Mură-n gură pentru Muratură

Ziceam mai ieri că e greu de găsit cineva care să poată combate eficient o atitudine atât de aberantă ca a tembelului ce ține ocupat actualmente scaunul de Premier al României.
Cineva era de părere că Macovei spre exemplu ar avea destulă bărbăție să-i rupă năsoiul maimuțoiului. Personal mă îndoiesc.
Știu că e puternică, rezistă binișor la gălețile cu zoaie aruncate de jigodii, dar răspunsul său la ele mă îndoiesc că ar fi suficient de tăios ca să aibă efect la turma bleagă.

Și totuși un răspuns ar trebui probabil să fie pe un palier superior, reflectând o minimă diferență în evoluția speciei umane, presupunând că ne încăpățânăm să ținem în interiorul acestei mulțimi pe reprezentantul W. Ponta cu USL și toată turma ce-i susține. Pentru că cel mai probabil pretenul Light are dreptate :
„Soluția nu cred că trebuie căutată într-un interlocutor capabil de ripostă printre lături ci scoaterea confruntării din troacă. Exact asta blochează pontache atacând primul și stabilind termenii confruntării.
Câtă vreme opoziția se va mulțumi să răspundă atacurilor și nu va crea ea agenda pe palierul dorit de ea, vom asista la grohăituri pontace.”

Cum însă să găsești acel tip de răspuns care să fie deopotrivă civilizat dar și suficient de tăios, suficient de percutant ca să ajungă la urechile clăpăuge ????

Abordarea fostului minstru Elena Udrea este un posibil răspuns.

În fața bazaconiilor lui michiduță ea vine cu un lucru concret, clar, scurt structurat și cu impact.
„…deputatul PDL Elena Udrea l-a învățat pe Victor Ponta cum să dezvolte Domeniul Schiabil Voineasa și i-a explicat care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze. Planul se numește „Mură-n gură pentru Ponta”.

„1. Alocați fondurile pentru finalizarea lucrărilor la pârtia Transalpina din domeniul schiabil Voineasa.

2. Plătiți datoriile existente către firma care a executat deja 92% din proiect.

3. Emiteți o Hotărâre de Guvern prin care stațiunea Vidra este preluată în administrare de primăria Voineasa.

4. Bugetați și finanțați repararea și modernizarea DN7A Brezoi – Petroșani.

5. Modificați Codul Silvic astfel încât micii investitori să poată construi cabane și pensiuni lângă atracțiile turistice. Dacă nu știți cum, luați exemplul Elveției sau al Franței.

6. Când negociați planul de absorbție al fondurilor europene pentru perioada 2014-2020, alocați cel puțin 1 miliard de Euro pentru infrastructura de turism.

7. Eliminați impozitul pe profit reinvestit pentru cei care aleg să se implice în dezvoltarea turismului românesc”, sunt pașii pe care Udrea îi recomandă premierului Victor Ponta.

Potrivit planului prezentat de fostul ministru, beneficiile s-ar traduce în atragerea a peste 200.000 de turiști români care anual aleg alte destinații, s-ar crea între 3.000 și 5.000 de locuri noi de muncă, iar bugetul de stat și cel local vor câștiga anual milioane de euro.”

Apreciez abordarea blondei din cinci considerente !
1. Este un răspuns la o imagine oarecum personală privind comorile naturale uriașe ale zonei turistice românești despre care vorbeam cu foarte puțină vreme în urmă, după întoarcerea din vacanță, extrem de prost valorificate până acum;
2. Este concret, limpede, simplu de înțeles pentru tot prostu’;
3. Se încadrează în ce spunea Last mai sus :
– Este în „sente”. Elena Udrea nu se mulțumeste să răspundă reactiv la ofensiva tâmpită a USL/Ponta ci atacă;
– Reflectă o abordare infinit mai rațională și logică a problemelor în raport cu tembelismul pontac;
4. Are în vedere concretizarea recepționării și susținerii mesajului verbal cu acțiuni pe teren :
Astăzi, voi fi la protestul de pe pârtia de la Voineasa, iniţiat pe Facebook de către grupul de iniţiativă „Noi vrem să schiem în România”.(NB – adica ieri, 31 august)
……… şi iată de ce vă aştept la Vidra, începând cu ora 12.00, pentru a arăta că ne pasă de turismul românesc, ne pasă de locurile de muncă ale românilor şi putem să avem şi noi condiţii similare cu ceea ce vedem în Austria, Elveţia sau Franţa. Putem să dovedim că „şi la noi se poate”.

5. A avut grijă să facă suficientă publicitate problemei astfel încât păduchele premier să nu se împăuneze prea ușor cu finalizarea unui proiect la care singurul lucru cu care a contribuit până acum a fost blocarea lui. Chiar și titlul „Mură-n gură pentru Ponta” mi se pare super-inspirat, fiind deopotrivă perfect ilustrativ pentru lipsa totală de competențe a prostului dar și pentru perfecta îmbinare a decenței afișate cu ceea ce sugerează în subsidiar, cel puțin celor ce-l iubesc ca sarea-n ochi.

Desigur, pentru cei ce o urăsc destul de puternic pe „blonda atomică”, cele de mai sus sunt în cel mai bun caz lipsite de relevanță, așa că pot sări peste acest articol duminical 😉

Viq

Anunțuri

52 responses to “Mură-n gură pentru Muratură

 1. Scurt şi concis!
  M-a uns pe suflet, cu toate că realista EU nu ar putea câştiga alegerile prezidenţiale împotriva PSD, din N motive.

 2. usl; ESTE O BANDÄ DE ESCROCI SI SECURISTI, nu au teme, proecte, programe. sunt iresponsabili ,mincinosi si mitocani.

  NICIODATÄ NU VOR FII USLINOSI BINELE ROMANIEI:

 3. a a ; DE MAI SUS, un misogin indrägostit ca si Ponta plagiatorul
  de Udrea; ” CE MARI OAMNI ” -dacä au astfel de bucurii, JAVRE.

 4. in loc sä facä ceva, se bucurä de prostia lor, de gandurile perverse
  si ura , care ii v-a ucide ,tot pe ei. ce micime.

 5. Alex

  Nici vorba.
  Chestia e ca nu pare dispusa sa se retraga din politica in ciuda unei ofensive incredibile, cvasitotala si de foarte lunga durata desfasurata impotriva ei.

  Personal mi se pare absolut disproportionat raportul de forte si nu sunt sigur ca inteleg de ce EU este atat de incomoda USLului..

  Nu vorbesc doar de diferenta cu care e tratat PDLul spre exemplu in raport cu EU care este de fapt membru in acelasi partid cu Blaga, un aspect absurd in sine, dar si fata de celelalte elemente antiUSL existente.
  Nici NR/Neamtu, nici MRU/FC si nici macar PMP nu sunt tratati cu atata „atentie” 😀 😀 😀

  Hai sa zicem ca PMP inca nici nu a luat fiinta cu adevarat, dar oricum…

  Daca trece de perioada asta si ramane in picioare, inclin sa cred ca va avea multe de spus in politica.
  Poate ma insel si detractorii ei, clasici si new-wave, au dreptate. Poate e incapabila de lucruri semnificative.
  Dar perseverenta de regula produce 😉

  Om trai si om vedea !

 6. nu are nici o noimä atacul la UDREA

  Ponta este indrägostit-obsedat de ea.

 7. ciorile dela antene sunt disperate, Presedintele tzine in manä SRI;
  adicä SOFIA-RAISA-IONESCU:

  NU NUMAI CÄ O TZINE IN MANÄ; O SÄ SI JOACE CU SRI:

 8. Voiculescu striga in gurä de sarpe, nu vä luatzi de fam. mea,
  acum se i-au de un bebelus?????caractere ordinare de javre.

 9. Sa vedem ce mai zic guristii dreptaci antiUdrea.
  (In general astia nu ar fi nici ei prea vehementi, dar vor sa arate la neveste cit de puri sunt ei 🙂 si ca toate blondele frumoase e curve si proaste si ca femeile serioase ( si evident destepte si urate ) nu au noroc in viata 🙂

 10. alea urate sunt mai curve, dar nu le condamnä nimeni,
  uite oaia cu ochi de bou, a despärtzit pe plagiator de nevastä,
  e OK???, nimeni nu se sichiseste.

 11. 😀 😀 😀 😀 ..oaia cu ochi de bou.. 😀 😀 😀 😀
  habar n-am cine e, dar cred ca e mortala 😀 😀 😀

 12. Last

  Ia sa fi facut un anume sef de anume partid macar jumatate din ce e mai sus, sa fi vazut valuri 😀 😀

 13. sotzia „cumite” a plagiatorului

 14. 🙂 Viq,
  Daciana, fata lu’ socru’ lu Victor Viorel..

 15. Eii,
  Elena Udrea a fost prelucrata in laboratoarele lui Felix…i s-a croit o alta dimensiune si alte figuratii

  Iar ametitii si prostii natiei s-au aliniat mintenas.

  Biletelul roz care era de fapt NEGRU de trafic de influenta .apartinea lui TARICEANU…a fost spalat si transformat in un ravas de dragoste

  Blonda jurista si documentata,profesionista a fost inversata pe rol de blonda clasica(proasta) si amanta a Presedintelui..

  Ametitii si rauvoitorii s-au aliniat la mesajul prelucrat al lui Felix..

  Elena Udrea a fost si ramane o femeie puternica,inteligenta,profesionista , in pofida afisarilor in mii de exemplare,de factura joasa pronuntate de postaci pe oriunde ar fi fost LIBER la exprimare…

  Doar prostii,idiotii,spalatii pe creier sau rauvoitorii au excelat in diversiuni si gogosi …

  Eiii,mai sunt si altii
  Prinsi in arcane politice ,in conjuncturi mizere ale vremii ,
  Care se dedau la linsaje impotriva UNEI FEMEI,dincolo de orice decenta sau norme de educatie primara…

 16. Maine, de la ora 10:00, Presedintele Traian Basescu la Adevarul Live – interviu de 60 min.(va putea fi urmarit si pe B1)

 17. hello,

  nici eu nu cred ca Monica Macovei il poate face k.o. pe borfasul ponta intr-un meci face to face, dar fara pumni/pistoale si bocanci si fara urlete & tipete..
  🙂

  si atunci se pune intrebarea: cine va fi candidatul dreptei in lupta cu borfasul viorel, pentru ca, eu prevad, ca zilele/lunile lui căcărău in calitate de prezidentiabil sint oarecum numarate…va iesi fara zgomot de pe scena…

  iar canalia ponta va ocupa in totalitate toate ecranele tv….cu abjectiile si dejectiile logice…. numai in ultimele 2 zile a scos pe gura atitea insulte la adresa lui TB, EU & PDL, atite neadevaruri, incit stau si ma mir, de ce este o liniiiiiiiiiiiiste totala in opozitie (17% PDL, 3% PMP, 3% UDMR, PNR, PFC – practic neiesind in sondaje…), elena udrea fiind o exceptie in acest weekend

 18. Este necesar sa amintesc ca retetarul Latrinei cuprinde diverse metodologii pentru mistificare.
  Daca blonda Udrea a fost sacrificata pentru a i se creia Presedinetlui imorala unei legaturi extraconjugale,
  Sa ne amintim de epopeea suvitei Presedintelui
  A fost studiata la fir de par…in vizitele sale externe.. nu conta scopul vizitei,nici macar vizualizarea complecta a unor intilniri la nivel inalt..suvita era principalul obiectiv.,pentru ca se viza aruncarea in derizoriu si marginalizarea,minimalizarea rolului Presedintelui..

  La fel s-a intimplat cu Eba.
  I s-au speculat greselile de exprimare…profiluri estetice…dar nimeni nu a spus cit de bine crescuta este,cit de civilizata si cu bun simt ..care ii este activitatea de fapt si de drept in PE>

  S-a creat in laborator,special pentru PROSTI,imaginea falsa a unei fiici de Presedinte intrata pe pile si relarii in PE,proasta de bubuie…etc..
  Dac si Vadim Tudor neaga aceasta imagine,ce mai este de remarcat?

 19. Daniel P. Funeriu


  Văd că toată presa este inflamată de declarația doamnei Câmpeanu referitoare la diplomele fără valoare. Pe modelul „mură-n gură”, patentat de Elena Udrea, iată câteva lucruri simple pe care le poate face Guvernul pentru ca diplomele să fie relevante:

  1) Să se asigure că cele 21000 de locuri la învățământ profesional pe care eu l-am reînceput în 2012, susținute toate de 1800 de firme, se vor ocupa. Directorii de licee nu vor pentru că pierd norme. http://www.alegetidrumul.ro
  2) Să aplice Legea educației referitoare la finanțarea universităților în funcție de relevanța pentru angajatori.
  3) Să nu dea subiecte ridicol de ușoare la examene.
  4) Să combată plagiatul și furtul la examene.
  5) Viitorii studenți să conștientizeze că nimeni nu-i va angaja dacă provin din universități de proastă calitate.

 20. a venit toaaaaaaamna!!! dar nu a lui Alifantis, ci a borfasului ponta

  Toamna vine cu scumpiri la biletele de tren,

  accize mai mari la alcool,

  noi accize la bunurile de lux

  şi concedieri masive în companiile de stat.

  Singura veste bună este legată de reducerea TVA-ului la pâine, de la 24% la 9%, care s-ar putea vedea într-o ieftinire de câţiva bani la pâinea de 1 leu.

 21. Ce bine ar fi  sa … nu fie rau, o ziseră si altii si … sunt perfect de acord

  Sa zicem ca nu stim nimic de anchete ale DNA la obiectiv si la primaria Voineasa. 

  Ar fi bine sa se ajunga la Voineasa la 200.000 de schiori. Asta fuse concluzia si dădu domna ministru mura-n gura lu Ponta in … 7 pasi. 

  Intrebarea e, trebuie sa ii si citesti sau ii inghiti ca pe … mure!? Pe scurt, sa zicem ca intr-o luna se pot face toti pasii, inclusiv al 7-lea cu care îi tot imbia Varanu in guvernarea lu Boc

  Inseamna asta ca ai 200.000 de skiori!? Inseamna ca eu, lenesul de Pacala care stramb din nas daca n-am prima instalatie de urcat la mai putin de zece minute, o sa ma imbie cateva ore de mers cu masina!? Pe Transalpina!? Cand pe vremea lu’ Boc se inchisasă DN1 de pierdui si avionu din … Otopeni?

  Pentru ce? Pentru o partie albastra de cativa km si una verde de copilasi? Nu va spui de Austria, Franta, Elvetia, Italia fiindca vazui ca sunteti multi de dreapta pe-aci, asa ca stiti si voi bine. 

  Va zic de un loc unde … nu fusei decat cu gugălu’. Bansko din Bulgaria 100.000 romani pe an, cazare de la 20 euro, domeniu cu peste 500km partii

  A … daca ii lasa doamna mai multi ani mura in gura lu Ponta, îi posibil sa inregistram si … persoane multumite

 22. 500km de partie??? Sa mori tu?
  Si de-ar fi 500, (da’ nu-s!) sau 5000, cand au inceput, cu cati or fi inceput? Asta-i problema? Ca altii au mai mult si atunci mai bine sa nu mai facem noi nimic? Sau pt ca te doare pe tine-n banska de ski si nu-ti trebuie partii?

 23. päcalä tzäcänealä,
  sä zicem , cä-l intreabä pe plagiator de afacerile fa-MILIEI; DE CASA LUI MÄ-SA LUATÄ CU ESCROCHERII-PRAHOVA;
  sä aparä fantoma lui C Panait sä-l zgaltzaie pe mitocanul criminal,
  sä explice fam. Mänescu unde sunt banii UE, pt. scoala ROMANO-FINLANDEZÄ–-tot fantomä, , vä päcälitzi singuri borfasilor.

 24. Ponta pe unde trece se alege praful ,s-au este escrocherie,
  iasi inaugurare unui mol- färä autorizatzie, ungheni- miscare de scenä cu tuburi goale,drumul taberii figuratzie pt. plagiator 10 ”
  si multe altele, cand sä vinä mitocanul-se surpä si soseaua.

 25. Buna seara la toată lumea!!!!

  Light are dreptate …..paiatele naționale sunt doar produsele unui marketing politic consiliati de producători de imagine pe baza de reclame politice tip Maskirovka .

  Nu sunt politicieni,sunt doar Produse….Politician este doar Traian Basescu

 26. dece un manechin de paie imoral , pervers si oportunist,
  crescut de securisti si consiliat de ilici, ce a schimbat 5 neveste
  nu este tocat, pt. cä face parte din mafia neo-comunistä, asta
  este Täriceanu, omul fatzadä, lasi cu fitze de domn, dar sub blanä
  mizerabil. cum o fi crezut MRU-O CLIPÄ IN SINCERITATEA ACESTUI
  MANECHIN DE PAIE; LASI SI INBÄTRANIT VENINOS:

 27. Avusăși dreptate Mih, da nu vrui sa te pacalesc. Greșii numa’

  Sunt DOAR 100Km de partii. Si 100.000 sunt nu doar romanasii nostri ci, TOTI turistii veniti la dat pe … doage intr-un an

  http://stirileprotv.ro/stiri/travel/lectia-bulgareasca-in-materie-de-turism-in-bansko-se-schiaza-la-fel-ca-pe-partiile-din-occident.html

  Multumesc ca nu mă lăsași sa dezinformez 🙂

 28. Pontalone si Cacarau sunt produsele Sistemului Oligarhic Securist,instalat la putere dupa 89,care n-are nimic in comun cu politca sau cu o viziune de dezvoltare a României .

  Sunt produsele Hotiei si Manipularii.

 29. PÄ–CALE, nu te oprii din drum, de prosti suntem sätui

 30. Bey ,Pacala !!!!!

  A plecat un amuzant si-ai apărut tu ….ala,cel puțin avea stil ,dar nu prea a avut șanse pe aici ….îți inchipui ca tu ai mai multe???

  😆 😆 😆

 31. Au trecut 60 de ani de la acel proces si viata lui Vladimir Ghika este recunoscuta de catre Biserica Catolica, intr-o sala din centrul Bucurestiului, ca fiind un model de urmat si demn de respect.

  Asezat in primul rand, la patru scaune distanta de culoarul principal, acolo unde doar onorabilitatea sau functia iti poate asigura un loc, fostul presedinte Ion Iliescu participa la intreaga ceremonie prin care Vladimir Ghika este declarat Fericit.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15489272-cine-invins-fericitul-sau-lichelele.htm?cfnl=

 32. Minunat articolul lui Vlad Mixich

 33. Ptiu’. Batu-te-ar norocu NaiMare ca tare ma mai speriași.

  Nu cumva tu esti ala micu a lu’ Neculcatu’ din Răpciugele? Căci ăla avea obiceiu sa se ia de oameni inainte de a le da binețe

  Sper ca ai stat mult la soare si nu esti asa innegurat de la vre o suparare. La un  moment dat vorbea lumea pe la tine prin sat ca vrei sa te insori

  Pe urma, cică te-ai fi multumit ca l-ai gasit pe … Nasul. Acu nu mai stiu si nici … nu-i treaba mea. Iarta-ma, poate te-am si confundat

  Sa fii sanatos si sa iti vezi implinite visele. Alea,  frumoase, nu … 🙂

 34. Cu Funeriu si Udrea in prima linie, frontul capata contur. Excelent extractul de @light, arunca derizoriul in derizoriu. Adica acolo unde ii e locul. Intelegi si tu, @pacala?

 35. pacala

  mai la obiect, nene, că m-ai plictisit. Știu că te crezi spiritual – probabil și cine te-a trimis crede cam la fel. Io nu cred în poantele răssuflate. Îți pregătesc piua – tu vii cu apa.

 36. Ups! Tocmai mi s-a rupt de la minusurile voastre. 😆

 37. Seara bună, dragilor! 🙂

  Nenea Iancu, «cel cu pana ca un brici» e mic copil!!!
  Ce Nae Catavencu, ce Farfuridi?! Asta stire antologică:
  Guvernul României condus de Victor V Ponta a avizat proiectul Roșia Montană.
  Parlamentarul USL V Viorel Ponta va vota împotriva hotărâirii Guvernului. Că onorabilul PM și tânărul parlamentar USL sunt una și aceeași persoană, ăsta e un amănunt nesemnificativ!
  …marfăăă 😀 😀 😀

  @păcală, umblă pe apă puțină!

 38. Ponta se pozitioneaza impotriva lui insusi.
  Mo-Nu-Men-Tal !!!

  Omul asta are personalitate multipla ! 😀 😀 😀

 39. Viq, servus! 🙂

  Asta înseamnă buba la cap!
  …sau mai rău, guvern de fantoșe :mrgreen:

 40. Pacaliciule

  Semeni cu cineva de prin preajma Nasului si al Meritocratului Tandala ,care face emisiuni de divertisment duminica seara 🙂 🙂

 41. Viq,Old si Fil

  Va salut !!!

 42. Contrasalut ! 😀 😀 😀

 43. ia stati asa ca baiatul e mai multiplu decat pare
  – a fost impotriva exploatarii, una
  – a sustinut exploatarea, doua
  – o legalizeaza, trei
  – va lupta impotriva ei in parlament, patruuuuuu
  … e 4×1 pe o singura cestiune si intr-un asa scurt timp
  deci poate
  ponta poate

 44. ponta
  e mai tare decat pare
  )))))))))))))))))))))))))))) 🙂

 45. @night, bine ai revenit! 🙂

  Si să nu uitam că a inceput septembrie…
  Cum va fi, nu știm!
  Cum au fost altele, ne aduce aminte harry

 46. Aseara, vazand imaginile din Piata Victoriei, m-am gandit la trei lucruri;
  1) unde erau astia vara trecuta, cand „cianura” politica otravea Statul de Drept si in fond, o tara intreaga…
  2) tema ecologista = tema draga stangeilor – folosita pt a atrage precum cantecul sirenelor (sau hartia de muste) si oameni de buna-credinta care nu cunosc si scopurile/interesele de culise si/sau propagandistic-ideologice.
  3) pancartele cu „jos capitalismul” – indicau destul de clar „depasirea” temei „pur” ecologica…
  PS
  In privinta „demisiei” cerute, va iesi „deputatul” Ponta si va spune ca PM Ponta este doar o victima si a fost supus la presiuni de catre regimul Basescu-Udrea, bla-bla-bla…

 47. Cafea de…toamna

 48. copaceni [repet] NU FITI NAIVI (induiosator de naivi). Atat POLITICIENII pro cat si cei anti Rosia Montana JOACA prin interpusi la Bursa din Toronto. Cand e o veste pro, actiunile cresc, castiga interpusii lui Ponta, care vand imediat ca sa poata declara Ponta ca parlamnetarii vor vota cf.constiintei (de partid, presupun). Actiunile scad, Ponta rascumpara, incaseaza profitul si va apare declaratia PSD cum ca e pro-RMGC. Si uite asa SANKI ne freaca grija de mediu, de locurile de munca al emotilor, de turismul in zona etc.
  PS. Ponta nu e chiar “smart”, Varanul o face de mult, iar Mircea Toma este cel ce prin zbieretele lui influenteaza bursa.
  In USA sau Canada asta ar fi penala de vreo 20 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s