Diploma, doar o bucată de hârtie fără valoare ?

Mda !

Diplomă – înainte de utilizare.

Acum două săptămâni, în „Despre oameni normali care nu fac politică” sugeram o anume abordare a rezolvării problemelor societății românești prin conștientizarea cetățenilor asupra realităților actuale.
Din perspectiva respectivă, fără a ne pierde neapărat în detalii doctrinare, explicarea ar avea în vedere elemente extrem de concrete și o schemă cât mai simplă, un algoritm în doar câțiva pași prin care un om obișnuit, de bună credință și realmente receptiv ar putea măcar să aibă o primă scânteie. Fără amăgeli primitve cu zahăr și ulei, fără promisiuni cretine pe care un om întreg la minte oricum nu le crede.

Oricum, mai devreme sau mai târziu vom fi siliți să ne întoarcem la acest gen de explicații, care reflectă realitatea, care forțează oamenii să privească lucrurile în față, dându-le astfel o șansă măcar de a aborda corect rezolvarea problemelor.

Pus în fața realității orice om, oricât de căpos și de sucit, va înțelege la un moment dat că singura cale de a aduce bunăstare membrilor societății este PRODUCȚIA, că singura cale de a avea productivitate este PIAȚA LIBERĂ și că singura cale de a avea o piață liberă competitivă este o structură social-economică CAPITALISTĂ.

Referitor la inutilitatea evidentă a „fabricilor de diplome” și prin alunecare a risipei absolut prostești plătind de fapt … NIMIC, doar o hârtie fără o valoare mai mare decât cea pe care ți-ai printa-o singurel la imprimantă, inutilitate despre care vorbeam acolo, iată că are și Ministrul Muncii o părere similară :
„Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, le-a spus duminică tinerilor liberali să nu mai alerge „după diplome” sau masterate şi să-şi umple „geamantanul de hârtii”, ci să îşi însuşească noţiunile din şcoală şi din perioada de practică, precizând că există o problemă a calităţii forţei de muncă.
Nu mai faceţi pur şi simplu o vânătoare pentru masterate şi diplome de nu ştiu ce fel, că nu o să vă folosească la nimic……………
Degeaba vă umpleţi geamantanul de hârtie, că nu o să vă folosească la nimic.
„Aşa cum se face la ora actuală practica, ştiţi şi voi că alergaţi după adeverinţe, că aţi făcut practică nu ştiu pe unde şi de fapt practica nu există. Niciun angajator nu o să recunoască o astfel de practică, poate să fie prevăzută în o mie de legi”.

Bun și așa.

Dacă sfatul venit de la niște „băsiști” nu ar fi ascultat de cei ce-l urăsc pe marinar la porunca lui Felix, poate că dacă e venit de la un ministru al USL îi pune măcar pe gânduri.

Viq

38 responses to “Diploma, doar o bucată de hârtie fără valoare ?

 1. Indemnurile lu’ madame Campeanu s-ar putea sa aiba legatura cu faptul ca Educatia & Co „fabricarea de diplome” sunt mai degraba in „mana ministeriala si beneficiul” PSD?
  Nu de alta, dar ar cam trebui sa apreciem oamenii dupa ideile si solutiile lor (sau pe care le imbratiseaza cand nu le apartin), dar SI in functie de scopul/interesul pe care il au (asta nu se vede intotdeauna din prima).
  Daca ajunge Campeanu sa spuna cam ce a spus Funeriu, e mai sanatos si mai corect sa am incredere in Funeriu, pt ca subiectul tine strict si nemijlocit de o reforma reala si necesara, pe cand „preluarea” liberala poate sa fie doar expresia unei lupte intestine din interiorul USL…

 2. Buna dimineata, all!

 3. Off topic
  Idiotii de serviciu/misiune de la EvZ (ca au si din astia) au venit azi cu un „breaking-news”: „Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, a fost prins de poliţişti în timp ce conducea, deşi avea permisul suspendat, anunţă România TV…Poliţiştii au început cercetarea penală a preşedintelui ANI.
  Initial, era „stire in curs de actualizare”.
  Ulterior a aparut si declaratia lui Horia Georgescu (dar s-a pastrat titlul articolului): „Am dreptul să conduc. Posed certificat de grefă. Agenţii m-au înţeles şi mi-au cerut să îl prezint la sediul Poliţiei. Ceea ce am şi făcut. Nu eram inconştient să conduc cu permisul suspendat”.

 4. diplomele multe si rasfirate erau utile cand angaja statul pe rupte (se mofificasera pana si conditiile de concurs). Privatii se sterg undeva cu numeroasele diplome de geografi, psihologi, sociologi, jurnalisti etc.

 5. bunä,
  desigur multzi dintre USL-isti s-au plagiat si cumpärat diplomele, dela fabricile lor de diplome. dupä ce dl. Funeriu a aräta ce bätaie de joc este bacalauriatul,deigur si in universitätzile sarlatanilor merge la fel.

  DL: FUNERIU, a dat semnalul , päcat ,cä nu a rämas MINISTRU.

 6. plosnita asa bätranä Campeanu, este o rusine, face tot felul
  de matrapaslacuri, dar nu o samctzioneazä nimeni, cä joacä sarba
  uslinoasä, o balestinä ridicolä, din cauza lor tinerii si oamenii corectzi
  nu au loc.

 7. vezi mai pacala-tandala ca dragul nostru presedinte avea dreptate???
  ce ne trebe noua ingineri / profesori / doctori si alte asemenea lighioane?
  noi avem nevoie de chelneri, tinichigii si plimbatori cu usa in spate (aici esti specialist, ca asa a zis creanga ion)
  bine ca si-a dat seama si ma-dam campeanu…
  ps. vand doo diplome universitare obtinute in strainatate (deci fara mare valoare) plus un master. pret avantajos.
  eventual dau la schimb cu o diploma de ospatar, plus diferenta.

 8. Nu este un moment al adevarului pentru liberali, este o alta dovada de nebunie colectiva a acestui partid. Au facut – alaturi de stapanii lor PSD-isti reprezentati de Ecaterina Andronescu – o opozitie acerba la Legea Invatamantului promovata de Funeriu&PDL, iar acum, dupa ce au amputat legea si au rastalmacit-o (vezi BAC-ul cu copiat masiv si cu subiecte pentru loaze) se gandesc ca ar fi momentul sa traga o linie si sa vada realitatea.

  Campeanu vorbea la o reuniune de partid pentru a potoli ambitiile celor care isi inchipuie ca pot promova in stat sau in corporatii pentru ca au trecut printr-un sistem educational valoros. Sa fie clar, liberalii nu sunt pentru valori, nu le promioveaza, asta se vede de la presedintele lor, un terchea-berchea, deprofesionalizat si incompetent.

  Mesajul D-neii Campeanu trebuie inteles in cifru PNL-ist: descurcati-va, plagiati, nu va trebuie principii sau valori, turnati-va colegii, tradati, nu invatati si nu va zbateti pentru o viata mai buna; PNL-ul e Academia Smecherilor si Fandositilor, acolo va e locul!

 9. Buna dimineata !!!!

  Tare de tot Piratul …Stilul lui Victor Ponta,copiat de la Nastase

 10. cred cu un referendum pt. RM, il striveste pe Ponta,
  mai ales dacä marlanul Ponta, are ceva bani luatzi dela canadieni
  si pe LIBERALI- nevasta lui Cäcäräu- face demult loby pt. RM.
  ESTE O ESCROACÄ AFACERISTÄ:.

 11. Prognosticată drept câştigătoare de către sondaje, cancelarul Angela Merkel îşi bazează campania pe succesele guvernului său, fără a-şi menţiona vreodată adversarii, sau programul acestora. O strategie care îi permite să plutească deasupra dezbaterilor politice şi să evite controversele.

  Exact ce spunea Light …o strategie pentru opoziție care ar putea ingropa minciunile gogonate ale prim mitomanului țării

 12. Vulnerabilitatile Romaniei
  – Natalitatea – negativa
  – Educatie/Cercetare (aplicata) – precare
  – Sanatate – precara

 13. TB: „Sunt convins ca se va uni Dreapta romaneasca. Marea problema: liderii Dreptei nu pot pune INCA degetul pe liderul unic, sunt in cautarea lui.”
  „Dreapta sa nu repete erorile Conventiei. Este necesara FUZIUNEA!”

 14. Doua femei ii pot invinge in confruntare directa pe Antonescu si Ponta: Monica Macovei si Elena Udrea. (Traian Basescu)

 15. INCÄ ODATÄ A DOVEDIT CÄ ESTE CEL MAI MARE POLITICIAN ROMAN: GANDESTE SI EXPLICÄ APLICAT;
  nu cu fumuri si cu minciuni.

 16. cred cä a observat si el ,MRU, s-a pierdut in ceatzä, cäutand
  aliatzi in latura de trädätori liberali- MRU NU A STIUT SÄ
  RÄMANÄ CONSECVENT SI NICI APROPIAT CELUI CARE IL
  PROPULSASE: asa este viatza pläteste.imi pare räu pt. el.

 17. asta este tactica, aratä ce ai fäcut clar, nu arunca cu noroi si
  venin- cum fac uslinosii, ei vor primii acelas lucru inapoi.

 18. tzin sä vä spun, cä cei 2, ce aveau 2 placarde cu demisia Ponta
  si Pinochio, au fost alungatzi de tineretul socialist, asta era
  majoritatea din manifestantzi. Politzia stia cine sunt, de aia nu i-au gonit, deci miscäri false de democratzie la uslinosi.
  doar catziva erau adeväratzi militantzi. un nepot spunea, unii bäuse si

  fumase…………………….

 19. asa mimeazä democratzia USLINOSII.

 20. Interviul de azi dat de Presedinte ne demonstreaza ,pentru a cita oara,calitatea autentica a omului politic Traian Basescu.
  Mare,mare pacat pentru Romania ca nu este domnia sa PRIM MINISTRU!
  Si un mare cistig ca este Presedintele Romaniei…NU EXISTA un altul care sa fi facut fata mafiotilor ,escrocilor,hotilor ,vindutilor ..
  CLASA.,VALOARE a discursului,varietate si diversitate de cunosatere aprofundata a situatiei interne si externe….
  Modul in care a reliefat situatia din Siria in raport cu lumea internationala,scenariile produse ,intoarse si pe fata si pe dos,consecintele posibile ale acestui conflict,viziunea pragmatica,riguroasa in care gindeste intregul context determina o experienta laborioasa in raport cu genul ,inceputa inca de cind era comandant de vas.Experienta EXACT pe domeniul petrolului ,pe riute si destinatii indelung accesate.

  LECTIE POLITICA!
  Sa ne gindim pentru a cita oara cum se construieste un om politic,ce calitati ar trebui sa aiba si ce caracter puternic ,sudat,consolidat intr-o mare dragoste de tara.

  Imi este teribil de rusine ca in CV-ul individului numit Antonescu este inscris un interimat la PRESEDENTIA ROMANIEI! Consider acest inscris ca si un viol asupra unei intregi natiuni!

 21. @mark ,
  din ce spui sa ne para rau ca T Basescu nu e si in locul lui dom prof Preda la MP.
  Ieri au iesit 3000 de zgribuliti la manifestatie. Ii capaciteaza cumva MRU , Neamtu, Preda ? 🙂 In nici un caz. Nu sunt in stare, iar cand e vorba de mesaj transmit un text de 100 de pagini.
  Daca e usor sa convinga pe studentii carora le vei da nota, sau sicofantilor tai de pe blogurile microscopice, in schimb provokatiunea sta in a iesi la universitate, sau la o intersectie, si a discuta cu tinerii in timp ce jumatate te huiduiesc iar 10% te scuipa.

 22. Last
  Nu,departe de mine gindul ca TB ar trebui sa fie in locul lui Marian Preda.Regret ca nu este Prim Ministru..pentru ca are cunostinte,are experienta,are autoritate..altfel ar merge tara asta,..pentru ca are si responsabilitate.Ma uit in urma si vad cite propuneri ale sale pentru UE s-au concretizat fiind apreciate ca utile sau de valoare..

  Ecologistii au fost si vor fi mereu…vor manifesta si se vor face auziti…ii apreciez in mod deosebit pentru gindirea lor…,dar…la un nivel procentual ce inseamna citeva mii fata de populatia celor 21 de milioane?

  Proiectul Rosia Montana merge inainte,la fel si exploatarea gazelor de sist
  si nu este lucrul cel mai rau..ci ma cutremur la gindul ca NU SE VA EXPLOATA CORECT,nu se va tine cont de conditii ,avize si clauze…
  pentru ca Romania este bolnava de coruptie..si se vor indestula destui din
  neaplicarea legii si inchiderea ochilor…asta este procedura la Politie,la Finante,laGarda de Mediu sau Protectia Consumatorului/..la toate formele de organisme de control..

  Oricine poate fi cumparat…ati sesizat suma de 450000 de euro pentru eliberarea lui Staicu???

  Doar mafiotii pot dispune de aceste sume….din spalare de bani si venituri la negru..din escrocherii si hotii,fraude si spalare de bani…

 23. nicht, dragul meu
  crezi ca pacala o fi popaleon???
  sau mai degraba timan?
  ca stilul lor se aseamana, iar cum blogul nasului o cam subcombat de la atata lupta meritocratica anti-pro, or fi fugit pe aici…
  chinezu sigur nu e, ala s-a dus sa inspecteze cei 240km de partii de la kitzbuhel…
  numai bine

 24. Basescu e batran, e bunic, a facut destule pt tara asta. Dom profesor e mai tanar, e mai gras are mai multa scoala.
  Ideea este ca baietii ce vor in politica sa incerce sa ii capaciteze macar pe singurii care ies in strada. ecologistii si suporterii lui Steaua cind cistiga in strainatate.
  De ce nu iese un destept din asta odata pe saptamana vineri seara in piata Operetei la intilnire cu potentialii alegatori ?
  Nu am zis piata Operei ca acolo se intilnesc homsexualii ori prostii nostri sunt profamilie nu proiubire 🙂

 25. dragul meu oldhasu
  iti scriu tie ca numai in tine am incredere deplina, chiar daca ma tii la asteptare.
  vreau sa te intreb ceva offtopic, cu scuzele de rigoare.
  deci: de ce crezi ca bunul nostru presedinte, tanarul bunic basescu, nu a zis atata timp nici da nici nu proiectului rosia montana, caruia i-a facut totusi atata lobby,desi a avut si parlamentul si guvernul de partea lui???
  eu recunosc ca nu inteleg de ce nu a facut nimic practic atata timp.
  sau poate a facut si eu nu am aflat.
  hai sa o lamurim ca sa stiu cum sa ma pozitionez pe viitor.
  te rog, fa asta inainte sa vina pacala sa ne indoctrineze iar cu povestile lui de adormit bebelushii.
  multumesc pt intelegere si scuze din nou pt off topic.

 26. Scrisoare deschisa adresata d-lui deputat Victor (Viorel?) Ponta 😀 😀 😀

  http://www.miscareapopulara.eu/2013/09/02/comunicat-de-presa-71/

 27. Tomak a trimis scrisoarea catre deputatul Ponta, dupa ce ieri Lazaroiu pe FaceBook a stors lamaia asta la maximum. Lazaroiu a fost chiar savuros.

 28. Wow !

  „..VOI AŢI AVUT ŞANSA SĂ NU MĂ LĂSAŢI SĂ SCRIU VR’UN CUVÂNT PRIMA DATĂ ! AŢI HOTĂRÂT CÂND SĂ INTRU – p’acilea – da’ când o să ies … ASTA VA FI … CÂND O SĂ HOTĂRĂSC EU !!!
  CAPISCI ?!

  Hai nu ma-nnebuni !! 🙄
  Sa mori tu ???

 29. Stella,
  O zi buna sa ai…imi plac trei patru termeni folositi.nu de alta dar tare mi se par cunoscuti….hahahahahaha
  Nu incetez sa ma mir de perspicacitatea ta..asta asa ca si raspuns la faptul ca din patru a trecut un an…????

 30. Boier John,

  Sper ca nu ma cauti azi prin Romanica, deja plecai. Fusei ieri, credeam ca stau mai mult, mă şi întinsasăm la vorba cu rumanii, dar veni o veste buna si fu musai sa sar din nou peste „maneca” tot ieri, pe-nserate. 

  … Uite ca facui o pauza si cand ma intorsei vazui ca multa lume se cearta. Si nu-mi place. Ma hotărâi ca eu sa nu mai fiu certaret. Azi cel putin. Asa ca-ti zic, decat:

  O să stau acum cu tine
  Să mă lupt.
  Mai vrei ceva?
  Auzi tu, cu ce gând vine!

  Mai ales ca azi imi placu’ piratu’. Cand sa se dea Pontache popular cu parlamentul i-o intoarse marinelul de nu s-a vazut, mai popular, cu … referendumu’. 

  Uite eu pun ramasag ca nu mai gaseste PM Copy-a-Lot ceva mai tare. 

  Daca te prinzi la ramasag si mai ai mosia (sau drum) din norvestul Albionului, da-mi oricand un semn. Stiu eu cateva crasme unde ne primesc fara … diplome

 31. Pacala,
  Doua lucruri ma bucura la tine:
  a) Accentul tau „ardelenesc” de baiat cizelat si finut
  b) Faptul ca ai plecat din Romania. Aceasta chestie cu plecatul tau din tara afla ca n-a trecut neobservata: toate aparatele care masoara cantitatea de inteligenta din tara au indicat un salt (pozitiv) exact in momentul plecarii. In schimb, cele ce masurau inteligenta in nordul Imperiului Britanic au indicat si ele un salt (negativ de aceasta data) exact cand ai patruns in zona noii locatii. De, efectele legii ardeleanului Juvete Emigrantu’.
  Am sa-ti spun si ce nu-mi place la tine: ca uneori revii in tara.
  In rest poti sa blogaresti sanatos, cat mai putin la Copac!

 32. Azi sunt atat de vesel incat nu i-as zice ceva de rau nici Inseninatului, daramite cuiva ce pare mai … abatut din fire.

  Un sfat insa pot da. La general, pentru toti cei iuti la imbufnare. Nu faceti niciodata ramasag cu cei ce-si zic Pacala pe taiatu’ nasului. Sa nu se umple cumva tara de de „popi” cu nasu’ cârn.

  Sa-ti mearga bine Inganduratule, ca bucurii exista in viata asta pentru fiecare,  cel putin cat distanta dintre nordul Albionului (recte al Angliei) si cel al Imperiului Britanic.

  Totul e sa … stii sa le traiesti 🙂

 33. Pacala
  Fii vesel pina cind traversezi crismele Romaniei in lung si lat…
  Fara indoiala ,cele de la tara sunt cele mai „vesele”…
  Cit priveste Albionul…..ehehehehehe,vorba preferata a unui prieten…

 34. Lui @ Pacala:
  Carnule, nici aici n-ai dreptate! Daca te dai maret, ca-i Perfidul, ca nu-i, ca prea la nord locatia cu care-i fericesti, tot aia-i! Le-ai coborat indicele cu care supusii Reginei puteau sa rezolve situatiile neprevazute. Asta e! Conserva noastra Secu, ghinionul lor. Apropo, care-i parola cu care te activezi? Si la care numar de zerouri dupa cifra de baza? Nu-i asa ca ai lucrat in MCE pe vremea Cizmarului degraba impuscat? Te crezi destept, dar poti defila cu aceasta titulatura numai in fata zombilor lui Ilici. Aici esti privit la adevarata ta valoare, spre minus infinit.
  Nasol pentru stapanii tai!

 35. Inganduratule,

  Daca am crescut IQ-ul la nivel de tara, e bine
  Daca imi deazamagesc stapanii care nu-ti plac matale, e iarasi bine

  Pai daca toate-s de bine, bucura-te si domnia ta!

  Macar cum se bucurară si „supusii” care mi-au intrerupt mie citybreaku’ 😉

 36. Daca ai fi fost corect ar fi trebuit sa incepi cam asa:
  Daca am crescut IQ-ul la nivel de tara odata cu plecarea mea, e bine
  In rest chiar ma bucur pentru mine si pentru cei ce au ramas aici si nu te mai avem printre noi.
  Asadar, sa fim veseli ,cum a zis marele Lermontov!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s