Ochi limpezi de ucis tăntălăii melomani

V.

Ai putea crede că ochii ăștia de-a dreptul tulburători pot ucide zeci de mii de oameni ?
Nu ai putea.
Dar vor s-o facă.
Luptă pentru asta.
Cum e posibil ca după un secol de măcel pe care comunismul l-a aplicat plenar în jumătate de Europa dar și aiurea, poate pe mai bine de jumătate de glob, posesoarea lor să poată emite asemenea considerațiuni : „… în loc să asistăm la o înfierare a capitalismului dezlănţuit care a generat actuala criză, suntem martorii unui atac susţinut asupra politicilor şi valorilor de stânga.”
Este o singură explicație !
Dincolo de acești ochi se deschide un hău !
O noapte cât Universul, o gaură neagră ce înghite orice scânteie de minimă informare și orice rază de rațiune pe marginea dovezilor existente la tot pasul.
Acești ochi nici nu clipesc atunci când ceea ce ar trebui să fie sălașul unui organ destinat gândirii emite perle de genul : „Folosindu-se de criză, apologeţii „echilibrului bugetar” profită de starea de degringoladă, de panica şi suferinţa creată pentru a-şi aplica teoriile macro-economice caracteristice terapiei de şoc unor economii deja convulsionate şi unor societăţi terifiate, iar epicentrul acestui fenomen este chiar Europa, citadela justiţiei şi incluziunii sociale.”
Echilibrul bugetar, acea minimă, elementară regulă, sfântă, imuabilă și universală de a consuma doar atât cât produci, este pus între ghilimele !!!!
Iar încercarea de a readuce lucrurile pe făgașul lor firesc este considerat injust !!!!!

Dar oare nu cumva sunt prea radical ?
Poate este doar o persoană cuminte, onestă, ce crede că doctrina comunistă este soluția problemelor omenirii, un om de stânga dar altminteri cu bun simț și măsură în comportament, cu o abordare civică, în folosul comunității, a bunei conviețuiri și armoniei sociale !
Nu cred !
Pentru că persoana este perfect conștientă de caracterul antisocial al demersului sau :
„Această critică globală, holistică a mişcărilor de tip Occupy conferă abordării lor un caracter radical, eminamente stângist, care lipseşte partidelor politice….”
Nu este de stânga doar pentru că sună bine ca toată lumea să aibă și „tot românul să prospere” fie că a muncit pentru asta fie că nu, fără să știe care sunt metodele și formele de manifestare specifice ale acestei abordări ideologice.
Drept pentru care face și precizarea că dacă pe cale pașnică, politica, prin dialog democratic stânga nu se poate impune, varianta necesar a fi aplicată este : „A doua variantă este exercitarea unei presiuni mult mai puternice şi mai agresive decât până în prezent, inclusiv prin disponibilitatea recursului la violenţă. Sigur, această a doua alternativă nu se subscrie logicii şi regulilor democratice, dar scopul acestor rânduri nu este acela de a emite enunţuri normative, ci unul pur analitic şi descriptiv. Or, în acest context, oricât ne-ar repugna violenţa, nu putem nega că în istorie ea reprezintă un instrument frecvent şi valid prin care se operează schimbarea.”

Scopul este „pur analitic și descriptiv” ???
A cărui concept ?
A acceptării violenței drept „necesitate obiectivă” ???
Revoluție ?
De ce nu ?
Rădăcinile doctrinare ale acestui flagel au rămas aceleași și alimentează vidul din spatele ochișorilor cu aceeași otravă perpetuă :
„Succesul unei mişcări populare nu stă în capacitatea maselor de a ucide, ci în dorinţa lor de a muri pentru un ideal – o spune eternul revoluţionar, Leon Trotsky.
Câţi oameni sunt azi gata să îşi dea viaţa pentru o lume mai bună ?
Câţi vor fi dispuşi să o facă mâine ?”

Sinucigașii care au intrat în turnurile gemene, „bombele umane” ce aruncă autobuzele în aer cu niște oameni ce se duc la serviciu, în numele religiei islamice, se încadrează sau nu în aceasta concepție ?

Această sublimă lecție propagandistică nu se putea încheia altfel decât prin înfierarea fără milă a dușmanului care vrea să sugă sângele poporului :
„…. capitalismul îşi va continua o vreme marşul triumfător, va profita nestingherit de descătuşarea de care se bucură deja de mai bine de 30 de ani, îşi va urla în gura mare victoria asupra statului, asupra „inepţiilor” sociale care i-au îngrădit libertatea, va cuceri, glorios, noi pieţe şi va face, nepăsător, noi victime. Va deveni din ce în ce mai crud şi mai sângeros…până se va îneca în sângele vărsat.”

Mărturisesc că cetind acestea am simțit cum mă trec fiorii !
Nu are relevanță cine este persoana autoare ca individ identificabil. Nu pun link către materialul său pentru că îl consider antisocial, antinațional și potential periculos pentru viitorul poporului român, dar nici nu fac un secret din asta. Cine dorește, să-l ceară și-l va primi pe mail.

Aspectul asupra căruia vreau să atrag atenția în materialul de azi nu este persoana dumisale ci ceea ce reprezintă acest curent de opinie.
Care curent nu este altceva decât propagandă comunistă pură, ce urmărește a alimenta emoțional mulțimea în scopul de a forma o nouă „Mare Revoluție Socialistă” sub manifeste ca cel al grupului (ce înseamnă aici „grup” ???) „Mâna de lucru”.

1

„Mâna de lucru” care încearcă să-și încoloneze masele de zăbăuci care manifestează actualmente pentru nici ei nu știu foarte clar ce. Mâna care ridică amenințător barosul deasupra capetelor celor ce ar îndrăzni să i se opună.
Inclusiv asupra tăntălăilor melomani ce au impresia că ceea ce fac ei acum în piață este doar o dixtracție nevinovată.

Viq

126 responses to “Ochi limpezi de ucis tăntălăii melomani

 1. Viq, confunzi stânga cu extremismul. Esența stângii de care ma simt eu aproape, ți-am mai spus-o:
  …la țară-nfloresc toți pomii,
  de la țară vin și domnii…

 2. Intrebarea 001 🙂 a lui TDS
  (trebuie sa plec asa ca o trantesc si gata)
  1
  O poveste:
  In timpul razboiului la Londra s-au autoritatile au anuntat: „Dragi londonezi, avem rugamintea patriotica sa cumparati numai x tigari si y grame de cartofi pe zi. Astfel aceste produse vor ajunge pentru toata lumea daca cumparati doar atat”
  A functionat ! Britanicii au avut incredere in administratie ca nu spune minciuni iar administratia a avut incredere in spiritul civic al londonezilor.
  2
  Un fapt
  Cand a iesit Basescu in fata natiunii si a explicat masurile dure ce urmeaza, a cerut intelegerea si solidaritatea natiunii dar concomitent a cerut solidaritatea sau macar intelegerea clasei politice. Nu a fost sa fie nici una nici alta. Mai mult: fortele politice au fost infame si au tras in Boc si PDL care si ei au fost singurii care au platit politic. iar restul au castigat. Dezmatul majoritatii de 70% porneste de atunci.
  3
  O presupunere
  Hai sa presupunem ca este adevarata supozitia ca in spatele ongurilor platite sa scoata pe strada amaratii de la internationale cu ego nesatisfacut sau fetele ce vor sa-i cunoasca fizic pe tantalaii cunoscuti pe facebook care nu se indeasa sa se casatoreasca si lasa fetele singure , sta Soros cel rau care vrea bani si care pericliteaza natiunea romana
  atunci
  4
  Intrebarea:
  Noi fortele de dreapta nu ar trebui sa fim solidari cu guvernul (asa cum ei nu au fost) pentru ca e o problema de interes national, sau e bine ca l-am prins pe Ponta/cacarau la mijloc, si sa le-o tragem sa faca pipi pe ei, iar ei de frica sa faca cine stie ce nazbatie dupa care fiecare din noi toti sa tragem ani de zile ?

 3. Si eu care credeam ca Radu Moraru este un om de dreapta?!
  Acest jurnalist sustine de ceva timp aceste tampenii sau a fost pacalit fara sa-si dea seama?
  Spun, de cand au inceput protestele tinerilor in PU, ca acolo se intampla o mare diversiune a usl-ului si toti ma injura.Cand printre protestatari se afla Nicusor Dan,Remus Cernea,Costi Rogozanu,Liviu Mihaiu,Mihai Gotiu si Claudiu Craciun(care sta tot timpul in studiourile latrinei 3) totul este clar,metoda criminalului iliescu este pusa in aplicare. 🙂

 4. … iar Ponta o spune cu tilc 🙂 : am fost informat ! 🙂 ca agenturili ! E drept ca majorittatea celor din piata sunt ultra stimabili si ultra respectabili dar au in spate ceva agenturi !
  Cu discurs ca asta traiesti 100 de ani fara probleme

 5. veve mama,
  Bolsevicii astia fac intelegeri cu tovarasii de drum dintotdeauna.
  Daca Basescu se adreseaza la noi ca individualitati , PSD se aliaza cu grupuri : pensionari, ai lu marinescu cu cainii, militari care au ceva interese promitandu-le cite ceva iar acestia sa puna presiune ca grup. Asa au castigat 70% si tot asa vor mai castiga. Nu i-au prins pe astia corporatistii ca astia sunt mai cultivati profesional ca Ponta dar mai analfabeti politic dar …. ii vor cultiva
  ..
  De fapt ultimul discurs de lemn al lui MRU la astia se adreseaza. (dar mru tot de fraier pica )

 6. neata,

  Viq.

  Inca o dovada ca istoria se poate repeta, in conditii si mai sinistre.
  Autoarea care in 1989 avea doar 10 anisori (nascuta in R.Moldova? – am inteles eu bine) poate oricind deveni o comunista feroce ca cei din anii 50, cind erau bagati dupa gratii cei care aveau avere, erau dusi la canal, erau omoriti in chinuri doar pentru ca gindeau si munceau ALTFEL.

  Felul in care scrie tinara tovarasa chiar iti da fiori…

  o noua era a inceput?, formata in anii anteriori, dar nu am observat pina acum, pina acum, adica pina la protestele din PU !? Alta generatie la orizont, poate astia ii vor lichida pe bolsevicii antedecembristi deveniti capitalistii postdecembristi, poate astia vor lichida orice urma firava de capitalism din Ro si vor instaura din nou comunismul? horror, dar cred ca nu este imposibil!

  mersi, viq, totusi, pentru aducerea la cunostinta

 7. la punctul 4, tds-lnm a pus o intrebare.
  eu ii raspund: nu-l ajut pe ponta, nici nu-l darim pe ponta,
  nu acum, cind cu PU

 8. i-auzi, ce mai spune tinara bolsevica, viitoarea speranta a unui guvern comunist:

  “…. capitalismul îşi va continua o vreme marşul triumfător, va profita nestingherit de descătuşarea de care se bucură deja de mai bine de 30 de ani, îşi va urla în gura mare victoria asupra statului,

  la ce fel de descatusare se refera de acu 30 de ani?
  cam prin 1983?
  cam cind ea avea 4 anisori?
  cam cind Ro se indrepta cu pasi repezi spre o societate tip Coreea de Nord???

  ma intreb daca tinara bolsevica, viitoare speranta itnr-un guvern comunist nu cumva este nepoata vreunui fost activist PCR – cu poza in marea adunare nationala de la sala palatului?
  😛

 9. Veve(9:05),

  raspunsul trebuie cautat in „meritocratia” promovata partial acolo, o alta masca a hidrei – extrema stanga, parerea mea.

 10. Viq
  Am fi naivi sa credem ca aceste idei marxiste sunt produse ale atelierelor de mistificare a adevarului atit de cunoscute ,in speta ale mogulilor…

  Fie si din dorinta de a isi proteja imperiile de carton construite prin jaf legalizat.Ori nu acestia sunt desemnati in „infierarea” descrisa…
  Existenta miliardarilor de carton a fost posibila prin metode neortodoxe si specifice capitalismului de cumetrie,salbatec bazat pe furt,sprijin si aparare reciproca a unui cerc inchis de FOSTI nomenclaturisti comunisti de fosti membri ai unor servicii secrete in slujba ideologiei comuniste.

  Teza enuntata este una internationala clocita de mult timp de o elita cu iz masonic ce isi are tinta virful piramidei,din care nu lipsese nici omniprezentul clocitor de revolte si vise marete pe numele sau SOROS.Atit de vehiculat in aceste zile ,in toata presa.

  Meritocratia lui Primo,a carei radicalitate si cruzime m-a indepartat categoric
  de teorie si pe cafre am etichetat-o utopica nu mi se mai pare atit de departe de infaptuit.
  Si nu exclud ca cei care au imbratisat-o din prima,AU STIU de fapt pe ce se bazeaza.
  Chiar recomand tuturor a o citi.Si a studia istoricul,radacinile si autorii de fapt si de drept, pentru a realiza si a pune de acord activitatea,actiunea organizatiilor non profit,fundatiilor ,asociatiilor si pe care o vedem siderati pe teme ecologice ca substrat celor ideologice.Venite ,culmea,din occident,urmate pretutindeni,in acelasi mod de actiune,cu aceleasi grupari ce mimeaza despartirea definitiva de clasa politica in integrum.
  O Noua Ordine Mondiala??Cu terifianta teorie a uniformizarii si controlului deplin al unei societati sclavizate,bazata pe egalitarism total?
  Dragi tineri
  Bun venit in tenebrele ocultei mondiale!

 11. Buna dimineata !!!

  veve

  Nasicu a virat-o demult la stanga ,geaba se da el independent si de dreapta ….e doar un alt dreptac stangaci din marea Famiglie de stanga .

 12. Scorpy

  Manifestul „Mana de lucru” este unul de extrema stanga si este noua stanga extremista anticorporatista si antiimperialista…..idiotii astia habar n-au cu ce se mănâncă comunismul si o dictatura

  Nasicu pe la începutul verii ne anunța pe blog ,ca vor fi mari miscari de strada in aceasta toamna-iarna

 13. Crima se numeste atragerea tinerilor in asemenea capcane diabolice..
  Ar fi putut fi amagiti fostii locatari ai lagarelor comuniste?
  Aceasta generatie tinara a putut fi capacitata si indoctrinata ,pentru ca HABAR nu are ce inseamna COMUNISMUL sau de ce nu socialismul!NU L-AU TRAIT!NU AU INDURAT subjugarea mintii de catre o nomenclatura pe care o pot denumi prin modul lor privat de viata,privilegiat, tot o elita conducatoare.
  Nu stiu ce inseamna sa traiesti UMILINTA neafirmarii!
  Nu cunosc detentia intr-o tara inchisa!
  Nu stiu ce inseamna o economie de piata,libera in raport cu una impusa!
  Nu au trait obligativitatea si umilinta MINCIUNII legalizate!
  A terorii si persecutiei celor care se impotriveau!
  A distrugerii valorilor autentice si impunerii valorilor ideologiei marxiste!

  Si am intilnit si exemplare care se raporteaza la averile dobindite ILEGAL de fostii mahari comunisti!Pe care ii eticheteaza a fi capitalisti autentici.
  Puterea exemplului le este adusa mereu in fata..fara macar sa stie ca in ROMANIA fostii nomenclaturisti ai sistemului comunist au facut posibila MISTIFICAREA adevaratului sistem capitalist!

 14. Voi ati vazut ca multinationalii au intrat la comenturi la Tapalaga si la toti cei ce ii ataca ? Si polueaza tare de tot ? Doar ca sa isi apere egoul !
  Atentie: Ei sunt amorali (nu am spus imorali) politic. Sunt abia alfabeti politici, caci nu au timp de asta. Au invatat pe ruptelea business,IT, etc nu au avut timp de cultura generala ca mru,neamtu si altii ca noi, 🙂 au replica , au capul mobilat dar cu gunoiul asta la moda in vest. si pe asta il deverseaza elegant.
  Sunt la fel de eleganti in exprimare ca dreptacii si ii surclaseaza pe cei cu ba a ma-tiii la comenturi in evz, hotnews, Vor baga capul la fund cind va aparea urmatoare chestie trendy pe facebook.

 15. Inca ceva :
  Moda vine din vest, asa cum au venit toate modele pe care baietii astia le adopta (chiar si comunismul vine tot din oftaturile luzerilor din vest , gunoaiele albe cum le spun negri rasisti educati) Nu de la Moscova.Nu din kazahstan !
  In plus este nostalgia unei societati ce nu a cunoscut niciodata comunismul practic
  Am locuit o vreme in Brazilia in casa unor universitari bine situati social cu prieteni din protipendada intelectuala. Toti erau de stanga ! Era tentant socialismul si comunismul citit din carti. De acolo vine revolta asta , din vest. Iar tampitii nostri iau moda cum le vine la pachet in loc sa scruteze ce ni s-a intimplat noua pana nu demult

 16. Buna dimineata!
  Viq,

  Este foarte bine ca ai postat acest articol (unul excelent, de altfel).
  Autoarea [si fac o paranteza: Skorpy, cred ca esti in eroare cand spui ca ea „poate deveni o comunista feroce” pt ca deja ESTE!] a scris de curand un articol foarte bine primit in zona de dreapta de catre oameni de buna calitate si de buna credinta. Si nu insist intamplator pe acest aspect: este foarte important sa facem efortul de a identifica „identitatea” reala a unei surse de informatie. Pentru ca propaganda ideologica stangista (de factura comunista, marxista) lucreaza fara odihna, e parsiva si manipulatoare, e periculoasa si mai ales, e in plin „avant” la ora actuala.

  Fata de asemenea „mesaje” si fata de obiectivele din spatele lor, o atitudine radicala de devoalare si respingere NU este o exagerare, ci o DATORIE. Eu asa cred…

  Articolul adus in atentia noastra de Viq, mentalitatea autorului si convingerile sale comunist-marxist-bolsevice sunt un elocvent exemplu pt ce inseamna in realitate ideologia stangii si cum se manifesta: poate incepe cu cele mai inaltatoare indemnuri, cu cele mai pasnice sloganuri, cu cele mai nobile actiuni (si aici, natura, clima, animalele, uneori oamenii si tot ce ar trebui „aparat”, „ocrotit”, „salvat” ocupa un loc important in atragerea multimii). Dar nu ar trebui sa-si faca nimeni iluzii: inevitabil, intotdeauna va ajunge la violenta. Este in esenta acestei ideologii: ea clameaza „binele tuturor” asa cum il concepe ea si considera ca are dreptul si datoria sa elimine INCLUSIV prin violenta, pana la anihilare fizica, pe toti aceia care nu se inregimenteaza viziunii ei despre acest „bine”.

  PS
  Ca sa nu-l asaltati pe Viq cu e-mail-uri si daca va intereseaza, ajungeti usor la sursa pt a afla autorul si articolul dand un c/p pe primele cateva cuvinte citate.

 17. Cred ca nu o sa vedeti prea multi tineri educati care sa planga dupa vremurile lui Ceausescu chiar daca le stiu doar din povestile romantate ale parintilor.
  Stanga in acceptiunea multora inseamna protectia sociala oferita in tarile nordice, implicarea statului in economie ada cum vedem in japonia, Germania, Franta, reactia impotriva abuzurilor coorporatiste din partea societatii civile cu un puternic filon ecologist, credinta ca nu banul si profitul e totul in viata,respingerea capitalismului salbatic de tip mexican sau chiar american.
  Nu o sa protesteze lumea pentru lichidarea totala a Apple, Microsoft, BMW sau a marilor companii farmaceutice. Si nici nu o sa vedeti mitinguri de sustinere a modelului nord coreean.
  Eu unul ma caracterizez drept de stanga dar nu o sa ma vedeti militand ptr imprumuturi fara masura ca sa dam la saracii ,care nu are maica, pentru taxarea la sange a celor ce au obtinut mai mult prin munca, pentru un sistem birocratic care sufoca libera initiativa, pentru un rol dominant al statului in economie.
  Stanga moderna doreste cam ceea ce doreste si dreapta moderna. Responsabilitate, prioritizarea nevoilor, eficienta, un sistem flexibil, oportunitati pentru dezvoltarea tuturor, invatamant de calitate, utilizarea judicioasa a resurselor.
  Noi din pacate nu avem nici macar o urma de organizatie de stanga, poate niste lunatici batuti in cap ca Rogozan,oameni care se duc dupa sinecuri date de cei de la putere ca altfel nu sunt in stare sa obtina nimic. Astia sunt pomanagii, paraziti.
  Cat despre problemele capitalismului alta data, ca acum muncesc ptr niste exploatatori. Si o fac cu deosebita placere, daca doar asa ar fi capitalismul putini ar avea ceva de obiectat.

 18. „Stanga moderna” va ajunge mai devreme, sau mai tarziu prada pt Stanga-pur-si-simplu. Au mai fost „stangi moderne”…Au fost folosite sau/si anihilate, dupa caz…Poate vedem altceva prin prizma experientei personale pe parcursul vietii noastre de cateva decenii…”Viziunea” Stangii-pur-si-simplu nu se opreste la una, doua, trei generatii…Ea vizeaza „eternitatea”…

 19. Asta se întîmplă dacă după 45 de ani de comunism feroce valorificăm experiența cu filme făcute de Lucia Hossu Longin și alegem peste tot pe unde se alege foști comuniști notorii.
  Ce ironie că tinerii ajung să învețe experiența comunistă din vestul care n-a trăit-o. Probabil că undeva s-a strecurat o greșeală.
  Personajul publică peste tot: contributors.ro, Adevărul, Dilema înafară de cele online clasice vax și critica.

  Dacă urmăriți articolul original al autoarei uitați-vă în comentarii la cele ale lui berenger.

 20. E vorba de relansarea stangii la nivel mondial dupa care plânge Iliescu

 21. Fil

  Pune linkul

 22. berenger spune:
  21 decembrie 2011 la 18:09

  „… capitalismul(ui) dezlănţuit care a generat actuala criză”
  afirmatia cere un minim de argumentare. stiu ca stanga e in posesia adevarurilor absolute, dar, in afara de cei carora adevarurile astea li se releva, pentru ceilalti trebuie niste argumentatie.

  „Ideologia austerităţii devine dominantă la nivelul discursului şi al politicilor într-o manieră care era inimaginabilă acum trei sau patru ani. ”
  n-am vazut o alternativa credibila… avem o problema cu consumul pe datorie (nu cred ca o poate nega cineva), dar criticam limitarea consumului, sugerand ca trebuie sa ne indatoram in continuare.
  de la cine? de la bancile alea incriminate de toata lumea?

  „Democraţia modernă nu reprezintă nici de departe „puterea poporului””
  corect. cu precizarea ca nici nu trebuie. democratia e un discurs despre limitarea puterii, nu despre cine o exercita. nu e relevant cine conduce, ci ce mecanisme ai sa controlezi conducatorii.

  „criza capitalismului s-a transformat într-o criză a stângii…”
  da, stim. stanga n-a avut niociodata solutii. criza stangii e dintotdeauna, de cand s-a apucat sa rastalmaceasca principiile dreptei…

  „Consumerismul, acest opium al popoarelor…”
  corect. de ce criticam austeritatea, atunci?

  „capitalismul şi-a salvat pielea făcând concesii în faţa clasei muncitoare care, astfel satisfăcută, şi-a continuat liniştită munca în fabrici, uzine sau birouri. ”
  sigur, fraza e o aberatie. nelamurirea pe care o am eu: „clasa muncitoare” are un singur creier?

  „Va deveni din ce în ce mai crud şi mai sângeros…până se va îneca în sângele vărsat. Iată cum, paradoxal, keynesienii devin avocaţii capitalismului, în timp ce propovăduitorii austerităţii îi sapă groapa. Şi iată cum, la rându-i, criza stângii se va transforma într-o criză a capitalismului.”
  e plina lumea asta de profeti. falsifica trecutul, ignora prezentul, dar stiu exact ce se va intampla in viitor….

 23. dupa cum bine stiti partidele de stanga castiga deseori in lumea civilizata. Nu cred ca sustinatorii lor din Germania, UK sau Franta sau Spania sau Italia sunt niste tampiti sau niste naivi incurabili.
  Intre noi fie vorba obsesia asta cu dreapta e usor ridicola in Romania. Avem o groaza de sustinatori care de fapt sunt niste profitori ordinari ai statului, multi imbecili gen ala de pe capitalism pe paine, jdemilioanede investitori in buticuri cu marfa chinezeasca , consultanti si bancheri care nu stiu cum sa pacaleasca mai rapid lumea samd.
  Si dintre sustinatorii astia multi voteaza cu alde Iliescu si Antenescu si sunt visceral impotriva lui Basescu care chiar a incercat sarmanul sa puna ceva ordine in dementul dezmat populisto demagogic de la noi, o caricatura de manual a stangii.

 24. Nu te mai mira Estule …..daca ,Nasicu, care se presupune ca are ceva in cap, a ajuns sa stearga comentarii de pe blog care nu-i sunt favorabile ce te mai aștepti la ceilalți ???

  Erau 6 comentarii pe blog la noul articol ,acum sunt sterse 😆 😆

 25. Night,
  a fost repostat articolul de pe blog, ca tot se poarta…dedublarea 😆

 26. Estu

  Ti-am dat un minus pt afirmatia ca „partidele de stanga castiga in lumea civilizata”, care + „Nu cred ca sustinatorii lor din Germania, UK sau Franta sau Spania sau Italia sunt niste tampiti sau niste naivi incurabili.”, ar insemna ca optiunea de stanga e rod/apanaj al „civilizatiei”, „informarii”/pragmatismului, „inteligentei”…
  Chestie cu care eu nu sunt de acord…
  „Naivi” exista peste tot, oameni ne-informati, sau dezinformati, exista peste tot, propaganda stangista (OHO!!!) exista peste tot si „lumea civilizata” este ACTUALA TINTA!!!

 27. Mih…imi place cu gandesti, chiar mult, si nu e o gluma:

  O meniune doar:

  „Ideologia austerităţii devine dominantă la nivelul discursului şi al politicilor într-o manieră care era inimaginabilă acum trei sau patru ani. ”
  n-am vazut o alternativa credibila… avem o problema cu consumul pe datorie (nu cred ca o poate nega cineva), dar criticam limitarea consumului, sugerand ca trebuie sa ne indatoram in continuare.
  de la cine? de la bancile alea incriminate de toata lumea?
  Eu as raspunde DA, de la banci…e piata…si daca banca moare, so be it! Daca tot e de dreapta.
  Caci in piata nu trebuie sa se intervina, nici macar cu limitari.
  Eu asa cred, dar e doar o adaugire ipotetica, nu o corectura

 28. luci

  Da ..da …e foarte la moda una sa spui si alta sa faci .

  Asta este drama poporului roman ….una gândește si alta face….devine un act de curaj si un eroism sa spui ce gandesti si sa si faci ….practic avem gena mitomaniei in sânge

 29. Mih>pai nu trebuie sa fii de acord cu mine dar macar incearca sa nu tragi concluzii complet deplasate.
  Din ceea ce am scris eu nu reiese deloc faptul ca as sustine ca optiunea de stanga e rod/apanaj al “civilizatiei”, “informarii”/pragmatismului, “inteligentei”…

 30. Night,
  eu nu consider ca avem gena mitomaniei in sange; comunistii o au!

 31. purly sarmanul abereaza in continuare. In esenta el vrea ca bancile sa continue sa imprumute in nestire.
  adica sa ni se dea. In nici un caz austeritate.
  Austeritate e cuvantul pe care-l folosesc natangii astia ptr ca nu suporta notiunea de responsabilitate.
  Purly poate juca perfect atat rolul de dreptac care suge de la stat ca nu se pricepe de la altceva precum si de stangist care suporta orice tampenie de vreunei multinationale doar doar ii pica si lui un ban in plus.

 32. Luci

  Da…si din cite vad sunt al dreaq de mulți .

 33. da Night… dar oare nu din personalitatile lor multiple ies asa multi la numar? 😆

 34. Luci

  Totul e sa ai răbdare ,pentru ca pana la urma își vor arata adevarata fata ….nu poți juca teatru la infinit ,la un moment dat masca cade …depinde doar de moment

 35. Estu

  Argumenteaza te rog, asta: „dar macar incearca sa nu tragi concluzii complet deplasate.” [ mai ales „complet deplasate”], plecand de la „dupa cum bine stiti partidele de stanga castiga deseori in lumea civilizata. Nu cred ca sustinatorii lor din Germania, UK sau Franta sau Spania sau Italia sunt niste tampiti sau niste naivi incurabili.” si ce zic eu ca „ar insemna”.
  Sau las-o balta, daca vrei…

 36. Luci
  Afirmarea personalitatilor multiple la un individ este posibila doar prin folosirea intensa a blogosferei…
  Ce dovedeste aceasta conversie?
  Indivizi lipsiti de caracter si morala sau bolnavi psihici…

 37. Mih>pai ai tras o concluzie complet deplasata. Da’ mai bine o lasam balta ca nu vad ce ar fi de explicat

 38. DOSARUL ICA”. Sentința în cazul lui DAN VOICULESCU a fost amânată pentru 26 septembrie. Procurorii au cerut 12 ani de pușcărie
  Pe EVZ

 39. @antonie. Pentru mintea mea [mai simplista/pragmatica] raspunde-mi la o intrebare: pana unde tine solidaritatea ? adica piesa unghiulara si propagandistica cheie si a ta si a PSD si a bolsevicei din poza? IN CIFRE TE ROG!!
  Si repet o vorba spusa la o carciuma de unul care nu prea citise Das Kapital sau programul de guvernare USL:
  „daca imi ia Ponta 48% din munca ca sa o dea lui Parpanghel, n-ar fi mai bine sa stau eu acasa si sa-mi dea Ponta de mancat si de baut?”.
  Ergo, Antonie, n-ai vrea sa ma intretii tu?

 40. Usl-ul se rupe tacit. Daca ati urmarit pe B1 tv interviul lui Cacarau dat pt adevarul.ro sunt sigur ca-mi dati dreptate.
  V-am spus si ieri,prin neutralitatea lui Basescu in proiectul RM a dat „drumu'” la catzei.Dar dupa cum bine stiti,catzeii din prima turbeaza. 🙂 🙂 🙂

 41. … pansurile… unui tăntălău meloman

  Ponta face un joc de neînţeles acum. Mimează că este de acord, dar ca parlamentar votează CONTRA. Şi … în loc să încasăm … plătim. Dacă plătim sub 2 miliarde, este meritul cui?(o fi şi f’o şpagă la mijloc? Posibil.) … AL LUI SUPERNEGOCIATOR ponta, bien sur. Punct ţintit, punct ochit. Antonescu nu mai ia nici măcar frimiturile de la caşcaval, de-aia cotcodăceşte de parcă ar fi ouat o planetă.

 42. BUNÄ,
  Cäcäräu este un pervers , linia datä de consultantzi evrei,
  l-au fäcut sä fie mai populist, mai dublicitar, mai escroc.
  mä intreb de unde are Cäcäräu ; paiatza fandositä, bani sä
  pläteascä manipulatorii consultantzi, maistrii in escrocherii.???
  nu este dubios???

 43. PONTA VREA SÄ’ FACÄ ROST DE BANI,a bägat in parlament totzi sleiosi,si cu sigurantzä a stiut de demonstratzii, totul este programat
  de cei 2 cretini Cäcäräu si golanul Ponta; IN SCENARII SUNT EXTREMISTII COMUNISTI:USL

 44. ‘Neata tuturor !

  Azi estem ocuppy 😀 😀 😀
  In fuga…

  Antonie Nu cred ca fac nici o confuzie.
  STIU pe pielea mea ca stanga foloseste (mai devreme sau mai tarziu) forta pentru a-si impune/pastra ideologia; Ochisorii la care ma refer in articol precizeaza acest lucru foarte clar, (fapt pe care l-am mentionat) si face si trimiterea de rigoare la radacinile ideologice ale acestei maniere de aplicare, specificand ca violenta este o metoda relativ comuna de evolutie istorica.
  Poti face altceva decat sa te omori cu firea sa negi evidenta celor ce le-am pus mai sus.
  Poti sa te declari de acord cu maniera sau impotriva.

  Mih . Excelente observatii
  Scorpy Este probabil o noua etapa in resaturatie.
  Cei din piata nu stiu ce inseamna comunismul. Asta e clar.
  Pe terenul asta nu e greu sa sadesti semintele „binelui” egalitarist.
  Parintiilor au iesit in piata pentru a inlatura comunismul.
  Generatia noua se manifesta prin natura firii impotriva ideologiei parintilor sai, fie ca priveste politica, muzica sau vestimentia.
  E momentul unei noi ofensive comuniste.

  Last „Noi fortele de dreapta” suntem in …Copac ! 🙄
  N-ai cum sa tii cu Ponta, n-ai cum sa tii nici cu copiii aia zapaciti ce-si dau cu firma-n cap…
  Tot ce putem face sa incercam sa le aratam celor din urma ca-s dusi de nas de niste nemernici patentati. Ca sunt o masa de manevra ce frizeaza tembelismul penibil.
  Dar cu exceptia unor oameni care desi simpatizeaza stanga, totusi sunt documentati si echilibrati cu care te poti intelege, ceilalti nici macar nu te vor asculta.
  Chestia e ca cei din prima categorie nici nu au nevoie de explicatiile noastre. Vad singuri. Si pricep lafel de bine ca si noi.

  Estu Chapeau.

  Luci, Veve Radu M nu cred ca are vre-o apetenta deosebita pentru stanga sau dreapta. Asta ar putea fi bine pentru un jurnalist. Problema e ca subordoneaza actul jurnalistic stangii sau dreptei (sau .. mai stiu eu ? „meritocratismului” !!) in functie de conjunctura, ceea ce e rau pentru un jurnalist.

  Night, Mark O sa fie vremi tensionate. Cred ca USL face si va continua sa faca pagube uriase in toate domeniile si va canaliza nemultumirile (cel putin partial justificate) in scopul restaurarii unui comunism totalitar.

  Poate revin mai spre seara.

 45. estu…pai ori suntem de dreapta, ori nu mai suntem
  cat si cum da banca e treaba ei, cui da, tot a ei, cat se imprumuta omu si cum plateste tot treaba lui…
  de ce sa intervina statu?

 46. Mark (11:48),

  ai dreptate.

  Dar ce ne facem cu ponta(&co), care e/sunt 3 in 1 si fara blogosfera?
  Cum ii vom putea izola, cum vom limita pagubele? 😦
  Pe cei din blogosfera ii ignori, ori ii banezi…

  Veve (12:18),

  nu cred ca usl se rupe, nu inca.
  Ce-i uneste (miciuna, hotia, + alte interese obscure) este mai puternic decat ceea ce-i desparte.
  Atata doar, kkrau s-a trezit putin, ranit in orgoliu fiind si crede ca asa mai limiteaza pierderile.

  Guvernarea usl-ista nu e altceva decat continuatoarea ciumei iliesciene .

 47. parlitul, iar laträ.

 48. tembeli astia 2, cäcäräu si golanul, nu stau decat la TV,
  dar amäratzii din regiunea inundatä, sunt singuri .

  nereusinarea lor este strigätoare la cer, nu fac comandamente de urgentzä televizatä, sä vadä lumea cä actzionezi, nu pierzi timpul.
  au murit 6 oameni, unde este cretinul premier???
  SI PAIATZA FANDOSITÄ???

  TREZITZ-VÄ ROMANI!!

  atzi ales niste escroci, niste läträi populisti

 49. vreau sä väd de partidele de dreapta, cä merg acolo, unde
  suferä oamenii, chiar si la RM-sä auzitzi oamenii de acolo

 50. nu theo, explicam celor de dreapta cum e cu dreapta…
  dar esti prea basista ca sa intelegi

 51. unii din läträii manifestantzi, vin si aici pe blog, cu zgura lor
  sä ducä pe antene sä croncäne s-au la asociatziile de cretini
  stangisti si mizerabili.,

 52. pärea zgurei uslinoase, las-o in artä parte.

 53. P.S. 2

 54. In discutii firesti (fie ele si in contradictoriu), explicatiile SE CER, pt lamuriri si se ofera ca raspuns. Cine vine nu sa-si exprime o parere si/sau sa explice ce vrea sa spuna (daca i se cere asta), ci vine sa NE explice, SA NE LUMINEZE el/ea despre lucruri si cum „sunt ele” (sau mai plastic spus, sa ne dea cu explicatiile lui/ei in cap ca sa pricepem „adevarul”, „realitatea”, „cum sta treaba”) sa nu se mai tot mire, revolte si victimizeze ca si-o ia peste „ceafa” (sau peste „bot”).

 55. cum este posibil, sä stai la tv, zilnic si sä nu alergi la amäratzii inundatzi?????????? e frig, au nevoie de apä, nu au mancare.

  poate partidele de dreapta, duc mäcar apä………………………

  strigoi golani din USL, vin cu punga, numai la vot.
  s-au finantzeazä grupuri de tineri, sä urle pe sträzi.
  cu banii pe manifestantzi, se duce ajutoare pt. amäratzi.
  totul färä camere.

 56. cat de necopt si primitiv poate gandii ,GOLANUL PONTA;
  pt cä sustzine ceva Bäsescu eu sunt contra?? debil mintal
  panä acum nu si-a asumat nimic.
  ordonantzele de panä acum, sunt toate de acaparare a institutziilor statului,si sä-si punä gräjdanii.

 57. mi-ar place ca MP , sä facä catziva pasi rapizi, sä ducä
  la satele inundate.

  cu sigurantzä UDREA,

  O SÄ FACÄ O ASTFEL DE ACTZIUNE
  A FOST CU MULTE CAMIOANE – dar de asta nu s-a scris.

 58. MRU ,

  trebuie si el sä actzioneze, mäcar cu alimente, apä,
  aici nu este vorba numai de voturi, dar omenia, caraterul
  se cunoaste la nevoie.

 59. Mih, cum ti-am raspuns tie? Nu era ok?
  Ce a urmat?

  Atat zic

 60. Eu nu am ce discuta cu estu si theo, sunt prosti…eu iti raspunsesem tie…cu ei, doar rautati…imi pare rau…poate putem trece peste bariere si putem vedea ca suntem aproape…
  ce ai scris azi, argumentele tale, se muleaza perfect pe ce cred eu

 61. Un detaliu normal sau anormal,ramane sa va dati si voi cu parerea:pe caschetele celor care protesteaza pro la RM se afla sigla cu doua ciocane, care se afla si pe manifestul celor care sunt contra proiectului RM din PU. 🙂 🙂 🙂

 62. „(…) Sîntem conduși de ce mai slabi și inconsistenți politicieni post-decembriști. Modul cum au gestionat cazul Roșia Montană este absolut catastrofal și arată cît de riscant este pentru un stat să fie condus de costumașe politice goale, inventate și umflate de televiziuni (vedeți ce se întîmplă și cu America lui Obama, cum se prăbușește în ridicol și irelevanță internațională și catastrofă internă).
  Un lider puternic, capabil să-și asume poziții clare, fără ambiguități, pe teme relevante și controversate, să arate curaj și forță, să arate echilibru (care e antonimul lui ”labilitate”? – prin echilibru nu înțeleg paralizat, inodor, incolor și inconsistent ca MRU sau Predoiu), i-ar putea învinge la prezidențiale pe Ponta și Antonescu. În momentul ăsta el nu există. Un astfel de lider apare în momentele importante, în momentele cheie. Ați văzut că acum, în problema Roșia Montană și ”maidanezii” toată floarea cea vestită a politicii, de la putere sau opoziție, s-a ascuns sub pat.(…)

  Citește mai mult la http://www.blogary.ro/cafeaua-de-dimineata/calciiul-lui-ponta/ © Blogary

 63. Veve,

  Detaliul despre care vorbesti este simbolistica de recunoastere si afirmare a apartenentei ideologice. Face parte din uniforma „oastei”.
  Si se potriveste perfect cu „privatizarea ucide” si „capitalismul ucide”…
  Eu ma intreb daca aceia care au apreciat „trezirea spiritului civic”, aceia care s-au bucurat ca asista si participa la (re)nasterea unei societati civile autentice, se vor desolidariza de „nucleele dure” care sunt de fapt, organizatorii protestelor. Nu poti sta alaturi de ei decat daca te simti solidar cu ideologia lor, daca impartasesti convingerile lor revolutionar-marxiste. „Tema” de moment NU conteaza in acest caz, sau NU poate justifica proximitatea, daca te consideri si afirmi ca esti de dreapta. Proximitatea asta legitimeaza Stanga si, in opinia mea, MACULEAZA.
  Vom vedea zilele urmatoare cum vor decurge protestele…RM la care s-a atasat deja subiectul gazelor de sist…Altfel spus, se ingroasa „gluma” 👿

 64. DNA : Ioan Oltean, vicepresedinte PDL, cercetat penal pentru coruptie si luare de mita in valoare de 900000 ron intr-un dosar vizand ANRP! Oltean a venit la DNA pentru a i se prezenta acuzatiile.

 65. Filadel,

  Pt Ioan Oltean (si pt cativa inca, daca voi auzi lucruri asemanatoare), cu siguranta nu voi varsa vreo lacrima…

 66. Ca sa nu mai tot vin cu c/p si pe sarite, urmariti-l pe Lazaroiu pe fb; merita!!!

 67. 1) On topic: punctul de vedere care ii uneste pe pomanagii si pe hoti este acela ca bunastarea exista si este infinita. Si se afla in buzunare altora, la care ei trebuie sa aiba accesul neingradit. Pentru ca e greu ca lumea sa fie convinsa azi sa decriminalizeze hotia, „stangistii” au adoptat strategia de a impune, ca pas preliminar, acceptarea (macar a) cersetoriei. Sloganul lor: „Vrem sa consumam mai mult decat avem! Tot timpul!” In locul lui Antonescu, m-as simti direct vizat de acesti mancacatori nesatiosi…
  2) La RM, marea problema este produsa de arbitrariul deciziilor luate de niste politicieni lipsiti de credibilitate. Nu de „detaliilele tehnice”. Evident, aparentul arbitrariu…

 68. viq
  cine e victoritza aia care a scris asa ceva?
  eu n-am auzit de ea, asa ca , un extremist in plus sau in minus conteaza , dar foarte putin…
  acum, pe bune, criza n-a venit din comunismul rus, nord coreean sau din tara aia mare din mijlocul asiei (daca ii spun numele, intru la moderare)
  a venit din america. si asta cred ca e capitalista, nu?
  dar nu a venit de la capitalismul american sau capitalism in general, ci a venit de la calicia si nesabuinta unor oameni ajunsi in functii care nu le merita.
  si pt ca am pomenit de extremism, el exista peste tot.
  si e usor de ajuns acolo, mai ales cand ura pt un sistem sau altul iti intuneca pana si bruma de minte.
  ieri ti-am explicat ca nu am votat usleul,
  pt ca nu am putut,
  am avut O SPERANTA .(20 48)
  ei bine, doi distinsi colegi de aici, pe care ii respect si apreciez foarte mult, m-au facut praf, pretinzand ca eu am avut INCREDERE in usl.
  eu zic ca a avea o speranta la o schimbare si a avea incredere in cineva e cu totul diferit.
  nu am avut incredere si de aceea nu i-am votat.
  ca am avut o speranta, cred ca e normal, poate toti au avut. mica, mica, dar a fost… ma gandeam ca daca tot au iesit cu procentul ala or face ceva si pt noi…
  dar asta nu justifica valul de insulte pe care l-am primit in special de la un tip foarte ingandurat ce si-a transformat gandurile in „nightmare”
  astfel de iesiri pot face un tip mai slab sa treaca cu arme si bagaje la ceilalti, in cazul de fata usl.
  nu e cazul meu.
  regret doar ca copacul are omizi… de dreapta.
  cu respect
  john

 69. Reflectii

  Despre autoarea invocata de Viq:

  Victoria Stoiciu a absolvit Facultatea de Ştiinte Politice din cadrul SNSPA. Între 2001-2006 a lucrat la Societatea Academică din România, iar din 2006 pană în prezent este director de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România. A publicat articole de specialitate în revista Dilema Veche, Romania Libera, Ziua, iar în anul 2009 a fost nominalizată pentru premiul Tânărul Jurnalist al Anului, secţiunea Politică Externă, în cadrul concursului cu acelaşi nume organizat de Freedom House Romaânia. Este bursieră Transatlantic Forum on Migration and Integration (GMF) şi absolventă a Şcolii Europene pentru Democraţie din Cadrul Consiliului Europei.

  Ce este SNSPA.
  PREZENTARE
  Prezentare S.N.S.P.A.(EN)
  Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative este o instituţie publică de învăţământ superior şi cercetare (universitate A), cu personalitate juridică.
  Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (denumită în continuare SNSPA) a fost înfiinţată ca instituţie de învăţământ postuniversitar, cu personalitate juridică, în temeiul Hotărârii Guvernului României nr. 183 din 1991, încorporând în structura sa fosta Facultate de Studii Politice din cadrul Universităţii Bucureşti.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Departamentul_de_Rela%C8%9Bii_Interna%C8%9Bionale_%C8%99i_Integrare_European%C4%83_din_cadrul_%C8%98colii_Nationale_de_Studii_Politice_%C8%99i_Administrative

  citeva nume de rezonanta,intre profesori:
  Conf.univ.dr. Alfred BULAI Facultatea de Stiinte Politice
  Conf.univ.dr. Cristian PIRVULESCU Facultatea de Stiinte Politice
  rof.univ.dr. Vasile SECARES Departamentul de Relatii Internationale

  despre Vasile Secares:
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  Vasile Secăreș este un politolog român, specialist în teoria relațiilor internaționale.

  În perioada regimului lui Nicolae Ceaușescu a fost profesor la Academia „Ștefan Gheorghiu” din București.

  După cum afirmă Mircea Răceanu, Secăreș a fost înainte de 1989 ofițer acoperit de securitate [1].

  După Revoluția din decembrie 1989, a fost membru fondator al grupului „Un viitor pentru România”.
  În anul 1990 a fondat Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), instituție al cărei prim rector a fost, între 1991 și 2004.
  La data de 1 iulie 1990, Vasile Secăreș a fost numit în funcția de consilier prezidențial, șef al Departamentului de analiză politică al Președinției României, cu rang de ministru. A îndeplinit această funcție până în anul 1992. [2]
  Membru fondator al FSN, apoi al Grupului Un Viitor pentru România (GUVR), Vasile Secăreș a activat până în 1997 în conducerea EXIMBANK, la structurarea căreia a avut o participare importantă, din postura de Vicepreședinte.

  Daniel Daianu fost ofiter al DIE

  din 2006 si pina in prezent detine functia de director de programe a Fundatiei ebert -filiala Romania.
  Aici informatii:
  Ce face si cu ce se ocupa:
  http://www.codrosu.ro/fundatia-politica-friedrich-ebert-romania/

  PES activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE. In prezent în România există peste 3000 de membrii PES activists în toată ţara şi organizaţia se mândreşte cu o medie de 3 evenimente pe lună şi aproximativ 300 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007. Apariţia reţelei europene PES activists a fost generată de faptul că în ţările UE partidele politice sunt organizate la nivel local, regional şi naţional. Un activist PES se implică, însă, la un alt nivel – la nivelul celei de-a patra case a democraţiei, democraţia europeană, stimulând astfel dezbaterea pe teme europene între campaniile electorale de acest tip. Activiştii întăresc valorile PES prin participarea la campanii, prin promovarea dezbaterilor pe tema politicilor europenă stimulând un contact permanent şi eficient cu societatea civilă. PES activists organizează de asemenea schimburi de experienţă politică în întreaga Europă, organizând campanii pe străzi sau on-line, împărtăşind informaţii şi idei şi lunând parte la întâlnirile şi activităţile PES. PES activists România este recunoscută ca organizaţie în statutul PES şi PSD şi desfăşoară activităţi la nivelul central şi al organizaţiilor locale.
  http://www.pes.ro

  Prietenii PES activist
  • Adrian Avarvarei
  • Adrian Nastase
  • Adrian Severin
  • Alex Mazilu
  • Corina Cretu
  • Daciana Sarbu
  • Daciana Sarbu – blog
  • Dan Mihalache
  • Eduard Stoica
  • Gabriela Cretu
  • Ioan Catalin Nechifor
  • Ion Iliescu
  • Mircea Geoana
  • Poze PES activists Romania
  • PSD Bruxelles
  • Publicatie TSD Cluj
  • Sorin Platon
  • Televiziunea socialistilor europeni
  • Valeriu Zgonea
  • Vasile Dancu
  • Victor Ciutacu
  • Victor Ponta
  Fundatia Ebert condusa de Victoria Stoiciu a finantat cartea lui Ion Iliescu”Social democratia si globalizarea”
  Solutii social democrate pentru o ordine globala.

  Prin intermediul Institutului Social Democrat „Ovidiu Sincai”

  IN LINIE DREAPTA -alinierea la ordin initiatilor se afla in ograda PSD.
  Dupa „solutii practice indicate de bolsevicul Iliescu”,sub atenta indrumarea a socialistilor europeni,in frunte cu FES din Germania..

  Putem constientiza la ce nivel de mentinere a Puterii a ajuns sistemul ticalosit?Cu un pic de retus cu o mica boiangerie cu stupul TSD zumzaind de tineri”ecologisti” se va produce miracolul unei Marii cu alte palarii???

  Acum realizam ce a insemnat ascunderea unui PNL sub machiaj de dreapta??A contribuit din plin la consolidarea acestei STINGI perpetuee,slabind in acelasi timp orice opozitie …

  Acum realizam ca ,de fapt,forte reale,de dreapta nu exista decit ici colo ,anemice si fara rezonanta electorala???
  DIABOLICA MASINARIE DE PROPAGANDA IDEOLOGICA ,

 70. veve | septembrie 12, 2013 la 14:19 |
  Un detaliu normal sau anormal,ramane sa va dati si voi cu parerea:pe caschetele celor care protesteaza pro la RM se afla sigla cu doua ciocane, care se afla si pe manifestul celor care sunt contra proiectului RM din PU.

  … ai grija , nu mai folosi initialele astea RM … Întâmplator sau nu ,cam coincid cu cele lu’ radu moralu (sic!) . Si dupa cum am vazut , adminuta cea harnica , deja te’a cam luat în tabarca dincolo . Dicolo pe cel mai liber post de tembeliziune din românka ! Un pic de atentie , ca urmeaza banarea . If you know what I mean !<

 71. CE ESTE FUNDATIA EBERT???Ce arie de raspindire are?

  http://www.fes.de/sets/s_fes_i.htm

  Cit de incisiva a fost si cite teritorii a penetrat politic si ideologic ,exact ca si in Romania,in filiala condusa de Victoria Stoiciu..
  Ce SUME URIASE de fonduri…DE CE?? DE UNDE??

 72. Rectificare
  Usl-ul se rupe tacit.Se rupe tacit pana cand fiecare mafiot usl-ist isi primeste partea de bani.Se vor rupe tacit in permanenta si se vor impaca imediat dupa ce impart frateste banii publici furati. 🙂 🙂 🙂

 73. Oamenni buni,
  Vad oameni cu oarcare glagorie, dovedita altminteri, care lauda o stanga care este mai de dreapta decat partidele noastre de dreapta. Este dreptul lor, dar cred ca ar trebui sa se duca la saitu’ psd, feisbucu lui ponta, sova, corlatean sau daca doresc doctrina, la blogul lui iliescu si nastase. Sa citeasca critic-atac (nu dau link)

  As dori sa imi raspunda la intrearea:”De ce NU va duceti acolo sa comentati”?
  .
  PS. Purly, eu sunt basist. Ai o problema cu asta? Pentru ca asa cum am scris ieri, eu am o problema cu cei care au votat usl. Si este chestia cu respectarea statului de drept.

 74. Am demarat campania: ”Oamenii din Galați au nevoie de noi”.
  Updated about an hour ago
  Mișcă România!

  Zeci de voluntari ai Mișcării Populare Galați se află deja în zonele calamitate de inundații și viitură, pentru a da o mână de ajutor sinistraților. Cei care vor să li se alăture sunt așteptați la sediul Fundației Mișcarea Populară din Galați, strada Nae Leonard, BL R1, parter. Aici, punem la dispoziția oamenilor de bine găleți, lopeți și alte materiale și asigurăm transportul gratuit în localitățile calamitate. Mergem și mâine în gospodăriile afectate să scoatem apa, molozul, noroiul aduse de viitură. Împreună îi putem ajuta! Înscrie-te ca voluntar, la 0726.295.077 și 0747.402.753 La ora 10:00 plecăm cu toții din fața sediului.

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.598593886846577.1073741855.581911828514783&type=1

 75. Anuntul apartine MP Galati

 76. @ antonie si ceilalti admiratori ai stangii,
  Am o intrebare usoara, chiar si pentru cei care au votaat usl:
  Cand madam stanoiu ii spunea lui nastase sa dea drumul la dosare politice , in mod evident o incalcare a principiilor statului de drept, voi ati fost de acord? sau gaasim explicatia ca sunt extremisti?

 77. bravo MP , asa se face , nu cu läträturi ca uslinosii.

 78. mai eugeni mai…
  mai nepoate, pai vino si tu cu chestii mai recente, tu crezi ca noi mai tinem minte astea de-acum 100 de ani?

 79. mih
  buna initiativa.
  aveti doar grija sa nu fie galeti d-alea cu
  „votati … ”
  ca la cat de suparat sunt aia,
  va ineaca inainte de a va naste…

 80. „Amice, eşti… idiot!”

 81. Mih,
  Un act bun, care sper sa aiba un impact electoral (in Galati?), dar o declaratie de stanga 100%.
  Parerea mea:
  Doctrinar dreapta, actioneaza, in cazuri din acestea, in doua moduri: institutional si comunitar. (Stanga actioneaza emotional, lacrimi, urlete, poale’n cap, vinovatii aratate cu degetul, chemand tot poporul in fata pericolului de moarte care….., comandamente, chemari, oameni de bine……)
  Deci, Institutional organele abilitate ale statului stabilesc, rational, logistica si necesarul
  Comunitar, se dezvolta spiritul de intrajutorare al comunitatii, in asa fel incat membrii ei sa poata depsi momente dificile impreuna.
  PMP ar fi trebuit in mesajul sau sa adreseze SI problemele acestea. Institutii nefunctionale, lipsite de incredere, comunitate dezbinata, deci nevoia de intreventie……

  PS. Cireasa de pe tort: „oameni de bine’ …….Oamenii de rau nu au voie sa ajute?
  PPS. In mod corect mi se poate reprosa ca in aceste momente grele pentru tara, eu critic o initiativa excelenta a unui partid aflat la inceputuri.
  Daca la NR as fi putut intelege amatorismul la PMP nu pot sa il inteleg, nu exista niciun motiv.

 82. Mih,

  Ignora-l pe John, este din aia care au dat incredere uslului avand toate informatiile necesare. Asta spune tot.

 83. Eugeni,

  E vorba de Fundatia MP, filiala locala si cred ca a facut foarte bine ca a sarit sa ajute membri ai comunitatii aflati in situatie critica si fac apel si la alti voluntari. Era mai ok sa fi dat MP sau PMP doar o declaratie de presa de la centru?

 84. Eugeni,
  Doar mi-am adus aminte de un citat din ILC… 😛

 85. John,

  Cand usl a limitat puterile ccr prin OUG, asta tot nu te-a destepat?. Nu ti se pare ca este simptomatic?

 86. MIh,

  Doamne fereste sa neg importanta a ceea ce face PMP la Galati. Este important ca sa fie cunoscuti.
  Dar era in acelasi timp o ocazie sa se afirme doctrinar sa spuna ce vor. Atat tot.
  Tot cu ei o sa votez. :), dar precum stii eu fac parte din categoria „batranilor” cartitori si as dori o dreapta care se defineste clar.

 87. eugenia draga
  eu nu prea le am cu politica, sunt un biet amator.
  dar sa confunzi „increderea” cu „speranta” numai un basist o poate face… bineinteles, foarte intentionat si cu rea credinta.
  vorba cuiva:
  amice, esti … basist!

 88. Eugeni,
  Voluntarii FUNDATIEI MISCAREA POPULARA (unii, or fi si membri de partid, dar NU e obligatoriu) se vor putea intoarce in gospodariile celor pe care azi ii ajuta, cu fruntea sus si vor avea si credibilitate, cand oamenii vor avea timp de discutii Acum, cu siguranta chiar ca nu le arde sinistratilor de doctrine si programe politice…

 89. ionico
  Am declarat-o, Da sunt basist.Ca sa afli lucrul acesta aveai nevoie de un minim de „reading skills” coroborate de un minim de „reading comprehension” (vezi 16:57). Am aratat de ce sunt basist in multe din comentariile mele. Basismul, din punctul meu de vedere, nu este o doctrina politica, de stanga sau de dreapta. Basescu este primul, in Ro, dupa 1947, care a pus accentul pe principiile statului de drept si increderea/ functionarea institutiilor. De aceea ma declar basist.

  PS. Ai dreptate nu ai vorbit de incredere in usl (in comentariul de astazi), mea culpa, dar asta nu schimba cu nimic datele afirmariei mele, decat in masura in care implica acum si IQ’ul emotional pe langa celalat IQ. 🙂

 90. eugene,
  prietene drag si scump
  nu azi ci ieri am vorbit de incredere si speranta…
  sunt convins ca datorita orei nepotrivite ai facut regretabila si scuzabila confuzie., nu e cazul de scuze sau culpe, se poate intampla…
  dar nu pot sa cred ca tu ai fi vrut ca uslul sa faca ceea ce , din pacate, fac azi…
  nu cred ca ai fi vrut atata rau tarii tale si a noastre…
  nu stiu nici de ce atata incrancenare pt unul de centru, cum sunt,
  mai ales ca sunt din aia „nehotaratzii”, deci un viitor posibil partener…
  in ceea ce priveste iq, as fi mandru daca m-as ridica macar la jumatatea nivelului tau… mai am de invatat…
  cu consideratiune
  john

 91. Mih,
  Cred ca ai dreptate. Dar, eu sunt un „batran”cartitor care ar dori ca dreapta sa nu uite o clipa ca este dreapta, iar stanga sa fie o stanga europeana care sa nu uite o clipa de repsectul statului de drept. 🙂

 92. Gata pentru astazi, trebuie sa plec, treburi grabnice, fara putinta de amanare

 93. Viq,
  Am uita , subiectul de astazi
  O uitam in lunga lista de femei care atrag atentia barbatilor, sa nu o uitam si pe AMP, mare admiratoare a lui ponta (impecabilul).
  Interesant este faptul ca se promoveaza ideaa ca : totielafel,(politicienii adica). Si ca numai ei „e puri” fara de prihana. Ca toti care spun asta sunt de stanga este cu totul alta poveste……..
  Tare imi este frica ca sa nu fie asta „alba ca zapada” lui SL.

 94. Da, ce imagine de poveste…AMP proband rochita AcZ: „Ma prezint, AMP. T-AMP. Fiti adeptii mei!”

 95. pipidica, este o bätranä focä, parsivä si flämandä

 96. boul ,nu a observat ;cä se zbenguie in curtea bäsistilor?
  DAR FACE PE DESTEPTUL , SCHIMBAND NICKURILE

 97. copii, idiot este un compliment pentru sleiosul uslinos.

 98. Buna seara, tuturor!

  Aduc un articol al lui Cristian Pantazi care, dupa parerea mea, face o analiza destul de acurata a implicatiilor economice, politice si sociale ale protestelor din P.U.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15562250-11-zile-piata-universitatii-citeva-constatari.htm

  Imi place cum a pus problema implicatiilor politice ale scandalului

 99. este un circ ieftin, intre Cäcäräu si golanul Ponta, il mai si alintä,
  parsivel, o fi ultima operä, ca PARSIFAL a lui wagner.

  2 STUPIZI:

 100. @eugeni, nu am nicio problema, intr-un stat de drept si ignoranta trebuie acceptata

 101. basismul e moartea dreptei in romania…interpretarea proasta, rezultate proaste…
  ce sa spun despre sustinatori…ca sunt de dreapta sau conformi rezultatelor politicii sustinute? Si de dreapta nu sunt…

 102. Purly
  Ti-a luat nasul la purtare
  Intr-un cuvint ai devenit tupeist
  tu si stapinii tai antenisti acorzi o interpretare proasta curentului numit BASISM.
  Si asta se intimpla ca va zgarie urechile si va tremura nadragii..
  Nu mai fa tu supozitii ce fac sustinatorii presedintelui..
  Sa te f..a grija de ce face gasca ta…cam pe unde se situeaza si cum se exprima doleantelor publice…

  Voi nu mai aveti loc de basisti,ii compatimiti,ii denigrati,ii umiliti,ii criticati..Ca doar de aia va aflati pe un blog basist…RATIUNE nu gluma…Bun simt…lipsa..
  „BASISMUL E MOARTEA DREPTEI”..nu zau???
  Dreapta de stinga a lui BLAGA,,Antonescu,MRU??
  Hai…am un cuvint pe limba…ma pretuiesc prea mult pentru a-l rosti…
  Dar,cara-te pe STINGA…au nevoie de intariri…

 103. Purly,

  Basismul este moartea stangii(din Ro), care a incalcat statul de drept, .Lucru pe care tu insusi l-ai recunoscut.

 104. Purlii sunt prodemocratici in sens parvulescian. Parvulescu, dupa ce a aruncat in tomberon politica „veche” cu vestita sa procedura electorala, pledeaza azi pentru o politica „noua”. Ela zis ca e vorba de o alta politica: o politicacare. Ce a mai zis dupa aia a fost complet irelevant. Maidanezi pe strada, purlii in copac. Pe craca scroafei.

 105. bäsismul este moartea maidanezilor USL

 106. Miştocraţia 2.0. Azi, Roşia Montană/Cristian Campeanu (RL/Rev 22)
  „(…)
  Pentru orice investitor contează două lucruri ca să vină cu bani la tine în ţară. Predictibilitate pe termen îndelungat şi credibilitate. Nu vă vindeţi ţara? Nicio grijă! Nu vine nimeni s-o cumpere dacă nu merită. Şi asta va avea un impact masiv asupra economiei şi investiţiilor, dacă tot vorbim despre investiţiile blocate, pentru că una este să îţi plece nişte canadieni obscuri din ţară şi alta este să îţi plece Chevron. Ei gândesc, însă, aici şi acum. Guvernare la mişto.(…)”

 107. asa este , GUVERNAREA GOLÄNEASCÄ

 108. Digi 24

  Predoiu, coerent, percutant. Fac comparatie cu Baconsky care a fost la B1 mai adineauri.

 109. Baconschi l-a admonestat pe blaga si pdl in loc sa se uite la adevartii inamici politici.

 110. cer umil iertare pentru lipsa mea de cunostinte politice
  n-am facut stefan gheorghiu, e normal.
  am aflat ceva despre dadaism, realism, idealism, labagism, sclavagism si inca vreo doua.
  nu stiu cum sa caracterizez, din tragica nefericire, termenul de basism, si am teama sa nu il folosesc aiurea creand ambuteiaje filozofico-blogaristice.
  am rugamintea la mult mai doctzii mei colegi de blogareala
  imi puteti da si mie definitia acestui nou si foarte important curent (sau ideologie, ce o fi ) politic ?
  multumesc, ca de obicei, anticipat.

 111. @joahna: prostanacule, multumeste-te singur. Ai ocazia sa dovedesti ca ai citit cu atentie sclabagismul, asa cum te lauzi imund (eu te-as da afara pentru discursul tau dizgratios, sunt si doamne aici). Sau iti dai demisia singur?

 112. domnule academician ce te dai tamplar
  (din modestie, desigur)
  de alea am auzit asa, in treacat, pe discoveri
  aici se discuta de basism ca de ceva foarte pretios si important
  si io nu stiu care ii este definitia oficiala.
  sa inteleg ca nici domnia voastra nu o stie?
  apropo, am nevoie de un raft in debara, ca ala vechi s-a rupt.
  te bagi?

 113. ps. si am vertificat… am scris sclavagism, ceea ce e corect,
  domnle academician judexean.

 114. @Mih,

  abia acum am citit asta:
  …..a scris de curand un articol foarte bine primit in zona de dreapta de catre oameni de buna calitate si de buna credinta.

  cum adica?
  de ce asa?
  chiar nu inteleg!….pare SF

 115. waoo, si Ioan OLtean corupt?
  cred ca ar trebui sa intreb altfel: cine nu este corupt?
  (din orice partid)

 116. =))
  Maidanezi pe strada, purlii in copac.
  citesc, ma amuz, aflu chestii interesatne, ma enervez, ma indignez, iar ma amuz, citindu-va pe voi
  🙂

 117. @Mih,
  h:23.18
  acolo cine-i? john sau purly? antonie sau chinezul?
  ponta sau cacarau?
  😛

 118. markule,MRU, da!
  eugeni, si asta…desigur…
  eu nu am negat

 119. Se amplifica miscarea de strada…solidaritatea cu minerii dela Rosia Montana este declarata de mai multe sindicate care se alatura protestelor..

  Am retinut declaratia liderului sindical dela Mechel:
  STIU ANTIPROTESTATARII UNDE SE AFLA ROSIA MONTANA??
  Cunosc ei situatia degradata a mediului??Stiu ei ce poluare exista in prezent?Ce maninca copii acelor oameni fara nici o sansa de A MUNCI???

  Eu adaug:
  80% gabriel Resours 20% statul Roman.Fara plusuri sau minusuri
  Stie cineva PUTEREA FINANCIARA a celui care este beneficiar de proiect??
  Benny Steinmetz..
  7 miliarde de dolari..
  Tehnologie de ultima ora..fara implicatii de mediu…aprobata de U.E

  Cea mai mare gogoasa ,IN LIPSA DE PROBE mi se pare a fi acuzatia adusa miliardarului ca ar fi CONSILIAT alaturi de Dan Andronic siSilberstein pe
  Adrian Nastase,Tariceanu si Ponta…

  Cred ca autorul a vrut sa spuna A SPONSORIZAT…
  POATE..
  Nu este credibil ca un miliardar de o asemenea anvergura sa AIBA TIMP
  sa consilieze,niste „maidanezi” made in Romania…

  PS.Manipulare,manipulare imbracata ELEGANT ,elitist si PARSIVEL….

 120. Da
  Am omis ceva..
  Benny Steinmetz se ocupa si cu afaceri de petrol si gaze….
  Hai Vocea Rusiei….BAGA!

 121. Pingback: In Memoriam | Copacul din pădure

 122. libertarianismul, singura solutie! nou, dreapta, ar avea priza la public… dar, la naiba,…cum sa lase statul banul din mana????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s