nu insist.
  In privinta lui @purly, caruia ii acorzi o pozitie privilegiata (asta-i parerea mea, indiferent ca esti de acord, sau nu), pozitie de care e constient si de care profita din plin, mi-am format o parere in timp, strict legata de comentariile, de atitudinea lui. Nu mi-a fost greu, pt ca e consecvent cu sine. Parerea pe care o am (si felul in care mi-o confirma de fiecare data), nu-mi impune necesitatea unui efort in plus de a-l intelege mai mult, sau altfel decat pana acum. Si nici nu cred ca evolutia lui la Copac depinde de gradul meu de intelegere. Cum am spus, personajul @purly se defineste prin atitudine, prin comentarii si prin consecventa.
  Sper ca imi acorzi dreptul de a avea propriile opinii. Mi le voi exprima cand si cum cred de cuviinta, asumandu-mi inclusiv reactiile de dezaprobare din partea ta, chiar daca mie mi se par partinitoare.
  Totusi, daca interventiile mele submineaza proiectul tau cu si despre si prin @purly (nu stiu cum sa spun altfel), poti sa-mi spui direct si pot trece pe un total „ignore” fata de personaj. Efortul asta l-as putea face 😀
  PS
  Doamne, cum se mai „viqtimizeaza”… 😀 😀 😀

 164. @Purly,
  m-ai induiosat pana la lacrimi…

 165. Mih

  😀 😀 😀
  Sinceritatea pentru mine inseamna o forma de respect.
  Si cred ca deja ma cunosti suficient sa sti ca opiniile ce lovesc in mine sau in ce cred eu ca e bine, nu ma deranjeaza nicicand daca sunt sincere si decente.

  La polul opus, nesinceritatea, fatarnicia, duplicitatea… nu-mi plac nici in bocanci.

  Calitatea de admin o declin cu drag.
  Ce fac aici e o munca civiqa pe care mi-am asumat-o in ideea responsabilitatii ce o am ca element al societatii in care traiesc. Mai mult sau mai putin.
  Asa cum adun gunoaie de pe trotuarul din fata casei in care locuiesc sau pun la loc un gardut cazut in parc.
  Nu ca n-as avea ce face.
  Dimpotriva.
  Spre deosebire de multi amici sunt departe de momentul la care sa simt atinse obiectivele profesionale, financiare sau de alta natura.

  Scopul meu nu a fost (si nu este) sa ma ocup EU de administrarea, functionarea, succesul blogului…
  .. ci doar sa sprijin functionarea unei platforme de dialog intre membri comunitatii.
  Intotdeauna m-am considerat membru al unei echipe. Chiar daca pentru moment echipa nu e foarte bine personalizata 😀

  Poate perspectiva asta ajuta la intelegerea atitudinii mele.

 166. distreaza-te cu textul, taie, baga, adauga, ciunteste…e al tau acum

 167. Viq 🙂

  Daca as avea acum in mana un pahar, l-as ridica si as inchina pt Copac si pentru copaceni.
  Ar merge si-o halba… 🙄

 168. Mai bine ca nu am un pahar in mana…sau o halba…
  Se pare ca n-ar fi fost momentul potrivit…
  Nu-i vreme de inchinat, clar ! 😛 😛 😛

  Ce-o mai fi facand primolianul?
  Cred ca apare concurenta si-o sa si-o ia in bot :mrgreen:

 169. „la nivel planetar”
  Primolianul e pierdut!

 170. Se incheie ziua Debussy…

 171. Mih

  Acum poti inchina mai usor ?
  😀

  L-am scos.
  Va intra de „ziua portilor deschise” vorba lui Fil 😀

 172. Viq
  😀 😀 😀
  Da, acum pot!
  Hai sa copacim!!!
  😀 😀 😀

 173. Grotesca intrarea lui nini al lui criny:

  Nini Săpunaru,: „Ştiu ce am de făcut la minister. Am un scenariu de război“

 174. Mai bine avea un … dosar :mrgreen:

 175. hopaaaaaaaaaaa!

  iata ce declara nini:

  Încă de acum o lună mi-am făcut un scenariu de război. E nevoie de oameni capabili să taie în carne vie. Nu sunt un om comod“,

  – stia in urma cu o luna ca va fi numit ministru al transporturilor?????

  cred ca si cu individul asta o sa fie enorm de mult circ, incepind cu doctoratul, etc….

 176. Pai pt circ s-a antrenat, ete: „Lampioniada”

 177. Nini a terminat facultatea la 37 de ani, adica in 2000.
  Hmmm, cam tirzior. Apoi la 47 de ani si-a dat si doctoratul.
  se putea politruc fara doctorat?

 178. Bun găsit, dragilor! 🙂

  Atât de multe treburi sunt pe plantație, plus un «stăpân de sclavi» nemilos (Mme OLD ;)) că numa’ la ora asta se mai poate butona!
  …da’ multe vorbe tocarăți, maică, azi! 😀
  Si tot cu @purly, băiețelu’ râzgâiat!
  Viq, trebuia să-i fi lăsat copiuța lu’ radu unde a încercat ‘mnealui să înghesuie cât mai mult pentru o eventuala urgență.
  Uite, așa din simpatie, îi ofer eu una cât se poate de comprimată:
  «Stânga planifică și controlează cererea, dreapta supraveghează doar oferta»!
  Părerile mele (hai că nu pot deranja prea tare, la ora asta):
  – cu toată găleata de minusuri adunate, @antonie pare un interlocutor valabil până acum, mai puțin clinciul cu dnele;
  – @ judex & @Ingânduratu’, câstiguri pentru Copac;
  – @markw, toată admirația pentru străduinta ta de a ne ține la zi cu MP!
  – @johnwillmans, mută-ți cuibu’ în alt copac, ai avut șansa de a-ți găsi o cracă potrivită aici, da’ ai irosit-o!
  – pentru un nelămurit, @theo este o doamnă în vârstă, emigrată în Germania de peste 25 de ani. Si daca tastatura n-o prea ajută cu setarea pe caracterele nemțești, ideile dumneaei sunt de milioane! Respect ❗
  – @mih & @skorpy, oameni de bază!!! Ce zici, skorpion, avem mâine/azi revoluția lu’ rizoaica?! 😉
  Somn ușor! 😀

 179. @old
  @Theo e de cca 40 ani in germania cu copii si nepoti nascuti in Germania.
  Sa nu imi spui ca Madam Old a adormit la ora 1.50 am iar tu ai fugit tiptil la calculator la 1.56
  Se pare ca Madam Viq, Madam TDS, Madam Judex sunt usor mai ingaduitoare.
  Apropos. cand nu ploua sau cand nu gasesti grebla, tot Madam Old e faptasa ? 🙂

 180. pentru Anca Gabriela 19,33
  Sprijiniți Fundația Mișcarea Populară
  Fundația Mișcarea Populară este o organizație neguvernamentală. Ea depinde de sprijinul voluntar al celor care apreciază rolul organizației care activează ca instrument public al exercitării democrației participative, pentru identificarea, selectarea și promovarea soluțiilor optime și a oamenilor care le pot pune în aplicare și care își asumă implicarea în modernizarea României.

  Mișcarea Populară este inițiată de personalități cu o vastă experiență politică și viață profesională, cu o reputație validată prin realizări concrete semnificative. Principalul obiectiv al Fundației este recâștigarea încrederii românilor în țara lor.

  Și dumneavoastră puteți sprijini aceste valori și vă puteți implica în susținerea proiectelor noastre.

  1. Astfel, dacă doriți să sprijiniți vreuna din activitățile Mișcării Populare puteți face o donație în următoarele conturi:

  RO70INGB0000999903735897 LEI
  RO45INGB0000999903735959 EUR
  RO55INGB0000999903735973 USD
  FUNDAȚIA MIȘCAREA POPULARĂ

  R.S. nr. 2/23.05.2013, R.N. nr. 57/B/2013

  Sediul: București, Sector 5, Str. Dr. Obedenaru nr. 17, Et. 1, Ap. 2, Camera 4

  CIF 31869900

  2. De asemenea, puteți face o donație online direct cu cardul prin intermediul unei aplicații securizate:

  Suma:

  E-mail*:
  * necesar pentru trimiterea confirmării plății

  3. Cei care vor să încheie contracte de sponsorizare, pot găsi aici un model de contract, ale cărui clauze pot fi modificate la cererea sponsorului, astfel încât să răspundă cât mai bine intereselor sale. După completarea în acest fel a contractului de sponsorizare, acesta poate fi trimis Fundaţiei prin poștă, la adresa Str. Dr. Mihai Obedenaru nr.17, Sector 5, București, urmând ca acesta să fie returnat, semnat şi ştampilat de către reprezentanţii Fundaţiei.

  Vă punem la dispoziție următoarele documente:

  Contract de sponsorizare
  Statut și act constitutiv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s