Un posibil epilog sau, mai bine o continuare…

…A discutiilor de ieri

In urma cu cateva zile, Filadel ne-a propus inregistrarea unui dialog intre Horia Roman Patapievici si Alexandru Hancu, sub titlul „Daca minti suficient, te vor crede„.

Ieri, @Purly a adus la Copac un text personal despre „cum ne plasam ideologic”

Despre cei doi din inregistrarea pomenita mai sus, acelasi @Purly afirma ca sunt „nulitati” si ca „Interviul e doar limba de lemn si non-idei ambalate in limbaj academic”.

Va propun un text al lui Alexandru Hancu, o „nulitatea” cu „limbaj de lemn”  si „non-idei”, o voce de Dreapta pe care eu o citesc cu interes („amicul” ar zice ca din „ignoranta” si pt ca „am ridicat-o pe un piedestal”…)

PRIETENILOR MEI DE DREAPTA CARE SUNT DE STANGA Alexandru Hancu

Unii prieteni declaraţi de dreapta mă enervează, periodic, cu o idee vehiculată cu o încăpăţînare exemplară. Se enervează şi ei cînd le spun că e o inepţie de stînga, pe care ar trebui s-o abandoneze. Le e foarte greu s-o facă, însă, sub bombardamentul public, academico-mediatic, prin care stînga, iată, reuşeşte să îşi impună, de decenii, iluzia “superiorităţii morale”. Inclusiv printr-un truc, ce-i drept, genial. Îşi proclamă superioritate morală susţinînd echivalenţa morală, cu următorul discurs (repet, genial): sînteţi la fel de răi ca şi noi, deci noi sîntem mai buni. Concret, e vorba de dictatură. Dictatura de dreapta.
(continuare pe
http://www.blogary.ro/editorial/prietenilor-mei-de-dreapta-care-sint-de-stinga-2/)
 
Mih
 
Reclame

56 responses to “Un posibil epilog sau, mai bine o continuare…

 1. neata,
  citez:

  Personal, cred că nu e bine să te aliniezi la o linie politică, dacă nu ştii ce înseamnă.
  Şi nu cred că e bine să susţii o poziţie pe care nu o cunoşti.
  (Alex. Hancu)

 2. multumesc, Mih, pentru aducerea articolului lui Hancu aici
  🙂

 3. Skorpy,
  Cu placere! 🙂

 4. legat oarecum de tema asta.
  daca va uitati la diverse filme de documentare (pe discovery sau altele) veti vedea f.f.f.f. des emisiuni despre Hitler, nazisti etc, si f.f.f.f.f. rar despre Stalin, foametea din Ukraina, despre 20-30 milioane de oameni omoriti de stalinism/comunism

  cred, ca si acest lucru spune ceva despre agresivitatea stingii si culpabilizarea „excesiva” a dreptei.

  Pentru ca eu/altii vreau/vrem sa vad/vedem emisiuni si despre Stalin, Mao, ceasca (am trait pe pielea mea :P…………..)

  pentru ca unii tineri cresc cu ideea asta, indusa prin manipulare din frageda pruncie: stinga chiar ca este buna, dreapta este rea

 5. Nenea Hancu jr. face un melanj de idei cu/ despre ideologii si forme de organizare statala care concureaza la coerenta cu elucurbatiile … cutremurologului (sic!) de renume mondial cu acelasi nume.

  In primul rand, el nu analizeaza un dialog adevarat intre ideologii ci intre ceea ce el insusi pune in gurile din cele doua parti. Din acest punct de vedere, „materialul” sau nu se ridica peste media pareristilor ce-si etaleaza-coafeaza propriile elucrubatii pe sutele de bloguri.

  Cat puhoi de vorbe pentru a combate ca nazismul a fost de dreapta. Pai nea Hancule, care persoana importanta a zis sau a fost interesat de faptul ca ca nazismul a fost sau nu de dreapta!? Nici macar in manualele comuniste nu a reprezentat asta vreo miza.

  Bineinteles ca nu am sa reiau lucrurile usoare si inconsistente din fiecare fraza hanciana dar, am sa spicuiesc cateva

  Incep cu cateva despre „toate dictaturile”:

  „… spun că interesele societăţii, poporului, ţării, naţiunii, sînt mai presus de cele individuale. Hai spune-mi si mie, nu in viata reala ca acolo n-ai sa gasesti dar, macar in vreo utopie cu o cat de cat pretentie de referinta (pe matale te exclud hi hi hi) spune cineva invers!

  „… se definesc în raport cu un duşman care trebuie distrus: o “clasă sociala”, o rasă, o religie, un model politic şi adepţii lui, un popor, o ţară, un continent …

  … Toate dictaturile spun că un singur model politic e vinovat de toate relele de pe lume … „.

  Si capitalismul si socialismul comunist s-au definit in functie de lupta cu dusmanul care trebuia distrus. Ce sa intelegem ca toate sunt forme de dictatura, chiar sarind peste exagerarile rizibile cu nivelul continentelor (poate si al planetelor!?)?

  NU, este vorba doar de „tocaniţa” pe care o enuntam in deschidere, in care s-a aruncat vraiste organizare sociala, ideologie, conceptie-model economic si TOATE fara niciun reper de timp, nuantare in functie de evolutie.

  Sa mai spun si de lozinci de genul: „Egalitate în faţa legii, adică egalitate de şanse, nu de rezultate, cum vrea, aberant, stînga” Imi poate cita cineva o astfel de pozitie doctrinara a stangii in special moderne dar, nu numai?

  E nevoie sa dau citate din zilele noastre la aceasta minciună abjectă: educaţia şi sănătatea, cai de bătaie ai stîngii, sînt “sectoare neproductive” cand reprezentantii cei mai de varf ai „dreptei” autohtone au amendat direct si nediscriminatoiu pe „neproductivii” despre care pomenste Hancu?

  Sa ma intorc oare la analiza evolutiei lui Musolini si sa fac si eu comentarii despre rasucirile din postura de Cerber la poarta Internationalei Socialiste care latra la tentativa de afiliere a PSD in cea de etalon al „dreptei”?

  Poate ca e cazul. La … cerere 😉

  hi hi hi

 6. ce tot miorläie chinezii si parlitzii, multä spumä si melanji de
  sparcaituri socialiste, se bagä in vorbä, sä astepte „CEREREA „

 7. HANDICAPATUL PLAGIATOR, se dä mare si
  face peste tot rahatul praf, golanul mitocan, stä pe sticlä si povesteste cat munceste. escrocul mitocan este rusinea romaniei,
  se intanleste in parlament cu turnätorul mizerabil Voiculescu, o rusine,
  cat si cu patzachina istericä CÄCÄRÄU- un gunoi .

  face vizite cu o liotä de ministrii si consilieri, un neam prost ,
  asa a fäcut si in asia. acolo sunt banii romanilor,

 8. eu cred ca abordari gen hancu, si plasarea acestora pe piedestal, sunt o cauza, intre multe, pentru care dreapta nu e corect inteleasa in romania…

 9. skorpion>ba sunt o groaza de documentare si despre Stalin. Mai putine decat cu Hitler dar in nici un caz rare.

 10. parlitul nu se lasä, bälosi de dimineatzä-

 11. Mih

  Felicitari.
  Pentru mai multe aspecte 😉
  Si multam pentru Hancu.
  Si mie-mi place.

 12. Purly

  Chiar nu inteleg unde-s divergentele a ceea ce crezi tu si ceea ce spune Hancu.

  Si inca una.
  Nu pricep asta cu piedestalu’ nici sa ma tai ! 🙄
  Cum iti place cineva, gata ! S-a smantanit, musai e IDOL, are PIEDESTAL, si sta acolo ecvestru, in picioare pe cal !

  De un par examplu, mie-mi plac printre altele izvorul de munte si drumul prin padure, muzica si ceva versuri, sa topai in apa marii pa’n la subsuori cand vin valuri mai sanatoase oleaca, sa alerg dimineata si sa privesc norii dupa amiaza, sa zdranganesc la chitara si sa nu ma opresc cand colega de camera zice ca cel mai bine cant cand am gura-nchisa….
  hai sa bagam acu faza cu „piedestalu” !!! 😀

  C’mon !
  Hancu a asezat deseori vorbele in ordinea care a rezonat urechiuselor noastre. Paote nu chiar tuturor urechiuselor din zone, unele fiind mai dezvoltate decat altele si avand pretentii mai mari de volum si gama armonica.
  Dar de aici si pana la acuza ca-i face cineva chip cioplit, turnat si slavit….

  Mai ramane sa ma acuze cineva ca te am pe tine ca idol pentru ca ti-am dat un „like” la postarea de ieri 😀 😀 😀 😀

 13. frati copaceni, mai ales cei ce au TRAIT! lasati-l in plata domnului pe acel pusti fitilist, care a cunoscut ceausismul din povestirile rudelor (privilegiate?), piata libera din lamentarile altora, care nu a fost obligat in viata lui sa castige un dolar/euro ca sa aiba ce sa manance. Restul de consideratii se trag din lecturi incepute de undeva si niciodata finalizate si evident NEASIMILATE.
  Mi-am batut gura degeaba cerandu-i sa defineasca capitalismul (ca sa inteleg ce injura), sa defineasca socialismul (ca sa inteleg dupa ce tanjeste familionul sau). Nici sa defineasca statul sau sa faca diferenta intre autoritate locala si guvern central nu a fost capabil.
  L-ati recunoscut? Nu-i mai replicati!

 14. Intotdeauna …INTITDEAUNA dreapta la noi e definita in opozitie cu comunismul/dictatura… de parca comunismul/dictaura ar mai conta…de parca ar avea vreo relevanta azi…
  Dreapta trebe definita ca atare, nu din fobii…caci ajungem sa spunem „nu e cu ilescu e bine” cand lucrurile nu stau chiar asa…sau nu stau deloc asa.

  @cinic-
  capitalismul e rezultatul economic al unei evolutii istorice…e starea NORMALA a raporturilor de piata ce presupune individualizarea activitatilor economice.
  statul e generatorul si garantul unul principii ce se aplica intr-un teritoriu la un anumit moment istoric.
  eu insa nu vorbeam de abc, eu presupun ca abc-ul il stapaneste lumea deja…hai sa vorbim de raportul dintre cele doua, ce zici?

 15. adica, sunt doua chestii diferite>
  una e sa distrugi fesenismul comunist
  alta e sa cladesti ceva de dreapta

 16. China

  1. „…nea Hancule, care persoana importanta a zis sau a fost interesat de faptul ca ca nazismul a fost sau nu de dreapta !?”
  Retoric.
  Eu am auzit cu ochii mei, s-a zis.
  Nu mai stiu unde si nici cat de important era personu’.
  Dar da.
  Si e foarte important pentru ca multimea careia-i scapa „amanuntul” asta identifica dreapta cu Hitler.
  Ceea ce nu e frumos.

  2. “… spun că interesele societăţii, poporului, ţării, naţiunii, sînt mai presus de cele individuale.” = Hai spune-mi si mie, nu in viata reala ca acolo n-ai sa gasesti dar, macar in vreo utopie cu o cat de cat pretentie de referinta (pe matale te exclud hi hi hi) spune cineva invers!
  WHAT ??????
  Ce fel combati tu ce zice el ??????
  Ca de fapt aprobi !!!
  Desigur am putea dezvolta perspectivele diferite ale „intereselor comunitatii VS individului” dar nici nu e cazul.
  De fapt recunosti ca Hancu are dreptate si ….. il combati !
  Why ???

  3. „… Toate dictaturile spun că un singur model politic e vinovat de toate relele de pe lume … “.
  Si capitalismul si socialismul comunist s-au definit in functie de lupta cu dusmanul care trebuia distrus. Ce sa intelegem ca toate sunt forme de dictatura…… ???

  Nope.
  Sa intelegem ca toate POT FI, pot deveni, pot lua forma dictatoriale.

  Si aici revin la o idee nascuta corect, la 9 luni : melanjul economic-social ne zapaceste, face ideile doctrinare mai opace, si ofera explicatii pe firul logic de tip „ghem incurcat”.
  De-ti vine sa te iei cu mainile de cap.
  De preferinta al tau.
  Daca-l gasesti.
  Dictatura este de fapt o manifestare definita in esenta pe planul ingradirii libertatilor, TUTUROR libertatilor, cea economica fiind doar una dintre ele.
  Stanga/dreapta in doctrina economica in schimb are in vedere in primul rand aceasta din urma componenta drept filon principal de urmarit. Sistemul economic drept osatura a societatii, cu repercursiuni in social, care este un element rezultant.

  Cu alte cuvinte, dictatura poate fi o buba la cap relativ independenta de faptul ca dai in stalp cu piciorul stang sau cu dreptul.

  Care dintre cele doua concepte socio-economice are mai multe sanse sa alunece in dictatura, nu e greu de sesizat.

  Revenind la observatiunea ta de mai sus, eu vad acolo un sofism.
  Hancu spune ca dictaturile, o multime bine definita INCLUSA in multimea ce mai cuprinde in plus si alte forme de organizare (comuniste/capitaliste/mixte – nu importa), pretind ca un singur model politic e vinovat de buba neagra.
  Tu vii din partea astalalta cu buba, si spui ce de vreme ce si celelate forme neincluse in multimea lui Hancu au aceasta caracteristica, ar insemna ca si ele sunt dictaturi.
  Fals.
  Manualul de logica spune ca poti pretinde ca TOATE vacile sunt animale ierbivore cu 4 picioare, dar asta nu valideaza asertiunea ca TOATE animalele ierbivore cu 4 picioare sunt vaci !
  Sau pe scurt, reciporca nu e valabila.
  Se refera la alta multime.

 17. @Purly
  Eu am citit articolul si ii dau dreptate lui Hancu.
  Eu pledez pentru libertatea individului si rolul minimal al statului.
  Nu am spus niciodata ca nu avem nevoie de un administrator (statul)pentru ca individul nu poate sa le faca pe toate si angajeaza un administrator.
  Administratorul asta mi s-a cam suit in cap si considera ca ce este al meu de fapt este al lui.
  Purly&Chinezu stiti ce a facut staul bun?
  Prin taxe si tampenii a pus creierul oamenilor la treaba pentru a-l fenta.Exemple sunt in destule domenii.
  Nu stiu cum intelegeti voi democratia dar chestia cu hai sa iau de la tine (cat vrea muschiul meu)pentru mine si mai putin pentru cei ce au nevoie ma irita enorm.
  Socialismul vostru cu adun si redistribui nu a dus la progres .Rezultatele sunt clare se vad.Nu poti trage un part fara zece aprobari.
  Ti se fura ideea pana obti tu aprobarea.
  Ca o concluzie cu rahatul asta de politica centru dreapta,centru stanga sau cum o mai fi politica, stim cu totii ca este definita ca o curva deci este de centura a pantalonului sau a vre-uni oras.
  Pai,daca voua va place sa platiti prostituata aceasta mai mult decat face este treaba voastra.
  Inchei ca si tine Chinezule cu hi hi hi..

 18. dorian, eu cred in statul mic mic mic…in rest ce spui e corect

 19. Dorian

  Sti care-i cea mai haioasa chestie ???
  Cei doi carora te adresezi sunt EXACT de aceeasi parere.
  Ambidoi doresc acelasi stat minimal si aceleasi libertati maximale.
  Nuantele ce ar putea sa le faca diferite sunt extrem de superficiale.

  Printr-un proces asupra caruia ar fi bine sa meditam, au fost pur si simplu pacaliti, amagiti, impinsi intr-o tabara opusa propriilor lor convingeri.
  Acum ar putea sa observe fara resentimente cine le-ar putea reprezenta mai bine conceptiile.
  Dar procesul va fi cu atat mai greu cu cat din barcuta in care ar putea sa se aburce iau vasle-n freza.
  Poate nu vor urca niciodata si barcuta nu va avea mai multi vaslasi decat acum.
  Sau poate vor urca.
  Habar n-am.

  Nici ei 😀 😀 😀

 20. Da, la articolul lui Fila cu Hancu, Skorpion remarca ca nimeni nu vorbeste de Hancu ci 80% din postare are marca Purly.

 21. VIQ
  Nu stiu daca este haioasa chestia sau nu dar un lucru este cert ca baietii au devenit in timp mai moderati in socialismul lor.
  Nu mai tin cu tarie ca statul trebuie sa fie in toate si in totul si au ajuns la concluzia ca salariatii statului (exprimata indirect)sunt angajatii celor ce ii platesc.
  Hi hi hi-ul este al Chinezului si mi s-a parut ironic de fiecare data .Eu l-am interpretat ca un ,,ce stiti voi, mai?”
  Nu prea oi fi dus eu la biserica cu doctrinele de stanga ca la scoala am fost prea tare de cap ca-sa le inteleg si imi este greu si acum sa intru in esenta stangii.
  Degeaba au incercat profesorii mei sa imi bage in cap ceva ca imi aduc aminte cand am luat in clasa a Xl a un 3 la Economie politica dupa ce am fost pus sa comentez ce am inteles eu din ,,Capitalul”lui Marx si Engels.Am fost sincer si mi-am luat-o peste bot, apoi a trebuit sa cant cum mi se cerea numai ca-sa trec clasa ca asfel o luam de la al batran de imi mergeau fulgii.
  ,,Zi ca ei si fa ca tine” s-a aplicat si se aplica in tarisoara noastra si de aceea nu o sa vezi pe nimeni in strada .

 22. Pedagogia care imbina educatia cu joaca este la moda zilele astea (multam fain, Steve, Stephen!). Mari dirijori, tenori, astronomi, matematicieni si-au pus o minge de ping pong in nas ca sa descinda in scoli si sa atraga atentia copiilor spre bucuria de a invata muzica si stiinta…Manelistii, astrologii Mamei Omida, numaratorii de bancnote falsificate au sesizat oportunitatea: si-au pus si ei cercei in limba, nas sau gat si au descins in ast timp la Conservator si in universitati, unde s-au fofilat in aule si au inceput sa „predea” studentilor din clasele muzicienilor, astronomilor si matematicienilor amintiti mai sus, tocmai plecati se machieze ca sa se faca pe placul copiilor din gradinite. Cam asta e povestea.
  Pe scurt:
  Democratia originala inseamna valori originale. Asta cere, inainte de toate, o educatie originala. Din cauza asta este, dle Boia, Romania altfel. Si elita ei de carton de azi, in special istoricii, juristii si filosofii. Dar e o chestie pasagera, lumea de azi nu accepta tipul asta de altfelitate. Este contra naturii. Pedeapsa pentru acest tip nonconformism este incremenirea in prostie. Iar prostia este cea mai mare povara, nici macar un popor intreg nu o poate cara…Intelegem, acum mai bine ca intotdeauna, de ce a pus Grigorescu doi boi in fruntea carului. Sa ne arate cine alege drumul.

 23. Adepti ai statului mic sunt mai ales cei din USL. Ei au si inceput sa lucreze la asta, incepand cu scaderea dramatica a numarului de cetateni. Acum lucreaza la educarea celor ramasi in scripte: le fac creierele din ce in ce mai mici. Adica, un stat mic se obtine dintr-un stat mare, care devine din ce in ce mai mic. PRM sau PRm? Vadim sau Crizel (sau clona acestuia – Purly), iata dilema cea mare…Parca mingea din nasul lui Vadim era mai frumos colorata decat cordonul (ombilical?) care tine gura lui Crizel legata de hidrantul hidrotehnicianului…

 24. frati copaceni! numai ca sa va lamuriti cu cine aveti de aface: cuvantul capitalism a fost INVENTAT de marxisti. Cei dupa care am tanjit noi pana in ’89 erau „piata libera”sau „free-entreprise”. Pana si calificarea unei economii arata pozitia ideologica (subconstienta) a celui ce o judeca.
  Iar a defini capitalismul prin antonimie cu socialismul (pe care nu esti capabil sa-l definesti decat prin lozinci falimentare) e ca si cum ai explica confucianismul utilizand doctrina maoista.

 25. Frate Cinic

  Este o placere sa te ceteasca omu’ 😀 😀 😀 😀

 26. Judex

  Asta-i si mai tare 😀 😀 😀 😀
  Adepti ai statului mic sunt mai ales cei din USL……
  Acum lucreaza….: le fac creierele din ce in ce mai mici.

  😀 😀 😀

  Dupa ce fac creierele mici si mai mici, vor pune statul mic in…. mici 😀 😀 😀

  Sa mor io, e mai dixtractiv ca-n uichend 😀 😀 😀

 27. Viq,

  1. eu dialogam „retoric” cu Hancu, nu cu „multimea” care „se scapa” (hi hi hi) pe unde poate

  2. „Toate dictaturile spun că interesele societăţii, poporului, ţării, naţiunii, sînt mai presus de cele individuale.” Pai si democratiile si dreapta spun ele altceva!? Nu cred! Asa ca, nu-i dau dreptate lui Hancu

  3, Si „comunismul” si „socialismul” s-au batut si se mai bat cap in cap trambitand lumii ca celalalt model „e vinovat de toate relele de pe lume … “. Deci, eu tocmai combateam sofismul implicit [si nerelevant] prin care se atribuia titulatura de dictatura fara discriminare si stangii si dreptei.

  Cum ar veni, vaca socialista manaca oaia capitalista la micul dejun si la cina … invers. Ceea ce … imi zgaria urechea 😉

  dorian & co

  Eu nu am combatut niciodata dreapta si nici nu am ridicat ode stangii. Daca ma dovedeste cineva, sa ma puna la stalpul infamiei 😆

  Mi se pare intotdeauna ciudat [uneori si amuzant] sa vad in schimb oameni care nu pot defini [macar] dreapta pe care si-o doresc, uşuindu-i zeflemitor [adesea injurios] pe cei care ii trag de maneca si le semnaleaza inconsistentele din tocanitele de concepte, combinate fara … noimă.

  Luati si voi partea buna a lucrurilor. Cand veti gasi seturile de valori de dreapta pe care sa le aplicati cu o oarece consecventa [nu neaparat habotnica] unor exponeti reali pe care va doriti/ propuneti/ luptati sa ajunga la putere, eu imi voi pierde probabil interesul in a va mai interpela.

  Sau … de ce nu, vom gasi alte teme 😉

  hi hi hi

  • @chinezu,amuzat
   Te rog prezinta-mi o doctrina care sa avantajeze pe toti din toate paturile sociale.
   Eu sunt tocanita ,recunosc,multam fain ca incerci sa ma corectezi dar te rog scoate-ma la lumina prin ceva clar!
   Nu sunt chiar atat de incapatanat ca un magar sa nu fiu deschis la nou si am spus de atatea ori ca respect opiniile fiecarui.

 28. Dialog:
  -Traiesc.
  -Poti sa definesti viata?
  -?
  -Macar un set de valori…
  -?
  -Pai vezi…doar eu traiesc.
  -Tu poti sa definesti viata?
  -?
  Concluzie: paradoxal, o minte ingusta nu devine ascutita.

 29. Personul cu „scarba” de „nevolnica tocanita” de Dreapta (obisnuit fiind probabil cu „caviarul” de Stanga), dupa ce arunca flegma(tic) printre dinti (“multimea” care “se scapa” (hi hi hi) pe unde poate), ne da „clasa” cu o tipica si infailibila argumentare postaceasca: „Nu cred! Asa ca, nu-i dau dreptate lui Hancu”. Bifat: inca o misiune indeplinita… (oare?) :mrgreen:

  Ce-o fi sperand? Ca l-a facut pe Hancu mai putin credibil in ochii nostri? Ca i-o fi convins pe altii?

  Viq,

  Cum de ti-a venit in minte varianta ca personii ar vrea sa urce in barca noastra si noi le dam cu vasla in cap?
  Mie mi se pare mai plauzibil ca incearca s-o „ajute” sa ia apa, sau sa stea in calea celor chiar ar vrea sa vina langa noi…Asa ca…poate partea cu vasla-n cap ar avea o ratiune… 🙄

  PS
  Ar fi interesant de stiut de unde a primit personul noua plusuri.
  Ca din Dreapta…nu prea vad cum.
  Iar din Stanga, ar parea ca a primit „ajutoare”.
  Sa le stea „tocanita” asa tare-n gat?
  Daca da, pot sa mai aduc o portie! 😈

 30. A putea sa iti iti spui parerea este democratic.
  De aceea avem la televizor atatia semidocti care afirma cu certitudine „adevaruri fundamentale” fara nicio urma de indoiala.
  Unul de al dreaq nu spune: Asta este parerea mea, eu cred ca…. Ci afirma ca , de exemplu, Patavievici, Liceanu,Plesu, sunt nulitati, mai spun ca dreapta este asa sau asa, fara sa faca legaturi doctrinare cu principiile de care sunt condusi in viata, iar furtul le este un concept aproape moral (de exemplu).
  Altii se vor neutrii si spun ca nu tin cu nimeni de parca ar fi un pacat enorm sa ai niste principii in viata (principii legate inerent de doctrine politice), dar ei „impartiali” ca tot romanul.(nu a combatut dreapta……si nu ode stangii – desi ar fi putut?, de ce nu invers? ode dreptei…combatut stanga). Penibil act ratat.
  Oare nu este o crasa impolitete, o mitocanie fata de cei care te asculta, si au pareri diferite? Eu cred ca da.- Parerea mea

  Intodeauna „stanga” i-a considerat pe intelecuali „sovaelnici” , oameni pe care nu te poti baza pentru ca isi exprima opinia lor si nu a „maselor”.

  PS. „act ratat” – psihopatologia vietii cotidiene, S. Freud
  PPS. Ieri am citit cel putin doua acte ratate semnificative.

 31. domnilor
  m-ati omorat de tot.
  nu mai stiu in cine sa ma incred si ce sa mai cred despre ideologiiile astea.
  ce inseamna totusi „a fi de dreapta”?
  de ce de dreapta si nu de stanga, de sus, de jos, sau din fata/spate?
  cine hotaraste care-i stanga si care-i dreapta si de ce nu sunt numite invers???
  sper ca nu o sa-mi raspundeti ca sunteti de dreapta pt ca asa i s-a nazarit basescului intr-o noapte… ca daca ar fi zis ca de maine suntem … aerieni, gata, toata grupa era in aer…
  si mai sper ca onoratul admin sau viq sau cine o fi sa nu ma mai bage „la asteptare” ca parca asta nu e frumos, suna a dictatorism (de stanga, evident…)
  cu plecaciune voua, boieri dumneavoastra…

 32. @eugeni, apropo de sigmund
  Eram la pasapoarte si m-au pus pentru formularul mic sa scriu toate rudele directe si prin alianta. Ei bine am uitat complet ca am soacra si nu am trecut-o. Asta se cheama „act manque” 🙂

 33. @Mih: „puterea” de penetrare a tirbusoanelor din barcuta este iluzorie; iluzia tariei lor deriva din faptul ca e proprtional mai greu sa combati o prostie mare decat una mica. Proportionalitatea asta face caCrizel sa para invincibil (cum raspunzi la aberatii? Poate Crizel sa spuna o prostie chiar mai mare decat poate el insasi – mersi, @Purly – sa creada?). Asta mai ales printre liberbecali, o sleahta selectionata dupa incapacitatea de a emite judecati logice. Pe o treapta mai jos, de aici provine si slabiciunea scoartei CDP de a se opune cozilor de topor, emisari ale – mersi, @Purly- Puturoseniei Sale, aspirant la postul de curtean al Regelui Duda. Cu castelul in Dudesti, fireste. Iesirea printre Sariingard.

 34. @last, 19.27: daca in cazul omisiunii din formular a soacrei actul tau are o semnificatie clara, faptul ca omiti ca blogul asta este public si poate fi accesat de madam Last ( pe care o pomeneai acum cateva zile) este mai greu de clasificat. Sa fie vitejie sau purlism pur?

 35. tds,

  🙂

  Acum la obiect,

  Simt, resimt, cum vrei sa spui, lipsa expertilor cand se expun puncte de vedere competente. Cateodata, parca la tv nu mai exista decat o singura emisiune : ” Parerea mea”.
  Si de vizionat pentru exemplificare

  cum sintetizeaza un comentator la iutub:
  „asta nu are intrebari ci numai raspunsuri”

 36. China
  Mama ce-ai comis-o !!! 🙄 😀 😀 😀
  16:51 e catastrofic … 😀 😀 😀
  Punctu’ 2 e de pus in rama, sa mor de nu 😀 😀 😀 😀

  Mih, Judex
  Hai, mai oameni buni ca e fain, ce sunteti asa de crispati ??? 😀 😀 😀
  Treaba voastra, da’ nu stiti ce pierdeti !!! 😀

 37. Eugeni

  AAAAooooooolleoooooo…. mandeo, m-ai omorat !! 😀 😀 😀 😀

  Omu’ nu intelege ce e aia o intrebare, saracu’ !!!!
  Asta-i tara, neamule !
  Si voi vreti sa stam de vorba cu „experti” ?????!!!!????

 38. viq … eu m-am lamurit…
  e simplu si ca atare limpede… nu esti basist, nu esti de dreapta…
  pentru mine periplul s-a incheiat

  nu am asteptat intelegere dar am asteptat cumpatare
  nu am asteptat acceptare dar am asteptat recunoasterea unor adevaruri

  nu a fost sa fie

  sa mai aiba rost…eu nu vad…let me know…altfel sunt doar ridicol…

 39. 🙄 🙄 🙄 🙄
  Nu sunt sigur ca inteleg !

  Dar… ma rog.

 40. *a se citi – nu sunt basist, nu sunt de dreapta

 41. Pacat ca @Purly da semne de osteneala…desi scaparea cu periplul da multa greutate teoriei @Mih, cea a barcutei si a cozilor te topor grefate pe tirbuson.
  @Purly: sa stii ca eu sunt partial de acord cu tine, in doua aspecte:
  a) elita e de carton;
  b) Basescu nu e de dreapta. Eu zic ca e ambidextru. Jucator ambidextru. Ambidexter?

 42. in fine… fie cum o fi…

 43. JUDEX,
  nici tu nu esti, ce vrei sä pari, ……e clar.

 44. este o rusine, o mizerie ordinarä acest mizerabil vagabont Ponta,
  am väzut filmäri zilnic din Drumul Taberii, unde nu se lucreazä nimic,
  si el netremnicul mizerabil il face mincinos pe Presedinte?

 45. theo, ponta ar merita zilnic bocanci in figura pina la desfigurare. Cu acest prilej, 🙂 mi-am adus acum aminte de….@nicole, o mai stiti? cea care tot de bocanci vorbea 😛

 46. din poienitza noasträ,dar uneori venea cu strambe……..
  totusi,ce frumos a fost.

 47. Viq,

  Daca …

  a) in doctrina pe care ti-ai ales-o ca sistem de refrinta, interesele individuale sunt mai presus decat cele ale societatii, tarii etc. … sau

  b) tocmai ai dat cep la unul din butoiasele pastrate  pentru momentele epice ale vietii

  … iti inteleg (cu nuantele corespunzatoare) voiosia si ma bucur ca am putut fi de folos

  hi hi hi

 48. Viq,
  motto: „… nu esti basist, nu esti de dreapta…”

  Am fost neclar un pic. Acel iutub arata cumva cum decurg discutiile atunci cand raspunsul este acelasi indiferent de intrebare. 🙂
  Astazi s-a pronuntat o singura data numele lui Basescu. (judex). S-a vorbit despre, printre altele, nevoia de a avea niste definitii clare a ceea ce inseamna principii, morala etc, odata definite poti sa te indrepti catre orice doctrina. Inteleg ca daca se insista asupra acestor lamuriri esti basist?.
  Pai nu este aceeasi situatie ca cu omu’ nostru din iutub?

  Aha m-am prins, noi trebuie sa nu fim basisti si ca sa dovedim asta trebuie sa il laudam pe marga pentru ca „alalaltu'” e omu’ lui basescu. C’mon, nu este clar?

 49. Erata:
  a se citi
  motto: ” nu sunt basist, nu sunt de dreapta”. (greasala editurii-linotipistu’)
  in loc de;
  motto: ” nu esti……”

 50. Supliment de „tokanita” (zic unii) de Dreapta la …cafeaua de dimineata! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  „Originalitate în tot şi-n toate

  Sînt oameni şcoliţi, luminaţi. Susţin cu hotărîre că nu sînt comunişti, ba dimpotrivă. Dar nu ratează nici o ocazie să critice capitalismul. Deschid, invariabil, cu formule elegante: „Lasă, mă, că şi capitalismul ăsta…“ sau „Da, mă, m-am lămurit şi cu capitalismul ăsta…“ Urmate de revărsări somptuoase de sofisme. Faptul că aspectele reprobabile ale capitalismului, pe care le invocă, sînt opera socialismului inoculat în capitalism nu îi preocupă. Le scapă detaliul că etatismul este socialism.

  Afirmă că sînt pro-occidentali. Dar de cîte ori vine vorba despre Occident, nu uită să spună că Occidentul e de vină. Dar mai ales America. Pentru toate relele. Rusia şi China sînt opţiuni net superioare.

  Nu reuşesc să priceapă diferenţa dintre egalitatea şanselor şi egalitatea rezultatelor. Prima produce societăţi libere şi prospere, fiind singura formă de egalitate posibilă între oameni. Cealaltă, fiind imposibilă (prin înzestrarea naturală inegală a fiecăruia faţă de oricare altul, lucru imposibil de schimbat), produce comunism, garantînd mizeria şi inegalitatea. Exact ca în Ferma animalelor: toate animalele sînt egale, dar unele sînt mai egale.”
  (Alexandru Hancu/Revista Kamikaze)
  http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/partidul-comunist-crestin-si-democrat/

 51. @eugeni si apropos de democratie. Daca democratie inseamna dreptul cuiva sa ma injure si OBLIGATIA mea de a-l asculta te inseli grav. Asa cum insultatorul are drepturi, am si eu. Si parca dreptul lui „asupra mea” inceteaza acolo incalca dreptul meu sau genereaza o obligatie pt. mine.
  Noi fiind AICI un grup de amici legati de idei comune (NU identice) nu suntem OBLIGATI sa acceptam insulta (indiferent de cate salamalecuri sunt insotite). Daca careva zbiara neplacut dincolo de „ferestrele” nu-l putem opri, dar nu inseamna ca trebuie sa reactionam (nici macar politicos).
  In fata celui ce urla ca exista un singur.Dzeu si numele lui este ….(urmas al lui Marx, Lenin, Stalin) ce vrei sa faci. Fanatismul ideologic e doar o alata forma de talibanism.

 52. Doamne, ce spaima am tras la @Purly 20:56, am crezut ca vrea sa se sinucida 🙂

 53. Oryon, 😀
  Era doar o…”lamentatio d’adio” inainte de viitoarea reintoarcere…Ca sigur mai are idei de rostit si lectii de dat :mrgreen:

 54. Mih, da 😦
  „Adio, dar raman cu tine”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s