Cum apucăm mingea de păr ?

O mulțime de evenimente se prăvălesc asupră-ne și aproape fără excepție ne blocăm de fiecare dată la o analiză de o simplitate enervantă : dacă ăsta e efectul, care este cauza ?
Este firesc să ne punem întrebarea asta dat fiind că dacă te-ai inundat musai să știi unde naibili e robinetul ca să-i sucești gâtul ăla netrebnic.

Și mai de fiecare dată sărim intempestiv și cuvântăm nereținut în timp ce genunchiul stâng tremură ușor, atacând aproape orbește, la noroc, poate cu oarecare frustrare justificată dar fără prea mult discernământ.

Dacă ar fi să respectăm un principiu vechi, în cazul în care vrem să rezolvăm o problemă cât mai rapid și eficient, ar trebui să focusăm pe soluții nu pe vinovați.

E simplu și ușor să-l înjuri pe Ponta pentru ticăloșia făptuită zilele trecute, dar el e doar apa ce ne-a inundat, nu robinetul !
Și așa cu ziceam, e important desigur să arunci zoaiele în toaletă, dar musai să oprești sursa. Altminteri o să aruncăm până ostenim degeaba ca proștii și inundația o să fie la noi în casă ca la ea acasă.
Ponta e cauza scurtă, imediată, a destrăbălării dar nu e sursa primară. El este la rându-i un efect al unei alte cauze, mai importante.
Degeaba ar fi concediat, împrăștiat, încuiat sau împăiat. În locul lui vine alt ticălos mai repede decât avem noi timp să scriem altă postare.

De unde vin ? Unde se puiesc ? Unde e pepiniera de ticăloși ?
Și ajungem iar și iar și iar la aceeași sursă : rezultatul din decembre. Electoratul. Poporul, dacă e să asociem electoratul activ drept reprezentant legitim al întregii turme.

Acum e clar că e mult mai simplu și mai ales mai comod să ne imaginăm că dacă pică Ponta, gata, coșmarul a luat sfârșit. Și maniera asta este cvasigeneralizată.
Dacă privim în jur, mai toți înjur.
Fiecare pe câte altcineva. Unii pe Ponta, alții pe Băsescu, alții pe MRU, sau Antonescu, sau Blaga, sau Udrea sau….
Da, recunosc, e o supapă la îndemână să dai drumul la aburii frustrărilor și poate și necesară când dai în fiert.
Dar ce facem cu rezolvarea problemei ?

Cred că nu este chiar așa de greu să realizăm că odată cu creșterea gradului de informare, educare și mai ales de responzabilizare a electoratului, lucrurile se schimbă. Indiferent ce ticălos s-ar strecura la un moment dat la butoane.
Nu este o noutate pentru nimeni că orice popor își are conducătorii pe care-i merită.
Dar dacă e așa, atunci de ce fug toți de „robinetul” ăsta ca dracu’de tămâie ?

O mare doză de comoditate. Clar este o lene cât Bucegiul. Numai când te gândești ce ar presupune să încerci numai să … ce ?
… să schimbi calitatea unui popor ?
E o muncă de Sisif ! E o nebunie !
Nici o persoană întreagă la minte nu s-ar apuca de un așa proiect !
Oare ???

Eu cred că sunt unii care se apucă. Și aș zice că asta ar cam fi esența unei activități civice, organizate sau nu ca ONG sau în alte forme de asociere.

Însă nu o asemenea abordare aș avea în vedere. Sau nu doar asta. Mă gândesc la un alt aspect. Cred că există metode de multiplicare „virală” și difuzare la nivel de masă a unor idei, principii, concepte care să aibă un impact major și efect consistent în creșterea calității maselor, „sursă” a politicienilor pe care-i delegăm să ne conducă.
Personal mi-e mai greu să le identific, dar sunt convins că există.
Și mai cred că persoane mai bine documentate decât mine, profesioniști în modelarea materialului uman pot fi capabile să găsească și ideile potrivite și căile de a le face să penetreze mulțimea.

Ieri a avut loc o manifestație pro-capitalism.
Cat a fost de eficientă ?
A avut suficienți inițiatori, susținători, aderenți, audiență ?

Cred că acest subiect este și interesant și important dar si destul de neclar, dificil de apucat de păr !
Drept pentru care ofer astăzi spre vizionare un material care pe mine m-a pus serios pe gânduri.
L-am ornamentat și cu ceva vorbe că așa-i fromos, să fie bucate pentru toată lumea. Și mi-a luat mult mai mult timp decât va lua celor care au inspirația să-l vadă pe tot.

Se pot ivi o mulțime de gânduri de aici. Cum se face un act pedagocic de înaltă clasă și cum un profesor de origine română a provocat efectiv la modul cel mai direct ridicarea civilizației unui popor întreg ….. sau prăpastia căscată între teoria fixistă a unui sistem și palierul necesităților reale ale unei comunități, sau etapele evolutive firești către interesul pentru actul politic drept rezultat al unor necesități palpabile nu a respectării unor reguli/principii fade și de neînțeles pentru o anume mulțime …. dar mai ales  faptul că EXISTĂ  METODE  !

Nu spun nimic despre persoana și realizarea sa ca să nu stric forța impactului ideii pure. Puteți afla după aceea date, onoruri, recunoașteri internașionale … șamd. Dar cea mai importantă e maniera în care omul ăsta a abordat problema și realizările incredibile. Vizionați materialul  !

Viq

Reclame

76 responses to “Cum apucăm mingea de păr ?

 1. Viq,
  Neatza buna,

  Fara trimiteri licentioase am doua mingi :),
  Prima: Dreapta este pentru individ , stanga este pentru: ” la mese lunge , statea posomorata…..”, deci nu ma astept la multa lume….. 🙂
  A doua minge: Ma uit si la cei care comenteaza aici la copac, (si la mine , din pacate) si remarc niste tare :
  a) Colonialismul este de dreapta. (ticalosii au supt….sangele africanilor si nu le-au dat decat medicina care le a dublat viata- cai ferate- sistem juridic si alte margele si oglinjoare) .
  Cand de fapt colonialismul cel mai rau , in zilele de astazi este cel de stanga, chinezesc, cubanez si rusesc) (nu ca cubanezii ar scoate ceva profit da’ chinezii si rusii in schimb….)
  b) Cainii (oamenii) sunt blajini si sunt buni din nascare. (copii care scot ochii la pisici, caini, asa au fost educati sa scata ochii si nu este firea lor asa, de vina sunt parintii lor ca i-au educat asa – tot asa cum au fost de vina parintii lui ramaru – criminal in serie in anii ’70)).
  Concluzie , pesimista (astazi sunt pesimist)
  Indiferent de butoanele pe care le are de apasat un ticalos, sadic, misel, criminal, el are aceeasi informatie ca si noi (internet sau nu)ca sa isi satisfaca viciile si are,poate, mai multa motivatie, deci va reusi social mai bine. 😦 .

  Oare sa fie Ponta ?

 2. Lu’ @mircea

  Nimeni de aici, daca citesti, nu i-a negat luI Teophyle eruditia, inteligenta.
  Nu odata am citat din Teophyle chiar aici, si a fost apreciat si luat ca atare, normal. Nimic antagonizant pentru copac. Nu ma gandesc, Doame fereste , sa te „atrag miseleste” la aia „raii”. Eu as comenta, (mai rar este drept ) si la Politeia. dar problema este ca m-as simti totdeauna „autocenzurat” si as avea un usor disconfort.
  Asa cum zici, este pacat ca doua curente de dreapta care par ca nu sunt miscibile, sunt separate, dar te asigur ca ca problema miscibilitatii (chestie de valente libere si atasement de alti atomi- parca) nu este aici la copac.

 3. Scuze , prima data am postat unde nu trebuie . Nu are traducere ?

  • Ba are.
   De regula incerc sa aduc traduse.

   Ar trebui sa intre automat. Daca nu apare, click in bara de jos pe patratelul „Captions” si selecteaza „romanian”.

   Sunt vre-o 3-4 fraze lipsa undeva parca, dar le repar din mers.

 4. ‘Neata Eu-le !

  Esti baiat gigea daca sesizezi numai doua tare 😀 😀 😀

  A. Nu-mi dau seama cat are ideologia de dreapta cu colonialismul, dar daca asa cum spui cel de stanga e cel putin la feld e prezent, nu mai inteleg mare lucru din idee.
  La drept vorbind, „internationala” comunista pare sa fie mai degrab o idee colonialista ce tine de ideologie. De implementarea modului asta de gandire pe toata planeta daca se poate.
  Pe cand intre colonialism si ideologia de dreapta e mai dificil sa gasesti o relatia cauzala directa.

  B. Aici cred ca am o parere usor diferita.
  Stim cu totii ca o sama de lucruri se mostenesc iar pe timpul vietii sedimentam peste dansele altele dobandite.
  La cele mostenite se poate merge mult in adancime dar iar facem pe biologii/psihologii/… si alti ologi. Asa, privind pela suprafata pare-se ca depozitarea unor noi informatii codificate intr-un mod incredibil e niste purtatori infimieste vitala pentru evolutie. Cele mai importante reactii „instinctive” cu radacina pe undeva prin amigdalian, inca functioneaza.
  Pe zestrea asta se graveaza NOI date, noi informatii. Iar selectia celor care performeaza cel mai bine si se perpetueaza este regula.
  Eu imi imaginez asta ca o sfera (de energie daca vrei) care incearca sa se dezvolte omnidirectional, fara alt program/scop intern. Insa in functie de mediul in care se afla, dezvoltarea ei ulterioara se face pe o singura directie. Cea mai potrivita oferita de mediul in care se afla.
  Poate ca noi suntem ceea ce suntem, 70% apa inclusiv, si datorita faptului ca am nimerit pe o planeta cu suprafata 70% apa. La fel de bine am fi putut avea o cu totul alta forma si alte principii de functionare pe Epsilon Eridani, sau dracu mai stie…. pe Aquarii B !

  Dar sa revin la oile noastre de pe planeta noastra.
  Diversitatea „foii albe”, nescrise, ce suntem la nastere este imensa, egala de fapt cu numarul indivizilor.
  Si din perspectiva asta, e corect ce zici ca unii au o anume zestre si altii sunt mai cuminti.
  Dar nu iei in seama elementul dobandit.
  Care mi se pare vital.

  Personal sunt un fan al segmentului dobandit.
  Am chiar parerea ca nici afectiunile genetice nu sunt corect perceptute.
  Pentru ca in fapt pe durata vietii un anumit comportament/stil de viata poate face ca afectiunea sa se instaleze SAU NU !
  Vorbim deci de fapt mai degraba despre o „predispozitie” genetica la o anumita afectiune.
  Si daca pe pal;ierul bio-fizic lucrurile stau asa, atunci pe cel psiho-social lucrurile sunt si mai relative.

  Si inca un aspect.
  Toto al meu e un „labradoodle”, un fel de canich mai mare.
  Fiica mea are insa un amstaf.
  E numai muschi si falci.
  E de o cumintenie, de o smerenie si dragastoasa de te face marmelada cand o vezi. Toto m-a mai muscat uneori, absolut motivat. Odata l-an „clantanit” cu foarfeca cand il tundeam ….
  „Fetita” asta niciodata.
  Dreptu-i ca nici n-am tuns-o vreodat. Alte gene, alta blana. N-are.

  Si inca unul….
  Coreenii au fost sectionati in doua jumatati.
  Unii au primit un fel de educatie, cealalta jumatate o alta.
  Ia de te uita cum arata dupa cateva decenii !

  In concluzie !
  Nu cred ca ideea determinismului genetic.
  In cea dobandita mai degrab.

  PS1. Daca iti faci timp pentru Yusun asta, ai sa gasesti acolo transformarrea unor sclavi in personi ce-si castiga existenta intr-o maniera capitalista si care ulterior democratizeaza efectiv societatea.
  E fascinant !

  PS2. Amice, daca ma iubesti, rogu-te…. mai putina vulgaritate. Eu sunt mai mizericordios si mai sunt si dame de fata.

  • Sorry, despre vulgaritate, promit sa nu se mai repete (prea curand 🙂 ), te rog indeparteaza cuvantul respectiv.

   Exista problema nurture vs nature.
   Am convingerea, formata de ani de experinenta, ca ” nature” este mai important decat „nurture”.
   La fel ca in povestea:

   ” Un scorpion o roaga pe o vulpe sa il treaca riul care curgea in fata lor. Vulpea ii spune:
   – Te – as trece dar imi este frica ca o sa ma intepi cu acul.
   – Cum sa te intep , zice scorpionul, ca o sa ma inec si eu…
   Vulpea accepta , il ia pe spate, si incepe sa inoate. La mijlocul raului scorpionul inteapa vulpea cu acul otravit. Pe moarte, la mijlocul raului , vulpea intreaba scorpionul:
   – De ce m-ai intepat , acum murim amandoi…
   – Imi pare rau , dar asta este fire mea, eu trebuie sa intep.
   Au murit amandoi……”

   1.Iq-ul este innascut sau educat?
   2. Cruzimea este ea nascuta sau dobandita?
   Acum , la zilele noastre….

   Oare pe ponta l-a invatat cineva sa minta si sa insele pe toata lumea?

   PS. Faptul ca ponta a ajuns seful unui partid de stanga este o rezultanta a modului in care psd si pcr au gasit elementele lor”valoaroase”, dar atat ponta cat si ceausescu cat si dej au fost o selectie dintr-un set de oameni „potriviti” sa nu ne amagiam ca ei au aparut ca un accident si au „intinat…….”

   Cu cainii este la fel. Mie imi este frica de caini (tot o tara , dar din copilarie…) daca merg pe strada se reped la mine. O fi vina stapanilor lor? Oare s-or fi vorbit toti stapanii lor sa ma atace? Sau mai degraba cainii ma simt ca imi este frica.
   Sau poate stapanii i-au pe caini invatat sa atace pe cei carora le este frica? ( 🙂 )

   • 1.Iq-ul este innascut sau educat?
    2. Cruzimea este ea nascuta sau dobandita?
    Acum , la zilele noastre….

    1. Raspunsul corect este evident, da. 😀
    Samanta unei plante firave si bolnavicioase ajunsa pe teren fertil se dezvolta mai prost decat una a unei plante viguroase aruncata pe lina de tramvai ?
    Cred ca IQ este mostenit in mica masura si in majoritate dobandit. Vorbeam mai sus de „predispozitie”. Un creier neantrenat nu-si dezvolta conexiunile neuronale, nu-si alimenteaza cortexul cu enzimele si neurotransmitatorii necesari dezvoltarii, asa cum un biceps nu se dezvolta daca nu este solicitat. Organismul identifica o nevoie si tinde sa o rezolve. Daca nu-i creezi nevoia, … nu e nevoie 😀 😀 :D.
    IE este invers, pilon majoritar mostenit.
    Folosirea lui eficienta duce la performante superioare celor obtinute cu un big IQ dar pentru asta e nevoie de …ceva IQ !!!! 😀 😀 😀

    2. Idem. Da.
    Vezi experimentul psihologic cu cruzimea din obedienta in fata autoritatii.

  • Am vazut la BBC un documentar despre copii orfani din Romania in anii ’90 adoptati in Anglia. Fara conotatie negativa, una din fete a avea dorinta sa plece in lume tot timpul, sa nu stea locului sa fie stabila, (declaratia ei) , a venit (la 20 de ani aprox) in Romania sa vada familia de origine…… si a inteles de ce …. 🙂

 5. neata,

  Ancora!
  @eugeni, nu fi trist, azi mai bine ca miine
  🙂

  • Skorpy,
   Duminica este cea mai nasoala zi din saptamana , vine lunea ….asa ca pesimismul ma ajuta sa vad bo „lunea mai buna” 🙂

 6. Buna dimineata sau buna ziua!
  Un popor poate fi modelat.
  Romanii au fost modelati sa fie majoritari comunisti prin intoxicare propagandistica.
  Cei de pe aici ,pe unde bananai,spun ca orice este rau este din cauza liderilor dar nu din cauza ca ei nu se asociaza sa ia atitudine.
  Ne multumin sa fim umiliti de un tampit care traieste din banii pe care ii platim ca taxe, impuse.Frecam basca in mana si spunem ,,da sefu vin si maine” dar boul inconstient care astepata sa i se dea ceva ca are salariul mic nu se intreaba de ce il are .
  Cand vom invata sa ne respectam pe noi insine?
  Cand vom fi constienti ca nu trebuie sa asteptam sa ni se dea ci trebuie sa facem ce avem nevoie?
  Unde suntem acum,unde vrem sa ajungem si cand?

  • Good point !

   Cand vom invata sa ne respectam pe noi insine?
   Cand vom fi constienti ca nu trebuie sa asteptam sa ni se dea ci trebuie sa facem ce avem nevoie?
   Unde suntem acum,unde vrem sa ajungem si cand?

   Vom invata atunci cand asemeni fenomenului evocat in material, cineva va gasi ideea potrivita si maniera corecta de a o aplica.

   Vom fi constienti de asta abia atunci cand o vom practica.

   Acum suntem in galeata.
   Nu stim unde vrem sa ajungem iar timpul e un concept cu doua limbi.
   Limba mare la 12, limba mica n-o cautati, e sub ea.

   Incerc sa ma gandesc la ceva de genul „Ce-ar fi sa….” si dupa aia sa scot o chestie de sa stea mata-n coada si lumea-n limba : „Ba, da ce destept e asta!!” 🙄
   Nu-mi vine nimic !!! 🙄

 7. Nimic nou sub soare…
  … e pur si muove …

 8. … atâta timp cât vor fi căpşune în Europa …

 9. Interesant intr-adevar, materialul propus azi!
  O poveste frumoasa (si nu o spun in sens peiorativ), care s-a bucurat de succes proape trei decenii…
  Doua concluzii in rezumat: se poate dar…nu-i de ajuns. Sau, evolutia unei initiative private de succes, intr-un stat „bagacios” (dominat de Stanga nationalista si Islamism, in cazul de fata).
  Desi intre anii ’80 (debutul Grameen Bank) si perioada actuala, s-a apreciat contributia economica semnificativ a acesteia si a fondatorului ei Muhammad Yunus (premiu Nobel pt pace in 2006, astazi (dupa ce, in 2011, MY a fost indepartat de la GB prin presiuni guvernamentale) s-a ajuns la situatia descrisa in articolul de mai jos:
  http://www.independent.co.uk/news/world/asia/grameen-bank-has-lost-its-freedom-8859786.html

  • Mih,

   In linii mari era de asteptat ca fenomenul asta sa fie franat mai devreme sau mai tarziu.
   Vorbim totusi de o societate ce a stagnat sute de ani.
   O societate primitiva in cel mai trist inteles a notiunii, inapoiata, inculta, in care deosebirea om-animal este doar la nivel fizic, practic imposibil de integrat rapid in contextul mondial contemporan.
   De fapt parerea mea este ca aceasta prapastie este si cauza principala a violentelor idioate ce le vedem periodic.
   Dar asta e alta poveste.

   Pentru mine a fost un soc sa vad evolutia unei transformari, ca un studiu de laborator aproape, pornind de la dorinta de a rezolva o problema, o necesitate.

   Regasesc aici si un principiu vital al economiei unei piete libere (identifica o nevoie a pietei si creeaza un produs care sa o satisfaca) dar e incredibil de unde a plecat si pana unde a ajuns sa schimbe o fractiune de societate daca nu pe toata.
   Acum i–au pus botnita.
   Dar toata istoria a plecat de la un singur om.
   In urma aventurii s-au schimbat mentalitatile a milioane de alti oameni.
   Practic este doar chestie de timp pana cand aceasta schimbare de mentalitate isi va pune amprenta si va schimba gradual tot mai mult intregul context social.
   La un moment dat, dintre cei 12.000 de reprezentanti alesi, peste 3.000 au provenit din aceasta nopua categorie de popor. E peste 25%.

   Ma gandesc ca o idee potrivita. intr-o maniera similara ar putea transforma ceva si in mentalitatea romanilor.
   Ce idee ?
   Cum … pe unde….
   Habar n-am.

   Apreciez ca ai avut rabdarea sa vizionezi.
   Putini o vor face.
   Traim in epoca „3 minute” si tot ce e mai lung de o piesa cu Beyonce devine instantaneu plictisitor. 😀 😀 😀

   • Viq

    „…evolutia unei transformari, ca un studiu de laborator aproape, pornind de la dorinta de a rezolva o problema, o necesitate.

    …e incredibil de unde a plecat si pana unde a ajuns sa schimbe o fractiune de societate daca nu pe toata.”

    Un categoric „subscriu”! 🙂

  • Mih,nu sunt musulman dar traiesc de 6 ani printre ei si imi place sa vorbesc cu ei despre islamism si multe alte chesti.
   Ce sti despre islamism?
   Nu le tin partea !Stiu despre chestia aceea psihologica cu a da dreptate rapitorului.
   Ce au in comun toate religiile?

   • Nu am facut comentarii despre islamism, am vorbit despre statul „bagacios” si am mentionat ca in Bangladesh, scena politica este dominata de stanga-socialist-nationalista si islamism.
    Te-a deranjat asta? 🙄
    Nu stiu „ce au in comun toate religiile”. Si NU despre religii vorbeam…
    Totusi…
    Informatiile pe care le am despre islamism nu sunt directe si nici aprofundate. Doar ce mai aflu din presa (destul de „partinitoare” pe subiectul acesta, de altfel).
    Cu siguranta ca sunt oameni si oameni peste tot.
    Dar cu islamismul, ca putere politica, de stat, sau ca terorism international, e altceva…

    Eu cred ca este intr-o OARECARE masura ca si cu comunismul: partid, sistem, activistii de partid, si cei care au fost simplii detinatori de carnet rosu…Cand vorbesti despre Comunism, PCR, Dej, Ceausescu, sau Iliescu, te referi implicit la vecinul de scara, varul de la tara, sau vanzatorul de la chioscul din coltul strazii, cu care mai stai de povesti?

    In 2008, in Bruxelles, am vrut sa intru intr-o biserica (catolica). Era mentionata pe harta si o inclusesem pe traseul pe care mi-l facusem pt ziua aceea. Acces interzis: am fost oprita de niste musulmani care erau in nu stiu ce greva si ocupasera biserica – acolo stateau, mancau, dormeau (langa intrare instalasera si niste wc-uri) Probabil, cu acordul autoritatilor…Un exemlu non-violent (in aparenta…)
    M-am gandit ce s-ar intampla daca unor europeni le-ar veni ideea sa ocupe o moschee…Nu neaparat intr-o tara islamica…In Europa, de exemplu.

    Despre cele doua angajate ale unei firme de zbor (cred ca din Anglia), care au fost concediate pt ca aveau la gat cruciulite, ceea ce ar fi putut sa „lezeze” calatori de alta religie. ai auzit?

    M-am cam lungit (desi ar fi multe de discutat pe tema asta, dar nu cred ca e cazul).

    Poate ca e sindromul ala de care ziceai, de-ai sarit asa la un cuvant… 🙄

    • Mih,
     Te-am intrebat despre, pentru ca ma asteptam la un raspuns de genul, este un comunism dictatorial mascat cu simpla diferenta ca femeile nu prea au drepturi .
     Nu vreau sa dezvolt subiectul.

  • Mai…… johnule !

   Asta-i material SRSist pentru prosti.

   Si daca nu scoti capul din toaleta manipulatorilor uselisti o sa mirosi a rahat permanent.

   Verespatak, adică Roșia Montană, este o proprietate minieră care nu a fost niciodată naționalizată, dar ai cărei membri au fost șterși din arhive de comuniști. Actul poate bloca pentru următorii 10 ani orice activitate de extracție la Roșia Montană…

   Rahat.

   (3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.

   (4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.
   (Constitutia Romaniei art.136)

   Mai bine meri si tu la mitingu ala sa faci figuratie p-acolo. 🙄

 10. „Voiculescu vrea să deturneze în beneficiul său mitingul pro Roșia Montană de astăzi” (EvZ)

  Tot ce se poate…Daca da, e de vazut cum vor reactiona rosimontanii 🙄

 11. ne vedem la dna ? mai prapaditilor ….. 🙂

 12. Cine ma recunoaste, dau un pahar de Merlot Segarcea cordon violet daca e doamna sau o bere amarata daca e domn la Trattoria Il Calcio din Piata Amzei pe la ora 19 🙂

 13. Un indiciu… are par pe cap 😀 😀

  Pe el aveti de unde sa-l apucati ! 😀 😀

  Daca-l recunoasteti, dati-i cate o palma prieteneasca pe cocoasa din partea mea.

  No worries….
  .. cand ne gasim, vi le dau eu inapoi 😀

 14. salut copaceni. Sa vorbim serios: un sondaj recent (pe care sociologii nu VOR sa-l publice, fiind ingroziti de consecinte) spune ce 25% dintre romani il regreta pe Ceasca. Mai probabil regreta: lipsa obligatiei de a gandi/alege/decide. [mai] nimeni nu-si batea capul unde muncea, dormea, locuia, convietuia, studia etc : le impunea partidul. COmoda viata pentru cei 25%. Acesti 25% nu au facut niciun pas tranzitoriu.
  PS. E vreo coincidenta cu cei 32% -minimul votantilor PSD??? Va las sa reflectati.

 15. Cinic

  Este un bun inceput !
  Avem 25% ceausisti, parte componenta probabil a celor 50% care cred ca Soarele se-nvarte in jurul buricului nostru.. samd.
  Cum pot fi scosi astia din grota ????
  Cu ce ?

  O idee…. ceva de genul „ce-ar fi daca… ??”

  • Viq, servus! 🙂

   Cum pot fi scoși din grotă?!
   Cu urssul de peșteră!
   …dacă nici așa nu merge, zidești gura grotei, dublu avantaj – mai scapi și de urs! 😉

  • cea mai cinica solutie: schimbarea NATURALA a generatiei. Ceea ce amana cu 15 ani sperantele noastre (DACA am trai in izolare).DAR:
   A. limitarea deficitului il obilga pe Ponta sa limiteze pomanageala asa ca: NU ” se da” si incep sa se topeasca sperantele lui alde Dogaru, Hossu etc
   B. (ipocrit probabil) Dragnea ii spunea lui Cristoiu la B1: ” trebuie sa renuntam la comunism”.
   C. urletele anti-corporatii se aud pete tot, zbieretele conta oricarui privat se aud si peste Tisa/Dunare, asa ca bani din vest CIU-CIU si asta accelereaza pct A de mai sus. Daca pana si cotoroanta Campeanu este contra maririi alocatiilor pt. copii ca sa nu crape bugetul de pensii si de somaj …..

 16. Noul folclor.Nu cunosc melodia.

  Basescu e de vina ca n-are ursul coada,
  Basescu e de vina ca lumea e naroada,
  Basescu e de vina ca s-a scumpit curentul,
  Basescu e de vina cand nu iti merge netul.

  Basescu e de vina ca te-a lasat iubita,
  Basescu e de vina ca ti-a murit pisica,
  Basescu e de vina ca ti-a plecat nevasta,
  Basescu e de vina ca a luat cu dansa cei doi copii si casa.

  Basescu e de vina ca tac’tu te batea,
  Basescu e devina ca tu esti in belea,
  Basescu e de vina ca tu nu ai masina,
  Cand vine viitura, Basescu e de vina.

  Basescu e de vina ca stai cinci ore-n trafic,
  Cu ratele la banca de nu esti tu in grafic.
  De nu ai tu o casa, o curte si-o gradina,
  Doar unul e raspunsul, Basescu e de vina.

 17. tucu2, wow! 🙂

  …propunere pentru «Ghinda de aur 2013» a Copacului din Pădure! 😆

 18. Dacă formele fără fond au eșuat ne reîntoarcem la început și pornim din nou de jos, de la realitate și nu de la ce ne închipuim c-ar fi realitate. Parcă asta se vede și în filmul de mai sus.

 19. La Timisoara banner cu ” Jos capitalismul” ??? Nu pot sa cred….

 20. Salut, copăceni! „Joscapitalismul” e un efect. Unul care are toate condiţiile să devină curent de gândire. În contextul modului de acţiune al „RMGC”, al unei legi izbitor-frauduloase în numele capitalismului, terenul social asteaptă doar să fie însămânţat. Şi seminţele nu lipsesc. Cauzele sunt complexe. Una aparţine chiar dreptei. Dacă nu sunt constienţi de asta, dacă vina va fi, asa cum ne-am obisnuit, doar a celorlalţi şi desigur, a prostiei boborului, nu văd bine viitorul.

  • Bonsoar, Nora !

   daca am luat-o deja pe panta asta, o sa fie trist.
   Pana acum ceva vreme nici nu se gandea cineva sa puna asa problema !

   procomunistii au prins curaj.

  • Da Nora, numai ca aceste urlete se aud si acolo unde sunt bani. Si acei bani se duc in alta parte agravand deficitul la bugetul de pomeni. Si asa se creaza avalansa prabusirii statului asistential in RO, mai RAPID decat in Germani, Olanda etc.

 21. Miting pentru SUSŢINEREA procurorilor DNA Papici şi Alexandru. Aproape 200 de protestatarii strigă: „Nițu, demisia!”, ”Vrem justiție, nu miliție!”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/proteste-pentru-sustinerea-procurorilor-dna-papici-si-alexandru-mitingul-va-avea-loc-dumi-1060578.html

 22. Asta-i tare 😀 😀 😀
  Mascota mitingului este o păpușă din lemn, agățată într-un copac. „Pinochio= Ponta e mesajul scris pe păpușă. ”

 23. Si de pe pagina de fb a acestui stangel care, probabil traieste in mijlocul naturii, intr-o scorbura si se hraneste cu ciuperci si ghinda…

 24. Ora 18.48 Protestatarii au ajuns pe Calea Victoriei. Ei circula pe trotuare, fara a bloca circulatia.
  Ora 18.33 Circa 150 de manifestanti se indreapta spre Piata Universitatii.
  Ora 18.27 Protestul din fata DNA s-a incheiat dupa circa o ora si jumatate. Mare parte dintre manifestanti pleaca spre Piata Universitatii
  (Rev. 22)

 25. Uf -uf -uf !!!!
  🙄 🙄 🙄

  „Decizia mea personală este luată de a mă înscrie în lupta pentru prezidenţiale, dar trebuie validată în partid, în alianţă şi în rândul tuturor partidelor de dreapta. Această decizie devine definitivă în cazul în care susţinerea tuturor partidelor de dreapta este sinceră şi definitivă”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu

  In sfarsit.
  Mi s-a luat o piatra de pe suflet.
  Stateam cu grija….
  Daca n-o vrea sa candideze ??? 🙄
  Sau daca nu vrea sa fie liderul dreptei ???
  Intregii…. drepte !

  Deci s-a rezolvat.
  Mai am o temere : oare o fi vre-un blog care sa-l sustina ? 🙄

  Dupa asta, gata. Pot sa ma duc sa gatesc.
  Mamaliga cu branza.
  Si smantana.
  Bun ! 😀

 26. Trebue lansata o petitie prin care sa i cerem sa candideze.
  Altfel nu cred ca accepta.

 27. Imagini la B1 din PU: un cordon de jandarmi separa un grup (cel de la DNA, cu textele „Ponta, jos labele…” si care striga „Jos Ponta” de alti demonstranti (nu tocmai tineri, cei mai vocali) care par foarte furiosi pe primii (o cucoana cu porta-voce zbiara: ati vandut tara… or fi aia ai lui Voiculescu)

 28. Rosimontanii (?) ii agreseaza verbal pe cei care cer independenta Justitiei.

 29. Tinerii frumosi, civilizati, melomani or avea ceva de spus? Or (mai) fi in strada?

 30. Conflictul s-a declansat cand coloana RM a ajuns in PU unde era sosit deja grupul de la DNA.

 31. (comentariul reporterei nu prea are legatura cu imaginile 👿 )

 32. la PU la manifestatia in sprinjinul justitiei erau maxim 100 de oameni. Asta e Romania.Jenant. Penibil

 33. cat despre vajnicii protestatari anti RM le pot spune ca au ceea ce merita. Si vor avea ceea ce merita.

 34. Eu încă nu m-am dumirit ce reprezintă manifestația anti RM dar încep să văd în spate tot mai clar pe ponta.

  • sa nu incercam sa explicam prin ipotetica desteptaciune si abilitate a unui prost (Ponta) prostia evidenta a multora dintre cei ce se cred destepti (buna parte din manifestantii RM).
   Mai degraba sunt alde Rogozan si Craciun cu propria lor agenda.Iar Rogozan si Craciun nu vor decat sa puna botul la ciolan si se vor potoli cand Ponta ii va chema la masa. E atat de simplu.Nu rezolvi problemele sindicatului si problemele sefilor de sindicat. Sau de secta, dupa caz.
   Oricum si protestul asta se fasaie, au avut doar 7000 oameni pe o vreme superba. In curand se vor plictisi de tot.

   • Mi se pare exact invers. Rogăzania și Căciunu n-au agendă proprie. Amintește-ți cine-l purta pe Crăcăciun pe la Bruxelles ca pe sfintele moaște.
    Eu evaluez după rezultate. Proba măslinului.

    Cine profită cel mai mult de pe urma manifestanților antiRM? Ponta.

    Cine protejează manifestațiile antiRMGC? Ponta

    Cine NU manifestează împotriva lu Ponta deși are toate motivele? Manifestanții antiRMGC.

    Cine-s ăia care încalcă legea protejați de Ponta? Manifestanții antiRMGC.

    Cei care manifestează legal, cu toate aprobările, sînt îngrămădiți de jandarmi pe un trotuar de 2m pătrați. Și-s ăia care susțin statul de drept nu fantasmagorii ecologiste.

    Demonstrații DA! Dar numai a le noastre.

    Cum zicea cineva: îmi va fi milă de manifestanții antiRMGC în curînd.

 35. Estu

  Cred ca trebuie sa ne impacam cu ideea ca dreapta nu asa va castiga.

 36. Viq>nu va castiga nici o forta sanatoasa la cap in Romania urmatorilor 10-20 de ani, indiferent de orientare.
  Coruptie, prostie, meschinarie, doar asta se va vota.Asta e populatia Romaniei si procesul de tembelizare se accentueaza pe zi ce trece.

 37. Asa relateaza despre PU 6 oct., seara, HotNews 👿 (dar nu ma mir si nu doar ei)

  Ora 20.31 Numarul protestatarilor din Piata a inceput sa scada, dar tot mai sunt cateva mii care ocupa bd. Nicolae Balcescu si rondul de la Universitate.
  Ora 20.13 Manifestantii s-au plasat pe bd. Nicolae Balcescu, in dreptul Teatrului National, si in rondul Pietei. Nu s-au amestecat cu cei care protesteaza pentru DNA.
  Ora 20.05 Protestatarii au ajuns la Universitate si au ocupat rondul. Circulatia este complet blocata in Piata Universitatii

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15741441-noua-proteste-fata-proiectul-rosia-montana-manifestantii-pleaca-strada-rosia-montana-spre-piata-universitatii-oprire-fata-palatului-cotroceni.htm

 38. Ce spuneam? Și nu uitați ziare.com este un lăstar al liberalilor.

 39. cica in cele doua mitinguri se infiltrara felixienii si incepura sa faca scandal,pina la urma se aplana conflictul, oare de ce nici-o telev nu se dusa la projustitie, la celelate mitinguri au zis ba ca sit platiti, ba ca sint ong, dar la pro justitie ce ii mai impiedica. Sintem niste fraieri stam cu ochii zgiiti pe telev si inghitim subiectele lor, acum chhiar sint convins ca nici-o telev nu tine cu tara. IAR singurintara-cacarau si singurineuropa-pontanac, fac circul de común acord domina viata de zi cu zi in tara, cred ca deja au batut palma nu mai conteaza ce functie are fiecare ori presedint unu ori premier celalat, important ptr ei sa ramina la cirma fraierilor, iar alti fraieri si mai mari se intreaba zilnic cind se rupe USL-PISDAVARA.

 40. No ca ne-am lamurit ce vrea nasicu …..vrea meritocratie si face agenda protestelor

 41. salve,
  am fost la protestul din fata DNA!
  dar am respins ideea de a merge si la PU.
  detalii: le aveti din presa
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s