Cristi Danilet prin Europa

Cristi Danilet, aventurosul justitiar, fan al respectarii juste a justitiei 😀 , a fost repus in drepturi.
Si trimis la dracu’cu carti.
Este actualmente reprezentant al Romaniei pe undeva prin lume.

„Ma aflu la Viena la Grupul de lucru interguvernamental de prevenire a coruptiei. Acesta se ocupa de integritatea judiciara si prevenirea prin educatie, ca un organ de consiliere (calitate oferita prin declaratia de la Marrakech din 2011 http://tiny.cc/3cyg2w) pentru Conferinta ONU Impotriva Coruptiei.
…………………………….
Ieri, eu am luat cuvantul din partea Romaniei (dintre toate tarile participante la lucrari, doar noi si Franta am vorbim ca tari membre UE). Am prezentat lucrurile exact asa cum sunt ele: reforma justitiei si lupta anticoruptie incepute in anul 2004, condamnarile de politicieni si oameni de afaceri ca rezultate a reformei, coruptia din justitie (judecatori, procurori, avocati, grefieri) ca probleme cu care ne confruntam, importanta mentinerii judecatorilor si procurorilor ca structuri independente, dar si a responzabilizarii justitiei ca serviciu public.
In noiembrie 2013 va fi adoptat de Conferinta sub egida ONU un Ghid de implementare a art. 11. Am primit aici draftul documentului și în prezent redactez comentarii la el. Pornind de la Principiile de Baza ale Independentei Justitiei http://tiny.cc/1eyg2w si Principiile de la Bangalore privind Conduita Judiciara http://tiny.cc/mfyg2w, Ghidul va cuprinde masuri pentru intarirea integritatii din justitie, masuri de prevenire a coruptiei din justitie. Evident, dupa adoptare, rolul esential pentru aplicare va reveni CSM si MJ”

Cristi

Dar eu nu ma pot opri sa nu ma gandesc si la alte fatete ale situatiei.

Ar putea fi interpretat deopotriva ca o recunoastere a calitatilor si nonconformismului sau sau ca un surghiun parsiv.
Monica Macovei face si ea o gramada de treaba pentru Europa….
Mai ramane sa se duca si piratul la Bruxelles pe vre-un scaunel cu spatar si „ne-am scos”. 🙄

Viq

44 responses to “Cristi Danilet prin Europa

 1. Buna dimineata!
  Atata vreme cat Cristi Danilet reprezinta Romania pe la diverse congrese, reuniuni, grupuri de lucru etc., fiind in continuare membru CSM, cred ca e ok!

  http://www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=920302

 2. Un off topic scurt
  Un titlu de azi, in RL: „Primele reacţii după calificarea Stelei în Liga Campionilor(…)”…Plus: „Performanţa roş-albaştrilor vine după cinci ani de încercări (…)”
  Becali cum o fi primit vestea (ca el avea alte „profetii”)? :mrgreen:

 3. neata,
  Bravo, Cristi Danilet, bravo!
  +
  am si eu o intrebare: nu prea i-am mai vazut pe nightmare, markwilliams, nici pe tucu2 prin crengile copacului….si-au luat cumva zborul spre vreo insula in concediu?

 4. Skorpy 😀

  Mark, nu stiu, Night a zis ca pleaca-n tara in contzed’, iar lui Tucu ii prieste aerul din Gradinita Norei (ceea ce nici nu ma mira, ca-i aer bun, curat si sanatos) – cum de nu l-ai intalnit?

 5. in gradina l-am vazut ieri pe tucudoi
  🙂

 6. @Mih,@Skorpi
  Sunt aici cu voi.
  Nu intervin insa in dezbateri doctrinare din principiu.
  Eu cred (poate ma insel) ca in Romania trebue mai
  intii reformat statul si dupa aceea discutat despre doctrine.
  Degeaba aplicam doctrine de dreapta daca statul nu este in stare sa si indeplineasca obligatiile de control si reglementare.
  Reformarea statului nu poate fi facuta de gastile de politicieni veniti la putere in 89 sau de pupilii lor.
  Reformarea statului inceputa de Basescu trebue continuata de oameni noi care nu au nimic de pierdut.
  Acesta este motivul pentru care sper ca PMP va reusi.Nu pentru ca e de dreapta , stinga, sau centru ci pentru ca , sper eu, va continua lucrul inceput de Basescu.
  Rezistenta populatiei si a majoritatii covirsitoare a politicienilor la o asemenea schimbare este uriasa facind ca acest obiectiv sa fie mai dificil decit orice masura economica .

  Aviz amatorilor de etichete -specialitatea lui @cetatean.Nu este vorba de idolatrie.Este bun orice individ care intelege ca fara un stat de drept nu vom progresa niciodata.
  Pina acum , din nefericire, doar citiva politicieni au incercat asa ceva Basescu , MM , Boc si ma opresc.Ce au patit se vede.

 7. hmmmm…

  mie mi se pare ciudat sa ne prezinte dl Danilet cum s-a reformat justitia in paralel cu un document din 1985 (!).

  iti pui in mod legitim intrebarea [intr-o prima instanta]: cum de nu s-a reformat inca justitia in ultimii 9 ani daca exista documente de referinta atat de vechi!?

  spuneam „intr-o prima instanta” fiindca nedumeririle nu se opresc aici ci se adancesc daca rasfoiesti documentele cu pricina.

  başca niste dubii fata de „traducere”.

  sa fiu [doar] eu atat de … chinez?

  hi hi hi

 8. Tucu2

  „Rezistenta populatiei si a majoritatii covirsitoare a politicienilor la o asemenea schimbare [reformarea statului] este uriasa facind ca acest obiectiv sa fie mai dificil decit orice masura economica.”

  De acord cu tine, rezistenta asta este puternica si costa enorm din toate punctele de vedere. Poate cel mai grav e ca isi pune amprenta si pe viitor, nu doar pe prezent.

 9. Tutcu,

  Cum sa reformezi statul inainte de a expune principiile de reformare?

  In lipsa lor, cum ii delimitezi pe cei de buna credinta, care trag in directia corespunzatoare de … impostori?

  In lipsa principiilor clar enuntate, vezi bine(?) ca nici pe un blog nu se pot pune 10-20 de oameni de acord. Nu vezi ca fiecare da insemnatatea pe care o crede el aproape fiecarui concept in parte.

  In conditiile in care chiar tu nu te mai intelegi cu vechi camarazi, nu este desuet sa afirmi ca „rezistenta populatiei si a majoritatii covirsitoare a politicienilor la o asemenea schimbare este uriasa”?

  Eu asa cred

 10. @Chinezule
  Nu fa pe prostul.
  Principiile statului de drept se cunosc demult.Nu trebue decit sa le aplici.
  „”Nu te mai intelegi cu fostii parteneri…””
  De acord .Basescu provine din rindurile lor.
  A avut insa ambitia sa faca din Romania un stat de drept in care justitia sa functioneze, piata sa fie libera, puterile statului sa poata fi controlate si sa se controleze intre ele.
  Era normal ca sa nu se mai inteleaga cu vechii parteneri care doreau si doresc sa pastreze caricatura de stat mosita de Iliescu.

 11. Tucu

  Te inteleg.
  Am mers pe aceeasi idee.
  Inainte de ne apuca de aplicat o doctrina sau alta sa respectam mai intai cele mai elementare principii de convietuire sociala.
  Oricat de nebun ai fi, oricat de neincrezator ai fi in sistemul de justitie, oricat de mult ai desconsidera sistemul educational, totusi nu poti alege in fruntea comunitatii un condamnat penal sau o persoana lipsita complet de instruire.

  Anul trecut cel putin lucrurile au fost atat de evidente incat mi s-a parut efectiv culmea absurdului ce s-a intamplat.
  Nu „un condamnat penal” a fost ales. Nu un neinstruit.
  Ci o intreaga hoarda de borfasi si agramati.

  Este o situatie care mie mi se pare catastrofica dpdv social.

  Degradarea atat de violenta a sistemului de valori, o inversare chiar, eu nu mi-o pot explica decat prin dependenta CUMPLITA de pomana statului. Majoritatea covarsitoare a populatiei este si VREA sa fie dependenta de stat.
  Aleg si o cutie goala de CocaCola in fruntea statului in cazul in care cred sincer ca aceasta le va DA, ii va degreva de grijile zilnice si responsabilitatea propriei vieti.

  E un cerc vicios aici.
  Nu scapam de mentalitatea asta pana nu sunt lasati din brate si siliti de imprejurari sa ia viata in piept si nu vor fi lasati din brate pana cand nu ne schimbam mentalitatea si nu ne alegem responsabil liderii.

  Din pacate de regula discutiile doctrinare raman apanajul unei „elite” care stie, intelege, se comporta … dar intr-un cerc inchis.
  Intre palierul asta si masa votantilor e o prapastie.
  Nu reusesc sa gaseasca poteca, puntea, franghia…. pe care sa transmita ideile astfel incat sa fie receptate, intelese, acceptate, ….

  Ma gandeam la asta cand am pus pseudo-dialogul ala
  https://copaculdinpadure.wordpress.com/2013/08/14/despre-oameni-normali-care-nu-fac-politica/

 12. imi permit sa spun ceva, cu toate riscurile ce deriva de aici:
  pentru unii justitia e dreapta doar daca se indreapta impotriva celor ce nu le plac.
  de fapt avem doar justitia lui Nastase in oglinda…sau poate mult mai rau…cum unii jubilau atunci, asemeni muierilor ce jubilau la mineri, asa altii jubileaza azi…
  marketingul si pr-ul au fost bine facute, unii au impresia ca asa trebuie sa fie justitia si ca ea trebuie sa fie dupa chipul si asemanarea decidentilor politici
  tot de pr e si plasarea lui basescu deasupra clicii fesenisto comuniste care l-a creat…dar in realitate nu e nimic altceva…acelasi model, aceleasi practici, alta abordare…si multi au muscat momeala.
  ce reforma am avut in ultimii 7 ani? nimic! pr-ul merge, impresia merge, statul e insa la fel de mare, economia la fel de putreda, mogolii la fel de bogati si hotii la fel de liberi…clasa politica e tot murdara si piata e tot subjugata…administratie e praf, educatia e praf, sanatatea e praf…justitia e praf.
  7 ani sunt totusi mult
  pr-ul insa a crescut considerabil!

 13. China

  E un adevar urias acolo.
  ” Rezistenta populatiei si a majoritatii covirsitoare a politicienilor la o asemenea schimbare este uriasa facind ca acest obiectiv sa fie mai dificil decit orice masura economica.

  Am fost in tara.
  Am fost, am vazut, am inteles, m-am ingrozit, am plecat.

  Ai dreptate cand spui ca nu suntem in stare a ne intelege o mana de oameni care macar stim scrie si putem pune o intrebare 😉

  Sunt convins ca marea noastra problema nu e atat lipsa de instruire, cat incapacitatea de a relationa.
  Defecte educationale, comportamentale, de caracter, sau pur si simplu orgolii exacerbate. Nu stiu.
  Cert e ca avem o mare problema la nivelul asta.

  As da si un exemplu, dar as bloca mesajul ce tocmai ti-l adresez 😉

 14. Tucu2

  Cred ca avem si motive de incredere pentru sansele proceselor de reforma si ele sunt legate de unul dintre sistemele cheie: Justitia.
  Este zona asupra careia s-a lucrat intens in timpul regimului Iliescu-Nastase/ Stanoiu, odata cu organizarea si consolidarea unui mecanism foarte bine pus la punct care sa faca sa functioneze „perfect” un sistem corupt, de tip mafiot. S-a lucrat bine si cu „spor”, mizandu-se pe tot ce era mai corupt si coruptibil in materie de „resursa umana” in sistemul de justitie romanesc. Daca ar fi sa ne gandim doar la „batranii” trecuti in rezerva de pe la Militie si Securitate (multi „absolventi de Drept” pe vremea lui Ceasca) si care si-au gasit loc si functii in acest sistem si continuand cu promotii mai recente care au ingrosat randurile „Sandeilor”, corupti si obedienti puterii politice care i-a promovat.
  Este zona care a facut progrese uimitoare intr-un timp relativ scurt (daca ne gandim la cat de „uns” mergea sistemul in urma cu 9-10 ani si la cat de puternica, rezistenta celor angrenati in el). Nu degeaba, in rapoartele MCV se apreciaza progresele facute de DNA, ANI, ICCJ sau CSM)
  Este zona pe care se pun inca presiuni extraordinare dinspre actuala putere politica USL, re-aservirea Justitiei (si in primul rand a acelor institutii care sunt cel mai reformate si care dau mari dureri de cap celor certati cu legea, hotilor, penalilor, fie ei „chiar” si parlamentari si apropiatii lor „oameni de afaceri”) fiind scopul declarat al liderilor USL. Si presiunile se fac si din exterior si din interior, prin inca numeroasele „cozi de topor”.
  Faptul ca exista magistrati (procurori si judecatori) care isi fac datoria in ciuda campaniilor murdare de denigrare aparute in spatiul public, dar mai ales in ciuda presiunilor politice si a incalcarii ordinare a separatiei puterilor in stat (vezi declaratiile liderilor si parlamentarilor USL si „legile” prin care vor sa se puna la adapost de raspunderea in fata Justitiei), cred ca e motiv de a aprecia atat gradul de reforma pe care l-a cunoscut Justitia, cat si pe cei care au contribuit la aceasta evolutie. Important e sa mearga inainte cu acelasi curaj si profesionalism.

 15. @Viq,
  Nu poti vorbi despre democratie , despre alegeri libere, despre economie de piata , despre egalitate de sanse , despre crestere economica intr un stat in care legea nu se respecta,
  Nu te poti desvolta economic intr un stat in care piata este capusata economic.
  Degeaba dai legi sau stimulente daca pentru unii statul este muma si pentru altii ciuma.

 16. bunä,

  mai sus ,un parlit spune justitzia este praf, da o parte,
  sunt nenorocitzii din mafia construitä de NÄSTASE-STÄNESCU-VOICU
  etc, dupä ce au furat totzi inclusiv judecätorii, sä vezi limanul.
  este greu cu antidemocratzi coloratzi, precum prostitutzia liberalä,
  chiar si din timpul manechinului de paie. ce a fost un ticälos
  oportunist si trädätor.

 17. DL: Däniletz ,sper sä rämanä acelas om corect, sä nu uite cä mafia lui Voiculescu -ponta vrea sä punä mana pe justitzie.

 18. Purly

  Exista doua perspective opuse.

  1. Basescu = dracu’ gol = a „cosmetizat” sistemul de justitie astfel incat sa lucreze in interesul sau si al grupului politic personal si a creat o imagine falsa populatiei ca justitia ar fi independenta, folosind-o de fapt drept arma impotriva adversarilor politici nevinovati;

  2. Un grup consistent de politruci cu mainile-n borcanul statului au scapat treptat justitia de sub control din cauza marinarului nebun, care i-a luat botnita si a slobozit-o in turma;
  drept urmare au creat o imagine falsa populatiei ca Basescu foloseste sistemul de justitie ca sa scape de adversarii politici.

  Eu cred in cea de-a doua.
  Cu argumente ce se intind de-a lungul anilor de la biletelul roz si renuntarea marinarului la imunitatea parlamentara pentru a se pune la dispozitia justitiei, pana la caderea de-a valma a politrucilor din toate formatiunile (PDL inclusiv) si propaganda furibunda antiBase pe cvasi-totalitatea canalelor media.

  Unii cred poate mai mult in prima (sau DOAR in prima) argumentele fiind (intr-un mod absolut interesant !!!) cele vehiculate in propaganda Antenelor.

  Cineva e in eroare.

  Ia lasa-te pe tine jos la poale si ia de te urca-n pom, apoi incearca sa vezi de sus cum arata lucrurile.
  Fara patima.

 19. theo, ce ai facut in viata ta de ma faci parlit?
  daca cumva iei pensie sa stii ca unii muncesc pentru ea…romani sau germani, fie ce o fi…

 20. Tucule

  Nu prea … rezonam.

  Eu nu vorbeam de Basescu, desi cand spuneai ca „Reformarea statului nu poate fi facuta de gastile de politicieni veniti la putere in 89 sau de pupilii lor”, mi-ar fi fost extrem de facil.

  Sigur ca se stiu principiile statului de drept [chiar daca, in general, „dupa ureche”]. Ideea e ca fiecare intelege doar ce-i convine si ce-i serveste.

  Deci, eu nu am o problema cu aceste principii deci ci cu deformarea si interpretarea lor.

  Sa faci justitia sa functioneze nu inseamna de pilda ca aceasta sa raspunda rapid la comanda celui care a facut numirile, sa reia cercetarile pe NUP-uri timp de cativa ani pana cand se ajunge la o condamnare fie si fara probe, numai pentru a se da „exemple” adversarilor in timp ce zeci de plangeri ale organismelor abilitate ale statului sunt ignorate tot cu anii.

  In definitiv, chiar copilasii stiu ca, o corectie aplicata cat mai rapid este mult mai eficienta.

  Altfel, ti-a cam scapat „porumbelul” cand ai zis ca „A avut insa ambitia sa faca din Romania un stat de drept in care … puterile statului sa poata fi controlate … „.

  De ambitia asta il acuz si eu. Ea a condus la practica „interceptarii/ urmaririi” adversarilor politici inclusiv in sedintele lor interne si viata privata. Ca atunci cand i-a convenit franturile convenabile au ajuns in spatiul public, aproape devine un mizilic (din nefericire).

  Pai cu ascultari discretionare poti tu sa imi vorbesti de piata libera!? Ïn lumea buna, pentru asemenea practici, presedintii sunt demisi (sau cu ultimul puseu de constiinta, se retrag „singuri”).

 21. hehe
  Nu ma pot abtine sa nu respun sentimentul ca Cristi Danilet are si un procent de oportunism in sange.
  Stim cu totii cu ce zel a participat la puciul justitiei de a isi lua bani cit vor muschii lor fara sa se gandeasca la contribuabil si la presedinte, la faptul ca s-a ascuns imediat ce a fost numit la csm pactizand cu inamicii fara sa se gandeasca la cei ce l-au numit , si ca radicalizarea lui in raport cu A3 a avut un bun procent umana incercare de a-si salva pielea.
  Cu acest mic amendament el este in rest cavalerul pe cal alb al justitiei datorita caruia eu dorm noaptea linistit 🙂

 22. Tucu

  Asa e.
  Sunt de acord.
  Dar cred ca trebuie facut un efort de a pastra dorintele si comportamentul maselor in sfera rationalului.
  Inca nu stim cum si cand se va linisti perioada asta de criza, (abia referirea la asta e desueta, dupa atata vreme de folosit ca sperietoare:D ) dar se pare ca in momente de genul asta oamenii isi pierd capacitatea minima de a gandi si comporta normal.

  In fond nu cred ca este deloc atat de greu sa inteleaga ca pot primi mai departe, sau chiar mai mult, DACA SE PUNE IN FUNCTIUNE UN SISTEM CARE SA PRODUCA ceea ce ar urma sa primeasca.
  Si nu statul va fi cel ceva da ci propria lor actiune.

  Exemplu de masura (disperata) care nu ar fi deloc greu de inteles : oricine doreste poate desfasura orice activitate productiva sau de servicii care nu dauneaza sanatatii semenilor sau mediului (poate fi afisata lista cu interdictii, iar ce nu e interzis e permis) daca misca toti banii exclusiv prin tranzactii bancare;
  Pana la un profit echivalent cu salariul minim (mediu?) pe economie, impozitul e ZERO si tranzactiile bancare gratuite.

  Si… go for it !

 23. pt. pensia mea am muncit eu, panä la 64 de ani, si
  am 2 copii, care muncesc, dar muncesc nu se ocupä de bägat gäinatz socialist.venitzi aici la copac, cu spumele voastre räsuflate.
  chinezul cel purtin stie toatä lumea- cu asta se ocupä,
  iar parlitul un mercenar märunt si oportunist
  nu vä invitä nimeni.

 24. Last

  Stiu.
  Stim.
  De altfel am si sarit destul de opariti la momentul clipei cu pricina.

  Ulterior, cand scandalul din magistratura a inceput sa o ia la vale, i-am tinut partea.

  Atunci Cristi a tinut sa ne asigure direct ca nu ne va insela asteptarile.
  https://copaculdinpadure.wordpress.com/2013/01/06/sa-strangem-randurile-cristi/#comment-79084

 25. Postare 9, … on topic 😀

 26. Exact ce spun
  Imi amintesc cum a cerut sa stringem randurile exact cint kooruletzul sau era afectat de o plecare inapoi la Oradea. Atunci a apelat la toti copacii din tara
  nu e timpul pt explicatii asupra unor conduite discutabile ale mele dpdv al dvs, din trecut.
  Si atunci cind a onorat copacul cu smirna si tamaie nu a zis macar o secunda ca ar fi gresit cumva in trecut.
  Ramanind ca frate al meu iubit, inca il tin la categoria curve potentiale pe acest mare reformator al justitiei in Romania

 27. @Chinezule
  Tu poti sa l acuzi de ce ti trece prin cap , pe la ureche sau pe A3.
  De exemplu chestia cu discutii facute publice.Pai daca nu ti convine cere sa se modifice legea care spune ca in momentul in care este depus la judecatorie materialul de urmarire penala devine public.
  Cere de exemplu ca tehnica de ascultare sa nu mai poata fi vinduta la liber astfel incit orice organizatie legala sau mai putin legala sa faca interceptari in casa ta.
  De ce crezi tu ca nici un peste cazut in plasa interceptarilor nu face plingere penala impotriva celor care l au ascultat? Simplu.Pentru ca este legal.
  Tu si amicii tai aveti 70% in parlament.Modificati legea si atunci veti putea discuta ce vreti unde vreti.Discutia nu va mai putea dfi folosita ca proba.
  In rest daca nu ti place cum procedeaza Basescu reciteste stenogramele sedintei PSD in care Stanoiu si Nastase hotarau cine sa fie trimis in judecata.
  Hai ca aveti 70% cine va impiedica sa i aduceti inapoi?

  Probabil ca ai sa sustii ca si procesele sunt aranjate.Ca numai bietii liberali pica de la un timp.Sentinte politice probabil ca ai sa spui.
  Daca asa o fi de ce oare ditamai Nastase -EL Insusi nu o fi reclamat nimic la CEDO?Daca nu stiai la CEDO se reclama exact asta – justitie incorecta.

  Cit despre principiile functionarii statului de drept nu trebue sa priceapa nimeni nimic.Trebue numai sa copieze.Uite ca tot se pricepe Ponta -de ce nu ori fi copiind procedurile din Germania de exemplu?

 28. Last

  Mai trec anii si peste mine si mai aprofundez si eu lucrurile……
  . Insa nu ma vand pe nimic si pentru nimic.

  Eu ma risc si-l cred.

 29. Mai dati-o-n colo de „relationare” cu surse A3, luju-Sorin Rosca Stanescu si alte asemenea – gen! 👿
  Are dreptate Theo sa ceara interzicerea mizeriilor in spatiul Copacului.
  Vad ca incep sa se aseze strat peste strat.
  Chiar n-am avea ce si cum discuta fara trolli si postaci?
  Pai lasati-i macar sa intre pe toti (c-or mai fi si dincolo de gard)!
  👿 👿 👿

 30. Viq
  Risca-te viq
  Cumsecadenia copaceasca cere imperios asta. 🙂

 31. @chinezule
  Si plingerea lui Nastase apare pe rolul CEDO?

 32. Purly | august 28, 2013 la 12:02 |

  theo, ce ai facut in viata ta de ma faci parlit?
  daca cumva iei pensie sa stii ca unii muncesc pentru ea…romani sau germani, fie ce o fi…

  … era să-ncep cu dragul meu … dragă . Dar pentru că nu ne cunoaştem … doar încep . Şi – ajungând în acest punct … de fapt , nici nu ( mai ) ştiu dacă are vreun rost … Anyway ! În nici un caz n-aş vrea să crezi că solidarizez cu tine … În toate . Sau – ca să fiu sinceră … în prea multe ! Deloc . Cred ( dintotdeauna ) că m-am născut de dreapta , şi am să mor de dreapta ! Urăsc tot ce-nseamnă măsuri ( pomeni !!! ) de stânga şi alea-alea . Nu mă-ntreba ce părere am de handicapaţi … că n-ai vrea să ştii ! Pe scurt : nimeni nu e ( sau n-ar trebui ) să fie singur pe lume … Şi … cum am primit viaţă fără a o cere … la fel trebuie s’o dăruim mai departe … şi s’o întreţinem VIE , fără a semnaliza tot timpul asta ! Ăsta’I MOTIVUL PENTRU CARE ÎN TOATĂ VIAŢA MEA N-AM DAT ( CEDAT ) VR’UN LOC ÎN AUTOBUZ , vr’unui/unei … senectuţi ; d’am avut grijă să zic câteva psalmuricu iz de grijanii , înspre arborele genealogic situat – că tot suntem la copac – pe crăcile de dinainte . Iartă-mă că nu dezvolt …

  Însă … Defapt , ceea ce vroiam să spun …
  Fiind în vacanţă – mea culpa – mi-am permis mai mult ca oricând să mă râd … Cam de toate . Şi recunosc că nu m-am putut abţine să-mi frec
  scula -internautică , citind şi râzând de una sau alta , pe diferite site-uri , sau bloguri de înaltă … cultură … sau învăţământ politic – pe/din alese …

  De ce râd ( în cazul în speţă , adicătelea , aici ?! ) Ştii care’i culmea ? Nici unul din detractorii tăi d’acilea …. n’au făcut vr’o minune în viaţa lor ! Mai mult decât atât : ei toată viaţa lor au fost ( doar ) nişte amărâţi de bugetari … cu beneficiile aferente . Dar îşi permit – doct decât – să etaleze şi să propovăduiască … dreapta . Mă leşi ?! Iar răspunsul ce l’ai primit :

  pt. pensia mea am muncit eu, panä la 64 de ani, si
  am 2 copii, care muncesc

  … e mai mult decât elocvent ! Da’ ce să te-aştepţi de la cineva care , Gizăs , în secolul , pardon , în mileniul ăsta … încă mai scrie cu tz în loc de ţ sau cu floricele pe A în loc de ă . QED ! ( … şi apropo … că de mi’ar fi reuşit fiecare orgasm … acum aş fi putut popula … Luna , free ! ) Nu zic că’i obligatoriu cu diacritice … dar – fucking Gizăs : nu mai poci limba română pentru bunul D-zeu ! Şi dacă nu eşti perfect … apăi nu mai da lecţii !!!

  … Nu mă băgaţi în seamă . Prefer să mă râd . Şi nimic şi nimeni nu mă face să ( mă ) râd mai bine ca … voi .
  Go for it !

 33. Hai, ca ”m-am ris” si eu de comentariul doamnei NDamus, super tare, aproape de balamuc, frate.

  auzi, ÎN TOATĂ VIAŢA MEA N-AM DAT ( CEDAT ) VR’UN LOC ÎN AUTOBUZ , vr’unui/unei … senectuţi ; d’am avut grijă să zic câteva psalmuri … cu iz de grijanii , înspre arborele genealogic situat – = colosal, patetic de-a dreptul!!! sper, ca nici tie nu-ti va ceda nimeni vreun loc, cind vei fi plina de artroza si tot va trebui sa iesi din casa….
  🙂 ma rid ca este de ris…

  cit priveste pe doamna Theo, vreau sa precizez, pentru ca se pare ca nostradamus nu stie, Gizăs in sus, Gizăs in jos,

  ca @theo a noastra este plecata de peste 40 de ani din Romania,
  este foarte atasata de Ro, are peste 70 de ani si nu are diacritice la computerul ei din Germania. Nu-i asa, ca este foarte simpla explicatia?
  Gizăs

 34. skorpi,
  multzumesc, omul este …………………cum este,
  nu are inportantzä si eu citesc uneori prin diferite locuri,
  postärile urate, chiar deloc democratice, nu-i nevoie sä
  prefacä.

 35. iti vine sa crezi ca nu s-a prins de ce Theo pune umlauturi in loc de palarie ?

 36. Viq,
  multzi dintre ei , vin cu diferite nikuri, de ani buni, siguri cä stiu
  dece, dar hai sä facä putzinä galerie, se poartä la uslinosi libidinosi.

 37. viq, pai, nu s-a prins pentru ca in viata ei n-a dat/cedat vreun loc in autobuz…..vreunei senectuti…oare in tramvai daaa??
  🙂

 38. diacriticele se descarca usor, un DEX trimit eu

 39. de „scabie ” se scapä greu.

 40. vai văr ăt vun ehi an soxăș ăzi șreigven vard…ăt zect net gaud eix uh ăt as șlompig
  .
  am presupus doar ca stie saseste si am incercat sa scriu saseasca cu scrie ea romana… merge si cu germana dar nu am rabdare

 41. Nostradama
  asta e ultima tonă de gunoi pe care o mai descarci lângă Copac!
  du-te și freacă-ți scula mediatică unde-ți merge, de teribili cu rotițe fâlfâinde e plin netu’ așa că n-o să duci lipsă…

  purly,
  eu nu prea le am cu germana, da’ pe latinește tot mai știu câte una:
  «Asinus asinum fricat» !
  …sau, intr-o traducere foaaarte liberă:
  Ia seama cine te apără

 42. @Nostradamus: bla, bla, bla…Pe scurt, Nostradambla.

 43. actus non facit reum nisi mens sit rea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s